شایعترین راه انتقال هپاتیت a ، غذا یا آب آلوده، تماس نزدیک با فرد و اشیا آلوده است. از جمله علائم هپاتیت آ میتوان به خستگی، تهوع و استفراغ ناگهانی، ادرار تیره، خارش شدید و مدفوع رنگی اشاره کرد. موارد خفیف هپاتیت A به درمان نیاز ندارند. درمان هپاتیت آ در اکثر موارد با موفقیت انجام میشود. معمولا افراد آلوده، بدون آسیب دائمی کبد بهبود مییابند.
سوال پیش میآید که آیا هپاتیت آ واگیردار است؟ بله، هپاتیت a یک بیماری کاملا مسری به شمار میآید. از جمله مهمترین راههای پیشگیری هپاتیت a تزریق واکسن و رعایت بهداشت است. برای تشخیص بیماری هپاتیت، آزمایش خون و معاینه پزشکی انجام میشود. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر هر آن چه که باید در مورد بیماری هپاتیت نوع a بدانید را بیان میکنیم.
با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 5 دقیقه زمان نیاز دارد، همه چیز درباره هپاتیت آ را خواهید دانست.
در پایان اگر سوال داشتید، میتوانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
هپاتیت A چیست؟
هپاتیت یکی از بیماریهای کبدی شایع است که به علت التهاب کبد ایجاد میشود. مصرف الکل زیاد، سموم، بعضی از داروها و شرایط خاص پزشکی میتواند باعث هپاتیت شود، اما دلیل اصلی ابتلا به هپاتیت در اغلب موارد، ویروس است. هنگامی که کبد ملتهب یا آسیبدیده است، عملکرد آن میتواند تحت تاثیر قرار گیرد که در این صورت باید به متخصص گوارش و کبد مراجعه کرد.
هپاتیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم میشود. مهمترین عوامل ایجادکننده این بیماری ویروسها هستند. چنانچه این بیماری و علائم آن کمتر از شش ماه طول بکشد به آن هپاتیت حاد و اگر طول مدت آن از ۶ ماه بیشتر باشد به آن هپاتیت مزمن گفته میشود. رایجترین ویروسهای هپاتیت ویروس هپاتیت A، ویروس هپاتیت B و ویروس هپاتیت C است. موضوع مورد بحث ما در این مقاله، هپاتیت آ است.
به نقل از mayoclinic،
هپاتیت A یک عفونت کبدی بسیار مسری است که توسط ویروس هپاتیت A در بدن به وجود میآید. این ویروس یکی از چندین نوع ویروس هپاتیت است که باعث التهاب کبد میشود و بر عملکرد کبد شما تاثیر میگذارد. به احتمال زیاد، دلیل ابتلا به هپاتیت A از غذا یا آب آلوده یا تماس نزدیک با فرد یا شی آلوده است. موارد خفیف هپاتیت A نیازی به درمان ندارد. اکثر افرادی که آلوده هستند، بدون آسیب دائمی به کبد بهتر میشوند.
در جدول زیر به صورت خلاصه، روشهای انتقال، علائم، واکسیناسیون و اثرات طولانی مدت هپاتیت آ را بررسی میکنیم.
هپاتیت A | توضیحات |
علائم | خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع و استفراغ |
روش انتقال | مدفوع، دهان، غذا یا آب آلوده |
واکسیناسیون | موجود و موثر |
اثرات طولانی مدت | بدون عوارض طولانیمدت |
رعایت بهداشت، مثل شستن مکرر دستها میتواند از انتشار ویروس جلوگیری کند. واکسن هپاتیت A از ابتلا به هپاتیت A جلوگیری میکند.
علائم هپاتیت a
بیماری هپاتیت در زیرمجموعه بیماریهای گوارشی قرار میگیرد. برای کسب اطلاعات در مورد این بیماری، مقاله بیماری های گوارشی را مطالعه کنید. برای اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت نوع A ، علامتی دال بر بیماری ندارند و بیمـاری آنها با انجام آزمایشهای روتین مشخص میشود.
در تعدادی از بیماران نیز علائم حاد بیماری وجود دارد. علائم هپاتیت آ عبارتند از:
- خستگی
- تهوع و استفراغ ناگهانی
- درد یا ناراحتی شکمی، به ویژه در سمت راست بالا و سمت راست پایین (ناحیه قرارگیری کبد)
- از دست دادن اشتها
- تب
- ادرار تیره
- خارش شدید
- مدفوع رنگی
- زردی (زرد شدن پوست و چشم)
این علائم ممکن است نسبتا خفیف باشد و در عرض چند هفته از بین بروند. با این حال، گاهی اوقات عفونت هپاتیت A موجب بیماری شدید میشود که چند ماه طول میکشد.
علت ابتلا به هپاتیت A چیست؟
هپاتیت A به وسیله یک ویروس آلوده به سلولهای کبدی ایجاد میشود و باعث التهاب میشود. التهاب میتواند بر عملکرد کبد تاثیر گذارد و علائم و نشانههای دیگر هپاتیت A را به وجود آورد. در اینجا بعضی از روشهای خاص گسترش ویروس هپاتیت A را نام میبریم:
- خوردن غذا آلوده به ویروس
- نوشیدن آب آلوده
- خوردن صدفهای خام آلوده با آب به فاضلاب
- تماس نزدیک با فرد آلوده (حتی اگر این فرد علائم و نشانهای ندارد)
- داشتن رابطه جنسی با فرد مبتلا به ویروس
مدت زمان زنده ماندن ویروس هپاتیت بر روی اجسام، چند ماه است. دماهای بالا، مانند جوشیدن یا پخت غذا یا مایعات برای حداقل ۱ دقیقه در دمای ۱۸۵ درجه فارنهایت (۸۵ درجه سانتیگراد) میتواند ویروس را از بین ببرد. به یاد داشته باشید که ویروس از طریق عطسه یا سرفه و تماس گاهبهگاه پخش نمیشود.
راه انتقال هپاتیت A چیست؟
هپاتیت A یک بیماری ویروسی است که از شخصی به شخص دیگر و از طریـق مدفوع آلوده و یا از طریق مصرف آب و غذای آلوده منتقل میشـود. میزان شیوع آن، ارتباط مستقیمی با سطح بهداشت جامعه دارد. میزان شیوع این عفونت در جمعیتهای مختلف متفاوت است. ویروس از طریق دهانی – مدفوعی منتقل میشود.
ویروس ابتدا از راه دهان و همراه با آب و یا مواد غذایی وارد روده میشود و در سلولهای روده، تکثیـر مییابد. سپس به سلولهای کبد میرود و در این سلولها نیز زیاد میشـود. تکثیر ویروس در کبد سبب تورم کبد و اختلال در عملکرد آن میشـود. پس از آن که کیسه صفرا هم آلوده شد، ویروس از طریق ترشحات صفراوی به روده راه مییابد. این ویروس همراه با مدفوع به محیط خارج دفع میشود و در نهایت، آلودگی ایجاد میکند.
شایع ترین راه انتقال هپاتیت آ
غذا یا آب آلوده یا تماس نزدیک با فرد یا شی آلوده یکی از شایعترین راه انتقال هپاتیت آ است. کودکان به عنوان مخزن و منبع اصلی این ویروس در جامعه مطرح هستند. در واقع، بیماری هپاتیت در کودکان شیوع بیشتری دارد.
هپاتیت A را چطور تشخیص میدهند؟
برای تشخیص هپاتیت A ، بررسیها و آزمایشهایی انجام میشود. معاینه بدنی، بررسی سابقه پزشکی و سفرهای اخیر فرد مبتلا، اولین قدمی است که دکتر هپاتیت نوع آ (A) انجام میدهد. آزمایش خون اختصاصی برای مشاهده علائم هپاتیت A در بدن شما مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تشخیص هپاتیت a آزمایشهای آنزیم کبدی زیر انجام میشود:
- ALK.phQ
- AST
- ALT
- آزمایش بیلی روبین
- CBC
با این روشها، پزشک تشخیص قطعی ابتلا به هپاتیت آ را اعلام میکند.
راههای درمان هپاتیت a
معمولا نیاز به درمان هپاتیت A وجود ندارد. این بیماری خود به خود محدود شونده است و نیازی به درمان اختصاصی ندارد. در تمام موارد بیماری، استراحت بیشتر و رژیم غذایی متعادل و مناسب توصیه میشود. بدن شما ویروس هپاتیت A را به تنهایی پاک خواهد کرد.
در اکثر موارد، کبد طی شش ماه بهبود مییابد و هیچ آسیب پایدار ندارد. پزشکان برای درمان ویروس هپاتیت اقدامهای زیر را توصیه میکنند:
- اجتناب از مصرف داروهای غیرضروری در دوران نقاهت
- دوری از مصرف داروهای ضدتهوع، استامینوفن و پاراستامول
- داشتن رژیم غذایی مناسب همراه با مایعات زیاد
توصیه میشود در طول مدت بیماری از حضور در محل کار یا مدرسه خودداری کنید. میزان مصرف مایعات باید افزایش یابد و در صـورت کم آبی و عدم توانایی در مصرف مایعات به صورت تزریق سرم مایعات بدن تامین شوند.
اجتناب از مصرف الکل و استعمال دخانیات اکیدا توصیه میشود. در صورت عدم کنترل تهوع و استفراغ، پزشک میتواند بعضی داروها را جهت کنترل آنها تجویز کنید.
