اگر سوالی درباره این دارو، آسنترا و لاغری، آسنترا و فشار خون، آسنترا و بی اشتهایی، دارید، میتوانید در انتها و در بخش نظرات بنویسید تا مشاور سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
قرص آسنترا چیست؟
قرص آسنترا یا سرترالین یکی از انواع دارو ضد افسردگی است که متعلق به گروهی از داروها به نام مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است. قرص asentra برای درمان اختلال افسردگی اصلی، اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) استفاده میشود. همچنین برای درمان اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی هم کاربرد دارد. این قرص در واقع، اختلالی را که در واسطههای شیمیایی مغز به وجود میآیند را درمان میکند. سروتونین یکی از واسطههای شیمیایی در مغز است که اگر به درستی ترشح نشود، فرد را به بیماری و استرس مبتلا میکند. این قرص با ایجاد تعادل میان واسطههای شیمیایی در مغز، در پیشگیری از افسردگی، استرس و اضطراب شدید مؤثر است.
اَشکال مختلف و دوزهای موجود داروی سرترالین یا آسنترا
نام تجاری آسنترا (zoloft)، سرترالین است. داروی سرترالین یا آسنترا، به شکلهای مختلفی مثل قرص، کپسول و محلول خوراکی و در دوزهای مختلف، عرضه میشود:
- آسنترا 25
- آسنترا 50
- آسنترا 100
اشکال مختلف این دارو در دوزهای مختلف، به دکتر روانپزشک اجازه میدهد تا بر اساس سن، شرایط جسمی و میزان نیاز بیمار، بهترین تجویز را داشته باشند. در ادامه و در جدول زیر، انواع برندهای آسنترا را آوردهایم:
قرص آسنترا 25 برای چه مواردی تجویز میشود؟
قرص آسنترا ۲۵ میلیگرم معمولاً برای درمان اختلال پیش از قاعدگی (PMDD)، زودانزالی و پنیک تجویز میشود.
قرص آسنترا ۵۰ برای چیست؟
به طور معمول پزشک قرصهای روکش دار asentra 50 را برای افسردگی خفیف تجویز میکند. البته بستگی به وضعیت جسمانی فرد، سن و سال و جنسیت او نیز بستگی دارد و داشتن سابقه بیماری ممکن است در تجویز دوز آن تغییر کند. تهوع، خشکی دهان، یبوست یا اسهال یا بیخوابی و سرگیجه، از عوارض قرص اسنترا ۵۰ هستند. در ضمن، بهترین زمان مصرف قرص آسنترا 50، شب قبل از خواب است.
قرص آسنترا ۱۰۰ برای چه مواردی تجویز میشود؟
قرص آسنترا ۱۰۰ هم مانند اسنترا ۵۰ است اما دوز بالاتری داشته و اگر وضعیت افسردگی یا حالات روحی بیمار از حالت عادی خارج شود، پزشک آسنترا ۱۰۰ را تجویز میکند. عوارض مصرف قرص آسنترا ۱۰۰ بیشتر از عوارض قرص آسنترا ۵۰ است. پس بدون نسخه پزشک و سرخود از این دوز استفاده نکنید. کاهش میل جنسی، تأخیر در انزال و سردرد و تاری دید، از عوارض آسنترا ۱۰۰ هستند.
کاربردهای درمانی قرص آسنترا (سرترالین)
مهمترین تاثیر سرترالین، درمان بیماریهایی است که به واسطه فعل و انفعالات شیمیایی همچون سروتونین رخ میدهند. البته درمان PTSD با سرترالین نیز ممکن است. عدم ترشح درست سروتونین، باعث بروز مشکلات زیر میشود:
افسردگی اساسی (Major Depressive Disorder – MDD)
افسردگی اساسی اختلالی است که باعث کاهش انرژی، انگیزه، و افزایش افکار منفی میشود. آسنترا با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود خلق و خوی افراد مبتلا به این اختلال کمک میکند و علائمی مثل احساس ناامیدی، بیارزشی، و کاهش تمرکز را کاهش میدهد.
نکته! درمان افسردگی با سرترالین معمولاً چند هفته زمان میبرد تا اثرگذاری کامل خود را نشان دهد.
اختلال اضطراب فراگیر و اجتماعی (Generalized and Social Anxiety Disorder)
در اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، افراد دچار نگرانیهای غیرقابلکنترل و شدید هستند. اختلال اضطراب اجتماعی شامل ترس از قضاوت یا خجالت در جمع میشود. سرترالین با کاهش حساسیت به محرکهای اضطرابزا و تقویت اثرات آرامشبخش سروتونین، به کاهش این نگرانیها کمک میکند.
اختلال وسواس اجباری (Obsessive-Compulsive Disorder – OCD)
افراد مبتلا به اختلال وسواس اجباری (OCD) دارای افکار مزاحم و رفتارهای اجباری هستند. سرترالین با کاهش فعالیتهای نواحی مغزی که در بروز وسواس و اجبار نقش دارند، میزان افکار وسواسی و رفتارهای اجباری را کاهش میدهد. این دارو معمولاً برای این اختلال نیازمند دوزهای بالاتری است و زمان طولانیتری برای مشاهده نتایج کامل دارد.
اختلال پانیک (Panic Disorder)
اختلال حمله پانیک باعث بروز حملات ناگهانی و شدید اضطراب و ترس میشود. سرترالین به تنظیم فعالیتهای مغزی مرتبط با این حملات کمک میکند و در کاهش تکرار حملات پانیک و شدت علائم جسمانی مانند تپش قلب، لرزش و سرگیجه موثر است.
این دارو به کاهش حساسیت سیستم عصبی به استرس به عنوان یک داروی ضد استرس کمک میکند و موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران میشود.
اختلال استرس پس از سانحه (Post-Traumatic Stress Disorder – PTSD)
در افراد مبتلا به PTSD، تجربههای دردناک و اضطرابزا میتواند به کابوس، فلاشبک و حساسیت بالا به استرس منجر شود. سرترالین با تنظیم سروتونین در مغز، واکنشهای شدید به استرس و علائم اضطرابآور این اختلال را کاهش میدهد و به بازسازی آرامش روانی در این افراد کمک میکند.
