تخصص قلب و عروق چیست و متخصص قلب و عروق کیست؟

تا به‌حال، برایتان این سوال پیش آمده که تخصص قلب و عروق چیست و دکتر قلب کیست؟ اصطلاح قلب و عروق یا همان کاردیولوژی از واژه یونانی «کاردیا» گرفته شده که به قلب اشاره دارد و «لوژی» نیز به معنای «مطالعه» است. این تخصص، شاخه‌ای از پزشکی است که به بیماری‌ها و اختلالات قلب مربوط می‌شود. منظور از مشکلات قلب هم مواردی است که به‌طور مادرزادی یا بیماری‌های اکتسابی مانند بیماری عروق کرونری یا نارسایی احتقانی قلب ایجاد شده‌اند. پزشکانی که در زمینه قلب تخصص دارند، متخصص قلب نامیده می‌شوند؛ این افراد مسئولیت مدیریت و درمان انواع بیماری‌‌های قلبی را برعهده دارند. جراحان قلب هم پزشکان متخصصی هستند که اقدامات جراحی را برای اصلاح اختلالات قلبی انجام می‌دهند.

در این مقاله درباره تخصص قلب و عروق، دکتر قلب، تحصیلات تخصص قلب و عروق، درمان بیماری‌های قلبی و موارد مربوط به این حیطه تخصصی می‌گوییم. مطالعه مطلب به حدود ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

اگر پرسشی درباره تخصص قلب و درمان بیماری‌های قلبی دارید، در همین صفحه و در پایان مقاله مطرح کنید تا پزشک به شما پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند پنهان کردن

تخصص قلب و عروق چیست؟

تخصص قلب و عروق شاخه‌ای از پزشکی است که به مطالعه قلب و عروق، بیماری‌ها و اختلالات تاثیرگذار بر سلامت قلب و عروق می پردازد. منظور از قلب، عضله تپنده‌ای است که خون‌رسانی به اعضای بدن را به‌ عهده دارد.

عروق هم که شریان‌ها، یعنی رگ‌های خونی بزرگی هستند که خون سرشار از اکسیژن و مواد مغذی را از قلب به اعضای دیگر بدن می‌برند.

بنا به تعریف سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (cdc)،

اصطلاح «بیماری قلبی» به چندین نوع وضعیت قلبی اشاره دارد. شایع‌ترین نوع بیماری قلبی، بیماری عروق کرونر (CAD) است که می‌تواند منجر به حمله قلبی شود. با مراجعه به‌موقع به متخصص قلب، این مشکلات حل می‌شوند.

اگر بخواهیم به‌طور دقیق اشاره کنیم که زمینه فعالیت های تخصص قلب و عروق چیست و بر چه مواردی تمرکز دارد، باید موارد زیر را نام ببریم؛ تشخیص و درمان موارد زیر:

  • نقایص مادرزادی قلب
  • بیماری عروق کرونری
  • بیماری عروقی
  • اختلالات ریتم قلب
  • نارسایی قلبی

برعهده پزشکان این تخصص است. همچنین که متخصص قلب، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی عروقی دارد. این مشکلات، یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر دنیا هستند.

تخصص قلب چیست و چه بیماری‌هایی را درمان می کند؟

دکتر قلب کیست؟

متخصص قلب پزشکی است که بیماری‌ها و شرایط سیستم قلبی عروقی (قلب و عروق خونی) را درمان می‌کند. اختلالات ریتم قلب، بیماری عروق کرونر، حملات قلبی، نقص‌ها و عفونت‌های قلبی و دیگر اختلالات قلبی، از جمله بیماری‌هایی هستند که توسط این متخصصان، بررسی و درمان می‌شوند. برای متخصص‌شدن در رشته قلب، نیاز به سپری‌کردن دوره پزشکی عمومی است. پس از آن، پزشکان باید ۲ سال طرح درمانی را در بیمارستان بگذرانند و برای تخصص آماده شوند.

پس از اینکه پزشک عمومی در تخصص قبول می‌شود، به ۳ تا ۴ سال زمان نیاز دارد تا بتواند متخصص یا همان دکتر قلب شود. دوره‌های فوق تخصص هم ۲ تا ۳ سال طول می‌کشند. برای دریافت فلوشیپ یا تخصصی ویژه در زمینه‌ قلب و عروق، باید دست کم 18 ماه زمان را صرف شرکت در دوره‌ای آموزشی نمایید.

تخصص قلب و عروق چه فوق تخصص‌ها و فلوشیپ‌هایی دارد؟

حوزه تخصصی قلب و عروق، گسترده است. قلب، عضوی بسیار حساس است و برخلاف جثه کوچکش، از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که هر کدام، اهمیت بسیار زیادی دارند. همین حساسیت بخش‌های مختلف قلب باعث شده که تخصص‌ها و زیرشاخه‌های مختلفی در زمینه درمان قلب، وجود داشته باشد. از این رو، متخصصان قلب می‌توانند در زمینه‌های زیر تحصیل را ادامه بدهند و فوق تخصص و فلوشیپ دریافت کنند:

توصیه می‌کنیم که قبل از مراجعه به پزشک قلب، به تخصص فلوشیپ او توجه کنید. در ادامه، هر کدام از این فلوشیپ‌ها را بررسی خواهیم کرد:

متخصص قلب و عروق عمومی

مراقبت و درمان بزرگسالان مبتلا به بیماری‌های قلبی، برعهده متخصص قلب و عروق عمومی است. این متخصص، با به عمل آوردن آزمایش‌های مختلف، وضعیت قلب بیمار را تشخیص داده و در صورت قطعی بودن تشخیص، درمان را آغاز می‌کند. این تخصص، گاهی بیماران خود را به دیگر متخصصین فلوشیپ‌های دیگر قلب و عروق، ارجاع می‌دهد. کلسترول بالا، گرفتگی عروق قلبی یا واریس، توسط پزشکان تخصص، درمان می‌شوند.

تخصص اینترونشنال کاردیولوژی

بیماری‌هایی همچون نارسایی قلبی یا ریتم غیرطبیعی قلب و مشکلات مادرزادی قلبی، توسط کاردیولوژیست‌ها درمان می‌شوند. پزشکان این تخصص، بر درمان مشکلات قلبی و عروق خونی، تمرکز دارند. بیماری‌های دیگری همچون آریتمی، عفونت قلب یا فشار خون بالا، توسط تخصص اینترونشنال کاردیولوژی، درمان و کنترل می‌شوند. این شاخه، بخشی از طب داخلی قلب است و تفاوت زیادی با جراحی قلب دارد.

تخصص الکتروفیزیولوژی

پزشکان تخصص الکتروفیزیولوژی، به بررسی ضربان‌های کند (برادی کاردی) و ضربان‌های تند قلب (تاکی کاردی) در اثذر تپش قلب، می‌پردازند. متخصصان الکتروفیزیولوژی، راه‌های شناخت و درمان سنکوپ را بررسی می‌کنند که یکی از حالت‌های متداول و خطرناک مشکلات قلبی است. تعبیه و نصب انواع باتری‌های قلبی (ضربان‌ساز و شوک‌دهنده)، یکی از وظایف دیگر متخصص الکتروفیزیولوژی است.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

تخصص اینترونشنال کاردیولوژی کودکان و نوزادان

تشخیص، درمان و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی در سنین پایین، وظیفه متخصصین اینترونشنال کاردیولوژی کودکان و نوزادان است. کنترل و درمان بیماری‌های مادرزادی قلبی و مشکلات دریچه‌ای در اندام قلب در بین کودکان و نوزادان نیز برعهده این متخصصان است. از دیگر وظایفی که در حوزه این پزشکان است، می‌توانیم از انجام اقدامات مداخله‌ای تشخیصی و درمانی قلب کودکان مثل آنژیوگرافی و کاردیولوژی نوزادان و کودکان، نام ببریم.

متخصص قلب و عروق اطفال در حال معاینه

فوق تخصص اکوکاردیوگرافی یا اکو قلب

پزشکان فوق تخصص اکوکاردیوگرافی یا اکو قلب، با استفاده از امواج صوتی از بخش‌های مختلف قلب، تصویربرداری می‌کنند. تشخیص سایز و اندازه قلب، تشخیص قدرت پمپاژ خون، بررسی آسیب‌های ماهیچه‌ های قلب، تشخیص آسیب دریچه‌های قلبی و تشخیص بیماری‌هایی مادرزادی قلبی، بخشی از مهم‌ترین وظایف پزشکان اکوکاردیوگرافی هستند.

