حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟

حساسیت پوستی
اشتراک گذاری 404 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

درباره حساسیت پوستی یا آلرژی چه می‌دانید؟ شاید شما هم با بروز لکه‌ها یا جوش‌های قرمز روی پوست خودتان یا دیگران مواجه شده باشید و احتمالاً خودتان و اطرافیانتان از لفظ آلرژی یا حساسیت هم زیاد استفاده کرده‌اید. با این حال، امکان دارد که به‌ طور دقیق ندانید، منظور از حساسیت یا آلرژی چیست. گاهی‌ اوقات، باید برای کشف علت این بروزات پوستی باید به دکتر پوست مراجعه کنید. در این مقاله هم سعی کرده‌ایم که اطلاعات کاملی درباره حساسیت پوستی و انواعش در اختیارتان بگذاریم. دلایل و درمان‌های هریک را مطرح می‌کنیم تا به طور دقیق از اوضاع و احوال پوست‌تان باخبر شوید.

حساسیت پوستی چیست؟ چقدر احتمال خطرناک شدن آن وجود دارد؟

زمانی که سیستم ایمنی نسبت به محرکی پاسخ می‌دهد، امکان دارد که دچار حساسیت‌های پوستی شویم. معمولاً محرک‌هایی که باعث بروز حساسیت می‌شوند، خطرات آنچنانی ندارند و مشکلاتی جدی به وجود نمی‌آورند.

واکنش‌های سیستم ایمنی که به واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت معروف‌اند، علائمی مانند خارش، قرمزی و بثورات پوستی ایجاد می‌کنند. تورم، سوزش و خارش هم از نشانه‌های دیگر بروز حساسیت پوستی هستند. از انواع حساسیت‌های پوستی در ادامه نام می‌بریم.

علت حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی را می‌شناسید؟

حساسیت پوست می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. دسته‌بندی‌های کلی برای این موضوع شامل موارد زیر می‌شود:

  • درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis) یا همان اگزما
  • درماتیت تماسی
  • کهیر
  • آنژیوادم (Angioedema)
  • تبخال

 درماتیت آتوپیک

این حساسیت پوستی با نام اگزما هم شناخته می‌شود و با خشکی و خارش پوست همراه است. اگزما یا درماتیت آتوپیک از رایج‌ترین مشکلات پوستی است و بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. برای درمان حساسیت پوستی در کودکان باید نظر دکتر پوست را جویا شوید.

عوامل ژنتیکی و محیطی می‌توانند باعث ابتلا به این حساسیت شوند. بروز درماتیت آتوپیک با آسم، حساسیت‌های غذایی و فصلی هم در ارتباط است. به عبارت دیگر، این‌ها می‌توانند باعث تحریک بدن و ایجاد حساسیت شوند. این حساسیت ممکن است در همه نقاط رخ بدهد. به عنوان مثال اگزمای دور چشم یکی از انواع اگزما است.

مصرف غذایی خاص یا محرک‌های دیگری نظیر استرس، لوسیون‌ها و صابون‌ها، سرما و هوای خشک می‌توانند موجبات ابتلا به درماتیت آتوپیک را فراهم کنند.

درماتیت تماسی

تماس موادی حساسیت‌زا با پوست می‌توانند باعث بروز درماتیت تماسی شوند. اگر بخواهیم از عوامل حساسیت‌زایی نام ببریم که این حساسیت پوستی را شغله‌ور می‌کنند، باید اشاره‌ای به فلز نیکل داشته باشیم.

بعضی از افراد به برخی از فلزات مانند نیکل حساسیت دارند. با لمس‌کردن این فلز و استفاده از وسایلی مانند گوشواره‌هایی از این جنس، امکان بروز درماتیت تماسی به وجود می‌آید.

حساسیت به پیچک و بلوط سمی هم میان افراد پرشماری رایج است. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و برای موارد دیگر هم تماستان با ماده سمی و حساسیت‌زا را قطع کنید.

کهیر

حساسیت‌داشتن به بعضی از خوراکی‌ها باعث بروز برآمدگی‌هایی روی سطح پوست می‌شود که کهیر نام دارند. بدن در مواجهه با محرک‌های حساسیت‌زا، ماده‌ای موسوم به هیستامین ترشح می‌کند. ظهور برجستگی‌های پوستی هم به همین خاطر است. نیش‌زدن حشرات هم می‌تواند محرکی برای سیستم ایمنی و بروز کهیر باشد.

آنژیوادم

ورم‌های شدید پوستی هم از انواع حساسیت هستند و آنژیوادم نام دارند. چنین شکلی از حساسیت معمولاً در لب‌ها، پشت چشم و گلو رخ می‌دهند. در بسیاری از موارد، با بروز آنژیوادم، کهیر هم به‌ طور هم‌زمان رخ می‌دهد.

