قرص آسنترا یا سرترالین چیست و برای چه مشکلاتی تجویز می‌شوند؟

قرص سرترالین
اشتراک گذاری 757 نظر

سرترالین یا قرص آسنترا، دارویی مهارکننده‌ و بازجذب سروتونین (SSRI) است. قرص سرترالین، برای درمان افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) و اختلال پانیک معمولا تجویز می‌شود. این دارو با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند. آسنترا معمولاً برای افراد بالای ۱۸ سال تجویز می‌شود و در کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال، فقط در شرایط خاص و تحت نظر پزشک قابل استفاده است. حالت تهوع، سردرد و مشکلات خواب، از جمله عوارض قرص آسنترا هستند. روانپزشک‌ها و برخی پزشکان عمومی، معمولا این دارو را تجویز می‌کنند.

رعایت دقیق دوز و خودداری از قطع ناگهانی آسنترا، مهم‌ترین نکاتی هستند که در زمینه مصرف این دارو باید از آن آگاه باشید. این موارد و نکات مهم دیگر در زمینه این قرص، مواردی هستند که در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر درباره آنها خواهید خواند.

محتوای این مطلب، توسط متخصصان بیمارستان روانپزشکی دل آرام سینا مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

 

بیمارستان دل آرام سینا

اگر سوالی درباره این دارو، آسنترا و لاغری، آسنترا و فشار خون، آسنترا و بی اشتهایی، دارید، می‌توانید در انتها و در بخش نظرات بنویسید تا مشاور سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

قرص آسنترا چیست؟

قرص آسنترا یا سرترالین یکی از انواع دارو ضد افسردگی است که متعلق به گروهی از دارو‌ها به نام مهارکننده­‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است. قرص asentra برای درمان اختلال افسردگی اصلی، اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) استفاده می‌شود. همچنین برای درمان اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی هم کاربرد دارد. این قرص در واقع، اختلالی را که در واسطه‌های شیمیایی مغز به وجود می‌آیند را درمان می‌کند. سروتونین یکی از واسطه‌های شیمیایی در مغز است که اگر به درستی ترشح نشود، فرد را به بیماری و استرس مبتلا می‌کند. این قرص با ایجاد تعادل میان واسطه‌های شیمیایی در مغز، در پیشگیری از افسردگی، استرس و اضطراب شدید مؤثر است.

قرص آسنترا

اَشکال مختلف و دوزهای موجود داروی سرترالین یا آسنترا

نام تجاری آسنترا (zoloft)، سرترالین است. داروی سرترالین یا آسنترا، به شکل‌های مختلفی مثل قرص، کپسول و محلول خوراکی و در دوزهای مختلف، عرضه می‌شود:

  • آسنترا 25
  • آسنترا 50
  • آسنترا 100

اشکال مختلف این دارو در دوزهای مختلف، به دکتر روانپزشک اجازه می‌دهد تا بر اساس سن، شرایط جسمی و میزان نیاز بیمار، بهترین تجویز را داشته باشند. در ادامه و در جدول زیر، انواع برندهای آسنترا را آورده‌ایم:

برند دارودوز (میلی‌گرم)
قرص آسنترا۱۰۰
قرص آسنترا۵۰
قرص اینوسترال۱۰۰
قرص اینوسترال۵۰
داروی سرترالین/ Sertraline
قرص مینو سرترالین۵۰
قرص سرترابایول۵۰
قرص سرترالین پورسینا۵۰
قرص سرترالین عبیدی۵۰
قرص سرترالین حکیم۵۰
قرص سرترالین سها۵۰
قرص سرترازین۵۰
قرص زولامین۵۰
کپسول سرترالین میدفارم۱۰۰
کپسول سرترالین اکسیر۱۰۰
قرص سرترالین هگزال۵۰
قرص زولوفت (زلوفت)۵۰
قرص زولوفت (زلوفت)۱۰۰
قرص سرمنتا۵۰
توجه! این دارو، بیشتر تحت عنوان سرترالین عرضه می‌شود.
زلفت، نام دیگر آسنترا یا سرترالین
زلفت، نام دیگر آسنترا یا سرترالین

قرص آسنترا 25 برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

قرص آسنترا ۲۵ میلی‌گرم معمولاً برای درمان اختلال پیش از قاعدگی (PMDD)، زودانزالی و پنیک تجویز می‌شود.

قرص آسنترا ۵۰ برای چیست؟

به طور معمول پزشک قرص‌های روکش دار asentra 50 را برای افسردگی خفیف تجویز می‌کند. البته بستگی به وضعیت جسمانی فرد، سن و سال و جنسیت او نیز بستگی دارد و داشتن سابقه بیماری ممکن است در تجویز دوز آن تغییر کند. تهوع، خشکی دهان، یبوست یا اسهال یا بی‌خوابی و سرگیجه، از عوارض قرص اسنترا ۵۰ هستند. در ضمن، بهترین زمان مصرف قرص آسنترا 50، شب قبل از خواب است.

قرص آسنترا ۱۰۰ برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

قرص آسنترا ۱۰۰ هم مانند اسنترا ۵۰ است اما دوز بالاتری داشته و اگر وضعیت افسردگی یا حالات روحی بیمار از حالت عادی خارج شود، پزشک آسنترا ۱۰۰ را تجویز می‌کند. عوارض مصرف قرص آسنترا ۱۰۰ بیشتر از عوارض قرص آسنترا ۵۰ است. پس بدون نسخه پزشک و سرخود از این دوز استفاده نکنید. کاهش میل جنسی، تأخیر در انزال و سردرد و تاری دید، از عوارض آسنترا ۱۰۰ هستند.

کاربردهای درمانی قرص آسنترا (سرترالین)

مهم‌ترین تاثیر سرترالین، درمان بیماری‌هایی است که به واسطه فعل و انفعالات شیمیایی همچون سروتونین رخ می‌دهند. البته درمان PTSD با سرترالین نیز ممکن است. عدم ترشح درست سروتونین، باعث بروز مشکلات زیر می‌شود:

افسردگی اساسی (Major Depressive Disorder – MDD)

افسردگی اساسی اختلالی است که باعث کاهش انرژی، انگیزه، و افزایش افکار منفی می‌شود. آسنترا با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود خلق و خوی افراد مبتلا به این اختلال کمک می‌کند و علائمی مثل احساس ناامیدی، بی‌ارزشی، و کاهش تمرکز را کاهش می‌دهد.

نکته! درمان افسردگی با سرترالین معمولاً چند هفته زمان می‌برد تا اثرگذاری کامل خود را نشان دهد.

