کولیک یا قولنج نوزاد؛ درمانی لذت‌بخش برای فرزندان!

خلاصه این مقاله را بشنوید

کولیک نوزاد وضعیتی است که در آن یک نوزاد سالم بیش از سه ساعت در روز، بیش از سه روز در هفته و یا بیش از سه هفته متوالی گریه می‌کند. علائم کولیک یا قولنج نوزاد معمولاً در چند هفته اول زندگی ظاهر شده و معمولاً تا چهارماهگی کودک احتمالاً به طور کامل رفع می‌شود. در برخی از موارد مراجعه به متخصص اطفال ضروری و در برخی مواقع با درمان‌های خانگی این عارضه قابل‌درمان است.

در این مطلب از مجله دکتر دکتر قصد داریم در رابطه با قولنج نوزاد و ابعاد مختلف  آن از جمله علائم قولنج کودک، درمان قولنج کودک، دلایل آن و بسیاری از موارد دیگر مربوط به این عارضه اطلاعات مطلوبی ارائه کنیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند پنهان کردن

کولیک یا قولنج نوزاد

کولیک نوزاد وضعیتی است که در آن نوزاد به مدت سه ساعت در روز، سه روز یا بیشتر در هفته، گریه می‌کند و بی‌قرار است. کولیک یا به‌اصطلاح قولنج معمولاً برای اولین بار زمانی که نوزاد دو تا سه هفته است دیده می‌شود و می‌تواند تا سه یا چهارماهگی ادامه یابد.

علت دقیق قولنج از نظر پزشکی هنوز چندان شناخته نیست ولی برخی دانشمندان این احتمال را می‌دهند که مربوط به سیستم گوارشی نوزاد یا حساسیت به غذاهای خاص در رژیم غذایی مادر باشد. این عارضه در برخی از موارد معمولاً بدون مداخله پزشکی خود به خود برطرف می‌شود.

چه زمانی می گوییم نوزاد کولیک دارد ؟

ممکن است واژه نوزاد کولیکی را شنیده باشید و از خود بپرسید چه زمانی میگوییم نوزاد کولیک دارد؟ دقیقاً زمانی که نوزاد ازلحاظ ظاهری سالم باشد و بدون دلیل خاصی روزی بیش از سه ساعت، یا هفته‌ای بیش از سه روز و یا به مدت سه هفته متوالی در بازه‌های زمانی خاصی از طول شبانه‌روز گریه کند، به آن نوزاد کولیکی می‌گویند. البته شایان‌ذکر است که گریه نوزاد بدون دلیل نیست فقط ازلحاظ علمی دلیل دقیقی برای آن یافت نشده است.

علائم کولیک نوزاد چیست؟

علامت اصلی کولیک نوزاد گریه بیش از سه ساعت در روز یا بیش از سه روز در هفته و بیش از سه هفته متوالی است. معمولاً کولیک در زمان مشخصی از روز و بیشتر در عصرها اتفاق می‌افتد. علائم دیگر قولنج کودک احتمال دارد به صورت فهرست علائم زیر باشد:

  • مشت کردن و دست و باز کردن آن به صورت مداوم
  • کشیدن پاها به سمت شکم
  • غرغر کردن
  • سرخ شدن رنگ پوست
  • بدغذایی کودک، امتناع از خوردن غذا و شیر مادر
  • سفت‌وسخت کردن بدن
  • سفت شدن دست‌ها و پاها
  • پرتاب کردن سر به عقب

علائم کولیک نوزاد

دلایل کولیک نوزاد

اگر چه به صورت مشخص علت و دلیل اصلی نوزاد کولیکی مشخص نیست اما دلایلی که در ادامه فهرست شده‌اند همگی به‌نوبت خود می‌توانند روی به وجود آمدن آن تأثیر بگذارند.

1. آلرژی‌های غذایی

آلرژی‌های غذایی به دلیل نابالغ بودن سیستم گوارشی نوزاد، می‌تواند باعث بروز قولنج در نوزاد شود. هنگامی که یک کودک شیرخوار غذایی را مصرف می‌کند که به آن حساسیت دارد، بدن او با تولید مقدار بیش‌ازحد گاز واکنش نشان می‌دهد که می‌تواند باعث نفخ، درد معده و گریه زیاد شود.

2. عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز به این معنی است که در آن نوزاد نمی‌تواند لاکتوز را هضم کند، قند موجود در شیر و سایر محصولات لبنی می‌تواند لاکتوز زیادی را تولید کند. لاکتوز زیاد می‌تواند باعث نفخ، گرفتگی و گریه بیش‌ازحد در نوزاد شود.

3. اختلالات گوارشی

اختلالات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یا سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) می‌تواند باعث بروز قولنج در نوزاد شود. این شرایط می‌تواند باعث ایجاد گاز معده بیشتری شده و درنهایت منجر به درد، ناراحتی و گریه  نوزاد شود.

عارضه کولیک در نوزادان

4. تغذیه بیش‌ازحد

تغذیه بیش‌ازحد می‌تواند باعث بروز قولنج در نوزاد شود. زمانی که نوزاد بیش‌ازحد تغذیه کند، نفخ کرده و باعث گریه و ناراحتی او می‌شود.

5. حساسیت

برخی از نوزادان به محرک‌های خاصی مانند صدا، نور و حتی لمس حساس هستند. این می‌تواند باعث شود آن‌ها ناراحت شوند و به صورت مداوم گریه کنند.

6. استرس

استرس می‌تواند باعث بروز قولنج در نوزاد شود. این به این دلیل است که وقتی یک نوزاد در معرض استرس قرار می‌گیرد، بدن او هورمون‌هایی ترشح می‌کند که می‌تواند باعث تحریک و گریه بیش‌ازحد او شود.

عوارض قولنج در کودکان

کولیک در کودکان می‌تواند عوارضی به جای بگذارد که از مهم‌ترین این عوارض‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. تغذیه ضعیف: نوزادان مبتلا به قولنج ممکن است به دلیل ناراحتی در تغذیه با مشکل جدی جسمانی مواجه شوند و احتمال دارد نتوانند از شیر خشک یا شیر مادر تغذیه کافی دریافت کند.
  2. کاهش وزن: به دلیل مشکل در تغذیه، نوزادان مبتلا به قولنج ممکن است در افزایش وزن دچار مشکل شوند که منجر به کاهش وزن می‌شود.
  3. کم‌خوابی: نوزادان مبتلا به کولیک اغلب به دلیل ناراحتی در خواب با مشکل مواجه خواهند شد که منجر به کم‌خوابی می‌شود.
  4. سیستم ایمنی ضعیف: از آنجایی که نوزادان مبتلا به قولنج ممکن است تغذیه کافی نداشته باشند، امکان دارد بدن آن‌ها در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌ها باشد.
  5. تأخیر در رشد: نوزادان مبتلا به قولنج ممکن است به دلیل کمبود خواب و تغذیه دچار تأخیر در رشد عادی شوند.

پیشگیری از کولیک در کودکان

اگر چه کولیک عارضه‌ای بسیار مرموز است و گاها حتا با رعایت همه پیشگیری‌ها بازهم به وجود می‌آید اما توجه به نکات زیر در این رابطه می‌تواند به پیشگیری از به وجود آمدن این عارضه جلوگیری کند:

  • کودک خود را بعد از شیر خوردن در حالت ایستاده نگه‌دارید و از دراز کشیدن کودک بلافاصله پس از شیر دادن خودداری کنید.
  • در حین و بین شیردهی به کودک پستانک بدهید.
  • در طول شیردهی به طور مکرر به کودک استراحت دهید.
  • از تغذیه بیش‌ازحد خودداری کنید.
  • مطمئن شوید که کودک شما به اندازه کافی می‌خوابد.
  • مطمئن شوید کودک شما در معرض نور شدید یا صدای زیاد قرار نگیرد.
  • از لمس بیش‌ازحد و اضافی کودک خودداری کنید.
  • از ورود هوای زیاد در طول تغذیه خودداری کنید.

درمان قولنج نوزاد چیست ؟

در این بخش انواع روش‌های درمان قولنج کودک را از سه جنبه طب سنتی، درمان خانگی و روش پزشکی یا دارویی موارد بررسی قرار می‌دهیم.

درمان قولنج نوزاد

درمان خانگی کولیک نوزاد

پراستفاده‌ترین و احتمال بهترین روش به گفته پزشکان استفاده از روش‌های درمان خانگی است که این روش‌ها به صورت موارد زیر هستند:

  • در آغوش گرفتن کودک؛ زمانی که کودک گریه و سروصدا می‌کند، در آغوش گرفتن راهی مؤثر برای آرام کردن اوا خواهد بود.
  • تکان دادن یا تاب دادن کودک؛ تکان دادن کودک در آغوش خود یا در تاب کودک می‌تواند برای آرام کردن او بسیار مفید باشد.
  • قنداق کردن کودک؛ قنداق کردن یک روش قدیمی است که می‌تواند به آرامش کودک کمک کند.
  • حمام آب گرم؛ حمام آب گرم می‌تواند به آرامش کودک و کاهش درد و ناراحتی ناشی از قولنج کمک کند.
  • تغییر وضعیت کودک؛ تغییر وضعیت کودک می‌تواند به راحتی و آرام کردن کودک کمک کند.
  • پستانک؛ استفاده از پستانک راهی مؤثر برای آرام کردن کودک در هنگام قولنج است.
  • پخش موسیقی؛ پخش موسیقی می‌تواند برای آرام کردن کودک مبتلابه قولنج مفید باشد. این عمل می‌تواند به عنوان یک حواس‌پرتی عمل کرده و همچنین می‌تواند به جلوگیری از هرگونه صدای اضافی که ممکن است کودک شما را آزار دهد کمک کند.

درمان دارویی قولنج نوزاد

اگرچه درمان‌های دارویی زیاد مؤثری برای درمان قولنج کودک وجود ندارد ولی با این حال داروهای زیر پراستفاده‌ترین آن‌ها هستند:

  • پروبیوتیک‎‌‌ها؛ پروبیوتیک‎ها برای کاهش علائم قولنج نوزاد مفید هستند. آن‌ها به تنظیم فلور روده کودک کمک می‌کنند، که می‌تواند به کاهش ناراحتی و ناراحتی مرتبط با قولنج کمک کند.
  • ضد اسپاسم؛ داروهای ضد اسپاسم داروهایی هستند که می‌توانند به آرامش سیستم گوارشی کودک و کاهش درد و ناراحتی او کمک کنند.
  • سایمتیکون؛ سایمتیکون یک داروی بدون نسخه است که می‌تواند به کاهش میزان گاز در معده نوزاد و درنهایت به کاهش ناراحتی او کمک کند.

درمان قولنج نوزاد با عرق نعنا

هیچ مدرک علمی و معتبری مبنی بر اینکه عرق نعناع می‌تواند به عنوان درمان کولیک نوزاد عمل کند، وجود ندارد اما طبق تجربه کاربرانی که از آن استفاده کرده‌اند می‌تواند کمی به بهبود شرایط کمک کند. در کل عرق نعناع به عنوان یک گزینه درمانی توصیه نمی‌شود و دادن آن به کودک بهتر است با مشورت پزشک اطفال باشد.

درمان قولنج با شیر خشک

معمولاً از شیر خشک برای درمان کولیک نوزاد استفاده می‌کنند اما باید این مورد هم به توصیه پزشک متخصص باشد.  برای استفاده از شیر خشک برای درمان قولنج، 1 قاشق چای‌خوری شیر خشک را با 1/2 فنجان آب گرم مخلوط می‌کنند. هر دو تا سه ساعت یک‌بار 2 تا 3 قاشق چای‌خوری از این مخلوط را به کودک خود می‌دهند تا کولیک فروکش کند. برای این هدف، والدین باید از شیر خشک مخصوص کودکان استفاده کنند.

روش‌‌های طب سنتی کولیک نوزادان

یکی دیگر از راه‌های مفید و مؤثر برای کولیک نوزادان استفاده از روش‌های طب سنتی است که خود در سه نوع طب سوزنی، گیاهان دارویی و هومیوپاتی خلاصه می‌شود:

  • طب سوزنی؛ طب سوزنی یک عمل پزشکی باستانی چینی است که می‌تواند به کاهش علائم مرتبط با قولنج کمک کند. اعتقاد بر این است که طب سوزنی به تعادل انرژی کودک و کاهش ناراحتی آن‌ها کمک می‌کند.
  • داروهای گیاهی؛ داروهای گیاهی اغلب برای کمک به کاهش علائم قولنج استفاده می‌شود. گیاهان رایجی که برای درمان قولنج استفاده می‌شوند عبارت‌اند از: بابونه، رازیانه، نعناع و زنجبیل.
  • هومیوپاتی؛ هومیوپاتی عملی است که از دوزهای کمی از مواد طبیعی برای کمک به درمان مشکلات سلامتی استفاده می‌کند. داروهای هومیوپاتی را می‌توان برای درمان قولنج استفاده کرد و اعتقاد بر این است که بسیار مؤثر هستند.

داروی خواب برای قولنج نوزاد خوب است؟

خیر، هیچ مدرکی مبنی بر مؤثر بودن داروی خواب برای درمان قولنج نوزاد وجود ندارد. بهترین رویکرد برای درمان کولیک، فراهم کردن راحتی برای نوزاد، مانند در آغوش گرفتن ، قنداق کردن، فراهم کردن محیطی آرام و غیره است. اگر با وجود این اقدامات کولیک ادامه پیدا کرد، مراجعه به پزشک اطفال لازم و ضروری است.

پزشک قولنج نوزاد

قطره قولنج برای نوزادان

قطره‌های قولنج داروهای طبیعی هستند که برای تسکین نوزادانی که از قولنج رنج می‌برند تولید آن‌ها معمولاً حاوی مواد گیاهی مانند بابونه، رازیانه و بادرنجبویه هستند که به دلیل خواص آرام‌بخش خود شناخته شده‌اند. این قطره‌ها به صورت خوراکی مصرف می‌شوند و معمولاً برای نوزادان بی‌خطر هستند. قبل از دادن هرگونه قطره قولنج به نوزاد، مهم است که با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

شربت قولنج برای نوزادان

شربت‌های قولنج دارویی است که برای کمک به تسکین و آرام کردن معده نوزادان مبتلا به قولنج تولید شده‌اند. این شربت‌ها معمولاً حاوی سیمتیکون، یک عامل ضد گاز و همچنین عصاره‌های گیاهی مانند بابونه، رازیانه، بادرنجبویه و زنجبیل هستند. شربت‌های موجود در داروخانه‌ها در دو دسته بدون نسخه و با نسخه پزشک عرضه می‌شوند که بهتر است قبل از دادن هرکدام یک از آن‌ها به نوزاد با پزشک متخصص مشورت شود.

درمان قولنج با شیر خشک

راه‌‌های آرام کردن نوزاد در زمان قولنج

راه‌های زیادی برای آرام کردن کودک از قولنج وجود دارد تا درد و ناراحتی کودک را کاهش دهد که مهم‌ترین و مؤثرترین این راه‌ها به صورت فهرست موارد زیر است:

  • قنداق کردن: قنداق کردن نوزاد در یک پتوی سبک می‌تواند به آرام کردن او و کاهش شدت کولیک کمک کند.
  • پخش موسیقی یا نویز: پخش نویز یا صدای موسیقی، مانند صدای پنکه یا نوعی موسیقی خاص می‌تواند به آرام کردن نوزاد مبتلا به قولنج کمک کند.
  • پستانک: پستانک می‌تواند به آرام کردن نوزاد مبتلا به قولنج کمک کند.
  • تماس پوست به پوست: نگه‌داشتن نوزاد در نزدیکی بدن با تماس پوست به پوست می‌تواند به تسکین او کمک کند.
  • حمام گرم: حمام آب گرم یا استفاده از کمپرس گرم روی شکم کودک می‌تواند به تسکین او و کاهش قولنج کمک کند.
  • ماساژ: ماساژ دادن آرام کودک می‌تواند به آرام کردن او و کاهش قولنج کمک کند.
  • تغییر محیط: تغییر محیط کودک به پرت کردن حواس او و کاهش قولنج کمک کند.

تشخیص قولنج در نوزادان

کولیک نوزاد وضعیتی است که باعث می‌شود نوزادان بیش‌ازحد گریه کنند و تشخیص آن چندان سخت نیست. تشخیص قولنج در نوزادان بر اساس «قانون 3» است که می‌گوید کودک باید بیش از 3 ساعت در روز، بیش از 3 روز در هفته، بیش از 3 هفته گریه کند. اگر کودک این علائم را داشت، کولیک نوزاد اتفاق افتاده است.

تشخیص قولنج در کودک

سایر علائم کولیک که ممکن است وجود داشته باشد عبارت‌اند از: ، مشت کردن دست‌ها و کشیده شدن پاها به سمت شکم و همچنین سرخی رنگ پوست. به منظور تشخیص قطعی، پزشک ممکن است آزمایش‌هایی مانند آزمایش ادرار، آزمایش خون یا سونوگرافی را برای رد سایر علل احتمالی گریه تجویز کند.

رژیم غذایی برای کولیک نوزاد

اگر کودک شما کولیک دارد، مهم است که قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی کودک با پزشک اطفال خود مشورت کنید. به‌طورکلی، راهکارهای زیر  در رابطه با رژیم غذایی ممکن است به تسکین قولنج در نوزادان کمک کند:

  • حذف آلرژن‎های غذایی بالقوه: اگر به نوزاد شیر مادر می‌دهید، سعی کنید لبنیات، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، سویا، گندم یا ماهی را از رژیم غذایی خود حذف کنید. اگر کودک از شیر خشک تغذیه می‌کند، سعی کرده از شیر خشک مخصوص و استاندارد استفاده کنید.
  • کاهش غذاهای تولید کننده گاز: غذاهایی را که به تولید گاز معروف هستند مانند لوبیا، کلم، کلم بروکلی و پیاز را محدود کنید.
  • افزایش غذاهای فیبردار: افزودن غذاها و میوه‌های فیبردار به رژیم غذایی کودک ممکن است به کاهش یبوست و گاز معده کمک کند. سعی کنید گلابی، آلو و سیب پوره شده را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید.
  • جلوگیری از تغذیه بیش‌ازحد: غذای زیاد می‌تواند منجر به تولید زیاد گاز معده و ناراحتی بیشتر شود. سعی کنید به جای این‌که مقدار زیادی غذا در هر وعده، میزان غذا را کم و دفعات را بیشتر کنید.

تفاوت قولنج و گریه معمولی

کولیک نوعی گریه است که شدیدتر، طولانی‌تر و مکررتر از گریه معمولی است. کولیک معمولاً در هفته سوم زندگی نوزاد شروع می‌شود و می‌تواند تا سه ماه یا چهار ماه پس از تولد ادامه یابد. این بیماری با دوره‌های طولانی تحریک‌پذیری، گریه‌های تسلی ناپذیر و سروصدا مشخص می‌شود. از سوی دیگر، گریه عادی پاسخی طبیعی به گرسنگی، ناراحتی یا نیاز به توجه است و معمولاً برای مدت‌زمان کوتاه‌تری ادامه می‌یابد.

تفاوت قولنج و گریه معمولی

رابطه ریفلاکس نوزاد و قولنج

رفلاکس یا ریفلاکس نوزاد وضعیتی است که در آن محتویات معده به سمت مری برگشته و باعث ناراحتی و درد می‌شود. کولیک وضعیتی است که با گریه زیاد، بی‌قراری و تحریک‌پذیری در یک نوزاد سالم مشخص می‌شود. در حالی که هیچ پاسخ قطعی در مورد علت دقیق قولنج وجود ندارد، برخی تحقیقات ارتباط بین ریفلاکس نوزاد و قولنج را نشان می‌دهند. رفلاکس نوزاد می‌تواند باعث درد و ناراحتی مکرر شود که می‌تواند منجر به بی‌قراری و تحریک‌پذیری شود.

علاوه بر این، رفلاکس معده می‌تواند باعث ناراحتی در گلوی کودک شود و منجر به تحریک‌پذیری و گریه بیشتر شود. در حالی که تحقیقات بیشتری برای درک بهتر ارتباط بین رفلاکس نوزاد و قولنج موردنیاز است، ممکن است که رفلاکس ممکن یک عامل کمک‌کننده به ایجاد کولیک نوزاد باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر کودک شما بیش از سه ساعت گریه می‌کند و گریه او روزبه‌روز بدتر می‌شود و در خوردن، خوابیدن یا افزایش وزن مشکلی برای او پیش‌آمده است، بهتره به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورتی که نوزاد علائم دیگری مانند تب، استفراغ یا مدفوع خونی داشت مراجعه به پزشک بسیار لازم است.

آیا قولنج نوزاد باعث اسهال می‌شود؟

خیر، قولنج نوزاد معمولاً باعث اسهال نمی‌شود. اسهال در کودکان معمولاً نشانه یک اختلال گوارشی، عفونت یا عدم تحمل غذایی است. اگر کودک شما علاوه بر قولنج، اسهال هم دارد، باید با پزشک متخصص کوکان صحبت کنید تا علت اصلی آن مشخص شود.

کولیک بچه چه زمانی خوب می‌شود؟

بسته به عوامل زیادی ممکن است کولیک نوزاد از چند هفته اول زندگی شروع شود و تا چهارماهگی با آن همراه باشد اما نحوه مراقبت، عادات غذایی، محیط و بسیاری از عوامل دیگر می‌توانند در رابطه با زود یا دیر خوب شدن کودک از این عارضه‌ مؤثر باشند. همچنین برای خوب شدن زودتر کودک از این عارضه بهتر است دستورالعمل‌های بهداشتی و پزشکی را تا حد ممکن رعایت کنیم.

قولنج نوزاد و یبوست

کولیک نوزاد شرایطی است که باعث گریه و بی‌قراری بیش‌ازحد در نوزادان می‌شود. تصور می‌شود که این بیماری در اثر سیستم گوارشی نابالغ، حساسیت به غذاهای خاص یا واکنش به محیط ایجاد می‌شود. یبوست یک مشکل رایج در نوزادان است و معمولاً به دلیل کمبود فیبر و مایعات غذایی ایجاد می‌شود. اگر نوزادی یبوست دارد، مهم است که مصرف غذاهای فیبردار  را افزایش داده و از نوشیدن مایعات کافی مطمئن شوید.

اگر نوزاد شما هم از قولنج و هم از یبوست رنج می‌برد، باید با پزشک متخصص صحبت کنید تا بهترین برنامه درمانی را برای کودک خود بیابید. بسته به سن نوزاد شما، پزشک ممکن است تغییرات رژیم غذایی، پروبیوتیک‎ها یا سایر روش‌های درمانی را توصیه کند.

کولیح یا قولنج نوزاد

قولنج کودک پنهان

کولیک نوزاد اختلالی است که در آن یک نوزاد سالم برای مدت‌زمان غیرمعمول طولانی گریه می‌کند و گاهی اوقات این کولیک به صورت پنهان خودش را نشان می‌دهد. در کولیک پنهان ممکن است کودک کمتر گریه و سروصدا کند اما علائم دیگر آن مانند بی خوابی، کاهش وزن و غیره وجود دارند که بهتر است به پزشک متخصص در این رابطه مراجعه شود.

کولیک در نوزاد زیر یک ماه

قولنج در نوزادان زیر یک ماه بسیار رایج است و می‌تواند ناشی از مسائل پزشکی مختلف مانند آلرژی، حساسیت و یا حتی عفونت باشد که راه‌کارهایی که در بالا ارائه شد همگی می‌تواند به درمان و بهبود شرایط کمک کند.

درمان کولیک و بازگشت به آرامش نوزاد

قولنج در نوزادان عارضه‌ای شایع است که هم کودک و هم پدر و مادر را بسیار ناراحت می‌کند و با این حال چندان جای نگرانی نیست. در این مطلب از مجله پزشکی دکتر دکتر در رابطه با کولیک نوزاد توضیحات کاملی ارائه شد و علل‌ها، راه‌کارها و بسیاری دیگر از ابعاد این مسئله موردبررسی قرار گرفت.

این مطلب حاوی اطلاعات دقیق و علمی در مورد مسائل قولنج نوزاد است. با این حال، بهتره که جایگزین توصیه‌های پزشک یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی نباشد. محتوای این مطلب صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی دارد و نباید جایگزین آن‌ها شود. همیشه بهتر است برای هرگونه نگرانی یا سؤال پزشکی با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

اگر کولیک نوزاد شما حالتی غیرعادی دارد و با راهکارهای خانگی و سنتی نتوانستید با آن مقابله کنید، توصیه می‌شود برای بهبود شرایط روحی و جسمی کودک حتماً به یک پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. شما می‌توانید دغدغه و مشکلات سلامت جسمی کودک خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید تا راهکارهای پزشکی را به شما توصیه کند. برای گرفتن وقت دکتر می‌توانید از پلتفرم نوبت دهی دکتر در سایت دکتردکتر استفاده کنید.

سوالات متداول کولیک نوزاد

قولنج معمولاً در حدود 2 هفتگی تولد شروع می‌شود و می‌تواند تا حدود 4 ماهگی ادامه پیدا کند.

قولنج معمولاً در سه یا چهارماهگی کودک به پایان می‌رسد.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
10 نظرات
  1. Saeed می گوید

    توجه توجه توجه توجه سلام ماهم مشکلو داشتیم هرچیم دادیم درس نشد فقط و فقط قطره ای المانی ب اسم اینفکول داروخونه پیدا نمیشه تو سیسمونی فروشی هس

    1. مشاور سلامتی می گوید

      به شرطی که قطعا کولیک و نفخ باشد و سایر علل بررسی و رد شود میتوان از اینفکول کمک‌گرفت
      البته داروها با مکانیسم‌مشابه در داروخانه با انواع برندها موجود هست

  2. حسین مهرابی می گوید

    سلام پسرم دوماهشه کولیک داره میشه ختنه اش کنم باتشکر

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بذاريد كوليكش برطرف شه الان دردشو بيشتر حس ميكنه

  3. علیرضا جامه بزرگ‌ می گوید

    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت پزشکان محترم
    ما یک پسر بچه نوزاد 2هفته ای داریم که با این علایم ذکرشده در صفحه بالا و علایم نوزاد ما یقین به داشتن کولیک نوزاد خود شدیم حال ایا با ختنه کردن نوزاد کولیک برطرف نمیشود ؟
    از لطف و محبت شما سپاسگذاریم …با تشکر جامه بزرگ ..

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      تشکر
      خیر برطرف نمیشه و ارتباطی به ختنه نداره

  4. تکتم می گوید

    من پسرم کولیک داره ده روز بود فقط ۱۱ تا ۲ شب گریه میکرد ولی الان از ۶ عصر تا ۱ شب گریه میکنه
    فق فق بینی هم داره انگار خاط راه گلوشه‌چیکار کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد متخصص اطفال معاينش كنه و از نظر عفونت ويروسي بررسي شه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص اطفال مراجعه کنید.

  5. نازی می گوید

    سلام.دختر سه ماهه دارم استفراغ پرتابی همراه باگریه وموقع دستشویی گریه میکنه وزنش 3500گرمه اصلا وزن اضافه نمیکنه موقعی ک بدنیا اومد 3800بودهرچی میبرمش دکترهیچی مشخص نمیشه لطفا راهنماییم کنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد از نظر انسداد بررسي شه
      سونوگرافي براش انجام بدين لطفا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.