درد استخوان چه عللی دارد؟ + تشخیص، پیشگیری و درمان

درد استخوان
اشتراک گذاری 838 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

پوکی استخوان، شکستگی و آرتروز از شایع‌ترین علل درد استخوان هستند. ابتلا به بیماری‌های عفونی، آسیب‌ها، دررفتگی، ترک‌خوردگی، سل، بیماری‌های متابولیک و کمبود مواد مغذی، دیگر عوامل ایجاد انواع درد استخوان هستند. دکتر ارتوپدی، برای تشخیص درد استخوان از معاینه فیزیکی، آزمایش‌های تصویربرداری، آزمایش خون و بیوپسی استفاده می‌کند. این متخصص، استراحت کافی، کمپرس یخ، داروها و فیزیوتراپی را اثربخش‌ترین راه‌های درمان درد استخوان می‌داند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 6 دقیقه زمان نیاز دارد، با انواع استخوان درد آشنا خواهید شد و متوجه خواهید شد که، برای استخوان درد چی خوبه.

در انتها، اگر سوال و ابهامی درباره علت درد استخوان و روش‌های پیشگیری از درد استخوان دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک به آن پاسخ خواهد داد.

استخوان درد نشانه چیست؟

استخوان درد، می‌تواند نشانه‌ای از آسیب‌های فیزیکی مانند شکستگی، کبودی، عفونت‌های استخوانی، پوکی استخوان و آرتریت روماتوئید باشد. همچنین، شرایطی مانند سرطان استخوان یا متاستاز سرطان‌های دیگر به استخوان هم می‌توانند باعث درد استخوان شوند. کمبود مواد مغذی مثل ویتامین دی و کلسیم و برخی از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی نیز ممکن است به استخوان‌ها آسیب بزنند و موجب درد شوند. برای تشخیص دقیق علت استخوان درد، مراجعه به دکتر ارتوپد و انجام تست‌های تشخیصی مانند اشعه ایکس، ام‌آرآی و آزمایش خون لازم است.

گفتنی است درد رشد کودکان معمولاً به صورت درد در عضلات و استخوان‌ها تجربه می‌شود و به ویژه در نواحی پا و استخوان‌ها احساس می‌شود، اما برخلاف دردهای استخوانی جدی، معمولاً بدون التهاب یا آسیب همراه است.

دکتر ارتوپد در حال معاینه بیمار مبتلا به درد استخوان

آرتریت

آرتریت یا التهاب مفاصل، شامل دو نوع شایع آرتروز و آرتریت روماتوئید می‌شود. در آرتروز، فرسایش تدریجی غضروف مفاصل، منجر به درد و سفتی خواهد شد. در بیماری خودایمنی آرتریت روماتوئید، سیستم ایمنی به اشتباه به مفاصل حمله کرده و التهاب، درد و تخریب مفصل را به دنبال دارد. هر دو نوع این بیماری‌ها، می‌توانند با ایجاد درد استخوان، عملکرد روزانه را مختل کنند. با مصرف برخی داروها، فیزیوتراپی و در صورت نیاز جراحی، می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.

پوکی استخوان

در استئوپروز یا پوکی استخوان، کاهش تراکم و کیفیت استخوان‌ها، باعث شکنندگی و افزایش خطر شکستگی استخوان می‌شود. این بیماری، زنان را پس از یائسگی بسیار تهدید می‌کند، اما مردان هم به آن مبتلا می‌شوند. درد استخوان، از علائم اولیه بیماری استئوپروز نیست؛ اما با پیشرفت بیماری، درد استخوان و شکستگی‌های مکرر ناشی از کوچک‌ترین ضربه‌ها، رخ می‌دهد. مصرف کافی کلسیم و ویتامین D، ورزش منظم و داروهای تجویزی اثرگذارترین راه‌های پیشگیری و درمان این بیماری هستند.

عفونت‌ها

استئومیلیت، نوعی عفونت باکتریایی استخوانی‌ست که به‌ویژه توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می‌شود. این عفونت، از طریق خون یا زخم‌های باز به استخوان‌ها منتقل شده و علائمی مانند درد شدید استخوان، تب، قرمزی و تورم را به همراه دارد. متخصص ارتوپدی، برای تشخیص این عارضه از آزمایش‌های خون، تصویربرداری و نمونه‌برداری از استخوان استفاده می‌کند. این متخصص، گاهی برای درمان استئومیلیت، جراحی با هدف تخلیه عفونت و برداشتن بافت‌های آلوده را انجام می‌دهد.

آسیب‌های فیزیکی

اعمال ضربه ناشی از تصادف یا سقوط به استخوان، می‌تواند باعث آسیب‌هایی همچون شکستگی، ترک‌خوردگی و کبودی‌های استخوانی شود. این آسیب‌ها با درد شدید، تورم و ناتوانی در حرکت عضو آسیب‌دیده همراه هستند. اگر می‌دانید اهمیت تخصص ارتوپدی چیست، در اولین اقدام پس از آسیب باید به این متخصص مراجعه کنید. دکتر ارتوپدی برای درمان، به تثبیت استخوان با گچ یا جراحی برای ترمیم و بازسازی استخوان می‌پردازد.

بیمار دچار درد استخوان ناشی از شکستگی استخوان
دکتر ارتوپد، در حال تثبیت استخوان شکسته با گچ و مدیریت درد استخوان است.

سرطان استخوان

دو نوع سرطان استخوان اولیه و ثانویه می‌توانند علت درد استخوان‌های بدن باشند. سرطان‌های اولیه مانند استئوسارکوم از خود استخوان منشأ می‌گیرند؛ درحالی‌که، سرطان‌های ثانویه یا متاستاتیک، از دیگر بخش‌های بدن به استخوان‌ها منتشر می‌شوند.

طبق گزارش موسسه ملی سلامت آمریکا (NIH)،

اگرچه سرطان‌های اولیه استخوان، کمتر از 1 درصد از کل سرطان‌ها را تشکیل می‌دهند، تقریباً 3900 نفر در ایالات متحده سالانه به سرطان استخوان مبتلا می‌شوند و سالانه 2100 نفر به دلیل عوارض مرتبط می‌میرند.

علائم این بیماری، درد شدید، تورم و ضعف در استخوان‌ها هستند. هنگام شب و با افزایش فعالیت، درد استخوان شدیدتر خواهد شد. سرطان استخوان به کمک روش‌های بیوپسی، تصویربرداری و آزمایش‌های خونی تشخیص داده می‌شود.

