
به این مقاله امتیاز دهید
کبد یکی از مهمترین ارگانهای بدن است که آنزیمهای مهمی از جمله بیلی روبین را میسازد و ترشح میکند.
کبد بزرگترین ارگان بدن است. وزنی بین ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم دارد. اندازه و شکل کبد بر اساس شکل کلی بدن تغییر میکند برای مثال دراز و باریک یا چاق و مربعی شکل میشود. کبد در ربع فوقانی راست شکم درست در زیر قفسه سینه در مقابل دیافراگم قرار گرفته است و براساس اندازه آن به سمت ربع فوقانی چپ نیز گاها کشیده میشود.
کبد جزء معدود ارگانهایی است که خونرسانی دو گانه دارد. حدودا ۲۰ درصد جریان خون کبدی از خون اکسیژندار شریان کبدی است و ۸۰ درصد مابقی از خون ورید پورت تامین میشود. ورید پورت حاوی خون سیاهرگی است که از معده، رودهها، پانکراس و طحال به کبد برمیگردد. این ورید سرشار از موادغذایی است.
اکثر سلولهای کبدی را سلولهایی به نام هپاتوسیتها تشکیل میدهند. بقیه سلولهای کبدی شامل سلولهای کوپفر، سلولهای ستارهای، سلولهای اندوتلیال و عروق خونی، سلولهای مجاری صفراوی و ساختارهای حمایتی هستند.
هپاتوسیتها اعمال بسیار مهم و حیاتی در راستای حفظ وضعیت و سلامت بدن انجام میدهند. این اعمال شامل موارد زیر هستند:
ساخت اکثر پروتئینهای ضروری سرم (آلبومین، پروتئینهای حامل، فاکتورهای انعقادی، بسیاری از فاکتورهای هورمونی و رشدی)
تولید صفرا و حاملهای صفرا (اسیدهای صفراوی، کلسترول، لسیتین، فسفولیپیدها)
تنظیم موادغذایی (گلوکز، گلیکوژن،لیپیدها، کلسترول، اسیدهای آمینه)
متابولیسم و تجزیه ترکیبات لیپوفیلیک و دفع آنها از طریق صفرا یا ادرار (بیلی روبین، آنیونها، کاتیونها،داروها)
همان طور که میبینید کبد عملکردهای زیاد و پیچیدهای دارد. به همین دلیل ارزیابی عملکرد کبد اندکی دشوارتر از سایر ارگانهای بدن است.
معمولترین تستهای آزمایشگاهی که برای سنجش عملکرد کبد استفاده میشوند شامل LFT، اندازهگیری سطح بیلی روبین سرم، آلبومین سرم، زمان پروترومبین (PT) است. LFT سطح سه آنزیم مهم کبدی یعنی آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات ترنس آمیناز (AST) و آلانین ترنس آمیناز (ALT) را نشان میدهد. در ادامه ذکر خواهیم کرد که سطح هر کدام از این آنزیمها در نوع خاصی از بیماریهای کبدی اهمیت زیادی برای ما دارد. بیلی روبین سرم نشاندهنده میزان فعالیت کبد از نظر تجزیه مواد و دفع آنهاست. آلبومین سرم و تست پروترومبین نیز نشاندهنده میزان ساخت پروتئین توسط کبد را نشان میدهند به عبارتی نمایانگر میزان سنتز توسط کبد هستند.
در ادامه این مطلب به بررسی عملکرد کبد خواهیم پرداخت. رویکر ما در این مطلب بیشتر پیرامون بیلی روبین و آنزیمهای کبدی است.
بیلی روبین چیست؟
بیلی روبین یک پیگمان (رنگدانه) تتراپیرول (چهارحلقهای) بوده که حاصل شکسته شدن هموگلوبین است. حدودا ۷۰ تا ۸۰ درصد بیلی روبین ساخته شده در روز، از شکستن هموگلوبین گلبولهای قرمز فرسوده وپیر خون حاصل میشود. دو نوع بیلی روبین در بدن داریم: بیلی روبین کونژوگه و غیرگونژوگه.