متخصص قلب مادرزادی در بزرگسالان

متخصص قلب مادرزادی، بیماری‌های مادرزادی قلب در بزرگسالان را درمان می‌کند. پزشکان این تخصص، تمام صلاحیت‌های لازم در زمینه ارزیابی و درمان بیماری‌های قلبی بزرگسالان را دارند. متخصص قلب مادرزادی، می‌تواند شرایط را برای کسانی که مادرزادی با مشکل قلبی به دنیا آمده‌اند، تسهیل کند. با مراقبت‌های این پزشکان، مبتلایان به بیماری‌های قلبی مادرزادی، می‌توانند زندگی طولانی و سلامت داشته باشند.

متخصص قلب نارسایی قلبی

متخصص نارسایی قلبی، پزشکی‌ست که آموزش‌های ویژه‌ای در مدیریت بیماران مبتلا به نارسایی قلبی دیده است. معمولا این دسته از متخصصان، بیماری‌های قلبی را درمان می‌کنند که به درمان‌های معمول، پاسخ نمی‌دهند. در چنین شرایطی، پزشکان این فوق تخصص، به‌صورت ویژه، دلایل ایجاد بیماری‌های را بررسی کرده و در زمینه تشخیص و درمان آن، خدمات تخصصی ارائه می‌دهند. مثلا با استفاده از دستگاه‌های کمک بطنی، عملکرد قلب کسانی که عمل پیوند قلب انجام داده‌اند را مدیریت می‌کنند.

تشخیص بیماری قلبی با استفاده اتزر دستگاه سونوگرافی

متخصص قلب مداخله‌ای

متخصص قلب مداخله‌ای، پزشکی که از روش‌های غیرجراحی برای ترمیم شریان‌ها، سیاهرگ‌ها و سایر قسمت‌های قلب آسیب‌دیده یا ضعیف‌شده استفاده می‌کند. بیمارانی که توسط این پزشک درمان می‌شوند، اکثرا به مشکلات عروق کرونر، بیماری عروق محیطی و بیماری دریچه قلب، مبتلا هستند. متخصصان این حوزه، از آنژیوپلاستی، روش‌های آترکتومی و استنت‌گذاری و برای تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی، استفاده می‌کنند.

جراح قلب و عروق

جراحان قلب و عروق، متخصصانی آموزش دیده هستند که عمل حساسی همچون جراحی قلب و قفسه سینه را انجام می‌دهند. پزشکان هرکدام از این زیرشاخه‌ها، برای درمان مشکلات جسمانی مرتبط به خود صلاحیت دارند.

شناسایی نارسایی های قلب و عروق، تجویز داروهای لازم برای رفع ناهنجاری‌های قلبی و انجام تست‌های تعیین‌کننده وضعیت قلبی بیمار، از دیگر وظایف جراح قلب و عروق هستند.

تفاوت متخصص قلب و جراح قلب در چیست؟

متخصصان قلب می‌توانند مشکلات قلبی را تشخیص دهند، روش‌های کم تهاجمی را پیش بگیرند و درمان طولانی مدت تجویز کنند. جراحان قلب بر اساس توصیه‌های متخصص قلب عمل می‌کنند و برای درمان، روش‌های جراحی ارائه می‌دهند. جراحان، معمولا پس از جراحی قلب دیگر ملاقات‌های پرشمار با بیماران خود ندارند و آن‌ها را به متخصص قلب، می‌سپارند.

تخصص قلب و عروق

دکتر قلب چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

دکتر قلب کیست و چه می‌کند؟ متخصص قلب، روش‌هایی را برای درمان درد قفسه سینه، فشار خون بالا و نارسایی قلبی و همچنین مشکلات دریچه‌های قلب، عروق خونی و سایر بیماری‌ها، انتخاب می‌کند. بیماری دریچه قلب، حمله قلبی، کلسترول بالا، آترواسکلروز، کاردیومیوپاتی، پریکاردیت و بیماری شریان محیطی، متداول‌ترین بیماری‌های قلبی هستند که توسط این متخصص، درمان می‌شوند. بیماری دریچه، آئورت، لخته شدن خون و سکته قلبی نیز باید توسط دکتر قلب، درمان شوند.

در ادامه، برخی از متداول‌ترین انواع بیماری‌های قلبی را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

آریتمی‌ قلبی

به ریتم غیرطبیعی قبل، آریتمی (arrhythmia) می‌گویند. فرد مبتلا به آریتمی قلبی، ضربانی غیر منظم دارد و اکثرا دچار فشار خون بالا و عدم تعادل الکترولیتی است. معمولا کسانی که در معرض استرس هستند یا شرایطی نامطلوب از لحاظ جسمی و روانی دارند، به این بیماری، مبتلا می‌شوند. اگر سریع‌تر برای درمان آریتمی اقدامی انجام نشود، ممکن است فرد به بیماری‌های جدی‌تر قلبی، مبتلا شود.

بیماری عروق کرونر

بیماری عروق کرونری (CAD)، در اثر باریک شدن و انسداد عروق کرونری قلب در اثر تجمع پلاک‌های خونی، رخ می‌دهد. در اثر وقوع این بیماری، حجم خونی به قلب می‌رسد، کاهش پیدا می‌کند. فشار خون بالا، کلسترول بالا، مصرف الکل و استعمال سیگار و نداشتن تحرک کافی را می‌توان از دیگر دلایل ابتلا به این بیماری، دانست. احساس درد در قفسه سینه و تنگی نفس، رایج‌ترین علائم ایبن بیماری هستند.

نارسایی قلبی

ناتوانی قلب در پمپاژ مقداری کافی از خون اکسیژن‌دار، منجر به ابتلای فرد به نارسایی قلبی می‌شود. در صورت ابتلا به نارسایی قلبی، خون از بطن‌ها به‌اندازه کافی پمپ نمی‌شود. همچنین ابتلا به بیماری‌هایی همچون بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا، باعث بالا رفتن احتمال ابتلا به این بیماری، می‌شوند. نارسایی قلبی، اکثرا با تنگی نفس همراه است. دلیل این اتفاق، تجمع مایعات در ریه و برگشت خون و عدم خون‌رسانی است.

فشار خون بالا

بالا رفتن فشار خون، باعث ابتلای فرد به فشار خون بالا می‌شود؛ مثلا فشار 16 روی 10، بالا محسوب می‌شود. فشار خون بالا، بیماری متداول است که در طول سال‌های متمادی، رخ می‌دهد. حدود 30 درصد از جمعیت جهان، به این بیماری مبتلا هستند و اکثرا هم، نشانه‌ خاصی از ابتلا، ندارند. با این‌حال، سردرد، خون دماغ و گُر گرفتگی، از جمله علائم متداول فشار خون بالا هستند. تشخیص سریع فشار خون، منجر به درمان قطعی آن و جلوگیری از عارضه‌های خطرناک این بیماری می‌شود.

تخصص قلب و عروق چیست

 خدمات دکتر قلب و عروق چیست؟

وظیفه پزشکان دارای تخصص قلب و عروق چیست و چه می‌کنند؟ با تشخیص دکتر قلب، داروهای لازم به بیمار تجویز می‌شود و توصیه‌هایی برای ورزش و تغییر تغذیه، در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. متخصص قلب، معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و علائم، سابقه پزشکی و خانوادگی بیماران را بررسی می‌کند. برای دریافت خدمات درمانی دکتر قلب تهران و سایر شهرها، از سیستم نوبت دهی دکتردکتر استفاده کنید و به صورت حضوری یا آنلاین ویزیت شوید.

این پزشکان در تشخیص، پیشگیری و درمان وضعیت‌های زیر خدمات ارائه می‌دهند:

  • درد قفسه سینه
  • فشار خون بالا
  • نارسایی قلبی
  • مشکلات دریچه‌های قلب، عروق خونی

این پزشکان می توانند آزمایشاتی مانند موارد زیر را هم تجویز کنند:

  • نوار قلب
  • اکوکاردیوگرام
  • سی‌تی (توموگرافی کامپیوتری)

از اطلاعاتی که این پزشکان برای رسیدن به نتیجه و تشخیص به آن‌ها نیازمندند:

  • وزن
  • فشار خون
  • سطح کلسترول
  • سطح گلوکز (قند) خون

اگر پزشک هرکدام از این آزمایش‌ها را برای شما تجویز کرد، حتما در راستای انجام آن‌ها اقدام کنید.