کمبود مواد مغذی

کمبود ویتامین دی و کلسیم، مشکلات جدی در استخوان‌ها به‌وجود می‌آورد. جذب کلسیم از روده‌ها، به دلیل کمبود ویتامین دی کاهش یافته و در نتیجه، استخوان‌ها ضعیف و شکننده می‌شوند. این شرایط، ایجادکننده بیماری راشیتیسم در کودکان و استئومالاسی در بزرگسالان خواهد بود. درد استخوان، ضعف عضلانی و افزایش خطر شکستگی از شایع‌ترین علائم کمبود مواد مغذی هستند

بیماری‌های خونی

لوسمی و میلوما، از آن دسته بیماری‌های خونی هستند که با تاثیر بر استخوان‌ها، باعث درد آن‌ها می‌شوند. لوسمی، نوعی سرطان خون است که در مغز استخوان ایجاد شده و با کاهش تولید سلول‌های خونی سالم، باعث درد استخوان می‌شود. میلوما، سرطان پلاسمای خون است که با تضعیف استخوان‌ها، درد و شکستگی آن‌ها را به دنبال دارد. همچون سایر سرطان‌ها، برای درمان لوسمی و میلوما، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و گاهی پیوند مغز استخوان انجام می‌شود.

علت استخوان درد در زنان

شایع‌ترین دلیل استخوان درد در زنان، پوکی استخوان ناشی از کاهش تراکم استخوانی به ویژه پس از یائسگی است. تغییرات هورمونی به‌ویژه کاهش استروژن، کمبود ویتامین دی و کلسیم، فعالیت بدنی ناکافی و عفونت‌های استخوانی همچون استئومیلیت نیز می‌توانند به ضعف استخوان‌ها و درد در زنان منجر شوند. همچنین، فاکتورهای ژنتیکی و سبک زندگی ناسالم هم می‌توانند در بروز استخوان درد نقش داشته باشند.

درد استخوان ناشی از افزایش وزن بارداری در زنان

علت درد استخوان در بارداری

درد استخوان در بارداری، به دلایل مختلف و متعددی رخ می‌دهد. در ادامه به رایج‌ترین علل درد استخوان در زنان باردار پرداخته‌ایم:

  • تغییرات هورمونی؛ در طول بارداری، با ترشح هورمون ریلکسین، مفاصل و لیگامان‌ها برای زایمان آسان‌تر شل می‌شوند. این فرایند، ناپایداری و درد در مفاصل و استخوان‌ها را به دنبال دارد.
  • افزایش وزن؛ اعمال فشار بیشتر بر استخوان‌ها، مفاصل و عضلات ناشی از افزایش وزن بدن در دوران بارداری منجر به درد استخوان می‌شود.
  • تغییرات در وضعیت بدن؛ تغییر مرکز ثقل بدن با رشد جنین، باعث تغییر در وضعیت بدن و فشار روی ستون فقرات و لگن خواهد شد.
  • کمبود کلسیم؛ در دوران بارداری نیاز بدن به کلسیم افزایش یافته و این موضوع باعث کاهش سطح کلسیم در استخوان‌ها و درد استخوان می‌شود.
  • کم‌خونی؛ کمبود آهن و دیگر مواد مغذی در دوران بارداری می‌تواند باعث ضعف و درد در استخوان‌ها شود.

انجام ورزش‌های ملایم، تغذیه مناسب، استفاده از بالش‌های حمایتی هنگام خواب و کمربندهای حمایتی و مشاوره با پزشک در صورت ادامه یافتن درد، بهترین روش‌ها برای مقابله با استخوان درد در دوران بارداری خواهند بود.

علت درد استخوان در پریودی

اگر در روزهای پریودی، شما هم از خودتان می‌پرسید که چرا استخوان درد دارم باید گفت عوامل متعدد زیر، در دوران پریودی منجر به بروز استخوان درد خواهند شد:

  • تغییرات هورمونی؛ در دوران پریودی، تغییر در سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون، باعث درد و حساسیت در استخوان‌ها و مفاصل می‌شود.
  • انقباضات رحمی؛ در طول پریود، انقباضات رحم برای دفع بافت دیواره خود، درد در ناحیه پایین کمر و حتی استخوان‌ها را به دنبال دارد.
  • التهاب؛ وجود التهاب در طول پریود در برخی از زنان، می‌تواند به درد استخوان و مفاصل منجر شود.
  • فیبروم‌های رحمی؛ رشد توده‌های غیرسرطانی در رحم، باعث درد لگن و استخوان‌ها می‌شوند.

برای کاهش درد استخوان در دوران پریودی، مصرف مسکن ایبوپروفن، استفاده از حوله گرم یا پد حرارتی، انجام یوگا و پیاده‌‌روی و تغذیه مناسب بسیار موثر است.

علت درد استخوان دست و پا در شب

درد استخوان دست و پا در شب، می‌تواند به دلایلی همچون کاهش جریان خون به اندام‌ها در حین خواب، آرتریت و گرفتگی عضلات رخ دهد. استرس و اضطراب، ابتلا به بیماری‌های فیبرومیالژیا و سندرم پای بی‌قرار هم می‌توانند درد استخوان در شب را تشدید کنند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین دی و کلسیم نیز ممکن است علت استخوان درد شبانه باشند.

علت درد استخوان و کوفتگی بدن

درد استخوان و کوفتگی بدن، به دلایل مختلفی شامل عوامل فیزیکی، بیماری‌های ارتوپدی و شرایط پزشکی مختلف رخ می‌دهد. در ادامه، به برخی از شایع‌ترین دلیل درد استخوان و کوفتگی بدن اشاره کرده‌ایم:

  • فشار و استرس فیزیکی؛ ورزش‌های شدید، فعالیت‌های بدنی زیاد یا کارهای سنگین
  • بیماری‌های التهابی؛ بیماری‌هایی مانند آرتریت و فیبرومیالژیا
  • انواع عفونت‌ها؛ عفونت‌های ویروسی و باکتریایی همچون آنفولانزا یا عفونت‌های استاف
  • اختلالات خونی؛ مانند کم‌خونی یا لوسمی
  • پوکی استخوان؛ استخوان درد ناشی از کاهش تراکم استخوان و تضعیف استخوان‌ها
  • سرطان‌ها؛ انواع سرطان‌های گسترش‌یافته به استخوان‌ها
  • اختلالات متابولیکی؛ بیماری‌هایی مانند دیابت یا مشکلات تیروئیدی
  • کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی؛ کمبود ویتامین دی، کلسیم یا منیزیم

برای تشخیص دقیق علت درد استخوان و کوفتگی بدن، پزشک با انجام آزمایش‌های مختلف، دلیل اصلی درد و کوفتگی را شناسایی کرده و درمان مناسب را پیشنهاد می‌کند.

بیمار دچار درد استخوان ناشی از آرتروز

علت درد مفاصل و استخوان‌ها

درد مفاصل و استخوان‌ها، می‌تواند علت‌های مختلف و متعددی داشته باشد. در اینجا، به شایع‌ترین دلایل درد مفاصل و استخوان‌ها پرداخته‌ایم:

  • آرتروز؛ درد و سفتی مفاصل ناشی از تحلیل غضروف آن‌ها
  • آرتریت روماتوئید؛ التهاب مفاصل و در نهایت تخریب آن‌ها
  • نقرس؛ درد شدید و ناگهانی مفاصل به دلیل تجمع اسید اوریک در آن‌ها
  • استئوپورز؛ افزایش احتمال شکستگی استخوان‌ها در اثر کاهش تراکم آن‌ها
  • بورسیت؛ افزایش اصطکاک بین مفاصل به دلیل التهاب کیسه‌های کوچک پر از مایع
  • لوپوس؛ التهاب و درد در مفاصل و استخوان‌ها در اثر این بیماری خودایمنی
  • عفونت‌ها؛ درد مفاصل ناشی از آرتریت عفونی
  • آسیب‌های فیزیکی؛ همچون آسیب‌های ورزشی، تصادفات یا سایر ضربات
  • اختلالات غده تیروئید؛ درد مفاصل در اثر کم‌کاری یا پرکاری غده تیروئید

برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم بسیار مهم است.

