درد دنده راست؛ بررسی دلایل و علائم + روش‌های درمانی

درد دنده راست
اشتراک گذاری 877 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

کشیدگی عضلات و آسیب دنده، دو مورد از مهم‌ترین عوامل درد دنده راست را شامل می‌شوند. همچنین، التهاب دنده، کبودی دنده و شکستگی دنده نیز چند مورد دیگر از علت درد دنده سمت راست هستند. در توضیح دقیق‌تر، درد دنده راست وضعیتی آزار‌دهنده است که در نتیجه آسیب به عصب دنده‌ای و کشیدگی عضلات بین دنده‌ای و درد ناشی از فتق نیز بروز می‌کند. برای درمان درد دنده سمت راست، ابتدا بایستی منشا اصلی درد مشخص شود. یعنی، پزشک باید مطمئن شود که این درد مربوط به دنده راست است. سپس، با کمک روش‌های تشخیص درد دنده از جمله رادیوگرافی و سی‌تی‌اسکن، تشخیص خود را نهایی می‌کند.

برای کاهش درد دنده راست، می‌توانید از مسکن‌ها استفاده کنید. همچنین، جلسات فیزیوتراپی، استراحت کامل و استفاده از کمپرس سرد و گرم نیز سایر روش‌های درمانی درد دنده راست را شامل می‌شوند. برای توضیح جامع‌تر، این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر را به بررسی درد دنده راست، علت درد دنده، درمان‌های پزشکی و درمان خانگی اختصاص می‌دهیم. 

اگر سوالی دارید، می‌توانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

علت‌های درد دنده سمت راست چیست؟

درد دنده راست بنابه دلایل متعدد بروز می‌کند. برای مثال التهاب کیسه صفرا، عفونت ریه، آسیب عضلات قفسه سینه، کبد چرب، سیروز کبدی، آبسه کبدی، مشکلات گوارشی، رفلاکس معده و بارداری از این دست هستند. در ادامه هرکدام از موارد مذکور را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

با استناد به مقاله‌ای منتشر شده در وبسایت پزشکی medicalnewstoday،

درد دنده سمت راست، مشکلی رایج است که با درمان برطرف می‌شود.

در بسیاری از موارد، درد دنده سمت راست با درمان‌های خانگی رفع می‌شود. حال‌آنکه بعضی دیگر نیازمند مداخلات فوری پزشکی هستند.

بررسی دلایل بروز درد دنده سمت راست

سنگ کیسه صفرا

احساس درد شدید و ناگهانی در دنده‌ راست بدن، احتمالاً نشانه‌ای از وجود مشکل در کیسه صفرا است. علت اصلی این درد، سنگ‌های کوچک یا کلسترول‌هایی هستند که در کیسه صفرا تشکیل شده‌اند. سنگ صفرا با اینکه در بزرگسالان رایج است، اما معمولاً علائم خاصی ندارد. البته تا زمانی که یک سنگ در دهانه مجرا گیر نکند. در غیراین‌صورت، یک سری درد‌های تیز و خنجری در ناحیه دنده‌های سمت راست فعال می‌شوند که تا ساعت‌‌ها نیز ادامه خواهند داشت.

عفونت ریه

عفونت ریه، یکی از بیماری‌های است که موجب بروز درد دنده راست می‌شود. زمانی که عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه رخ می‌دهد، پرده جنب که لایه‌ای محافظ در اطراف ریه‌ها است، ملتهب می‌شود. التهاب پرده جنب (پلوریت)، درد بسیار شدید به همراه دارد. از آنجایی که پرده جنب در نزدیکی دنده‌ها قرار دارد، فرد ممکن است درد ناشی از التهاب آن را به صورت درد دنده راست نیز احساس کند. 

آسیب عضلات قفسه سینه

درد دنده سمت راست، احتمالاً به دلیل آسیب عضلات قفسه سینه و عضله پکتورالیس هم بروز کند. این عضله‌ها، در اطراف دنده‌ها قرار داشته و نقش مهمی در حرکات قفسه سینه دارند، بنابراین وجود هرگونه کشیدگی، فشار یا آسیب در این عضلات، می‌تواند به درد دنده ها منجر شود. همچنین، علت درد دنده سمت راست پشت کمر، در نتیجه کشیده شدن عضلات بین دنده‌ای به سمت راست است که تا اطراف و پشت کمر نیز احساس می‌شوند. شکستگی دنده نیز یکی دیگر از دلایل بروز درد دنده راست است. 

آسیب عضلات قفسه سینه، یکی از دلایل بروز درد دنده سمت راست

سنگ کلیه

احساس درد زیر دنده راست یا علت درد زیر دنده راست، احتمالاً به سنگ کلیه و درد کلیه مربوط باشد. سنگ کلیه، در واقع توده‌ای از مواد معدنی موجود در ادرار است که می‌تواند به کلیه راست بدن نیز حرکت کند. در اصطلاح پزشکی به این سنگ‌ها نفرولیتیازیس نیز می‌گویند. 

کبد چرب

کبد چرب، احتمالا یکی از عوامل اصلی درد دنده سمت راست است. کبد در سمت راست شکم و زیر دنده‌ها قرار گرفته است. درنتیجه زمانی که چربی‌های اضافی در سلول‌های کبد تجمع می‌کنند، ممکن است کبد بزرگ یا ملتهب شود. این وضعیت، می‌تواند به بروز احساس سنگینی، فشار یا درد زیر دنده سمت راست نیز منجر شود. مراحل اولیه کبد چرب معمولاً علائم خاصی ندارد؛ اما با پیشرفت بیماری و افزایش التهاب، درد سمت راست شکم و درد زير دنده سمت راست افزایش می‌یابد. 

تاثیر عوارض ناشی از کبد چرب بر بروز درد دنده سمت راست
با درمان کبد چرب، علائم ناشی از درد دنده سمت راست نیز کاهش می یابد.

 علت درد عصبی دنده راست چیست؟

درد عصبی دنده راست، احتمالاً ناشی از تحریک یا آسیب اعصاب بین‌دنده‌ای است که از ستون فقرات به سمت دنده‌ها می‌روند. این نوع درد که به نورالژی بین‌دنده‌ای معروف است، اغلب به‌صورت تیرکشیدن، سوزش، یا درد مداوم احساس شده و معمولاً با حرکاتی مثل چرخیدن، سرفه و تنفس عمیق شدید‌تر می‌شوند. درد عصبی زیر دنده راست نیز احتمالاً به همین دلیل بروز می‌کند. بعضی از علل شایع درد عصبی در ناحیه دنده راست عبارتند از:

  • هرپس زوستر (زونا)
  • فشار روی اعصاب بین‌دنده‌ای 
  • آسیب‌دیدگی یا کشیدگی عضلات قفسه سینه

درمان درد عصبی دنده راست، معمولاً شامل استفاده از داروهای ضدالتهاب و داروهای ضد درد عصبی مثل گاباپنتین است. همچنین، ممکن است پزشک متخصص به منظور کاهش التهاب، انجام فیزیوتراپی را نیز تجویز کند. 

علت درد زیر دنده راست 

درد زیر دنده سمت راست، معمولاً به مشکلات کبدی، التهاب کبد (هپاتیت) یا آبسه کبدی اتفاق می‌افتد. به این دلیل که کبد درست زیر دنده های راست قرار دارد. درنتیجه ابتلا به بیماري‌های کبدی، فرد مبتلا درد زیر دنده سمت راست خود را احساس می‌کند. همچنین، بیماری‌های مربوط به معده یا مشکلات گوارشی نیز در بروز درد در زیر دنده راست دخیل هستند. 

درد دنده راست پشت کمر 

علت درد دنده های پشت کمر، معمولاً از مشکلات اسکلتی، درد عضلانی یا ایجاد مشکل در اندام‌های داخلی ناشی می‌شوند. برای مثال، کشیدگی یا آسیب به عضلات قفسه سینه یا کمر، فعالیت‌های بدنی سنگین و انجام حرکات ناگهانی، به بروز چنین درد‌هایی منجر می‌شوند. البته درد قفسه سینه و درد عصبی نیز در این خصوص دخیل‌اند. 

امتداد درد دنده سمت راست تا کمر و پشت

درد دنده راست در بارداری  

بارداری، یکی از شایع‌ترین علت درد دنده سمت راست است. زیرا در دوران بارداری، تغییرات فیزیکی و هورمونی زیادی در بدن مادر اتفاق می‌افتد. این اتفاق‌ها، می‌توانند بر روی نواحی مختلف بدن از جمله قفسه سینه و شکم تاثیر بگذارند. در حالت کلی، افزایش اندازه رحم، تغییرات هورمونی و تغییرات کلی بدن، معمولاً در بروز درد دنده راست تاثیر دارند. 

در صورتی که درد دنده سمت راست در دوران بارداری شدید یا مداوم باشد، یا با علائم دیگری مانند خونریزی، درد شدید شکمی یا تب بروز کند، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت درد دنده راست را به صورت دقیق و کامل بررسی کند.

درد دنده راست در قسمت بالا

دلیل بروز درد دنده راست در قسمت بالا نیز مشابه درد دنده راست در پشت کمر است.  با این تفاوت که آسیب‌های دنده‌ای در ناحیه بالای دنده راست، درد بسیار شدیدی منتشر می‌کنند. در صورتی که این درد با علائم دیگری مانند تب، تنگی نفس، یا تغییرات در اشتها همراه باشد، مشاوره با پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب ضروری است.

درد دنده سمت راست در قسمت بالا ناشی از آسیب به قفسه سینه

درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن

درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن، معمولاً به سیستم تنفسی یا اندام‌های داخلی مربوط می‌شود. این نوع درد احتمالاً به شکل تیز، سوزش‌دار یا مبهم حس شده و فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بعضی از علل شایع درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن را در جدول زیر آورده‌ایم:

علت‌هانکات مهم
مشکلات ریوی عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه یا التهاب پرده جنب (پلوریت) می‌توانند عامل ایجاد درد در ناحیه دنده راست باشند.
دردهای عضلانیکشیدگی، آسیب به عضلات بین‌دنده‌ای و عضلات دیافراگم، احتمالاً در بروز درد زیر دنده راست دخیل هستند.
مشکلات گوارشی اختلالات گوارشی مانند ریفلاکس معده یا زخم معده می‌توانند احساس ناراحتی و درد در ناحیه زیر دنده راست ایجاد کنند.
مشکلات کبدی یا کیسه صفراشرایطی مانند التهاب کبد (هپاتیت) یا سنگ‌های صفراوی می‌توانند به درد در ناحیه دنده راست و زیر آن منجر شوند.
آسیب به دنده‌هاشکستگی یا آسیب به دنده‌ها می‌تواند باعث درد شدید در ناحیه زیر دنده راست شود. این درد به هنگام تنفس عمیق و حرکت کردن بدتر می‌شود.

در صورتی که درد زیر دنده راست هنگام نفس کشیدن، شدید و مداوم باشد، یا با علائم دیگری مانند تنگی نفس، تب یا احساس ضعف همراه شود، مشاوره با پزشک و انجام آزمایش‌های لازم برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، ضروری است.

احساس تنگی نفس همراه با درد دنده سمت راست

نحوه تشخیص درد و علت درد دنده راست 

تشخیص علت درد دنده راست نیازمند بررسی دقیق تاریخچه پزشکی بیمار، معاینه فیزیکی و در صورت لزوم، انجام آزمایش‌های تصویربرداری و آزمایشگاهی است. در حالت کلی، پزشکان روش‌های زیر را برای تعیین علت دقیق درد دنده راست به کار می‌گیرند:

  • تاریخچه پزشکی و شرح علائم؛ پزشک ابتدا از بیمار درباره مدت زمان درد، نوع و شدت آن، و موقعیت دقیق درد سوال می‌کند. همچنین بررسی می‌کند که آیا درد با تنفس، غذا خوردن، یا حرکات خاصی بدتر می‌شود یا خیر. 
  • معاینه فیزیکی؛ پزشک متخصص، ناحیه دنده راست را از نظر حساسیت به لمس، تورم، کبودی و نشانه‌های دیگری که ممکن است به علت آسیب عضلانی یا مشکلات استخوانی مربوط باشند، بررسی می‌کند. او همچنین به صدای تنفس گوش می‌دهد تا نشانه‌های مشکلات ریوی را نیز بررسی کند.
  • آزمایش‌های تصویربرداری؛ رادیوگرافی، سونوگرافی، سی‌تی اسکن و ام‌آر‌آی از این دست هستند.
  • انجام آزمایش خون؛ به منظور بررسی سطح آنزیم‌های کبدی، شمارش سلول‌های خونی برای تشخیص بیماری‌های کبدی لازم است.
  • آزمایش‌های تخصصی؛ انجام آندوسکوپی و انجام تست عملکرد کبد و کیسه صفرا، برای بررسی عملکرد کبد و وجود سنگ‌های صفراوی انجام می‌شود.

تشخیص دقیق علت درد دنده راست، به این دلیل است که پزشک متخصص بتواند بهترین روش درمانی را برای بیمار خود تجویز کند. بسیاری از افراد برای تشخیص اولیه مشکل خود به دکتر داخلی مراجعه می‌کنند. 

تشخیص درد دنده سمت راست با تصویر برداری MRI
پزشک متخصص در حال آنالیز تصویر MRI دنده‌های بیمار

روش های درمان درد دنده راست 

برای درمان درد دنده سمت راست، بایستی به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا ابتدا علت درد دنده را بدانید. سپس با توجه به علت، پزشک متخصص روش‌ درمانی مناسب را تجویز خواهد کرد. روش‌های درمانی، معمولاً درمان‌های دارویی و درمان‌های خانگی را شامل می‌شوند.

دارو برای درمان درد دنده راست

داروهای مختلفی برای درمان درد دنده راست وجود دارند که پزشک متخصص، براساس علت درد دنده ها تجویز می‌کند. برای مثال، داروهای مسکن و ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، برای کاهش درد و التهاب موثر هستند. این دسته از دارو‌ها، معمولاً برای تسکین دردهای عضلانی یا آسیب‌های خفیف تجویز می‌شوند. سایر موارد را بررسی می‌کنیم:

  • داروهای شل‌کننده عضلانی؛ داروهایی مانند سیکلوبنزاپرین یا باکلوفن، برای کاهش اسپاسم عضلات تجویز می‌شوند. این داروها، در شل شدن عضلات و کاهش درد کاربرد دارند.
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ درصورتی که علت درد، با عفونت‌های ریوی (مانند ذات‌الریه) یا عفونت کیسه صفرا (مانند کوله‌سیستیت) مرتبط باشد، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند. آنتی‌بیوتیک‌ها، در درمان عفونت و کاهش علائم درد موثر هستند. 
  • داروهای ضدالتهاب استروئیدی؛ این داروها، در کاهش التهاب و درد موثرند اما باید با احتیاط مصرف شوند.

در نهایت، مهم است که قبل از مصرف هر دارو به خصوص مسکن‌های قوی، با پزشک مشورت کنید. 

مصرف دارو‌های شل‌کننده عضلانی و آنتی‌بیوتیک‌ها به منظور درمان درد دنده سمت راست
دقت به دوز دارو و ساعت مصرف بسیار مهم است.

درمان های خانگی درد دنده سمت راست 

برای درمان خانگی درد دنده سمت راست، بایستی به چندین نکته مهم توجه داشته باشید. برای مثال، استراحت و مراقبت از بدن اولین نکته در درمان خانگی درد دنده سمت راست است. در صورت وجود کشیدگی یا آسیب‌های عضلانی، داشتن استراحت کافی در خصوص کنترل علائم بسیار مهم است. همچنین، استفاده از کمپرس گرم و سرد نیز تاثیر ویژه‌ای در کنترل درد داشته و در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از آسیب، می‌تواند درد و التهاب را کاهش دهد. بعد از کمپرس سرد، استفاده از کمپرس گرم نیز در شل کردن عضلات و کاهش درد موثر است. سایر موارد را بررسی می‌کنیم:

  • تمرینات تنفسی؛ انجام تمرینات تنفسی ملایم در بهبود درد موثر هستند. به‌ویژه اگر فرد هنگام نفس عمیق احساس درد داشته باشد. در نظر داشته باشید که این تمرینات باید تحت نظر فیزیوتراپیست انجام شوند.
  • ماساژ؛ ماساژ ملایم با روغن‌های گیاهی، از روش‌های درمان گیاهی درد زیر دنده بوده و در کاهش درد تاثیر بسزایی دارد. 

نکته! درمان‌های خانگی، موقتاً علائم و درد را تسکین می‌دهند. درنتیجه بهتر است این روش‌ها را همراه با درمان‌های دارویی به کار بگیرید. 

انجام تمرینات تنفسی و یوگا برای کاهش درد دنده سمت راست
تمرینات یوگا علاوه‌بر بر تسکین درد، آرامش‌بخش نیز هستند.

سایر روش‌های درمانی برای درد دنده سمت راست

سایر روش‌های درمانی، تکنیک‌ها و روش‌های غیردارویی هستند که می‌توانند به کاهش درد و بهبود وضعیت کلی بیمار کمک کنند. پزشک متخصص، این روش‌ها را بر اساس علت درد انتخاب می‌کند. باهم بررسی می‌کنیم: 

  • فیزیوتراپی؛ تمرینات خاص و تکنیک‌های حرکتی در فیزیوتراپی، در بهبود دردهای عضلانی و اسکلتی در ناحیه دنده راست موثر است. این روش، به خصوص در مواردی که درد به دلیل کشیدگی یا ضعف عضلات قفسه سینه یا پشت باشد، تجویز می‌شود. 
  • طب سوزنی؛ برخی افراد، به دلیل مشکلات عضلانی و اسکلتی در قفسه سینه، از طب سوزنی بهره می‌برند. این روش احتمالاً التهاب بافت‌های داخلی را نیز کاهش می‌دهد. 
  • تمرینات تنفسی و یوگا؛ انجام حرکات یوگا با تمرین‌های تنفسی، در تقویت عضلات و کاهش موثر هستند. 

انجام این روش‌‌ها در کنار درمان دارویی، به کاهش درد و بهبود وضعیت بیمار کمک می‌کنند.

انجام تکنیک‌های فیزیوتراپی برای مدیریت درد دنده سمت راست
انجام حرکات فیزیوتراپی با نظارت پزشک متخصص

درد دنده راست چه زمانی خطرناک است؟

در بعضی از موقعیت‌ها، درد دنده راست ممکن است از وجود مشکلات جدی در بدن خبر دهد. درنتیجه نیاز به مداخلات فوری پزشکی دارد. در حالت کلی، اگر درد دنده راست با علائم زیر همراه باشد، خطرناک است:

  • درد شدید و ناگهانی 
  • درد همراه با تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • درد همراه با تب و لرز
  • درد همراه با زردی پوست و چشم‌ها
  • استفراغ یا کاهش اشتها
  • درد شدید پس از آسیب یا ضربه به قفسه سینه
  • درد مداوم و مزمن که با درمان‌های خانگی تسکین نمی‌یابد

در صورت بروز هر یک از این علائم، مراجعه سریع به پزشک و انجام بررسی‌های لازم برای جلوگیری از عوارض جدی ضروری است.

احساس تنگی نفس، یکی از نشانه‌های خطرناک دنده درد سمت راست
در صورت احساس تنگی نفس، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

چگونه از بروز درد دنده راست پیشگیری کنیم؟

پیشگیری از درد دنده راست، بسته به علت‌های مختلف، شامل راهکارهایی برای حفظ سلامت عضلات، استخوان‌ها و اندام‌های داخلی است. برای مثال، روش صحیح نشستن و ایستادن، فشار بر روی عضلات و دنده‌ها از این دست هستند. سایر نکات مهم را باهم بررسی می‌کنیم:

  • ورزش منظم
  • تنفس صحیح
  • رژیم غذایی سالم 
  • پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین
  • مدیریت استرس
  • اجتناب از مصرف الکل و مواد مضر برای کبد

الکل و بعضی از دارو‌های شیمیایی، با تاثیر منفی روی کبد، ممکن است درد‌های عضلانی و دنده‌ها را در پی داشته باشند. 