پس از تخریب این سلولها، هم موجود در آنها در داخل سلولهای رتیکواندوتلیال کبد تجزیه میشود. زمانی که بیلی روبین با پروتئین آلبومین متصل شود به بیلی روبین غیرکونژوگه (نامحلول یا غیرمستقیم) تبدیل میشود. این نوع بیلی روبین همان طور که گفته شد در داخل آب نامحلول بوده و اغلب وارد خون و ادرار نمیشود.
زمانی که بیلی روبین از پروتئین آلبومین جدا شود تبدیل به نوع کنژوگه یا محلول یا مستقیم میشود. در این صورت بیلی روبین، محلول در آب خواهد بود. این نوع بیلی روبین میتواند وارد خون شود یا از طریق ادرار دفع شود و رنگ زرد ادرار را ایجاد کند.
بیلی روبین و بیماریزایی
زردی یا ایکتر، به تغییر رنگ بافت در نتیجه رسوب بیلی روبین گفته میشود. رسوب بافتی بیلی روبین فقط در صورت بالا بودن میزان بیلی روبین سرم (هایپربیلی روبینمی سرمی) روی میدهد. این علامت بالینی اغلب نشاندهنده وجود یک بیماری کبدی یا با احتمال کمتری وجود یک نوع خاص از آنمی به نام آنمی همولیتیک است.
میزان افزایش بیلی روبین سرم ممکن است با انجام یک معاینه فیزیکی توسط پزشک حاذق تخمین زده شود. به طوری که وجود زردی در اسکلرا (بخش سفید چشم) نشان میدهد که میزان بیلی روبین سرم حداقل ۳ میلیگرم در دسی لیتر است. اسکلرا به دلیل محتوای بالای الاستینی تمایل خاصی به بیلی روبین دارد. به همین دلیل افزایش حتی میزان مختصر در بیلی روبین سرم خود را با زردی اسکلرا نشان میدهد.
در صورتی که پزشک با معاینه اسکلرا شک در ایکتریک (زرد بودن) بیمار کرد میتواند در قدم بعدی مخاط زیر زبان بیمار را معاینه کند.
آخرین محلی که با افزایش بیلی روبین زردی را نشان میدهد پوست فرد است. بنابراین در صورتی که دیدید پوست فردی ایکتریک شده است بدانید که او در مراحل پیشرفتهای از بیماری کبدی به سر میبرد. در نتیجه با افزایش سطح بیلی روبین سرم، نهایتا پوست (مخصوصا در افرادی که پوست روشن دارند.) زرد میشود. حتی اگر روند بیماری طولانی شود و سطح بیلی روبین در خون مرتبا افزایش پیدا کند، احتمالا پوست به رنگ سبز هم در بیاید. (این رنگ سبز در نتیجه اکسیداسیون بیلی روبین به بیلیوردین ایجاد میشود.)
چه عواملی باعث بالا رفتن بیلی روبین میشوند
در قسمتهای بالا گفتیم که بیلی روبین در نتیجه تجزیه هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز توسط سلولهای کبدی حاصل میشود. بنابراین هر زمان که تخریب گلبولهای قرمز خون زیاد شود و تولید هم افزایش یابد یا هر زمان که سلولهای کبدی آسیب ببینند و نتوانند بیلی روبین را به خوبی دفع کنند ما شاهد بالا رفتن سطح سرمی بیلی روبین خواهیم بود و به دنبال آن ایکتر بروز پیدا میکند.
یکی از دلایل اصلی بالا رفتن میزان بیلی روبین در خون و ایکتر (زردی) که به دنبال آن رخ میدهد، آنمی همولیتیک است. گلبولهای قرمز از زمانی که از مغز استخوان خارج میشوند و به داخل خون محیطی ورود پیدا میکنند، به طور متوسط ۱۲۰ روز عمر میکنند. در صورتی که به هر دلیلی عمر گلبولهای قرمز کمتر از این میزان شود، در جاهای مختلف بدن تخریب میشوند و هم موجود در آنها در کبد تجزیه شده و حاصل آن تولید بیلی روبین است. به دنبال این وقایع زردی بروز پیدا میکند.