تاثیر آسنترا بر زود انزالی
یکی از تأثیرات جانبی مفید آسنترا یا سرترالین، بهبود زودانزالی در برخی از مردان است. این دارو به افزایش کنترل بر زمان انزال کمک کرده و میتواند مدت زمان رابطه را طولانیتر کند. معمولاً تأثیرات سرترالین بر زودانزالی پس از چند هفته مصرف منظم دارو ظاهر میشود.
برای بهبود زودانزالی، آسنترا ممکن است با دوز کمتر تجویز شود و نتیجه مطلوب معمولاً پس از چند هفته استفاده مداوم مشاهده میشود. با این حال، باید تحت نظر پزشک و به دقت تجویز شود تا عوارض احتمالی مانند کاهش میل جنسی، سردرد و مشکلات گوارشی نیز مدیریت شوند.
تاثیر قرص آسنترا بر کبد
در بیشتر افراد سالم، مصرف آسنترا تأثیر منفی چندانی بر کبد ندارد، اما در موارد خاص و به ویژه در افرادی که مشکلات کبدی دارند، ممکن است باعث افزایش آنزیمهای کبدی و بروز مشکلات کبدی شود. لازم به ذکر است که قرص آسنترا، توسط کبد تجزیه میشود.
آیا قرص آسنترا برای کودکان هم تجویز میشود؟
قرص آسنترا یا سرترالین، در برخی موارد و با تجویز روانشناس یا روانپزشک کودک، برای رده سنی کودکان و نوجوانان تجویز میشود. این دارو بهویژه برای کودکان بالای ۶ سال که دچار اختلالات روانی مثل وسواس فکری- عملی (OCD) هستند، میتواند مفید باشد. البته این دارو برای درمان افسردگی یا اضطراب در کودکان و نوجوانان باید با دقت بیشتری مصرف شود چون ممکن است با عوارضی مثل تغییرات خلقوخو یا مشکلات خواب همراه باشد.
نحوه مصرف قرص آسنترا
آسنترا یا سرترالین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعملهای روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنماهای دارو یا برگههای دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گاهی دوز مصرفی شما را تغییر دهد. آسنترا را با یا بدون غذا، هر روز در یک زمان معین مصرف کنید. مایع آسنترا (کنسانتره خوراکی) باید درست قبل از مصرف با مایع رقیق شود. تمام دستورالعملهای ترکیبی ارائه شده با دارو را بخوانید و به دقت دنبال کنید. در صورت نیاز به کمک، از پزشک یا داروساز سؤالات خود را بپرسید.
محلول مخلوط را با سرنگ ارائه شده یا دستگاه اندازهگیری دوز (نه قاشق آشپزخانه) اندازهگیری کنید. سرترالین ممکن است باعث نتایج نادرست در نتایج آزمایش ادرار شود. به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از این دارو استفاده میکنید. مصرف آسنترا را به طور ناگهانی قطع نکنید، زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی (مانند بیقراری، گیجی، سوزنسوزن شدن یا احساس شوک الکتریکی) داشته باشید. قبل از قطع دارو از پزشک خود سؤال کنید. دارو باید در ظرف در بسته، در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
میزان مصرف روزانه آسنترا چه قدر است؟
معمولاً پزشکان برای بزرگسالان ۵۰ میلیگرم آسنترا در روز را پیشنهاد میدهند. اما با توجه به شدت بیماری، میتواند حداکثر دوز تجویز شده را به ۲۰۰ میلیگرم در روز افزایش دهد.
سرترالین چه زمانی اثر میکند؟
داروی سرترالین بلافاصله پس از مصرف اثر نمیگذارد و نیازمند مصرف منظم حداقل دو هفتهای است. برخلاف داروهای فشار خون که پس از مصرف تأثیر فوری دارند، سرترالین برای شروع اثرگذاری به زمان بیشتری نیاز دارد. در برخی افراد، علائم بهبودی تا حدود چهار هفته پس از مصرف منظم این دارو مشاهده میشود.
سرعت و میزان جذب سرترالین
سرترالین از طریق دستگاه گوارش، بسته به غلظت پلاسمایی خون معمولاً بین ۴ تا ۶ ساعت جذب میشود. در رابطه با قدرت جذب سرترالین، دو نکته مهم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- جذب سرترالین تحت تاثیر غذا قرار نیست و خوردن آن با غذا، باعث جذب سریعتر آن نمیشود.
- مصرف آسنترا با غذا ممکن است به کاهش عوارض گوارشی کمک کند.
نکته! به دلیل جذب نسبتاً ثابت سرترالین، معمولاً شروع اثرات مثبت دارو مانند کاهش علائم اضطراب و افسردگی چندین هفته طول میکشد.
آیا داروی آسنترا عوارضی دارد؟
مثل هر داروی دیگری، آسنترا علاوهبر این که فواید بسیاری دارد، ممکن است باعث بروز عارضههای مختلفی شود؛ مثلا سرترالین و سردرد به هم مرتبط هستند. در واقع، عوارض اولیه آسنترا به قدری متنوع هستند که در ادامه و در بخشهای مختلف، به آنها اشاره خواهیم کرد.
عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند
آسنترا همراه با اثرات سودمند خود در درمان اختلال افسردگی، ممکن است باعث ایجاد برخی عوارض ناخواسته شود. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبتهای پزشکی نیاز داشته باشید. درصورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در حین مصرف آسنترا فوراً با پزشک خود مشورت کنید:
عوارض بیشتر رایج سرترالین
لیست عوارضی که در ادامه میخوانید، معمولا برای تمام کسانی که این دارو را مصرف میکنند، رخ میدهد:
- کاهش علاقه به رابطه جنسی
- عدم ترشح مایع منی (در مردان)
- ناتوانی در داشتن یا حفظ نعوظ
- از دست دادن توانایی جنسی، میل، انگیزه یا عملکرد
در صورت بروز این موارد، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض کمتر رایج یا نادر
عوارض قرص آسنترا گاه گذرا و زودگذر هستند و گاه برخی از این عوارض به ندرت در گروهی از افراد رخ میدهد. برای مثال ممکن است مدتی پس از مصرف قرص آسنترا دچار گیجی، تشنج، اسهال یا یبوست، خواب آلودگی شدید، خشکی دهان یا تشنگی شدید شوید. افزایش تنش، تند صحبت کردن و احساسات هیجانی و اعمال خارج از کنترل از دیگر عوارض قرص آسنترا هستند. برخی دیگر از این عوارض عبارتنداز:
- تب و لرز و بیقراری
- ناتوانی در نشستن و کمبود انرژی
- افزایش تعریق
- از دست دادن کنترل مثانه
- اسپاسم عضلانی یا تکان خوردن تمام اندامها
- خونریزی بینی
- رفلکسهای بیشفعال
- ضربان قلب تند
- لکههای قرمز یا بنفش روی پوست و بثورات پوستی
- کهیر یا خارش
- از دست دادن ناگهانی هوشیاری و تشنج
- حرکات یا حالات غیر عادی یا ناگهانی بدن یا صورت
- ترشح غیر معمول شیر (در زنان)
توجه! این علائم، بسیار نادرند و ممکن است در دو مورد مشابه، بهصورتتی متفاوت خود را نشان دهند.