اختلال اضطراب فراگیر و اجتماعی (Generalized and Social Anxiety Disorder)

در اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، افراد دچار نگرانی‌های غیرقابل‌کنترل و شدید هستند. اختلال اضطراب اجتماعی شامل ترس از قضاوت یا خجالت در جمع می‌شود. سرترالین با کاهش حساسیت به محرک‌های اضطراب‌زا و تقویت اثرات آرامش‌بخش سروتونین، به کاهش این نگرانی‌ها کمک می‌کند.

ایجاد حس بهتر با مصرف سرترالین
ایجاد حس بهتر با مصرف سرترالین

اختلال وسواس اجباری (Obsessive-Compulsive Disorder – OCD)

افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری (OCD) دارای افکار مزاحم و رفتارهای اجباری هستند. سرترالین با کاهش فعالیت‌های نواحی مغزی که در بروز وسواس و اجبار نقش دارند، میزان افکار وسواسی و رفتارهای اجباری را کاهش می‌دهد. این دارو معمولاً برای این اختلال نیازمند دوزهای بالاتری است و زمان طولانی‌تری برای مشاهده نتایج کامل دارد.

اختلال پانیک (Panic Disorder)

اختلال حمله پانیک باعث بروز حملات ناگهانی و شدید اضطراب و ترس می‌شود. سرترالین به تنظیم فعالیت‌های مغزی مرتبط با این حملات کمک می‌کند و در کاهش تکرار حملات پانیک و شدت علائم جسمانی مانند تپش قلب، لرزش و سرگیجه موثر است.

این دارو به کاهش حساسیت سیستم عصبی به استرس به عنوان یک داروی ضد استرس کمک می‌کند و موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران می‌شود.

اختلال استرس پس از سانحه (Post-Traumatic Stress Disorder – PTSD)

در افراد مبتلا به PTSD، تجربه‌های دردناک و اضطراب‌زا می‌تواند به کابوس، فلاش‌بک و حساسیت بالا به استرس منجر شود. سرترالین با تنظیم سروتونین در مغز، واکنش‌های شدید به استرس و علائم اضطراب‌آور این اختلال را کاهش می‌دهد و به بازسازی آرامش روانی در این افراد کمک می‌کند.

تاثیر آسنترا بر زود انزالی

یکی از تأثیرات جانبی مفید آسنترا یا سرترالین، بهبود زودانزالی در برخی از مردان است. این دارو به افزایش کنترل بر زمان انزال کمک کرده و می‌تواند مدت زمان رابطه را طولانی‌تر کند. معمولاً تأثیرات سرترالین بر زودانزالی پس از چند هفته مصرف منظم دارو ظاهر می‌شود.

برای بهبود زودانزالی، آسنترا ممکن است با دوز کمتر تجویز شود و نتیجه مطلوب معمولاً پس از چند هفته استفاده مداوم مشاهده می‌شود. با این حال، باید تحت نظر پزشک و به دقت تجویز شود تا عوارض احتمالی مانند کاهش میل جنسی، سردرد و مشکلات گوارشی نیز مدیریت شوند.

تاثیر قرص آسنترا بر کبد

در بیشتر افراد سالم، مصرف آسنترا تأثیر منفی چندانی بر کبد ندارد، اما در موارد خاص و به ویژه در افرادی که مشکلات کبدی دارند، ممکن است باعث افزایش آنزیم‌های کبدی و بروز مشکلات کبدی شود. لازم به ذکر است که قرص آسنترا، توسط کبد تجزیه می‌شود.

آیا قرص آسنترا برای کودکان هم تجویز می‌شود؟

قرص آسنترا یا سرترالین، در برخی موارد و با تجویز روانشناس یا روانپزشک کودک، برای رده سنی کودکان و نوجوانان تجویز می‌شود. این دارو به‌ویژه برای کودکان بالای ۶ سال که دچار اختلالات روانی مثل وسواس فکری- عملی (OCD) هستند، می‌تواند مفید باشد. البته این دارو برای درمان افسردگی یا اضطراب در کودکان و نوجوانان باید با دقت بیشتری مصرف شود چون ممکن است با عوارضی مثل تغییرات خلق‌وخو یا مشکلات خواب همراه باشد.

نحوه مصرف قرص آسنترا

آسنترا یا سرترالین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل‌های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنما‌های دارو یا برگه‌های دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گاهی دوز مصرفی شما را تغییر دهد. آسنترا را با یا بدون غذا، هر روز در یک زمان معین مصرف کنید. مایع آسنترا (کنسانتره خوراکی) باید درست قبل از مصرف با مایع رقیق شود. تمام دستورالعمل‌های ترکیبی ارائه شده با دارو را بخوانید و به دقت دنبال کنید. در صورت نیاز به کمک، از پزشک یا داروساز سؤالات خود را بپرسید.

محلول مخلوط را با سرنگ ارائه شده یا دستگاه اندازه‌گیری دوز (نه قاشق آشپزخانه) اندازه‌گیری کنید. سرترالین ممکن است باعث نتایج نادرست در نتایج آزمایش ادرار شود. به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از این دارو استفاده می‌کنید. مصرف آسنترا را به طور ناگهانی قطع نکنید، زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی (مانند بی‌قراری، گیجی، سوزن‌سوزن شدن یا احساس شوک الکتریکی) داشته باشید. قبل از قطع دارو از پزشک خود سؤال کنید. دارو باید در ظرف در بسته، در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.

مصرف قرص آسنترا تحت نظر روانشناس

میزان مصرف روزانه آسنترا چه قدر است؟

معمولاً پزشکان برای بزرگسالان ۵۰ میلی‌گرم آسنترا در روز را پیشنهاد می‌دهند. اما با توجه به شدت بیماری، می‌تواند حداکثر دوز تجویز شده را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز افزایش دهد.

سرترالین چه زمانی اثر می‌کند؟

داروی سرترالین بلافاصله پس از مصرف اثر نمی‌گذارد و نیازمند مصرف منظم حداقل دو هفته‌ای است. برخلاف داروهای فشار خون که پس از مصرف تأثیر فوری دارند، سرترالین برای شروع اثرگذاری به زمان بیشتری نیاز دارد. در برخی افراد، علائم بهبودی تا حدود چهار هفته پس از مصرف منظم این دارو مشاهده می‌شود.

سرعت و میزان جذب سرترالین

سرترالین از طریق دستگاه گوارش، بسته به غلظت پلاسمایی خون معمولاً بین ۴ تا ۶ ساعت جذب می‌شود. در رابطه با قدرت جذب سرترالین، دو نکته مهم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • جذب سرترالین تحت تاثیر غذا قرار نیست و خوردن آن با غذا، باعث جذب سریع‌تر آن نمی‌شود.
  • مصرف آسنترا با غذا ممکن است به کاهش عوارض گوارشی کمک کند.

نکته! به دلیل جذب نسبتاً ثابت سرترالین، معمولاً شروع اثرات مثبت دارو مانند کاهش علائم اضطراب و افسردگی چندین هفته طول می‌کشد.

آیا داروی آسنترا عوارضی دارد؟

مثل هر داروی دیگری، آسنترا علاوه‌بر این که فواید بسیاری دارد، ممکن است باعث بروز عارضه‌های مختلفی شود؛ مثلا سرترالین و سردرد به هم مرتبط هستند. در واقع، عوارض اولیه آسنترا به قدری متنوع هستند که در ادامه و در بخش‌های مختلف، به آنها اشاره خواهیم کرد.

عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند

آسنترا همراه با اثرات سودمند خود در درمان اختلال افسردگی، ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض ناخواسته شود. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشید. درصورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در حین مصرف آسنترا فوراً با پزشک خود مشورت کنید:

عوارض بیشتر رایج سرترالین

لیست عوارضی که در ادامه می‌خوانید، معمولا برای تمام کسانی که این دارو را مصرف می‌کنند، رخ می‌دهد:

  • کاهش علاقه به رابطه جنسی
  • عدم ترشح مایع منی (در مردان)
  • ناتوانی در داشتن یا حفظ نعوظ
  • از دست دادن توانایی جنسی، میل، انگیزه یا عملکرد

در صورت بروز این موارد، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض کمتر رایج یا نادر

عوارض قرص آسنترا گاه گذرا و زودگذر هستند و گاه برخی از این عوارض به ندرت در گروهی از افراد رخ می‌دهد. برای مثال ممکن است مدتی پس از مصرف قرص آسنترا دچار گیجی، تشنج، اسهال یا یبوست، خواب آلودگی شدید، خشکی دهان یا تشنگی شدید شوید. افزایش تنش، تند صحبت کردن و احساسات هیجانی و اعمال خارج از کنترل از دیگر عوارض قرص آسنترا هستند. برخی دیگر از این عوارض عبارتنداز:

  • تب و لرز و بی‌قراری
  • ناتوانی در نشستن و کمبود انرژی
  • افزایش تعریق
  • از دست دادن کنترل مثانه
  • اسپاسم عضلانی یا تکان خوردن تمام اندام‌ها
  • خونریزی بینی
  • رفلکس‌های بیش‌فعال
  • ضربان قلب تند
  • لکه‌های قرمز یا بنفش روی پوست و بثورات پوستی
  • کهیر یا خارش
  • از دست دادن ناگهانی هوشیاری و تشنج
  • حرکات یا حالات غیر عادی یا ناگهانی بدن یا صورت
  • ترشح غیر معمول شیر (در زنان)

توجه! این علائم، بسیار نادرند و ممکن است در دو مورد مشابه، به‌صورتتی متفاوت خود را نشان دهند.

عوارض قطع مصرف ناگهانی آسنترا

عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی ندارند

برخی از عوارض جانبی آسنترا یا سرترالین ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند؛ زیرا بدن شما با دارو سازگار می‌شود. همچنین، پزشک متخصص یا دکتر روانپزشک راه‌های پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما خواهد گفت. از عوارض قرص سرترالین که البته کمتر رایج هستند اما به هرحال ممکن است دچار آن شوید، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشفتگی، اضطراب یا عصبی بودن
  • درد مثانه و ادرار کدر
  • سوزش، خارش، بی‌حسی، گزگز، سوزن‌سوزن شدن، یا احساس سوزن‌سوزن شدن
  • تغییرات در بینایی
  • یبوست
  • ادرار سخت، سوزش یا ادرار دردناک
  • برافروختگی یا قرمزی پوست همراه با احساس گرما
  • میل مکرر به ادرار کردن
  • افزایش اشتها
  • درد یا حساسیت در اطراف چشم و استخوان گونه
  • گرفتگی یا آبریزش بینی

معده اسیدی یا ترش همراه با آروغ زدن، کاهش اشتها یا کاهش وزن، اسهال یا یبوست، سوزش سردل و درد معده، خواب‌ آلودگی غیر معمول بعضی از این عوارض هستند.

عوارض آسنترا در دراز مدت

سرترالین یک داروی ایمن و مؤثر است که اگر طبق دستورالعمل استفاده شود، عوارض طولانی مدت زیادی ندارد. اما در صورت عدم رعایت اصول، می‌تواند منجر به از دست رفتن میل جنسی، از دست دادن انگیزه و ایجاد اضطراب شود.

استرس و اضطراب زن جوان در اثر مصرف آسنترا
استرس و اضطراب زن جوان در اثر عوارض مصرف آسنترا

عوارض گوارشی سرترالین

تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، درد و ناراحتی معده و نفخ و گاز معده، از جمله عوارض گوارشی سرترالین هستند. اگر این علائم گوارشی، شدید و مداوم باشند یا منجر به کاهش وزن، خستگی مفرط یا خشکی دهان و پوست شوند، باید به پزشک مراجعه کنید.

عوارض آسنترا بر چشم

مصرف سرترالین ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مرتبط با چشم شود:

  • خشکی چشم
  • تاری دید
  • حساسیت به نور

توجه! این عوارض، معمولا نادر هستند.

مصرف طولانی مدت سرترالین خطرناک است؟

قرص آسنترا باعث چاقی یا لاغری می‌شود؟

یکی از سؤالاتی که در هنگام مصرف قرص آسنترا برای اغلب افراد پیش می‌آید، این است که آیا قرص آسنترا ۱۰۰ و ۵۰ باعث چاقی یا لاغری می‌شود یا خیر؟ طبق مطالعات انجام شده، این قرص به دلیل داشتن خواص مختلف، می‌تواند به چاقی یا لاغری فرد مصرف‌کننده منجر شود.

اما این نتایج کاملاً قطعی نیست. بهتر است برای اینکه دچار چاقی، اضافه وزن یا لاغری و کاهش وزن شدید نشوید، همزمان با مصرف قرص آسنترا، یک برنامه ورزشی مناسب را دنبال کنید. این کار باعث می‌شود که از عوارض قرص آسنترا یا سرترالین جلوگیری کنید.

اما به شما توصیه می‌کنیم که اصلاً نگران چاقی یا لاغری خود در هنگام مصرف این قرص نباشید؛ چون این قرص به دلیل شرایط فعلی شما تجویز شده و وضعیت روحی شما بسیار مهم‌تر از شرایط جسمی، چاقی و لاغری شما است.

اعتیاد به سرترالین

اعتیاد به سرترالین یا آسنترا به معنای وابستگی جسمی یا روانی به این دارو نیست. وابستگی روانی یا سو مصرف آن برای داشتن حال بهتر، ممکن است باعث تمایل بیشتر فرد به مصرف شود. اگر در چنین شرایطی هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

علائم اوردوز با سرترالین

اوردوز با مصرف بیش از حد سرترالین، می‌تواند علائم جدی و گاهی خطرناک ایجاد کند. نشانه‌های اوردوز با سرترالین را بسته به دلیل آن، در جدول زیر آورده‌ایم:

دسته‌بندیعلائم
علائم عصبی و روانی سرگیجه شدید
خواب‌آلودگی یا عدم هوشیاری
اضطراب، آشفتگی و پریشانی
هذیان و گیجی
تشنج یا اسپاسم عضلانی
تب بالا
علائم گوارشی تهوع و استفراغ
دردهای شکمی
علائم قلبی‌عروقیضربان قلب نامنظم (آریتمی) یا تپش قلب
افزایش یا کاهش فشار خون
علائم سندرم سروتونینتعریق شدید
لرزش و تکان‌های غیرارادی
انقباض و گرفتگی شدید عضلاتناپایداری فشار خون و ضربان قلب

در صورت بروز علائم اوردوز، لازم است فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

نحوه کاهش دوز سرترالین

برای کاهش دوز سرترالین، طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:

  • مشاوره با پزشک؛ دکتر روانپزشک یا روانشناس می‌تواند بر اساس وضعیت پزشکی شما بهترین برنامه کاهش دوز را تعیین کند.
  • کاهش تدریجی دوز؛ کاهش دوز سرترالین باید به تدریج و با فواصل زمانی مشخص انجام شود.
  • نظارت مستمر بر علائم؛ در طول روند کاهش دوز، باید به دقت علائم خود را زیر نظر داشته باشید.
  • پیروی از سبک زندگی سالم؛ در طول کاهش دوز، حفظ یک شیوه زندگی سالم شامل تغذیه مناسب، ورزش منظم و خواب کافی می‌تواند به مدیریت علائم کمک می‌کند.
  • اجتناب از قطع ناگهانی سرترالین؛ قطع ناگهانی سرترالین می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.
  • آمادگی برای گذراندن عوارض ترک؛ اضطراب، بی‌خوابی یا تغییرات خلقی، عوارضی هستند که بعد از شروع مصرف سرترالین به سراغتان خواهند آمد.

اگر در دوره کاهش سرترالین با عوارض غیرقابل کنترلی روبرو شدید، حتما به اورژانس مراجعه کنید.

توصیه پزشک برای کم کردنن آسنترا و جلوگیری از اوردوز با آن

نکات مهم قبل از مصرف سرترالین

نکات مهمی هستند که باید قبل از مصرف آسنترا، به آنها توجه کنید:

  •  اگر به آسنترا یا سرترالین حساسیت دارید یا پیموزاید مصرف می‌کنید، نباید از آن استفاده کنید.
  • در صورت مصرف دی سولفیرام (آنتابوس) از شکل مایع این دارو استفاده نکنید.
  • آسنترا را ۱۴ روز قبل یا پس از استفاده از مهارکننده MAO استفاده نکنید. ممکن است یک تداخل دارویی خطرناک رخ دهد. مهارکننده‌های MAO عبارتند از: ایزوکاربوکسازید، لینزولید، تزریق متیلن بلو، فنلزین، ترانیل سیپرومین و غیره‌.
  • اگر از دارو‌های محرک، دارو‌های مخدر، محصولات گیاهی یا دارو‌های افسردگی استفاده می‌کنید و همچنین دچار بیماری‌های روانی، بیماری پارکینسون، سردرد‌های میگرنی، عفونت های‌جدی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. تداخل با آسنترا می‌تواند باعث یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شود.
  • آسنترا بر رشد کودکان اثر سوء دارد؛ از این رو در کودکان حداقل ۶ سال، فقط برای درمان اختلال وسواس فکری و نه افسردگی تأیید شده است.
  • مصرف آسنترا در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند؛ اما قطع دارو هم ممکن است برای شما خطرناک باشد. این دارو را بدون مشورت با پزشک خود شروع یا قطع نکنید.
  • در دوران شیردهی نیز از پزشک بپرسید که آیا استفاده از این دارو بی‌خطر است یا خیر.

نکته! تمام این نکات، توسط دکتر به شما گفته می‌شوند برای همین توصیه می‌کنیم که حتما به توصیه‌های درمانگر خود توجه کنید.

هنگام مصرف آسنترا از چه چیز‌هایی باید اجتناب کرد؟

تداخل با الکل آسنترا می‌تواند عوارض سرترالین را تشدید کند. تا زمانی که بدانید این دارو چه تأثیری بر شما خواهد داشت از رانندگی یا فعالیت‌های خطرناک خودداری کنید. ممکن است واکنش‌های شما مختل شود. مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان که در دانه‌ها، آجیل‌ها و محصولات لبنی وجود دارد یا محرک‌های قوی مثل کافئین، چای و نوشابه‌های انرژی‌زا نیز ممکن است در زمان مصرف آسنترا، مشکل ایجاد کنند.

آسنترا با چه دارو‌هایی تداخل دارد؟

مانند هر داروی دیگری، مصرف آسنترا با دارو‌های دیگر تداخل ایجاد کرده و ممکن است عوارض زیادی به همراه داشته باشد. آسنترا با دارو‌های زیر تداخل ایجاد خواهد کرد:

دسته داروییمثال‌های داروییخطرات احتمالی
مهارکننده‌های MAOIفنلزین و سلژیلینسندروم سروتونین، افزایش فشار خون
ضدانعقادهاوارفارینافزایش خطر خونریزی
داروهای ضدافسردگیفلوکستین و پاروکستینسندروم سروتونین
داروهای NSAIDایبوپروفن و ناپروکسنافزایش خطر خونریزی
داروهای سروتونرژیکترامادول و لیتیومافزایش اثرات سروتونین، سندروم سروتونین
ضد آریتمی‌هاپروپافنون و فلکاینیدتغییر در ریتم قلب
تداخل با داروهای آرامبخشدیازپام و آلپرازولامافزایش اثرات آرام‌بخشی

توجه! سایر دارو‌ها نیز ممکن است با آسنترا تداخل داشته باشند، از جمله دارو‌های تجویزی و بدون نسخه، ویتأمین‌ها و محصولات گیاهی. در رابطه با سایر دارو‌هایی که استفاده می‌کنید حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید.

تداخل آسنترا با داروهای ضد انعقاد خون

سرترالین می‌تواند با داروهای ضد انعقاد خون تداخل داشته باشد و باعث افزایش خطر خونریزی شود. افزایش خطر خونریزی و تداخل با سیستم‌های هورمونی و انتقال‌دهنده‌های عصبی، از جمله دیگر تداخلات آسنترا با داروهای ضد انعقاد خون است.

تداخل مصرف آسنترا و فلوکستین

گاهی برای درمان بیماری افسردگی پزشک داروی فلوکستین را تجویز می‌کند. اما برخی از افراد برای اثربخشی بیشتر همزمان از داروی آسنترا و فلوکستین استفاده می‌کنند. به این موضوع توجه کنید که این دو دارو تداخل شدید داشته و مصرف همزمان آن‌ها باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود.

استفاده از آسنترا در زمان بارداری یا شیردهی

طبق مطالعاتی که روی داروی آسنترا انجام شده، این دارو متعلق به گروه C است و در حیوانات اثرات سوئی بر جنین می‌گذارد. اما هنوز اطلاعاتی در رابطه با انسان به دست نیامده است. این دارو زمانی می‌تواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد که مشکلات مادر به قدری جدی باشد که عدم مصرف این دارو کودک را بیشتر در معرض خطر قرار دهد.

اما باز هم بهتر است در رابطه با این موضوع حتماً با پزشک مشورت کنید. مصرف آسنترا در غلضت‌های پایین شاید خطر جدی برای شیردهی ایجاد نکند و به راحتی دفع شود، اما با وجود این توصیه می‌شود که هنگام استفاده از آسنترا از شیردهی خودداری کنید. به جای شیر مادر، می‌توانید شیر خشک را جایگزین کنید.

قرص آسنترا توسط چه پزشکی تجویز می‌شود؟

به جز دکتر روانپزشک و عمومی، دکتر روانشناس هم صلاحیت تجویز قرص آسنترا را دارد. البته عوارض قرص آسنترا گسترده‌تر از آن است که مجددا یادآوری نکنیم که حتما در هر مرحله از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید. اگر علائم افسردگی و اضطراب دارید یا با عوارض مصرف قرص سرترالین روبرو شده‌اید هم می‌توانید با دریافت آنلاین نوبت دکتر به یک پزشک متخصص یا متخصصان یک مرکز درمانی معتبر مانند بیمارستان دل آرام سینا تهران مراجعه کنید و هم از سرویس غیرحضوری مشاوره با پزشک بهره ببرید.

منابع:

Drugs.com

medlineplus.gov

wolterskluwer.com

سوالات متداول قرص آسنترا

 آیا قرص آسنترا سرترالین است؟
بله، قرص آسنترا در واقع یکی از نام‌های تجاری داروی سرترالین است. نام تجاری آسنترا یکی از برندهایی است که سرترالین را عرضه می‌کند، اما دارو با نام‌های تجاری دیگری نیز موجود است.
آیا قرص سرترالین باعث شادی می‌شود؟
عوارض ترک یا قطع ناگهانی سرترالین چیست؟
آیا سرترالین خواب آور است؟
هشدارهای مصرف آسنترا شامل چه مواردی می‌شود؟
تاثیرات بلندمدت سرترالین شامل چه مواردی می‌شود؟
منظور از آستانه تحمل سرترالین چیست؟
قرص آسنترا ۱۰۰ برای چیست؟
قرص آسنترا ۵۰ چاق کننده است؟
آیا قرص آسنترا خواب آور است؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: فاطمه شعبانی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

757 دیدگاه در “قرص آسنترا یا سرترالین چیست و برای چه مشکلاتی تجویز می‌شوند؟
  • سلام وقتتون بخیر
    من یک ماهه با تجویز پزشک آسنترا ۵۰ و کلونازپام ۱ شبا یک عدد مصرف میکنم.
    طی این مدت دچار بثورات پوستی شدم و همچنین دچار یا مدفوع شل یا سفت شدم.
    میخواستم بدونم اینا از علائم داروئه و برطرف خواهد شد؟چقد طول میکشه که برطرف بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بثورات پوستی اگر بروز کرده ازمایش انزیم کبد بدین
      و بهتره نوع دارو عوض شه

      پاسخ
  • سلام من برا معدم رفتم دکتر آندوسکوپی انجام دادم که گفتن معدم ورم داره با عفونت و معده ام عصبی است قرص اسنترا۵۰ برام نوشت میگم این قرص برا افسردگیه چه ربطی به معده داره آیا بخورم یا نه؟با اینکه یه مشکل خیلی بزرگ تو زندگیم دارم ولی باهاش کنار اومدم هیچ وقت از هیچ قرص افسردگی نخوردم واقعا اگه بدا معده ام خوبه تابخورم اگه نه برا افسردگیه تا نخورم
    و اینکه این دارو چاق میکنه ؟یا لاغر؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر تمایلی به مصرف ندارین ، با متخصص” روانپزشکی مشورت کنید تا معیارهای اضطرابی در شما بررسی شود

      پاسخ
  • سلام .هر روز ظهر آسنترا ۱۰۰ مصرف میکنم نزدیک ۹ ماهه به همراه نصف کلوناز ۱میلی الان دوروزه آسنترا نداشتم مصرف کنم . که الان بهش دسترسی پیدا کردم آیا میتونم الان مصرفش کنم. یه ساعتی میشه کلوناز رو مصرف کردم

    پاسخ
    • سلام
      بله می شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    ببخشید مصرف آسنترا باعث افزایش اشتها و چاقی هم میشه !؟

    پاسخ
    • سلام
      در برخی موارد بله

      پاسخ
  • سلام
    اگر سه روز بصورت نصف مصرف شده باشد و احساس تنگی نفس داشته باشیم و دارو رو قطع کنیم مشکلی پیش میاد؟؟؟ با این دید که فقط سه روز نصف قرص مصرف شده

    پاسخ
    • سلام
      خیر موردی نیست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. من بعد از دوماه استفاده از قرص آسانتر میل جنسیم کاهش پیدا کرده. در حالی که قبل مصرف بسیار گرم مزاج بودم. سوالم اینجاس که آیا علت کاهش میلی سرکوب اسپرم های مردانه اس ؟ چون مایع منی کمتر خارج میشه. از این بابت نگران آیندم هستم. میشه یه توضیح مفید و مختصر به بنده بدید؟ با سپاس از شما

    پاسخ
    • سلام
      خیر سبب سرکوب هورمونی نمیشه اما اگر میل جنسی کاهش پیدا کرده با توجه به اهمیت اون، لازمه داروتون عوض شه

      پاسخ
  • سلام من فشارخون روی ۱۴الی ۱۵است،می‌توانم این دارو رومصرف کنم

    پاسخ
    • سلام
      ارتباطی به فشار خون ندارد

      پاسخ
  • سلام. خسته نباشید ۴۵سالمه هولت. فشار بستم متخصص قلب بیرون لول و والزا تان ۸۰ دادند و همچنین آسنترا ۵۰سه روز یک چهارم سه روز دوم یک دوم سه روز سوم یک عدد. و علت را این طور عنوان کردند که بعد از مصرف اگر فشارم پایین بیاید دوز دارو فشار را کم کنند. میخواستم بدانم تاثیر دارد؟

    پاسخ
    • سلام
      بله مسایل اضطرابی رو کنترل و فشار خون هم به دنبال اون کنترل میشه

      پاسخ
  • سلام من یک سالی هست صبح وعصر پروپرانول 10و بوپروپیون 75 مصرف میکنم وشب هم یکی کوئیتیاپین و اینسری دکترم واسم آسنترا 50را 4روز اول یک چهارم و 4روز بعد نصف و بعداز 8روز کامل گفته مصرف کن میخواستم بدونم خوردن آسنترا ب همراه پروپرانول و بوپروپیون مشکلی واسم ایجاد نمیکنه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر روانپزشکتون شروع کرده موردی نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد
    من حدود يك ساله اسنترا ٥٠ميخورم روزي ١عدد
    و الپرازلام نيم شبي ١دونه
    خيلي وقته تو خواب بدنم يهو تكون ميخوره ميپره
    سرم طرف گيجگام يدفعه سنگين ميشه و ول ميكنه
    ميخواستم ببين عوارض اين داروعه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      نمیتوان گفت
      ممکن به علل اضطرابی باشد

      پاسخ
  • دکتر من تشخیص داد که افسردگی خفیف دارم و قرص آسنترا 50 داده منم دو هفته س رژیممم و می‌خوام وزن کم کنم الان نگرانم که اشتهام زیاد نشه دوباره چاق شم

    پاسخ
    • سلام
      اگر اشتهاتون زیاد شد با نظر پزشکتون فلوکسیتین مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام
    مه چند سال هست اسنترا استفاده میکنم اما تو این مدت پیش آماده بارها که ۱ ماه استفاده نکردم و کلا میل جنسی ام به صفر رسیده میخواستم بدونم با قطع دارو به حالت قبل برمیگرده یا نه و اینکه چه تایمی میگذره تا به حالت قبل برگردم ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اگر میل جنسی با مصرف دارو کم شده، نوع دارو بابد عوض شه

      پاسخ
  • من ۸ ساله به دستور پزشک سرترالین میخورم ولی ایرانیشو تقریبا دوروزه که اسنترا سرترالین میخورم و دوروزه که خارشو سوزش در پهلوی راستم دارم ولی وقتی میخوام بخارونم پوستمو احساس نمیکنم انگار بی حسه این میتونه به خاطر این باشه که به جای ایرانی از خارجیش استفاده می‌کنم ؟! یا .. خواهشا راهنماییم کنید 🙏🏻

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام من اسینترا ۵۰ برای زود انزالی استفاده میکنم روزی یک عدد ..میخواستم ببینم برای زود انزالی چند روز و با چه دوزی استفاده کنم …ایا هر روز بخورم یا فقط حین رابطه

    پاسخ
    • سلام
      چه کسی براتون تجویز کرده؟
      باید روزانه با دوز ۵۰ مصرف بشه و یک ماه بعد اثراتش مشخص میشه

      پاسخ
  • سلام ایا اسنتارا روی تنگی نفس تعسیر داره چون من مادرم 3ماه هست که اسنتارا 50نصف میخوره 45سالش هست سکته مغذی داشته که الان بهتر هست ولی متعسفانه الان با کمی تحرک به نفس نفس میفته که قبل مصرف اسنترا این مشکل رو نداشته

    پاسخ
    • سلام
      خیر ارتباطی نداره باید از نظر قلبی و ریوی بررسی شن

      پاسخ
  • سلام
    به تجویز دکتر من کمی افسردگی داشتم و برام آسنترا ۵۰ تجویز کردن
    گفتن ۴ روز اول نصفی بخور و از روز پنجم ۱ قرص کامل..
    سوالم از شما اینه
    من پیام دوستان رو خوندم حقیقتا از عوارضش ترسیدم و نمیدونم استفاده کنم یا نه
    من از لحاظ وزن نرمال هستم و وزن بالایی ندارم و پر اشتهام نیستم و نمیخام کاهش وزن داشته باشم این دارو بررای همه کاهش وزن داره؟
    و اینکه
    من چون اختلال خواب هم داشتم دکتر بهم قرص ترانکوپین تجویز کردن و ۳ ماه میخورم و راضی هستم
    آسنترا بیخوابی نمیاره؟
    و تداخل نداره با داروی خوابم ؟ و قرص دزوسپتیو ؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر به ندرت بی اشتهایی میاره
      تداخل نداره
      بی خوابی هم عموما ایجاد نمیکنه

      پاسخ
  • سلام
    براي كنترل افسردگي ميتونم خودم مصرف آسنترا را شروع كنم؟ يا نياز به نسخه پزشك داره؟
    براي شروع روزي يك عدد ٥٠ خوبه؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر سرخود اصلا توصیه نمیشه باید با توجه به علایمتون داروی مناسب تجویز شه
      برای تجویز داروی مناسب میتونین تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من هر موقع مصرف میکنم احساس نفس تنگی دارم از عوارضش هست؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن طپش قلب و به دنبال آن تنگی نفس ایجاد کنه

      پاسخ
  • سلام ،من حدود ۴ سال است که اسنترا میخورم ،اول ۵ و بعد ۱۰۰.
    به عللی یک ماه است که قرصم را نخوردم . چکار باید بکنم ؟ دوباره شروع کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      با همان دوز ۵۰
      تا ۴ روز روزی نصف و سپس روزی یکی شروع کنید

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.
    همسر من حدود دوماه آسنترا و یه ماه ریسپریدون برای وسواس مصرف میکنه و به شدت رو رابطه ما تاثیر منفی گذاشته.
    خواستم بدونم این اثر تا کی هست؟همیشگیه یا موقت؟

    پاسخ
    • سلام
      روی میل جنسی اثرش تا زمانی که مصرف میکنن هست و اگر این عارضه ایجاد شده باید با نظر پزشکتون دارو عوض شه

      پاسخ
      • سلام فقط تا زمانی که مصرف میکنن اثرش هست؟

      • سلام
        اگر دوره درمانی کامل باشه خیر اثر درازمدت داره

  • سلام من دیروز برای اولین بار طبق دستور پزشک نصف آنتراکت خوردم ولی فشارم رفت بالا و کلا ریختم بهم انگار بنگ کشیدم دارم داغون میشم

    پاسخ
    • سلام
      از عوارضش هست و درصورت بروز این علایم با نظر پزشکتون بهتره نوع دارو عوض شه

      پاسخ
  • سلام
    من 9 ماه که دارم آسنترا مصرف میکنم و تو این مدت به شدت اشتهام زیاد شده و حدود 10 کیلو وزن اضافه کردم میخواستم ببینم این اضافه وزن از عوارض آسنتراس ؟

    پاسخ
    • سلام
      بله میتونه از عوارضش باشه

      پاسخ
  • سلام من الان به مدت پنج ماه هست که روزی یک قرص آسنترا50 و یک قرص آلوینتا 37,5 مصرف میکنم و از آذر ماه تا حالا بعلت کنسر پستان و لنفاوی شیمی درمانی میشم برای چکاپ تیروئید که آزمایش دادم هورنون tsh به رقم 18 رسیده یعنی 12 تا بالاتر ازمیزان حداکثری میخواستم لطفا بگید آیا این قرصها میتونن باعث اختلال در هورمون تیروئید شده باشن و اینکه آیا دارو های شیمی درمانی( دسه تاکسل) با این قرصها ویا با لوو تیروکسین تداخلی داشتته باشن ؟ ممنون میشم پاسخ دهید

    پاسخ
    • سلام
      خیر ارتباطی نداره
      و موردی نیست

      پاسخ
  • سلام من حدوداً ۶ماهه که آسنترا ۵۰ پرفنازین ۲ و ترازدون ۲۵ برای خواب مصرف میکنم.تشخیص دکترم ptsd بود.تا کی باید مصرف قرص ها رو ادامه بدم؟
    و اینکه خیلی احساس فراموشی و گاهی اوقات دیرفهمی میکنم.از عوارض قرص هست؟اگر بله بعد از قطع رفع میشن این عوارض؟

    پاسخ
    • سلام
      قطع ناگهانی ممکن نیست چون علایمتون عود میکنه
      بهتره نوع دارو تغییر پیدا کنه زیر نظر پزشکتون
      همچنین میتونین برای کاهش دوز یا تغییر نوع دارو تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۳ روزه شروع کردم ۱ چهارم قرص اسنترا ۱۰۰ میخورم ، همش احساس تهوع دارم ، عوارض قرص هست یا خیر ؟ ممنونم .

    پاسخ
    • سلام بله
      اما اگر تنها عارضه تهوع هست فعلا ادامه بدین

      پاسخ
  • سلام آیا اسنترا میتواند باعث کاهش رشد شود ؟من تقرییا تو 13سالگی به مدت یک سال و نیم با دستور پزشک اسنترا مصرف کردم الان 17سالمه پسرم وقدم 170بیشتر نیست بابام تقریبا 180قد دارند‌ وتا 14سالگی قدم نسبت به همسن و سالا خوب بوده و از بعضیا شون بلند تر بودم وبدن کشیده ای داشتم ولی الان بعضیاشون از من بلند ترن احتمال داره این قرص باعث بهم خوردن هورمون هام شده باشه

    پاسخ
    • سلام
      خیر ارتباطی ندارد

      پاسخ
  • سلام اسنترابرای وسواس فکری چقدرموثره وقدردانی میبره برای وسواس فکری تاثیربزاره

    پاسخ
    • سلام
      یک ماه طول میکشه تا اثرش مشخص بشه

      پاسخ
  • من ميخوام تجربه خودم در مورد مصرف آسنترا رو با شما به اشتراك بزارم تا بلكه كسي در شرايط سابق من باشه و كمكي كرده باشم . من به طور ناگهاني به بيماري افسردگي و پنيك شديد گرفتار شدم ، بقدري شديد كه به علت طپش قلب و فشار خون بسيار بالا تمام مدت در حال استراحت بودم ، ميشه گفت زندگي رو تعطيل كرده بودم و با حال خراب فقط به مرگ فكر ميكردم . تقريباً هيچ قرصي موثر نبود و حالم رو به وخامت بود ، تا اينكه با تجويز دكتر آسنترا رو بهمراه قرصهاي طپش و فشار خون شروع كردم ، حدود يك هفته اول بعد از شروع قرص تمامي اون حالات قبل رو به شدت خييييلي بالاتري پيدا كردم و حاام بدتر شد ، يعني ضربان و فشار خون بسيار بالا ، استرس و اضطراب شديد ، عرق كف دست و پا ، بي ميلي به زندگي ، كم اشتهايي ، گريه هاي زياد و …. ولي با اين حال به توصيه پزشكم قرصو ادامه دادم و خداروشكر بعد از حدود ٣-٤ هفته تغييرات مثبت رو در خودم ديدم ، الان حالم خيلي بهتره ، قرصهاي ضربانم كم شده و قرص فشار خون كاملاً قطع شد ، خواستم بگم شما هم اگر حالتون بد شد نگران نباشيد و ادامه بدين چون به ياري خداوند اثرات مثبتش رو ميبينيد و حالتون خوب ميشه ، قرص خيلي خوبيه و ارزش سختي هاي اولش رو داره

    پاسخ
    • سلام ممنون از اینکه تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتین

      پاسخ
  • سلام آیا اسنترا میتواند باعث کاهش رشد شود ?
    من 13سالم بود به مدت یک سال و نیم این دارو رو با دستور پزشک مصرف کردم الان 17سالمه قدم یک و170بیشتر نیست بابام تقریبا یک180قد دارند بچه که بودم قدم خوب بود ونسبت به بعضیاشون قدم بلند بود الان اونا از من بلند ترن

    پاسخ
    • سلام
      خیر ارتباطی ندارد

      پاسخ
  • سلام من در مواقع خستگی و استرس سر شونه هام درد میگیره و احساس خستگی شدید میکنم ودرد به پشت سرم میزنه انگار سنگ ریزه تو گردنم رختن در صورت تکان دادن سرم صدا ی سنگ ریزه میده اما قرص اسنترا 50 رو نصف میکنم میخورم چند روزه دردم ساکت شده . باید چکار کنم ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام
      فعلا تا یک ماه ادامه بدین و در صورت بروز مجدد علایم باید ویزیت شین