درمان خانگی هپاتیت a
در صورتی که به هپاتیت آ مبتلا شدید، میتوانید از درمانهای خانگی نیز کمک بگیرید. درمان خانگی هپاتیت a شامل موارد زیر است:
- مدت زمان بیشتری را در خانه بمانید و استراحت کنید؛ مخصوصا هنگامی که رنگ چهرهتان زرد است و تب دارید.
- از آن جایی که یکی از علامت هپاتیت آ ، خارش شدید پوست است، بنابراین بهتر است روتین پوستی خود را رعایت کنید.
- دوش آب داغ نگیرید و لباس گشاد و راحت بپوشید.
- وعدههای غذایی خود را کوچکتر کنید تا معده غذا را راحتتر هضم کند.
- کاهش اشتها از علائم هپاتیت آ است، اما شما کالری کافی مصرف کنید. به جای آب، آبمیوه بنوشید.
- ترک الکل و سیگار در هنگام مبتلا به هپاتیت آ ضروری است تا کبدتان در خطر نیفتد.
- بنابر توصیه پزشک، انواع ویتامین و مکمل مصرف کنید.
- مراقب سرایت این بیماری به دیگران باشید. هپاتیت آ، واگیردار است. هنگام ابتلا تماسی جنسی یا جسمی با دیگران نداشته باشید.
با رعایت این نکات، درمان هپاتیت a، سریعتر و راحتتر خواهد شد.
درمان گیاهی هپاتیت a
طب سنتی و گیاهی نیز توصیههایی برای درمان هپاتیت a دارد. برای درمان گیاهی هپاتیت آ، گیاهان زیر توصیه میشود:
- زردچوبه: برای درمان بیماریهای کبد بهتر است از زردچوبه استفاده کنید.
- گیاه خار مریم: گیاه خار مریم خواص آنتی اکسیدانی و آنتیفیبروتیکی دارد. همچنین این گیاه سرشار از فلاونوئید است که در درمان هپاتیت آ موثر است.
- کنگر فرنگی: خاصیت پایین آوردن کلسترول را دارد و ضداستفراغ است. همچنین کنگر فرنگی نوعی محرک صفرا به شمار میآید. با این گیاه، هضم غذاها آسانتر میشود. محافظت از کبد نیز از فواید کنگر فرنگی است.
قبل از استفاده از روشهای درمانی خانگی و گیاهی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
هپاتیت A چه عوارضی دارد؟
هپاتیت A بر خلاف سایر انواع هپاتیت ویروسی باعث آسیب جدی کبد نشده و مزمن نمیشود. در موارد نادر، هپاتیت A میتواند به طور ناگهانی از عملکرد کبد به ویژه در افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کبدی ناشی شود. نارسایی حاد کبد برای نظارت و درمان به بیمارستان نیاز دارد. برخی از افراد مبتلا به نارسایی حاد کبدی، ممکن است نیاز به پیوند کبد داشته باشند.
آیا هپاتیت a خطرناک است؟
هپاتیت آ بیماری مزمن نیست. اکثر افراد مبتلا به هپاتیت A، چندین هفته احساس درد و بیماری میکنند، اما معمولا به طور کامل بهبود مییابند و آسیب کبدی پایدار ندارند. در موارد نادر، هپاتیت A میتواند باعث نارسایی کبدی و مرگ شود. این مورد در افراد بالای ۵۰ سال و مبتلا به بیماریهای کبدی شایعتر است. در صورتی که نارسایی شدید کبدی در فرد ایجاد شود، بستری در بیمارستان و در صورت نیاز پیوند کبد، ضروری است.
در هپاتیت آ کدام اندامها درگیر میشوند؟
اندام مورد هدف اصلی هپاتیت آ، اندام مهمی به اسم کبد است. کبد وظیفه تصفیه خون، پاکسازی مواد غذایی و مبارزه با عفونتها را دارد. وجود هر مشکل در کبد باعث اختلال در عملکرد آن میشود. در صورتی که کبد نتواند وظیفهاش را در بدن به درستی انجام دهد، عوارض بیماری آغاز میشود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم هپاتیت هپاتیت آ را دارید، بهتر است به دکتر گوارش مراجعه کنید. قبل از مراجعه بهتر است اطلاعات کافی درباره اینکه دکتر گوارش کیست کسب کنید. متخصص گوارش و کبد میتواند به تشخیص و درمان بیماری هپاتیت نوع a بپردازد. در مورد مناطقی که به آنها سفر کردهاید به پزشک توضیح دهید.
