حمله پانیک چیست؟ علائم و روش درمان اختلال هراس

اختلال وحشت
اشتراک گذاری 536 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

آیا تاکنون هجوم ناگهانی ترس، وحشت و اضطراب بیش از حد را تجربه کرده‌اید؟ این روزها احتمالا نام حمله پانیک یا پانیک اتک بسیار به گوش شما خورده است. وحشت‌زدگی یا اختلال حمله هراس هجوم ناگهانی حجم زیادی از ترس، وحشت، استرس و اضطراب است. این حملات نگران کننده بوده و علاوه بر داشتن اثرات جسمی بر روان فرد هم تاثیر خواهند گذاشت. 

بیمارستان دل آرام سینا تهران

در این مطلب به معرفی کامل حمله پانیک (panic attack) پرداخته‌ایم. یادتان باشد که چنین نوعی از وحشت و ترس زیاد نیاز به پیگیری و شناخت دارد. نباید این حالت را به حال خود رها کنید. با مشورت با متخصص روانشناس و کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، همه‌چیز بهتر پیش خواهد رفت. در این مقاله هم درباره اختلال هراس یا همان پانیک یا پنیک‌شدن بیشتر می‌خوانید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

حمله پانیک چیست؟

بیماری یا حمله پانیک هجوم ناگهانی وحشت زیاد است که باعث بروز واکنش‌های فیزیکی در بدن می‌شود. با این همه، این نوع حملات معمولاً خطر جدی به حساب نمی‌آیند و علت مشخصی هم ندارند. این نوع حملات می‌توانند بسیار ترسناک باشند و فرد دچار به آنها احساس می‌کند که کنترل خود را از دست داده، دچار حمله‌ی قلبی شده  یا حتی در حال مرگ است. اختلال حمله پانیک فلج‌کننده است و منجر به بی‌حرکت‌شدن فرد می‌شود. در هنگام حمله، ضربان قلب سریع خواهد شد، فرد قادر به تنفس نیست و احساس می‌کند که به مرگ یا جنون نزدیک است.

اختلال حمله پانیک

حمله پانیک در خواب و موقعیت های مختلف

حمله پانیک غالباً ناگهانی، بدون هشدار قبلی و بعضی اوقات حتی بدون وجود عاملی تحریک‌کننده رخ می‌دهد. ممکن است فرد در هنگام خواب و استراحت دچار وحشت‌زدگی شود‌.

بسیاری از مردم یک یا دو اختلال حمله پانیک را در طول زندگی تجربه می‌کنند و بعد از آن و زمانی که شرایط استرس‌ زا رفع شد، مشکل آن‌ها به خودی خود برطرف می‌شود.

اما اگر حملات ادامه‌دار، غیر منتظره و طولانی باشد، احتمالاً شخص به اختلال پانیک (panic disorder) مبتلا شده است. حملات پانیک به خودی خود کشنده نیستند؛ ولی می‌توانند ترسناک باشند و کیفیت زندگی را تحت تاثیر خود قرار دهند. 

حمله پانیک بعد از مصرف گل 

بعد از مصرف گل یا ماری‌جوانا، امکان بروز احساس وحشت و اختلال حمله پانیک وجود دارد. در چنین موقعیتی، توانایی تفسیر احساسات و عملکرد مغز دچار افت می‌شود و در نتیجه هراس به‌سراغ مصرف‌کننده می‌آید.

حملات پانیک بعد از زایمان

برخی از زنان حملات پانیک یا علائم اختلال وسواس فکری عملی (OCD) را در دوره پس از زایمان تجربه می کنند. حملات پانیک اپیزودهای مشخصی از اضطراب شدید همراه با علائم فیزیکی از جمله ضربان سریع قلب، احساس عذاب، تنگی نفس و سرگیجه را به‌همراه می‌آورد.

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر روانشناسی

حمله پانیک در بارداری 

حملات پانیک در دوران بارداری می‌تواند باعث نگرانی زیادی شود و بر جنین اثرات منفی بگذارد. بروز چنین اختلالی در برخی موارد همراه با زایمان زودرس یا به‌دنیاآوردن کودکان کم‌وزن است.

حملات پانیک در پریود

به دلیل تغییر ترکیب شیمیایی مغز و تأثیر هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون، زنان در حال حاضر بیشتر از مردان از اختلالات اضطرابی و حتی حملات پانیک رنج می برند. بروز اختلال حمله پانیک در دوران پریود محتمل‌تر هم می‌شود.

وحشت زدگی

انواع حمله پانیک

دو نوع کلی از اختلال حمله پانیک وجود دارد:

  • منتظره؛ حملات هراس مورد انتظار را معمولاً می‌توان پیش‌بینی کرد، چون علتشان را می‌دانید.
  • غیرمنتظره؛ حملات پانیک غیرمنتظره بدون دلیل ظاهری رخ می‌دهند. هر کسی ممکن است دچار حمله پانیک شود.

اختلالات هراس انواع مختلفی دارند. از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اختلال هراس اجتماعی؛ این اضطراب شدید در زمان قرارگرفتن در جمع و موقعیت‌های اجتماعی رخ می‌دهد.
  • اختلال هراس شبانه؛ ترس و وحشتی که در خواب رخ می‌دهد، اختلال هراس شبانه است و برخلاف کابوس، این ترس باعث بیدارشدن فرد مبتلا نمی‌شود. او در همان حالت خوابیده، اضطراب و وحشت را تجربه می‌کند.
  • اختلال هراس پس از سانحه؛ بعد از تجربه رخداد و حادثه‌ای ناخوشایند، اثرات اضطرابی آن در فرد ادامه پیدا می‌کند. 
  • اختلال هراس از مرگ؛ به ترس و اضطراب شدیدی گفته می‌شود که یک فرد از مردن دارد.
  • اختلال هراس از مکان‌های باز؛ بعضی از افراد از قرارگرفتن در مکا‌ن‌های باز و شلوغ مانند مراکز خرید و بازارها می‌ترسند.

دلایل حمله پانیک یا وحشت زدگی چیست؟

به درستی مشخص نیست که چه عواملی باعث بروز وحشت‌زدگی و اختلال هراس می‌شوند، ولی این عوامل می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند:

  • حمله پانیک ارثی است.
  • استرس زیاد.
  • تمایل زیاد به احساسات منفی و حساسیت زیاد در برابر موقعیت‌ها و رویدادهای استرس‌زا.
  • تغییراتی در عملکرد برخی قسمت‌های مغز.

حمله پانیک در ابتدا به یک‌باره و بدون هشدار قبلی رخ می‌دهد؛ ولی به مرور زمان بودن در شرایط و موقعیت‌هایی خاص آن را تحریک خواهد کرد. 

برخی از پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند که پاسخ جنگ و گریز که یکی از عملکردهای طبیعی بدن انسان در هنگام برخورد با خطر است، در بروز حمله پانیک نقش دارد. برای مثال اگر یک خرس شما را دنبال کند، بدن به صورت غریزی واکنش نشان می‌دهد. 

در شرایط خطر، ضربان قلب بالاتر رفته تا بدن برای مقابله با شرایط مرگ‌بار آماده شود. بسیاری از این واکنش‌ها در وحشت‌زدگی هم رخ می‌دهد. با این همه به درستی مشخص نیست که چرا زمانی که هیچ خطر مشخصی وجود ندارد، فرد وحشت‌زده می‌شود. 

علائم حمله پانیک چیست؟

اختلا حمله پانیک یا همان وحشت‌زدگی معمولاً ناگهانی و بدون هشدار قبلی آغاز می‌شود. امکان بروز این حملات هر زمانی وجود دارد. در حال رانندگی، در حال خرید در یک مرکز تجاری، در هنگام خواب و یا در میانه‌ یک جلسه‌ مهم کاری، ممکن است آن را تجربه کنید. از نظر بسامد هم می‌توانند مکرر یا گاهیانه باشند.

حملات پانیک با هم متفاوت هستند، اما نشانه‌های آنها تا چند دقیقه ادامه خواهند داشت. بعد از بروز حمله، فرد احساس خستگی بسیار زیادی خواهد کرد.

برخی از علائم وحشت‌زدگی و اختلال پانیک عبارت‌اند از:

  • احساس مرگ یا خطر قریب‌الوقوع 
  • ترس از دست‌دادن کنترل و مرگ 
  • ضربان قلب سریع و شدید 
  • تعریق
  • درد شکم 
  • لرزش شدید 
  • تنگی نفس و احساس فشار بر گلو 
  • لرز 
  • تهوع 
  • احساس درد قفسه سینه 
  • سر درد 
  • سرگیجه و غش 
  • بی‌حسی و کرختی بدن 
  • احساس گرمای زیاد 
  • داشتن احساسات غیرواقعی و کناره‌گیری از جمع 

علائم حملات پنیک

حمله پانیک و تنگی نفس 

در طی یک حمله پانیک یا اضطراب ناگهانی، پاسخ جنگ یا گریز فعال می‌شود. این موضوع می‌تواند منجر به شکل‌گیری طیفی از علائم ناراحت‌کننده، از جمله تنگی نفس شود.

حمله پانیک و تپش قلب 

در حالت وقوع اختلال هراس، بدن سعی می‌کند اکسیژن بیشتری دریافت کند و تنفس سریع‌تر می‌شود. بدن هورمون‌هایی مانند آدرنالین هم ترشح می‌کند که باعث می‌شود تپش قلب بالاتر برود و ماهیچه‌ها حالت منقبض پیدا کنند.

حمله پانیک و تاری دید 

در زمان بروز اختلال حمله پانیک، امکان تاری دید هم بعید نیست. اضطراب شدید روی توانایی دیدن چشم‌ها اثرات منفی می‌گذارد. فعال‌شدن بدن و قرارگرفتن آن در حالت ستیز و گریز از جمله عواملی است که چنین عارضه‌ای را به وجود می‌آورد. 

حملات پانیک و تیروئید 

هورمون تیروئید در ایجاد و تنظیم انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین نقش اساسی دارد. سطوح پایین سروتونین با افسردگی و اضطراب مرتبط است. هنگامی که تیروئید به درستی کار نمی‌کند، این انتقال‌دهنده‌های عصبی نامنظم می‌شوند و به طور بالقوه موجبات اضطراب و حملات پانیک را فراهم می‌کنند.

حملات پانیک و تشنج 

امکان بروز تشنج در زمان بروز اختلال حمله پانیک وجود دارد. این حالت باید از تشنج ناشی از صرع تمییز داده شود. در واقع، تشنج‌هایی که ناشی از این حملات است، همیشه مشابه تشنج ناشی از صرع نیست.

حملات پانیک و حالت تهوع

اضطراب می تواند باعث تهوع و سایر مشکلات گوارشی شود. در خارج از مغز، سیستم گوارشی دارای یکی از بیشترین تعداد اعصاب در بدن است. برخی از دانشمندان حتی روده را مغز دوم می‌خوانند.

حملات پانیک و حمله قلبی

حملات پانیک زمانی رخ می‌دهند که هورمون‌های استرس واکنش «جنگ یا گریز» بدن را تحریک می‌کنند. این موضوع اغلب منجر به تندشدن قلب، درد قفسه سینه و تنگی نفس می‌شود. امکان دارد که در بعضی موارد، حملات پانیک منجر به حمله قلبی شوند.

تشخیص حمله پانیک چگونه است؟

پزشک با مشاهده‌ علائم فرد تشخیص می‌دهد که او به اختلال حمله‌ پانیک یا دیگر بیماری‌ها مانند بیماری قلبی یا تیروئید مبتلا است یا خیر.

برای یک تشخیص دقیق باید این موارد انجام شود:

  • معاینه‌ کامل بالینی و فیزیکی 
  • آزمایش خون برای بررسی عملکرد تیروئید و انجام نوار قلب و الکتروکاردیوگرام (ECG  یا EKG) برای ارزیابی عملکرد قلب 

گاهی هنگام مراجعه فرد به مطب پزشک از او خواسته می‌‌شود که پرسشنامه‌ مخصوصی را پر کند و اگر الکل یا هر نوع ماده‌ مخدر دیگری را مصرف می‌کند هم پزشک خود را در جریان بگذارد.

ضوابط تشخیص اختلال پانیک 

لزوماً همه‌ افرادی که وحشت‌زدگی را تجربه می‌کنند به اختلال هراس مبتلا نیستند. برای تشخیص اختلال حمله پانیک باید به این عوامل توجه کنید:

  • مرتب به حمله‌های هراس غیرمنتظره دچار می‌شوید یا نه.
  • از ترس وقوع دوباره حملات پانیک، فرد دچار حمله‌ای جدید می‌شود. 
  • توجه به زمان و فواصل وقوع حملات مهم است.
  • حمله‌ی پانیک در نتیجه مصرف دارو، بیماری یا دیگر مشکلات روانی مانند هراس اجتماعی (social phobia) یا اختلال وسواس فکری یا عملی  (obsessive-compulsive disorder) ایجاد می‌شود یا خیر.

حمله پنیک

درمان حمله پانیک چگونه است؟

درمان کمک بسیار زیادی در راستای کاهش شدت و تعداد حملات و بهبود عملکرد در زندگی روزانه انسان دارد. اصلی‌ترین روش‌های درمانی شامل روان‌درمانی و استفاده از دارو و توسط دکتر روانپزشک انجام می‌شوند. بنا به درجه و شدت، سابقه‌ فرد و در دسترس بودن روان‌درمانگر متخصص در زمینه‌ اختلال پانیک، شاید هر دو روش برای درمان به کار گرفته شوند. برای آشنایی با این تخصص مقاله روانپزشک کیست را در دکتردکتر مطالعه کنید.

روان درمانی برای حمله پانیک

روان‌درمانی موثرترین شیوه درمانی برای وحشت‌زدگی و اختلال حمله پانیک است. روان‌درمانی به فرد کمک می‌کند که علاوه بر شناخت بهتر اختلال هراس، راه‌های مبارزه با آن را هم بیاموزد.

نوعی از روان‌درمانی درمان رفتاری-شناختی (cognitive behavioral therapy) است.  در این روش  بیش‌تر در مورد وحشت‌زدگی و اختلال پانیک خواهید آموخت و متوجه می‌شوید که این حملات خطرناک نیستند. روان‌درمانگر به فرد کمک می‌کند که در محیطی ایمن علائم حمله پانیک را بازسازی کرده و واکنش مناسب را در برابر آن اعمال کند.

به مرور که شخص متوجه می‌شود حس فیزیکی حمله پانیک خطرناک نیست، وحشت‌زدگی برطرف خواهد شد. درمان موفق کمک می‌کند تا فرد بر ترس قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که احتمال بروز وحشت‌زدگی در آن‌ها وجود دارد هم غلبه کند.

مشاهده‌ نتایج درمانی زمان‌بر است و نیاز به تلاش زیادی دارد. بعد از چند هفته ممکن است علائم این عارضه کاهش پیدا کنند و بعد از گذشت چند ماه، با کاهش شدید علائم، این حملات تا حدود زیادی برطرف شوند. برای اینکه مطمئن شوید روند درمان تحت کنترل است باید به صورت مرتب با روان‌درمانگر در ارتباط باشید.

داروهای مناسب اختلال حمله پانیک

داروها تا حدود زیادی به بهبود علائم همراه وحشت‌زدگی مانند افسردگی کمک خواهند کرد.

⚠️ هشدار: لطفا از مصرف خودسرانه‌ هرگونه دارو برای درمان اختلال پانیک بپرهیزید و هیچ دارویی بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. ⚠️

انواع مختلفی از داروها برای کنترل علائم حمله‌های پانیک موثر هستند، این داروها عبارت‌اند از:

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین

SsRI‌ها (Selective serotonin reuptake inhibitors) بی‌خطر هستند و عوارض جانبی کمی دارند. داروهای ضدافسردگی اولین گزینه‌ها برای درمان پانیک هستند. داروهایی همچون:

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین و نوراپی فرین 

این دسته از داروها گروه دیگری از داروی افسردگی (Serotonin and norepinephrine reuptake inhibitors) هستند. ونلافاکسین (SNRI venlafaxine) از جمله داروهای این گروه است که برای درمان اختلال حمله پانیک مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار دارد.

بنزودیازپین 

این دسته از داروها (Benzodiazepines) از جمله داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم عصبی مرکزی (central nervous system) هستند. داروهایی همچون:

از آنجایی که این داروها وابستگی فیزیکی زیادی به دنبال دارند، معمولا در دوره‌های زمانی کوتاهی باید مصرف شوند. اگر فرد مشکل سو مصرف الکل یا مواد مخدر داشته باشد، این گروه از داروها برای او مناسب نخواهند بود. از طرفی، ممکن است با داروهای دیگر تداخل و عوارض جانبی خطرناکی را به دنبال داشته باشند. گاهی هم برای اثرگذاری بیشتر، نیاز به مصرف داروهای ترکیبی است.

توجه داشته باشید که بعد از استفاده از یک دارو، چندین هفته طول می‌کشد که روند بهبودی علائم بیماری دیده شود. همه‌ داروها خطر بروز عوارض جانبی را با خود دارند و برخی از داروهای خاص را نباید در موقعیت‌هایی همچون بارداری مصرف کرد. با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی و عوارض جانبی داروها مشورت کنید.

پانیک اتک

درمان حمله پانیک با داروی گیاهی 

مصرف داروهای گیاهی برای درمان موقعیت‌های پیچیده‌ای مانند بروز اختلال حمله پانیک توصیه نمی‌شود. این داروها در آزمایشگاه امتحان نشده‌اند و مشخص نیست که ضمن بهبودبخشیدن به یک مشکل، چه اختلالات دیگری با خود به همراه می‌آورند.

حمله پانیک درمان قطعی دارد؟

اختلال حمله پانیک قابل درمان است و در صورت ابتلا می‌توانید بهبودی کامل پیدا کنید. اما بهتر است در اسرع وقت کمک پزشکی دریافت کنید چون اگر کمک پزشکی دریافت نکنید، اختلال هراس می‌تواند تشدید شود. در این صورت، مقابله با آن بسیار دشوار خواهد بود.

اختلال حمله پانیک چقدر طول می‌کشد؟

بیشتر حملات پانیک بین ۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشند و گاهی تا ۱ ساعت هم ادامه دارند. تعداد حملاتی که رخ می‌دهد، شدت‌های متفاوتی دارند.برخی از افراد ۱ یا ۲ بار در ماه دچار حملات می‌شوند، در حالی که برخی دیگر چندین بار در هفته، چنین چیزی را از سر می‌گذرانند.

چه کسانی بیشتر در معرض اختلال پانیک قرار دارند؟

نشانه‌های وحشت‌زدگی معمولاً در سال‌های آخر نوجوانی یا در اوایل بزرگسالی بروز پیدا می‌کند و در زنان و مردان دیده می‌شود.

برخی عواملی که خطر ابتلا به وحشت‌زدگی یا اختلال حمله پانیک را افزایش می‌دهند:

  • داشتن پیشینه خانوادگی 
  • تحمل استرس زیاد در زندگی، مانند مرگ یا بیماری سخت یکی از دوستان یا اعضای خانواده 
  • تجربه ضربه‌ شدید عاطفی و جسمی، مانند تجربه‌ تجاوز جنسی یا بودن در یک تصادف شدید 
  • تغییرات گسترده در زندگی، مانند طلاق یا بچه‌دارشدن 
  • سیگارکشیدن یا مصرف بیش از اندازه‌ کافئین
  • تجربه‌ تجاوز جنسی در کودکی 

اختلال حمله پانیک در کودکان

اختلال حمله پانیک در کودکان هم رخ می‌دهد. در طول حمله، ممکن است که کودک احساس ترس یا وحشت شدید، مشکل در تنفس، درد یا گرفتگی قفسه سینه، تغییرات ضربان قلب، سرگیجه، عرق‌کردن و لرزش را از سر بگذراند. حمله پانیک به طور ناگهانی شروع می شود و معمولا بین ۵  تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. گاهی هم این مدت‌زمان بیشتر می‌شود. 

اختلال هراس در نوجوانان

اختلال هراس اغلب در دوران نوجوانی شروع می‌شود. اگرچه ممکن است در دوران کودکی هم وقوع پیدا کند اما در این دوران شایع‌تر است. حملات می‌توانند منجر به اضطراب شدید شوند و بر سایر بخش‌های خلق‌و‌خو یا عملکرد نوجوان تأثیر بگذارند. برخی از نوجوانان از موقعیت‌هایی که احساس می‌کنند با وقوع اختلال حمله پانیک همراه است، اجتناب می‌کنند.

حملات پانیک در سالمندان

حمله پانیک در سنین کهنسالی هم امکان وقوع دارد. هنگامی که یک فرد مسن دچار اختلال هراس می‌شود،علائمی مانند افزایش ضربان قلب، درد قفسه سینه، ضعف، حالت تهوع و احساس ضعف یا سرگیجه برایش رخ می‌دهد. حملات پانیک به طور تصادفی اتفاق می‌افتد و لزوماً دلیل مشخصی ندارند.

عوارض جانبی اختلال حمله پانیک

یکی از بدترین عوارض در مورد وحشت‌زدگی این است که شخص از تکرار دوباره‌ آن هراس بسیار زیادی خواهد داشت. همین ترس مانع از حضورش در موقعیت‌هایی خواهد شد که امکان بروز دوباره‌ حمله وجود دارد.

اگر حمله پانیک و اختلال هراس درمان نشوند، بر تمام جنبه‌های زندگی انسان اثر خواهند گذاشت. دچار شدن به این‌گونه حملات به صورت مکرر، باعث می‌شود که انسان به صورت مداوم در معرض حجم زیادی از ترس باشد و کیفیت زندگی به شکل زیادی پایین بیاید. 

پانیک اتک می‌تواند منجر به برخی مشکلات شود و یا به آن‌ها مربوط باشد؛ از جمله:

  • ایجاد فوبیاهای خاص، مانند ترس از رانندگی یا خروج از خانه 
  • نیاز به مراقبت پزشکی مداوم برای سایر مشکلات و عوامل تاثیرگذار بر سلامت فردی 
  • دوری‌کردن از بودن در میان جمع 
  • مشکلات در مدرسه یا محیط کار 
  • افسردگی، اضطراب و دیگر اختلالات روانی 
  • افزایش خطر خودکشی و افکار خودکشی 
  • سو مصرف الکل و دیگر مواد مخدر 
  • مشکلات مالی 

پنیک اتک

پیشگیری از حمله پانیک مقدور است؟

راهکاری قطعی برای پیشگیری از وحشت‌زدگی یا اختلال حمله پانیک وجود ندارد. بااین‌حال، این راهکارهای پیشنهادی شاید مفید واقع شوند:

  • اگر هر چه سریع‌تر حملات پانیک درمان شوند، از بدتر شدن آنها و تکرار دوباره و مکررشان جلوگیری خواهد شد.
  • دنبال‌کردن صحیح برنامه‌ درمانی از بدترشدن یا عودکردن علائم وحشت‌زدگی پیشگیری می‌کند.
  • انجام فعالیت‌های بدنی و ورزشی به صورت مرتب نقش مهمی در مبارزه با اضطراب دارد. 

چه زمانی باید برای حمله پانیک به پزشک مراجعه کرد؟

اگر نشانه‌های حمله‌ی پانیک را دارید، هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید. این دسته از حمله‌ها آن‌قدر که ناخوشایند و آزاردهنده هستند، خطرناک نیستند. از طرفی امکان کنترل این حملات بدون درمان ممکن نیست و اگر درمان مناسب اعمال نشود، حملات پانیک بدتر خواهند شد.

علائم حمله پانیک بعضی اوقات به نشانه‌های دیگر بیماری‌های جدی مانند حمله قلبی شبیه هستند. اگر فرد دلیل ایجاد این نشانه‌ها را نمی‌داند باید با مراجعه به پزشک به ارزیابی دقیقی از شرایط بیماری خود برسد.

چگونه اختلال هراس را کنترل کنیم؟

روش‌هایی برای کنترل این وضعیت وجود دارد:

  • پایبندی به برنامه‌ درمانی: رو به رو شدن با ترس‌ها می‌تواند دشوار باشد، ولی درمان کمک می‌کند تا شما احساس نکنید در خانه زندانی هستید.
  • ملحق شدن به گروه‌های حمایتی: شرکت در گروه‌های حمایتی به فرد این فرصت را می‌دهد که با افراد دیگری که مشکل مشابه‌ای دارند در ارتباط باشد و از تجربه جمعی بهره ببرد.
  • پرهیز از مصرف الکل، کافئین و مواد مخدر توهم‌زا: همه‌ این مواد باعث تحریک حملات و بدتر شدن آنها می‌شوند.
  • انجام تمرینات مدیریت استرس و روش‌های مدیتیشن: انجام یوگا، مدیتیشن، نفس عمیق‌کشیدن و حرکات کششی تا حد زیادی مفید است.
  • انجام فعالیت‌های بدنی: انجام حرکات ورزشی ایروبیک تا حدود زیادی در بهبود خلق‌و‌خو موثر خواهد بود.
  • داشتن خواب کافی: خواب کافی در طول شب از خستگی مداوم در طول روز جلوگیری خواهد کرد. 

چگونه حمله‌ پانیک را متوقف کنیم؟

بسیاری از افراد در زمان حمله تنفس دشوار، تعریق زیاد، لرز و ضربان قلب شدید را تجربه خواهند کرد. بسیاری دچار درد قفسه سینه می‌شوند و احساس می‌کنند که روحشان از بدن خارج شده است. گاهی شدت حمله آن‌قدر زیاد است که فرد گمان می‌کند که دچار حمله‌ یا سکته‌ی قلبی شده است. 

اختلال هراس برای فرد تجربه  ترسناکی  تلقی میشود .گاهی  ممکن است به سرعت اتفاق بیفتد.

 یازده راه برای توقف آن وجود دارد که با هم مرور می‌کنیم:

نفس عمیق کشیدن 

از آن‌جایی که تند تند نفس کشیدن  یکی از نشانه‌های حمله‌ی وحشت زدگی است و باعث افزایش ترس فرد می‌شود، نفس عمیق به کاهش علایم در طول حمله کمک خواهد کرد. 

به افراد توصیه می‌شود که روش صحیح نفس عمیق را با تمرین بسیار بیاموزند. در طی فرایند دم باید هوا به آرامی وارد ریه‌ فرد شده و بعد از شمارش تا عدد ۴ در یک بازدم عمیق خارج شود. 

تشخیص بروز اختلال حمله پانیک 

اگر فرد تشخیص دهد که به حمله‌ وحشت‌زدگی دچار شده و خبری از حمله‌ی قلبی نیست، می‌تواند به خود اطمینان دهد که این شرایط موقتی است و به زودی برطرف خواهد شد. 

فرد باید بتواند بر ترس خود غلبه کند و این موضوع را بپذیرد که این حمله باعث مرگ او نخواهد شد. غلبه بر این عوامل به فرد اجازه می‌دهد تا بر روی دیگر روش‌های موجود برای کاهش شدت علایم تمرکز کند.

بستن چشم‌ها 

برخی از حمله‌ها ناشی از عوامل تحریک کننده‌ای هستند که باعث نگرانی و هیجان بیش‌ از حد فرد شده‌اند. اگر فرد در محیط شلوغ و پر رفت و آمدی با عوامل تحریک کننده‌ی زیاد باشد، این ممکن است باعث ایجاد حمله در فرد شود. 

برای کاستن اثر عوامل تحریک‌کننده ، بهتر است که چشم‌ها در طول حمله بسته باشند. این کار به فرد کمک می‌کند تا با تمرکز بیش‌تری نفس بکشد. 

تمرین ذهن آگاهی 

ذهن آگاهی (Mindfulness) به فرد کمک می‌کند تا روی واقعیت اطرافش بیش‌تر تمرکز کند. از آن‌جایی که در طول حمله فرد احساس می‌کند که از فضای واقعی فاصله گرفته، ذهن‌آگاهی به فرد کمک خواهد کرد که با شرایط آزاردهنده‌ موجود مبارزه کند. 

فرد با زدن پای خود روی زمین، یا دست کشیدن به بافت لباس خود در طول حمله روی حس فیزیکی خود تمرکز کرده و این حس به او کمک خواهد کرد تا بهتر به واقعیت محیط اطراف خود تسلط داشته باشد. 

متمرکز شدن روی یک شئ

تمرکز کردن روی یک شئ به خصوص در طول بروز حمله به برخی افراد کمک می‌کند. جسمی را انتخاب کنید که به خوبی قابل مشاهده و تمام جزئیات آن به درستی قابل رویت باشد. برای مثال می‌توان به عقربه‌های ساعت توجه کرد. در طی توجه و تمرکز به آن جسم خاص توصیف دقیق ظاهر، رنگ، شکل و اندازه‌ آن به فرد کمک می‌کند تا از شدت علایم حمله کم کند. 

استفاده از تکنیک شل‌کردن عضلات 

شل‌کردن عضلات هم به توقف حمله وحشت‌زدگی کمک می‌کند. برای شل‌کردن عضلات بدن از عضله‌های ساده‌ای مانند انگشتان دست استفاده کنید.

درمان حمله پانیک

تصور کردن یک موقعیت خاطره‌انگیز یا یک مکان شادی‌آور 

بهترین مکانی که شما در آن احساس آرامش و شادی دارید، کجاست؟ یک ساحل آفتابی با دریایی مواج؟ یا یک کلبه‌ی چوبی در دل کوهستان؟

خود را درون آن مکان تصور کنید و تلاش کنید تا تمام جزئیات آن مکان را در ذهن خود بازسازی کنید. تصور کنید که پای خود را درون شن‌های گرم ساحل فرو کرده‌اید یا بوی خوش درختان کاج را استشمام می‌کنید. مکانی که در ذهن خود تصور می‌کنید، باید در محیط طبیعی و پر از عوامل آرامش بخش باشد. 

انجام ورزش سبک 

زمانی که فرد در موقعیت‌های استرس‌زا حرکات ورزشی سبک انجام دهد، اندورفین ترشح شده در بدن به بهبود روحیه‌ کمک بسیار زیادی خواهد کرد. فعالیت‌هایی مانند شنا کردن و پیاده‌روی در این شرایط توصیه می‌شود.

نگه داشتن گیاه اسطوخودوس در دست 

اسطوخودوس گیاهی آرامش‌بخش بوده و به از بین‌بردن استرس فرد کمک می‌کند. به افراد توصیه می‌شود که همیشه عصار‌ه‌ اسطوخودوس به همراه داشته و در مواقع ضروری مقداری از آن را روی ساعد دست خود مالیده و آن را بو کنند.

نوشیدن چای بابونه یا اسطوخودوس هم به آرامش فرد کمک می‌کند. اسطوخودوس نباید به همراه بنزودیازپین مصرف شود، چرا که باعث کسالت و خواب آلودگی شدید می‌شود.

مصرف بنزودیازپین‌ها

مصرف بنزودیازپین (Benzodiazepines) به محض احساس بروز اختلال حمله پانیک هم می‌تواند مفید واقع شود. بنزودیازپین‌ها که زاناکس هم جزئی از آنهاست، داروهای تایید‌شده‌ای هستند که برای اختلال پانیک از آن‌ها استفاده می‌شود.

این دارو در صورت تشخیص پزشک برای فرد تجویز شده و فرد با داشتن نسخه می‌تواند آن را دریافت کند. داروهای مذکور به شدت اعتیاد‌آور بوده و بدن با گذشت زمان به آنها عادت خواهد کرد. بنابراین تنها در موارد حاد باید استفاده شوند.

از انواع قرص ضداسترس نیز می‌توان برای کنترل حمله پانیک استفاده کرد.

غذاهای مفید و مضر برای حمله پانیک

غذاهای غنی از منیزیم می‌توانند به رسیدن به آرامش کمک کنند. سبزیجات برگدار مانند اسفناج  در این زمینه مفید هستند.منابع دیگر عبارت هستند از:

  • حبوبات
  • مغزها
  • دانه‌ها
  • غلات کامل
  • غذاهای غنی از روی (زینک) مانند صدف، بادام هندی، جگر، گوشت گاو و زرده تخم مرغ

مواد غذایی زیر هم اثرات منفی روی مبتلایان به اختلال حمله پانیک دارند:

  • کافئین
  • نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین
  • غذاهای فرآوری شده مانند چیپس، کلوچه
  • غذاهای منجمد و غذاهای آماده
  • غذاهای سرشار از چربی ترانس و چربی‌های اشباع بیش از حد، مانند غذاهای سرخ شده، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و کره

پانیک اتک ممکن است تنها یکبار اتفاق بیفتد، با این همه برخی چندین بار آن را تجربه می‌کنند. حمله مکرر پانیک غالباً به خاطر قرار‌گرفتن در موقعیت‌های خاص همچون صحبت‌کردن در جمع و نگرانی بی دلیل در مورد مسائل تحریک می‌شود. خصوصاً اگر این موضوع پیش‌تر هم باعث بروز حمله شده باشد. 

موقعیت‌های تحریک‌کننده، آن مواقعی هستند که فرد احساس خطر کرده، امکان فرار ندارد و پاسخ جنگ و گریز در بدن ایجاد می‌شود. ممکن است، شما یک یا دو بار دچار حمله پانیک شوید و جدا از آن یک زندگی شاد و سالم داشته باشید. یا اینکه شاید در خلال اختلالات دیگری همچون افسردگی، اختلال اضطرابی و غیره اختلال حمله پانیک یا همان وحشت‌زدگی را تجربه کنید. 

مراجعه به روانشناس در این زمینه راه‌گشا خواهد بود. یکی از بهترین روش‌ها برای دریافت نوبت هم استفاده از نوبت دهی آنلاین سایت دکتردکتر و مراجعه به متخصصان مراکز درمانی معتبر مانند بیمارستان دل آرام سینا است.

اگر درباره‌ اختلال حمله پانیک سوالی دارید، پرسش خود را  در بخش پرسش و پاسخ که در انتهای این مقاله قرار دارد،با ما در میان بگذارید. پزشکان و کارشناسان مجله دکتر دکتر آماده پاسخ‌گویی به سوالات شما عزیزان هستند.

منابع:

mayoclinic

medicalnewstoday

healthline

helpguide.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

536 دیدگاه در “حمله پانیک چیست؟ علائم و روش درمان اختلال هراس
  • سلام خسته نباشید.من پدرم بعد مرگ پدرش دچار حمله پانیک شد خلاصه دو سه تا روانپزشک رفت ولی هیچ فایده ای نداشت روز به روز بد تر میشد ولی الان بهش یه دکتر رو معرفی کردن رفت پیش اون و کاملا درست شد.ولی الان مشکل اینجاس که بعضی وقتها وقتی عصبی میشه شب ها تو خواب کابوس میبینه و الان که دارم این متنو مینویسم ساعت 6:27 دقیقه صبحه یک ساعت پیش مادرم پدرمو از خواب بیدار میکرد چون نگران شده بود و بابام تو خواب لرزش داشت و با صدای بلند حرف میزد.پدرم بیدار شد و گفت که داشتم از هلیکوپتر میوفتم و از اینجور حرف ها توهم زده بود ولی خیلی طبیعی و عادی و یادمه یه بارم توهم زده بود و ما رو کلا نمیشناخت و با خودش حرف میزد شب زود بردیمش رازی و یه آمپول زدن بهش و درست شد ولی الان نمیدونیم چیکار کنیم لطفا یه راهنمایی کنین.با تشکر

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      شما چند سالتون هست؟
      و از بروز این مشکلات و مرگ پدربزرگتون چه مدت میگذره؟

      پاسخ
  • سلام دوستان حدود ۹ ماه که به این بیماری مبتلا شدم اولش نمیدونستم چیه خیلی میترسیدم کلا هم اینجوری بود که هفته ای ۲ بار ماهی ۲ بار میومد سراغم به دکتر که مراجه کردم تشخیص ام اس دادن فرستادنم پیش متخصص مغز و اعصاب و با انجام ازمایشات فهمیدم پنیکه تو ۶ ماه گذشته حملاتم فوقولاده تشدید شدن از هفته ای ۱ بار به روزی ۳ بار هم رسیده واقعا هم وقتی بارای اول تجربش میکنی خیلی ترسناکه منم مثل همه فک میکردم حمله قلبیه و دارم میمیرم ۲ بار دکتر قلب رفتم تمام ازمایشتاشو انجام دادم ولی گفتن پنیکه خاب و خوراکو این بیماری ازم گرفته بیشترین ترسم اول رانندگی کردن و قرار گرفتن تو محیط های شلوغ بود بود الانم قبل خواب میترسم از خابیدن