      پاسخ
  • سلام
    من تقریبا سه سال قرص پاکسیل و دئنورین مصرف کردم تحت نظر رانپزشک با دوزهای مختلف ،اما وقتی قیمت دارو افزایش داشت و به راحتی در دسترس نبود ،خودسرانه آسنترال ۵۰ روزی یک دوم مصرف کردم تقریبا دوسال میشه .الان مدتی هست هرزگاهی احساس سبکی سر دارم ،انگار جسمم خالی میشه میخوام بیفتم ،خیلی واکنش سریعی هست ،میتونه از عوارض آسنترال باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      ۱۶ساله که ازدواج کردم و دوتا بچه ۱۳ و ۹ ساله دارم.متاسفانه دو ماه پیش متوجه شدم خانمم با پسر همسایمون رابطه داره.واقدام به خودکشی کردم حدود ۴۰ تا کلونازپام ۲ خوردم ولی عمرم به دنیا بود برگشتم
      الان هم ۱۰ روزه آسنترا۵۰ می خورم ولی تاثیری نداشته
      به نظرتون چکار کنم.هنوز هم‌افکار خودکشی دارم…

      پاسخ
      • سلام عزیزم
        متوجه حال روحی شما هستم، باهاتون ابراز همدردی میکنم، اما این اتفاق انقدری ارزش نداره که خودتون رو از بین ببرین عزیز
        برای مشاوره دقیق تر از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی استفاده کنید

    • سلام
      بعد از ۲ سال عوارض ظاهر نمیشن
      بهتره از نظر کم خونی و تیرویید و فشارخون بررسی شین

      پاسخ
      • سپاس از شما

  • سلام من الان ۲ ساله آسنترا مصرف میکنم به علت افسردگی با دوز ۱۰۰ شروع شد و الان ۲۰۰ ولی دیگه اثری نداره برام مثل اینکه بدنم مقاوم شده باید داروم عوض بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر اثر نداره و حال روحیتون افت کرده بهتره نوع دارو عوض شه ، چون دارین با دوز بالا مصرف میکنین

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من حدود 10 روز هست مجدد اسنترا رو شروع کردم مرتب بیقراری و استرس دارم و دلهره و تپش قلب این از عوارض قرص هست؟ برطرف میشه؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بله از عوارض قرص هست
      قرص آسنترا در ابتدا نباید تنها تجویز شود و اصولا کنارش دارویی به مدت کوتاه جهت کنترل علایم تجویز میشه ، جهت مشاوره دقیق تر از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من حواسم نبود اشتباهی قرص اسنترا ۵۰ رو هم صبح بعد ناهار هم شب قبل شام خوردم ۱۵ سالم هم هست مشکلی ایجاد نمیکنه ممنون میشم جواب بدین اولین باره پیش اومده برام

    پاسخ
    • سلام
      به طور معمول روزی یک عدد مصرف میکنین؟
      چقدر زمان از اخرین قرص گذشته؟

      پاسخ
  • سلام . حدود ده ماه پیش حمله پانیک به من دست داد دکتر روانپزشک داروی آسنترا ۵۰ روزی یک عدد تجویز کرد الان احساس میکنم حالم خوبه . اگر به مرور مصرف را قطع کنم آیا ممکنه دوباره بیماریم عود کنه ؟ حدود یک ماه هست که وسط زبانم پرزهاش از بین رفته و اکثر مواقع سوزش زبان دارم آیا ممکنه از عوارض این قرص باشه یا مشکل دیگه دارم . در ضمن من ۶۳ سالمه و سیگار میکشم . ممنون می شم به دوتا سوالم پاسخ بدید .

    پاسخ
    • سلام
      خیر هنوز زوده برای قطع
      زبانتون ارتباطی به آسنترا نداره

      پاسخ
  • سلام عذر می‌خوام میخواستم بدونم اینکه با توجه به مصرف این دارو ۲۰ کیلو وزن کم کرده باشم علائم جدی ای محسوب میشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      اضافه وزن داشتین؟ بی اشتهایی ایجاد شده؟ و در چه مدت ۲۰ کیلو کم کردین؟

      پاسخ
      • خیر اضافه وزنی پیش نیومد ولی یک روند کاهش وزن برای من به وجود اومد که در مدت دو هفته بین ۱۰ تا ۲۵ کیلو در حال کم کردنم، ببخشید ممکنه مشکل خاصی پیش اومده باشه؟

      • کاهش وزن ۱۰ تا ۲۵ کیلو در دو هفته نیاز به بررسی داره عزیز
        اصولا آسنترا همچین کاهش وزن شدیدی نمیده

  • سلام
    بنده ۳ ماهه آسنترا ۵۰ مصرف میکنم
    امروز که جمعه س و قرص تمام کردم، اگه یک روز قرص آسنترا نخورم، ایرادی نداره؟ اضطراب و استرسم بر نمیگرده؟
    ممنونم از شما

    پاسخ
    • سلام. من یه نوع وسواس فکری دارم و با دستور راونپزشک سه ماهه این دارو رو مصرف میکنم. احساس میکنم هیچ تاثیری روم نداشت. رفتم پیش روانپزشکم نوبت بگیرم که دو ماهه دیگه بهم نوبت دادن. الان چیکار کنم ؟!!

      پاسخ
      • سلام عزیز
        از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی برای تغییر نوع دارو استفاده کنید

    • سلام
      یک روز موردی نداره

      پاسخ
  • سلام. من ۲۰ روزه که دارم اسنترا ۵۰ مصرف میکنم. خیلی تاثیر خوب برام داشته. ولی باعث شده که رابطه جنسیم خیلی طولانی بشه . ایا راه حلی هست که این عارضه رفع بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      یک ماه دارو رو مصرف کنید و بعد از اون جهت بررسی عوارض و تنظیم دوز قرص به پزشک معالجتون مراحعه کنید
      اگر همچنان مشکل رابطه جنسی پایدار باشه ممکن نیاز به تغییر نوع دارو و تجویر دارویی مشابه اما بدون عوارض جنسی باشه

      پاسخ
  • سلام من اسنترا ۵۰رویکماهه شروع کردم استرسم کم شده ولی حس بی انگیزگی وبلاگی شدیددارم بنظرتون ازعوارض داروهاست ممکنه کم کم بهتربشم؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بعد از یک‌ ماه از شروع دارو باید مجدد توسط پزشکتون ویزیت شین تا عوارض و علایمتون بررسی شه و دوز دارو شما تنظیم شود

      پاسخ
  • سلام خوبین
    ممنون از پاسخگویی خوبتون
    من‌مشکل نعوظ دارم اسنترا مشکلمو حل میکنه…؟

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا باید شرح حال کامل و بررسی شین ، اختلالات هورمونی و دیابت و…بررسی شه بعد دارو تجویز شه، به متخصص” اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