قرص آسنترا یا سرترالین چیست و برای چه مشکلاتی تجویز می‌شوند؟

قرص سرترالین
اشتراک گذاری 757 نظر

سرترالین یا قرص آسنترا، دارویی مهارکننده‌ و بازجذب سروتونین (SSRI) است. قرص سرترالین، برای درمان افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) و اختلال پانیک معمولا تجویز می‌شود. این دارو با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند. آسنترا معمولاً برای افراد بالای ۱۸ سال تجویز می‌شود و در کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال، فقط در شرایط خاص و تحت نظر پزشک قابل استفاده است. حالت تهوع، سردرد و مشکلات خواب، از جمله عوارض قرص آسنترا هستند. روانپزشک‌ها و برخی پزشکان عمومی، معمولا این دارو را تجویز می‌کنند.

رعایت دقیق دوز و خودداری از قطع ناگهانی آسنترا، مهم‌ترین نکاتی هستند که در زمینه مصرف این دارو باید از آن آگاه باشید. این موارد و نکات مهم دیگر در زمینه این قرص، مواردی هستند که در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر درباره آنها خواهید خواند.

محتوای این مطلب، توسط متخصصان بیمارستان روانپزشکی دل آرام سینا مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

 

بیمارستان دل آرام سینا

اگر سوالی درباره این دارو، آسنترا و لاغری، آسنترا و فشار خون، آسنترا و بی اشتهایی، دارید، می‌توانید در انتها و در بخش نظرات بنویسید تا مشاور سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

قرص آسنترا چیست؟

قرص آسنترا یا سرترالین یکی از انواع دارو ضد افسردگی است که متعلق به گروهی از دارو‌ها به نام مهارکننده­‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است. قرص asentra برای درمان اختلال افسردگی اصلی، اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) استفاده می‌شود. همچنین برای درمان اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی هم کاربرد دارد. این قرص در واقع، اختلالی را که در واسطه‌های شیمیایی مغز به وجود می‌آیند را درمان می‌کند. سروتونین یکی از واسطه‌های شیمیایی در مغز است که اگر به درستی ترشح نشود، فرد را به بیماری و استرس مبتلا می‌کند. این قرص با ایجاد تعادل میان واسطه‌های شیمیایی در مغز، در پیشگیری از افسردگی، استرس و اضطراب شدید مؤثر است.

قرص آسنترا

اَشکال مختلف و دوزهای موجود داروی سرترالین یا آسنترا

نام تجاری آسنترا (zoloft)، سرترالین است. داروی سرترالین یا آسنترا، به شکل‌های مختلفی مثل قرص، کپسول و محلول خوراکی و در دوزهای مختلف، عرضه می‌شود:

  • آسنترا 25
  • آسنترا 50
  • آسنترا 100

اشکال مختلف این دارو در دوزهای مختلف، به دکتر روانپزشک اجازه می‌دهد تا بر اساس سن، شرایط جسمی و میزان نیاز بیمار، بهترین تجویز را داشته باشند. در ادامه و در جدول زیر، انواع برندهای آسنترا را آورده‌ایم:

برند دارودوز (میلی‌گرم)
قرص آسنترا۱۰۰
قرص آسنترا۵۰
قرص اینوسترال۱۰۰
قرص اینوسترال۵۰
داروی سرترالین/ Sertraline
قرص مینو سرترالین۵۰
قرص سرترابایول۵۰
قرص سرترالین پورسینا۵۰
قرص سرترالین عبیدی۵۰
قرص سرترالین حکیم۵۰
قرص سرترالین سها۵۰
قرص سرترازین۵۰
قرص زولامین۵۰
کپسول سرترالین میدفارم۱۰۰
کپسول سرترالین اکسیر۱۰۰
قرص سرترالین هگزال۵۰
قرص زولوفت (زلوفت)۵۰
قرص زولوفت (زلوفت)۱۰۰
قرص سرمنتا۵۰
توجه! این دارو، بیشتر تحت عنوان سرترالین عرضه می‌شود.
زلفت، نام دیگر آسنترا یا سرترالین
زلفت، نام دیگر آسنترا یا سرترالین

قرص آسنترا 25 برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

قرص آسنترا ۲۵ میلی‌گرم معمولاً برای درمان اختلال پیش از قاعدگی (PMDD)، زودانزالی و پنیک تجویز می‌شود.

قرص آسنترا ۵۰ برای چیست؟

به طور معمول پزشک قرص‌های روکش دار asentra 50 را برای افسردگی خفیف تجویز می‌کند. البته بستگی به وضعیت جسمانی فرد، سن و سال و جنسیت او نیز بستگی دارد و داشتن سابقه بیماری ممکن است در تجویز دوز آن تغییر کند. تهوع، خشکی دهان، یبوست یا اسهال یا بی‌خوابی و سرگیجه، از عوارض قرص اسنترا ۵۰ هستند. در ضمن، بهترین زمان مصرف قرص آسنترا 50، شب قبل از خواب است.

قرص آسنترا ۱۰۰ برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

قرص آسنترا ۱۰۰ هم مانند اسنترا ۵۰ است اما دوز بالاتری داشته و اگر وضعیت افسردگی یا حالات روحی بیمار از حالت عادی خارج شود، پزشک آسنترا ۱۰۰ را تجویز می‌کند. عوارض مصرف قرص آسنترا ۱۰۰ بیشتر از عوارض قرص آسنترا ۵۰ است. پس بدون نسخه پزشک و سرخود از این دوز استفاده نکنید. کاهش میل جنسی، تأخیر در انزال و سردرد و تاری دید، از عوارض آسنترا ۱۰۰ هستند.

کاربردهای درمانی قرص آسنترا (سرترالین)

مهم‌ترین تاثیر سرترالین، درمان بیماری‌هایی است که به واسطه فعل و انفعالات شیمیایی همچون سروتونین رخ می‌دهند. البته درمان PTSD با سرترالین نیز ممکن است. عدم ترشح درست سروتونین، باعث بروز مشکلات زیر می‌شود:

افسردگی اساسی (Major Depressive Disorder – MDD)

افسردگی اساسی اختلالی است که باعث کاهش انرژی، انگیزه، و افزایش افکار منفی می‌شود. آسنترا با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود خلق و خوی افراد مبتلا به این اختلال کمک می‌کند و علائمی مثل احساس ناامیدی، بی‌ارزشی، و کاهش تمرکز را کاهش می‌دهد.

نکته! درمان افسردگی با سرترالین معمولاً چند هفته زمان می‌برد تا اثرگذاری کامل خود را نشان دهد.

اختلال اضطراب فراگیر و اجتماعی (Generalized and Social Anxiety Disorder)

در اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، افراد دچار نگرانی‌های غیرقابل‌کنترل و شدید هستند. اختلال اضطراب اجتماعی شامل ترس از قضاوت یا خجالت در جمع می‌شود. سرترالین با کاهش حساسیت به محرک‌های اضطراب‌زا و تقویت اثرات آرامش‌بخش سروتونین، به کاهش این نگرانی‌ها کمک می‌کند.