عوارض قرص آسنترا که نیاز به مراقبت فوری پزشکی ندارند
برخی از عوارض جانبی آسنترا یا سرترالین ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان از بین بروند؛ زیرا بدن شما با دارو سازگار میشود. همچنین، پزشک متخصص یا دکتر روانپزشک راههای پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی را به شما خواهد گفت. از عوارض قرص سرترالین که البته کمتر رایج هستند اما به هرحال ممکن است دچار آن شوید، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- آشفتگی، اضطراب یا عصبی بودن
- درد مثانه و ادرار کدر
- سوزش، خارش، بیحسی، گزگز، سوزنسوزن شدن، یا احساس سوزنسوزن شدن
- تغییرات در بینایی
- یبوست
- ادرار سخت، سوزش یا ادرار دردناک
- برافروختگی یا قرمزی پوست همراه با احساس گرما
- میل مکرر به ادرار کردن
- افزایش اشتها
- درد یا حساسیت در اطراف چشم و استخوان گونه
- گرفتگی یا آبریزش بینی
معده اسیدی یا ترش همراه با آروغ زدن، کاهش اشتها یا کاهش وزن، اسهال یا یبوست، سوزش سردل و درد معده، خواب آلودگی غیر معمول بعضی از این عوارض هستند.
عوارض آسنترا در دراز مدت
سرترالین یک داروی ایمن و مؤثر است که اگر طبق دستورالعمل استفاده شود، عوارض طولانی مدت زیادی ندارد. اما در صورت عدم رعایت اصول، میتواند منجر به از دست رفتن میل جنسی، از دست دادن انگیزه و ایجاد اضطراب شود.
عوارض گوارشی سرترالین
تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، درد و ناراحتی معده و نفخ و گاز معده، از جمله عوارض گوارشی سرترالین هستند. اگر این علائم گوارشی، شدید و مداوم باشند یا منجر به کاهش وزن، خستگی مفرط یا خشکی دهان و پوست شوند، باید به پزشک مراجعه کنید.
عوارض آسنترا بر چشم
مصرف سرترالین ممکن است باعث بروز عوارض جانبی مرتبط با چشم شود:
- خشکی چشم
- تاری دید
- حساسیت به نور
توجه! این عوارض، معمولا نادر هستند.
قرص آسنترا باعث چاقی یا لاغری میشود؟
یکی از سؤالاتی که در هنگام مصرف قرص آسنترا برای اغلب افراد پیش میآید، این است که آیا قرص آسنترا ۱۰۰ و ۵۰ باعث چاقی یا لاغری میشود یا خیر؟ طبق مطالعات انجام شده، این قرص به دلیل داشتن خواص مختلف، میتواند به چاقی یا لاغری فرد مصرفکننده منجر شود.
اما این نتایج کاملاً قطعی نیست. بهتر است برای اینکه دچار چاقی، اضافه وزن یا لاغری و کاهش وزن شدید نشوید، همزمان با مصرف قرص آسنترا، یک برنامه ورزشی مناسب را دنبال کنید. این کار باعث میشود که از عوارض قرص آسنترا یا سرترالین جلوگیری کنید.
اما به شما توصیه میکنیم که اصلاً نگران چاقی یا لاغری خود در هنگام مصرف این قرص نباشید؛ چون این قرص به دلیل شرایط فعلی شما تجویز شده و وضعیت روحی شما بسیار مهمتر از شرایط جسمی، چاقی و لاغری شما است.
اعتیاد به سرترالین
اعتیاد به سرترالین یا آسنترا به معنای وابستگی جسمی یا روانی به این دارو نیست. وابستگی روانی یا سو مصرف آن برای داشتن حال بهتر، ممکن است باعث تمایل بیشتر فرد به مصرف شود. اگر در چنین شرایطی هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
علائم اوردوز با سرترالین
اوردوز با مصرف بیش از حد سرترالین، میتواند علائم جدی و گاهی خطرناک ایجاد کند. نشانههای اوردوز با سرترالین را بسته به دلیل آن، در جدول زیر آوردهایم:
دستهبندی | علائم |
---|---|
علائم عصبی و روانی | سرگیجه شدید خوابآلودگی یا عدم هوشیاری اضطراب، آشفتگی و پریشانی هذیان و گیجی تشنج یا اسپاسم عضلانی تب بالا |
علائم گوارشی | تهوع و استفراغ دردهای شکمی |
علائم قلبیعروقی | ضربان قلب نامنظم (آریتمی) یا تپش قلب افزایش یا کاهش فشار خون |
علائم سندرم سروتونین | تعریق شدید لرزش و تکانهای غیرارادی انقباض و گرفتگی شدید عضلاتناپایداری فشار خون و ضربان قلب |
در صورت بروز علائم اوردوز، لازم است فوراً به اورژانس مراجعه کنید.
نحوه کاهش دوز سرترالین
برای کاهش دوز سرترالین، طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:
- مشاوره با پزشک؛ دکتر روانپزشک یا روانشناس میتواند بر اساس وضعیت پزشکی شما بهترین برنامه کاهش دوز را تعیین کند.
- کاهش تدریجی دوز؛ کاهش دوز سرترالین باید به تدریج و با فواصل زمانی مشخص انجام شود.
- نظارت مستمر بر علائم؛ در طول روند کاهش دوز، باید به دقت علائم خود را زیر نظر داشته باشید.
- پیروی از سبک زندگی سالم؛ در طول کاهش دوز، حفظ یک شیوه زندگی سالم شامل تغذیه مناسب، ورزش منظم و خواب کافی میتواند به مدیریت علائم کمک میکند.
