سرطان استخوان (bone cancer) یکی از سرطانهای نادر است که سلولهای استخوانی را تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند عوارض ناخوشایندی برای بیمار داشته باشد. فردی که به این نوع سرطان مشکوک است و هر یک از علائم آن را در خود مشاهده میکند باید فوراً به پزشک متخصص مراجعه کند و به فکر جدیترین مراقبهای پزشکی باشد، زیرا در صورت از دست دادن زمان، درمان آن بسیار سخت خواهد بود، با این وجود بازهم امید به بهبودی وضعیت وجود دارد.
در این مطلب آموزشی از مجله دکتر دکتر میخواهیم در رابطه با سرطان استخوان، علائم، عوارض، تشخیص، درمان، مدتزمان درمان و بسیاری دیگر از ابعاد مختلف این بیماری توضیحاتی ارائه دهیم. پس باما همراه باشید.
سرطان استخوان چیست؟
سرطان استخوان نوعی سرطان است که از سلولهای استخوان شروع میشود. این نوع سرطان نادر بوده و میتواند در هر استخوانی در بدن رخ دهد، اما بیشتر در استخوانهای بلند بازوها و پاها رخ میدهد. سرطان استخوان به دو نوع اصلی تقسیم میشود: سرطان اولیه استخوان و سرطان ثانویه استخوان.
سرطان اولیه استخوان از استخوانها شروع میشود، در حالی که سرطان استخوان ثانویه از سایر قسمتهای بدن به استخوانها گسترش مییابد. علائم شایع سرطان استخوان شامل درد، تورم و حساسیت در نزدیکی ناحیه آسیب دیده است.
سرطان استخوان از کجا شروع میشود؟
سرطان استخوان معمولاً در سلولهایی که بافت استخوانی را تشکیل میدهند شروع میشود. این نوع سرطان میتواند هر استخوانی در بدن را تحت تأثیر قرار دهد، اما معمولاً در استخوانهای بلند بازوها و پاها رشد میکند. همچنین این نوع سرطان در کودکان شایعتر از بزرگسالان است.
سرطان استخوان چگونه ایجاد میشود؟
سرطان استخوان زمانی رخ میدهد که سلولهای استخوان به طور غیرطبیعی و خارج از کنترل رشد کنند. این میتواند ناشی از جهشهای ژنتیکی، قرار گرفتن در معرض تابش یا عوامل محیطی باشد. همچنین زمانی که سرطان از سایر قسمتهای بدن به استخوانها گسترش مییابد، میتواند رخ دهد.
تشخیص، کنترل و درمان سرطان استخوان باید توسط متخصص استخوان و مفاصل (روماتولوژی) صورت بگیرد؛ در شروع مراحل درمان بههیچ عنوان درنگ نکنید.
مراحل سرطان استخوان
مراحل سرطان استخوان از گسترش تا درمان بهصورت موارد زیر است:
- تشخیص؛ اولین مرحله فرآیند تعیین وجود و علت وجود این نوع سرطان است. تشخیص احتمال دارد شامل آزمایشهای تصویربرداری، بیوپسی و آزمایشهای آزمایشگاهی باشد.
- مرحلهبندی؛ پس از تشخیص، پزشک با ارزیابی اندازه، محل و گسترش تومور، مرحله سرطان را تعیین میکند.
- درمان؛ بسته به مرحله سرطان، درمان ممکن است شامل جراحی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی یا ترکیبی از این درمانها باشد.
- پیگیری؛ پس از پایان درمان اولیه، بیمار از نظر عود یا عارضه تحت نظر قرار میگیرد. معاینات منظم برای اطمینان از عدم بازگشت سرطان ضروری است.
- بقا؛ پس از درمان موفقیتآمیز، بیمار به مراقبتهای بقا منتقل میشود که ممکن است شامل اصلاح سبک زندگی، حمایت روانی و نظارت بر هرگونه رفتار فردی باشد.
سرطان استخوان بدخیم
سرطان بدخیم استخوان معمولاً نوعی سرطان متاستاتیک بهحساب میآید، به این معنی که ناشی از سرطانی بوده که از قسمت دیگری از بدن به استخوانها گسترشیافته است. علائم سرطان بدخیم استخوان شامل درد، تورم و حساسیت در ناحیه آسیب دیده است و همچنین احتمال دارد شامل خستگی، تب و کاهش وزن باشد. درمان سرطان بدخیم استخوان بسته به نظر و توصیه پزشکان متخصص شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمیدرمانی و درمان هدفمند باشد.
سرطان استخوان خوشخیم
تومورهای خوشخیم استخوان، تومورهای غیر سرطانی هستند که در استخوانها ایجاد میشوند. این تومورها معمولاً تهدیدکننده زندگی نیستند و ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند. اگر نیاز به درمان وجود داشته باشد، درمان آن امکان دارد شامل جراحی برای برداشتن تومور در برخی موارد و یا مصرف دارو برای کاهش علائم باشد.
سرطان اولیه استخوان
این سرطان با سرطان متاستاتیک استخوان که در جای دیگری از بدن شروع میشود و به استخوانها گسترش مییابد، متفاوت است. سرطان اولیه استخوان میتواند در هر استخوانی در بدن ایجاد شود، اما بیشتر در استخوانهای بلند بازوها و پاها، لگن و تیغه شانه رخ میدهد.
سرطان استخوان ثانویه
سرطان استخوان ثانویه سرطانی است که از قسمت دیگری از بدن به استخوانها گسترشیافته است. همچنین به عنوان سرطان استخوان متاستاتیک یا بیماری متاستاتیک استخوان نیز شناخته میشود. این نوع سرطان با سرطان اولین استخوان که از خود استخوانها شروع میشود متفاوت است.
سرطان استخوان پیشرفته
سرطان پیشرفته استخوان نوعی سرطان تهاجمی است که به سایر نقاط بدن گسترشیافته است. این معمولاً نوعی سرطان متاستاتیک محسوب میشود، به این معنی که از یک محل سرطان اولیه در استخوانها به سایر قسمتهای بدن گسترشیافته است. درمان سرطان استخوان پیشرفته ممکن است دشوار باشد، اما درمانهای جدید همیشه در کشف شدن هستند. در این گونه موارد درمان معمولاً شامل شیمیدرمانی، پرتودرمانی یا جراحی بسته به نوع و مرحله سرطان است.
انواع سرطان استخوان بدخیم
سرطان استخوان بدخیم خود به چند نوع تقسیم میشود که در زیر معرفی شدهاند:
- استئوسارکوم؛ استئوسارکوم شایعترین نوع سرطان بدخیم استخوان است. بهطورمعمول در نوجوانان و بزرگسالان جوان رخ میدهد و بیشتر در بازوها و پاها دیده میشود.
- سارکوم یوینگ؛ سارکوم یوینگ دومین نوع شایع سرطان بدخیم استخوان است. معمولاً کودکان و بزرگسالان جوان را مبتلا میکند و بیشتر در بازوها، پاها، قفسه سینه و لگن دیده میشود.
- کندروسارکوم؛ کندروسارکوم نیز نوعی سرطان بدخیم استخوان بوده معمولاً بزرگسالان را مبتلا میکند. این سرطان بیشتر در ستون فقرات، لگن و شانه دیده میشود.
- فیبروسارکوم؛ فیبروسارکوم نوع نادری از سرطان بدخیم استخوان است که معمولاً در بازوها و پاها دیده میشود. این سرطان بیشتر در بزرگسالان یافت میشود.
- مولتیپل میلوما؛ مولتیپل میلوما نوعی سرطان است که سلولهای خونی در مغز استخوان را تحت تأثیر قرار میدهد. این نوع بدخیم سرطان استخوان بیشتر در بزرگسالان بالای 50 سال به وجود میآید.
