آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب و 5 روش درمان آن!

آریتمی قلبی
اشتراک گذاری 188 نظر

یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن انسان، قلب است. این اندام عضلانی وظیفه ارسال خون به درون رگ‌ها و اکسیژن‌رسانی به بخش‌های دیگر از بدن را بر عهده دارد. قلب برای انجام چنین وظایفی نیاز به انبساط یا انقباض بطن و دهلیز و ضربانی منظم دارد. اما شرایط همیشه نرمال نیست و گاهی اوقات ریتم ضربان قلب از حالت عادی خود خارج می‌شود. یعنی فرد دچار حالتی می‌شود که به آن آریتمی قلبی می‌گویند. شرایطی که با توجه به حساسیت قلب، شوخی‌بردار نیست و نیاز به درمان و معالجه دارد و در این مواقع باید به پزشک و دکتر قلب و عروق مراجعه کرد. پس لازم دانستیم تا در این مطلب از دکتردکتر، در خصوص انواع آریتمی قلب و اطلاعات مرتبط با آن توضیح دهیم. مطلب خود را با تعریف این مفهوم و توضیحاتی در خصوص نحوه عملکرد قلب شروع می‌کنیم.

آریتمی قلب یا اختلال در ریتم قلب چیست؟

در قسمت بالایی قلب انسان دو دهلیز و در بخش پایینی آن دو بطن وجود دارد. در کنار این اندام‌ها، یک ضربان‌ساز طبیعی با نام گره سینوسی یا SA وجود دارد که با ایجاد سیگنال‌های الکتریکی، دستور ضربان را صادر می‌کند. در این بین، دهلیز سمت راست نیز ضربان‌های قلب را کنترل می‌کند.

با هر ضربان قلب، دهلیز‌ها منقبض شده و خون به داخل بطن‌ها می‌ریزد. پس از ایجاد دسته‌ای از سیگنال‌های الکتریکی، شرایط برای انقباض بطن و سرازیر شدن خون اکسیژن دار به سمت ارگان‌های بدن فراهم می‌شود.

این توضیحات تازه بخشی از فعل و انفعالاتی است که با هر ضربان قلب انجام می‌شود. قلب برای کار کردن و زنده نگه داشتن بدن، به چنین ضربانی نیاز دارد. تعداد ضربان یک قلب عادی در هر دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار است.

اما شرایط همیشه اینگونه نرمال نیست و یک سری عوامل باعث نامنظمی ضربان قلب شده و ریتم یا ضربان قلب دچار اختلال می‌شود. علت این امر را می‌توان ناشی از استرس و تنش‌های عصبی، آسیب دیدگی قلب و ضعیف شدن آن دانست.

هر کدام از این عوامل باعث بی‌نظمی قلب شده و تعداد تپش‌های قلب را افزایش یا کاهش می‌دهند. حالتی که در بین پزشکان به آریتمی (Cardiac arrhythmia) یا ضربان نامنظم قلب معروف است و یکی از انواع نارسایی قلب محسوب می‌شود. نامنظم بودن ضربان قلب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی است که باید از آن آگاه باشید.

منظور از آریتمی سینوسی قلب چیست؟

اگر ضربان قلب در اثر گره سینوسی به طور منظم افزایش یا کاهش یافته ولی در محدود طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ باشد، به آن آریتمی سینوسی قلب می‌گویند. این نوع از آریتمی خود به دو نوع تنفسی و غیر تنفسی تقسیم می‌شود که پرداختن به آن خارج از بحث ماست.

انواع آریتمی قلب چیست؟

آریتمی قلب انواع مختلفی دارد که برخی از آن‌ها جدی و خطرناک هستند. چون قلب جزء اندام‌های حساس بدن است و اختلال‌های شدید و خطرناک ریتم قلب باید تحت کنترل و درمان پزشک باشد. سهل انگاری نسبت به این موضوع باعث عوارضی همچون‌ ایست قلبی، نارسایی قلبی و حتی مرگ ناگهانی می‌شود و عوارض خفیف‌تر منجر به غش یا سنکوپ قلبی خواهد شد. در مورد عارضه سنکوپ قلبی در مقاله سنکوپ چیست توضیحات بیشتری داده‌ایم.

اما گروهی دیگری از ضربان نامنظم قلب هستند که جدی نبوده و به خودی خود درمان می‌شوند. آشنایی با انواع آریتمی قلب به شما کمک خواهد کرد تا نوع آن را تشخیص دهید.

ضربان نامنظم قلب

۱. آریتمی برادی کاردی (Bradycardia)

این نوع از ضربان نامنظم قلب برای وقتی است که تعداد آن کمتر از حالت عادی باشد. یعنی تعداد ضربان قلب به خاطر از کار افتادن گره سینوسی و مسدود بودن مدار الکتریکی کم می‌شود.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

۲. تاکی کاردی فوق بطنی

تاکی کاردی (Tachycardia) به حالتی گفته می‌شود که تعداد ضربان‌های قلب بیشتر از حد نرمال باشد. نوع فوق بطنی این آریتمی به خاطر درگیر شدن دهلیز‌ها بوده و شامل انواع مختلف زیر است:

فلاتر دهلیزی

این حالت ناشی از اتصال کوتاه در نیمه بالایی قلب یا همان دهلیز‌ها است. تعداد ضربان قلب بیمار در چنین حالتی به ۲۴۰ تا ۳۴۰ بار در دقیقه می‌رسد.

تاکی کاردی دهلیزی

این حالت برای زمانی است که ضربان دهلیز‌ها سریع‌تر از بطن‌ها باشد. دلیل این امر به خاطر اتصال کوتاه دهلیز‌ها است.

فیبریلاسیون دهلیزی

در این حالت یک سری سیگنال نامنظم و سریع از چندین نقطه دهلیز تولید شده و دهلیز‌ها درگیر انقباضات بی‌اثر خواهند شد.

تاکی کاردی فوق بطنی حمله‌ای

این وضعیت مربوط به افزایش بسیار سریع تعداد ضربان قلب است که پزشکان به آن PSVT می‌گویند. دلیل این ضربان سریع هم به خاطر ایجاد شدن یک مسیر الکتریکی اضافی در قلب و کوتاه شدن مدار است.

۳. تاکی کاردی بطنی

نوع تاکی کاردی، آریتمی قلب هم در اثر افزایش ضربان قلب رخ می‌دهد. با این تفاوت که این‌بار اختلال مربوط به بطن‌ها است که درگیر انقباضات سریع و ناقص هستند.

۴. تپش قلب

این نوع از آریتمی قلب مربوط به زمانی است که سیگنال‌های الکتریکی از گره سینوسی نشات نگیرد.

