درمان پلاکت خون بالا چیست؟

درمان پلاکت خون بالا چیست؟
اشتراک گذاری 113 نظر

در این مقاله به درمان پلاکت خون بالا می‌پردازیم و درباره‌ی داروهایی که برای کاهش پلاکت خون بالا به کار می‌روند صحبت خواهیم کرد.

 درمان پلاکت خون بالا یا درمان ترومبوسیتوز اساسی

بیماری ترومبوسیتوز اساسی  ( زمانی که علت پلاکت بالای خون مشخص نباشد به آن بیماری «ترومبوسیتوز اساسی (Essential thrombocythemia)» یا «تولید بیش‌ازحد پلاکت» گفته می‌شود) در حال حاضر نسبت به گذشته، ضرر کمتری دارد و چشم‌انداز درمان و بهبودی این بیماری نیز خوب است. افراد مبتلا به این بیماری تا زمانی که بیماری پایدار نباشد و علایمی را نیز تجربه نکنند نیاز به درمان خاصی ندارند.

مصرف آسپرین ممکن است به افرادی که خطر لخته شدن خون را دارند کمک کند. آسپرین از داروهایی است که باعث رقیق شدن خون می‌شود. با این حال، بهتر است حتما پیش از مصرف آسپرین با پزشک مشورت کنید، چرا که در برخی موارد مصرف این دارو باعث خونریزی می‌شود.

درمان پلاکت خون بالا چیست؟

آسپرین به این دلیل که عوارض جانبی زیادی برای جنین ندارد، بیشتر برای زنان باردار مبتلا به این بیمای تجویز می‌شود. برخی از مبتلایان به این بیماری ممکن است نیاز داشته باشند برای کاهش پلاکت خون خود از دارو یا روش‌های درمانی دیگر بهره‌مند شوند.

تیم تحریریه مجله دکتردکتر کتابچه‌ای را تحت عنوان «هر آنچه که درباره پلاکت خون باید بدانید» منتشر کرده است. با تکمیل فرم زیر می‌توانید کتابچه را در ایمیل خود دریافت کنید:

داروهای کاهنده‌ی پلاکت خون

در صورتی که فرد دارای شرایط زیر باشد نیاز به مصرف دارو برای  کاهش پلاکت خون خود دارد که عبارتند از:

  • داشتن سابقه لخته شدن خون یا خونریزی
  • داشتن علل خطرناک بیماری‌های قلبی و عروقی مانند کلسترول بالای خون، فشار خون بالا یا دیابت
  • سن فرد از ۶۰ سال بیشتر باشد
  • داشتن پلاکت بیش از 1 میلیون در هر میکرولیتر خون 

افرادی که دارای پلاکت خون بالا هستند این داروها را باید مادام العمر مصرف کنند. 

درمان پلاکت خون بالا چیست؟

هایدروکسی کربی ماید (Hydroxycarbamide)

 این داروی کاهنده‌ی پلاکت خون برای درمان انواع سرطان‌ و سایر بیماری‌های بسیار جدی تجویز می‌شود. هم‌اکنون هایدروکسی کاربیماید به همراه آسپرین برای درمان ترومبوسیتوز اساسی و کسانی که دچار لخته شدن خون هستند تجویز می‌شود.

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر خون

آناگریلاید (Anagrelide)

از این دارو نیز برای کاستن از شمار پلاکت خود در افرادی با پلاکت خون بالا استفاده می‌شود. اما تحقیقات علمی مختلف نشان داده است که هایدروکسی کاربیماید در مقایسه با آناگریلاید نتایج بهتر و مثمر ثمرتری برای بیماران در پی داشته است. آناگریلاید برخی عوارض جانبی نیاز دارد که شامل تجمع مایعات در بدن، تپش قلب، تنگی نفس، نارسایی قلبی و سردرد هستند.