علل مختلفی میتوانند موجب بروز آنمی همولیتیک شوند. برای مثال کمبود آنزیم G6PD سبب میشود که انعطافپذیری گلبولهای قرمز کم شود در نتیجه در هنگام عبور از مویرگهای ریز حبس میشوند و از بین میروند.
علت مهم دیگر در بالا رفتن سطح سرمی بیلی روبین و بروز زردی، آسیب سلولهای کبدی است. برای مثال در انواع هپاتیتهای ویروسی و غیرویروسی یا هپاتیت ناشی از الکل ممکن است شاهد این علامت بالینی باشیم.
یکی دیگر از علل افزایش بیلی روبین خون، انسداد مجاری صفرا داخل کبدی یا خارج کبدی است. این مشکل میتوان به علل مختلفی بروز پیدا کند برای مثال مجاری داخل کبدی ممکن است بهعلت مصرف برخی داروها انسداد پیدا کنند. همچنین برخی بیماریهای انگلی میتوانند در داخل مجاری صفراوی داخل کبدی قرار گرفته و در این محل انسداد ایجاد کند. البته این قبیل انگلها در مناطق جغرافیایی خاصی دیده میشوند و به طور کلی شناسایی آنها بسیار نادر است.
شایعتر از مسائلی که ذکر شد، باید به سنگهای مجاری صفراوی و یا تومورهای کبدی یا تومورهای مجاری صفراوی اشاره کنیم. چرا که این موارد موجب مسدود کردن مسیر صفرا میشوند و به این شکل سطح بیلی روبین خون را بالا میبرند. یکی از نشانههایی که اغلب با زردی ناشی از افزایش بیلی روبین همراه است، خارش شدید پوست است.
نشانههای بالا رفتن سطح بیلی روبین در خون
از نشانههای اصلی این مشکل همان طور که در قسمتهای قبل گفتیم زردی اسکلرا، زردی مخاط زیر زبان و زردی پوست است. همین طور در بعضی موارد خاص همراه این شرایط خارش شدید پوست نیز وجود دارد.
اما شاخص حساستر دیگر در افزایش بیلی روبین سرم، تیره شدن رنگ ادرار است. علت این رخداد دفع کلیوی بیلی روبین کونژوگه است. بیماران اغلب در این حالت ادرار خود را به رنگ چای یا کولا تشبیه میکنند. دفع بیلی روبین در ادرار نشاندهنده افزایش جزء مستقیم بیلی روبین است و در نتیجه میتواند مویدی بر بیماری کبدی باشد.
بالا رفتن دیگر آنزیمهای کبدی نشاندهنده چیست
از جمله آنزیمهای مهم کبدی AST و ALT هستند. این دو آنزیم اغلب در بیماریهای کبدی که سلولهای کبدی (هپاتوسیتها) درگیر هستند، بالا میروند. اصطلاحا گفته میشود که AST و ALT در بیماریهای هپاتوسلولار افزایش پیدا میکند. مثال بارزی از این بیماریها انواع هپاتیتهای حاد و مزمن هستند. هپاتیت میتواند سطح این آنزیمها را تا ۱۰ برابر میزان نرمال افزایش دهد.
یکی دیگر از آنزیمهای مهم کبدی ALP است. این آنزیم اغلب در بیماریهای انسدادی کبدی بالا میرود. برای مثال زمانی که مجاری صفراوی داخل یا خارج کبدی توسط یک سنگ اشغال شدهاند، سطح این آنزیم افزایش پیدا میکند. علاوه بر آن گاهی فرد دارای انواع تومورهای کبدی است. این تومورها ممکن است داخل مجاری صفراوی باشند که در این صورت موجب مسدود کردن مسیر صفرا میشوند. گاهی نیز ممکن است این تومورها در خارج از مجاری باشند ولی به دلیل فشاری که از خارج به مجاری صفراوی وارد میکنند، مسیر عبور صفرا را مختل کنند. این تومورها ممکن است تومورهای اولیه خود کبد باشند و یا تومورهایی باشند که از سایر نقاط بدن به کبد متاستاز داده باشند.
کبد محل اصلی متابولیزه کرن اکثر داروها محسوب میشود. بنابراین دور از انتظار نیست اگر بگوییم که مصرف طولانی مدت برخی داروها ممکن است با عوارض کبدی همراه باشد. گاهی اوقات افراد به صورت خودسرانه از دارویی استفاده میکنند که این موضوع ریسک چنین عوارضی را چند برابر می کند.
در ادامه لیستی از داروهایی که میتوانند سبب آسیبهای کبدی بشوند و در نتیجه سطح آنزیمهای کبدی را بالا ببرند، ارائه میکنیم:
- داروهای مسکن از جمله آسپیرین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و فنیل بوتازون
- داروهای ضد تشنج از جمله فنی توئین، اسید والپوریک (دپاکوت)، کاربامازپین و فنوباربیتال
- آنتی بیوتیکها از جمله تتراسایکلین، سولونامید، ایزونیازید، سولفامتوکسازول، تریمتوپریم، نیتروفروناشن و فروکنازوا و داروهای ضدقارچ
- داروهای کاهشدهنده کلسترول خون مثل لوواستاتین، پراواستاتین، آتروواستاتین، روزاواستاتین، سیمواستاتین و استاتینهای دیگر
- برخی داروهای تقویتی مثل نیاسین همان ویتامین B3
- داروهایی که برای بیماریهای قلب و عروق مصرف میشوند مثل آمیودارون، هیدرالازین و کویینیدین
- داروهای ضدافسردگی مخصوصا سه حلقهایها (TCA)
- داروهایی که در شیمیدرمانی استفاده میشوند مثل متوتروکسات
تغییرات سطح آنزیمهای کبدی چگونه تشخیص داده میشود
در صورت شک پزشک به تغییرات پاتولوژیک آنزیمهای کبدی، باید سطح این آنزیمها مورد سنجش قرار گیرد. تشخیص این امر بسیار آسان و کمهزینه است و تنها از طریق یک نمونه خون انجام میگیرد.
علاوه بر آنزیمهای کبدی سطح بیلی روبین خون نیز از این طریق (نمونه خون) قابل اندازهگیری است. در نهایت اغلب پزشک با استفاده از نتایج حاصل از آزمایش آنزیمهای کبدی و نیز سطح بیلی روبین تشخیص قطعی را مطرح میسازد.
درمان افزایش آنزیمهای کبدی
قطعا درمان این مشکل به علت آن بستگی دارد. در واقع در این شرایط باید عامل زمینهای را پیدا کرد و سپس آن را برطرف نمود تا به این ترتیب سطح آنزیمهای کبدی به میزان نرمال خود برگردد. برای مثال اگر علت افزایش آنزیمهای کبدی سنگ مجاری صفراوی باشد در صورت تشخیص پزشک، سنگ خارج میشود. اگر علت این موضوع هپاتیت باشد فرد درمانهای ضدهپاتیت دریافت میکند.
در صورتی که اقدام به درمان بیماری کردید به این نکته دقت کنید که در بیماریهای کبدی بیمار باید هر ۶ ماه یک بار آزمایشهای کبدی را تکرار کند تا پزشک بتواند سیر پیشرفت درمان یا بیماری را بررسی کند. پزشک با توجه به نتیجه این آزمایشها دوز داروها و انواع آنها را تعیین و تغییر میدهد. یا حتی ممکن است با توجه به این آزمایشات قطع درمان را برای بیمار تشخیص دهد.
مسئلهای که در درمان این قبیل موارد اهمیت دارد تشخیص به موقع مشکل در فرد و یافتن علت آن است تا بتوان به سرعت وارد عمل شد و برای فرد درمانهای مناسب را اجرا کرد. مسئله مهم در بیماریهای کبدی، جلوگیری از تغییر بیماری کبدی به سمت سیروز (آخرین و پیشرفتهترین مرحله همه بیماریهای کبدی – End Stage Hepatic Disease) است.
منابع:
اصول طب داخلی هاریسون ۲۰۱۵ ویرایش نوزدهم
با امتیازدهیِ این صفحه به بهتر شدن محتوای ما کمک کنید
به این مقاله امتیاز دهید
سلام 23 سالمه بیلی روبین total 1.9 و بیلی روبین مستقیم 0.47 آیا میتونه برای کم خونی باشه؟آیا خطرناکه؟
سلام نه خطرناك نيست نگران نباشين
سلام خسته نباشیدمن بخاطر بیلی روبین خونم که کمی بالاست رد شدم و حالا اعتراض زدم و باید برم کمیسون پزشکی تهران اگه درمان نشه بازم ردمیشم سطح بیلی روبین توتال:1/74ودایرکت:75/ چطور باید به سطح نرمال برسونمشون با چه داروهایی ??متخصص داخلی رفتم چیزی نگفتن.
سلام
باید سایر فاکتورها مثل کم خونی و آنزیم کبد هم بررسی شه ببینیم اونا در چه وضعن
اگه همه چی نرمال باشه و فقط بیلی روبین بالا ممکن سندرم ژیلبرت باشه
سلام وقت بخیر ۱۹ سالمه
Total bilirubin2.76
Bilirubin direct2.3
Ast83
Alt43
به نظرتون خطرناکه یا میتونم با رژیم غذایی و ورزش به حد نرمال برسونمش
سلام بايد دارو مصرف كنين درصورت درمان خطرناك نيست اما اگه درمان نشيد خطرناكه
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
تشکر
اینم سونوگرافی با توجه به ازمایشات تشخیص داد
کبد به ابعاد ۱۳۰
و اکوی پارانشیم افزایش مختصر اکوژینیسته پری پورتال مشاهده گردید
سلام كبدتون چرب هستش
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر
Alt 50
Ast 110
Bilirubin direct 0/45
Bilirubin tutal 2.5
Alk 146
۲۵ سالمه
تا ۳ هفته پیش انزیمای کبدی خوب بود فقط بیلی روبین بالا بود
ازمایش هپاتیت ها رو هم ۳ هفته پیش دادم مشکلی نداشت
بنظرتون به این صورت خطرناکه؟
سلام كبد چرب دارين لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام داکتر خانم
نتیجه تست چربی خون بنده چنین است
Cholesterol – 146
Triglycerides- 71
HDL – 65
LDL – 76
Chol/HDL ratio – 2.2
LDL/HDL ratio – 1.2
Lipoprotein – 14.2
سلام
موردی نداره
سلام خانم دکترمرشدی ترگلیسریدبالای چند میتونه کبدچرب ایجادکنه وچه مدت بالا باشه اسیب به کبدمیزنه ترگلیسرید250 بعدازخوردن عذای چرب طبیعی است برای فرد28ساله بایکبارمیتونه باعث کبدچرب بشه سوالم اینه که برای تشکیل کبدچرب بابدچه مدت تریگلیسریدبالای چندباشه تاکبدروچرب ؟ چون بعدازخوردن غذای چرب ترگلیسرید به شدت بالا میره ودوباره پایین میادتریگلیسریدمیره بالا دوباره میادپایین طبیعی است؟
سلام
اصلا ممکن تری گلیسیرید نرمال باشه ولی کبد جرب باشه
برای بررسی کبد چرب سونوگرافی کبد بدین و آزمایش ast, alt
تری گلیسیرید شما هم لب مرزیه و ۲ ماه ورزش و پرهیز غذایی داشته باشین و مجدد چک کنین
سلام alt 190تا40راچه گریدی درنظرمیگیرید؟
سلام
اگه منظورتون گرید کبد چرب هست با سونوگرافی مشخص میشه نه عدد ازمایش
اگرمیبینیدنظراتونو رواعلام کنیدسپاسگذارم
پاسختون ارسال شده ایمیل چک کنین
سلام دکترنازلی ودکترمرشدی من سونوگرافی پنج روزقبل ازچکاب ای ال تی وال اس تی رفتم دیگه باتوجه اینکه شماعرض میکنیدalt 19درنظرمیگیریدیعنی 19تا40گرید1هست تفاوتی ازنظرتون بین alt19وalt 40نمیکندهردوتاممکن است گرید1باشددرسته؟
سلام
عدد alt شما خوبه
اگه سونوگرافیتون هم خوبه و مشکلی ذکر نشده جای نگرانی نیست
رنج نرمالaltتوازمایش زیر41وastزده زیر37یعنی این رنجا قابل قبول نیستن میخوام یه چیزی بدونم برداشت جسارت نباشه ؟
چرا یعنی قابل قبول زیر این اعداد
سلام چرا یه خانم دکترمیگه نرمال یه خانم دکترمیگه غیرنرمال مگه درکبدچرب altبیشتراز40نمیشه من پزشکم ازهمکارتون هستم
سلام
بيشتر از ١٩ نشاندهنده كبد چرب هست
سلام خانم دکترکدوم ازمقادیرخارج ازرنج نرمال هستن از ast30وalt34وبیلی توتال 1.16ودایرکت 2.?
سلام كبدتون چرب هست
بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام خانم دکترممنون ازپاسخگویتون چرا میگیدتقریبا نرمال کدومش خارج ازرنج نرمال هست سپاس
سلام ast alt بيشتر از ١٩ نشاندهنده كبد چرب هست
بله خانم دكتر درست ميگن
در كتاب عدد ٤٠ هست اما بصورت باليني با توجه به رژيم غذايي ما ايراني ها اين عدد يك مقدار تغيير ميكنه و بالا تر از ١٩ را براي كبد گرب در نظر ميگرن
سلام alt34وast30وبیلی روبین توتال 1.16وبیلی روبین دایرکت 2.وازازمایشگاهی دررنج نرمال بودند ایاازنظرشما بیلی روبین وانزیم ها هم نرمال هستن ؟
سلام
بله نرمالن
ایا ast30وalt34وبیلی دایرکت 2.وتوتال 1.16نیازی به پیگری داره وایاایندایرکت نرمال است نشان دهنده شروع کبدچرب نیست؟فقط ترگلیسریددرهمین ازمایش 220بودچون غذای پرچرب روزقبلش خوردم که بعدازدوهفته ترگلیسریدفقط چک کردم 130بوددرضمن سونوکبدقبل ازچکاب چک کردم نرمال بودومابقی هم نرمال است نیازبه پیگیری واقدامی داره؟
ازمایشا تقریبا نرمال هست
برای پیگیری ۳ ماه دیگه مجدد، cbc, diff,Esr, ldh, crp, ast, alt, alkp, billt و bill D بدین
سونوگرافیتونم نرمال بوده
کبد چرب با بالابودن بودن انزیم کبدی و همینطور اختلال در سونوگرافی مشخص میشه
سلام 26 سالمه بنظرتون مشکلی داره ؟ کراتینم پایین نیست؟ کمبود ویتامین د خطری یا علت خاصی نداره ؟ نصف ازمایشمام مونده جوابش هنوز نیومده بعدا اونارم میزارم . واسه جایی میخوام استخدام شم سلامتی خیلی مهمه واسه استخدامم . ممنون واسه وقتی که میزارین و جوابم سوالاتو میدین . خیلی ممنون
WBC 5.9
RBC 5
HGB 16.6
HCT 47.5
MCV 95.9
MCH 33.5
MCHC 35
PLATELETS 243
MENTZER 19.18
SRIVASTAVA 6.70
BUN 15.8
CREARININE 0.8
BUN/CR 19.75
CALCIUM 9.6
SODIUM 140.4
POTASSIUM 4.65
TOTAL BILIRUBIN 1.56
DIRECT BILIRUBIN 0.47
INDIRECT BILIRUBIN 1.09
AST 23.6
ALT 17.4
AST/ALT 1.36
ALKALINE PHOSPHATASE 260.4
MAGNESIUM 2.4
TSH 1.7
D3 7
سلام آزمايشتون نرماله
فقط ويتامين دي شما پايينه كه بايد
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به پزشک عمومی مراجعه کنید.
سلام ایا بیلی روبین درشروع کبدچرب بالا میروداگرمیرودکدام نوع بیلی روبین رابالا می برد
سلام
اگر کارکرد کبد مختل شده باشد بالا میرود
البته انزیم های کبدی هم بالا میروند
سلام عدرخواهی می کنم من بیوپسی کبد شدم با این نتیجه استءاتوهپاتیت گرید ۲ از ۳
فیبروز استیج ۲ از ۴
لوبولار ۲
هپاتوسلولار بالونینگ ۲
دارو هم مصرف می کنم الان یک ساله لیورگل ۱۴۰ و اورسوفار ۳۰۰ میشه راهنماییوپن کنید در صمن فیبرو اسکن هم شدم KP ۷.۵
سلام
درمان اصلی رژیم غذایی فاقد چربی، سرخکردنی، فست فود ، نوشابه، شیرینیجات است
مصرف زیاد مایعات و سبزیجات
ورزش منظم
آزمایش آنزیم کبدی و ویزیت زیر نظر فوق تخصص گوارش
سلام ایابیلی روبین توتال 1.16بابیلی دایرکت 2 . بارنج توتال 1.2ازمایشگاه ودایرکت 3.نرمال میباشد؟
سلام بله نرماله
نگران نباشيد
سلام خانم دکتر من پروتیین بدنسازی مصرف کردم و چند وقت نتونستم باشگاه برم الان رنگ پوستم زرد شده و احساس کسلی و بی حالی و خستگی میکنم و در پا هام احساس ضعف شدید دارم راهنماییم میکنید چه کاری انجام بدم
سلام بايد آنزيمهاي كبديتون چك شه
لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
Cbc.diff esr crp
Ast alt alk.p
Billi total and direct
و در اسرع وقت
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید
بیلی روبین 4.65 توتال
بیلی روبین دایرکت 0.56
Sgot(AST 21
Sgpt(ALT 47
ALkaline 213
Esr1st hr 14
ببخشید من حدود 6 ماه پیش هم همچین آزمایشی دادم بیلی روبینم 1.6 بود توتال ولی بعد 6 ماه الان افزایش پیدا کرده دلیلشو نمیدونم میشه راهنمایی کنید علتش چیه چیکار کنم که پایین بیاد میتونه اثرات دارو خوردن باشه؟
سلام
اول باید معاینه شین و سونوگرافی و ازمایش تکمیلی انجام شه
اگه همه بررسی ها نرمال بود احتمالا ژیلبرت مطرحه ، که ژیلبرت جای نگرانی نداره و اقدام خاصی هم نمیخاد
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
با سلام تست کبدی ام را هر ماه چک میکنم
ast=40
alt=105
alk=150
total bili=1.3
dirct=0.2
سونوگرافی کبد چرب جزیی گرید 1 …تست های هپاتیتی منفی.. وقتی تغذیه رعایت میکنم کمی alt پایین میاید تا 70 -80 میرسد و اینکه چندین ساله alt همین شکله پیشنهاد شما چیست؟
سلام بدليل كبد چرب هست بايد رژيم بگيريد و تحت درمان دارويي قرار بگيريد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام خانوم دکتر..بالا رفتن آنزیم های کبدی تا این اندازه نشان دهنده چیست؟!
AST=300
ALT=358
T.Blli=1.86
Direct bilirubin=0/85
Hb=7.3
plt=215
سلام بايد از نظر هپاتيت ويروسي بررسي شيد همچنين از نظر كبد چرب
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام خسته نباشیدمن 40سالمه نتایج آزمایش کبد و تیرئید
A st 22
Alt 25
Total Bilirabin 1/3
Direct Bilirabin 0/4
Tsh 2/22
Anti TPO 236/29
در ضمن الان دو ماهه که قرض ثیروئید روزی نصف و دو روز در هفته یک عدد کامل مصرف میکنم
سلام بهتره براي كبد چرب بررسي شيد و سونوگرافي كبد و كيسه صفرا انجام بديد
سلام ۲۶ سالمه ممکنه بفرمایید این نتایج چه مهنی دارند
FBS 87
Triglyceride 222
H.D.L 36
L.D.L 76
Cholestrol 156
A.S.T 22
A.L.T 30
A.L.P 245
Bilirubin Total 4.4
Bilirubin Direct 0.7
M.C.T 43.1
M.C.V 65.8
M.C.H 20.5
PLT 216
سلام تريگليسريدتون بالا هست
بيلي روبين هم بالا هست
براي چربي خون بايد درمان شيد
براي بيلي روبين نيازي به درمان نيست
آزمايش tsh هم بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام ۲۶ سالمه ممکنه بفرمایید این نتایج چه مهنی دارند
FBS 87
Triglyceride 222
H.D.L 36
L.D.L 76
Cholestrol 156
A.S.T 22
A.L.T 30
A.L.P 245
Bilirubin Total 4.4
Bilirubin Direct 0.7
M.C.T 43.1
M.C.V 65.8
M.C.H 20.5
PLT 216
سلام
ازمایشات کامل نیست، بقیه رو از جمله hb هم تایپ کنید
تو این ها بالا بودن بیلی روبین خون(زردی) و کوچک بودن گلبول قرمز مطرحه
سابقه تالاسمی مینور دارین ؟ در خانواده چطور؟
سلام خانم دکتر
ممنون از خدمت تون
سه سوال دارم
۱. میخواستم اینو بپرسم که تو سندرم ژیلبرت بیلی روبین همیشه بالاست یا گاه گاهی بالا میره؟
۲. آیا استفاده انتی بیوتک ها و قرص های درد در این سندرم تاثیر بدی وارد میکنه یا نه؟
۳. تو این سندرم کدام بلیروبین بالا میره، دایرکت یا اندایرکت؟
سلام باه بالارميربيلي روين غير مستقيم( ايندايركت)
نه قرص هاي مسكن روي اين بيماري اثري نداره
فقط بيمارس، استرس التهاب بدن گرسنگي اينها باعث ميشه مقداري بيلي روبين غير مستقيم بالا بره
سلام. دو آزمایش در دو سال متفاوت انجام دادم که در هردو سطح بیلی روبین بالا بود.
سال ۹۷: توتال ۱.۶ مستقیم ۰.۵ غیر مستقیم ۱.۱
سال ۹۹: توتال ۱.۸۷ مستقیم ۰.۴۴ غیر مستقیم ۱.۴۳
پس از سونوگرافی شکم و لگن جواب نرمال بود. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام مشكلي نداره نگران نباشيد
اين آزمايشتم بديد
Cbc.diff
Ast alt alk.p
با سلام خدمت شما
اقایی ۵۸ساله
wbc 3.8
neu#1.39
neu%36.7
lym%49.9
mchc32
plt125
pdw17.5
plcr 52.1%
در ازمایششان این موارد بالا و پایین بود
و بیلی روبین توتال ۱.۲
بیلی روبین مستقیم ۰.۴
سلام تعداد گلبولهاي سفيد يكم كم هست بايد
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.
سلام مجدد
Neu# 1.72
Neu% 40.2
Lym 54.8
MCV 98.5
MCHC 29.1
سلام مشكلي نداره نگران نباشيد
ممنون ازتون💐