جوش تناسلی مردان چیست و توسط چه تخصصی درمان می‌شود؟

جوش تناسلی مردان چیست و چه علت و درمانی دارد؟
اشتراک گذاری 18 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

آبسه پوستی دردناک و چرکی که روی آلت آقایان به‌وجود می‌آید، اصطلاحا جوش تناسلی مردان نامیده می‌شوند. علت جوش تناسلی مردان، عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، التهاب فولیکول‌های مو یا واکنش‌های آلرژیک به مواد شیمیایی است. این جوش‌ها، ممکن است همراه با علائمی مانند خارش، درد یا قرمزی باشند و در برخی موارد می‌توانند به زخم‌ها یا عفونت‌های جدی‌تر، منجر شوند.

برای درمان جوش تناسلی مردان، در اولین قدم باید به دکتر اورولوژی مراجعه کنید تا علت اصلی جوش، شناسایی شود. پزشک معالج، ترکیبی از درمان‌های دارویی و توصیه‌هایی برای تغییرات در سبک زندگی را تجویز می‌کند. در ادامه این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، با ما همراه باشید زیرا قرار است تا هر آن چه که درباره جوش تناسلی در مردان وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. مطالعه این مطلب، حدودا ۹ دقیقه طول خواهد کشید.

اگر سوالی دارید، می‌توانید در انتهای همین مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر، پاسخ دهد.

جوش روی آلت تناسلی مردان چیست؟

جوش تناسلی مردان، معمولاً به‌صورت برآمدگی‌های کوچک و ملتهب ظاهر می‌شود؛ این جوش‌ها، می‌توانند دردناک یا بدون درد باشند. جوش‌های تناسلی آقایان، به دلایل مختلفی ایجاد می‌شوند. گاهی التهاب فولیکول‌های مو به علت عفونت باکتریایی یا تحریک ناشی از تراشیدن موها ایجاد می‌شود و گاهی، عفونت‌های جنسی مانند هرپس تناسلی یا سیفلیس باعث جوش‌ها یا زخم‌های کوچک روی آلت تناسلی می‌شوند.

البته، استفاده از محصولات بهداشتی یا کاندوم‌هایی که مواد تحریک‌کننده دارند، می‌تواند منجر به ایجاد جوش‌ها شود. همچنین کیست‌های کوچکی که زیر پوست آلت تناسلی شکل می‌گیرند، معمولا به شکل جوش دیده می‌شوند. در صورتی که جوش‌ها همراه با درد، خارش شدید، ترشح غیرعادی یا سایر علائم نگران‌کننده باشند، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیقی صورت گیرد و درمان مناسب تجویز شود.

عکس جوش آلت تناسلی مردان به دلیل باکتریایی و ویروسی
عکس جوش آلت تناسلی مردان به دلیل باکتریایی و ویروسی

چند نوع جوش آلت تناسلی در مردان وجود دارد؟

برآمدگی و حتی جوش‌های چرکی روی آلت تناسلی مردان می‌توانند به شکل‌ها و انواع مختلفی ظاهر شوند. به‌عنوان مثال، برخی به صورت آکنه دیده می‌شوند. بعضی افراد، جوش‌های سرسیاه یا سرسفید را تجربه می‌کنند. در حالی که مردان دیگر، جوش‌هایی شبیه به کیست روی آلت تناسلی خود دارند. در ادامه، به چند نوع رایج آن‌ها اشاره می‌شود:

  • دانه‌های سفید مثل، آکنه
  • دانه‌های فوردایس
  • کورک مرواریدی آلت تناسلی

کیست‌ها، نیز نوعی دیگر از جوش تناسلی مردان هستند. کیست‌های کوچک چربی ممکن است زیر پوست آلت تناسلی شکل بگیرند. این کیست‌ها معمولاً بدون درد هستند و بی‌ضرر محسوب می‌شوند.

علت ایجاد جوش روی کلاهک تناسلی مرد چیست؟

جوش تناسلی مردان، در بیشتر اوقات خطرناک نیست. اما برای این‌که بدون هیچ عکس‌العملی از کنار آن بگذرید، ابتدا باید دلیل ایجاد آن را متوجه شوید. برآمدگی و جوش‌های سرسفید روی آلت تناسلی، در اثر یکی از عوامل زیر ایجاد می‌شوند:

  • پاپول‌های مرواریدی
  • آلرژی
  • گرانول فوردایس
  • زگیل تناسلی
  • تبخال تناسلی
  • ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم
  • لنفوسل
  • لیکن پلان
  • سیفیلیس

علت ایجاد جوش آلت تناسلی در مردان، یکی از این موارد است در ادامه هر یک را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر کلیه و اورولوژی

پاپول‌های مرواریدی

پاپول‌های آلت تناسلی مرواریدی، به صورت گنبدهای سفید یا زرد در ردیف‌هایی در اطراف آلت تناسلی ظاهر می‌شوند و شبیه برچسب‌های پوستی هستند. علت پاپول‌های آلت تناسلی مرواریدی ناشناخته است. ابتلا به پاپول‌های تناسلی در مردان ختنه نشده، امری شایع هستند. اگر چه پاپول‌ها، معمولا تمایل به حفظ موقعیت خود دارند و همین امر باعث نگرانی بسیاری از افراد می‌شود. اما در حالت کلی این وضعیت نیازی به درمان پزشکی ندارد. در ضمن، هیچ درمان خانگی شناخته شده‌ای برای پاپول آلت تناسلی وجود ندارد، اما به‌طور کلی نیازی به نگرانی در مورد پاپول‌ها نیست. همچنین پاپول‌های آلت تناسلی مرواریدی مسری یا مقاربتی نیستند.

آلرژی 

آلرژی، می‌تواند یکی از علل جوش تناسلی مردان باشد. جوش‌های ناشی از آلرژی، معمولاً به صورت برآمدگی‌های قرمز، خارش‌دار یا تحریک‌شده ظاهر می‌شوند. به‌عنوان مثال، حساسیت به مواد شوینده و بهداشتی که با آن اصلاح انجام می‌دهید، می‌تواند شما را درگیر کند. دلایل رایج آلرژی که می‌توانند به جوش‌های تناسلی منجر شوند، عبارتند از:

محصولات بهداشتی یا درماتیت تماسیاستفاده از صابون‌ها، شامپوها، یا شوینده‌های بدن که حاوی مواد شیمیایی تحریک‌کننده یا معطر هستند، می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک و جوش‌های تناسلی شود.
کاندوم‌هابرخی از افراد ممکن است به لاتکس، ماده‌ای که در ساخت اکثر کاندوم‌ها استفاده می‌شود، حساسیت داشته باشند. استفاده از کاندوم‌های لاتکس می‌تواند باعث ایجاد جوش‌ها و التهاب در ناحیه تناسلی شود. همچنین، برخی از روان‌کننده‌ها یا اسپرم‌کش‌هایی که با کاندوم‌ها استفاده می‌شوند نیز می‌توانند حساسیت ایجاد کنند.
لباس‌هالباس‌های زیر تنگ یا ساخته شده از مواد مصنوعی می‌توانند باعث تحریک پوست و ایجاد جوش‌های تناسلی شوند. همچنین، استفاده از مواد شوینده‌ای که پوست به آن‌ها حساسیت دارد نیز می‌تواند جوش ایجاد کند.
محیط زیستتماس با موادی مانند مواد شیمیایی، آلرژن‌های محیطی، یا گیاهان سمی می‌تواند باعث واکنش‌های پوستی و جوش‌های تناسلی شود.

برای پیشگیری از جوش تناسلی مردان ناشی از آلرژی، می‌توانید از محصولاتی استفاده کنید که برای پوست‌های حساس طراحی شده‌اند و فاقد مواد شیمیایی تحریک‌کننده یا معطر هستند. همچنین، انتخاب لباس‌های زیر نخی و گشاد و اجتناب از استفاده از مواد شوینده تحریک‌کننده می‌تواند به کاهش احتمال ایجاد جوش‌های تناسلی کمک کند. پیشگیری از جوش سر سفید روی آلت تناسلی مردان نیز به همین روش صورت می‌گیرد.

