آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب و 5 روش درمان آن!

آریتمی قلبی
اشتراک گذاری 188 نظر

یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن انسان، قلب است. این اندام عضلانی وظیفه ارسال خون به درون رگ‌ها و اکسیژن‌رسانی به بخش‌های دیگر از بدن را بر عهده دارد. قلب برای انجام چنین وظایفی نیاز به انبساط یا انقباض بطن و دهلیز و ضربانی منظم دارد. اما شرایط همیشه نرمال نیست و گاهی اوقات ریتم ضربان قلب از حالت عادی خود خارج می‌شود. یعنی فرد دچار حالتی می‌شود که به آن آریتمی قلبی می‌گویند. شرایطی که با توجه به حساسیت قلب، شوخی‌بردار نیست و نیاز به درمان و معالجه دارد و در این مواقع باید به پزشک و دکتر قلب و عروق مراجعه کرد. پس لازم دانستیم تا در این مطلب از دکتردکتر، در خصوص انواع آریتمی قلب و اطلاعات مرتبط با آن توضیح دهیم. مطلب خود را با تعریف این مفهوم و توضیحاتی در خصوص نحوه عملکرد قلب شروع می‌کنیم.

آریتمی قلب یا اختلال در ریتم قلب چیست؟

در قسمت بالایی قلب انسان دو دهلیز و در بخش پایینی آن دو بطن وجود دارد. در کنار این اندام‌ها، یک ضربان‌ساز طبیعی با نام گره سینوسی یا SA وجود دارد که با ایجاد سیگنال‌های الکتریکی، دستور ضربان را صادر می‌کند. در این بین، دهلیز سمت راست نیز ضربان‌های قلب را کنترل می‌کند.

با هر ضربان قلب، دهلیز‌ها منقبض شده و خون به داخل بطن‌ها می‌ریزد. پس از ایجاد دسته‌ای از سیگنال‌های الکتریکی، شرایط برای انقباض بطن و سرازیر شدن خون اکسیژن دار به سمت ارگان‌های بدن فراهم می‌شود.

این توضیحات تازه بخشی از فعل و انفعالاتی است که با هر ضربان قلب انجام می‌شود. قلب برای کار کردن و زنده نگه داشتن بدن، به چنین ضربانی نیاز دارد. تعداد ضربان یک قلب عادی در هر دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار است.

اما شرایط همیشه اینگونه نرمال نیست و یک سری عوامل باعث نامنظمی ضربان قلب شده و ریتم یا ضربان قلب دچار اختلال می‌شود. علت این امر را می‌توان ناشی از استرس و تنش‌های عصبی، آسیب دیدگی قلب و ضعیف شدن آن دانست.

هر کدام از این عوامل باعث بی‌نظمی قلب شده و تعداد تپش‌های قلب را افزایش یا کاهش می‌دهند. حالتی که در بین پزشکان به آریتمی (Cardiac arrhythmia) یا ضربان نامنظم قلب معروف است و یکی از انواع نارسایی قلب محسوب می‌شود. نامنظم بودن ضربان قلب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی است که باید از آن آگاه باشید.

منظور از آریتمی سینوسی قلب چیست؟

اگر ضربان قلب در اثر گره سینوسی به طور منظم افزایش یا کاهش یافته ولی در محدود طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ باشد، به آن آریتمی سینوسی قلب می‌گویند. این نوع از آریتمی خود به دو نوع تنفسی و غیر تنفسی تقسیم می‌شود که پرداختن به آن خارج از بحث ماست.

انواع آریتمی قلب چیست؟

آریتمی قلب انواع مختلفی دارد که برخی از آن‌ها جدی و خطرناک هستند. چون قلب جزء اندام‌های حساس بدن است و اختلال‌های شدید و خطرناک ریتم قلب باید تحت کنترل و درمان پزشک باشد. سهل انگاری نسبت به این موضوع باعث عوارضی همچون‌ ایست قلبی، نارسایی قلبی و حتی مرگ ناگهانی می‌شود و عوارض خفیف‌تر منجر به غش یا سنکوپ قلبی خواهد شد. در مورد عارضه سنکوپ قلبی در مقاله سنکوپ چیست توضیحات بیشتری داده‌ایم.

اما گروهی دیگری از ضربان نامنظم قلب هستند که جدی نبوده و به خودی خود درمان می‌شوند. آشنایی با انواع آریتمی قلب به شما کمک خواهد کرد تا نوع آن را تشخیص دهید.

ضربان نامنظم قلب

۱. آریتمی برادی کاردی (Bradycardia)

این نوع از ضربان نامنظم قلب برای وقتی است که تعداد آن کمتر از حالت عادی باشد. یعنی تعداد ضربان قلب به خاطر از کار افتادن گره سینوسی و مسدود بودن مدار الکتریکی کم می‌شود.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

۲. تاکی کاردی فوق بطنی

تاکی کاردی (Tachycardia) به حالتی گفته می‌شود که تعداد ضربان‌های قلب بیشتر از حد نرمال باشد. نوع فوق بطنی این آریتمی به خاطر درگیر شدن دهلیز‌ها بوده و شامل انواع مختلف زیر است:

فلاتر دهلیزی

این حالت ناشی از اتصال کوتاه در نیمه بالایی قلب یا همان دهلیز‌ها است. تعداد ضربان قلب بیمار در چنین حالتی به ۲۴۰ تا ۳۴۰ بار در دقیقه می‌رسد.

تاکی کاردی دهلیزی

این حالت برای زمانی است که ضربان دهلیز‌ها سریع‌تر از بطن‌ها باشد. دلیل این امر به خاطر اتصال کوتاه دهلیز‌ها است.

فیبریلاسیون دهلیزی

در این حالت یک سری سیگنال نامنظم و سریع از چندین نقطه دهلیز تولید شده و دهلیز‌ها درگیر انقباضات بی‌اثر خواهند شد.

تاکی کاردی فوق بطنی حمله‌ای

این وضعیت مربوط به افزایش بسیار سریع تعداد ضربان قلب است که پزشکان به آن PSVT می‌گویند. دلیل این ضربان سریع هم به خاطر ایجاد شدن یک مسیر الکتریکی اضافی در قلب و کوتاه شدن مدار است.

۳. تاکی کاردی بطنی

نوع تاکی کاردی، آریتمی قلب هم در اثر افزایش ضربان قلب رخ می‌دهد. با این تفاوت که این‌بار اختلال مربوط به بطن‌ها است که درگیر انقباضات سریع و ناقص هستند.

۴. تپش قلب

این نوع از آریتمی قلب مربوط به زمانی است که سیگنال‌های الکتریکی از گره سینوسی نشات نگیرد.

علائم و نشانه‌های آریتمی چیست؟

برای تشخیص آریتمی قلبی به یک سری آزمایشات اولیه و نوار قلب نیاز داریم. گاهی اوقات آریتمی هیچ گونه نشانه یا علائمی ندارد. البته برای تشخیص نوع آریتمی باید به علائم ظاهری توجه کرد. مثلاً فرد مبتلا به آریتمی تاکی کاردی، نشانه‌های زیر را دارد:

آریتمی قلب

  • احساس تنگی نفس
  • سنکوپ یا غش کردن
  • احساس ضعف ناگهانی و شدید
  • حس کردن درد در قفسه سینه
  • سرگیجه

اما موارد زیر از نشانه‌های آریتمی برادی کاردی است:

  • داشتن تنگی نفس به همراه تپش قلب شدید
  • مشاهده تعریق غیرعادی در فرد
  • داشتن حس گیجی و عدم تمرکز برای انجام امور
  • ناتوانی در انجام ساده‌ترین حرکات ورزشی
  • احساس کردن درد در قفسه سینه
  • غش کردن‌های ناگهانی
  • احساس سرگیجه و خستگی

البته حتی با وجود مشاهده چنین علائمی، نمی‌توان در خصوص جدی بودن بیماری و نیاز به مداوای آن اظهار نظر کرد. چون تشخیص بیماری‌های قلبی و اعلام نظر نهایی باید توسط پزشک متخصص قلب انجام شود. یک وضعیت برعکس هم برای چنین شرایطی وجود دارد.

یعنی نوع آریتمی بسیار خطرناک و تهدید‌کننده بوده ولی هیچ نشانه ظاهری برای آن وجود ندارد. سکته‌های مغزی و نارسایی قلبی از پیامد‌های این نوع خطرناک از آریتمی قلب هستند.

دلیل آریتمی قلبی چیست؟

دلایل بسیار مختلفی برای ابتلا به آریتمی قلب وجود دارد. در واقع هر عاملی که باعث نوسان ضربان طبیعی قلب شود، آریتمی به حساب می‌آید. برخی از دلایل ایجاد اختلال در ریتم قلب، ژنتیکی و تعدادی دیگر اکتسابی هستند. موارد زیر از جمله شایع‌ترین دلایل بروز آریتمی قلبی در افراد است:

انواع آریتمی قلب

عارضه قلبی ارثی

در این وضعیت، اندازه قلب نوزاد هنگام تولد طبیعی است. اما به مرور زمان و همزمان با رشد فرد، عضلات قلب تغییر کرده و توسط بافت اسکار و چربی احاطه می‌شوند. «دیسپلازی بطن راست آریتموژنیک»، نام یکی از عارضه‌های قلبی ارثی است که فرد را در معرض ابتلا به آریتمی قلبی قرار می‌دهد. بنابراین ممکن است حتی با عارضه آریتمی قلبی در نوزادان نیز روبه‌رو باشیم.

ناهنجاری‌های مادرزادی

دلیل دیگری که برای آریتمی قلب وجود دارد، نقص‌های مادرزادی است. این نقص مربوط به سیستم الکتریکی قلب است که در نوزادی خود را نشان نداده و در بزرگسالی فرد را درگیر می‌کند.

تغییرات بدنی

علت دیگری که برای آریتمی قلب وجود دارد، تغییرات بدنی همزمان با افزایش سن است. فیبریلاسیون دهلیزی یکی از انواع آریتمی‌های قلب در سنین بالا است.

چون معمولاً افراد بالای ۵۰ سال را به خود درگیر می‌کند. احتمال بروز این بیماری همزمان با افزایش سن بیشتر می‌شود. یعنی تقریباً از بین هر ده نفر آدم بالای ۸۰ سال، یک نفر دچار چنین بیماری خواهد شد.

وضعیت‌های اکتسابی

گاهی اوقات دلیل بروز ضربان نامنظم قلب، به خاطر زخم ایجاد شده در فرد است. مثلاً فرد دچار حمله قلبی شده و زخم ناشی از آن دلیل آریتمی باشد. گاهی اوقات نیز اتصالی کوتاه در بافت اسکار رخ داده و بستر لازم برای بروز تاکی کاردی فراهم می‌شود.

در کنار چنین عواملی، لازم است تا یک سری تغییرات جدی در برخی رفتار‌های غذایی و فعالیت‌های خود داشته باشیم. چون موارد زیر از فاکتور‌های ارزشمند در ایجاد آریتمی هستند:

  • داشتن دیابت
  • بالا بودن سطح فشار خون
  • استعمال سیگار و مواد مخدر
  • مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکل
  • داشتن سابقه بیماری‌های قلبی
  • عملکرد نامناسب تیروئید
  • مصرف یک سری از مکمل‌های گیاهی، غذایی و دارویی
  • اختلال دریچه قلب مصنوعی

نحوه تشخیص آریتمی قلبی

تشخیص نوع آریتمی توسط دکتر آریتمی قلبی (ضربان نامنظم قلب) انجام می‌شود. یعنی صرفاً با مشاهده یک یا چندین نشانه از ضربان نامنظم قلب، نمی‌توان در خصوص نوع آن اظهار نظر کرد.

حتی پزشک متخصص نیز برای تشخیص نوع آریتمی، از آزمایشات و دیگر روش‌های کمکی همچون اکو قلب، تصویربرداری و دیگر روش‌های تست استفاده می‌کند. تست‌های زیر ازجمله رایج‌ترین شیوه‌های تشخیص آریتمی هستند:

تشخیص آریتمی

  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا MRI
  • توموگرافی کامپیوتری یا CT
  • تست تشخیصی الکتروکاردیوگرام
  • تست تیلت برای تشخیص سنکوپ
  • اکوکاردیوگرام 
  • تست ورزش یا استرس
  • تست Ep یا الکتروفیزیولوژی

روش‌های درمانی آریتمی قلب چیست؟

در اغلب موارد ضربان نامنظم قلب مقطعی بوده و نیازی به انجام عمل های قلب ندارد. چون آریتمی یک قلب سالم با عملکرد طبیعی، خیلی طول نمی‌کشد و به خودی خود درمان می‌شود. مگر اینکه یک عامل خارجی همچون شوک الکتریکی یا مواد مخدر دلیل تپش نامنظم قلب باشد. یا شاید علت اختلال در ریتم قلب نارسایی‌های قلبی بوده و نیاز به درمان سریع داشته باشد.

برای رفع این تپش‌های نامنظم، باید از دارو یا دیگر شیوه‌های درمانی آریتمی همچون «تخریب سلولی» استفاده کرد. تخریب سلولی برای از بین بردن سلول‌های تولید‌کننده سیگنال‌های غیرطبیعی قلب استفاده می‌شود.

البته این تنها یکی از چندین روش درمانی موجود برای تپش نامنظم قلب است و روش‌های دیگری نیز برای درمان ضربان نامنظم قلب وجود دارد. انتخاب هر کدام از این روش‌های درمانی باید توسط پزشک و بر اساس فاکتور‌هایی همچون سبک زندگی، سوابق پزشکی، سن و دیگر شرایط ظاهری بیمار انجام شود. در ادامه این بخش به تعدادی از این شیوه‌های درمانی آریتمی اشاره خواهیم کرد.

۱. کاشت دستگاه

در این روش، دستگاهی کوچک با ویژگی‌های منحصربه‌فرد در بخشی از بدن کاشته می‌شود. انتخاب این دستگاه باید متناسب با نوع آریتمی یا بیماری فرد باشد. مثلاً برای پایدارسازی ضربان قلب بیمار مبتلا به نارسایی قلب یا آریتمی تاکی کاردی بطنی، از ICD استفاده می‌شود.

ICD وسیله‌ای بسیار کوچک است که پالس الکتریکی را به عضله قلب می‌رساند. کاشت این دستگاه باعث تنظیم ضربان‌های خطرناک و نامنظم قلب می‌شود. اما برای درمان آریتمی قلبی برادی کاردی یا بیماری‌های بلوک یا نارسایی قلب، باید از دستگاه «ضربان ساز» استفاده کرد.

این دستگاه کوچک در زیر پوست و استخوان ترقوه کاشته می‌شود. ضربان ساز متشکل از یک سری سیم‌های نازک و بادوام است که پالس‌های منظمی را به قلب می‌فرستد. CRT نیز نوع دیگری از این دستگاه‌ها است که برای بهبود و کنترل نوع خاصی از نارسایی‌های قلبی ایجاد شده در اثر انقباضات استفاده می‌شود.

درمان آریتمی قلب

۲. استفاده از رویه‌های درمانی

ابلیشن قلب و کاردیوورژن دو روش دیگر برای درمان آریتمی قلب هستند. در روش کاردیوورژن، بیمار را بیهوش کرده و یک شوک دقیق و کنترل شده به قلب او وارد می‌شود.

این شوک باعث بازنشانی مجدد فلاتر دهلیزی یا فیبریلاسیون دهلیزی شده و فرد را درمان می‌کند. اما در روش ابلیشن قلب، باید یک سری سلول‌ها را سوزانده و از بین برد. چون این سلول‌ها باعث بر هم خوردن ریتم طبیعی قلب شده‌اند.

۳. درمان آریتمی قلبی با دارو

در برخی موارد نامنظم بودن ضربان قلب را می‌توان با مصرف دارو رفع کرد. به همین خاطر اکثر متخصصین قلب قبل از انجام جراحی یا کاشت دستگاه، شانس درمان با دارو را امتحان می‌کنند. مصرف این دارو‌ها با هدف بهبود وضعیت بیمار و کنترل آن تجویز می‌شود.

البته تعیین نوع دارو و دوز آن باید بر اساس سابقه پزشکی، دارو‌های مصرفی شخص و شرایط بیمار انجام شود. چون شاید دارو تجویز شده با قرص‌های مصرفی بیمار سازگاری نداشته و بی‌نظمی ضربان قلب بیشتر از قبل شود.

۴. تغییر سبک زندگی

ساده‌ترین روش درمان غیر طبیعی بودن ریتم قلب، ایجاد تغییر در سبک زندگی شخصی است. مثلاً شاید با انجام دادن منظم یک سری حرکات ورزشی و کنار گذاشتن مشروبات الکلی، ضربان قلب شما دوباره منظم شود. کاهش وزن، درمان آپنه خواب و حفظ فشار خون در سطح نرمال، از دیگر راهکار‌های درمانی ساده برای آریتمی قلب است.

۵. جراحی برای درمان آریتمی قلب

جراحی قلب، جزء آخرین راهکار‌های درمانی برای آریتمی است. یعنی پزشکان فقط زمانی از این روش درمانی استفاده می‌کنند که مجبور بوده و بدن فرد به درمان‌های دیگر جواب ندهد. روش ماز (مارپیچی) و بای پاس عروق کرونر از راهکار‌های جراحی برای درمان آریتمی قلب هستند.

در روش مارپیچی با ایجاد چند برش در دهلیز‌ها، یک الگوی بافت مارپیچی ایجاد می‌کنند. این بافت قادر به انتقال پیام‌های الکتریکی نبوده و مانع از انتقال پیام‌های سرگردان منجر به آریتمی می‌شود.

جراحی بای پس هم مخصوص بیمارانی است که در کنار غیر طبیعی بودن ریتم قلب، مبتلا به عروق کرونر شدید هستند. این جراحی به گردش جریان خون قلب کمک می‌کند.

۶. درمان آریتمی قلبی با گیاهان دارویی و طب سنتی

بیشتر مردم از عوارض مصرف دارو‌های شیمیایی مطلع هستند. به همین خاطر مصرف دارو‌های گیاهی را به خوردن قرص و شربت ترجیح می‌دهند. در طب سنتی نیز از خاصیت یک سری از گیاهان برای درمان آریتمی قلب استفاده می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

درمان آریتمی با گیاهان دارویی

البته فراموش نکنید که مصرف این دمنوش یا ترکیبات خانگی نمی‌تواند جایگزین دارو‌های شیمیایی باشد. چون قلب مهم‌ترین اندام بدن است و بی‌نظمی‌های ضربان آن را باید جدی گرفت. پس حتماً برای بررسی وضعیت سلامتی خود، به پزشک متخصص مراجعه کنید. موارد زیر از جمله رایج‌ترین دارو‌های گیاهی مؤثر برای درمان خانگی نامنظم بودن ضربان قلب هستند:

  • دمنوش میوه زالزالک و بادرنجبویه
  • مصرف تخم کدو و دانه کنجد
  • دمنوش دارچین
  • خوردن گلابی رسیده
  • دمنوش بومادران
  • مصرف ترکیب آب با یک قاشق چای خوری ملاس نیشکر سیاه
  • دمنوش سنبل الطیب
  • خوردن انگور سیاه
  • مصرف سبزیجات حاوی منیزیم مانند اسفناج، کلم یا برگ چغندر

ارتباط اختلال در ریتم قلب با معده چیست؟

جالب است بدانید که هرگونه اختلال در عملکرد اعضای بدن، باعث بر هم خوردن ریتم طبیعی ضربان قلب می‌شود. مثلاً قلب در واکنش به هورمون‌های ترشح شده در سیستم گوارشی، شروع به تپیدن می‌کند. پس بی‌نظمی ضربان قلب در زمان بروز مشکلات گوارشی امری طبیعی است.

البته گاهی اوقات این مشکلات معده و سیستم گوارشی باعث تشدید بی‌نظمی‌های ضربان قلب می‌شود. این حالت بیشتر برای بیماران درگیر با آریتمی PVC رخ می‌دهد.

ارتباط آریتمی قلب با کرونا

کرونا یک پاندمی شایع است که ریه و سیستم تنفسی را به خود درگیر می‌کند. اما تأثیرگذاری کرونا صرفاً بر این بخش از بدن نیست و باید منتظر کاهش اکسیژن خون باشیم. این موضوع در نهایت منجر به گرفتاری یا آریتمی قلبی خواهد شد. پس این خود دلیلی برای زیاد بودن آمار مرگ و میر کرونا نسبت به جوانان است.

عوارض نامنظم بودن ضربان قلب چیست؟

در اغلب موارد آریتمی گذرا بوده و پس از کمی استراحت، ریتم ضربان قلب منظم می‌شود. اما برخی از عوارض آریتمی قلب خطرناک هستند و شاید منجر به مرگ فرد شود. یکی از این عوارض جدی، سکته مغزی است.

چون غیر طبیعی بودن ریتم قلب باعث افزایش احتمال لخته خونی می‌شود. پس شاید این لخته خونی شکسته شده و از قلب به مغز منتقل شود؛ که باعث سکته مغزی خواهد شد. نارسایی احتقان قلبی، یکی دیگر از عوارض آریتمی است. دلیل این بیماری خطرناک، پمپاژ نشدن به موقع خون توسط قلب در دراز مدت است.

روش‌های پیشگیری از آریتمی

شاید پیشگیری از برخی عوامل ژنتیکی و ارثی برای آریتمی غیر ممکن باشد. اما آمار و ارقام ثابت کرده که بخش عمده‌ای از نوسانات ضربان قلب به خاطر سبک زندگی افراد است. مثلاً خوردن غذا‌های پرچرب، استعمال دخانیات یا مصرف مشروبات الکلی می‌تواند دلیلی برای ضربان نامنظم قلب باشد.

پس بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به آریتمی قلب، تغییر سبک زندگی است. با تنظیم یک برنامه ورزشی، محدود کردن مصرف کافئین و اجتناب از موارد اشاره شده، سلامت قلب خود را تضمین کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

تمامی اطلاعات موجود در این مطلب، با هدف آشنایی مخاطب با آریتمی قلب و نشانه‌های آن تهیه شده است. پس هیچ کدام از نکات آن نمی‌تواند جایگزین معاینات پزشکی باشد. چون حتی ممکن است مصرف یک داروی گیاهی با داروی مصرفی شما تداخل داشته و جان شما را به خطر بیندازد. پس اگر نوسان ضربان قلب شما بی‌دلیل و مکرر باشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید. خبر خوب این است که در هر کدام از شهرهای ایران که هستید، می‌توانید به راحتی، نوبت متخصص قلب بگیرید و حضوری یا غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در تهران زندگی می‌کنید و علائم آریتمی قلبی را دارید، می‌توانید از میان 267 متخصص فعال در این شهر، نوبت دکتر قلب تهران را ثبت کنید.

دکتر قلب

آریتمی قلبی در جوانان و نوجوانان

عارضه آریتمی قلب بیشتر در افراد میانسال و کهنسال رخ می‌دهد. اما این به معنای مصونیت نوجوانان و جوانان در برابر این بیماری نیست. حتی آمار‌ها نشان داده که جمعیت جوانان درگیر با آریتمی قلب روز به روز در حال افزایش است.

حتی در بین افراد زیر ۳۵ سال هم افرادی وجود دارد که سابقه آریتمی دارند. دلیل بیماری این افراد صرفاً ناشی از عوامل ارثی نیست و گاهی اوقات فشار‌های روحی و روانی باعث اختلال در ریتم طبیعی قلب جوانان می‌شود. موضوعی که به نوبه خود جدی و نگران‌کننده است.

اریتمی قلبی و بارداری

اریتمی قلبی در زنان به نسبت مردان شایع‌تر است. یکی از دلایل این شایع بودن، بارداری است. بارداری بر ضربان قلب و گردش خون مادران تاثیرگذار است، به این دلیل که مادر برای رشد جنین، به خون‌رسانی بیشتری نیاز دارد و قلب باید خون بیشتری پمپاژ کند. اما جالب است بدانید که اکثر مادرانی که نارسایی‌های قلبی دارند، نوزادان سالم به دنیا می‌آورند.

آریتمی قلب را جدی بگیرید!

همانطور که در این مطلب مشاهده کردید، ما به طور کامل به بررسی موضوع آریتمی قلب و علائم آن پرداختیم. آریتمی قلب به خودی خود خطرناک نبوده و طی زمان کوتاهی رفع می‌شود. گاهی اوقات شما دچار اریتمی قلبی بعداز خوردن غذا شوید که دلیل آن افزایش خون‌رسانی قلب برای هضم غذا است. اما گاهی تکرار آن خبر از یک بیماری خطرناک داده و ممکن است جان فرد را به خطر بیندازد.

پس بهتر است با تجربه این علائم، به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات و بررسی‌های لازم، علت آریتمی قلب را تشخیص دهد. در این خصوص می‌توانید از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر تجربه این عارضه را داشته‌اید و می‌دانید که برای آریتمی قلب چه باید کرد؟ با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول آریتمی قلبی

دیابت، بالا بودن کلسترول خون و انسداد عروق کرونری از جمله این بیماری‌ها هستند.

عوامل ریسک فاکتور مانند چاقی، سبک زندگی نادرست، مصرف الکل، استعمال دخانیات و غیره از جمله این عوامل هستند.

آریتمی قلبی بیشتر در افراد مسن خود را نشان می‌دهد؛ اما این به معنای مصونیت دیگر افراد کم سن و سال نیست. چون شاید دلیل آریتمی ناشی از عوامل ژنتیکی و موروثی باشد که پس از مدتی ظاهر شده است.

تمامی آریتمی‌ها خطرناک نیستند. چون ضربان قلب شما در هنگام ورزش افزایش و در زمان استراحت کاهش پیدا می‌کند. ولی این بی‌نظمی ضربان قلب را نمی‌توان به عنوان عاملی خطرناک تلقی کرد؛ چون یک واکنش طبیعی به تغییرات بدن است.

اما اگر تغییرات ریتم قلب شما بدون دلیل، یا با تعریق همراه باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. چون شاید بی‌توجهی شما منجر به سکته مغزی یا نارسایی قلبی شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

188 دیدگاه در “آریتمی قلبی یا ضربان نامنظم قلب و 5 روش درمان آن!
  • سلام وقت شما بخیر، من مشکل گوش داشتم دکتر بهم قرص آموکسی کلاو با سیپروفکت داد چن روز خوردم یه شب بعد مصرف قرص یه رب بعد تپش قلب گرفتم و مدام قلبم حُری می‌ریخت، رفتم چنبار نوارقلب گرفتم، نوارم خوب بوده، اما مشکلی که دارم اینه صدای بوم بوم قلبم رو خیلی احساس میکنم و هرزگاهی احساس میکنم یجور دیگه میزنه، دقیقا در همون لحظه که احساس میکنم جور دیگه میزنه وقتی نبضمو میگیریم مثلا بعد از 10/15 ضربه، دقیقا در همون حالتی که میگم بد میزنه، یهو نبضم ی ثانیه یا یک‌ونیم ثانیه وامیسته، بعد میاد رو روال عادی، استرس زیادی راجب این موضوع دارم،، اکو نرفتم

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا pvc هست که اغلب خوش خیم هستن و با دارو کنترل میشن اما باید عملکرد قلب بررسی شه
      به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیداقای میرزایی هستم۳۱ساله چند روز هست ضربان قلبم اذیت میکنه احساس بی حالی میکنم .میخوام یه کاری انجام بدم اما حال کار کردن نکردم .ممنون میشم راهنمایی کنید.باتشکر

    پاسخ
    • سلام عزیز، حتما لازمه به متخصص قلب مراجعه و نوار قلب بدین و اکو

      پاسخ
  • سلام
    اول ممنون که وقتی مشکلمون رو میگیم پاسخ میدید و راهنمایی میکنید🙏🏻
    من دخترم و ۱۲ سالمه چند هفته پیش قفسه سینم درد میکرد و تنگی نفس داشتم و یکم قلبم تند میزد و احساس میکردم فشارش به مریم زده و احساس میکنم یه توده توی گلو و قفسه سینم هست که البته خوب شد ولی دوباره یه دوروزی میشه که همنجور یشدم البته این سه روزه بدون هیچ دلیل مشخصی استرس و دلشوره دارم که فکر میکنم به خاطر اینه آخه دفعه قبل هم استرس داشتم و بلافاصله اینجوری شدم،ممکنه مال استرس باشه؟

    پاسخ
    • با سلام من آریتمی قلبی داشتم عمل کردم الا بعد از ۷ ماه قلبم بعضی وقتا درد میکنه چکار کنم

      پاسخ
      • سلام
        ویزیت مجدد توسط پزشکتون انجام شود

    • سلام عزیزم
      با توحه به شرح حالت نمیشه گفت فقط برای استرس هست
      بنظر من بهتره ویزیت شی توسط متخصص اطفال یا فوق تخصص قلب اطفال

      پاسخ
  • سلام دکتر
    من خیلی وقته احساس میکنم وقتی قلبم میزنه
    یه ضرب گیر میکنه اندازه ۱ ثانیه بعد که میزنه دوباره منظم میشه
    بعضی وقتا که بفکرشم چشمامو میبندم میخوام بخوابم یهو انگار میخواد قلبم وایسته چشمامو که باز میکنم درست میشه
    دکتر قلب رفتم چند دفعه هم نوار گرفتم هم تست خون و عکس سینه و قلب گرفتن گفتن همه چیت سالم سالمه نمیدونم چرا اینطوریه
    چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      اکو هم کردین و خوب بوده؟
      قرص لووتیروکسین میخورین؟
      ممکن pvc باشه و در اغلب موارد نگرانی نداره اما جهت اطمینان خاطر میتونین هولتر ۲۴ یا ۴۸ ساعته ببندین، فقط هولتر هست که میتونه تمام این جا انداختن ها رو نشون بده

      پاسخ
  • با سلام،۶ ماهی هست دچار مشکل قلبی شدم ضربان قلبم بالا وپایین میشه ریتمش نا منظمه،اسکن قلب انجام دادم دکتر گفتن گرفتی رگ داری آنژیوگرافی انجام دادم گرفتگی رگ نداشتم اکو معمولی و هم اکو مری انجام دادم ، هم گشادی دریچه میترال متوسط به پایین دارم هم مشکل آرتیمی ، بیشتر مواقع سوزش سینه ، درد پشت ، تنگی نفس، احساس خستگی، بی حالی، گز گز بدن و پشت، و موقع بلندشدن چشمام سیاهی می ره . قرص، متورال۵۰، دیگوکسین، آترواستاتین۲۰ و اکسابین ۲۰ مصرف میکنم ، میخواستم ببینم این علائم و مشکلاتی که دارم برای آرتیمی هست یا گشادی دریچه میترال، چو ن این علائم با قرص خوب نشده ، چکار باید بکنم برای درمان. ممنونمیشم راهنمائی کنید .

    پاسخ
    • سلام
      هولتر ۴۸ ساعته انجام شده؟
      اگر انجام نشده حتما انجام شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. 17 ساله هستم. یکسالی هست توی نفس کشیدن اذیت میشم. زیاد نفسم میگیره و موقع تنفس انگار یه چیزی وسط سینم گیر کرده و تکون میخوره ، قلبم هم ضربان جا میندازه یا چندتا تپش محکم میزنه و چشمام سیاهی میره از شدت ضربش. ضعف و خستگی و سرگیجه موقع ایستادنم دارم. مشکل چیه؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم، باید اکو شین و هولتر ببندین تا مشخص شه نوع آریتمی شما چیه
      بر اساس نوع اریتمی درمان دارویی یا ابلیشن صورت میگیره
      طپش قلب و آریتمی میتونن تنگی نفس بدن
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
      • خیلی ممنونم

  • سلام من 18سالمه چند سال پیش آنژیوگرافی کردم و الان چند ماهی میشه به اندازه چند ثانیه دچار آریتمی قلبی میشم و خیلی اذیت میشم بنظرتون مشکلی پیش اومده؟

    پاسخ
    • سلام
      باید محدد بررسی شین عزیز و در صورت نیاز هولتر نصب شه

      پاسخ
  • با سلام آیا ریفلاکس معده و یبوست باعث آریتمی ریع قلب میشه؟ مصرف داروهای گوارش مثل کلیدینیوم سی چطور؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر
      اما پرخوری میتواند سبب طپش قلب و گاهی pvc شود

      پاسخ
  • سلام
    خانمی هستم ۵۰ ساله احساس میکنم نبضم تو گلوم میزنه واینکه ازنظر ریتم دوتا درمیون میزنه یعنی دوتا میزنه یکم وامیسته ودوتا دیگه میزنه
    تعداد ضربان دردقیقه ۷۰ تا

    پاسخ
    • سلام
      باید نوار قلب بدین عزیزم با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من قرص وار فارین مصرف می کن یک سالی هست گرفتگی عروق پا داشتم نوار قلبم ۶۰ رفتم پیش دکتر دیگه گفت باید هولتر انجام بدی مشکلم چیه

    پاسخ
    • سلام
      برای بررسی ریتم ضربان قلب هست
      انجام بدین

      پاسخ
  • بنام خدا سلام خسته نباشید نزدیک های ۳ هفته پیش قفسه سینه ام درد می کرد بعد چندروز خوب شد از اون موقع به بعد وقتی دستم رو می‌زارم روی بهم احساس میکنم قلبم نامنظم میزنم خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام يك نوار قلب بديد لطفا و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من 17 سالم هست و نزدیک به 8 ماه است که تپش قلب شدید دارم و نفس تنگی درد قفسه سینه و کتف و بعد از تپش قلب سردرد میگیرم پیش فوق تخصص قلب رفتم گفت مشکل جدی نیست و برای من 6 مدل مختلف قرص خواب آور نوشت ولی من قرص مصرف نکردم
    به نظرتون مشکل جدی است و مجدد پیش دکتر بروم؟

    پاسخ
    • سلام
      اکو قلبی و نوار قلب انجام شده؟
      هولتر چطور؟
      تیرویید و کم خونی چک شده؟

      پاسخ
  • بنام خدا
    با سلام خسته نباشید .
    من مدتی پیش رفتم پیش دکتر فوق تخصص قلب چکاپ دادم گفت قلبت سالم است مشکلی نداری ولی چند تا ریتم قلبت نامنظم میزنه مهم نیست اگه تونستی یک دکتر اعصاب برو
    آیا واقعا مشکل خاصی ندارم ممنون میشم راهنمایم کنید.
    با تشکر.

    پاسخ
    • سلام گاهي بدليل اضطراب اين اتفاق مي افته نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام من ۵۲سال دارم و چند روزی است قلبم بین ضربات طبیعی یک یک نبضقوی میزنه چه کنم

    پاسخ
    • سلام بايد توار قلب بديد

      پاسخ
  • سلام من یک خانم ۳۹ ساله هستم چند روزه قلبم به مدت چند ثانیه سریع میزنه و بعد آروم میشه این ضربان هر چند دقیقه تکرار میشه و حالم رو خیلی بد میکنه مبخواستم راهنمایی کنید ممنون.

    پاسخ
    • سلام بايد اكو قلب و نوار قلب بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام حدود بیست روزه دچاره نامنظمی قلب شده ام الان دوروزه قرص ای ار یا پروپرنولول استفاده میکنم اما بهتر نشدم ،

    پاسخ
    • سلام لطفا به متخصص قلب مراجعه كنيد نوار قلب و اكو قلب بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مدت ها س دچارم،در سال گذشته مراجعه به پزشک کردم و بعد از آزمایشات مربوطه قلب مثل تست ورزش والکتروانسفالوگرافی اکو،نسخه پروپانل داد خوبه ولی هنگام نشستن روی مبل کوتاه باز ضربانم۱۴۰میرسه لطفا راهنمائی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد مجددا به پرشكتون مراجعه كنيد تا داروتونو عوض كنند

      پاسخ
  • سلام من دوماهی میشد که بعضا قلبم یه لحضه ای تند تند می زد ولی دوروزه مدام تپش تند تند داره یعنی مشکل چیه در ضمن موقع حاملگیم کم کاری تروئید داشتم یعنی میشه از تروئید باشه .ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بديد و > برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من دوماهی میشد که بعضا قلبم یه لحضه ای تند تند می زد ولی دوروزه مدام تپش تند تند داره یعنی مشکل چیه در ضمن موقع حاملگیم کم کاری تروئید داشتم .ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بديد
      كم خوابي نداشته باشين، قهوه هم نخوريد

      پاسخ
      • سلام پسرم 7 سال است اکو دادم نرمال ونوار قلب نامنظم نشون داد پیش دکتر رفتم گفت مشکلی ندارد موقع تب داشت نوار بگیر خیلی نگرانم میترسم مشکل جدی بچه تهدید کن

      • سلام عزیز
        نوع آریتمی نمیدونم چی هست، اما اگر توسط فوق” تخصص قلب اطفال ویزیت شده و این تجویز رو کردن نگران نباشین و طبق نظرشون اقدام کنید

  • با سلام و خسته نباشید
    ببخشید من هر وقت که با دستگاه فشار خون کار میکنم میزنه ضربان قلب شما نامنظم ولی تا الان درد ویا تنگی نفس نداشتم پیش دکتر هم رفتم ولی چون متخصص نبود نوار قلب گرفت و گفت بله نامرتب میزنه و هیچ چیز دیگه ای هم نگفت
    با این وضع کرونا میترسم حضوری دکتر برم

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص قلب مراجعه كنيد تا برراساس نوار قلبتون دارو براتون تجويز كنن
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من۴۳ سالمه سه ماه پیش کرونا گرفتم الان قلبم نامنطم مزنه ۱۳۰ بعصی وقتا میاد رو نود روزی نصف موترال ۵۰مصرف مکنم یک ماه پیشم نوار قلبم گرفتم تپش قلبم ۱۳۲ بود

    پاسخ
    • سلام بايد متورال مرتب مصرف كنيد و قطعش نكنيد
      اگه با يكي كنترل نميشه ميتونيد با پزشك قلبتون مشورت كنيد تا دوزشو تغيير بدن

      پاسخ
      • سلام من از خیلی وقت موقعی ک کوچیک بودم یادم میاد وقتی میدویدم قلبم درد میکرد بعد دیگ مشکل نداشتم الان پنج شیش ماه هس فک میکنم قلبم نا منظم میـزنه مثلا اون دفعه تا مغازه رفتم اومدم خونه حس بدی داشتم دستم رو قبلم گڋاشتم خیلی بد کار میکرد ی لحظه احساس کردم بدنم سرد شد قلبم انگار ایست کرد ی حس بدی بود یعنی مشکل چیه?
        ضمنا خیلی استرسی هم هستم مشکل چیه الان؟

      • سلام ممكنه تپش قلب ساده باشه
        اما بهتره نوار قلب بگيريد و متخصص قلب هم معاينتون كنه كه خيالتون راحت شه
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

  • سلام
    ۳۸ سالمه و اصلا مشکل قلبی ندارم.
    کوهنوردی میکنم و باز هم مشکل قلبی ندارم.
    اما هر دفعه بعد از صعود به ارتفاعات بالا مثل دماوند تا یک هفته(چندین بار در روز) ، قلبم نامنظم و یکدفعه تند میزنه و بعد آروم میشه .
    ممنون میشم راهنمایی کنید که آیا جدی هست یا خیر ؟

    پاسخ
    • سلام بهتره نوار قلب بديد بعضي وقتا يسري آريتمي ها هستن مثل psvt يدونش مهم نيست اما بايد حتما نوار قلب بديد

      پاسخ
  • سلام من چند روزه احساس درد در قسمت سینه سمت چپ دارم وموقع تنفس عمیق درد بیشتر میشه نوار گرفتم گفتن یه کم نامنظم میزنه میشه بگید دلیلش. چیه

    پاسخ
    • سلام منم همین مشکلو دارم چیشد دکتر چی بهتون گفتش؟

      پاسخ
    • سلام بايد به متخصص قلب مراجعه كنيد تا نوار قلبتونو ببينن
      من بدون نوار قلب نميتونم نظر بدم

      پاسخ
  • با عرض ادب واحترام خدمت پزشک محترم
    مدتیه که بعضی مواقع انگار قلبم می ایسته ودوباره شروع به ضربان میکنه قبلا هم همینطور شدم وبه پزشک مراجعه کردم ا کو گرفتند وگفتند مشکلی ندارم واین طبیعیه سنم 46 ساله والان دچار اضطراب شدیدم دلیل ترسم هم پزشکی بوده ویک امپول الان هم با این وضع کرونا میترسم به پزشک مراجعه کنم بنظر شما باید چکار کنم
    ممنون که پاسخگو هستید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز اگر احساس ایست ضربان قلب دارید جهت نصب هولتر ۲۴ ساعت ررای بررسی ضربان قلب با متخصص قلب مشورت کنید

      پاسخ
      • سلام
        پدر من چند روز پیش توی ماشین بدون دلیل و هیچ سابقه ای به طور ناگهانی به شدت عرق کردن ضعف و درد قفسه سینه و ضربان قلبشون به شدت بالا رفته بود طوری از روی لباسشون من میدیدم
        رفتیم بیمارستات ضربان قلبشون ۲۵۰ در دقیقه بود
        چند تا آمپول زدن بعد چند ساعت خوب شدن و اومدیم خونه
        الان بازم ممکنه خطری باشه ؟ باید بازم پیگیری کنیم یا نیازی نیست؟

      • سلام بايد از نظر آريتمي قلبي بررسيدشيد تا در صورت بزوم يا با دارو درمان شيد يا از طريق catheter ablation
        لطفا

        با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

  • سلام من ۴۴ سالمه سابقه سکته قلبی و استنت گذاری دارم مدتیه قلبم محکم میزنه و تکونم میده بخصوص وقتی دراز می کشم ،ولی ریتمش منظمه این محکم زدن میتونه برای قلبم مضر باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید مجدد بررسی شین و از نظر طپش قلب و آریتمی خیالمون راحت شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۳روز پیش کمی عصبی شدم و‌بعدش شب نخوابیدم بعد از اون شب ضربانم تا ۵۰ اومد پایین .خیلی ترسیدم سابقه پانیک دارم .الان دو سه روزه ضربانم نوسان میکنه بعضی وقتا میره ۱۰۰ میاد ۵۰ کم‌کاری تیرویید دارم و آخرین بار که اکو و‌چکاپ قلبی دادم فقط پرولاپس خفیف داشتم .دیشبم نوار قلب گرفتن دکتر گفت کاملا طبیعیه.این نوسانات ضربانم دلیلیش چیه.؟البته این چند شب کلا با ترس خوابیدم و تو خواب انگار قلبم میلرزه

    پاسخ
    • سلام من ۴۶ ساله صبح زود ضربان قلبم ۴۹تا ۵۱هست ظهر ۵۱ تا ۵۳هست سرشب ۶۰ تا ۶۲هست علام جسمی بی حالی ضعف و احساس سردرد صبح زود رو دارم به نظر شما چه کار کنم فشار خونم بیشتر مواقه ۹روی ۶ هست با یک کم وزیاد ممنونم جوابم بدید

      پاسخ
      • سلام اول نوار قلب بديد تا از نظر آربتمي بررسي شيد بعد اكو قلب بديد

      • سلام خسته نباشید قلب مادرم نا منظم میتپه واز ناحیه شانه هاش احساس درد میکنه بعضی مواقع سردرد داره اگر راهنمایم کنید ممنون میشم

      • سلام بايد به متخصص قلب برن تا داروي آنتي آريتمي مصرف كنند
        اكو قلب هم بايد انجام بدن.

    • سلام شبا يكم ضربان قلب پايين مياد
      مشكل شما اضطرابتونه بايد كنترلش كنيد و از مشاور كمك بگيريد
      ضمنا كم كاري تيروييد هم خودش كاهش ضربان قلب ميده

      پاسخ
  • سلام ،من چند بارafشدم،ولی یک ساله بهترم،چند روزی است که روزی یک کپسولmacavitمی خورم،دوروزه که تپش قلب گرفته ام ،آیا علتش میتونه،خوردن این مکمل غذایی باشه؟ممنون وسپاس

    پاسخ
    • سلام اين مكمل يكم محرك هستش بله ميتونه
      بهتره توسط پزشك معالج قلبتون دوباره ويزيت شويد اين كپسولم فعلا نخوريد

      پاسخ
  • سلام‌جماب دکتر حدودا ۲۰ روزه که گه گاهی قلبم روزی یک یا دوبار نوسان پیدا می کنه انگار شوک قلبی ممنون‌میشم علت و‌دلیلش را برام بفرمایید

    پاسخ
    • سلام ميتونه بختطر استرس، كم خوابي، كم خوني ، مصرف كافئين باشه
      بهتره نوار قلب بديد

      پاسخ
  • سلام . من احساس میکنم ضربان قلبم طوریه ک بدنمو میلرزونه 24سالم هست شبا نمی‌ذاره بخوابم توی سرم هم احساس سنگینی میکنم علتش چیه ؟

    پاسخ
    • سلام
      باید نوار قلب و اکو انجام بدین .به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من نوار قلب گرفتم دکتر بهم گفته قلبت دو بار میزنه یک بار نمیزنه برای چی این جوریه خیلی هم قفسه سینم درد داره

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص قلب ويزيت شويد هولتر ٢٤ ساعته داشته باشيد تا نوع آريتميتون مشخص شه

      پاسخ
  • سلام من ۱۹ سالمه و چنباری تپش قلب شدید و نامنظم داشتم الان سه روزه تپش شدید و نامنظم قلب دارم جوری ک گاهی نمیتونم بخابم و حتی سوزش قلب و درد ناگهانی هم دارم مشکلم چیه؟

    پاسخ
    • سلام بختره نوار قلب بدين تا مشخص شه

      پاسخ
  • سلام
    همسر من چند روزی است که دست چپ و قفسه ی سینه اش همراه با گردنش درد می‌کنه امروز به مطب رفته یه نوار قلب گرفته که گفته اند تپش قلب ما منظمی و یک کم بالایی داری و قرص برایش تجویز کردند .میخواستم بدونم مشکله خاصی است؟

    پاسخ
    • سلام، نامنظمي ضربان قلب اسمش آريتمي هست، اگر داروهاشونو مرتب مصرف كنند و مرتب تحت نظر متخصص قلب باشند مشكلي پيش نمياد.

      پاسخ
  • سلام
    من 16 سالمه چند روزی هست درد قفسه سینه همراه با درد در دست چپ و راست و تنگی نفس هنگام ورزش وفعالیت دارم. نوار قلب گرفتم یکم نامنظمی داره میخواستم بدونم مشکلم جدی هست باید برم پیش متخصص.

    پاسخ
    • سلام بدليل علامتدار بودنتون و نامنظمي ريتم قلبتون باه بايد توسط متخصص قلب ويزيت شويد.

      پاسخ
  • سلام من از سن 16سالگی تاکی کاردی داشتم والعان 36سالمه ودارم وراپامیل استفاده میکنم العان یه مدته که قلبم داره کند میزنه از اون حالت تپش زیاد حالا برگشته به کندشدن باید چیکارکنم دکترهای اینجا میگن باید بالیزر عمل بشی خیلی نگرانم میشه راهتمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      به پزشک خود اعتماد کرده و طبق نظر متخصص قلب و عروق عمل کنید

      پاسخ
  • سلام
    بنده چند روزى است بعضى وقتها احساس ميكنم ضربان قلبم نامنظم شده ضربانم رو با دست كه ميگيرم ده تا منظمه و يكى نميزنه ٥٠ سالمه و هيچ دردى و يا احساس سرگيجه و غيره ندارم

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی بیشتر باید به متخصص قلب و عروق مراجعه فرمایید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دو روز است که احساس میکنم قلبمم محکم میتپد دقیقا چنین حسی رو دارم چیکار کنم در هر ضربان اینطور نیس و به صورت نامنظم است وقتی هم بهش فکر میکنم احسایش میکنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز بهتر است به پزشک مراجعه کنید و یک نوار قلب انجام دهید

      پاسخ
  • سلام پدرم عمل قلب باز کرده چند روزه ضربان قلبش نامنظم .امشب ۵۸ بود.سردرد هم داره .باید چکار کرد.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص قلب استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام مدتیه اضطراب وداسترس و ترس وغم زیادی رو دارم تحمل می کنم قلبم درد میگیره تمام قفسه سینه زیر بغل کتف و گردن.گاهی اوقات هم شدیدا توی سینه ام می کوبم الان موقع ایستادن نفسم می گیره.ضربان قلبمو میشنوم چندضربه میزنه بعد یکی نمیزنه یا خیلی آهسته میزنه.نیاز به دکتر رفتن داره یا به خاطر شرایط روحی هست؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با اینکه علایم شما بیشتر مربوط به استرس و اضطراب هست
      ولی نیاز است توسط متخصص قلب ویزیت شوید
      در صورت نرمال بودن وضعیت جسمی به روانپزشک مراجعه فرمایید

      پاسخ
      • سلام من نزدیک به دوماهه دچار تنگی نفس و سرفه خشک و ناتوانی شدید ، ضربان بالای ۱۲۰ عرقهای سرد ، بودم تست کرونا منفی شد بعد از پنج هفته تنگی نفسم خیلی بهتر شد سرفه هام کمتر شد ولی همچنان چندتا سرفه تا شب دارم آزمایشم آربی سی کمی بالاست wbc 10 و پلاکتم ۳۳۴ شده همچنان سرگیجه سیاهی رفتن چشم و ضعف رو هم دارم ویتامین د در آزمایشم کمتر از نرمال ، زینک هم کم ، فریتیرین ۲۶ آهن هم پایین زاه میرم ضربان قلبم بالا میره زود خسته میشم ممنون میشم راهنمایی کنید

      • سلام
        برای بررسی از نظر قلبی به متخصص قلب و عروق مراجعه فرمایید
        در صورت نرمال بودن بررسی جهت تشخیص یارد حملات پانیک به روانپزشک مراجعه کنید

  • با سلام
    بین نبض ها یک نبض نمیزنه و در قفسه سینه احساس سنگینی دارم

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۰ سالمه الان چند روزی میشه که احساس میکنم قلبم به طور ناگهانی محکم میزنه انگار قلبم میپره بیشتر هم شب موقع خواب این اتفاق میوفته یه حالتیه که انگار قلبم محکم میخوره به قفسه سینم میخاستم بدونم علتش چیه ایا خطرناک

    پاسخ