همه افراد از خطرات سیگار برای سلامتی آگاه هستند، اما شاید روش ترک سیگار را به خوبی نمیدانند. فرقی ندارد جزو افرادی باشید که گاه به گاه سیگار میکشند یا جزو افرادی هستید که روزی یک پاکت سیگار میکشند، باید از روش های ترک سریع سیگار آگاه باشید تا بتوانید سلامت جسمی خود را احیا کنید. برای ترک سیگار اهداف خود از ترک سیگار را مشخص کنید، قبل شروع به ترک، عادات خود را تغییر دهید، چالشها و مشکلات احتمالی را پیش بینی کنید یا سیگار را از دسترس خود خارج کنید.
این روش ها را میتوانید برای ترک سیگار به کار بگیرید تا با توجه به شرایط خود، بهترین روش را تعیین کنید. تا انتهای متن همراه ما باشید تا در ادامه در مورد راه های ترک سیگار و چگونگی مواجهه با چالش های پس از آن اطلاعتی را در اختیارتان قرار دهیم.
برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.
در پایان اگر سوالی داشتید، میتوانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.
چرا راه های ترک سیگار سخت است؟
سایت verywellmind در مورد علت سخت بودن روش ترک سیگار میگوید:
«سیگار کشیدن، یک اعتیاد فیزیکی و یک عادت روانی است. نیکوتین سیگار باعث افزایش موقت و اعتیادآور خواهد شد. حذف منظم نیکوتین باعث میشود که بدن شما، علائم ترک فیزیکی و هوس را تجربه کند. به دلیل تاثیر «احساس خوب» نیکوتین بر مغز، ممکن است به سیگار به عنوان راهی سریع و قابل اعتماد برای تقویت بینش، کاهش استرس و آرامش خود روی آورید. سیگار کشیدن همچنین میتواند راهی برای مقابله با افسردگی، اضطراب یا حتی بیحوصلگی باشد. ترک سیگار به معنای یافتن راههای متفاوت و سالمتر برای کنار آمدن با این احساسات است.»
برای پیدا کردن بهترین روش ترک سیگار باید روی عادات دیگر خود نیز کار کنید. با حمایت و برنامه ترک مناسب میتوانید اعتیاد خود به سیگار را ترک کنید؛ حتی اگر قبلا چندین بار تلاش کرده باشید و شکست خورده باشید.
چگونه سیگار را ترک کنیم؟ سوالاتی که باید از خود بپرسید
هنگام انتخاب بهترین روش ترک سیگار در ابتدا به این موضوع فکر کنید که شما در کدام لحظههای زندگی خود سیگار میکشید و دلیل این کار چیست؟ این کار به شما کمک میکند تا مشخص کنید کدام تکنیکها یا راه های ترک سیگار برای شما مفید هستند.
آیا شما بیش از یک پاکت در روز سیگار میکشید؟ آیا بعد از هر وعده غذایی احساس نیاز به کشیدن سیگار دارید؟ آیا زمانهایی که استرس دارید یا احساس شکست میکنید به سراغ سیگار میروید؟
برای هریک از این سوالها باید پاسخ شفاف و دقیقی داشته باشید تا بتوانید از بین روش های ترک سریع سیگار یکی را انتخاب کنید.
روش های ترک سیگار
استفاده از روش های ترک سیگار باید با توجه به سبک زندگی و شرایطی که افراد دارند در نظر گرفته شوند. هر فرد سیگاری، ابتدا باید مشخص کند که چرا تمایل به سیگار دارد، سپس برای برطرف کردن این نیاز روانی از بهترین روش ترک سیگار استفاده کند. هر چه میزان آگاهی خود را از مضرات سیگار بیشتر کنید و بدانید که روشهای گوناگون و راحتی برای ترک سیگار وجود دارند، بهتر میتوانید سیگار را ترک کنید. در ادامه مهمترین روش های ترک سیگار را بررسی خواهیم کرد:
قدم اول؛ تاریخ دقیق روز شروع ترک سیگار را تعیین کنید
در قدم اول به عنوان مهمترین راهکار برای ترک سیگار بهتر است که تاریخ دقیق شروع ترک سیگار خود را یادداشت کنید و به آن پایبند باشید. به طور مثال: مشخص کنید که تا دو هفته آینده سیگار خود را ترک خواهید کرد. در این صورت شما زمان کافی برای آمادهسازی شرایط مناسب را خواهید داشت. با این کار به خودتان زمان میدهید تا بتوانید به شرایط جدید عادت کنید.
اهداف خود از ترک سیگار را مشخص کنید
هدف خود را از انتخاب راهکار های ترک سیگار و تصمیم ترک مشخص کنید. این جمله به این معنا است که چرایی ترک سیگار را بدانید و سپس متناسب با هدف خود، برای ترک سیگار اقدام کنید. اهداف افراد از ترک سیگار ممکن است که متفاوت باشد. از اینرو خودتان را با کسی مقایسه نکنید و به صورت مشخص هدف خود را دنبال کنید تا در مسیر ترک سیگار موفق باشید.
قبل شروع به ترک سیگار، عادات خود را تغییر دهید
قبل از اینکه برای ترک سیگار آماده شوید، ابتدا عادات خود را بررسی کنید تا معکوس آن عمل کرده و بتوانید در ترک سیگار موفق باشید. بهطور مثال در جمعهایی که افراد سیگاری هستند، شرکت نکنید یا تا تاریخی که برای شروع ترک سیگار مشخص کردهاید، تعداد دفعات مصرف سیگار خود را کاهش دهید. اگر بعد از غذا عادت به کشیدن سیگار دارید، سعی کنید که با این عادت مقابله داشته باشید و به طور تدریجی آن را ترک کنید.
به اطرافیان خود اعلام کنید که این تصمیم را گرفته اید
به نزدیکان خود اعلام کنید که قصد ترک سیگار را دارید تا آنها شما را در این مسیر راهنمایی و کمک کنند. به آنها بگویید که برای ترک سیگار به حمایت و تشویقشان نیاز دارید. اگر در کنار خود شخصی دیگر را داشته باشید که او هم قصد ترک سیگار را داشته باشد، شرایط برای شما آسانتر پیش میرود. در این حال شما میتوانید به یکدیگر کمک کنید تا مراحل سخت ترک سیگار را پشت سر بگذارید.
چالشها و مشکلات احتمالی را پیش بینی کنید
اکثر افرادی که دوباره سیگار کشیدن را شروع میکنند در سه ماه اول ترک خود، دوباره به سیگار کشیدن روی میآورند. اما با آمادهسازی روحی و جسمانی خود برای چالشهای رایج پیشرو، میتوانید بیشتر به خودتان کمک کنید تا در ترک سیگار مصممتر باشید.
سیگار را از دسترس خود خارج کنید
سیگار، فندک، زیرسیگاری و کبریت خود را دور بریزید. لباسهای خود و هرچه بوی دود میدهد را بشویید. این کارها باعث میشود تا کمتر به سیگار فکر کنید و توجه شما به سیگار کشیدن جلب نشود.
یک پزشک یا روانشناس متخصص ترک اعتیاد داشته باشید
با مراجعه به پزشکهای متخصص و دکتر روانشناس در هر یک از مراحل ترک سیگار میتوانید برای دردهای ایجاد شده ناشی از ترک سیگار یا مشکلات روانی، درخواست دارو داشته باشید. در حقیقت پزشک میتواند برای کمک به تسکین بیقراری ترک سیگار، دارو تجویز کند. صحبت با یک پزشک حاذق در این زمینه میتواند به شما در ترک آسانتر سیگار کمک کند. از طرفی هم پزشک میتواند بهترین راه ترک سیگار را با توجه به شرایط شما ارائه دهد.
عوامل محرک سیگار کشیدن خود را شناسایی کنید
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای ترک سیگار انجام دهید، شناسایی مواردی است که باعث میشود، سیگار بکشید. از جمله موقعیتهایی که برای روشن کردن سیگار با آن مواجه هستید عبارتند از:
- موقعیتهای خاص (از دست دادن یک عزیز یا ایجاد چالشها)
- فعالیتها (احساس خستگی ناشی از کار)
- احساسات (بروز ناراحتی یا غم)
- افراد (رفت و آمد با دوستان سیگاری)
- بسیاری از افراد برای کنترل احساسات ناخوشایند مانند: استرس، افسردگی، تنهایی و اضطراب سیگار میکشند. اغلب افراد سیگاری وقتی روز بدی دارند، گمان میکنند که سیگار تنها دوست آنها است. اما بهتر است بدانید که روشهای سالمتر و موثرتری برای کنترل احساسات ناخوشایند وجود دارند که باعث از بین رفتن احساسات بد میشوند و مهمترین آنها عبارتند از: ورزش، مدیتیشن، تمرینات تنفسی
برای بسیاری از افراد، جنبه مهم ترک سیگار یافتن راههای جایگزین برای کنترل این احساسات دشوار بدون مراجعه به سیگار است. حتی هنگامی که سیگار دیگر بخشی از زندگی شما نیست، احساسات دردناک و ناخوشایندی که شما را در گذشته به سمت سیگار کشیدن سوق میداند، همچنان باقی خواهند ماند. بنابراین باید برای این شرایط، جایگزینهای مناسب پیدا کنید.
برای خود پاداش در نظر بگیرید
برای اینکه بتوانید بر روی تصمیم خود مصمم باقی بمانید به خودتان پاداش دهید. به طور مثال: پولی که برای خرید سیگار هزینه میکردید را به خودتان هدیه دهید و یک چیزی بخرید که به آن علاقه دارید. به طور حتم روزهای اولیه ترک سیگار، جزو دشوارترین لحظات است در این شرایط اگر به خودتان پاداش دهید، دوپامین در ذهن شما ترشح میشود و احساس بهتری خواهید داشت.
داروهای ترک اعتیاد را تحت نظر پزشک مصرف کنید
داروهای ترک سیگار میتوانند علائم پس از ترک و هوس را کاهش دهند. هنگامی که پیش از ترک سیگار نزد پزشک میروید و کمک او را خواستار میشوید، ممکن است پزشکتان در برنامه پیشنهادی خود از داروهای ترک سیگار هم استفاده کند. پزشک شما بهترین فردی است که میتواند مناسبترین داروها را با توجه به شرایط جسمانی و روحی شما تجویز کند. از اینرو مراجعه به پزشک را جدی بگیرید تا در مسیر ترک سیگار شما را همراهی کند.
استرس را با ورزش و استراحت کاهش دهید
افرادی که سیگار میکشند بر این باور هستند که نیکوتین باعث آرامش و حال خوب آنها میشود، از اینرو برای رویارویی با مشکلات استرسزا، سیگار میکشند. اما برای اینکه بتوان استرس را کاهش داد بهتر است از روشهای دیگر مانند: گوش دادن به موسیقی، ورزش کردن یا استراحت کمک گرفت. تاثیر ورزش برای ترک اعتیاد تا حد زیادی موثر بوده و استرس را کاهش میدهند.
حذف تمام عواملی که شما را به یاد سیگار میاندازد
تمام عواملی که در خانه، محل کار یا در ماشین دارید که شما را به سیگار کشیدن سوق میدهند، پاکسازی کنید. فندک، پاکت سیگار، زیر سیگاری یا لباسهایی که بوی سیگار گرفتهاند را از زندگی خود حذف کنید. این کار باعث میشود تا کمتر در معرض عوامل مختلف که شما را به یاد سیگار کشیدن میاندازند، قرار بگیرید.
دهانتان را مشغول کنید!
به دلیل اینکه سیگار کشیدن، با دهان در ارتباط است، هنگامی که میل به سیگار کشیدن دارید میتوانید آدامس بجوید. خوراکیهایی بخورید که به آنها علاقه دارید. تخمه، آبنبات از دیگر گزینههایی هستند که دهان شما را مشغول کرده و کمتر به فکر سیگار کشیدن خواهید بود.
عوامل محرک سیگار کشیدن خود را شناسایی کنید
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای ترک انجام دهید، شناسایی مواردی است که باعث میشود سیگار بکشید؛ از جمله موقعیتهای خاص، فعالیتها، احساسات و افراد.
بسیاری از افراد برای کنترل احساسات ناخوشایند مانند استرس، افسردگی، تنهایی و اضطراب سیگار میکشند. اغلب افراد سیگاری وقتی روز بدی دارند، گمان میکنند که سیگار تنها دوست آنهاست. باید بدانید که روشهای سالمتر و موثرتری برای کنترل احساسات ناخوشایند وجود دارد؛ روشهایی شامل ورزش، مدیتیشن یا تمرینات تنفسی.
برای بسیاری از افراد، جنبه مهم ترک سیگار یافتن راههای جایگزین برای کنترل این احساسات دشوار بدون مراجعه به سیگار است. حتی زمانی که سیگار دیگر بخشی از زندگی شما نیست، احساسات دردناک و ناخوشایندی که شما را در گذشته به سمت سیگار کشیدن سوق میداد همچنان باقی خواهد ماند. بنابراین باید حتما برای این شرایط جایگزینهای مناسب پیدا کنید.
نکاتی برای جلوگیری از تاثیر محرکها
بسیاری از افراد هنگام مصرف الکل، سیگار هم میکشند. اگر جزو این افراد هستید سعی کنید که در کنار ترک سیگار، الکل را نیز ترک کنید. بهتر است برای میانوعدههای خود آجیل مصرف کنید.
ممکن است در در نزدیکان شما افراد سیگاری بسیاری باشند. با آنها صحبت کنید و شرایط خود را توضیح دهید. از آنها درخواست کنید که حتیالامکان در کنار شما سیگار نکشند. احتمال شروع مجدد سیگار کشیدن با وجود همکاران و دوستان سیگاری بسیار بالاست. بهتر است این موارد را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید تا بتوانید بر هوس سیگار غلبه کنید.
بسیاری از افراد سیگاری عادت دارند پس از پایان یک وعده غذایی سیگار بکشند. اگر شما هم این عادت را دارید بهتر است آن لحظه را با چیز دیگری جایگزین کنید. دسرهای سالم، میو، شکلات و آدامس میتوانند جایگزینهای مناسبی باشند.
اگر برای شروع ترک سیگار به کمک نیاز دارید بهتر است به روانشناس مراجعه کنید. اگر میخواهید بدانید این متخصص چه کمکی به شما میکند مقاله روانشناس کیست را از دست ندهید.
علائم جسمی ترک سیگار
با ترک سیگار، علائم جسمی زیادی را تجربه خواهید کرد. خارج شدن نیکوتین به سرعت شروع میشود و به طور معمول ظرف یک ساعت از آخرین سیگار، شروع میشود و دو تا سه روز بعد از آن به اوج خود میرسد. عوارض ترک سیگار میتواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد، اما این موضوع در افراد مختلف، متفاوت نمایان میشود.
علائم شایع ترک نیکوتین در بدن
هنگامی که نیکوتین را ترک میکنید، ممکن است که یکسری علائم داشته باشید. اما در بیشتر مواقع این علائم قابل کنترل هستند. مهمترین علائم شایع ترک نیکوتین در بدن که رخ میدهند عبارتند از:
- هوس سیگار
- ناراحتی، ناامیدی یا عصبانیت
- اضطراب یا عصبی بودن
- مشکل در تمرکز
- بیقراری
- افزایش اشتها
- سردرد
- بیخوابی
- لرزش
- افزایش سرفه
- خستگی
- یبوست یا ناراحتی معده
- افسردگی
- کاهش ضربان قلب
هرچقدر که این علائم ترک سیگار ناخوشایند باشند، لازم است به یاد داشته باشید که این علائم موقتی هستند. با دفع سموم از بدن، طی چند هفته علائم شما بهبود پیدا میکنند. در این زمان، به دوستان و خانواده خود اطلاع دهید که شما شرایط عادی و معمولی قبل را ندارید و از آنها بخواهید شما را بیشتر درک کنند.
اگر خونریزی لثه دارید ترک سیگار میتواند به بهبود لثهها و درمان خونریزی لثه کمک کند.
علائم ترک سیگار چند روز طول میکشد؟
هنگامی که روش ترک سیگار خود را انتخاب میکنید، علائم ترک سیگار در چند روز ابتدایی بسیار دیده میشود. به طور معمول 21 روز تا سه هفته زمان لازم است تا سمزدایی بدن از نیکوتین انجام شود. سه روز ابتدایی را هم میتوان به عنوان سختترین روزهای ترک سیگار تعیین کرد. اگر این چند روز را سپری کنید، علائم کمتر شده و راحتتر میتوانید سیگار را ترک کنید.
چطور میل به سیگار را سرکوب کنیم؟
اگرچه اجتناب از عوامل محرک سیگار باعث کاهش میل شما به سیگار کشیدن میشود، اما شاید به طور کامل نتوانید از ولع مصرف سیگار جلوگیری کنید. خوشبختانه این هوس زیاد طول نمیکشد! بهطور معمول حدود ۵ یا ۱۰ دقیقه بعد از این هوس، دیگر احساسی برای سیگار کشیدن نخواهید داشت. هنگام وسوسه شدید سیگار به خود یادآوری کنید که ولع مصرف به زودی از بین خواهد رفت و باید صبر داشته باشید. سوال این است که چطور میل به سیگار را سرکوب کنیم؟ روش ترک سیگار چیست؟ برای این کار باید استراتژیهایی برای کنار آمدن با هوس خود داشته باشید.
استراتژیها و روش های ترک سریع سیگار را در جدول زیر مشاهده میکنید:
روش ترک سیگار | توضیحات |
حواس خود را پرت کنید | ظرفها را بشویید، تلویزیون را روشن کنید، دوش بگیرید یا با یک دوست تماس بگیرید و صحبت کنید. این فعالیت را تا زمانی ادامه دهید که ذهن شما از سیگار کشیدن دور شود. |
به خود یادآوری کنید که چرا سیگار را ترک کردهاید | به دلایل ترک سیگار خود از جمله مزایای سلامتی (به عنوان مثال، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان ریه) ، بهبود ظاهر، هزینهای که پس انداز میکنید و افزایش عزت نفس توجه کنید. |
به خودتان جایزه بدهید | هر زمان بر ولع سیگار کشیدن غلبه کردید به خودتان جایزه دهید. این کار باعث میشود انگیزه شما در این راه حفظ شود. |
آب بنوشید | یک لیوان بزرگ آب را به آرامی بنوشید. نه تنها به غلبه بر هوس سیگار کشیدن شما کمک میکند، بلکه به هیدراته ماندن بدن شما و به کاهش علائم ترک نیکوتین هم کمک میکند. |
تحرک داشته باشید | به پیادهروی بروید، حرکات کششی انجام دهید. یوگا و مدیتیشن هم میتوانند به تسکین بیقراریهای شما کمک کنند. |
هریک از راه های ترک سیگار را با توجه به شرایط لحظهای خود انتخاب کنید تا به وسوسه سیگار کشیدن غلبه کنید.
ترفندهایی برای مبارزه با وسوسهها!
با وسوسههایی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شوند، مباره کنید. قبل از اینکه بهترین روش ترک سیگار را انتخاب کنید، به این فکر کنید که در چه شرایطی ترک سیگار برای شما دشوارتر است؟ از قبل راه حلی برای این شرایط داشته باشید. چند راه حل برای اینکه با وسوسهها مبارزه کنید به شرح زیر هستند:
- اگر در مهمانی حضور دارید که به شما سیگار تعارف میشود از آنها تشکر کنید و به طور واضح مشخص کنید که سیگار نمیکشید.
- اگر هوس سیگار کشیدن داشتید میتوانید یک لیوان آب بخورید تا احساس بهتری داشته باشید.
- در چند روز اول باید به این موضوع واقف باشید که شرایط سختی پیشرو دارید پس از مکانها و موقعیتهای وسوسه انگیز دوری کنید.
هر فردی با توجه به شرایط خود باید به وسوسههای سیگار نه بگوید اما در بیشتر مواقع راه کارهای گفته شده مفید هستند. برای این منظور اطلاعات خود را در مورد مضرات سیگار مانند ضرر سیگار برای قلب زیاد کنید.
ترک سیگار به کمک سیگار الکترونیکی
بسیاری از افراد گمان میکنند که سیگار الکتریکی میتواند جایگزین مناسبی برای سیگار باشد. از اینرو برخی از افراد سیگاری پس از ترک سیگار به سیگارهای برقی روی میآورند. اما بهتر است بدانید مایعی که در برخی از سیگارهای الکترونیکی استفاده میشود، حاوی نیکوتین است که اثرات منفی بسیاری بر سلامتی دارد.
نیکوتین موجود در سیگارهای برقی میتواند منجر به بیماری فشار خون بالا و دیابت شود، به خصوص برای مغز در حال رشد کودکان و نوجوانان خطرناک است. البته هنوز هم اطلاعات کاملی درباره سیگارهای برقی در دست نیست. اما استفاده از این نوع سیگار به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.
آیا رژیم غذایی در روند ترک سیگار نقش دارد؟
برخلاف تصور عموم، رعایت رژیم غذایی سالم میتواند به راحتتر ترک کردن سیگار کمک کند. برخی از مواد معدنی و مغذی احساس خوبی در بدن ایجاد میکنند و همین موضوع وسوسههای مصرف سیگار را کاهش میدهد. بهترین خوراکیها و نوشیدنیها که برای دوره ترک سیگار توصیه میشود عبارتند از:
- انار
- کیوی
- قارچ
- تربچه
- مرکبات
- کلم بروکلی
- موز
- آجیل
- شیر
- دمنوش گزنه
- چای زنجبیل
- دمنوش گلساعتی
- چای جنسان، چای سیاه یا چای سبز
به طور کلی با رعایت یک رژیم غذایی سالم و مناسب میتوان به وسوسه سیگار کشیدن غلبه کرد.
در رابطه با داروهای ترک سیگار چه باید بدانیم؟
داروهای ترک سیگار میتوانند علائم پس از ترک و هوس را کاهش دهند. زمانی که پیش از ترک سیگار نزد پزشک میروید و کمک او را خواستار میشوید ممکن است پزشکتان در برنامه پیشنهادی خود از داروهای ترک سیگار هم استفاده کند. پزشک شما بهترین فردی است که میتواند مناسبترین داروها را با توجه به شرایط جسمانی و روحی شما تجویز کند.
چطور فرزندان نوجوان خود را ترک دهیم؟
بیشتر افراد سیگاری، اولین سیگار خود را در حدود سن ۱۱ سالگی امتحان میکنند و بسیاری از افراد تا ۱۴ سالگی معتاد به سیگار میشوند. در سالهای اخیر استفاده از سیگار الکترونیکی بسیار افزایش یافته است. در حالی که پیامدهای این نوع سیگارها به طور کامل مشخص نیست، FDA هشدار میدهد که استفاده از آن برای نوجوانان ایمن نیست. با توجه به آمار موجود، نوجوانانی که سیگار برقی میکشند، به احتمال زیاد سیگار کشیدن را هم پس از مدتی شروع میکنند.
ممکن است این امر برای والدین نگرانکننده باشد، اما درک چالشهای منحصربهفرد نوجوانان برای کمک به آنها برای ترک سیگار بسیار مهم است. در حالی که تصمیم به ترک سیگار باید توسط خود نوجوان سیگاری صورت گیرد، اما هنوز راههای زیادی برای کمک والدین به نوجوانان وجود دارد.
سعی کنید متوجه شوید که چرا نوجوان شما، سیگار میکشد. آنها ممکن است بخواهند توسط همسالان خود پذیرفته شوند یا به دنبال جلب توجه شما باشند. بهجای تهدید فرزندانتان، در مورد اینکه ترک سیگار میتواند چه تغییرات مثبتی در روند زندگی آنها به وجود بیاورد، صحبت کنید. اما در نهایت هنگام ترک سیگار فرزندتان، از او حمایت کنید و صبور باشید.
هر روش ترک سیگار چند روز زمان میبرد؟
روش ترک سیگار در مدت زمان ترک تاثیرگذار است. هر چه شرایط روحی افراد برای ترک بهتر باشد، زمان ترک سیگار هم کاهش پیدا میکند. اما به طور معمول بدن برای اینکه از نیکوتین پاکسازی شود به 21 روز زمان نیاز دارد.
در صورت شروع مجدد سیگار بعد از ترک چه باید کرد؟
اغلب افرادی که تصمیم به ترک میگیرند، پس از مدتی دوباره به سراغ آن میروند. بنابراین اگر دچار لغزش شدید، پا پس نکشید و ناامید نشوید. در این شرایط باید عامل محرک خود را شناسایی کرده و برای آن راهحل دیگری پیدا کنید. با کمک پزشک میتوانید برنامه جدیدی برای ترک تهیه کنید و با اراده و مسئولیتپذیری بیشتر به آن پایبند باشید.
لازم است به این نکته هم توجه داشته باشید که پس از این لغزش، رفتار شما چگونه خواهد بود. ممکن است شما این لغزش را بهانهای برای بازگشت به سیگاری شدن بدانید، یا ممکن است این را عاملی بدانید که انگیزه شما را برای ترک بیشتر میکند. باید این را بدانید که همه چیز به خودتان بستگی دارد، بنابراین تا زمانی که خودتان نخواهید اتفاقی نمیافتد. ترک سیگار نیازمند اراده قوی شما در این راه است.
بهترین روش ترک سیگار چیست؟
ترک سیگار یک پروسه چند روزه است که شرایط را برای فرد سیگاری سخت میکند. از اینرو بهتر است که بهترین روش ترک سیگار را انتخاب کرد تا اثرات مثبت آن در زندگی فرد سیگاری نمایان شود. به طور حتم مشکلات روحی و روانی در چند روز ابتدایی ترک سیگار بسیار آزاردهنده خواهند بود. از اینرو نیاز است که از یک روانشناس و تراپیبست یا دکتر مشاوره اعتیاد کمک گرفت. با همفکری و مشاورههای مختلف میتوانید بهترین روش ترک سیگار را متناسب با شرایط محیطی و زندگی خود انتخاب کنید.
برای رسیدن به بهترین روش ترک سیگار با کمک روانشناس بجنگید!
ترک سیگار کار دشواری است و صبر داشتن از ارکان مهم طی کردن مراحل آن خواهد بود. بهترین راه ترک سیگار، مراجعه به پزشکی است که با توجه به شرایط جسمی و روحی شما یکی از بهترین راههای ترک سیگار را به پیشنهاد میدهد. تمام تلاش خود را انجام دهید تا از محرکها دور بمانید و جایگزینهای مناسبی برای آنها پیدا کنید. در نهایت با تحمل شرایط سخت زودگذر و صبوری میتوانید به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید. برای اینکه با مشاورها و روانشناس های مجرب و متخصص هم در ارتباط باشید، میتوانید از سامانه نوبت دهی آنلاین دکتر دکتر استفاده کنید تا بدون اتلاف وقت و انرژی از بهترین پزشکان کمک بگیرید.
همچنین در صورتی که درباره روشهای ترک سریع سیگار سوالی دارید که در این متن به آن اشاره نشده است میتوانید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.
منابع:
helpguide
verywellmind
برای ترک سیگار چه بخوریم؟
سلام عزیزم
ویتامین های گروه ب و مایعات فراوان
برخی خوراکیها که سبب میشوند ذهن افراد سیگاری، از کشیدن سیگار منحرف شود، شامل جنسینگ، چای سیاه یا چای سبز، شیر و همچنین مغزها و آجیل هستند
بهترین روش ترک سیگار در منزل چیه؟
سلام
برای موفقیت در ترک سیگار توصیه میشود حتما زیر نظر متخصص روانپزشک اقدام کنید تا احتمال بازگشت کم شود
ورزش کنید و رژیم غذایی سالم داشته باشید
سلام
من 23 سالمه و متاسفانه روزی یه پاکت سیگار میکشم
میخوام بدونم تغییرات چهره بعد از ترک سیگار خیلی مشهوده؟ یا کلا تغییرات انچنانی اتفاق نمیفته؟
سلام
تغییرات چهره بستگی به مدت سال هایی که فرد سیگار کشیده و تعداد نخ سیگار در روز دارد
اگر مدت زمان بسیار طولانی فرد سیگاری نبوده ، چهره به حالت طبیعی برمیگردد
سلام ممنونم بابت مقاله عالیتون
عوارض ترک سیگار ناگهانی چیه؟
سلام عزیزم و تشکر
در ابتدا ممکن است بی قراری، سردرد، اضطراب، تنگی نفس بدهد
عوارض ترک سیگار چند روز است؟
سلام
در افراد مختلف بین چند روز تا چند هفته ممکن است طول بکشد
سلام،من یک نوجوان17ساله هستم که روزی یک پاکت سیگار میکشم،برای ترک سیگار دارو لازم دارم؟
آخه هرچی سعی میکنم ترک کنم نمیشه
سلام
بله دارو لازمه و کمک میکنه به قطع سیگار
باید به به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید تا براتون دارو تجویز کنه
چرا در یک کشوربه ظاهر اسلامی سیگار تولید می شود چرا
سلام من جوان ۲۰ ساله هستم که به دلایلی از جمله دروس سنگین دانشگاه روزی یا دوروزی یک نخ سیگار میکشم و از امروز قصد ترک دارم آیا نیاز به مصرف داروی خاصی دارم؟
روزی یا دو روزی
تو خو سیگاری نیسی راحت بزارش کنار خودتو آلوده نکن روزی یا دو روزی یکبار یهو تبدیل میشه به هر روز
سلام
خیر