علت دردهای عضلانی و استخوانی

دردهای عضلانی و استخوانی، می‌توانند نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر یا نتیجه فعالیت‌های روزمره باشند. در ادامه، به شایع‌ترین علت دردهای عضلانی و استخوانی اشاره کرده‌ایم:

  • کشیدگی و آسیب‌های عضلانی؛ ناشی از فعالیت‌های بدنی شدید، ورزش‌های سنگین یا حرکات نادرست
  • آسیب‌های مفصلی و استخوانی؛ شکستگی‌ها، دررفتگی‌ها و آسیب‌های مفصلی
  • التهاب و عفونت‌ها؛ بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، آرتروز و سایر بیماری‌های التهابی
  • فشار و استرس؛ تنش عضلانی و درد در اثر فشارهای روحی و استرس
  • بیماری‌های مزمن؛ بیماری‌هایی مانند فیبرومیالژیا، بیماری‌های خودایمنی و مشکلات متابولیک
  • عادت‌های نادرست زندگی؛ نشستن یا ایستادن به مدت طولانی، حالت نادرست بدن هنگام خواب یا کار بیش از حد و غیراصولی

اگر دردهای عضلانی و استخوان، شدید، مداوم و همراه با علائم دیگری مانند تب، کاهش وزن ناگهانی یا ضعف عضلانی شد، حتما برای ارزیابی‌های تخصصی‌تر به پزشک مراجعه کنید.

علت بدن درد و استخوان درد

استخوان درد و بدن درد، ممکن است به دلایل مختلفی همچون عفونت‌های ویروسی مانند آنفولانزا، فعالیت بدنی شدید یا نامناسب و التهاب مفاصل ایجاد شوند. کمبود ویتامین دی و کلسیم، بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس و فیبرومیالژیا، استرس و اضطراب هم می‌توانند این دردها را تشدید کنند. گاهی، مشکلات جدی‌تری مانند عفونت‌های استخوانی، سرطان استخوان یا بیماری‌های سیستمیک مانند پارکینسون ممکن است در بروز این درد، نقش داشته باشند.

فرد مبتلا به بدن درد و درد استخوان

علت درد پراکنده استخوانی

اختلالات متابولیک مانند پوکی استخوان، بیماری‌های التهابی نظیر آرتریت روماتوئید، عفونت‌های استخوانی، تومورهای استخوانی یا متاستاز سرطان از علل درد پراکنده استخوانی هستند. همچنین، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم، ضعف و درد استخوان را به همراه دارند. فعالیت‌های بدنی شدید یا تروما و در مواردی، عوامل روانی مانند استرس و اضطراب هم می‌توانند در ایجاد یا تشدید درد استخوان نقش داشته باشند.

علت درد تمام استخوان‌های بدن

شایع‌ترین علل درد تمام استخوان‌های بدن، عفونت‌ها و بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس هستند. اختلالات متابولیکی مانند کمبود مواد معدنی و ویتامین‌ها، بیماری‌های مزمن مانند سرطان استخوان و بیماری‌های عفونی مانند آنفولانزا نیز می‌توانند موجب درد تمام استخوان‌های بدن شوند. فشارهای جسمی و روانی، کم‌خونی و اختلالات خواب هم از عوامل دیگر ایجادکننده درد استخوان‌ها هستند.

علت استخوان درد شدید

استخوان درد شدید می‌تواند از انواع بیماری‌ها و اختلالات متابولیکی و آسیب‌های فیزیکی نشات بگیرد. در ادامه، به مهم‌ترین عوامل ایجادکننده استخوان درد شدید پرداخته‌ایم:

  • آرتروز؛ التهاب مفاصل ناشی از افزایش سن
  • پوکی استخوان؛ استخوان درد شدید در اثر کاهش تراکم استخوان
  • استئومیلیت؛ استخوان درد شدید و تورم به دلیل عفونت استخوان
  • سرطان استخوان؛ ظهور مداوم و بدون علت استخوان درد شدید در اثر تومورهای سرطانی در استخوان
  • شکستگی یا ترک استخوان؛ درد استخوان شدید در اثر آسیب به استخوان‌ها مانند شکستگی یا ترک
  • اختلالات خون‌سازی؛ مانند لوسمی (سرطان خون) یا مالتیپل میلوما (سرطان پلاسماسل‌ها)
  • بیماری‌های خودایمنی؛ استخوان درد ناشی از حمله سیستم ایمنی به بافت‌های بدن در بیماری‌های مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید
  • نقص‌های تغذیه‌ای؛ ضعف و درد استخوان در اثر کمبود ویتامین دی یا کلسیم

مراجعه به دکتر ارتوپدی، در صورت تداوم درد ضروری است. این متخصص، با بررسی علائم، سابقه پزشکی و انجام آزمایش‌های مختلف علت دقیق استخوان درد شدید را تشخیص داده و درمان مناسب را پیشنهاد می‌دهد.

علت تیرکشیدن استخوان

برای تیر کشیدن استخوان، می‌توان به دلایل متعددی همچون آرتروز، التهاب مفاصل، صدمات و ضربه‌ها و عفونت‌ها اشاره کرد. همچنین، شرایطی مانند پوکی استخوان، نقص‌های تغذیه‌ای (مانند کمبود ویتامین دی و کلسیم) و بیماری‌های خودایمنی نیز می‌توانند باعث ایجاد درد و تیر کشیدن در استخوان‌ها شوند. فعالیت‌های سنگین بدنی یا تمرینات ورزشی نامناسب و مکرر نیز می‌توانند به استخوان‌ها و مفاصل فشار وارد کرده و درد شدید و تیرکشیدن استخوان‌ها را در پی داشته باشد. در موارد شدیدتر، احتمال وجود تومورهای استخوانی یا بیماری‌های جدی‌تری مانند سرطان استخوان نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

فرد مبتلا به درد استخوان شدید

سوزش استخوان نشانه چیست؟

سوزش استخوان می‌تواند نشانه‌ای از التهاب مفاصل مانند آرتریت، عفونت استخوان یا عفونت مفاصل، شکستگی‌ها و سرطان استخوان باشد. همچنین، از شایع‌ترین علائم برخی از اختلالات گردش خون مانند بیماری پدژت استخوان، سوزش استخوان است. گاهی، بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت یا کمبود ویتامین دی، فشارهای مکانیکی طولانی‌مدت روی استخوان‌ها و مفاصل یا آسیب‌های عصبی، سوزش استخوان را ایجاد می‌کنند.

روش‌های تشخیص درد استخوان چیست؟

برای تشخیص علت درد استخوان، روش‌های پزشکی مختلفی وجود دارد. از این رو دکتر ارتوپدی، با کمک ارزیابی‌های تخصصی و آزمایش‌های مختلف به تشخیص درد استخوان می‌پردازد. در جدول زیر، به دقیق‌ترین این ارزیابی‌ها و اقدامات پرداخته‌ایم:

روش‌های تشخیص استخوان دردشرح روش تشخیص
ارزیابی‌های اولیهپرسیدن سوالاتی درباره مدت، نوع و شدت درد و عوامل تسکین‌دهنده و تشدیدکننده درد
معاینه فیزیکیمعاینه نواحی مختلف بدن برای بررسی هر گونه تورم، تغییرشکل یا حساسیت به لمس
آزمایش‌های تصویربرداریتشخیص شکستگی‌ها، تومورها، عفونت‌ها و سایر ناهنجاری‌ها
آزمایش‌های خونبررسی عفونت‌ها، التهاب‌ها، کمبود ویتامین‌ها یا بیماری‌های سیستمیک
بیوپسینمونه‌برداری از بافت استخوانی برای آزمایش‌های بیشتر

مراجعه به‌موقع به متخصص ارتوپدی، باعث تشخیص زودهنگام و دقیق و ارائه برنامه درمانی موثرتر خواهد شد.

روش‌های درمان درد استخوان چیست؟

درمان درد استخوان، بسته به علت درد، متفاوت خواهد بود. برای مثال، برای دردهای ناشی از التهاب یا آسیب‌های خفیف، مصرف مسکن‌های ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و استراحت توصیه می‌شود. در موارد جدی‌تر، فیزیوتراپی به بهبود حرکت و کاهش درد کمک می‌کند. گاهی، تنها تزریق داروهای ضدالتهاب یا مداخلات جراحی موثر واقع می‌شود. دکتر ارتوپدی، با توجه به شرایط و وخامت اوضاع بیمار خود، روش‌های درمانی منحصربه‌فردی به آن‌ها ارائه خواهد داد.

اینفوگرافی درمان درد استخوان

در ادامه، اثربخش‌ترین روش‌های درمان استخوان درد را شرح داده‌ایم:

استراحت کافی

استراحت کافی، برای کاهش فشار روی استخوان آسیب‌دیده و بهبود سریع‌تر لازم است. استفاده از کمپرس سرد، با کاهش التهاب و درد و کمپرس گرم با تسکین عضلات و افزایش جریان خون همراه خواهند بود. از سوی دیگر، اعمال تغییرات ساده در فعالیت‌های روزانه، مانند اجتناب از حرکات تکراری یا سنگین، تاثیر زیادی در بهبود درد استخوان خواهد داشت. این روش‌های ساده و خانگی، پاسخ‌گوی دردهای خفیف تا متوسط بوده و به بهبود تدریجی درد استخوان کمک می‌کنند.

داروها

مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، منجر به کاهش درد و التهاب استخوان می‌شوند. دکتر ارتوپد برای دردهای شدیدتر ممکن است داروهای ضددرد قوی‌تری مانند اوپیوییدها تجویز کند. همچنین داروهای مکملی مانند استامینوفن نیز می‌توانند برای تسکین استخوان درد کارآمد باشند. نحوه مصرف و دستورالعمل داروهای تخصصی‌تر باید توسط پزشک تعیین شود.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی، مجموعه‌ای از تمرینات تقویتی و کششی‌ست که به بهبود عضلات اطراف استخوان آسیب‌دیده، بهبود تحرک و کاهش درد کمک می‌کند. تکنیک‌های مختلف فیزیوتراپی مانند الکتروتراپی، لیزرتراپی یا اولتراسوند هم می‌توانند برای کاهش التهاب و تسریع روند بهبود موثر باشند. فیزیوتراپی برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی بیماران بسیار اثربخش خواهد بود.

بیمار در حال دریافت تمرینات فیزیوتراپی برای درمان درد استخوان
فیزیوتراپیست، در حال اجرای تمرینات فیزیوتراپی برای درمان درد استخوان در بیمار است.

مکمل‌های غذایی

مصرف مکمل‌های غذایی، به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از کاهش تراکم استخوانی، به‌ویژه به افراد در معرض خطر پوکی استخوان کمک کند. این مکمل‌ها، می‌توانند حاوی منیزیم، کلسیم و ویتامین دی باشند. علاوه بر مکمل‌ها، مصرف غذاهای غنی از کلسیم مانند لبنیات، سبزیجات برگ‌سبز و ماهی نیز مفید هستند. تامین ویتامین دی هم به دلیل کمک به جذب بهتر کلسیم در بدن، می‌تواند بر سلامت استخوان‌ها تاثیر بگذارد.

درمان‌های طبیعی

استفاده از گیاهان دارویی مانند زنجبیل و زردچوبه با خاصیت ضدالتهابی، می‌تواند به کاهش درد و التهاب استخوان کمک کند. همچنین، ماساژ با روغن‌هایی مانند روغن نعناع یا روغن اکالیپتوس، تسکین درد و بهبود گردش خون در ناحیه آسیب‌دیده را به دنبال دارد. درمان‌های طبیعی معمولاً به‌عنوان مکمل درمان‌های پزشکی استفاده شده و تاثیر مثبتی در بهبود درد استخوان خواهد داشت.

تغییرات سبک زندگی

انجام ورزش‌های منظم مانند پیاده‌روی، شنا یا یوگا، با تقویت عضلات و استخوان‌ها، از بروز دردهای استخوانی پیشگیری می‌کند. حفظ وزن مناسب و جلوگیری از چاقی، آسیب‌های استخوانی ناشی از فشار اضافی بر روی استخوان‌ها و مفاصل را کاهش می‌دهد. همچنین، اعمال تغییرات ساده بر رژیم غذایی، مانند مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین دی، بهبود سلامت استخوان‌ها را به دنبال خواهد داشت.

فرد در حال انجام تمرینات یوگا برای درمان درد استخوان

درمان‌های پزشکی

در موارد درد استخوان شدید و مقاوم به روش‌های دیگر درمان، دکتر ارتوپدی ممکن است تزریقات کورتیکواستروئید یا داروهای دیگر را پیشنهاد کند. این تزریقات، التهاب و درد را به سرعت کاهش داده و به بهبود وضعیت بیمار کمک می‌کنند. در موارد نادر و در صورت وارد شدن آسیب جدی به استخوان‌ها، برای ترمیم یا جایگزینی بخشی از استخوان آسیب‌دیده، جراحی انجام می‌شود.

روش‌های پیشگیری از استخوان درد چیست؟

برای پیشگیری از درد استخوان، رعایت نکات زیر، لازم و اثربخش هستند:

  • تغذیه مناسب؛ برخورداری از رژیم غذایی متعادل و غنی از محصولات لبنی، سبزیجات، پروتئین‌های سالم و کربوهیدرات‌های پیچیده
  • ورزش منظم؛ تقویت استخوان‌ها، افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود قدرت عضلات با پیاده‌روی، دویدن، وزنه‌برداری، یوگا و تمرینات کششی
  • عادات زندگی سالم؛ پرهیز از مصرف الکل و سیگار و داشتن خواب مناسب برای بازسازی و ترمیم استخوان‌ها و عضلات
  • پیشگیری از آسیب‌ها؛ استفاده از کفش‌های مناسب برای حفاظت از پا و مچ پا و رعایت نکات ایمنی در هنگام ورزش و فعالیت‌های روزانه
  • مراقبت‌های پزشکی؛ مراجعه منظم به دکتر ارتوپدی برای اطمینان از سلامت استخوان‌ها و تشخیص زودهنگام مشکلات

با رعایت این نکات، به‌طور موثری از درد استخوان و مشکلات مرتبط با آن پیشگیری خواهید کرد.

برای درمان استخوان درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان درد استخوان، باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. متخصص ارتوپد، در تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، عضلات و تاندون‌ها مهارت دارد. این متخصص، انواع درد استخوان ناشی از آسیب‌ها، بیماری‌های عفونی، آرتروز، سل، دررفتگی، ترک‌خوردگی و کمبود ویتامین دی و کلسیم را شناسایی کرده و برای درمان آن‌ها اقدام می‌کند. دکتر ارتوپدی، برای تشخیص علل درد استخوان، به معاینه فیزیکی بیمار، انجام آزمایش‌های تصویربرداری، آزمایش خون و بیوپسی می‌پردازد. این متخصص، برای درمان استخوان درد، برنامه درمانی منحصربه‌فردی شامل استراحت، کمپرس یخ، داروها و فیزیوتراپی متناسب با نیازهای شما و علت درد استخوان ارائه می‌دهد.

اگر شما هم با درد استخوان مواجه هستید و قصد مراجعه به دکتر ارتوپد را دارید، برای یافتن بهترین دکتر ارتوپد شهرتان، از سایت دکتردکتر استفاده کنید. برای این کار، از قسمت تخصص‌ها، تخصص ارتوپد و شهر خود را انتخاب کنید. با تغییر فیلتر پیش‌فرض، به فیلتر بیشترین امتیاز، فهرستی از بهترین متخصصان ارتوپد شهر، برای شما به نمایش درخواهد آمد. مثلا در شهر مشهد، 22 دکتر ارتوپد مشهد فعال هستند و می‌توانید از آن‌ها، نوبت معاینه بگیرید.

منابع:

nhs.uk

webmd.com

سوالات متداول درد استخوان

مصرف بیش از حد الکل، به تضعیف استخوان‌ها و افزایش خطر درد و شکستگی‌های استخوانی منجر می‌شود.

بله، با افزایش سن، خطر ابتلا به پوکی استخوان و آرتروز افزایش یافته که می‌تواند باعث درد استخوان شود.

از طب سنتی می‌توان به عنوان درمان مکمل در کنار درمان‌های پزشکی برای درمان درد استخوان استفاده کرد. اما این طب، درمان جایگزین نیست.

بله. چراکه استرس و اضطراب می‌توانند احساس درد و ناراحتی در استخوان‌ها را تشدید کنند.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نگاه درباری
من نگاهم. نگاه من به دنیای محتوا، مثل دنیای بازیگریه. یه‌موقع‌هایی یه وکیلی، یه‌موقع‌هایی فروشنده لوازم‌التحریر و گاهی حتی یه پزشک. چراکه نه! این‌روزها که باید با چشم‌های یه پزشک، به مخاطبم چشم بدوزم؛ دنیای پزشکی رو خارق‌العاده‌تر از قبل می‌شناسم. امیدوارم بتونم نگاه شما رو هم، از پنجره شگفت‌انگیز کلمه‌ها، به دنیای شگفت‌انگیز پزشکی عمق بدم. یش از 5 سال است که در زمینه‌های مختلف از جمله پزشکی محتوا می‌نویسم. تمام تلاشم این بوده که درست‌ترین و واقعی‌ترین اطلاعات را در قالب محتوایی متناسب با پرسونایم در اختیار او قرار دهم. با وجود وفور اطلاعات از دنیای پزشکی در بستر اینترنت، نوشتن از فیزیک انسان و پرداختن به بیماری‌ها و نیازهای بدن او، همچنان با چالش‌های بسیاری برای من همراه بوده است. چراکه بسیاری از مخاطبانی که برای‌شان نوشته‌ام در شرایط روانی و جسمی خاصی قرار داشته و من باید متناسب با این شرایط، اطلاعاتی از بیماری‌ها و نارسایی‌های فیزیکی در اختیارشان قرار دهم. امیدوارم همین اندازه از حضورم تا به اینجا توانسته باشد پاسخگوی سوال‌های پزشکی و سلامت‌محورانه مخاطب‌های کنجکاوم باشد. همچنین، امیدوارم در ادامه بتوانم دغدغه‌مندانه‌تر از همیشه برای آن‌ها بنویسم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

838 دیدگاه در “درد استخوان چه عللی دارد؟ + تشخیص، پیشگیری و درمان
  • سلام من ۱۷سال سنمه چندسالی پیش شبادرخواب پاهام بی قرارمیشه توری که نمیتونم بخوابم وفقط بعضی وقتا ازبی قراری زیادمیرم یه امپول ویتامین میزدم ولی متخصص نرفتم ولی الان چندماهی میشه که استخون پاهام دردمیگیره وسه روزه به دستامم زده. ومن خردادماه انگشت شستم دررفت ولی دکترتشخیص ندادتاپیش یک طب سنتی رفتم گفت در رفته وبایدجاانداخته بشه واونم هنوزنرفتم.علت درداستخون پاهام ودستم چیه باید به دکترمراجعه کنم یاخیر؟

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و ANA, R.fرا انجام دهید

      پاسخ
  • دختر 8 ساله دارم ک حدود دوماه هست استخوان در دارند انواع آزمایش رو دادن دی و کلسیم هم خوب بود اما دردش بیشتر میشه هر روز تیرویید کم کارهم داره لطفا راهنمایی کنید علت استخوان درد چی هَست

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک فوق تخصص روماتولوژی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من 24ساله هستم و یک زایمان سزاریان داشتم الان چند وقته شب موقعه خواب دست هام وپام درد میکنه جوری که دوست دارم مکم ببندم و صبح ها کمر درد دارم چکار باید بکنم دکتر لازمه یا نه

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من 24سال هستم الان چند وقته که بیشتر شب ها استخوان درد میشم دست هام از ارنج به پایین و ساق پاهام مرمر میکنه و درد میکنه چه باید بکنم

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و ANA, R.f
      را انجام دهید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ببخشید من ۲۶سالمه و گاهی استخوان ها بیشتر قسمت پایین بدنم درد میگیره مثلا در حالت سجده ب هیچ عنوان نمیتونم بشینم و گاهی توی خواب وقتی زیادی ب یک سمت میخوابم از شدت درد استخوان های اون سمت بیدار میشم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و ANA, R.fرا انجام دهید

      پاسخ
  • سلام ۲۱ سالمه درد شدیدی توی ناحیه استخوان های لگنم احساس میکنم هیچکاری که باعثه درد بشه نشده خیلی یهوویی درد استخوان گرفتم زانوهامم درد میکنه

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و ANA, R.fرا انجام دهید

      پاسخ
  • سلام من 37 حدودا دو هفتس که درد شدید استخوان پا دارم و بعد از یکی دو روز به دستام منتقل میشه کم خونی دارم وقتی که از سر جام بلند میشم صدای تق تق استخوان های پایم میاد ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3و ANA, R.fرا انجام دهید

      پاسخ
  • سلام من 45 ساله هستم قرص دپاکین و اسید فولیک خارجی و ویتامین D3 مصرف میکنم و الان آزمایش دادم مقدار فسفر خیلی بالا است و الان استخوان سمت چپ بازویم درد میکند و جلوی ماهیچه بازویم نقطه قرمزی مشاهده میشود لطفا اگه ممکنه الان جواب دهید حیاتی است لطفا ..

    پاسخ
    • سلام لطفا ca و pth تونو اندازه بگيريد همراه با بررسي عملكرد كليه:bun cr u/a

      پاسخ
  • سلام خدمت شما من 29 سالمه که دو زایمان پیاپی داشتم البته از لحاظ مواد مغذی و معدنی به خودم رسیدگی میکنم و آزمایشات کلسیم و ویتامین دی من نرمال بوده ولی استخوان دردهایی که از سن 5 سالگی به طور پراکنده و گذرا تا به این سن اذیتم میکنه تقریبا داره شدید تر میشه و جهت اطلاع من ASD بودم که Close شده با عمل باز ولی در دوران بارداری اکو شدم و تشخیص دادن که mild MR,mild TR ,Mild AR هستم میشه راهنمایی کنید که چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام از نظر كمبود ويتامين d و كلسيم و منيزيم بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۱ سالمه الان سه چهار ماه هست که استخوان های دست و پا و بخصوص ساق پام درد میکنه ولی نه هر روز هر چند روز درمیان علتش چیه؟

    پاسخ
    • سلام از نظر كمبود ويتامين دي و منيزيم بررسي شبد

      پاسخ
  • سلام.وقتتون بخیر.من بیست ونه سالمه..یه زایمان طبیعی داشتم.اینکه چندماهی هست که زانودردشدید سراغم میادبخصوص پای چپم.درضمن گودی کمرهم دارم ودردبدی توی قسمت گودی کمرم احساس میکنم طوری که ادامه دردتوناحیه زانوی پام هم احساس میشه.درضمن خیلی زانوهام حین حرکت صدامیدند..واینکه چسب درد استفاده کردم یه مدت اروم بودولی بعددوباره شروع شده درضمن قرص دیکلوفناکم ازنوع خارجیش مصرف میکردم که دیگه هیچ اثری نداره تودردم امشبم که مزاحمتون شدم ناگهانی احساس دردتو قسمت زانوهام تا مچ پاهام وهمچنین مچ دستم دارم درضمن اسهالم زیادمیشم.میشه راهنماییم کنید.چون من تو منطقه ای هستیم که پزشک ارتوپدنیست..بایدمسافت زیادی بریم برای متخصص.تواین شرایط کرونام وضع یه کم خطرناک

    پاسخ
    • منظورتون درحال حاضرزبونم سوزش داره..یا اینکه کلا این پماداستفاده کنم؟.درحال حاضرزبونم سوزش داره یعنی چندسالی هست که به صورت شکاف شکاف هست

      پاسخ
      • نه در صورت استفاده ازكاپساسين زبونتون ميسوزه
        تعجب نكنيد

      • ممنون بابت راهنماییتون .پس یعنی مشکل خاصی نیست .اخه منم وقتی زانودردمیگیرم مشکل تو نشستن بخصوص تودستشویی دارم طوری که بدون توالت فرنگی نمیتونم.واینکه سابقه بیماری ارتوروزداریم امکان داره منم ارتروزداشته باشم واگه ارتروزداشته باشم باید چکارکنم ممنون میشم راهنماییم کنید خانم دکتربخدا برام معضل با بچه کوچیک بخوام تواین شرایط به متخصص مراجعه کنم

      • بخاطر وزن زياده و بخاطر كار زياد
        ختي اگرم ارتروز باشه با رعايت كردن جلوش گرفته ميشه

  • سلام خسته نباشي من ٥٣سالسن دارم استخوان درددارم انگشتهاي دستم دردمي كنه نميتونم درست بشينم ياتودستشوي بدونه فرهنگي نميتونم راحت بشينم لطفا به من كمك بكنيد جه كاري بكنم ياپيش چه دكتري برم ممنونم

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات رو بدين:
      Cbc.diff
      Esr crp
      Rf
      Aba
      Anca
      Anti ccp
      اگر نرمال بود ارتروز است

      پاسخ
  • مرضیه احمد ی از گناوه مدتی ازپا درد شدید می نالم خیلی دارو استفاده کردم ولی خوب نشدم چه کار کنم 0

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را انجام دخيد و عكس از پاتون بگيريد:
      Cbc.diff
      Esr crp

      پاسخ
      • سلام یک چهار هفته استزانوهام باساق پاهام درد میکنهیک دفعه درد گرفت دوهفته به پریودیم بود ولی الان که پاکشدم هنوز درد میکنه

      • سلام از نظر كمبود ويتامين دي بايد بررسي شويد

  • ببخشد البته یادم نبودبگم ازمایش خون دادم همه چیزم نرمال بود فقط رنج گلبول سفیدم ۳/۹بود از رنج ۴-۱۱ و هیچ علایم تب و غیره ندارم فقط نقاطی از بدنم گاهی تیر میکشند

    پاسخ
    • سلام من ۱۴سالمه من از بچگی زانو پاهام درد میکردن ولی این چند روزه هم دست و هم ساقه پاهام هم درد میکنن

      پاسخ
      • سلام بايد معاينه شويد و از نظر كمبود ويتامين دي هم بررسي شويد

    • سلام بايد توسط متخصص خون ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام بنده۳۰سال دارم گاهی به ندرت یک نقطه از بازو یا استخوان بلندپام تیر شدید میکشد و تا چن ساعت درد خیلی خفیف دارم وسپس درد ازبین میرود بنظرتان مشکل بنده در چیست

    پاسخ
    • سلام ميتونه درد عضلاني باشه اما بهتره اين آزمايشات را بدين:
      Cbc.diff
      Esr
      Crp
      Ldh

      پاسخ
  • سلام 17سالمه دست وپام باهم درد می کنن وساق پا تیر میکشه اگه میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام، بايد از نظر كمبود ويتامين دي و منيزيوم بررسي شويد
      اين آزمايشات را بدهيد:cbc.diff
      Mg
      25ohvitD

      پاسخ
  • سلام،۳۸ ساله هستم ۴ ماهی میشه درد زانو و مچ دست دارم،درد مچ دستم بعد فعالیت طولانیه ولی درد زانوم مداوم و بی وقفه س،هیچ اثری از قرمزی و تورم هم ندارم
    تازگی ها حس می کنم انگشتان هر دو دستم همه حین باز و بستن خشک هستن

    به دلیل ترس از کرونا دکتر نرفتم می خوام راهنمایی بفرمایید برای مراجعه به دکتر قبلش عکسی آزمایشی چی لازم هست بگیرم چون شهرستان متخصص نداریم و نمی خوام معطل بشم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد:
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ana
      Anca
      Rf
      Anti-ccp

      پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد:
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ana
      Anca
      Anti-ccp

      پاسخ
  • سلام الان مدتی هست که ابتدا قوزک پای چپم ورم کرد و درد داشت بعد ا هفته افتاد روی پای راستم و الان با یه حرکت جیغم درمیاد همزمان استخوان باسنم هم درد گرفته و نشستن برام سخت شده دیسک خفیف گردن و کمر هم دارم و درصمن ام اس هم دارم که کنترل شده هست

    پاسخ
    • سلام، اين آزمايشات را انجام دهيد و عكس بگيريد از پاتون:
      Cbc.diff
      Esr crp

      پاسخ
  • سلام من ۱۷سال دارم وچندوقتیه که دردشدیدی روتوی دنده هام احساس میکنم وقتی یه مدت میشینم این دردشروع میشه وبه مرورحتی اگه استراحت هم بهش بدم بازم زیادترمیشه البته این دردهاهمراه باسوزش شدیدسرمعدم شروع شده

    پاسخ
  • سلام۲۵سالمه. یه چند وقته که استخوان دستم درد میگیره طوری که احساس میکنم استخوانش ترک برداشته ساق یکی از پاهام هم همینطور شده دلیلش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام ، آزمايش ويتامين دي بدهيد
      ممكنه بخاطر كمبود ويتامين دي باشه

      پاسخ
  • سلام مامان من ۵۹ سال داره وکل استخوان های بدنش درد میکنه پوکی استخوان هم داره

    پاسخ
    • سلام ايشون بايد بررسي كلي شوند و به متخصص داخلي مراجعه كنند.

      پاسخ
  • با سلام و عرض احترام بنده ۱۹ سالمه چند ساله مفاصل دست و پا صدا می دهند به طور مکرر با چرخاندن دست یا پا صدای تق تق می دهند خوشحال میشوم جوابم را بدهید

    پاسخ
    • سلام، عزيزم علت خاصي نداره ميترنه بخاطر بي تحركي باشه نرمش كنيد بهتر ميشه.

      پاسخ
  • سلام ازماه رمضون انگشتای دست راستم دردمیکنه (هرروز حدود۱۰کیلوسبزی خردمیکردم)الان دردش تا کتف و گردنم رسیده رفتم دکتر فقط آمپول ب کمپلکس و ب۱۲ و۲تاآمپول بتامتازون ،هر۸ساعتم قرص ژلوفن داد وقتی مسکن میخورم بهترم ولی باز درد شرو میشه مخصوصا اگه کاری انجام بدم.میشه راهنماییم کنین چیکارکنم؟؟؟شغلم خیاطیه ولی بخاطرمشکلم دیگه نمیتونم کارکنم

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه از جهت بررسی دیسک گردن یا تونل کارپ بررسی شود و در صورت صلاحدید ام آر آی گردن یا نوار عصب عضله انجام شود
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام قوزک مچ پای راست به شدت درد مگیره ساق پا هم احساس سوزش بسیار زیادی دارم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به محل درد که قوزک میباشد باید معاینه انجام شود
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.من یه خانم 30ساله ام.دوبار زایمان طبیعی داشتم و تا الان هیچ بیماری خاصی نداشتم.الان چند ماهی میشه که هر لحظه یه قسمت از بدنم استخوانش بد جور درد میگیره انگار با چکش ضربه محکمی به اون قسمت خورده.اصلا این درد تو یه قسمت از بدنم نیس.یه بار استخوان ساق پا،یه بار استخوان قفسه سینه.یه بار ساعد دست.یه بار انگشت پا.یا گردن.خلاصه بدجور درد میگیره.رژیم غذایی ام هم خوبه و همه چی میخورم.میشه راهنمایی ام کنین.ممنونم از لطفتون

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه و چکاپ به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر
        ۳۶ ساله هستم و سابقه دو سزارین و دوسقط دارم.
        چند ماه قبل درد استخوان دست پا و موقع خواب شروع شد بطوری که حتما باید می بستم یا فشار میدادم تا درد اجازه خواب بده. چند وقت هست درد در بند بند انگشتهای دست و پا هم احساس میشه و فشار و بستن و قرص گاباپنتن هم تاثیر نداره. (کمی اضافه وزن دارم )
        میشه راهنماییم کنید

      • سلام
        جهت بررسی از نظر بیماری های روماتیسمی و همچنین سندروم پای بی قرار به متخصص داخلی مراجعه کنید

  • سلام مردی هستم 45ساله که دو ماهی هست که بعد از فعالیت های فیزیکی وکاری دجار خستگی شدید ودرد دراستخوانها وبیحالی دچار شدم .قابل ذکر اینکه من هر چند ماه یکبار برای انجام اهدا خون به سازمان انتقال خون مراجعه میکنم که جدیدا که مراجعه کردم دکتر مربوطه که تست گرفتند گفتند که شما به علت کم خونی نمیتوانید خون اهدا کنید .لطف میکنید راهنماییم کنید که علل این مشکلاتی که برایم بوجود امده را چطور رفع کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید
      و آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, , , EsR, crp, vit d3و همینطور آزمایش مدفوع و بررسی از نظر خون مخفی را انجام دهید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، من قبلا کورتون مصرف میکردم الان به کمک پزشک ترک کردم ولی بعضی وقتها مخصوصا شبها کل مفاصل و عضله های بدنم درد میکنه طوری که انگار دردش به قلبم میزنه یکی باید زود ماساژ بده یا با پماد آروم بشم، اگه پاهام تو آب بمونن باید دو روز درد شدید را تحمل کنم آیا روماتیسم یا بیماری خاصی دارم؟ برا کاهش دردم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام ۴۴سالمه دیابت هم دارم وتمام استخوانهای دست وپاهام دردمیکنه علت چیست

      پاسخ
      • سلام از نظر كمبود كلسيم و كمبود ويتامين دي بررسي شويد

    • سلام
      علت مصرف کورتون چه بوده؟
      همچنین شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 , RF انجام دهید

      پاسخ
  • سلام
    خانم من ۳۳ ساله و یکبار زایمان سزارین انجام داده، در ناحیه پایین کمر و زیر شکم و بعضا درد در استخوان وسط قفسه سینه درد و همچنین اسهال دارد، برای رفع مشکل چه پیگیریهایی انجام بدیم؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اینکه چه مدت است که اسهال دارند ،علایم دیگری دارند یاخیر و … مهم می باشد
      از مشاوره تلفنی رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من 30سالمه که الان چند روز پا درد شدید گرفتم قطع نمیشه دردش.چند سال پیش تا یه باد سردی به پاهام میخورد پا درد شروع میشد که شب تا صبح خوب میشد ولی الان درداش نمیدونم چرا کم نمیشه.

