درد دنده راست؛ بررسی دلایل و علائم + روش‌های درمانی

درد دنده راست
اشتراک گذاری 877 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

کشیدگی عضلات و آسیب دنده، دو مورد از مهم‌ترین عوامل درد دنده راست را شامل می‌شوند. همچنین، التهاب دنده، کبودی دنده و شکستگی دنده نیز چند مورد دیگر از علت درد دنده سمت راست هستند. در توضیح دقیق‌تر، درد دنده راست وضعیتی آزار‌دهنده است که در نتیجه آسیب به عصب دنده‌ای و کشیدگی عضلات بین دنده‌ای و درد ناشی از فتق نیز بروز می‌کند. برای درمان درد دنده سمت راست، ابتدا بایستی منشا اصلی درد مشخص شود. یعنی، پزشک باید مطمئن شود که این درد مربوط به دنده راست است. سپس، با کمک روش‌های تشخیص درد دنده از جمله رادیوگرافی و سی‌تی‌اسکن، تشخیص خود را نهایی می‌کند.

برای کاهش درد دنده راست، می‌توانید از مسکن‌ها استفاده کنید. همچنین، جلسات فیزیوتراپی، استراحت کامل و استفاده از کمپرس سرد و گرم نیز سایر روش‌های درمانی درد دنده راست را شامل می‌شوند. برای توضیح جامع‌تر، این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر را به بررسی درد دنده راست، علت درد دنده، درمان‌های پزشکی و درمان خانگی اختصاص می‌دهیم. 

اگر سوالی دارید، می‌توانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

علت‌های درد دنده سمت راست چیست؟

درد دنده راست بنابه دلایل متعدد بروز می‌کند. برای مثال التهاب کیسه صفرا، عفونت ریه، آسیب عضلات قفسه سینه، کبد چرب، سیروز کبدی، آبسه کبدی، مشکلات گوارشی، رفلاکس معده و بارداری از این دست هستند. در ادامه هرکدام از موارد مذکور را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

با استناد به مقاله‌ای منتشر شده در وبسایت پزشکی medicalnewstoday،

درد دنده سمت راست، مشکلی رایج است که با درمان برطرف می‌شود.

در بسیاری از موارد، درد دنده سمت راست با درمان‌های خانگی رفع می‌شود. حال‌آنکه بعضی دیگر نیازمند مداخلات فوری پزشکی هستند.

بررسی دلایل بروز درد دنده سمت راست

سنگ کیسه صفرا

احساس درد شدید و ناگهانی در دنده‌ راست بدن، احتمالاً نشانه‌ای از وجود مشکل در کیسه صفرا است. علت اصلی این درد، سنگ‌های کوچک یا کلسترول‌هایی هستند که در کیسه صفرا تشکیل شده‌اند. سنگ صفرا با اینکه در بزرگسالان رایج است، اما معمولاً علائم خاصی ندارد. البته تا زمانی که یک سنگ در دهانه مجرا گیر نکند. در غیراین‌صورت، یک سری درد‌های تیز و خنجری در ناحیه دنده‌های سمت راست فعال می‌شوند که تا ساعت‌‌ها نیز ادامه خواهند داشت.

عفونت ریه

عفونت ریه، یکی از بیماری‌های است که موجب بروز درد دنده راست می‌شود. زمانی که عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه رخ می‌دهد، پرده جنب که لایه‌ای محافظ در اطراف ریه‌ها است، ملتهب می‌شود. التهاب پرده جنب (پلوریت)، درد بسیار شدید به همراه دارد. از آنجایی که پرده جنب در نزدیکی دنده‌ها قرار دارد، فرد ممکن است درد ناشی از التهاب آن را به صورت درد دنده راست نیز احساس کند. 

آسیب عضلات قفسه سینه

درد دنده سمت راست، احتمالاً به دلیل آسیب عضلات قفسه سینه و عضله پکتورالیس هم بروز کند. این عضله‌ها، در اطراف دنده‌ها قرار داشته و نقش مهمی در حرکات قفسه سینه دارند، بنابراین وجود هرگونه کشیدگی، فشار یا آسیب در این عضلات، می‌تواند به درد دنده ها منجر شود. همچنین، علت درد دنده سمت راست پشت کمر، در نتیجه کشیده شدن عضلات بین دنده‌ای به سمت راست است که تا اطراف و پشت کمر نیز احساس می‌شوند. شکستگی دنده نیز یکی دیگر از دلایل بروز درد دنده راست است. 

آسیب عضلات قفسه سینه، یکی از دلایل بروز درد دنده سمت راست

سنگ کلیه

احساس درد زیر دنده راست یا علت درد زیر دنده راست، احتمالاً به سنگ کلیه و درد کلیه مربوط باشد. سنگ کلیه، در واقع توده‌ای از مواد معدنی موجود در ادرار است که می‌تواند به کلیه راست بدن نیز حرکت کند. در اصطلاح پزشکی به این سنگ‌ها نفرولیتیازیس نیز می‌گویند. 

کبد چرب

کبد چرب، احتمالا یکی از عوامل اصلی درد دنده سمت راست است. کبد در سمت راست شکم و زیر دنده‌ها قرار گرفته است. درنتیجه زمانی که چربی‌های اضافی در سلول‌های کبد تجمع می‌کنند، ممکن است کبد بزرگ یا ملتهب شود. این وضعیت، می‌تواند به بروز احساس سنگینی، فشار یا درد زیر دنده سمت راست نیز منجر شود. مراحل اولیه کبد چرب معمولاً علائم خاصی ندارد؛ اما با پیشرفت بیماری و افزایش التهاب، درد سمت راست شکم و درد زير دنده سمت راست افزایش می‌یابد. 

تاثیر عوارض ناشی از کبد چرب بر بروز درد دنده سمت راست
با درمان کبد چرب، علائم ناشی از درد دنده سمت راست نیز کاهش می یابد.

 علت درد عصبی دنده راست چیست؟

درد عصبی دنده راست، احتمالاً ناشی از تحریک یا آسیب اعصاب بین‌دنده‌ای است که از ستون فقرات به سمت دنده‌ها می‌روند. این نوع درد که به نورالژی بین‌دنده‌ای معروف است، اغلب به‌صورت تیرکشیدن، سوزش، یا درد مداوم احساس شده و معمولاً با حرکاتی مثل چرخیدن، سرفه و تنفس عمیق شدید‌تر می‌شوند. درد عصبی زیر دنده راست نیز احتمالاً به همین دلیل بروز می‌کند. بعضی از علل شایع درد عصبی در ناحیه دنده راست عبارتند از:

  • هرپس زوستر (زونا)
  • فشار روی اعصاب بین‌دنده‌ای 
  • آسیب‌دیدگی یا کشیدگی عضلات قفسه سینه

درمان درد عصبی دنده راست، معمولاً شامل استفاده از داروهای ضدالتهاب و داروهای ضد درد عصبی مثل گاباپنتین است. همچنین، ممکن است پزشک متخصص به منظور کاهش التهاب، انجام فیزیوتراپی را نیز تجویز کند. 

علت درد زیر دنده راست 

درد زیر دنده سمت راست، معمولاً به مشکلات کبدی، التهاب کبد (هپاتیت) یا آبسه کبدی اتفاق می‌افتد. به این دلیل که کبد درست زیر دنده های راست قرار دارد. درنتیجه ابتلا به بیماري‌های کبدی، فرد مبتلا درد زیر دنده سمت راست خود را احساس می‌کند. همچنین، بیماری‌های مربوط به معده یا مشکلات گوارشی نیز در بروز درد در زیر دنده راست دخیل هستند. 

درد دنده راست پشت کمر 

علت درد دنده های پشت کمر، معمولاً از مشکلات اسکلتی، درد عضلانی یا ایجاد مشکل در اندام‌های داخلی ناشی می‌شوند. برای مثال، کشیدگی یا آسیب به عضلات قفسه سینه یا کمر، فعالیت‌های بدنی سنگین و انجام حرکات ناگهانی، به بروز چنین درد‌هایی منجر می‌شوند. البته درد قفسه سینه و درد عصبی نیز در این خصوص دخیل‌اند. 

امتداد درد دنده سمت راست تا کمر و پشت

درد دنده راست در بارداری  

بارداری، یکی از شایع‌ترین علت درد دنده سمت راست است. زیرا در دوران بارداری، تغییرات فیزیکی و هورمونی زیادی در بدن مادر اتفاق می‌افتد. این اتفاق‌ها، می‌توانند بر روی نواحی مختلف بدن از جمله قفسه سینه و شکم تاثیر بگذارند. در حالت کلی، افزایش اندازه رحم، تغییرات هورمونی و تغییرات کلی بدن، معمولاً در بروز درد دنده راست تاثیر دارند. 

در صورتی که درد دنده سمت راست در دوران بارداری شدید یا مداوم باشد، یا با علائم دیگری مانند خونریزی، درد شدید شکمی یا تب بروز کند، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت درد دنده راست را به صورت دقیق و کامل بررسی کند.

درد دنده راست در قسمت بالا

دلیل بروز درد دنده راست در قسمت بالا نیز مشابه درد دنده راست در پشت کمر است.  با این تفاوت که آسیب‌های دنده‌ای در ناحیه بالای دنده راست، درد بسیار شدیدی منتشر می‌کنند. در صورتی که این درد با علائم دیگری مانند تب، تنگی نفس، یا تغییرات در اشتها همراه باشد، مشاوره با پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب ضروری است.

درد دنده سمت راست در قسمت بالا ناشی از آسیب به قفسه سینه

درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن

درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن، معمولاً به سیستم تنفسی یا اندام‌های داخلی مربوط می‌شود. این نوع درد احتمالاً به شکل تیز، سوزش‌دار یا مبهم حس شده و فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بعضی از علل شایع درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن را در جدول زیر آورده‌ایم:

علت‌هانکات مهم
مشکلات ریوی عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه یا التهاب پرده جنب (پلوریت) می‌توانند عامل ایجاد درد در ناحیه دنده راست باشند.
دردهای عضلانیکشیدگی، آسیب به عضلات بین‌دنده‌ای و عضلات دیافراگم، احتمالاً در بروز درد زیر دنده راست دخیل هستند.
مشکلات گوارشی اختلالات گوارشی مانند ریفلاکس معده یا زخم معده می‌توانند احساس ناراحتی و درد در ناحیه زیر دنده راست ایجاد کنند.
مشکلات کبدی یا کیسه صفراشرایطی مانند التهاب کبد (هپاتیت) یا سنگ‌های صفراوی می‌توانند به درد در ناحیه دنده راست و زیر آن منجر شوند.
آسیب به دنده‌هاشکستگی یا آسیب به دنده‌ها می‌تواند باعث درد شدید در ناحیه زیر دنده راست شود. این درد به هنگام تنفس عمیق و حرکت کردن بدتر می‌شود.

در صورتی که درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن، شدید و مداوم باشد، یا با علائم دیگری مانند تنگی نفس، تب یا احساس ضعف همراه شود، مشاوره با پزشک و انجام آزمایش‌های لازم برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، ضروری است.

احساس تنگی نفس همراه با درد دنده سمت راست

نحوه تشخیص درد و علت درد دنده راست 

تشخیص علت درد دنده راست نیازمند بررسی دقیق تاریخچه پزشکی بیمار، معاینه فیزیکی و در صورت لزوم، انجام آزمایش‌های تصویربرداری و آزمایشگاهی است. در حالت کلی، پزشکان روش‌های زیر را برای تعیین علت دقیق درد دنده راست به کار می‌گیرند:

  • تاریخچه پزشکی و شرح علائم؛ پزشک ابتدا از بیمار درباره مدت زمان درد، نوع و شدت آن، و موقعیت دقیق درد سوال می‌کند. همچنین بررسی می‌کند که آیا درد با تنفس، غذا خوردن، یا حرکات خاصی بدتر می‌شود یا خیر. 
  • معاینه فیزیکی؛ پزشک متخصص، ناحیه دنده راست را از نظر حساسیت به لمس، تورم، کبودی و نشانه‌های دیگری که ممکن است به علت آسیب عضلانی یا مشکلات استخوانی مربوط باشند، بررسی می‌کند. او همچنین به صدای تنفس گوش می‌دهد تا نشانه‌های مشکلات ریوی را نیز بررسی کند.
  • آزمایش‌های تصویربرداری؛ رادیوگرافی، سونوگرافی، سی‌تی اسکن و ام‌آر‌آی از این دست هستند.
  • انجام آزمایش خون؛ به منظور بررسی سطح آنزیم‌های کبدی، شمارش سلول‌های خونی برای تشخیص بیماری‌های کبدی لازم است.
  • آزمایش‌های تخصصی؛ انجام آندوسکوپی و انجام تست عملکرد کبد و کیسه صفرا، برای بررسی عملکرد کبد و وجود سنگ‌های صفراوی انجام می‌شود.

تشخیص دقیق علت درد دنده راست، به این دلیل است که پزشک متخصص بتواند بهترین روش درمانی را برای بیمار خود تجویز کند. بسیاری از افراد برای تشخیص اولیه مشکل خود به دکتر داخلی مراجعه می‌کنند. 

تشخیص درد دنده سمت راست با تصویر برداری MRI
پزشک متخصص در حال آنالیز تصویر MRI دنده‌های بیمار

روش های درمان درد دنده راست 

برای درمان درد دنده سمت راست، بایستی به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا ابتدا علت درد دنده را بدانید. سپس با توجه به علت، پزشک متخصص روش‌ درمانی مناسب را تجویز خواهد کرد. روش‌های درمانی، معمولاً درمان‌های دارویی و درمان‌های خانگی را شامل می‌شوند.

دارو برای درمان درد دنده راست

داروهای مختلفی برای درمان درد دنده راست وجود دارند که پزشک متخصص، براساس علت درد دنده ها تجویز می‌کند. برای مثال، داروهای مسکن و ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، برای کاهش درد و التهاب موثر هستند. این دسته از دارو‌ها، معمولاً برای تسکین دردهای عضلانی یا آسیب‌های خفیف تجویز می‌شوند. سایر موارد را بررسی می‌کنیم:

  • داروهای شل‌کننده عضلانی؛ داروهایی مانند سیکلوبنزاپرین یا باکلوفن، برای کاهش اسپاسم عضلات تجویز می‌شوند. این داروها، در شل شدن عضلات و کاهش درد کاربرد دارند.
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ درصورتی که علت درد، با عفونت‌های ریوی (مانند ذات‌الریه) یا عفونت کیسه صفرا (مانند کوله‌سیستیت) مرتبط باشد، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند. آنتی‌بیوتیک‌ها، در درمان عفونت و کاهش علائم درد موثر هستند. 
  • داروهای ضدالتهاب استروئیدی؛ این داروها، در کاهش التهاب و درد موثرند اما باید با احتیاط مصرف شوند.

در نهایت، مهم است که قبل از مصرف هر دارو به خصوص مسکن‌های قوی، با پزشک مشورت کنید. 

مصرف دارو‌های شل‌کننده عضلانی و آنتی‌بیوتیک‌ها به منظور درمان درد دنده سمت راست
دقت به دوز دارو و ساعت مصرف بسیار مهم است.

درمان های خانگی درد دنده سمت راست 

برای درمان خانگی درد دنده سمت راست، بایستی به چندین نکته مهم توجه داشته باشید. برای مثال، استراحت و مراقبت از بدن اولین نکته در درمان خانگی درد دنده سمت راست است. در صورت وجود کشیدگی یا آسیب‌های عضلانی، داشتن استراحت کافی در خصوص کنترل علائم بسیار مهم است. همچنین، استفاده از کمپرس گرم و سرد نیز تاثیر ویژه‌ای در کنترل درد داشته و در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از آسیب، می‌تواند درد و التهاب را کاهش دهد. بعد از کمپرس سرد، استفاده از کمپرس گرم نیز در شل کردن عضلات و کاهش درد موثر است. سایر موارد را بررسی می‌کنیم:

  • تمرینات تنفسی؛ انجام تمرینات تنفسی ملایم در بهبود درد موثر هستند. به‌ویژه اگر فرد هنگام نفس عمیق احساس درد داشته باشد. در نظر داشته باشید که این تمرینات باید تحت نظر فیزیوتراپیست انجام شوند.
  • ماساژ؛ ماساژ ملایم با روغن‌های گیاهی، از روش‌های درمان گیاهی درد زیر دنده بوده و در کاهش درد تاثیر بسزایی دارد. 

نکته! درمان‌های خانگی، موقتاً علائم و درد را تسکین می‌دهند. درنتیجه بهتر است این روش‌ها را همراه با درمان‌های دارویی به کار بگیرید. 

انجام تمرینات تنفسی و یوگا برای کاهش درد دنده سمت راست
تمرینات یوگا علاوه‌بر بر تسکین درد، آرامش‌بخش نیز هستند.

سایر روش‌های درمانی برای درد دنده سمت راست

سایر روش‌های درمانی، تکنیک‌ها و روش‌های غیردارویی هستند که می‌توانند به کاهش درد و بهبود وضعیت کلی بیمار کمک کنند. پزشک متخصص، این روش‌ها را بر اساس علت درد انتخاب می‌کند. باهم بررسی می‌کنیم: 

  • فیزیوتراپی؛ تمرینات خاص و تکنیک‌های حرکتی در فیزیوتراپی، در بهبود دردهای عضلانی و اسکلتی در ناحیه دنده راست موثر است. این روش، به خصوص در مواردی که درد به دلیل کشیدگی یا ضعف عضلات قفسه سینه یا پشت باشد، تجویز می‌شود. 
  • طب سوزنی؛ برخی افراد، به دلیل مشکلات عضلانی و اسکلتی در قفسه سینه، از طب سوزنی بهره می‌برند. این روش احتمالاً التهاب بافت‌های داخلی را نیز کاهش می‌دهد. 
  • تمرینات تنفسی و یوگا؛ انجام حرکات یوگا با تمرین‌های تنفسی، در تقویت عضلات و کاهش موثر هستند. 

انجام این روش‌‌ها در کنار درمان دارویی، به کاهش درد و بهبود وضعیت بیمار کمک می‌کنند.

انجام تکنیک‌های فیزیوتراپی برای مدیریت درد دنده سمت راست
انجام حرکات فیزیوتراپی با نظارت پزشک متخصص

درد دنده راست چه زمانی خطرناک است؟

در بعضی از موقعیت‌ها، درد دنده راست ممکن است از وجود مشکلات جدی در بدن خبر دهد. درنتیجه نیاز به مداخلات فوری پزشکی دارد. در حالت کلی، اگر درد دنده راست با علائم زیر همراه باشد، خطرناک است:

  • درد شدید و ناگهانی 
  • درد همراه با تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • درد همراه با تب و لرز
  • درد همراه با زردی پوست و چشم‌ها
  • استفراغ یا کاهش اشتها
  • درد شدید پس از آسیب یا ضربه به قفسه سینه
  • درد مداوم و مزمن که با درمان‌های خانگی تسکین نمی‌یابد

در صورت بروز هر یک از این علائم، مراجعه سریع به پزشک و انجام بررسی‌های لازم برای جلوگیری از عوارض جدی ضروری است.

احساس تنگی نفس، یکی از نشانه‌های خطرناک دنده درد سمت راست
در صورت احساس تنگی نفس، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

چگونه از بروز درد دنده راست پیشگیری کنیم؟

پیشگیری از درد دنده راست، بسته به علت‌های مختلف، شامل راهکارهایی برای حفظ سلامت عضلات، استخوان‌ها و اندام‌های داخلی است. برای مثال، روش صحیح نشستن و ایستادن، فشار بر روی عضلات و دنده‌ها از این دست هستند. سایر نکات مهم را باهم بررسی می‌کنیم:

  • ورزش منظم
  • تنفس صحیح
  • رژیم غذایی سالم 
  • پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین
  • مدیریت استرس
  • اجتناب از مصرف الکل و مواد مضر برای کبد

الکل و بعضی از دارو‌های شیمیایی، با تاثیر منفی روی کبد، ممکن است درد‌های عضلانی و دنده‌ها را در پی داشته باشند. 

ورزش روتین برای پیشگیری از درد دنده سمت راست

بهترین پزشک برای درمان درد دنده راست

درد دنده سمت راست، وضعیتی مرتبط با ساختمان استخوان‌های بدن است. در نتیجه، بایستی برای آگاهی از علت درد دنده سمت راست و درمان درد دنده سمت راست، به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. علت درد دنده سمت راست، شامل عفونت دنده، التهاب غضروف دنده (کاستوکندریت) و مواردی است که در طول مقاله بررسی کردیم. برای درمان این مشکل، هم می‌توانید از درمان‌های دارویی و هم از درمان خانگی درد دنده کمک بگیرید. 

ما در این مطلب، سعی داشتیم تمام ابعاد مربوط به درد دنده سمت راست، علت‌های مختلف و روش‌های درمان را بررسی کنیم. اگر باز هم در این خصوص سوال دارید، می‌توانید با مراجع به سامانه نوب‌دهی آنلاین مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از بهترین پزشکان ارتوپد در سراسر ایران زمان مشاوره و ویزیت دریافت کنید.

منابع: 

healthline.com

webmd.com

سوالات متداول درد دنده راست

درد دنده‌ها نشانه چیست؟
درد دنده‌ها احتمالاً به آسیب‌دیدگی دنده‌ها، عفونت ریوی، مشکلات گوارشی و بیماری‌های کبدی مربوط است.
علت درد دنده‌های پشت سمت راست چیست؟
علت درد استخوان دنده سمت راست چیست؟
گرفتگی عضلات پشت دنده‌ها به چه دلیل رخ می‌دهد؟
علت برآمدگی استخوان دنده سمت راست چیست؟
دلیل بروز درد پهلوی راست زیر دنده چیست؟
دلیل تیر کشیدن سمت راست زیر دنده چیست؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

877 دیدگاه در “درد دنده راست؛ بررسی دلایل و علائم + روش‌های درمانی
  • سلام من دو سه هفتس زیر دودنده هام خفیف درد میکنه و گاهیم معدم دست میزنم ب استخونم دنده هام درد میگیره ایاچیزه خطرناکیه خیلی میترسم

    پاسخ
  • سلام خیته نباشین من چن روزه دنده سمت چپم درد میکنه یکمم زیر بغلم ورم کرده ازچی میتونه باش چ دکتری برم جواب بدین ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام بايد اول سونوگرافي زير بغل بديد و از نظر تورم غدد لنفاوي بررسي شويد
      بهتره به متخصص داخلي مراجعه كنيد.

      پاسخ
      • سلام
        من شب ها وقتی میخوابم بعد از 4_5 ساعت استخوان های بدنم به خصوص دنده هام درد میگیره طوری که از درد بیدار ميشم صبح ها 10 دقیقه بعد از بیدار شدن هیچ دردی رو حس نمیکنم. به پیشنهاد یکی از دوستام زنجبیل مصرف کردم و خیلی بهتر شدم اما اگر یک شب نخورم باز همون اش و همون کاسه.میخواستم دلیلشو بدونم

      • سلام بايد از لحاظ دردهاي التهابي و همچنين كمبود كلسيم و منيزيم و ويتامين دي بررسي شويد
        لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
        Cbc.diff esr crp
        Ca mg
        25ohvitD

  • سلام
    من ۲۹ سالم هست و یک سال بیشتره که درد دنده سمت چپ دارم و کمی ورم روی دندم دارم که از داخل هم بیشتر
    مواقع احساس درد و سوزش دارم . چندین بار به دکتر متخصص داخلی و گوارش مراجعه کردم ، آزمایشات کامل دادم و سونوگرافی شدم ، آزمایش crp عدد ۲۰ ثبت شده و بهم گفتن ممکنه التهاب تو بدنت وجود داشته باشه پزشکم عوض کردم و پزشک بعدی حتی زحمت نوشتن یه ام ار آی به خودشون ندادن و گفتن هیچی نیست در صورتیکه من درد دارم و اذیتم ، لطف میکنید راهنماییم بفرمایید و اینکه به چه نوع پزشک متخصصی باید مراجعه کنم، ممنون میشم
    با سپاس

    پاسخ
    • سلام
      یک ام آر آی از قفسه سینه بدهید به متخصص داخلی مراجعه کنید تا درخواست ام آر آی بدهد

      پاسخ
  • سلام .بعدازتشکر فراوان ازپزشکانوکارشناسان محترم.من40سالم وتنهایک دندهپنجم ازجلوتا پستم درد بسیار شدید دارد.سمت راست3سالپیش این مشکل داشتم بعد6ماه خوب شدودرحال حاظر 1ماه دباره دردم شروع شده.درصورت راهنمای دست شما رامیبوسم.چون نه دکتری تشخیص داده نه الاعم داخل مقاله دارم .ولی بسیار دردشدیدی تحمل میکنم

    پاسخ
  • باسلام چندروزی بود احساس میکردم یه چیزی شبیه حرکت جنین زیر دنده راستم حرکت میکنه البته مداوم نبود.امروز همونجا یکسره درد خفیفی داره که با خم شدن وسرفه کردن زیادتر میشه

    پاسخ
    • سلام
      جهت تکمیل شرح حال و بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر من ۲تا ۳ روزه درد زیر دنده راستم به پشت کمرم میزنه به خصوص وقتی روی دست چپ خوابیدم دلیل چی میتونه باشه ممنونم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد با فعالیت و تغییر پوزیشن بیشتر میشه میتونه درد عضلانی باشه
      اگه ادامه دار شد معاینه شین تا درصورت نیاز سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی درخواست بشه

      پاسخ
      • ممنون دکتر مچکرم‌بابت جوابتون

  • سلام دکتر من یه پسر 14 ساله هستم که رفلاکس معده دارم و تحت نظر پزشک هستم و یه مدتی میشه که زیر دنده راستم درد میکنه مثل اینکه یه وسیله تیز رو زیر دنده راستم فرو کنن دردم یه همچین حالتی داره لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام پدرم پنج ماهه می دونیم سرطان ریه دارد هیچ دارویی در این مورد استفاده نکرده ۷۱سال سن دارد یک ماهیه وسط پشت بدن نزدیک ستون فقرات درد میکنه فقط موقعی که دراز می کشه درد نداره چه دارویی براش خوبه