- اجتناب از قطع ناگهانی سرترالین؛ قطع ناگهانی سرترالین میتواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.
- آمادگی برای گذراندن عوارض ترک؛ اضطراب، بیخوابی یا تغییرات خلقی، عوارضی هستند که بعد از شروع مصرف سرترالین به سراغتان خواهند آمد.
اگر در دوره کاهش سرترالین با عوارض غیرقابل کنترلی روبرو شدید، حتما به اورژانس مراجعه کنید.
نکات مهم قبل از مصرف سرترالین
نکات مهمی هستند که باید قبل از مصرف آسنترا، به آنها توجه کنید:
- اگر به آسنترا یا سرترالین حساسیت دارید یا پیموزاید مصرف میکنید، نباید از آن استفاده کنید.
- در صورت مصرف دی سولفیرام (آنتابوس) از شکل مایع این دارو استفاده نکنید.
- آسنترا را ۱۴ روز قبل یا پس از استفاده از مهارکننده MAO استفاده نکنید. ممکن است یک تداخل دارویی خطرناک رخ دهد. مهارکنندههای MAO عبارتند از: ایزوکاربوکسازید، لینزولید، تزریق متیلن بلو، فنلزین، ترانیل سیپرومین و غیره.
- اگر از داروهای محرک، داروهای مخدر، محصولات گیاهی یا داروهای افسردگی استفاده میکنید و همچنین دچار بیماریهای روانی، بیماری پارکینسون، سردردهای میگرنی، عفونت هایجدی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. تداخل با آسنترا میتواند باعث یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شود.
- آسنترا بر رشد کودکان اثر سوء دارد؛ از این رو در کودکان حداقل ۶ سال، فقط برای درمان اختلال وسواس فکری و نه افسردگی تأیید شده است.
- مصرف آسنترا در دوران بارداری میتواند به جنین آسیب برساند؛ اما قطع دارو هم ممکن است برای شما خطرناک باشد. این دارو را بدون مشورت با پزشک خود شروع یا قطع نکنید.
- در دوران شیردهی نیز از پزشک بپرسید که آیا استفاده از این دارو بیخطر است یا خیر.
نکته! تمام این نکات، توسط دکتر به شما گفته میشوند برای همین توصیه میکنیم که حتما به توصیههای درمانگر خود توجه کنید.
هنگام مصرف آسنترا از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟
تداخل با الکل آسنترا میتواند عوارض سرترالین را تشدید کند. تا زمانی که بدانید این دارو چه تأثیری بر شما خواهد داشت از رانندگی یا فعالیتهای خطرناک خودداری کنید. ممکن است واکنشهای شما مختل شود. مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان که در دانهها، آجیلها و محصولات لبنی وجود دارد یا محرکهای قوی مثل کافئین، چای و نوشابههای انرژیزا نیز ممکن است در زمان مصرف آسنترا، مشکل ایجاد کنند.
آسنترا با چه داروهایی تداخل دارد؟
مانند هر داروی دیگری، مصرف آسنترا با داروهای دیگر تداخل ایجاد کرده و ممکن است عوارض زیادی به همراه داشته باشد. آسنترا با داروهای زیر تداخل ایجاد خواهد کرد:
دسته دارویی | مثالهای دارویی | خطرات احتمالی |
---|---|---|
مهارکنندههای MAOI | فنلزین و سلژیلین | سندروم سروتونین، افزایش فشار خون |
ضدانعقادها | وارفارین | افزایش خطر خونریزی |
داروهای ضدافسردگی | فلوکستین و پاروکستین | سندروم سروتونین |
داروهای NSAID | ایبوپروفن و ناپروکسن | افزایش خطر خونریزی |
داروهای سروتونرژیک | ترامادول و لیتیوم | افزایش اثرات سروتونین، سندروم سروتونین |
ضد آریتمیها | پروپافنون و فلکاینید | تغییر در ریتم قلب |
تداخل با داروهای آرامبخش | دیازپام و آلپرازولام | افزایش اثرات آرامبخشی |
توجه! سایر داروها نیز ممکن است با آسنترا تداخل داشته باشند، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتأمینها و محصولات گیاهی. در رابطه با سایر داروهایی که استفاده میکنید حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید.
تداخل آسنترا با داروهای ضد انعقاد خون
سرترالین میتواند با داروهای ضد انعقاد خون تداخل داشته باشد و باعث افزایش خطر خونریزی شود. افزایش خطر خونریزی و تداخل با سیستمهای هورمونی و انتقالدهندههای عصبی، از جمله دیگر تداخلات آسنترا با داروهای ضد انعقاد خون است.
تداخل مصرف آسنترا و فلوکستین
گاهی برای درمان بیماری افسردگی پزشک داروی فلوکستین را تجویز میکند. اما برخی از افراد برای اثربخشی بیشتر همزمان از داروی آسنترا و فلوکستین استفاده میکنند. به این موضوع توجه کنید که این دو دارو تداخل شدید داشته و مصرف همزمان آنها باعث بروز مشکلات زیادی میشود.
استفاده از آسنترا در زمان بارداری یا شیردهی
طبق مطالعاتی که روی داروی آسنترا انجام شده، این دارو متعلق به گروه C است و در حیوانات اثرات سوئی بر جنین میگذارد. اما هنوز اطلاعاتی در رابطه با انسان به دست نیامده است. این دارو زمانی میتواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد که مشکلات مادر به قدری جدی باشد که عدم مصرف این دارو کودک را بیشتر در معرض خطر قرار دهد.
اما باز هم بهتر است در رابطه با این موضوع حتماً با پزشک مشورت کنید. مصرف آسنترا در غلضتهای پایین شاید خطر جدی برای شیردهی ایجاد نکند و به راحتی دفع شود، اما با وجود این توصیه میشود که هنگام استفاده از آسنترا از شیردهی خودداری کنید. به جای شیر مادر، میتوانید شیر خشک را جایگزین کنید.
قرص آسنترا توسط چه پزشکی تجویز میشود؟
به جز دکتر روانپزشک و عمومی، دکتر روانشناس هم صلاحیت تجویز قرص آسنترا را دارد. البته عوارض قرص آسنترا گستردهتر از آن است که مجددا یادآوری نکنیم که حتما در هر مرحله از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید. اگر علائم افسردگی و اضطراب دارید یا با عوارض مصرف قرص سرترالین روبرو شدهاید هم میتوانید با دریافت آنلاین نوبت دکتر به یک پزشک متخصص یا متخصصان یک مرکز درمانی معتبر مانند بیمارستان دل آرام سینا تهران مراجعه کنید و هم از سرویس غیرحضوری مشاوره با پزشک بهره ببرید.
منابع:
Drugs.com
medlineplus.gov
wolterskluwer.com
سلام دکتر آیا آمپول نوروبیون تقویتی بااسنترا تداخل دارد تشکر
سلام
خیر موردی نداره
سلام خانم دکتر پدرمن پی اس پی داره الان خودم آسنترا۵۰بهش اضافه کردم ومصرف میکنه متاسفانه حرف زدنش بدشده وعوارض داره چکارکنم آیا مصرف کنه یاادامه بده؟
سلام عزیزم
اصلا سرخود نباید مصرف شه.بله ممکن عوارض بده
لطفا جهت تنظیم داروشون به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام خانم دکتر آیا قرص آنتی بیوتیک تاوانکس 750وامپول پنی سلین که دکتر گوش و حلق و بینی تجویز کردند باقرص آسنتراصد تداخل دارد آخه حالم بدهست بخاطر عفونت سینوس ها هنوز آمپول ها وانتی بیوتیک نخورد م ممنون
سلام
موردی نداره
سلام آیا آسنترا باعث افت قند خون میشود
سلام
خیر
سلام خانم دکتر مرسی که هستید دکتر جان من به مدت سی ودوروز قرص آسنترا صد خوردم اما جواب نگرفتم رفتم پیش دکترم ایشون گفتند قرص آسنترا صد رو صبح بخور ودوز پنچاه میلیگرم که افزایش یافته رو ظهربخور الان میخام بدونم این افزایش دوز خطرنداره وبعدی اینکه تاظهرباید چند ساعت گذشته باشه که دوز بعدی رو بخورم ومیشه همه ی دوز رو صبح باهم یعنی صدوپنچاه میلی گرم باهم بخورم که دیگه ظهرپنچاه گرم رونخورم یکجابخورم
سلام و تشکر
خواهش میکنم
تا دوز ۲۰۰ میلی گرم در روز مجاز هست
فعلا ۶ ساعت فاصله باشه مثلا ۸ صبح و ۲ عصر
سلام من دخترم تو سن شش ساگلی دچار وسواس شد طبق تجویز روانپزشک قرص سرترالین 50 !و ریسپیریدون مصرف کردن تقریبا نه ماه بعد پزشک به مرور قطع کردن الان بعد از سه سال دوباره اون وسواس اومده سراغش و من چون به پزشکش دسترسی ندارم از شهرمان رفته همون دارو رو دوباره براش میدم به نظرتون براش مشکلی پیش نمی اد بچه هم الان ده ساله هستش
سلام عزیزم
چند وقته داروهارو مجدد شروع کردین و با چه دوزی؟
سلام خدمت شما، خسته نباشید،
همسرم مدتیه که به خاطر مشکل اضطراب و حمله های پنیک تحت نظر دکتر روانپزشک قرص آسنترا مصرف میکنه، از دوز کم شروع شد و الان بعد از گذشت ۳ هفته به قرص کامل (۵۰ )رسیده
ولی متاسفانه الان یه چند روزیه که انزال ندارن و خیلی درد دارن، تو مطلب این پیج خوندم که از عوارض مصرف این قرص هست، راهکار چیه؟ با دکترشون مشورت کنیم یا این اتفاق طبیعیه و رفع میشه؟ برای کاهش درد و رفع مشکل چه کاری میشه کرد؟
پیشاپیش ممنون از پاسخ گویی🙏🌹
سلام عزیز
از عوارض آسنترا اصولا کاهش میل و قوای جنسی هست
اگر دچار عارضه شدن باید نوع دارو با نظر پزشکشون عوض شه
با سلام پسر من ۱۵سااشهو ۲سال انواع تیک هارو گرفت وبا بردن دکتر خوب شد داروهایی که دادند با گفته های ما کم یا زیاد کردن یا قطع کردن ولی به خاطر وسواس اسنترا دادن العان هالوپریدول ۵ یک چهارم صبح و شب ریسپریدون نصب شب و صبح شب اسنترا میخورن ولی بعداز ۱ماهمصرف اسنترا تیک گردن برگشته میخوام بدونم مال اسنتراس ببرم دکتر دوباره یا باید صبرکن بدنش عادت کنه ممنون
سلام عزیزم
بعد از ۳ الی ۴ هفته از شروع آسنترا باید ویزیت شه جهت بررسی پاسخ به درمان و بروز عوارض
سلام خانم دکتر سی وپنچ روزه قرص آسنترا صد روزی یکی میخورم اما تاکنون هیچ جوابی ندیدم باید بیشتر صبر کنم یا قطع کنم یا دوزش رو ببرم بالا لطفاً کمک کنید چون دکترم راه شون دوره وفقط دوهفته یه بار میان به اردکان
سلام
اصولا آسنترا پس از ۳ الی ۴ هفته اثرش شروع میشه
خیر دوزش رو بالاتر نبرید فعلا همونطور ادامه بدین تا ویزیت مجدد پزشک
با سلام خدمت شما من چند ماهه که احساس اشفتگی و تپش قلب و احساس ناراحتی زیاد دارم همش افکار منفی تو ذهنم میاد همش گریه میکنم بدون اینکه دکتر برم الان دوهفتست اسنترا صب و شب نصف اسنترا رو مصرف میکنم اوایل حالم خیلی خوب بود ولی الان چند روزه سردرد و احساس گیجی دارم و دچار دو بینی شدم ممکنه از عوارض اسنترا باشه؟
سلام
شروع آسنترا معمولا همراه داروهای دیگر است تا عوارض احتمالی رو کاهش بده
نباید سرخود و بدون توجه به شرح حال دقیق مصرف شه چون عوارض داره
به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
سلام خانم دکتر آیا قرص آسنترا صد وقرص کلومیپرامین پنچاه وقرص پرفنازین دو خطرناک هست دریک روز باهم مصرف شود مرسی که هستید خداخیرتون بده
سلام
تجویز چه کسی است؟
سلام خانم دکتر تجویز پزشک روان شناس هست چون یه ماه قرص آسنترا صد مصرف کردم جواب نداد بخاطر همین قرص کلومیپرامین پنچاه وقرص پرفنازین دو را اضافه کردند ومن تواینترنت خوندم که باهم تداخل دارند ترسیدم فقط آسنترا رو میخورم ازون دوتا میترسم بخورم گفتند برو دوماهه دیگه بیا
سلام عزیزم
اگر تجویز پزشکتون هست ، اعتماد کنین به نظرش
اگر خیلی نگرانین میتونین در ویزیت مجدد نظرش رو جویا شین
میتونین با مطبش تماس تلفنی داشته باشین، و از طریق منشی نظرش رو بپرسین، برخی پزشکان پاسخ میدن
سلام خانم دکتر
من حدود یسال قرص اسسیتالوپرام ۱۰ میلی مصرف کردم.تو یکماه اخیر هم لورازپام ۱.پیش پزشک دیگه ای رفتم،اونارو قطع کردن،آسنترا ۵۰ و میرزاتاپین ۱۵ و پوکساید ۵ برام تجویز کردن.الآن پنج روزه ک دارم مصرف میکنم.چقدر زمان میبره تا عادت کنم ب داروهای جدید
سلام
۳ تا ۴ هفته
سلام من ۵۶ سال سن دارم و به دلیل مشگل پروستات و تکرر ادرار به متخصص مراجعه کردم و این قرض را برایم تجویز نمودند با قرض میونه خوبی ندارم بخصوص وقتی عوارض اش را مطالعه کردم آیا برای مشکلم (تکرر ادرار) این قرض مفید است ممنون از پاسخ شما بزرگوار
سلام
بله مصرف کنید
سلام،وقت بخیر
ببخشید من برا درمان اضطراب،اسنترا،نورتیپلین و پرانول
میخورم،وقتی اسنترا و پرانول میخورم،قلبم درد میگیره
و گاهی بدنم تکون میخوره
ولی نوریتیپلین تنها ک میخورم مشکلی نداره
اشتهامم بشدت کاهش پیدا کرده
اصلا نمیتونم غذا بخورم
بنظرتون چکار کنم؟
سلام خانم دکتر من حدود ۵ ماهه که با تجویز پزشک آسنترا ۵۰ روزی یک عدد استفاده میکنم.واز اون موقع پریود نشدم میخواستم ببینم که آیا به خاطر آسنتراس.اگر آره چیکار کنم؟
سلام ایا اسنترا باعث تاری دید میشود؟و اگر که هست
چطور میشه رفع کرد؟
سلام
اگر بعد از شروع آسنترا ایجاد شده بهتره جهت تعویض دارو با پزشکتون مشورت کنید
سلام عزیزم
ممکن آسنترا بهم ریختگی پریود بده منتها چون علت شایعی نیست توصیه میشه ابتدا سایر علل بی نظمی بررسی شه
بنظر من بهتره اول جهت بررسی به متخصص” زنان مراجعه کنین
سلام
چند وقته دارو میخورین؟ و آسنترا و پرانول رو چه ساعتی مصرف می کنید؟
سلام روزتون بخیر
من چند سال قبل قرص آسنترا را به دستور پزشک مصرف می کردم. همان ایام متوجه شدم در نگهداشتن نعوظ دچار مشکل هستم و بعد متوجه شدم به دلیل مصرف آسنترا هست. الآن چندین سال گذشته و مشکل نعوظ من کمتر شده اما هنوز برطرف نشده است. بفرمایید چه باید انجام دهم.
متشکرم.
سلام
اسنترا مشکل نعوظ طولانی مدت نمی دهد
جهت بررسی علت به متخصص” اورولوژی مراجعه کنید
باسلام
بعدمصرف اسنترا همزمان کمی بدنم عفونی شد وسرماخوردم
اماباگذشت چند هفته سرفه شدید خشک دارم ممکنه از عوارض اسنترا باشه؟
سلام
خیر بعید است ارتباطی داشته باشد
سلام وقت تون بخیر من اسنترا که میخورم لرزش درونی حس میکنم به دکترم که گفتم برام پرانول و کلیدینیوم سی داد که نخوردم
می خواستم بدونم لرزش برای چیه ؟
سلام
میتونه از عوارض آسنترا باشه
دکتر آسنترا رو عوض نکرد یعنی باید آسنترا عوض شه ؟
سلام مصرف اشتباهی آسنترا از نصف به یک ونصف چی خطراتی دارد
سلام
در روزهای اول شروع دارو، میتواند سبب سرگیجه، سردرد، اضطراب شدید، تهوع،تپش قلب و….بشود
اول دستور دارویی جدید رو انجام بدین و اگر خوب نشد با پزشکتون صحبت کنید راجع به تغییرش
سلام خسته نباشید میتونه باعثجوش بشه؟؟؟
سلام
اختلالات هورمونی
بلوغ
مشکلات کبدی
آلرژی
سلام دو هفته هست اسنترا 50مصرف می کنم و الان با مشکل احتباس ادرار مواجه شدم می خواستم بدونم از عوارض دارو هست؟
سلام
اول ازمایش و کشت ادرار بدین شاید عفونت باشه
سلام. من 28 سالمه، فشار خونم بالاست قرص والسارتان 160 میخورم روزی یکی
و سنگ کلیه هم دارم
چند وقت قرص آسنترا 50 میخوردم ولی یک ماهه آسنترا 100 میخورم
الان دوروزه ادرارم کدر شده، من نمیدونم بخاطر سنگ و خون هستش یا بخاطر مصرف والسارتان و آسنترا همزمان هست؟
ب علاوه تپش قلبم ک عموما روی 88 تا 100 بود، الان روی 77 اومده
میشه راهنماییم کنید؟
باید چیکار کنم
لازمه که دکتر.قلب برم؟
سلام
ربطی به آسنترا و والزارتان نداره
اگه ادرار کدر شده ازمایش و کشت ادرار بدین
سلام خانم دکتر من یه قرص آسنترا صد روزی سه تاقرص استامینوفن کدئین باهم مصرف میکنم والان فهمیدم باهم تداخل داشتن از مجله فهمیدم آیا ممکن است دچار سندروم سروتونین شده باشم من معتاد قرص استامینوفن کدئین بودم وبیست روز باقری آسنترا صد به تجویز دکتر استفاده کردم اما به دکترم نگفتم معتاد قرص کدین هستم الان ترسیدم دکتر جان کمک کنید
ببخشید خانم دکتر دوباره یه سوال ازیادم رفت قرص چربی خون روزواستاتین باقرص های اسنترا صد وقرص تریمپیرامین بیست و پنچ تداخل دارد یان چون همین سه قرص رو هرروز مصرف میکنم ممنون که هستید
سلام
اگر تجویز پزشکتون هست خیر
سلام
نگران نباشید
کدئین رو با نظر پزشکتون تدریجا قطع کنید
( هر هفته یکی کم شود )
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم قرص اسنترا ۵۰ایا خونریزی و زیاد میکنه ممنون
سلام وقتتون بخیر خانم دکتر،خواستم بدونم مصرف آسنترا برای بیمارMSاشکال نداره..البته داروی خاصی مصرف نمیکنم،وچن سالی هست که عود نداشته
واینکه با قرص آهن و ویتامینwellwomen,آسنترا تداخل نداره؟ممنون از پاسخگویی شما🙏
سلام
آسنترا حتما باید توسط روانپزشک یا متخصص” مغز و اعصاب برای شما تجویز شه
خیر تداخل نداره
سلام
خیر
سلام خانم دکتر من چن وقت پیش لرزش بهمراه تگی نفس و تپش قلب داشتم چند نوع ازمایش دادم نوار قلب و اکوگرافی همه سالم بود اخر سر دکترا گفتن برو پیش روانپزشک گفت علائم استرس واضطراب داری بهم اسنترا داد بعد یکهفته خوب شدم بنظرتون دارو قطع کنم اسنترا اعتیاد اور نیس مرسی
سلام
خیر قطع نکنین سرخود چون علایمتون برمیگرده
اعتیاد اور نیست و خود پزشک بعد از اتمام دوره درمان با کاهش دوز قطعش میکنه تدریجا
سلام ۱۲روزه اسنترا۵۰ میخورم بادوتارهاکین ۲۰۰ بی اشتهام بیشتر از ۱۶ساعت خوابم وقت بیداری خسته و بیحالم
سلام
با پزشکتون صحبت کنین که دوز یا نوع دارو رو عوض کنه
سلام و تشکر بابت وقتی که میزارید. منحدود۳ماه هستاسنترا ۱۰۰مصرفمیکنم و از حدود ۴ هفته پیش دید نزدیکبینم به شدتضعیف شده به طوری که نوشتهای موبایل رو تار میبینم.قبلا دیدم هیچ مشکلی نداشت.از طرفی دارو دوی من تاثیر خوبی گذاشته و منو اروم کرده و دلمنمیخواد عوضش کنم.باید چکار کنم؟
سلام
بعیده همچین اثری باشه بهتره اول به متخصص” چشم پزشک مراجعه کنید تا از نظر نیاز به عینک بررسی شین
سلام من دوماهه که آسنترا ۱۰۰ استفاده میکنم تپش قلب و پرش بدن در حالت خواب دارم … میخواستم بپرسم قرص پروپرانول با آسنترا تداخل دارویی نداره ؟ ممنون
سلام
تداخل نداره اما اگر بعد از آسنترا این علایم ایجاد شده بهتره با پزشکتون راجع به تغییر دارو مشورت کنید
سلام.من ازسال96طبقدستورپزشک،زلفت100بخاطراسترس واضطراب مصرف میکردم تااینکه بعدتحریم نتونستم گیربیارم.بعدازاون دکتربرام آسنترا50نوشت وحدودا2سال روزی یکی میخوردم.اول تاثیرداشت ولی ازیکماه پیش بعلت بی اثربودن،دکتربرام روزی2تاش کرده.2تاآسنترا50.حالامیترسم روزبه روزدوزم بره بالاتر
سلام
دوز معمولی هست نگران نباشید
سلام .من خیلی عصبانی میشدم وعدم تمرکز و فراموشی گرفتم و یکم بی قرارم ودکتر اسنتارا ۵۰ نوشته و هفته اول نصف قرص هفته دوم یکی کامل .بنظرتون خوبه اگه به چهار قسمت تقسیم کنم روزی یکی بخورم چطوره ؟؟
سلام
به دستور پزشکتون عمل کنید
سلام وعرض ادب
پزشک قلب برای آرامش من دوسال قبل آسنترا۵۰ تجویزکرده بوددیگه به ایشون مراحعه نکردم مجددا یکهفته است نصف قرص روشروع کردم خیلی آرامشم درمحل کارومنزل بهتره
ولی صبح بعدخوردن قرص حدودادوساعت بعدش گلوم خیلی خشک میشه وحالا بعدیک هفته لرزش دارم توی کل بدنم مثل ویبره میخواستم ازامروز یک عددروشروع کنم آیا ادامه بدم یانه
سپاس ازلطفتون
سلام
برای چند هفته کنارش باید داروی دیگری تجویز شه
سلام من ازداروی اسنترااستفاده میکنم
چشمام وصورتم ورم کرده ودرددارن بی حوصله وبدنمم بی حس میشه ممکنه ازعوارض این داروباشه
ازیک چهارم شروع مردم وهفته ب هفته تابع یک عدددرروز رسیده
بی حوصلگی بله اما بقیه عوارض کمی بعیده
البته اگر با شروع دارو این علایم پیش اومده با پزشکتون راجع به تغییر دارو صحبت کنید
سلام من حدودا یک هفته اس قرص آسنترا ۵۰ روزی یک عدد موقع خواب مصرف میکنم. ولی بسیار کم حوصله شدم حوصله هیچ کاری رو ندارم و ضعف جسمانی پیدا کردم و دست و پاهام گزگز میکنه. آیا مصرف دارو رو قطع کنم؟… به خاطر مشکل اضطرابم تجویز شده
سلام حدود ۶ سال دارم اسنترا مصرف میکنم ۶ماخ پیش بمرور کم کردم که میخواستم قطعش کنم سه روز بود که کلا قطع کردم ولی دوباره استرس و بیقراری اومد سراغم بعد سرخود دوباره شروع کردم حالا نگرانم نکنه بعد این همه سال مصرف،کبد و کلیه ام داغون بشه.مصرف آسنترا خیلی بیخیالم میکنه. دوست دارم ادامه بدم ولی از عوارضش میترسم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام
نگران نباشین عوارض کلیوی و کبدی ندارد
سلام
با نظر پزشکتون دارو تغییر یا دوزش تغییر کنه
سلام من فرص اسنترا نصف شروع کردم و همون اولی که خوردم دچار تهوع شدم از عوارض این قرص هست؟
