درد ساق پا و 17 دلیل ایجاد آن + روش‌های مختلف درمان

درد ساق پا و علت و درمانش
اشتراک گذاری 215 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

آسیب‌ به ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و اعصاب، می‌تواند باعث درد ساق پا شود. عامل درد هم یا ابتلا به نوعی بیماری زمینه‌ای است یا در اثر صدمه، ایجاد می‌شود. برای آگاهی از درمان مناسب باید علت درد ساق پا مشخص باشد. درد ساق پا، مشکل بسیار شایعی است و تنها با مراجعه به دکتر ارتوپد، پیگیری و درمان می‌شود. بنا به اینکه علت درد، گرفتگی است یا انواع مختلف درد، مانند درد تیرانداز، باید به متخصص مراجعه کنید. درمان‌های خانگی مختلفی هم برای درمان درد ساق پا وجود دارد.

در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از انواع درد ماهیچه ساق پا مانند درد سوزن‌سوزن شدن برایتان می‌گوییم. با انواع دلیل درد ساق پا مانند ابتلا به بیماری‌های التهابی هم آشنا می‌شوید. روش‌های درمانی مختلف مانند فیزیوتراپی یا نیاز به مصرف داروها را هم با شما درمیان می‌گذاریم. مطالعه این مقاله به ۴ دقیقه زمان نیاز دارد.

در پایان، اگر پرسشی دارید از ما بپرسید تا پزشک به سوالات شما پاسخ بدهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

علت درد ساق پا

درد ساق پا، مشکل بسیار شایعی است و بسیاری از افراد در طول زندگی خود، با آن روبه‌رو می‌شوند. این درد گاهی به علت مشکلات جزئی به وجود می‌آید و برای درمان آن، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. گاهی‌اوقات هم علت درد ساق پا بسیار جدی است و تا چند روز ادامه پیدا می‌کند. در این مواقع، باید حتماً به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. درد در پاها علامتی رایج، اما با دلایل مختلف است. این درد می‌تواند به‌دلیل استفاده بیش از حد از پا یا ساییدگی عمومی، ایجاد شود. ممکن است، به‌سادگی دچار گرفتگی عضلانی شوید، شاید هم پس از نوعی آسیب ورزشی یا به دلیل ابتلا به نوعی بیماری خاص پادرد را تجربه کنید.

شاید پادرد در شب به سراغ‌تان بیاید و شاید هم درد را در یکی از پاها مانند درد در پای چپ یا راست را احساس کنید. گاهی هم حالتی مبهم دارد و مشخص نیست که منبع در پای شما کجاست. دلیل پا درد می‌تواند هریک از این منابع زیر باشد:

  • مفاصل
  • اعصاب
  • رباط‌ها
  • تاندون‌ها
  • ماهیچه‌ها
  • استخوان‌ها
  • بافت‌های خونی
  • رگ‌های خونی بدن

درمان درد پا به علت آن بستگی دارد و معمولاً می‌توانید درد خود را در خانه درمان کنید. اما اگر درد ناگهانی، شدید یا طولانی‌مدت دارید، مهم است که به دنبال درمان پزشکی باشید. در ادامه، از انواع علت درد ساق پا بیشتر می‌گوییم.

درد ساق پا
فردی از درد ساق پای خود رنج می‌برد.

مشکلات عروقی

گاهی اوقات، درد ساق پا هنگام راه‌رفتن احساس می‌شود. چنین دردی به علت مشکلات عروقی و باریک‌شدن شریان‌ها رخ می‌دهد. این روند باعث بی‌حسی یا احساس گرفتگی در پاها می‌شود. با وجود چنین وضعیتی، شریان محیطی در پاها احساس سرما می‌کند و گاهی رنگ پا هم کمی عوض می‌شود. معمولاً ترک سیگار و تغییر برخی عادات ناسالم در زندگی، در بهبود این وضعیت موثر است.

گرفتگی عضلات

در بسیاری از موارد، گرفتگی عضلات علت درد ساق پا است. خستگی یا کم‌آبی عضلات، باعث بروز این عارضه می‌شوند. گرفتگی عضلات، دردی ناگهانی ایجاد می‌کند. گاهی اسپاسم یا همان گرفتگی آن‌قدر شدید است، که توده‌ای سفت در زیر پوست احساس می‌شود.

بنا به گفته کارشناسان مرکز سلامت ملی انگلستان (NHS):

گرفتگی عضلات پا شایع است، معمولاً خطری ندارد و فقط مدت کوتاهی طول می‌کشد. این درد می‌تواند در هر زمانی اتفاق بیافتد، اما بیشتر مردم آن را در شب یا هنگام استراحت حس می‌کنند.

چنین دردی می‌تواند با قرمزی و تورم در اطراف آن همراه باشد. برخی از داروها مانند دیورتیک‌ها (Diuretic) یا همان داروهای ادرارآور و استاتین‌ها (Statin) یعنی داروهای کاهنده کلسترول هم باعث ایجاد این مشکل می‌شوند.

آسیب عصب سیاتیک

گاهی اوقات، فشرده‌شدن عصب سیاتیک در پایین ستون فقرات منجر به درد ساق پا شدید می‌شود. آسیب عصب سیاتیک، یکی از بیماری‌ های ارتوپدی است. نشستن و ایستادن برای افراد مبتلا به این درد بسیار دشوار است. از عوامل مختلفی که باعث آسیب عصب سیاتیک می‌شود، باید موارد زیر را نام ببریم:

  • لیز‌خوردن
  • فتق دیسک
  • لغزش مهره‌ها
  • اسپاسم عضلات باسن و تنگی ستون فقرات

پزشک معمولاً برای درمان سیاتیک، داروی ضددرد را برای بیمار تجویز می‌کند. چند جلسه فیزیوتراپی هم به او توصیه می‌شود. در صورتی که آسیب شدید باشد، به جراحی نیاز خواهد بود.

شین اسپلینت

در بسیاری از مواقع، آسیب پا باعث بروز شین اسپلینت (Shin splints) می‌شود یعنی با استفاده بیش‌ازحد از پا، عضلات نزدیک استخوان ساق پا پاره می‌شوند. چنین چیزی باعث ایجاد درد شدیدی در این ناحیه خواهد شد. این درد معمولاً در قسمت داخلی استخوان پا یا درشت‌نی به‌وجود می‌آید. برای درمان این مشکل، از روش‌هایی مانند استراحت و کاهش فعالیت‌های فیزیکی استفاده می‌شود. استفاده از یخ روی ناحیه دردناک هم می‌تواند التهاب و درد را کاهش دهد. در صورت ادامه‌دار بودن درد استخوان ساق پا یا تشدید علائم، مشاوره با پزشک متخصص توصیه می‌شود.

سندروم بیش‌حرکتی مفاصل

سندروم بیش‌حرکتی مفاصل نوعی اختلال ژنتیکی است که باعث انعطاف‌‌پذیری بیش‌از‌حد مفاصل می‌شود. در اثر این اختلال، درد شدیدی در مفاصل به وجود می‌آید. اگر انعطاف‌‌پذیری مفاصل در ناحیه پاها به وجود آید، شخص در ساق پای خود درد زیادی را احساس می‌کند. علت اصلی سندروم بیش‌حرکتی مفاصل معمولاً به ژنتیک و ساختار بافت‌های اتصال‌دهنده برمی‌گردد. این وضعیت معمولاً به دلیل تغییرات در کلاژن رخ می‌دهد. کلاژن همان پروتئینی است در بافت‌های اتصال‌دهنده یافت می‌شود.

علت درد ساق پا به علت سندروم بیش‌حرکتی مفاصل
علت درد ساق پا به علت سندروم بیش‌حرکتی مفاصل

آترواسکلروز

هنگامی که چربی و کلسترول در رگ‌ها جمع شوند، رگ‌ها حالت سفت و باریک پیدا می‌کنند و فرد به بیماری آترواسکلروز (Arteriosclerosis) مبتلا می‌شود. انسداد شریان‌های پا مانع از رسیدن اکسیژن کافی به ساق پا می‌شود و درد ایجاد می‌کند. این بیماری معطوف به شریان‌های بزرگ و متوسط بدن است و علاوه‌بر ژنتیک، عواملی مانند سیگارکشیدن هم باعث ایجاد آن می‌شوند. این مشکل در مردان شایع‌تر است.

تنگی کانال نخاعی

گاهی اوقات، ممکن است که فضای داخلی ستون فقرات باریک شود و به اعصاب این ناحیه فشار وارد کند. در نتیجه، شخص در پاهای خود احساس درد، سوزن‌ سوزن شدن، بی‌حسی و ضعف می‌کند. معمولاً این مشکل با دارو و فیزیوتراپی برطرف می‌شود. اما گاهی، پزشک برای درمان جراحی را لازم می‌داند. تنگی کانال نخاعی معمولاً بر روی اعصاب سیاتیک تأثیر می‌گذارد. منظور اعصابی است که از نخاع در ناحیه کمر خارج می شوند و به‌سمت پایین پاها می‌روند.