ایجاد حس بهتر با مصرف سرترالین
ایجاد حس بهتر با مصرف سرترالین

اختلال وسواس اجباری (Obsessive-Compulsive Disorder – OCD)

افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری (OCD) دارای افکار مزاحم و رفتارهای اجباری هستند. سرترالین با کاهش فعالیت‌های نواحی مغزی که در بروز وسواس و اجبار نقش دارند، میزان افکار وسواسی و رفتارهای اجباری را کاهش می‌دهد. این دارو معمولاً برای این اختلال نیازمند دوزهای بالاتری است و زمان طولانی‌تری برای مشاهده نتایج کامل دارد.

اختلال پانیک (Panic Disorder)

اختلال حمله پانیک باعث بروز حملات ناگهانی و شدید اضطراب و ترس می‌شود. سرترالین به تنظیم فعالیت‌های مغزی مرتبط با این حملات کمک می‌کند و در کاهش تکرار حملات پانیک و شدت علائم جسمانی مانند تپش قلب، لرزش و سرگیجه موثر است.

این دارو به کاهش حساسیت سیستم عصبی به استرس به عنوان یک داروی ضد استرس کمک می‌کند و موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران می‌شود.

اختلال استرس پس از سانحه (Post-Traumatic Stress Disorder – PTSD)

در افراد مبتلا به PTSD، تجربه‌های دردناک و اضطراب‌زا می‌تواند به کابوس، فلاش‌بک و حساسیت بالا به استرس منجر شود. سرترالین با تنظیم سروتونین در مغز، واکنش‌های شدید به استرس و علائم اضطراب‌آور این اختلال را کاهش می‌دهد و به بازسازی آرامش روانی در این افراد کمک می‌کند.

تاثیر آسنترا بر زود انزالی

یکی از تأثیرات جانبی مفید آسنترا یا سرترالین، بهبود زودانزالی در برخی از مردان است. این دارو به افزایش کنترل بر زمان انزال کمک کرده و می‌تواند مدت زمان رابطه را طولانی‌تر کند. معمولاً تأثیرات سرترالین بر زودانزالی پس از چند هفته مصرف منظم دارو ظاهر می‌شود.

برای بهبود زودانزالی، آسنترا ممکن است با دوز کمتر تجویز شود و نتیجه مطلوب معمولاً پس از چند هفته استفاده مداوم مشاهده می‌شود. با این حال، باید تحت نظر پزشک و به دقت تجویز شود تا عوارض احتمالی مانند کاهش میل جنسی، سردرد و مشکلات گوارشی نیز مدیریت شوند.

تاثیر قرص آسنترا بر کبد

در بیشتر افراد سالم، مصرف آسنترا تأثیر منفی چندانی بر کبد ندارد، اما در موارد خاص و به ویژه در افرادی که مشکلات کبدی دارند، ممکن است باعث افزایش آنزیم‌های کبدی و بروز مشکلات کبدی شود. لازم به ذکر است که قرص آسنترا، توسط کبد تجزیه می‌شود.

آیا قرص آسنترا برای کودکان هم تجویز می‌شود؟

قرص آسنترا یا سرترالین، در برخی موارد و با تجویز روانشناس یا روانپزشک کودک، برای رده سنی کودکان و نوجوانان تجویز می‌شود. این دارو به‌ویژه برای کودکان بالای ۶ سال که دچار اختلالات روانی مثل وسواس فکری- عملی (OCD) هستند، می‌تواند مفید باشد. البته این دارو برای درمان افسردگی یا اضطراب در کودکان و نوجوانان باید با دقت بیشتری مصرف شود چون ممکن است با عوارضی مثل تغییرات خلق‌وخو یا مشکلات خواب همراه باشد.

نحوه مصرف قرص آسنترا

آسنترا یا سرترالین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل‌های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنما‌های دارو یا برگه‌های دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گاهی دوز مصرفی شما را تغییر دهد. آسنترا را با یا بدون غذا، هر روز در یک زمان معین مصرف کنید. مایع آسنترا (کنسانتره خوراکی) باید درست قبل از مصرف با مایع رقیق شود. تمام دستورالعمل‌های ترکیبی ارائه شده با دارو را بخوانید و به دقت دنبال کنید. در صورت نیاز به کمک، از پزشک یا داروساز سؤالات خود را بپرسید.

محلول مخلوط را با سرنگ ارائه شده یا دستگاه اندازه‌گیری دوز (نه قاشق آشپزخانه) اندازه‌گیری کنید. سرترالین ممکن است باعث نتایج نادرست در نتایج آزمایش ادرار شود. به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از این دارو استفاده می‌کنید. مصرف آسنترا را به طور ناگهانی قطع نکنید، زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی (مانند بی‌قراری، گیجی، سوزن‌سوزن شدن یا احساس شوک الکتریکی) داشته باشید. قبل از قطع دارو از پزشک خود سؤال کنید. دارو باید در ظرف در بسته، در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.

مصرف قرص آسنترا تحت نظر روانشناس

میزان مصرف روزانه آسنترا چه قدر است؟

معمولاً پزشکان برای بزرگسالان ۵۰ میلی‌گرم آسنترا در روز را پیشنهاد می‌دهند. اما با توجه به شدت بیماری، می‌تواند حداکثر دوز تجویز شده را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز افزایش دهد.

سرترالین چه زمانی اثر می‌کند؟

داروی سرترالین بلافاصله پس از مصرف اثر نمی‌گذارد و نیازمند مصرف منظم حداقل دو هفته‌ای است. برخلاف داروهای فشار خون که پس از مصرف تأثیر فوری دارند، سرترالین برای شروع اثرگذاری به زمان بیشتری نیاز دارد. در برخی افراد، علائم بهبودی تا حدود چهار هفته پس از مصرف منظم این دارو مشاهده می‌شود.

سرعت و میزان جذب سرترالین

سرترالین از طریق دستگاه گوارش، بسته به غلظت پلاسمایی خون معمولاً بین ۴ تا ۶ ساعت جذب می‌شود. در رابطه با قدرت جذب سرترالین، دو نکته مهم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • جذب سرترالین تحت تاثیر غذا قرار نیست و خوردن آن با غذا، باعث جذب سریع‌تر آن نمی‌شود.
  • مصرف آسنترا با غذا ممکن است به کاهش عوارض گوارشی کمک کند.

نکته! به دلیل جذب نسبتاً ثابت سرترالین، معمولاً شروع اثرات مثبت دارو مانند کاهش علائم اضطراب و افسردگی چندین هفته طول می‌کشد.

آیا داروی آسنترا عوارضی دارد؟

مثل هر داروی دیگری، آسنترا علاوه‌بر این که فواید بسیاری دارد، ممکن است باعث بروز عارضه‌های مختلفی شود؛ مثلا سرترالین و سردرد به هم مرتبط هستند. در واقع، عوارض اولیه آسنترا به قدری متنوع هستند که در ادامه و در بخش‌های مختلف، به آنها اشاره خواهیم کرد.

عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند

آسنترا همراه با اثرات سودمند خود در درمان اختلال افسردگی، ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض ناخواسته شود. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشید. درصورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در حین مصرف آسنترا فوراً با پزشک خود مشورت کنید:

عوارض بیشتر رایج سرترالین

لیست عوارضی که در ادامه می‌خوانید، معمولا برای تمام کسانی که این دارو را مصرف می‌کنند، رخ می‌دهد:

  • کاهش علاقه به رابطه جنسی
  • عدم ترشح مایع منی (در مردان)
  • ناتوانی در داشتن یا حفظ نعوظ
  • از دست دادن توانایی جنسی، میل، انگیزه یا عملکرد

در صورت بروز این موارد، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض کمتر رایج یا نادر

عوارض قرص آسنترا گاه گذرا و زودگذر هستند و گاه برخی از این عوارض به ندرت در گروهی از افراد رخ می‌دهد. برای مثال ممکن است مدتی پس از مصرف قرص آسنترا دچار گیجی، تشنج، اسهال یا یبوست، خواب آلودگی شدید، خشکی دهان یا تشنگی شدید شوید. افزایش تنش، تند صحبت کردن و احساسات هیجانی و اعمال خارج از کنترل از دیگر عوارض قرص آسنترا هستند. برخی دیگر از این عوارض عبارتنداز:

  • تب و لرز و بی‌قراری
  • ناتوانی در نشستن و کمبود انرژی
  • افزایش تعریق
  • از دست دادن کنترل مثانه
  • اسپاسم عضلانی یا تکان خوردن تمام اندام‌ها
  • خونریزی بینی
  • رفلکس‌های بیش‌فعال
  • ضربان قلب تند
  • لکه‌های قرمز یا بنفش روی پوست و بثورات پوستی
  • کهیر یا خارش
  • از دست دادن ناگهانی هوشیاری و تشنج
  • حرکات یا حالات غیر عادی یا ناگهانی بدن یا صورت
  • ترشح غیر معمول شیر (در زنان)

توجه! این علائم، بسیار نادرند و ممکن است در دو مورد مشابه، به‌صورتتی متفاوت خود را نشان دهند.

عوارض قطع مصرف ناگهانی آسنترا

عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی ندارند

برخی از عوارض جانبی آسنترا یا سرترالین ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند؛ زیرا بدن شما با دارو سازگار می‌شود. همچنین، پزشک متخصص یا دکتر روانپزشک راه‌های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما خواهد گفت. از عوارض قرص سرترالین که البته کمتر رایج هستند اما به هرحال ممکن است دچار آن شوید، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشفتگی، اضطراب یا عصبی بودن
  • درد مثانه و ادرار کدر
  • سوزش، خارش، بی‌حسی، گزگز، سوزن‌سوزن شدن، یا احساس سوزن‌سوزن شدن
  • تغییرات در بینایی
  • یبوست
  • ادرار سخت، سوزش یا ادرار دردناک
  • برافروختگی یا قرمزی پوست همراه با احساس گرما
  • میل مکرر به ادرار کردن
  • افزایش اشتها
  • درد یا حساسیت در اطراف چشم و استخوان گونه
  • گرفتگی یا آبریزش بینی

معده اسیدی یا ترش همراه با آروغ زدن، کاهش اشتها یا کاهش وزن، اسهال یا یبوست، سوزش سردل و درد معده، خواب‌ آلودگی غیر معمول بعضی از این عوارض هستند.

عوارض آسنترا در دراز مدت

سرترالین یک داروی ایمن و مؤثر است که اگر طبق دستورالعمل استفاده شود، عوارض طولانی مدت زیادی ندارد. اما در صورت عدم رعایت اصول، می‌تواند منجر به از دست رفتن میل جنسی، از دست دادن انگیزه و ایجاد اضطراب شود.

استرس و اضطراب زن جوان در اثر مصرف آسنترا
استرس و اضطراب زن جوان در اثر عوارض مصرف آسنترا

عوارض گوارشی سرترالین

تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، درد و ناراحتی معده و نفخ و گاز معده، از جمله عوارض گوارشی سرترالین هستند. اگر این علائم گوارشی، شدید و مداوم باشند یا منجر به کاهش وزن، خستگی مفرط یا خشکی دهان و پوست شوند، باید به پزشک مراجعه کنید.

عوارض آسنترا بر چشم

مصرف سرترالین ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مرتبط با چشم شود:

  • خشکی چشم
  • تاری دید
  • حساسیت به نور

توجه! این عوارض، معمولا نادر هستند.

مصرف طولانی مدت سرترالین خطرناک است؟

قرص آسنترا باعث چاقی یا لاغری می‌شود؟

یکی از سؤالاتی که در هنگام مصرف قرص آسنترا برای اغلب افراد پیش می‌آید، این است که آیا قرص آسنترا ۱۰۰ و ۵۰ باعث چاقی یا لاغری می‌شود یا خیر؟ طبق مطالعات انجام شده، این قرص به دلیل داشتن خواص مختلف، می‌تواند به چاقی یا لاغری فرد مصرف‌کننده منجر شود.

اما این نتایج کاملاً قطعی نیست. بهتر است برای اینکه دچار چاقی، اضافه وزن یا لاغری و کاهش وزن شدید نشوید، همزمان با مصرف قرص آسنترا، یک برنامه ورزشی مناسب را دنبال کنید. این کار باعث می‌شود که از عوارض قرص آسنترا یا سرترالین جلوگیری کنید.

اما به شما توصیه می‌کنیم که اصلاً نگران چاقی یا لاغری خود در هنگام مصرف این قرص نباشید؛ چون این قرص به دلیل شرایط فعلی شما تجویز شده و وضعیت روحی شما بسیار مهم‌تر از شرایط جسمی، چاقی و لاغری شما است.

اعتیاد به سرترالین

اعتیاد به سرترالین یا آسنترا به معنای وابستگی جسمی یا روانی به این دارو نیست. وابستگی روانی یا سو مصرف آن برای داشتن حال بهتر، ممکن است باعث تمایل بیشتر فرد به مصرف شود. اگر در چنین شرایطی هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

علائم اوردوز با سرترالین

اوردوز با مصرف بیش از حد سرترالین، می‌تواند علائم جدی و گاهی خطرناک ایجاد کند. نشانه‌های اوردوز با سرترالین را بسته به دلیل آن، در جدول زیر آورده‌ایم:

دسته‌بندیعلائم
علائم عصبی و روانی سرگیجه شدید
خواب‌آلودگی یا عدم هوشیاری
اضطراب، آشفتگی و پریشانی
هذیان و گیجی
تشنج یا اسپاسم عضلانی
تب بالا
علائم گوارشی تهوع و استفراغ
دردهای شکمی
علائم قلبی‌عروقیضربان قلب نامنظم (آریتمی) یا تپش قلب
افزایش یا کاهش فشار خون
علائم سندرم سروتونینتعریق شدید
لرزش و تکان‌های غیرارادی
انقباض و گرفتگی شدید عضلاتناپایداری فشار خون و ضربان قلب