اینترفرون آلفا (Interferon alfa)

این دارو نیز شمار پلاکت‌های خون را کاهش مي‌دهد. اما برای ۲۰ درصد بیماران عوارض جانبی این دارو غیرقابل تحمل است. عوارض جانبی مصرف اینترفرون آلفا برای افراد مختلف متفاوت است، اما عمده‌ی بیماران عوارضی از جمله سندرم شبه آنفلوانزا، کاهش اشتها، حالت تهوع، اسهال، تشنج، کج خلقی و خواب آلودگی را تجربه می‌کند. این دارو از آنجایی که ضرر کمتری نسبت به داروهای هایدروکسی کاربیماید و آناگریلاید دارد عموما برای زنان باردار مبتلا به ترومبوسیتوز اساسی تجویز می‌شود.

درمان پلاکت خون بالا چیست؟

پلاکت فرزیس چیست؟

«پلاکت فرزیس (Plateletpheresis)» یا جداسازی پلاکت از خون به روش فرزیس، روشی برای کاهش بسیار سریع تعداد پلاکت‌های خون است.

این روش در موارد اضطراری به کار برده می‌شود. به عنوان مثال، اگر فرد به علت ترومبوسیتوز اساسی دچار سکته شده باشد، ممکن است نیاز به این روش داشته باشد.

در روش پلاکت فرزیس، خون از طریق تزریق داخل وریدی که به یک لوله‌ متصل است از رگ‌های خونی برداشته می‌شود. سپس به ‌وسیله‌ی دستگاه پلاسما فرزیس پلاکت‌ها از خون جداسازی می‌شوند و خون باقی مانده نیز به رگ‌ها بازگردانده می‌شود. ممکن است به یک یا دو بار پلاکت فرزیس برای کاهش پلاکت‌های خون به سطح مورد نیاز احتیاج باشد. 

درمان ترومبوسیتوز ثانویه

ترومبوسیتوز ثانویه با برطرف کردن عللی که باعث بروز آن شده‌اند درمان می‌شود. افرادی که به ترومبوسیتوز ثانویه مبتلا هستند، معمولا نیازی به داروها و سایر روش‌های کاهنده‌ی پلاکت خون نیاز ندارند. در واقع، برخلاف ترومبوسیتوز اساسی، تعداد پلاکت خون این دست بیماران در سطح عادی است. علاوه بر این، ترومبوسیتوز ثانویه کمتر از ترومبوسیتوز اساسی باعث بروز مشکلات جدی مرتبط به لخته شدن خون و خونریزی می‌شود.

برای دریافت اطلاعات کاملتر راجع به پلاکت خون می‌توانید کتابچه پلاکت خون را نیز دانلود کنید.

زندگی با پلاکت خون بالا

کسانی که دارای پلاکت خون بالا هستند بهتر است موارد زیر را انجام دهند:

  • برای مراقبت‌های پزشکی دائم به پزشک مراجعه کنند.
  • عوامل خطر لخته شدن خون را تحت کنترل داشته باشند. به عنوان مثال، ترک سیگار و تغییر در سبک زندگی و فعالیت‌های دیگر برای کاهش خطر کلسترول بالای خون، فشار خون بالا و دیابت
  • بر علایم و نشانه‌های لخته شدن خون و خونریزی نظارت داشته باشید و سعی کنید سریعا به پزشک اطلاع دهید.
  • تمام داروها را طبق تجویز و دستورالعمل‌های پزشک مصرف کنید.

درمان پلاکت خون بالا چیست؟

در صورتی که فرد از داروهای کاهنده‌ی پلاکت خون استفاده می‌کند، قبل از هر نوع عمل جراحی یا مراجعه به دندان پزشکی، بهتر شرایط خود را به اطلاع پزشک یا دندانپزشک برساند. داروهای رقیق کننده‌ی خون ممکن است طی عمل جراحی یا در هنگام ترمیم دندان در مطب دندانپزشکی باعث افزایش خونریزی شوند.

علاوه بر این، داروهای رقیق کننده‌ی خون ممکن است باعث خونریزی داخلی در فرد شوند. علایم خونریزی داخلی شامل کبودی، مشاهده خون در مدفوع ، ادرار به رنگ قرمز یا صورتی، افزایش خونریزی در دوران قاعدگی، خونریزی لثه و خونریزی بینی می‌شوند. بهتر است در صورت بروز هر کدام از این علایم فورا به پزشک مراجعه کنید.

درمان پلاکت خون بالا چیست

جدا از مصرف داروهای مسکن بدون نسخه‌ی پزشکی مانند ایبوپروفن (Ibuprofen) خودداری کنید. این داروها ممکن است خطر خونریزی در معده یا روده را افزایش داده و اثر آسپرین را کم کنند. در همین حال، باید توجه داشت که داروهایی سرماخوردگی، مسکن و سایر داروهای بدون نسخه ممکن است حاوی ایبوپروفن باشند. 

با توجه به دغدغه پلاکت خون بین مردم بهتر دیدیم که  در پایان این مقاله به سوالات اختصاصی مخاطبان پاسخ دهیم. بنابراین می‌توانید از طریق فرم نظرها در قسمت پایین همین مقاله‌ سوالات خود را درباره‌ی درمان پلاکت خون بالا بپرسید تا پزشکان و کارشناسان دکتردکتر به سوالات شما رسیدگی  کرده و راهنمایی لازم را داشته باشند.

منبع:

nhlbi.nih.gov

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

113 دیدگاه در “درمان پلاکت خون بالا چیست؟
  • سلام و وقت به خیر مادر ۷۳ ساله
    با سابقه جک ۲ مثبت و پلاکت بالا (۴ سال پیش این تشخیص داده شده)و هر دو ماه ازمایش میدهند لنوما ۵ و ترومبوریداکتین مصرف میکنن اززمایشات همیشه نرمال بوذه این ازمایش اخیرشان هست علت بالا بودن انزیم های کبدی را میخواستم بدونم سپاسگزارم و اینکه جای نگرانی هست
    WBC:3.6
    RDW:14.9
    AST:49
    ALT:53

    پاسخ
    • سلام
      عللی مثل کبد چرب باید بررسی بشن
      جهت پیگیری دقیق حتما به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام پلاکت خون خواهرم که ۱۵سالشه ۷۸۰ کم میشه ۶۰۰باز ۷۰۰باز ۶۰۰ الان ۶ماهی هست تحت نظر دکتر ، آیا دوباره به حالت عادی برمی‌گیرده؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      زیر نظر فوق تخصص خون هستن؟
      در برخی علل کاملا طبیعی نمیشود اما کاهش نسبی دارد و کنترل میشود

      پاسخ
  • با سلام دختری ۲۷ساله مجرد با پلاکت یک میلیون و صد بودم نزدیک چهار ساله هیدروکسی اوره آلوپرینول و آسپرین مصرف میکنم الان ۶۸۰هزار هست قبلا در دو سال اول کاهش خوبی در هر سری آزمایش خون که هر فصل انجام میدادم داشت ولی الان تقریبا ثابت با وجود مصرف همان مقدار دارو. به نظر شما چرا دیگه کم نمیشه میزانش؟ تا چه مدت باید مصرف کنم🥺

    پاسخ
    • سلام
      داروها تا یک میزان کاهش ایجاد میکنن
      مصرف دارو احتمالا تا ۱۲۰ سالگی خواهد بود

      پاسخ
  • سلام
    من آر ف ۱۳۰< و crp ۴۵‌.۲ ، c۴Bو plt ۶۵۰ و HGB ۱۰.۷

    هست . تحت نظر فوق تخصص روماتولوژ هستم . یکماهیه که بثورات موستی و حساسیت به دارو داشتم .
    داروی پردنیزولون و هیدروکسی کلورکین ، و متوتروکسات یکروز در هفته میخوردم ولی دوهفتهدست بخاطر خارش و التهابات این دوقرص اخیر با تجویز دکتر قلبم قط کردم تا ویزیت روماتولوژ که فرداست .
    من از شما درخواست دارم : که ایا ارتریت دلیل این التهاباته واصلا دلیل بیماری خورد ایمنی چیه ؟
    من بعد از دوز سوم واکسن سینوفارم سیستم بدنم بهم ریخت هم قلبم به جراحی کشید و حالا هم ارتریت و این پلاکت بالا .
    لطفا کمک کنید و راهنماییم کنین. ممنون

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید در آزمایش من
    Wbc5400
    Rbc15.8
    Hb15.9
    Mchc35.75
    Plat138
    Pdw16.3
    Mpv11

    آیا مشکلی دارم ؟ ممنون

    پاسخ
  • سلام من پلاکت خونم ۵۴۰هستش ایا خطرناکه؟
    وتری گلیسرید خون هم ۲۳۷هستش

    پاسخ
    • سلام
      برای شما باید با توجه به سن، وزن، سابقه بیماری ها، میزان قندخون
      درمان دارویی یا رژیم درمانی و تکرار ازمایش انجام شود.
      لازم است جهت درمان به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.ایا عفونت دندان به دلیل عصب کشی ناقص باعث پلاکت بالا میشه؟بنده دندونمو چند سال پیش عصب کشی کردم و الان فهمیدم که فکم عفونت داره. ازمایش پلاکت ۴۸۰ نشون داد.نمیدونم دلیل اینه یا چیز دیگه ای.ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      پلاکتتون در رنج نگران کننده ای نیست
      بعد از رفع عفونت مجددا ازمایش cbc جهت بررسی سطح پلاکت بدهید

      پاسخ
  • ایا هیدروکسی اوره و قرصی هیدروکسی کربی ماید یکی است لطفا پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام
      بله یکی هستن

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر پسرم ۱۰سالش هست دو سال پیش بر اثر افتادن طحالش برداشته شده وپلاکتش قبل افتادن۳۱۶وبعداز عمل۵۸۳شده وpct0.571وeos%6.2 وHGB12.4نرمال هست یابهش آسپرین بدم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا مجددا ازمایش بدهند و ازمایش توسط متخصص اطفال بررسی شود

      پاسخ
  • سلام
    من پلاکت خونم 2 تا 3 برابر حد معمولی است (پلاکت معمولی بین 150 تا 450 است) ولی مال من بالاتر از 1200 است.
    ایا دارو وجود داره که پلاکت را کاهش بده؟
    به نظرتان باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      بله وجود داره
      جهت درمان به فوق تخصص خون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دخترم ۱۳ سالشه کم خونی داره و پلا کت خونش هست51000 بالاست چیکار باید بکنم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      جهت تشخیص دقیق باید به فوق تخصص خون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. مادرمن 45 سال دارند و فقر آهن و کم خونی شدید دارند… ولی سطح پلاکت 550 هست باید چی بخوره تا پلاکت خونش بیاد پایین؟

    پاسخ
    • سلام
      خود کم خونی و فقر آهن سبب افزایش پلاکت می شود
      در صورت درمان کم خونی اگر مجدد پلاکت بالا بود درمان دارویی لازمه

      پاسخ
  • سلام دختر من ۱۵ماهشه یک ماه پیش بردم ازمایش پلاکتش ۶۰۲ بود دکتر گفت از کم خونی دارو داد بهش یک ماه بهش دادم کم خونیش خوب شده ولی بازم ازمایش دادم ۶۲۰ شده چیکار کنم به نظرتون پیش کدوم متخصص ببرم

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا بهتره به متخصص اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام همسر من ٣٣سالش هست امروز ازمايش داد پلاكتش ٨٧٠بود چيكار بايد بكنه چه دارويي بخوره؟همون اسپرين كافيه؟