- همانژیوسارکوم؛ همانژیوسارکوم نوعی سرطان است که رگهای خونی استخوان را درگیر میکند و در بزرگسالان شایعتر است.
- سارکوم سینوویال؛ سارکوم سینوویال هم نوعی سرطان است که بافت اطراف مفاصل را تحت تأثیر قرار میدهد و بیشتر در بازوها و پاها یافت میشود.
انواع سرطان استخوان خوشخیم
انواع سرطان استخوان خوشخیم بهصورت موارد زیر هستند:
- استئوکندروما؛ استئوکندروما نوعی تومور خوشخیم استخوانی است که معمولاً در استخوانهای بلند بدن مانند پاها و بازوها ایجاد میشود. این نوع سرطان شایعترین نوع تومور خوشخیم استخوان بوده و معمولاً بدون درد است.
- دیسپلازی فیبری؛ این نوع تومور خوشخیم استخوان زمانی ایجاد میشود که سلولهای استخوانساز با بافت فیبری جایگزین شوند. این نوع سرطان خوشخیم معمولاً لایه بیرونی استخوان را تحت تأثیر قرار میدهد، اما میتواند در داخل خود استخوان نیز رخ دهد.
- انکوندروما؛ انکوندروما نوعی تومور خوشخیم استخوانی است که در غضروف استخوانها ایجاد میشود. این نوع سرطان استخوان بیشتر در دستها و پاها دیده میشود و اغلب بدون درد است.
- کندروبلاستوما؛ کندروبلاستوم نوعی تومور خوشخیم استخوانی است که بر سلولهای رشد استخوانها تأثیر میگذارد. این نوع سرطان بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود.
- کیست استخوان آنوریسمال؛ کیست استخوانی آنوریسمال هم نوعی تومور استخوانی خوشخیم است که در مغز استخوان ایجاد میشود. این نوع سرطان هم اغلب بدون درد بوده و ممکن است علائمی ایجاد نکند.
- استئومای استخوانی؛ استئومای استخوانی نیز نوعی تومور خوشخیم استخوانی محسوب میشود که در بافت اسفنجی استخوان ایجاد خواهد شد. برخلاف چند مورد بالا این نوع سرطان اغلب دردناک بوده و ممکن است باعث تورم در اطراف ناحیه آسیب دیده شود.
- فیبروم کندرومیکسوئید؛ فیبروم کندرومیکسوئید هم نوعی تومور خوشخیم استخوانی است که در غضروف ایجاد میشود و اغلب بدون درد است. این نوع سرطان بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده میشود.
- تومورهای با سلولهای غول پیکر؛ این نوع تومورها بهصورت تهاجمی رشد میکنند. در قسمتهای گرد پایانی استخوانها به وجود میآیند و از جمله تومورهای نادر محسوب میشوند.
استئوسارکوم
استئوسارکوم نوعی سرطان است که بر استخوانها تأثیر میگذارد. این گونه سرطان شایعترین نوع سرطان استخوان است و بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده میشود. علائم شامل درد استخوان، تورم و توده در نزدیکی ناحیه آسیب دیده است. درمان آن نیز معمولاً شامل جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی خواهد بود.
علت دقیق استئوسارکوم مشخص نیست، اما اعتقاد بر این است که به عوامل ژنتیکی و محیطی مرتبط خواهد بود. عوامل خطر برای این سرطان شامل سابقه خانوادگی سرطان، قرار گرفتن در معرض اشعههای مضر و برخی بیماریهای ارثی است. هیچ درمانی قطعی برای استئوسارکوم وجود ندارد، اما درمانهای کمکی میتوانند به کاهش علائم و جلوگیری از گسترش سرطان کمک کنند. تشخیص زودهنگام و درمان برای گرفتن بهترین نتیجه مهم هستند.
سارکوم یوینگ
این هم نوعی سرطان استخوان است و بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده میشود. همچنین سارکوم یوینگ در مردان شایعتر از زنان است. این نوع سرطان معمولاً در استخوانهای بلند مانند استخوان ران یا استخوان بازو اتفاق میافتد. همچنین میتواند در نواحی دیگر مانند دیواره قفسه سینه، ستون فقرات، لگن و تیغههای شانه نیز دیده شود. علائم سارکوم یوینگ شامل درد استخوان، تورم و حساسیت است. درمان سارکوم یوینگ معمولاً شامل ترکیبی از شیمیدرمانی، پرتودرمانی و جراحی خواهد بود.
کندروسارکوم
کندروسارکوم نوعی سرطان بدخیم سلولهای غضروفی است. این دومین نوع شایع سرطان اولیه استخوان و شایعترین نوع تومور بدخیم استخوان بهحساب میآید. کندروسارکوم معمولاً در افراد بین 40 تا 60 سال تشخیص داده میشود، اما میتواند در هر سنی رخ دهد. علائم این نوع سرطان شامل درد یا تورم در ناحیه آسیب دیده است و تومورها معمولاً در استخوانهای بازوها، پاها و لگن یافت میشوند. گزینههای درمانی میتواند شامل جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی باشد.
علت کندروسارکوم مشخص نیست، اما دانشمندان معتقد هستند به عوامل ژنتیکی یا محیطی مرتبط است. خطر ابتلا به این بیماری در افراد دارای شرایط ژنتیکی خاص، مانند سندرم Li-Fraumeni یا اگزوستوزهای متعدد خانوادگی، بیشتر خواهد بود. همچنین کندروسارکوم در افرادی که در معرض دوزهای بالایی از اشعه قرارگرفتهاند نیز شایعتر است.
هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از کندروسارکوم وجود ندارد، اما حفظ سلامت کلی میتواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند. ورزش منظم، خوردن یک رژیم غذایی سالم، اجتناب از سیگار کشیدن و مصرف بیشازحد الکل و اجتناب از قرار گرفتن در معرض دوزهای بالای اشعههای مضر برای جلوگیری از آن بسیار مهم است.
کوردوما
کوردوما نیز شکل نادری از سرطان است که استخوانهای قاعده جمجمه و ستون فقرات را تحت تأثیر قرار میدهد. این یک تومور با رشد آهسته است که از بقایای نوتوکورد جنینی که بافتی است که در طول رشد جنین تشکیل شده و بهطورمعمول قبل از تولد ناپدید میشود، ایجاد خواهد شد.
علائم کوردوما میتواند شامل درد، مشکل در راه رفتن و ضعف یا بیحسی در پاها باشد. علائم دیگر ممکن است شامل سردرد، مشکلات بینایی یا مشکل در صحبت کردن باشد. همچنین برای درمان کوردوما امکان دارد پزشکان جراحی، پرتودرمانی و شیمیدرمانی توصیه کنند. بهطورکلی، پیشآگهی کوردوما به دلیل مشکل در درمان این نوع سرطان ضعیف است. با این حال، با تشخیص زودهنگام و درمان تهاجمی، شانس زنده ماندن فرد ممکن است افزایش یابد.
میلیوم متعدد
مولتیپل میلوما یا میلیوم متعدد نیز نوعی سرطان است که بر سلولهای پلاسما در مغز استخوان تأثیر میگذارد. این سرطان میتواند باعث درد، شکستگی، کمخونی، عفونت و سایر مشکلات شود. درمان مولتیپل میلوما معمولاً شامل شیمیدرمانی، پرتودرمانی، پیوند سلولهای بنیادی یا درمانهای دیگر است. هدف از درمان میلیوم متعدد کاهش علائم، بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی خواهد بود. برنامه درمانی بسته به مرحله بیماری، سن بیمار و عوامل دیگر است.