یکی از انواع جوش الت تناسلی مردان

گرانول فوردایس

گرانول‌های فوردایس (Fordyce spots)، یک وضعیت پوستی شایع و خوش‌خیم هستند که باعث می‌شوند توده‌های کوچک سفید یا زرد روی سر یا ساقه آلت تناسلی، ظاهر شوند. این توده‌ها، به هیچ نوع بیماری مقاربتی مرتبط نیستند و خطرناک محسوب نمی‌شوند. در ادامه ویژگی‌های گرانول‌های فوردایس را بررسی می‌کنیم:

  • شایع بودن؛ گرانول‌های فوردایس در بسیاری از افراد وجود دارند و بیشتر به عنوان یک ویژگی طبیعی پوست تلقی می‌شوند.
  • ظاهر؛ این برآمدگی‌های کوچک معمولاً سفید یا زرد رنگ هستند و ممکن است به صورت توده‌های مجزا یا گروهی ظاهر شوند.
  • سن؛ اگرچه گرانول‌های فوردایس در سنین نوجوانی بیشتر دیده می‌شوند، اما به دلیل تغییرات هورمونی می‌توانند در هر سنی ظاهر شوند.

این توده‌ها، هیچ ارتباطی با بیماری‌های مقاربتی ندارند و به عنوان یک ویژگی طبیعی پوست شناخته می‌شوند. اما بهتر است برای درمان آن‌ها و اینکه به درستی تشخیص داده شوند، حتما با پزشک مشورت کنید.

زگیل تناسلی

در برخی مواقع، ممکن است جوش‌های سرسفید روی آلت تناسلی با زگیل تناسلی اشتباه گرفته شود. در حالی که زگیل تناسلی، برآمدگی‌های گوشتی یا سفید رنگی هستند که می‌توانند شبیه سرهای ریز گل کلم باشند. این زگیل‌ها، می‌توانند روی آلت تناسلی و اطراف آن ظاهر شوند. این عفونت ناشی از تماس پوست به پوست با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در طول رابطه جنسی است. زگیل تناسلی ممکن است خود به خود از بین برود. اما در صورت تداوم، دکتر اورولوژی می‌تواند زگیل‌ها را منجمد کرده یا بسوزاند. البته برای از بین بردن بافت زگیل تناسلی، کرم‌های موضعی نیز تجویز می‌شود. طبق شواهد روغن درخت چای ممکن است در درمان زگیل تناسلی مفید باشد.

تبخال تناسلی 

تبخال تناسلی، یک عفونت ویروسی شایع است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود. این عفونت می‌تواند باعث ایجاد زخم‌های دردناک یا تاول‌های کوچک در ناحیه تناسلی، مقعد و گاهی دهان شود. به طور کلی، دو نوع تبخال تناسلی وجود دارد:

  • HSV-1؛ باعث تبخال دهانی می‌شود، اما می‌تواند عفونت تناسلی نیز ایجاد کند.
  • HSV-2؛ باعث تبخال تناسلی می‌شود.

از علائم این نوع تبخال می‌توان به تاول‌های کوچک و پر از مایع که پاره شده و زخم‌های دردناک اشاره کرد. خارش و سوزش در ناحیه تناسلی یا مقعد نیز از دیگر علائم آن هستند. همچنین درد در ناحیه تناسلی، مقعد یا ران می‌تواند از جمله عوارض آن باشد. برخی افراد، تب را نیز تجربه می‌کنند. 

درد و حس ناراحتی ناشی از جوش آلت تناسلی در مردان
درد و حس ناراحتی ناشی از جوش آلت تناسلی در مردان

ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم 

ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم (Molluscum contagiosum)، بیماری عفونی‌ست که ناشی از ویروس پاکس ویروس (Molluscum contagiosum virus) است. این ویروس می‌تواند ناحیه‌های مختلف بدن را تحت‌تأثیر قرار دهد، اما به‌ویژه روی ناحیه تناسلی ظاهر می‌شود. این عفونت، از طریق تماس مستقیم با تاول‌ها به وسیله پوست یا مخاط انتقال پیدا می‌کند. عواملی مانند آمیزش جنسی، استفاده مشترک از لباس‌ها، حوله‌های حمام یا حتی تماس مستقیم با پوست آلوده نیز می‌توانند به انتقال این ویروس، کمک کنند.