علائم و نشانه‌های آریتمی چیست؟

برای تشخیص آریتمی قلبی به یک سری آزمایشات اولیه و نوار قلب نیاز داریم. گاهی اوقات آریتمی هیچ گونه نشانه یا علائمی ندارد. البته برای تشخیص نوع آریتمی باید به علائم ظاهری توجه کرد. مثلاً فرد مبتلا به آریتمی تاکی کاردی، نشانه‌های زیر را دارد:

آریتمی قلب

  • احساس تنگی نفس
  • سنکوپ یا غش کردن
  • احساس ضعف ناگهانی و شدید
  • حس کردن درد در قفسه سینه
  • سرگیجه

اما موارد زیر از نشانه‌های آریتمی برادی کاردی است:

  • داشتن تنگی نفس به همراه تپش قلب شدید
  • مشاهده تعریق غیرعادی در فرد
  • داشتن حس گیجی و عدم تمرکز برای انجام امور
  • ناتوانی در انجام ساده‌ترین حرکات ورزشی
  • احساس کردن درد در قفسه سینه
  • غش کردن‌های ناگهانی
  • احساس سرگیجه و خستگی

البته حتی با وجود مشاهده چنین علائمی، نمی‌توان در خصوص جدی بودن بیماری و نیاز به مداوای آن اظهار نظر کرد. چون تشخیص بیماری‌های قلبی و اعلام نظر نهایی باید توسط پزشک متخصص قلب انجام شود. یک وضعیت برعکس هم برای چنین شرایطی وجود دارد.

یعنی نوع آریتمی بسیار خطرناک و تهدید‌کننده بوده ولی هیچ نشانه ظاهری برای آن وجود ندارد. سکته‌های مغزی و نارسایی قلبی از پیامد‌های این نوع خطرناک از آریتمی قلب هستند.

دلیل آریتمی قلبی چیست؟

دلایل بسیار مختلفی برای ابتلا به آریتمی قلب وجود دارد. در واقع هر عاملی که باعث نوسان ضربان طبیعی قلب شود، آریتمی به حساب می‌آید. برخی از دلایل ایجاد اختلال در ریتم قلب، ژنتیکی و تعدادی دیگر اکتسابی هستند. موارد زیر از جمله شایع‌ترین دلایل بروز آریتمی قلبی در افراد است:

انواع آریتمی قلب

عارضه قلبی ارثی

در این وضعیت، اندازه قلب نوزاد هنگام تولد طبیعی است. اما به مرور زمان و همزمان با رشد فرد، عضلات قلب تغییر کرده و توسط بافت اسکار و چربی احاطه می‌شوند. «دیسپلازی بطن راست آریتموژنیک»، نام یکی از عارضه‌های قلبی ارثی است که فرد را در معرض ابتلا به آریتمی قلبی قرار می‌دهد. بنابراین ممکن است حتی با عارضه آریتمی قلبی در نوزادان نیز روبه‌رو باشیم.

ناهنجاری‌های مادرزادی

دلیل دیگری که برای آریتمی قلب وجود دارد، نقص‌های مادرزادی است. این نقص مربوط به سیستم الکتریکی قلب است که در نوزادی خود را نشان نداده و در بزرگسالی فرد را درگیر می‌کند.

تغییرات بدنی

علت دیگری که برای آریتمی قلب وجود دارد، تغییرات بدنی همزمان با افزایش سن است. فیبریلاسیون دهلیزی یکی از انواع آریتمی‌های قلب در سنین بالا است.

چون معمولاً افراد بالای ۵۰ سال را به خود درگیر می‌کند. احتمال بروز این بیماری همزمان با افزایش سن بیشتر می‌شود. یعنی تقریباً از بین هر ده نفر آدم بالای ۸۰ سال، یک نفر دچار چنین بیماری خواهد شد.

وضعیت‌های اکتسابی

گاهی اوقات دلیل بروز ضربان نامنظم قلب، به خاطر زخم ایجاد شده در فرد است. مثلاً فرد دچار حمله قلبی شده و زخم ناشی از آن دلیل آریتمی باشد. گاهی اوقات نیز اتصالی کوتاه در بافت اسکار رخ داده و بستر لازم برای بروز تاکی کاردی فراهم می‌شود.

در کنار چنین عواملی، لازم است تا یک سری تغییرات جدی در برخی رفتار‌های غذایی و فعالیت‌های خود داشته باشیم. چون موارد زیر از فاکتور‌های ارزشمند در ایجاد آریتمی هستند:

  • داشتن دیابت
  • بالا بودن سطح فشار خون
  • استعمال سیگار و مواد مخدر
  • مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکل
  • داشتن سابقه بیماری‌های قلبی
  • عملکرد نامناسب تیروئید
  • مصرف یک سری از مکمل‌های گیاهی، غذایی و دارویی
  • اختلال دریچه قلب مصنوعی

نحوه تشخیص آریتمی قلبی

تشخیص نوع آریتمی توسط دکتر آریتمی قلبی (ضربان نامنظم قلب) انجام می‌شود. یعنی صرفاً با مشاهده یک یا چندین نشانه از ضربان نامنظم قلب، نمی‌توان در خصوص نوع آن اظهار نظر کرد.

حتی پزشک متخصص نیز برای تشخیص نوع آریتمی، از آزمایشات و دیگر روش‌های کمکی همچون اکو قلب، تصویربرداری و دیگر روش‌های تست استفاده می‌کند. تست‌های زیر ازجمله رایج‌ترین شیوه‌های تشخیص آریتمی هستند:

تشخیص آریتمی

  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا MRI
  • توموگرافی کامپیوتری یا CT
  • تست تشخیصی الکتروکاردیوگرام
  • تست تیلت برای تشخیص سنکوپ
  • اکوکاردیوگرام 
  • تست ورزش یا استرس
  • تست Ep یا الکتروفیزیولوژی

روش‌های درمانی آریتمی قلب چیست؟

در اغلب موارد ضربان نامنظم قلب مقطعی بوده و نیازی به انجام عمل های قلب ندارد. چون آریتمی یک قلب سالم با عملکرد طبیعی، خیلی طول نمی‌کشد و به خودی خود درمان می‌شود. مگر اینکه یک عامل خارجی همچون شوک الکتریکی یا مواد مخدر دلیل تپش نامنظم قلب باشد. یا شاید علت اختلال در ریتم قلب نارسایی‌های قلبی بوده و نیاز به درمان سریع داشته باشد.

برای رفع این تپش‌های نامنظم، باید از دارو یا دیگر شیوه‌های درمانی آریتمی همچون «تخریب سلولی» استفاده کرد. تخریب سلولی برای از بین بردن سلول‌های تولید‌کننده سیگنال‌های غیرطبیعی قلب استفاده می‌شود.

البته این تنها یکی از چندین روش درمانی موجود برای تپش نامنظم قلب است و روش‌های دیگری نیز برای درمان ضربان نامنظم قلب وجود دارد. انتخاب هر کدام از این روش‌های درمانی باید توسط پزشک و بر اساس فاکتور‌هایی همچون سبک زندگی، سوابق پزشکی، سن و دیگر شرایط ظاهری بیمار انجام شود. در ادامه این بخش به تعدادی از این شیوه‌های درمانی آریتمی اشاره خواهیم کرد.

۱. کاشت دستگاه

در این روش، دستگاهی کوچک با ویژگی‌های منحصربه‌فرد در بخشی از بدن کاشته می‌شود. انتخاب این دستگاه باید متناسب با نوع آریتمی یا بیماری فرد باشد. مثلاً برای پایدارسازی ضربان قلب بیمار مبتلا به نارسایی قلب یا آریتمی تاکی کاردی بطنی، از ICD استفاده می‌شود.

ICD وسیله‌ای بسیار کوچک است که پالس الکتریکی را به عضله قلب می‌رساند. کاشت این دستگاه باعث تنظیم ضربان‌های خطرناک و نامنظم قلب می‌شود. اما برای درمان آریتمی قلبی برادی کاردی یا بیماری‌های بلوک یا نارسایی قلب، باید از دستگاه «ضربان ساز» استفاده کرد.

این دستگاه کوچک در زیر پوست و استخوان ترقوه کاشته می‌شود. ضربان ساز متشکل از یک سری سیم‌های نازک و بادوام است که پالس‌های منظمی را به قلب می‌فرستد. CRT نیز نوع دیگری از این دستگاه‌ها است که برای بهبود و کنترل نوع خاصی از نارسایی‌های قلبی ایجاد شده در اثر انقباضات استفاده می‌شود.

درمان آریتمی قلب

۲. استفاده از رویه‌های درمانی

ابلیشن قلب و کاردیوورژن دو روش دیگر برای درمان آریتمی قلب هستند. در روش کاردیوورژن، بیمار را بیهوش کرده و یک شوک دقیق و کنترل شده به قلب او وارد می‌شود.

این شوک باعث بازنشانی مجدد فلاتر دهلیزی یا فیبریلاسیون دهلیزی شده و فرد را درمان می‌کند. اما در روش ابلیشن قلب، باید یک سری سلول‌ها را سوزانده و از بین برد. چون این سلول‌ها باعث بر هم خوردن ریتم طبیعی قلب شده‌اند.

۳. درمان آریتمی قلبی با دارو

در برخی موارد نامنظم بودن ضربان قلب را می‌توان با مصرف دارو رفع کرد. به همین خاطر اکثر متخصصین قلب قبل از انجام جراحی یا کاشت دستگاه، شانس درمان با دارو را امتحان می‌کنند. مصرف این دارو‌ها با هدف بهبود وضعیت بیمار و کنترل آن تجویز می‌شود.

البته تعیین نوع دارو و دوز آن باید بر اساس سابقه پزشکی، دارو‌های مصرفی شخص و شرایط بیمار انجام شود. چون شاید دارو تجویز شده با قرص‌های مصرفی بیمار سازگاری نداشته و بی‌نظمی ضربان قلب بیشتر از قبل شود.

۴. تغییر سبک زندگی

ساده‌ترین روش درمان غیر طبیعی بودن ریتم قلب، ایجاد تغییر در سبک زندگی شخصی است. مثلاً شاید با انجام دادن منظم یک سری حرکات ورزشی و کنار گذاشتن مشروبات الکلی، ضربان قلب شما دوباره منظم شود. کاهش وزن، درمان آپنه خواب و حفظ فشار خون در سطح نرمال، از دیگر راهکار‌های درمانی ساده برای آریتمی قلب است.

۵. جراحی برای درمان آریتمی قلب

جراحی قلب، جزء آخرین راهکار‌های درمانی برای آریتمی است. یعنی پزشکان فقط زمانی از این روش درمانی استفاده می‌کنند که مجبور بوده و بدن فرد به درمان‌های دیگر جواب ندهد. روش ماز (مارپیچی) و بای پاس عروق کرونر از راهکار‌های جراحی برای درمان آریتمی قلب هستند.

در روش مارپیچی با ایجاد چند برش در دهلیز‌ها، یک الگوی بافت مارپیچی ایجاد می‌کنند. این بافت قادر به انتقال پیام‌های الکتریکی نبوده و مانع از انتقال پیام‌های سرگردان منجر به آریتمی می‌شود.

جراحی بای پس هم مخصوص بیمارانی است که در کنار غیر طبیعی بودن ریتم قلب، مبتلا به عروق کرونر شدید هستند. این جراحی به گردش جریان خون قلب کمک می‌کند.

۶. درمان آریتمی قلبی با گیاهان دارویی و طب سنتی

بیشتر مردم از عوارض مصرف دارو‌های شیمیایی مطلع هستند. به همین خاطر مصرف دارو‌های گیاهی را به خوردن قرص و شربت ترجیح می‌دهند. در طب سنتی نیز از خاصیت یک سری از گیاهان برای درمان آریتمی قلب استفاده می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

درمان آریتمی با گیاهان دارویی

البته فراموش نکنید که مصرف این دمنوش یا ترکیبات خانگی نمی‌تواند جایگزین دارو‌های شیمیایی باشد. چون قلب مهم‌ترین اندام بدن است و بی‌نظمی‌های ضربان آن را باید جدی گرفت. پس حتماً برای بررسی وضعیت سلامتی خود، به پزشک متخصص مراجعه کنید. موارد زیر از جمله رایج‌ترین دارو‌های گیاهی مؤثر برای درمان خانگی نامنظم بودن ضربان قلب هستند:

  • دمنوش میوه زالزالک و بادرنجبویه
  • مصرف تخم کدو و دانه کنجد
  • دمنوش دارچین
  • خوردن گلابی رسیده
  • دمنوش بومادران
  • مصرف ترکیب آب با یک قاشق چای خوری ملاس نیشکر سیاه
  • دمنوش سنبل الطیب
  • خوردن انگور سیاه
  • مصرف سبزیجات حاوی منیزیم مانند اسفناج، کلم یا برگ چغندر

ارتباط اختلال در ریتم قلب با معده چیست؟

جالب است بدانید که هرگونه اختلال در عملکرد اعضای بدن، باعث بر هم خوردن ریتم طبیعی ضربان قلب می‌شود. مثلاً قلب در واکنش به هورمون‌های ترشح شده در سیستم گوارشی، شروع به تپیدن می‌کند. پس بی‌نظمی ضربان قلب در زمان بروز مشکلات گوارشی امری طبیعی است.

البته گاهی اوقات این مشکلات معده و سیستم گوارشی باعث تشدید بی‌نظمی‌های ضربان قلب می‌شود. این حالت بیشتر برای بیماران درگیر با آریتمی PVC رخ می‌دهد.

