اختلالات و مشکلات جنسی مردان

مشکلات جنسی مردان
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه


اختلالات و مشکلات جنسی مردان در تمام رده‌های سنی پیش می‌آید. البته رواج آنها در مردان مسن بیشتر است. دلایل مختلفی در شکل‌گیری اختلالات جنسی نقش دارند.

با کشف علت است که امکان درمان نزد متخصصان اورولوژی و پزشکان دیگر مقدور می‌شود. در این مقاله، از انواع مشکلات جنسی آقایان بیشتر می‌خوانید. به پرسش‌هایتان پاسخ داده خواهد شد؛ با ما همراه باشید.

مشکل جنسی مردان چیست؟

مشکل جنسی به هر مشکل روانی یا جسمانی می‌گویند که مانع از رسیدن شما و شریک جنسی‌تان به لذت در سکس می‌شود. اختلالات جنسی در طیف وسیعی از مردان در سنین مختلف و به‌ویژه افرادی در سنین بالای ۴۰ سال وجود دارند. درمان‌های مختلفی برای مشکلات گوناگون موجود است.

انواع اختلالات جنسی مردان شامل موارد زیر می‌شود:

  • اختلالات نعوظ
  • زودانزالی (رسیدن به ارگاسم ظرف مدت کوتاهی از سکس)
  • انزال کُند یا بی‌انزالی
  • کمبود میل جنسی
  • اعتیاد به رابطه جنسی
  • اختلالات ارگاسم

اختلالات و مشکلات جنسی مردان

اختلالات نعوظ

نعوظ به حالتی گفته می‌شود که با تحریک جنسی مرد اتفاق می‌افتد و در آن، آلت جنسی‌ سفت و برافراشته می‌شود. اگر فردی در رسیدن به این حالت و حفظ آن ناتوان باشد به اختلالات نعوظ دچار است. در بیشتر موارد مشکلات نعوظ در پی اختلالی دیگر در بدن رخ می‌دهند.

از هر ۱۰ مرد، یک نفر دچار اختلالات نعوظ است. دلایل مختلفی در شکل‌گیری این مشکل نقش دارند؛ برای مثال، بیماری‌های عروقی یا افسردگی می‌توانند موجبات اختلال نعوظ را فراهم کنند. بیماری‌هایی مانند دیابت هم می‌توانند در آسیب‌زدن به اعصابی نقش داشته باشند که پیام‌هایی را به آلت جنسی می‌فرستند.

عوامل روانی مانند اضطراب و استرس هم در شکل‌گیری چنین اختلالاتی بی‌تأثیر نیستند. مصرف برخی از داروها، عمل جراحی اندام‌هایی مانند پروستات، مثانه و ابتلا به بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان هم از عواملی هستند که می‌توانند اختلالات نعوظ را به همراه بیاورند. این مسأله از اختلالات و مشکلات جنسی مردان است که رواج زیادی دارد.

زودانزالی

منظور از زودانزالی حالتی است که در آن، فرد به ارگاسم می‌رسد و در طول رابطه جنسی، زودتر از زمان دلخواه شریک جنسی‌اش انزال پیدا می‌کند. این مشکل بسیار شایع است و حدود ۳۰ تا ۴۰درصد از مردان دچارش هستند.

دلایل مختلفی باعث زودانزالی می‌شوند؛ از جمله این دلایل باید به مشکلات جسمانی، روانی و عاطفی و برهم خوردن تعادل مواد شیمیایی در بدن اشاره کنیم. کسانی که دچار این اختلال هستند، پیش از دخول یا در ابتدای آن، انزال پیدا می‌کنند. زودانزالی روی رابطه جنسی دوسویه با شریک جنسی اثر منفی زیادی می‌گذارد.

دیرانزالی یا بی‌انزالی

بعضی از مردان هم برای رسیدن به انزال باید مدت زمان زیادی تحریک شوند. رسیدن به نقطه اوج و انزال یعنی خروج منی از آلت تناسلی‌شان زمان زیادی می‌برد. این مشکل در برخی از مردان شدیدتر هم هست و اصلاً به نقطه خروج منی یعنی انزال نمی‌رسند.

یکی از نشانه‌های رایج این مشکل، طول‌کشیدن رسیدن به انزال در حدود ۳۰ دقیقه یا بیشتر است. این اختلال می‌تواند باعث خستگی فرد و شریک جنسی او شود. گاهی هم درد در رابطه جنسی احساس می‌شود.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر کلیه و اورولوژی

کمبود میل جنسی

بی‌میلی به برقراری رابطه جنسی هم از اختلالات و مشکلات جنسی مردان است. حتی زنان هم در دوره‌هایی از زندگی دچار این مشکل می‌شوند و در شمار مشکلات جنسی زنان هم وجود دارد. دلایل پیچیده و پرشماری روی شکل‌گیری این اختلال اثرگذار هستند.

استرس‌های زندگی کاری و شخصی یا تغییرات بدن می‌توانند روی میل جنسی افراد اثر بگذارند. کم‌شدن علاقه به سکس به طور دوره‌ای مشکلی ندارد اما گاهی این موضوع حالت دائمی پیدا می‌کند و نیاز به بررسی وضعیت برای پیداکردن ریشه آن پیش می‌آید.

اعتیاد به رابطه جنسی

از مشکلات جنسی مردان باید به مقوله اعتیاد جنسی هم اشاره کنیم که خود را به شکل تمایل به سکس به طور افراطی نشان می‌دهد. مردان معتاد به رابطه جنسی مدام به این موضوع فکر می‌کنند، به انجام امور جنسی علاقه‌مند هستند یا رفتارهایی کنترل‌نشده در این زمینه از خود نشان می‌دهند.

اعتیاد جنسی می‌تواند روابط افراد را مخدوش کند و روی ابعاد مختلف زندگی فرد معتاد به آن اثر نامطلوب بگذارد. صرف زمان زیاد برای رسیدگی به امور جنسی که حالت کنترل‌نشده‌ای در فرد پیدا می‌کند به پیگیری تخصصی نزد روانشناسان و درمانگران سکس نیازمند است. این مشکل در صورت حل‌نشدن می‌تواند چالش‌ها و مسائلی مانند ابتلا به انواع بیماری مقاربتی جنسی مردان را در پی داشته باشد.

اختلالات ارگاسم

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی (Anorgasmia) یا  هم یکی از اختلالات و مشکلات جنسی مردان است که در آن، با وجود تحریک‌شدن مرد در رابطه جنسی به ارگاسم نمی‌رسد.

این مشکل در زنان هم به وجود می‌آید و به طور کلی بسیار آزاردهنده است. باید دقت کنید که آنورگاسمی با اختلال نعوظ یا بی‌میلی جنسی متفاوت است. دلایل متعددی مانند جراحی اندام‌های مختلف، افزایش سن و مصرف برخی از داروها در شکل‌گیری چنین اختلالی اثر دارند.

مشکلات جنسی مردان

عوامل بروز اختلالات و مشکلات جنسی مردان چیست؟

اختلالات جنسی در مردان می‌تواند نتیجه مشکلات روانی و روحی یا جسمانی باشد. اجازه بدهید که نگاهی به هریک از این عوامل داشته باشیم. آموزش سکس و رابطه جنسی و شناخت مسائل مربوط به این موضوع می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.

عوامل جسمانی

  • کمبود سطح تستوسترون
  • داروهای ضدافسردگی یا کنترل فشار خون
  • اختلالات عروقی مانند تصلب شرایین (سخت‌شدن رگ‌ها) و فشار خون بالا
  • سکته یا تخریب‌شدن اعصاب ناشی از دیابت یا جراحی
  • سیگارکشیدن
  • مصرف الکل یا مواد مخدر

عوامل روانی و روحی

  • نگرانی بابت عملکرد جنسی و قضاوت‌شدن از سوی شریک جنسی
  • مشکلات زناشویی و اختلافات موجود در رابطه
  • افسردگی و احساس گناه
  • تأثیرات تجربه‌های جنسی نامطلوب گذشته
  • استرس‌ها و اضطراب‌های کاری و شخصی

چه کسانی دچار اختلالات جنسی مردان می‌شوند؟

امکان بروز اختلالات و مشکلات جنسی مردان در تمام طیف‌های سنی وجود دارد. با این حال، همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، مردان در سنین بالاتر و بالای ۴۰ سال، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

دلایل بروز اختلالات جنسی متنوع است. بسیاری از بیماری‌ها یا مصرف داروهای متنوعی می‌تواند روی توانایی جنسی افراد اثر بگذارد. پای عوامل روحی و روانی پیچیده و گوناگونی هم در این زمینه به میان است. آگاهی با مسائل مربوط به سکس، مشکلات جنسی و بیماری‌ های مقاربتی مردان می‌تواند راه‌گشای درمان سریع بسیاری از مسائل این حوزه باشد.

تشخیص اختلالات و مشکلات جنسی مردان چگونه است؟

پزشکان با بررسی وضعیت جسمانی افراد دست به بررسی مشکلات جنسی‌شان می‌زنند. برای تشخیص:

  • از آزمایش خون برای بررسی سطح تستوسترون، قند خون (برای دیابت) و کلسترول استفاده می‌شود.
  • فشار خون افراد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
  • آزمایش‌های رِکتال برای بررسی وضعیت پروستات هم انجام می‌شوند.
  • معاینه بیضه‌ها و آلت تناسلی هم بخشی از بررسی تشخیص است.

از آزمایش‌های دیگری هم برای تشخیص مشکلات جریان خون در آلت تناسلی استفاده می‌شود. پزشکان درباره سوابق بیماری و وضعیت جسمانی افراد هم از آنها سؤال می‌کنند. یادتان باشد که امکان دارد، پرسش‌هایی نسبتاً خصوصی هم در جلسه تشخیص مطرح شود. نباید ناراحت یا خجالت‌زده شوید. به پرسش‌های پزشکان صادقانه پاسخ بدهید. مشکلاتی مانند سردمزاجی یا اختلالات جنسی شرم‌آور نیستند و باید پیگیری شوند.

درمان مشکلات جنسی مردان چگونه است؟

برای درمان مشکلات جنسی آقایان باید ریشه مشکل شناسایی شود. درمان‌های مقدور و در دسترس به شرح زیر هستند:

  • استفاده از داروها؛ بعضی از داروها می‌توانند جریان خون در آلت تناسلی را زیاد کنند. قرص‌های سیلدنافیل (Sildenafil)، واردنافیل ( vardenafil) و تادالافیل ( tadalafil) از گزینه‌های اثرگذار و مؤثر در این زمینه هستند.
  • هورمون‌درمانی؛ با افزایش هورمون تستوسترون در قالب داروهای خوراکی، تزریقی و برچسب‌ها هم امکان درمان اختلالات و مشکلات جنسی مردان وجود دارد.
  • روان‌درمانی؛ احساسات نامطلوب درباره سکس مانند حس گناه یا مشکلاتی مانند افسردگی و اضطراب با مراجعه به متخصصان حوزه روان حل می‌شوند.
  • ابزارهای کمکی؛ از محصولاتی مانند وکیوم‌ها یا ایمپلنت آلت تناسلی هم به رفع مشکلات جنسی مانند اختلال نعوظ کمک می‌شود.

اختلالات جنسی مردان

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر مشکلاتی در سکس و برقراری رابطه جنسی به طور مداوم دارید و این اختلالات باعث می‌شوند که زندگی جنسی‌تان به مخاطره بیافتد و فاقد لذت شود، بهتر است که به متخصصان مراجعه کنید. دکتر اختلالات جنسی با استفاده از مشاوره تخصصی و درمان‌های فردی و زوجی، به تشخیص و درمان اختلالات جنسی مانند اختلالات نعوظ، اختلالات ارگاسمی و مشکلات روانی مرتبط با جنسیت می‌پردازد.

برای درمان اختلالات و مشکلات جنسی مردان باید به اورولوژیست‌ها، سکس‌تراپیست‌ها یا متخصصان غدد درون‌ریز مراجعه کنید.

امکان پیشگیری از بروز مشکلات جنسی مردان وجود دارد؟

برای جلوگیری از بروز مشکلات جنسی مردانه باید به رژیم غذایی‌تان اهمیت بدهید. دور غذاهای ناسالم را خط بکشید. به ورزش‌کردن بی‌توجه نباشید و تمرینات ایروبیک را در برنامه‌های روزانه یا هفتگی‌تان قرار بدهید.

مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل هم روی کاهش سطح توانایی جنسی اثرات منفی دارند. قرارگرفتن در وضعیتی آرام و کنترل استرس‌های روزانه و اضطراب‌های زندگی هم روی کیفیت سکس و رابطه جنسی اثرگذار هستند.

صحبت‌کردن با شریک جنسی و گفت‌وگو درباره نیازها و مشکلات هم راهی برای بالابردن کیفیت این رابطه است. هرچقدر که ارتباط صمیمانه‌تر و بی‌پرده‌تری با شریک جنسی خود داشته باشید، به ارتقای رابطه هم کمک می‌کنید.

در صورت بروز هرگونه مشکل هم باید با متخصصان مربوط به این حوزه مراجعه کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای دریافت نوبت ملاقات، استفاده از سیستم نوبت دهی اینترتی سایت دکتردکتر است.

اگر درباره مشکلات جنسی مردان سؤالی دارید، حتماً از ما بپرسید تا به شما پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید.

منبع:

my.clevelandclinic.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*