    پاسخ
  • سلام دکتر من ۲۰ سالمه و مدتی هست تمام استخوانهام درد میکند حتی درد استخوان های انگشتانم را هم حس میکنم و حس ضعف و سستی دارم فقط در صورتی که فعالیت بدنی مثل پیاده روی مکرر داشته باشم حس درد ندارم ولی بعد از آن باز این درد ها شروع می شود و با حرکت بدنم صدای استخوان هایم را میشنوم چکاری میتوانم بکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      شما باید ابتدا آزمایش cbc, diff pt, Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg, vit d3, esr , crp انجام دهید

      پاسخ
      • سلام من قبلا کمر درد داشتم .الان کمرم تیر میکشه ران سمت راستی پام هم تیر میکشه هر دفعه درد تو دست وران پام جا بجا میشه

      • سلام
        باید از نظر دیسک کمر بررسی بشید.به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

  • سلام یه مدتی بود دست وپاهام خواب میره واحساس درد در بازو وران پا دارم وزود خسته میشم استراحت میکنم خوبم چند سال پیش هم دکتر رفتم گفت کارهایی مثل خیاطی ، اسکاچ کشیدن ولباس شستن با دست وغیره انجام نده آمپول بهم داد خوب بودم ولی الان دوباره برگشته البته درد پا ودستم الان زیاده وضعف هم به سراغم اومده لطفا منو راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
    • دوست عزیز
      شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 انجام دهید

      پاسخ
  • با سلام چند وقته معده درد دارم الان درد شدید به وسط کمر زده چه کنم با تشکر

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۲۷ سالمه و از ۱۵ فروردین به مدت دو هفته آنتی بیوتیک و چرک خشک کن مصرف کردم از همون تاریخ بدن درد و علایم گوارشی مثل اسهال داشتم اما الان در ماهیچه های پشت پا و پاشنه پام احساس درد دارم که گاهی دور چشام سیاه میشه و میسوزه مخصوصا سمت راستی، همینطور سر دلم چسبیده به قفسه سینه یه احساس گرفتگی یا پُری معده دارم مدفوع بد و ادرار تیره هم دارم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایم پراکنده بهتر است جهت ویزیت حضوری اقدام کنید
      به پزسک عمومی یا متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.۲۳سالمه و گاهی اوقات از ساق پام درد شروع میشه و به کف پاهام میرسه و بعد از چند روز خوب میشه.تو این یسال کلا ۳بار اینجوری شدم.الان دقیقا همون درد اومده سراغ دست راستم.یعنی از بازو شروع میشه و به نوک انگشتام میره درد ولی مرکز درد قسمت بازو و ساعد دستم هست.این ماه خیلی موبایل دستم بوده و زیاد استرس داشتم و موقع مطالعه پشت و رو میخوابم معمولا.آیا نگرانی وجود داره؟؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر درحال حاضر جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر 21 ساله هستم چند مدتیه فقط شب ها موقع خواب نمیتونم به آرومی بخوابم استخوان های پام خود به خود درد میکنن موقع خوابم نه راه میرم نه چیز سنگینی بلند میکنم حتی اهل سیگارهم نیستم نمیدونم چرا شبا استخوان درد میگیرم درصورتی که توی طول روز اصلا خبری از استخوان درد نیست

    پاسخ
    • سلام
      بهتر است ابتدا آزمایش کم خونی و کلسیم و منیزیوم و ویتامین د۳ و esr و crp بدهید

      پاسخ
  • سلام. من 29سالمه.چندین سال هست که درد پا از لگن تا مچ پا میگیرم. دردش شبیه استخوان درد عست و زق زق میکنه. معمولا قبل پریود یا در مدت دو پریود رخ میده. موقع راه رفتن کم میشه. موقع دراز کشیدن بیشتر میشه. معمولا 4 یا پنج روز طول میکشه خوب میشه. همه ی ماه ها هم اتفاق نمیفته. درد لگن تا ساق. یه وقتایی مسکن میخورم. با پوشیدن پاهام و گرم نگه داشتن کمتر میشه. من ام آری آی کمر هم دادم ولی مشکلی نداشتم. ویتامین دی هم تو آخرین آزمایشم نرمال بود.
    یه دردیه که آدمو کلافه میکنه. من حتی به روماتولوژیست هم مراجعه کردم. و گفتن مشکل از کمرت نیست.

    پاسخ
    • سلام
      اگر سونوگرافی رحم و تخمدان و آزمایش خون و کلسیم نرمال است
      جای نگرانی نیست و میتواند مربوط به سندرم پیش از قاعدگی باشد

      پاسخ
  • با سلام من در قسمت ساق پای چپم بعضی وقت ها احساس درد می کنم این دردها را در مچ دستام هم حس می کنم.باید چیکار کنم?

    پاسخ
    • سلام
      شما باید آزمایشات cbc, diff , Ast ,Alt , tsh ,t4, ca, mg, vit d3
      EsR, cRp ,Rf را انجام دهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانم 50 ساله هستم چند روزیه درد در انگشتان دستم و مچ دستم پس از بیدار شدن از خواب احساس میکنم و از 2-3 ماه قبل درد در پاهام از استخوان لگن تا نوک انگشتان پا درد دارم. لازم به توضیح است که 2سال زیر نظر دکتر برای تورم عصبی چشمم دارو های کورتونی (پردنیزولون) مصرف کرده ام. خواهشمندم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      شما بایدRF, ESR, cRp , cbc, diff , Ast , tsh ,t4, ca, mg, vit d3 انجام دهید و معاینه انجام شود
      به متخصص ارتوپد مراجعه کنید

      پاسخ
  • اسلام خسته نباشید
    خانم دکتر 9 ماه از زایمان طبیعیم میگذره.در طول بارداری درد دنبالچه درد لگن داشتم.بعد زایمان کم کم بهتر شدم ولی گاها لگنم قسمت فمور وقتی به سمت چپ یا راست به پهلو می خوابم مخصوصا شبها هنگام شیردهی درد می گیرد و احساس سوززش دارد.اگر به پهلو نخوابم مشکلی نیست چه باید کنم این مشکل چقد حاد است ایا باید به دکتر مراجعه کنم.راهنمایی بفرمایید.ممنونم…

    پاسخ
  • سلام من فقط دست راستم زیاددرد میگیره البته ی چندسالی میشه ک اینجوری بخصوص موقعی که گوشی دستم باش یه چیزی تایپ کنم بشدت دردمیگیره وهردفه هم که دکتر میرم فقط ویتامین برام تجویز میکنن استفاده میکنم خوب میش ولی دوباره بحالت عادیش برمیگرده “حالا تازگیا دست چپم قسمت بازوم دردمیگیره واقعا نمیدونم چیکارکنم “ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      جهت گرفتن نوار عصب عضله اقدام کنید

      پاسخ