ارتباط آریتمی قلب با کرونا

کرونا یک پاندمی شایع است که ریه و سیستم تنفسی را به خود درگیر می‌کند. اما تأثیرگذاری کرونا صرفاً بر این بخش از بدن نیست و باید منتظر کاهش اکسیژن خون باشیم. این موضوع در نهایت منجر به گرفتاری یا آریتمی قلبی خواهد شد. پس این خود دلیلی برای زیاد بودن آمار مرگ و میر کرونا نسبت به جوانان است.

عوارض نامنظم بودن ضربان قلب چیست؟

در اغلب موارد آریتمی گذرا بوده و پس از کمی استراحت، ریتم ضربان قلب منظم می‌شود. اما برخی از عوارض آریتمی قلب خطرناک هستند و شاید منجر به مرگ فرد شود. یکی از این عوارض جدی، سکته مغزی است.

چون غیر طبیعی بودن ریتم قلب باعث افزایش احتمال لخته خونی می‌شود. پس شاید این لخته خونی شکسته شده و از قلب به مغز منتقل شود؛ که باعث سکته مغزی خواهد شد. نارسایی احتقان قلبی، یکی دیگر از عوارض آریتمی است. دلیل این بیماری خطرناک، پمپاژ نشدن به موقع خون توسط قلب در دراز مدت است.

روش‌های پیشگیری از آریتمی

شاید پیشگیری از برخی عوامل ژنتیکی و ارثی برای آریتمی غیر ممکن باشد. اما آمار و ارقام ثابت کرده که بخش عمده‌ای از نوسانات ضربان قلب به خاطر سبک زندگی افراد است. مثلاً خوردن غذا‌های پرچرب، استعمال دخانیات یا مصرف مشروبات الکلی می‌تواند دلیلی برای ضربان نامنظم قلب باشد.

پس بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به آریتمی قلب، تغییر سبک زندگی است. با تنظیم یک برنامه ورزشی، محدود کردن مصرف کافئین و اجتناب از موارد اشاره شده، سلامت قلب خود را تضمین کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

تمامی اطلاعات موجود در این مطلب، با هدف آشنایی مخاطب با آریتمی قلب و نشانه‌های آن تهیه شده است. پس هیچ کدام از نکات آن نمی‌تواند جایگزین معاینات پزشکی باشد. چون حتی ممکن است مصرف یک داروی گیاهی با داروی مصرفی شما تداخل داشته و جان شما را به خطر بیندازد. پس اگر نوسان ضربان قلب شما بی‌دلیل و مکرر باشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید. خبر خوب این است که در هر کدام از شهرهای ایران که هستید، می‌توانید به راحتی، نوبت متخصص قلب بگیرید و حضوری یا غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در تهران زندگی می‌کنید و علائم آریتمی قلبی را دارید، می‌توانید از میان 267 متخصص فعال در این شهر، نوبت دکتر قلب تهران را ثبت کنید.

دکتر قلب

آریتمی قلبی در جوانان و نوجوانان

عارضه آریتمی قلب بیشتر در افراد میانسال و کهنسال رخ می‌دهد. اما این به معنای مصونیت نوجوانان و جوانان در برابر این بیماری نیست. حتی آمار‌ها نشان داده که جمعیت جوانان درگیر با آریتمی قلب روز به روز در حال افزایش است.

حتی در بین افراد زیر ۳۵ سال هم افرادی وجود دارد که سابقه آریتمی دارند. دلیل بیماری این افراد صرفاً ناشی از عوامل ارثی نیست و گاهی اوقات فشار‌های روحی و روانی باعث اختلال در ریتم طبیعی قلب جوانان می‌شود. موضوعی که به نوبه خود جدی و نگران‌کننده است.

اریتمی قلبی و بارداری

اریتمی قلبی در زنان به نسبت مردان شایع‌تر است. یکی از دلایل این شایع بودن، بارداری است. بارداری بر ضربان قلب و گردش خون مادران تاثیرگذار است، به این دلیل که مادر برای رشد جنین، به خون‌رسانی بیشتری نیاز دارد و قلب باید خون بیشتری پمپاژ کند. اما جالب است بدانید که اکثر مادرانی که نارسایی‌های قلبی دارند، نوزادان سالم به دنیا می‌آورند.

آریتمی قلب را جدی بگیرید!

همانطور که در این مطلب مشاهده کردید، ما به طور کامل به بررسی موضوع آریتمی قلب و علائم آن پرداختیم. آریتمی قلب به خودی خود خطرناک نبوده و طی زمان کوتاهی رفع می‌شود. گاهی اوقات شما دچار اریتمی قلبی بعداز خوردن غذا شوید که دلیل آن افزایش خون‌رسانی قلب برای هضم غذا است. اما گاهی تکرار آن خبر از یک بیماری خطرناک داده و ممکن است جان فرد را به خطر بیندازد.

پس بهتر است با تجربه این علائم، به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات و بررسی‌های لازم، علت آریتمی قلب را تشخیص دهد. در این خصوص می‌توانید از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر تجربه این عارضه را داشته‌اید و می‌دانید که برای آریتمی قلب چه باید کرد؟ با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول آریتمی قلبی

دیابت، بالا بودن کلسترول خون و انسداد عروق کرونری از جمله این بیماری‌ها هستند.

عوامل ریسک فاکتور مانند چاقی، سبک زندگی نادرست، مصرف الکل، استعمال دخانیات و غیره از جمله این عوامل هستند.

آریتمی قلبی بیشتر در افراد مسن خود را نشان می‌دهد؛ اما این به معنای مصونیت دیگر افراد کم سن و سال نیست. چون شاید دلیل آریتمی ناشی از عوامل ژنتیکی و موروثی باشد که پس از مدتی ظاهر شده است.

تمامی آریتمی‌ها خطرناک نیستند. چون ضربان قلب شما در هنگام ورزش افزایش و در زمان استراحت کاهش پیدا می‌کند. ولی این بی‌نظمی ضربان قلب را نمی‌توان به عنوان عاملی خطرناک تلقی کرد؛ چون یک واکنش طبیعی به تغییرات بدن است.

اما اگر تغییرات ریتم قلب شما بدون دلیل، یا با تعریق همراه باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. چون شاید بی‌توجهی شما منجر به سکته مغزی یا نارسایی قلبی شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

188 دیدگاه در “آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب و 5 روش درمان آن!
  • سلام دکتر جان
    من دختری ۲۵ ساله هستم که یه مدته تو شرایط استرس زایی هستم و چند روز پیش که خیلی اضطراب داشتم توی طول روز همش چند دقیقه پیش میومد که حس میکردم قلبم یه ضربان رو جا میندازه و بعدش چندتا ضربان پشت هم میزنه … مثلا پنج دقیقه اینجوری بود بعد نرمال میشد تا یکی دو ساعت بعد دوباره میشد البته قبلا هم برام پیش مبومدم ولی نه پنج دقیقه مداوم و نه چندبار توی یک روز … اینبار انقدر شدید بود که میگفتم یکی از این دفعاتی که ضربان جا میتدازه یهو قلبم وایمیسه … در ضمن اون روز موقع پایین و بالا رفتن پله هم به شدت تپش قلب و تنگی نفس میگرفتم … فقط اینکه من سیگار میکشم و ارث بیماری قلبی از طرف عمو و عمه و مادربزرگ پدربزرگم دارم

    پاسخ
  • سلام
    ببخشید من یک جوان 17 ساله هستم و پیش سه فوق تخصص قلب رفتم و چندین بار نوار قلب و اکو قلب و تست ورزش انجام دادم اما مشکلی نبود و قلبم سالم بود فقط پرولاپس دریچه قلب دارم و ضربان قلبم همیشه نرماله اما الان سه ساله که من صداش رو می شنوم بنظرتون مشکلم چیه؟ لازمه که هولتر ریتم 24 ساعته انجام بدم یا اکوی سه بعدی یا سونوگرافی کالرداپلر؟ ضربان قلبم منظمه اما همیشه بالای 70 هست تا 100 و موقع راه رفتن تا 110 120 میره و موقع ورزش و انجام تست ورزش تا 179

    پاسخ
  • سلام و احترام، 26 سالمه حدودا یک سالی میشه گاها ضربان قلبم به شدت بالا میره، حالتی مثل تنگی نفس بهم دست میده و دچار سرفه شدید میشم و گاها قفسه سینه ام درد میگیره… ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخير من بعضي وقتا تپش قلب ميگيرم با دستگاه انذاره ميگيرم بين ٧٥تا ٨٠ ولي يه دفعه انگار يك ثانيه استپ ميكنه بعد ميزنرمال ميشه شايد هر چند ماه يك بار اينطوري بشع ٣ بار اكو دادم گرفت هيچ مشكلي نيست نوار قلب چند بار دادم مشكلي نبوده و مشكل رفلاكس معزه هم دارم

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید خدمت شما، ،بنده خانمی ۴۵ ساله هستم و دوساله تپش قلب دارم اکو و نوار دو مرتبه انجام شده ونرمال بوده ،،هولتر و تست ورزش هم انجام دادم گفتن ضربانات قلبت بالاست ولی کوتاهن ،،و قرص کنکور دو و نیم روزی نصف میخورم چون فشارم پایینه و فشارم ۸ روی ۵ هم میرسه،،در ضمن من ویتامین ب ۱۲ ،،۱۸۶ هست که دکتر آمپول نوروبیون ۳ عدد دادن و قرص متازیرو۴۷ و نیم دادن گفتن شاید این بهتر باشه ،،سوالم از خدمت شما اینه با وجود فشار پایین ایا این دو قرص کدام بهتره که استفاده کنم و ایا آمپول نوروبیون برای آریتمی منع مصرف داره چون از موقعی زدم تپشام بیشتر شده ،،ممنونم از راهنماییتون، ،

    پاسخ
  • سلام. من اکو رفتم و هولتر هم وصل کردم ولی اون موقع ها دچار این حالت نشدم که ثبت بشه . انگار از هر چند ضربان نرمال یهو ضربان جوری میشه که احساس میکنم قلبم از داخل بزرگ شده و به سمت چپ کشیده میشه جوری که نرمال نبودن قلبمو از روی بدنم کامل می‌بینم. از طرفی بهم سرفه کوتاه میاره.

    پاسخ
  • سلام.اگر ضربان نبض مچ دست به این شکل باشه که دوتا بزنه، مکث بشه، باز دوتا بزنه، باز مکث … نشونه چیه؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من یکی دو بار چون احساس کردم قلبم تندتر می‌زنه که هنگام حرکت یک دفعه ای این حالت پیش میاد نبضم رو از گردن گرفتم همیشه منظم بوده فقط دو یا سه بار اتفاق افتاده که احساس کردم یک ضربان جا افتاده قبلا نوار قلب دو بار گرفتم و اکو هم شدم ولی مشکلی نداشته ممکنه در نوار قلب نشون نده ؟هیچ حالت خاص سرگیجه و … برام پیش نمیاد و تعداد ضربان بالا نیست چطور باید مطمئن بشم که آریتمی دارم یا نه ؟

    پاسخ
  • سلام، وقت بخیر
    من پارسال آنژیوگرافی انجام دادم بخاطر تپش قلب ولی الان دوباره تپش قلب میگرم طوری ضربان قلبم 150 بود
    امکان داره نامنظمی ضربان قلب گرفته باشم؟
    17ساله هستم

    پاسخ
  • سلام دکتر من استرالیا زندگی میکنم
    یه مشکلی دارم دو ساله قلبم مثل قبل نیست نمیدونم مشکل چیه دکتر رفتم نوار قلب گرفتم عکس گرفتم میگن هیچیت نیست
    ولی من مشکلم اینه خودم حسش میکنم یه تپش نامنظم داره و همیشه هست وقتی دراز بکشم قشنگ حسش میکنم مثلا اینجوریه (ضرب ضرب ضرب۳ ثانیه مکث یه ضرب محکم ) و حین این مکث کردنه احساس یه شوک میکنم محکم بعضی وقتی موقعی که تازه میخوام بخوابم یه شوک میده بهم همون تپش نامنظمه چند دفعه اتفاق میوفته تا بخوابم
    غیر اینم موقع برخواستن یا زیر اب داغ رفتن هم تپش قلبم بشدت زیاد میشه و محکم میزنه یهو عادی میشه
    نمیدونم چیکار کنم بیمارستانم رفتم دو سه دفعه میگن چیزیت نیست
    از استرس نیست چون همیشه هست و من همیشه استرس ندارم
    ممنون میشم راهنمایی کنید چیکار کنم
    من قبلا سیگاری بودم و ترک کردم
    مشکل معده هم دارم اچ پیلوری و اسید معده

    پاسخ
  • سلام
    من ۲۵ سالمه و خانم هستم. بنده زمان استراحت ضربان قلب حدود ۹۰ تا ۹۵ دارم و خیلی اوقات هنگام استراحت تپش قلب میگیرم و ضربانم تا ۱۲۰ بالا میره و اینجور مواقع حس میکنم یکی دو ضربان جا می افته و یک دفعه یه ضربان محکم میزنه. امروز صبح هم این اتفاق برام افتاد که سرگیجه و حالت تهوع شدید برام ایجاد کرد که بعد از یه مدت خوب شدم. پزشک قبلا مراجعه کردم بدون هیچ ازمایشی گفتن تو سن شما بعیده. ولی میخواستم بدونم نظر شما چیه؟ در ضمن من سیگار میکشم و ارث بیماری قلبی از طرف پدر و مادر هر دو را دارم

    پاسخ
  • سلام پسری 25 ساله هستم استرس شدید دارم و بعضی وقت ک نبض دستام‌ را میگیرم بعضی وقت دست چپم نبض نمیزنه بعضی وقت هم دست راست میشه کمکم کرد

    پاسخ
    • سلام من اریتمی قلبی گرفتم ورزش سنگین کردم اینطوری شدم ایا خوب میشم ؟

      پاسخ
      • سلام
        آریتمی قلبی از چه نوعی؟

  • سلام من دوساله آریتمی دارم دارو پرانول10 و دوا دکتر رفتم خوب نشدم خلاصه بگم متوجه شدم نیم ساعت بعد از خوردن نمک آریتمیم شروع میشه ،بعد از قطع نمک در زندگیم الان نه دارو میخورم نه آریتمی دارم

    پاسخ
  • سلام.وقت بخیر
    من ۱۹ سالمه و چندماه میشه کم کاری تیروئید دارم و قرص لووتیروکسین مصرف میکنم و تازگی متوجه شدم ضربان قلبم نامنظمه انگار دوتا پشت سر هم میزنه بعد یدونه یواش میزنه.بعضی وقتا هم تنگی نفس دارم.
    میخواستم بدونم مشکل قلبم چیه و اینکه آیا اینا بخاطر تیرو ئیدمه و با خوب شدن تیروئیدم مشکل قلبم حل میشه ؟

    پاسخ
  • با سلام .
    من دو هفته هستش که تپش قلب دارم و شب ها هم تشدید میشه . در حالت عادی هم نامنظم هستش ضربان قلبم و در کنارش سرگیجه شدید و احساس سبک سری و حالت تهوع و خستگی شدید دارم …. همراه با درد وسط قفسه سینه
    آیا خطرناکه؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۳۴ ساله هستم رفتم دکتر قلب نوار قلب گرفتن گفتن باید ۲۴ ساعت هولتر وصل کنن بعد از ۲۴ ساعت گفتن ضربان قلبم نا منظم بعد قرص کنکور کور ۲/۵تجویز کردن الان حدود یه ساله دارم مصرف میکنم ایا باید ادامه بدم ؟

    پاسخ
  • سلام. خسته نباشید . من ۲۶ سالمه و گاهی احساس میکنم ضربان قلبم نامنظم میشه و احساس بدی بهم دست میده . انگار سرم گیج میشه . اکو و نوار قلب هم دادم و مشکلی نبود . چه علتی میتونه داشته باشه؟

    پاسخ
  • سلام
    من یه مدت فشاره خون دارم،از خودم یه وقت هایی متورال ۵۰ یا کامل یا نصف میخورم،امشب فشار گرفتم درمانگاه گفتن ضربان قلب مقداری نوسان داره،بیمارستان رفتم نوار قلبی دادم دکتر عمومی دیدن گفتن یه مقدار نا منظمه،به شدت هم استرسی هستم،سر درد و چشم درد هم ول نمیکنه،انگار چشمام میخواد بترکه در صورتی که فشارم الان ۱۴ هستش،ضربانم نوسنان داره حدود ۱۰،۱۵ فکر میکنم.

    پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه
    من بعضی مواقع حس میکنم ریتم ضربانم تغییر میکنه کلا یه جوری انگار قلبم برا چند ثانیه وایمیسته که خودمم یهو عین برق گرفته ها یهو میپرم بعضی مواقع هم ضربان کمتر از ۶۰ تا تو یه دیقه میشه و وقتی میدوم قلبم خیلی خیلی تند میتپه که دیگه واقعا نفسم درنمیاد
    دکتر هم نرفتم و وقتی از فشارسنج استفاده میکنم ضربان نامنظم رو نشون میده مشکلی دارم؟

    پاسخ
  • سلام چندماهی پیش اول صبح درحالت طبعی نرمال درمحل کارم کنترل بدنم را ازدست دادم ولوشدم روزمین همکارام بلندم کردن رفتیم بیمارستان اورژانس جریانوصحبت کردیم معینات وضربان قلب انجام داد فردی مسئول گرفتن نوارقلب بعدازگرفتن نوارقلب سراسیمه به اتاق دکتررفت بعدچندثانیه بادکتر برگشت به محض رسیدن دکتردکتره انگشت هاشوبه ام نشون دادچنده گفتم به اش اماخودم تواون موقع حالم نورمال بود سریعه واکسژن ودستگاه علایم حیاتی بخ ام وصل کردن وبردنت بخش مراقبت های ویژه متخصصان قلب اومدبعدیک ساعت باهم حرف میزدصحبت میکرد به دستگاه اشاره میکرد ازمن سطح هوشیاری مو میپرسید جواب میدادم گفتن باید بستری بشه تاعلایم قلبش چک بشه چیه چندبارپرسیدم جواب ندادن چندساعت موندم با اصرارودادبیداد که میخاید برامن الکی حزینه بتراشید ازبیمارستان اومدم بیرون بارضایت خودم رفتم خونه تاشب خوب بودم شب دوباره حالم بدشد رفتم درمنگاه محلمون هیچی نگفتم دکتر اون فشارسنج گذاشت رودستم فشاروبگیره چندبارگرفت دستگاه شونگاه کرد رفت یه دستگاه دیگه آورد فشاروگرفت بانبض دستم منوگفت سریع بریم برانوارقلب اونجا دوباره همین جریان بیمارستان پیش آمد میخاستن ببرن بیمارستان خودم نرفتم چون فک میکردم حالم خوبه باهرترفندبودازآمبولانس پیاده شدم رفتم خونه فرداش به متخصص قلب مراجعه کردم اکوونوارقلب گرفت گفت باید بستری بشی پرسیدم چرا گفتش ضربان قلبت بیست یک دواستیش گفتش باید دستگاه باید وصل بشه به انا چندتاقرص داد خوردم همون جا برگشتم خونه دیگه نرفتم بعد چندما الان کمی درقفسی سینه ام احساس سنگینی میکنم مشکلی ممکه پیش بیاد

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید من بعضی اوقات در مدت زمان خیلی کم حدود ۴ تا ۵ ثانیه احساس میکنم وقتی که ضربان قلبم میزنه نفسم بهش ضربه میخوره یک همیچین حالتی رو داره انگار نفسم داره بریده میشه بعد از هر ضربان خواستم بدونم چه مشکلی دارم

    نارسایی دریچه میترال در سطح mild دارم سه سال پرانول مصرف میکنم و الان حدود سه هفته ایی هست در حال قطع کردن اون هستم البته قبل از قطع پرانول هم این اتفاق میوفتاد

    پاسخ
    • متأسفانه من هم دچار این حالت میشوم اما نمی توانم برای دکتر این حالت رو تشریح کنم. البته من بعد از سکته قلبی دچار این حالت شدم .این حالت انقباضی ناگهانی که مثل ضربه می مونه ،به ناحیه زیر قفسه سینه فشار ناگهانی وارد می‌کنه و سبب سرفه میشود.البته این پروسه هر یکی دو دقیقه یکبار و کمتر از یک ثانیه طول میکشد و بعد از حدود یک ساعت کمتر یا بیشتر تموم میشه.

      پاسخ
    • سلام عزیز
      متوجه منظورتون نشدم؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۳۸ساله هستم و در موقع استراحت و خوابیده ضربان قلبم بین ۶۵تا ۹۰ هست و موقعی که بلند میشم یعنی سرپا وایمیستم ضربانم تا ۱۲۰ میره وقتی میشینم سریع میاد ۹۰ و موقع ورزش شدید نه قلب درد دارم نه نفس تنگی آیا طبیعیه این مشکل یا کم خونی دارم؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین امابهتره جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید تا براتون چکاپ هم بده

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دختر ۴۰ ساله هستم سالی دوسه بار شبا موقع خواب قلبم ب مدت یکی دو ساعت اصلا نمیزنه و اینو من متوجه میشم حتی دستمو رو قلبم میزارم هیچ تپشی رو حس نمیکنم،ممکنه این اتفاق بیفته؟ ب هرکی میگم میگن غیرممکنه،دکتر نرفتم،افتادگی دریچه میترال دارم و تا چند سال پیش سالی چندبار تپش قلب شدید میگرفتم تاجاییکه یکساعت طول میکشیداین تپش و با سردرد و خفگی همراه میشد…

    پاسخ
    • سلام عزیز
      همچین چیزی غیر ممکن

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۳۱ سالمه مرد هستم و الان تقریبا یکی دوساله ضربان نامنظم دارم و شانه هام .کتف هام و‌ قفسه سینه ام و پشتم به صورت چرخشی درد میکنه .چندبار تا حالا نوار قلب و اکو تست ورزش و هولتر انجام دادم همش میگن چیزیت نیست از استرسترسه و جواب درستی نمیگن.
    ولی واقعا اذیتم میکنه چندبار در روز ضربان نامنظم میزنه و گاهی تک ضرب ممنون میشم اگه شما راهنماییم کنید سپاس

    پاسخ
    • سلام
      اگر pvc هست و همه بررسی ها نرماله و کارکرد قلب سالمه نگران نباشین
      میتونین جهت اطمینان خاطر به فلوشیپ آریتمی مراجعه کنید
      اگر استرس دارین باید درمان شه
      قهوه و چای پررنگ و کافیین هم مصرف نشه

      پاسخ
  • سلام
    من دختر هستم ١٣سالمه
    الان 4 ماهه تپش قلب شدید جوری که حس میکنم قلبم میخواد از جاش دربیار درکنار تپش قلب تنگی نفس هم میگیرم جوری ک تحمل کردنش واسم خیلی سخته وقتی خیلی احساس خستگی و سرگیجه دارم
    ی مشکلاتی پیش اومد که این وضعیت و بدتر کرد

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بهتره با توجه به اینکه علایم آزاردهندس و تنگی نفس هم دارین، به فوق” تخصص قلب اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دختری 15 ساله هستم…حدودا 2 الی 3 سالی هستش که ضربان قلب شدید دارم و هنگام ورزش هم ضربان قلب بسیار شدید در حد 200 رو تجربه میکنم ضربان قلب عادی 130 به بالا هستش و بعضی مواقع هم دچار نفس تنگی میشم…چند باری هم درد بسیار شدید قفسه سینه رو تجربه ردم که اون لحظه انگار کل بدنم فلج شده بود و متاسفانه ادم بسیار استرسی هستم…یک مدت به دستور پزشک قرص کنکور رو مصرف میکردم که در اون مدت ضربان قلبم رو به عادت تقریبا نرمالی رسونده بود ولی بعدش مصرف رو قطع کردم…ایا با این علائم نیاز به مراجعه به دکتر قلب هست یا ممکن هست به خاطر اضطراب و استرس باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله در حد ۲۰۰ حتما لازمه به متخصص” قلب
      یا فلوشیپ آریتمی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۶ سالم هست
    بر اثر استفاده بیش حد حشیش دچار به حمله قلبی شدم و الان دو سال هست که بی نظمی قلب دارم
    سال قبل ویزیت کردم ۲ ثانیه پاوز دارم دکتر گفت همه چی خوبه لازم به دارو نیست
    و لی بی نظمی قلب من خیلی واضح هست
    ولی هیچ مشکللی ندارم لازم هست هر سال ویزیت کنم یا با همین بی نظمی عادت کنم و زندگی کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر منظورتون pvc قلبی هست، درصورتی که کارکرد قلب خوب باشه و تعدادش در هولتر کم باشه ، با دارو و ورزش کنترل میشه و باید هر سال ویزیت بشین
      بهتره به فلوشیپ آریتمی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من قرص پروپرانولول میخورم بعدقطع میکنم دوباره همینجوری تکرارمیکنم نامنظم میخورم شنیدم عوارضش خطرناکه اگه نامنظم بخوری درست؟17 ساله هستم

    پاسخ
    • سلام
      علت مصرف چی هست؟ و تجویز متخصص قلب هست؟

      پاسخ
  • سلام من ۴۰ سال دارم وضربان قلب من نامنظم است خطری ندارد

    پاسخ
    • سلام
      بی نظمی ضربان قلب انواع مختلفط داره که بسته به نوع درمان و خطراتش متفاوته، بعضی از انواعش خطرناکه و باید درمان بشه
      باید زیر نظر متخصص” قلب باشید

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    دختری ۱۸ ساله هستم مدتیه که احساس تپش قلب شدید دارم به طوری که کاملا میتونم کوبیدن قلب رو حس کنم
    ضربانم هم معمولا خیلی بالاست
    با فشارسنج دبجیتال اندازه گرفتم در حالت استراحت فشارم ۱۵ رو ۸ و ضربان ۱۳۰ نشون داد
    با توجه به این که در شرایطی هستم که استرس بالایی رو تحمل میکنم ممکنه این شرایط ناشی از استرس باشه یا ممکنه مشکل قلبی باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید بررسی بشین از نظر قلبی و نوارقلب و اکو بدین
      با توجه به علایمتون به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب.اقام ۵۶ سالشه دوماه پیش تعویض دریچه میترال وایورت انجام داده ویکی از رگهای قلب هم ۵۰درصد انسداد داشته پیوندشده
    هنگام پیاده روی خسته میشد دوروزحالت تهوع و بالای نافش درد میکرد هیچی نمی‌توانست بخوره۵ روز پیش به بیمارستان مراجعه کردیم درضمن موادمخدر ازنوع شیره میخوره الان خداروشکربهتره ولی بستریه ضربان قلبش ۹۰تا ۱۲۰ نوسان داره دکتربراش آزمایش روماتولوژی نوشته لطفا ممنون میشم که راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید، بعد از تعویض دریچه و اقدامات قلبی ممکن نیاز به پیگیری و مانیتور دقیق باشه

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالم هست و فشارم رو که اندازه گیری میکنیم ۱۵,۱۴,۱۳ میاد و آخرین بار که دکتر عمومی اندازه گرفت ۱۴ شد و گفت که به یه دکتر قلب بریم و من خودمم احساس میکنم که قلبم خیلی تند تند میزنه و گاهی هم آروم میشه