    پاسخ
    • سلام
      بهتره جهت معاینه به فوق تخصص خون به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر پدر من ۷۳ سالشه ازمایش jk2 مثبت شده و هموگولوبین ۸ هست و پلاکت خونش ۹۸۰ تا ۱۰۵۰ و گلبول سفیدش ۳.۸ هست و کراتینش ۲.۲ هست و هفته ای ۳ تا اریتروپویتین ۱۰۰۰۰ تزریق میکنه و داروهای هیدروکسی اوره هر ۱۲ ساعت و سروفورت دئودونال روزی دوتا و مگنیفای روزی یک عدد الوپرینال ۳۰۰ امپول ویتامین b12 و اسپرین روزی یکی نفرویت روزی یکی و دیلتیازم روزی یک عدد و فروزماید روزی یک دکتر متخصص بیماری mpd تشخیص داده اما به این روش درمان نتیجه نگرفته و الان شدیدا مشکل اکسیژن و نفس تنگی داره نتایج ازمایش هم بهتر نمیشه تحت نظر فوق تخصص هست الان در همدان لطفا راهنمایی کنید یا اگه دکتر خوب سراغ دارید بفرمایید ببرمش ممنون

    پاسخ
    • سلام‌
      تمام اساتید دانشگاه تهران و ایران خبره هستن
      به دکتر غلامرضا توگه میتوانید مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر،من ۲۳ سالمه تو آزمایش چکاب پلاکت خونم رو ۱میلیون و ۶۰۰ هزار بوده دارو های هیدروکسی اوره الوپرینول و آسپرین ۸۰ رو چند ماهه دارم و آزمایش جک ۲ هم منفی شده بنظرتون دارو ها رو باید تا کی ادامه بدم؟و چند وقت یک بار آزمایش سنجش پلاکت خون انجام بدم؟و آیا امکانش هست به حالت نرمال برگرده یا نه؟

      • سلام عزیزم
        یک ماه بعد از شروع دارو مجددا ازمایش بدین و اصولا داروها همیشگی هستند

  • با درود و احترام . سال ۹۵ به دنبال بروز سرگیجه شدید در همسرم به دکتر مراجعه نمودیم و نهایتا بعد از آزمایشاتی تشخیص پلی سایتی ورا ( pv گلبول و پلاکت بالا )داده شد که از مهر ۹۵ ایشان تحت درمان و کپسول هیدرو کسی اوره ۱ الی ۲ عدد در روز به همراه آسپرین ۸۰ مصرف می نمایند که الحمدالله شرایط تحت کنترل و ماهیانه با آزمایشات گلبول در رنج طبیعی ولی پلاکت بین ۵۰۰هزار تا ۶۰۰ هزار در نوسان هستند . پرسش من از اساتید بزرگوار این است آیا دارو جدید یا درمان جدیدی برای این بیماری مطرح شده است یا خیر ؟ پرسش دو اینکه دارویتجویز شده ( هیدروکسی اوره )مناسب است .؟ با وجود مصرف دارو پلاکت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار اشکال ایجاد نمی کند ؟ و برای کاهش عوارض هیدرو کسی پیشنهادی دارید . از لطف و توجه تان بی نهایت سپاسگزارم .

    پاسخ
    • سلام
      درمان تجویز شده صحیح هست
      نگران نباشین، چکاپ ایشان به طور دوره ای زیر نظر فوق تخصص خون انجام‌ شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ،من ۲۰ سالم هستش و دوسال پیش جراحی طحال داشتم به خاطر کیست طحالم رو در اوردن، الان که آزمایش دادم متوجه شدم پلاکت خونم بالاست و ۶۵۷ هستش ، متوجه شدم عدم طحال باعث شده پلاکت خون بالا بره ، به نظر شما خیلی خطرناک هستش ؟؟ من باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین عزیزبه متخصص” داخلی مراجعه کنید
      بهتره جهت چکاپ و معاینه

      پاسخ
  • سلام دخترم ۱۶ ماهشه و پلاکت خونش ۵۹۲ و RBC 5.52
    توی آزمایش شهریور ماهش پلاکت خونش ۴۸۰ و RBC 5.48

    خواستم بدونم مشکلی نداره؟؟؟؟
    چون با دکترش مشورت کردیم گفتن که مشکلی نیست
    اما من نگران اینم که افزایشی شده

    پاسخ
    • سلام
      اگر هنگام عفونت یا سرماخوردگی بوده موردی نیست

      پاسخ
  • درود جناب دکتر
    مرد ۴۹ سالم پلاکت خونم ۱۲۰۲ ولی غز نظر سالم بودن مشگلی ندارم و در ضمن ورزش نسبتا سنگین انجام میدم چگونه پلاکت خونم رو پایین بیارم

    پاسخ
    • سلام
      برای این عدد پلاکت درمان دارویی لازمه حتما و بررسی jak 2
      جهت تجویز دارو به متخصص” داخلی یا فوق” تخصص خون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.من بچه ام 3سال داردوبه علت بیماری آنمی آپلاستیک 2 ماه پیش پیوند مغزواستخوان شده والان در منزل بامصرف دارو تحت مراقبت وقرنطینه هست.در آزمایشهای هفتگی پلاکتش از65شروع شده ومرتب بالا میاد وحالا رسیده به 450 وگلبول سفیدهم5/3 وهموگلوبینم 11/3می باشد.ببخشید ممکنه حالا برعکس دچار پلاکت بال بشه.ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام
      بعیده بالا بره
      خداروشکر در حال حاضر همه آیتم ها نرمال
      با پزشک معالجش مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام مادر من 54سالش وپلاکت خونش 530میخواستم ببینم چی باید بخوره که پلاکت خونش بیاد پایین چون دکتری گفت اگر به 600برسه دارو های شیمی درمانی شروع می‌کنه والان فقط آسپرین و یه قرص برای سیستم بدن میخوره ممنون میشم راهنمایی کنید چی بخوره خوب از نظر غذایی

    پاسخ
    • سلام
      فعلا همین آسپرین رو بخورند و ازمایش پلاکت یک ماه بعد تکرار شود

      پاسخ
  • سلام،مادربنده۵۳ساله،پلاکت خون بالا تر ازحدنرمال ینی حدنرمال اگر۴۵۰تاباشه ایشون۶۵۰هستش۲۰۰تابالاتره،قرص هیدروکسی مصرف دارن تحت نظرفوق تخصص،فعلا به اون صورت پلاکت خونشون کاهش پیدانکرده/آنژیوگرافی قلب نیزداشتن تحت نظرمتخصص قلب و متخصص خون نیز هستن
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر تحت نظر هستن و دارن دارو میگیرن فعلا ادامه مصرف دارو و تکرار ازمایش و ویزیت مجدد شوند

      پاسخ
  • سلام دخترم پلاکت خونش بالا هست جی بخوره که خوب بشه

    پاسخ
    • سلام
      لازمه شرح حال بیشتر مثل سن و سایر علایم
      عدد پلاکت، وحود کم خونی و….بررسی شه تا بتوان راهنمایی کرد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پلاکت خون مم ۴۶۰ هست خیلی نگرانم میخام جراحی اسلیو کنم چی کار باید بکنم ؟؟؟ آیا برام‌مشکل ساز نمیشه ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      عددش در رنج نزدیک به نرمال
      اگر بقیه آزمایشا خوبه موردی نیست

      پاسخ
  • سلام آزمایش دادم پلاکت خونم ۱۴۲ هست ،، چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر بقیه آیتم ها همه نرمال است نگران نباشید و آزمایش cbc,diff رو جهت اطمینان خاطر یک‌ماه دیگر تکرار کنید

      پاسخ
  • سلام من مادرم ۶۰ سالش است و سردرد و منگی و درد در ۱ سمت بدنش هست آزمایش خون دادیم و متوجه شدیم گلبولهای سفیدش ۴۲ هزار هست و پلاکت خون هست دکترش میگه باید ۲ ماه همینجوری باشه تا ببینیم به کجا میرسه اما حاله خوبی ندارن و نمیشه به این شکل باشه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      زیر نظر فوق” تخصص خون هستند؟

      پاسخ
  • سلام دختر من ١٣ سالشه كه چندماهي هست كه به سن بلوغ رسيده ماه قبل كه پريود شد خونريزيش قطع نشد و حدود سه هفته ادامه داشت بردمش دكتر كه آزمايش نشون داد پلاكت خون ٧٦٥ هست ،،، ميشه بگيد علتش چي هست و اينكه مشكل خاصي ميتونه باشه يا نه

    پاسخ
    • سلام
      مجدد ازمایش بدین و اگر باز هم بالا بود نیاز به ازمایش تکمیلی هست

      پاسخ
  • سلام من پلاک خون ۷۶۰۰ التن نزدیک ۶ماه آزمایش همش خوبه ولی پلاکت خونم بالاست میخوام باردار بشم دکتر گفته فعلا باردار نشو همیشه معده ام و رودهام درد میکنه میکنه میشه از مشکل معده ام باشه؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      عدد پلاکت واضح نیست
      از نظر کبدی و انزیم کبدی هم بررسی شین

      پاسخ
      • سلام وعرض ادب وارادت خدمت شما خداقوت وخسته نباشید پلاکتهای خون مادرم چند سال هست بالای هفتصد میباشد وما تازه متوجه شدیم شماره ای دارید که ازمایشاتشون را براتون ارسال کنم

      • سلام عزیز
        از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; تخصص خون استفاده کنید

  • سلام
    آیا برای خانمهای بالای 60سال که آزمایش جک 2مثبت بوده وبه علت اختلال در عملکرد مغز استخوان پلاکت بالا دارند درمانی وجود دارد؟

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر خسته نباشین من 34 سالمه دو ماهه حامله هستم رفتم آزمایش دادم گفتن پلاکت 132 هستش میخواستم ببینم برای بچه خطر داره

      پاسخ
      • سلام
        فعلا عددش جای نگرانی نداره اما باید با متخصص زنانتون مشورت کنید و پیگیری ازمایش بدین که پایین تر نیاد

    • سلام
      بله زیر نظر فوق تخصص خون اقدام به درمان کنید

      پاسخ
      • سلام ، من ۲۸ سالمه
        و دیروز آزمایش دادم پلاکت خونم ۳۹۳ هستش
        وقتی پریود میشم خیلی شدید
        خیلی شدید خونم لخته میشه و کم خون هم هستم
        به نظرتون چیکار کنم

      • سلام
        پلاکت در رنج نرمال هست
        قرص آهن بخورید

  • سلام، من هشت ساله که پیوند کلیه کردم و الان نزدیک شش ماهی میشه یا بیشتر که خونریزی لثه دارم آیا احتمال داره بخاطر بالا بودن پلاکت خونم باشه؟ و اگه بله راهکار درمانش چیه ممنون میشم راهنمایی بکنید.

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش cbc, diff, pt, ptt, inr, bt باید بررسی شه

      پاسخ
  • سلام، دختر من ۶ سالشه روز ۱۱ خرداد واکسن‌ ه سالگی زد (سه گانه و فلج اطفال ) روز ۱۸ بردمش آزمایش خون داد که پلاکتش بالا بود ۴۷۰ بود و دکتر اطفال براش آزمایش رو تکرار کرد روز ۲۸ آزمایش داد پلاکتش ۵۰۷ شده بود و گلبول سفید ۱۲ هزارتا و crp مثبت بود و esr هم ۴۵ بود خطرناکه خانم دکتر ؟ دکتر براش آزیترومایسین نوشته و کتوتیفن
    چیکار باید بکنم بالا بودن پلاکتش خطرناک نیست ؟ دخترم علایم‌گلو درد هم‌نداشت فقط ابریزش داشت از روز ۱۶ خرداد

    پاسخ
    • سلام عزیز.نگران نباش اما نیاز به بررسی بیشتر داره و تکرار و تکمیل آزمایش ها

      پاسخ
      • سلام من خواهرم 16سالشه پلاکت خونش بالاس از بینی خون میاد درمانش چیه چجوری باید درمان کرد اسپرین بچه جوابگو هست؟؟

      • سلام
        سرخود دارو مصرف نکند عوارض داره
        درمان هم بستگی به عدد پلاکت و سایر ایتم ها دارد

