اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان از شایعترین مشکلات جنسی است که تعداد قابل توجهی از خانمها به آن مبتلا هستند. اختلال در ارگاسم به شرایطی گفته میشود که در آن زن پس از تحریک جنسی، به ارگاسم نمیرسد.
آنورگاسمی زنان قابل درمان است البته بهشرطی که در بهمحض دیدن علائم به دکتر زنان مراجعه کنید. از این رو قصد داریم تا در این مطلب از مجله دکتردکتر درباره اختلال ارگاسم، تشخیص و روشهای درمان آن برایتان بگوییم؛ با ما همراه باشید
اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان چیست؟
ارگاسم به معنای رسیدن به اوج لذت جنسی است و در هر فرد زمان و مدل آن متفاوت است. اختلال ارگاسم زنان به تأخیر قابل توجه، کاهش شدت یا افت شدید احساسات در اوج لذت جنسی و نرسیدن به ارگاسم گفته میشود. این اختلال موجب ایجاد اختلالات جنسی در زن و همسر او میشود. اختلال آنورگاسمی زنان میتواند دائمی یا موقت باشد.
اگر زوجی دچار مشکل ارگاسم باشند ولی از عملکرد خود راضی باشند، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما اگر علائم طولانی مدت باشد و در رابطه جنسی زوجها مشکل ایجاد کند، حتماً باید جهت مشاوره در کنار مراجعه به دکتر زنان با سکستراپیست هم در ارتباط باشند.
عوامل ایجاد اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان
مشخص کردن علت اصلی اختلال در ارگاسم زنان یا آنورگاسمی زنان ممکن است دشوار باشد. زنان ممکن است به دلیل عوامل جسمی، عاطفی یا روانی در رسیدن ارگاسم مشکل داشته باشند. کشف دلایل ارضا نشدن زنان بسیار مهم است.
برخی از اصلیترین عوامل مؤثر در اختلال عملکرد ارگاسم زنان
عوامل مختلفی وجود دارند که روی اورگاسم خانمها تاثیر میگذارند از جمله:
- سن بالا
- شرایط پزشکی، مانند دیابت
- سابقه جراحیهای زنان، مانند برداشتن رحم
- استفاده از داروهای خاص
- اعتقادات فرهنگی یا مذهبی
- تربیت خانوادگی و مسائل مرتبط با آن
- گناه در مورد لذت بردن از فعالیت جنسی
- سابقه سو استفاده جنسی
- شرایط بهداشت روانی، مانند افسردگی یا اضطراب
- فشار
- عزت نفس ضعیف
- مسائل مربوط به روابط، مانند تعارضات حل نشده یا عدم اعتماد
- مشکلات جنسی همسر مانند اختلال نعوظ یا زود انزالی
- گاهی نیز ترکیبی از این عوامل باعث به ارگاسم نرسیدن زنان میشوند.
تماشای فیلم پورن و اختلالات ارگاسم
تصور برخی از مردم در خصوص فیلمهای پورن و رابطه جنسی این است که این دو ارتباطی با یکدیگر ندارند و این نوع فیلمها هیچ تأثیری در روابط جنسی در دنیای واقعیشان نخواهد داشت. اما واقعیت این است که طبق تحقیقات انجام شده دیدن این فیلمها تخیلات جنسی برخی از افراد را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
از این رو تماشای فیلمهای پورن یکی از اصلیترین عوامل آنورگاسمی نه تنها در زنان بلکه مردان شناخته شده است. زیرا تماشای مداوم این فیلمها منجر میشود که فرد در دنیای واقعی از رابطه جنسی با همسر خود لذت نبرد و به باورهای غلط درباره ارگاسم در زنان دامن زده شود.
مصرف مواد مخدر و الکل و اختلالات ارگاسم یا آنورگاسمی
شاید بهتر باشد بدانید مصرف مشروبات الکلی و استفاده از مواد مخدر افراد را در رسیدن به ارگاسم دچار مشکل میکند. برای مثال بانوان پس از مصرف مواد مخدر به سختی به ارگاسم میرسند و نمیتوانند تجربهای لذت بخش را از رسیدن به ارگاسم داشته باشند.
یکی از علتهای ایجاد اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان وجود اختلالات روانی است. بیخوابی یا خستگی مفرط از برقراری رابطه جنسی و رسیدن به ارگاسم جلوگیری میکند. اعتیاد نیز میتواند به عنوان عاملی برای ابتلا به آنورگاسمی مانع از لذت بردن از روابط جنسی شود. این مورد هم از دلایل و عوارض ارضانشدن زنان است.
علائم اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان
اصلیترین نشانه اختلال ارگاسم در زنان عدم توانایی در رسیدن به اوج لذت جنسی است. از علائم دیگر میتوان به ارگاسم نامطلوب و زمان طولانیتر از حد معمول برای رسیدن به ارگاسم اشاره کرد.
زنانی که دچار اختلال عملکرد ارگاسم هستند ممکن است در حین رابطه جنسی در رسیدن به ارگاسم مشکل داشته باشند.
چهار نوع اختلال عملکرد ارگاسم وجود دارد:
- آنورگاسمیا اولیه؛ وضعیتی که در آن هرگز ارگاسم رخ نداده است.
- آنورگاسمیا ثانویه؛ مشکل رسیدن به ارگاسم، حتی اگر قبلاً هم تجربه شده باشد.
- آنورگاسمیا وضعیتی؛ شایعترین نوع اختلال عملکرد ارگاسم است. این حالت زمانی اتفاق میافتد که فقط در موقعیتهای خاص، میتوان به ارگاسم رسید.
- آنورگاسمیا عمومی؛ ناتوانی در رسیدن به ارگاسم تحت هر شرایطی، حتی زمانی که بسیار تحریک شدهاید و تحریک جنسی کافی است.
تشخیص اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان
مسائل و مشکلات جنسی در جوامع مختلف معمولاً برای زنان به صورت تابو مطرح میشود. از یک طرف دانش و آگاهی افراد در این زمینه و روابط زناشویی کافی نیست و از طرفی منابع قابل اعتماد کمی در این زمینه وجود دارند. از این رو بهتر است به آموزش رابطه جنسی به نوجوانان توجه ویژهای شود.
در اکثر جوامع صحبت کردن و آموزش در زمینه لذت جنسی جایز شمرده نمیشود. این موضوع در مورد زنان و تربیت جنسی آنان بیشتر از آقایان دیده میشود. به همین دلیل اکثر خانمها از دلایل ارضا نشدن خود در رابطه جنسی اطلاعی ندارند.
از طرف دیگر هیچ فردی نباید خود را با دیگری در زمینه روابط جنسی مقایسه کند، زیرا تجربه هر شخص با دیگری متفاوت است. بنابراین توصیه میکنیم در صورت نارضایتی جنسی در خود و یا همسر به سکس تراپیست مراجعه کنید و مشاوره لازم را دریافت کنید.
درمان اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی
برای درمان اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان ابتدا باید نوع اختلال بررسی شود سپس درمانی متناسب با آن انتخاب میگردد. آنورگاسمی در صورتی که علائم و نشانههای آن به مدت شش ماه پایدار باشد، نوع اختلال آن قابل تشخیص خواهد بود.
از انواع روشهای درمانی اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تأثیر عارضههای بیماری
برخی از بیماریهای جسمانی باعث میشود که مانعی در مسیر ارگاسم ایجاد شود. در نتیجه افراد باید به دنبال بیماریهای جسمی خود باشند.
درمان هورمونتراپی
تأثیرات ناشی از هورمون درمانی مانند سایر روشهای درمانی شناخته شده نیست به همین علت در خصوص تأثیرات طولانی مدت آن نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد. تجویز هورمون تراپی باید با بررسی متخصص زنان انجام شود در مقاله متخصص زنان کیست به بررسی این تخصص پرداختهایم.
هورمون درمانی استروژن
استروژن میتواند به افزایش میل جنسی زنان و یا افزایش میزان جریان خون در اندام تناسلی برای افزایش حساسیت کمک کند. استروژن درمانی به شکل موضعی مانند کرمهای واژینال یا شیافها انجام میشود و میتواند منجر به ارگاسم و ارضا شدن زنان شود.
درمان روانشناسی
در صورتی که منشأ اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی، مشکلات زناشویی بین زن و مرد باشد در این موارد باید از راهکار مشاوره برای درمان استفاده کرد. در این موارد توصیه میشود که زنان و مردان برای انجام مشاورههای زناشویی به بهترین متخصصین در این زمینه مراجعه کنند.
معمولاً روانشناسان و مشاورین سعی میکنند تا مهارتهای زناشویی لازم، نحوه درست معاشقه و ارتباط و نحوه برخورد با همسر پس از رابطه جنسی را بیاموزند.
ورزشهای حسی
انجام برخی از ورزشها مانند یوگا، میتوانند تأثیر زیادی بر عملکرد جنسی زنان گذاشته و اختلالات ارگاسم و آنورگاسمی زنان را رفع کنند.
خودارضایی و اختلالات ارگاسم
خودارضایی یک فعالیت طبیعی و رایج است که به واسطهی تماس دست یا هر چیز دیگر به نواحی جنسی بدن صورت میگیرد که در نهایت، تحریک و لذت جنسی را برای فرد به همراه دارد. خودارضایی اصولی در خانمهایی که دچار اختلال ارگاسم هستند میتواند به بهبود این بیماری و ترشح اندورفین کمک کند.
از فواید خودارضایی در زنان کمک به بهبود روابط جنسی با شریک زندگیتان است. زیرا این روش، راهی است برای آشنایی بهتر با دستگاه تناسلی زنان و فهمیدن این که چه چیز میتواند شما را به ارگاسم برساند.
ارتباط بارداری و اختلالات ارگاسم
اختلالات ارگاسم باعث ناباروری در خانمها میشود. به عبارت دیگر ناتوانی جنسی ناباروری ایجاد میکند و ناباروری یکی از عوامل ایجاد اختلالات و مشکلات جنسی زنان است. طبق تحقیقات انجام شده ناباروری بیشترین تأثیر را روی رابطه جنسی میگذارد.
نکته قابل توجه این است که با گذر زمان، ناتوانی جنسی بهبود پیدا نمیکند. هرچه زمان بیشتری از اختلالات جنسی بگذرد، فشار روانی بر روی زوجین افزایش یافته و میل جنسی کم میشود. در نتیجه، ممکن است سبب ایجاد ناتوانی جنسی یا آنورگاسمی هم بشود.
استفاده از روشهای ضدبارداری که تأثیر مستقیم روی هورمونهای زنان میگذارند نیز از دیگر عوامل به وجود آمدن اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان است.
مراجعه به سکستراپیست
سکستراپی نوعی درمان از طریق گفتگو است و به زوجها کمک میکند تا بتوانند مشکلات پزشکی، روانشناختی، شخصی و رضایت جنسیشان را حل کنند. هدف این روش کمک به زوجها است تا بتوانند موانع فیزیکی و روحی را پشت سر بگذارند و رابطهی زناشویی و زندگی جنسی رضایتبخشی را تجربه کنند. این مشکل میتواند اضطراب جنسی به همراه بیاورد و رسیدگی به آن پراهمیت است.
از دیگر کمکهایی سکستراپیست میتواند به شما بکند، درمان اختلال ارگاسم زنان است که به جرات میتوان آن را پایه و اساس زندگی زناشویی دانست. برای دریافت مشاوره در خصوص مسائل و روابط جنسی خود میتوانید وقت مشاوره را از طریق دکتردکتر بگیرید.
آنورگاسمی زنان را درمانپذیر و قابل بهبود است…
این نکته را در نظر داشته باشید که شما تنها زنی نیستید که دچار اختلال ارگاسم شده است. ناتوانی در ارگاسم یا آنورگاسمی زنان میتواند ناامیدکننده باشد و ممکن است بر رابطه شما همسرتان تأثیر بگذار اما این بیماری قابل درمان است پس نگران نباشید.
در این مطلب به طور کامل به بررسی نکات مربوط به اختلال ارگاسم پرداختیم. اگر شما هم دچار این بیماری هستید، میتوانید برای نوبت دهی دکتر از بهترین پزشکان متخصص زنان از سایت دکتردکتر اقدام نمایید.
در انتها از شما میخواهیم که اگر در این زمینه تجربه یا نظری دارید، با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.