درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت

درمان سینوزیت و روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
اشتراک گذاری 1014 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

متخصص گوش، پس از تشخیص نوع عفونت سینوسی، برای درمان سینوزیت اقدام می‌کند. او برای درمان سینوزیت حاد چرکی، درمان سینوزیت مزمن و درمان سینوزیت قارچی، رویکردهای درمانی متفاوتی را به‌کار می‌گیرد. تجویز انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی به نوع عفونت سینوسی بستگی دارد. چنانچه سینوزیت شما، ناشی از عفونت‌های باکتریایی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک، یک رویکرد درمانی موثر برای درمان قطعی سینوزیت به‌حساب می‌آید.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع روش‌های درمان سینوزیت پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب که تنها 6 دقیقه به زمان نیاز دارد، با انواع راه‌های درمان خانگی سینوزیت، درمان سینوزیت کودکان و درمان سینوزیت با داروهای گیاهی آشنا می‌شوید.

در نهایت، اگر سوال و ابهامی درباره درمان فوری سینوزیت و قوی‌ترین داروی سینوزیت دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به سوال‌های شما پاسخ خواهد داد.

درمان پزشکی سینوزیت

درمان فوری سینوزیت، به تشخیص متخصص گوش نیاز دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با روش‌های تشخیصی دقیق خود، می‌تواند نوع عفونت سینوسی را تشخیص دهد و درمان سینوزیت را متناسب با علت بیماری تجویز کند. دکتر گوش، برای درمان سینوزیت، موارد زیر را در نظر می‌گیرد:

  • سن بیمار
  • سلامت عمومی و سابقه پزشکی
  • علت و شدت بیماری
  • نحوه عملکرد بدن در برابر داروها و شیوه‌های درمان
  • ترجیحات بیمار
  • طول دوره بیماری

70 درصد افراد مبتلا به سینوزیت حاد بدون هیچ‌گونه دارویی، بهبود پیدا می‌کنند. اما گزینه‌های درمانی متفاوتی وجود دارد که می‌توانند دوره بهبودی را کوتاه‌تر کنند. در ادامه به این راهکارهای درمانی، مفصل‌تر می‌پردازیم.

متخصص گوش و حلق و بینی در حال معاینه و درمان سینوزیت

 درمان دارویی سینوزیت

سینوزیت یا عفونت سینوسی، به کمک درمان دارویی، می‌تواند بهبود پیدا کند. پزشک متخصص، با ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی، آندوسکوپی بینی و گاهی تصویربرداری، نوع درمان را مشخص می‌کند. همچنین انتخاب گزینه‌های درمان سینوزیت، به مدت‌زمان ظهور علائم و شدت آن‌ها بستگی دارد. برای مثال، اگر علائم شدید سینوزیت باکتریایی، پس از 10 روز بهبود نیافت، ممکن است دکتر متخصص، آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. این علائم، شامل تب، احساس درد یا حساسیت صورت و تورم اطراف چشم‌ها هستند.

هدف از درمان سینوزیت، تسکین درد، احساس ناراحتی و کسالت، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط است. در جدول زیر، به انواع راه‌های درمان سینوزیت، به کمک دارو، اشاره کرده‌ایم:

روش‌های پزشکی درمان سینوزیتنحوه اثرگذاری
کورتیکواستروئیدهای بینیکمک به پیشگیری و کاهش تورم سینوس‌ها
ضداحتقان‌هابه شکل قرص، محلول و اسپری برای تسکین علائم و افزایش تخلیه عفونت
مسکن‌هااستامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
داروهای ضدآلرژیآنتی‌هیستامین‌ها، برای سینوزیت‌های مرتبط به آلرژی
آنتاگونیست لوکوترینمانند مونته‌لوکاست، برای کاهش التهاب و کاهش واکنش‌های آلرژیک در مجاری تنفسی
آنتی‌بیوتیک‌هامانند آموکسی‌سیلین، داکسی‌سایکلین، لووفلوکساسین و سفیکسیم
ایمونوتراپیواکسن برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی

سینوزیت ویروسی، ممکن است خودبه‌خود برطرف شود. متخصص، در مرحله اول درمان سینوزیت، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک را تجویز نمی‌کند. در صورت ابتلا به سینوزیت مزمن، پزشک متخصص با تمرکز بر بیماری‌ زمینه‌ای، گزینه‌های درمانی را انتخاب می‌کند.

اگر گلودرد استرپتوکوکی دارید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید تا به سینوزیت باکتریایی تبدیل نشود.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای استنشاقی

جراحی

هنگامی که درمان با دارو‌ها با شکست مواجه شد، جراحی آندوسکوپی سینوس، یکی از گزینه‌های درمان سینوزیت است. اگر قصد انجام عمل جراحی سینوس دارید، حتما عوامل مرتبط با شرایط پزشکی خود را در نظر بگیرید. این تصمیم، می‌تواند تصمیم سخت و پیچیده‌ای باشد؛ حتما با دکتر گوش خود مشورت کنید.

این جراحی، تحت بیهوشی عمومی، انجام می‌شود. جراحی سینوس، درمان فوری سینوزیت نیست. چراکه اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی سینوس قرار می‌گیرند، همچنان به درمان‌های پزشکی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت نیاز دارند.

