درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت

درمان سینوزیت و روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
اشتراک گذاری 1014 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

متخصص گوش، پس از تشخیص نوع عفونت سینوسی، برای درمان سینوزیت اقدام می‌کند. او برای درمان سینوزیت حاد چرکی، درمان سینوزیت مزمن و درمان سینوزیت قارچی، رویکردهای درمانی متفاوتی را به‌کار می‌گیرد. تجویز انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی به نوع عفونت سینوسی بستگی دارد. چنانچه سینوزیت شما، ناشی از عفونت‌های باکتریایی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک، یک رویکرد درمانی موثر برای درمان قطعی سینوزیت به‌حساب می‌آید.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع روش‌های درمان سینوزیت پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب که تنها 6 دقیقه به زمان نیاز دارد، با انواع راه‌های درمان خانگی سینوزیت، درمان سینوزیت کودکان و درمان سینوزیت با داروهای گیاهی آشنا می‌شوید.

در نهایت، اگر سوال و ابهامی درباره درمان فوری سینوزیت و قوی‌ترین داروی سینوزیت دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به سوال‌های شما پاسخ خواهد داد.

درمان پزشکی سینوزیت

درمان فوری سینوزیت، به تشخیص متخصص گوش نیاز دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با روش‌های تشخیصی دقیق خود، می‌تواند نوع عفونت سینوسی را تشخیص دهد و درمان سینوزیت را متناسب با علت بیماری تجویز کند. دکتر گوش، برای درمان سینوزیت، موارد زیر را در نظر می‌گیرد:

  • سن بیمار
  • سلامت عمومی و سابقه پزشکی
  • علت و شدت بیماری
  • نحوه عملکرد بدن در برابر داروها و شیوه‌های درمان
  • ترجیحات بیمار
  • طول دوره بیماری

70 درصد افراد مبتلا به سینوزیت حاد بدون هیچ‌گونه دارویی، بهبود پیدا می‌کنند. اما گزینه‌های درمانی متفاوتی وجود دارد که می‌توانند دوره بهبودی را کوتاه‌تر کنند. در ادامه به این راهکارهای درمانی، مفصل‌تر می‌پردازیم.

متخصص گوش و حلق و بینی در حال معاینه و درمان سینوزیت

 درمان دارویی سینوزیت

سینوزیت یا عفونت سینوسی، به کمک درمان دارویی، می‌تواند بهبود پیدا کند. پزشک متخصص، با ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی، آندوسکوپی بینی و گاهی تصویربرداری، نوع درمان را مشخص می‌کند. همچنین انتخاب گزینه‌های درمان سینوزیت، به مدت‌زمان ظهور علائم و شدت آن‌ها بستگی دارد. برای مثال، اگر علائم شدید سینوزیت باکتریایی، پس از 10 روز بهبود نیافت، ممکن است دکتر متخصص، آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. این علائم، شامل تب، احساس درد یا حساسیت صورت و تورم اطراف چشم‌ها هستند.

هدف از درمان سینوزیت، تسکین درد، احساس ناراحتی و کسالت، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط است. در جدول زیر، به انواع راه‌های درمان سینوزیت، به کمک دارو، اشاره کرده‌ایم:

روش‌های پزشکی درمان سینوزیتنحوه اثرگذاری
کورتیکواستروئیدهای بینیکمک به پیشگیری و کاهش تورم سینوس‌ها
ضداحتقان‌هابه شکل قرص، محلول و اسپری برای تسکین علائم و افزایش تخلیه عفونت
مسکن‌هااستامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
داروهای ضدآلرژیآنتی‌هیستامین‌ها، برای سینوزیت‌های مرتبط به آلرژی
آنتاگونیست لوکوترینمانند مونته‌لوکاست، برای کاهش التهاب و کاهش واکنش‌های آلرژیک در مجاری تنفسی
آنتی‌بیوتیک‌هامانند آموکسی‌سیلین، داکسی‌سایکلین، لووفلوکساسین و سفیکسیم
ایمونوتراپیواکسن برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی

سینوزیت ویروسی، ممکن است خودبه‌خود برطرف شود. متخصص، در مرحله اول درمان سینوزیت، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک را تجویز نمی‌کند. در صورت ابتلا به سینوزیت مزمن، پزشک متخصص با تمرکز بر بیماری‌ زمینه‌ای، گزینه‌های درمانی را انتخاب می‌کند.

اگر گلودرد استرپتوکوکی دارید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید تا به سینوزیت باکتریایی تبدیل نشود.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای استنشاقی

جراحی

هنگامی که درمان با دارو‌ها با شکست مواجه شد، جراحی آندوسکوپی سینوس، یکی از گزینه‌های درمان سینوزیت است. اگر قصد انجام عمل جراحی سینوس دارید، حتما عوامل مرتبط با شرایط پزشکی خود را در نظر بگیرید. این تصمیم، می‌تواند تصمیم سخت و پیچیده‌ای باشد؛ حتما با دکتر گوش خود مشورت کنید.

این جراحی، تحت بیهوشی عمومی، انجام می‌شود. جراحی سینوس، درمان فوری سینوزیت نیست. چراکه اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی سینوس قرار می‌گیرند، همچنان به درمان‌های پزشکی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت نیاز دارند.

درمان قطعی سینوزیت با استفاده از جراحی

درمان سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن، التهاب طولانی‌مدت سینوس‌ها است. این عارضه ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد. پولیپ بینی، تومورهای بینی، انحراف تیغه و شکستگی‌های بینی، با ممانعت از تخلیه عفونت‌های سینوسی، منجر به سینوزیت مزمن می‌شوند. همچنین افرادی با مجاری بینی باریک، مبتلا به آسم، آلرژی، فیبروز کیستیک و اختلالات سیستم ایمنی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن قرار دارند.

درمان سینوزیت مزمن، بر کنترل یا کاهش التهاب تمرکز دارد. چراکه، بیشتر سینوزیت‌های مزمن، زمانی اتفاق می‌افتد که عاملی، سینوس‌های فرد را تحریک کند. این درمان‌ها، بسته به شرایط فرد متفاوت هستند. دکتر متخصص، گزینه‌های درمانی زیر را پیش روی بیمار قرار می‌دهد:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزونید، مومتازون و بکلومتازون
  • واکسن یا قرص‌های کورتیکواستروئیدی؛ مانند پردنیزون، با هدف بهبود سینوزیت شدید در کوتاه‌مدت، به‌ویژه برای مبتلایان به پولیپ بینی
  • داروهای آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها برای کاهش علائم سینوزیت‌های ناشی از آلرژی
  • قرص‌های خوراکی برای مدیریت درد؛ مانند استامینوفن (تاینالون) و ایبوپروفن (ادویل)
  • درمان حساسیت‌زدایی به آسپرین؛ افزایش دوز مصرفی آسپرین (تحت نظر پزشک) با هدف افزایش توانایی مصرف، ویژه افراد حساس به آسپرین
  • درمان پولیپ بینی؛ کاهش اندازه پولیپ بینی و کاهش گرفتگی بینی با تزریق دوپیلوماب، اومالیزوماب و مپولیزوماب
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای درمان سینوزیت باکتریایی
  • ایمونوتراپی؛ تزریق واکسن آلرژی برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی
  • درمان با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال؛ برای درمان سینوزیت مزمن ناشی از پولیپ بینی، درصورت عدم پاسخ به سایر درمان‌ها
  • جراحی آندوسکوپی سینوس؛ برداشتن بافت یا پولیپ از داخل بینی با یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر، دوربین متصل به آندوسکوپ و ابزارهای برش کوچک
  • جراحی آندوسکوپی؛ با هدف اصلاح انحراف تیغه بینی
  • سینوپلاستی با بالن؛ با هدف باز کردن حفره‌های سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود علائم سینوزیت مزمن می‌شود؛ اما بیمار، پس از جراحی، با هدف اثربخشی درمان سینوزیت و جلوگیری از بازگشت بیماری، به ادامه درمان دارویی نیاز دارد.

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود درمان سینوزیت مزمن می‌شود

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

درمان سینوزیت حاد

سینوزیت حاد، یک التهاب رایج ویروسی است که اغلب در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود. این عارضه، التهاب کوتاه‌مدت غشاهایی است که بینی و سینوس‌های اطراف آن را پوشانده است. این اتفاق، توانایی فرد برای تخلیه مخاط از بینی و سینوس‌ها را مختل می‌کند. گرفتگی بینی و احساس فشار در نواحی استخوان گونه، پیشانی و نزدیک چشم، شایع‌ترین علائم سینوزیت حاد هستند. این علائم، پس از 10 روز از بین می‌روند؛ اما گاهی می‌تواند تا 4 هفته طول بکشد.

در بیشتر موارد، سینوزیت حاد، خودبه‌خود بهبود می‌یابد. اما به کمک روش‌های مختلف پزشکی، می‌توان فرایند کنترل و درمان سینوزیت حاد را سرعت بخشید. در این بخش، به معرفی روش‌های پزشکی درمان سینوزیت حاد پرداخته‌ایم:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون و بکلومتازون برای کاهش التهاب سینوس‌ها
  • ضداحتقان‌ها؛ به شکل قرص، محلول و اسپری‌های بینی (این داروها فقط برای چندروز باید مصرف شوند؛ درغیراین‌صورت، فرد به احتقان برگشتی دچار می‌شود.)
  • داروهای درمان آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها، برای کاهش علائم آلرژی در سینوزیت‌های حاد ناشی از آلرژی
  • داروهای مسکن؛ مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
  • ایمونوتراپی؛ برای درمان سینوزیت حاد ناشی از آلرژی

سینوزیت حاد، از ویروس‌ها نشات می‌گیرد؛ به‌همین‌خاطر، آنتی‌بیوتیک‌ها قادر به درمان این نوع سینوزیت نیستند. درصورتی‌که، علائم شدیدتر و دوران بیماری، طولانی‌تر شد، پزشک با توجه به شرایط بیمار، باید آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. با آگاهی از اینکه تخصص گوش و حلق و بینی چیست برای درمان قطعی سینوزیت، باید به متخصص گوش مراجعه کنید.

درمان خانگی سینوزیت

برای درمان سینوزیت یا عفونت سینوسی، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اما با درمان خانگی سینوزیت می‌توانید تاحدودی علائم این عارضه را بهبود دهید. در این بخش، به معرفی روش‌های طبیعی و خانگی درمان سینوزیت پرداخته‌ایم:

  • نوشیدن زیاد مایعات؛ آبرسانی، به بدن کمک می‌کند با عفونت‌ها مبارزه کند. همچنین استحکام پوست و غشاهای مخاطی داخل سینوس‌ها به کمک آبرسانی، باعث بهبود علائم و جلوگیری از عفونت بیشتر می‌شود.
  • استراحت کافی؛ بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض 2 تا 3 هفته برطرف می‌شوند. مهم است که در این مدت، فرصت کافی برای مبارزه با عفونت، به بدن داده شود. استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین، روند بهبود را سرعت می‌بخشد.
  • شستشوی بینی با آب‌نمک؛ شستشوی بینی با آب‌نمک، به‌عنوان یکی از موثرترین روش‌های درمان خانگی سینوزیت، باعث رفع موقت احتقان بینی، کاهش التهاب و تخلیه مخاط از سینوس‌ها می‌شود.

برای این کار، محلول آب‌نمک را به کمک یک ظرف نتی، بطری فشاری یا سرنگ، درون حفره بینی ریخته تا از حفره دیگر بینی خارج شود. این عمل را برای حفره دیگر بینی تکرار کنید. مرطوب نگه داشتن مجرای بینی با آب‌نمک، باعث کاهش فشار سینوس می‌شود.

  • استنشاق بخار؛ یک ظرف را با آب داغ پر کنید و صورت خود را بالای آن قرار دهید. با یک حوله، سر خود را بپوشانید و عمیق نفس بکشید. تنفس بخار، مرطوب شدن مجرای بینی، رفع احتقان و کاهش فشار سینوسی را به دنبال دارد.

استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس یا اسطوخودوس در آب داغ، باعث افزایش فواید تسکین‌دهنده درمان سینوزیت با بخور می‌شود.

  • کمپرس گرم؛ استفاده از این روش درمان سینوزیت، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. یک حوله تمیز را در آب گرم قرار دهید. آب اضافی را از حوله‌ها خارج کرده و کمپرس گرم را در نواحی سینوسی صورت خود بگذارید. این روش درمان خانگی سینوزیت، باعث تخلیه سینوس و تسکین درد می‌شود.
  • حفظ رطوبت سینوس‌ها؛ استفاده از دستگاه بخور آب سرد، در طول شب می‌تواند به رفع گرفتگی بینی منجر شود. مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها، برای کاهش فشار و تسکین درد بسیار موثر است.