    پاسخ
    • سلام
      ممکن سرطان به ستون مهره ها زده باشه باید سی تی اسکن جهت بررسی متاستاز انجام بدن

      پاسخ
  • سلام.
    من مدتی است که درد در سمت راست دنده ها احساس میکنم که حالت تیزی و خنجری و زود گذر دارد که گاهی با دست کشیدن زیر دنده ها درسمت راست تحریک میشود و گاهی درحین خواب موقع پهلو به پهلو شدن حالت چنگ زدگی دارد وحتی از خواب بیدار میشم. گاهی اوقات نیز حالت یبوست پیدا میکنم حدو 24 ساعت.
    مشکل دیگه ای هم برام پیش نمیاد

    پاسخ
    • سلام
      اگه تیز و خنجری و لحظه ای هست اسپاسم عضلانی مطرحه

      پاسخ
  • سلام مادر من ۴ ماه است که درد شدیدی در قسمت دو دنده پشت دارد که با خوابیدن شروع می شود سمت راستش هم سوزش دارد و با تنگی نفس همراه است و قرص مسکن بی فایده است .این درد از کجاست و به چه دکتری باید مراجعه کنیم .

    پاسخ
  • سلام یک چند روزی هست که وقتی دارم امتحان میدم و از جام که یکهویی بلند میشم سمت راست دنده هام از پشت خیلی درد میگیره. چیکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام من یه هفتس که با موتور تصادف کردم و با سمت چپ زمین خوردم اوایل فک میکردم کوفتگیه و از بین میره ولی هنوز دنده های چپم درد میکنن

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر .چند روزی هست که درد درهردوناحیه زیر دنده هام دارم که حتا از خواب بخاطر درد بیدار میشم .امروز دزد بیشتر هست

    پاسخ
  • سلام ۴۳ سال سن دارم ، زیر دنده راستم و شکم به سمت پهلو راستم ، درد زیادی دارد همراه با خستگی زیاد ، علایم دیگری ندارم . مشکلم چیست ؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز شما هم باید ازمایشات زیر رو انجام بدین
      هم سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین
      ,Esr, Crp, Cbc,diff, bun, cr, AST, Alt, Alk p, bill T, bill D, 

      پاسخ
  • درود بر شما . ۶ ماه پیش دچار تب بی اشتهایی شدم بعد از دو روز دیگه تب نداشتم ولی تا ۱۵ روز بی اشتها بودم و هیچ غذایی نخوردم و بعد از ۳ ماه در ناحیه زیر دنده سمت راست دچار درو شدم، این درد بسیار کم و فقط هنگام نشستن و کمی به صورت خم ایجاد میشود و با فشار دست هم مشخص میشود. در سونو جیزی مشاهده نشد و همه چیز طبیعی بود ولی در اندوسکپی معده دارای میکروب هلیکوباکتری هست، آیا این درد مربوط به همین میکروب هست؟ نیازی به کولونوسکپی نیست ؟
    با سپاس

    پاسخ
    • سلام بله مربوط به هليكوباكتر معده هستش
      نيازي به كلونوسكوپي نيست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین درد تو ناحیه‌ی پایین قفسه سمت راست پایینم هس ک نزدیک چن سالی میشه باهاش زندگی کردم سونوگ‌رفتم چیزی نشون نداد دیگ پیگیر نشدم سرما گرمام حالیش نیس چن سال سر ۴0 روز یا ۲۰روز دردش میزنه بالا ولی دیگ واقعا خسته کننده شده میشه درست حسابی راهنماییم کنین لطفا

    پاسخ
    • سلام علائم تمام را کامل شرح ندادید آیا درد همراه تهوع و استفراغ است؟
      هر بار که در شروع میشود چقدر طول میکشد؟و چه کار می کنی که بهبود می یابد؟
      در این مدت دارو هم مصرف کرده اید؟
      ارتباطی به غذا خوردن یا مصرف غذاهای چرب دارد؟
      ارتباط به استرس؟
      درد کتف یا پشت کمر تیر میکشد؟

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر خانم نو ماه درد سمت راست دردشدیدداره دکتر گوارش هم رفتیم سونگرافی گرفتیم اسکن گرفتیم عکس سمت راست هم گرفته ازمایش خونهمداده گفتن کمخونی داره گفته دنده سمت راستت اب اورده قرصداده هم برای کم خونی هم برای اب اوردن دنده گفته کبدت توده داره ولی هیچ قرصی نداده الان دوماه این قرصارا استفاده میکنه بدتر شده هیچ فرقی نکرده الا هم که کرناست ادم میترسه بیمارستن بره خانم دکتر چکار کنیم

      • سلام
        توده کبد اگه از نوع همانژیوما باشه و بزرگ نباشه اقدامی لازم نداره فقط سونوگرافی هر چند ماه یکبار بسته به سایزش
        اما در مورد باید جواب اسکن و آزمایشا بررسی شه، بدون بررسی اون ها نمیشه نظری داد

      • سلام خسته نباشید پدر من مدتی است دچار درد زیر دنده راستش شده و این درد بعضی وقتا خیلی شدیده ازمایش هم گرفته مشکل حادی نبوده باید چی کار کنه

      • سلام
        بهتره سونوگرافی جهت بررسی سنگ صفرا انجام بشه عزیزم

  • سلام من ۱۷سالمه و بعضی وقت ها دنده سمت چپ سینه ام
    خیلی درد میگیرد و نمیتوانم دم و بازدم عمیق انجام بدم و بعد از چند دقیقه خود به خود خوب میشه چرا این اتفاق میوفته؟
    حس سوزش گلو هم دارم که سرفه میکنم ولی موقع این درد دنده سرفه اتفاق نمیوفته. ایا مربوطه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد زیر یک دقیقه است اسپاسم عضلانی مطرحه

      پاسخ
  • سلام خانومی 33 ساله هستم دنده های راست پشت بدنم درد شدید دارد تیر میکشد نشانه چیست

    پاسخ
    • سلام من از سمت راست از روی دندم درد میگیره شدید نیست ولی چند روز مدام درد میکنه سونو کبد و کیسه صفرا دادم فقط گرید یک کبد دارم دکتر گفت از اون نمیتونه باشه لطفا راهنماییم کنید ممنون

      پاسخ
    • سلام ممكنه عضلاني باشه اما گاهي علل گوارشي هم داره مثل بيماري هاي كيسه صفرا و كبد
      اگه با استراحت و گرم كردن موضعي و خوردن استامينوفن بهتر نشد از نظر بيماري هاي كيسه صفرا بررسي شويد( سونوگرافي بديد)

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دنده ی پشتم سمت چپم درد میکنه بد میزنه به دندهای جلوم زیر قفسه سینم علتش چیست مچکرم بابت راهنمایید

    پاسخ
    • سلام اگه دردش تيزه بدليل درد عضلاني هست
      اگه دردش مبهمه حالت سوزشي داره بايد از نظر قلبي بررسي شويد

      پاسخ
      • سلام ، سن 46 ساله ده روزی است قفسه و وسط مهره چپ درد میکنه و خارش داره الان طوری شده که دست به قفسه چپم نمی تونم بزنم ممنونم فوری جواب بدین .

      • سلام من ۳ماه بیشتر هست که درد دنده در سمت چپ دارم هم عکس رادیولوژی گرفتم هم سونوگرافی و هم آزمایش ، خیلی پزشک مراجعه کردم هنوز تشخیص نمیدن،کلی ضد التهاب آمپول و قرص مصرف کردم
        زمانی که خم میشم یا میخوابم میخوام پهلو به پهلو بشم یا موقع نشستن خیلی دردم شدیده
        زندگیم خیلی عیر عادی شده و هیچ کاری نمیتونم بکنم لطفا راهنمایی کنید

      • من هم مثل تو بودم دکتر گفت میکروب معده داری واز اعصابت هس میزنه به دنده ها

      • سلام من هم دقیقا چند ماه هست که این درد شدید را دارم و همه آزمایشات حتی تومور گرافی هم انجام دادم ولی هنوز مشخص نیست درد شدید دنده ها و کمرم از چیه یک لحظه هم با وجود مصرف قرص اروم نمیگیره, دیگه از این بیشتر به کجا مراجعه کنیم از متخصص هم گذشت. آبا امکان داره که از درد عضلات یا عصب باشه؟

      • سلام
        جهت معاینه و بررسی دقیق به فوق تخصص درد مراجعه کنید

      • سلام خانم دکتر من نزدیک چهار ماه هست درد سمت راست زیر دنداهامو احساس میکنم ودردش به پشت هم میزنه دلیلش چیه

      • سلام دردتون به سنگ كيسه صفرا ميخوره لطفا سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد و از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شويد