خدمات دکتر قلب و عروق دذر زمینه تشخیص بیماری

روش‌های تشخیص در تخصص قلب و عروق چیست؟

راه‌های مختلفی برای تشخیص و بررسی وضعیت قلب و عروق وجود دارد. هرکدام از این تست‌ها، مزایای خودشان را دارند و پزشک را به شیوه‌ای در زمینه، درمان، یاری می‌رسانند. متخصص قلب برای تشخیص وضعیت‌های مختلف و بررسی مشکلات در این حوزه از روش‌های زیر کمک می‌گیرد:

بررسی نبض

اولین قدم برای تشخیص مشکل قلبی، چک کردن نبض بیمار است. در این روش، تعداد ضربان قلب در 1 دقیقه، بررسی می‌شود. با این کار، منظم یا نامنظم بودن نبض و قدرت نبض در همان ابتدا، مورد بررسی قرار می‌گیرد. با این که چک کردن نبض، یکی از مهم‌ترین بخش‌های معاینه است اما، ساده‌ترین آن هم، اطلاق می‌شود.

الکتروکاردیوگرام یا ECG

الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب، فعالیت الکتریکی قلب را مورد بررسی قرار می‌دهد. با این آزمایش، پزشک بررسی می‌کند که در نواحی مختلف قلب چه اتفاقی می‌افتد. همچنین توجه به این که آیا ریتم و تعداد ضربان قلب درست است و عملکرد صحیحی دارد نیز از طریق نتایج این آزمایش، مشخص می‌شوند. الکتروکاردیوگرام می‌تواند نقش پر رنگی را در تشخیص یماری‌های قلبی و عروقی، ایفا کند. انجام این آزمایش بین 5 تا 15 دقیقه طول می‌کشد و دردی ندارد.

تست ورزش

در تست ورزش که به آن تست تردمیل یا تست خیابانی هم می‌گویند، فعالیت قلب را در زمان راه رفتن، سنجیده می‌شود. در چنین شرایطی، فعالیت قلب بالا رفته و پزشک را برای سنجش کارکرد قلب در موقعیت‌های دشوار بدنی، یاری می‌رساند. پزشک از این تست، به‌عنوان روشی مکمل برای تشخیص در کنار دیگر راه‌های تشخیصی، بهره می‌برد.

بررسی و اندازه گیری فشار خون

اندازه‌گیری فشار خون، قدم بعدی دکتر قلب در تشخیص مشکل است. بسته به میزان فعالیت فرد در طول روز، فشار خون او متفاوت است. در زمان بررسی فشار، دو عدد از وضعیت بیمار ثبت می‌شود. اولی، فشار سیستولیک است و نشانگر، فشار رگ‌های خونی به هنگام انقباض قلب است. دیگری، فشار دیاستولیک است که نشانگر فشار به هنگام پر شدن دوباره‌ی قلب است. اگر دارویی مصرف می‌کنید، حتما قبل از بررسی فشار خون، به پزشک اطلاع دهید.

انجام تست‌های قلب توسط دکتر قلب

اکوکاردیوگرام

اکو یا همان اکوکاردیوگرام، ارسال امواج با فرکانس بالا (امواج فراصوت) تصویری برای مشخص کردن وضعیت قلب است. انجام این تست، درد ندارد و معمولا سرپایی انجام می‌شود. در آزمایش اکو، سایز قلب بیمار، انقباض عضله قلب و کارکرد دریچه‌های قلبی، به وضوح نشان داده می‌شوند.

تست آم‌آر‌آی قلبی

آزمایش آم‌آر‌آی، روش عکس‌برداری دقیق، برای تشخیص بیماری‌های موجود در بافت‌های قلب است. در تست آم‌آر‌آی قلبی، با استفاده از امواج مغناطیسی، از رگ‌های قلب و عروق بیمار، عکس‌ گرفته می‌شود. با انجام این آزمایش، می‌توان بسیاری از مشکلات قلبی را تشخیص داد و نارسایی‌های قلبی را بررسی کرد. این آزمایش، کاملا بدون درد است و تاثیر زیادی در ارزیابی مشکلات ساختاری و خون‌رسانی قلب دارد.

تست سی‌تی اسکن قلب

در روش سی‌تی اسکن قلب، دستگاه به دور بیمار چرخیده و پرتو ایکس (X-Ray) را دور او، می‌فرستد. در نتیجه و با انجام تست سی‌تی اسکن قلب، عکس‌هایی با جزئیات بسیار بالا از قلب، گرفته می‌شود. تست سی‌تی اسکن قلب، یکی از روش‌های بسیار پیشرفته برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌های قلبی است.

آنژیوگرافی قلب

کاتترگذاری قلب یا آنژیوگرافی قلب، روش تهاجمی‌ست که به کمک اشعه x، وضعیت رگ‌های تغذیه‌کننده عضله قلب، بررسی می‌شود. از این روش، به‌عنوان بهترین راه برای تشخیص بیماری خطرناک و متداولی همچون بیماری قلب و عروق کرونر، یاد می‌شود. برعکس روش‌های قلبی، آنژیوگرافی قلب کمی درد دارد. در این روش، یک لوله‌ی دراز را از طریق پوست ران یا بازو، وارد رگ بیمار می‌کنند و به سمت قلب و عروق، می‌فرستند. از طریق این لوله‌ی منعطف که به آن کاتتر می‌گویند، ماده حاجب به بیمار تزریق می‌شود. به این‌صورت، تصویری دقیق از وضعیت عروق کرونر، به دست می‌آید.

آنژیوگرافی قلب با لوله های کاتتر
دکتر قلب با لوله‌های کاتتر، آنژیوگرافی قلب را انجام می‌دهد.

روش‌های درمان در تخصص قلب چیست؟

درمان بیماری قلبی به علت و نوع آسیب بستگی دارد. عادت‌های افراد مانند رعایت رژیم غذایی کم‌چرب و کم‌نمک، ورزش منظم و خواب خوب و سیگارنکشیدن، بخش‌های مهمی از درمان هستند. البته نمی‌توان از اثر دارو درمانی و در شرایط حساس‌تر، جراحی قلب در درمان موثر بیمار، چشم‌پوشی کرد. هرچند که پزشکان، معمولا ترکیبی از این روش‌ها را برای درمان بیماران خود، تجویز می‌کنند. روش‌های درمانی که متخصص قلب پیش می‌گیرند هم در دسته‌بندی‌های زیر قرار می‌گیرند:

جراحی قلب و عروق

ممکن است که برخی از افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، نیاز به عمل یا جراحی داشته باشند. جراحی قلب و عروق، انواع مختلفی دارد و نوع عمل جراحی، به بیماری قلبی و میزان آسیب وارده به قلب، وابسته است. این عمل، روی رگ‌های بزرگ قلب، انجام می‌شود. این درمان، توسط جراح قلب صورت می‌گیرد و حاصل همکاری دکتر و جراح قلب است. روش‌های جراحی و دارویی که برای درمان بیماری‌های قلبی استفاده می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • استنت‌ها؛ بازکردن شریان‌ها با لوله‌های مخصوص
  • جراحی بای‌پس قلب؛ رفع انسداد شریان قلب
  • استفاده از ضربان‌سازها؛ ابزاری برای رفع نارسایی قلبی
  • دفیبریلاتورهای کاردیوورتر قابل کاشت (ICD)؛ کنترل ریتم قلب
  • دستگاه کمکی بطن چپ (LVAD)؛ وسیله‌ای برای پمپاژ خون به قلب
  • پیوند قلب؛ پیوند قلبی سالم به قلب مریض فردی دیگر

جراحی کنارگذر شریان کرونری، اصلاح عیوب مادرزادی قلب یا درمان بیماری‌های دریچه‌های قلب، از جمله جراحی‌های قلب پرتکرار هستند.

جراحی قلب و عروق

داروهای قلب و عروق

اگر تغییرات سبک زندگی به‌تنهایی مؤثر واقع نشوند، ممکن است برای کنترل علائم بیماری قلبی و جلوگیری از عوارض، به داروها نیاز باشد. نوع داروی مورد استفاده بستگی به نوع بیماری قلبی دارد. این داروها، باعث پیشگیری، درمان و مدیریت بیماری‌ها و عوارض بیماری‌های قلبی می‌شوند و باید طبق صلاح‌دید و تشخیص پزشک، تجویز شوند. از داروهای زیر هم برای رفع مشکلات مختلف قلبی استفاده می‌شود:

  • نیترات‌ها
  • داروهای لخته ساز
  • مهارکننده‌های ACE
  • داروهای ضدآریتمی
  • داروهای ضدپلاکت
  • آسپرین‌تراپی
  • درمان با بتابلوکر
  • داروهای مسدودکننده کانال کلسیم
  • مسدودکننده های گیرنده آنژیوتانسیون II (ARBs)

توجه! تشخیص مصرف هرکدام از این داروها، برعهده پزشک است و نباید آن‌ها را سرخود، مصرف کنید.