سفر به مناطق با بهداشت ضعیف از عوامل ابتلا به این بیماری است. در صورت تماس جنسی با فرد مبتلا به هپاتیت آ و غذا خوردن در رستورانی که این بیماری در آن شیوع دارد، پزشک را در جریان بگذارید. همچنین در صورتی که یکی از اعضای خانوادهای با آنها زندگی میکنید به هپاتیت آ مبتلا شده است به پزشک بگویید.
طول عمر بیماران هپاتیت آ
علائم هپاتیت آ حدود 2 تا 7 هفته پس از ابتلا به بیماری ظاهر میشود و تا دو ماه ادامه دارد. در شدیدترین موارد ابتلا، این مدت به شش ماه میرسد. مرگ بر اثر ابتلا به هپاتیت a بسیار نادر بوده و طول عمر این افراد، مانند سایر افراد جامعه است.
چطور از ابتلا به هپاتیت A جلوگیری کنیم؟
واکسن هپاتیت A میتواند از عفونت ویروس جلوگیری کند. واکسن به طور معمول در دو نوبت تزریق میشود. تزریق واکسن هپاتیت A برای افراد زیر توصیه میشود:
- همه کودکان در سن ۱ و یا کودکان بزرگتر که واکسن دوران کودکی را دریافت نکردهاند.
- تکنسینهای آزمایشگاه که ممکن است با هپاتیت A تماس داشته باشند.
- افرادی که در بخشهایی از جهان که هپاتیت A رایج است، کار یا سفر میکنند.
- افرادی که از انواع داروهای غیرقانونی استفاده میکنند.
- افراد مبتلا به بیماری مزمن کبدی نیز باید واکسن تزریق کنند.
اگر در حال سفر به نقاطی از جهان که شیوع هپاتیت A اتفاق میافتد، این مراحل را برای پیشگیری از عفونت انجام دهید:
- تمام میوهها و سبزیجات تازه را بشویید و ضد عفونی کنید.
- گوشت و ماهی را خام و یا نوشیدنی مصرف نکنید.
- از تمام نوشیدنیهای خلوص ناشناخته دوری کنید.
- اگر آب بطری در دسترس نباشد، قبل از مصرف آن را بجوشانید.
- بهداشت را رعایت کنید.
- دستها را بطور کامل بشویید. (به خصوص پس از استفاده از توالت)
با رعایت نکات ساده میتوانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. رعایت بهداشت و تزریق واکسن از مهمترین راه های پیشگیری هپاتیت a است.
واکسن هپاتیت آ
بهترین راه برای جلوگیری از هپاتیت A از طریق واکسیناسیون با واکسن هپاتیت A است. برای به دست آوردن مزیت کامل واکسن هپاتیت A، بیش از یک بار تزریق مورد نیاز است. واکسن هپاتیت a یا تزریق آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین باید در عرض دو هفته پس از ابتلا به ویروس هپاتیت a، از بدن شما در برابر عفونت محافظت کند.
چه افرادی بیشتر در معرض بیماری هپاتیت A قرار دارند؟
اگر قبلا به هپاتیت آ مبتلا شدهاید، احتمال ابتلای دوباره به این بیماری وجود ندارد. هنگامیکه از هپاتیت A رنج میبرید، آنتی بادیهایی را ایجاد میکنید که از ویروس برای شما محافظت میکنند. آنتی بادی یک ماده موجود در خون است که بدن در پاسخ به ویروس تولید میکند.
آنتی بادی، بدن را از بیماری به وسیله پیوستن به ویروس و از بین بردن آن محافظت میکند. برخی از افراد در مقایسه با دیگران در معرض خطر ابتلای بیشتری به ویروس هپاتیت آ قرار دارند. عوامل خطر ابتلا به هپاتیت A شامل موارد زیر است:
مسافرت و یا کار در مناطق جهان که در آن هپاتیت A رایج است داشته باشید
- در مراکز مراقبت از کودکان کار میکنید
- زندگی با فردی که مبتلا به هپاتیت A است
- هر نوع تماس جنسی با کسی که هپاتیت A دارد، داشته باشد
- اختلال فاکتور لخته شدن، مانند بیماری هموفیلی داشته باشد
- از انواع داروهای غیرقانونی استفاده کنید
در صورتی که یکی از موارد ذکر شده در بالا را تجربه کردهاید، برای کنترل سلامتی خود به پزشک مراجعه کنید.
هپاتیت آ قابل درمان است؛ خیلی نگران آن نباشید
نگران هپاتیت a نباشید، این بیماری خطرناک نیست، اما واگیردار است. اگر اخیرا علائم هپاتیت آ را تجربه میکنید و در برابر هپاتیت A، واکسینه نشدهاید، ممکن است تزریق یا ایمن گلوبولین یا واکسن هپاتیت A برای شما مفید باشد. با این حال، واکسن یا گلوبولین، تنها در صورت استفاده از دو هفته اول پس از قرار گرفتن در معرض این بیماری، موثر است.
از آن جایی که راه انتقال هپاتیت a ، رعایت نکردن بهداشت است، بنابراین توجه به بهداشت اهمیت زیادی دارد. پزشکی که برای درمان و تشخیص ویروس هپاتیت نوع a باید مراجعه کنید، دکتر گوارش است. برای دریافت نوبت از بهترین دکتر گوارش میتوانید از طریق سایت دکتر دکتر اقدام کنید. امکان دریافت نوبت تلفنی، چت با پزشک و نوبت حضوری از همه شهرهای ایران وجود دارد. اگر در مورد بیماری هپاتیت A سوالی دارید، در بخش کامنت با ما در میان بگذارید. در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.
منابع:
cdc.gov
mayoclinic.org
سوالات متداول هپاتیت A
سلام خانم دکتر
این ویروس از طریق حیوانات هم منتقل میشه ؟؟/
سلام عزیزم
خیر
سلام دکتر جان ممنون میشم پاسخ بدین که آیا این بیماری درمان قطعی داره ؟؟؟
بعد از ترک اعتیاد و سختی هایی که پشت سر گزاشتم حالا متوجه شدم مبتلا هستم و این خوشحالی برام کوتاه بود
سلام عزیزم
هپاتیت A دوره کوتاهی داره و درمان میشود
به متخصص گوارش مراجعه کنید
سلام
خانم دکتر این درسته که این بیماری در کودکان شایع تره ؟؟؟
سلام
بله در کشورهای با بهداشت پایین تر چون افراد در سن پایین تر در تماس با ویروس هستن، بروز ویروس در سن های کمتر هست
سلام خانم دکتر وقت تون بخیر
میشه بفرمایید علامت های بروز این بیماری چیه ؟ و چطور میشه در افراد شناسایی کرد ؟؟
سلام عزیزم
در ابتدا به شکل تب و تهوع و استفراغ و خستگی شدید و بی حالی و درد بدن
دل درد سمت بالا و راست شکم
سپس زردی چشم و پوست، خارش پوست، ادرار پررنگ و…
سلام و درود به شما
راه های انتقال این بیماری چیه آیا تست دقیق نشون میده یا امکان خطا داره ؟؟؟
سلام عزیزم
از طریق آب و غذای آلوده به ویروس
سرویس بهداشتی آلوده و…
سلام هپاتیت آ گرفتم بیلی روبینم به 44 رسید و انزیم هام یکی 4 هزار و یکی 2 هزار 20 روز بستری بودم الان بیلی روبینم ب یک رسید انزیم هامم 40 و 50 به نظرتون دیگه هپاتیت ندارم ؟
آیا بعد از بهبود هپاتیت آی حاد، میشه قرص اعصاب و نیکوتین مصرف کرد؟
با سلام اگر میوه ها و سبزیجات رو با آب خالی بشوریم و به میوه و سبزیجات ضدعفونی کننده نزنیم چقدر امکان ابتلا به هپاتیتA وجود داره؟ آخه مواد ضدعفونی کننده مثل مایع ظرفشویی طعم میوه و سبزی رو عوض میکنه و در عین حال مضر هستش. اگر میوه و سبزیجات فقط با آب خالی شسته بشن کافیه یا باید حتما ضدعفونی بشن؟با تشکر.
