بیماری گال چیست و از چی به‌وجود میاد؟

بیماری گال
اشتراک گذاری 185 نظر

بیماری گال چیست؟ درباره آن شنیده‌اید؟ گال از راه نوعی انگل ایجاد می‌شود و بثورات پوستی به وجود می‌آورد. عوارض آن به همین‌جا ختم نمی‌شود و باید بگوییم که زخم‌های ناشی از آن طوری هستند که خواب را مختل می‌کنند. روش‌های مختلفی برای درمان آن وجود دارد. برای پیگیری وضعیت باید به متخصص پوست مراجعه کنید. در این مقاله، اطلاعات کاملی در خصوص بیماری مذکور برایتان گردآوری کرده‌ایم. 

بیماری گال یا جرب چیست؟

بیماری پوستی گال یا جرب (Scabies) نوعی بیماری است که در اثر نفوذ انگلی به نام سارکوپتس اسکابئی (Sarcoptes scabiei) در پوست ایجاد و باعث بروز دانه‌های قرمز و خارش شدید در ناحیه مورد نظر می‌شود. میزان خارش پوست در این بیماری در شب‌ها بسیار آزاردهنده و شدیدتر است. 

دقت کنید که میان کنه عامل گال و ساس تفاوت وجود دارد. هردوی این موارد از بدن انسان تغذیه می‌کنند اما ساس تغذیه را از خارج بدن انجام می‌دهد و کنه گال از درون. 

بیماری گال یا جرب

بیماری گال مسری است؟

بیماری گال بسیار مسری است و می‌تواند به سرعت از طریق ارتباطات نزدیک در میان اعضای خانواده، پرستاران کودک، کلاس‌های درسی، پرستاران خانگی یا زندان‌ها منتقل شود.

به دلیل واگیرداربودن و انتقال سریع این بیماری، پزشکان معمولا روش‌های درمانی را برای تمامی افرادی تجویز می‌کنند که با فرد مبتلا ارتباط نزدیک دارند. خبر خوبی که در مورد بیماری گال وجود دارد این است که به راحتی درمان می‌شود.

در صورت استفاده از داروهای مناسب برای پوست، انگل‌های عامل بیماری به همراه تخم‌هایشان نابود خواهند شد؛ البته ممکن است خارش پوست تا چند هفته پس از درمان هم باقی بماند.

انواع گال

انواع مختلفی از بیماری گال وجود دارد:

  • پوسته‌دار (نروژی): این نوع اغلب در افرادی با سیستم ایمنی معیوب رخ می‌دهد. گال پوسته‌دار سطح وسیعی از پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر گال پوسته‌دار دارید، ممکن است به جای ۱۰ تا ۱۵ کنه رایج در گال کلاسیک، میلیون‌ها کنه داشته باشید.
  • ندولار (Nodular): این بیماری گال در کودکان بیشتر دیده می‌شود. گره‌های قهوه‌ای-قرمز ناشی از آن می‌توانند مدت‌ها پس از از بین رفتن کنه‌ها همچنان وجود داشته باشند.
  • تاول: در بزرگسالان، این نوع گال را می‌توان با پمفیگوئید بولوز ( bullous pemphigoid) اشتباه گرفت، یعنی نوعی بیماری دیگری که با تاول‌های پوستی همراه است.
  • پوست سر: این نوع روی پوست سر شما اتفاق می‌افتد و ممکن است علائمی نداشته باشد به جز پوسته‌هایی که گاهی شبیه پسوریازیس هستند.

غذاهای مضر بیماری گال

ابتلا به گال ربطی به مصرف ماده غذایی خاصی ندارد. برای همین، لازم نیست که دور مصرف برخی از غذاها را در روند درمان این بیماری خط بکشید. پرهیز از الکل به همه افراد از جمله مبتلایان به جرب یا گال توصیه می‌شود. 

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

نشانه‌ها و علائم گال چیست؟

علائم و نشانه‌های بیماری گال عبارت‌اند از:

  • خارش، که معمولا به صورت شدید است و در شب‌ها افزایش پیدا می‌کند.
  • سوراخ و شیارهای باریک روی پوست که از دانه‌ها یا برجستگی‌های کوچک ایجاد شده‌اند.

کنه گال بیشتر به کدام بخش های بدن نفوذ می‌کند؟

ناهمواری‌ها یا سوراخ‌ها، معمولا در قسمت چین‌های پوست ایجاد می‌‎شوند. اگرچه تقریبا تمام قسمت‌های بدن می‌توانند درگیر این عارضه شوند، اما در بزرگسالان و کودکان در سنین بالاتر، این بیماری بیشتر در قسمت‌های زیر دیده می‌شود:

  • میان انگشتان
  • زیر بغل
  • دور کمر
  • قسمت داخلی مچ دست
  • قسمت داخلی آرنج
  • کف پا
  • دور سینه
  • اطراف ناحیه تناسلی مردان
  • روی باسن
  • روی زانوها

 قسمت‌های رایج بدن برای ظهور بیماری گال در نوزادان و کودکان عبارت‌اند از:

  • پوست سر
  • کف دست
  • کف پا

در صورتی که در گذشته، سابقه ابتلا به این عارضه را داشته باشید، پس از قرار گرفتن در معرض آن، علائم و نشانه‌ها در طول چند روز در بدن شما آشکار خواهند شد؛ اما اگر تاکنون به این بیماری مبتلا نشده‌ باشید، در صورت قرار گرفتن در معرض آن، ممکن است تا شش هفته طول بکشد تا علائم بیماری در بدن شما ظهور پیدا کند. دقت داشته باشید که حتی در صورتی که علائم هنوز در بدن شما پدیدار نشده باشد، همچنان می‌توانید این بیماری را به شخص دیگری منتقل کنید.

چه افرادی بیشتر درگیر گال می شوند؟

احتمال ابتلا به بیماری گال در همه افراد وجود دارد اما برخی از افراد بیشتر به گال مبتلا می شوند، از جمله:

  • افرادی که در مکان‌های شلوغ و عمومی زندگی می‌کنند.
  • نوزادان و کودکان. (کودکان تماس فیزیکی نزدیک زیادی با والدین، دوستان، اعضای خانواده و همکلاسی‌های خود دارند.)
  • افرادی که سالمند هستند، به ویژه آنهایی که در خانه‌های سالمندان زندگی می‌کنند.
  • کارکنان مراقبت‌های بهداشتی که از افرادی مراقبت می‌کنند که نمی‌دانند دچار گال هستند.

آیا احتمال ابتلا به گال بیش از یک بار وجود دارد؟ بله، امکان دچارشدن به این وضعیت بیشتر از یک بار هم وجود دارد. 

چه زمان برای بیماری گال به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که نشانه‌های بیماری گال را در بدن خود مشاهده کردید، در نخستین مرحله حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید. عارضه‌های پوستی زیادی از جمله درماتیت و اگزما می‌توانند با خارش پوست و دانه‌های کوچک همراه باشند؛ بنابراین پزشک شما می‌تواند علت اصلی ظهور این علائم را تشخیص بدهد و روش درمانی صحیح را برای آن تجویز کند. شستشو و استفاده از داروهای بدون نسخه ممکن است خارش پوست شما را کاهش دهد، اما قادر به از بین بردن بیماری نخواهد بود. 

بنابراین، در اولین فرصت برای درمان قطعی علائم بیماری گال، باید به بهترین دکتر پوست شهرتان مراجعه کنید. مهم نیست در کدام شهر ایران ساکن هستید؛ بدون شک، تعدادی از بهترین متخصصان پوست در شهر شما حضور دارند. برای مثال، اگر ساکن تهران هستید، می‌توانید از میان بیش از 111 متخصص پوست و مو تهران از بهترین متخصص مورد نظر خود نوبت دریافت کرده و برای درمان بیماری گال توسط او ویزیت شوید.

تفاوت گال و اگزما

گال و اگزما هر دو بیماری پوستی هستند که باعث ایجاد بثورات قرمز خارش‌دار می‌شوند. بااین‌حال، گال توسط یک انگل ایجاد می‌شود، یعنی کنه‌ای که به بدن شما حمله می‌کند. گاهی اوقات در اثر ابتلا به آن می‌توانید الگوهایی را روی پوست ببینید که شبیه خطوطی با سوراخ در آنها هستند.

اگزما نوعی بثورات پوستی با علت ناشناخته است و می‌تواند فصلی رخ بدهد. اگزما به صورت لکه‌های قرمز یا تاول ظاهر می‌شود. بر خلاف گال، اگزما مسری نیست. اگر جوش قرمز و خارش دارید، با دکتر گال خود تماس بگیرید. باید گال را در اسرع وقت پیگیری کنید تا بتوانید از آن به راحتی خلاص شوید و افراد دیگر را مبتلا نکنید.

گال از چی به وجود میاد؟

انگل هشت‌پایی که باعث ایجاد بیماری گال در انسان می‌شود، بسیار کوچک و ذره‌بینی است. انگل گال (سارکوپتس) ماده، زیر پوست بیمار را سوراخ می‌کند و در آن تونل‌هایی برای تخم‌گذاری خود به وجود می‌آورد. هنگامی که تخم‌ها باز می‌شوند، لاروهای (نوزاد حشره) گال به سطح پوست می‌آیند تا در آنجا بالغ شوند و به نقاط دیگر پوست بیمار، یا به پوست سایر افراد در ارتباط با بیمار منتقل شوند.

خارش پوست شما در این بیماری، به دلیل عکس‌العمل بدنتان به انگل‌ها، تخم‌ها و ضایعات آن‌ها است. دقت داشته باشید که هرگونه ارتباط فیزیکی یا استفاده از لباس‌ها یا لوازم خواب شخص مبتلا به گال، باعث انتقال انگل‌ها به پوست شما و مبتلا شدنتان به این بیماری خواهد شد.

انسان‌ها و حیوانات، هر کدام از دو گونه مختلف گال به این بیماری مبتلا خواهند شد. هرکدام از گونه‌های انگل گال، میزبان مخصوص به خود(حیوان یا انسان) را دارند و جدا از میزبان مربوطه نمی‌تواند مدت زمان زیادی زنده بماند.

این احتمال وجود دارد که پوست انسان‌ها با قرار گرفتن در معرض حیوانات مبتلا به گال، عکس‌العمل‌هایی را از خود نشان دهد، اما به طور کلی، یک انسان نمی‌تواند این بیماری را به طور کامل و به شدت زمانی که از یک انسان دیگر به او منتقل می‌شود، از یک حیوان دریافت کند. 

عوارض بیماری گال

خاراندن شدید پوست می‌تواند باعث خراشیده‌شدن آن شود که در نتیجه منجر به ایجاد عفونت‌های باکتریایی پوستی، مانند زردزخم می‌شود. زردزخم نوعی عفونت سطحی در پوست است که توسط باکتری استاف (استافیلوکوک) یا در بعضی موارد باکتری استرپ (استرپتوکوک) به وجود می‌آید.

نوع وخیمی از بیماری گال، با نام گال پوسته‌دار وجود دارد که برای افراد زیر بسیار خطرناک است:

  • افرادی که به شرایط یا بیماری خاصی مانند ایدز یا سرطان خون مبتلا هستند. این وضعیت باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • افرادی با بیماری‌های شدید، مانند کسانی که در بیمارستان یا تحت نظر پرستار هستند.
  • افراد مسن در خانه سالمندان.

عوارض بیماری گال

پیشگیری از گال چگونه است؟

 برای پیشگیری از آلوده‌شدن به این بیماری و جلوگیری از انتقال آن به سایر افراد، از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • تمیز کردن تمامی لباس‌ها و پارچه‌ها: در ابتدا با استفاده از آب گرم و صابون، تمامی لباس‌ها، حوله‌ها و لوازم خواب (ملحفه، روبالشتی و..) خود را که در طول سه روز پیش از شروع درمان استفاده کرده‌اید، به تمیزی بشویید. 
  • گرسنه نگه‌داشتن انگل‌ها: یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید برای از بین‌بردن انگل‌ها انجام دهید، این است که وسایلی را که قادر به شستن آن‌ها نیستید، در کیسه‌ای پلاستیکی قرار بدهید و آن را گره بزنید تا هیچ راه نفوذی به داخل آن نباشد. پس از قرار دادن وسایل در کیسه پلاستیکی، آن را به مدت چند هفته در محلی دور از رفت و آمد (مانند پارکینگ خانه) قرار دهید. با گذشت چند روز، انگل‌های موجود در وسایلتان، به دلیل نداشتن غذا و گرسنگی از بین خواهند رفت.

روش تشخیص بیماری گال چیست؟

برای تشخیص اینکه آیا به بیماری گال مبتلا هستید یا خیر، پزشک شما پوستتان را معاینه می‌کند و با استفاده از روش‌های مختلفی مانند بررسی مشخصات سوراخ‌های روی پوست، به دنبال نشانه‌هایی از حضور انگل می‌گردد.

پس از اینکه پزشک، سوراخ مربوط به انگل را روی پوست پیدا کرد، از آن ناحیه نمونه‌برداری می‌کند تا زیر میکروسکوپ بررسی‌های لازم را انجام بدهد. پزشک با بررسی نمونه پوست زیر میکروسکوپ، حضور انگل یا تخم‌های آن را در پوست شما تشخیص خواهد داد. 

روش‌های درمان بیماری گال چیست؟

آیا گال به خودی خود از بین می‌رود؟ واقعیت این است که درمان بیماری گال، از طریق از بین‌بردن آلودگی‌های بیماری با مصرف دارو صورت می‌گیرد. پس از مراجعه به پزشک برای درمان، احتمالا  از شما می‌خواهد که داروی تجویز شده را از گردن به پایین، به کل بدنتان بمالید و اجازه بدهید که دست‌کم به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت روی بدنتان بماند.

در بعضی از روش‌های درمان پزشکی گال ممکن است به دوبار اعمال دارو روی بدنتان نیاز داشته باشید؛ همچنین در صورتی که دانه‌ها و بثورات پوستی جدیدی در بدنتان ظاهر شوند، باید روش درمانی را به طور مجدد انجام بدهید.

به دلیل اینکه بیماری گال به سرعت به شخصی دیگر منتقل می‌شود، پزشک انجام روش درمانی را برای تمامی اعضای خانواده و افرادی که ارتباط نزدیک با شما دارند تجویز می‌کند، حتی اگر علائمی از گال در بدن آن‌ها وجود نداشته باشد. 

داروهایی که معمولا برای از بین بردن خارشتک و درمان قطعی گال تجویز می‌شوند عبارت‌اند از:

  • کرم پرمترین: پرمترین، یک کرم موضعی شامل مواد شیمیایی لازم برای از بین بردن انگل گال و تخم‌های آن است. این کرم، محصولی ایمن برای استفاده توسط بزرگسالان، زنان باردار و نوزادان از دو ماهگی به بعد در نظر گرفته شده است. 
  • ایورمکتین (Ivermectin): ایورمکتین، داروی خوراکی است که پزشکان آن را برای افرادی تجویز می‌کنند که سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف است، افراد مبتلا به گال پوسته‌دار یا افرادی که کرم و لوسیون‌های تجویز شده برای درمان آنها جواب نمی‌دهد. مصرف ایورمکتین برای زنان باردار یا شیرده و کودکانی که وزن آن‌ها کمتر از ۱۵کیلوگرم است هم توصیه نمی‌شود. 
  • کروتامیتون (Crotamiton): این دارو به صورت کرم و لوسیون در دسترس بوده و مصرف آن روزی یک بار به مدت دو روز است. ایمن بودن مصرف این دارو برای کودکان، افراد دارای ۶۵ سال یا بیشتر و زنان باردار یا شیرده مشخص نشده است؛ همچنین تاکنون گزارش‌های مکرری در مورد شکست این دارو در درمان گال نیز وجود داشته است. 

بیماری خارشک

بیماری گال چقدر طول می‌کشد؟

اگرچه استفاده از داروهای ذکر شده باعث از بین رفتن انگل‌های بیماری خارشک می‌شوند، اما ممکن است خارش پوست شما فورا از بین نرفته و تا چند هفته نیز ادامه پیدا کند.

برای بیمارانی که روش‌های درمانی فوق برای آنها پاسخگو نیست یا افرادی که قادر به استفاده از داروهای نام‌برده شده نیستند، پزشکان استفاده از پمادی موضعی را توصیه می‌کنند که از ترکیب سولفور (گوگرد) و وازلین ساخته می‌شود. 

درمان گیاهی گال

از جمله موادی که در درمان گیاهی گال استفاده می‌شود، باید به موارد زیر اشاره کنیم. حواستان باشد که شاید استفاده از این‌ها با عوارضی همراه باشد:

  • روغن درخت چای
  • آلوئه‌ورا
  • روغن گل میخک
  • فلفل هندی
  • زردچوبه

درمان خانگی گال

همانطور که اشاره شد، پس از اعمال داروهایی که موجب کشته‌شدن انگل‌های گال می‌شوند، ممکن است خارش پوست شما تا مدتی ادامه پیدا کند. برای تسکین خارش پوستتان از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • پوست خود را مرطوب و خنک نگه دارید: قرار گرفتن پوست در آب خنک، حمام کردن با جو دوسر یا قرار دادن پارچه خنک و مرطوب روی محل تحریک شده پوست، می‌تواند به کاهش میزان خارش کمک کند. 
  • استفاده از لوسیون تسکین‌دهنده: لوسیون کالامین که می‌توانید آن را بدون نیاز به نسخه پزشک از داروخانه‌ها تهیه کنید، درد و خارش ایجاد شده توسط تحریک‌های خفیف پوستی را هم تسکین می‌دهد. 
  • استفاده از آنتی‌هیستامین‌ها: با مشورت و تایید پزشک، شما می‌توانید از آنتی‌هیستامین‌ها نیز برای تسکین واکنش‌های پوستی ناشی از گال استفاده کنید.

برای خرید لوسیون‌های پوستی و دیگر محصولات مراقبت از پوست روی عکس زیر بزنید:

محصولات مراقبت پوستی
بهترین و کامل‌ترین محصولات مراقبت از پوست
مراقبت از پوست- خانومی

نشانه‌های خوب شدن گال

گال می‌تواند منجر به زخم‌های پوستی و عوارض جدی مانند عفونت جریان خون، بیماری قلبی و مشکلات کلیوی شود. با استفاده از کرم‌ها یا داروهای خوراکی هم درمان می‌شود. دوباره یادآوری می‌شود که گال مسری است و از طریق تماس پوست به پوست سرایت می‌کند. 

برای پیگیری وضعیت خود در صورت ابتلا به این بیماری باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای دریافت نوبت ملاقات با پزشکان هم استفاده از سیستم نوبت دهی آنلاین سایت دکتردکتر است.

اگر درباره جرب یا همان بیماری گال، پرسش دیگری هم دارید با ما مطرح کنید تا به شما در رسیدن به پاسخ کمک کنیم. 

منبع:

medicalnewstoday.com

my.clevelandclinic.org

mayoclinic

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

185 دیدگاه در “بیماری گال چیست و از چی به‌وجود میاد؟
  • من شش ماه است که تمام خانوده گرفتیم ولی همسرم بهتر نشوده خیلی خارش دارد دکتر خیلی رفتیم لطفا کمک کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی مصرف کردن و به چه مدت؟

      پاسخ
  • من ۵ ماه میشه این مریضی را دارم هر کاری کردم خوب نشدم نمیدانم ک چیکار کنم منو دربدر کده یگان دوای چیز برای من معرفی کن لطفاً

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی مصرف کردین و به چه مدت؟

      پاسخ
  • سلام
    مدت حدود سه ماه هست که اول خارش بود بعداً زیاد شد خارش که زیاد شد به پزشک مراجعه کردم بعد سه چهار پزشک تونستن با دارو خارش رو رفع کنن با این توضیح که خارش از زانو تا گردن به خصوص ران و شکم و پشت بود .بعد در مان خارش پوستم قرمز بعداً حالت پوسته پوسته به خودش گرفته بعد یه ماه جاش خوب میشد بدون درد و خارش.ولی به شدت به گرما حساس شدم و بدنم هنگام در معرض بودن گرما بهم فشار میاد و انگار در داخل بدنم دارن باسوزن تو پوستم فرو میکنن.یعنی الان فقط تو شرایطی که گرما باشه مشکل دارم البته از تمام مراحل عکس گرفتم در صورت لزوم میتونم بفرستم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      تشخیص گال براتون گذاشتن؟
      فقط شما علایم داشتین یا سایر اعضای خانواده هم خارش داشتن؟
      چه داروهایی براتون تجویز شد؟

      پاسخ
  • سلام
    خسته نباشید من الان سه ماه میشه که به بیماری گال مبتلا هستم
    دکتر هم رفتم
    شرایت شستن وسایل رو ندارم
    قسمت تخم هام خیلی اذیت هست بتامتازون 0/1درصد استفاده میکنم خارش کمتر میشه استفاده کنم یا نه؟!

    پاسخ
    • سلام
      خیر مصرف نکنین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد من نزديك يك سال ميشه مشكل پوستي داشتم پوستم پوسته پوسته شديد ميشه شبا خارش شديد تر ميشه مور مور ميشم بيشتر رو بازو بغل پا و سرم و احساس ميكنم چيزي زير پوستم حركت ميكنه احساسي شبيه به اينكه انگار رگم ميزنه چند باز پشت سر هم قسمتايي از پوستم تيره شده داخل ران زير بغل و نوك سينه قسمتايي از پوستم برامده شده مثل يه دايره كه وسطش سوراخه روي صورتم و وقتي پوستم چرب ميكنم روغن ميزنم نقطه هاي ريز سياه و تكه هايي خيلي كوچيك سفيد مثل گچ ميبينم كه روي رختخوابم هست مركز بهداشت رفتم گفت گال بعد متخصص پوست رفتم گفت اگزما هستش. ميخواستم در ضمن روي بدنم خط هاي به صورت ضبدر ايجاد شده كه حمام ميرم بيشتر ميبينم به نظر شما ميتونه گال باشه چون مادرم هم زير شكمش كه حتلت افتاده داره سرتاسر قرمز شده بود و ميگفت كه هميشه حالت خيس داره كه مدام خشكش ميكرد با اينكه ميگفتعرق نكرده و سردش بوده ولي پماد پرمترين ٢ بار زد برطرف شد خودمم ميرم حمام ميام زير سينه هام خشك نميشه ممنون ميشم از راهنماييتون

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی مصرف کردین و نتیجه چی بوده؟

      پاسخ
      • من رفتم مركز بهداشت تشخيص گال داد بهم پرمترين ١ درصد و قرص هيدروكسيزين ٢٥ داد گفت ٢ هفته ديگه بيا نتيجه رو بگو ولي چون همسرم استفاده نكرد من دوباره مراجعه نكردم ولي پوستم روشنتر شده بود و پوست پوستم خيلي كمتر اما بعد چند روز مججد علايم بيشتر شد رفتم يه متخصص گفت ميتونه اگزما باشه يه سري لوسيون و قرص داد كه اصلا از هيجا نتونستم پيدا كنم خارجي بودن

  • سلام من هفت ماه هست در منزلم مایت افتاده با سم پاشی ها مقاوم شدن و از بین نمیرن. یه قسمت هایی از بدنم مور مور میشه ولی قر مز نشده اصلا فقط یه قسمت هایی حالت مور موری داره و روز هم هست ممکنه گال باشه؟بازو پشت کمر خط باسن و رانم هست انگار یه چیزی فقط رو همون نقطه تمرکز داره

    پاسخ
    • سلام به مدت یک ماه میشه فقد شب ها تمام بدن من خارشت میگیره بسیار بد خارشت از یکجا به جای دیگه ای انتقال می‌کند خیلی توجه کردم فکر میکردم حشره‌ای چیزی است اما نخیر احساس میکنم از داخل پست من است جاش بعضی جای های من گل میزنه سرخ میشه بعضی جای من فقد خارشت میکنه جاش یک بخار کوچک سرش قرمز حالی تمام خانواده من گرفت همی مرض فقد شب ها بشتر است میشه بگوید چی کار کنیم

      پاسخ
      • سلام‌عزیز
        شرح حال شما مطرح کننده گال هست
        جهت درمان به مرکز بهداشت محل سکونت خودتون مراجعه کنید

    • مایت چی هستش؟چطور متوجه شدین که مثاوم شدن مایت ها؟

      پاسخ
    • سلام
      بله ممکن هست گال باشه
      به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر . من مدت هشت ماه است که مبتلا به این بیماری هستم و نزد چندین دکتر متخصص مراجعه کردم و هیچکدام از دارو ها نتیجه نداشت الانم خیلی اذیت هستم از این بیماری نمیدونم چیکار کنم.

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی مصرف کردین؟
      بهتره به متخصص” عفونی
      یابه متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر،من از درز دیوار کمد دیواری یه چیزی یه عالمه دیدم ریختن رو دیوار،گفتن کنه ناربالغه،کوچولو و سفیدن،سم پاشی کردم فعلا،اون طرف کفتر خونه گذاشته بود،الان خیلی نگران گال هستم،البته نیشمون نزدن،احتمال ابتلا هست؟

      • سلام عزیز
        گال با چشم غیر مسلح دیده نمی شود پس بعید است موردی که مطرح کردین گال باشه

  • سلام وقت بخیر .دکتر ۴ماه در گیر بیماری گالم .ینی رفتم دکتر گفته که گال گرفتم..
    اما بعد ۴ماه هنوز خوب نشدم پماد پرمترین ۱درصد و ۵ درصد استفاده کردم ولی الان بعضی جاها ک خارش داره حالت کبود (سبز کمرنگ ب صورت خطی )در میاد چکار کنم .دکتر دیگ خسته شدم بخدا

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به عدم بهبود با داروها و سخت بودن ریشه کنی گال، جهت درمان به متخصص” پوست یا به متخصص” عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من دست هام وپاهام خارش داره ولی هیچکدوم ازاعضای خانوادم خارش ندارن من به حدی خارش دارم‌که تمام بدنم زخمه بنظرشما این گال میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      گال اصولا ابتلای خانوادگی میده
      باید معاینه و آزمایش بدین خصوصا بررسی کبد و بیلی روبین
      به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام تشکر از اطلاعات خوبتون من حدودایکسال پیش من با فردی ک مبتلا ب بیماری گال بود ارتباط داشتم بعداز حدود۴ماه روی مچ دستم و قسمت داخلی ارنجم دونه های ریزقرمز وهمراه با خارش بوجود امده بود از پماد استفاده کردم ک تا حدودی زیادی برطرف شد الان هراز چند گاهی همون ناحیه هادچار خارش می شوند البته دکتر ازمایشی ازم نگرفت فقط پماد تجویز کرد سوال من اینه ایا بیماری گال ممکنه در بدن فردی بحالت نهفته تا مدتی باشه مثلا یک یا دوسال ؟از جوابتون بسایر سپاسگذار خواهم بود

    پاسخ
    • سلام
      خیر دوست عزیز

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من سه ماه دائم خارش شدید دارم وخارشم جوری هست ک کل بدنم درگیرمیکنه نمیتونم بخارونم
    جوش ریزهم زدم و ب دوتا دکتر پوست مراجع کردم یکیش گفت عفونت قارچی داری و یکی گال من نمیدونم چکارکنم

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش آنزیم کبدی هم بدین

      پاسخ
  • سلام …. در چند مورد از اسپری درمین تدکر داداید لطفا اسم ترکی ویا بگوید که در ترکیه از کدام اسپری ضد عفونی استفاده نمایم تشکر.

    پاسخ
    • چرا در ترکیه اینقدراین بیماری گال زیاده دختر نوه من هم از ترکیه اوردن ایران

      پاسخ
    • سلام
      اسپری دافع حشرات

      پاسخ
  • سلام.مطلب های بسیار مهم و جالبی بود.ممنونم از شما

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من تحت درمان برای بیماری گال هستم و امروز از دستشویی(فرنگی) استفاده کردم که در زمان مریضی استفاده می‌کردم آیا امکان انتقال دوباره از برخورد پوست با سنگ دوباره می‌شود گال گرفت؟

    پاسخ
    • سلام
      بعیده
      اما بهتره شستشو و ضدعفونی شود

      پاسخ
  • سلام اطلاعاتبسیار عالی وکمال تشکر از شما.از چه مواد یا سمومی سطوح خانه رومیشه پاکسازی کرد

    پاسخ
    • سلام دخترم ۷ساله مبتلا به بیما ری گال شدازدارویکامترین استفاده کردم ولی فایده نداره

      پاسخ
      • سلام عزیز
        با توجه به سنش جهت درمان به متخصص” پوست یا به متخصص” عفونی مراجعه کنید

    • سلام
      خواهش میکنم
      اسپری درمین حشرات

      پاسخ
  • سلام من به مدد ۵ سال میشود فکر کنم به بیماری کال مبتلا شدم یا همان اسکیبس میگوید ازداروی آطاریکس یا هیدروکسی زین مصرف دارم فقد یا۶ ساعت بشتر حالم خوب اس بعد تمام بدنم خاش می گیرد حتا خون میشود لطفان رحنمای کنید کجا بروم کدام دکتور بروم فعلان شهرستان گرمسار اقامت دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید به متخصص” عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید دکتر به دادمون برسید که ما یه خانواده ۵نفرهستم حدودادوسال هستش که بیماری گال رنج می‌بریم هرکاری که بگید کردیم از هر دارویی که بگید استفاده کردیم نتیجه نداشت.الان به مرحله ای رسیده که تمامی زندگیمان و تمامی بدنمان پرشده یعنی جوری که هم گال ها وهم تخم هایشان برروی بدن وزمین را با چشم میبینیم نمی‌دانیم چکار کنیم و به کجا پناه ببریم دکتر ها هم فقط می‌گند که درمانش کروتامیتن هستش ویرایش موهانیز شامپو لیندان هستش ولی تاثیر نداشت از سم سابیلین بر روی زمین وباورتون نمیشه حتی روی بدنمان هم استفاده کردیم فایده ای نداشت .عاجزانه خواهشمندم کمکمان کنید چکار کنیم ..درضمن هردفعه تخمهایشان به نوعی دیگرومتفاوت می‌باشد و البته بگویم هیچ کدوم از خانواده خارش نداریم ………..خیر من اولین بار هستش که این اس رو میفرستم…….من اولین بار هستش که به این سایت آمدم ونیز تابحال نظر یا دیدگاهی نداشتم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      با توجه به مدت زمان طولانی درگیری و ابتلای خاتوادگی برای درمان حتما زیر نظر متخصص” عفونی اقدام به درمان کنین

      پاسخ
  • سلام چجوری یک فرد به گال مبتلا میشود؟

    پاسخ
    • سلام
      حضور در مکان آلوده یا پوشیدن لباس یا تماس با فرد آلوده

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من چند نفر مهمان داشتم که به گال مبتلابودند من وپسرم گرفتیم دکتر رفته مداوا شدیم فرش و وسایل خونه را چطوری تمیز کنیم ؟آیا جارویرقی بکشیم کافیه یا اقدامات دیگری لازمه؟ ممنون.

    پاسخ
    • سلام
      قابل شستشو ها رو شستشو کنین
      علاوه بر جارو ، اسپری درمین هم استفاده کنین

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید…ی لکه قرمز روی بیضه ام ظاهر شده و خارش داره….کوچیک بود ولی الان بزرگتر شده…نمیدونم کدوم بیماریه..میشه راهنمایی کنین؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه لکه قرمز و قرمزی بیشتر دور و بر ضایعه هست و وسطش روشنتر و دارلی خارش و پوسته مختصر به نفع قارچ هست

      پاسخ
      • لکه قرمز و برآمده شده…و کرم کاندیزول استفاده کردم ولی خوب نشد..چ پمادی استفاده کنم بنظرتون؟؟

      • سلام
        از لوسیون بدن لیندان طبق بروشور استفاده کنید

  • سلام من به بیماری گال مبتلا شدم و قسمت تناسلیم خیلی بیشتر درگیرش شده.چیکارکنم خوب شم؟برای قسمت تناسلی باید چیکارکنم زندگیم مختل شده.دکتر رفتم داروها رو بدنم تاثیرداشت بهترشدم اما قسمیت تناسلیم اصلا

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی مصرف کردین؟

      پاسخ
  • سلام ایا میشه گال واگیر نداشته باشه

    پاسخ
    • سلام
      بعید است

      پاسخ
  • سلام من تقریبا ۱ماه درگیر خارش شدیم قسمت های که گال. درگیر میشه درگیر شده تعقربیا ۲۰روز درمان شروع کردم اصلا هیچ بهتری نیست چه قدر زمان میبرد درمان شود

    پاسخ
    • سلام
      درمانی که شروع کردین‌چیه؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پدرم الان غریب به ۶ماه هستش که بدنش خارش میکنه ولی این ماه ناحیه گردن دور شکم پا ودست درگیر شده دکتر پوست هم بردنش گفتن از قند ولی من قبول ندارم بیشتر شبیه گال هستش

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من به همراه بچه هام همه علائم گال را داریم شب ها خارش زیاد داریم هر دکتری هم رفتیم تشخیص گال ندادن و می‌گویند حساسیت هست و اصلا هم بهبودی نیافتیم به نظرشما گال هست یا نه

    پاسخ
    • سلام
      اگه همه باهم علامت دارین بله گال مطرحه

      پاسخ
  • سلام من یه مدتی خارش دارم تمام بدنم رون سینه شکم دستام همه خارش دارن شب هم بیشتر میشه لطفا راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من مراجعه مردم دكتر و تشخيص دادن گال دارم دو روز لوسيوني رو كه دادن رو استفاده كردم حتي از پرمترين هم استفاده كردم اصلا بهتر نشدم
    كل بدنم از بس خاروندم زخم شده چيكار بايد بكنم واقعا دارم اذيت ميشم

    پاسخ
    • سلام حق داريد خارشش اذيت كننده هست اما بعد از دو هفته بهتر ميشيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید منم یک ماه اینجوری شدم خارش شدید دارم تمام بدنم مخصوصا دستگاه تناسلیم خیلی میخاره زخم شده سه جا باسنم خیلی خارش داره لطفان راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام عفونت قارچي هست
      پماد كلوتريمازول هر شب يك اپليكاتور بزنيد تا ٦ شب
      در صورت عدم بهبود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با سلام پسرم ۱۳سالشه دچار بیماری گال شده بنده تمام این پماد ها رو استفادا کردم الان ۳ماه شده هر شب تا صبن بیداره فقط خودشو میخارونه خسته شدم بخدا .لطف کنین راانمایی کنین

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص پوست، مو و زیبایی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من یه توشک دست دوم خریداری کردم و روز بعدش که بیدار شدم احساس میکنم یه چیزی مثل مورچه توی تمام بدنم میره و میاد دکتر رفتم میگه گال نیس کهیره یه حساسیت پوستی
    ولی وقتی علائم گال رو خوندم تو اينترنت بعضی ها شو داشتم مثل اینکه وقتی شبا میرم زیر پتو تا میخام گرم بشم توی تمام بدنم راه میره و وقتی میخارونم مثل این عکسا نیس که خیلی شدید باش و جاش بمونه
    میخاستم بپرسم آیا امکانش هس چیز دیگه ای داشته باشم
    خیلی ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد رو تشكايونو با اسپري درمين ضد عفوني كنيد و چون سمي هست يك روز ازش استفاده نكنيد
      با شامپو پريمترين هم هر سه روز حمام كنيد تا ٥ نوبت

      پاسخ
  • سلام من خارش دارم روی ساعدم و روی پام البته روی باسنمم بود اما الان دیگه روی باسنم نداره

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      U/A
      U/C
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام منو همسرم حدود ۲ هفته است که خارش شدید داریم ولی نه جوشی نه چیزی فقط جای خارش قرمز میشه و به شدت میخاره ولی مثل اعلام گال نیست

    پاسخ
    • سلام خانوم دکتر دخترم به حساسیت گال مبتلا شده بعد از چند هفته به ماهم سرایت کرد ما همه ی کارهای که دکتر گفت و انجام دادیم الان نزدیک دوماه ولی این خارش از بین نمیره دیگه نمیدونیم چیکار کنیم الان چندین باره رفتیم دکتر میگه خارشش از بین می‌ره ولی هنوزم هست خانوم دکتر میشه بگین این خارش آخر ازبین میره یانه؟

      پاسخ
      • سلام
        اگر خود گال از بین بره ، خارش هم از بین میره
        جهت درمان بهتره به متخصص” عفونی مراجعه کنید

    • سلام
      چون هر دو باهم مبتلا شدین احتمالا نوعی حشره هست
      ولی باید ویزیت شین، در گال اصولا نقب با معاینه مشخص نیشه

      پاسخ
      • با عرض سلام وخسته نباشید خدمت شما 1.آیا شخصی که احتمالا گال یا مریضی قارچی یاهرچی که به شخص دیگری قابل انتقال باشه اگر جایی نشسته یا خوابیده باشد آیا ممکن هست با رفتن شخص بیمار ایا محل شخص بیمار آلوده هست وباعث انتقال بیماری به شخص دیگری میشود یانه 2.آیا شخص مبتلا به گال بدون مداوا امکان خوب شدنش هست یانه 3.اگر شخص مبتلا به گال بدون مداوا خارش و زخمایش برطرف شده باشد بازهم گال در بدنش باشد وبعد از مدتی دوباره شروع به خارش وزخم شدن بکند

      • سلام
        ۱-گال بله منتقل میشه
        ۲-بدون درمان بهبودی بعیده
        ۳-باید بررسی و معاینه شه

  • سلام
    من سالیان درازی است در ناحیه پوست بیضه ها و کشاله ران خارش شدید دارم. بارها دکتر رفتم. ابتدا قرص گریزوفولوین برایم تجویز شد اثر نداشت. پمادهای کلوتریمازول و تریامسینولون برام تجویز شد ولی اگرچه خارش را موقتا از بین می‌بردند ولی با قطع دارو دوباره خارش برمی‌گشت. حتی یکبار یک دکتر معتقد بود این مشکل نورودرمیس است. خلاصه درمانها فایده ای نداشت بعد من سالها از مام ضد عرق استفاده می‌کردم تا وقتیکه از این مام های ضد عرق استفاده میکنم ظاهرا مشکل برطرف می‌شود ولی وقتی استفاده نمیکنم دوباره خارش برمی‌گردد.هیچکدام از دکترهایی که من رفتم تشخیص گال ندادند و بیشتر روی قارچ تمرکز کردند ولی من فکر میکنم شاید مشکل من گال بوده که تاکنون برطرف نشده. حال سوال اینست که چکار میتوانم بکنم. آیا پماد پرمیترین را تهیه کنم و استفاده کنم؟ یا راهکار دیگری وجود دارد؟ با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      خیر گال نیست علایمتون
      داروی خوراکی ضد قارچ مثل ایتراکونازول یا فلوکونازول براتون تجویز نشده؟

      پاسخ
  • سلام من روی ران جفت پاهام جوش های ریزی زده و گه گاه خارش داره و بصورت خیلی شدید و دائم نیست ممکنه از نشانه های بیماری گال باشه؟

    پاسخ
    • سلام اگه جاهاي ديگه بدنتون نيست نه گال نيست اما اگه هست بله
      بايد معاينه شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • چرا خارش ان پس از بهبودی همچنان ادامه دارد .اطلاعاتی‌ که دادید عالی بود

    پاسخ
    • سلام بدليل واكنش پوستي هست در اثر تحريك انگل بوحود مياد

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر خانواده من الان چهار ماهه که درگیر بیماری گال هستیم سه دوره لوسیون لیندان استفاده کردیم اما الان گاهی روی دست دخترم یه جوشهایی مثل کهیر میزنه خارش نداره احتمال اینکه گال باشه هست ؟ ممنون از پاسخگویی شما

      • سلام
        ممکنه بله

  • سلام تازه هست که بدنم شروع به خارش کرده

    پاسخ
    • سلام از نظر آنزبمهاي كبدي بررسي شيد
      اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct

      پاسخ
  • سلام برای درمان این بیماری چه بیمارستانی برم لطفا یکی دکتر خوب درتهران معرفی کنه

    پاسخ
    • سلام
      بیمارستان رازی برین
      یا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من داداشم گال‌ گرفته درمان خونگیش چیه

    پاسخ
    • سلام پماد پريمترين بزنن هر ١٢ ساعت تكرارش كنيد
      تمام افراد خانواده بايد اينكارو انجام بدن
      براي دريافت دارو ضد خارش بايد بصورت حضوري به پزشك مراجعه كنيد چون من سنشونو نميدونم

      پاسخ
  • سلام من یک دو سه هفته ای میشه که گال گرفتم پزشک هم رفتم دارم درمان میشم کی از دست این گال راحت میشم ?

    پاسخ
  • سلام ببخشید من گال گرفتم برا تمیزکردن خونه از چ اسپری یاموادی استفاذه کنم الان همه لباس و رختخواب همه ویزم شستم فقط خونه ک داخلش هسیم میخاسم ببینم چجوری ضد عفونی کنم .باتشکر

    پاسخ
    • سلام از اسپري درمين
      اما چون سمي هست بايد از ماسك استفاده كنيد و هر قسمتي رو كه ضد عفوني كرديد تا ٢٤ ساعت اونجا نريد

      پاسخ