التهاب تاندون

تارهای ضخیمی به نام تاندون‌ ماهیچه‌ها را به استخوان وصل می‌کنند. التهاب تاندون یا تاندونیت (Tendinitis) باعث دشوارشدن حرکت‌ مفصل می‌شود و دردی را در این ناحیه از پا ایجاد می‌کند. در بیشتر مواقع، تاندون‌های همسترینگ یا آشیل دچار چنین مشکلاتی می‌شوند. درد در ناحیه تاندون ملتهب، به خصوص هنگام حرکت‌دادن ساق پا یا انجام فعالیت‌های فیزیکی به‌وجود می‌‌آید. تورم و التهاب هم از علائم آن هستند. با چنین دردی، ناحیه ملتهب نسبت به لمس حساس می‌شود و دامنه حرکتی فرد کاهش پیدا می‌کند. ممکن است، صدای تق‌تق هم در هنگام حرکت‌دادن تاندون شنیده شود.

تشکیل لخته خون در پا یا ترومبوز وریدی عمقی (DVT )

با تشکیل لخته خون در ران یا ساق پا درد ایجاد می‌شود. در برخی مواقع، ترومبوز سیاهرگ عمقی هیچ علائمی ندارد و گاهی باعث درد، تورم پا و قرمزی آن می‌شود. در صورت بروز چنین علائمی، لازم است در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. حرکت لخته خون می‌تواند به آمبولی ریه منجر شود. آمبولی ریه (Pulmonary Embolism) وضعیتی است که در آن یک یا چند شریان در ریه‌ها با لخته خون مسدود می‌شوند. این وضعیت می‌تواند خطرناک و حتی کشنده باشد و نیاز به درمان فوری دارد. پزشک برای این گروه از بیماران داروهایی تجویز می‌کند که از تشکیل و رشد لخته خون جلوگیری خواهند کرد.

رگ‌های واریسی

گاهی درد ساق پا مربوط به رگ‌های واریسی است. واریس وضیعیتی است که در آن، رگ‌ها حالت برآمده پیدا می‌کنند. این رگ‌ها معمولاً به دلیل نارسایی دریچه‌های درونی خود ایجاد و منجر به جمع‌شدن خون در رگ‌ها و تورم آن‌ها می‌شوند. زمینه خانوادگی می‌تواند نقش مهمی در بروز رگ‌های واریسی داشته باشد. با افزایش سن هم دیواره‌های رگ‌ها و دریچه‌های آن‌ها ضعیف‌تر می‌شوند. این رگ‌ها عاملی مهم در درد ساق پا در زنان هستند. زنان به دلیل تغییرات هورمونی (مانند قاعدگی و یائسگی) بیشتر در معرض ابتلا به این وضعیت قرار دارند. بارداری و واریس ناشی از آن هم می‌تواند علت درد ساق پا در خانم‌ها باشد. برای کاهش دردهای ناشی از رگ‌های واریسی استفاده از جوراب واریس می‌تواند موثر باشد. در مورد این نوع جوراب و فواید آن رد درمان واریس مقاله جوراب واریس چیست را بخوانید.

درمان درد ساق پا
زن میانسال از درد ساق پا واریسی، آن را در دست گرفته است.

نوروپاتی محیطی

نوروپاتی محیطی زمانی رخ می‌دهد که در اعصاب بدن اختلالی ایجاد می‌شود. در این صورت، انتقال پیام‌های مغز به سایر قسمت‌های بدن با مشکل مواجه خواهد شد. عواملی همچون موارد زیر در بروز چنین وضعیتی نقش دارند:

  • بیماری دیابت
  • مصرف برخی داروها
  • جراحات و عفونت‌ها در بدن

در صورتی‌که اعصاب پاها دچار اختلال شود، شخص در ساق پای خود گزگز، بی‌حسی یا ضعف را احساس می‌کند.

کشیدگی عضلات

یکی از عارضه‌های رایج در ورزشکاران کشیدگی عضلات است. در ورزشکاران، علت درد ساق پا معمولاً کشیدگی بیش از حد ماهیچه‌ها است. درد در چنین وضعی بسیار شدید خواهد بود و بلافاصله بعد از ورزش شروع می‌شود. حتی با لمس آن ناحیه، درد شدت بیشتری پیدا می‌کند. برای درمان این عارضه و کاهش درد می‌توانید از کیسه یخ استفاده کنید. برای استفاده از یخ باید طی چند روز، هر ۲۰دقیقه کمپرس یخ را روی پاهای خود قرار دهید.

شکستگی تنشی استخوان ساق پا

گاهی اوقات، شکستگی تنشی استخوان یک ترک کوچک روی استخوان ساق پا ایجاد می‌کند. با استفاده بیش از حد از عضلات اطراف استخوان ساق پا، خطر رخ‌دادن این عارضه بیشتر می‌شود. معمولاً استراحت کافی به رفع این شکستگی کمک می‌کند. فقط باید توجه داشته باشید که برای ۶ تا ۸ هفته نباید فعالیت سنگین و ورزش انجام دهید. در غیر این صورت، آسیب به استخوان بیشتر خواهد شد.

آرتروز

آرتروز از شایع‌ترین بیماری‌های مربوط به مفاصل است. در صورتی‌که آرتروز در ناحیه لگن، ساق پا، زانو یا مچ پا ایجاد شود، راه‌رفتن با مشکلات متعددی روبه‌رو خواهد بود. این بیماری باعث ایجاد درد، تورم و سفتی مفاصل می‌شود و روی فعالیت‌های روزانه هم تأثیر می‌گذارد. متأسفانه، برای آرتروز درمانی وجود ندارد. بااین‌حال، برخی تمرینات ورزشی و حفظ وزن مناسب تا حدودی به کاهش علائم آن کمک می‌کنند. انجام حرکات کششی هم برای درد ساق پا مفیدند.

درد ساق پا پس از عمل دیسک کمر

گاهی اوقات، برخی از افراد پس از انجام عمل جراحی دیسک کمر، دردی در ساق پای خود احساس می‌کنند. علت این درد می‌تواند مربوط به موارد زیر باشد:

  • بهبود عصب‌های کمر پس از جراحی
  • آسیب عصب در حین جراحی
  • فتق دیسک ثانویه
  • اسپاسم عضلانی

التهاب پس از جراحی هم می‌تواند عامل بروز چنین دردی باشد.

درد ساق پا به علت کمبود آهن و ویتامین ب 12

کمبود آهن و ویتامین B12، می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در بدن شود که ممکن است یکی از آن‌ها درد در ناحیه ساق پا باشد. این دو ماده مغذی، نقش‌های حیاتی در تولید سلول‌های خونی و عملکرد عصبی دارند. مصرف مواد غذایی همچون گوشت قرمز (به ویژه جگر)، مرغ و ماهی، سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و کلم پیچ، حبوبات و عدس و مغزها و دانه‌ها، باعث افزایش ذخایر آهن و ویتامین ب 12 در بدن می‌شود.

اگر درد ساق پا، ناشی از کمبود آهن یا ویتامین B12 باشد، بهترین راه تشخیص و درمان آن مشاوره با یک پزشک متخصص است. پزشک می‌تواند با انجام آزمایش‌های خون، کمبود این مواد را تشخیص داده و برنامه‌ای مناسب برای درمان آن‌ها پیشنهاد دهد. همچنین، در صورت نیاز به مصرف مکمل‌ها، پزشک می‌تواند دوز مناسب و نوع مکمل را تعیین کند.

درد ساق پا به علت سلولیت

سلولیت نوعی وضعیت پوستی است که از التهاب بافت زیر پوستی رخ می‌دهد. علت آن هم عفونت استرپتوکوک، استافیلوکوک، یا بقیه باکتری‌ها است. این بیماری معمولاً در نواحی خاصی از بدن رخ می‌دهد که چربی زیادی دارند؛ مانند بازوها، پهلوها، ناحیه پشتی ران‌ها و ساق پا . اگر سلولیت در منطقه ساق پا رخ دهد، ممکن است باعث درد، تورم و قرمزی در این ناحیه شود.

یکی دیگر از علت‌های درد ساق پا کف پای صاف است که در مقاله تشخیص کف پای صاف به طور مفصل در مورد آن صحبت کردیم.

دلیل درد ساق پا در دوران سالمندی

علت درد ساق پا در زنان

 کمبود آهن و سایر عوامل مرتبط با کم‌خونی می‌توانند به کمبود هموگلوبین و در نتیجه درد در ساق پای زنان منجر شوند. نوسانات هورمونی هم در دوران‌های مختلف زندگی یک زن باعث بروز درد در ناحیه ساق پا می‌شوند.

برای مثال، تغییر سطح استروژن و پروژسترون در دوران پریود یا بارداری از جمله عواملی هستند که منحصراً باعث درد ساق پا در زنان می‌شوند. فشار بارداری و وضع حمل هم از نظر عضلانی و اسکلتی دردهایی را در بخش‌های مختلف بدن زنان از جمله ساق پاها به‌وجود می‌آورند.