لکه‌ها یا تاول‌های ایجاد شده در اثر مولوسکوم، کوچک و بدون درد هستند و می‌توانند قطری حدود ۲ تا ۵ میلی‌متر داشته باشند. در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، ممکن است قطر این لکه‌ها تا ۱۵ میلی‌متر هم برسد؛ لکه‌هایی کوچک و صاف با رنگ پوست بدون درد که به صورت گروهی یا تکی ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها ممکن است با گذر زمان تغییر شکل کنند و مرکزی برافراشته داشته باشند. در برخی موارد، ممکن است لکه‌ها خارش داشته باشند، اما معمولاً درد ندارند.

لنفوسل

لنفوسل، یک نوع برآمدگی سخت است که ممکن است پس از تماس جنسی یا خودارضایی روی ساقه آلت تناسلی ظاهر شود. این وضعیت معمولاً در اثر تورم نعوظ و بند شدن کانال‌های لنفاوی رخ می‌دهد که سبب می‌شود مایع لنفی از آلت تناسلی به خوبی خارج نشود. لنفوسل معمولاً در عرض چند دقیقه یا چند ساعت پس از ظهور، ناپدید می‌شود. ممکن است باعث ایجاد توده‌ای سخت و محسوس در ناحیه آلت تناسلی شود که بعد از گذشت زمان به طور خودبخود، درمان می‌شود. اگر توده پس از چند ساعت ناپدید نشد، باید برای شناسایی علت و شروع درمان با پزشک ممتخصص مشورت کنید.

لیکن پلان

لیکن پلان، یک نوع التهاب پوستی است که می‌تواند ناحیه آلت تناسلی را تحت‌تأثیر قرار دهد. این بیماری، باعث ایجاد برجستگی‌های قرمز کوچک، جوش تناسلی مردان یا برجستگی‌های خارش‌دار می‌شود. علت دقیق این التهاب پوستی مشخص نیست، اما به‌طور معمول، پس از چند هفته به طور خودبخود بهبود می‌یابد و ممکن است دوباره ظاهر شود. درمان لیکن پلان، فقط به کاهش علائم کمک می‌کند و در بیشتر موارد با استفاده از کورتیکواستروئیدها به شکل پماد برای جوش ناحیه تناسلی مردان انجام می‌شود.

یادتان باشد که این بیماری، واگیردار نیست و امکان دارد که با ویروس هپاتیت c، ارتباط داشته باشد.

تصویری از جوش روی آلت مردانه
تصویری از جوش روی آلت مردانه

سیفلیس

سیفلیس، یک عفونت مقاربتی است که در ابتدا می‌تواند به‌صورت یک یا چند زخم سفید رنگ در آلت تناسلی ظاهر شود. سیفلیس، توسط باکتری به نام ترپونما پالیدوم ایجاد شده و اغلب از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. هر چند طبق اطلاعات به دست آمده زخم‌های پوستی معمولا پس از مدتی درمان می‌شوند. با این حال، بدون درمان ممکن است بیماری پیشرفت کند و حتی منجر به مرگ شود. درمان خانگی خاصی به غیر از استفاده از آنتی‌بیوتیک، برای درمان سیفلیس وجود ندارد.

علت ایجاد جوش روی کلاهک تناسلی مرد چیست؟

دلیل ایجاد جوش روی کلاهک تناسلی مرد با دیگر قسمت‌های آلت تناسلی، شباهت زیادی به هم دارند. اما برخی از این موارد، تنها باعث ایجاد جوش روی کلاهک می‌شوند. به عنوان مثال، فولیکول‌های موجود در کلاهک تناسلی به دلیل عفونت با باکتری‌ها یا قارچ‌ها درگیر التهاب شده و تبدیل به جوش‌های دردناک می‌شوند. از دلایل ایجاد جوش در این ناحیه، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لکه های فوردایس
  • بیماری پیرونی
  • سرطان آلت تناسلی
  • ویروس پاکس

کلاهک آلت تناسلی مردان، حساس‌‌ترین بخش آلت مردان است. جوش تناسلی مردان روی این ناحیه می‌تواند دردی بیشتر از بخش‌های دیگر ایجاد کند. خارش و سوزش این قسمت از آلت تناسلی، بسیار آزاردهنده است. به همین دلیل، درمان آن باید با سرعت بیشتری پیش رود. 

علت جوش روی بیضه چیست؟

علت جوش تناسلی مردان آن هم روی بیضه‌ها، دلایل مختلفی دارد. جوش‌های روی بیضه، می‌توانند جزء دو یا سه نوع جوش‌های سرسیاه که معمولاً با منافذ باز مشخص می‌شوند؛ جوش‌های سرسفید و اغلب چرکی یا جوش‌های قرمز رنگ و ملتهب. از جمله دلایل ایجاد جوش روی بیضه، می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسدود شدن منافذ پوستپوست بیضه دارای منافذ زیادی است که تعریق زیاد، تجمع سلول‌های مرده پوست و چربی اضافی در این منافذ، می‌تواند آن‌ها را مسدود کند.
بثورات یا دانه‌هایی که بر اثر گرما ایجاد می‌شوندعرق به دام افتاده در زیر پوست و منافذ، یا مسدود شدن مجاری عرق، از علل شایع این نوع دانه‌ها است.
موهای به دام افتادهاین مو ها که به اصطلاح موهای زیر پوستی نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند باعث ایجاد جوش‌های قرمز رنگ شوند
فولیکولیتزمانی که فولیکول‌های مویی که زیر پوست بیضه در حال رشد است عفونی یا ملتهب شود، فولیکولیت ایجاد می‌شود
بیماری‌های مقاربتیجوش‌های بیضه در برخی از موارد می‌توانند به دلیل بیماری‌های مقاربتی مثل هرپس، شپش ناحیه تناسلی یا سفلیس ایجاد شوند.
مولوسکوم کانتوژیوزوم (زگیل آبکی)از علائم این بیماری می‌توان به لکه‌های کوچک، برجسته و زبر روی پوست بیضه اشاره کرد.

برای جلوگیری از جوش روی بیضه، باید هر روز حمام کنید. بهداشت فردی، در عدم ایجاد این جوش‌ها تاثیر بسیاری دارد.

چگونه نوع جوش آلت تناسلی مردان تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص نوع جوش روی آلت تناسلی مردان، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با مراجعه به دکتر اورولوژ و انجام معاینات دقیق، می‌توان علت را شناسایی کرد و درمان مناسب را انتخاب را پیش گرفت.

  • بررسی تاریخچه پزشکی؛ پزشک سوالاتی در مورد علائم، زمان شروع آن‌ها، تغییراتشان، عوامل تحریک‌کننده، سابقه بیماری‌های قبلی، استفاده از محصولات بهداشتی یا داروها، و روابط جنسی اخیر می‌پرسد.
  • انجام معاینه فیزیکی؛ معاینه دقیق ناحیه تناسلی برای ارزیابی جوش‌ها، زخم‌ها، بثورات، یا هر نوع تغییر دیگر در پوست انجام می‌شود.
  • تجویز آزمایش‌ و نمونه‌برداری؛ بسته به نتایج معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است آزمایش‌های اضافی همچون آزمایش خون، ادرار، کشت باکتریایی و بایوپسی پوست را تجویز کند.
  • ارجاع به دیگر تخصص‌های پزشکی؛ در برخی موارد، پزشک ممکن است بیمار را به متخصص پوست یا متخصص بیماری‌های عفونی ارجاع دهد تا تشخیص دقیق‌تری انجام شود.

توجه داشته باشید که در معاینه پزشکی، متخصص به اندازه و شکل جوش‌ها، رنگ و تغییر رنگ پوست، وجود زخم یا ترشح، محل دقیق جوش‌ها و وجود درد یا خارش نیز توجه می‌کند.

جوش روی دستگاه تناسلی مردان چگونه درمان می‌شود؟

بهترین راه‌حل برای درمان جوش ناحیه تناسلی آقایان، دست نزدن به آن‌ها و ایجاد نکردن فشار و اصطکاک بیشتر است. معمولا خشک نگه‌داشتن و رعایت بهداشت، باعث درمان این جوش‌ها می‌شود. اگر جوش‌ها بهبود پیدا نکردند، حتما به دکتر مراجعه کنید. معمولا در چنین شرایطی دکتر داروهای ضد آکنه خوراکی، آنتی‌بیوتیک‌ها یا ایزوترتینوئین یا آکوتان که دارویی بسیار قوی از ویتامین A است را تجویز می‌کنند. روش‌های درمان به چند دسته تقسیم می‌شوند:

  • دارو درمانی
  • درمان خانگی

برای درمان جوش آلت تناسلی مردان، بسته به دلیل ایجاد آن، باید راه‌های مختلفی را امتحان کرد. بیشترین درمان‌ها خانگی هستند و اتفاقا تاثیر خوبی هم دارند. در ادامه، همه روش‌ها را با هم بررسی می‌کنیم:

از چه دارویی برای درمان جوش تناسلی مردان استفاده می‌شود؟

برای درمان جوش‌های تناسلی مردان، انتخاب درمانی معمولاً بستگی به نوع و شدت جوش‌ها دارد. در برخی موارد، ممکن است از داروهای موضعی یا سیستمیک استفاده شود. به طور کلی، درمان جوش‌های تناسلی مردان شامل موارد زیر می‌شود:

  • کرم‌ها یا پمادهای ضد باکتریایی؛ برای کنترل عفونت‌های باکتریایی 
  • داروهای ضدالتهابی؛ برای کاهش التهاب و خارش موجود در جوش‌ها
  • آنتی‌بیوتیک‌های موضعی؛ برای کنترل عفونت‌های باکتریایی
  • آنتی‌بیوتیک‌های سیستمیک؛ در صورت لزوم، برای کنترل عفونت‌های باکتریایی شدیدتر
  • آنتی‌اینفلاماتوری‌ها؛ برای کاهش التهاب و درد مرتبط با جوش‌ها
  • داروهای ضد قارچی یا ضد ویروسی؛ کنترل جوش در اثر عفونت قارچی یا ویروسی
  • داروهای کورتیکواستروئیدی؛ کاهش التهاب‌های شدید و خارش

قبل از استفاده از هر دارویی، باید به متخصص مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسبی انتخاب شود. استفاده درست از داروها و دنبال کردن نکات بهداشتی، می‌تواند به بهبود سریعتر و کاهش خطر عود جوش‌ها کمک کند.

برای تسکین جوش ناحیه تناسلی مردان کدام پماد بهتر است؟

با آگاهی از اینکه جوش در ناحیه تناسلی مردان نشانه چیست، می‌توانید داروهای بدون نیاز به نسخه را نیز تهیه کنید. این را بدانید که معمولا برای جوش‌­های چرکی ناحیه تناسلی مردان، استفاده از آنتی‌­بیوتیک توصیه نمی‌­شود، زیرا جوش‌­های چرکی معمولا به دلیل انسداد ترشحات چرکی و چربی در پوست رخ می‌­دهند. عامل این جوش­‌های چرکی عوامل باکتریایی نیست.

بهترین پماد معمولا پمادی است که ضمن ضدعفونی کردن این ناحیه، پوست را نازک کرده و اجازه دهد تا جوش زودتر سرباز کند. پماد برای جوش روی بیضه نیز دقیقا باید همین عملکرد را داشته باشد. پماد کلوبتازول، یکی از بهترین پمادها برای تسکین جوش‌های ناحیهع تناسلی مردان است. 

بهترین آنتی‌بیوتیک برای جوش تناسلی مردان چیست؟

آنتی‌بیوتیک‌ برای درمان جوش تناسلی مردان، تأثیر مستقیم ندارد بلکه بر علت ایجاد جوش تأثیر می‌­گذارد. اگر جوش­‌های تناسلی به دلیل عفونت­‌های باکتریایی مانند کلامیدیا، گنوره‌ یا سیفلیس ایجاد شده باشند، آنتی‌بیوتیک برای جوش تناسلی مردان می‌­تواند در درمان مشکل تأثیرگذار باشد. آزیترومایسین (Azithromycin)، دوکسی‌سایکلین (Doxycycline)، سفتریاکسون (Ceftriaxone) معمولا از طریق مهار و کنترل رشد و تکثیر باکتری‌­ها عمل می‌­کنند.

درمان جوش تناسلی مردان با مراجعه به دکتر اورولوژ
درمان جوش تناسلی مردان
با مراجعه به دکتر اورولوژ

کدام روش‌های درمان خانگی برای جوش تناسلی مردان موثر هستند؟

برای درمان خانگی جوش تناسلی مردان، ابتدا رعایت بهداشت توصیه می‌شود. برای شستشوی آلت، فقط از صابون‌های آنتی‌باکتریال استفاده کنید. صابون‌های عطردار و مواد خوشبو‌ کننده از جمله موارد ایجاد جوش در این ناحیه هستند و تعادل PH پوست را برهم می‌زند و باعث رشد باکتری می‌شود. در ادامه دیگر موارد را برای شما آورده‌ایم:

  • استفاده از روغن اسطوخودوس
  • خشک کردن دائمی آلت تناسلی
  • استفاده از کمپرس گرم

بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید و در کنار توصیه‌های او، این روش‌های درمانی را نیز انجام دهید. با این کار، سرعت درمان بالا می‌رود.

چگونه می‌توان از جوش آلت تناسلی در مردان پیشگیری کرد؟

اولین مورد، حفظ بهداشت آلت تناسلی مردان است. آلت تناسلی خود را با صابون‌های مخصوص شسته و خشک کنید. سعی کنید از مواد بودار مثل افترشیوها خوشبوکننده، بعد از نظافت موی این بخش، استفاده نکنید. در صورتی که احساس کردید به مواد شیمیایی حساسیت دارید، به هیچ عنوان تداوم مصرف نداشته باشید. اگر ابتدایی‌ترین نشانه‌ها را مشاهده کردید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و با توجه به اینکه توصیه‌های دکتر مربوط به تخصص اورولوژی چیست، همه را موبه‌مو اجرا کنید.

طبق آنچه که در مجله پزشکی JAMA آمده است:

 رعایت بهداشت و مراجعه منظم به پزشک باید به یک روتین عادی در بین مردان تبدیل شود. مراجعه منظم به پزشک می‌تواند خطر ابتلا به سرطان در مردان را به حداقل برساند.

جوش‌های آلت تناسلی در بیشتر اوقات، قابل پیشگیری هستند اما در صورت ابتلا، باید خوش‌شانس باشید که آن‌ها را به‌صورت قطعی، درمان کنید. بنابراین به نکات مهم پیشگیری، دقت کنید.

برای درمان جوش‌های آلت تناسلی باید به چه دکتری مراجعه کنیم؟

جوش تناسلی با این که واگیردار نیست و بیشتر اوقات یک واکنش بسیار عادی بدن نسبت به حساسیت‌های پوستی و شرایط بیرونی است، اما گاهی باید برای بررسی بیشتر، به دکتر اورولوژی نشان داده شوند. اگر علت جوش تناسلی مردان در شما، داشتن روابط جنسی متعدد است و جوش‌هایتان حالت چرکی به خود گرفته‌اند، حتما باید برای بررسی و درمان جوش تناسلی مردان به پزشک مراجعه کنید. جوش چرکی ناحیه تناسلی مردان را بهتر است جدی بگیرید. همانطور که برای مشکلات مجاری ادراری باید به دکتر کلیه مراجعه کرد، برای درمان دانه‌های سفید روی اندام تناسلی مردان و جوش‌ها نیز باید به بهترین متخصص اورولوژی در شهر خود مراجعه کنید.

در این راستا، می‌توانید از سامانه ثبت نوبت آنلاین دکتردکتر، کمک بگیرید. کافیست، پزشکان شهر خود را جستجو کرده و اینترنتی، نوبت ویزیت حضوری یا غیرحضوری بگیرید.

منابع:

jamanetwork.com

سوالات متداول جوش تناسلی مردان

بهترین روش برای اینکه عوارض جوش تناسلی را کمتر کنید این است که به آن دست نزنید. 

به طور عمومی خطرناک نیست. اما اگر شرایط تغییر کند و آزاردهنده شوند، باید به پزشک مراجعه کنید.

ابتلا به پاپول‌های مرواریدی، آلرژی، گرانول فوردایس، زگیل تناسلی، تبخال تناسلی، ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم، لنفوسل، لیکن پلان و سیفلیس، باعث ایجاد جوش آلت در مردان می‌شود.

بستگی دارد. با رعایت بهداشت و مصرف برخی از داروهای مخصوص، امکان دزمان آن وجود دارد.

متخصص اورولوژی، پزشکی است که باید برای درمان جوش آلت تناسلی به او مراجعه کنید.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

18 دیدگاه در “جوش تناسلی مردان چیست و توسط چه تخصصی درمان می‌شود؟
  • سلام پسرم ۱۵ ساله.چندوقته رو آلتم جوشی در اومده ماننده عدس اما زیر پوسته و خیلی درد میکنه
    آیا راهی برای درمان هست یا باید ب دکتر مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به درد و بثورات پوستی لازمه معاینه شوید
      به متخصص اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام الان چند هفته هست روی الت تناسلی من دونه های سفید ریزی بیرون امده و اینکه دست هم روش بکشی معلومه بنظر شما میتونه زگیل تناسلی باشه

    پاسخ
  • دکتر تقریبا چهار پنچ هفته ای است که یک جوش سر سفید در زاویه پایینی سر آلت خود نمایان شده ،نشان از چیست؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید دوکتور من ۵ سال میشه نوک الت تناسبی خیلی جوش ها ریزی دارم پاک نمیشه آیا خطرناک هست یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      باید از نظر زگیل و hpv بررسی شود
      بله ممکن است زگیل تناسلی باشد و نیاز به پیگیری دارد
      به متخصص اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من تعداد زیادی جوش سر سفید که زیر پوستم هست و بیرون نزده روی التم دارم ولی چند از این دون یا جوش های سفید بیرون زدن و الانم زخم شدن میخاستم بدونم راه درمان چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به اهمیت و حساس بودن پوست نواحی تناسلی باید معاینه شین تا درمان صورت گیرد
      به متخصص اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من یک جوش که روی التم بود رو ترکوندم ایا خطرناک است؟

    پاسخ
    • اگر قرمزی و ترشح چرکی و خون ریزی ندارد موردی نیست در غیر اینصورت ویزیت لازمه

      پاسخ
  • سلام. یک جوش تناسلی روی بیضه سمت راست در اومده میخواستم بدون عادیه یا خطر ناک؟

    پاسخ
    • سلام
      هر گونه بثورات یا ضایعه پوستی نیاز به معاینه دارد
      به متخصص اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر ببخشی بروی بیضه هایم و الت جوش سر سفید هست میشه پومادهایی را بردرماندان بگید

    پاسخ
  • سلام دکتر از روی آلت من جوش های سر سفید در اومده چیکار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر جان پسرم . من چند تا جوش سر سفید خیلی ریز روی آلت تناسلی خودم پیدا کردم. آیا نشانه ی ایدز

    پاسخ
    • سلام
      ارتباطی به ایدز ندارد

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید یک جوش سر سفید مایل یه قرمز بزرگ روی آلتم رشد کرده وقتی دست می‌زارم روش خیلی درد میکنه میشه راهنمایی کنید مشکل چیه؟