سلام دکتر .. من یه دختر چهارساله دارم سه عدد قرص آسنترا خورده است… بردمش درمانگاه محل ، دکتر میگه باید ببریش بیمارستان شهر …. الان هم دختره علائمی نداره..به نظرتون قرص خطرناکی است ؟باید ببریمیش بیمارستان؟؟
سلام
باید چند ساعت تحت نظر باشه و ضربان قلبش چک شه
به نظر پزشک عمل کنید
سلام
بله میتونه باشه
سلام وقت بخیر.دکتر برای من آسنترا ۱۰۰ تجویز کرده که نصف صبح و یکی کامل شب میخورم.دندون عقلم رو جراحی کردم و دندانپزشک برای جلوگیری از بی حسی لب دو تا ویتامین b6 و b1 رو تجویز کردن.میخواستم ببینم مصرف این سه تا دارو تداخل ندارن؟من مسئله ی بی حسی لبم برام مهمتره.ممکنه که آسنترا باعث اثر نکردن ویتامین ها بشه؟
سلام
خیر ارتباطی نداره
سلام وقت بخیر
ایا اسنترا با قرص اینفلامید تداخل دارویی داره ؟
من سرماخوردم و اینفلامید داروی ضدالتهاب هست که کمک میکنه زودتر خوب بشم
میتونم مصرف کنم ؟ ممنونم
سلام
تداخل نداره
سلام من سالهاست آسنترا مصرف میکنم ولی الان بخاطر سفر خارجی نمیتونم ۷روز مصرفش کنم. توی این ۷روز مشکلی برام ایجاد نمیشه؟
سلام
اگر امکان مصرف داشته باشین حتی نصفه بهتر از عدم مصرف هست
میتونین از جلد خارج کنین و در ظرف در دار بریزین
اما در صورت عدم مصرف ناگهانی کوتاه مدت اغلب موردی پیش نمیاد
سلام اسنترا با چربی سوزی ک در باشگاه استفاده میکنم تداخلی نداره؟ اسم قرص چربی سوز الفا اسلیم ک انفتامین هم داره
سلام
اگر آمفتامبن داره مصرف نشود
ُسلام
قرص آسنترا برای درمان نوشخوار فکری مناسبه؟آیا درمان،قطعی وجود داره
سلام
بله اما تجویزش فقط با متخصص” روانپزشکی هست
چون باید با دوز مناسب شروع شه و ممکن کنارش داروی دیگری هم لازم باشه
با عرض سلام و خسته نباشید
من حدودا سه ماهه که آسنترا مصرف میکنم ماه اول دوز ۵۰ و دو ماه دیگه دوز صد الان حدودا ده روزه که قدرت و نیروی بدنیم کم شده و داخل باشگاه نسبت به قبل خیلی سبکتر میتونم تمرین بکنم و جدیدا لرزش داخل پاهام موقع ایستادن یا در حالته خم شده احساس میکنم میخواستم بپرسم اینا عوارض این قرص هست یا ممکنه به ام اس دچار شده باشم ؟
سلام
ربطی به آسنترا نداره
علایمام اس هم نمیخوره
سلام قرص آسنترا ۵۰ با قرص چربی سوز که قبل از باشگاه میخورم تداخل نداره ؟
سلام
اسم قرص چربی سوز؟
با سلام من کم کاری تیروئید دارم و لووتیروکسین استفاده میکنم آیا با قرص آسنترا ۵۰ تداخل نداره؟
سلام
خیر
سلام خانم دكتر من الان دو ماه به دستور روانپزشكم قرص استرا ٥٠ميخورم به همراه پوكسايد ١٠ من حدود دو هفته پيش از قرض ضد بارداري استفاده كردم و خونريزي دارم ميخواستم بدوننم قرص استرا تو تشديد خونريزي تاثير داره ؟؟
سلام
خیر به خاطر قرص ضد بارداری
سلام من خیلی وسواس شدم همش افکارمنفی دارم میتونن اسنترامصرف کنم؟
سلام.سرخود خیر
شاید براتون مناسب نباشه و علایم رو تشدید کنه
درود بر شما ‘من نزدیک به دو سال آسنترا ۵۰مصرف میکنم روزی یکعدد به دلیل اضطراب …دیگه دوست نداشتم بخورم احساس میکردم همه چی برام بی اهمیت شده بود ،خودم به طور تدریجی قطع کردم ولی الان دوباره علایم اضطراب و بی قراری دارم و خیلی عصبی شدم احساس میکنم یک توده ای در گلوم هست و علایمی که از قبل داشتم برگشته 😔دوباره باید مصرف کنم ؟
سلام
بله با نظر پزشکتون
سلام وقت بخیر
من میگرن شدید داشتم و به پروفسلاکسی های میگرن اصلا جواب نمیدادم
پزشک عمومی برام استنرا ۵۰ تجویز کرد و به طرز عجیبی میگرنمکنترل شده، منتها میل جنسیم رو کاملا از دست دادم و ارضا نمیشم ۶ ماه هست که مصرف میکنم، الان باید چکارکنم میترسم قطع کنم باز میگرنم برگرده، از طرفی تازه ازدواجکردم و بخاطر میل جنسیم ناراحتم 😔 راهکار بدید لطفا 🙏
سلام
نوع داروتون باید عوض شه
امکان تجویز داروهای اعصاب در کامنت نیست
به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام خانم دکتر من ۱۰ روزه که قرص آسنترا مصرف میکنم
میخوام بزارم کنار مشکلی برام پیش نمیاد ؟؟؟
قطعش موردی نداره
اما اگر روانپزشک براتون تجویز کرده و اضطراب یا افسردگی دارین چرا قطع کنین؟
سلام من حدود 5 سال اسنترا مصرف میکنم در کنارش تریمی پرامین 50 و گابنتین هم می خورم البته تریمی پرامینو کم کردم و اسنترا هم یک ماه قطع کردم ولی علائم وسواس و افسردگی و اظطراب ظاهر شد دویاره شروع به مصرف آسنترا کردم می خواستم بدونم مصرف طوبانی مدت عوارض نداره
سلام
خیر اگر زیر نظر روانپزشک باشه هیج موردی نیست
حداقل هر ۶ ماه ویزیت شوید