بهطورکلی، مولتیپل میلوما با ترکیبی از داروها درمان میشود. این داروها برای از بین بردن سلولهای سرطانی، کاهش علائم و کاهش خطر عود سرطان عمل میکنند. این داروها میتوانند شامل شیمیدرمانی، درمان هدفمند و ایمونوتراپی باشند. در برخی موارد، پیوند سلولهای بنیادی ممکن است برای مولتیپل میلوما استفاده شود. این شامل جمعآوری سلولهای بنیادی سالم از بیمار و بازگرداندن آنها به بیمار پس از شیمیدرمانی یا پرتودرمانی است که سلولهای سرطانی را از بین میبرد.
سارکوم یوئینگ لنفوم غیر هوچکین
سارکوم یوینگ و لنفوم غیر هوچکین هر دو نوع سرطان هستند. سارکوم یوینگ شکل نادری از سرطان است که عمدتاً استخوانها و بافتهای نرم را درگیر میکند، در حالی که لنفوم غیر هوچکین (NHL) نوعی سرطان است که سیستم لنفاوی را تحت تأثیر قرار میدهد. هر دو بیماری با روشهای درمانی مختلفی از جمله شیمیدرمانی، پرتودرمانی و جراحی احتمال درمان شدن دارند.
سارکوم یوینگ بهطورمعمول در کودکان و نوجوانان دیده میشود، در حالی که NHL در بزرگسالان شایعتر است. درمان سارکوم یوینگ معمولاً شامل شیمیدرمانی، پرتودرمانی و جراحی است، در حالی که درمان NHL ممکن است شامل شیمیدرمانی، پرتو درمانی، درمان هدفمند یا پیوند سلولهای بنیادی باشد. پیشآگهی برای هر دو بیماری بسته به مرحله بیماری و سلامت کلی بیمار متفاوت است.
علائم سرطان استخوان
علائم سرطان استخوان ممکن است شامل فهرست علائم زیر است:
- درد استخوانی که مداوم است و با گذشت زمان بدتر میشود.
- تورم یا توده در محل تومور استخوانی
- شکستگی استخوان، بهویژه در استخوانی که در اثر تومور ضعیف شده است.
- کاهش وزن ناخواسته، خستگی و تب
- لنگیدن یا مشکل در راه رفتن
- کمخونی (کاهش گلبولهای قرمز)
- بیحسی یا گزگز در ناحیه آسیب دیده
- ضعف در اندام یا مفصل آسیب دیده
- از دست دادن اشتها
- خشکی زانو
علت سرطان استخوان
سرطان استخوان میتواند ناشی از عوامل متعددی از جمله قرار گرفتن در معرض اشعه، ژنتیک و برخی اختلالات ارثی باشد. همچنین ممکن است سرطان استخوان به طور خودبهخود و بدون هیچ علت شناختهشدهای ایجاد شود. در برخی موارد، سرطان استخوان ممکن است با قرار گرفتن در معرض محیطی خاص، مانند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص، یا استفاده از داروهای خاص مرتبط باشد. همچنین جهشهای ژنتیکی ارثی که خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان استخوان را افزایش میدهد نیز ممکن است در برخی موارد نقش داشته باشد.
عوامل موثر در ابتلا به سرطان استخوان
عوامل زیر همگی در ابتلا به سرطان استخوان میتوانند نقش داشته باشند:
- قرار گرفتن در معرض اشعه خطرناک؛ افرادی که برای انواع دیگر سرطان پرتودرمانی دریافت کردهاند یا در محل کار یا در اثر حوادث هستهای در معرض تشعشعات قرارگرفتهاند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای سرطان استخوان باشند.
- سندرم های ژنتیکی ارثی؛ برخی از سندرمهای ژنتیکی ارثی مانند سندرم Li-Fraumeni و رتینوبلاستوما میتوانند خطر ابتلا به سرطان استخوان را افزایش دهند.
- متاستاز؛ متاستاز گسترش سلولهای سرطانی از یک تومور اولیه به سایر قسمتهای بدن است. اگر سلولهای سرطانی به استخوانها گسترش یابند، میتوانند باعث سرطان استخوان شوند.
- سن؛ خطر ابتلا به سرطان استخوان با افزایش سن افزایش مییابد.
- جنسیت؛ سرطان استخوان در مردان شایعتر از زنان است.
- سابقه خانوادگی؛ داشتن سابقه خانوادگی سرطان استخوان ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
- قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی؛ قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی مانند بنزن، با افزایش خطر ابتلا به سرطان استخوان مرتبط است.
سرطان استخوان چقدر طول میکشد؟
سرطان استخوان معمولاً با جراحی، شیمیدرمانی یا پرتو درمانی احتمال درمان شدنش وجود دارد. بسته به نوع و مرحله سرطان، مدر زمان بهبودی کاملاً متفاوت است. با درمان و تغییر سبک زندگی، برخی از بیماران میتوانند سالها بدون مشکل خوب زندگی کنند ولی بدون درمان، میتواند فقط چند ماه طول بکشد تا باعث مرگ یک نفر شود.
تشخیص سرطان استخوان با آزمایش خون
سرطان استخوان معمولاً با آزمایش خون تشخیص داده نمیشود. آزمایش خون ممکن است برای اندازهگیری سطح آنزیمها و پروتئینهای مرتبط با انواع خاصی از سرطان استفاده شود، اما این آزمایشها به طور خاص برای تشخیص سرطان استخوان مؤثر نیستند.
تستهای تصویربرداری مانند اشعه ایکس، سیتیاسکن و اسکن MRI معمولاً برای تشخیص سرطان استخوان استفاده میشود. بیوپسی نیز ممکن است برای تائید تشخیص مورد استفاده قرار بگیرد. توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد با سطوح بالای آنزیمها و پروتئینهای مرتبط با سرطان ممکن است به این بیماری مبتلا نباشند.
درمان سرطان استخوان
سرطان استخوان با ترکیبی از جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی درمان میشود که شرح آنها بهصورت زیر است:
- جراحی؛ هدف اصلی جراحی برداشتن تمام بافت سرطانی است.
- شیمیدرمانی؛ در این روش از داروها برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود.
- پرتودرمانی؛ در این روش از پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود.
- درمانهای دیگر؛ درمانهای اضافی، مانند درمان هدفمند یا ایمونوتراپی، ممکن است در برخی موارد استفاده شود.
جراحی سرطان استخوان
سرطان استخوان در درجه اول با جراحی برای برداشتن تومور و هر بافت اطراف آن درمان میشود. این ممکن است شامل برداشتن یک اندام یا مفصل، بسته به اندازه و محل تومور باشد. پرتودرمانی و شیمیدرمانی نیز ممکن است برای کوچک کردن یا از بین بردن سلولهای سرطانی باقیمانده، کاهش درد و کمک به جلوگیری از عود استفاده شود.
شیمیدرمانی
شیمیدرمانی ممکن است برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقیمانده پس از جراحی یا پرتودرمانی در سرطان استخوان استفاده شود. همچنین ممکن است برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی توسط پزشکان روی بیمار انجام شود. نوع شیمیدرمانی بسته به نوع سرطان، مرحله آن و سلامت کلی بیمار بستگی دارد. شیمیدرمانی ممکن است قبل یا بعد از جراحی یا پرتو درمانی انجام شود یا امکان دارد همزمان با پرتودرمانی انجام شود.
پرتو درمانی
پرتودرمانی ممکن است برای کاهش اندازه تومورها قبل از جراحی، کوچک کردن تومورها پس از جراحی یا کنترل گسترش سرطان استفاده شود. پرتودرمانی نوعی درمان موضعی است، به این معنی که تنها برای درمان ناحیهای از بدن که سرطان در آن قرار دارد استفاده میشود. برای از بین بردن سلولهای سرطانی از اشعه ایکس پرانرژی یا انواع دیگر پرتوها استفاده میکند. تشعشع از دستگاهی خارج از بدن به سمت تومور هدایت میشود، دقیقاً مانند دستگاه اشعه ایکس.
اشعه ممکن است در یک دوز بزرگ تجویز شود یا احتمال دارد به دوزهای کوچکتر تقسیم شود که طی چند روز داده میشود. عوارض جانبی پرتودرمانی میتواند شامل خستگی، واکنشهای پوستی، حالت تهوع و ریزش مو باشد.
آیا سرطان استخوان درمان قطعی دارد؟
متأسفانه هیچ درمان قطعی برای سرطان استخوان وجود ندارد. گزینههای درمانی بسته به نوع و مرحله سرطان متفاوت است و میتواند شامل جراحی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی و درمان هدفمند باشد.
آیا سرطان استخوان کشنده است؟
بله سرطان استخوان میتواند کشنده باشد. بسته به نوع و مرحله سرطان استخوان، پیشآگهی و بهکارگیری مراقبتهای پزشکی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. درمانهایی مانند پرتودرمانی، شیمیدرمانی و جراحی را میتوان برای درمان سرطان استخوان مورد استفاده قرار داد، اما اثربخشی هرکدام بسته به نوع سرطان، وضعیت سرطان و بسیاری از فاکتورهای دیگر بستگی دارد.
درمان تومورهای خوشخیم استخوان
تومورهای استخوان میتوانند رشد کنند، یکسان باقی بمانند یا درنهایت ناپدید شوند. درمان خود به خودی تومورها بیشتر در کودکان رخ میدهد. بااینحال، پزشک ممکن است بخواهد تومور خوشخیم را جراحی کند. تومورهای خوشخیم میتوانند گاهی گسترش یا تبدیل به تومورهای بدخیم شوند. تومورهای استخوانی نیز میتوانند باعث شکستگی شوند. عدم درمان تومورهای خوشخیم از طرف پزشک گاهی امری معمول بهحساب میآید.
درمان تومورهای بدخیم استخوانی
برای درمان تومورهای بدخیم معمولاً به یک گروه متخصص پزشکی نیازمند هستیم. اگرچه ابتلا به تومورهای بدخیم نگران کننده است، اما بررسی سرانجام بیماران مربوطه میتواند امیدبخش باشد. درمان شما بستگی به نوع سرطان استخوان شما و گسترش آن دارد. اگر سلولهای سرطانی شما به تومور و ناحیه فوری آن محدود شده باشد، درمان موضعی صورت میگیرد.
سرطان استخوان معمولاً با جراحی درمان میشود. در طی عمل جراحی، تمام تومور شما حذف میشود. جراح شما بهدقت حاشیه تومور خود را بررسی میکند تا مطمئن شود که هیچ سلول سرطانی پس از جراحی باقی نمیماند. بهطور کلی، روشهایی مثل پرتودرمانی، شیمیدرمانی، انجماد بافت سرطانی و جراحی کلیترین روشهای درمانی در بیماران مبتلا هستند. ناگفته نماند هر دو مدل بدخیم و خوشخیم تومور میتواند بازگشت داشته باشد و از نو فرد را به سرطان مبتلا کند.
سرطان استخوان بازو
سرطان بازو نیز نوعی سرطان نادر است که استخوان بازو را درگیر میکند. این بیماری در افراد بالای 50 سال شایع است و به عنوان سرطان اولیه استخوان یا متاستاز استخوان (سرطانی که از قسمت دیگری از بدن گسترشیافته است) طبقهبندی میشود. علائم سرطان بازو شامل درد، تورم و حساسیت در قسمت بالای بازو است. علائم دیگر ممکن است شامل مشکل در استفاده از بازو، تعریق شبانه، تب و کاهش وزن باشد.
سرطان استخوان جمجمه
سرطان استخوان جمجمه نیز نوعی سرطان استخوان اولیه است و از استخوانهای جمجمه شروع میشود. این میتواند هر یک از استخوانهای جمجمه، از جمله استخوانهای تمپورال، استخوانهای پسسری، استخوانهای جداری، استخوانهای اتموئید و استخوانهای اسفنوئید را درگیر کند. این نوع سرطان معمولاً به دلیل جهش در سلولهای استخوان ایجاد میشود که منجر به رشد کنترل نشده سلول خواهد شد. علائم میتواند شامل تورم و درد در ناحیه آسیب دیده جمجمه، سردرد، کاهش شنوایی و مشکلات بینایی باشد.
سرطان استخوان فک
سرطان استخوان فک نوعی سرطان تهاجمی است که استخوانهای فک را تحت تأثیر قرار میدهد. این سرطان میتواند هر قسمت از فک، از جمله فک پایین، فک بالا یا هر دو را درگیر کند. این نوع سرطان معمولاً در سلولهایی که استخوانهای فک را تشکیل میدهند شروع میشود، اما میتواند به سایر قسمتهای بدن نیز گسترش یابد. علائم سرطان استخوان فک ممکن است شامل درد در ناحیه فک، تورم و مشکل در صحبت کردن یا خوردن باشد.
سرطان استخوان ستون فقرات
سرطان استخوان ستون فقرات نوعی سرطان است که استخوانهای ستون فقرات را درگیر میکند. این سرطان به عنوان سرطان مهره نیز شناخته میشود و میتواند ناشی از تومورهای اولیه یا متاستاتیک باشد. تومورهای اولیه آنهایی هستند که از ستون فقرات منشأ میگیرند، در حالی که تومورهای متاستاتیک از سایر قسمتهای بدن به ستون فقرات گسترش مییابند. علائم سرطان استخوان ستون فقرات شامل درد، بیحسی و ضعف در ناحیه آسیب دیده است.
سرطان استخوان گردن
سرطان استخوان گردن یک شکل غیرمعمول سرطان است که بر مهرههای گردنی، استخوانهای گردن که ستون فقرات را تشکیل میدهند، تأثیر میگذارد. این بیماری بیشتر توسط نوعی سرطان به نام کارسینوم سلول سنگفرشی ایجاد میشود که ناحیه اطراف گردن و سر را تحت تأثیر قرار میدهد. علائم سرطان استخوان گردن میتواند شامل درد یا تورم در گردن، مشکل در بلع یا تنفس، گرفتگی صدا، مشکل در حرکت سر یا گردن و بیحسی در بازوها یا پاها باشد.
سرطان استخوان پا
سرطان استخوان پا که به عنوان سرطان اولیه استخوان نیز شناخته میشود، نوع نادری از سرطان است که در استخوانهای پا شکل میگیرد. این میتواند هر بخشی از اسکلت را درگیر کند، اما بیشتر در استخوانهای بلند مانند استخوان ران، درشتنی و نازکنی دیده میشود. سرطان استخوان پا در اثر رشد غیرطبیعی سلولها در استخوان پا ایجاد خواهد شد. این سلولها میتوانند به سایر قسمتهای بدن گسترش یابند، اما اغلب بهصورت موضعی در استخوان باقی میمانند.
سرطان استخوان دست
سرطان استخوان دست نوعی سرطان است که استخوانهای دست را درگیر میکند. علت آن رشد غیرطبیعی سلول در استخوانهای دست است که معمولاً به شکل تومور هستند. علائم سرطان استخوان دست شامل درد و تورم ناحیه آسیب دیده، بیحسی و سوزن سوزن شدن است. همچنین ممکن است تودهها یا تغییر شکلهای قابلمشاهده در دست وجود داشته باشد. تشخیص سرطان استخوان دست معمولاً از طریق آزمایشهای تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا اسکن MRI انجام میشود.
