درد استخوان چه عللی دارد؟ + تشخیص، پیشگیری و درمان

درد استخوان
اشتراک گذاری 838 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

پوکی استخوان، شکستگی و آرتروز از شایع‌ترین علل درد استخوان هستند. ابتلا به بیماری‌های عفونی، آسیب‌ها، دررفتگی، ترک‌خوردگی، سل، بیماری‌های متابولیک و کمبود مواد مغذی، دیگر عوامل ایجاد انواع درد استخوان هستند. دکتر ارتوپدی، برای تشخیص درد استخوان از معاینه فیزیکی، آزمایش‌های تصویربرداری، آزمایش خون و بیوپسی استفاده می‌کند. این متخصص، استراحت کافی، کمپرس یخ، داروها و فیزیوتراپی را اثربخش‌ترین راه‌های درمان درد استخوان می‌داند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 6 دقیقه زمان نیاز دارد، با انواع استخوان درد آشنا خواهید شد و متوجه خواهید شد که، برای استخوان درد چی خوبه.

در انتها، اگر سوال و ابهامی درباره علت درد استخوان و روش‌های پیشگیری از درد استخوان دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک به آن پاسخ خواهد داد.

استخوان درد نشانه چیست؟

استخوان درد، می‌تواند نشانه‌ای از آسیب‌های فیزیکی مانند شکستگی، کبودی، عفونت‌های استخوانی، پوکی استخوان و آرتریت روماتوئید باشد. همچنین، شرایطی مانند سرطان استخوان یا متاستاز سرطان‌های دیگر به استخوان هم می‌توانند باعث درد استخوان شوند. کمبود مواد مغذی مثل ویتامین دی و کلسیم و برخی از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی نیز ممکن است به استخوان‌ها آسیب بزنند و موجب درد شوند. برای تشخیص دقیق علت استخوان درد، مراجعه به دکتر ارتوپد و انجام تست‌های تشخیصی مانند اشعه ایکس، ام‌آرآی و آزمایش خون لازم است.

گفتنی است درد رشد کودکان معمولاً به صورت درد در عضلات و استخوان‌ها تجربه می‌شود و به ویژه در نواحی پا و استخوان‌ها احساس می‌شود، اما برخلاف دردهای استخوانی جدی، معمولاً بدون التهاب یا آسیب همراه است.

دکتر ارتوپد در حال معاینه بیمار مبتلا به درد استخوان

آرتریت

آرتریت یا التهاب مفاصل، شامل دو نوع شایع آرتروز و آرتریت روماتوئید می‌شود. در آرتروز، فرسایش تدریجی غضروف مفاصل، منجر به درد و سفتی خواهد شد. در بیماری خودایمنی آرتریت روماتوئید، سیستم ایمنی به اشتباه به مفاصل حمله کرده و التهاب، درد و تخریب مفصل را به دنبال دارد. هر دو نوع این بیماری‌ها، می‌توانند با ایجاد درد استخوان، عملکرد روزانه را مختل کنند. با مصرف برخی داروها، فیزیوتراپی و در صورت نیاز جراحی، می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.

پوکی استخوان

در استئوپروز یا پوکی استخوان، کاهش تراکم و کیفیت استخوان‌ها، باعث شکنندگی و افزایش خطر شکستگی استخوان می‌شود. این بیماری، زنان را پس از یائسگی بسیار تهدید می‌کند، اما مردان هم به آن مبتلا می‌شوند. درد استخوان، از علائم اولیه بیماری استئوپروز نیست؛ اما با پیشرفت بیماری، درد استخوان و شکستگی‌های مکرر ناشی از کوچک‌ترین ضربه‌ها، رخ می‌دهد. مصرف کافی کلسیم و ویتامین D، ورزش منظم و داروهای تجویزی اثرگذارترین راه‌های پیشگیری و درمان این بیماری هستند.

عفونت‌ها

استئومیلیت، نوعی عفونت باکتریایی استخوانی‌ست که به‌ویژه توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می‌شود. این عفونت، از طریق خون یا زخم‌های باز به استخوان‌ها منتقل شده و علائمی مانند درد شدید استخوان، تب، قرمزی و تورم را به همراه دارد. متخصص ارتوپدی، برای تشخیص این عارضه از آزمایش‌های خون، تصویربرداری و نمونه‌برداری از استخوان استفاده می‌کند. این متخصص، گاهی برای درمان استئومیلیت، جراحی با هدف تخلیه عفونت و برداشتن بافت‌های آلوده را انجام می‌دهد.

آسیب‌های فیزیکی

اعمال ضربه ناشی از تصادف یا سقوط به استخوان، می‌تواند باعث آسیب‌هایی همچون شکستگی، ترک‌خوردگی و کبودی‌های استخوانی شود. این آسیب‌ها با درد شدید، تورم و ناتوانی در حرکت عضو آسیب‌دیده همراه هستند. اگر می‌دانید اهمیت تخصص ارتوپدی چیست، در اولین اقدام پس از آسیب باید به این متخصص مراجعه کنید. دکتر ارتوپدی برای درمان، به تثبیت استخوان با گچ یا جراحی برای ترمیم و بازسازی استخوان می‌پردازد.

بیمار دچار درد استخوان ناشی از شکستگی استخوان
دکتر ارتوپد، در حال تثبیت استخوان شکسته با گچ و مدیریت درد استخوان است.

سرطان استخوان

دو نوع سرطان استخوان اولیه و ثانویه می‌توانند علت درد استخوان‌های بدن باشند. سرطان‌های اولیه مانند استئوسارکوم از خود استخوان منشأ می‌گیرند؛ درحالی‌که، سرطان‌های ثانویه یا متاستاتیک، از دیگر بخش‌های بدن به استخوان‌ها منتشر می‌شوند.

طبق گزارش موسسه ملی سلامت آمریکا (NIH)،

اگرچه سرطان‌های اولیه استخوان، کمتر از 1 درصد از کل سرطان‌ها را تشکیل می‌دهند، تقریباً 3900 نفر در ایالات متحده سالانه به سرطان استخوان مبتلا می‌شوند و سالانه 2100 نفر به دلیل عوارض مرتبط می‌میرند.

علائم این بیماری، درد شدید، تورم و ضعف در استخوان‌ها هستند. هنگام شب و با افزایش فعالیت، درد استخوان شدیدتر خواهد شد. سرطان استخوان به کمک روش‌های بیوپسی، تصویربرداری و آزمایش‌های خونی تشخیص داده می‌شود.

کمبود مواد مغذی

کمبود ویتامین دی و کلسیم، مشکلات جدی در استخوان‌ها به‌وجود می‌آورد. جذب کلسیم از روده‌ها، به دلیل کمبود ویتامین دی کاهش یافته و در نتیجه، استخوان‌ها ضعیف و شکننده می‌شوند. این شرایط، ایجادکننده بیماری راشیتیسم در کودکان و استئومالاسی در بزرگسالان خواهد بود. درد استخوان، ضعف عضلانی و افزایش خطر شکستگی از شایع‌ترین علائم کمبود مواد مغذی هستند

بیماری‌های خونی

لوسمی و میلوما، از آن دسته بیماری‌های خونی هستند که با تاثیر بر استخوان‌ها، باعث درد آن‌ها می‌شوند. لوسمی، نوعی سرطان خون است که در مغز استخوان ایجاد شده و با کاهش تولید سلول‌های خونی سالم، باعث درد استخوان می‌شود. میلوما، سرطان پلاسمای خون است که با تضعیف استخوان‌ها، درد و شکستگی آن‌ها را به دنبال دارد. همچون سایر سرطان‌ها، برای درمان لوسمی و میلوما، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و گاهی پیوند مغز استخوان انجام می‌شود.

علت استخوان درد در زنان

شایع‌ترین دلیل استخوان درد در زنان، پوکی استخوان ناشی از کاهش تراکم استخوانی به ویژه پس از یائسگی است. تغییرات هورمونی به‌ویژه کاهش استروژن، کمبود ویتامین دی و کلسیم، فعالیت بدنی ناکافی و عفونت‌های استخوانی همچون استئومیلیت نیز می‌توانند به ضعف استخوان‌ها و درد در زنان منجر شوند. همچنین، فاکتورهای ژنتیکی و سبک زندگی ناسالم هم می‌توانند در بروز استخوان درد نقش داشته باشند.

درد استخوان ناشی از افزایش وزن بارداری در زنان

علت درد استخوان در بارداری

درد استخوان در بارداری، به دلایل مختلف و متعددی رخ می‌دهد. در ادامه به رایج‌ترین علل درد استخوان در زنان باردار پرداخته‌ایم:

  • تغییرات هورمونی؛ در طول بارداری، با ترشح هورمون ریلکسین، مفاصل و لیگامان‌ها برای زایمان آسان‌تر شل می‌شوند. این فرایند، ناپایداری و درد در مفاصل و استخوان‌ها را به دنبال دارد.
  • افزایش وزن؛ اعمال فشار بیشتر بر استخوان‌ها، مفاصل و عضلات ناشی از افزایش وزن بدن در دوران بارداری منجر به درد استخوان می‌شود.
  • تغییرات در وضعیت بدن؛ تغییر مرکز ثقل بدن با رشد جنین، باعث تغییر در وضعیت بدن و فشار روی ستون فقرات و لگن خواهد شد.
  • کمبود کلسیم؛ در دوران بارداری نیاز بدن به کلسیم افزایش یافته و این موضوع باعث کاهش سطح کلسیم در استخوان‌ها و درد استخوان می‌شود.
  • کم‌خونی؛ کمبود آهن و دیگر مواد مغذی در دوران بارداری می‌تواند باعث ضعف و درد در استخوان‌ها شود.

انجام ورزش‌های ملایم، تغذیه مناسب، استفاده از بالش‌های حمایتی هنگام خواب و کمربندهای حمایتی و مشاوره با پزشک در صورت ادامه یافتن درد، بهترین روش‌ها برای مقابله با استخوان درد در دوران بارداری خواهند بود.

علت درد استخوان در پریودی

اگر در روزهای پریودی، شما هم از خودتان می‌پرسید که چرا استخوان درد دارم باید گفت عوامل متعدد زیر، در دوران پریودی منجر به بروز استخوان درد خواهند شد:

  • تغییرات هورمونی؛ در دوران پریودی، تغییر در سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون، باعث درد و حساسیت در استخوان‌ها و مفاصل می‌شود.
  • انقباضات رحمی؛ در طول پریود، انقباضات رحم برای دفع بافت دیواره خود، درد در ناحیه پایین کمر و حتی استخوان‌ها را به دنبال دارد.
  • التهاب؛ وجود التهاب در طول پریود در برخی از زنان، می‌تواند به درد استخوان و مفاصل منجر شود.
  • فیبروم‌های رحمی؛ رشد توده‌های غیرسرطانی در رحم، باعث درد لگن و استخوان‌ها می‌شوند.

برای کاهش درد استخوان در دوران پریودی، مصرف مسکن ایبوپروفن، استفاده از حوله گرم یا پد حرارتی، انجام یوگا و پیاده‌‌روی و تغذیه مناسب بسیار موثر است.

علت درد استخوان دست و پا در شب

درد استخوان دست و پا در شب، می‌تواند به دلایلی همچون کاهش جریان خون به اندام‌ها در حین خواب، آرتریت و گرفتگی عضلات رخ دهد. استرس و اضطراب، ابتلا به بیماری‌های فیبرومیالژیا و سندرم پای بی‌قرار هم می‌توانند درد استخوان در شب را تشدید کنند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین دی و کلسیم نیز ممکن است علت استخوان درد شبانه باشند.

علت درد استخوان و کوفتگی بدن

درد استخوان و کوفتگی بدن، به دلایل مختلفی شامل عوامل فیزیکی، بیماری‌های ارتوپدی و شرایط پزشکی مختلف رخ می‌دهد. در ادامه، به برخی از شایع‌ترین دلیل درد استخوان و کوفتگی بدن اشاره کرده‌ایم:

  • فشار و استرس فیزیکی؛ ورزش‌های شدید، فعالیت‌های بدنی زیاد یا کارهای سنگین
  • بیماری‌های التهابی؛ بیماری‌هایی مانند آرتریت و فیبرومیالژیا
  • انواع عفونت‌ها؛ عفونت‌های ویروسی و باکتریایی همچون آنفولانزا یا عفونت‌های استاف
  • اختلالات خونی؛ مانند کم‌خونی یا لوسمی
  • پوکی استخوان؛ استخوان درد ناشی از کاهش تراکم استخوان و تضعیف استخوان‌ها
  • سرطان‌ها؛ انواع سرطان‌های گسترش‌یافته به استخوان‌ها
  • اختلالات متابولیکی؛ بیماری‌هایی مانند دیابت یا مشکلات تیروئیدی
  • کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی؛ کمبود ویتامین دی، کلسیم یا منیزیم

برای تشخیص دقیق علت درد استخوان و کوفتگی بدن، پزشک با انجام آزمایش‌های مختلف، دلیل اصلی درد و کوفتگی را شناسایی کرده و درمان مناسب را پیشنهاد می‌کند.

بیمار دچار درد استخوان ناشی از آرتروز

علت درد مفاصل و استخوان‌ها

درد مفاصل و استخوان‌ها، می‌تواند علت‌های مختلف و متعددی داشته باشد. در اینجا، به شایع‌ترین دلایل درد مفاصل و استخوان‌ها پرداخته‌ایم:

  • آرتروز؛ درد و سفتی مفاصل ناشی از تحلیل غضروف آن‌ها
  • آرتریت روماتوئید؛ التهاب مفاصل و در نهایت تخریب آن‌ها
  • نقرس؛ درد شدید و ناگهانی مفاصل به دلیل تجمع اسید اوریک در آن‌ها
  • استئوپورز؛ افزایش احتمال شکستگی استخوان‌ها در اثر کاهش تراکم آن‌ها
  • بورسیت؛ افزایش اصطکاک بین مفاصل به دلیل التهاب کیسه‌های کوچک پر از مایع
  • لوپوس؛ التهاب و درد در مفاصل و استخوان‌ها در اثر این بیماری خودایمنی
  • عفونت‌ها؛ درد مفاصل ناشی از آرتریت عفونی
  • آسیب‌های فیزیکی؛ همچون آسیب‌های ورزشی، تصادفات یا سایر ضربات
  • اختلالات غده تیروئید؛ درد مفاصل در اثر کم‌کاری یا پرکاری غده تیروئید

برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم بسیار مهم است.

علت دردهای عضلانی و استخوانی

دردهای عضلانی و استخوانی، می‌توانند نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر یا نتیجه فعالیت‌های روزمره باشند. در ادامه، به شایع‌ترین علت دردهای عضلانی و استخوانی اشاره کرده‌ایم:

  • کشیدگی و آسیب‌های عضلانی؛ ناشی از فعالیت‌های بدنی شدید، ورزش‌های سنگین یا حرکات نادرست
  • آسیب‌های مفصلی و استخوانی؛ شکستگی‌ها، دررفتگی‌ها و آسیب‌های مفصلی
  • التهاب و عفونت‌ها؛ بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، آرتروز و سایر بیماری‌های التهابی
  • فشار و استرس؛ تنش عضلانی و درد در اثر فشارهای روحی و استرس
  • بیماری‌های مزمن؛ بیماری‌هایی مانند فیبرومیالژیا، بیماری‌های خودایمنی و مشکلات متابولیک
  • عادت‌های نادرست زندگی؛ نشستن یا ایستادن به مدت طولانی، حالت نادرست بدن هنگام خواب یا کار بیش از حد و غیراصولی

اگر دردهای عضلانی و استخوان، شدید، مداوم و همراه با علائم دیگری مانند تب، کاهش وزن ناگهانی یا ضعف عضلانی شد، حتما برای ارزیابی‌های تخصصی‌تر به پزشک مراجعه کنید.

علت بدن درد و استخوان درد

استخوان درد و بدن درد، ممکن است به دلایل مختلفی همچون عفونت‌های ویروسی مانند آنفولانزا، فعالیت بدنی شدید یا نامناسب و التهاب مفاصل ایجاد شوند. کمبود ویتامین دی و کلسیم، بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس و فیبرومیالژیا، استرس و اضطراب هم می‌توانند این دردها را تشدید کنند. گاهی، مشکلات جدی‌تری مانند عفونت‌های استخوانی، سرطان استخوان یا بیماری‌های سیستمیک مانند پارکینسون ممکن است در بروز این درد، نقش داشته باشند.

فرد مبتلا به بدن درد و درد استخوان

علت درد پراکنده استخوانی

اختلالات متابولیک مانند پوکی استخوان، بیماری‌های التهابی نظیر آرتریت روماتوئید، عفونت‌های استخوانی، تومورهای استخوانی یا متاستاز سرطان از علل درد پراکنده استخوانی هستند. همچنین، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم، ضعف و درد استخوان را به همراه دارند. فعالیت‌های بدنی شدید یا تروما و در مواردی، عوامل روانی مانند استرس و اضطراب هم می‌توانند در ایجاد یا تشدید درد استخوان نقش داشته باشند.

علت درد تمام استخوان‌های بدن

شایع‌ترین علل درد تمام استخوان‌های بدن، عفونت‌ها و بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس هستند. اختلالات متابولیکی مانند کمبود مواد معدنی و ویتامین‌ها، بیماری‌های مزمن مانند سرطان استخوان و بیماری‌های عفونی مانند آنفولانزا نیز می‌توانند موجب درد تمام استخوان‌های بدن شوند. فشارهای جسمی و روانی، کم‌خونی و اختلالات خواب هم از عوامل دیگر ایجادکننده درد استخوان‌ها هستند.

علت استخوان درد شدید

استخوان درد شدید می‌تواند از انواع بیماری‌ها و اختلالات متابولیکی و آسیب‌های فیزیکی نشات بگیرد. در ادامه، به مهم‌ترین عوامل ایجادکننده استخوان درد شدید پرداخته‌ایم:

  • آرتروز؛ التهاب مفاصل ناشی از افزایش سن
  • پوکی استخوان؛ استخوان درد شدید در اثر کاهش تراکم استخوان
  • استئومیلیت؛ استخوان درد شدید و تورم به دلیل عفونت استخوان
  • سرطان استخوان؛ ظهور مداوم و بدون علت استخوان درد شدید در اثر تومورهای سرطانی در استخوان
  • شکستگی یا ترک استخوان؛ درد استخوان شدید در اثر آسیب به استخوان‌ها مانند شکستگی یا ترک
  • اختلالات خون‌سازی؛ مانند لوسمی (سرطان خون) یا مالتیپل میلوما (سرطان پلاسماسل‌ها)
  • بیماری‌های خودایمنی؛ استخوان درد ناشی از حمله سیستم ایمنی به بافت‌های بدن در بیماری‌های مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید
  • نقص‌های تغذیه‌ای؛ ضعف و درد استخوان در اثر کمبود ویتامین دی یا کلسیم

مراجعه به دکتر ارتوپدی، در صورت تداوم درد ضروری است. این متخصص، با بررسی علائم، سابقه پزشکی و انجام آزمایش‌های مختلف علت دقیق استخوان درد شدید را تشخیص داده و درمان مناسب را پیشنهاد می‌دهد.

علت تیرکشیدن استخوان

برای تیر کشیدن استخوان، می‌توان به دلایل متعددی همچون آرتروز، التهاب مفاصل، صدمات و ضربه‌ها و عفونت‌ها اشاره کرد. همچنین، شرایطی مانند پوکی استخوان، نقص‌های تغذیه‌ای (مانند کمبود ویتامین دی و کلسیم) و بیماری‌های خودایمنی نیز می‌توانند باعث ایجاد درد و تیر کشیدن در استخوان‌ها شوند. فعالیت‌های سنگین بدنی یا تمرینات ورزشی نامناسب و مکرر نیز می‌توانند به استخوان‌ها و مفاصل فشار وارد کرده و درد شدید و تیرکشیدن استخوان‌ها را در پی داشته باشد. در موارد شدیدتر، احتمال وجود تومورهای استخوانی یا بیماری‌های جدی‌تری مانند سرطان استخوان نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

فرد مبتلا به درد استخوان شدید

سوزش استخوان نشانه چیست؟

سوزش استخوان می‌تواند نشانه‌ای از التهاب مفاصل مانند آرتریت، عفونت استخوان یا عفونت مفاصل، شکستگی‌ها و سرطان استخوان باشد. همچنین، از شایع‌ترین علائم برخی از اختلالات گردش خون مانند بیماری پدژت استخوان، سوزش استخوان است. گاهی، بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت یا کمبود ویتامین دی، فشارهای مکانیکی طولانی‌مدت روی استخوان‌ها و مفاصل یا آسیب‌های عصبی، سوزش استخوان را ایجاد می‌کنند.

روش‌های تشخیص درد استخوان چیست؟

برای تشخیص علت درد استخوان، روش‌های پزشکی مختلفی وجود دارد. از این رو دکتر ارتوپدی، با کمک ارزیابی‌های تخصصی و آزمایش‌های مختلف به تشخیص درد استخوان می‌پردازد. در جدول زیر، به دقیق‌ترین این ارزیابی‌ها و اقدامات پرداخته‌ایم:

روش‌های تشخیص استخوان دردشرح روش تشخیص
ارزیابی‌های اولیهپرسیدن سوالاتی درباره مدت، نوع و شدت درد و عوامل تسکین‌دهنده و تشدیدکننده درد
معاینه فیزیکیمعاینه نواحی مختلف بدن برای بررسی هر گونه تورم، تغییرشکل یا حساسیت به لمس
آزمایش‌های تصویربرداریتشخیص شکستگی‌ها، تومورها، عفونت‌ها و سایر ناهنجاری‌ها
آزمایش‌های خونبررسی عفونت‌ها، التهاب‌ها، کمبود ویتامین‌ها یا بیماری‌های سیستمیک
بیوپسینمونه‌برداری از بافت استخوانی برای آزمایش‌های بیشتر

مراجعه به‌موقع به متخصص ارتوپدی، باعث تشخیص زودهنگام و دقیق و ارائه برنامه درمانی موثرتر خواهد شد.

روش‌های درمان درد استخوان چیست؟

درمان درد استخوان، بسته به علت درد، متفاوت خواهد بود. برای مثال، برای دردهای ناشی از التهاب یا آسیب‌های خفیف، مصرف مسکن‌های ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و استراحت توصیه می‌شود. در موارد جدی‌تر، فیزیوتراپی به بهبود حرکت و کاهش درد کمک می‌کند. گاهی، تنها تزریق داروهای ضدالتهاب یا مداخلات جراحی موثر واقع می‌شود. دکتر ارتوپدی، با توجه به شرایط و وخامت اوضاع بیمار خود، روش‌های درمانی منحصربه‌فردی به آن‌ها ارائه خواهد داد.

اینفوگرافی درمان درد استخوان

در ادامه، اثربخش‌ترین روش‌های درمان استخوان درد را شرح داده‌ایم:

استراحت کافی

استراحت کافی، برای کاهش فشار روی استخوان آسیب‌دیده و بهبود سریع‌تر لازم است. استفاده از کمپرس سرد، با کاهش التهاب و درد و کمپرس گرم با تسکین عضلات و افزایش جریان خون همراه خواهند بود. از سوی دیگر، اعمال تغییرات ساده در فعالیت‌های روزانه، مانند اجتناب از حرکات تکراری یا سنگین، تاثیر زیادی در بهبود درد استخوان خواهد داشت. این روش‌های ساده و خانگی، پاسخ‌گوی دردهای خفیف تا متوسط بوده و به بهبود تدریجی درد استخوان کمک می‌کنند.

داروها

مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، منجر به کاهش درد و التهاب استخوان می‌شوند. دکتر ارتوپد برای دردهای شدیدتر ممکن است داروهای ضددرد قوی‌تری مانند اوپیوییدها تجویز کند. همچنین داروهای مکملی مانند استامینوفن نیز می‌توانند برای تسکین استخوان درد کارآمد باشند. نحوه مصرف و دستورالعمل داروهای تخصصی‌تر باید توسط پزشک تعیین شود.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی، مجموعه‌ای از تمرینات تقویتی و کششی‌ست که به بهبود عضلات اطراف استخوان آسیب‌دیده، بهبود تحرک و کاهش درد کمک می‌کند. تکنیک‌های مختلف فیزیوتراپی مانند الکتروتراپی، لیزرتراپی یا اولتراسوند هم می‌توانند برای کاهش التهاب و تسریع روند بهبود موثر باشند. فیزیوتراپی برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی بیماران بسیار اثربخش خواهد بود.

بیمار در حال دریافت تمرینات فیزیوتراپی برای درمان درد استخوان
فیزیوتراپیست، در حال اجرای تمرینات فیزیوتراپی برای درمان درد استخوان در بیمار است.

مکمل‌های غذایی

مصرف مکمل‌های غذایی، به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از کاهش تراکم استخوانی، به‌ویژه به افراد در معرض خطر پوکی استخوان کمک کند. این مکمل‌ها، می‌توانند حاوی منیزیم، کلسیم و ویتامین دی باشند. علاوه بر مکمل‌ها، مصرف غذاهای غنی از کلسیم مانند لبنیات، سبزیجات برگ‌سبز و ماهی نیز مفید هستند. تامین ویتامین دی هم به دلیل کمک به جذب بهتر کلسیم در بدن، می‌تواند بر سلامت استخوان‌ها تاثیر بگذارد.

درمان‌های طبیعی

استفاده از گیاهان دارویی مانند زنجبیل و زردچوبه با خاصیت ضدالتهابی، می‌تواند به کاهش درد و التهاب استخوان کمک کند. همچنین، ماساژ با روغن‌هایی مانند روغن نعناع یا روغن اکالیپتوس، تسکین درد و بهبود گردش خون در ناحیه آسیب‌دیده را به دنبال دارد. درمان‌های طبیعی معمولاً به‌عنوان مکمل درمان‌های پزشکی استفاده شده و تاثیر مثبتی در بهبود درد استخوان خواهد داشت.

تغییرات سبک زندگی

انجام ورزش‌های منظم مانند پیاده‌روی، شنا یا یوگا، با تقویت عضلات و استخوان‌ها، از بروز دردهای استخوانی پیشگیری می‌کند. حفظ وزن مناسب و جلوگیری از چاقی، آسیب‌های استخوانی ناشی از فشار اضافی بر روی استخوان‌ها و مفاصل را کاهش می‌دهد. همچنین، اعمال تغییرات ساده بر رژیم غذایی، مانند مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین دی، بهبود سلامت استخوان‌ها را به دنبال خواهد داشت.

فرد در حال انجام تمرینات یوگا برای درمان درد استخوان

درمان‌های پزشکی

در موارد درد استخوان شدید و مقاوم به روش‌های دیگر درمان، دکتر ارتوپدی ممکن است تزریقات کورتیکواستروئید یا داروهای دیگر را پیشنهاد کند. این تزریقات، التهاب و درد را به سرعت کاهش داده و به بهبود وضعیت بیمار کمک می‌کنند. در موارد نادر و در صورت وارد شدن آسیب جدی به استخوان‌ها، برای ترمیم یا جایگزینی بخشی از استخوان آسیب‌دیده، جراحی انجام می‌شود.

روش‌های پیشگیری از استخوان درد چیست؟

برای پیشگیری از درد استخوان، رعایت نکات زیر، لازم و اثربخش هستند:

  • تغذیه مناسب؛ برخورداری از رژیم غذایی متعادل و غنی از محصولات لبنی، سبزیجات، پروتئین‌های سالم و کربوهیدرات‌های پیچیده
  • ورزش منظم؛ تقویت استخوان‌ها، افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود قدرت عضلات با پیاده‌روی، دویدن، وزنه‌برداری، یوگا و تمرینات کششی
  • عادات زندگی سالم؛ پرهیز از مصرف الکل و سیگار و داشتن خواب مناسب برای بازسازی و ترمیم استخوان‌ها و عضلات
  • پیشگیری از آسیب‌ها؛ استفاده از کفش‌های مناسب برای حفاظت از پا و مچ پا و رعایت نکات ایمنی در هنگام ورزش و فعالیت‌های روزانه
  • مراقبت‌های پزشکی؛ مراجعه منظم به دکتر ارتوپدی برای اطمینان از سلامت استخوان‌ها و تشخیص زودهنگام مشکلات

با رعایت این نکات، به‌طور موثری از درد استخوان و مشکلات مرتبط با آن پیشگیری خواهید کرد.

برای درمان استخوان درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان درد استخوان، باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. متخصص ارتوپد، در تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، عضلات و تاندون‌ها مهارت دارد. این متخصص، انواع درد استخوان ناشی از آسیب‌ها، بیماری‌های عفونی، آرتروز، سل، دررفتگی، ترک‌خوردگی و کمبود ویتامین دی و کلسیم را شناسایی کرده و برای درمان آن‌ها اقدام می‌کند. دکتر ارتوپدی، برای تشخیص علل درد استخوان، به معاینه فیزیکی بیمار، انجام آزمایش‌های تصویربرداری، آزمایش خون و بیوپسی می‌پردازد. این متخصص، برای درمان استخوان درد، برنامه درمانی منحصربه‌فردی شامل استراحت، کمپرس یخ، داروها و فیزیوتراپی متناسب با نیازهای شما و علت درد استخوان ارائه می‌دهد.

اگر شما هم با درد استخوان مواجه هستید و قصد مراجعه به دکتر ارتوپد را دارید، برای یافتن بهترین دکتر ارتوپد شهرتان، از سایت دکتردکتر استفاده کنید. برای این کار، از قسمت تخصص‌ها، تخصص ارتوپد و شهر خود را انتخاب کنید. با تغییر فیلتر پیش‌فرض، به فیلتر بیشترین امتیاز، فهرستی از بهترین متخصصان ارتوپد شهر، برای شما به نمایش درخواهد آمد. مثلا در شهر مشهد، 22 دکتر ارتوپد مشهد فعال هستند و می‌توانید از آن‌ها، نوبت معاینه بگیرید.

منابع:

nhs.uk

webmd.com

سوالات متداول درد استخوان

مصرف بیش از حد الکل، به تضعیف استخوان‌ها و افزایش خطر درد و شکستگی‌های استخوانی منجر می‌شود.

بله، با افزایش سن، خطر ابتلا به پوکی استخوان و آرتروز افزایش یافته که می‌تواند باعث درد استخوان شود.

از طب سنتی می‌توان به عنوان درمان مکمل در کنار درمان‌های پزشکی برای درمان درد استخوان استفاده کرد. اما این طب، درمان جایگزین نیست.

بله. چراکه استرس و اضطراب می‌توانند احساس درد و ناراحتی در استخوان‌ها را تشدید کنند.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نگاه درباری
من نگاهم. نگاه من به دنیای محتوا، مثل دنیای بازیگریه. یه‌موقع‌هایی یه وکیلی، یه‌موقع‌هایی فروشنده لوازم‌التحریر و گاهی حتی یه پزشک. چراکه نه! این‌روزها که باید با چشم‌های یه پزشک، به مخاطبم چشم بدوزم؛ دنیای پزشکی رو خارق‌العاده‌تر از قبل می‌شناسم. امیدوارم بتونم نگاه شما رو هم، از پنجره شگفت‌انگیز کلمه‌ها، به دنیای شگفت‌انگیز پزشکی عمق بدم. یش از 5 سال است که در زمینه‌های مختلف از جمله پزشکی محتوا می‌نویسم. تمام تلاشم این بوده که درست‌ترین و واقعی‌ترین اطلاعات را در قالب محتوایی متناسب با پرسونایم در اختیار او قرار دهم. با وجود وفور اطلاعات از دنیای پزشکی در بستر اینترنت، نوشتن از فیزیک انسان و پرداختن به بیماری‌ها و نیازهای بدن او، همچنان با چالش‌های بسیاری برای من همراه بوده است. چراکه بسیاری از مخاطبانی که برای‌شان نوشته‌ام در شرایط روانی و جسمی خاصی قرار داشته و من باید متناسب با این شرایط، اطلاعاتی از بیماری‌ها و نارسایی‌های فیزیکی در اختیارشان قرار دهم. امیدوارم همین اندازه از حضورم تا به اینجا توانسته باشد پاسخگوی سوال‌های پزشکی و سلامت‌محورانه مخاطب‌های کنجکاوم باشد. همچنین، امیدوارم در ادامه بتوانم دغدغه‌مندانه‌تر از همیشه برای آن‌ها بنویسم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

838 دیدگاه در “درد استخوان چه عللی دارد؟ + تشخیص، پیشگیری و درمان
  • سلام خانومي 27ساله هستم دوماهاي ميشه که استخوانهاي پشتم کتفم خيلي درد ميگيرن ک به گردنمم ميزنه دردش شديد قفسه سينه مم خيلي درد داره رفتم دکتر هم ام اراي نوشتم واسه گردن که گردنم مشکلي نداشت داروي ضد استرس و ويتامين د3دادن بامسکن ولي خوب نشدم برامم ازمايش نوشتن هم ازخون وهم ازادارار ولي فعلا جوابش حاظر نشده ناگفته نمانه بنده امسال توفصل سرما يک ماه دقيق بذر پياز کاشتم به طوري که زمين يخ کرده بود اخه کارما کشاورزي ميتانه مال سردي باش لطفا بگيد چکارکنم واسه درد استخوانهام دستور خانگي يا دارويي چيزي

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم‌جواب آزمایشتون باید حاضر شه
      برامون تایپ کنین تا بررسی کنیم

      پاسخ
  • سلام من چندسال پی به دکترمراجعه کردم برای اینکه به بدنم که دست میزدم البته اسخوانهاانگارزم بودن درذمیگرفتن دکترازمایش گرفت وگفت خداروشکرچیزی نیست وفقط یه کم عفونت داشتم زنونه واینکه سه چهارماهه فکرموبه خودش مشغول کرده وحس میکنم ازموقعهازموقعه ای که توفکرم جاهای دیگم بادست گذاشتن درذمیگیرع کمبودویتامین دی دارم کم خونی وفقراهن دارم اعصابم ضعیفه بعضی وقتاافسردگی هم دارم واضطراب ودکترداخلی رفت وگفتم دردهای پراکنده دارم گفتن ماله اعصابه لطفاراعنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگه ازمایشاتوت خوب بوده بله میتونه برا اضطراب باشه و باید دارو بخورین

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من خانمی هستم 28ساله حدود یک سال شاید بیشترضعف استخوان دارم مثلا با دست زدن به اب سرد خیلی درد استخوان میشم یا مثلا با کوچکترین ضربه ای به هرجای بدنم خیلی شدید برا چند لحظه احساس درد میکنم یا جدیدا با برداشتن یه بار دو سه کیلویی حتی انگاری دستم میخواد کنده شه و خیلی درد و ضعف های این چنینی ..تا حالا به هیچ دکتری هم برای این مشکل مراجعه نکردم نطرتون چیه چیکارباید بکنم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كمبود ويتامين دي بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • بیشتر شب ها یه درد ی توی استخوانم تشکیل میشه و وقتی که هوا سرد هستش دردش بیشتر میشه

    پاسخ
    • سلام لطفل اين آزمايشات را بديد : cbc.diff esr crp
      25ohvitD
      Alk.p
      Tsh freet4
      و از نظر كمبود ويتامين دي بررسي شيد

      پاسخ
  • با سلام بنده 5 سال اعتیاد به مورفین داشتم و الان 6ماه شده به صورت یابویی ترک کردم تا 20 روز پیش بی قراری پا داشتم از داروخانه قرص مگنیفورت گرفتم و بهتر شدم ولی الان پشت دستهام هنوز درد میکنه و موقع خواب بی خوابی میزنه و کلی اذیتم میکنه از آرنج به پایین استخونای هر دو دست درد میکنه اگر ممکنه راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من رژیم گرفتم الان استخوان درد دارم آزمایش دادم گفتند ویتامین دی کمه چند روز هست استخوان انگشت دستم درد میکن اگه قرص کلسیم بخورم برام ضرر نداره اخه میگند کلسیم تو عضله رسوب میکن نمیدونم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      در صورتی که کمبود کلسیم داشته باشید می توانید از قرص کلسیم استفاده کنید
      برای کمبود ویتامین د می‌توانند از پرل ویتامین د استفاده کنید
      مقدار مصرف آن را پزشک بر اساس میزان کمبود شما مشخص می کند

      پاسخ
  • سلام عرض میکنم وقتتون بخیر
    من 28 سالمه دوسال پیش زیر بغل سمت راستم سه تا غده ملتهب و خیلی دردناک پیدا شد ک دکتر رفتم بهم پنی سلین و مقداری قرص داد و غده ها ترکیدن تا چهار ماه پیش بازم همینجوری شدم رفتم دکتر باز قرص کلسیم و وویتامین و ازیترومایسین دادن قرص خوردم خوب شدم اما بازم دو دفعه دیگم اینجوری شدم ک ی دفعش سمت چپم بود و خودم دارو گرفتم خوب شدم الآن دیگه دردم خیلی زیاد شده واقعا سمت راست بدنم کللللا درد میکنه دوروزه علاوه بر کتف و دستم استخوان زانو و رانم بشدت درد میکنه لطفا راهنمایی کنید متشکرم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp
      سونوگرافي از غدد لنفاويتون بگيريد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام بنده ده روزی میشه که استخوانهای پشتم خیلی درد دارن رفتم دکتر میگن چیزی نیست ب طوری که خیلی اذیت میشم

    پاسخ
    • سلام بنده 6ساله که پا درد دارم جوری که مثلا یه هفته پام درد میگیره دوباره یکی دوماه دردش ساکت میشه دوباره شروع میشه، استخوان پام درد میگیره قبلا یک پام اینجور بود ولی حالا دوپام درد میگیره

      پاسخ
      • سلام
        ازمایش cbcdiff,ca,p,tsh,esr,vit d3 بدهید و توسط پزشک معاینه شوید

    • سلام لطفا عكس بگيريد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ،،من ۱۵ سالمه ،معمولا بیشتر وقت شبا استخوان های پام درد میگیره وه دردش توی لگنم میپیچه ،واقعا درد استخوان پام طوری هست که حس میکنم الان استخوان پام میشکنه
    ازمایش کم خونی و ویتامین دادم ولی هیچ مشکلی نداشتم ،
    وزنم هم کمه لاغر هستم ،کم اشتها هم هستم،،به نظر شما این درد واسه چیه مشکل خاصی داره؟؟

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش ca,tsh,ESR نیز لازم است

      پاسخ
  • سلام من مدتی درد زانو دارم و روی پاهام درد میکنه مچ دستام

    هم درد میکنه این درد ها بیشتر موقع خوابیدن درد میکنه

    پاسخ
    • سلام بايد اين آزمايشات را بديد cbc.diff esr crp
      Ana
      Anca
      Anti-ccp
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ..مدتی هست ک استخوان های هر دوتا ساق پا م در میکنه …کلسیم و ویتامین دی هم نرمال بودم

    پاسخ
    • سلام cbc.diff esr crp alk.p را هم چك كنيد
      در صورت نرمال بودن از نظر فتق ديسك كمري به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من ی دختر ۱۸ سالم خیلی وقته ک استخوان همه ی بدنم درد میگیره ولی جدیدا شب ها دردش خیلی بیشتر میشه و اینکه زود مثلا در عرض یک روز اگه غذا کم بخورم دو کیلو از وزنم کم میشه کمبود ویتامین دی و کللسیم و اهن هم داشتم ک قرص خوردم برطرف شد ولی دردا دارن بیشتر میشن مشکل چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر فيبروميالژيا بررسي شيد
      يك بيماري هست كه نشونش همين بدن درد هست
      اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ana anca anti-ccp
      Rf
      U/A
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    به فوق تخصص روماتولوژی هم مراجعه کردین؟آزمایش تب مالت و روماتیسم هم انجام شده ؟

    پاسخ
  • سلام من استخوان درد شدید دارم و آزمایشات متعددی انجام دادم فقط کمبود کلسیم و کم خونی و کمبود ویتامین Dرو نشان داده با اینکه الان 5 دکتر رفتم ولی باز استخوان درد شدید در دست ها و پاها دارم و سوزش در انگشت های پا و دست دارم و حتی وقتی آب به پوستم میخوره انگار آتیش میزنن پوستم رو لطفا بهم بگین چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش تب مالت و روماتیسم هم اگر انجام شده و مشکلی نبوده فقط مکمل ها رو مصرف کنید
      اگه استرس و اضطراب و یا احساس غم دارین با روانپزشک هم مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی
    من18 سالمه به دلیل وسواسی هی دست وصورتم رو می شستن حالا مفصل زانو هنگام حرکت صدا میکنه و درد هم می کنه وبند های انگشتانم هم ملتهب شده و کمی هم حالت انحراف داره کلا تمامی مفصل که با غضرف به هم مرتبط میشن صدا می دن3 بار هم به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کردم گفتن مشکلی ندارم ولی استخوان درد دارم نمی دونم هم دلیلش چیه حالا چه مشکلی می تونم داشته باشم لطفا شما راهنماییم بفرمایین
    تورو خدا راهنماییم کنین خیلی استرس دارم
    ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز بنظر بنده اولا باید وسواستون درمان شه زیر نظر روانپزشک
      دوما اگه ازمایشا و معاینه روماتولوژی مشکلی نداشته فقط مکمل کلسیم و ویتامین د۳ و مولتی ویتامین با تجویز پزشک بخورین

      پاسخ
      • سلام
        خیلی ممنون از پاسخ گویی تون
        وسواسیم رو درمان کردم الان خیلی بهتر شدم آزمایش داده بودم مشکلی از نظر کلسیم و… ندارم ولی مفصل استخوان هام ملتهب شده و کمی کجی داره و کلا تمامی استخوان وقتی می خوام حرکت بده به هم ساییده می شن وصدا میدن و مفصل زانوی چپم و دست چپم هم درد بیشتری داره نسبت به راستم

      • خواهش میکنم
        اگه ۳ بار به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کردین و معاینه شدین و ازمایشای روماتیسم همه نرمال بوده بنظر مشکل خاصی نیست و به نظر پزشکاتون اعتماد کنید

  • سلام
    ببخشید من یه سوال دارم.۳۳ ساله هستم. از وقتی که باردار شدم و بچه ام به دنیا اومد من به گفته متخصص پوکی استخوان گرفتم و آرتروز.چون دخترم به لبنیات حساسیت داشت من دو سال شیر مصرف نکردم تا بتونم بهش شیر بدم. الان از اون موقع ۵ سال میگذره و من به دکتر مراجعه میکردم. حدود دو هفته قبل ناگهان کمر درد گرفتم و از کمر به پایین از سمت پاهام احساس شلی میکنم و استخوان های پاهام مخصوصا قسمت ران خیلی شدید درد میگیرن و من نمیتونم شبها بخوابم.در ضمن استخوان های کنم ناگهان درد تیزی میگیره و ول میکنه.من به پزشک مراجعه کردم و ایشون به من آمپول ویتامین دی و آمپول ضد التهاب دادن.ولی من خوب نشدم. آیا این از عوارض پوکی استخوان یا آرتروز است؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون باید از نظر دیسک کمر بررسی شین، ممکن آرتروز سبب آسیب ستون مهره ها شده باشه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام..آقای دکتر دست خانمم از کتف به پایین درد خیلی شدیدی دارد از بسی درد شدیدی دارد شبها نمیتونه بخوابه به نظر شما باید چکار کنم?

    پاسخ
    • سلام
      باید جهت معاینه به ارتوپد مراجعه کنید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دست مادر من خیلی درد میگیره و خیلی شدید هست از سر انگشت تا بازو درد میگیره از دردش از انگشت ها شروع شد و حالا کل دست تا بازو رو گرفته چکار کنم

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص مغز واعصاب ويزيت شن و نوار عصب عضله بدهند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دختری هستم ۲۰ ساله
    مدتی هست که نقاط مختلف در دست و پاهام درد داره ولی اذیت کننده و دائمی نیست گاهی سردرد هم دارم ازمایش خون هم دادم و فقط ویتامین تجویز کردن ولی تغییری نکرده

    پاسخ
    • سلام ممكنه دردها عصبي عضلاني باشه
      بهتره از نظر احتمال فيلروميالژيا بررسي شيد( يه بيماري هست كه در بدن نقاط دردناك وجود داره كه با اضطراب مرتبط هست)
      بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با سلام ، خیلی عذر میخام آیا درد استخوان می تواند ناشی از روابط زیاد زناشویی باشد؟
    در اینصورت چه دارویی تجویز می کنید؟

    پاسخ
    • سلام در صورتي كه كمبود ويتامين دي يا منيزيم ى كلسيم باشه بله ممكنه

      پاسخ
  • سلام ۲۳ سالمه…پا درد بخصوص درد ساق پا خیلی دارم…گاها کمرم درد میکنه واین دردم مداوم نیست مثلا دیشب ۱۰دقیقه خوب بودم و بعدش باز کل استخونای بدنم درد میکرد طوری ک کارم ب بیمارستان و مسکن قوی کشید.الانم همچنان ساق پام ضعف مداوم داره.علتش چی میتونه باشه؟چکاری برای درمانش میتونم بکنم

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 را انجام دهید

      پاسخ
  • سلام
    خوب هستید
    من یه دختر ۱۴ساله هستم،۳۰کیلو وزنمه ۱۵۲قدمه و استخوان هام خیلی شدید دردمیکنه مخصوصا وقتی داخل هوای سردم
    استخوان های دست و پام و بیشتر هم پام
    رفتم دکتر گفتن کلسیمم کمه
    داروهای ویتامینی انوع کلسیم برام نوشتن و من مرتب میخورمشون گفتن که مصرف شیرم رو هم بالا ببرم من هر شب یک لیوان تا دو لیوان هم شیر میخورم
    ولی تا الان هیچ فایده ای نداشته خیلی درد پا دارم و همیشه هم پام بی دلیل کبود میشه و خود به خود خوب میشه و یه جا دیگه در میاد جدیدا هم پام رو زیاد تکون میدم و مفاصلم هم درد میکنه
    و زیادی هم لاغرم نمیدونم بهش ربط داره یا نه ولی خیلی درد داره پاهام
    من هر کاری که لازم بود رو انجام دادم دیگه نمیدونم چیکار باید بکنم
    ممنون میشم کمکم کنید.

    پاسخ
    • سلام بايد تحركتونم بيشتر كنيد در كنارش از نظر كمبود منيزيم، فسفر و ويتامين دي هم بررسي شيد چون استخوان اين تركيباتو داره كلسيم خالي درمان كننده نيست

      پاسخ
      • بله درسته ازمایش ویتامین هامو هم دادم یرص ویتامینDمصرف میکردم ماهانه الان درکتر گفته ماهانه ۲بار بخورم
        و به جزئ کلسیم و ویتامینD ویتامین B12 هم کم بود قرص مصرف میکنم ولی هیچ فایده ای برای دردپام نداره

      • بهتره در مورد مصرف مكمل منيزيم هم با پزشكتون مشورت كنيد

  • سلام خسته نباشید خواهرم بیماری تومور داشته وبعد جراحی واسش ان جی یا همون لوله که از بینی به معده وصل میشه گذاشتن میخواستم بدونم زمان موندش روی بینی تا چقدر هست معمولا؟ ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بسنگی به حال عمومی دارد ممکن ۲ الی ۳ روز باشه
      اگه حال عمومی خوب نباشه بیشتر طول میکشه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من ۲۳ سالمه.از وقتی ازدواج کردم درد دستوپاهام شروع شده یه دفعی یک نقطه ی دستم یا پام شدیدا درد میگره ازمایش دادم مشکلی ندارم نمیدونم چیکار کنم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام ممكنه سطح اضطرابتون بالا رفته باشه
      بنظرم با متخصص اعصاب و روان مشورت كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من دو ماه میشه استخون درد دارم به خصوص درد پای چپم که از ران تا زیر پاهام میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بقیه جاها هم درد داره یا خیر؟دقیقا نواحی درد رو ذکر کنید و آیا با استراحت بهتر میشه؟
      خستگی، تب و بی حالی هم دارین؟

      پاسخ
  • سلام.۳۵ ساله ام.تنبلی مغزاستخوان دارم.دردشدیددراستخوانهای دستم دارم.علتش چی میتونه باشه.ممنونم ازشما

    پاسخ
    • سلام ممكنه دچار كمبود ويتامين دي باشيد
      لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      25ohvitD
      P ca
      Urin p
      Urin ca
      Ast alt alk.p
      Ldh

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید من ۱۶سالمه حدود یک ساله درد شدید پاهام و دست هام رو دارم ازمایش ها ی زیاد رو هم دادم ولی نتیجه دریافت نکردم دکترم هم که رفتم گفتن مشکلی نداری ولی نمی دونم چرا من درد های شدیدی دارم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام ممكنه فيبروميالژيا باشه لطفا براي تاييد تشخيص و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانمی25 ساله هستم. چند چند هفته ای میشه که انگشتان دستم و زانو و زانو به پایین درد میکنه واین درد ها دائمي نیست مثلا انگشتان دست چپم درد میگیره انگشتان دست چپم درد نمیگیره یا انگشتان پاهامم همینطور. پارسال این مشکل برام پیش اومد چکاپ کامل انجام دادم خدارو شکر ایرادی نبود.و تقریبا یکسال میشه ک وزنم رفته بالا نمیدونم ورو هستش یا چاق شدم. راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام باید از نظر بیماریهایی مثل ارتریت روماتویید بررسی شوید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من زن ۳۵ ساله هستم چندروزه استخوان هایم درد میکنه بخصوص استخوان های پا

    پاسخ
    • سلام از نظر كمبود ويتامين دي بررسي شيد و اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      25ohvitD
      Ca p
      Bun cr

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر دکتر،بنده پسرم ۳ سالشه حدوده دوهفتس دست وپاش وکمی از بدنش زرد شده ازمایش خونش مشکلی نداشت،مشکلش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كاركرد كبد و تيروييد بررسي شود

      پاسخ
    • سلام بايد از نظر كاركرد كبد و تيروييد بررسي شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دختر 22ساله هستم چندروزه استخوان های مختلف بدنم دردمیکنه جاهای مختلف . بازو شانه مچ دست به پایین انگشتهای دست زانو به پایین تیرمیکشه خیلی
    انگشت های پا هم همینطور
    خیلی میترسم
    ممکنه سرطان خون یامغزاستخوان باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید
      دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 را انجام دهید

      پاسخ
  • لطفااا تمنامیکنم خواهش میکنم یه دکترخوب تو کرمانشاه معرفی کنید برای مشگلم برم خداکنه این دردا نصیب کسی نشه بخدا الان که دارم میتویسم گریه میکنم خسته شدم مگه چندسالمه این حجم درد رو چندساله تحمل میکنم

    پاسخ
    • سلام

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

      (در لیست دکتر دکتر پزشکان شهر خود را پیدا کنید)

      پاسخ
  • سلام وقت شمابخیرمن ۲۳سالمه از دبیرستان درد توی دوتا بازوم شروع شد دقیقا دوتانقطه مشترک در دو بازوم درحدی که شبااز درد ازخواب بیدارمیشدم گریه میکردم من پیگیری نکردم و کم کم به تمام بدنم سرایت کرد الان از مچ پام درد میکنه تا گردنم درد زانوم که وحشتناکه نمیتونم پاشم وبلندبشم درد کشاله رانم و لگنم که افتضاح همیشه باید از درد درازبکشم چندوقت پیشم دردگردنم شروع شدکه انقدجیغ میزدم تا دردش اروم میشد انگشتای دستمم دردمیکنه ستون فقرات پشتم که دیگه بدتر پارسال ازمایش خون دادم گفت که کاملاسالمی بهترین ازمایشکاهم ازمایش دادم ازمایش کامل ازاون شیشه ها ۸شیشه خون دادم حسابی کلافم راهنماییم کنیدبایدچیکارکنم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر فيلروميالژيا بررسي شويذ
      فيبروميالژي ها يك بيماري در سن شما هست كه نقاط دردناك در بدن دارند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • من رفتم روماتولوژی میگه ضعف عضله داری رفتم ارتوپد میگه دیسک گردن و نرمی استخوان داری همینجوری دست به سرم میکنن کلی داروی الکی میدن دیگه افسردگی گرفتم من کرمانشاهم تو روخدا یه دکترخوب به من معرفی کنید

      • سلام خانم دكتر رزازيان در كرمانشاه خيلي ماهر هستند ميتونيد به ايشون مراجعه كنيد

  • سلام .من خانم 31 ساله هستم که کل پای چپم یک هفته هست درد میکنه اصلا بهتر نمیشه یک ماه پیش هم فقط زانوم درد میکرد که رفتم دکتر دوتا همپول و دیکلوفناک دادن خوب شدم اما دوباره شروع شد6 و خیلی شدیده .احساس گیکنم از تو سردش هست و درد میکنه ولی از بیرون جوراب پشمی میپوشم و توی پتو نگه میدارم .چیکارکنم

    پاسخ
    • با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من مدتی که دست درد های خیلی شدیدی دارم که بعضی اوقات کم میشه ولی الان این درد به بازوهام رسیده و پاهام هم درد داره رفتم دکتر گفت برای کم خونی دارو هارو مصرف کردم فقط یه مدت خوب بودم…میشه راهنمایی کنید از چیه چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خانمی هستم ۲۶ ساله،افتادگی دریچه میترال دارم ،الان حدود یک هفته س احساس فشار درقفسه سینه تپش قلب تنگی نفس دارم ودرد به پشتم وگلوم میزنه،دکترقرص پرانول ومتوهگزال برام دوسال پیش تجویز کردن وقتی درد دارم میخورم ضرر نداره برام،الان با وجود این درد باید چکارکنم ،بدون هیچ مشکلی استرس وتنگی نفس میاد سراغم،ممنونم راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • سلام بايد دوباره به پزشكتون مراجعه كنيد تا دارو حديد بهتون بدن شايد لازم باشه داروتون تغيير كنه

      پاسخ
  • با سلام برای درمان درد استخوان به کدام متخصص مراجع کنم

    پاسخ
    • سلام متخصص ارتوپد يا مغز واعصاب

      پاسخ
  • سلام.من زیاد برام اتفاق نمی افته اما وقتی دردش شروع بشه نمیتونم دستامو تکون بدم دردشون دوبرابر میشه…بشدت درد میگیره استخونای دستم…مثلا بعداز کلی کار و سرمای شدید…خیلی دردش زیاده…بنظرتون دلیلش چیه؟؟

    پاسخ
    • با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من 17 سالمه و دوهفتس تموم استخوان های بدنم خیلی شدید تیر میکشه مخصوص به یه جا نیست..

    پاسخ
    • سلام آیا درد شما به صورت ناگهانی شروع شده است؟ آیا سابقه سرماخوردگی اخیردارید ؟آیا تب دارید؟

      برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام.مردی هستم ۳۵ساله که شبها موقع خواب درددست و پاشروع می کنه به دردکردن که ازدرد نمی تونم بخوابم لطفاراهنمایی کنیدتشکر

    پاسخ
    • سلام
      باید علل مختلف درد شما بررسی شود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