سلام
از محلول گند زدا میوه و سبزیجات استفاده کنید
پس اگر فقط با آب خالی میوه و سبزیجات رو بشوریم امکان ابتلا به هپاتیت Aوجود داره؟
سلام
اگر آلوده باشند بله
آیا امکانش هست فردی به هپاتیت Aمبتلا بشه بدون اینکه خود بیمار علایمی داشته باشه یعنی از بیماری خود بی اطلاع باشه و بیماری هپاتیتAرو به افراد دیگه انتقال بده؟در واقع امکانش هست فرد سالها به بیماری هپاتیتAمبتلا بشه بدون اینکه علایمی در خودش ببینه، چنین چیزی امکان پذیر هست؟
سلام
خیر هپاتیت آ ، طول دوره انتقالش حدود ۱۰ الی ۱۴ روز در زمان وحود علایم و زردی هست و بعد از اون فرد به طور کامل خوب میشه
آیا از طریق بزاق و روبوسی و داشتن رابطه دهانی (ینی خوردن لب طرف مقابل منظور همان بوسه فرانسوی) امکان ابتلا به بیماری هپاتیت A وجود داره؟و اینکه هپاتیت A نهایتا چه مدت مخفی و بدون علامت میباشد؟
سلام
بله احتمالش هست
تا یک ماه
پس اگه تا یه ماه بدنش علایمی نشون نده و هیچ مشکلی نداشته باشه به این معنی هست که به هپاتیتA مبتلا نشده؟
بله
میتونین بعدش ازمایش ig G و ig A جهت بررسی هپاتیت آ بدین
سلام برادرم ۱۳ سالشه یه هفته پیش از مدرسه که اومد بیحال بود و اشتها نداشت دو باری بالا آورد و کم کم متوجه زردی چشاش و پوستش شدیم حالت تهوع داشت و بردیم دکتر و آزمایش گرفتیم که گفتن یرقان داره و پزشکش گفت هیچ مشکلی نداره این خودش خوب میشه ولی پزشکش باز یه آزمایش دیگه نوشت که انجام بدیم که چه نوع یرقان و جوابش چند روز دیگه میاد گفتن شاید هپاتیت آ باشه فقط چند روز اول بی اشتها بود و حالت تهوع داشت ولی الان اشتها داره حالت تهوع هم نداره خوبه فقط چشاش و پوستش یکم زرده بنظرتون جای نگرانی نیست؟؟؟
سلام
هپاتیت آ جای نگرانی نداره
در ازمایش ها حتما آنزیم کبدی و سایر علل هپاتیت ویروسی b و c بررسی شوند
با سلام و خسته نباشید سوالی داشتم میخواستم بدونم آیا با دست زدن به مایع منی امکان ابتلا به هپاتیت Aوجود دارد؟اگر زخم بازی روی دست نباشه امکان ابتلا وجود داره؟و اگه فقط دست رو با آب بشوریم کافیه؟یا باعث بیماری میشه؟ آیا از طریق بزاق و روبوسی و داشتن رابطه دهانی (ینی خوردن لب طرف مقابل) امکان ابتلا به بیماری هپاتیت A وجود داره؟سوال دیگه اینکه اگر دو سال از رفتار خطرناک گذشته باشه و علایم هپاتیت Aدر بدن فرد بروز نکنه به این معنی هست که فرد اصلا به هپاتیتA مبتلا نشده؟ پس شخص دیگری رو هم آلوده نکرده؟چون اشخاص نزدیک هم علایمی ندارند.
(با توجه به اینکه نتیجه آزمایش هپاتیت BوCو HIV هم نگاتیو و سالم می باشد)
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام
از طریق دست زدن منتقل نمیشه و با شستشوی صحیح از بین میره
از طریق رابطه دهانی منتقل میشه
عزیزم هپاتیت آ راه انتقالش آب و غذای آلودس و اغلب افراد مثل یه سرماخوردگی با علایم گوارشی بهش مبتلا میشن
برای اینکه ببینین قبلا مبتلا شدین یا نه آزمایش HAV ig G بدین
ببخشید شما فرمودین با شستشوی صحیح از بین میره منظورتون شستن دست با مایع دستشویی بود؟ بعد از دست زدن متاسفانه شستشوی صحیح صورت نگرفته در اون لحظه فقط با آب خالی دست شسته شده در این صورت ویروس روی دست باقی می مونه؟و امکان ابتلا وجود داره؟
سلام
شستشو با آب هم تا حدودی از بین برنده ویروس هست
سلام چطور میشه فهمید هپاتیت درمان شده علائمش چی هست؟
سلام
کدام نوع هپاتیت؟
بر اساس نوع A, B, C, و اتوایمیون متفاوت است
سلام خانم دکتر.
آیا هپاتیت آ روی میزان پلاکت خون هم تاثیر گذاره؟
چون من تمام علائم هپاتیت رو دارم. آزمایش هم دادم ولی جواب هپاتیت چند روز دیگه مشخص میشه ولی بقیه پارامترها مثلا همین پلاکت خون یا alt مشخص شده. که میزان پلاکتم کمتر از حد نرماله
سلام
عدد پلاکت چند؟
عدد پلاکت ۱۲۰ هزاره
فعلا کار خاصی لازم نداره اگر سایر آیتم ها خوبه
من هپاتیت آ گرفتم و ازمایشام اومدن پایین دکترم گفتن ویروس از خونت رفته بیرون میخواستم ببینم واقعا بیرون رفته چکاری باید انجام بدم مطمعن بشم
سلام
آزمایش انزیمکبدی ast, alt,alkp اگه در رنجنرمال باشه یعنی بهبودی کامل است
سلام خسته نباشید
خانوم دکتر کسی ک مبتلا ب هپاتیت آ هستش چطور میتونه بفهمه ک بهبودی کامل پیدا کرده؟ و بعد از بهبودی امکان سرایت هست؟؟.
همسرم آزمایش داده بود آنزیما کبدی روی ۱۸۹و ۸۷ بود سه هفته پیش و جوابش دوشنبه اون هفته اومد . براش سنو از کبد نوشتن. شنبه رف همه چی نرمال بود دوباره براش آزمایش هپاتیت نوشتن و انزیم این دفعه انزیم روی ۳۷ و ۲۳ بود و هپاتیت سی و بی منفی . براش آزمایش هپاتیت آ نوشت ک بنظر میاد مثبت بوده . اخه آنزیم های کبدی ک اومده پایین . احتمال اشتباه آزمایشگاهی بودع ؟ یا عادیع ؟ یا این ک الان بهبودی پیدا کرده ک آنزیما کاهش یافته
سلام
نگران نباشین بنظر میاد خوب شدن
از نظر کبد چرب هم بررسی شین
سلام خانوم دکتر من چندسال پیش ازمایش دادم هپاتیت Aمنفی بود ولی همین علایمی که فرمودین را داشتم امسال هم ازمایش دادم انزیم های کبدی ام نرمال بود ولی بیلی روبینم رو۴بود ایا ممکنه هپاتیت باشه
سلام
ازمایش های بیشتر لازمه
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر من چندسال پیش به هپاتیت آمبتلا شدم علائم تو بدنم دوره ای عود میکنه دکترا هم میگن ربطی به هپاتیت ندار
سلام
هپاتیت آ تا یک سال ممکن عود کنه
اگه علایمتون دوره ای عود میکنه از نظر هپاتیت خودایمنی و سایر علل باید بررسی شین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام دخترم هپاتیب آ داشت الان بهتره علایمی نداره جز باد کردن شکم تغییر صدا ایا مشکلش جدی هست
سلام
ازمایش انزیم کبدی رو تکرار کنین برای بررسی بهبود
سلام خانم دکتر ایا کسی که در بچگی دوتا دوز واکسن هپاتیب زده در بزرگسالی دچار بیماری هپاتیب میشه؟
سلام بايد سطح آنتي بادي چك شه اگر كمتر از ١٠ باشه بايد دوز بوستر واكسن تكرار شه
بچه ام هیپاتیب آ داره یه هفته ای میشه 4 سالشه ولی امروز نسبت به روزها دیگ یکم بهترو سرحال تر شده نسبت به قبل چند لقمه غذا و ابمیموه میخوره ایا نیازی هست بازم به دکتر مراجعه کنم
اگه قبلا ویزیت شده و حالش رو ب بهبود خیر
اما ازمایش انزیم کبدی و بیلی روبین رو یک ماه دیگه تکرار کنین
سلام من دخترم 4 سالش هیپاتیب آ داره دکترم بردم گفت نیازی ب بستری نداره کلا بی اشتها و بی حال و بدن و چشم هاش زرد شدن
سلام
در اغلب موارد بدون نیاز به درمان خاص خوب میشن
اگه بی حالی شدید، بی اشتهایی شدید، استفراغ مکرر و افت قند نداره از نظر تغذیه و مایعات بهش رسیدگی کنین و استراحت کنه
سلام خواهرم من هماتیت دارش رنگش چشماش رنگ صورتش زرد شده شکمش ورم کرده این علائم هپاتت آ است تازه بعد از یک هفته سردرد گرفتش دکترش گفته خوب میشه بعد از چند هفته بعد و یک ماه می تازه سردرد گرفتش یعنی خطر ناکه سردردش
سلام بايد سطح آمونياك خونش چك شه لطفا به بيمارستان مراجعه كنيد
سلام پسرم ۷ سابشه با دختر همسایه ۵ سالشه که یک سال پیش هپاتیت آگرفته بازی کرده الان پسرم هپاایت آ گرفته امکان داره از اون سرایت کرده باشه
سلام بايد ايمنوگلوبولين هپاتيت A بزنند
سلام دختر من چهارساله هس.امروز دو روز هس ک فهمیدیم هپاتیت آ داره بستری هس..شربتای ک دکتر تجویز کرده اصلا نمیخوره.غذاهم نمیخوره.چکار کنم
سلام بايد تحت سرم تراپي قرار بگيرد و به متخصص گوارش اطفال مراجعه كنيد
با سلام وعرض ادب
مادر من ۷۳ سالشه ،رنگ پوست و چشمش شدیدا زرد شده، آزمایش هم دادیم قبلا هپاتیت آ داشته ولی الان نداره، ولی سطح بیلی روبینش ۱۳ هست و اشتها نداره ca19-9 هم حدود ۶۴ نشون داده لطفا راهنمایی کنید
سلام بايد سي تي اسكن شكم از نظر بررسي پانكراس انجام دهند
و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
آیا با سونو گرافی قابل تشخیصه
سلام
بهترین روش تشخیص ازمایش انزیم کبدی و چک ig هپاتیت A است
سلام خسته نباشید خیلی عالیه
سلام خانم دکتر ببخشید من پارسال هپاتیت آ گرفتم بستری شدم وحدود ۳ماه درگیر بودم حالا چند روز دوباره احساس های پارسال با علائم رو دارم میشه دوباره درگیر شده باشم شما توی مقاله بالا نوشته بودید که یک بار این بیماری رو می گیریم پس چرا من دوباره اون احساس هارو به حالت حاد دارم
سلام عزیزم
چند علت مطرحه
یکی ریپلاس (یا عود هپاتیت آ) که از عوارض نادر هست ولی در برخی موارد رخ میده یعنی به علت همون ابتلای قبلی هست اما علایم ممکن عود کنه
دوم در مواردی ممکن بعد از ابتلا به هپاتیت های ویروسی از جمله آ واکنش خودایمنی و هپاتیت خودایمنی ایجاد شه
بنظر بنده مجدد آزمایش باید بدین حتما
آزمایشات شامل
Cbc, diff, bun, cr, Ast, Alt, Alk-p, bill T, bill D, ESR, crp باشد
اگه آزمایش ها مشکل داشت جهت بررسی عللی که مطرح شد به فوق تخصص گوارش مراجعه کتید
سلام.ببخشید من تقریبا ۱۰ سال پیش هپاتیت Aگرفتم الان ۲۲ سالم هست و خانم هستم.الان مجددا وقتی دمر میخوابم کبدم درد میگیره.ب نظرتون باید آزمایش بدم؟
سلام علت دردتون هپاتيت A نيست اونو يكبار ميگيريد بهدش بدنتون نسبت بهش ايمن ميشه
علت دردتون چيز ديگه ايه ممكنه از كيسه صفراتون باشه
لطفا سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد
باسلام. در مقاله بالا، مرگ بر اثر هپاتیت Aبرای افراد بالا 50است.پسر خاله بنده 12سال سن داشت و براثر هپاتیت Aفوت کرد همه علاءمه بالا راهم داشت تورم شکمی زردی شدید و خستگی و درد… اما دکتر گفت که خوب میشه و نیاز به بیمارستان نیس وطول درمانش3هفته است. اما به مرور زمان هوشیاری خود را از دستت داد وقدرت راه رفتن و گرفتن اشیا با دست. که سریع به بیمارستان منتقل شد. اما بعد 3روز فوت شد. میشه توضیح بدید. چرا با وجود سن کم فوت کرد.
سلام یک بیماری خود محدود شونده است و اصولاً خود به خود بهبود مییابد و جزء استراحت درمان نیاز ندارد در موارد بسیار نادری فرد مبتلا به هپاتیت آ دچار هپاتیت برق آسا یا فولمینانت مشود که سبب مرگ فرد می شود
سلام عزیزم پسر من یک ماه هپاتيت ا گرفته یه شب درمیون تهوع و داغی سر معده داره معمولیه ۲۰ سالش هست نهار رو خوب میخوره ولی برای شام مشکل داره
سلام
ازمایش ast, alt, alkp یک ماه بعد از شروع علایم انجام شده؟
سلام برادرم 12سالشه هپاتیت آگرفته همش بی حاله الان دوهفته ای میشه ولی خوب نشده تا جایی بیحاله که نمیتونه به تنهایی راه بره آیا امکان داره مدت زمان بیماریش بیشتر طول بکشه
سلام به سيستم ايمني بدنش ربط داره
در نهايت اگرم طولاني شه خطري نداره بعدش بدون اسيب دائمي به كبد بهبود پيدا ميكند
ممنونم از راهنمایی شما خانم دکتر ازمایش بیلی روبین رسیده به 27.2 خطرناکه ایا؟
چند روز بستری میشن معمولا بیماران مشابه؟
بله زياده بالاي ٢٥ خطرناكه
معمولا يك هفته اما بستگي به شرايط شما هم داره اما نگران نباشيد برطرف ميشه
هپاتیت با یرقان متفاوته ها. شما نوشتین یکیه؟؟؟
با سلام من در سن 30 سالگی یرقان گرفتم تشخیص پزشک هپاتیت آ دارم دستور بستری دادن ایا خطرناکه اسیب به کبدم که وارد نمیکنه؟ ممنون
سلام هپاتيت A بعد از بهبود آسيب به كبد نميزنه و مزمن نميشه
بعد از درمان كبدتون به حالت عادي بر ميگرده
اما چون تظاهراتش در بزرگسالي شديده لازمه بستري شيد
سلام
هپاتیت التهاب کبد (به علل ویروسی،خودایمنی و دارویی و الکلی )است
یرقان به معنای وجود بیلی روبین در خون یا همان زردی است که علل گوناگونی از جمله هپاتیت،ارثی ،التهاب کیسه و مجاری صفراوی و…دارد