سرطان استخوان لگن
سرطان استخوان لگن شکل نادری از سرطان است که استخوانهای لگن را درگیر میکند. معمولاً به دلیل انتشار سرطان از قسمت دیگری از بدن مانند پروستات، روده بزرگ یا مثانه ایجاد میشود. این نوع سرطان شایع نیست، اما اگر به موقع درمان نشود، میتواند تهدیدکننده زندگی باشد. علائم سرطان استخوان لگن ممکن است متفاوت باشد، اما میتواند شامل درد در باسن، ناحیه لگن و کمر، ورم، بیحسی و مشکل در راه رفتن باشد.
سرطان استخوان دندهها
سرطان استخوان دنده نوعی سرطان است که در استخوانهای دنده ایجاد میشود. این نوع نادر سرطان است که میتواند در هر گروه سنی رخ دهد، اما بیشتر در افراد 40 ساله و بالاتر دیده میشود. علت سرطان استخوان دنده ناشناخته است، اما برخی عوامل مانند سابقه خانوادگی سرطان، قرار گرفتن در معرض اشعه و برخی شرایط ژنتیکی ارثی ممکن است این خطر را افزایش دهند.
شایعترین علامت سرطان استخوان دنده، درد در قفسه سینه یا پشت است که ممکن است با حرکت یا تنفس عمیق بدتر شود. علائم دیگر ممکن است شامل تورم یا حساسیت در ناحیه، مشکل در تنفس، خستگی و کاهش وزن خواهد بود. اگر سرطان گسترشیافته باشد، علائم امکان دارد شامل شکستگی استخوان، درد استخوان و تورم در سایر قسمتهای بدن است.
سرطان استخوان در کودکان
شایعترین نوع سرطان استخوان در کودکان، استئوسارکوم است که در استخوانها ایجاد میشود و میتواند به سایر نواحی بدن سرایت کند. انواع دیگر سرطان استخوان در کودکان شامل سارکوم یوینگ و کندروسارکوم هستند. علائم سرطان استخوان در کودکان ممکن است شامل درد و تورم در ناحیه آسیب دیده، خستگی و تب باشد. درمان سرطان استخوان در کودکان نیز امکان دارد شامل جراحی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی یا ترکیبی از این موارد باشد.
سرطان مغز استخوان
سرطان مغز استخوان که به عنوان میلوما نیز شناخته میشود، نوعی سرطان است که در مغز استخوان، قسمت داخلی نرم استخوانها که در آن سلولهای خونی ساخته میشوند، شروع خواهد شد. میلوما در واقع نوعی سرطان است که بر سلولهای خونی تأثیر میگذارد و میتواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند. علائم آن امکان دارد شامل خستگی، درد استخوان، کمخونی و افزایش خطر عفونت باشد. همچنین معمولاً درمان آن شامل شیمیدرمانی، پرتودرمانی یا پیوند مغز استخوان باشد.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان استخوان قرار دارند؟
بهصورت کلی بروز سرطان استخوانی در افراد زیر محتملتر است:
- سرطان استخوان در کودکان و بزرگسالان جوان شایعتر از سایر سنین مختلف است، اگرچه نمونههایی از آن در سایر سنین نیز وجود دارد.
- این بیماری در مردان شایعتر از زنان است.
- احتمال بروز آن در افراد مبتلابه بیماریهای ژنتیکی خاص مانند سندرم Li-Fraumeni و رتینوبلاستوما بیشتر خواهد بود.
- افرادی که سابقه خانوادگی سرطان استخوان دارند نیز بیشتر در معرض ابتلا به آن هستند.
- همچنین افرادی که برای سایر سرطانها تحت پرتو درمانی یا شیمیدرمانی قرارگرفتهاند، در معرض افزایش خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند.
- افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماریهای خود ایمنی، اچ آی وی یا برخی داروها هستند نیز بیشتر در معرض ابتلا به سرطان استخوانها هستند.
- افرادی که به بیماری پاژه مبتلا هستند (وضعیتی که بر رشد استخوان تأثیر میگذارد) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان استخوان هستند.
- افرادی که دچار شکستگی و پارگیدر استخوانها شدهاند، به دلیل آسیبهایی که میتواند در اثر این آسیبها به استخوان وارد شود، در معرض افزایش خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند.
- افرادی که در معرض برخی از مواد شیمیایی مانند بنزن و وینیل کلراید قرارگرفتهاند نیز در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان استخوان هستند.
فرد مبتلابه سرطان استخوانی تا چند سال زنده میماند؟
جواب این سؤال را نمیتوان به طور قطعی پاسخ داد زیرا به عوامل زیادی مانند نوع و مرحله سرطان، سن و سلامت کلی فرد و درمانهایی که دریافت میکند بستگی دارد. بهصورت کلی از چند ماه تا چندین سال میتواند یک انسان با این عارضه زنده بماند.
آیا سرطان استخوان باعث پوکی استخوان میشود؟
پوکی استخوان میتواند ناشی از سرطان استخوان یا انواع خاصی از سرطان باشد که به استخوانها گسترش مییابد، مانند سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان ریه و میلوم متعدد. همچنین پوکی استخوان میتواند یکی از عوارض جانبی انواع خاصی از درمانهای سرطان باشد.
با این حال سرطان استخوان و پوکی استخوان دو بیماری مجزا هستند. سرطان استخوان نوعی سرطان است که سلولهای استخوان را تحت تأثیر قرار میدهد، در حالی که پوکی استخوان وضعیتی محسوب میشود که به دلیل کاهش تراکم استخوان، استخوانها ضعیف و شکننده میشوند.
در سرطان استخوان چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم یا نشانههای سرطان استخوان را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. علائم شایع سرطان استخوان شامل درد استخوان، تورم، حساسیت به لمس یا ایجاد توده در نزدیکی ناحیه آسیب دیده است. علاوه بر این، برخی از افراد امکان دارد دچار خستگی، تب و کاهش وزن شوند.
سرطان استخوان در صورت انتشار چه بخشهای دیگری از بدن را درگیر میکند؟
اگر سرطان استخوان گسترش یابد، میتواند سایر قسمتهای بدن مانند ریهها، کبد، مغز و سایر استخوانها را تحت تأثیر قرار دهد. این نوع سرطان همچنین میتواند باعث متاستاز شود که سرطانی است که به سایر اندامها و بافتها متاستاز داده خواهد شد. متاستازها بسته به محل قرارگیری آنها میتوانند باعث درد، تورم و سایر علائم شوند. سرطان استخوان همچنین میتواند استخوانها را ضعیف کرده و باعث شکستن راحتتر آنها شود.
امید به بهبودی از سرطان استخوان
سرطان استخوان اگرچه نوعی سرطان نادر است اما به دلایل زیادی میتواند محتمل باشد. پیشگیری زودهنگام و آگهی از این نوع بیماری میتواند به بهبود وضعیت بیمار بسیار کمک کند و زندگی عادی را به او بازگرداند و بالعکس اگر دیر شود کار سخت خواهد شد.
اگر قصد دارید علائمهای خود را از لحاظ سرطان استخوانی بررسی کنید یا میخواهید از سلامت استخوانی خود مطمئن شوید، هماکنون با استفاده از پلتفرم نوبت دهی اینترنتی سایت دکتر دکتر با بهترین متخصصین ارتوپدی وقت ملاقات رزرو کنید.