    یه چیزیم فهمیدم اینه که علائمش با قرصا کامل از بین نمیره کم میشه ولی کامل از بین نمیره

    الانم علائمم خشک شدن گلو سرگیجه تپش قلب حس خفگی گز گز شدن دست و پای چپ یه چیزیم بگم اون لحظه ای که میاد سراغت اصلا نباید بهش پر و بال بدی اصلا نباید بترسی اروم باید بشینی نفس عمیق بکشی یه لیوانم اب سرد میدونم خیلی شخته کنترلش ولی شدنیه یه چیز دیگه ای هم که هستش حتمن راجع بهش مطالعه کنین هر چی بسشتر از این بیماری بدونین کمتر ازش میترسین و میتونین خودتونو کنترل کنین دعا میکنم حال همه خوب بشه

    پاسخ
    • سلام
      از اشتراک گزاری تجربتون سپاسگزارم

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.
    من چند ماه پیش قفسه سینم درد میکرد همراه گردن و شونه هام جدی نگرفتم تا اینکه ناگهانی دخترعممو از دست دادم از
    اونموقع حالم بدتر شد حالت تهوع شدید لرز تپش قلب
    دهنم خشک میشه غذا دلم نمیخواست هرلحظه حس میکردم دارم از هوش میرم و قراره بمیرم رفتم دکتر(عمومی) گف از استرسه بهم آلپرازولام داد ی مدت استفاده کردم دیگ نخوردم خوب بودم تا همین چن هفته پیش باز حالم خراب شد خواب های آشفته میبینم یا از خواب یهو میپرم خوابم کمه فکر و خیال رَهام نمیکنه یهو دچار استرس و حالت تهوع میشم میرم حموم فقط میگم زودتر بیام بیرون حالم خراب میشه معدم درد مبگیره پاهام جون نداره ب نظر شما اینا حملات پانیکه؟؟ لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بیشتر اضطراب عمومی مطرح هست و جهت درمان حتما به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر دقیقا اینجوریم : افزایش ضربان قلب ، احساس نفس تنگی و سخت نفس کشیدن ، احساس درد در قفسه سینه یا سنگینی قفسه سینه، لرزش درونی با بیرونی ، احساس مسخ شخصیت و مسخ واقعیت (انگار خودم نیستم ) ، ترس از دست دادن کنترل خود دارم ، بعضی وقتا هم عرق سرد میکنم از ناحیه زیر بغل ، ترس از مرگ دارم، ترس از غش کردن، خب دکتر این نشانه پانیک هستش دیگه ک من دارم درسته؟؟؟؟ با اولین بار ک ماری جوانا کشیدم اینجور حمله عصبی بهم وارد شده لطفا کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      مواردی که مطرح کردین به نفع پنیک هست البته اگر بدون ماری جوانا تکرار شده باشد

      پاسخ
  • سلام دکتر. من ۲۷ سالمه. سه ماه پیش با تشخیص پزشک‌ها دچار حمله پانیک شدم.
    خودم فکر میکردم قلبمه ولی اکو و ندار قلب انجام دادم. دکتر قلب بهم گفت حمله پانیکه. متخصص داخلی هم بهم گفت حمله پانیکه.
    متخصص داخلی برام قرص اسنترا۵۰ روزی نصفه رو تجویز کردن. مشکل معده هم دارم. دو سال پیش اسید عصب معده داشتم دارو میخورم لی خوب نشدم.
    معدم همش ورم میکنه و کمی درد میگیره.
    ۳ ساله درد قفسه سینه دارم. اصلا خوب نمیشه نمیدونم چرا.
    دو ماهه بخاطر پانیکم باشگاه میرم.
    ولی با توجه به ورزش و قرص اسنترا که استفاده میکنم خوب نشدم. دوباره اون حالت‌های خفگی و درد قفسه سینه و ضربان قلب رو دارم. و و قتی چشمامو میبندم حس میکنم روحم میخواد جدا شه از تنم و به سختی نفس میکشم.و وحشت میکنم.
    قرصهای هم که الان استفاده میکنم قرص نولپازا۲۰ صبحا ناشتا هستش. دایمتیکون۱۸۰ . استترا۵۰ روزی نصف. فاموتیدین . پرانول۱۰.

    با توجه به اینکه ۳ ماهه این دارو ها رو مصرف میکنم چرا خوب نشدم. هم معدم هنوزمشکل داره و هم حملات خیلی زیاده پانیک دارم. تقریبا هر روز حمله پانیک دارم.

    پاسخ
    • سلام عزیز
      دوز دارویی که کنترل کننده اضطراب و حملات پانیک هست برای شما کافی نیست
      تنظیم دوز و نوع دارو باید توسط متخصص روانپزشکی باشد

      پاسخ
  • سلام من بیشتر وقتا دلشوره دارم و دیروز یه اتفاقی افتاد که خیلی بهم استرس وارد کرد و یهو دست و پای چپم گزگز کردن و بی‌حس شدن و حتی تپش قلبم پیدا کردم دستامم‌ میلرزید و نمیتونستم چیزی رو تو دستم نگه‌دارم حتی جون نداشتم حرف بزنم و بی‌حال و انرژی افتاده بودم ممکنه حمله پانیک‌ بوده باشه؟!

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکنه
      شرح حالتون به حمله پانیک شباهت هایی دارد

      پاسخ
  • سلام ایا کسی که ناگهان احساس شدید ترس بدون علت رو تجربه می‌کنه بطوریکه این احساس رو داره ک امکان هست همون زمان یه اتفاق خیلی وحشتناک رخ بده هم جز پانیک حساب میشه؟
    همراه با تعریق دست نفس کشیدن به سختی به مدت ۵تا۱۰دقیقه ممنونم میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام
      علایمی که بیان کردید در دسته اختلالات اضطرابی قرار می گیرد که در شدیدترین حالت حمله اضطرابی بصورت پانیک اتک تظاهر نمایان می شه
      خصوصا اگر همراه با تعریق، تنگی نفس باشد به نفع پانیک هست
      به هرحال برای تشخیص قطعی نیاز به مراجعه به متخصص روانپزشکی هست و این وضعیت قابل درمان می باشد.

      پاسخ
  • سلام من دختر 17 هستم که حدود یک و نیم ماه این حالت بهم دست میده. من برخلاف بقیه اولین بار هیچ استرس یا اضطرابی نداشتم کاملا نورمال بودم یه دفعه حس کردم که بی حال میشم مچ دست هام و پاهام هم خیلی بی حال بودن و بدتر اینکه تو اون لحظه این حالت اوج می گرفت و کم کم لرز پیدا کردم تو اون حالت خیلی میترسیدم که بمیرم همش اعضای خونه رو صدا میزدم که تنهام نزارن انگار آخرین لحظه هایم بود که تو اون لحظه بهم میوه و اینا دادن که فشارم بالا بیاد بعد اون روز دو سه روزی حالم خوب بود که باز هم شروع شد و همیشه وقتی اون لحظه فرا میرسد( شب اون اتفاق افتاد) هر شب همینجوری میشم ولی با کمی تفاوت که الان قلبم هیجان داره بی قراره همش نامید میشم از زندگی و الان تو روز هم أین اتفاق واسم میوفته
    علایم کلی : هیجان، گاهی خسته شدن قلب و گاهی درد قفس سینه ، لرز، گیچی، ضربان قلب، شل شدن دست و پاهام، ناامیداز زندگی، فکر مرگ و فکر های منفی، کمبود اشتها،
    و در ضمن بگم رفتم نوار قلب و اکو و آزمایش خون دادم سالم بود بنظرتون میتونه از حمله پانیک باشه این علایم؟ یا از اضطراب و کدوم دارو رو بهم پیشنهاد میدین
    و خوب میشه یا نه ؟ واقعا خسته شدم
    خیلی ممنونم اگر جواب بدین

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      علایمی که مطرح کردی در دسته اختلالات اضطرابی هست که در شدیدترین حالت حمله اضطرابی بصورت پانیک اتک تظاهر نمایان می شه
      این وضعیت درمان دارویی داره اما
      به هرحال برای تشخیص قطعی و تجویز دارو نیاز به مراجعه به متخصص روانپزشکی هست

      پاسخ
  • سلام من وقتی بچه بودم بهم تجاوز شده الان ھم وقتی از خونه بیرون میرم دچار لرز، تعریق وتپش قلب میشم. استرس شدید میگیرم که دوباره قراره بهم تجاوز بشھ

    پاسخ
    • سلام این حالتی که مطرح کردین به نفع ptsd هست
      که به صورت یادآوری های مکرر حوادث ناگواری که تجربه کردین هست و باعث می شه که احساس کنید آن اتفاق در همین زمان در حال روی دادن هست و یا سبب اجتناب از اون موقعیت شه یا تلاش کنید فراموشش کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من اولین بار که گل کشیدم دقیقا تمام علائم حملات پانیک رو داشتم بعدش یکی دو روز سرگیجه داشتم خوب شد
    بعد برای بار دوم کشیدم باز پانیک بهم دست داد سه چهار روز سرگیجه و حواس پرتی داشتم رفتم بیمارستان سرم زدم گفتن برا گله بعد اوکی شدم
    بعد از 17 روز از بار دوم بدون مصرف گل بهم پانیک دست داد و بعد از اون همش استرس شدید گرفتم همش فکر میکنم دارم روانی میشم یا از این میترسم که اینقدر حالم بد بشه که خودکشی بکنم ولی یه هفته دارو درمانی رو شروع کردم بعد به هفته استرسم یه سه روزی هست کم شده ولی خلق و خو و اخلاقم عوض شده بعد این استرسه بعضی وقتا میاد سراقم یکی دو ساعت حالمو بد میکنه بعد کم میشه یعنی مثل قبل همش استرس ندارم بعد موقعی که این حس بهم دست میده انگار دنیا رو سرم خرتب میشه بعد که ازبین میره حالم میزون میشه مثل قبل میشم
    میخواستم بدونم اینها نشانه های بهبوده و اینکه چند روز زمان میبره که بهبود پیدا کنم و کامل درمان بشم

    پاسخ
    • سلام
      درمان زیر نظر متخصص روانپزشکی بوده؟! نام داروها؟

      پاسخ
      • بله زیر نظر پزشک بوده
        اسنترا50
        الپرازولام نیم
        الازین 2/5
        وبرای لرزش دستم پرانول بیست

      • سه هفته اصولا طول میکشه تا داروها اثر خودشون رو نشون بدن
        اما اگر افکار اضطرابی، افکار خودکشی، سردرد شدید و…دارین مجددا باید ویزیت شین و منتظر اثر کردن دارو نباشین

  • سلام
    حسن هستم 36ساله که مشکل اشفتگی درخواب رودارم وهر وقت که میخوابم فرقی نداره که شب یاروز باشه بعداز چند دقیقه یا یک ساعت بعد کابوس دیده و با تپش قلب شدید از خواب بیدار میشم البته بیشتر مواقع همراه با تعریق بیش از حد بوده وتنها دقدقه در زندگی دارم فقط مربوط به کارم هست اما خواب راحتی ندارم

    پاسخ
    • سلام
      اضطراب ژنرالیزه مطرح هست و جهت درمان و مشاوره باید به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من دیروز به مدت سه تا پنج دقیقه معده درد شدیدی گرفتم ولی سریع خوب شدم و رفتم باشگاه.حدود چهل دقیقه بعد توی باشگاه هنگام دراز نشست ناگهان زیر شکمم درد بسیار بدی مثل نفخ شد و لی فوق دردناک تهوع شدید که اگه موقعیتش بود شاید گلاب به روتون بالا می‌آوردم و بدنم شروع کرد به گرم شدن و عرق شدید ،ضربان قلبم بالا رفت سرم سبک شد و کاملا به هم ریختم در عرض پنج دقیقه طوری شد که حتی قادر به خروج از باشگاه نبودم و نمیتونستم لباس بپوشم بدنم شل شده بود و سرم سبک حالت ناپایدار داشتم سریع اومدم بیرون و حین گرفتن تاکسی نشستم دم در که هوا بخوره و در این حین تمام علایمم روبه شدت شدن بود ،دستم شروع به لرزش شدید کرد حالت گزگز مثل زمانی که پا خواب میره ولی خیلی خیلی شدیدتر توی انگشتان دستم و صورتم حس کردم و در همین حین گریه کردم وقتی رسیدم بیمارستان حدود بیست تا بیست‌و پنج دقیقه از آغاز ماجرا گذشته بود که کل بدنم شروع به لرزش شدید کرد که قادر به کنترلش نبودم و همش بدنم سبک شده بود و قادر به راه رفتم پایدار به هیچ عنوان نبودم و انگار داشتم غش میکردم حدود ده دقیقه بعد تا پرستار بیاد من رفتم دستشویی و گلاب به روتون ببخشید کمی اسهال شدم و تقریبا بعد دستشویی حالم بهتر شد و اون دل‌درد و تپش قلب افتاد ولی هنوز لرزش دستان ،بی حالی ،حس غش کردن و سبک سری رو داشتم و وقتی روی تخت اومدم و سرم آرامبخش زدن حدود نیم ساعت فکر کنم واقعا بیهوش شدم چون هیچی دیگه یادم نیست و وقتی چشام باز کردم دیدم سرم تموم شده و حالم خیلی بهتر و حتی نرمال بودم و وقتی برگشتم خونه به راحتی کارامو کردم و عالی بودم.دکتر گفت حمله عصبی بوده ولی ناخودآگاه میخوام قبول کنم که نبوده چون همه چی با دل‌درد و تهوع آغاز شد ولی با توجه به اینکه فشار روانی سنگینی در چند سال اخیر روم بوده و اخیرا اوضاع برام آروم گرفته شاید بدنم اینطوری خودشو نشون داده.من واقعا میترسم باز همین حالت توی جای دیگه ای پیش بیاد .همش میگم آیا واقعا حمله عصبی بوده یا یه دل‌درد که تداخل پیدا کرده ؟؟!!

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح‌حالی که مطرح کردین لازمه جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام جناب دکتر وقت بخیر

    من ۲۷ سال سن دارم، ۲۰ سال ورزشکارم، ضربان قلبم در حالت عادی بین ۵۵ تا ۶۵ بوده.

    صبح پنج روز پیش با دو ساعت خوابیدن بیدار شدم، بعد عصر برای رفتن ب باشگاه چون کم خوابی داشتم تصمیم گرفتم برای بار اول قهوه مصرف کنم و بعد با انرژی برم سر تمرین، به مقدار زیاد قهوه ی خیلی قوی مصرف کردم، باشگاه تمرین کردم و با وجود تمرین زیادی ک در باشگاه داشتم، شب خوابم نبرد بخاطر مصرف اون مقدار قهوه، صبح روز بعد ساعت ۱۰ صبح (یعنی بعد از ۴۸ ساعت بیخوابی) با همسرم رابطه داشتم که بعد از رابطه به محض ارضا شدن به یکباره ضربان قلبم رفت بالا تا حدی ک حس کردم الانه که قلبم بزنه بیرون، بعد از بیست دقیقه که خیلی آروم شدم اورژانس اومد و ضربان قلبمو چک کرد ۱۲۰ بود، یعنی قبلش مطمعن بودم بالا ۲۰۰ هم رفته بود، تا حالا بعد ارضا شدن چنین تپش قلبی نمیگیرفتم، خلاصه رفتم دکتر قلب بعد از چند ساعت از اون اتفاق، پراپرونال ۱۰ نوشتن هر شب یک عدد گفتن مصرف کن، نوار قلب و اکو و ABI هم انجام دادم گفتن همه چی عالیه، گفتن اون بالا رفتن ضربان قلب احتمالا بخاطر چن شب نخوابیدن و مصرف کافئین هست،منتهی الان چند شب هست در طی روز اصلا تپش قلب و … ندارم، عین گذشته هستم و همه چی عالی، پراپرونال رو هم هنوز شروع به مصرف نکردم چون ضربان قلبم عادی هست، منتهی هر شب به محض اینکه سرمو‌ میذارم رو بالش تا بخوابم تپش قلب میگیرم به طوری ک نمیذاره بخوابم، حس میکنم این اتفاق برای این میفته که ترس دارم ناخوداگاه که نکنه در خواب اتفاقی برام بیفته، چون اون روز ک ضربان قلبم رفت بالا ۲۰۰ به یکباره ترس و وحشت زیادی سراغم اومد، چون کسی نبود پیشم و اشهدم رو خوندم،سیستم خوابم به کل خراب شده اعصاب نذاشته برام، عین یک ربات، کافیه ی لحظه تصمیم بگیرم بخوابم، درجا ضربان قلبم میره بالا به محض اینکه سرمو میذارم رو‌ بالش، اولین شبی ک چنین اتفاقی برام افتاد رفتم دکتر عمومی و قرص الپرازولام دادن و با این قرص تونستم بخوابم، اما الان دو سه شبه مثل همین الان که با قرص الپرازولام میخوابم ولی بعد ۲ ۳ ساعت خواب یهو بیدار میشم، فکر کنم بخاطر تپش قلب بیدار میشم یا بخاطر ترس از چیزی (همون وحشت)، نمیدونم … سوالام اینه دکتر، ۱.به نظر شما این اتفاق که به محض خوابیدن ضربان قلبم میره بالا، بخاطر اون ترش و وحشتی که چند روز قبل بهم دست داده هست؟! اینکه نکنه تو خواب اتفاقی برام بیفته. ۲.آیا این اتفاق حمله پانیک هست؟!

    منون بابت تایمی که گذاشتید.

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع پانیک نیست
      پروپرانول رو که پزشکتون تجویز کرده شروع کنید و درصورت تکرار علایم به فلوشیپ آریتمی و به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۹ ماه پیش مادرمو از دس دادم و بعد از اون دچار تپش شدید و ترس از مرگ شدم چند بار رفتم دکتر قلب نوار و اکو دادن گفتن سالمه حتی یه شب بستری شدم ccu بازم گفتن استرسه دکتر روانپزشک رفتم ۵ ۶ ماهه اسنترا ۱۰۰ میخورم با حملاتم کم شده ولی درد قفسه سینه و دست چپ دارم بعضی موقع ها هم سرم سبک میشه وقتی تنها هستم همش فک میکنم میمیرم و سکته میکنم فشار و استرس خارجی روم زیاده

    پاسخ
    • سلام
      مجددا به روانپزشکتون مراجعه کنید تا دوز دارو و نوع دارو تغییر یابد

      پاسخ
  • من ۳۵ سالمه دوسال پیش همش به خاطر بغض گلو غذا از گلوم پایین نمی‌رفت بدنم بیحس میشد پاهام سست میشد خیلی نشانه های دیگه هر روز دکتر آزمایش نوار قلب همشون سالم بود در دوره رفتم دکتر اعصاب و روان بهتر شدم داروهام گیجم میکرد انگار تو آسمون بودم سرخود قطع کردم الان شبا یه لحظه انگار روحم از خودم خارج شده میترسم قلبم وایسه خیلی استرسی شدم با کوچکترین صدا از جام میپرسم میترسم شوهرم و بچه هام خیلی استرس میدم بهم موقع عصبانیت تعادل ندارم بدرفتاری میکنم تپش قلب دارم درضمن قفسه سمت چپم و شونم هم درد می‌کنه با وجود نوار قلب نیازی به اکو هست ؟ خیلی میترسم بمیرم بچه هام تنها بمونن یه موقع نگاهشون میکنم گریه میکنم مشکلات مالی شدید هم بهم فشار میاره نداری از دکتر رفتن خیلی حالم بده لطفاً کمکم کنید مخصوصا شبا از خواب میپرسم انگار که قلبم دیگه نمیزنه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      شرح‌حالتون به نفع اختلال اضطرابی و دپرشن توام هست و نیاز به درمان دارویی داره
      میتونین به مرکز بهداشت محل زندگیتون مراجعه کنید و توسط پزشک عمومی ویزیت شین تا به طور رایگان شمارو به روانپزشک و روانشناس ارجاع بده

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر، تو ده روز، من دوبار از حال رفتم یهو بهم حمله میشه بدنم سرد میشه و تار میشه چشام و افتادم پایین، برا ۵ ثانیه کلا بیهوش بودم و رو زمین افتادم فقط سرم هی تکون میدادم، بار دوم کپسول اموکسی سیلین ناشتا سر صبح مصرف کردم،ک یهو بعد چن ثانیه چشام تار شد، ، قلیان هم مصرف میکنم، این هم حمله پانیک، و میخوام دکتر برم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون که همراه با بیهوشی بوده و تکرار هم شده جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من یکی دو ماهی هستش که یکهو دچار حمله هایی میشوم که معمولا دچار تنگی نفس می شوم و نگران میشوم و فکر میکنم که قرار اتفاقی می افتد. نمی دونم دچار اختلاال پانیک هستم یا نه ؟

    پاسخ
    • سلام
      علایمی که بیان کردید در دسته اختلالات اضطرابی قرار می گیرد که در شدیدترین حالت حمله اضطرابی بصورت پانیک اتک تظاهر نمایان می شه

      پاسخ
  • سلام محمد هستم 20ساله توی یک ساله گذشته چند تا اتفاق بد برام افتاده استرس اعصاب خوردی زیادی داشتم ….الان دوماهی میشه شب ک میشه احساس مردن احساس سکته دارم تپش میکیرم شانه چپم درد میگیره سینه سمت چپم تیر میکشه احساس تنگی نفس همش فکر میکنم الان میمیرم یا سکته میکنم این دوماه دوشبی ی بار میرفتم اورژانس بیمارستان نوار قلب ازمایش اکو ولی مشکلی نداشتم نمیدونم واقعا چیکار کنم میترسم برم مسافرت یا از شهر برم بیرون یا تنها جای باشم همش فکر میکنم هالم بد میشه میتونه پنیک باشه

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      توضیحات و علایمتون رو خوندم، کاملا اضطرابی هست
      حتما جهت درمان به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۰ سالمه و یک هفته پیش حس کردم سمت راست سرم بی حس شد و به دکتر مراجعه کردم برام ام ار ای هم نوشت گرفتم گفتن هیچ مشکلی نداری از استرس و اینا بوده. برام قرص پرانول نوشت با اسنترا و من مصرف نکردم چون نمیخام به دارو وابسته بشم و میترسم مصرف کنم .
    سردرد های بدی دارم حس میکنم مغزم درد میکنه ایا میشه بدون دارو تمومش کرد؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      حداقل پرانول رو شروع کنین
      و اگر ظرف یک هفته بهتر نشدین آسنترا رو هم شروع کنین

      پاسخ
  • سلام من تو زلزله خوی خیلی ترسیدم و متاسفانه هرموقع پس لرزه میومد من تو قفسه سینم احساس درد داشتم ینی ترس…بعد من شب بود ک یک فیلم ترسناک دیدم و تو اتاق تنها بودم بعد احساس کردم دارم میمیرم دستو پام شل شد و وحشت داشتم….الان بازم ترسم هست و هرشب ک میخوام بخوابم همینجوری میشم ینی پانیک میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      بله میتونه پانیک یا شبه پانیک باشه

      پاسخ
  • من ده ساله پانیک دارم..میرم پیش روانپزشک.قرص مصرف میکنم.فلوکستین.پروپرانول.کلونازپام وبوسپیرون وگاباپنتین۱۰۰میلی.الان ۴۰روزبیماریم تشدیدشده رفتم دکترقرص آلپروزولام نیم واس سیتالوپرام ده تجویزکرده وفلوکستین راقطع گرده وگفته آلپروزولام راده روزمثرف کن وقطع کن.زیادخوب نشدم احساس سنگین درسینه دارم کمکم کنیدیارآهنمایم کنید.بقییه داروهایم رامصرف میکنم.الان مشکل اصلی من احساس میکنم هرلحظه دارم سکته میکنم وخیلی ببیقراشدم.ممنون.خدا پشتیبانتان باشد

    پاسخ
    • سلام
      اگر بعد از ۱۰ روز بهتر نشدین دوز و نوع داروهاتون باید عوض شه
      روان درمانی، یوگا، ورزش منظم کمک کننده هست

      پاسخ
  • سلام عذر میخوام من یک ماه پیش به درخواست دوستم یکم گل کشیدم .بعد یه حال بدی بهم دست داد که فکر کردم یا میمیرم یا دیوونه میشم .خلاصه یک روز کامل این حال بد رو داشتم. بعد حالم خوب شد دیگه ‌. حالا دو روز پیش یه فنجان قهوه خوردم دوباره همون حال بهم دست داد. تو طول روز چند بار درگیرش میشم . فکر می‌کنم دیوونه میشم یا میمیرم یا دیگه هیچوقت حالم خوب نمیشه. چیکار کنم ؟ حالم خوب نیست

    پاسخ
    • سلام عزیز
      از مصرف محرک ها، سیگار ، الکل و کافیین مثل قهوه و چای پررنگ خودداری کنین ، ورزش ملایم مثل پیاده روی داشته باشین
      درصورت تکرار علایم باید به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
      • عذر میخوام یعنی احتمال داره پانیک باشه ؟ منظور از تکرار تا چه مدت هستش؟

      • بله میتونه پانیک باشه
        تکرار هر زمانی

  • سلام من مشكل پانيك دارم
    نوار قلبمم سالم بوده
    اينجور مواقع فك صورتم سنگين ميشه و حالت تهوع بهم دست ميده
    هميشه ميترسم سكته باشه
    ٢٣ سالمه مشكل خاصي هم ندارم
    نوار قلب فقط دادم ك اونم سالم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      خودتون هم میگین پانیک هست، و ممکن حالتی شبیه احساس مردن به شخص دست بده ، البته جسمی نیستن این حالات

      پاسخ
  • من هفته ای دوبار و وحشت مرگ و همه علائم خصوصا نعره زدن دارم ودر آخر اورژانس از آسنترا۱۰۰.کلردیاز پوکساید و…. استفاده میکنم به سنگ درمانی علاقه وافر دارم لطفا راهنمایی ضمنا جانباز شیمیاییم

    پاسخ
    • سلام
      با داروها، علایمتون اگر کنترل نشده بهتره مجدد به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • حمله پانیک همان وسواس فکری هست منم در روز چندین بار در گیرم حالم خراب میشود دکترم فقط داروی افسردگی و وسواس داده

    پاسخ
  • سلام …من ۸ ماهیه که درگیر این موضوع ام ..اولاش دوماه یکبار ..الان هفته ایی دوبار شده‌…وقتی حمله بهم دس میده اول از همه فکر میکنم دارم سکته میکنم ..بد سر گیج میره اما بدنم ضعف نداره فقط حس میکنم دیر ادمارو میبینم محیطمو میبنم نه زیاد اما خیلی کم حس میکنم صحنه اهسته میشم دوست دارم دورشم از جمع چون خجالت میکشم ..قرمز میشم قلبم انقد تند میزنه که صداشو میشنوم…هرموقع میشم میرم به ارامبخش و خواب اور امپول میزنم میخوابم …حتی میترسم برم دکتر جدی پیگیری کنم بگن ی مریضی بد داری ..انقد حساس شدم حتی میترسم روانپزشک بهم قرص بده بخورم بد قلبم بگیره…نمیدونم چیکار کنم خسته شدم 😔

    پاسخ
    • سلام
      پانیک مساله شایعی خصوصا تو سن جوان
      تا خیلی مزمن نشده درمان کنید
      نگران نباشین درمانش راحت هست

      پاسخ
  • سلام من ۲۰سالم
    اولین باری ک حس کردم دچار حمله پانیک شدم ۶ماه پیش بود ک قرار شد بریم مهمونی من شب قبلش وسایلم آماده کردم ولی ناخودآگاه یاد ی بنده خدایی افتادم ک فوت شده بودن من واقعا ترسیدم از اون موقع تا الان من هر ماه نزدیک ب ۲بار دچار حمله میشم حتی تا ۲هفته فکرای بد منفی مردن و… ب سراغم میاد بیشتر شبا خوابای بد میبینم همش با خودم میگم نکنه بمیرم جدا از حمله نکنه یکی از بستگان فوت شه واقعا حالم بد میشه و گریه میکنم من اکثر این علائم هایی ک گذاشتید ت سایت دارم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به تعداد تکرار حملات حتما باید دارو شروع بشه براتون
      زیر نظر متخصص اعصاب و روان باشید
      به راحتی کنترل میشه

      پاسخ
  • سلام من ۲۰سالم
    اولین باری ک حس کردم دچار حمله پانیک شدم ۶ماه پیش بود ک قرار شد بریم مهمونی من شب قبلش وسایلم آماده کردم ولی ناخودآگاه یاد ی بنده خدایی افتادم ک فوت شده بودن من واقعا ترسیدم از اون موقع تا الان من هر ماه نزدیک ب ۲بار دچار حمله میشم حتی تا ۲هفته فکرای بد منفی مردن و… ب سراغم میاد بیشتر شبا خوابای بد میبینم همش با خودم میگم نکنه بمیرم جدا از حمله نکنه یکی از بستگان فوت شه واقعا حالم بد میشه و گریه میکنم من اکثر این علائم هایی ک گذاشتید ت سایت دارم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به تعداد تکرار حملات حتما باید دارو شروع بشه براتون
      زیر نظر متخصص اعصاب و روان باشید
      به راحتی کنترل میشه

      پاسخ
  • سلام‌من پارسال کرونا گرفتم و بعدشم عمل کیسه صفرا کردم بعد از اون احساس خفگی تو گلوم دارم طوری که بزور باید آب دهنمو قورت بدم یک حالت هل کوچیک میشم وقتی آنطور میشم رفتم دکتر گره تیرویید دارم اما قرص نداده و گه گاهی این اتفاق میفته اون لحظه همش تند آب دهنمو قورت بدم فشار میاد و عصابمو بهم میریزه با خوردن قرص فلوکستینم خوب نمیشم علت چیست و توروخدا کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      سایز گره تیرویید؟
      و آیا بزرگی منتشر تیرویید هم دارین؟
      از نظر ریفلاکس معده هم بررسی شین
      اگربا تشخیص اضطراب براتون فلوکسیتین شروع شده و پاسخ نگرفتین دارو باید تغییر کنه

      پاسخ
  • ایا پانیک یا همون اظطراب شدید باعث مرگ هم میشه؟؟

    پاسخ
    • خیر

      پاسخ
  • من گاهی اوقات بدنم لرز پیدا می‌کند و احساس خفگی در گلو و قرمزی در گردن صورت و دستها پیدا میکنم و از گوشهایم هوای داغ بیرون می‌آید آیا پانیک است

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون کامل نیست اما اگر قرمزی رو بقیه میبینن خیر بعیده پنیک باشه ممکن الرژی باشه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    امکان داره فردی که دچاره پانیک اتک میشه یکی از راه های درمانش خودارضایی باشه؟

    پاسخ
    • خیرر

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من همه این عوارضو دارم وهمیشه دچار این حالتها میشم آیا تاری دید ببحالی نداستن اشتها وسر گیجه شدید هم از عوامل این بیماریست و همیشه هم فشارم ۸ پیش دکتر رفتم ودارو ی اس لگزال۱۰ و آمپرازولام میترسم عوارض داشته باشه مصرف نمیکنم خانم دکتر خیلی حالم بده باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      تاری دید اگه دایمی معاینه چشم پزشکی میخاد
      بقیه علایمم اگر دایمی ازمایش و چکاپ لازمه
      اول به متخصص” داخلی مراجعه کنید و اگر همه بررسی ها خوب بود داروها رو شروع کنید و نگرانم نباشین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    من 23 سالمه و تو 2 سالگی و 5 سالگی صحنه مرگ دوتا از بستگان نزدیکم رو دیدم و چند ماه پیش هم دو تا از نزدیکانم رو هم زمان از دست دادم، دو هفته پیش حدود 8 روز به صورت مکرر احساس تنگی نفس، درد قفسه، گیجی، خالی شدن سر ، تپش قلب داشتم و احساس می‌کردم روح از تنم داره جدا میشه، نوار قلبم گرفتم گفتن مشکلی نداری به روانپزشک مراجعه کردم گفتن پانیک هست، دارو دادن، خواستم ببینم عوارض دارو ها چیه
    بهم سرتالین، رهاکین و آلپروزولام دادن

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بله پانیک هست
      نگران عوارض نباش بعد یه مدت پزشکت دوز داروها رو کم میکنه
      اما اگر درمان نکنی مزمن میشه و درمانش خیلی سخت میشه

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من اولین باری که این حالات روداشتم سرجلسه کنکور بود ولی نمیدونستم پانیک به دکترعصاب وروان هم که مراجعه کردم چیزی نگفت و من سه سال دارومصرف کردم ودکترم گفت نیازی نیست ادامه بدی ولی دوباره من چندروز پیش دچاراین حمله شدم ویک پزشک عمومی به من گفت که پانیک الان من نمیدونم برم مشاوره یا دکتر عصاب ممنون میشم جوابم رو بدید🥺

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من تقریبا ۸سال بااین موضوع درگیرم تقریبا هرساله چن بار غذایاچیزی خوردنی خفه میشم ونمیتونم اصلا نفس بکشم باید یکی باشه که مشت بزنه به پشت قفسه سینه ام تا بتونم نفس بکشم ضربان قلبمم که به شدت بالا میره رفتم ازمایش دادم نه تیروئید دارم نه کم خونی ونه هیچی از ۸سال پیشم هی میرم دکتر ولی هیچی ولی خیلی میترسم ازاین خفگی که بهم دست میده اینا باعث شدن که نتونم تو جاهای شلوغ یا جمع خونوادگی چیزی بخورم هی همش میترسم خفه شم واون تپش قلب و کلا اون حس خیلی بد بهم دست بده. اینا همشون باعث شدن کاهش وزنم پیدا کنم ولاغر شم ….۳سال بایکی ام خیلی دوسش دارم یعنی داریم قرار بعد یه سال که دانشگاهم تموم میشه ازدواج کنیم اما واقعا موندم بااین شرایطی که دارم صلاحه ازدواج کنم یانه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      نگران نباشین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من 20ساله که تپش قلبم تند یاکند میشه وفکرمیکنم می‌خوام بمیرم جوری که میمیرم ودر وسط راه برمی‌گردم بایکی از دوستان صحبت میکنم ساله خودم ضربه میزنم بابا بوی عطر یابوی بد به حالت عادی بر میگردم

    پاسخ
    • سلام
      اول از نظر قلبی بررسی شین توسط متخصص قلب اگر بررسی خوب بود و نوردی نداشت با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من پنج ماهه که دچار حملات پنیک می شوم دکتر هم رفتم آسنترا مصرف می کنم خواستم بگم چرا هنگام حملات صورتم زرد و باد می کند این ربطی به حملات پنیک داره یا مشکل کردیا چیز دیگر است

    پاسخ
    • سلام
      رنگ پریدگی طبیعیه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    برادر من حدود ۱سال میگه یه دفعه سمت چپ سینش درد میکنه از حال میره ۲۰دقیقه بعد به هوش میاد جواب ام آر ای سی تی سالمه همه ی آزمایش ها سالم هستند تخصص نمونده که نبردیم همه گفتن سالم
    نمیدونیم مشکلش از چیه ممنون میشم کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      بررسی قلبی شدن؟
      ویزیت توسط روانپزشک چطور؟
      ممکن تشنج کاذب باشه

      پاسخ
  • سلام من اولین باری که حمله پنیک را تجربه کردم شش سال پیش بودحالات بدی داشتم احساس اینکه الان دیوانه میشم حالات جنون داشتم خدا رو شکرتنگی نفس و تپش قلب نداشتم یکی دوبار دیگه بد از بار اول دوباره همین حالات تکرار می‌شد معمولا شبها، فکر می‌کنم تا چهار سال بعد که پدر مادرم را از دست دادم حملات دوباره شروع شد یک مدت قرص آپو سیتالوپرام 20g میخوردم دیگه نمیخورم هر وقت تو شرایط استرس زا قرار می‌گیرم دوباره همین حالات تکرار میشه خیلی دوست دارم طبیعی خوب بشم دیگه قرص نخورم موندم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      داروتون خیلی داروی سبک و بی عارضه ای هست
      بدون نگرانی زیر نظر پزشکتون مصرف کنید

      پاسخ