علت درد ساق پای چپ در زنان

عصب سیاتیک از باسن و هر پا به‌سمت پایین حرکت می‌کند. سیاتیک اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان به ریشه‌های عصبی ستون فقرات کمری فشار وارد کند. این امر باعث التهاب، درد و اغلب مقداری بی‌حسی در پای آسیب‌دیده می‌شود. زنان لگن پهن‌تری نسبت به مردان دارند، بنابراین تحرک باسن آن‌ها بیشتر است. این عامل در کنار رشد رحم در دوران بارداری، زنان را در معرض خطر بیشتری در بروز درد عصب سیاتیک قرار می‌دهد.

علت درد ساق پای راست در زنان

شرایطی که بر گردش خون در قسمت تحتانی بدن تأثیر می‌گذارد، منجر به درد پا و ساق پای راست می‌شود. ممکن است، شریان‌ها و/یا سیاهرگ‌های پای راست ملتهب یا مسدود شوند و درد ایجاد کنند. علل شایع عبارتند از:

  • بیماری شریان محیطی
  • کاهش گردش خون ناشی از انسداد عروق

فشاری که به پای راست زنان وارد می‌شود، هم آزاردهنده است و نیاز به پیگیری و درمان دارد.

علت درد ساق پا در بارداری

مرالژیا پارستتیکا (Meralgia Paresthetica) نوعی مشکل عصبی است که باعث سوزش دردناک، بی‌حسی یا گزگز در بالای ران و ساق پا می‌شود. اگر باردار باشید، احتمال ابتلا به این وضعیت بیشتر خواهد بود. اضافه وزن در ابتلا و تشدید این بیماری نقش دارند. این وضعیت علت درد و سوزش استخوان ساق پا در بعضی از زنان باردار است. در دوران بارداری زنان دچار اضافه وزن می‌شوند و بعضی این درد را تجربه می‌کنند. علائم مشکل با داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن کاهش پیدا می‌کند. اگر درد بیش از ۲ ماه طول بکشد، شاید پزشک داروهای تجویزی قوی‌تری را توصیه کند.

علت درد ساق پا در زمان پریودی

در طول قاعدگی، بدن پروستاگلاندین‌ها (Prostaglandin) تولید می‌کند. این مواد شیمیایی به رحم کمک می‌کنند تا دیواره رحم منقبض شود. این انقباضات می‌توانند بر رگ‌های خونی، اعصاب و ماهیچه‌های اطراف از جمله در پاها تأثیر بگذارند و باعث درد یا گرفتگی شوند. در زمان پریود، سطح هورمون‌های زنانه مانند استروژن و پروژسترون تغییر می‌کند و این موضوع می‌تواند به تورم و افزایش حساسیت در عضلات و بافت‌های ساق پا منجر شود.

علت درد ساق پا بعد از زایمان طبیعی

بسیاری از زنان پس از زایمان دچار درد در ساق پا می‌شوند. اگر در پا احساس درد وجود داشته باشد و تورم شدیدی دیده شود، امکان دارد که خون در این بخش از بدن لخته شده باشد. برای پیگیری وضعیت و آگاهی از اینکه ترومبوز ورید عمقی رخ داده یا خیر، باید سریعاً به پزشک مراجعه شود. چنین وضعیتی خطرناک است و نباید نادیده گرفته شود.

علت درد ساق پا به علت سندروم بیش‌حرکتی مفاصل
فیزیوتراپیست ساق پای بیمار را ورزش می‌دهد.

علت درد استخوان ساق پا

علل احتمالی زیادی برای درد استخوان ساق پا وجود دارد، از جمله سرطان استخوان. علل دیگر عبارتند از:

  • آرتریت
  • عفونت
  • شکستگی

مهم‌ترین علت درد استخوان پا سرطان استخوان است. این بیماری در استخوان‌های بلند بازوها یا پاها رخ می‌دهد، اما ممکن است هر استخوان دیگری را هم درگیر کند. اختلالات هورمونی، ضربه و صدمات و عفونت‌های استخوانی هم می‌توانند باعث بروز درد در ناحیه استخوان ساق پا شوند.

علت درد استخوان جلوی ساق پا

ابتلا به بیماری شین‌اسپلینت می‌تواند با درد استخوان جلوی ساق پا همراه شود. در واقع، این علامت اصلی‌ترین نشانه دچارشدن به بیماری شین‌اسپلینت است. زمانی که می‌دوید یا فعالیت‌های حرکتی‌تان بیشتر می‌شود، ساق پا هم بیشتر درد می‌گیرد. از دلایل دیگر درد استخوان جلوی ساق پا باید به ساییدگی، تحرک زیاد، ضربه و فشار به مفاصل اشاره کنیم.

علت درد مغز استخوان ساق پا

دلیل درد ساق پا در ناحیه مغز استخوان پیچیده است. به‌عبارت دقیق‌تر، انواع مختلفی از عوامل باعث بروز درد و ایجاد التهاب در مغز استخوان می‌شوند. در این موارد، گیرنده‌های درد مغز استخوان محیطی هم از طریق آزادسازی واسطه‌های التهابی فعال می‌شوند. برای مثال:

  •  سرطان‌های استخوان
  • شکستگی‌ها
  • استئوآرتریت
  • استئومیلیت

گفتنی است دکتر ایمپلنت ساق پا با ارزیابی علل مختلف درد ساق پا، از جمله آسیب‌های استخوانی یا عضلانی، می‌تواند از طریق ایمپلنت‌های سفارشی و روش‌های جراحی پیشرفته، به بهبود و کاهش درد کمک کند.

علت درد ناگهانی ساق پا

در بیشتر موارد، دلیل درد ساق پای ناگهانی ریشه در ساییدگی یا فعالیت فیزیکی زیاد دارد. صدماتی که به یک‌باره به مفاصل، استخوان، ماهیچه یا اعصاب وارد می‌شوند، درد ساق پا را ایجاد می‌کنند. کم‌آبی یا مقادیر کم پتاسیم، سدیم، کلسیم یا منیزیم در خون هم باعث درد ناگهانی ساق پا می‌شوند. دلایل دیگری درد ناگهانی ساق پا هم به‌شرح زیر هستند:

  • داروها (مانند دیورتیک‌ها و استاتین‌ها)
  • خستگی یا فشار عضلانی ناشی از استفاده بیش از حد

ورزش بیش از حد یا نگه داشتن عضله در یک وضعیت برای مدت طولانی هم باعث درد ناگهانی ساق پا می‌شوند.

علت درد جلوی ساق پا

شین اسپلینت یا سندرم استرس تیبیا داخلی باعث ایجاد درد در امتداد استخوان ساق پا (استخوان ساق پا) در جلوی ساق پا می‌شود. این وضعیت ناشی از درد پارگی‌های کوچکی است که در ماهیچه‌های ساق پا به استخوان درشت‌نِی به‌وجود می‌آید. نوروپاتی فمورال (Femoral neuropathy) هم زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی بر عصب فمورال اثر منفی می‌گذارد. این عصب از لگن شروع می‌شود و تا انتهای ساق پا می‌رود. عصب فمورال به حرکت پای شما کمک می‌کند. نوروپاتی فمورال معمولاً فقط یک عصب را تحت تأثیر قرار می‌دهد، وضعیتی که به عنوان مونو نوروپاتی شناخته می‌شود.

علت درد پشت ساق پا

علت درد پشت ساق پا

عصب سیاتیک از باسن به پایین هر پا کشیده می‌شود. سیاتیک به دردی گفته می‌شود که در طول مسیر عصب سیاتیک حرکت می‌کند. چنین دردی پشت ساق پا را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد. عصب سیاتیک از باسن و هر پا به‌سمت پایین می‌آید. این درد زمانی اتفاق می‌افتد که فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان بر ریشه‌های عصبی ستون فقرات کمری فشار وارد کند.

علت درد ماهیچه پشت ساق پا

کشیدگی ساق پا زمانی اتفاق می‌افتد که ماهیچه ساق پا بیش از حد دراز و کشیده می‌شود. درد، سفتی یا ضعف در نتیجه چنین آسیبی، به‌وجود می‌آیند. با انجام حرکات کششی قبل و بعد از ورزش می‌توانید از درد و آسیب ساق پا جلوگیری کنید. درد ساق پا اغلب به‌دلیل کشیدگی یا گرفتگی عضلات و ناشی از موارد زیر است:

  • ورزش
  • کمبود مایعات
  • کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی

علت درد شدید ساق پا

شکستگی در استخوان ساق پا می‌تواند باعث درد شدیدی در این منطقه شود. شاید حتی نیاز به مداخله جراحی هم وجود داشته باشد. بیماری‌هایی مانند التهاب مفصلی (مثل آرتروز) هم باعث التهاب و تخریب مفاصل ساق پا می‌شوند. این مشکلات هم با درد شدید پا همراه‌اند. بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید باعث التهاب و تخریب مفاصل و بافت‌های مرتبط می‌شوند و ممکن است درد شدیدی در ساق پا ایجاد کنند. از دلایل دیگر درد شدید ساق پا باید به این‌ها اشاره کنیم:

  • تروما یا ضربه یا آسیب مستقیم به ساق پا باعث درد شدید و ناگهانی می‌شوند.
  • برخی داروها عوارض جانبی ناخواسته‌ای دارند که به درد شدید در ساق پا منجر می‌شود.
  • عفونت استخوان (استئومیلیت) در استخوان ساق پا می‌تواند باعث التهاب شدید و درد شدید در این ناحیه شود.

برای تشخیص دقیق علت درد شدید در ساق پا، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علت درد ساق پا در پیاده‌روی

پیاده‌روی به‌عنوان یک فعالیت فیزیکی، نیازمند استفاده مکرر از عضلات ساق پا است. استفاده زیاد از این عضلات می‌تواند منجر به تنش و خستگی آن‌ها شود و در نتیجه، به درد ساق پا می‌انجامد. اگر عضلات ساق پا قبلاً آسیب دیده باشند، پیاده‌روی می‌تواند باعث تحریک مجدد این آسیب شود و درد را افزایش دهد. پیاده‌روی در سطح سخت یا افزایش وزن بیش از حد هم فشار زیادی بر استخوان‌ها و مفاصل ساق پا اعمال می‌کند. برخی اختلالات نورولوژیک مانند سندروم پاهای بی‌قرار (Restless Legs Syndrome یا RLS) که باعث حساسیت و درد در پاها می‌شوند، هنگام پیاده‌روی نیز درد ایجاد می‌کنند.

علت درد ساق پا در زمان دویدن

مشکلاتی مانند خراش‌ها، التهاب مفاصل زانو یا کمردرد می‌توانند به درد ساق پا هنگام دویدن منجر شوند. دویدن در سطح سخت یا از دست‌دادن وزن بیش از حد هم می‌تواند فشار زیادی بر استخوان‌ها و مفاصل ساق پا اعمال کند. درد ساق پا زمان دویدن می‌تواند به‌خاطر موارد زیر رخ بدهد:

  • تنش عضلانی
  • گرفتگی عضلات
  • آسیب زانو
درد ساق پا بعد از دویدن
درد ساق پا بعد از دویدن

علت درد ساق پا زمان در خواب

به‌طور کلی، چنین دردی احتمالاً نتیجه عضلات خسته و مشکلات عصبی است. خطر ابتلا به گرفتگی عضلات پا در شب با افزایش سن بیشتر هم می‌شود. احتمال گرفتگی عضلات پا در شب، در افراد باردار بیشتر است. از عوامل دیگری که می‌توانند در شب‌هنگام باعث بروز درد در ساق پا شوند، باید به این موارد هم اشاره کنیم:

  • نارسایی کلیه
  • آسیب عصب دیابتی
  • مشکلات جریان خون

این موارد باعث ایجاد گرفتگی عضلات پا در شب می‌شوند.

علت درد ساق پا در کودکان

بیماری‌های عضلانی-اسکلتی مانند شکستگی استخوان، کشیدگی عضلانی، التهاب مفصلی یا بیماری‌های استخوانی هم درد پا را در کودکان در پی دارند. درد ساق پا در کودکان به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. برخی از موارد شایع، از این قرارند:

  •  در دوران رشد، استخوان‌ها و عضلات کودکان به‌طور ناگهانی رشد می‌کنند. این وضعیت می‌تواند باعث درد در ساق پا شود.
  •  مانند بزرگسالان، کودکان نیز ممکن است به دلیل تنش عضلانی ناگهانی یا کمبود مواد مغذی مانند پتاسیم، مگنزیم و کلسیم به درد ساق پا دچار شوند.
  •  برخی بیماری‌های روده‌ مانند بیماری دیسنتری (Dysentery) باعث کمبود جذب مواد مغذی و در نتیجه به گرفتگی عضلانی و درد ساق پا منجر می‌شوند.

گفتنی است درد رشد کودکان، به‌ویژه در ناحیه ساق پا، معمولاً در شب‌ها رخ می‌دهد و بخشی طبیعی از فرآیند رشد است، اگرچه علت دقیق آن هنوز کاملاً مشخص نیست.

علت درد ساق پا در سالمندان

 استرس روانی و ناراحتی هم می‌تواند به عنوان عامل تشدیدکننده درد ساق پا در سالمندان عمل کند. درد ساق پا در سالمندان به عوامل مختلفی مربوط می‌شود. برخی از علل شایع درد ساق پا در افراد سالمند عبارتند از:

  • آرتریت
  • واریس
  • کم‌خونی
  • بیماری‌های عروقی
  • مشکلات عصبی مانند سندرم پای بی‌قرار که علت سوزش ساق پا هستند.
  • بیماری‌های عضلانی-اسکلتی مانند کمردرد، بیماری‌های مفصلی مانند آرتروز، و شکستگی استخوان
درد ساق پا در سالمندان
زن کهنسال در حال پوشیدن کفش با ساق پای دردناک است.

علت درد ساق پا در شب

سندروم پاهای بی‌قرار هم از جمله بیماری‌های عصبی است که می‌تواند درد و بی‌قراری در پاها را به ویژه در شب، ایجاد کند. کمبود ویتامین‌ها (مانند ویتامین D و B12) یا عناصر مغذی (مانند پتاسیم و مگنزیم) هم به درد ساق پا در شب ارتباط دارند. علل بالقوه پا درد در شب عبارتند از:

  • آسیب‌های عضلانی یا استخوانی
  • بیماری شریان محیطی
  • وریدهای واریسی
  • نوروپاتی محیطی
  • نقرس و آرتریت

انواع درد ساق پا

پزشکان بیشتر درد ساق پا را در گروه‌های مشکلات عصب‌شناسی، اسکلتی عضلانی یا عروقی طبقه‌بندی می‌کنند. انواع درد به‌شرح زیر هستند:

  • درد عصبی؛ شرایطی شامل سندرم پای بی‌قرار، که در آن پاها به‌طور غیرقابل کنترلی تکان می‌خورند. نوروپاتی یا آسیب عصبی و درد عصب سیاتیک هم در این دسته قرار می‌گیرند. درد عصبی حتی در هنگام استراحت هم می‌تواند حس شود.
  • درد عروقی؛ علل درد عروقی عبارتند از بیماری شریان محیطی (PAD)، ترومبوز ورید عمقی (DVT)، واسکولیت، رگهای واریسی،اگزمای واریسی.
  • درد عضلانی اسکلتی؛ نمونه‌هایی از دردهای اسکلتی عضلانی عبارتند از کرپیتوس (احساس ترک‌خوردگی مفاصل)، صدای ترکیدن یا ترک‌خوردن در زانو یا آرتریت. در این اوضاع، مفاصل بدن آسیب دیده‌اند. به عنوان مثال، آسیب به تاندون یا رباط عضلانی در هنگام زمین‌خوردن باعث درد اسکلتی عضلانی می‌شود.

درد پشت ساق پا یا عضلات و استخوان آن به شکل‌های مختلف از جمله درد ضربان‌دار خود را نشان می‌دهند.

درمان درد ساق پا

معمولا درمان درد ساق پا به میزان شدت آن بستگی دارد. به عبارتی، گاهی درد خفیف است و با درمان‌های خانگی یا طب سنتی کاملاً رفع می‌شود. اما گاهی به دلیل واردشدن آسیب جدی به ساق پا، درد و التهاب آن به روش‌های ساده تسکین پیدا نمی‌کنند. در این موارد و در صورت ابتلا به بیماری‌‌های ارتوپدی، لازم است به پزشک مراجعه کنید. خوشبختانه، برای پیداکردن متخصص، دست‌تان باز است. مثلاً اگر ساکن مشهد هستید، می‌توانید در پلتفرم آنلاینی همچون دکتردکتر، بهترین دکتر ارتوپد مشهد را پیدا و نوبت خود را رزرو کنید.

روش های بدون جراحی درمان درد ساق پا

در بسیاری از موارد، نیازی به جراحی برای درمان درد ساق پا وجود ندارد. روش‌های مفید در این زمینه هم شامل موارد زیر هستند:

  • قراردادن پا را بالاتر از سطح قرارگیری قلب مفید است.
  •  کشش و ماساژ عضله راه مناسبی برای کاهش درد است.
  • راه‌رفتن با پاشنه تا زمان رفع گرفتگی عضلانی هم ایده‌ای مفید است.
  • با نوشیدن ۸ تا ۱۲ لیوان آب در روز از کم‌آبی بدن و تشدید دردهای عضلانی جلوگیری می‌‌شود.

داروهایی مانند استامینوفن می‌توانند به کاهش برخی از دردها کمک کنند، اما اگر درد بیش از ۷۲ ساعت ادامه داشته باشد، فرد باید به دنبال مشاوره پزشکی متخصص ارتوپدی باشد. آگاهی از اینکه تخصص ارتوپدی چیست، به شما کمک می‌کند که بدانید از متخصص ارتوپدی چه انتظاری باید داشته باشید. با این کار، نه تنها روند درمانتان سریع‌تر انجام خواهد شد، بلکه احتمال موفقیت پزشک و شما، بیشتر می‌شود.