سلام
مادر من53 سالشه حدود 4 سالی بود که سرطان سینه داشت و ما بیخبر بودیم
دو ماه پیش با جراحی تودرو برداشتن
الا دکترش میگه که پخش شده به استخوناش
لگن و پای راشتش درد میکنه وقت شیمی درمانی هم داره احتمال بحبود تا چه حد میتونه باشه
سلام همسر من زانوش ی مدت بود درد میکرد الان دکترا گفتن که غده سرطان هس عکس اینا گرفتن گفتن که پاشو گرفته میخواستم بدونم خوب میشه ؟
هنوز MIR نرفته به وقتش ۲ روز مونده
سلام عزیز
بستگی به نوعش درمانش متفاوته نگران نباشید
سلام من چند ماہ تومور استخانی در پای چپ ھم دارم و نہ درد میکنہ و چیزی فقط مانند دایرہ ای کوچک در بین زانو ھایم ھست بنظرتون ممکن بدتر شدن ھست یا ھرچہ زودتر باید جراحی بشہ
سلام
بستگی به نوع تومور دارد
سلام من دیروز بهبود باد کرد بعد دردم داشت بعد فهمیدیم قده است الان نمونه برداری انجام شده گفتن قده تو اون هست از نظرتون شیمی درمانی بهتره یا پرتو درمانی
سلام بايد متخصص انكولوژي نظر دهند لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.
بازو دست راستم خیلی درد میکنہ و سفت شدہ ام ارای گرفتم مشکلی ندارہ دست چپم بہ خاطر تودہ سرطان از دست دادم
سلام بايد نوار عصب عضله بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر من حدودا ۶ ماهی میشه دردو تورم ران دارم دکتر رفتم بعد از ام ار ای گفتن تومور دارم حالا یه چند روز دیگه وقت داده که نمونه برداری کنه بنظرتون تو این ۶ ماه میشه این خطرناک تر شه . سی تی اسکن ریه هم دادم فک کنم گفت ریه هام سالمه و در ضمن کمرم هم درد داره
میشه زودتر راهنماییم کنین ؟
ممنون
سلام
نگران نباشین اگه تب و علایم دیگه ندارین
اینکه تومور چقد میتونه متاستاز بده و جاهای دیگه رو درگیر کنه بستگی به نوع آن دارد که با نمونه برداری نوعش مشخص میشه
باید تا جواب نمونه برداری صبر کنید
سلام عمو من سرطان استخوان دارد وخودشم بدخیم بد چند ماه عمل فلج کرده امکان درمان قطعی وجود داره دکترش گفته با شیمی درمانی شش ماه بیشتر عمر نمیکنه
سلام
بستگی به نوع بدخیمی دارد، مغز استخوان مد نظر است یا سرطان استخوان؟
زیر نظر فوق تخصص خون و انکولوژی باشن
سلام انگشت شست پای راستم دریکی دورروز ورم کرد ودرد داشت به دکترمراجعه کردم وبعدازعکس گفتن بافت نمیه نرم دربنداول انگشتتون وجود داره وبهم دارو داد بعد دوروزمصرف داروالان دردش خیلی کمترشده ولی ورمش برطرف نشده آیا بحث تومورسرطانی مطرح است23سالمه
سلام بهتره بعد از تعطيلات سونوگرافي بديد و در صورتي كه باقي موندع بود نمونه برداري انجام بديد ازش
مشخص نيست كه چيه دقيقا
سلام پسرمن ۸ساله هست روی دنده های سینه اش یک استخوان رشد کرده آیا خطرناک است
سلام خسته نباشید
من دقیقا بالای زانوم یه استخوان اضافی دارن کوچک بود الان تقریبا در مدت دوسال اندازه گردو شده
میخواستم بپرسم ببینم نگران کنندس این موضوع یا فقط یه استخوان اضافی سادس ک با جراحی حل شه
سلام بهتره عكس بگيريد از زانوتون و اين آزمايش را هم انجام بديد
Cbc.diff esr crp
Alk.p
سلام خانوم دکتر. من دنده هام متورم شده قسمتهاییش همراه با درد و سوزش.دکتر گفتن خوش خیم.حالا ستون فقرات و کل استخوانهای بابا تنم درد داره.چیکار کنم.میشه دکتر اشتباه تشخیص داده؟
سلام بايد عكس قفسه سينه بديد و سي تي اسكن بديد تا مشخص شه علت چيه
سلام خواهر من ۴۰ سالش هست سرطان سینه داشت عمل کرد بعداز یک سال لگنه راستشم عمل کرد الانم سرش رو عمل کرد الانم دکترا گفتن باید کمرشو عمل کنیم متاستاز شده به اسختون مهره ۱۲ کمرش درگیر هست ایا جواب میده بهمون ممنونم
سلام
اگهمتاستاز داده باشه اول شمی درمانی و رادیوتراپی باید انجام بشه
سلام بیمار۶۳ ساله داریم مهره دهش شکسته بدون اثابت ضربه ای و نخارو درگیر کرده بیمار الان نمیتونه بلند شه ..بعداز چن روز ران پای راست هم خود ب خود شکسته …و کلیه هاش کراتین ۳.۵ هستش پزشکان نمیتونن عمل کنن لطفا راهنمایی کنید
سلام
بیمارتون اول باید چکاپ کامل بشه زیر نظر فوق تخصص خون و فوق تخصص روماتولوژی تا ببینیم پوکی استخوان یا مشکل استخوانی دارن یا خیر
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.
سلام مادر من 4 سال بود از دست تومور ساق پا درشت نی تیپا خلاص شده بود البته خوش خیم بود
الان باز همون محل شدید درد میکنه ممکنه برگشته باشه ؟
تورو به حضرت عباس جواب بدین
سلام پسرم در پای راستش درساقش یک کیست داره میخواهم ببینم آیا خطری داره یانه
سلام احتمالا كيست بكر باشه
سونوگرافي بديد براش ، اگه بكر بود مشكلي نداره مگه اينكه براش درد و محدوديت حركتي ايجاد كنه
سلام عزيدم ايشون بايد mri و سي تي اسكن انجام بدن تا مشخص شه عود كرده يا نه
سلام ایا متاستاز ران به چه بررسی هایی نشان میده کهمطمین بشی متاستاز است ؟
سلام pet scan نقاطي كه حاوي سلول هاي سرطاني هستو نشون ميده
سلام
توروخدا جواب منو بدین. مادرم یهو کمرش درد گرفت ودیگه نمیتونه صاف وایسته. رفتیم ام ار ای گرفتیم و گاما اسکن. ام ار ای گفته که خوردگی دیسک کمر و به نظر متاستاز یا پلاسماسیتوما است. الان دکتر گفته باید سی تی بگیره. خواهش میکنم ب من بگین این بیماری خطرناکه؟؟ سرطانه؟؟ درمان قطعی داره یا نه؟؟ یا مثل باقی سرطانها جون ادمو میگیره.تورو خدا واقعیت رو بهم بگین. دکترها اصلا توضیح نمیدن. مادرم اصلا کمر درد نداشته تا حالا. ظرف دو هفته اینجور شد. دکتر گفته باید بره نمونه برداری. اگر متاستاز استینی بدخیمه؟؟ آیا کشنده است این بیماری؟؟
منتظر پاسختون هستم
سلام
دوست عزیز متاستاز یعنی سرطان در جای دیگری باشد اما به استخوان انتشار یابد
اگر مادرتان علایمی همچون تب و بدن درد و خستگی و کاهش وزن و ضعف نداشتند بعید است سرطان باشد
نگران نباشید و اقدامات تشخیصی را انجام دهید
سلام,کنار ساق پا ,سفت متورم وازپای دیگرم,کمی بزرگتر و توده سفت استخوانی, لمس میشود,ایا سرطان خوش خیم,یا کیست هست?۱۵ ساله هستم
سلام.مندراستخوان لگنم توموری دیده شده ودردشدید دارم.ودرترقوه هم تومور ی کمترازیک سانتی متردیده شده.ازکجابفهمیم که خطرناک نیست.
سلام بايد نمونه برداي از تودتون انجام بديد و نوعش مشخص شه
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام بايد عكس و سي تي اسكن بگيريد
نميشه انقد راحت تشخيص سرطان گذاشت
سلام من گلبول های سفیدم خیلی بالاست مشکلی هست
سلام لازمه مجددا تست cbc.diff را تكرار كنيد
آزمايش لام خون محيطي هم بديد esr crp را همرچك كنيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام دختر من سرطان سینه داشت دوسال پیش خداروشکر با درمان کامل خوب شده الان دو ماهی هست کمر درد داره بعضی وقتها شدیده آزمایش داده گفته ۱۱ونیم تومار بالا هست این یعنی چی جواب بدین خواهشن دارم دیوانه میشم
سلام بايد MRI كمر بده و از نظر درگيري مهرهاي كمر بررسي شه
مجددا به پزشكش مراجعه كنيد
سلام.خانمي ٣٧ ساله هستم حدود ٤ ماهه ك در استخوان لگن و پاهام درد مزمني دارم كه با مسكن هم اروم نميشه.سابقه أنواع سرطان (.ريه.تخمدان.سينه.خون.كبد)در خانواده ام هم وجودداره.
سلام لازمه كه به متخصص ارتوپد مراحعه كنيد و ام ار اي دهيد
سلام من خانمی 50ساله هستم حدود یک سالی میشه که پایین زانوم برآمدگی احساس میکنم ودرد شدیدی داره وچند روزی میشه همین علائمو روی استخوان دستمم حس میکنم خیلی میترسم میشه راهنماییم کنید
با درود و عرض ادب
مادر من حدود ۲ هفته هست که کاملا ناگهانی زانوی راستش متورم شده و درد داره ، عکس گرفتیم و دکتر گفت توده تشکیل شده و مشکوکه و نهایتا ام آر آی انجام دادیم و منتظر نتیجه هستیم
سوال بنده اینه که در طول چنین زمان کوتاهی چقدر احتمال تشکیل توده خوش یا بدخیم وجود داره ؟ چند درصد احتمال سرطانی بودن توده وجود داره
با تشکر از شما
سلام
چون در مدت کوتاهی ایجاد شده بنظر خوش خیم یا التهاب است
سلام من ۲۸ سالمه یکدفعه توچند ماه هشت کیلو کم کردم خستگی دائمی دارم سرگیجه و سردرد والانم پاهام بی حس شدن آیا میتونه نشانه سرطان باشه
سلام
باید آزمایشات زیر رو انجام بدین
cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 و ldh, s/e, s/c را انجام دهید
سلام وقتتون بخیر
من یه خانوم ۲۴ ساله م
یکی دو هفته پیش متوجه شدم یه برامدگی کوچک روی انتهای استخوان ساق پام هست که در ظاهر مشخص نیست و فقط با لمس مشخص میشه. درد و کبودی هم نداره. کاملا هم سفت و شبیه استخوانه.
امروز متوجه شدم شبیه همون برآمدگی روی انتهای ساق دستم هم به وجود اومده و چون بافت ماهیچه و چربیش کمتره از بیرون هم برآمدگی مشخصه.
به نظر شما ممکنه تومور باشه؟ به چه متخصصی رجوع کنم؟ هیچ علامت دیگه ای هم به جز سردرد که قبلاً هم داشتم ندارم.
سلام
باید معاینه شه عزبزم
ممکن توده چربی باشه
به متخصص ارتوپدی یا جراحی مراجعه کنین
پسرم رروی پایش یک برامدگی به صورت ناگهانی بوجود آمده درقسمنزدیک به قوزک پا درد ندارد بافتی نرم دارد
سلام
باید معاینه شه عزبزم ممکن توده چربی باشه
به متخصص ارتوپدی یا جراحی مراجعه کنین
سلام من امروز متوجه یه تورم روی استخون روی ساق پام شدم که دردناک هست کبودی نداره معلومه به جایی نخورده و ۴ انگشت زیر زانوم هست وقتی لمسش میکنم انگار یه چیز نرمی اون زیر هست که دردناکه روی استخونم و امروز یهو اومده امکان داره تومور استخوانی باشه؟ چیکار باید بکنم ؟
سلام تومور استخوان رشدش خيلي يواش تره، بهتره عكس و ام از اي بگيريد و توسط متخصص ارتوپد معاينه شويد
خيلي ممنونم
سلام خواهر من دوهفته هست که یه دردی تو پاشه رفتیم دکتر گفت تومر هست ما الان باید چی کار کنیم ؟
سلام بايد ام ار اي بدهد و به متخصص ارتوپد مراجعه كنيد
سلام
پدر من از یکماه پیش دچار تورم به اندازه یک گردوی کوچیک روی ساعد و درد بود وقتی رادیولوژی انجام شد دیدیم که یکی از استخوانها از زیر خوردگی و همینطور یه شکستگی خطی در حال ترمیم داره تموم آزمایشها از جمله پروستات آلکالین فسفات تومور مارکرها کلسیم آنزیمهای کبدی همه نرمال بود گامااسکن هم متاستاز نشون نداده حال عمومیشون خوبه کاهش وزن و هیچ مورد دیگه ای نداشتن امروز بیوپسی شد میخواستم بدونم که با این شرایط ممکنه اون خوردگی همون کیست مخرب خوشخیم باشه؟ یا با تموم این شرایط نرمال هنوز هم احتمال دیگه ای مطرح هست، سوال دومم اینه که الان که متاستاز نداشتیم با یه جراحی و برداشتن استخوان درمان تموم میشه یا حتما باید شیمی درمانی و پرتو درمانی بشه
سلام معمولا ضايعات خوش خيم خوردگي نميدن
خوبه كه متاستاز نبوده ، نوع درمان بستگي به نوع ضايعه داره . بايد منتظر جواب پاتولوژي باشيد
با سلام و خسته نباشید _ پدر من اردیبهشت ماه بصورت اتفاقی چکاپ دادیم همه چیز نرمال بود اما پروستات psa رو 19 نشون داد _ پدر من هیچ علائمی مثل درد لگن استخوان سوزش ادرار بی اختیاری ادارا کاهش وزن وووو هیچی نداره اونم گاهی گهگاهی شبا اونم ن همیشگی دو سه بار میره دستشویی _ دکتر قرص تاوانکس ۵۰۰ نوشت ۱۰ روز مصرف کرد بعد سر مشکلاتی ازمایش یعدی شهریور ماه دادن که psa رو ۱۸ نشون داد اما دکتر گفت بالاس نمونه برداری انجام بده _ نمونه برداری پروستات سمت چپ هیچی نداره اما سمت راست درجه 3+3=6 و تومور دو از چهار ۴۰ درصد نشون میده _ بره اسکن استخوان نوشتن_ نگرانم میشه راهنمایی کنید
سلام اسكن بدن مشخص ميشه متاستاز داده خدايي نكرده يا نه
تحت نظر جراح كليه باشن تا درمانو كامل انجام بدن
باسلام دو هفته پیش رفتم بیرون خیلی فعالیت کردم کنار قوزک پام ورم کرد بعد یک روز به شکل توده در امده گاهی خیلی درد دراه آیاسرطان هست؟
سلام،مادر من ۵۰ سالشه وکاملا ناگهانی در قسمت بالای ران پاش یه توده سفت تشکیل شده که دردناک و ملتهبه و خارش داره کلا ۳ روز که این اتفاق افتاده و تو این ۳ روز پیشرفت داشته و توده بزرگتر شده،خیلی نگرانم ممکنه مبتلا به سرطان شده باشه؟؟لطفا بگید که ما الان باید چه کار کنیم
سلام ممكمه توده عفوني باشه بايد mri بدهند و توسط متخصص ارتوپد معاينه شوند.
سلام حدود سه ماه کمر درد داشتم ام آر آی از گردن وکمر دادم متخصص گفته مهر کمرت فاصله کمی داره با دارو واستراحت خوب میشه اما هیچ اتفاقی نیفتاد به متخصص دیگر مراجعه کردم عکس رنگی از لگن گرفتم گفتن مشکل از لگن هست داخل لگن غغد استخوانی خوش خیم داری. دارم درد میکشم لطفا بگید چه کار باید کنم میخوام بیام تهران به کدام متخصص باید مراجعه کنم ممنونم از راهنمایی شما
سلام بايد توسط متخصص ارتوپد معاينه شويد
سلام بنده الان به مدت چهارسال که روماتیسم دارم وتحددرمان هستم به تازگی متوجه شدم که ارتروزهم دارم ازنوع پیشرفته ازناحیه زانووموچ پادچاره مشکل شدم زانوم باتزریق ژل وکرتون کمی بهترشدم ولی موچ پام دردزیادداره ورم وقرمزی آزمایش دادم گفتن عفونت کرده میشه بگین الان چکارکنم راه نمیتونم برم دردزیاددارم
سلام بايد توسط متخصص عفوني ويزيت شين و انتي بيوتيك تزريقي بگيريد چون عفونت داخل مفصل زانو بايد سريعا درمان شه وگرنه مخرب هست
سلام خسته نباشین من الان چهارسال روماتیسم دارم والان ۳ ماه که موتوجه شدم ارتروزپیشرفت دارم ازناحیه زانووموچ پاهام مشکل پیداکردم دکترهازانونی من گفتن کشکش ازبین رفته باتزریق ژل آکرتون الان کمی بهترشدم ولی به تازگی موچ پای چپ ورم شدیدکرده متورم هست والان روی استخوان پام برامدگی ایجادشده قرمزهمراه بادردشدیدآزمایش دادم گفتن عفونت کرده من بایدچیکارکنم آب هم آورده موچ پام ممنون میشم کمک کنید
سلام برای عفونت مفصلی باید درمان انتی بیوتیکی وریدی انجام شود و 2-3 روز نیاز به بستری دارید
سلام ببخشید مادر من ارتروز زانو دارن اما در ماهیچه ی بالای زانوشون یه برامدگی وجود داره هرچی اصرار میکنم دکتر نمیاد میشه بگید این برامدگی بالاتر از زانوشون هس چیه؟
سلام احتمالا استئوفيت بدليل ارتروز هست
عكس بگيرن مشخص شه
سلام احتمالا استئوفيت بدليل ارتروز هست
عكس بگيرن مشخص سه
سلام خسته نباشید من جواب آزمایش برادرمو گرفتم گفتن کیست استخوانه و دکترش هفته ی دیگه نوبت دادن که ببینن خیلی استرس داریم میخوام بدونم جوابش چی هس ولی متاسفانه سردرنمیاریم ازجوابش میشه یه کمکی کنید بهم لطفا؟؟
سلام
برای بررسی جواب آزمایش از تماس تلفنی رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک یا از تماس تلفنی با متخصص ارتوپدی مجموعه دکتر دکتر استفاده کنید
با عرض سلام وخسته نباشید ضمن تشکر از راهنمایی های جنابعالی وهمکارانتان
من دختر ۷ساله ای دارم که کیست استخوانی در بازوی سمت چپش باعث شکسته شدن آن در دو مرحله شد در مرحله دوم با استفاده از ام ار ای پزشک معالجشون تشخیص دادند که کیست استخوانی باعث ضعف وشکستگی شده است با جراحی وتزریق پودر استخوان تقریبا مشکلمون حل شد ولی الان در عکساش دوباره کیست مشاهده شده ودرد در بازو باعث شده که براحتی نتونه دستشو حرکت بده میخواستم ازتون راهنمایی بگیرم که دوباره باید جراحی بشه یا ایده یبهتری وجود داره؟ ممنون از راهنماییتون
سلام
بهتر است از تماس تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص ارتوپد مراجعه کنید
سلام
مادر من حدود 2 سال پیش مبتلا به سرطان سینه گرید 1 بودن و زیر بغل هم درگیر نبود. 4 جلسه هم شیمی درمانی شدن و اندازه تومور کمتر از 1 سانت بوده. الان هم با اگزمستان تحت درمان هستن. از گذشته شاید حدود 10 یا 15 سال پیش درد پا و کمر داشتن. الان دوباره زانو دردشون شروع شده. کمی هم لگن و دنبالچه شون درد میکنه. البته چون تقریبا از 15 سال پیش یبوست هم دارن احتمال دادیم درد دنبالچه شاید بخاطر یبوست باشه. اما من بشدت نگران هستم. ایا ممکنه دردهایی که داره نشانه خطر باشه؟
سلام
بررسی توسط پزشک معالج مادر شما ضروری است
سلام وقت بخیر . پدر من ۷۰ ساله هستن و در ران پای چپ تورم و درد داشتن دکتر ام ار ای نوشتن و امروز گفتن توموری دور استخوان پاشونو گرفته و باید نمونه برداری شه .. آیا ممکنه بدخیم باشه ؟؟
سلام
بدون بررسی جواب نمونه برداری مشخص نیست
نمونه برداری جهت تشخیص نوع سلول ها و خوش خیمی و بدخیمی انجام میشود
سلام خسته نباشید من سه ساله مچ دست و انگشت دست کم درد میکنه دکتر گفته کیست استخوانی هست ولی دارویی ننوشت الان سه ماهه مچ دستم شدید درد میکنه و دردش به شانه ارنج هم میزنه میشه راهنمایی و کمک کنید با این وضع کرونا هم شوهرم نمیذاره برم دکتر چکار کنم
سپاس از نویسنده وگردآورنده،خیلی مفید ومختصروکامل بود.
خسته نباشید۱?
??
سلام، وقتتون خوش
من توی هفده سالگی (۱۳۷۹) توموری در ناحیه بالای بازوی چپم بود که با اینکه وقتی کارهای سنگین انجام میدادم کمی درد میگرفت ولی تا وقتی استخوان بازوم نشکست متوجه نشدم. تومور بالای ایتخوان بازوی من رو خورده بود و با نازک شدن استخوان، بازوی من شکست و بعد اول گچ گرفتم تا استخوان جوش بخوره، و بعد از یکی دوماه جراحی کردم که تومور رو در بیارم. ۶ سال بعد از جراحی (۱۳۸۵) حس کردم وقتی روی دستم تکیه میکنم بازوم دوباره دردش شروع میشه. رفتم دکتر، توی عکس معلوم شد تومور عود کرده. اما دکتر کاظمی بیمارستان اختر بعد از دیدن عکسها فرمودن اگر دردش آزاردهنده نیست مشکلی نداری و فقط چندماه یکبار چک کن ببین پیشرفت نکرده باشه.من تا مدتی اینکار رو کردم ولی بعد که دیدم تا وقتی کار سنگین باهاش نکنم دردی نداره، رها کردم و دیگه چک نکردم. الان، یعنی تقریبا بیست سال بعد از جراحی و سیزده سال بعد از اینکه دوباره فهمیدم تومور عود کرده چند روزه دوباره دردش نگرانم کرده. توی این وضعیت که دکتر هم نیست که برم. خواهش میکنم اگه امکانش هست راهنماییم کنید.
سلام
دوست گرامی اقدامی بجز عکس مجدد و بررسی وضعیت آن نمیتوان انجام داد