  • سلام خانم دکتر.ضمن عرض خداقوت و تشکر بابت پاسخگوییتون. مادرم حدود 68 سال هستن.مشکل تیرویید دارن.تیروییدشون پرکاره.پلاکتشون حدود 600 بود که با مراجعه به فوق تخصص خون و تجویز سیتودروکس الان به حدود 550 کاهش پیداکرده.متخصص داخلی الان گفتن که همین دارو رو ادامه بده.خواستم نظرتون رو بدونم.ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      عددش زیاد بالا نیست و داروی تجویز شده رو ادامه بدن

      پاسخ
  • باعرض سلام .چند وقت بود پلاکت خونم بالا بود .یک ملیون ودویست هزار.رفتم ازمایش مغز واستخوان دادم پیش متخصص دکتر گفت شما مبتلا به بیماری et.هستید بهم دارو داد گفت تا دوماه مصرف کن .قرص هیدروکسی اوره.دوماه تموم شد بعد ازمایش دادم هیچ تغییری نکرده به نظرتون چکار کنم ممنون میشم اگه راهنماییم کنین باتشکر .

    پاسخ
    • سلام ببخشید من تو ازمایشم پلاکت خونم وگلبول سفید بالایه با اینکه یه دوماهی میشه قرص اسپرین میخورم میشه راهنماییم کنید

      پاسخ
      • سلام
        عددش چند؟

    • سلام عزیز
      داروهای دیگه ای تجویز میشه نگران نباشین

      پاسخ
  • باسلام من ۳۴ سالمه پارسال آزمایش خون دادم پلاکتم ۵۳۴بود امسال ۶۷۰ هربار گفتن مقداری کم خونی داری باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام من ویلسون دارم پلاکت خونم پایین رفته تو این سه سال پاین رفته ۵۳ پلاتک خونم خوم ۴۲ سالم باید چکار کنم بالا بره ممنون میشم

      پاسخ
      • سلام‌ عزیز
        باید ازمایش ها به دقت بررسی شه ،این عدد پلاکت درمان خانگی نداره
        به فوق” تخصص خون مراجعه کنید

    • سلام
      باید تکرار آزمایش انجام شه عزیزو درصورت نیاز آسپرین شروع شه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام پلاکت خون من ۴۱۲هست ایامشکل داره دوستان؟؟

    پاسخ
    • سلام
      تکرار شود اگر باز بالای ۴۰۰ بود در صورت لزوم اسپرین شروع شود

      پاسخ
  • سلام در صورت داشتن پلاکت خون بالا چه علائمی خطرناکه ؟؟ بدن درد میتونه یه علامت پر خطر باشه؟؟من پلاکتم ۵۷۸بود ده روز اسپرین۸۰استفاده کردم مجدد آزمایش دادم شد ۵۳۰

    پاسخ
    • سلام
      مصرف زو ادامه بدین

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.خانم 37 ساله هستم چکاپم عدد پلاکت خونمو 578 زده در حالیکه گفته رنج نرمالش 150 تا 450 هستش. شدییدا نگرانم. خطرناکه به نظر شما؟بایدچیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران‌نباشین
      ازمایش زو تکرار کنید اکر بازم بالا بود جهت مصرف آسپرین با پزشک مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام پسرم ۱۱سالش پلاکت خونش ۶۸۰بوده خطرناکه حد نرمال چنده

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش زو مجدد تکرار کنین

      پاسخ
  • سلام من طحالم را خارج کردم مرتب پلاکتم ۴۰۰ تا ۶۰۰ روزانه فقط یه اسپرین مصرف میکنم ایا امکان داره ایجاد لخته بشه

    پاسخ
    • سلام داروتونو بخوريد ايجاد نميشه
      اين عارضه بزودي برطرف ميشه

      پاسخ
  • با سلام من پلاکت خونم از حد معمول بیشترشده 672 است الان باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      جهت تکمیل شرح حال و بررسی سایر موارد لازم و تجویز دارو از تماس تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