درمان قطعی سینوزیت با استفاده از جراحی

درمان سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن، التهاب طولانی‌مدت سینوس‌ها است. این عارضه ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد. پولیپ بینی، تومورهای بینی، انحراف تیغه و شکستگی‌های بینی، با ممانعت از تخلیه عفونت‌های سینوسی، منجر به سینوزیت مزمن می‌شوند. همچنین افرادی با مجاری بینی باریک، مبتلا به آسم، آلرژی، فیبروز کیستیک و اختلالات سیستم ایمنی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن قرار دارند.

درمان سینوزیت مزمن، بر کنترل یا کاهش التهاب تمرکز دارد. چراکه، بیشتر سینوزیت‌های مزمن، زمانی اتفاق می‌افتد که عاملی، سینوس‌های فرد را تحریک کند. این درمان‌ها، بسته به شرایط فرد متفاوت هستند. دکتر متخصص، گزینه‌های درمانی زیر را پیش روی بیمار قرار می‌دهد:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزونید، مومتازون و بکلومتازون
  • واکسن یا قرص‌های کورتیکواستروئیدی؛ مانند پردنیزون، با هدف بهبود سینوزیت شدید در کوتاه‌مدت، به‌ویژه برای مبتلایان به پولیپ بینی
  • داروهای آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها برای کاهش علائم سینوزیت‌های ناشی از آلرژی
  • قرص‌های خوراکی برای مدیریت درد؛ مانند استامینوفن (تاینالون) و ایبوپروفن (ادویل)
  • درمان حساسیت‌زدایی به آسپرین؛ افزایش دوز مصرفی آسپرین (تحت نظر پزشک) با هدف افزایش توانایی مصرف، ویژه افراد حساس به آسپرین
  • درمان پولیپ بینی؛ کاهش اندازه پولیپ بینی و کاهش گرفتگی بینی با تزریق دوپیلوماب، اومالیزوماب و مپولیزوماب
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای درمان سینوزیت باکتریایی
  • ایمونوتراپی؛ تزریق واکسن آلرژی برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی
  • درمان با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال؛ برای درمان سینوزیت مزمن ناشی از پولیپ بینی، درصورت عدم پاسخ به سایر درمان‌ها
  • جراحی آندوسکوپی سینوس؛ برداشتن بافت یا پولیپ از داخل بینی با یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر، دوربین متصل به آندوسکوپ و ابزارهای برش کوچک
  • جراحی آندوسکوپی؛ با هدف اصلاح انحراف تیغه بینی
  • سینوپلاستی با بالن؛ با هدف باز کردن حفره‌های سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود علائم سینوزیت مزمن می‌شود؛ اما بیمار، پس از جراحی، با هدف اثربخشی درمان سینوزیت و جلوگیری از بازگشت بیماری، به ادامه درمان دارویی نیاز دارد.

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود درمان سینوزیت مزمن می‌شود

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

درمان سینوزیت حاد

سینوزیت حاد، یک التهاب رایج ویروسی است که اغلب در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود. این عارضه، التهاب کوتاه‌مدت غشاهایی است که بینی و سینوس‌های اطراف آن را پوشانده است. این اتفاق، توانایی فرد برای تخلیه مخاط از بینی و سینوس‌ها را مختل می‌کند. گرفتگی بینی و احساس فشار در نواحی استخوان گونه، پیشانی و نزدیک چشم، شایع‌ترین علائم سینوزیت حاد هستند. این علائم، پس از 10 روز از بین می‌روند؛ اما گاهی می‌تواند تا 4 هفته طول بکشد.

در بیشتر موارد، سینوزیت حاد، خودبه‌خود بهبود می‌یابد. اما به کمک روش‌های مختلف پزشکی، می‌توان فرایند کنترل و درمان سینوزیت حاد را سرعت بخشید. در این بخش، به معرفی روش‌های پزشکی درمان سینوزیت حاد پرداخته‌ایم:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون و بکلومتازون برای کاهش التهاب سینوس‌ها
  • ضداحتقان‌ها؛ به شکل قرص، محلول و اسپری‌های بینی (این داروها فقط برای چندروز باید مصرف شوند؛ درغیراین‌صورت، فرد به احتقان برگشتی دچار می‌شود.)
  • داروهای درمان آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها، برای کاهش علائم آلرژی در سینوزیت‌های حاد ناشی از آلرژی
  • داروهای مسکن؛ مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
  • ایمونوتراپی؛ برای درمان سینوزیت حاد ناشی از آلرژی

سینوزیت حاد، از ویروس‌ها نشات می‌گیرد؛ به‌همین‌خاطر، آنتی‌بیوتیک‌ها قادر به درمان این نوع سینوزیت نیستند. درصورتی‌که، علائم شدیدتر و دوران بیماری، طولانی‌تر شد، پزشک با توجه به شرایط بیمار، باید آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. با آگاهی از اینکه تخصص گوش و حلق و بینی چیست برای درمان قطعی سینوزیت، باید به متخصص گوش مراجعه کنید.

درمان خانگی سینوزیت

برای درمان سینوزیت یا عفونت سینوسی، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اما با درمان خانگی سینوزیت می‌توانید تاحدودی علائم این عارضه را بهبود دهید. در این بخش، به معرفی روش‌های طبیعی و خانگی درمان سینوزیت پرداخته‌ایم:

  • نوشیدن زیاد مایعات؛ آبرسانی، به بدن کمک می‌کند با عفونت‌ها مبارزه کند. همچنین استحکام پوست و غشاهای مخاطی داخل سینوس‌ها به کمک آبرسانی، باعث بهبود علائم و جلوگیری از عفونت بیشتر می‌شود.
  • استراحت کافی؛ بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض 2 تا 3 هفته برطرف می‌شوند. مهم است که در این مدت، فرصت کافی برای مبارزه با عفونت، به بدن داده شود. استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین، روند بهبود را سرعت می‌بخشد.
  • شستشوی بینی با آب‌نمک؛ شستشوی بینی با آب‌نمک، به‌عنوان یکی از موثرترین روش‌های درمان خانگی سینوزیت، باعث رفع موقت احتقان بینی، کاهش التهاب و تخلیه مخاط از سینوس‌ها می‌شود.

برای این کار، محلول آب‌نمک را به کمک یک ظرف نتی، بطری فشاری یا سرنگ، درون حفره بینی ریخته تا از حفره دیگر بینی خارج شود. این عمل را برای حفره دیگر بینی تکرار کنید. مرطوب نگه داشتن مجرای بینی با آب‌نمک، باعث کاهش فشار سینوس می‌شود.

  • استنشاق بخار؛ یک ظرف را با آب داغ پر کنید و صورت خود را بالای آن قرار دهید. با یک حوله، سر خود را بپوشانید و عمیق نفس بکشید. تنفس بخار، مرطوب شدن مجرای بینی، رفع احتقان و کاهش فشار سینوسی را به دنبال دارد.

استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس یا اسطوخودوس در آب داغ، باعث افزایش فواید تسکین‌دهنده درمان سینوزیت با بخور می‌شود.

  • کمپرس گرم؛ استفاده از این روش درمان سینوزیت، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. یک حوله تمیز را در آب گرم قرار دهید. آب اضافی را از حوله‌ها خارج کرده و کمپرس گرم را در نواحی سینوسی صورت خود بگذارید. این روش درمان خانگی سینوزیت، باعث تخلیه سینوس و تسکین درد می‌شود.
  • حفظ رطوبت سینوس‌ها؛ استفاده از دستگاه بخور آب سرد، در طول شب می‌تواند به رفع گرفتگی بینی منجر شود. مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها، برای کاهش فشار و تسکین درد بسیار موثر است.

درمان خانگی سینوزیت، گاهی به صورت موقت، علائم این بیماری را بهبود می‌بخشد. برای دریافت درمان و مراقبت‌های جامع و قطعی، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. او با تشخیص علت زمینه‌ای عفونت سینوس، راهکارهایی با اثربخشی بلندمدت برای درمان سینوزیت ارائه می‌دهد. درمان خانگی سینوزیت، مکمل درمان پزشکی این بیماری است.

درمان خانگی سینوزیت با استفاده از بخور

درمان سینوزیت در طب سنتی

هیچ درمان جایگزینی برای درمان قطعی سینوزیت، به اثبات نرسیده است. اما در طب سنتی، روش‌های مکملی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد. در ادامه، به معرفی برخی از روش‌های درمان سینوزیت در طب سنتی پرداخته‌ایم:

  • بخور گیاهی؛ بخور قطره اکالیپتوس یا منتول در آب گرم، باعث نرم شدن ترشحات سینوسی، تخلیه راحت‌تر آن‌ها و بازشدن انسداد سینوس‌ها می‌شود.
  • ماساژ با روغن‌های گیاهی؛ ماساژ با روغن سیاه‌دانه در نواحی سینوسی، تسکین درد و تخلیه آسان‌تر ترشحات سینوسی را به دنبال دارد.
  • بوییدن گیاه کندش؛ بیمار با بوییدن این گیاه، دچار عطسه‌های مکرر می‌شود و این عطسه‌ها به باز شدن مجاری بینی و خروج ترشحات سینوسی کمک می‌کند.
  • مصرف داروهای گیاهی؛ گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه و بابونه در درمان سینوزیت و بهبود علائم آن نقش دارند.
  • طب سوزنی؛ درمان سینوزیت با طب سوزنی، می‌تواند برای کاهش التهابات و عفونت‌های سینوسی تاحدودی کمک‌کننده باشد.

احتمالا شما هم با پیشنهادهایی همچون درمان سینوزیت با پیاز، درمان سینوزیت با سیر و درمان سینوزیت با عنبرنسا به‌عنوان قوی‌ترین داروی سینوزیت مواجه شده‌اید. هیچ‌کدام از این روش‌های درمان‌ سینوزیت در خانه، روشی برای درمان قطعی سینوزیت نیستند. شما در کنار درمان‌های پزشکی، می‌توانید به‌عنوان درمان مکمل از این روش‌ها استفاده کنید.

درمان سینوزیت با طب سوزنی

درمان سینوزیت کودکان

انسداد سینوس‌ها با ترشح در کودکان، باعث رشد باکتری‌ها می‌شود. رشد باکتری‌ها، عفونت سینوسی یا سینوزیت در کودکان را به دنبال دارد. شایع‌ترین این باکتری‌ها در کودکان، استرپتوکوک پنومونی است.

طبق بررسی‌های منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NIH)،

از بین 100 کودک مبتلا به سینوزیت، استرپتوکوک پنومونیه (6/45 درصد) و هموفیلیس آنفلوانزا (6/24 درصد) بیشترین پاتوژن های جدا شده را تشکیل دادند.