چه زمانی باید به متخصص قلب مراجعه کنیم؟

علائم زیادی در ارتباط با قلب وجود دارد که ممکن است شما را به مراجعه به متخصص قلب و عروق سوق بدهند. تنگی نفس، سرگیجه، غش کردن، درد قفسه سینه و تپش نامتعادل قلب، از جمله متداول‌ترین علائمی هستند که در صورت وقوعشان، باید به دکتر قلب مراجعه کرد. بعضی از این نشانه‌ها، هم‌زمان اتفاق می‌افتند و ثابت هستند؛ مثلا تنگی نفس و درد قفسه سینه، معمولا با هم رخ می‌دهند. البته گاهی هم، تنها یکی از این علائم رخ می‌دهد، هرچند که امکان دارد شدت آن زیاد بوده و همچون حمله باشد.

دکتر قلب کیست

در انتخاب بهترین دکتر قلب چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟

انتخاب یک متخصص قلب تصمیمی ساده نیست. اگر می‌خواهید از بین فهرستی از گزینه‌ها انتخاب کنید، این سؤالات را از خود بپرسید تا آن انتخاب را محدود کنید:

مطب متخصص قلب در کجا قرار دارد؟اگر بیماری قلبی فعال دارید، ممکن است برای چک آپ و آزمایش زیاد به مطب بروید. پس مسافت مهم است.
مدارک متخصص قلب چیست؟زمینه‌های مختلفی از تخصص قلب وجود دارد و باید گزینه مناسب را انتخاب کنید.
خدمات دکتر قلب تحت پوشش بیمه است؟برای اینکه در پرداخت هزینه‌ها غافل‌گیر نشوید از بیمه استفاده کنید.
نظر بیماران قبلی متخصص چیست؟بررسی نظرات بیماران پیشین در سامانه‌های آنلاین حاوی اطلاعاتی مفیدی است.

برای تشخیص بیماری‌های قلبی و درمانشان، باید به دکتر قلب خبره مراجعه کنید. برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و حفظ سلامت آن هم باید بدانید که تخصص قلب و عروق چیست و به متخصصی خبره در این زمینه مراجعه داشته باشید. درمان بیماری‌های قلبی به روندی صحیح و تجویزات پزشکی حاذق نیازمند هستند.

حال که در این مطلب خواندید که تخصص قلب و عروق چیست و دکتر قلب کیست، می‌توانید برای گرفتن نوبت پزشک، از سامانه دکتردکتر، استفاده کنید. برای این کار، تخصص قلب را با فیلتر شهرتان در سایت، جستجو کنید و بعد، نوبت ویزیت حضوری یا غیرحضوری خود را اینترنتی، ثبت کنید.

منابع:

webmd.com

pennmedicine.org

سوالات متداول دکتر قلب و عروق

پزشکی که در زمینه تشخیص، درمان و پیشگیری از نارسایی‌های قلبی و بیماری‌های قلب و عروق تخصص دارد، متخصص قلب و عروق نامیده می‌شود.

متخصص قلب و عروق وضعیت کلی قلب افراد را بررسی می‌کند و به درمان نارسایی‌ها و مشکلات مختلف و بیماری‌ها می‌پردازد. جراح کسی است که در صورت نیاز به جراحی و تغییر وضعیت قلب مانند گذاشتن باتری و… وارد عمل می‌شود.

قلب عضله‌ای قوی و مهم در بدن برای پمپاژ خون به نقاط مختلف اندام‌ها است. عروق هم شریان‌ها یا رگ‌های خونی برای انتقال خون و اکسیژن به نواحی مختلف بدن‌اند.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
2 نظرات
  1. احسان جلالی می گوید

    برای بی نظمی ضربان قلب به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز، به فلوشیپ آریتمی مراجعه کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر