پزشکان معتقدند که درمان بواسیر ضروری نیست؛ مگر اینکه بیمار از وضعیت خود شکایت داشته باشد. در واقع، تا زمانی که درمان خانگی بواسیر جوابگوی مشکل است یا عوارضی دیده نمیشود، نیازی به مداخله نیست. بواسیر به ۲ شکل داخلی و خارجی ایجاد میشود. علائم هریک هم با دیگری متفاوت است. درمان هموروئید (Hemorrhoids) یا همان بواسیر براساس علت و علائم انتخاب میشود. اگر علائم و عوارض بیماری آزاردهنده باشند، پزشکان به سراغ روشهای پزشکی جراحی و غیرجراحی میروند. داروهای تجویزی بواسیر هم برای بسیاری مفید هستند. گاهی اوقات، مشکل با داروهای بدون نسخه بواسیر قابل کنترل است، اما اگر بیماری علامتهای ناخوشایندی ایجاد کند، (در مراحل حاد) باید به جراح عمومی مراجعه شود. جراحی بواسیر میتواند عوارض ناخوشایند را از بین ببرد.
در این مقاله از درمان هموروئید نزد دکتر گوارش و روشهای درمان فوری بواسیر میگوییم. مطالعه مقاله به ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
اگر پرسشی داشتید، حتماً در بخش نظرات بپرسید تا کارشناس سلامتی مجله پزشکی دکتردکتر به شما پاسخ دهد.
بواسیر چگونه درمان میشود؟
بواسیر یا هموروئید تقریباً همیشه خود به خود بهبود پیدا میکند. بیشتر بیماران با ایجاد تغییراتی ساده در سبک زندگی خود میتوانند از علائمی مانند خارش، تورم و درد جلوگیری کنند. پیشگیری از یبوست و نوشیدن فیبر و آب بیشتر، در این مسیر بسیار ضروری است. اگر بواسیر به شکلی آزاردهنده تبدیل شود، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. علامتهایی که نیازمند پیگیری هستند، شامل این موارد میشوند:
- خونریزی زیاد
- ناتوانی در به خوابرفتن
- ناتوانی در انجام حرکات روزانه
در صورت پابرجابودن مشکلات و عوارض، بعد از یک هفته پیگیری درمان خانگی باید به متخصص مراجعه کنید. متخصص این حوزه دکتر گوارش است و شما را در مسیر درمان بواسیر همراهی میکند.
بررسی روشهای پزشکی درمان بواسیر
پزشکان در ابتدای مسیر درمان بواسیر به سراغ تغییر رژیم غذایی فرد میروند. برای نمونه، رعایت رژیم مایعات و مصرف فیبر زیاد (۲۵تا ۳۵گرم در روز) در روز توصیه میشود. مصرف مکمل فیبر، افزایش نوشیدن آب، حمام آب گرم هم راهکارهای دیگری است که برای شروع درمان، مورد استفاده قرار میگیرند. در گام بعدی، پزشکان اقدام به تجویز ملین و مسکنها میکنند. زمانی که هیچیک از این روشها کافی به نظر نرسد، اقداماتی مانند لیزر، عمل جراحی و کشانداختن دور مقعد مطرح میشوند.
داروهای بدون نیاز به نسخه برای درمان بواسیر
با پماد بواسیر و کرم هموروئید، امکان تسکین درد و ناراحتی علائم این مشکل وجود دارد. باید با پمادهای مخصوص روی زخم را مالش دهید.
دستمال مرطوب یا کرمهای بدون نسخه حاوی لیدوکائین یا فندق جادوگر هم میتوانند درد و خارش را بدون عوارض جانبی تسکین دهند. کرم هیدروکورتیزون هم میتواند به روند درمان کمک کند. باید این کرم را تا ۴ روز بمالید. اگر در عرض ۱ هفته بهبودی حاصل نشود، به پزشک مراجعه کنید. داروهای بینسخهای مانند استامینوفن، آسپرین یا ایبوپروفن هم به کاهش درد کمک میکنند.