درمان سینوزیت کودکان، به سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، نحوه واکنش کودک به داروها و روندهای درمان بستگی دارد. در ادامه، به رایج‌ترین روش‌های درمان سینوزیت کودکان پرداخته‌ایم:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای سینوزیت‌های باکتریایی، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اگر بعد از 3 تا 5 روز، علائم کودک بهبود نیافت، پزشک آنتی‌بیوتیک دیگری تجویز می‌کند.
  • اسپرس‌های ضداحتقان؛ اسپری‌هایی مانند سودوافدرین برای رفع گرفتگی بینی کودکان کارآمد است.
  • داروهای آلرژی؛ برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی، آنتی‌هیستامین‌ها باعث کاهش التهاب و تورم می‌شوند.
  • داروهای کورتیکواستروئید؛ به شکل قطره یا اسپری برای توقف التهاب تجویز می‌شود.
  • داروهای تسکین درد؛ مسکن‌هایی مانند استامینوفن، پاراستامول یا ایبوپروفن در دوزهای توصیه‌شده، برای کاهش درد در کودکان موثر هستند.

درصورتی‌که کودک، به سینوزیت مزمن یا مکرر مبتلا شد یا پس از جراحی بهبود نیافت، حتما باید توسط یک متخصص آلرژی، معاینه شود.

درمان سینوزیت کودکان با استفاده از اسپرس‌های ضداحتقان

درمان سردرد سینوسی

سردرد سینوسی، یکی از علائم سینوزیت است. در سردرد سینوسی، در نواحی مختلف صورت مانند پشت چشم‌ها، استخوان‌های گونه، پیشانی و پل بینی، احساس درد مداوم و مبهم وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت، با حرکت ناگهانی سر و خم شدن به سمت پایین، درد بیشتر و بدتری را تجربه می‌کند. معمولا، سردردهای سینوسی، پس از پایان عفونت سینوس‌ها، از بین می‌روند.

روش‌های درمان سردردهای سینوسی، غالبا شامل همان راهکارهای درمان سینوزیت می‌شوند. در ادامه، به اثربخش‌ترین روش‌های درمان سردردهای سینوسی اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای تسکین‌دهنده درد؛ همچون استامینوفن، تایلانول، ناپروکسن و ایبوپروفن (ادویل)
  • تریپتان‌ها؛ تاثیرگذاری با مسدود کردن مسیرهای درد در مغز
  • ارگوتامین‌ها؛ مناسب برای سردردهای مقاوم به درمان بیش از 72 ساعت
  • داروهای ضداحتقان؛ کاهش فشار و درد در نواحی سینوس‌ها
  • کورتیکواستروئیدها؛ برای کاهش التهاب

برای درمان سردردهای سینوسی، ابتدا باید سینوزیت درمان شود. اما با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید فشار و درد سینوسی را کاهش دهید. اگر سردرهای سینوسی، شدیدتر یا ادامه‌دار شد، ممکن است به آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن نیاز داشته باشید. پس در اولین فرصت باید به دکتر مراجعه کنید. پس لازم است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را بیابید. شما ساکن هر شهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان گوش شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن بندرعباس یا هر شهر دیگری هستید، می‌توانید با یافتن دکتر گوش بندرعباس یا دکتر گوش شهرهای دیگر، برای دریافت ارزیابی‌ها و مراقبت‌های پزشکی تخصصی‌تر از این متخصص نوبت دریافت کنید.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده درد

آیا برای درمان سینوزیت، باید به دکتر مراجعه کرد؟

تشخیص نوع عفونت‌های سینوسی، در اثربخشی روند درمان سینوزیت بسیار اهمیت دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با آگاهی از تفاوت سینوزیت حاد و مزمن، برای درمان سینوزیت حاد، روش درمانی متفاوتی نسبت به درمان سینوزیت مزمن توصیه خواهد کرد. به‌همین‌خاطر، مراجعه به دکتر گوش می‌تواند به درمان فوری سینوزیت شما کمک کند.

درمان خانگی سینوزیت، تنها می‌تواند به عنوان درمان مکمل در کنار انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی، در بهبود علائم سینوزیت تاثیرگذار باشد.

اگر درباره درمان سینوزیت به‌ویژه درمان سینوزیت کودکان، به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر گوش در سایت دکتردکتر استفاده کنید. وارد سایت دکتردکتر شوید و متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را جستجو کنید. با فعال کردن فیلتر بیشترین امتیاز، بهترین دکترهای شهر برای شما به نمایش درمی‌آیند. با ورود به پروفایل متخصص گوش مورد نظر خود، می‌توانید نوبت خود را ثبت کنید.

منابع:

nhs.uk

health.harvard.edu

detroitsinuscenter.com

سوالات متداول درمان سینوزیت

خیر. بسیاری از عفونت‌های سینوسی منشا ویروسی دارند و آنتی‌بیوتیک‌ها بر عوامل ویروس‌ کارساز نیستند.

روش‌هایی مانند ماساژدرمانی می‌توانند به‌عنوان یک درمان مکمل برای بهبود علائم سینوزیت استفاده شوند. اما به‌عنوان یک درمان جایگزین، موثر نیستند.

استرس همراه با تضعیف سیستم ایمنی، می‌تواند سرماخوردگی را برای شما در پی داشته باشد. سرماخوردگی باعث عفونت، التهاب‌های سینوسی و درنهایت سینوزیت می‌شود.

بله استحمام با آب داغ یا گرم و تنفس بخار گرم، باعث نرم شدن ترشحات و خروج آن‌ها می‌شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,014 دیدگاه در “درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
  • سلام خسته نباشید من از دیروز هر چند ساعت سمت راست بینی‌م موقع نفس کشیدن می‌سوزه و سمت راست پیشونی‌م دقیقا بالای چشم راستم درد می‌کنه. یه بار ادالت کلد خوردم اما اثر خاصی نداشت. سینوزیت هستش؟ آلرژی فصلی دارم اما سینوزیت نداشتم تاحالا.

    پاسخ
  • با سلام خسته نباشید من حدود ۴ماه گرفتگی بینی دارم و با سمت چپ بینی بو درست حس نمیکنم و بینیم خون میشد پیش دکتر رفتم سی تی گرفتن گفتن سینوس سمت چپ چرکی شده و به همین دلیل بو درست حس نمیکنم و گرفتگی دارم چرک خشک کن و قطره بینی بهم دادن هیچ تغییر خاصی نکردم الان نزدیک ۳ماه دارم دارو استفاده میکنم…. لطفا راهنماییم کنید باید چیکارکنم خوب شم ایا لیزر بینی جواب میده؟! تمام مشکلات فقط سمت چپم هست

    پاسخ
  • سلام پف و قرمز شدن چشم و سردرد و سر گیجه وگلوی ملتهب میتونه از سینوزیت باشه ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام بله، اكا الان بايد كرونا هم شك كرد

      پاسخ
  • سلام. حدود ۵ ماهی هست گلوی ملتهبی دارم. گاهی سوزش هم دارم. به نظرتون سینوززته.

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شويد اگر درد صورت داريد يا ترشحات پشت حلق احتمالش است

      پاسخ
  • سلام من چند ماهی است که دچار سردرد میشم. یعنی در طی روز سردرد های خفیف در نواحی مختلف سرم دارم گاهی سمت چپ گاهی راست گاهی پشت سرم. وبیشتر پیشانی واطراف چشمهام واطراف گوشم. از نظر دیابت وچربی وفشار خون هم مشکلی ندارم ولی کم کاری تیروید دارم ودر روز یک عدد آسنترا هم مصرف میکنم. لطفا منو راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام سردردتون عصبي هست
      Tension headache
      استامبنوفن بخوريد استراحت كنيد مايعات زياد مصوف كنيد

      پاسخ
  • سلام دکتر من الان یک هفته هست که وسط پیشانیم درد میکنه و گاهی اوقات چشم سمت راست هم درد میکند موتور هم سوار میشوم و ده دوازده پیش سابقه داشتم رفتم دکتر خوب شدم ولی الان دردم شدید شده چی کنم ب نظر شما ممنونم میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام دکتر.پسر من 14سالشه.دو ماهه میگه نفس تنگی دارم.بینیش هم گرفته.سر گیجه هم داره میتونه سینکزیت باشه؟؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.
    من یه هفته جلو کولر که میرم سردر میگرم و صبحا بینیم پره و مدام اب بینی دارم سرگیجه و بی حال هم هستم چشمام هم به نور حساس شده. میتونه سینوزیت باشه؟؟؟

    پاسخ
  • سلام .من حدود نه روزه سرفه میکنم همراه با خلط پشت حلق بدون تب .حال عمومی من هم خوبه .سابقه بیماری سینوزیت هم دارم.دکتر رفتم بدو ن آزمایش گفتند مشکوک به کرونا . باید رعایت کنی ده روز حالا من خیلی نگرانم سرفه های من میتونه از سینوزیتم باشه .لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بله
      اما بايد از نظر كرونا بررسي شويد
      تست pcr كرونا را بدهيد لطفا

      پاسخ
  • سلام من ۹ماه تحت درمانم انواع اقسام انتی بیوتیک تلفست ونیوتادین رو مصرف کردم برای سینوزیت ولی یه قرص به اسم سکلوسکیب ۱۰۰بهم داد از روزی که این قرص خوردم حالم بدتر شده شوزش سر معده عفونت میاد بالا بدن دردم دارم

    پاسخ
  • سلام.من ۲۸ سالمه و طک هفته پیش یه سفر هوایی داشتم و در اون سفر خیلی محیطی که داخلش بودم تغییر دما داشت مثلا از بیرون که هوا خیلی گرم بود به یک محیط خنک شده به وسیله کولر گازی وارد میشدم .از اون موقع تقریبا هر روز سردرد در قسمت پیشانی و چشم دارم و آبریزش بینی هم دارم .میخواستم اگه میشه راهنماییم کنید و اینکه آیا امکان عفونی شدن سینوس هام هست یا نه ؟چکار باید بکنم؟
    ممنون

    پاسخ
  • سلام ایا اسهال هم میتونه مال سینوزیت باشه

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من الان حدود چهار روزه سمت راست صورتم ،زیر چشمم و گاهی درد بین دندونای فک راستم و حدود دوروز گوشم درد میکنه جرات دکتر رفتن هم ندارم
    معذرت میخام وقتی فین میکنم زیر چشمم و طرف راست بینیم درد میکنه
    بینیم رو هم حدود پانزده سال پیش عمل کردم گاهی که باد سرد میخوره بهم درد میگیره
    الان سردرد مداوم هم دارم
    ممکنه راهنماییم کنین چیکار کنم ؟
    خیلی خیلی ممنونم

    پاسخ
  • سلام من پیشونینم و چشمم درد میکنه دکتر عکس گرفتم گفت سینوزیت داری و دارو داد خیلی بهتر شدم ولی بازم یکم اذیت میکنه و کلافم کرده نزدیک 40روزه درگیرم. سه مرحله قرص داد دکتر کواموکسی و داکسی سایکلین و مترودینازول که اخرش احساس کردم مترودینازول اذیت میکنه نخوردم چیکار کنم؟

    دود عنبر النسا و کاسنی فایده داره؟

    پاسخ
  • سلام ،حدود یک هفته ای میشه که سردرد و گلودرد و اوایل تب هم داشتم ،دوماه پیشم همینطور بودم و دکتر رفتم و تست کروناهم انجام دادم منفی بود،قرص آزیترومایسین و اسپری بکلورین ک قبلا تجویز کرده بودن و استفاده کردم و بهتر شدم اثرشون ک ازبین میره بازم سردرد دارم ،یکی دوروزه که احساس سنگینی میکنم قسمت سر،آب دهنمم قورت میدم یکم درد ته گلوم حس میکنم .چیکار باید بکنم

    پاسخ
  • سلام من ۵ساله سینوزیت دارم توی این چند روز زیر باد کولر خوابیدم فعال شده الان نزدیک دوهفته میشه درد صورت و پیشانی برطرف شده ولی کیب بودن دماغم خوب نشده باید چیکار بکنم

    پاسخ
  • من مدتی است دردمندان شدی دارم پیش دندان پزشک که رفتم گفت مشکل ازون دام نیست .پیش دکتر عمومی رفتم گفت سینوزیت داری وگوش سمت چپ عفونت داره چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام، قوص آزيترومايسين ٥٠٠ ميلي گرم مصرف كنيد
      روز اول دوتا ستير روزها يك عدد
      همراه با قوص ايبوبروفن ٢٠٠ ميلي گرم هر ١٢ ساعت يك عدد تا ٧ روز
      و قوص تلفست هر ١٢ ساعت يك عدد تا ٧ روز

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من چند ساله دچار سنوزیت هستم بیماری زمینه ای سینوزیتم هم آلرژی هستش تمتمفصول سال دچار آلرژی هستم و دو سال پیش جراحی آندوسکوپی پولیپ و انحراف بینی انجام دادم البته اونموقع آبریزش شدید بینی داشتم اما کمتر عفونت سینوس داشتم اما بعد از عمل آندوسکوپی و تخلیه سینوس تمام ترشحات بینی و حلقم عفونی شد انواع آنتی بیوتیک ها و داروهای کورتون و ضد آلرژی رو هم مصرف کردم اسپری های تنفسی اما دریغ از یه سر سوزن بهبودی …..همیشه ترشحات عفونی زردرنگ و غلیظ بینی و سردرد های سینوزیتی دارم تازه بعد از عمل از دو سال پیش به داروهای مسکن غیر استروئیدی هم آلرژی پیدا کردم و بهم گفتن شما دچار بیماری هستین بنام سامتر که از آلرژی فصلی شروع میشه و به آلرژی به دارو ختم میشه و هیچ درمانی هم نداره و به سیستم دفاعی بدنت مربوط میشه در واقع گلبول های سفیدت همیشه درگیره …دیگه واقعا نمیدونم چیکار کنم تا زمانی که کوتون و آنتی بیوتیک همزمان مصرف کنم خوبم به محض اینکه قطع میکنم سینوسام شروع میکنه به عفونت سازی و دوباره سردرد و ترشحات غلیظ و گرفتگی بینی و سنگینی سر و فشار روی گردن و ….. شروع میشه لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام بله درست گفتن ربط به سيستم ايمني بدنتون داره، بايد مدام انتي بيوتيك مصرف كنيد

      پاسخ
  • سلام من محمد 22سال دارم نزدیک 2سال هست سینوزیت مزمن دارم امونمو بریده هر کار هم کردم اثری نداشته ,علاقه شدیدی به من داره ازم دل کنده نمیشه لطفا کمکم کنید با تشکر

    پاسخ
    • سلام بايد سي تي اسكن بگيريد و توسط متخصص گوش و حلق و بيني ويزيت شويد تا در مورد جراحي يا درمان دارويي نظر بدن

      پاسخ
  • سلام من الان یه هفته گلوم و گوشم شدید درده سفکسیم مصرف کردم انتی بیوتیک دوتا امپول دیگه دکتر نوشت برام ولی هنوز گوش و گلوم درده

    پاسخ
  • سلام
    من دوهفتس سوزش وخارش واژن دارم مایع بی رنگ غلیظ و گاهی سفید خارج میشه هنگام نزدیکی سوزشم خیلی بیشتره. البته

    پاسخ
  • باسلام و عرض ادب. من تقریبا ۱۴ ساله که مبتلا به سینوزیتم. باوجود مراجعه به دکتر عمومی در اون دوران و مصرف آموکسی کلاو ۶۲۵ و سفکسیم ۴۰۰ و بخور گرفتن و حتی زالودرمانی نتیجه مطلوبی نگرفتم حتی شبها هم موقع خواب پیشونیم رو می پوشونم چند سال پیش با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی و انجام سی تی اسکن و معالجه ایشون “حساسیت و گرفتگی بینی “ارزیابی شد و دو اسپری بینی و قرص سیتیریزین ۱۰ و فکسوفنادین ۱۲۰ تجویز کردن متاسفانه هر از گاهی با کار سنگین یا موقع درس خوندن هم دردم مداوم برمی گرده و اخیرا دو هفته هست که درد بالای چشمم به خصوص چشم چپ و کنارش، فک و دندان تا گردن بیشتر و ملتهب شده هر داروی مسکن و سفکسیم میخورم بر خلاف همیشه اثری نداره یه کم خوب میشه و روز بعد دوباره برمیگرده خیلی نگرانم با این وضعیت کرونا چه بکنم. اشتهام رو هم تو این مدت از دست دادم و احساس سیری میکنم تا به حال اینجوری نشده بودم.

    پاسخ
  • سلام .
    من مدت دو ویا سه سال میشود که سال یکبار دچار سردردی ،بی حالی ،سر گنسی ،و لرزش دست و پا میشوم .
    چی کار کنم ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص مغز و اعصاب ويزيت شويد
      ميخوره به ميگرن اما بايد ام ار اي هم بدهيد

      پاسخ
  • سلام الان دو هفته است سر درد شدید فقط پیشانیم و باد که به صورتم میخوره انگار مستقیم به مغزم باد میخوره و کلا گیج هستم یک دو بارم از حال رفتم راهنمای کنی ممنونم میشم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من هر از چند گاهی گوشام درد میکنه مخصوصا بعد از حمام و شنا ولی الن چند روزه که خیلی شدیده و سرم هم در میکنه در ضمن سینوزیت و آلرژی فصلی هم دارم به خاطر کرونا نمیتونم دکتر برم ممنون میشم راهنمایی کنید .

    پاسخ
  • سلام
    من دچار سردرد هنگام باد سرد خوردن، گرفتگی شدید بینی و سرفه های خلطی بودم که به پزشک مراجعه کردم و تشخیص دادن سینوزیته برام سفالکسیم ۴۰۰ هر ۲۴، قرص برم هگزین و اسپری نازونکس هر ۸ ساعت تجویز کردن
    الان دوره ی درمانم کامل شده ولی هنوز کامل خوب نشدم ،آبریزش بینی دارم و گوش هامم گرفتن و وقتی باد بهم میخوره سرم درد میگیره ولی ترشحات بینیم شفاف و سفیدن نیازه دوباره قرص مصرف کنم یا با مراقب خانگی درست میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه مجددا به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من حدود یکسالو نیمه درد دندون بصورت چرخشی بین دندان هام دارم ک هربار دندون پزشکی رفتم گفتن دندونات مشکلی نداره همچنین گوش و گلو و سر و قسمت گیجگاهم درد میکنه و ام ارای انجام دادم اونطور که خودم برگه ام ارای رو ترجمه کردم تو فک بالا سینوزیت مشاهده شده میخواستم بدونم الان بهتره به چه دکتری مراجعه کنم و چیکارکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید

      پاسخ
  • سلام من 3 ساله که سینوزیت دارم و تقریبا تمام داروهایی که پزشکان تجویز کرده بودند رو مصرف کردم ( آموکسی کلاو . مترونیدازول . مفنامیک اسید . سیتریزین) ولی خیلی موثر نبود الان درد تقریبا شدیدی در سینوس فکی دارم که باعث دندان درد و چشم درد میشود . سی تی اسکن هم انجام دادم که جواب آن این است left side nasal deviation & spur formation is seen … minimal mucosal thickening of right maxillary sinus seen و به جز این دو بقیه نرمال است . دندان قروچه شدیدی هم در سمت راست صورتم که درد میکرد داشتم که الان بهتر شده است . ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام
    من 10 روزی هست که دوباره سینوزیت من دوباره درگیرش هستم
    وسابقه سینوزیت داشتم
    بعد ده روز دیروز دوباره رفتم پیش متخصص داخلی البته و دارو به من داده
    واروها کو اموکسی کلاوو 625 و مونته لوکاست 10
    لوراتادین
    از و یک روز استفاده کردم
    ولی امروز رفتم تست کرونا دادم و متاسفانه تست هم مثبت اعلام شده
    ولی گفتن 8 روز پیش شما به کرونا مبتلا شدی
    میخواستم ببینم الان همین دارو ها رو باز استفاده کنم یا اینکه نه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید . سینوزیت شدید یا امکان داره باعث بشه
    خون در خلط همراه بشه؟
    ممنون میشم‌ راهنماییم کنید
    بنده چند روزه هر صبح بعد از بیدار شدن
    از گلوم تو خلط خون روشن میبینم
    که مقدارش خیلی کمه
    و نگرانم کرده

    پاسخ
    • سلام باه امكانش هست، اما به سن شما و مصرف سيگار هم بستگي دارد، اگر سيگار ميكشيد يا بيشتر از ٤٠ سال داريد بايد عكس قفسه سينه بگيريد و اين آزمايشات را انجام دهيد:
      Cbc.diff bun cr u/a

      پاسخ
  • سلام
    من به شدت به باد کولر یا هوای سرد حساس شده ام
    دچار چشم درد و سردرد شدید در حد دل دل کردن رگهای پیشونی و تهوع میشوم جدیدا فشار خونم هم بالا میره چطور درمان کنم.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      به متخصص قلب و عروق جهت بررسی از نظر فشار خون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من ده روز پیش گلو درد داشتم و بدن درد و عطسه پیشونیم هم درد میکرد آنتی بیوتیک خوردم با قرص سفیکسیم بعد از چند روز بهتر شدم ولی دیگه طعم غذآ رو متوجه نمیشدم و بوها رو متوجه نمبشدم
    حالا که ۱۰ روزگذشته طعم و متوجه میسم ولی بو رو هنوز متوجه نمیشم دو شبم هست یه مزه بد در دهانم حس میکنم….
    ترشحات سبز رنگ بینی هم دارم

    پاسخ
  • سلام من مدت ده روزه پیشانی ام درد میکنه العان گوشهام میخاره احساس سردی میکنم فک بالا درد میکنه دکتر به آموکسی کلاو وآموکسلین داده خوب نشدم دکتر بهم گفته سیونوزیت دارم لطفا راهنمایی کنید متشکرم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من یک ماه نیم هست بالا چشم پیشونیم سوز میزنه مور مور میشه درد میکنه با پشت سرم و گاهی یک طرف سرم مور مور میشه و بغل سرم درد میکنه موقع خواب پیشونیم یه طرف سرم خیلی مور مور میشه بینیم یه بویی میده چند تا متخصص گوش حلق بینی رفتم قرص ایترومایسین 250 کلداس 500 ناپروکسن 250 کو اموکسی کلاو625 نورتریپلین و اسپری موتومکس استفاده کردم خوب نشدم چکار کنم با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      با مشاوره از متخصص گوش و حلق و بینی جهت سی تی اسکن از سینوس ها اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام
    من دچار سردرد و گرفتگي و سنگيني در قسمت پيشاني هستم كه هميشه سال وجود داره. چند روز سردرد و گرفتگي سر دارم بعد خوب ميشه و دوباره چند روز ديگه برميگرده. هم در فصل سرما و هم گرما. قبلا استامينوفين كه ميخوردم براي يكي دو ماه اين حالت رو نداشتم ولي اخيرا استامينوفين فقط براي چند روز خوبه و دوباره اين شرايط برميگرده.
    علايم ديگري كه دارم اينه كه يكي از بيني هايم هميشه گرفته هست و شستشوي با سرم اب نمك هم بازش نميكنه حتي. كمي خلط گلو هم دارم ولي چركي نيست.

    پاسخ
    • سلام
      اسپری بینی بکلومتازون هر ۱۲ ساات دو پاف تا یک هفته استفاده کنید
      در صورت تکرار با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی جهت سی تی اسکن از سینوس ها اقدام کنید

      پاسخ
  • باسلام وخسته نباشید
    خانم دکتر بنده چندوقتی التهاب گوش داشتم و بعد درد بالای چشم.ب پزشک مراجعه کردم سی تی سر گرفتم .سینوزیت دارم و ی مقدار انحراف بینی.ب محض اینک یک باد سرد ب سرم بخوره گوشهام ملتهب و یردرد ابریزش مباد سراغم.الان هم باتوجه ب کرونا میترسم دکتر برم بنظر شما چکار کنم.التهاب گوش از سینوزیته؟ دکتر گفت انحراف کم داری و طولانی شدن سرما خوردگیت دلیلش همینه.بنظرتون عمل کنم؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    بنده چند سالی هست هر صبح که از خواب پا میشم بینیم کیپه و مدتی هست بخور میگیرم اوایل که بخور میگرفتم خیلی خوب بود اما اکنون مثل قبل شده
    باید چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      ببخشید حدودا ۴ ماه گرفتگی بینی دارم و صبحا که از خواب بیدار میشم خلط دارم و همچنین قفسه سینم درد میکنه. البته سابقه سینوزیت رو هم دارم .
      به قرص آموکسی کلاو انگار حساسیت دارم بیشتر از ۶عدد نمیتونم استفاده کنم چون که کلیه درد میگیرم…
      دو تا اسپری بینی هم استفاده کردم که اوضاع رو وخیم تر کرد.
      تا زمانی که انتی بیوتیک استفاده میکنم به نسبت خوب میشم و مجددا باز بر میگرده…
      فعلا دارم ازیترومایسین استفاده میکنم
      با وجود بیماری کرونا مراجعه به پزشک مشکل شده.
      لطفا راهنمایی بفرمائید.

      پاسخ
  • سلام به خدمت شما
    به مدت ۴ ماه میشه که از سینوزیت رنج میبرم. سه دوره دارو هم مصرف کردم لیکن چندان موثر نبود. لطف نموده یک رهنمایی بنمایین

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید بنده چند روزی ابریزش بینی وعطسه داشتم ولی با مصرف قرص سرما خوردگی کوریزان قطع شده حالا سردرد دارم پیشونی وکناره های بینیم درد میکنه ممکنه سینوزیت داشته باشم ؟

      پاسخ
  • سلام دکتر عزیز من از ۵ روز پیش سردرد دارم ودرد درد چشم چشها هم احساس میکنم و ترشحات پشت حلقی هم دارم از دیروز هم سرگیحه دارم و با تکون دادن سرم سرگیجهشروع میشه میخراستم بدونم مربوط به چی هست

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است دچار سینوزیت شده باشید
      جهت تشخیص قطعی به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ سال دارم و حدودچندماهی هست گه گاهی سرم به شدت درد میگیره اوایل در فصل زمستان دکترگفت به دلیل سرماهوااست ولی مدتیه دوباره سردردم شروع شده ودرد در بخش پیشونیم هست به نظر شما من باز دچارسینوسیت شدم یا بیماری دیگری دارم.

    پاسخ
    • سلام
      بدون معاینه و شرح حال کامل نمی توان تشخیص داد
      جهت راهنمایی بهتر از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام .دکتر عزیز…..من چند روز هست که داخل بینی درد میکنه سرم استفاده کردم وشبها با گوش پاکن ویتامین اد زدم کمی بهتر شده ولی عفونت داره ..درد وتب ندارم …ولی بوی عفونت وکمی ترشحات پشت حلق دارم .دست که روی بینی می زنم درد داره…لطفا راهنمایی بفرمایید …ممنونم

    پاسخ