غذاهای مفید و مضر برای میگرن

غذاهای مفید و مضر برای میگرن
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

آیا بین رژیم غذایی و میگرن ارتباطی وجود دارد؟

تقریباً همه افراد گاهی اوقات سردرد دارند. اما برای افراد مبتلا به میگرن، این درد می تواند بسیار جدی تر باشد. تخمین زده می شود که 1 میلیارد نفر حملات میگرنی را تجربه می کنند که آن را سومین بیماری شایع و شایع ترین بیماری عصبی در جهان می کند.

مطالعات و تحقیقات اخیر نشان می دهد که غذا و رژیم غذایی در بروز میگرن نقش دارند. ایجاد تغییرات در رژیم غذایی ممکن است به جلوگیری از حملات میگرن یا کاهش دفعات آنها کمک کند.

 

حمله میگرن چه حسی دارد؟

دوره های میگرن با سردردهای معمولی متفاوت است. حملات میگرن تمایل به ماندگاری طولانی‌تری دارند، دردناک‌تر هستند و اثرات فیزیکی بیشتری دارند، از جمله :

 

درد میگرن می تواند در یک طرف سر یا هر دو باشد. برخی از افراد هاله میگرنی را تجربه می کنند که یک علامت هشدار دهنده است به این معنی که حمله‌ای در راه است. هاله ممکن است چنین علائمی داشته باشد :

  • فلاش ها یا جرقه های نور
  • سوزن سوزن شدن در بدن
  • مشکل در صحبت کردن واضح یا یافتن کلمات مناسب (آفازی گذرا)

چه کسانی به میگرن مبتلا می شوند؟

هر کس در هر سنی ممکن است به میگرن مبتلا شود – حتی کودکان. عوامل خاصی می توانند شما را مستعد ابتلا به آنها کنند. عواملی نظیر:

سن: میگرن اغلب برای افراد بین 18 تا 44 سال اتفاق می افتد.

ژنتیک: حدود 90 درصد از افرادی که حملات میگرنی دارند، سابقه خانوادگی آن را دارند.

 

چه چیزی می تواند باعث حمله میگرن شود؟

پزشکان معتقدند که برخی محرک ها می‌توانند باعث حملات میگرنی شوند، این محرک های بالقوه عبارتند از:

  • استرس و اضطراب
  • تغییرات هورمونی
  • برخی داروها یا استفاده بیش از حد از داروها، از جمله کنترل بارداری هورمونی، استروئیدها، و داروهای مسکن تجویزی
  • کیفیت پایین خواب یا اختلالات خواب (به عنوان مثال، بی خوابی، آپنه خواب)
  • تغییرات آب و هوا

 

چه غذاهایی می توانند باعث میگرن شوند؟

غذا و مواد شیمیایی موجود در آن ممکن است باعث حملات میگرنی شود. در حال حاضر، فهرست مشخصی از غذاها یا نوشیدنی هایی که باعث حمله میگرنی می شوند یا نمی شوند، وجود ندارد. با این حال، بسیاری از مردم ادعا می کنند که غذاهای خاصی که می خورند یا می نوشند باعث میگرن می شوند. این ترکیبات شامل موارد زیر است:

  • شکلات، احتمالا به دلیل ماده شیمیایی بتا فنیل آلانین است
  • غذاهای غنی از نیترات، مانند گوشت های پخته شده و هات داگ
  • مونوسدیم گلوتامات (MSG)، یک افزودنی که اغلب در غذاهای فرآوری شده یافت می شود
  • شیرین کننده های مصنوعی، به ویژه آسپارتام
  • تیرامین، یک ماده شیمیایی موجود در غذاهای تخمیری، پنیرهای کهنه و برخی از انواع نان تازه پخته شده
  • نوشیدنی های الکلی

لیست پزشکان متخصص مغز و اعصاب

برخی از مطالعات نشان می دهد که خود غذاها ممکن است مشکل ساز نباشند. در عوض، میل به غذا و گرسنگی ممکن است ریشه واقعی محرک باشد. عامل احتمالی دیگر نیز می تواند دمای غذا باشد. خوردن یا نوشیدن چیزی که خیلی گرم یا خیلی سرد است ممکن است باعث حمله میگرن شود.

غذاهای مفید و مضر برای میگرن

کافئین و میگرن

وقتی صحبت از میگرن به میان می‌آید، نتیجه گیری قطعی راجع به کافئین بسیار مشکل است. برخی افراد معتقدند که کافئین یک محرک است. به گفته بنیاد آمریکایی میگرن، کافئین ممکن است در واقع به شما کمک کند، حداقل در مقادیر محدود. کافئین یک ماده فعال در چندین داروی سردرد از جمله Excedrin، Midol، Darvon Compound و Migranal است.

مطالعات تحقیقاتی همچنین نشان می دهد که کافئین می تواند در موقعیت های حاد موجب تسکین شود. اما از سوی دیگر مصرف روزانه کافئین می تواند اثرات مفید آن را کاهش دهد. با پزشک خود در مورد میزان مصرف کافئین صحبت کنید تا بهترین توصیه را دریافت نمایید.

 

چه غذاهایی برای میگرن مفید هستند؟

خوردن و نوشیدن برخی چیزها ممکن است به پیشگیری از حملات میگرن کمک کند. تغییر در عادات غذایی نیز به این وضعیت کمک می کند، تغییراتی مانند محدود کردن سدیم و چربی یا امتحان کردن یک رژیم غذایی با گلیسمی پایین. بنیاد ملی سردرد همچنین پیشنهاد می کند که رژیم غذایی کم تیرامین را امتحان کنید.

اجتناب از غذاهای فرآوری شده و جایگزین نمودن غذاهای کامل و فرآوری نشده توصیه مناسبی برای همه است، اگرچه اجتناب از غذاهای فرآوری شده به طور کامل دشوار است. اگر می‌دانید افزودنی‌هایی مانند طعم‌دهنده‌های مصنوعی، شیرین‌کننده‌ها یا نگهدارنده‌ها برای شما محرک‌های میگرنی هستند، سعی کنید آنها را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.

برخی غذاها حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی، ویتامین ها و اسیدهای چرب هستند که ممکن است به پیشگیری از میگرن کمک کنند.

غذاهای غنی از منیزیم – تحقیقات روی زنان عمدتا سفیدپوست نشان می دهد که منیزیم ممکن است باعث تسکین میگرن شود. غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از: سبزیجات با برگ های تیره، آووکادو و ماهی تن.

اسیدهای چرب امگا 3 – تحقیقات نشان می دهد که افزایش اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به افراد مبتلا به میگرن کمک کند. غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از ماهی هایی مانند ماهی سالمون و دانه ها و حبوبات.

غذاهای کتوژنیک ممکن است برای همه مناسب نباشد، اما تحقیقات نشان می دهد که استفاده از کتو ممکن است به کاهش حملات میگرن کمک کند. این عمل به معنای خوردن غذاهایی است که کربوهیدرات کم و چربی بالایی دارند، مانند غذاهای دریایی، سبزیجات غیر نشاسته ای و تخم مرغ. اما مراقب باشید! برخی از غذاهای رژیم کتو ممکن است باعث حملات میگرنی شوند. فراموش نکنید همیشه قبل از شروع رژیم کتو با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید. آن ها می توانند به شما کمک کنند تا تغییرات رژیم غذایی مناسب را پیدا کنید تا بتوانید سلامت خود را با خیال راحت بهبود بخشید.

 

درباره رژیم های حذفی

برخی از افرادی که دچار حملات میگرنی می شوند سعی می کنند برای رفع مشکل از رژیم های غذایی حذفی (مانند کتو) استفاده کنند. در برخی موارد، این کار ممکن است آسیب بسیار بیشتری نسبت به سودش داشته باشد. برخی پزشکان بر این باورند که رژیم‌های غذایی که کل کلاس‌های غذایی را حذف می‌کنند، می‌توانند منجر به سوء تغذیه شوند.

 

منبع : Healthline

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*