در صورت بروز علائم اوردوز، لازم است فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

نحوه کاهش دوز سرترالین

برای کاهش دوز سرترالین، طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:

  • مشاوره با پزشک؛ دکتر روانپزشک یا روانشناس می‌تواند بر اساس وضعیت پزشکی شما بهترین برنامه کاهش دوز را تعیین کند.
  • کاهش تدریجی دوز؛ کاهش دوز سرترالین باید به تدریج و با فواصل زمانی مشخص انجام شود.
  • نظارت مستمر بر علائم؛ در طول روند کاهش دوز، باید به دقت علائم خود را زیر نظر داشته باشید.
  • پیروی از سبک زندگی سالم؛ در طول کاهش دوز، حفظ یک شیوه زندگی سالم شامل تغذیه مناسب، ورزش منظم و خواب کافی می‌تواند به مدیریت علائم کمک می‌کند.
  • اجتناب از قطع ناگهانی سرترالین؛ قطع ناگهانی سرترالین می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.
  • آمادگی برای گذراندن عوارض ترک؛ اضطراب، بی‌خوابی یا تغییرات خلقی، عوارضی هستند که بعد از شروع مصرف سرترالین به سراغتان خواهند آمد.

اگر در دوره کاهش سرترالین با عوارض غیرقابل کنترلی روبرو شدید، حتما به اورژانس مراجعه کنید.

توصیه پزشک برای کم کردنن آسنترا و جلوگیری از اوردوز با آن

نکات مهم قبل از مصرف سرترالین

نکات مهمی هستند که باید قبل از مصرف آسنترا، به آنها توجه کنید:

  •  اگر به آسنترا یا سرترالین حساسیت دارید یا پیموزاید مصرف می‌کنید، نباید از آن استفاده کنید.
  • در صورت مصرف دی سولفیرام (آنتابوس) از شکل مایع این دارو استفاده نکنید.
  • آسنترا را ۱۴ روز قبل یا پس از استفاده از مهارکننده MAO استفاده نکنید. ممکن است یک تداخل دارویی خطرناک رخ دهد. مهارکننده‌های MAO عبارتند از: ایزوکاربوکسازید، لینزولید، تزریق متیلن بلو، فنلزین، ترانیل سیپرومین و غیره‌.
  • اگر از دارو‌های محرک، دارو‌های مخدر، محصولات گیاهی یا دارو‌های افسردگی استفاده می‌کنید و همچنین دچار بیماری‌های روانی، بیماری پارکینسون، سردرد‌های میگرنی، عفونت های‌جدی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. تداخل با آسنترا می‌تواند باعث یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شود.
  • آسنترا بر رشد کودکان اثر سوء دارد؛ از این رو در کودکان حداقل ۶ سال، فقط برای درمان اختلال وسواس فکری و نه افسردگی تأیید شده است.
  • مصرف آسنترا در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند؛ اما قطع دارو هم ممکن است برای شما خطرناک باشد. این دارو را بدون مشورت با پزشک خود شروع یا قطع نکنید.
  • در دوران شیردهی نیز از پزشک بپرسید که آیا استفاده از این دارو بی‌خطر است یا خیر.

نکته! تمام این نکات، توسط دکتر به شما گفته می‌شوند برای همین توصیه می‌کنیم که حتما به توصیه‌های درمانگر خود توجه کنید.

هنگام مصرف آسنترا از چه چیز‌هایی باید اجتناب کرد؟

تداخل با الکل آسنترا می‌تواند عوارض سرترالین را تشدید کند. تا زمانی که بدانید این دارو چه تأثیری بر شما خواهد داشت از رانندگی یا فعالیت‌های خطرناک خودداری کنید. ممکن است واکنش‌های شما مختل شود. مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان که در دانه‌ها، آجیل‌ها و محصولات لبنی وجود دارد یا محرک‌های قوی مثل کافئین، چای و نوشابه‌های انرژی‌زا نیز ممکن است در زمان مصرف آسنترا، مشکل ایجاد کنند.

آسنترا با چه دارو‌هایی تداخل دارد؟

مانند هر داروی دیگری، مصرف آسنترا با دارو‌های دیگر تداخل ایجاد کرده و ممکن است عوارض زیادی به همراه داشته باشد. آسنترا با دارو‌های زیر تداخل ایجاد خواهد کرد:

دسته داروییمثال‌های داروییخطرات احتمالی
مهارکننده‌های MAOIفنلزین و سلژیلینسندروم سروتونین، افزایش فشار خون
ضدانعقادهاوارفارینافزایش خطر خونریزی
داروهای ضدافسردگیفلوکستین و پاروکستینسندروم سروتونین
داروهای NSAIDایبوپروفن و ناپروکسنافزایش خطر خونریزی
داروهای سروتونرژیکترامادول و لیتیومافزایش اثرات سروتونین، سندروم سروتونین
ضد آریتمی‌هاپروپافنون و فلکاینیدتغییر در ریتم قلب
تداخل با داروهای آرامبخشدیازپام و آلپرازولامافزایش اثرات آرام‌بخشی

توجه! سایر دارو‌ها نیز ممکن است با آسنترا تداخل داشته باشند، از جمله دارو‌های تجویزی و بدون نسخه، ویتأمین‌ها و محصولات گیاهی. در رابطه با سایر دارو‌هایی که استفاده می‌کنید حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید.

تداخل آسنترا با داروهای ضد انعقاد خون

سرترالین می‌تواند با داروهای ضد انعقاد خون تداخل داشته باشد و باعث افزایش خطر خونریزی شود. افزایش خطر خونریزی و تداخل با سیستم‌های هورمونی و انتقال‌دهنده‌های عصبی، از جمله دیگر تداخلات آسنترا با داروهای ضد انعقاد خون است.

تداخل مصرف آسنترا و فلوکستین

گاهی برای درمان بیماری افسردگی پزشک داروی فلوکستین را تجویز می‌کند. اما برخی از افراد برای اثربخشی بیشتر همزمان از داروی آسنترا و فلوکستین استفاده می‌کنند. به این موضوع توجه کنید که این دو دارو تداخل شدید داشته و مصرف همزمان آن‌ها باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود.

استفاده از آسنترا در زمان بارداری یا شیردهی

طبق مطالعاتی که روی داروی آسنترا انجام شده، این دارو متعلق به گروه C است و در حیوانات اثرات سوئی بر جنین می‌گذارد. اما هنوز اطلاعاتی در رابطه با انسان به دست نیامده است. این دارو زمانی می‌تواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد که مشکلات مادر به قدری جدی باشد که عدم مصرف این دارو کودک را بیشتر در معرض خطر قرار دهد.