درمان خانگی سینوزیت، گاهی به صورت موقت، علائم این بیماری را بهبود می‌بخشد. برای دریافت درمان و مراقبت‌های جامع و قطعی، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. او با تشخیص علت زمینه‌ای عفونت سینوس، راهکارهایی با اثربخشی بلندمدت برای درمان سینوزیت ارائه می‌دهد. درمان خانگی سینوزیت، مکمل درمان پزشکی این بیماری است.

درمان خانگی سینوزیت با استفاده از بخور

درمان سینوزیت در طب سنتی

هیچ درمان جایگزینی برای درمان قطعی سینوزیت، به اثبات نرسیده است. اما در طب سنتی، روش‌های مکملی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد. در ادامه، به معرفی برخی از روش‌های درمان سینوزیت در طب سنتی پرداخته‌ایم:

  • بخور گیاهی؛ بخور قطره اکالیپتوس یا منتول در آب گرم، باعث نرم شدن ترشحات سینوسی، تخلیه راحت‌تر آن‌ها و بازشدن انسداد سینوس‌ها می‌شود.
  • ماساژ با روغن‌های گیاهی؛ ماساژ با روغن سیاه‌دانه در نواحی سینوسی، تسکین درد و تخلیه آسان‌تر ترشحات سینوسی را به دنبال دارد.
  • بوییدن گیاه کندش؛ بیمار با بوییدن این گیاه، دچار عطسه‌های مکرر می‌شود و این عطسه‌ها به باز شدن مجاری بینی و خروج ترشحات سینوسی کمک می‌کند.
  • مصرف داروهای گیاهی؛ گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه و بابونه در درمان سینوزیت و بهبود علائم آن نقش دارند.
  • طب سوزنی؛ درمان سینوزیت با طب سوزنی، می‌تواند برای کاهش التهابات و عفونت‌های سینوسی تاحدودی کمک‌کننده باشد.

احتمالا شما هم با پیشنهادهایی همچون درمان سینوزیت با پیاز، درمان سینوزیت با سیر و درمان سینوزیت با عنبرنسا به‌عنوان قوی‌ترین داروی سینوزیت مواجه شده‌اید. هیچ‌کدام از این روش‌های درمان‌ سینوزیت در خانه، روشی برای درمان قطعی سینوزیت نیستند. شما در کنار درمان‌های پزشکی، می‌توانید به‌عنوان درمان مکمل از این روش‌ها استفاده کنید.

درمان سینوزیت با طب سوزنی

درمان سینوزیت کودکان

انسداد سینوس‌ها با ترشح در کودکان، باعث رشد باکتری‌ها می‌شود. رشد باکتری‌ها، عفونت سینوسی یا سینوزیت در کودکان را به دنبال دارد. شایع‌ترین این باکتری‌ها در کودکان، استرپتوکوک پنومونی است.

طبق بررسی‌های منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NIH)،

از بین 100 کودک مبتلا به سینوزیت، استرپتوکوک پنومونیه (6/45 درصد) و هموفیلیس آنفلوانزا (6/24 درصد) بیشترین پاتوژن های جدا شده را تشکیل دادند.

درمان سینوزیت کودکان، به سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، نحوه واکنش کودک به داروها و روندهای درمان بستگی دارد. در ادامه، به رایج‌ترین روش‌های درمان سینوزیت کودکان پرداخته‌ایم:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای سینوزیت‌های باکتریایی، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اگر بعد از 3 تا 5 روز، علائم کودک بهبود نیافت، پزشک آنتی‌بیوتیک دیگری تجویز می‌کند.
  • اسپرس‌های ضداحتقان؛ اسپری‌هایی مانند سودوافدرین برای رفع گرفتگی بینی کودکان کارآمد است.
  • داروهای آلرژی؛ برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی، آنتی‌هیستامین‌ها باعث کاهش التهاب و تورم می‌شوند.
  • داروهای کورتیکواستروئید؛ به شکل قطره یا اسپری برای توقف التهاب تجویز می‌شود.
  • داروهای تسکین درد؛ مسکن‌هایی مانند استامینوفن، پاراستامول یا ایبوپروفن در دوزهای توصیه‌شده، برای کاهش درد در کودکان موثر هستند.

درصورتی‌که کودک، به سینوزیت مزمن یا مکرر مبتلا شد یا پس از جراحی بهبود نیافت، حتما باید توسط یک متخصص آلرژی، معاینه شود.

درمان سینوزیت کودکان با استفاده از اسپرس‌های ضداحتقان

درمان سردرد سینوسی

سردرد سینوسی، یکی از علائم سینوزیت است. در سردرد سینوسی، در نواحی مختلف صورت مانند پشت چشم‌ها، استخوان‌های گونه، پیشانی و پل بینی، احساس درد مداوم و مبهم وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت، با حرکت ناگهانی سر و خم شدن به سمت پایین، درد بیشتر و بدتری را تجربه می‌کند. معمولا، سردردهای سینوسی، پس از پایان عفونت سینوس‌ها، از بین می‌روند.

روش‌های درمان سردردهای سینوسی، غالبا شامل همان راهکارهای درمان سینوزیت می‌شوند. در ادامه، به اثربخش‌ترین روش‌های درمان سردردهای سینوسی اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای تسکین‌دهنده درد؛ همچون استامینوفن، تایلانول، ناپروکسن و ایبوپروفن (ادویل)
  • تریپتان‌ها؛ تاثیرگذاری با مسدود کردن مسیرهای درد در مغز
  • ارگوتامین‌ها؛ مناسب برای سردردهای مقاوم به درمان بیش از 72 ساعت
  • داروهای ضداحتقان؛ کاهش فشار و درد در نواحی سینوس‌ها
  • کورتیکواستروئیدها؛ برای کاهش التهاب

برای درمان سردردهای سینوسی، ابتدا باید سینوزیت درمان شود. اما با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید فشار و درد سینوسی را کاهش دهید. اگر سردرهای سینوسی، شدیدتر یا ادامه‌دار شد، ممکن است به آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن نیاز داشته باشید. پس در اولین فرصت باید به دکتر مراجعه کنید. پس لازم است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را بیابید. شما ساکن هر شهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان گوش شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن بندرعباس یا هر شهر دیگری هستید، می‌توانید با یافتن دکتر گوش بندرعباس یا دکتر گوش شهرهای دیگر، برای دریافت ارزیابی‌ها و مراقبت‌های پزشکی تخصصی‌تر از این متخصص نوبت دریافت کنید.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده درد

آیا برای درمان سینوزیت، باید به دکتر مراجعه کرد؟

تشخیص نوع عفونت‌های سینوسی، در اثربخشی روند درمان سینوزیت بسیار اهمیت دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با آگاهی از تفاوت سینوزیت حاد و مزمن، برای درمان سینوزیت حاد، روش درمانی متفاوتی نسبت به درمان سینوزیت مزمن توصیه خواهد کرد. به‌همین‌خاطر، مراجعه به دکتر گوش می‌تواند به درمان فوری سینوزیت شما کمک کند.

درمان خانگی سینوزیت، تنها می‌تواند به عنوان درمان مکمل در کنار انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی، در بهبود علائم سینوزیت تاثیرگذار باشد.

اگر درباره درمان سینوزیت به‌ویژه درمان سینوزیت کودکان، به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر گوش در سایت دکتردکتر استفاده کنید. وارد سایت دکتردکتر شوید و متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را جستجو کنید. با فعال کردن فیلتر بیشترین امتیاز، بهترین دکترهای شهر برای شما به نمایش درمی‌آیند. با ورود به پروفایل متخصص گوش مورد نظر خود، می‌توانید نوبت خود را ثبت کنید.

منابع:

nhs.uk

health.harvard.edu

detroitsinuscenter.com

سوالات متداول درمان سینوزیت

خیر. بسیاری از عفونت‌های سینوسی منشا ویروسی دارند و آنتی‌بیوتیک‌ها بر عوامل ویروس‌ کارساز نیستند.

روش‌هایی مانند ماساژدرمانی می‌توانند به‌عنوان یک درمان مکمل برای بهبود علائم سینوزیت استفاده شوند. اما به‌عنوان یک درمان جایگزین، موثر نیستند.

استرس همراه با تضعیف سیستم ایمنی، می‌تواند سرماخوردگی را برای شما در پی داشته باشد. سرماخوردگی باعث عفونت، التهاب‌های سینوسی و درنهایت سینوزیت می‌شود.

بله استحمام با آب داغ یا گرم و تنفس بخار گرم، باعث نرم شدن ترشحات و خروج آن‌ها می‌شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,014 دیدگاه در “درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
  • سلام من یه ماهی میشه که سرما خوردم و اصلا خوب نمیشم دکتر رفتم ،دکتر باشگاهمو گفت فعلا نرو من گوش نکردم رفتم بدنم خیلی ضعیف شده از بچگی هم سینوزیت دارم الان سه روزه نخابیدم سرم داره می‌ترکه بدنم درد می‌کنه همش حالت تهوع دارم چشام تا شده چیکار کنم تورو خدا کمکم کنید 🙏

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من سینوزیت گرفتم قرص های مختلف و شربت هم مصرف کردم الان حدود ۳ هفته هستش که سینوزیت دارم و اینکه گوشم کیپ شده صدا کم شنیده میشه ولی هیچ عفونتی بیرون نمیریزه از گوشم و بینیم هم کیپ میشه و کمی هم سرفه دارم خواستم ببینم مشکلی برای گوشم به وجود نمیاد؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر.حدود ده سال پیش مادرم بخاطره پولیپ که داشت عمل کرد 20 روز هم بستری شد دربیمارستان.از اون تاریخ به بعد سرفه مکررخلط دار که باعث میشه نفسشم هم تنک بشه.پیش خیلی از دکتر های چه گوش حلقی بینی چه ریه .هرکدوم به یک طریقی دارو میدادن اسپری .سرم شتشوی بینی .قرص های کورتون دار.آنتی بیوتیک حتی اسپری سیمبیکورت دادن هر باره یه بازه زمانی خوب میشد ولی بازهم دوباره اوت میکرد الان این مشکل روزه به روز دار بدتر میشه. سن مادرم 60 سالشه.ممنون میشم منو راهنمای کنیدیا اکه لازم هست تماس بگیرم .

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من ۲۲ سالمه دو سه روزه ویروس سرماخوردگی گرفتم سابقه سینوزیت هم دارم از روز اول سردرد دارم پیشونیم و پشت سرم درد می‌کنه سرمو تکون میدم یا خم میکنم دردش بیشتر میشه حتی آب دهنمم قورت میدم درد میگیره این مربوط به سینوزیته یا چیز دیگه میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام
    من ۱۹ سالماز دوسال پیش که کرونا گرفتم سینوس هام کنار بینیم خیلی میسخوت طوری که من ۲ روز اصلا نخوابیدم چون نفس کشیدن برام سخت بود همش اذیت میشدم
    میسوخت سینوسام وخلط خونی بیرون میومد از بینیم
    تا اینکه بعد از یه مدت خوب شد
    از اون موقع هر وقت که یه کوچولو سرما میخورم یا مریض میشم سریع سینوسام میسوزه
    و خیلی اذیتم میکنه
    بنظرتون مشکلم چیه
    ممنون میشم راهنمایی کنید❤️

    پاسخ
  • سلام
    من رینوسینوزیت الرژیک دارم
    یه مدت دکتر قلعه باغی میرفتم ولی اخرین بار بهم داروهایی دادن که هم معده ام رو اذیت کرد هم اعصابم رو بهم ریخت
    الرژی اذیتم میکنه ولی بشتر از اون سینوزیت
    هر دو هفته یه بار حداقل میاد سراغم
    یه طرف صورتم درد میگیره،بینیم درد میگیره،حتی چشم چپم رو هم اذیت میکنه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من تقریبا چندسالی هست سینوزیت گرفتم وهر چند مدت یبار علایم تشدید میشه این دفه حدوده هفته پیش سرماخوردم وازاونموقع گلودرد و گرفتگی بینیم خوب خوب نشده مرتب سردرد میشدم تا دیروز که سردرد شدید گرفتم بطوریکه برام قابل تحمل نبود بعد حمله رخ داد که قبلا هم همینطور شده بود موقع حمله که گاها تا نیم ساعت طول میکشه فقط میبینم ومیشنوم وجیغ میکشم وهمه چیومیفهمم اما بدنم تکون نمیخوره و نمیتونم حرف بزنم وقابل کنترل نیست برام من نمیدونم الان چمه چیشد دکتر هم ضدونقیض میگه میگه برو روانپزشک با میگه سردرد سینوزیتم هست الان چخبره؟؟!

    پاسخ
  • سلام دخترم ۱ ماهه سینوساش چرک کرده ۲تا شیشه کواموکسی کلاو مصرف کرده و الان سفیکسیم ایا سفیکسیم۲۰۰ بصورت قرص تاثیری روی عفونت زرد و سرفه هاش داره؟و اینکه قطره استنشاقی بزنه؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من همش احساس فشار در سینوس هام دارم و خلط پشت حلقمم سفید هستش و کیپی بینی.هیچگونه ابریزش و سردرد هم ندارم.سی تی هم دادم ک نشون میداد سینوزیت ندارم.دکتر گفتن ک این آلرژیه و قرص انتی هیستامین و اسپری ممتازون دادن اما وقتی استفاده میکنم تاثیری نداره و بیشتر مخاط بینیم رو خشک میکنن.این احساس فشار کم نمیشه بااینکه تخلیه میکنم.چیکار کنم.باتشکر

    پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من خلط پشت حلق دارم و همچنین سرفه و گلو درد هم داره سرفه ها همراه با خلط زرد یا سبز هستش و گاهی هم سر درد بسیار شدید دارم تنفسم خیلی سخت شده چی کار باید بکنم لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید.پارسال گوشم کیپ شد۳باررفتم فوق تخصص گوش خوب نشدم هیچ بدترم شدم تااینکه فهمیدم زیادکاهووکلم میخورم قطعش کردم خوب شدم ولی عفونت پشت حلق دارم ولی شفافه وصورتم خیلی جوش زده ازاون موقع ربطی داره سیگارکشیدن ربطی داره آب نمک باسرنگ ریختم توبینیم یکم آب ازگوشم خارج شدولی حس خوبی داشتم همه چیزبهترشدآیا آب نمک باآب لوله مشکلی نداره یابایدآبه شستشو باشه تشکربابت وقت گذاشتن

    پاسخ
  • سلام ۲۵سالمه از ماه بهمن پارسال ابریزش دماغ و خلط پشت حلق دارم و سردرد که فرق سر بغلای گیجگاه و فک میگیره و گردنمم سفت میشه خلط شفاف بیشتر اوقات دارم و ناگفته نمونه میکروب معده هم دارم
    چشمامم میسوزه میشه راهنمایی کنید
    نفخ هم دارم نمیدونم نفس تنگی بخاطر معدس یا سینوزیت

    پاسخ
  • سلام دکتر
    من پسرم ۱۲ سالشه و بینیش کیه سابقه سینوس همیشه داره چند تا دکتر رفتیم میفرمایند ویروسه ولی انتی بوتیک سفکسیم دادم ۲۰۰ دوزی ۲ تا
    میخاستم ببینم تاوانکس بهتر ه یا اینم قویه برای این موضوع

    پاسخ
  • سلام یه سوال دارم ممنون میشم جواب بدین پسرم چند روزه که سردرد داره میگه سمت چپ صورتم بی حسه دوبینی دارم پای چپم گرفتگی داره ام ار ای گرفتیم عفونت سینوس نشون داد واقعا مشکل دیگه ای نداره درمانش چیه؟

    پاسخ
  • سلام
    ۱۹ سالمه و تقریبا دوساله ک این مشکل رو دارم من وقتی باد ب صورتم میخوره حالا چ باد گرم چ باد سرد….وقتی از خونه خارج میشم در محیط بیرون قرار میگیرم در بینیم سوزش ایجاد میشه و ب شدت میسوزه و سوزش تا پیشونیم هم میرسع و چند دقیقه ای بینیم میسوزه و سوزشش هم خیلی زیاده
    امکانش هست علت سوزش بینیم ملتهب بودن سینوس هام باشه؟ ممنون میشم پاسخ بدید
    من توی بچگیم هم سینوزیت داشتم

    پاسخ
  • سلام من سینوزیت دارم و خلط پشت حلق دارم و سرفه میکنم در روز چند بار خلطامو بیرون میارم ولی بازم پشت حلقم خلط جمع میشه یکی از سوراخای بینیمم کیپه میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز سینوزیت اگر حاد باشه و عفونی ، یعنی خلط رنگی و سبز باشه نیاز به آنتی بیوتیک خوراکی داره
      اما در مواردی که چرکی نیست سایر درمان های حمایتی مثل اسپری بینی مناسب، شستشو مکرر بینی و حلق با سرم شستشو، داروهای رقیق کننده خلط … کمک کننده هستن
      مواردی که همه سینوس ها درگیرن و مزمن شده یا علایم ازار دهندس درمان جراحی لازمه

      پاسخ
  • سلام دکتر جان . من 25سالمه از ده سال گرفتگی بینی دارم سالی حداقل 2بار . هر بار هم حدود یک ماه طول میکشه . احساس میکنم سرم پر شده و صورتم سنگینی میکنه . موقع خواب هم هر دو طرف بینی مسدود میشه . ترشحات سبز رنگ و تقریبا سفت دارم از بینیم . با کوچکترین بادی که میاد این حالت میاد سراغم . چه درمانی رو مناسب میدونین . ممنون از شما🙏

    پاسخ
    • سلام
      اینطور که مشخصه هر بار شما دچار سینوزیت حاد عفونی میشین که نیاز به آنتی بیوتیک خوراکی داره در کنار اون سایر درمان های حمایتی مثل اسپری بینی مناسب، شستشو مکرر بینی و حلق با سرم شستشو، داروهای رقیق کننده خلط … کمک کننده هستن

      پاسخ
  • سلام دکتر
    بیش تر از ۵ سال میشه هر ماه مریض میشم متوجه شدم ب تخم مرغ حساسیت دارم وقتی تخم مرغ میخورم عفونت شدید میگیرم خلطم خیلی زیاد میشه تا الان هم راه درمانی پیدا نکردم نا خاسته داخله یسری از غذا ها رو‌ ک مصزف میکنم تخم مرغ داره ره حلش چیه دکتر؟

    پاسخ
    • سلام
      افزایش خلط به دنبال مصرف تخم مرغ یا غذاهای حاوی اون به معنی عفونت شدید نیست، بلکه حساسیت هست و خلط الزاما عفونی نیست
      درمان اصلی حذف ماده آلرژن از رژیم غذایی هست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من مشکل اظطراب و استرس دارم سیتالوپرام و نورتریپتیلین مصرف میکنم با دوز کم
    تقریبا ۱ماهی میشه که سردرد دارم و حس خودم گرفتگی فک سمت گیجگاهیم بود رفتم دکتر گوش فکر کردم برای مایع داخل گوشی هست که گفتن نیست پیش دکتر اعصابت برو
    پیش دکترم رفتم گفت چیزیت نیست
    تا ابنکه هفته پیش خیلی اذیت شدم رفتم جراح فک وعکس از دندانها گرفت و گفتن احتمالا سردر سینوسی داری و گرفتگی فک بالا شقیقت برای اونه
    پیش دکتر رفتم ازمایش خون دادم داخلش گلبول های سفیدم بالا بود و عکس سینوسی دادم و گفتن یکم زیر گونه هات هست ولی من خلط رنگی کم دارم و مخاط بینی هم ندارم زیاد ۱هفتس کو اموکسی کلاو ۶۵۰ میخورم یه سری امپول های قدی ۱گرم زدم و قرص ناپروکسن خوردم
    دیروز قرصام تموم شد و باز امروز صبح حالم خوب نیست نمیدونم واسه اینه مسکن تموم شده یا سینوزیتم
    علائمی که دارم شب موقع خواب به شدت اذیت میشدم وصبح داخل اینترنت دیدم موقع خواب باید سر بالا باشه چندتا بالشت گذاشتم بهتر شد
    از پله ها بالا میام یا با ماشین رانندگی میکنم گرفتگیم بیشتر میشه و تمرکزم رو میگیره و از وقتی فهمیدم سینوزیته دقت کرم دیدم حسی مثل زمانی که سرما میخوریم و بینیمون که گرفته میخواد باز بشه اون درد و گرفتگی رو دارم و دائم باهامه
    چون مشکل استرس دارم هیچکس حرفمو گوش نمیکرد ولی من فکر کنم مشکل من چند ساله همین سینوزیت بوده
    الان ۲هفتس که خونم هیچکاری نمیتونم بکنم
    مسکن ها روم تاثیر زیادی نداشت نه ادویل و نه استامینوفن ولی فکر کنم ناپروکسن ۵۰۰خوب بود چون بعد قطعش الان حال خوبی ندارم ۱ورق هم خوردم و طی مدت مصرف حال بهتری داشتم
    سیگارمم ۱ماهه ترک کردم
    واقعا خستم کره و هر دکتری و ازمایشی دادم لطفا راهنماییم کنین مرسی
    سلام ببخشید من یه سری چیزا یادم رفت بگم
    محمد لاری نژاد هستم
    دکتر امپول های پیروکسیکام و گرفتگی عضبلنی بهم زدن خوب نشدم
    چشم پزشکی رفتم مشکل ضعیفی چشم ندارم
    ازمایش مایع داخلی گوشم دادم مشکلی نیست
    داخل عکس سینوزیتم انحراف تیغه داخلی دارم با یه سوراخ یکم سخت نفس میکشم
    کرونا نمیدونم گرفتم یا نه چون پرسیده بودن دکترا ولی من حس نمیکنم گرفته باشم
    حساسیت فصلی داشتم ولی نه این مدلی
    این مشکل ۱ماهه اذیت شدید داره میکنه ولی دقت کردم قدیمن واسم میش اومده بود سالیان پیش ولی نه به این شدت

    پاسخ
    • سلام اقای محمود لاری نژاد .بنده درست همین مشکل شما رو داشتم خدا شاهده از زندگی بیزار شده بودم استرس اضطراب تنگی نفس خلط حلق که موقع خواب نفس تنگ میشدم .برای درمان پیش هیچ دکتری نرو .یه راهکار ساده بهت میگم انجام بده اگه مشکلت حل نشد زنگم بزن هر چی دوست داری بهم بگو ۰۹۱۳۵۳۷۶۴۵۷ صبح بعد صبحانه دو عدد قرص مترونیدازول ظهربعد ناهار دو عدد و شب هم بعد شام دو عدد بخور بعدش تا پنج روز روزی سه عدد ۸ساعت مصرف شود انشاءالله مشکلت حل میشه

      پاسخ
    • سلام
      محل دقیق سردرد کجاست؟
      خلط پشت حلق دارین؟
      کیپی بینی چطور؟
      احساس تب؟

      پاسخ
  • سلام از تابستون سال قبل دچار این مشکلم خلط پشت حلق دارم انگا یه چیزی هعی ترشح میشه سردرد و ابریزش بینی دارم بیحالی خلط ها هم صبحا به رنگ زرد میشن بعدش شفاف هنگام درس خوندن خیلی اذیتم میکنه چجوری میتونم درمان کنم اینو؟ میشه راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز سینوزیت اگر حاد باشه و عفونی ، یعنی خلط رنگی و سبز باشه نیاز به آنتی بیوتیک خوراکی داره
      اما در مواردی که چرکی نیست سایر درمان های حمایتی مثل اسپری بینی مناسب، شستشو مکرر بینی و حلق با سرم شستشو، داروهای رقیق کننده خلط … کمک کننده هستن
      مواردی که همه سینوس ها درگیرن و مزمن شده یا علایم ازار دهندس درمان جراحی لازمه

      پاسخ
  • سلام یه سوال آیا سینوزیت مزمن باعث خواب آلودگی میشه به طوریکه در اداره از کنترل خارج میشه درد در بالای سر فرق سرو احساس خواب ودر د در عضلات بازو وپشتی لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      خیر ارتباطی بین سینوزیت مزمن و اختلال خواب وجود نداره

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر .
    من ۳ ماه پیش سرما خوردم ۳ روز بعد از اون سرم گیج می رفت احساس گیجی داشتم همه چیز برام جدید شده بود یک هفته شبا خوابم نمی‌برد می رفتم بیرون راه خونه رو پیدا نمی کردم این علائم ۱۰ روزه ادامه داشت بعد از اون یک هفته خوب شدم ولی باز علائم برگشت ولی بی خوابی بر طرف شده الآنم کمی احساس گیجی میکنم کمی وزنم زیاد شده . سمت چپ سرم درد می‌کنه . پشت چشام فشار میاره و درد می‌کنه . حواسم پرت شده مثلاً یادم میره که گوشی رو یک ساعت پیش کجا گذاشتم . همش خستم و احساس خستگی میکنم ….خواستم ببینم سینوزیت دارم؟؟ یا نه؟

    پاسخ
    • سلام
      علایم شما مربوط به سینوزیت نیست
      با توجه به علایمی که شرح دادین جهت معاینه باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • ممنونم از زاهنایی های خوب ومفیدتان

    پاسخ
  • سلام دکتر من چندساله بینی م کیپ میشه همش یه چند ماه پیش قرص میترونیدازول استفاده کردم خوب شدم چند ماه ولی باز دوباره گرفته لطف کنید یه راه حلی بدید مشکل شده نفس کشیدن برام همش از قطره نفازولین ۵درصد استفاده میکنم واسه چند ساعت بازمیکنه باز دوباره میگیره ممنون

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا باید مشخص شه مشکل شما سینوزیت هست یا پولیپ یا انحراف تیغه بینی، که نیاز به معاینه و گرافی از سینوس ها ست
      در ضمن مصرف مکرر نفازولین توصیه نمیشه و ممکن اثر عکس بده
      جهت بررسی به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من از مرداد ماه تاحالا دچار بیخوابی شدید شدم یکجورایی که در طول شبانه روز 4 ساعت میخوابم بعد بیدار میشم و در حسرت خوابم. 🤦‍♂️ اول شب میرم رختخواب ولی ساعت 3خوابم میبره اونم به زور بعد 4ساعت هم بیدار میشم ودیگه نمیتونم بخوابم. اوایل در طول روز همش احساس خسنگی میکردم تا اینکه سه چهار ماه بعدش سرگیحه وسردردوتنگی نفس هم اومد سراغم ، تاری چشم هم که حدودا 5ساله داشتم وخودم میدونستم از چشمام نیست الان دیگه شدید شدید شده وبسختی نزدیک رو میبینم. 😎 رفتم دکتر مغزاعصاب نوار مغزی گرفت گفت هیچیت نیست استرس واضطراب داری، گفتم لطفا ام آر آی هم بنویسین گفت نیاز نیست ولی مینویسم. رفتم ام ار ای حالا تو گزارشش نوشته ضخامت مخاطی خفیف در سینوس های ماگزیلاری و اتموییدال وجود دارد. 🤷‍♀️ از اون روز تا حالا هرروز باسرم شستشو میدم و بخور میدم ولی بهتر نشده که هیچ حس میکنم دارم بدتر میشم و الان تنگی نفسم بیشتر شده، به نظر شما من الان چکار باید بکنم آیا با قرص و دارو خوب میشم یا باید عمل بشم؟؟ ممنونم از پاسختون. 👍👍 (47 سالمه)

    پاسخ
    • سلام
      در مرحله اول اضطراب شما باید درمان بشه، زیرا اضطراب سبب تشدید علایم جسمی میشه ، توصیه من اینه به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید
      اما در مورد علایم سینوزیت ظاهرا خفیف هست و با درمان دارویی کاهش دهنده خلط، شستشو و اسپری بینی قابل کنترل، جهت درمان به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
      • خیلی ممنونم از توجه و پاسختان

  • سلام خسته نباشید من خیلی سال که درگیر سینوزیت مزمن هستم خیلی بوی بد دهان دارم دکتر زیاد رفتم دارو مصرف کردم میگن حساسیت دو سالی هست گاهی اوقات بدون مصرف دارو خوب میشم بوی بد دهان ندارم تا چند روزی اما بعداز چند روز دوباره به حالت قبلی برمیگرده میشه لطف کنید نظرتون بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      بهتره از نظر عفونت معده و اچ پیلوری هم بررسی بشین و به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر ممنون میشه در مورد مشکلم راهنماییم کنین
    من دو سه سالی هست سرما که میخورم دوره ی سرماخوردگی که خوب میشه تمام مشکلاتم حل میشه به غیر از خلط عطسه و آبریزش بینی و این اتفاق هست و با کوچترین باد سردی که بهم میخوره تشدید میشه و گاهی حتی از چشم هام هم آب بیرون میاد
    این حالت هست تا زمانی که هوا گرم بشه و حال من خوب بشه اما با سرما خوردگی بعدی دوباره بر میگرده
    دکتر رفتم چند دوره چرک خشک کن مصرف کردم در طول مدت مصرف خوبم اما بعد از قطعشون بیماریم بر میگرده
    خواهشا راهنماییم کنین🌸

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی سینوزیت مزمن معاینه دقیق و شاید گرافی از سینوس ها لازم باشه
      جهت معاینه باید به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر جان ممنون بابت مطلب خوبتون من هرموقع سرما میخورم اما تب نمیکنم بعد از دو سه روز اوکی میشم اما اگه تب کنم تا دو هفته بی حال خسته هستم چشمام تار میشه یکم و پیشونیم و بالای ابروهام سر میشه و بینیم درد میگیره و احساس خستگی میکنم و یهو بعد دو سه هفته اوکی اوکی میشم میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من سابقه سینوزیت دارم اما از دیروز ب طوریکه سرمانخوردم ولی سردرد شدید وبدن درد و خستگی و درد اطراف چشم هام دارم دست ب آب سرد بزنم حالت تب و لرز میگیرم .بعدازخوردن نوشیدنی عرق سرد میکنم وباز تب . احساس خالی بودن بینی و کمی گلودرد .آیا سینوزیت عفونتش زیادشدن یابیماری دیگ دارم؟مصرف کوآموکسی کلاو با داروی سرترالین تداخل داره؟ممنون میشم پاسخ بدین

    پاسخ
    • سلام
      بنظر عفونت ویروسی هست فعلا که البته ممکن در عرض چند روز سینوزیت هم عود کنه
      تداخل ندارن

      پاسخ
  • علت خلط چسپنده داخل گلوچیست وچکارکنم گرفتارم کرده راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      یک دوره ۱۰ روزه
      شربت برم هگزین هر ۸ ساعت یک قاشق
      و قرص آنتی هیستامین روزی یکی
      واسپری بینی نازونکس هر ۸ ساعت یک پاف
      و شستشوی مکرر حلق و بینی با سرم شستشو هم لازمه
      در صورت عدم بهبود به متخصص” گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من حدود یک ماه صبح ها یا نمیشه که از خواب بیدار میشم فقط یکبار ک خلط خارج میکنم خونیه.دکتر رفتم گفتن سینوزیته اسپری بینی و چرک خشک کن دادن ولی باز خوب نشدم چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      در کنار داروهاتون
      شربت برم هگزین و قرص آنتی هیستامین و شستشوی مکرر حلق و بینی با سرم شستشو هم لازمه

      پاسخ
  • سلام‌بنده‌۴۱‌سال‌دارم‌‌‌‌از‌بدو‌تولد‌مشکل‌تنفسی‌بینی‌دارم‌‌‌واز‌سال‌۷۳‌سرم‌دردشدیدی‌داشت‌‌به‌دکتر‌مراجعه‌کردم‌تشخیص‌دادن‌که‌سینوزیت‌دو‌طرفه‌هست‌تحت‌دارم‌شدم‌ولی‌هنوزم‌‌برطرف‌نشده‌‌‌لطفا‌راهنمایم‌کنید‌چکار‌کنم

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیت مزمن شدید که به درمان دارویی پاسخ نداده نیاز به جراحی دارد

      پاسخ
  • سلام دکتروقتتون بخیر من مدتیه خلط پشت حلق دارم دکترگفته سینوزیت ۸تا پنی سلین خوردم وکلی اموکسی کلاو ۶۵۰ ولی تغییر نکردم
    علتش چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      در کنار داروهاتون
      شربت برم هگزین و قرص آنتی هیستامین واسپری بینی
      و شستشوی مکرر حلق و بینی با سرم شستشو هم لازمه

      پاسخ
  • سلام دکتر.من خیلی وقته سر درد میگیرم در قسمت پیشانی سمت چپ و راست هر دوطرف سرم درد شدید میگیره به حدی که کارای روزانمو متوقف می‌کنه عصبی و پرخاشگر شدم اعصابو حوصله اطرافیانمو ندارم تا خسته وکیل میشم زود بی‌حال میشم 20سالمه و این درد سر باعث شده از درسو دانشگاه بیفتم .اگه سمت چپ سرم درد بگیره چشم چپم سوزش میگیره اگه سمت راست درد بگیره چشم راستم دردو سوزش داره.از پشت حلقم خلط می‌ره پایین وتوی صورتم پشت چشمم و سرم فشار حس میکنم.پلک هم که میزنم پشت چشمم شدیییید درد میگیره وبا کوچک ترین تحرک چشم سر پیشین پاشو سر دردم خیلی شدییید میشه.رفتم دکتر گوش حلق بینی گفت سینوزیته وبرام قرص موکوکلین.سینریزین نوشت الان خاستم بدونم دکترم واقعا درست حدس زدن که سینوزیته؟اگه سینوزیته داروهایی که تجویزکرده خوبه؟ممنون میشم کمکم کنید.و اینکه در طول هفته چهار روزشو کامل سر درد دارم بعضی وقتا هم صبحا که از خاب پا میشم سر دردم شروع میشه تا روز بعد ادامه داره

    پاسخ
    • سلام
      بله شرح حالتون به سینوزیت میخوره و در کنار دارو موکولین و سیتریزین
      آنتی بیوتیک خوراکی و اسپری بینی نازونکس و شستشوی مکرر بینی با سرم شستشو هم لازمه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    همکار همسر من داخل اتاق همسرم سرفه زدن بعد چند روز‌همسرم علامت دار شد
    بعد از چند روز‌من صبح با گلو درد بیدار شدم به پزشک‌مراجعه کردم گفتن هیچ‌اثری از التهاب گلو نیست این درد ادامه داشت تا روز سوم صبح ک از خواب بیدار شدم چشمم عفونت کرده بود و احساس پربودن و‌کیب بودن گوش داشتم به متخصص گوش و حلق بینی مراجعه کردم گفتن و شنوایی سنجی تشخیص فشار منفی دادن
    قرص پردنیزولون ۵۰ تجویز کردن صبح نصف و کپسول کواموکسی کلاو ۶۲۵ هر ۸ ساعت
    سه روز‌گذشته همچنان صدای بوق ممتد تو گوشم میشنوم میتونه از علایم سینوزیت باشه؟
    ممنون از وقتی که میذارین سر بلند باشید

    پاسخ
    • سلام عزیز
      خیر علایمی که گفتین به نفع سینوزیت نیست

      پاسخ
  • سلام دکتر..من نوزده سالمه و از دوسال قبل وقتی کوچکترین نسیم خنک در تابستون به گردنم میخوره دچار سردرد و گردن درد شدید میشم.واگر داخل خونه چندقطره آب به گردنم بخوره باز شدید گردن درد و سردرد باهم شروع میشه و تابستون و زمستون هم فرق نداره.همیشه هم خودمو گرم نگه میدارم اما الان داخل خونه کنار بخاری کمی عرق کردم بعد رفتم تا آشپزخونه واین باز کمی خنک شدم باز شدید درد گرفت و گاهی هم روی سرم سوزن سوزن میشه و همیشه بینی سمت راستم بسته هست و فقط از یه طرف میتونم نفس بکشم و گاهی اصلا دوتاشم بسته میشه و از دهان نفس میکشم..حالا من اصلا هم پول ندارم و پدر مادرم هم تصادف کردن ..من برای درمان از چه دارویی استفاده کنم..خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی زیاد ممنون میشم اگه بگی چه داروی بخرم..جوابمو همینجا بدین چون ایمیلم الکیه.منتظر حواب هستم..ممنون عزیزم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بنظر من با توجه به شرح حالت بهتره به پایگاه بهداشت محل سکونتتون مراجعه کنید تا شما رو ارجاع بدن به پزشک( ویزیت و معاینه پزشک از طریق سیستم بهداشت کاملا رایگان هست) گاهی حتی ازمایش های مهم رو رایگان انجام میدن

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.
    من فقط خلط پشت گلو دارم آیا نیاز به استفاده از داروهای آنتی بیوتیک هست؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر خلط رنگی و چرکی هست بله

      پاسخ
  • سلام.وقت به خیر
    پسر ده ساله ای دارم که یک شب تب و لرز شدید و اسهال داشت دکتر تشخیص ورود ویروس به بدن داد و آزیترو مایسین تجویز کرد ولی پنج روز نه تنها تب قطع نشد بلکه شدت پیدا کرد و ترشح غلیظ از بینی و سرفه خلطی هم اضافه شد در مراجعه مجدد به متخصص اطفال تشخیص عفونت شدید دادن که سینوس و ریه رو تا حدی درگیر کرده و آموکسی کلاو بدای 14 روز و لوراتادین و کلداستاپ وشربت اکسپوکتورانت تجویز کردن الان 4 روزه داوهای جدید رو میگیره تب قطع شده ولی همچنان بیحاله..خواستم نظر شما رو در مورد بیماری بدونم و اینکه این داروها برای رفع کامل عفونت کافیه یا مجدد مراجعه داشته باشم..ممنون از وقتی که میگذارید

    پاسخ
    • سلام
      اگر تب قطع شده و علایم بیماری و عفونت و ترشحات رو به بهبود هست و اشتهاش بهتره و فقط بی حالی هست درمان رو ادامه بدین، البته باید روند رو به بهبودی باشه
      در غیر اینصورت مجدد ویزیت شه

      پاسخ
  • سلام من سینوزیت شدید دارم
    و به همین علت سردرد و سوزش سر و سوزن سوزن دارم
    که با گرما یا فعالیت شدید میشه
    آیا این علایم از سینوزیت هست؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      اگر با خم کردن سر یا تماس با هوای سرد تشدید میشه مربوط ب سینوزیته

      پاسخ
  • سلام من به پزشک رجوع کردم و تشخیص سینوزیت عفونی دادن و بهم آنتی‌بیوتیک و اسپری بینی و مایع شستشو بینی هم دادن ولی الان وقتی بینی باهاش شستشو میدم بعدش خون دماغ میشم و لخته از بینیم خارج میشه بعد خونریزی قطع میشه این طبیعیه تو این بیماری

    پاسخ
    • سلام
      اگر خونریزی مختصر هست ممکن بخاطر آسیب مخاط بینی باشه

      پاسخ