    پاسخ
    • سلام
      بله لازم ویزیت شین
      و به فوق” تخصص قلب اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب خدمت شما
    خانم دکتر پسرم ۸ساله هست یه روز در حد چند ثانیه گفت قلبم درد میگیره من ترسیدم بردم پیش متخصص قلب اطفال برای چکاب نوار قلب و اکو کرد گفت نوار قلب مشکل داره گفت به جای اینکه اول دهلیز بزنه بعد بطن برای پسرت اول بطن میزنه بعد دهلیز توی اکو هم کمی افتادگی دریچه دید که گفت خیلی کم هست اصلا مهم نیست الان براش تست ورزش و هولترا نوشته میخواستم بدونم دلیل و درمان این مشکل که آقای دکتر گفتند ضربان قلب شون برعکس میزنه چیه ؟خواهشا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اصلا نگران نباش
      نوار قلب به تنهایی کافی نیست
      باید هولتر و تست ورزش مشخص شه
      در ضمن بهتره پزشکش فوق” تخصص قلب اطفال باش

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    دختر 23 ساله ام تقریبا دو الی سه سال میشه که دچار ضربانات نامنظم قلبی ام به حالت جا انداختن یک ضربان یا یک ضربان اضافه که مدتی هم هنگام ضربانات درد قفسه سینه داشتم ،
    و اما اخیرا ضربانات کاملا بی نظمی داشتم و بی نظم بودنش رو حس میکردم
    و گاهی درد در دست چپ از شانه تا پایین و سمت چپ قفسه سینه را داشتم البته لازم به ذکره که میزان استرسم هم بالا بوده
    و به طور کلی هم از نظر روحی چند ماهیه که دچار افسردگی شدید هستم اوایل هم به مدت سه ماه دارو های سیتالوپرام20 و پوکساید5 همچنین پرانول10 مصرف داشتم که الان تقرببا سه ماهه دارو مصرف نمیکنم
    ممکنه راهنماییم کنید
    آیا این ضربانات همان پی وی سی هست یا ممکنه فیبریلاسیون دهلیزی یا بطنی باشه؟
    و به طور کلی خطرناکه؟ متاسفانه شرایط مراجعه به متخصص رو ندارم
    نکته دیگر هم اینکه قبلا هم از طریق معاینات مدرسه ام پرولاپس میترال تشخیص داده شده،
    و کلا تپش قلب هم زیاد میگیرم.

    از قبل بابت راهنماییتون ممنونم.

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      ضربان نابجا به طوری که انگار قلب یک استپ میکنه و بعد یه ضربه محکم میزنه و حالت ریختن دل داره به نفع pvc هست
      اما حتما و حتما لازم ویزیت شین و اکو بدین تا از سلامت ساختار قلب مطمئن شین
      در ضمن تعداد pvc ها هم مهم هست
      به متخصص” قلب یا فلوشیپ آریتمی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من18سالمه… ی مدتیه قلبم تندتند و ناهماهنگ میزنه و بعضی مواقع صبحا ک بلند میشم سمت قلبم ی حالت بدی دارم..نوار قلبم دادم گفتن ک مشکلی نداری از استرسه ولی تو حالت عادی اینجوریم..!

    پاسخ
    • سلام
      اگه احساس بی نظمی دارین با نظر متخصص قلب ، اکو بشین و هولتر ۲۴ یا ۴۸ ساعته ببندین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من ۲۲سالمه هر چند وقت یک بار قلبم یکم میسوزه در حدی که نمیتونم نفس بکشم و نفسمو حبس میکنم ولی بعد از چند دقیقه خوب میشم، شونه چپمم بعضی وقتا تا کتف خیلی درد میگیره و وقتی که استرسم دارم دلم میریزه پایین .دیشب که خواب بودم تو خواب ضربان قلبم یهو خیلی رفته بود بالا انگار تو چنگ باشه و فشارش بدن این احساسو داشتم بعد که بیدار شدم همینجوری ضربانش خیلی بالا بود و بعد چند دقیقه خوب شد صبح که بیدار شدم احساس یک درد خیلی کم دارم تا حالا دکترم نرفتم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال باید به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من ۲۲سالمه هر چند وقت یک بار قلبم یکم میسوزه در حدی که نمیتونم نفس بکشم و نفسمو حبس میکنم ولی بعد از چند دقیقه خوب میشم، شونه چپمم بعضی وقتا تا کتف خیلی درد میگیره و وقتی که استرسم دارم دلم میریزه پایین .دیشب که خواب بودم تو خواب ضربان قلبم یهو خیلی رفته بود بالا انگار تو چنگ باشه و فشارش بدن این احساسو داشتم بعد که بیدار شدم همینجوری ضربانش خیلی بالا بود و بعد چند دقیقه خوب شد صبح که بیدار شدم احساس یک درد خیلی کم دارم تا حالا دکترم نرفتم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با توجه به شرح حالتون
      به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۹سالمه الان چندوقته که به طور نگهانی قلبم تند بعد خیلی اروم میزنه و خیلی آزاردهنده اس بیماری قبلی هم ندارم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر حقیقتش من مواد مصرف میکردم رفتم پیش دکتر ترک مواد ایشون قرص بهم داده الانا دیگه اخراشه ولی انگاری وقتی مصرف میکنم تپش قلبم نا منظم میشه دلم حری میرزه پایین دوتا درمیون میزنه میخوام بخوابم از بس بد میزنه نمیتونم بخوابم راهنماییم میکنید ممنون میشم در ضمن من ۴۳ سالمه

    پاسخ
    • سلام
      باید نوار قلب و اکو بدین و درصورتی که تعداد این حالت زیاد باشه هولتر برای چک ۲۴ یا ۴۸ ساعته بسته شه
      به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    من چند روز پیش ساعت 2 شب درحالی دراز کشیده بودم با شنیدن یه اتفاقی با سرعت از جام بلند شدم
    ک بشدت تپش قلب گرفتم اما خیلی عجیب بود اینبار اینکه بعد اوج تپش برای مدتیم طول کشید حدود 10 دقیقه من دچار تپش نامنظم و غیر عادی شدم به اینصورت که چند ثانیه عاپی تپش داشتم اما یهو ریتم تندتر میشد و هی از تند به آهسته چ دوباره تند میزد قلبم
    تا 5 شش0ساعت طول کشید ک از صبح فرداش منظم شد
    میخواستم ببینم خطری تهدید میکنه یا نه؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اگر بالای ۴۰ سال هستین به متخصص قلب مراجعه کنید
      در غیر اینصورت ب برید یک نوار قلب بگیرید و اگر خوب بود
      در صورت تکرار شدن علایم حتما هنگام علایم نوار قلب بگیرد

      پاسخ