داروهای نیازمند به تجویز پزشک برای درمان بواسیر
برای اینکه فیبر بیشتری به بدنتان وارد شود، استفاده از مکملهای فیبر هم ایده بدی نیست. برای استفاده از آنها باید با دکتر مشورت کنید. برای مثال، پودر پوسته پسیلیوم (Konsyl یا Metamucil) یا متیل سلولز (Citrucel) امکان نرمشدن مدفوع را فراهم میکنند. شیاف هموروئیدی هم از داروهای دیگری است که از سوی پزشکان تجویز میشود. این شیاف جامد است و باید آن را در رکتوم خود قرار دهید تا به تسکین وضعیت کمک کند. پزشکان بنا به وضعیت هر بیمار، از داروهای تجویزی زیر هم استفاده میکنند:
- ملینها: برای نرمکردن مدفوع و جلوگیری از یبوست، از ملینهای تجویزی پزشک مصرف کنید.
- داروهای وریدی: در موارد شدید، شاید داروهایی برای کاهش فشار وریدی در ناحیه مقعد تجویز شوند.
- داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): برای کاهش درد و التهاب از اینها استفاده میشود.
پیش از مصرف هر دارویی، باید مطمئن شوید که با داروها یا مکملهای مصرفی دیگر شما تداخلی ندارد. مثلا برای مصرف پماد آنتی هموروئید نیاز به نگرانی در مورد تداخل داروی مصرف ندارید اما برای خوذدن قرص و دارو، باید لیست داروهای مصرفیتان را با دکتر گوارش بررسی کنید.
کدام قرصها برای درمان بواسیر بهترین انتخاب هستند؟
بهترین قرص برای درمان هموروئید داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی هستند. از استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن و برخی آنتیبیوتیکها برای درمان بواسیر استفاده میشود. دقت کنید که آنتیبیوتیکهایی مانند داکسی سایکلین، در صورت بروز عفونت ناشی از بواسیر تجویز میشوند. بدون اجازه پزشک نباید اقدام به مصرف هیچ قرص و دارویی کنید. شاید وضعیت هموروئید در شما بدتر شود.
نام بهترین پماد درمان هموروئید چیست؟
درمان هموروئید با پماد هم مقدور است. انواع پماد آنتیهموروئید وجود دارند و پزشکان براساس شرایط هر بیمار، اقدام به تجویز مناسبترین گزینه میکنند. برای مثال، پماد هیدروکورتیزون دشمن بواسیر در برخی از بیماران است و به بهبود سریع وضعیت کمک میکند. با این حال، هر بیمار باید با نظر پزشک، دست به مصرف پمادهای مختلف بزند. اقدامات خودسرانه در این زمینه، اصلاً جایز نیست. مصرف وازلین برای درمان بواسیر هم بیاثر نخواهد بود. چربکردن ناحیه برای کنترل علائمی مانند خارش و سوزش مفید است.
چگونه میتوان فوری هموروئید را درمان کرد؟
درمان سریع بواسیر در خانه هم قابل پیگیری است. گاهی نیازی به جراحی بواسیر بدون لیزر، درمان جراحی با تیغ، دارو و … نیست. برای مثال، استفاده از روشهای زیر به خوبی باعث کنترل سریع علائم بواسیر میشوند:
- یکی از موثرترین روشها برای کاهش التهاب و درد، نشستن در آب گرم به مدت ۱۵ دقیقه است. میتوانید به آب کمی نمک اپسوم اضافه کنید.
- برای تغییر تغذیه باید تصمیمات اساسی بگیرید و مقدار زیادی سبزیجات و میوه را به رژیم خود اضافه کنید.
- استفاده از کمپرس سرد به مدت ۱۵دقیقه، به کاهش تورم و درد کمک میکند.
- در زمان اجابت مزاج، زور نزنید و به بدن خود فشار وارد نکنید.
استفاده از کرم موضعی هموروئید هم میتواند درد را تسکین دهد، اما ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و عادتهای روزانه مفیدتر خواهد بود. با اضافهکردن حجم زیاد فیبر به غذاها و نوشیدن آب فراوان، خیلی زود اثرات مثبت تغییر وضعیت بواسیر را مشاهده خواهید کرد.
درمان بیرونزدگی بواسیر
اگر بواسیر با بیرونزدگی رگها و تورم ناحیه مقعد همراه است، حتماً باید تغذیه خود را تغییر دهید. مصرف سبزیجات و فیبر برای کمتر کردن عوارض این وضعیت بسیار مفید است. به اندازه کافی آب بنوشید و حواستان به داشتن تحرک روزانه باشد. در برخی موارد هم برای درمان بیرونزدگی بواسیر از کش لاستیکی برای بستن دور بواسیر استفاده میشود. با این اقدام، خونرسانی به ناحیه برآمده و ملتهب قطع میشود و بعد از مدتی میافتد. اسکلروتراپی هم با تزریق ماده شیمیایی به داخل بواسیر، در برخی موارد توصیه میشود. روشهایی مانند کوتر کردن یعنی کوچکسازی زخم و توقف خونریزی با حرارت هم در دسترس هستند. در موارد شدید و زمانی که درمانهای دیگر موثر نباشند، نیاز به جراحی به وجود خواهد آمد.
چگونه میتوان در خانه بواسیر را درمان کرد؟
در بیشتر موارد، مبتلایان به بواسیر بینیاز از درمانی خاص، بهبود پیدا میکنند. با رعایت مراقبتهای خانگی، امکان تسریع روند درمان وجود دارد. اگر به هموروئید دچار هستید و میخواهید روشهای خانگی را دنبال کنید، به توصیههای زیر دقت داشته باشید:
- با مصرف ملینها، مدفوع را نرم کنید.
- ۱۰تا ۲۰ دقیقه در روز در حمام گرم بنشینید.
- آب زیادی بنوشید و بدن را هیدراته نگه دارید.
- داروهای بدون نسخه حاوی لیدوکائین، فندق جادوگر یا هیدروکورتیزون را در ناحیه آسیب دیده بمالید.
- مصرف فیبر را از راه رژیم غذایی و مکملها افزایش دهید. سعی کنید حداقل ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر روزانه دریافت کنید.
- از دستمال توالت با لوسیون یا دستمال مرطوب قابل شستوشو استفاده کنید. پس از مدفوع، به آرامی خود را تمیز کنید.
از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن برای کمک به کاهش درد و التهاب هموروئید استفاده کنید.
درمان گیاهی بواسیر
درمان هموروئید با طب سنتی هم مقدور است، اما پزشکان توصیههای این طب را معمولاً قبول ندارند و معتقدند که راهکارهای طب سنتی پشتوانه علمی ندارند. با این حال، تعدادی از توصیههای رایج سنتی برای درمان بواسیر را با هم مرور میکنیم:
گیاه | خواص | روش استفاده |
---|---|---|
آلوئهورا | ضدالتهاب، التیامبخش | ژل آلوئه ورا به صورت موضعی روی ناحیه |
بابونه | ضدالتهاب، آرامبخش | حمامنشینی با چای بابونه، استفاده از روغن بابونه به صورت موضعی |
همیشهبهار | ضدالتهاب، ضدباکتریایی | چای همیشه بهار، کمپرس با همیشه بهار |
اسفرزه | ملین | مصرف خوراکی دانههای اسفرزه با آب |
زنجبیل | ضدالتهاب، ضددرد | مصرف چای زنجبیل، استفاده موضعی از روغن زنجبیل |
بواسیر در زنان چگونه درمان میشود؟
زنان به دلایل تغییراتی مانند نوسانات هورمونی و اضافه وزنی که در بارداری یا اوقات دیگر زندگی پیدا میکنند، مستعد ابتلا به بواسیرند. برای درمان بیماری در آنها هم از روشهای مشابه مردان و کودکان استفاده میشود. در واقع، پای درمانی خاص و ویژه برای آنها به میان نیست. اگر درمانهای خانگی افاقه نکنند، نیاز به استفاده از لیزر و تیغ برای جراحیهای کمتهاجمی و تهاجمی وجود خواهد داشت.
درمان هموروئید در بارداری
تغییرات هورمونی و بزرگشدن رگهای ناحیه مقعد باعث هموروئید در زنان باردار میشود. اگر چنین چیزی رخ دهد، فرد باید زیر نظر پزشک قرار بگیرد و در ضمن، توصیههای متخصص تغذیه برای تغییر رژیم غذایی را هم دنبال کند. مصرف غلات کامل، آب کافی و سبزیجات و میوههای تازه برای زنان باردار، در رفع هموروئید راهگشا خواهد بود.
بواسیر در کودکان را چگونه میتوان درمان کرد؟
برای درمان بواسیر در کودکان باید به پزشکی مراجعه کنید که میداند تخصص گوارش و کبد چیست و بهترین روش را برای بیمار انتخاب میکند. البته دقت کنید که بواسیر در کودکان، معمولاً به اندازه بزرگسالان شایع نیست. دلایلی مانند ابتلا به اسهال یا یبوست و فشار زیاد در زمان خروج مدفوع باعث بروز آن میشوند. برای درمان بواسیر در کودکان از روشهای زیر استفاده میشود:
- تغذیه مناسب با میوهها و سبزیجات
- نوشیدن آب کافی برای نرمشدن مدفوع
- نشستن در آب گرم حمام به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه
اگر درمانهای خانگی مؤثر نباشند، پزشکان استفاده از راهکارهایی مانند بستن بواسیر با کش لاستیکی یا اسکلروتراپی را توصیه میکنند.
چگونه میتوان بدون نیاز به جراحی هموروئید را درمان کرد؟
در بیشتر مواردِ ابتلا به بواسیر، نیازی به جراحی نیست. روشهای ساده اولیه مانند تغییر سبک زندگی میتوانند به بهبود وضعیت کمک کنند. البته چنین چیزی به شرطی مفید خواهد بود که فرد نسبت به اجرای تغییرات عادات زندگی خود، ثبات و اراده به خرج دهد. گاهی اوقات هم از روشهای پزشکی غیرجراحی استفاده میشود. اثرگذاری این روشها هم مطلوب است. روشهای غیرجراحی زیر برای درمان بواسیر داخلی مفیدند. در ادامه با آنها بیشتر آشنا میشوید.
تکنیک لیگاسیون با بندهای الاستیک
استفاده از باند لاستیکی روشی است که پزشکان برای درمان خونریزی یا افتادگی بواسیر داخلی از آن استفاده میکنند. پزشک یک نوار لاستیکی مخصوص را در اطراف پایه هموروئید قرار میدهد. باند جریان خون را قطع میکند. قسمت نواری هموروئید اغلب در عرض یک هفته چروکیده میشود و میافتد. بافت اسکاری در قسمت باقیمانده از هموروئید تشکیل میشود که آن را کوچک میکند. پزشکی باید این عمل را انجام دهد که میداند بواسیر چیست و تجربه و تخصص کافی در زمینه درمان دارد.
اسکلروتراپی
در اسکلروتراپی (Sclerotherapy)، پزشک محلولی را به بواسیر داخلی تزریق میکند. در نتیجه، بافت اسکار یا زخممانندی در ناحیه ایجاد میشود. این بافت جریان خون را به بیرونزدگیهای هموروئید قطع میکند و مانع از توسعه آنها میشود. این روش، برای درمان موارد بیرونی کاربرد ندارد؛ یعنی بواسیری که دارای علائمی در بیرون از مقعد است.
جراحی بواسیر چگونه است؟
بیشتر افراد نیازی به انجام جراحی بواسیر ندارند. با این حال، اگر علائم آزاردهنده شوند یا رگهای متورم بسیار بزرگ باشند، نیاز به جراحی وجود دارد. پزشکان براساس شدت بیماری، نوع آن (داخلی یا خارجی) و سن بیمار دست به انتخاب روشهای مناسب میزنند. ترجیحات بیمار هم در برخی مواقع در نظر گرفته میشود. اگر امکان استفاده از روشهای جراحی مختلف برای بیماری وجود داشته باشد، پزشک نظر او را جویا خواهد شد و به فرد حق انتخاب میدهد.
انواع جراحی بواسیر
روشهای مختلف جراحی تهاجمی و غیرتهاجمی برای درمان انواع بواسیر و سایر بیماری های روده وجود دارد. برخی از اینها، دقیقاً جراحی نیستند، اما به عنوانی عملی که در درمان بواسیر نقش دارند، به آنها به طور مجتمع در جدول زیر نگاهی داشتهایم:
نوع جراحی | روش انجام | مزایا | معایب | کاربرد |
---|---|---|---|---|
هموروئیدکتومی (باز و بسته) | برداشتن مستقیم بافت هموروئیدی | درمان قطعی، مناسب برای بواسیرهای بزرگ | درد بیشتر، زمان بهبودی طولانیتر، خطر عفونت بیشتر | بواسیرهای داخلی و خارجی |
درمان هموروئید با لیزر | استفاده از لیزر بواسیر برای برش و انعقاد بافت | درد کمتر، بهبودی سریعتر، خونریزی کمتر، برش کوچکتر | هزینه بالاتر، ممکن است برای همه انواع بواسیر مناسب نباشد | بواسیرهای داخلی و خارجی |
رادیوفرکوئنسی | استفاده از امواج رادیوفرکوئنسی برای تخریب بافت | مشابه لیزر | هزینه بالاتر، ممکن است برای همه انواع بواسیر مناسب نباشد | بواسیرهای داخلی |
استاپلر | استفاده از دستگاه مخصوص برای برداشتن بافت | سریعتر، خونریزی کمتر | هزینه بالاتر، ممکن است برای همه انواع بواسیر مناسب نباشد | بواسیرهای داخلی |
بستن باند لاستیکی | بستن یک باند لاستیکی به دور پایه هموروئید | روش سرپایی، درد کمتر، هزینه کمتر | مناسب برای بواسیرهای داخلی کوچک | بواسیرهای داخلی درجه ۱ و ۲ |
اسکلروتراپی | تزریق ماده شیمیایی به داخل هموروئید | روش سرپایی، درد کمتر، هزینه کمتر | ممکن است چندین جلسه نیاز باشد، مناسب برای بواسیرهای کوچک | بواسیرهای داخلی کوچک |
هموروئیدکتومی
هموروئیدکتومی (برداشتن هموروئید) مؤثرترین راه برای درمان هموروئیدهای داخلی بزرگ خارجی یا پرولاپس است. در موارد عودپذیر که احتمال بازگشت بعد از درمان وجود دارد هم از همین روش استفاده میشود. در بیشتر موارد، استفاده از این جراحی مانع از بازگشت رگهای متورم میشود. این عمل بسیار ساده است، اما به حدود ۱ تا ۸ هفته برای بهبودی کامل نیاز دارد. بیشتر افرادی که هموروئیدکتومی انجام دادهاند، بعد از ۲ هفته کاملاً درمان شدهاند. البته امکان دارد که بنا به شرایط هر فرد، بازه بهبود طولانیتر هم شود و ۶ تا ۸ هفته طول بکشد. تا بهبودی کامل، امکان بازگشت به فعالیتهای جسمانی سخت و ورزشهای جدی نیست. برخی از جراحان از دستگاه الکتروترمال (electrothermal) برای انجام این جراحی استفاده میکنند. این روش منجر به بهبودی سریعتر و درد کمتر برای برخی بیماران میشود.
منگنه زدن بواسیر یا هموروئیدوپکسی
منگنهکردن هموروئید یا هموروئیدوپسکی (Hemorrhoidopexy) معمولاً فقط برای هموروئید داخلی استفاده میشود. با این روش جریان خون در بواسیر قطع میشود و بافت افتاده به جای خود برمیگردد. با منگنه بواسیر، بهبودی سریعتر از روش هموروئیدکتومی پیش میرود. البته یادتان باشد که با این روش، احتمال بازگشت هموروئید یا افتادگی رکتوم بیشتر خواهد بود. احتمال مشکل عود در زمانی که بخشی از رکتوم از مقعد بیرون زده، بیشتر هم میشود.
جراحی بواسیر خارجی
برای درمان هموروئید خارجی در برخی مواقع از روشهای جراحی استفاده میشود. گشاد و بزرگشدن رگهای اطراف و بیرون مقعد باعث ایجاد هموروئید خارجی (external hemorrhoids) میشود. برای رفع چنین مشکلی باید از روشهای جراحی تهاجمی یا لیزر استفاده کنند. در روش جراحی تهاجمی، تیغ، برش و کوتر کاربرد دارند. لیزرها معمولاً در موارد خفیفتر مفیدند و باعث از بینرفتن بواسیر و لخته خون در ناحیه میشوند.
جراحی بواسیر داخلی
جراحی جهت درمان هموروئید داخلی هم کاربرد دارد. در بواسیر داخلی (Internal hemorrhoids)، به سیاهرگهای ناحیه مقعد فشار وارد میشود و کشیدگی پیدا میکنند. این وضعیت با التهاب عروق و ایجاد تودههای بواسیری در راست روده همراه است. برای درمان این نوع از هموروئید هم از لیزر استفاده میشود. اگر مشکل با لیزر حل نشود، پزشکان به سراغ روشهای قدیمی تهاجمی میروند و از تیغ برای برداشتن تودههای هموروئیدی استفاده میکنند. بعد از جراحی سنتی، دوره نقاهت در حدود ۱۰ تا ۱۴ روز است.
چه افرادی باید جراحی بواسیر انجام دهند؟
اگر بواسیر با روشهای دیگر درمان نشود و عوارض ناخوشایندی مانند درد و خونریزی را به همراه داشته باشد، باید از روش جراحی استفاده شود. افرادی با شرایط زیر مجبور به انجام عمل جراحی بواسیر هستند:
- بواسیر درجه ۳ و ۴: این نوع از هموروئید معمولاً به درمان با دارو، تغییر سبک زندگی و روشهای دیگر جواب نمیدهد و نیاز به جراحی دارد.
- خونریزی شدید و مکرر: در برخی مواقع، خونریزی بواسیر آنقدر زیاد است که شاید موجب کمخونی شود. در چنین موقعیتی هم نیاز به جراحی وجود دارد.
- درد شدید و مزمن: اگر درد بواسیر با داروهای مسکن آرام نشود، فرد مبتلا باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد
اگر امکان انجام فعالیتهای عادی و روزانه برای فرد مبتلا وجود نداشته باشد و بواسیر دائماً از مقعد بیرون بزند، باید جراحی انجام شود.
اقدامات قبل از جراحی بواسیر
پیش از جراحی بواسیر، حواستان به آمادگیهای قبل از عمل باشد. با صحبت با پزشک، تمام اطلاعات لازم درباره نوع جراحی را دریافت کنید. اگر نیازی به مصرف داروی خاصی است، حتماً درباره آن، اطلاعات کامل داشته باشید. چنانچه خودتان هم برای بیماری یا مشکل دیگری دارو مصرف میکنید، فهرستی کامل از آنها را با دکتر درمیان بگذارید.
- در مورد هرگونه بیماری زمینهای مانند دیابت، بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و حساسیتها به پزشک خود بگویید.
- اگر باردار هستید، یا فکر میکنید که احتمال بارداری وجود دارد، حتماً پزشک را در جریان بگذارید.
- آزمایشات قبل از عمل مانند خون، مدفوع و آندوسکوپی را انجام دهید.
- سیگار کشیدن را کنار بگذارید تا خطر ابتلا به عفونت کاهش پیدا کند.
- برای تخلیه کامل روده، نیاز به مصرف ملینها خواهید داشت.
برخی داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین را چند روز قبل از جراحی قطع کنید. البته، درباره این موضوع باید نظر پزشک را جویا شوید.
مراقبتهای بعد از جراحی بواسیر
بعد از انجام جراحی بواسیر، بیمار باید نکات مراقبتی را به خوبی دنبال کند. هرگونه اهمال و کوتاهی در این زمینه، باعث بروز عوارض بعدی میشود. بنابراین، به توصیههای پزشک به دقت گوش کنید و بعد از جراحی، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- مصرف داروهای مسکن برای کاهش درد
- استفاده از حمام و نشستن در آب، برای کاهش التهاب
- رعایت رژیم غذایی مناسب و اجتناب از بلندکردن اجسام سنگین
بعد از عمل باید با انجام فعالیتهای بدنی سبک مراقب خود باشید و بدن را تحت فشار و استرس قرار ندهید.
برای درمان بواسیر چه بخوریم؟
با رعایت رژیم غذایی مناسب میتوانید بواسیر را تحت کنترل دربیاورید. بسیاری از بیماران نیازی به درمانی خاص ندارند و با تغییر سبک زندگی و عادتهایشان میتوانند مانع از بروز عوارض ناخوشایند بواسیر شوند. پزشکان مصرف مواد زیر را برای درمان بواسیر توصیه میکنند:
- غذاهای فیبردار: فیبر باعث نرمی مدفوع و دفع راحت آن میشود.
- میوهها و سبزیجات: میوهها و سبزیجات سرشار از فیبر و آب هستند و به بهبود گوارش کمک میکنند.
- روغن زیتون: روغن زیتون در کاهش التهاب روده و دستگاه گوارش نقش دارد.
- غلات کامل: نان سبوسدار، جو دوسر، برنج قهوهای و سایر غلات کامل حاوی فیبر زیادی هستند.
بهتر است که از مصرف غذاهای تند و ادویهدار هم بپرهیزید، چون باعث تحریک روده میشوند.
اگر علائم آزاردهنده بواسیر دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید
اگر علامتها و عوارضی آزاردهنده از بواسیر تجربه میکنید،برای درمان بواسیر به پزشک مراجعه کنید. در این صورت، دکتر بواسیر به شما کمک میکند که این مشکل را از بین ببرید و علائم ناراحتکننده آن را به حداقل برسانید. شاید پزشک با تجویز توصیههایی برای درمان خانگی بواسیر به شما کمک کند و اصلاً نیازی به جراحی یا درمان هموروئید با روشهای پیچیده هم نباشد. حتی اگر پای جراحی بواسیر خارجی یا داخلی هم به میان باشد، جای نگرانی نیست. این بیماری بسیار شایع است و پزشکان ماهر از پس انجام درمانهای جراحی و غیرجراحی به خوبی برمیآیند. برای شناسایی بهترین پزشک، جهت انجام انواع جراحی بواسیر، به سامانه دکتردکتر مراجعه کنید. در دکتردکتر، بیماران قبلی هر پزشک از تجربه حضورشان در مطب و درمان گفتهاند. با وجود چنین نظراتی، شناسایی بهترین متخصصان بسیار سادهتر میشود. امکان دریافت نوبت اینترنتی هم برایتان مقدور است.
منابع:
emedicine.medscape.com
my.clevelandclinic.org
webmd.com
niddk.nih.gov
health.harvard.edu