عوارض قرص تأخیری؛ قبل از مصرف با مدل‌های مختلف آشنا شوید

خلاصه این مقاله را بشنوید

زودانزالی یکی از متداول‌ترین اختلالات جنسی است که حدود 39% از مردان را در دوره‌های مختلف زندگی‌شان تحت تأثیر قرار می‌دهد. بروز این عارضه برای هر شخصی ممکن است نگران‌کننده یا استرس‌زا باشد. امروزه درمان‌های مختلفی برای زودانزالی وجود دارد. یکی از این راه‌های درمانی استفاده از انواع قرص‌های تأخیری است. اگر با زودانزالی دست و پنجه نرم می‌کنید، مصرف قرص‌های تأخیری می‌تواند مشکل شما را برطرف کند، هرچند که قبل از مصرف دارو پیشنهاد می‌کنیم تا به دکتر اورولوژی مراجعه کنید.  تقریباً تمام داروهای موجود، صرف نظر از عملکردشان، برخی عوارض جانبی را به همراه دارند و قرص‌های تأخیری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اگرچه لزوماً این عوارض در همه افراد بروز پیدا نمی‌کنند؛ بهتر است پیش از مصرف قرص‌ های تأخیری از عوارض آن‌ها آگاه باشید. در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید تا به اتفاق هم عوارض مصرف قرص های تاخیری و زود انزالی را مورد بررسی قرار دهیم.

نشانه‌های انزال زودرس

قبل از بررسی عوارض مصرف قرص های تاخیری بد نیست تا نگاهی به تعریف زودانزالی بیاندازیم. به‌ صورت کلی اگر شخصی در کمتر از یک دقیقه پس از آغاز رابطه جنسی به انزال برسد، دچار انزال زودرس است. ناتوانی در کنترل یا به تعویق انداختن انزال و دوری جستن از رابطه جنسی به دلیل احساسات منفی از دیگر نشانه‌های معمول انزال زودرس هستند. درمان انزال زودرس ممکن است کوتاه مدت یا بلند مدت باشد. تداوم نشانه‌های زودانزالی یکی از شروط اصلی ابتلا به این عارضه است. به عبارت دیگر، اگر صرفاً گاهی اوقات انزال زودرس دارید، نگران نباشید. استفاده از قرص‌های تأخیری یا دیگر راه‌های درمانی تنها در صورتی لازم است که انزال زودرس همیشگی باشد.

مشکل زودانزالی در مردان

دلایل ابتلا به انزال زودرس

انزال زودرس مشکلی رایج است اما دلیل قطعی وقوع آن هنوز برای محققان مشخص نیست. چندین عامل احتمالی در زودانزالی دخیل هستند. دلایل انزال زودرس ممکن است بیولوژیکی یا روحی باشند. برخی از این موارد عبارت اند از:

  • میزان سرتونین بدن
  • اختلال نغوظ
  • مشکلات تیروئیدی
  • دیابت
  • استفاده از الکل یا مخدرها
  • افسردگی
  • استرس
  • اضطراب عملکرد

عوارض مصرف قرص‌های تاخیری

پس از تشخیص پزشک متخصص مبنی بر زودانزالی، داروهایی برای درمان بیمار تجویز می‌شود. تجویز قرص‌های تأخیری درمانی معمول و کارآمد برای انزال زودرس است. قرص‌های تأخیری متعددی در داروخانه‌ها موجود است که هر یک از آن‌ها، بسته به شرایط بیمار، می‌توانند انزال زودرس را درمان کنند. تمام قرص‌های تأخیری با عوارض جانبی احتمالی همراه هستند. به‌علاوه ممکن است این قرص‌ها با سایر داروهای مصرفی شخص تداخل داشته باشند. به همین دلیل توصیه اکید ما این ست که پیش از مصرف هر نوع قرص تأخیری با دکتر اورولوژی مشورت کنید.

عوارض مصرف قرص های تاخیری بسته به ترکیبات و مکانیسم عملکردشان متفاوت است. متداول‌ترین قرص‌های تأخیری عبارت اند از مهارکننده‌های بازجذب سرتونین (SSRI)، قرص ویاگرا، مهارکننده‌های PDE5، داروهای ضد افسردگی و مسکن‌هایی مانند ترامادول. در ادامه عوارض انواع قرص‌های تأخیری را بررسی می‌کنیم.

عوارض قرص‌ های تأخیری SSRI

مهارکننده‌های باز جذب سرتونین داروهای ضد افسردگی اند؛ اما درمانی متداول برای درمان انزال زودرس نیز به‌شمار می‌آیند. قرص‌های SSRI با افزایش سطح سرتونین مغز علائم افسردگی را کاهش می‌دهند؛ اما یک عارضه جانبی مهم و شناخته شده دارند. این عارضه دقیقاً همان چیزی است که این قرص‌ها را برای درمان انزال زودرس مناسب می‌کند. با استفاده از این قرص‌ها، زمان مورد نیاز برای انزال بسیاری از افراد افزایش پیدا می‌کند. یکی از اشکال متداول این نوع قرص تأخیری سرترالین است.

استفاده از دوز مشخصی از سرترالین به عنوان عوارض مصرف قرص های تاخیری و به‌صورت روزانه، می‌تواند انزال زودرس را درمان کند اما بروز برخی عوارض جانبی نیز محتمل است. حالت تهوع، خواب‌ آلودگی، اسهال، سردرد و کاهش میل جنسی از عوارض این قرص‌ تأخیری هستند.