اما باز هم بهتر است در رابطه با این موضوع حتماً با پزشک مشورت کنید. مصرف آسنترا در غلضت‌های پایین شاید خطر جدی برای شیردهی ایجاد نکند و به راحتی دفع شود، اما با وجود این توصیه می‌شود که هنگام استفاده از آسنترا از شیردهی خودداری کنید. به جای شیر مادر، می‌توانید شیر خشک را جایگزین کنید.

قرص آسنترا توسط چه پزشکی تجویز می‌شود؟

به جز دکتر روانپزشک و عمومی، دکتر روانشناس هم صلاحیت تجویز قرص آسنترا را دارد. البته عوارض قرص آسنترا گسترده‌تر از آن است که مجددا یادآوری نکنیم که حتما در هر مرحله از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید. اگر علائم افسردگی و اضطراب دارید یا با عوارض مصرف قرص سرترالین روبرو شده‌اید هم می‌توانید با دریافت آنلاین نوبت دکتر به یک پزشک متخصص یا متخصصان یک مرکز درمانی معتبر مانند بیمارستان دل آرام سینا تهران مراجعه کنید و هم از سرویس غیرحضوری مشاوره با پزشک بهره ببرید.

منابع:

Drugs.com

medlineplus.gov

wolterskluwer.com

سوالات متداول قرص آسنترا

 آیا قرص آسنترا سرترالین است؟
بله، قرص آسنترا در واقع یکی از نام‌های تجاری داروی سرترالین است. نام تجاری آسنترا یکی از برندهایی است که سرترالین را عرضه می‌کند، اما دارو با نام‌های تجاری دیگری نیز موجود است.
آیا قرص سرترالین باعث شادی می‌شود؟
عوارض ترک یا قطع ناگهانی سرترالین چیست؟
آیا سرترالین خواب آور است؟
هشدارهای مصرف آسنترا شامل چه مواردی می‌شود؟
تاثیرات بلندمدت سرترالین شامل چه مواردی می‌شود؟
منظور از آستانه تحمل سرترالین چیست؟
قرص آسنترا ۱۰۰ برای چیست؟
قرص آسنترا ۵۰ چاق کننده است؟
آیا قرص آسنترا خواب آور است؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: فاطمه شعبانی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

757 دیدگاه در “قرص آسنترا یا سرترالین چیست و برای چه مشکلاتی تجویز می‌شوند؟
  • سلام این دارو با بدنسازی تناسخ داره ؟

    پاسخ
    • سلام
      منظورتون از تناسخ؟!!
      اگر تداخل مد نظرتون هست خیر

      پاسخ
  • سلام من ۲هفته آسنترا ۵۰استفاده میکنم بخاطر استرس شدید اشتها زیاد شد با این قرص چند روزه اثر خودشو نشون میده

    پاسخ
    • سلام
      حدود ۳ الی ۴ هفته از شروع مصرف که بگذره ، اثرش مشخص میشود

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر. من ۲۳ سالمه، یک هفته‌س حدودا دارم آسنترا مصرف میکنم، افت ضربان قلب شدید دارم و قلبم ۶۰ به پایین در حالت استراحت میزنه و مقدار کمی بی‌حالم. هم‌چنین میخواستم بپرسم مصرف آسنترا با اسپیرینولاکتون و گلوکوفاژ و رزورکسین تداخل ایجاد نمیکنه؟

    پاسخ
    • سلام …بعد از هفت سال مصرف اسنترا ۵۰ حالا تصمیم دارم قطع کنم ….میخواستم بدونم بطور معمول روش قطع کردن اسنترا چگونه است …بنده شبی یکدونه ۵۰ رو مصرف میکنم

      پاسخ
      • سلام
        با توجه به طولانی بودن زمان مصرف توصیه میشه قطع دارو زیر نظر
        انجام بشه و به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید
        اما روش رایج‌ قطع دارو در صورت صلاحدید پزشک ، کاهش دوز تدریجی هست
        مثلا یک هفته قرص نصف شود، سپس یک هفته یک چهارم مصرف شود و نهایتا قطع شود

    • سلام
      اگر افت ضربان قلب دارین باید قطع شود
      تداخلی با داروهای ذکر شده ندارد

      پاسخ
  • سلام خانم۳۷ ساله هستم دائم استرس داشتم دکتربرام آسنترا۵۰ تجویزکردن.بانصف قرص روزانه شروع کردم وبعداز۸روز روزانه ۱ عدد میخورم ۲هفته از شروع آسنترامیگذره، دائم سردرد و احساس سنگینی سر و دارم و کمی سرگیجه.فشارخونم هم بالامیره.برای سردرد و فشارخون چکارکنم؟قبلافشاربالا نداشتم. پزشک اورژانس ناپروکسن۲۵۰ تجویز کردن برای سردردم.آیاتداخل نداره باآسنترا؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر این عوارض بروز کرده پیشنهاد میشود با نظر پزشکتون داروی دیگری جایگزین آسنترا شود

      پاسخ
  • سلام
    همسر من قرص اسنترا مصرف میکنه میل جنسی خانمم خیلی کمه. میخواستم بدون بخاطر اسنتراست

    پاسخ
    • سلام
      بله دوست گرامی
      آسنترا میتواند میل جنسی را کم کند

      پاسخ
  • سلام ببخشید من پزشکم برام قرص سرترالین ۵۰ نوشت و بعد که زیاد حال و روانم رو خوب نکرد دوز سرترالین رو برد دوز ۱۰۰ حالا از وقتی که دوز قرص رو برده بالا پزشکم همیشه بخصوص شب ها احساس این میکنم که خودم نیستم و بعضی وقت به این حس فکر میکنم احساس دیوانگی میکنم خواستم بگم میشه عوارض این دارو باشه ؟ یا بعد از چند مدت رفع میشه؟ لطفا جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      من به دکتر مراجعه کردم و ایشان تشخیص افسردگی و اضطراب دادند نسخه آسنترا دوز 100 داده گفته دو ماه بخور بیا ببینمت بعدش
      به نظرتون واسه شروع دوز 100 خطرناک نیست؟

      پاسخ
      • سلام
        خیر اما باید دوز آن تدریجا زیاد شود

    • سلام
      از عوارضش نیست اما ممکنه بر بیماری زمینه ای شما اثربخش نبوده ، بهمین جهت بهتره با مشورت پزشکتون دوز یا نوع دارو تغییر کنه

      پاسخ
  • سلام من استرس زیادی داشتم دوتا اسنترا ۱۰۰ خوردم به نظرتون سردرد سردی بدن سفیدی دست حالتهوع دارم به نظرتون عوارض دارو خودش خوبه میشه یا دکتر برم

    پاسخ
    • سلام
      مصرف همزمان دوعدد آسنترا به طور ناگهانی توصیه نمیشه
      برای اضطراب های حاد باید دسته دیگری از داروها مصرف شوند

      پاسخ
  • سلام
    برای ترک متادون یا ترامادل
    ایا میشه از استنرا استفاده کرد؟

    پاسخ
    • سلام
      برای فطع و ترک کافی نیست و باید با متخصص روانپزشکی جهت ترک‌ترامادول و متادون مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام خارش بی دلیل جز عوارض اسنترا هست؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر نمیتوان خارش را صرفا به آسنترا نسبت داد

      پاسخ
  • من یکسالی هست آسنترا مصرف میکنم همه جوره اوکی هستم فقط میل جنسی ام کلا قطع شده هر داروی ضدافسردگی دیگه هم ظاهراً همین عارضه رو داره…من متاهلم…لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      خیر برخی داروهای ضد افسردگی اثری بر کاهش میل جنسی ندارن

      پاسخ
      • سلام من حدود دوماه میشه دچار سرگیجه هستم بیمارستانم رفتم گفتن مایع گوش تکان خورده هر چقدر قرص بتاهیستین خوردم خوب نشدم و هنوز گیجم سرم رو نمیتونم بچرخونم گیجم یکی از دوستانم گفت همین حالت رو داشت دکتر مغز و اعصاب رفت وآسنتراتجویرکردن براشون میخواستم ببینم منم این قرص رو مصرف کنم خوب میشم؟

      • سلام عزیز
        خیر این دارو تاثیری در وضعیت شما ندارد

  • سلام وقتتون بخیر
    من به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کردم و بخاطر زود انزالی بهم این قرص آسنترا ۵۰ رو گفت روزی نصف بخورم میخواستم سوال کنم تاثیر بر بهبود زود انزالی داره ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      در برخی موارد بله اثر دارد

      پاسخ
  • سلام روز بخیر همسر من سه ساله که روزی ۱۵۰ میل آسنترا مصرف میکنه طبق دستور پزشک. الان حدود شش ماهه که سوزش و گز گز و گاهی بیحسی پنجه ها ی پا و ورم پا داره میتونه از عوارض مصرف آسنترا باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      نمیتوان این علایم رو به آسنترا نسبت داد
      بهتره سایر علل بررسی،شن و به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام و عرض خسته نباشید ، حدود ۶ سال قبل به خاطر پنیک بستری شدم و آسنترا ۱۰۰ به مرور حدود ۴ سال استفاده کردم و خوب شدم . فکر کردم اثری ندارد و به مرور قطع کردم . پارسال چندین بار دچار پانیک شدم و جدی نگرفتم . امسال پس از عید دچار بدترین حملات پانیک شدم و از ۲۵ شروع کردم به دلیل وخامت اوضاع دو روزه به دوز ۱۰۰ رسیدم ، متخصص بعد از حدود ۳ هفته دوز ۵۰ در عصر رو هم اضافه کرد و بعد از حدود دو ماه از حملات پانیک ، یکعدد صبح و یکعدد عصر ۱۰۰ استفاده میکنم ، بعد از ظهرها فکر حملات پانیک اذیتم می کنه ، کی این افکار از بین میره ؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      تا ۳ هفته از مصرف دوز ۲۰۰ اگه بهبودی حاصل نشد میتونین مجددا با پزشکتون مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۴ سالمه و به دلیل دردهای شدید قبل از پریودی و اضطراب و استرسی که داشتم متخصص زنان برام اسنترا ۵۰ تجویز کردن و من سک ماه هست که مصرف میکنم و از لحاظ استرس و اضطراب خسلی اروم شدم و حالم خوبه ولی از لحاظ جنسی در ارضا شدنم اخلال بوجود اومده و ارضا نمیشم و حالم خیلی بد میشه بابت این مورد و تقریبا ۳هفته هست که دارم در این مورد اذیت میشم. و میخوام تا ۳ ماه دیگه اقدام به بارداری کنم
    به نظر شما قرص را دیگه مصرف نکنم یا ممکنه بعد از مدتی که بدنم به قرص عادت کرد مشکل جنسیم هم برطرف بشه؟یا قرص دیگه ای جایگزین این قرص بکنم؟ اخه حیلی ارومم میکنه تنها مشکلم همین مشکل جنسیمه که خیلی عذابم میده

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      اگر اختلال در مساله جنسی به وجود اومده نوع دارو عوض میشه
      منتها از طرفی ممکنه سایر داروها در بارداری منع مصرف داشته باشن
      بهمین جهت باید به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید تا شرح حال دقیق اخذ شه و داروی مناسب بارداری تجویز شه

      پاسخ
  • سلام مادرم افسردگی شدید بعد عمل گرفتن
    دکتر روزانه نصف قرص اسنترا و شبی ۱دونه اریپیروزال ۵ تجویز کردن
    الان همش خوابه حتی واسه دستشویی هم توان حرکتی نداره
    به نظرتون عادیه یا قطع کنم قرصاشون رو حدودا ۱ هفته که مصرف میکنن همش خوابه

    پاسخ
    • سلام
      خواب آلودگی به این شدت که در روند زندگی اختلال ایجاد کرده اگر ادامه دار هست باید نوع دارو عوض شه
      زیر نظر متخصص روانپزشکی باشن

      پاسخ
  • سلام
    من ۴ سال قرص آسنترا مصرف کردم و به تدریج و کم کم قرص قطع کردم یه هفته هست دیگه نمیخورم
    الان حالت گیجی ، خستگی، بی حسی دست و سرگیجه دارم خیلی ام عصبی شدم ، میشه راهنماییم کنین چه کار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      علت شروع دارو جی بوده و قطع اون زیر نظر روانپزشک بوده یا خودسرانه؟

      پاسخ
  • با سلام اخیرا به روانپزشک مراجعه کردم و به من اسنترا به همراه للوکساید تجویز کردن.
    حالت تهوع دارم و خشکی دهان که میدونم همچنان میتونه طبیعی باشه(روز هفتم مصرف هستم) ایا بوی بد دهان هم میتونه مرتبط با این قرص ها باشه؟ بعد از یک ماه که عوارض قرص کم بشه اینم حل میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بوی بد دهان ارتباطی ندارد

      پاسخ
  • سلام من اسنترا رو یه روزایی ۵۰ میخورم یه روزایی ۱۰۰.اشكال نداره؟و اينكه ريزش شديد مو دارم.ممكنه عىارض اسنترا باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر درست نیست ،باید هر روز یک دوز ثابت بخورید
      ارتباطی به ریزش مو ندارد

      پاسخ
  • سلام من ۵ ماهه آسنترا ۵۰ مصرف میکنم به خاطر افسردگی بعد زایمان
    ولی سردرد شدید گرفتم و با نظر دکتر دز قرص رو نصف کردم. گفته بودن ۶ ماه باید مصرف کنم
    واقعا عوارض این قرص اذیتم میکنه مشکلات جنسی پیدا کردم چیکار کنم که این عوارض از بین بره؟
    اگه قرص رو نخورم یکی دو روز مشکلی برام پیش نمیاد ولی روز سوم باز افسردگی و نا امیدی شدید میاد سراغم و گریه ام بند نمیاد

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بهتره با نظر پزشکتون نوع دارو عوض بشه

      پاسخ
  • سلام.من مدت یک سال هست آسنترا ۵۰ مصرف میکنم ولی خیلی عوارض داشتم.هم افزایش اشتها.هم از بین رفتن کامل میل جنسی و …در صورتی که ۳روز هم نخورم احساس سنگینی شدید سر و عدم تعادل دارم و احساس میکنم توی سرم تکون میخوره.چطور میتونم دارو را قطع کنم؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم، منم همین مشکل شمارو دارم، حالت سنگینی سر و انگار تعادلم رو از دست میدم و تو سرم یجوری میشه

      پاسخ
    • سلام
      اصولا قطع دارو زیر نظر روانپزشک باید انجام شه تا در صورت نیاز جایگزینی با داروی دیگر انجام بدن
      منتها قطع اسنترا تدریجی هست و با کاهش دوز
      مثلا هر هفته دوز نصف شه تا قطع بشه

      پاسخ
  • سلام من مدتی است قرص اسنترا 50 میخورم سه روز استفاده نکردم الان به میزان خیلی زیاد دلهره و اضطراب دارم باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      قطع ناگهانی آسنترا اصلا توصیه نمیشه باید تدریجی و با کاهش دوز به مرور زمان انجام بشه
      برای دلهره کنونی باید دارو تجویز شه

      پاسخ
  • سلام من طبق تجویز پزشکم اسنترا ۵۰ روزی نصفش رو میخورم همون ۳ روز اول بعد از مصرف صورتم جوش زیادی ریخت و من چند ماهه که تحت درمان جوش هام هستم ولی به خاطر اسنترا که یه هفتست استفاده میکنم جوش هام دوباره برگشته میخوام بدونم به مرور بدنم سازگار میشه تا جوش نزنه یا باید داریم عوض شه ؟

    پاسخ
    • سلام
      جوش زدن جز عوارض آسنترا نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من قرص اسنترا رو بخاطر پعنیک شروع کردم طبق دستور پزشک از یک چارم هفته اول و نصف و کامل ولی وقتی کامل قرصو مصرف کردم ساعت ۴ صب بیدار شدم و گوشم شروع کرد به صدای زنگ زدن بد دیه قطع نشد من دوزشو دوباره با نصف دارم ادامه میدم حس میکنم اسنترا ۵۰ قویه برا من نمیدونم باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      یکبار فقط اکر علایم بروز کرده با همون دوز کامل ادامه بدین و درصورت بروز مجدد علایم دوز نصف شود و مجددا به پزشک معالجتون مراجعه کنید

      پاسخ
  • درود بر شما
    من حدود یکسال پیش پارکی بطن داشتم و جراحی شدم حدود ۵ماه است که صبح اسنترا ۵۰مصرف میکنم احساس میکنم خیلی خسته تر وبی انرژی شدم.
    با روانپزسک صحبت کردم ولی دلایل قابل استنادی نگرفتم لطفا راهنمایی بفرمایید،
    سپاسگرارم

    پاسخ
    • سلام
      از نظر کم خونی و تیرویید بررسی بشین

      پاسخ
  • سلام من به خاطر لرزش دستم چند روزیه که با تجویز دکتر آسنترا 50میخورم ولی بهبودی حاصل نشد.به نظر شما ادامه بدم یا قطعش کنم

    پاسخ
    • سلام
      از شروع مصرف آسنترا حداقل یک ماه زمان میبره تا دارو اثر خودش رو نشون بده

      پاسخ
  • وقتتون بخیر باشه
    من چند وقت پیش برای مشکل افسردگی و پرخاشگریم و اینکه خوابم زیاد شده بود یه روانپزشک مراجعه کردم و ایشون آریپیپرازول و آسنترا تجویز کردن و من همون روز اولی که ۱/۴ آسنترا رو ظهر و یه آریپیپرازول رو شب خورده بودم سرگیجه و حالت تهوع خیلی بدی گرفتم و تا عصر روز بعدشم خوب نشد
    من دیگه قطع کردم مصرفشو و خواستم بپرسم ببینم نرمال بوده این حالت؟ ادامه بدم مصرفشونو؟

    پاسخ
    • سلام
      صرفا یک بار بروز علایم برای قطع دارو کافی نیست

      پاسخ
  • سلام من قبلا اسنترا ۱۰۰ و رهاکین مصرف میکردم
    میل جنسیم شدیدا کم شده و اصلا میلی ب برقراری رابطه ندارم راهکاری هست برای درمان ؟
    اضافه وزن هم دارم

    پاسخ
    • سلام
      بهتره نوع دارو با نظر پزشک معالجتان تغییر کنه

      پاسخ
  • سلام ۲۶ سالمه
    من ۴ سال پیش اکستازی مصرف کردم بعد مدتی توهم صدا توی مغزم داشتم ولی با مصرف دارو صداها قطع شد و مشکلم تقریبا حل شد یکم از جمعیت فراری بودم فقط
    الان بعد چهار سال افسردگی شدید دارم و حس میکنم هرکس باهام چشم تو چشم میشه راجبم نظر منفی میده راجب قیافه و حرف زدن و رفتارم کلا
    دکتر آسنترا ۵۰ و ایمی پرامین برای ظهر تجویز کرد . شبم ریسپریدون
    روز چهارم مصرف آسنترا و ایمپرامین دچار توهم شدم حس میکردم مردم و توی کما ام
    هرکی میخندید با اینکه پشتش به من بود فکر میکردم به من میخنده
    دکتر ایمپرامین رو حذف کرد و قراره فقط آسنترا بخورم و شب ریسپریدون
    میخواستم بدونم اون توهمات بخاطر تداخل ایمپرامین بوده یا بیماری گذشتم داره اوت میکنه
    میترسم آسنترا بخورم با اینکه دکتر گفته بخور.

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین و به پزشک معالجتون اعتماد کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید،من یه مدتی آسنترا ۱۰۰ میخوردم ولی بخاطر مشکلی نخوردم و یک چهارم ،یک چهارم گذاشم کنار الان من ۱ماه میخوام بازم آسنترا رو شروع کنم و حتما باید یک چهارم،یک چهارم شروع کنم؟یا میتونم آسنترا ۱۰۰رو با یه دونه کامل شروع کنم ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام
      حتما با یک چهارم قرص شروع شود

      پاسخ
  • سلام من ۱۱ روز میشه آسنترا ۵۰ با یک چهارم بعد ظهرشروع کردم و بوسبیرون ۵ صبح یکی و پروپرانول ۲۰ یکی صبح یکی عصر استفاده میکنم به شدت گیج شدم و انگار توی خوابم آیا ا دامه دهم وگیجی بیشتر مربوط به کدام قرصه قبلا گیج بودم

    پاسخ
    • سلام
      نمیتوان دقیق مشخص کرد اما
      بوسپیرون نسبت به سایرین بیشتر خواب آلودگی می دهد

      پاسخ
  • فرزند من 32 است . اعتیاد ذاشت بعد از ترک به دلیل افسردگی دکتر اسنترا 50 دادن ..حدود 10 روزه داره استفاده میکنه. احساس سنگینی سر دارد.. نظر شما را بفرماییئ

    پاسخ
    • سلام
      مختصر سردرد یا سنگینی سر ممکنه رخ بده
      فشارخون چک شود

      پاسخ
  • سلام من طی بارداریم آسنتراوهالوپریدول مصرف کردم
    دوران شیردهی مصرفشان ضررنداره

    پاسخ
    • سلام
      در صورتی که تشخیص و تجویز روانپزشک در شیردهی باشد منعی ندارد در غیر اینصورت به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۰ روزی هست که یک قرص کامل آسنترا۵۰ رو بعد ناهار با تجویز دکتر و با افزایش تجریجی دوز مصرف میکنم و الان ۲ روزه که یه قرص کامل استفاده میکنم برام خیلی خوب بوده فقط شبها هنگام خواب یعنی وقتی که کاملا خواب هستم با احساس لرزش در بالا تنه و سر از خواب بیدار میشم و با جابه جایی اون لرزش از بین میره آیا این لرزش ها عوارض این دارو هستش؟ خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام
      فعلا مصرف دارو رو تا یک ماه ادامه بدین تا اثر اصلی داروها مشخص شود

      پاسخ
  • سلام
    در اثر اضطراب دکتر ۴ اردیبهشت به من بوسپیرون ۵ یکی صبح و یکی بعد از ظهر ، آسنترا۵۰ ظهر و بوپریپیرون یکی صبح ها داده بودن البنه سه روز اول نصف بودن بعد شدن یکی بعد از یگی شدن اضطراب به تشنج تبدیل شد لرز و عرق شدید به طوریکه صبح ها سه بار لباس عوض میکردم
    دکتر ۴ روزی میشه بوپروپیرون رو قطع کردن
    عرق سردم قطع شده ولی تمام روز لرز دارم امروز هم سوزن سوزن شدن و بی حسی حتی تو سرم وسوزش ادرار هم ایجاد شد ممکنه به اسنترا هم حساسیت دارم یا به علت حدس بیماری هاشیموتو پارسال و پیگیر نشدنم این بلاها داره سرم میاد
    الان راه من چیه و باید چکار کنم از این لرز و اضطراب خلاص بشم

    پاسخ
    • سلام من دو ساله که آسنترا مصرف می کنم به خاطر حملات پنیک و دیگه حمله ندارم اما هر وقت ک میام قطعش کنم با اینکه کم کم قطع می کنم وقتی ب رپزای اخر میرسه ک بعدش دیگه نباید بخورم استرس میگیرم ک نکنه پنیک شم دوباره تا حالا سه بار اقدام ب قطع کردن داروم تحت نظر پزشک کردم اما باز بخاطر استرس ناشی از بزگشت حمله دوباره دکترم گفته شروع کن ،خودم فک می کنم ب این موضوع و درواقع فکر خودم باعث استرس میشه ،خسته شدم تو رو خدا بگید اگ این دارو چندین سالل متمادی شبی یک چهارم بخورم خ عوارض داره ؟اگ نداره بخورم تا خیالم راحت باشه

      پاسخ
      • سلام عزیز
        خیر جای نگرانی نداره میتونین فعلا یک چهارم رو مصرف کنید

    • سلام
      اصولا برای بروز اثر درمان دارویی با آسنترا حدود ۳ الی ۴ هفته زمان لازمه

      پاسخ
      • سلام…به علت فشار خون ناگهانی دکتر تشخیص پنیک و افسردگی داده و اسنترا ۵۰مصرف میکنم به مدت الان ۱۴روزه اوایلش خیلی استرس میدادبعد ار یک هفته حالت بی حالی و لشی و الان تعریق و بی خوابی و بی حسی پاها….نمیدونم قطعش کنم دارو را یا ممکنه عوارضش از بین بره…هیچ تاثیر ضد افسردگی نداشته

      • سلام
        اصولا برای شروع علایم بهبودی حدود ۳ هفته زمان میبره
        برای قطع داروتون فقط با پزشک معالجتون مشورت کنید

  • سلام مدت سه ماه اسنتراوهالوپریدول مصرف میکنم وجدیدا خیلی تعریق میکنم وحس بی انرژی بودن و اعصاب خوردی وبی حوصلگی دارم ایامیتونع ازعوارض داروهاباشه

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن از عوارض داروها باشه با پزشک معالجتون مجددا مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام. من قبلاً حدود دوسال اسنترا مصرف میکردم و مشکل خاصی نداشتم. حدود چند ماه بود قطع کرده بودم. مجدد دو هفته ست که دارم میخورم. ولی دو سه روزه احساس لرزش از درون دارم. مخصوصا حس میکنم دندونام میلرزن. آیا می‌تونه به اسنترا مربوط باشه یا یه دلیل دیگه داره.

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن اثر آسنترا در بدو شروع باشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ایا مصرف این دارو با ریتالین تداخل ایجاد میکنه؟از پزشکم پرسیدم ایششون گفتن فعلا مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر تشخیص متخصص روانپزشکی مصرف همزمان داروها هست به نظرش اعتماد کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من سرباز هستم و به دلیل اضطراب و فکرایی که داشتم دکتر برام اسنترا تجویز کردن هفته ی اول نصف قرص ۵۰ و بعدش یه قرص ۵۰
    من سه روز قرص ها رو ادامه دادم تا اینکه یه شب غش کردم و از حال رفتم و از اون روز تا حالا مصرف قرص رو قطع کردم
    میخوایتم بدونم قطع کردنش خطرناک نیست؟چون به پزشکم دسترسی ندارم که ازش بپرسم
    و اینکه چقد طول میکشه تا عوارضش مث لرزش دست و افکار منفی و اثرات گوارشیش از بین بره؟

    پاسخ
    • سلام
      خطرناک نیست ، اگه ۳ روز مصرف کردین ظرف یک هفته اصولا از بین میره

      پاسخ
  • سلام، من در اثر استرس کاری و مقداری عصبی بودن ، فکر میکردم گوارشی مشکل پیدا کردم،اما بعد چند نوبت دکتر رفتن،گفتند سوزش معده و روده ام ،ربطی به گوارش نداره، و عصبی هست،دکتر هم برام این دارو رو تجویز کرده،الان اومدم توضیحات دارو رو خوندن، یه استرس دیگه گرفتم، ترجیح میدم مصرف نکنمش،میشه راه حل دیگه ای جایگزین کرد

    پاسخ
    • سلام
      اگر تجویز متخصص روانپزشکی باشد مصرف کنین چون عوارضش در برابر فوایدش خیلی کمه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    بنده اسنترا ۵۰مصرف میکنم و احساس میکنم روی توانایی ذهنیم تاثیر گذاشته و توانایی ذهنیم کاهش پیدا کرده و گاهی هم احساس گیجی میکنم
    ممکنه از عوارض این قرص باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      در برخی موارد ممکن اثر عکس بده یا عوارض جانبی این چنینی
      با پزشکتون مشورت کنید تا اگر صلاح میدونن دوز یا نوع دارو عوض شود

      پاسخ