درمان خانگی درد ساق پا
درمان خانگی درد ساق پا در زنان

روش‌های خانگی درمان درد ساق پا

درمان درد ساق پا به روش خانگی شامل تغییر سبک زندگی و داشتن تغذیه‌ای سالم و مناسب است. علاوه‌بر این، روش‌های زیر برای درمان پا درد در جوانان و کهنسالان پیشنهاد می‌شود:

  • از کمپرس آب سرد استفاده شود.
  • همراه با غذا اصلاً آب، نوشابه یا دوغ نوشیده نشود.
  • دست‌کم، ۳ ساعت فاصله میان زمان خواب و شام باشد.
  • پاها در معرض سرما قرار نگیرند و با ساق‌بند گرم نگه داشته شوند.

در طب سنتی هم توصیه می‌شود برخی از مواد غذایی را در رژیم غذایی خود قرار دهید یا در هنگام احساس درد در ساق پا خود، از مواد طبیعی به صورت ضماد استفاده کنید. این مواد عبارتند از:

لیمولیمو خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به تنظیم PH کمک می‌کند. به‌همین دلیل، می‌تواند در تسکین درد موثر باشد. لیمو را هم به صورت خوراکی و موضعی استفاده کنید.
آب آلبالوآلبالو خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد و نوشیدن آب آن تا حد زیادی به کاهش درد ساق پا کمک می‌کند.
روغن خردلیکی از روش‌های درمان درد عضلات، استفاده از روغن‌های موضعی برای ماساژدادن محل درد است. روغن خردل خاصیت التیام‌‌دهندگی زیادی دارد.
زردچوبهزردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد و دارای کورکومین است. برای استفاده از آن باید ۲ قاشق غذاخوری زردچوبه را با ۱ قاشق روغن کنجد یا روغن زیتون ترکیب کنید و خمیر بدست آمده را روی محل درد بگذارید.

همیشه حواس‌تان باشد که روش‌های سنتی از پشتوانه علمی و تحقیقاتی برخوردار نیستند. در واقع، با این فکر که مواد گیاهی اثرات منفی نخواهند داشت، نباید بی‌تحقیق و بدون اجازه پزشک از آن‌ها استفاده کنید.

درمان درد ساق پا با ورزش

معمولا ورزش‌کردن به تقویت عضلات پا کمک می‌کند و انعطاف‌پذیری آن را افزایش می‌دهد. ورزش باعث می‌شود عضلات در مقابل ضربه مقاوت بیشتری داشته باشند و قوی‌تر شوند. گاهی، برای درمان درد ساق پا هم می‌توانید از روش‌های ورزشی زیر استفاده کنید:

  • کشیدن ساق پا در حالت ایستاده
  • کشیدن ساق پا با پارچه یا حوله
  • بالا بردن پاشنه‌ی پا

دقت کنید که هرگونه ورزش و حرکت‌دادن ساق پا در زمان بروز درد در این ناحیه، باید با مشورت متخصص ارتوپدی انجام شود. از انجام توصیه‌های غیرحرفه‌ای اطرافیان برای ورزش‌کردن و بهبود درد ساق پا استفاده نکنید.

روش‌های دارویی درمان ساق پا

گاهی اوقات، درد ساق پا با هیچ‌کدام از روش‌های خانگی یا دارویی درمان نمی‌شود و لازم است به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی وضعیت شما، داروهای مسکن و ضددردی مانند این‌ها را برای تسکین درد تجویز می‌کند:

  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • پاراستمول
  • استامینوفن

به جز ناپروکسن و پاراستمول، سایر داروها را می‌توانید بدون نسخه هم از داروخانه تهیه کنید. فقط درصورت موارد زیر، حتماً داروها را زیر نظر پزشک مصرف کنید؛ اگر:

  • به پرفشاری خون مبتلا هستید.
  • دچار بیماری آسم هستید.
  • ناراحتی قلبی دارید.

 پمادها هم می‌توانند التهاب را کاهش و درد را تسکین دهند. بهترین پماد برای درد ساق پا، پمادهای موضعی با ترکیبات گیاهی هستند.

روش جراحی برای درمان درد ساق پا

 ممکن است که درد ساق پا در اثر ضربه به‌وجود بیاید و رباط یا تاندون پا، پاره شوند. در این وضعیت، روش‌های سنتی و خانگی یا دارویی تأثیری در بهبود وضعیت پا ندارند و بیمار باید سریعاً جراحی شود. این جراحی زیر نظر متخصص ارتوپد انجام می‌شود. حتی گاهی درد ساق پا بعد از عمل رباط صلیبی ادامه پیدا می‌کند. بهبود محل جراحی به زمان نیاز دارد و بیمار باید طی دوره‌های منظم، زیر نظر پزشک قرار بگیرید.

پزشک برای درمان درد ساق پا
پزشک ساق پای بیمار را معاینه می‌کند.

برای درمان درد ساق پا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای درمان درد ساق پا، مراجعه به تخصص‌های مختلف پزشکی (بسته به علت احتمالی درد) می‌تواند موثر باشد. به برخی از تخصص‌های پزشکی مفید در این زمینه دقت کنید:

ارتوپد (Orthopedist)اگر درد ساق پا به‌علت مشکلات اسکلتی یا عضلانی مانند شکستگی، کشیدگی عضلات یا التهاب تاندون‌ها باشد، متخصص ارتوپد می‌تواند به درمان درد حاد یا در سطوح مختلف کمک کند.
متخصص عروق (Vascular Specialist)در صورتی که به مشکلات وریدی مانند واریس یا نارسایی وریدی مشکوک باشید، متخصص عروق می‌تواند ارزیابی و درمان مناسب را ارائه دهد.
در صورت شک به آمبولی ریه یا ترومبوز ورید عمقی (DVT)، مراجعه به متخصص بیماری‌ها عروقی یا متخصص داخلی ضروری است.
متخصص داخلی (Internist)در مواردی که درد ساق پا ناشی از مشکلات سیستمیک مانند دیابت یا بیماری‌های متابولیکی باشد، متخصص داخلی می‌تواند تشخیص و درمان مناسب را ارائه دهد.
فیزیوتراپیست (Physical Therapist)در صورتی که درد ساق پا ناشی از آسیب‌های ورزشی، کشیدگی عضلات یا التهاب تاندون‌ها باشد، فیزیوتراپیست می‌تواند با تمرینات و تکنیک‌های درمانی به بهبود کمک کند.
متخصص روماتولوژی (Rheumatologist)در مواردی که درد ساق پا به علت مشکلات مفصلی یا بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت مفاصل روماتوئید باشد، مراجعه به روماتولوژیست مناسب است.
متخصص نورولوژی (Neurologist)در صورتی که درد ساق پا به علت مشکلات عصبی مانند سیاتیک یا نوروپاتی باشد، متخصص نورولوژی می‌تواند ارزیابی و درمان مناسبی ارائه دهد.

پزشک درد (Pain Specialist) هم در مواردی که درد مزمن و مقاوم به درمان‌های معمول باشد،با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف به کاهش درد ساق پا کمک می‌کند. متخصصان بنا به علت درد ساق پا دست به انتخاب روش درمان می‌زنند. برای درمان درد ساق پا به متخصصان مراجعه کنید. یکی از بهترین روش‌های شناسایی و نوبت‌گرفتن بهترین پزشکان، مراجعه به سامانه دکتردکتر است. با بررسی نظرات کاربران دیگر، بهترین‌ها را بشناسید و از آن‌ها، به‌طور آنلاین وقت بگیرید. برای پیشگیری از درد ساق پا هم سبک زندگی سالم و استراحت کافی بعد از ورزش و فعالیت شدید را از یاد نبرید.

منابع:

  • webmd.com
  • medicalnewstoday.com
  • my.clevelandclinic.org

سوالات متداول علت درد ساق پا

درد ماهیچه ساق پا یا نواحی دیگر آن ریشه در صدمه یا آسیب‌های فیزیکی دارد. گاهی هم نشانه ابتلا به برخی از بیماری‌های عضلانی یا عروقی است. ابتلا به واریس و دیابت و موارد دیگری از بیماری‌های زمینه‌ای هم می‌تواند باعث بروز آن شود. در واقع، این درد نشانه وضعیت‌های مختلفی است.

درد ساق پا به‌طور مستقیم به مشکلات تیروئید مربوط نیست. اما مشکلات تیروئید می‌توانند به علائمی منجر شوند که ممکن است باعث درد یا ناراحتی در ساق پا شوند. مشکلات تیروئید  تأثیرات گسترده‌ای روی سیستم عضلانی و عصبی بدن دارند و شاید باعث درد یا ضعف در پاها شوند.

درد ساق پا می‌تواند با مشکلات قلبی مرتبط باشد؛ به‌خصوص اگر ناشی از مشکلات عروقی باشد. برخی مشکلات در رگ‌ها جریان خون به پاها را محدود می‌کنند.

طناب‌زدن می‌تواند فشار زیادی روی عضلات ساق پا، به‌ویژه عضلات گاستروکنمیوس (Gastrocnemius muscle) و سولئوس (Soleus)، وارد کند. اگر به این فعالیت عادت نداشته باشید یا مدت زمان و شدت تمرین ناگهان افزایش یافته باشد، احتمالاً عضلات شما دچار درد و خستگی می‌شوند.

درد ساق پا و سرطان معمولاً ارتباطی با هم ندارند. در بیشتر موارد، درد ساق پا ناشی از سرطان نیست و علت آن معمولاً مشکلات دیگری مانند مشکلات عضلانی، استخوانی، عروقی یا عصبی است. اما برخی از سرطان‌ها می‌توانند به صورت نادر در مناطقی از بدن مانند ساق پا تأثیر بگذارند. البته این احتمال پایین است.

کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی و بدن افراد باعث بروز درد ساق پا می‌شود. کمبود آهن و ویتامین ب 12 از جمله انواع دلیل درد ساق پا در بسیاری از افراد هستند.

درد ساق پا همیشه خطرناک نیست، اما اگر ناشی از برخی مشکلات جدی عروقی یا شریان‌های بدن باشد، امکان مشکلاتی جدی مانند تشکیل لخته وجود خواهد داشت.

درد ناگهانی در ساق پا می‌تواند از عوامل مختلفی ناشی شود، از جمله کشیدگی در ورزش یا انقباض ناخودآگاه عضلات. آسیب عصب سیاتیک هم از جمله دلایل درد ناگهانی در این بخش از پا است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

215 دیدگاه در “درد ساق پا و 17 دلیل ایجاد آن + روش‌های مختلف درمان
  • سلام وقتتون بخیر، ببخشید من یه چند ساله شدید ساق پای راستم درد میگیره البته موقعی عصبی میشم به قول معروف فکری میشم غم غصه قسط بدهی اینا…واقعن دردپام یه جوری زیاد میشه تا قرص دیکلوفناک نخورم، ماساژ ندم دردش آروم نمیشه…ممنون میشم راهنمایی کنین چه قرصی متناسب با این درد عصبی استفاده کنم: سنم ۲۸ سال، وزنم نرماله ۷۰‌، قد ۱۸۰…

    پاسخ
    • لطف کردین، چشم، سپاس فراوان

      پاسخ
      • سلام
        وقتتون بخیر.چند وقتیه خواهر من وقتی ورزش میکنه در ساق پاش احساس درد داره و اندازه ساق پاش از ساق پای دیگش تفاوت زیادی کرده راستش بخاطر این بیماری نتونسته به پزشک مراجعه کنه و البته پاش به نظرم ورم یا التهابی نداره فقط انگار عضله پاش بزرگتر و سفت تر شده میخواستم بفهمم علتش چی میتونه باشه؟ و چرا همچین اتفاقی به ساق پای دیگش نیفتاده؟
        ممنون.

      • سلام
        دوست عزیز
        با توجه به علایم ایشان باید معاینه شوند و به متخصص ارتوپد مراجعه کنند
        همچنین باید عکس رادیولوژی از ساق پا و ازمایش خون و بررسی کم خونی و کلسیم و ویتامین د۳ و منیزیوم و تیرویید و ESR و crp انجام شود

      • ??

  • سلام و درود و خسته نباشید.بنده یک سوال دارم…مادر بنده متحمل درد شدیدی در ناحیه قسمت جلویی ساق پای راست هستن و هنگام نشستن و برخاستن و آویزان بودن پا درد بیشتر هستش…علت این درد چه چیزی می تواند باشد…حقیقت به علت وجود این ویروس منحوس کرونا ترجیح دادیم فعلا به بیمارستان و…نبریم…ممنون میشم پاسخگو باشید

    پاسخ
    • سلام
      علت های متعددی ممکن است مطرح باشد
      جهت توضیح بیشتر از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۳ سال است که در ماه رمضان ساق پام شدید درد میکنه علائم چه میتواند باشد بیشتر هم پای چپ

    پاسخ
    • باسلام خسته نباشید من یک دوره یک هفته فشورده برنامه دو داشتم با گرم کردن کم وقبل از ان هیچ سابقه دویی نداشتم این یک هفته باعث شد کنار دو ساق پای من البته سمت چپ بیشتر درد شدید بگیرد پیش دکتر ارتوپد رفتم عکس پا هم گرفتم گفت استخوان مشکلی ندارد تعدادی داروی تقویتی و شل کننده عضات نوشت الان به چهار ماه استراحت شروع به پیاده روی و دوی نرم کردم دوباره کنار ساق من درد گرفت لطفا منو راهنمایی کنید علت چیه فقط یه نقطه خاص همیشه درد میگیره و فقط هم هنگام دو زدن انگار که درد کنار لبه استخوان ساق است جلو ساق نیست

      پاسخ
    • سلام
      اگر فقط در هنگام روزه داری است میتواند بعلت ضعف باشد
      آزمایش کم خونی و تیرویید و کلسیم و ویتامین د۳ بدهید

      پاسخ
  • سلام .من زیر شکم سمت چپم که درد میگیره ماهیچه های پای سمت چپم از بالا تا پایین درد میگیره در واقع درد میزنه به پای چپم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      نیاز به معاینه است
      به متخصص ارتوپد مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خدا قوت
    من حدود دو هفته س که بعد از حدود ۱۰۰ متر راه رفتن اول پشت زانوی راستم احساس گرفتگی و درد می کردم و حالا همینجور تا پشت ساق پام ادامه پیدا میکنه جوری که فقط باید بشینم
    دوباره بعد از ۵دقیقه نشستن پام عادی میشه و انگار هیچ مشکلی ندارم
    حالا هم دارم کم کم حس میکنم تو پای چپم همینطور شده

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      نیاز به معاینه و آزمایش است
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۴۲ س المه مدتی هست احساس درد در ساق پای راست دارم گاعی احساس میکنم سایر استخوانهم و مفاصل هم درد خفیف داره لطفا راهنمایی کنید
    البته یکی از رگهای قلبم کمی گرفتگی داره که تحت درمان پزشک قلبم
    متشکرم

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی بیشتر به متخصص داخلی مراجعه شود

      پاسخ
  • سلام . من ۲۶سالمه بیشتر اوقات درد ساق پا دارم بویژه بالای مچ و نرسیده به گوشت ساق پا . اصلا نمیتونم بخوابم پرکاری تیرویید و صرع دارم نمیدونم علت درد پاهام چیه گاهی وقتا بی قراری پا هم پیدا میکنم ممنون میشم اگه کمکم کنید
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش کم خونی و کمبود کلسیم و ویتامین د۳ انجام شود
      هورمون تیرویید باید در رنج نرمال تنظیم شود

      پاسخ
  • سلام. مادرم ۵۷ سالشه. و دوبار ساق پاش به صورت ناگهانی درد گرفته. سابقه پادرد داره ولی به این شکل نه.
    خودش میگه استخوان پام تیر میکشه و در حالت خوابیده هم دردش شدیدتر میشه. ممنون میشم اگر جواب بدید. تو این شرایط کرونا دکتر رفتن سخته.

    پاسخ
    • ممنون از راهنماییتون خانم دکتر???

      پاسخ
      • ??

  • سلام من هر صبح درد شدید پاشنه پا دارم و اخیرا زانوی راستم هم بسیار درد می کند MRI کمر هم گرفتم و دکتر گفت چیز خاصی نیست پس علت چه می تواند باشد؟

    پاسخ
    • سلام
      برای معاینه به متخصص ارتوپد مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام من امروز از خواب بیدار شدم و درد شدیدی پشت مچ پای راستم احساس میکنم در حدی که به سختی راه میرم و هیچ فعالیت خاصی نداشتم که به خاطر اون باشه و شب قبل هیچ‌دردی نداشتم و چون سیگار میکشم نگران لخته شدن خون هستم در ضمن ۳۱ سالم هست ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • ممنون از سایت خوبتون و راهنماییتون

      پاسخ
      • ???