برای مطالعه بیشتر درباره آنژیوادم می‌توانید مقاله‌ آنژیوادم چیست و در چه شرایطی منجر به مرگ می‌شود؟ را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

علائم حساسیت پوستی چیست؟

نشانه‌های حساسیت پوست بنا به ریشه آن متفاوت خواهد بود. در ادامه از علائم آلرژی در هریک از انواع حساسیت می‌گوییم:

اگزما یا درماتیت آتوپیک

اگر دچار این نوع از حساسیت شوید، پوست‌تان حالتی زبر، خشک و قرمز پیدا می‌کند. خارش هم از علائم شایع اگزما است. این نوع از آلرژی بیشتر صورت، زانوها، دست‌ها و آرنج را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد. گاهی هم از زخم‌های این حساسیت مایعی بی‌رنگ ترشح می‌شود.

اگزما
نمونه‌ای از اگزما

درماتیت تماسی

بثورات و زخم‌هایی که با وجود درماتیت تماسی ظاهر می‌شوند هم خارش‌زا و هم در بیشتر موارد دردناک هستند. امکان دارد که این زخم‌ها با تاول و برآمدگی همراه باشند. تماس با محرک‌ها یا بلافاصله یا ۴۸ ساعت بعد از تماس باعث بروز این حساسیت پوستی می‌شوند.

درماتیت
نمونه‌ای از درماتیت تماسی

کهیر

برآمدگی‌های برجسته یا صافی که خارش‌زا هستند هم در دسته‌بندی‌های حساسیت کهیری قرار می‌گیرند. بروز چنین حساسیتی معمولاً پرده از وجود مشکلی جدی‌ و قابل‌پیگیری برمی‌دارد.

اگر دوست دارید درباره کهیر بیشتر بدانید، دکتردکتر مقاله‌ای در این‌باره برایتان آماده کرده است؛ مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کهیر
نمونه‌ای از کهیر

آنژیوادم

این نوع از حساسیت با ورم بخشی از بدن همراه می‌شود؛ برای مثال، پشت چشم‌ها ورم می‌کند یا در ناحیه گلو التهاب و تورم به وجود می‌آید. اگر آنژیوادم در گلو رخ بدهد، تنفس را با مشکل روبه‌رو می‌کند. در این حالت، نیاز فوری به مراجعه به پزشک وجود دارد.

آنژیوادم

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

تبخال

تبخال یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است و به طور کلی به عنوان حساسیت پوستی محسوب نمی‌شود. این بیماری با ایجاد زخم‌های دردناک و تاول‌های کوچک در نواحی مختلف بدن، به ویژه در اطراف لب‌ها و نواحی تناسلی، همراه است. حساسیت پوستی معمولاً به واکنش‌های سیستم ایمنی به مواد آلرژی‌زا مربوط می‌شود، در حالی که تبخال نتیجه عفونت ویروسی است و نیاز به درمان خاص ضدویروسی دارد.

دلایل بروز حساسیت‌های پوستی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، انواع مختلفی از حساسیت پوستی وجود دارد. مجموعه‌ای از عوامل رایج برای ابتلا به حساسیت‌های پوستی وجود دارد:

  • مصرف برخی از داروها باعث بروز حساسیت می‌شود. برای درمان حساسیت پوستی به دارو باید به پزشک مراجعه کنید.
  • تماس با بعضی فلزات مانند نیکل هم روی پوست آلرژی ایجاد می‌کند. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و کمی صبر کنید تا عوارض بهبود پیدا کنند.
  • بعضی از افراد به پلاستیک حساسیت دارند و استفاده از موادی از این جنس می‌تواند باعث بروز آلرژی پوستی برای آنها شود.
  • حساسیت به نور فرابنفش خورشید هم از جمله مواردی است که در بعضی از افراد دیده می‌شود. اگر عوارضی جدی بابت این آلرژی می‌بینید، برای درمان حساسیت پوستی به آفتاب باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از افراد هم به بزاق، سلول‌های پوستی و فضولات حیوانات حساسیت دارند. اگر نشانه‌های این مشکل سریع رفع نشود، برای درمان حساسیت پوستی به حیوانات خانگی هم باید به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی با دارو برای خارش بدن، می‌توانید مطلبی تحت همین عنوان را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

چه زمانی باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید؟

کهیر و آنژیوادم معمولاً نشانه‌ای از مشکلی جدی در بدن هستند. اگر علائم زیر از آنها را مشاهده کردید، سریع با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید:

  • تمام بدنتان با کهیر پر شده است.
  • به سختی نفس می‌کشید.

در موارد زیر هم به پزشک مراجعه کنید:

  • بثورات و علائم پوستی حساسیت بعد از ۲ تا ۳ هفته بهبود پیدا نمی‌کنند.
  • علائم و نشانه‌های اگزما آزاردهنده شده‌اند و نمی‌توانید آنها را کنترل کنید.
  • زخم‌هایتان خون‌ریزی یا چرک زردرنگ دارند و حالتی عفونی پیدا کرده‌اند.
  • به حساسیتی دچار شده‌اید که تازه است و قبلاً آن را تجربه نکرده‌اید.

در تمامی این شرایط، باید هرچه‌زودتر با بهترین متخصص پوست شهر خود ملاقات کنید. شما در هر شهری از ایران که ساکن باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر در تهران زندگی می‌کنید، می‌توانید از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران به بهترین متخصص پوست مورد نظر مراجعه کرده و مراقبت‌های پزشکی و تخصصی دریافت کنید.

تشخیص حساست پوستی چگونه صورت می‌گیرد؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، حساسیت‌های پوستی در اثر بروز واکنش سیستم ایمنی به محرک‌ها به وجود می‌آیند. برای کشف دلیل باید پزشک پوست را معاینه کند و آزمایش‌هایی انجام بدهد. در این مسیر، پزشکان:

  • درباره نشانه‌ها، وضعیت پوست و زمان ظهور علائم از شما سؤالاتی می‌پرسند.
  • برای بررسی وضعیت اقدام به معاینه پوست در نواحی چشم، گردن، گلو و سینه می‌کند.

از آزمایش‌های زیر هم برای ارزیابی دقیق‌تر وضعیت استفاده می‌شود؛ آزمایش‌های:

  • خراش یا پریک پوست (Skin prick test)
  • زیرپوستی (Intradermal)
  • خون
  • چالش
  • برچسب

درمان حساسیت پوستی

آزمایش خراش یا پریک پوست

اگر مشکوک به حساسیت باشید، پزشک اندکی از ماده حساسیت‌زا را روی پوست‌تان قرار می‌دهد و به آرامی پوست را می‌خراشد. اگر نسبت به ماده حساسیت داشته باشید، بدن در عرض ۱۵ دقیقه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد.

واکنش به شکل بروز خارش، زخم و قرمزی پوست بروز می‌کند. شاید کهیر هم روی پوست به وجود بیاید. اگر آثار ناشی از کهیر بزرگ باشند، تشخیص حساسیت ساده‌تر می‌شود. این را هم بدانید که نتیجه این آزمایش به طور قطعی نشان از حساسیت ندارد.

آزمایش زیرپوستی

اگر در آزمایش خراش یا پریک پوستی چیزی نشان داده نشود از آزمایش زیرپوستی کمک می‌گیرند. در واقع، زمانی که آزمایش قبلی چیزی نشان ندهد و همچنان مشکوک به ابتلا به آلرژی باشید، این آزمایش هم انجام می‌شود. در این روش، پزشک یا پرستار مقداری از مواد محرک را زیر پوست تزریق می‌کنند تا واکنش بدن نسبت به آن مشخص شود.

آزمایش خون

با گرفتن نمونه‌ای خون و بررسی آن در آزمایشگاه مشخص می‌شود که ابتلا به حساسیت پوستی وجود دارد یا خیر. در آزمایشگاه با اضافه‌کردن مواد حساسیت‌زا به خون منتظر واکنش می‌شوند. در بسیاری از موارد این آزمایش برای تشخیص حساسیت قابل اعتماد نیست چون گاهی بدون وجود حساسیت، باز هم نتیجه مثبت می‌شود. به چنین حالتی مثبت کاذب (false positive) گفته می‌شود.

آزمایش چالش

در مطب پزشک به شما ماده‌ای حساسیت‌زا داده می‌شود تا با مصرف آن واکنش بدنتان ارزیابی شود. پزشک در آنجا حضور دارد و واکنش‌هایتان را ارزیابی می‌کند.

آزمایش برچسب

از آزمایش برچسب برای ارزیابی ابتلا به درماتیت تماسی استفاده می‌شود. پزشک اندکی ماده حساسیت‌زا روی پوست قرار می‌دهد و روی آن را با باند می‌پوشاند. این باند ۲ تا ۴ روز روی پوست می‌ماند و بعد از آن وضعیت بدن نسبت به ماده حساسیت‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد. معمولاً وجود بثورات و زخم‌هایی روی پوست نشان از دچارشدن به حساسیت دارد.

درباره انواع مختلف تست و آزمایش حساسیت پوستی می‌توانید در مطلبی تحت همین عنوان در مجله دکتردکتر بیشتر مطالعه کنید.

درمان حساسیت پوستی چگونه است؟

بنا به اینکه به چه نوعی از حساسیت دچار هستید، روش‌های درمانی مختلفی هم برایتان در نظر گرفته می‌شود. با این حال، دو رویکرد کلی برای درمان حساسیت پوستی وجود دارد:

  • دوری‌کردن از ماده حساسیت‌زای مشکوک
  • استفاده از داروها و کرم‌ها برای رهایی از خارش، تورم یا درد

در ادامه به درمان‌های اختصاصی هر نوع از حساسیت‌ها اشاره می‌کنیم:

درمان حساسیت پوستی اگزما

  • از خاراندن، مالیدن و شست‌وشوی ناحیه حساس بپرهیزید.
  • پوست را چندبار در روز با کرم یا لوسیون‌هایی بدون الکل، رایحه و رنگ مصنوعی مرطوب کنید. بعد از خروج از حمام هم زمانی که پوست هنوز مرطوب است از این محصولات استفاده کنید.
  • پوشیدن لباس‌های پشمی هم باعث تحریک پوست حساس می‌شوند و بهتر است که آنها را کنار بگذارید.
  • از صابون و شامپوهای ملایم استفاده کنید.
  • برای درمان حساسیت پوستی به خاک و غبار باید تماستان را با محیط حاوی آنها قطع کنید.
  • مدت‌زمان حمام‌کردن را کوتاه کنید و با آب ولرم خودتان را بشویید.

درمان کهیر و آنژیوادم

  • اگر دچار حساسیت شدید هستید، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها برایتان تجویز می‌شود.
  • علت بروز حساسیت نامشخص است. بعضی از افراد در تماس با الکل یا مصرف داروهای غیراستروئیدی و آسپرین دچار حساسیت می‌شوند. با قطع مصرف آنها امکان بهبود وجود دارد.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ پرهیز کنید و پوست را خنک نگه دارید. درباره آنژیوادم در یکی از مقالات مجله دکتردکتر برایتان گفته‌ایم، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

درمان درماتیت تماسی

  • این نوع از حساسیت نیاز به درمانی مشخص ندارد اما معمولاً ۱۴ تا ۲۸ روز تا بهبود کامل طول می‌کشد.
  • اگر با ماده حساسیت‌زایی مانند پیچک سمی تماس داشتید هم باید سریع محل تماس را با آب و صابون بشویید.
  • پزشکان برای کنترل علائم و عوارض از آنتی‌هیستامین‌ها هم استفاده می‌کنند. با این حال، حدود چند هفته طول می‌کشد تا عوارض ناشی از حساسیت از بین بروند.
  • لوسیون کالامین و کمپرس سرد هم می‌توانند باعث تسکین درد و خارش شوند.
  • حمام در وان حاوی آب و بلغور جوی دوسر هم آرامش‌بخش است.

آلرژی پوستی

جلوگیری از حساسیت پوستی

بهترین روش برای پیشگیری از حساسیت پوستی دوری از مواد محرک و حساسیت‌آور است. با این حال، گاهی چنین امکانی وجود ندارد و دچار حساسیت می‌شوید. برای پیشگیری از اگزما هم باید پوست را مرتب چرب کنید تا علائم آن ظاهر نشوند یا بازگشت نکنند.

برای پیشگیری و درمان حساسیت پوستی به زنجبیل و مواد خوراکی دیگر باید مصرف آن را ترک یا قطع کنید. با این کار، علائم حساسیت بهبود پیدا می‌کنند اما اگر وضعیت بهبود پیدا نکرد، نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

حساسیت پوستی در بیشتر مواقع جدی نیست اما به علائم توجه کنید

یادتان باشد که حساسیت پوستی در بیشتر مواقع مشکلی جدی و خطرناک نیست اما با این حال، در بعضی موارد هم عوارض خطرناکی دارد و باید آن را پیگیری کنید.

برای ملاقات با پزشکان پوست و متخصصان دیگر می‌توانید از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر هم تجربه یا پرسشی درباره حساسیت‌های پوستی دارید، حتماً با ما درمیان بگذارید.

منابع:

mayoclinic.org

intermountainhealthcare.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

404 دیدگاه در “حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟
  • سلام من تقریبا یک ماهه که به خدمت سربازی رفتم روز های اول هیچ مشکلی نداشتم بعد از گذشت تقریبا یک هفته بر روی ساعد و گردن و بدنم برجستگی های پوستی اجاد شد که خارش هم داره به دکتر مراجعه کردم گفتن حساسیته موقه ای که میخوابم بیدار میشم این برجستگی ها از بین رفته امکان داره بخاطر کافوری باشه که داخل غذا میریزن؟

    پاسخ
  • من وقتی حمام میروم قرمزی پوست صورت بیشتر میشود وبا هیچ دارویی بهتر نمیشود لطفا شوینده ای را معرفی کنید که حساسیت زا نباشد،
    باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      بعد از استحمام فورا از کرم مرطوب کننده مناسب پوستتان از برند درمالیفت تستفاده کنید
      حمام کوتاه مدت و با آب ولرم باشد و از صابون و کیسه کشیدن در حمام استفاده نکنید

      پاسخ
  • سلام،من بعد از خوردن هر وعده غذایی دست ها و گردن و پشت پام قرمز میشه و خارش هم داره، یه بار هم سابقه شوک آنافیلاکسی رو هم دارم،برای من درمان ‌کامل وجود داره؟
    مدت زیادیه که بعد از هر وعده کهیر میزنم و نتیجه نگرفتم از درمان

    پاسخ
  • سلام شب یهود از خواب پاشدم دستم یه جوری خارش و قرمزی جاگذاشت بعد تمام بدنم خورد ریز قرمز شد نمیدانم آیا امکان حساسیت در خواب است یا حشری گزید نمیدانم ولی تمام بدنم یهوی قرمز و خارش پیدا کرد با جوش های بزرگ دلیل چیه

    پاسخ
  • سلام من بدنم خارش شدیدی میگیره و وقتی میخارونم جاش باد میکنه قرمز میشه بعد یک ساعت خوب میشه درمانش چیه؟

    پاسخ
  • سلام من یه مدت بود برای کم شدن جوش های صورتم خیار رو تیکه میکردم و توی فریزر میذاشتم و روی صورتم میذاشتمش و بعدش رو صورتم یخ میمالیدم. این مدت هم این مشکلی نبود اما امروز که یه خیار گذاشتم صورتم ورم کرد و قرمز شد و الان هم میخاره و خیلی داغ شده.چیمار میتونم بکنم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر من ساعد دستم مدتی دونه دونه شد فقط یک قسمتش رفتم دکتر گفت قارچ گرفته دارو داد خوب نشد دوباره رفتم دکتر نمونه گرفت گفت قارچ نیست ولی حدث زد اگزماست صابون وپماد دست ساز داد کمی بهتر از قبل شد ولی دوباره برگشته مثل قبل با دونه های قرمز نظر شما چیه ؟

      پاسخ
    • سلام
      فقط با آب ولرم شستشو بدهید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من پوست دستم چند وقت پیش کهیر زده بود قبل تر ها هم یعنی چند سال پیش لکه های قرمز اما بدون درد در پا و دستم داشتم و پوست دست و پام همیشه خشکه میگم ممکنه پوست بدنمون حساس باشه اما صورت نه من پوست صورتم به هر مواد شوینده ای نمی سازه یا جوش میزنه یا چرب میشه یا بعضی شوینده ها خشک میشه الان پوست صورتم جز پوست های حساس قرار میگیره

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید.
    من از یک ساعت فلزی استفاده کردم که دیتم دچار حساسیت و خارش شد و چند ساعت بعدش توی نواحی دیگه‌ی بدنم هم قرمزی‌ و خارش ایجاد شد و الان بعد از ۲۴ ساعت هنوز از بین نرفته. میخواستم ببینم این چه نوعیه و ایا آلرژی به بدلیجات به بقیه قسمت‌های بدن هم سرایت میکنه؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر فقط در همون ناحیه ایجاد میشه

      پاسخ
  • سلام من صبح که از خواب بیدار شدم گونه هام هردو طرف قرمز شده بود و با کرم اِن اِن بهتر شده ولی قرمزیش از بین نمیره آیا اگ حساسیت باشه بخواطه اینکه شب من شوینده زدم به صورتم آیا طول میکشه بهتر بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      چه شوینده ای زدین و اینکه بار اول بودین استفاده کردین؟

      پاسخ
  • سلام
    من وقتی بدنم رو میخارونم بعد از تقریبا ۱۰ثانیه پف میکنه
    لطفا دلیلشو بهم بگید
    باتشکر🏵️

    پاسخ
    • سلام
      میتونه نوعی واکنش حساسیتی و یا کهیر فشاری باشه

      پاسخ
  • روی لپ نوزادسه ماهم یه طرفش هم از دوماهگی قرمزه کلا شیر خشک کمکی بهش میدم دکترش عوض کرد ضد آلرژی ولی بازم همینجوره چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی باید به فوق تخصص آلرژی و آسم کودکان مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام،من تتو داره بدنم یه چندسالی میشه زدم.الان یه چند وقته یه دونهای کوچیکی بعضی جاهای تتوم زخم شده پوسته داده دلیلش چی میتونه باشه؟مرسی

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شود تا بتوان نظر داد

      پاسخ
  • سلام خانمی۶۰ساله زیرچشم هاپف کرده گاهی هم زیرچشمها جوش های تعدادکم ولی درشت وچروک زیادفقط هم زیرچشم ها این مشکلات هس سابقه هیچ بیماری ندارن وتنهاقرص فشارخون میخورن لطفا راهنمایی کنیدممنون

    پاسخ
    • سلام
      برای پف دور چشم باید ازمایش کلیوی و تیرویید و….انجام شود

      پاسخ
  • سلام من حدود ۱ ساله بدنم کهیر میزنه و شروع به خارش میکنه ولی قرص سیتریزین بخورم خوب میکنه ۱ روز من قبلا این طوری نبودم و آزمایش دادم تیروئید کم کار داشتم ممکنه از تیروئید کم کار باشه

    پاسخ
    • سلام عزیز
      خیر کم کاری تیرویید سبب کهیر و خارش نمی شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من بعضی قسمت ها پوستم بیشتر قسمت دست هام و گردنم دانه ها کوچولو زد بعد کم کم رفع شدن و همون قسمت ها قهوه ای رنگ شد و پوستمم خشک شده باید چکار کنم میتونه دلیلش حساسیت باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکنه حساسیت پوستی باشه
      اما نیازه معاینه شوید و به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام … من زمانی که ورزش عصبی یا مثلن جلو آفتاب میوایسم بدنم میخاره بعد دونه ها ریز هستن بعد چند دقیقه هم غیب میشن چین راهنمایی کنین ممنون🌊🤍

    پاسخ
    • سلام عزیز
      کهیر هست که در اثر محرک های مختلف مثل فشار، کهیر کولینرژیک، کهیر ناشی از سرما یا گرما و….به وجود می آید

      پاسخ
  • سلام من بدنم این یک ماه شدید خارش شدید وبه صورت قرمزی شدید مثل سوختگی میمونه واتیش ازش میزنه بیرون

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا باید معاینه شین از نظر قارچ و گال
      و همچنین‌چکاپ و چک انزیم کبدی و کارکرد کلیه و…در صورت نیاز انجام شه
      به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • دست من با آب حساسیت گوجه خیار شور و چیز های درگر………. چگونه میتوانم خوبش کنم به نظر شما

    پاسخ
    • سلام
      تنها راه عدم تماس و استفاده از دستکش پلاستیکی هنگام استفاده و خرد کردن موارد آلرژی زا هست

      پاسخ
  • سلام
    من بعدا مصرف قرص متروماکس و سیپروفلاکساسین بدنم اگزما شده الان قرص ها رو کنار گذاشتم ولی با خوردن هر چیزی دوباره خارش و اگزما پوستی میگیرم
    حساسیت به چی ایجاد شده؟؟

    پاسخ
    • سلام
      چند وقته؟
      اگر بیش از ۲ هفته طول کشیده
      علاوه بر مصرف سیتریزین روزی یکی و مایعات زیاد
      انزیم کبدی چک بشه

      پاسخ
  • سلام من چند وقته طولانیه که بدنم بیشتر پشته کمرم میخاره و اینکه دستام دون دون سفید

    پاسخ
    • سلام
      بهتره چکاپ و بررسی کبد و کلیه بدین و به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خسته نباشید من چند هفته ای هست درگیر یک بیماری پوستی شدم که اول نقطه ای در نقطه ای از بدن خارش ایجاد میشه بعدش تبدیل به دانه های پوستی شبیه به تاول میشه بعد از زدن دانه های پوستی دیگه اون نقطه خارش نداره تقریباً در تمام نقاط مختلف بدن زده پراکنده هستن مثلا یک در دست و یکی در پا و به فاصله خوب شدن قبلی ها قسمت های دیگه شروع به خارش میکنن و بعدش دانه های پوستی رشد تا الان توی تمام قسمت های بدنم تقریبا زدم خارش زیاد نیست بعد از خارش و در اومدن دانه های پوستی هیچ درد یا سوزش و یا حتی خارش ندارن بر اساس این گفته های آیا میشه تشخیص داد چی هستن

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه هست و حتما به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من یه دختر ۱۸ ماهه دارم روی دست چپش چن تا برامدگیه جوش مانند به رنگ پوستش در اومده ودر حال زیاد شدن هست به نظرم خارشم داره ممنون میشم راهنمایم کنین چکارش کنم !

    پاسخ
    • سلام مدتی است سمت راست پشت گردنم خارش شدید داره وزخم شده و گاهی خون میاد از پماد clcaliftزدم دوسه دفعه و الان کلشو درگیر کرده
      چیکارکنم؟؟؟

      پاسخ
      • سلام عزیز
        باید معاینه شین و بررسی از نظر عفونت قارچی ، خصوصا هم که پیشرونده بوده
        جهت معاینه به متخصص” پوست مراجعه کنید

    • سلام
      میتونه زگیل باشه
      با توجه به افزایش تعدادش بهتره جهت معاینه به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من شب خابیدم صبح بلند شدم دیدم دستم سوخته
    بعد انگار زیرش عقونت کرده

    پاسخ
    • سلام
      از نظر گزش با حشرات باید بررسی بشین

      پاسخ
  • سلام من 13سالمه در دست و کمرم بطور دایره ای دوست پوستی شده مشکلشیه

    پاسخ
    • سلام
      میتونه قارچ یا حساسیت باشه

      پاسخ
  • سلام ببخشید من الان ۶ ماهه که کهیر میزنم این میتونه گال باشه یا نه ممنونم.

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام دخترم هشت سالشه یه سال پیش روی مچ پاش برامدگی پوستی مثل دون دون های ریز کنارهم بیرنگ بدون خارش ایجاد شده نمیدونم چیکارکنم هرچی سرج میکنم نمیفهمم چیه الان بیشترشده چن بارپما حساسیت استفاده کردم کمی بهتر شدبعدتمام شدن پماددوباره به حالت اول برگشت ممنون میشم راهنموییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      لطفا پماد سرخود مصرف نکنید
      باید ویزیت شود
      به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خدمت اساتید
    متاسفانه با ژیلت در ناحیه کشاله ران دچار بریدگی و خراش شدم بعد یه مدت یه ضایعه ای درومد که حالت برامدگی داره و یه قسمت تو ناحیه تناسلی هیچ دردو خارشی نداره و خیلی اعصابمو بهم میریزه وقتی میبینم بنظر ژیلته میکروب داشته این مشکل بوجود اومده خیلی ناراحت کنندس برام به دکتر پوست دسترسی ندارم خیلی لطف میکنید اگه بنده رو راهنمایی کنید که چی استفاده کنم ازبین بره خدا خیرتون بده باتشکر

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ببخشید من ی سری ضایعات روی صورتم دارم که هرچی سرچ میکنم نمیتونم بفهمم چیه این ضایعات کاملا سفید رنگه و مثه غضروف سفته و وقتی سر باز میکنه و فشارش میدم محتویات خشک شده شبیه تیکه های شن به رنگ زرد از داخلش بیرون میارم و بعد ی مدت دوباره از همون ضایعه این محتویات خشک تشکیل میشه حدودا دو سه سال در گیر این ضایعات عجیب شدم میخاستم ببینی اطلاعات در موردش هست البته قبل این اتفاق ی مدت هم درگیر جوش های ریز اطراف چشم شدم که بعد فهمیدم میلیا هست امکان داره این ضایعات از همون بافت میلیا باشه ؟ ولی میلیا اندازش خیلی کوچیکه این ضایعات تقریبا بزرگن

    پاسخ
    • سلام
      عزیز نیاز به معاینس برای فهمیدن ضایعات پوستی که مزمن شده ویزیت لازمه
      به متخصص” پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • من از چانه تا زیر گلو ووسط قفسه سینه عرق کنم وگرم شوم وروسری بزارم خارش مبگیرم و بعضی از غذاها رو بخورم وهمچنین مقعد من هم خارش میگیرد پیش دکترهای پوست وکبد وگوارش رفتم چکاب یرتا پا بدنم داخلی خاذجی کردن هیچ نفهمیدن جواب ودرمان چیه

    پاسخ
  • سلام روی انگشت من یک برامدگی سفید هست و روی ان دون دون است این چه چیزی میتواند باشد

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر.من زیر سینه ام چند روزی خارش داشت ولی هیچ جای جوش یا نیش حشره چیزی نبود ولی تقریبا بعد از یک هفته تاولای قرمزی بصورت نواری ظاهر شده دارم پماد بتامتازون و کالاندولا میزنم.ممکنه خطرناک باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      این زونا هست احتمالا
      بتامتازون فایده ای نداره
      داروی ضد ویروسی و مسکن لازمه
      به پزشک عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من پسرم ده سالش الان دوسال روی گردنش یه دونه هایی دراومده وتابستون که گرم عرق میکنه بیشترمیشه وزمستان همون اندازه که هستن میمونن ون خارشی ن سوزش فقط تابستونا زیادمیشن چندباربردم دکترگفتن حساسیت هست پماددادن هیچ تاثیری نداشته بلکه بیشترشده میشه بگید دقیق چی میتونع باشه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر دخترم دوسال ونیمشه ده روزی هست روی دوتاآرنجش چندتا دونه قرمز زده برجسته ان وپهن تراز جوشن شبیه تاولن تبی چیزی هم نداشته . روی لپش هم یکی دوتا مثل جوش دراومد اونا زودرفتن اما روآرنجش موندنه .چی هستن؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن گزش باشه بهتره معاینه بشه

      پاسخ
  • سلام ..ببخشید من امروز متوجه شدم به اندازه نخود تو سینه سمت راستم جوش زیر پوستی زدم که روشم سفیده یعنی رنگ پوستمه ..باید برم آزمایش!؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر جوش هست و تو پوست بروز کرده خیر
      اما اگر شک دارین تو بافت خود سینه باشه معاینه شین

      پاسخ
      • سلام من خارش روی تمام بدنم را داره که خوابم ازمن گرفته

      • سلام
        باید چکاپ کامل و بررسی آنزیم کبد و کارکرد کلیه و….بدهید

  • سلام ببخشید من چند وقت پیش یه ضایعه ای روی پام دیدم شبیه به نیش حشره که دردناک بود اولش بعدش پوست اطرافش خشک شد و تقریبا خوب شد اما بعدش تو جاهای مختلف بدنم دقیقا ضایعات با همون ویژگی ها ظاهر شدن روی پام ، قسمت داخلی ران و حتا روی پلکم و من خیلی میترسم ممکنه چه نوع بیماری باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      حتما ویزیت لازمه ، بدون مشاهده ضایعه نمیتوان نظر داد
      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من بالای زانو و پشت زانوم دونه های نسبتا ریز زده و نمیدونم دلیلش چیه اولا فقط اونجا بود اما کم کم روی ساعد دستم هم از اون دونه ها در اومده. دلیل خاصی داره یا حساسیتی چیزیه🥲

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      ویزیت لازمه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.من یه روز صب پاشدم روی ناحیه ی شکمم دونه های قرمز رنگ دیدم مثل اینک حشره ی کَک گزیده باشه اما بعدا اون دونه های کوچیک زد روی شکم و برخی اعضای بدنم ک متوجه شدم کَک نبوده.این دونه های خارش ندارع چرک دار هم نیست.
    دکتر رفتم گفت حساسیت هست و آمپول زدم اول یکم بهبود یاقت و کمتر شد اما بعد دو سه روز باز دونه های کوچک قرمز بیشتر شده.ممکنه ک حساسیت نباشه؟باید چیکار کنم.

    پاسخ
    • سلام
      اگر با قرص آنتی هستامین یا سیتریزین بهتر نشد بررسی از نظر سایر علل انجام شود

      پاسخ
  • سلام
    من دو هفته پیش رفتم کوه اونجا یهو دیدم یه نقطه قرمز رو پام بود و گویا چیزی نیشم زده بود یکم سوزش داشت اما تورم نه
    الان دو هفته گذشته اصلا درد و خارش و سوزش نداره اما اندازش بزرگ تر شده دقیقا مثل خون مردگی شده
    خطرناکه؟خیلی میترسم
    ممکنه خطر ناک باشه ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر در حال بزرگ شدن هست یا حتی کوچک نشده باید بررسی شین
      و در صورت شک بالینی بررسی از نظر سالک هم انجام شه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص عفونی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.. بنده‌ یک ماه پیش پشت انگشتم کنار استخوان انگشت کوچک ..دست چپم شیشه رفته و اینکه از موقعی شیشه دستم رو برید ی مقدار ورم کرد و مشکلی ایجاد نکرده از اون موقع ولی وقتی دست میزنم… فشار میدم درد موضعی رو احساس میکنم آیا ممکنه توش شیشه رفته باشه ؟؟ خیلی استرس و اینکه نگرانم کرده …. مشگلی هم ایجاد نکرده .. نه دردی _ خون ریزی _ هیچی فقط میخواستم ببینم آیا داخل انگشتم شیشه وجود داره یا خیر ؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      اگر حساسیت به لمس دارین و درد ایجاد میشه بله ممکن

      پاسخ
  • سلام یه چند روزی هست جاهای از پاهام مثل پشه نیش زده شده و و هر از گاهی شدید میخواره و باید چه کار ی انجام دهد

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شین عزیز ممکن واقعا گزش باشه

      پاسخ