ورزش روتین برای پیشگیری از درد دنده سمت راست

بهترین پزشک برای درمان درد دنده راست

درد دنده سمت راست، وضعیتی مرتبط با ساختمان استخوان‌های بدن است. در نتیجه، بایستی برای آگاهی از علت درد دنده سمت راست و درمان درد دنده سمت راست، به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. علت درد دنده سمت راست، شامل عفونت دنده، التهاب غضروف دنده (کاستوکندریت) و مواردی است که در طول مقاله بررسی کردیم. برای درمان این مشکل، هم می‌توانید از درمان‌های دارویی و هم از درمان خانگی درد دنده کمک بگیرید. 

ما در این مطلب، سعی داشتیم تمام ابعاد مربوط به درد دنده سمت راست، علت‌های مختلف و روش‌های درمان را بررسی کنیم. اگر باز هم در این خصوص سوال دارید، می‌توانید با مراجع به سامانه نوب‌دهی آنلاین مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از بهترین پزشکان ارتوپد در سراسر ایران زمان مشاوره و ویزیت دریافت کنید.

منابع: 

healthline.com

webmd.com

سوالات متداول درد دنده راست

درد دنده‌ها نشانه چیست؟
درد دنده‌ها احتمالاً به آسیب‌دیدگی دنده‌ها، عفونت ریوی، مشکلات گوارشی و بیماری‌های کبدی مربوط است.
علت درد دنده‌های پشت سمت راست چیست؟
علت درد استخوان دنده سمت راست چیست؟
گرفتگی عضلات پشت دنده‌ها به چه دلیل رخ می‌دهد؟
علت برآمدگی استخوان دنده سمت راست چیست؟
دلیل بروز درد پهلوی راست زیر دنده چیست؟
دلیل تیر کشیدن سمت راست زیر دنده چیست؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

877 دیدگاه در “درد دنده راست؛ بررسی دلایل و علائم + روش‌های درمانی
  • سلام و خسته نباشید
    سه یا چهار روزی میشه که سمت راست زیر آخرین دنده دردر ناگهانی دارم که بعد یکی دو ساعت آروم میشه مخصوصاً موقعه نشست (درد ساکت میشه )
    دیروز که دست زدم منشاء اونو پیدا کنم سومین دنده از پایین به بالا روبه پشت دنده ها فشار دادم در پشت درد شدیدی بعد فشار حس کردم.
    نه تهوع دارم نه زردی پوست یا تب و لرز یا هر علامت دیگه
    ( دو سه روز شاید همین درد رو دو سه سال پیش باز داشتم که رفع شد )
    ممنون و مچکر

    پاسخ
    • سلام عزیز
      سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام من حدودا ۱ الی ۲ هفتس معده درد همراه با درد تو قفسه سینه و درد تو قسمت دنده های سمت چپ ک به پشتم میزنه خیلی درد میگیره دنده هام و پشتم
    هرروز صب و ظهر حالت تهوع دارم فروردین ماه رفتم سونوگرافی انجام دادم کبد و صفرا و کلیه هام سالمه
    ممکنه درد معدمو سینم بخاطر عفونت باشه؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      سنتون رو نفرمودین ولی بهتره از نظر قلبی بررسی شبن

      پاسخ
  • سلام من دنده سمت چپم به شدت درد میکنه طوری که تاگردنم دردش میره و سرفه وتنفسم سخت شده چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون کامل نیست

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ زوزه دنده ۱۰ و۱۱ سمت چپم شکسته هنوز درد دارم باید چکار کنم نمیدونم چه مدل بخوابم که زودتر جوش بخوره

    پاسخ
    • سلام
      درد زیاد دنده در روزهای اول شکستگی طبیعیه باید مسکن بخورید
      بهش فشار نیارین و روی پهلو آسیب دیده نخابید
      قرص کارتیژن مکسی رزوپلاس بخورید یا هر قرص کارتیژن دیگه ای

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خانم دکتر
    من ۶ ساله کتف سمت راستم درد میکنه به مرور شدیدتر شده و دنده های راستم از قفسه سینه بالا اومدن و برآمده شدن و آرنج راستم بشدت درد میکنه و دیگه باز نمیشه . نظر شما چیه متخصص چی برم ؟

    پاسخ
    • سلام
      متخصص” ارتوپدی

      پاسخ
  • سلام مردی ۳۷ساله هستم الان مدت بیست در زیر اخرین دنده سمت راستم در یک نقطه احساس درد با تنگی نفس میکنم.
    ممنون میشم مرا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      چون بیش از یک هفته طول کشبده معاینه لازمه
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید من کیسه صفرا م عمل شده الان نزدیکه دوسال دندانه های سمت راستم اذیت می‌کند شب ها موقع خواب دستمو میزارم زیرش بعد میخوالم

  • سلام خانم دکتر من خانم هستم ۴۵ سالم حدودا یک ماهی میشه که درگیر درد در ناحیه دنده سمت راست شده ام که کشیده میشه به معده و شکم و زیر شکم سیخ میکشه چند روزی بهتر شدم از دوباره شروع شده و همه کاراهای پزشکی رو هم انجام دادم اعم از آزمایش سنوگرافی گفتن چیزی نیست و نمیدونم درد برای چیست؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید و هربار که میگیره همراه با تهوع هست ممکن سنگ صفرا باشه
      ازمایش ast,alt,alkp رو مجدد چک کنین و سونوگرافی تکرار شه
      گاهی سنگ های مجرا در سونو معلوم نمیشن و اقدامات بیشتری لازمه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.من سه ماهه که درد پهلوی چپ دارم. گاهی ماهیچه های پهلوم،گاهی یک مقطه از دنده چپ پشتم، گاهی دقیقا زیر دنده‌چپ.
    سی نی شکمی،سونوگرافی‌دادم‌و‌هیچ‌مشکلینبود.
    ولی‌هنوز گاهی درد دارم. ده ماهه زایمان کردم‌و دوران شیردهی‌هستم.
    تشخیص متخصث داخلی و متخصص گوارش درد عضلانی بود.
    میخوام‌نظر شمارو‌هم بدونم

    پاسخ
    • سلام.من اقای ۳۱ساله هستم که چندسالیه دندهای پشتم که چسبیده به کلیه هستنددردمیکنه امسال دیگه دردش بیشترشده وفقط یکی ازدندهای هردوطرف دردمیکنندیعنی یکی ازدنده چپ ویکی ازدنده راست که چسبیده به کلیه هست دردمیکنه انگارکه دارن فرومیرن توکلیه وشکم دردش زده به گردن وران سمت چپ یعنی کله پشتم خشک میشه اگه بخوام راست بشم بایدچندقدمی خم راه برم تاراست بشم موقی که کار میکنم راه زیاد میرم میشینم این اتفاق میوفته علت چیست ممنون.

      پاسخ
    • سلام عزیز
      بله شرح حالتون به نفع اسپاسم عضلانیه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید .سنم ۴۱ سال است.مدت ۱۵سال است درد در ناحیه دنده چپ راست دارم از بس حساس شدم به این درد طی این مدت بالغ بر ۵۰ ازمایش خون وسنوگرافی داخل شکم انجام دادم ازمایش خون فقط چربی کمی بالا وویتامین دی پایین وانزیم کرد چندتا پایین کا همه بادارو تغذیه درست شد وسنو هم فتق ناف عمل شدم .اواخراش هم متمایل به چربی کبد اشاره شد که درجا رژیم غذایی گرفتم باورزش پیاداه روی اما هیچ وقت درد دنده چپ راست بیشترراست بهترنشد علایم خاصی هم ندارم لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      اگر آندوسکوپی هم کردین و خوب بوده
      با توجه به شرح حالتون به فوق تخصص درد مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چند وقتی هست سرفه های پی در پی دارم و اینکه زیر دنده های سمت چپ بدنم به شدت درد میکنه و التهاب کرده سفت شده و ناخواسته بدنم دچار کاهش وزن شده آزمایش هم دادم میگن چیزی نیست میشه لطفا راهنماییم کنید مشکلش چیه برای درمانش باید چیکار کرد

    پاسخ
    • سلام
      عکس ساده یا سی تی اسکن قفسه سینه لازمه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین مدتی هست اخرین دنده سمت راسم درد میکنه و این درد ب پشتمم میزنه هیچ علائم دیگری هم ندارم اولش درد کم بود ولی الان بیشتر شدع فقد وقتی خیلی میشینم یا گردنم را رو به پایین میارم خیلی درد میگیرع ک با دراز کشیدن خوب میشه علتش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      از نظر سنگ صفرا بررسی شین و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
      • ممون^^
        بعد اینکع من چند هفته پیش بخاطر درد قفسه سینه دکتر رفتم ک گفتن بخاطر عفونته و قرص مصرف کردم و خوب شدم ممکنه این دردم بخاطر عفونت باشه

      • بله ممکنه

  • من الان یکساله درد قسمت چپ زیر دنده دارم قبلا ورزس میکردم بروز میکرد ولی الان مدام درد کمی دا ره

    پاسخ
    • سلام
      معاینه و سونوگرافی لازمه و بررسی از نظر فتق
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ۱۵ سالمه دو بار هست هنگام مصرف گوشت قرمز کبابی حدود ۷-۸ ساعت بعد اسهال میشم اسهال هم مدت زیادی طول نمکیشه فقط ۱یا دو بار هست به نظرتون مشکل از کجاست درضمن رفلاکس معده هم دارم

    پاسخ
    • سلام
      اگر تکرار شد آزمایش بدین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • دکتر گفت به خاطر رفلاکسه آیا بنظرتان درسته؟

      • سلام
        اصولا ریفلاکس اسهال نمیده

  • مطلب خوبی بود، ممنون

    پاسخ
  • سلام ببخشید من مشکل دارم درد پشت یعنی دقیقا پشت معده هر دوکتو.ر بگید رفتم هر آزمایش بگید رفتم اما میگن نرماله از درد می توانم بخوابم چی کار کنم لطفاً کمکم کنید🙏

    پاسخ
    • سلام
      آندوسکوپی کردین و از نظر اچ پیلوری بررسی شدین؟

      پاسخ
  • واقعا مطالب کامل و دقیق بود با تشکر فراوان

    پاسخ
  • واقعا مطالب کامل و دقیق بود با تشکر فراوان

    پاسخ
  • واقعا عالی بود مچکر

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من حدود سه ماهه تپش قلب دارم البته ماهی یکی دو بار که همراه با اون احساس سنگینی روی معده و درد در دنده های شکمی داشتم. الان با تجویز پزشک پروپنالول۲۰مصرف میکنم حدود یک ماهه که تپش قلبم رفع شده ولی احساس سنگینی روی معده و درد دنده ها گهگاهی هست.. علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      از نظر ریفلاکس بررسی شین

      پاسخ
      • سلام من چند سال مشکل دفع سازی دارم ولی چند ماهه دردمعده دارم قسمت پشت سمت راست میزنه

  • سلام
    ببخشید من چند مدته روی جفت دنده ام ورم متوسط در اومده که شبیه چربیه ولی خودم حس میکنم چربی نیست ،بعضی موقع ها هم درد میگیره ولی نه شدید
    بنظرتون چی میتونه باشه ممنون میشم راهنمایی کنید❤❤

    پاسخ
    • سلام
      معاینه لازمه عزیز
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام درد سمت راست بالای دندها احتمال داره از التهاب روده باشه من قرص مزالازین ۵۰۰ میخورم بیزحمت راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      از نظر کبد و صفرا باید بررسی شین
      به پزشک متخصص گوارش خودتون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام بوکسورم مشت خورده رو دندم تیر میکشه شکسته یا ترک خورده چه راهی برا درمانش هست ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه ضربه محکم بوده اول باید سونوگرافی و عکس قفسه سینه برای بررسی آسیب انجام شه، به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من بیست سالم هستش و مدت یکسال هستش که در قسمت دنده راستم احساس درد و یا دردی که تیز هستش رو دارم و اینکه من هشت ماه پیش سونوگرافی دادم گفتن مشکلی ندارم و آزمایش آنزیم کبدی هم دادم گفت مشکلی نیستش البته خودم احتمال میدم از معده شاید باشه چون که قبلاً درد معده داشتم به علت ریفلاکس معده والان هم بیشتر وقتی غذا میخورم درد میگیره لطفت بهم راهنمایی کنید علت درد چی می‌تونه باشه وار کدوم ناحیه هستش این درد

    پاسخ
    • سلام
      علل احتمالی:
      ریفلاکس
      التهاب اچ‌پیلوری
      زخم‌گوارشی

      پاسخ
  • آیا یبوست باعت این دردها می‌شود یاخیر

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام. من نوجوان ۱۷ ساله هستم. این ۲ روزه دنده چپم اون پایین پایینش(آخرین دنده های سمت چپ) یجوری شده. حالا قبلاً گهگاهی پیش میومد که یهویی یجوری بشه که انگار استخوانش اذیته فشار میاره ولی خب فورا با تغییر حالت کوچیک خوب میشد و جدی هم نبود. اما دیروز برای چندین دقیقه یه طوری بود که انگار مثلا قطر حلقه دنده ام کوچیک شده و فشار میاورد و نمیشد خوب نفس بکشم چون اگه نفس کامل می‌کشیدم انگار این دنده گنجایششو نداشت و درد تیز و خنجری میکشید. دراز کشیدم گفتم شاید درست بشه اما دیدم خیلی شدید شد بطوری که مجبور شدم دوباره راست بشینم تا بتونم نفس بکشم. دیگه بلند شدم سرپا بعد چند دقیقه بهبود پیدا کردم و تقریبا اون روز خوب و سالم بودم و دیگه مشکلی نداشتم. ولی شب موقع خواب کلا گرفتم سمت پهلوی چپ خوابیدم حالا گهگاهی وسط خواب دوباره خودمو صاف میکردم چند دقیقه ولی باز دوباره به پهلوی چپ می‌خوابیدم. صبح هم بیدار شدم مشکلی نداشتم ولی از ساعت ۱۰ و ۱۱ صبح مشکل دائمی پیدا کرده و مجبورم نصفه نفس بکشم چون کامل نفس بکشم اونجام شدید درد و تیر خنجری می‌کشه. عطسه و سرفه هم همینجوره. دراز کشیدن هم بسختی دراز میکشم و اصلا نمیتونم رو پهلوی چپ بخوابم. البته بگم از روی پوست هیچ التهاب موضعی و ورمی چیزی نداره و با فشار کم و معمولی دردی نداره ولی خب مثلا وقتی روش دراز بکشم دیگه نفس نمیشه بکشم وگرنه دردش خییییلیییییی شدید میشه. اینم بگم هیچ ضربه خارجی هم بهم وارد نشده و مشکلات گوارشی و کلیه هم ندارم. قدم ۱۸۰ و وزنمم ۹۰ هستش.
    (فقط اینو بگم که تقریبا ۷،۸ روز پیش دو بار رفتم استخر(سرزمین موج های آبی و استخر هتل) خب مقدار خیلی کمی هم آب وارد دهنم شده که بخشیش بره پایین. نکنه عفونت این باشه. آخه تب و… هم ندارم فعلا)

    پاسخ
    • سلام
      علل احتمالی:اسپاسم عضلانی، درد قبل از بثورات زونا
      با توجه به شدت علایم بهتر لست حضورا ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام دو ماه پیش دستم را بردم تا گیره بالایی درب هال راببندم یهویی درد شدیدی در دنده راست احساس کردم این درد دو ماهه ادامه داره وهنوز قطع نشده وامانم را بریده به دکتر رفتم دوبار سونو دو بار رادیولوژی وسیتی اسکن کردم هیچی نشان ندادم لطفا راهنمایی کنید چه کارکنم وپیش کدام تخصص برم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چند وقته آخرین دنده سمت راست درد می‌کنه نفس کشیدن سخته برام دستم نمی توانم زیاد از حد بالا ببرم از چی می‌تونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      چه مدت است علایم دارین؟ درد پوزیشنال هست؟

      پاسخ
  • سلام.من هر دو ماه یا سه ماه یکبار درد تقریبا شدید توی دنده های سمت راستم دارم.که با سرفه.خنده.دولا راست شدن.عطسه یا سکسکه خیلی شدید میشه.به هیچ حالتی راحت نیستم شبها بخوابم.و نفس عمیق و راحت اصلا نمیتونم بکشم لطفا بگید چکار کنم واقعا دارم اذیت میشم😔

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی و ازمایش انزیم کبدی

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ سالمه از ۱۴ سالگی دنده های سمت راستم تیر میکشید و تا گردنم میومد الان حدود ۵ ماهه دنده های راست و چپ حتی بین دو کتف هم درد میکنه انگار قلبم از پشت ضربان میده مشکل چی هست؟ممنون

    پاسخ
    • با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۲۴ سالمه ۲سال میشه زیر دنده راستم یه توده هست که گاهی درد زیادی داره و الان زیر معده و سمت راست زیر شکمم هم توده احساس میکنم لطفا رانمایی ام کنید چه دکتری برم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید..من ۲۴ سالمه چند روزیه آخرین دنده سمت چپ بدنم با لمس کردن درد میگیره هیچ علایم دیگه ای ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام بايد ضد درد معمولي بخوريد اگر بعد از دو روز بهتر نشديد بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مدت ۵ ساله دنده سمت راستم بالا شکم از جلو و پشت در موقع حرف زدن زیاد و ایستادن یکی دو ساعت درد میگیره و وقتی شکمم پر باشه هم درد میگیره که با دراز کشیدن بهتر میشه مشکل معده هم نداشتم فقط ورم و درد خیلی نزدیک به پوست بدنمه و عمقی نیست از ۵ سال پیش هم سرفه دارم بخاطر درگیری ریه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • ممنون از جواب دادنتون خانم دکتر. هر وقت که زیر دنده راستم درد میگیره متاقب اون مدفوعم شل و مخاطی میشه به همراه سوزش روده. ممکنه این مشکل از روده باشه یا معده؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش انزیم کبدی، بیلی روبین، مدفوع بدهید

      پاسخ
  • سلام من ده روزه دنده های سمت راست ازپشت کمر درد می کند و وقع نشستن و برخاستن و خم و راست شدن و راه رفتن بیشتر میشود و گاهی درد شدید در آن ناحیه می پیچد

    پاسخ
    • سلام
      اکه فقط موقع تغییر پوزیشن درد عضلانی مطرحه

      پاسخ
  • سلام من چند سال پیش جراحی کیسه صفرا انجام دادم از اون تاریخ زیر دنده سمت راستم همون طرف میسوزه و تا گردن منتشر میشه دلیلش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      دردتون به دردهای ناشی از اعصاب اون منطقه میخوره

      پاسخ
  • سلام من چندروزه شبها هنگام نوشیدن شیر درد سمت راست زیر دنده و پایین تر از سینه دردی نسبتا شدید چند ثانیه ای دارم و بعد ول میکنه خواستم بدونم اگر از لحاظ بیماری خاصی مشکوک هست مراجعه حضوری ب پزشک کنم؟در طول شبانه روز همچین مشکلی ندارم کلا فقط در شب آنهم هنگام نوشیدن شیر ک تایم خوابمم هست مرسی ازتون باارزوی سلامتیتون

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد چند ثانیه ای هست کاری لازم نیست

      پاسخ
  • سلام من چن وقت پیش افتادم ودنده سمت چپم خورد به جدول تا دوروزی بود که درد نمیکرد بعد یبار خواستم که از جام بلند شم یهو ی صدایی داد از اون موقعست درد میکنه نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      باید ویزیت شین

      پاسخ
  • سلام .
    ٢٤ سالمه و حدودا ٧ ماهه ال دي مصرف ميكنم و مشكل ريفلاكس معده هم دارم،
    شب وقتي ب روي شكم ميخوابم دنده هام درد ميگيرن خيلي
    ميخواستم ببينم اين نفس تنگي و درد دنده هام عوارض ال دي نباشن؟؟؟مشكل از ريه نيس؟

    پاسخ
    • سلام
      بنظر بیشتر ریفلاکس معده مطرحه، معاینه باید بشین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده ۳۰ ساله مذکر هستم. چند هفته‌ای هست که وقتی وسط قفسه سینم دنده‌های سمت چپش رو با دست فشار میدم خیلی درد میکنه احساس تنگی نفس و سرگیجه هم دارم که با خوردن غذا تا حدی برطرف میشه.

    پاسخ
    • برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    مادر من درد شدید زیر دنده راستش داره سنگ کلیه هم داشته الانم داره کمی
    بنظرتون مشکل از کبده یا کلیه ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد متمایل به پهلو هست ممکن ربط به سنک کلیه باشه
      در هرحال درد شکم شدید ویزیت لازم دارد

      پاسخ