درد استخوان عبارت است از حساسیت شدید به درد و احساس درد و هر نوع ناراحتی در یک یا چند استخوان. این درد با دردهای عضلانی و مفصلی متفاوت است. برای آشنایی با علتهای استخوان درد با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
درد استخوان معمولا به بیماریهایی نسبت داده میشود که میتوانند عملکرد عادی یا ساختار استخوان را تحت تاثیر قرار دهند. ممکن است استخوان در حالت ثابت یا در حال حرکت باشد و درد را تجربه کنید.
عوامل ایجادکننده درد استخوان
بیماریها و شرایط متعددی ممکن است منجر به درد در استخوان شود. این عوامل عبارتاند از:
جراحت و آسیبدیدگی
آسیب دیدگی یکی از دلایل شایع ابتلا به درد استخوان است. این درد معمولا ناشی از حوادثی مثل تصادف اتومبیل و سقوط از ارتفاع است. ضربه ممکن است سبب شکستگی در استخوان شود. هر آسیبی که به استخوان برسد، میتواند باعث ایجاد درد شود.
کمبود مواد معدنی
استخوانهای بدن برای اینکه قوی و محکم بمانند به انواع ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارند. این ویتامینها و مواد معدنی عبارتاند از کلسیم و ویتامین دی. کمبود کلسیم و ویتامین دی، معمولا به پوکی استخوان منجر میشود که یکی از رایجترین بیماریهای مربوط به استخوان است. افرادی که در مراحل پیشرفته پوکی استخوان قرار دارند، درد استخوان را تجربه میکنند.
سرطان متاستاتیک
نوعی از سرطان که در جای دیگری از بدن شروع میشود ولی به سایر قسمتهای بدن گسترش پیدا میکند. سرطانهای سینه، ریه، تیروئید، کلیه و پروستات، از جمله سرطانهایی هستند که به استخوان هم سرایت میکنند.
بیشتر بخوانید: علت، علائم، تشخیص و درمان سرطان تیروئید
سرطان استخوان
سرطان استخوان، رشد سلولهای سرطانی در بافت استخوان است. این سرطان نسبت به سرطان متاستاتیک استخوان، نادرتر است. این بیماری میتواند درد در استخوان را ایجاد کند و باعث از بین رفتن یا آسیب رسیدن به ساختار عادی استخوان شود.
بیماریهایی که موجب اختلال در تامین خون برای استخوان میشود
بعضی از بیماریها مثلا کمخونی داسیشکل، مانع از تامین خون برای استخوانها میشود. بدون منبع مداوم و ثابت خون، بافت استخوان شروع به تحلیل رفتن میکند. این مشکل، باعث ایجاد دردهای شدید و ضعف در استخوانها میشود.
عفونت
اگر عفونت از استخوان ناشی شود یا به آن سرایت کند، میتواند به بیماری شدید و خطرناکی به نام عفونت استخوان (osteomyelitis) منجر شود. این عفونت در بافت استخوان میتواند سلولهای استخوان را بکشد و باعث ایجاد درد استخوان شود.
سرطان خون
لوکمیا یا سرطان خون، سرطان مغز استخوان است. مغز استخوان در بیشتر استخوانها پیدا میشود و مسئول تولید سلولهای استخوانی است. افرادی که به سرطان خون مبتلا هستند، معمولا درد استخوان به خصوص در ساق پا را تجربه میکنند.
بیشتر بخوانید: علت درد ساق پا چیست؟
علائم درد استخوان چیست؟
یکی از قابل توجهترین علائم درد استخوان، درد یا هر نوع ناراحتی در استخوان است چه استخوان، ثابت باشد چه در حال حرکت. دیگر علائم آن، به علت ایجاد درد استخوان بستگی دارد:
- آسیبدیدگی: ورم، تغییر شکل یا شکستگی قابل مشاهده، ضربه ناگهانی و محکم یا صدای خرد شدن در موقع آسیب
- کمبود مواد معدنی: درد در بافت و عضلات، اختلالات خواب، ضعف، خستگی، گرفتگی عضلات
- پوکی استخوان: کمردرد، خمیدگی ستون فقرات، کاهش وزن به مرور زمان
- سرطان متاستاتیک: علائم متعددی که به محل انتشار سرطان بستگی دارد مثلا سردرد، درد در قفسه سینه، شکستگی استخوان، تشنج، سرگیجه، زردی، تنگی نفس، ایجاد ورم در شکم
- سرطان استخوان: افزایش شکستگی در استخوانها، احساس کردن توده یا جرم زیر پوست، بیحسی یا خواب رفتگی (وقتی که تومور به یکی از عصبها فشار میآورد)
- عدم تامین خون برای استخوان: درد مفاصل، از دست دادن عملکرد مفاصل، ضعف
- عفونت: قرمزی، رگههایی در محل عفونت، ورم، احساس گرما در محل عفونت
- لوکمیا: خستگی، رنگپریدگی، تنگی نفس، عرق شبانه، کاهش وزن بیدلیل
درد استخوان در بارداری
درد در استخوان لگن، یکی از مشکلات رایج زنان باردار است. این درد معمولا به عنوان یکی از «دردهای لگن و کمر مرتبط با بارداری» در نظر گرفته میشود. علائم دیگر آن عبارتاند از درد در استخوان رحم، احساس سفتی در اندام و درد در مفاصل لگن.
این دردها معمولا تا بعد از زایمان ادامه دارد و قابل حل نیست. درمانهای اولیه میتواند علائم را کاهش دهد. درمانهای این مشکل عبارتاند از:
- مانیپولاسیون یا درمان دستی برای حرکت صحیح مفاصل
- فیزیوتراپی
- تمرین در آب
- تمرین برای تقویت عضلات کف لگن
این مشکل با وجود اینکه رایج است، ولی نرمال نیست. اگر چنین دردی را تجربه میکنید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
درد استخوان چطور تشخیص داده میشود؟
پزشک برای درمان باید دلیل ایجاد درد استخوان را پیدا کند. از بین بردن دلیل ایجاد درد استخوان، باعث کاهش یا حذف درد میشود. پزشک، تستهای فیزیکی را انجام میدهد و سوابق بیمار را بررسی میکند.
سوالات رایج پزشکان برای تشخیص بیماری عبارتاند از:
- در کدام نقطه درد دارید؟
- اولین بار چه زمانی درد را حس کردید؟
- آیا درد به مرور بدتر میشود؟
- آیا علائم دیگری همراه با درد استخوان دارید؟

پزشک ممکن است برای شما آزمایش خون بنویسد تا کمبود ویتامینها و علائم سرطان را تشخیص دهد. آزمایش خون به پزشک کمک میکند که عفونت و اختلالات غدد فوق کلیه را که باعث اختلال در سلامت استخوان میشود، تشخیص دهد.
- سیتی اسکن، امآرآی و عکس از استخوان، از دیگر مواردی است که به پزشک در تشخیص آسیب و نواحی تحت تاثیر قرار گرفته، جراحات و تومورهای موجود در استخوان کمک میکند.
- تستهای ادرار میتواند اختلالاتی که در مغز استخوان وجود دارد شناسایی کند از جمله مولتیپل میلوما.
- در برخی از موارد، پزشک، چندین آزمایش و تست را درخواست میکند تا بیماریهای مختلف را بررسی کند و علت دقیق ایجاد درد استخوان را تشخیص دهد.
بیشتر بخوانید: علت درد زانو چیست؟
درد استخوان چگونه درمان میشود؟
وقتی پزشک، علت درد استخوان را تشخیص دهد، درمان را شروع میکند. ممکن است پزشک توصیه کند که نواحی آسیب دیده را تا حد امکان در حالت استراحت قرار دهید. همچنین احتمال دارد که داروی مسکن برای کمتر کردن دردهای شدید استخوان، تجویز کند.
اگر پزشک در مورد علت اصلی بیماری، اطمینان نداشته باشد و احتمال عفونت را در نظر بگیرد، برای بیمار، آنتیبیوتیک تجویز میکند. حتی اگر علائم شما ظرف چند روز بهبود پیدا کرد، حتما دوره درمان را کامل کنید و داروهای خود را کامل بخورید.
کورتیکواستروئیدها از داروهای رایجی هستند که برای کاهش التهاب تجویز میشوند.
انواع درمانهای درد استخوان
مصرف داروهای مسکن
داروهای مسکن از جمله داروهای رایجی است که پزشکان برای کاهش درد استخوان تجویز میکنند. البته داروهای مسکن، علت اصلی درد استخوان را درمان نمیکنند. داروهایی که بدون نسخه پزشک ارائه میشوند مثلا ایبوپروفن، استامینوفن میتوانند برای کاهش درد، مورد استفاده قرار بگیرند. داروهایی مثل پاراستامول یا مورفین، در صورت وجود درد متوسط تا شدید، توسط پزشک تجویز میشوند.
تجویز آنتیبیوتیکها
اگر عفونت استخوان داشته باشید، پزشک، آنتیبیوتیکهای قوی تجویز میکند تا عامل اصلی مسبب عفونت را از بین ببرد. این آنتیبیوتیکها ممکن است سیپروفلوکساسین، کلیندامایسین یا وانکومایسین باشد.
درمان با مکملهای غذایی
افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند باید سطح ویتامین دی و کلسیم بدن را افزایش دهند. پزشک ممکن است برای جبران کمبود مواد معدنی، برای شما مکملهای دارویی تجویز کند. این مکملهای غذایی به شکلهای قرص، مایع و محصولات جویدنی، عرضه میشود.
درمانهای مربوط به سرطان
درمان کردن درد استخوان ناشی از سرطان، سخت است. پزشک برای کاهش درد باید ابتدا سرطان را درمان کند. رایجترین درمانهای سرطان عبارتاند از جراحی، پرتو درمانی و شیمیدرمانی که حتی میتواند درد استخوان را افزایش دهد.
بیس فسفونات از جمله داروهایی هستند که برای پیشگیری از آسیب دیدن استخوان و درد استخوان در افراد مبتلا به سرطانهای متاستاتیک، تجویز میشوند.
عمل جراحی
ممکن است برای برداشتن بخشهایی از استخوان که به دلیل عفونت از بین رفتهاند، نیاز به عمل جراحی پیدا کنید. همچنین برای جاانداختن استخوانهای شکسته یا تومورهای ایجاد شده بر اثر سرطان نیز ممکن است عمل جراحی برای بیماران تشخیص داده شود.
در آسیبهای حاد، ممکن است به جراحیهای ترمیمی برای جایگزین کردن مفاصل نیاز پیدا کنید.
پیشگیری از درد استخوان
هر چقدر استخوانهای محکمتر و سالمتری داشته باشید، کمتر در معرض آسیب و ابتلا به درد استخوان قرار میگیرید. برای اینکه سلامت استخوان خود را حفظ کنید، به این نکات توجه کنید:
- برنامه ورزشی منظم
- دریافت کلسیم و ویتامین دی به اندازه کافی
- اجتناب از سیگار
علاوه بر بهبود سلامت استخوان، باید از آسیبهایی که موجب ایجاد درد در استخوان میشود، اجتناب کنید. محیط خانه را مرتب نگه دارید تا خطر سقوط و افتادن، کمتر شود. فرشها را در جای خود محکم کنید که لیز نخورند و نور کافی برای خانه تامین کنید. هنگام بالا و پایین رفتن از پلهها، مراقب باشید. برای انجام فعالیتهای ورزشی به خصوص ورزشهای تماسی مثل بوکس و فوتبال، لباس و تجهیزات ایمنی مناسب داشته باشید.
ریکاوری درد استخوان
در بسیاری از موارد، درمان مشکلاتی که باعث ایجاد درد استخوان شده است، مدتها طول میکشد. مثلا دردی که ناشی از شیمیدرمانی یا شکستگی است.
در جریان ریکاوری، به ناحیه آسیبدیده ضربه وارد نکنید. ضربه زدن و عدم ملایمت در برخورد با اعضای آسیب دیده، باعث تشدید درد میشود. تا جایی که ممکن است، به نواحی آسیبدیده استراحت بدهید و برای جلوگیری از اسیبهای آتی، تا حد امکان، عضو مربوطه را حرکت ندهید.
در بعضی از موارد، ابزارهای مختلف میتواند باعث کاهش درد در ناحیه شود مثلا آتلبندی، گچ گرفتن و غیره برای حمایت عضو آسیب دیده و کمک به بهبود آن استفاده میشود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
درد استخوان معمولا ناشی از بیماریهای جدی و خطرناک است. حتی درد ملایم استخوان ممکن است نشانی از یک فوریت پزشکی باشد. اگر درد استخوان بیدلیل دارید که ظرف مدت چند روز بهبود پیدا نکرد، به پزشک مراجعه کنید.
همچنین، اگر درد استخوان با علائمی مثل کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی عمومی بدن همراه است، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
اگر درد استخوان ناشی از آسیب دیدگی باشد، نیاز به ویزیت فوری پزشک دارد. شکستگی ناشی از آسیب مستقیم، درمانهای دارویی هم دارد. بدون درمان صحیح، استخوانها ممکن است در جای نادرستی جوش بخورند و ترمیم شوند که باعث ایجاد اختلال در حرکت دادن استخوان میشود. این آسیب دیدگیها زمینه را برای عفونت نیز فراهم میکند. پس توجه داشته باشید که بهتر است در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنید.
منبع:
از کدام خدمات دکتردکتر استفاده کنیم؟
نوبتدهی اینترنتی
اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبتدهی اینترنتی میتوانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص ارتوپد روی دکمه زیر کلیک کنید.
ویزیت تلفنی
گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینهبر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی میتوانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص ارتوپد دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
پرسش و پاسخ پزشکی
شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
لطفااا تمنامیکنم خواهش میکنم یه دکترخوب تو کرمانشاه معرفی کنید برای مشگلم برم خداکنه این دردا نصیب کسی نشه بخدا الان که دارم میتویسم گریه میکنم خسته شدم مگه چندسالمه این حجم درد رو چندساله تحمل میکنم
سلام
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.
(در لیست دکتر دکتر پزشکان شهر خود را پیدا کنید)
سلام وقت شمابخیرمن ۲۳سالمه از دبیرستان درد توی دوتا بازوم شروع شد دقیقا دوتانقطه مشترک در دو بازوم درحدی که شبااز درد ازخواب بیدارمیشدم گریه میکردم من پیگیری نکردم و کم کم به تمام بدنم سرایت کرد الان از مچ پام درد میکنه تا گردنم درد زانوم که وحشتناکه نمیتونم پاشم وبلندبشم درد کشاله رانم و لگنم که افتضاح همیشه باید از درد درازبکشم چندوقت پیشم دردگردنم شروع شدکه انقدجیغ میزدم تا دردش اروم میشد انگشتای دستمم دردمیکنه ستون فقرات پشتم که دیگه بدتر پارسال ازمایش خون دادم گفت که کاملاسالمی بهترین ازمایشکاهم ازمایش دادم ازمایش کامل ازاون شیشه ها ۸شیشه خون دادم حسابی کلافم راهنماییم کنیدبایدچیکارکنم
سلام بايد از نظر فيلروميالژيا بررسي شويذ
فيبروميالژي ها يك بيماري در سن شما هست كه نقاط دردناك در بدن دارند
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.
من رفتم روماتولوژی میگه ضعف عضله داری رفتم ارتوپد میگه دیسک گردن و نرمی استخوان داری همینجوری دست به سرم میکنن کلی داروی الکی میدن دیگه افسردگی گرفتم من کرمانشاهم تو روخدا یه دکترخوب به من معرفی کنید
سلام خانم دكتر رزازيان در كرمانشاه خيلي ماهر هستند ميتونيد به ايشون مراجعه كنيد
سلام .من خانم 31 ساله هستم که کل پای چپم یک هفته هست درد میکنه اصلا بهتر نمیشه یک ماه پیش هم فقط زانوم درد میکرد که رفتم دکتر دوتا همپول و دیکلوفناک دادن خوب شدم اما دوباره شروع شد6 و خیلی شدیده .احساس گیکنم از تو سردش هست و درد میکنه ولی از بیرون جوراب پشمی میپوشم و توی پتو نگه میدارم .چیکارکنم
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام من مدتی که دست درد های خیلی شدیدی دارم که بعضی اوقات کم میشه ولی الان این درد به بازوهام رسیده و پاهام هم درد داره رفتم دکتر گفت برای کم خونی دارو هارو مصرف کردم فقط یه مدت خوب بودم…میشه راهنمایی کنید از چیه چیکار کنم
سلام از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام خانمی هستم ۲۶ ساله،افتادگی دریچه میترال دارم ،الان حدود یک هفته س احساس فشار درقفسه سینه تپش قلب تنگی نفس دارم ودرد به پشتم وگلوم میزنه،دکترقرص پرانول ومتوهگزال برام دوسال پیش تجویز کردن وقتی درد دارم میخورم ضرر نداره برام،الان با وجود این درد باید چکارکنم ،بدون هیچ مشکلی استرس وتنگی نفس میاد سراغم،ممنونم راهنماییم کنید.
سلام بايد دوباره به پزشكتون مراجعه كنيد تا دارو حديد بهتون بدن شايد لازم باشه داروتون تغيير كنه
با سلام برای درمان درد استخوان به کدام متخصص مراجع کنم
سلام متخصص ارتوپد يا مغز واعصاب
سلام.من زیاد برام اتفاق نمی افته اما وقتی دردش شروع بشه نمیتونم دستامو تکون بدم دردشون دوبرابر میشه…بشدت درد میگیره استخونای دستم…مثلا بعداز کلی کار و سرمای شدید…خیلی دردش زیاده…بنظرتون دلیلش چیه؟؟
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام من 17 سالمه و دوهفتس تموم استخوان های بدنم خیلی شدید تیر میکشه مخصوص به یه جا نیست..
سلام آیا درد شما به صورت ناگهانی شروع شده است؟ آیا سابقه سرماخوردگی اخیردارید ؟آیا تب دارید؟
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و صرفهجویی در هزینهها میتوانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.
سلام.مردی هستم ۳۵ساله که شبها موقع خواب درددست و پاشروع می کنه به دردکردن که ازدرد نمی تونم بخوابم لطفاراهنمایی کنیدتشکر
سلام
باید علل مختلف درد شما بررسی شود
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام خانمی هستم ۳۶ ساله مدتی درد استخوان در ساق پا داشتم که شب ها دردش شروع میشد ولی روز درد نداشت بعد از مدتی که عالائم کرنا گرفتم مرتب درد پا هستم به حدی که در زانو درد تیر میکشد واز زانو به بالا کمی بی حس هم هست مرا راهنمایی کنید چکار کنم
سلام لطفا اين آزمايشات را بديد و توسط
متخصص داخلي ويزيت شبد
Cbc.diff esr crp
Alk.p
سلام،من پاشنه پام یه استخون در اومده.وقتی میشینم نمیتونم بلند شم همه استخونام درد میکنه.
برایه پاشنه ماندگار گفت باید یه آمپول به پاشنه پام بزنم الان من اون آمپول و بزنم یا نه؟آخه میگن ضرر داره.
سلام بهتره كه نزنيد خطر آسيب به غلاف فيبري كف پاتون داره
بهتره كفي كفش مناسب بپوشيد كيسه آب گرم استفاده كنيد
در نهايت به متخصص طب فيزيك مراجعه كنيد.
سلام من فوتبال بازی میکنم دو روز است که استخوان های پام درد میکنن دلیلش چیه البته هنوز فوتبال میرم به نظر شما چیکار کنم
هرروز استخوان درد دارم وقتی می شینم دیگه نمیتونم پابشم
سلام بايد از نظر پوكي استخوان و كمبود ويتامين دي بررسي شويد
تراكم استخوان دهيد و ويتامين دي را هم چك كنيد
سلام مادرشوهرمن استخوان دردشدیدخیلی شدیدداره دارومکمل وویتامین دمصرف میکنه ولی بیماری هایی مثل رماتیسم معده کبدتروئیدکلیه کم خونی واعصاب وسردردشدیدداره ایاعلتش همین بیماری هاس؟؟؟؟؟
سلام
استخوان درد شدید رو توجیه نمیکند باید شرح حال دقیق و ازمایش انجام شود
سلام دکتر بنده خانم ۲۵ ساله هستم ٬ حدودا یک سال است از ناحیه استخوان بازوی دو دست تا سر انگشتان احساس درد و سپس سرد شدن دست میکنم ٬ با نظر متخصص مغز و اعصاب ام ار ای دادم ٬ نتیجش کمبود اب دیسک گردن بود دکتر بهم مسکن داد ولی هر از گاهی درد دوباره شروع میشه٬ کمبود ویتامین دی داشتم که تازه رفع شده لطفا راهنماییم کنید ممنون
سلام
مشکلتون مدارا میخاد و نیاز به پیگیری مداوم، مصرف مایعات زیاد،مصرف دارو داره همچنین باید کار سنگین انجام ندین و ویزیت دوره ای زیر نظر متخصص مغز و اعصاب بشین
سلام من زهره رضایی هستم ۳۰ دارم چند ساله درد استخوان دارم الان بیشتر شده
دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 را انجام دهید
وقتی رماتیسم داخل خون شودواززانوبه بالاتمام اعضای بدن بگیرد و بخصوص به سردی آزارش بیشترشودچی بایدکرد
سلام اگه تشخيص روماتيسم توسط متخصص روماتولوژي قطعي داده شده بايد با كورتون و ساير داروهاي ضد درد درمانو شروع كرد
اما بايد تحت نظر متخصص روماتولوژي باشيد
سلام من همیشه تمام استخوان های بدنم درد میکنه حتی توان کارهای روزانه ی خودم به سختی انجام میدم
دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3 را انجام دهید
سلام خسته نباشید ۳۸سالم است بازوهام استخوانش دردمیکنه اماانگشتای دستم بخصوص شصت دستم خیلی خیلی درد میکنه ازمایش دادم گفتند سالم هستی کمبود هیچ ویتامینی ندارم به نظرشماعلت درددست من چیست
سلام بدليل التهاب اعصاب شبكه بازويتون هست
ممكنه بدليل ديسك گردنتون باشه
بهتره نوار عصب عضله بديد
ام ار اي گردن هم بديد
تشکرخانوم دکتردست شمادردنکنه
سلام دختری هستم ۲۴ ساله الان سه روزه ابتدا کمی گلو درد داشتم و با مسکن و دارو گیاهی خوب شدم ولی بعد از آن سردرد خیلی شدید شدم که کدیین مصرف کردم الان خیلی زیاد پاهام درد میکنن از ران به پایین خیلی درد زیاد میشه راهنماییم کنید چکار کنم آیا نیاز به تست کرونا هست ممنون خسته نباشید
سلام من در قسمت کتفم هردو دستم درد دارم مخصوصا وقتی میخوابم بیشتر درد میگیره باید چیکار کنموچی مصرف کنم
من اشتباها نوشتم هموگلوبینمتو آزمایش کم بوده ، با عرض معذرت موردی که کمه پلاکته نه هموگلوبین
سلام،دوروزه که زیرشست پام درد میکنه موقع راه رفتن نمیتونم شست پامو زمین بزارم،پام درد میگیره ،برای درمان درد چه کار باید بکنم
سلام
اگر ضربه خورده است ممکن است دچار شکستگی شده باشد باید جهت گرفتن عکس به ارتوپد مراجعه نمایید
سلام من ساق پام استخوان هاش هرازگاهی شب ها درد میکنه باصدامیده موقع راه رفتن
سلام مكمل ويتامين دي و منيزيم روزي يكي بخوريد از كمپرس گرم هم استفاده كنيد
سلام .پدرم یه مدت خیلی طولانی استخوان درد داره اما به تازگی خیلی شدید شده.گاهی با ورم دست و پا همراه به شدت کاهش وزن داشتهطی ماه های پیش و دکتر فقط مسکن تجویز کرده.
لازمه بگم خیلی سال قرص اعصاب فلوکستین و … مصرف میکنه ممکنه از عوارض اونها باشه؟برای تشخیص علت این درد به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام چندروزه دردزیرشکم ورویاستخوان ظرف راست شکم دارم خیلی نگرانم باوجودکروناوآسم دارم میترسم دکتر فرم خواهشاراهنمایی کنین ایاآپاندیس دارم
سلام لطفا اين آزمايشات را بديد: cbc.diff esr crp u/A
U/C
و سونوگرافي شكم هم بشيد
سلام خانم هستم ۳۰ سالمه سالهاست هر شب با درد ساق دست و پا کنار میام همیشه هم از مسکن استفاده میکنم الان من باید چیکار کنم مدت ۵ماه هم هست ک ویتامین d استفاده میکنم باتشکر از راهنمائیتون
دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp,Ana,Rf , vit d3 انجام دهید یا
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.
سلام میخواستم بدونم درد پشت قفسه سینه در سمت چپ بیشتر روی شو نه از چی میتونه باشه چیکار کنم؟؟
سلام يا از قلب هست يا عصبي عضلاني
سلام من خانمی 34 ساله هستم مچ دست وپا و زانو های دست و پا خیلی درد میکنه ازمایش دادم گفتن کمبود ویتامین دی داری و قبلا دچار کم خونی شدید بودم شما چه پیشنهادی دارین برام
سلام من ۱۶ سالمه .از پارسال مهر درد های استخوان رانم شروع شد و تا الان ادامه داره .درد های استخوان پام به این شکله (سرد میشه . درد شدید بطوری که با دست ضربه هم میزنم انگار نه انگار . سوزش هم داره ) دکتر ارتوپد رفتم ازمایش نوشت و گفت چیزی نیست اما گفت فک کنم یه بار مریض شدی بدنت عفونت داره .هیچ دارویی نداد فقط مسکن
سلام
جهت راهنمایی بهتر از مشاوره تلفنی رایگان دکتر دکتر استفاده کنید
سلام خسته نباشید.من ۲۲ دو سالمه اول درد توی دست راستم داشتم بعد از خونه تکونی ک داشتم آزمایش دادم کمبود منیزیم و روی اینا داشتم ولی ویتامین D خوب بود قبلانم دردو توی دستو پا داشتم کمبود ویتامینD داشتم ولی اینبار یه هفته قبل آزمایش قرص ویتامینD مصرف می کردم جسته و گریخته ممکن ویتامین D سطحش اشتباه بوده باشه؟ لبنیات خیلی کم استفاده می کنم دردو الان لحظه ای توی مچ دستام بازوام وآرنجم پام و گاهی ماهیچه هام احساس می کنم استرس شدید دارم و تازگی خیلی بدتر شده.شدت درد و مدتش زیاد نیست ولی روی اعصابمه و خیلی اوقات ک کار می کنم احساسش نمی کنم یا ک می خوابم بیشتر صبح که از خواب بلند میشم درد مانع از خوابم نمیشه و سابقه افسردیگم دارم و مکمل هایی ک مصرف کردم نتیجه زیادی نداده الآن ب شدت نگرانم مخصوصا که نمی تونم برم دکتر تو این شرایط نزدیک دوماه هست به طور کلی ولی خوب اولین بار دست راستم بود و ی مدت کلا قطع شد تلفن همرا دست میگیرم بدتر میشه
سلام
اگه همه ازمایشا بررسی شده و فقط کمبود روی و منیزیوم و دی داشتین مکمل زینک پلاس و منیزیوم بخورین هرروز
ویتامین د ۳ بخورین ماهی یکی با دوز ۵۰هزار
دردهای لحظه ای عصبی ان بیشتر با روانپزشک جهت کنترل اضطراب مشورت کنید
سلام من ۱۵ سالمه گاهی اوقات استخوان دست چپم تیر میکشه که و بدنم بی حاله با بستن و گرم کردن تا حدودی کاهش پیدا میکنه درد دستم و بعد یک روز نهایت دو روز خوب میشه چیز مهمیه؟!