استفاده از این نوع قرص تأخیری برای افرادی با سابقه اختلال دو قطبی، اختلالات خونریزی (هموفیلی و …)، دیابت و مشکلات قلبی و کلیوی مناسب نیست. برخی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، داروهای ضد پلاکت، داروهای ضد افسردگی، الکل و کافئین نیز با این نوع قرص‌ تأخیری تداخل دارند.

عوارض قرص‌ های تأخیری مهارکننده PDE5

قرص سیلدینافیل (ویاگرا)، قرص تادالافیل (سیالیس)، و قرص آوانافیل (استندرا) از دیگر داروهای تأخیری شناخته شده هستند. قرص ویاگرا و قرص‌های تأخیری مشابه، گزینه‌ای امن و مؤثر برای درمان انزال زودرس محسوب می‌شوند. این قرص‌ها با افزایش جریان خون در آلت تناسلی به ایجاد و حفظ طولانی‌تر نعوض کمک می‌کنند.

متداول‌ترین عوارض این نوع قرص‌های‌ تأخیری عبارت اند از سردرد، قرمزی پوست، گرفتگی بینی، کمر درد، درد عضلانی، تهوع و مشکلات بینایی. در صورت وجود سابقه بیماری قلبی، مشکلات فشار خون، بیماری‌های کبدی و کلیوی، کم‌ خونی داسی شکل، بیماری پیرونی و اختلالات خونریزی از مصرف قرص‌ تأخیری ویاگرا و داروهای مشابه آن اجتناب کنید.

عوارض قرص تأخیری کلومیپرامین

کلومیپرامین نوعی داروی ضد افسردگی است که به‌عنوان قرص تأخیری نیز کاربرد دارد. این قرص در دوزهای 10، 25، 50 و 75 میلی‌گرمی قابل تهیه است. اگر دیگر انواع قرص تأخیری که پیش از این معرفی شد در درمان بیمار موفق نباشند، کلومیپرامین تجویز می‌شود.

مصرف قرص کلومیپرامین ممکن است با عوارضی مانند خواب‌آلودگی، یبوست، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و کاهش تمرکز همراه باشد. مصرف همزمان کلومیپرامین با الکل، تنباکو، مونوآمین اکسیداز و گل راعی تداخل دارد. بیماران قلبی، کبدی و کلیوی، مبتلایان به اختلال دوقطبی، افرادی با تیروئید پرکار و … نیز باید از مصرف این قرص خودداری کنند.

عوارض قرص ترامادول

ترامادول یکی از شناخته شده‌‌ترین انواع قرص تأخیری است. ترامادول نوعی مسکن است که میزان حساسیت گیرنده‌های موَلد سرتونین را کاهش می‌دهد. تحقیقات حاکی از آن است که مصرف ترامادول پیش از رابطه جنسی موجب بهبود عملکرد و به تأخیر انداختن انزال می‌شود. ترامادول خاصیت مخدر دارد. به همین دلیل، امکان اعتیاد به این دارو از مهم‌ترین عوارض آن است. دیگر عوارض این قرص تأخیری عبارت اند از یبوست، خواب‌آلودگی، عصبی شدن، خارش، سوء هاضمه، توهم و اختلال خواب.

قطع ناگهانی این دارو نیز ممکن است با عوارضی مانند تهوع، تعریق شدید، درد های عضلانی، بی‌قراری، استرس و افسردگی همراه باشد. افراد بالای 65 سال، افرادی با سابقه استفاده از الکل و افرادی داری مشکلات تنفسی باید از مصرف این قرص خودداری کنند.

قبل از عوارض مصرف قرص های تاخیری به پزشک متخصص مراجعه کنید

انزال زودرس مشکل رایجی است، اما بسیاری از افراد به اشتباه تصور می‌کنند به این عارضه دچار هستند. هدف از نگارش این مقاله این است که شما را با مهم‌ترین عوارض مصرف قرص های تاخیری آشنا کنیم اما به خاطر داشته باشید که این عوارض احتمالی هستند و در همه افراد مشاهده نمی‌شوند. میزان و نوع بروز عوارض این داروها برای هر شخص متفاوت است. یکی از مهم‌ترین نکات استفاده از قرص‌های تأخیری این است که نباید مصرف قرص‌های تجویز شده توسط پزشک را ناگهان قطع کنید. برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته قرص‌های تأخیری، باید مصرف آن‌ها به مرور کاهش یافته و سپس قطع شود. با اینحال توصیه می‌کنیم تا برای بررسی و درمان زودانزالی خود به دکتر اورولوژی مراجعه کنید، می‌توانید از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر کمک بگیرید.

منبع:

medicalnewstoday,khealth,forhims

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
78 نظرات
  1. شهاب می گوید

    سلام، خسته نباشید، ۳۹ سال سن دارم، کارم سنگینه و چند ساله دیسک کمر دارم و یک سالی میشه درد سیاتیک دارم، و حدود دو ماهه که نعوذ ندارم و وقتی هم دارم وسط رابطه به یکباره بدنم شل میشه، هیچ بیماری دیگه ای هم ندارم، لطفا راهنماییم کنید کدوم قرص برام مفیده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر