حمله پانیک چیست؟ علائم و روش درمان اختلال هراس

اختلال وحشت
اشتراک گذاری 536 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

آیا تاکنون هجوم ناگهانی ترس، وحشت و اضطراب بیش از حد را تجربه کرده‌اید؟ این روزها احتمالا نام حمله پانیک یا پانیک اتک بسیار به گوش شما خورده است. وحشت‌زدگی یا اختلال حمله هراس هجوم ناگهانی حجم زیادی از ترس، وحشت، استرس و اضطراب است. این حملات نگران کننده بوده و علاوه بر داشتن اثرات جسمی بر روان فرد هم تاثیر خواهند گذاشت. 

بیمارستان دل آرام سینا تهران

در این مطلب به معرفی کامل حمله پانیک (panic attack) پرداخته‌ایم. یادتان باشد که چنین نوعی از وحشت و ترس زیاد نیاز به پیگیری و شناخت دارد. نباید این حالت را به حال خود رها کنید. با مشورت با متخصص روانشناس و کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، همه‌چیز بهتر پیش خواهد رفت. در این مقاله هم درباره اختلال هراس یا همان پانیک یا پنیک‌شدن بیشتر می‌خوانید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

حمله پانیک چیست؟

بیماری یا حمله پانیک هجوم ناگهانی وحشت زیاد است که باعث بروز واکنش‌های فیزیکی در بدن می‌شود. با این همه، این نوع حملات معمولاً خطر جدی به حساب نمی‌آیند و علت مشخصی هم ندارند. این نوع حملات می‌توانند بسیار ترسناک باشند و فرد دچار به آنها احساس می‌کند که کنترل خود را از دست داده، دچار حمله‌ی قلبی شده  یا حتی در حال مرگ است. اختلال حمله پانیک فلج‌کننده است و منجر به بی‌حرکت‌شدن فرد می‌شود. در هنگام حمله، ضربان قلب سریع خواهد شد، فرد قادر به تنفس نیست و احساس می‌کند که به مرگ یا جنون نزدیک است.

اختلال حمله پانیک

حمله پانیک در خواب و موقعیت های مختلف

حمله پانیک غالباً ناگهانی، بدون هشدار قبلی و بعضی اوقات حتی بدون وجود عاملی تحریک‌کننده رخ می‌دهد. ممکن است فرد در هنگام خواب و استراحت دچار وحشت‌زدگی شود‌.

بسیاری از مردم یک یا دو اختلال حمله پانیک را در طول زندگی تجربه می‌کنند و بعد از آن و زمانی که شرایط استرس‌ زا رفع شد، مشکل آن‌ها به خودی خود برطرف می‌شود.

اما اگر حملات ادامه‌دار، غیر منتظره و طولانی باشد، احتمالاً شخص به اختلال پانیک (panic disorder) مبتلا شده است. حملات پانیک به خودی خود کشنده نیستند؛ ولی می‌توانند ترسناک باشند و کیفیت زندگی را تحت تاثیر خود قرار دهند. 

حمله پانیک بعد از مصرف گل 

بعد از مصرف گل یا ماری‌جوانا، امکان بروز احساس وحشت و اختلال حمله پانیک وجود دارد. در چنین موقعیتی، توانایی تفسیر احساسات و عملکرد مغز دچار افت می‌شود و در نتیجه هراس به‌سراغ مصرف‌کننده می‌آید.

حملات پانیک بعد از زایمان

برخی از زنان حملات پانیک یا علائم اختلال وسواس فکری عملی (OCD) را در دوره پس از زایمان تجربه می کنند. حملات پانیک اپیزودهای مشخصی از اضطراب شدید همراه با علائم فیزیکی از جمله ضربان سریع قلب، احساس عذاب، تنگی نفس و سرگیجه را به‌همراه می‌آورد.

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر روانشناسی

حمله پانیک در بارداری 

حملات پانیک در دوران بارداری می‌تواند باعث نگرانی زیادی شود و بر جنین اثرات منفی بگذارد. بروز چنین اختلالی در برخی موارد همراه با زایمان زودرس یا به‌دنیاآوردن کودکان کم‌وزن است.

حملات پانیک در پریود

به دلیل تغییر ترکیب شیمیایی مغز و تأثیر هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون، زنان در حال حاضر بیشتر از مردان از اختلالات اضطرابی و حتی حملات پانیک رنج می برند. بروز اختلال حمله پانیک در دوران پریود محتمل‌تر هم می‌شود.

وحشت زدگی

انواع حمله پانیک

دو نوع کلی از اختلال حمله پانیک وجود دارد:

  • منتظره؛ حملات هراس مورد انتظار را معمولاً می‌توان پیش‌بینی کرد، چون علتشان را می‌دانید.
  • غیرمنتظره؛ حملات پانیک غیرمنتظره بدون دلیل ظاهری رخ می‌دهند. هر کسی ممکن است دچار حمله پانیک شود.

اختلالات هراس انواع مختلفی دارند. از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اختلال هراس اجتماعی؛ این اضطراب شدید در زمان قرارگرفتن در جمع و موقعیت‌های اجتماعی رخ می‌دهد.
  • اختلال هراس شبانه؛ ترس و وحشتی که در خواب رخ می‌دهد، اختلال هراس شبانه است و برخلاف کابوس، این ترس باعث بیدارشدن فرد مبتلا نمی‌شود. او در همان حالت خوابیده، اضطراب و وحشت را تجربه می‌کند.
  • اختلال هراس پس از سانحه؛ بعد از تجربه رخداد و حادثه‌ای ناخوشایند، اثرات اضطرابی آن در فرد ادامه پیدا می‌کند. 
  • اختلال هراس از مرگ؛ به ترس و اضطراب شدیدی گفته می‌شود که یک فرد از مردن دارد.
  • اختلال هراس از مکان‌های باز؛ بعضی از افراد از قرارگرفتن در مکا‌ن‌های باز و شلوغ مانند مراکز خرید و بازارها می‌ترسند.

دلایل حمله پانیک یا وحشت زدگی چیست؟

به درستی مشخص نیست که چه عواملی باعث بروز وحشت‌زدگی و اختلال هراس می‌شوند، ولی این عوامل می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند:

  • حمله پانیک ارثی است.
  • استرس زیاد.
  • تمایل زیاد به احساسات منفی و حساسیت زیاد در برابر موقعیت‌ها و رویدادهای استرس‌زا.
  • تغییراتی در عملکرد برخی قسمت‌های مغز.

حمله پانیک در ابتدا به یک‌باره و بدون هشدار قبلی رخ می‌دهد؛ ولی به مرور زمان بودن در شرایط و موقعیت‌هایی خاص آن را تحریک خواهد کرد. 

برخی از پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند که پاسخ جنگ و گریز که یکی از عملکردهای طبیعی بدن انسان در هنگام برخورد با خطر است، در بروز حمله پانیک نقش دارد. برای مثال اگر یک خرس شما را دنبال کند، بدن به صورت غریزی واکنش نشان می‌دهد. 

در شرایط خطر، ضربان قلب بالاتر رفته تا بدن برای مقابله با شرایط مرگ‌بار آماده شود. بسیاری از این واکنش‌ها در وحشت‌زدگی هم رخ می‌دهد. با این همه به درستی مشخص نیست که چرا زمانی که هیچ خطر مشخصی وجود ندارد، فرد وحشت‌زده می‌شود. 

علائم حمله پانیک چیست؟

اختلا حمله پانیک یا همان وحشت‌زدگی معمولاً ناگهانی و بدون هشدار قبلی آغاز می‌شود. امکان بروز این حملات هر زمانی وجود دارد. در حال رانندگی، در حال خرید در یک مرکز تجاری، در هنگام خواب و یا در میانه‌ یک جلسه‌ مهم کاری، ممکن است آن را تجربه کنید. از نظر بسامد هم می‌توانند مکرر یا گاهیانه باشند.

حملات پانیک با هم متفاوت هستند، اما نشانه‌های آنها تا چند دقیقه ادامه خواهند داشت. بعد از بروز حمله، فرد احساس خستگی بسیار زیادی خواهد کرد.

برخی از علائم وحشت‌زدگی و اختلال پانیک عبارت‌اند از:

  • احساس مرگ یا خطر قریب‌الوقوع 
  • ترس از دست‌دادن کنترل و مرگ 
  • ضربان قلب سریع و شدید 
  • تعریق
  • درد شکم 
  • لرزش شدید 
  • تنگی نفس و احساس فشار بر گلو 
  • لرز 
  • تهوع 
  • احساس درد قفسه سینه 
  • سر درد 
  • سرگیجه و غش 
  • بی‌حسی و کرختی بدن 
  • احساس گرمای زیاد 
  • داشتن احساسات غیرواقعی و کناره‌گیری از جمع 

علائم حملات پنیک

حمله پانیک و تنگی نفس 

در طی یک حمله پانیک یا اضطراب ناگهانی، پاسخ جنگ یا گریز فعال می‌شود. این موضوع می‌تواند منجر به شکل‌گیری طیفی از علائم ناراحت‌کننده، از جمله تنگی نفس شود.

حمله پانیک و تپش قلب 

در حالت وقوع اختلال هراس، بدن سعی می‌کند اکسیژن بیشتری دریافت کند و تنفس سریع‌تر می‌شود. بدن هورمون‌هایی مانند آدرنالین هم ترشح می‌کند که باعث می‌شود تپش قلب بالاتر برود و ماهیچه‌ها حالت منقبض پیدا کنند.

حمله پانیک و تاری دید 

در زمان بروز اختلال حمله پانیک، امکان تاری دید هم بعید نیست. اضطراب شدید روی توانایی دیدن چشم‌ها اثرات منفی می‌گذارد. فعال‌شدن بدن و قرارگرفتن آن در حالت ستیز و گریز از جمله عواملی است که چنین عارضه‌ای را به وجود می‌آورد. 

حملات پانیک و تیروئید 

هورمون تیروئید در ایجاد و تنظیم انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین نقش اساسی دارد. سطوح پایین سروتونین با افسردگی و اضطراب مرتبط است. هنگامی که تیروئید به درستی کار نمی‌کند، این انتقال‌دهنده‌های عصبی نامنظم می‌شوند و به طور بالقوه موجبات اضطراب و حملات پانیک را فراهم می‌کنند.

حملات پانیک و تشنج 

امکان بروز تشنج در زمان بروز اختلال حمله پانیک وجود دارد. این حالت باید از تشنج ناشی از صرع تمییز داده شود. در واقع، تشنج‌هایی که ناشی از این حملات است، همیشه مشابه تشنج ناشی از صرع نیست.

حملات پانیک و حالت تهوع

اضطراب می تواند باعث تهوع و سایر مشکلات گوارشی شود. در خارج از مغز، سیستم گوارشی دارای یکی از بیشترین تعداد اعصاب در بدن است. برخی از دانشمندان حتی روده را مغز دوم می‌خوانند.

حملات پانیک و حمله قلبی

حملات پانیک زمانی رخ می‌دهند که هورمون‌های استرس واکنش «جنگ یا گریز» بدن را تحریک می‌کنند. این موضوع اغلب منجر به تندشدن قلب، درد قفسه سینه و تنگی نفس می‌شود. امکان دارد که در بعضی موارد، حملات پانیک منجر به حمله قلبی شوند.

تشخیص حمله پانیک چگونه است؟

پزشک با مشاهده‌ علائم فرد تشخیص می‌دهد که او به اختلال حمله‌ پانیک یا دیگر بیماری‌ها مانند بیماری قلبی یا تیروئید مبتلا است یا خیر.

برای یک تشخیص دقیق باید این موارد انجام شود:

  • معاینه‌ کامل بالینی و فیزیکی 
  • آزمایش خون برای بررسی عملکرد تیروئید و انجام نوار قلب و الکتروکاردیوگرام (ECG  یا EKG) برای ارزیابی عملکرد قلب 

گاهی هنگام مراجعه فرد به مطب پزشک از او خواسته می‌‌شود که پرسشنامه‌ مخصوصی را پر کند و اگر الکل یا هر نوع ماده‌ مخدر دیگری را مصرف می‌کند هم پزشک خود را در جریان بگذارد.

ضوابط تشخیص اختلال پانیک 

لزوماً همه‌ افرادی که وحشت‌زدگی را تجربه می‌کنند به اختلال هراس مبتلا نیستند. برای تشخیص اختلال حمله پانیک باید به این عوامل توجه کنید:

  • مرتب به حمله‌های هراس غیرمنتظره دچار می‌شوید یا نه.
  • از ترس وقوع دوباره حملات پانیک، فرد دچار حمله‌ای جدید می‌شود. 
  • توجه به زمان و فواصل وقوع حملات مهم است.
  • حمله‌ی پانیک در نتیجه مصرف دارو، بیماری یا دیگر مشکلات روانی مانند هراس اجتماعی (social phobia) یا اختلال وسواس فکری یا عملی  (obsessive-compulsive disorder) ایجاد می‌شود یا خیر.

حمله پنیک

درمان حمله پانیک چگونه است؟

درمان کمک بسیار زیادی در راستای کاهش شدت و تعداد حملات و بهبود عملکرد در زندگی روزانه انسان دارد. اصلی‌ترین روش‌های درمانی شامل روان‌درمانی و استفاده از دارو و توسط دکتر روانپزشک انجام می‌شوند. بنا به درجه و شدت، سابقه‌ فرد و در دسترس بودن روان‌درمانگر متخصص در زمینه‌ اختلال پانیک، شاید هر دو روش برای درمان به کار گرفته شوند. برای آشنایی با این تخصص مقاله روانپزشک کیست را در دکتردکتر مطالعه کنید.

روان درمانی برای حمله پانیک

روان‌درمانی موثرترین شیوه درمانی برای وحشت‌زدگی و اختلال حمله پانیک است. روان‌درمانی به فرد کمک می‌کند که علاوه بر شناخت بهتر اختلال هراس، راه‌های مبارزه با آن را هم بیاموزد.

نوعی از روان‌درمانی درمان رفتاری-شناختی (cognitive behavioral therapy) است.  در این روش  بیش‌تر در مورد وحشت‌زدگی و اختلال پانیک خواهید آموخت و متوجه می‌شوید که این حملات خطرناک نیستند. روان‌درمانگر به فرد کمک می‌کند که در محیطی ایمن علائم حمله پانیک را بازسازی کرده و واکنش مناسب را در برابر آن اعمال کند.

به مرور که شخص متوجه می‌شود حس فیزیکی حمله پانیک خطرناک نیست، وحشت‌زدگی برطرف خواهد شد. درمان موفق کمک می‌کند تا فرد بر ترس قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که احتمال بروز وحشت‌زدگی در آن‌ها وجود دارد هم غلبه کند.

مشاهده‌ نتایج درمانی زمان‌بر است و نیاز به تلاش زیادی دارد. بعد از چند هفته ممکن است علائم این عارضه کاهش پیدا کنند و بعد از گذشت چند ماه، با کاهش شدید علائم، این حملات تا حدود زیادی برطرف شوند. برای اینکه مطمئن شوید روند درمان تحت کنترل است باید به صورت مرتب با روان‌درمانگر در ارتباط باشید.

داروهای مناسب اختلال حمله پانیک

داروها تا حدود زیادی به بهبود علائم همراه وحشت‌زدگی مانند افسردگی کمک خواهند کرد.

⚠️ هشدار: لطفا از مصرف خودسرانه‌ هرگونه دارو برای درمان اختلال پانیک بپرهیزید و هیچ دارویی بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. ⚠️

انواع مختلفی از داروها برای کنترل علائم حمله‌های پانیک موثر هستند، این داروها عبارت‌اند از:

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین

SsRI‌ها (Selective serotonin reuptake inhibitors) بی‌خطر هستند و عوارض جانبی کمی دارند. داروهای ضدافسردگی اولین گزینه‌ها برای درمان پانیک هستند. داروهایی همچون:

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین و نوراپی فرین 

این دسته از داروها گروه دیگری از داروی افسردگی (Serotonin and norepinephrine reuptake inhibitors) هستند. ونلافاکسین (SNRI venlafaxine) از جمله داروهای این گروه است که برای درمان اختلال حمله پانیک مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار دارد.

بنزودیازپین 

این دسته از داروها (Benzodiazepines) از جمله داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم عصبی مرکزی (central nervous system) هستند. داروهایی همچون:

از آنجایی که این داروها وابستگی فیزیکی زیادی به دنبال دارند، معمولا در دوره‌های زمانی کوتاهی باید مصرف شوند. اگر فرد مشکل سو مصرف الکل یا مواد مخدر داشته باشد، این گروه از داروها برای او مناسب نخواهند بود. از طرفی، ممکن است با داروهای دیگر تداخل و عوارض جانبی خطرناکی را به دنبال داشته باشند. گاهی هم برای اثرگذاری بیشتر، نیاز به مصرف داروهای ترکیبی است.

توجه داشته باشید که بعد از استفاده از یک دارو، چندین هفته طول می‌کشد که روند بهبودی علائم بیماری دیده شود. همه‌ داروها خطر بروز عوارض جانبی را با خود دارند و برخی از داروهای خاص را نباید در موقعیت‌هایی همچون بارداری مصرف کرد. با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی و عوارض جانبی داروها مشورت کنید.

پانیک اتک

درمان حمله پانیک با داروی گیاهی 

مصرف داروهای گیاهی برای درمان موقعیت‌های پیچیده‌ای مانند بروز اختلال حمله پانیک توصیه نمی‌شود. این داروها در آزمایشگاه امتحان نشده‌اند و مشخص نیست که ضمن بهبودبخشیدن به یک مشکل، چه اختلالات دیگری با خود به همراه می‌آورند.

حمله پانیک درمان قطعی دارد؟

اختلال حمله پانیک قابل درمان است و در صورت ابتلا می‌توانید بهبودی کامل پیدا کنید. اما بهتر است در اسرع وقت کمک پزشکی دریافت کنید چون اگر کمک پزشکی دریافت نکنید، اختلال هراس می‌تواند تشدید شود. در این صورت، مقابله با آن بسیار دشوار خواهد بود.

اختلال حمله پانیک چقدر طول می‌کشد؟

بیشتر حملات پانیک بین ۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشند و گاهی تا ۱ ساعت هم ادامه دارند. تعداد حملاتی که رخ می‌دهد، شدت‌های متفاوتی دارند.برخی از افراد ۱ یا ۲ بار در ماه دچار حملات می‌شوند، در حالی که برخی دیگر چندین بار در هفته، چنین چیزی را از سر می‌گذرانند.

چه کسانی بیشتر در معرض اختلال پانیک قرار دارند؟

نشانه‌های وحشت‌زدگی معمولاً در سال‌های آخر نوجوانی یا در اوایل بزرگسالی بروز پیدا می‌کند و در زنان و مردان دیده می‌شود.

برخی عواملی که خطر ابتلا به وحشت‌زدگی یا اختلال حمله پانیک را افزایش می‌دهند:

  • داشتن پیشینه خانوادگی 
  • تحمل استرس زیاد در زندگی، مانند مرگ یا بیماری سخت یکی از دوستان یا اعضای خانواده 
  • تجربه ضربه‌ شدید عاطفی و جسمی، مانند تجربه‌ تجاوز جنسی یا بودن در یک تصادف شدید 
  • تغییرات گسترده در زندگی، مانند طلاق یا بچه‌دارشدن 
  • سیگارکشیدن یا مصرف بیش از اندازه‌ کافئین
  • تجربه‌ تجاوز جنسی در کودکی 

اختلال حمله پانیک در کودکان

اختلال حمله پانیک در کودکان هم رخ می‌دهد. در طول حمله، ممکن است که کودک احساس ترس یا وحشت شدید، مشکل در تنفس، درد یا گرفتگی قفسه سینه، تغییرات ضربان قلب، سرگیجه، عرق‌کردن و لرزش را از سر بگذراند. حمله پانیک به طور ناگهانی شروع می شود و معمولا بین ۵  تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. گاهی هم این مدت‌زمان بیشتر می‌شود. 

اختلال هراس در نوجوانان

اختلال هراس اغلب در دوران نوجوانی شروع می‌شود. اگرچه ممکن است در دوران کودکی هم وقوع پیدا کند اما در این دوران شایع‌تر است. حملات می‌توانند منجر به اضطراب شدید شوند و بر سایر بخش‌های خلق‌و‌خو یا عملکرد نوجوان تأثیر بگذارند. برخی از نوجوانان از موقعیت‌هایی که احساس می‌کنند با وقوع اختلال حمله پانیک همراه است، اجتناب می‌کنند.

حملات پانیک در سالمندان

حمله پانیک در سنین کهنسالی هم امکان وقوع دارد. هنگامی که یک فرد مسن دچار اختلال هراس می‌شود،علائمی مانند افزایش ضربان قلب، درد قفسه سینه، ضعف، حالت تهوع و احساس ضعف یا سرگیجه برایش رخ می‌دهد. حملات پانیک به طور تصادفی اتفاق می‌افتد و لزوماً دلیل مشخصی ندارند.

عوارض جانبی اختلال حمله پانیک

یکی از بدترین عوارض در مورد وحشت‌زدگی این است که شخص از تکرار دوباره‌ آن هراس بسیار زیادی خواهد داشت. همین ترس مانع از حضورش در موقعیت‌هایی خواهد شد که امکان بروز دوباره‌ حمله وجود دارد.

اگر حمله پانیک و اختلال هراس درمان نشوند، بر تمام جنبه‌های زندگی انسان اثر خواهند گذاشت. دچار شدن به این‌گونه حملات به صورت مکرر، باعث می‌شود که انسان به صورت مداوم در معرض حجم زیادی از ترس باشد و کیفیت زندگی به شکل زیادی پایین بیاید. 

پانیک اتک می‌تواند منجر به برخی مشکلات شود و یا به آن‌ها مربوط باشد؛ از جمله:

  • ایجاد فوبیاهای خاص، مانند ترس از رانندگی یا خروج از خانه 
  • نیاز به مراقبت پزشکی مداوم برای سایر مشکلات و عوامل تاثیرگذار بر سلامت فردی 
  • دوری‌کردن از بودن در میان جمع 
  • مشکلات در مدرسه یا محیط کار 
  • افسردگی، اضطراب و دیگر اختلالات روانی 
  • افزایش خطر خودکشی و افکار خودکشی 
  • سو مصرف الکل و دیگر مواد مخدر 
  • مشکلات مالی 

پنیک اتک

پیشگیری از حمله پانیک مقدور است؟

راهکاری قطعی برای پیشگیری از وحشت‌زدگی یا اختلال حمله پانیک وجود ندارد. بااین‌حال، این راهکارهای پیشنهادی شاید مفید واقع شوند:

  • اگر هر چه سریع‌تر حملات پانیک درمان شوند، از بدتر شدن آنها و تکرار دوباره و مکررشان جلوگیری خواهد شد.
  • دنبال‌کردن صحیح برنامه‌ درمانی از بدترشدن یا عودکردن علائم وحشت‌زدگی پیشگیری می‌کند.
  • انجام فعالیت‌های بدنی و ورزشی به صورت مرتب نقش مهمی در مبارزه با اضطراب دارد. 

چه زمانی باید برای حمله پانیک به پزشک مراجعه کرد؟

اگر نشانه‌های حمله‌ی پانیک را دارید، هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید. این دسته از حمله‌ها آن‌قدر که ناخوشایند و آزاردهنده هستند، خطرناک نیستند. از طرفی امکان کنترل این حملات بدون درمان ممکن نیست و اگر درمان مناسب اعمال نشود، حملات پانیک بدتر خواهند شد.

علائم حمله پانیک بعضی اوقات به نشانه‌های دیگر بیماری‌های جدی مانند حمله قلبی شبیه هستند. اگر فرد دلیل ایجاد این نشانه‌ها را نمی‌داند باید با مراجعه به پزشک به ارزیابی دقیقی از شرایط بیماری خود برسد.

چگونه اختلال هراس را کنترل کنیم؟

روش‌هایی برای کنترل این وضعیت وجود دارد:

  • پایبندی به برنامه‌ درمانی: رو به رو شدن با ترس‌ها می‌تواند دشوار باشد، ولی درمان کمک می‌کند تا شما احساس نکنید در خانه زندانی هستید.
  • ملحق شدن به گروه‌های حمایتی: شرکت در گروه‌های حمایتی به فرد این فرصت را می‌دهد که با افراد دیگری که مشکل مشابه‌ای دارند در ارتباط باشد و از تجربه جمعی بهره ببرد.
  • پرهیز از مصرف الکل، کافئین و مواد مخدر توهم‌زا: همه‌ این مواد باعث تحریک حملات و بدتر شدن آنها می‌شوند.
  • انجام تمرینات مدیریت استرس و روش‌های مدیتیشن: انجام یوگا، مدیتیشن، نفس عمیق‌کشیدن و حرکات کششی تا حد زیادی مفید است.
  • انجام فعالیت‌های بدنی: انجام حرکات ورزشی ایروبیک تا حدود زیادی در بهبود خلق‌و‌خو موثر خواهد بود.
  • داشتن خواب کافی: خواب کافی در طول شب از خستگی مداوم در طول روز جلوگیری خواهد کرد. 

چگونه حمله‌ پانیک را متوقف کنیم؟

بسیاری از افراد در زمان حمله تنفس دشوار، تعریق زیاد، لرز و ضربان قلب شدید را تجربه خواهند کرد. بسیاری دچار درد قفسه سینه می‌شوند و احساس می‌کنند که روحشان از بدن خارج شده است. گاهی شدت حمله آن‌قدر زیاد است که فرد گمان می‌کند که دچار حمله‌ یا سکته‌ی قلبی شده است. 

اختلال هراس برای فرد تجربه  ترسناکی  تلقی میشود .گاهی  ممکن است به سرعت اتفاق بیفتد.

 یازده راه برای توقف آن وجود دارد که با هم مرور می‌کنیم:

نفس عمیق کشیدن 

از آن‌جایی که تند تند نفس کشیدن  یکی از نشانه‌های حمله‌ی وحشت زدگی است و باعث افزایش ترس فرد می‌شود، نفس عمیق به کاهش علایم در طول حمله کمک خواهد کرد. 

به افراد توصیه می‌شود که روش صحیح نفس عمیق را با تمرین بسیار بیاموزند. در طی فرایند دم باید هوا به آرامی وارد ریه‌ فرد شده و بعد از شمارش تا عدد ۴ در یک بازدم عمیق خارج شود. 

تشخیص بروز اختلال حمله پانیک 

اگر فرد تشخیص دهد که به حمله‌ وحشت‌زدگی دچار شده و خبری از حمله‌ی قلبی نیست، می‌تواند به خود اطمینان دهد که این شرایط موقتی است و به زودی برطرف خواهد شد. 

فرد باید بتواند بر ترس خود غلبه کند و این موضوع را بپذیرد که این حمله باعث مرگ او نخواهد شد. غلبه بر این عوامل به فرد اجازه می‌دهد تا بر روی دیگر روش‌های موجود برای کاهش شدت علایم تمرکز کند.

بستن چشم‌ها 

برخی از حمله‌ها ناشی از عوامل تحریک کننده‌ای هستند که باعث نگرانی و هیجان بیش‌ از حد فرد شده‌اند. اگر فرد در محیط شلوغ و پر رفت و آمدی با عوامل تحریک کننده‌ی زیاد باشد، این ممکن است باعث ایجاد حمله در فرد شود. 

برای کاستن اثر عوامل تحریک‌کننده ، بهتر است که چشم‌ها در طول حمله بسته باشند. این کار به فرد کمک می‌کند تا با تمرکز بیش‌تری نفس بکشد. 

تمرین ذهن آگاهی 

ذهن آگاهی (Mindfulness) به فرد کمک می‌کند تا روی واقعیت اطرافش بیش‌تر تمرکز کند. از آن‌جایی که در طول حمله فرد احساس می‌کند که از فضای واقعی فاصله گرفته، ذهن‌آگاهی به فرد کمک خواهد کرد که با شرایط آزاردهنده‌ موجود مبارزه کند. 

فرد با زدن پای خود روی زمین، یا دست کشیدن به بافت لباس خود در طول حمله روی حس فیزیکی خود تمرکز کرده و این حس به او کمک خواهد کرد تا بهتر به واقعیت محیط اطراف خود تسلط داشته باشد. 

متمرکز شدن روی یک شئ

تمرکز کردن روی یک شئ به خصوص در طول بروز حمله به برخی افراد کمک می‌کند. جسمی را انتخاب کنید که به خوبی قابل مشاهده و تمام جزئیات آن به درستی قابل رویت باشد. برای مثال می‌توان به عقربه‌های ساعت توجه کرد. در طی توجه و تمرکز به آن جسم خاص توصیف دقیق ظاهر، رنگ، شکل و اندازه‌ آن به فرد کمک می‌کند تا از شدت علایم حمله کم کند. 

استفاده از تکنیک شل‌کردن عضلات 

شل‌کردن عضلات هم به توقف حمله وحشت‌زدگی کمک می‌کند. برای شل‌کردن عضلات بدن از عضله‌های ساده‌ای مانند انگشتان دست استفاده کنید.

درمان حمله پانیک

تصور کردن یک موقعیت خاطره‌انگیز یا یک مکان شادی‌آور 

بهترین مکانی که شما در آن احساس آرامش و شادی دارید، کجاست؟ یک ساحل آفتابی با دریایی مواج؟ یا یک کلبه‌ی چوبی در دل کوهستان؟

خود را درون آن مکان تصور کنید و تلاش کنید تا تمام جزئیات آن مکان را در ذهن خود بازسازی کنید. تصور کنید که پای خود را درون شن‌های گرم ساحل فرو کرده‌اید یا بوی خوش درختان کاج را استشمام می‌کنید. مکانی که در ذهن خود تصور می‌کنید، باید در محیط طبیعی و پر از عوامل آرامش بخش باشد. 

انجام ورزش سبک 

زمانی که فرد در موقعیت‌های استرس‌زا حرکات ورزشی سبک انجام دهد، اندورفین ترشح شده در بدن به بهبود روحیه‌ کمک بسیار زیادی خواهد کرد. فعالیت‌هایی مانند شنا کردن و پیاده‌روی در این شرایط توصیه می‌شود.

نگه داشتن گیاه اسطوخودوس در دست 

اسطوخودوس گیاهی آرامش‌بخش بوده و به از بین‌بردن استرس فرد کمک می‌کند. به افراد توصیه می‌شود که همیشه عصار‌ه‌ اسطوخودوس به همراه داشته و در مواقع ضروری مقداری از آن را روی ساعد دست خود مالیده و آن را بو کنند.

نوشیدن چای بابونه یا اسطوخودوس هم به آرامش فرد کمک می‌کند. اسطوخودوس نباید به همراه بنزودیازپین مصرف شود، چرا که باعث کسالت و خواب آلودگی شدید می‌شود.

مصرف بنزودیازپین‌ها

مصرف بنزودیازپین (Benzodiazepines) به محض احساس بروز اختلال حمله پانیک هم می‌تواند مفید واقع شود. بنزودیازپین‌ها که زاناکس هم جزئی از آنهاست، داروهای تایید‌شده‌ای هستند که برای اختلال پانیک از آن‌ها استفاده می‌شود.

این دارو در صورت تشخیص پزشک برای فرد تجویز شده و فرد با داشتن نسخه می‌تواند آن را دریافت کند. داروهای مذکور به شدت اعتیاد‌آور بوده و بدن با گذشت زمان به آنها عادت خواهد کرد. بنابراین تنها در موارد حاد باید استفاده شوند.

از انواع قرص ضداسترس نیز می‌توان برای کنترل حمله پانیک استفاده کرد.

غذاهای مفید و مضر برای حمله پانیک

غذاهای غنی از منیزیم می‌توانند به رسیدن به آرامش کمک کنند. سبزیجات برگدار مانند اسفناج  در این زمینه مفید هستند.منابع دیگر عبارت هستند از:

  • حبوبات
  • مغزها
  • دانه‌ها
  • غلات کامل
  • غذاهای غنی از روی (زینک) مانند صدف، بادام هندی، جگر، گوشت گاو و زرده تخم مرغ

مواد غذایی زیر هم اثرات منفی روی مبتلایان به اختلال حمله پانیک دارند:

  • کافئین
  • نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین
  • غذاهای فرآوری شده مانند چیپس، کلوچه
  • غذاهای منجمد و غذاهای آماده
  • غذاهای سرشار از چربی ترانس و چربی‌های اشباع بیش از حد، مانند غذاهای سرخ شده، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و کره

پانیک اتک ممکن است تنها یکبار اتفاق بیفتد، با این همه برخی چندین بار آن را تجربه می‌کنند. حمله مکرر پانیک غالباً به خاطر قرار‌گرفتن در موقعیت‌های خاص همچون صحبت‌کردن در جمع و نگرانی بی دلیل در مورد مسائل تحریک می‌شود. خصوصاً اگر این موضوع پیش‌تر هم باعث بروز حمله شده باشد. 

موقعیت‌های تحریک‌کننده، آن مواقعی هستند که فرد احساس خطر کرده، امکان فرار ندارد و پاسخ جنگ و گریز در بدن ایجاد می‌شود. ممکن است، شما یک یا دو بار دچار حمله پانیک شوید و جدا از آن یک زندگی شاد و سالم داشته باشید. یا اینکه شاید در خلال اختلالات دیگری همچون افسردگی، اختلال اضطرابی و غیره اختلال حمله پانیک یا همان وحشت‌زدگی را تجربه کنید. 

مراجعه به روانشناس در این زمینه راه‌گشا خواهد بود. یکی از بهترین روش‌ها برای دریافت نوبت هم استفاده از نوبت دهی آنلاین سایت دکتردکتر و مراجعه به متخصصان مراکز درمانی معتبر مانند بیمارستان دل آرام سینا است.

اگر درباره‌ اختلال حمله پانیک سوالی دارید، پرسش خود را  در بخش پرسش و پاسخ که در انتهای این مقاله قرار دارد،با ما در میان بگذارید. پزشکان و کارشناسان مجله دکتر دکتر آماده پاسخ‌گویی به سوالات شما عزیزان هستند.

منابع:

mayoclinic

medicalnewstoday

healthline

helpguide.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

536 دیدگاه در “حمله پانیک چیست؟ علائم و روش درمان اختلال هراس
  • سلام خسته نباشین من از ۱۲ سالگی پنیک میشم و الان ۲۳ سالمه متاسفانه تازه فهمیدم اسم بیماریم چی هست من شبا این حمله بهم دس میده و نمیتونم بخوابم اصلا نمیتونم دارز بکشم و حتی شده هر روز به مدت ۲ ماه من اینطور شدم بعد فاصله افتاده مثلا ۳ ماه دوباره شروع شده واقعا عذابم میده هر طور درمانی رو رفتم ولی بازم حل نمیشه وقتی حمله دس میده احساس خفگی شدید دارم فقط میخوام اون محیطو ترک کنم نمیتونم ثابت یکجا بمونم نمیدونم چی شده احساس مرگم بهم دس نمیده نمیدونم چه احساسیه فقط میخوام از اون محیط برم نمیتونم دارز بکشم نمیتونم بخوابم و بیشتر از ۵ ساعت طول میکشه تا به حالت عادی برگردم فک کنم هیچی درمانی برای من نیست وقتی حمله بهم دست میده واقعا میخوام بمیرم تا راحت شم خیلی سخته اگه امکانش هست منو راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام جای نگرانی نیست درمان دارویی دارد اما با توجه به اینکه در شما چند سال طول کشیده و درمان نکردید باید یا به روانپزشک مراجعه کنید یا از مشاوره تلفنی جهت تماس با متخصص روانپزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • شلام خستگی بعد از پانیک تا چن روز ادامه داره ؟

    پاسخ
    • سلام بستگي به شدتش داره ميتونه از ٦ ساعت باشه تا ٣ روز

      پاسخ
  • سلام بنده ۲۳ سالمه و پنیک دارم ولی خب از دوران کودکی زیر قفسه سینم همیشه احساس درد داشتم پیش دکترای زیادی رفتم از دکتر قلب گرفته تا ریه ووو ولی همشون میکن سالمی و هیچ مشکلی نداری ایا این درد زیر قفسه سینه میتونه از علائم پنیک باشه من از ۱۵ سالگی با پنیک دارم دستو پنجه نرم میکنم

    پاسخ
    • سلام بله از علائم پنيك هست اما بهتره از نظر قلبي هم بررسي شبد و اكو قلبي دهيد

      پاسخ
  • تست ریه هم میتونه مفید باشه برای تمیز دادن پانیک از بیماری تنفسی؟

    پاسخ
    • پنيك به حمله عصبي ميگن كه به دليل خيچ بيماري ديگه اي نباشه
      حالتي كه فرد احساس ميكنه داره ميميره و هوا كم مياره براي تنفس
      بك حمله ديگه هم هست حمله عصبي كه فرق داره با پنيك
      تست ريه ميتونه افتراق بده اين پنيكه آسم نيست

      پاسخ
      • ممنون دکتر،من این حالتی که دارم فقط ۲ ثانیه هست بعدش تپش قلب و.. به نظرتون میتونه پنیک باشه؟

      • بيشتر اضطراب داريد بهتره توسط
        متخصص اعصاب و روان ويزيت شيد

  • سلام آیا با انجام یک اکو و نوار قلب میشه متوجه شد که مبتلا به بیماری قلبی هستم،و یا پانیک؟

    پاسخ
    • ممنون دکتر،من اکو دادم و سالم بود وایشون گفتن به احتمال زیاد پانیک هست،توصیتون اینه حتما تست ورزش بدم؟و اینکه حمله ای که به من دست میده فقط ۲ ثانیه هست و بعدش تپش قلب و..

      پاسخ
      • نه شما پرسيديد از چه طريق بيماري قلبي را ميشه تشخيص داد
        منم گفتم تست ورزش
        ٢ ثانيه بدليل اعصاب هست نه قلب

    • سلام نه عزيزم بايد تست ورزش هم انحام بديد

      پاسخ
  • سلام اگه براثرعوارض جانبی داروپنیک بگیرم بایدچیکارکنم؟من فقط دوروزدارومصرف کردم وچون بامصرف داروهاپنیک شدیدمیگرفتم دیگه داروهارومصرف نکردم؟لطفاکمکم کنیدحتی توی خاب هم میادسراغم

    پاسخ
    • سلام عوارض داروها تا ٤ هفته بعد از شروع فقط هستند اگه تحمل كنيد بعد از ٤ هفته اثر دارو را ميبينيد و عوارضش برطرف شده

      پاسخ
      • سلام من همینجوری یهو حالم خیلی بد میشه انگار که یکی میگه همین الان میخوای بمیری و یه سری از جاها بدنم میلرزه و انگار توی سرم خالی میشه..پدرم فوت کرده تو این هجده روز ۸بار اینجوری شدم و دائم هم استرس و اضطراب دارم قبلا هم یه بار اینجوری شدم ۳ماه پیش و اصلا اروم نیستم شبا با تپش قلب خیلی شدید از خواب میپرم و دست و پاهام تو خواب بی حس میشه امروز هم که دندونم رو کشیدم تب و لرز خیلی شدید گرفتم و بدن درد و زانو درد شدید

      • سلام من 2 سال هست ک درگیر پانیک هستم، روان درمان رفتم، دارو درمانی انجام دادم، نوروفید بک هم انجام دادم. اما تغییر نکردم. باید چیکار کنم

      • سلام ، بايد جلسات مشاوره با روانشناس ورداريد تا علت پنيكتون مشخص شه و كمتر نشخوار فكري داشته باشيد

  • سلام دوهفته پیش پدرم بخاطر کرونا فوت کردن دکتر رفتم و بهم گفته تقریبا از بدنت بیرون رفته و بیماریت تموم شده ولی بعد پدرم یهو حالتی بهم دست میده که انگار بهم میگن الان میخوای بمیری دست و پام ضعف میره و یه وقتا تپش قلب دارم و یه جاهایی از بدنم شروع میکنه به لرزیدن و انگار روح از بدنم داره کنده میشه تواین دوهفته ۷بار اتفاق افتاده و یکبار فشارم روی ۸ اومد البته ۲ماه پیش هم یکبار این اتفاق افتاد و امشب اخرین بار بود و بعد چند ساعت هنوزم پاهام احساس ضعف داره از طرفی هم میگن بعد کرونا امکان سکته هست به اونم فکرم میره نمیدونم الان باید چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      پانیک مطرحه باید جهت درمان به متخصص روانپزشک مراجعه کنید یا از تماس تلفنی با متخصص روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من یه شب یک صحنه ای رو دیدم که بعدش دچار حمله پانیک شدم و تا الان که یک ماه از اون اتفاق میگذره هنوز نمیتونم راحت بخوابم و همش استرس اینو دارم که نکنه دوباره سراغم بیاد میخواستم ببینم من الان چکار میتونم بکنم …پیش پزشک هم رفتم گفتن ریه هات کاملا سالم هستن و مشکل روانی برات پیش اومده الان منطقی ترین کاری که باید بکنم چی هست …. با سپاس از سایت ببنظیرتون

    پاسخ
    • سلام
      بهترین کار مراجعه به روانپزشک می باشد

      پاسخ
  • با لام بنده ۳۴ سالم هست و دیشب داشتم فیلم تماشا میکردم تو یوتیوب و فیلمش هم خنده دار بود و اصلا به چیزای ترسناک فکر نمیدم چون خوشم نمیاد ولی یهو قلبم چنان شروع کرد به زدن که انگار از دهنم داشت میزد بیرون وهم گرمی و سردی بهم دست داد و نفس کشیدنم سخت تر شد و اونجوری که عمیق نفس میکشیدم دیگه نتونستم بکشم و خیلی احساس بدی بود سقف اتاقمم خیلی بالاعه ها ولی فکر میکردم که درست بالای سرم هست و پایبن تر اومده احساس حالت تهوع هم داشتم خیلی میترسیدم فشارم رو گرفتم و حتی تبم رو هم چک کردم ولی دقیق و نورمال بود فکر میکنید چه چیزی ممکنه باعث این حمله شده باشه?ممنون میشم کمکم کنید مرسی

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بديد تا از نظر آريتمي قلبي بررسي شيد و توسط متخصص قلب بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام من برای اولین بار با سیگار کشیدن دچار حمله شدم و به مراتب شدید تر شده برای قدم اول رفتم دکتر عمومی ولی قرص آلپروزلام نیم به من داد ولی خوب نشدم و الان هم به قرص عادت کردم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز در مورد علایم خود توضیح نداده اید
      می توانید از تماس تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام .من وقتی تو موقعیت خطرناک(احساس خطر میکنم) قرار میگیرم گاهی اوقات بی اختیار دست پام میلرزه و احساس سستی میکنم و حس میکنم او قدرتیو که در حالت نرمال دارمو دیگه ندارم . بنظرتون نیازه به روان پزشک مراجعه کنم؟؟

    پاسخ
    • سلام بله بهتره مراجعه كنيد تا سطح اضطرابتونو پايين بيارن

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید . من چند سالی هست که بعل دسته هیچکس توی رانندگی نمیتونم‌بشینم و گاهی وقتا که میشینم وقتی شروع به سرعت بالا رفتن میکنند شدیدا حمله پنیک بهم دست میده و فشار زیادی به شر و بدنم وارد میشه طوری که احساس سنکوب میکنم . مشاور هم رفتم و کمی بهتر شدم ولی هنوز به شدت درگیرم و زندگیمو مختل کرده . ممنون میشم اگر راهنمایی کنید و من رو از این عذاب خلاص کنید .

    پاسخ
    • سلام
      با مراجعه به روانپزشک از دارو استفاده کنید

      پاسخ
  • من می روم تو آسانسور احساس بیهوشی می کنم؟
    دلیلش چی می تونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام ترس از فضاي بسته داريد(كلاسترو فوبيا )
      بايد به روان پزشك مراجعه كنبد و توسط روانشناس هم ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من 33 سالمه با با کوچکترین تنشی دچار تپش قلب و لرزش دست می شدم و مدتی بود تو خواب هم تپش قلب بهم دست می داد به دکتر قلب مراجعه کردم که ایشون یک دوره شصت روزه قرص کنکور 2.5 تجویز و بنده رو به روانپزشک معرفی و ایشان تشخیص به حمله پانیک دادن و قرص سرترالین 50 نصف ظهر و نصف شب و قرص الپروزولام 5/. تجویز کردن بنده به علت شرایط کاری و دوری از مرکز امکان مراجعه به پزشک رو ندارم لطفا اگه میشه راهنمایی بفرمایید چه مدت باید این داروها رو مصرف کنم و اینکه من مصرف قرص الپروزولام رو قطع کردم مشکلی پیش نمی یاد با تشکر از لطف و راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام
      حداقل باید 6-9 ماه دارو مصرف کنید
      قطع آلپرازولام اشکالی ندارد البته باید پزشک خود را در جریان بگذارید

      پاسخ
  • سلام.برای پانیک دارویی هست ک بتونیم بدون تجویز پزشک بگیریم ؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر
      پانیک باید توسط پزشک تشخیص داده شود و سپس در صورت لزوم دارو تجویز گردد

      پاسخ
  • سلام مادر من يك ماهه كه بدنش گُر ميگيره يك دفعه بالا مياره دستاش ميلرزه چشماشو كه ميبنده يهو ميپره پشتش گز گز ميكنه ايا پنيكه لطفا راهنمايي كنيد حالش خيلي بده

    پاسخ
    • سلام عزيزم ايشون بايد از نظر يائسگي بررسي شن و به متخصص زنان مراجعه كنن
      اگه تنگي نفس اولويت با قلب هستش البته

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دکتر به من برای ماه دوم قرص fluvoxamine یک و نصف و و قرص ایمی پرامین تجویز کردن نظرتون درمورد داروهام و دوزش چیه؟
    2 بدن دردی و سستی و بی حالی از عوارض دارو هستش؟

    پاسخ
    • سلام پزشكتون بهتون دادن بهتره اعتماد كنيد داروهاتون خوبه
      و بله سستي از علائم ايمي پرامينه
      شبها مصرفش كنيد

      پاسخ
  • باسلام‌ و خسته نباشید
    خواستم بدونم سوال من خدمتتون رسیده یا مجدد تایپ کنم خیلی ممنون میشم جوابمو بدید

    پاسخ
    • پاسخ داده شد دوست گرامی

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من تمام ای علایمی ک شما ذکر کردید دارم باید پیش چ دکتری برم اعصاب وروان مغز واعصاب یا روانپزشک لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • اعصاب و روان و روانپزشک یکی هست (تخصص اعصاب و روان و در عامیانه روانپزشک میگن)
      به متخصص روانپزشک مراجعه کنین یا از مشاوره تلفنی با متخصص روانپزشکی استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام ببخشید برای درمان پانیک باید به چ دکتری مراجعه کنم اعصاب وروان یا روانپزشک یا مغزو اعصاب لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام عزیزم متخصص روانپزشک و اعصاب روان یکی هست
      به متخصص روانپزشک مراجعه کنین یا از مشاوره تلفنی با متخصص روانپزشکی استفاده کنین

      پاسخ
  • باعرض سلام وخسته نباشید خدمت خانم دکتر من ۳۳سالمه ازاون موقه ای که کرونا امدو ما موندیم خونه از ترس کرونا شبا موقه خواب قلبم احساس میکردم ایست قلبی میکنم زود از خواب میپریدم نفس کشیدن هم برام مشکل بود وگاهی اوقات دست وپام یخ میکردو گاهی اوقات بدنم گرم میشد وگرگرفتگی بهم دست میداد واکثر موقه ها هم احساس خفگی میکردم ازترس کرونا پیش روانپزشک نرفتم ومجبور شدم یه دکتر. نزدیک خونمون بود رفتم ایشون دکتر داخلی هستن وتشخیص دادن وگفتن شما پنیک دارید ودارو برام تجویز کردن ونام داروهام الپرازولام ۵۰ وآسپیرون وپروپرانولول وسرترالین هستش نزدیک دوهفته بیشتر رفتم پیششون نسبت به قبل یه کم بهترم اما نفسم خیلی اذیت میکنه به نظر شما بااین داروها بهتر میشم یاباید حتما پیش روانپزشک برم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام عزیزم بنظرم به متخصص روانپزشک مراجعه کنین یا از مشاوره تلفنی با متخصص روانپزشکی استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام من ۲۰ سالمه و تقریبا ۲سال هست که درگیر پانیک شدم.
    اوایل احساس بی حسی و مور مور شدن بدنم رو داشتم و چندماه بعد کمی بهتر شده بود
    اما جدیدا دوباره این حالتام برگشته. و مخصوصا شب ها که خوابم وسط خواب بیدار میشم و بدنم بی حس و مور مور میشه
    و ترس و استرسم شروع میشه اگر بتونم که به زور میخوابم اگر نه که بی قرار میشم. و تا جایی که میتونم به خودم امید میدم که درست میشه. به نظرشما پیش روانکاو برم یا روان پزشک؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      به متخصص روانپزشک مراجعه کنین یا از مشاوره تلفنی با متخصص روانپزشکی استفاده کنین

      پاسخ
  • باسلام و وقت بخیر
    همسری دارم بیماری پنیک داره و پسرم ۱۰ سالشه و حالتای استرس و اذیت های زیاد . خودم تنشهای زیادی در زندگی دارم که جدیدا احساس کرخی در دست و پا بخصوص شبها بی حسی در پاها دارم و گاهی منگی و سنگینی سر و زود دربرابر حرکات ازاردهنده ی اطرافیان بیش از حد عصبی میشم و کنترل خودمو ازدست میدم و بعد شدید پشیمان . سردردهای پس سری جدیدا دارم و تاری چشم . و میخواستم بدونم این علائم چه بیماری هست و آیا دارو درمانی نیازه خودم فکر میکنم یا پنیک و یا ام اس هست درضمن پدرم در سن ۵۰ سالگی پارکینسون داشتن و ۷۲ سالگی فوت شدن . باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم‌ ببینین بخاطر تنش های که داشتین احتمالا شما هم دچار اضطراب و افسردگی شدین اما باید شرح حال کاملتری ازتون گرفته شه
      ضمن اینکه بنظر کل خانوادتون یعنی همسر و فرزندتون هم درمان بشن عزیزم
      بنظر بنده به متخصص روانپزشک مراجعه کنین یا از مشاوره تلفنی با متخصص روانپزشکی استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من حدودا ۴/۵سال میشه که بیماری پنیک دارم که اوایل خیلی وحشتناک بود و هر شب بیمارستان بودم و با چند بار دکتر عوض کردن و تغییر دارو خدارو شکر خیلی بهترم و تقریبا دیگه حمله نداشتم این یکسال اخیر و هنوز آلوینتا ۳۷/۵روزی یک عدد استفاده میکنم البته ۲سال میشه ۲/۳دفعه خواستم قطع کنم دارومو که دچار سرگیجه شدم و میخواستم بدونم چطور باید این دارو رو قطع کرد و در چه مدت زمان

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی باید طبق صلاح دید روانپزشک و زیر نظر ایشان به تدریج دوز دارو کم شود و سپس قطع گردد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    ببخشی من 19 سالمه و پانیک دارم و 20 روزه قرص fluvoxamine و قرص trifluoperazine و ایمی پرامین مصرف میکنم حملاتم کم شده و لی اضطراب و ترس و وحشت همیشه و همیشه باهامه رفتم دکتر دکتر گفت 1 ماه باید صبر کنی
    1نظرتون درباره دارو هام چیه؟
    2استرس و وحشت و ترس همشگی و مداومی که دارم طبیعی؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیزم همانطور که پزشک شما فرموده اند حداقل یک ماه باید صبر کنید تا داروها تاثیر مثبت خود را ایجاد کنند
      حملات ترس شما طبیعی نیست و باید کم کم به مرور زمان از بین بروند
      اگر پی از دو سه ماه مصرف دارو همچنان دچار علائم بودید باید جهت تعویض دارو به پزشک خود مجددا مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱۶ ساله هستم
    و حدودا دو ماه هست که پانیک اتک دارم و یک هفته هست که به پزشک مراجعه کردم و قرص های ایمی پرامین ۱۰ و آلپرازولام ۰/۵ و رهاکین۲۰۰ استفاده میکنم اما در این مدت بازهم حملات برایم رخ داد اگر چه گاهی اوقات خفیف تر بودن
    من چند روزی هست که درد و سوزش قفسه سینه در سمت چپ و دست چپ و گاهی سوزش پشت کمر دارم و نوار و اکو و تست ورزش قلبم هم مشکلی نداشته اند سردرد هم دارم چیکار کنم
    میخواستم بدانم که درد معده هست یا عوارض قرص ها ویا از حمله های پانیک میباشد؟؟

    پاسخ
    • سلام مارتا جان دقیقا منم مثل تو ،همین علائم تو رو دارم،بیشتر با حبس نفس میتونی بهتر بشی ،الان دوسال از پیامت میگذره و من دارم میخونمش ،امیدوارم الان بهبود پیدا کرده باشی،ولی من تازه به این بیماری مبتلا شدم و خیلی بد هست💔

      پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علائم شما احتمالا مربوط به اختلالات اضطرابی و حملات پانیک می باشد
      اگر مدت یک ماه از داروها استفاده کرده ولی بهبودی حاصل نشده است مجددا جهت تعویض دارو به روانپزشک خود مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱۶ ساله هستم
    و حدودا دو ماه هست که پانیک اتک دارم و یک هفته هست که به پزشک مراجعه کردم و قرص های ایمی پرامین ۱۰ و آلپرازولام ۰/۵ و رهاکین۲۰۰ استفاده میکنم اما در این مدت بازهم حملات برایم رخ داد اگر چه گاهی اوقات خفیف تر بودن
    من چند روزی هست که درد و سوزش قفسه سینه در سمت چپ و دست چپ و گاهی سوزش پشت کمر دارم و نوار و اکو و تست ورزش قلبم هم مشکلی نداشته اند
    میخواستم بدانم که درد معده هست یا عوارض قرص ها ویا از حمله های پانیک میباشد؟؟

    پاسخ
    • سلام حمله پنيك نيستن اينا
      بيشتر بدليل اضطرابيه كه داريد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید سوالی داشتم
    اینکه حین دارو درمانی بیماری هی بالا و پاین شه یعنی که اوج بگیره پانیک و هی فروکش شه طبیعی؟
    2.دارو درمانی چه قدر زمان میره تا اثر بگذاره؟

    پاسخ
    • سلام بله طبيعيه البته اگه محيط خونه استيبل باشه كمتر انفاق ميوفته
      ٣-٦ ماه درمان كامل طول ميكشه

      پاسخ
      • خانم دکتر من پانیک بهم دیت میده اما ترس و اضطراب و دل بی قراریم ی سره هستش قرص fluvoxamine و قرص trifluoperazine مصرف میکنم 18روزه و 19 سالمه وقرصام عوارض نشون نداد فقط خوابالو و کسل هستم اما بعد 10 روز حالم به اوج میرسه میترسم میرم دکتر دکتر گفت طبیعی هستش تو باید 1 ماه قرص مصرف کنی خواستم بدم دائم ترس و اضطراب داشتن طبیعی و گاهی حالم خوبه و بعد چند روز هی بعدو خوب میشه2میشه در مورد قرصام که کی اثر میگذارن و چجورین هم نظر بدین

      • سلام بله در سير پنيك طبيعيه
        بايد جلسات مشاوره را هم داسته باشيد تا زودتر بهبود پيدا كنيد

      • خانم دکتر خیلی بی حالم و ضعف دارم مثل ادمای شل راه میرم،
        ترسو و حشت دائمی در کنار پانیک دارم
        قرصام هم قرص fluvoxamine و قرص trifluoperazine و قرص ایمی پرامین هستش
        سیر پانیک این علایم وحشتناک و طولانی طبیعی هستش؟ داروهام برای سنم چطوره 19 سالمه و کی اثر میگذاره؟؟؟؟؟

      • سلام داروهاتون خوبه يكم براي سنتون قويه اما خب بيماريتون هم قويه
        ٣-٤ هفته طول ميكشه اثر كنه
        بنظرم مشاوره هم بريد

  • من پنیک دارم و دائما چشم درد و سرگیجه دارم حدود دو سال شده و حمله ی پنیک همچنان آزارم میده و چشم درد و سرگیجه در سمت چپ سرم چ کنم ؟؟

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص اعصاب و روان مجددا بررسي شويد تا درمان مناسبو بگيريد

      پاسخ
  • سلام خواهر بنده چند روز پیش در خانه ناگهان دست ها و پاهایش بی حس شد و افتاد بعد از اون هم چند بار این اتفاق افتاد ما روز بعد اون رو پیش متخصص مغز و اعصاب بردیم و پس از انجام کلیه آزمایش ها دکتر گفت سالم هست هر چی هست تو ذهنشه ما خواهرمون رو آوردیم خانه و خانواده مادر شوهر خواهرم به جن و مولا بازی اعتقاد زیادی دارن و خواهرم را پیش مولا بردن که از اون موقع هربار دست و پاهیش شل میشود خواهرم میگوید جن به من حمله کرده و فوش میدهد و حرکاتی که در کلیپ های جن زدگی پخش شده رو انجام میده و خودشم گفته که بعضی شبا که میترسیدع میرفته دنبال مطالب جن و جن زدگی لطفا کمک کنید من خواهرم رو کدام دکتر ببرم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی خواهر شما دچار توهم و هذیان شده اند
      حتما باید به روانپزشک مراجعه تا تحت روان درمانی و دارودرمانی قرار بگیرند

      پاسخ
  • سلام
    من ۳۲ سالمه حملات پانیک من از ۱ سال پیش شروع شد اوایل نمیدانستم چیه و بعد از ترس اینکه چیزی باشه از اول تا الان چند بار چکاپ کلی و تخصصی نوار قلب اکو قلب تست ورزش قلب آنزیم های قلبی آندوسکپی معده نوار مغزی نقشه مغزی سونوگرافی شکم ولگن انجام دادم همه چیز نرماله نرمال بوده

    معمولا هر روز دچار ترس میشم و خر روز یک بار به بیمارستان یا پزشک مراجعه میکنم که دیگه روم نمیشه دکتر برم چون همه میشناسن منو ولی دست حودم نیست خیلیییییییی زیاد دارم اذیت میشم
    بیشترین چیزی هم که خر روز منو به دکتر میکشه اینه که همیشه یه درد یکنواخت ملایم تو قفسه سینم سمت چپ و دقیقا پشت همونجا تو کمرم درد و احساس گرفتگی و سنگینی نفس دارم همیشه خسته و بی حال هستم و خوابم میاد

    رابطم با همه چه تو کار و چه خانواده و چه دوستام عالیه فقط از ارتفاع و آسانسور میترسم ۱۱ سال پیش تصادف بد تو سربازی داشتم ۴ سال تو یک رابطه عاشقانه بودم ولی به یکباره تموم شد مشکل مالی و کاری و خانوادگی ندارم

    خیلیییی زیاد باد گلو میزنم ترش میکنم دهنم اکثرا تلخ حالت تهوع دارم

    هیچ موادی مصرف نمیکنم مشروبات الکلی ۲ ساله فقط ۴ بار خوردم تو این یک سال ۷ کیلو لاغر شدم

    یک ماه پیش رفتم دکتر روانشناس گفت استرس دارس از تستی که گرفت بعد رفتم روانپزشک نقشه مغزی گرفت گفت نتیجه اضطراب و وسواسه قرص فلوواکسمین ۵۰ داد همراه با شم بخورم ولی احساس میکنم حالت هام بیشتر شده و یه حالتی مثل دلشوره بهم اضافه شده

    خوابم خیلی سبکه و خوب نمیخوابم شاید ۵ ساعت عمیق میخوابم

    قرصهایکه میخورم صبح ناشتا و شب قبل شام نولپازا ۲۰
    بعد صبحانه پرپرانول ۱۰
    عصر آلپرازولام ۰/۵
    یک ماه هم هست فلوواکسمین ۵۰ هفته اول یک چهارم هفته دوم و سوم نصف و چند روزه کامل میخورم
    خیلی از این شرایط خسته شدم
    ممنون میشم کامل راهنماییم کنید و راه حل بهم بگین که از این شرایط باد گلو زدن و درد قفسه سینه و پشتم و این استرس و اضطراب خلاص شم مرسیییییییییی
    میلم به غذا هم‌کمه
    و تا حالا خزاران نا دکتر متخصص و عمومی رفتم و همه تستها رو انجام دادم و حتی بهتر هم نشدم البته خودم هم فکر میکنم تا حالا به حرف یه دکتر کامل گوش نکردم و دستوراتشو انجام ندادم به خاطر اینکه هر روز پیش یک دکتر میرم و هر کی یه چیز میگهه

    تورو خدااااااا یه دکتر با تجربه راهنماییم کنه و بگه چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام حمله پنیک در واقع دارید خشمتونو نسبت به بقیه به خودتون بر میگردونین
      باید با مشاور مشورت کنید تا منشا این خشم مشخص شه
      داروهاتونم خوبه ادامش بدین
      تحت درمان متخصص روان پزشک هم باشید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    من ۳۲ سالمه حملات پانیک من از ۱ سال پیش شروع شد اوایل نمیدانستم چیه و بعد از ترس اینکه چیزی باشه از اول تا الان چند بار چکاپ کلی و تخصصی نوار قلب اکو قلب تست ورزش قلب آنزیم های قلبی آندوسکپی معده نوار مغزی نقشه مغزی سونوگرافی شکم ولگن انجام دادم همه چیز نرماله نرمال بوده

    معمولا هر روز دچار ترس میشم و خر روز یک بار به بیمارستان یا پزشک مراجعه میکنم که دیگه روم نمیشه دکتر برم چون همه میشناسن منو ولی دست حودم نیست خیلیییییییی زیاد دارم اذیت میشم
    بیشترین چیزی هم که خر روز منو به دکتر میکشه اینه که همیشه یه درد یکنواخت ملایم تو قفسه سینم سمت چپ و دقیقا پشت همونجا تو کمرم درد و احساس گرفتگی و سنگینی نفس دارم همیشه خسته و بی حال هستم و خوابم میاد

    رابطم با همه چه تو کار و چه خانواده و چه دوستام عالیه فقط از ارتفاع و آسانسور میترسم ۱۱ سال پیش تصادف بد تو سربازی داشتم ۴ سال تو یک رابطه عاشقانه بودم ولی به یکباره تموم شد مشکل مالی و کاری و خانوادگی ندارم

    خیلیییی زیاد باد گلو میزنم ترش میکنم دهنم اکثرا تلخ حالت تهوع دارم

    هیچ موادی مصرف نمیکنم مشروبات الکلی ۲ ساله فقط ۴ بار خوردم تو این یک سال ۷ کیلو لاغر شدم

    یک ماه پیش رفتم دکتر روانشناس گفت استرس دارس از تستی که گرفت بعد رفتم روانپزشک نقشه مغزی گرفت گفت نتیجه اضطراب و وسواسه قرص فلوواکسمین ۵۰ داد همراه با شم بخورم ولی احساس میکنم حالت هام بیشتر شده و یه حالتی مثل دلشوره بهم اضافه شده

    خوابم خیلی سبکه و خوب نمیخوابم شاید ۵ ساعت عمیق میخوابم

    قرصهایکه میخورم صبح ناشتا و شب قبل شام نولپازا ۲۰
    بعد صبحانه پرپرانول ۱۰
    عصر آلپرازولام ۰/۵
    یک ماه هم هست فلوواکسمین ۵۰ هفته اول یک چهارم هفته دوم و سوم نصف و چند روزه کامل میخورم
    خیلی از این شرایط خسته شدم
    ممنون میشم کامل راهنماییم کنید و راه حل بهم بگین که از این شرایط باد گلو زدن و درد قفسه سینه و پشتم و این استرس و اضطراب خلاص شم مرسیییییییییی
    میلم به غذا هم‌کمه
    و تا حالا خزاران نا دکتر متخصص و عمومی رفتم و همه تستها رو انجام دادم و حتی بهتر هم نشدم البته خودم هم فکر میکنم تا حالا به حرف یه دکتر کامل گوش نکردم و دستوراتشو انجام ندادم به خاطر اینکه هر روز پیش یک دکتر میرم و هر کی یه چیز میگهه

    تورو خدااااااا یه دکتر با تجربه راهنماییم کنه و بگه چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی به نظر می رسد شما دچار حملات ترس و وسواس فکری عملی هستید
      شما باید تحت نظر یک روانپزشک باشید و هرماه توسط وی ویزیت شده و در جلسات روان درمانی شرکت کنید
      داروهای خود را مرتب مصرف کرده و صبور باشید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من خانمی ۳۵ ساله هستم که۵ سال پیش دچار حملاتی شدم که با تجویز پزشک کلونازپام و الانزاپین ۲.۵ و لاموتریژین۵۰ مصرف میکردم ۳سال هست که دارو مصرف نمیکنم ولی حملات برگشته سندرم ibs هم جدیدا پیدا کردم به نظر شما چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام بله اما بهتره تحت نظر متخصص اعصاب و روان باشه ibsتونم با بهبود روحیتون درمان میشه

      پاسخ
  • باسلام من حدودا دو ماه است که با این شرایط روبرو هستم واین حالتها هر روز با من هست مخصوصا در شبها آیا این پانیک است
    ؟
    چون اصلا بهتر نشدم .با دکتر اعصاب وروان مراجعه کردم تشخیص پانیک داده ولی با توجه به این مقاله من متوجه شدم که پانیک یک حمله زودگذر است ولی من درتمام شبانه روز با آن درگیرم

    پاسخ
    • سلام
      دوست‌گرامی اگر پزشک شما تشخیص حمله پانیک را برای شما گذاشته اند احتمال زیاد شما دچار این بیماری هستید
      بنابراین به پزشک خود اعتماد کنید و طبق دستورات وی عمل کرده و صبور باشید

      پاسخ
  • با سلام من 18 سالمه وقتی 15 سالم بود رفتم پیش روانپزشگ افسردگی خیلی شدید داشتم دارو های افسردگی رو 1سال خوردم واقعا حالم خیلی عالی بود اما از وقتی این ویروسه اومد خونه نشین شدم همان چیزی که گفتین دارم همش استرس اظطراب دارم یک دوبار پانیک اومده سراغم واقعا وقتی پانیک نمیدونستم چیه بار اول فکر کردم دارم میمرم واقعا نمیدونستم یک دفعه چی به سراغم اومد الان دارم داروی سرتلین مصرف میکنم الان باید نمیدونم تا چه حدی ادامه بدم چکار بکنم راهنمایی بکنین ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام خانم خسته نباشید من حدودا ۱۰ سال پیش با مراجعه به چند پزشک چند تا آزمایش و نوار قلب سالم و غیره متوجه شدم پانیک دارم و یه چند سال دارو مصرف میکردم و یه مدت واقعا خوب شده بودم و الان چند روز دوباره بر اثر فشار عصبی دوباره دچار حمله شدم و دوباره دارو میخورم البته خودم رفتم دارو خونه از روی قرص های قبلیم که احتمال میدادم تاریخش گذشته باشه گرفتم و مصرف میکنم . ولی این احساس لرزش از درون الان ۵ روز ولم نمیکنه و هنوز نفسم بالا نیومده یعنی هنوز نتونستم یه نفس راحت بکشم چند روز طول میکشه تا دارو ها اثر کنن ؟و اینکه یعنی این دارو هارو من دیگه اثر ندارن ؟باید به پزشک مراجعه کنم؟آخه خیلی ساله که نرفتم دکتر . سرتالین ۵۰ میخورم و پرانول ۱۰ . کلرو دیازپام هم میخوردم که دارو خونه بهم نداد .من خودم سرتالین ۱۰۰ میخوردم با مشاوره دارو خونه به من گفتن چون چند وقته نخوردی فعلا ۵۰ بخور ولی اصلا خوب نشدم قلبم هنوز گرفتس . و لرزش از درون دارم صدای قلبم کل بدنم گرفته حس میکنم میشنوم صداشو . و همین چند روز گاهی وقتا انقده محکم دندونامو رو هم میفشارم ناخودآگاه که یهو متوجه میشم راهنماییم کنید لطفا

    پاسخ
  • سلام من۲۵سالمه یک ماه پیش رفتم دکتر روانپزشک گفتن حملات پانیک دارین تمام چیزایی که گفتین دارم الان دکترم دیگه نمیاد اخر این یه ماه کمی بهترشده بودم یه سه چهارهفته ولی دوباره یهو احساس خفگی و بی حسی دس و پا و احساس اینکه میخوام بمیرم برگشته آسنترا مصرف میکنم صبح ولی نمیدونم میشه صبح و شب قبل خواب مصرف کرد یا فقط همون صبح شب بیشتر دچار حمله میشم و همیشه حالت تهوع دارم و بالا میارم گلوم انگار میگیره بی خوابی شدید دارم مخصوصا شبا میشه بگین برای بیخوابیم چکار میتونم کنم با تشکر

    پاسخ
  • با سلام و احترام. بینهایت بابت مطالب عالی‌تون سپاسگزارم. بنده حدود 2 ماه هست که به خصوص بعد از خوردن غذا، دچار ضربان شدید در شکم، تپش قلب، تنگی نفس، احساس خفگی، لرزش شدید بدن و سرگیجه میشم. به حدی حالم بد میشه که احساس می‌کنم در حال مرگ هستم و این باعث میشه به شدت بترسم و حالم بدتر بشه. البته بنده در زندگی تجربه استرس و اضطراب زیادی داشتم و فرد حساسی هم هستم. اما این حالات بعد از حدود 2 ماه مصرف داروهای گوارشی از جمله امپرازول که پزشک تجویز کردند، برام اتفاق افتاده. البته فکر کردن به ابتلای نزدیکانم به کرونا و از دست دادن اونها باعث شده این حالت شدیدتر بشه. طی دو هفته گذشته مدام در راه بیمارستان و درمانگاه و مطب پزشکان بودم. خدا رو شکر آزمایش کامل خون، سونوگرافی از جمله سونوی عروق شکمی، نوار و اکوی قلب مشکلی نشون نداده. در نهایت به یک فوق تخصص گوارش مراجعه کردم که با مصرف داروهای تجویز شده، وضعیت معده‌م کمی بهتر شده. به متخصص اعصاب و روان هم مراجعه کردم که اس سیتالوپرام و به تازگی کلومیپرامین هم تجویز کردند و گفتند روند بهبودی زمانبر هست و برای درمان باید صبور باشم. اما هر از گاهی که دچار فکر و ترس و اضطراب میشم، این حالت بهم دست میده. حتی زمانی که حالم بد نیست، مدام نگران بروز این حملات هستم که مبادا باعث مرگم بشه. فقط یک پزشک به من گفتند که ممکنه حملات پانیک باشه. به نظر شما بنده دچار حملات اضطرابی هستم و یا دچار حملات پانیک شدم؟ تقریباً در این 2 ماه، هر روز دچار این حمله شدم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون بله حملات اضطرابی و پانیک مطرح است
      نگران نباشین و داروها رو مصرف کنید تا ۳ هفته از شروع داروها کم‌کم ایرش مشخص میشه

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر،زنی ۳۳ ساله هستم که زندگی شادی دارم و از زندگی لذت میبرم،در واقع مشکل خاصی ندارم،یک شب بعلت مصرف الکل دچار همچین احساسی شدم،تپش قلب،گرگرفتگی،دل درد و تهوع و….بعد از آن روز همچنان تپش قلب دارم،به پزشک مراجعه کردم بعد از نوار قلبی و اکو مشخص شد هیچ مشکلی ندارم،قرص پروپرونال تجویز شد،بعد از آن شب بار ها دچار این حالت شدم(گاهی خفیف،گاهی شدید)در اون شرایط خیلی میترسم لطفا منو راهنمایی کنید،در ضمن از آن روز به بعد الکل مصرف نکردم ولی دچار این حمله میشم

    پاسخ
    • سلام
      باید برای شما دارو شروع بشه
      به متخصص روانپزشک مراجعه کنید یا از تماس تلفنی مجموعه دکتر دکتر برای تماس با متخصص روانپزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام خدمت شما داماد ما تو تظا هرات ابان ماه دامادشون تو شهریار جلوی چشمان دامادمون با تیر میکشنحالا از اون به بعد دو بار دچار حمله عصبی شده از شما میخواستم بپرسم که چه کار باید انجام بدیم که این دوبار منجر شده به ترس وحتی خود کشی که حمله دوم روز جمعه گذشته بوده که روز عقد کنون خودش بود اگه راهکار درمانی داره ازتون ممنون میشم پا سخ بدید

    پاسخ
    • سلام
      بله باید درمان دارویی زیر نظر متخصص روانپزشک شروع بشود

      پاسخ