  • سلام.مقاله مفیدی بود.سوال دارم، من 36ساله هستم و با قد172 و وزن 70 – قسمت زیر زانو تا مچ پا وقتی در معرض باد یا هوای خنک قرار میگیرد دردشدید ایجاد میشود و با گرم کردن به مرور از بین می رود.تیروئید وسابقه بیماری خاصی ندارم فقطگاه گاهی در قسمت کمک به علت اینکه کارمندم و پشت میز زیاد می شینم درد دارم که با استراحت از بین می رود

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزبز
      اگر هر دو ساق پا درد میگیرد آزمایش کلسیم و منیزیوم و ویتامین د۳ بدهید
      اگر فقط یک پا است ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام گاهی نقطه ایی مشخص از ساق پای راست ورم ریزی کرده و درد شدیدی دارد بطوریکه اگر در خواب باشم از خواب بیدار می شوم لطفا علت را بیان کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      چون نقطه ی مشخصی است باید معاینه شود.به متخصص ارتوپد مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۷ سالمه قدم ۱۶۵ و وزنم ۵۸ هستش و ۲سالی هست که مرتب ورزش بدنسازی رو دنبال میکنم. من چه زمانی که اصلا ورزش نمیکردم چه الانی که مرتب ورزش میکنم در زمان هایی که استرس و یا هیجان پیدا میکنم ویا عصبی میشم ویا حتی روز هایی که نسبت به روزهای عادی کار بیشتر میکنم ” نه کار سنگین ” دچار درد شدید در ساق پام میشوم میخواستم بدونم این درد عادیه؟ آیا نیازه به پزشک مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش تیرویید و کلسیم و ویتامین د۳ و کم خونی بدهید
      اگر فقط یک پا درد میگیرد معاینه و عکس رادیولوژی هم انجام شود

      پاسخ
  • سلام، سعید هستم وقت بخیر
    چند روز پیش از ارتفاع یک متری سقوط کردم و عضله پشت ساق پام با گوشه جدول برخورد کرد و درد شدیدی گرفت
    بعد از چند روز حالا درحالت عادی درد نداره اما وقتی عضله رو سفت میکنم یا زمان دو زانو نشستن شدیدا درد میگیره
    تو حالت ایستاده و حتی موقع خواب این درد بروز میکنه و از خواب بیدار میشم و تا انگشتان پا هم ادامه داره
    مشکل رو چطور میتونم برطرف کنم
    متشکرم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      باید معاینه شوید و درصورت نیاز mri انجام شود
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من سه ماه پیش زانوم ضربه دید و بعد از عکس برداری و mri گفتن مشکل خاصی نیست ‌. ولی هنوزم گاهی زانو درد دارم و به تازگی پشت ساق پام احساس ضعف و بی حسی و در انگشتام احساس سرما میکنم . میتونه مربوط به زانوم باشه ؟

    پاسخ
  • سلام. من ۳۲ سالمه. ۱۷۱ قد و ۶۳ وزنمه. چند وقتیه که با ورزش و حتی پیاده روی ساق پام درد میگیره و احساس ضعف میکنم. اگه درحال انجام حرکات ورزشی باشم تعادلمو از دست میدم. ممنون میشم راهنماییم کنید.در ضمن دیسک تو مهره پنجم کمری دارم که خیلی خفیفه

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      با توجه به از دست دادن تعادل لازم است معاینه انجام شود
      گاهی درد دیسک حتی اگر خفیف باشد میتواند به ساق پا منتقل شود
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دكتر من هنگام نشسن درد در پاي راستم بيشتر ميشود انگار حالت گرفتگي شديد بمن دست ميده ولي وقتي دراز ميكنم هيچ دردي ندارم.سن من 43ووزن 81كيكوگرم هستم

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه و بررسی به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید

      پاسخ
  • سلام بهرام هستم ٣٧ساله حدودا دوسال هست که در وسط استخوان از کمر ولگن تا زانو احساس میکنم که بیشتر اوقات احساس سوزش و سوزن سوزنی شدن در قسمت کف پا و ساق میکنم بعضی وقت ها آنقدر شدید میشه که مجبور هستم مسکن مصرف کنم البته بیشتر توی هوای سرد سراغم می آمد و یه مدت شروع کردم به مصرف سیر و کاملا خوب شد ولی دوباره شروع شده وخیلی اذیت می‌کنه لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام مادر من ۴۹ ساله هستند،ایشون از قبل زانو درد داشته اند مدتی هست که استخوان ساق پا هم درگیر شده و به پشت پا هم میرسه دردشون بحالت سیخ سیخ شدنه،وزن ایشون حدودا ۹۰ کیلو

      پاسخ
    • سلام
      دوست عزیزم
      علایم شما با توجه به سابقه ۲ ساله نیاز به معاینه و عکس از مهره های کمر دارد
      درد کمری که به پاها تیر میکشد و حالت سوزن سوزن شدن دارد میتواند مطرح کننده دیسک باشد

      پاسخ
  • سلام ،خسته نباشید
    ۴۲ سالمه ،اضافه وزن دارم ،اکثر اوقات درد ساق پا دارم ، مدتی هست برای کاهش وزن شروع به پیاده روی کردم ،اما درد ساق پا و کف پای شدیدی دارم ،تا حدی که از درد خوابم نمیبره، به تازگی هم میخوام مشغول کاری بشم که باید روزی حداقل ده ساعت سرپا باشم ، به نظر شما چکار کنم ، این کار را انجام بدم ؟؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      سعی کنید هنگام پیاده روی از زمان کم شروع کنید و کم کم بر مدت پیاده روی اضافه کنید
      علاوه بر ان با رژیم غذایی وزن خود را کم کنید
      سعی کنید از متخصص تغذیه در این مورد کمک بگیرید

      پاسخ
      • ممنون از لطف شما

      • ???

  • سلام
    بنده ۲۶سالمه درد شدید زانو و ساق پا دارم بخصوص بعد از راه رفتن و هنگام ایستادن به دکتر هم مراجعه کردم گفتن نرمی غضروف هست اما با دارو خوب نشد.درد بخاطر چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید
      ببخشید من حدود دوساله که ورزش میکنم
      ولی موقع انجام حرکات پرشی مثل پرواته و طناب ساق پام به شدت درد میگیره که درد مربوط به استخوانه و تا چندین روز این درد خوب نمیشه
      به دکترمراجعه کردم وباتوجه به عکسی که تهیه کردم گفتن که استخوان های خیلی ضعیفی دارم و به هیچ وجه نباید ورزش کنم برای درمانش چکاری میتونم انجام بدم؟

      پاسخ
      • سلام
        باید عکس بررسی شود
        با متخصص ارتوپدی مشورت کنید

  • سلام من ۳۵ سالمه و۱۶۰قدو۵۸کیلو وزن.نزدیک ب یکساله ک درد شدیدی از ناحیه زانو تا ساق پا دارم فقط موقع خواب یا زمانی ک پاهامو دراز میکنم شدید میشه ودرحالت راه رفتن وایستاده دردی ندارم ب حدی ک این درد از خواب بیدارم میکنه و حس ضعف خیلی بدی همراه بادرد غیر قابل تحملی پیدا میکنم.تشکر از پاسخگویی

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      با توجه به یکساله بودن درد و شدت درد لازم است توسط متخصص ارتوپدی معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.
    من ۲۶سالمه چند مدتیه که درد نسبتا شدیدی در ناحیه زانو و ساق پای سمت راست دارم زمانی که راه میرم یا حالت ایستاده چند دقیقه ای دارم درد شدید میشه به دکتر مراجعه کردم گفتن نرمی غضروف دارو هم دادن اما خوب نشد.

    پاسخ
    • سلام
      جهت اقدامات تشخیصی بیشتر محددا به پزشک خود مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چند وقته شبها موقع خواب درد و احساس ناخوشایندی تو ناحیه ساق پا دارم احساس میکنم استخوان ساق پام متورم میشه وقتی ب استخوان ساق پا فشار میارم یا دوزانو روی زمین میشینم بهتر میشه تو نت سرچ کردم ممکنه سندرم پای بیقرار داشته باشم ؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن است
      ولی ابتدا ازمایشاتی نظیر خون،کلسیم،فسفر،منیزیوم ،ESR,CRP بدهید
      و نتیجه را اطلاع دهید

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید
    من چند وقته درد پای شدید دارم که از کف پام شروع شد و الان رسیده تا ران پام…دردش بیشتر عضلانیس.. قد من ۱۷۱ و وزنم ۶۸ میباشد. بیماری تیرویید کم کار دارم ، از قرص های لووتیروکسین، داستینکس ، گلوکوفاژ استفاده میکنم و مدتی است از ویتامین های مختلف (D3/E/منیزیم/زینک/ب کمپلکس) نیز استفاده میکنم
    ولی همچنان پا درد هستم
    که گهگاهی بهتر میشود
    دردم به صورتی است که کشیدگی عضلات با اینکه با درد همراه هست حس خوبی بهم میده و حس میکنم یکم بهتر میشم
    مثلا توی رکوع دوست دارم بیشتر خم شم تا ماهیچه های پشت ساق پام بیشتر کش بیان.
    دوست دارم پاهام رو مشت و مال و فشار بدهم
    کف پاهام،پشت ساق پام ، پشت رون پام و جلوی رون پام درد داره
    حالت سرد بودن و گزگز نداره
    بیشتر دردش شبیه این میمونه که دست توی یخ باشه و بد حالت کرختی و بی حسی داره اما درد هم داره! (شاید هم حالت غش رفتن دارد) دقیقا نمیتونم توضیح بدم
    ولی خیلی دارم اذیت میشم
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش خون،تیرویید،کلسیم،فسفر،منیزیوم بدهید و نتیجه را اطلاع دهید

      پاسخ
  • سلام.مدتی هست که ساق هردو پام درد میکنه و گاهی هم احساس ضعف میکنم.این مشکل بخاطر ورزش کردن هست یا علت دیگه ای داره؟

    پاسخ
    • سلام
      سن خود را ذکر نکرده اید
      اگر احساس ضعف و بی حسی و کرختی دارید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
      در غیر اینصورت آزمایش خون و کلسیم و ویتامین د و….بدهید

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید خانمی هستم 40 ساله از قسمت زیر زانو در قسمت ساق هر دو پا تا کف پاها احساس درد و سفت شدن ماهیچه ها و سنگینی پاها میکنم مرتب پاهام خواب میره. مثل اینکه ورزش سنگین انجام داده باشم عضلات قفل میکنه. جوری که شب خوابم نمیره از درد

    پاسخ
    • سلام
      لازم است آزمایش کم خونی،تیرویید،کلسیم، ویتامین د۳ و….زیر نظر متخصص ارتوپدی انجام شود

      پاسخ
  • من حدود یک سال پیش عمل جراحی تنگی کانال نخاعی گردن انجام داد م
    علت مراجعه به پزشک هم فقط درد در ناحیه ساق پا و کف پا بود که بعد از آزمایش های فراوان و ام ار ای به این نتیجه رسیدن که تنگی کانال نخاعی گردن دارم که تا حدی بود که خیلی از دکترهای جراح از انجام جراحی من باز زدند و انجام ندادن وگغتن که نخاع من نود در صد قطع شده
    ولی بعد از عمل جراحی هیچ فرقی در حالت درد و بی حسی و گزگز پاهام ایجاد نشد در ضمن من از ناحیه ساق دست نیز همچین مشکلی رو داشتم که الان بهبود پیدا کرده
    ولی در ساق پاها و کف پاهام هیچ تغییر ی انجام نشده
    ممنون میشم کمکم کنید خودم هم از نظر مالی زیاد در وضعیت خوبی نیستم
    ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      لازم است مجددا mri از گردن و ستوت مهره ها انجام شود تا مشخص شود چه مقدار تنگی برطرف شده
      همچنین زیر نظر متخصص جراحی مغز و اعصاب فیزیوتراپی و آب درمانی انجام دهید

      پاسخ
  • عالی

    پاسخ
    • ??

      پاسخ
  • سلام من۲۴سالمه،مدتی میشه پای راستم دقیقا ماهیچهاَش ورگ وریشه هاشو انگاریکی میکشه طوری که باباندواینا محکم میبندم تاارام بشه بعضی موقعها انقدبامشت میزنم بی حس شه بیشتروقتهااززانوبه پایین بعضی موقعها میزنش تو رانم تاپاینن رگهاش درد میکنه طوری که پاهام همیشه کش میدم تاارام شه..دلیلش چیه؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید
      درد با این شدت نیاز به معاینه از نظر دیسک و ….دارد.به متخصص ارتوپد مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام من ۳۴سالمه بچه دومم به دنیا اومده ۶ماهه شیر میدم .چند وقتیس دوتا ساق پاهام گاهی ران هاضعف شدیدی دارن و کبودی هایی هم گاهی میبینم روی پاهام ..خیلی نگرانم کرده .در ضمن مشکل کمر درد هم دارم

      • سلام
        دوست عزیز باید معاینه شوید تا عللی همچون دیسک کمر که میتواند درد تیر کشنده به پا بدهد بررسی شود
        همچنین آزمایش کم خونی و تست انعقادی و کلسیم و ویتامین د۳ انجام شود

  • باسلام خسته نباشید حدود۳هفته هست دردشدیدی جلوی ساق پادارم دکترسلکسیب وامپولدادن امااثری نداشت با راه رفتن ونشستن تشدید میشه بعصی مواقع استراحت هم درد دارم راهنماییم کنید لطفا

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز نیاز به معاینه و درصورت لزوم رادیوگرافی است
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.دکتر جان من پای چپم زانو به پایین اکثرا درد میگیره قبلا که میرفتم سرکار فکر میکردم از خستگی.ولی الان که کلا تو خونه م بازم درد دارم اکثرا.قرص ویتامین دی مصرف میکنم ماه یبار ۵ ماه پیش آزمایش دادم کلسیم و ویتامین دی اوکی بود

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به مزمن بودن درد عکس رادیولوژی از پای چپ باید انجام شود
      به متخصص ارتوپد مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام دختری ۱۳ ساله هستم.
    چند روزیه که کنار ساق پای راستم درد شدیدی احساس میکنم.تحرک زیادی هم نداشتم این چند روزه.معمولا هم در اواسط روز رخ میده.خواستم ببینم ایا مشکل جدی هست؟

    پاسخ
  • با عرض سلام و صبح بخیر مدتی است فقط شبها در حال نشسته یا درازکش از زانو به پایین هر دو پام احساس خستگی بطوری که تو خواب بیدار میشم با ماساژ بهتر میشم کارم اداری، قندم رو مرز باید پرهیز کنم چون پدر و مادرم دیابتی هستند عادت به مسکن هم ندارم

    پاسخ
    • باسلام و احترام
      خانمی 52 ساله هستم. گاهی اوقات احساس سوزش بسیار شدیدی در مغز استخوان ساق پا دارم ک در ناحیه پهلو و کمر درد احساس میکنم. دلیل آن چیست؟ باتشکر

      پاسخ
      • با سلام و تشکر فراوان، 39 ساله هستم با وزن 84 کیلو و قد 170 مدت چهار سالی هست که بعضی اوقات و معمولا به مدت سه تا ده شب از ناحیه ساق پا تا نوک انگشتان هر دو پا احساس درد کوفتگی دارم طوری که مشخص نیست از درون استخوان هستش یا عضله، با ماساژ در لحظه خوب میشه و احساس خوبی داره ولی بلافاصله بعد ماساژ درد بیشتر میشه. فشار و ماساژ پشت قوزک پا هم اون رو خیلی تسکین میده. با مسکن هم آروم میشه و گاهی برای خوابیدن مجبورم استفاده کنم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

      • سلام
        دوست عزیز
        نیاز به معاینه و بررسی آزمایش کلسیم و منیزیوم و تیرویید و‌…..است
        به پزشک عمومی یا متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      • سلام
        دلایل متعددی ممکن است مطرح باشد
        نیاز به معاینه و بررسی می باشد
        یکی از دلایل می تواند بیرون زدگی دیسم های بین مهره های کمر باشد

  • سلام من 3 ماه پیش کشکک پام شکست عمل کردم الان ک خیلی راه میرم پشت ساق پام احساس گرفتگی میکنم

    پاسخ
    • سلام
      با نظر متخصص ارتوپد فیزیوتراپی بروید
      و مکمل تقویت عضلات و استخوان مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام ، ببخشید خانم من در ناحیه زیر استخوان ساق پای راست احساس سوزش و حرارت میکنه و میگوید زیر ساق پام داغ است انگار آتیش گرفته ، خواهش علت این مشکل و راه درمان را بفرمائید، با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      مشکل ایشان از کی شروع شده؟ آیا همراه سوزش است؟
      گاهی سوزش و درد شدید ۳-۴ روزه و ناگهانی بدون سابقه ضربه میتواند علایم شروع زونا باشد که بثورات پوستی بعدا بروز میکند

      پاسخ
  • سلام وادب من پشت پاهام‌چندشبی هست خیلی درد داره به حدی که خوابم نمیبره هرچی بادکش و ماساژم دادم فایده نداره البته ورزش ندارم و چند روزه بخاطر طرح ترافیک با دوچرخه میرم سرکار چکار کنم ممنون

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر..مدت زیادی هست که مغزاستخوان پاهام بیشتر ساق پا درد میکنه دردش درد بی حوصلگی دردی که روی اعصاب باشه هست ولی درد نیست انگار بی حسی بی قراری باشه اینجوری هست که حتی با مالش دادن و مسکن هم آروم نمیشه بیشتر موقع استراحت و خوابیدن اینجوری میشم قبلا هم ضربه نخورده..دیسک کمر و دیسک گردن هم دارم خانمی 35ساله هستم

    پاسخ
    • سلام
      درد با توجه به اینکه مایل به بی حسی است میتواند ناشی از دیسک کمر باشد

      پاسخ
  • با سلام
    مدتی دردی رو در پشت زانو پا راستم دارم چند باری رفتم پیش دکتر امپول مولتی ویتامین زده یا پماد دادن استفاده کردم اما با ورزش دوباره بازم دردش شروع و بیشتر شده فقط پا راستم این مشکلو داره

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به درد مزمن جهت معاینه به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    درود وسپاس فراوان
    34سالمه چند ساله که درد شدید هنگام خاب واحساس سردی در استخوان وماهیچهای هردوپام از زانو به پایین دارم به طوری که عرق سرد ولرز میگیرم قبلا کمتر بود ولی یک ساله که خیلی شدید ومداوم شده… دردش از بس شديده که اصلا نمیتونم بخابم واریس هم دارم وبا مسکن هم دردش آروم نمیشه… ممنون میشم کمکم کنید… با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی
      لازم است آزمایش فاکتورهای روماتیسمی و تب مالت و کلسیم و منیزیوم و….انجام شود.به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام و سپاس ، ببخشید خانم من چند روزی است که احساس درد و گرمای شدیدی در ناحیه زیر استخوان ساق پای راست دارد و دائم نگوید زیر استخوان ساق پایم داغ میشود و می سوزد ، میخواستم علت آن را بپرسم و راه درمانش را ؟ با تشکر فراوان

    پاسخ