درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت

درمان سینوزیت و روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
اشتراک گذاری 1014 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

متخصص گوش، پس از تشخیص نوع عفونت سینوسی، برای درمان سینوزیت اقدام می‌کند. او برای درمان سینوزیت حاد چرکی، درمان سینوزیت مزمن و درمان سینوزیت قارچی، رویکردهای درمانی متفاوتی را به‌کار می‌گیرد. تجویز انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی به نوع عفونت سینوسی بستگی دارد. چنانچه سینوزیت شما، ناشی از عفونت‌های باکتریایی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک، یک رویکرد درمانی موثر برای درمان قطعی سینوزیت به‌حساب می‌آید.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع روش‌های درمان سینوزیت پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب که تنها 6 دقیقه به زمان نیاز دارد، با انواع راه‌های درمان خانگی سینوزیت، درمان سینوزیت کودکان و درمان سینوزیت با داروهای گیاهی آشنا می‌شوید.

در نهایت، اگر سوال و ابهامی درباره درمان فوری سینوزیت و قوی‌ترین داروی سینوزیت دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به سوال‌های شما پاسخ خواهد داد.

درمان پزشکی سینوزیت

درمان فوری سینوزیت، به تشخیص متخصص گوش نیاز دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با روش‌های تشخیصی دقیق خود، می‌تواند نوع عفونت سینوسی را تشخیص دهد و درمان سینوزیت را متناسب با علت بیماری تجویز کند. دکتر گوش، برای درمان سینوزیت، موارد زیر را در نظر می‌گیرد:

  • سن بیمار
  • سلامت عمومی و سابقه پزشکی
  • علت و شدت بیماری
  • نحوه عملکرد بدن در برابر داروها و شیوه‌های درمان
  • ترجیحات بیمار
  • طول دوره بیماری

70 درصد افراد مبتلا به سینوزیت حاد بدون هیچ‌گونه دارویی، بهبود پیدا می‌کنند. اما گزینه‌های درمانی متفاوتی وجود دارد که می‌توانند دوره بهبودی را کوتاه‌تر کنند. در ادامه به این راهکارهای درمانی، مفصل‌تر می‌پردازیم.

متخصص گوش و حلق و بینی در حال معاینه و درمان سینوزیت

 درمان دارویی سینوزیت

سینوزیت یا عفونت سینوسی، به کمک درمان دارویی، می‌تواند بهبود پیدا کند. پزشک متخصص، با ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی، آندوسکوپی بینی و گاهی تصویربرداری، نوع درمان را مشخص می‌کند. همچنین انتخاب گزینه‌های درمان سینوزیت، به مدت‌زمان ظهور علائم و شدت آن‌ها بستگی دارد. برای مثال، اگر علائم شدید سینوزیت باکتریایی، پس از 10 روز بهبود نیافت، ممکن است دکتر متخصص، آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. این علائم، شامل تب، احساس درد یا حساسیت صورت و تورم اطراف چشم‌ها هستند.

هدف از درمان سینوزیت، تسکین درد، احساس ناراحتی و کسالت، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط است. در جدول زیر، به انواع راه‌های درمان سینوزیت، به کمک دارو، اشاره کرده‌ایم:

روش‌های پزشکی درمان سینوزیتنحوه اثرگذاری
کورتیکواستروئیدهای بینیکمک به پیشگیری و کاهش تورم سینوس‌ها
ضداحتقان‌هابه شکل قرص، محلول و اسپری برای تسکین علائم و افزایش تخلیه عفونت
مسکن‌هااستامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
داروهای ضدآلرژیآنتی‌هیستامین‌ها، برای سینوزیت‌های مرتبط به آلرژی
آنتاگونیست لوکوترینمانند مونته‌لوکاست، برای کاهش التهاب و کاهش واکنش‌های آلرژیک در مجاری تنفسی
آنتی‌بیوتیک‌هامانند آموکسی‌سیلین، داکسی‌سایکلین، لووفلوکساسین و سفیکسیم
ایمونوتراپیواکسن برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی

سینوزیت ویروسی، ممکن است خودبه‌خود برطرف شود. متخصص، در مرحله اول درمان سینوزیت، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک را تجویز نمی‌کند. در صورت ابتلا به سینوزیت مزمن، پزشک متخصص با تمرکز بر بیماری‌ زمینه‌ای، گزینه‌های درمانی را انتخاب می‌کند.

اگر گلودرد استرپتوکوکی دارید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید تا به سینوزیت باکتریایی تبدیل نشود.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای استنشاقی

جراحی

هنگامی که درمان با دارو‌ها با شکست مواجه شد، جراحی آندوسکوپی سینوس، یکی از گزینه‌های درمان سینوزیت است. اگر قصد انجام عمل جراحی سینوس دارید، حتما عوامل مرتبط با شرایط پزشکی خود را در نظر بگیرید. این تصمیم، می‌تواند تصمیم سخت و پیچیده‌ای باشد؛ حتما با دکتر گوش خود مشورت کنید.

این جراحی، تحت بیهوشی عمومی، انجام می‌شود. جراحی سینوس، درمان فوری سینوزیت نیست. چراکه اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی سینوس قرار می‌گیرند، همچنان به درمان‌های پزشکی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت نیاز دارند.

درمان قطعی سینوزیت با استفاده از جراحی

درمان سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن، التهاب طولانی‌مدت سینوس‌ها است. این عارضه ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد. پولیپ بینی، تومورهای بینی، انحراف تیغه و شکستگی‌های بینی، با ممانعت از تخلیه عفونت‌های سینوسی، منجر به سینوزیت مزمن می‌شوند. همچنین افرادی با مجاری بینی باریک، مبتلا به آسم، آلرژی، فیبروز کیستیک و اختلالات سیستم ایمنی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن قرار دارند.

درمان سینوزیت مزمن، بر کنترل یا کاهش التهاب تمرکز دارد. چراکه، بیشتر سینوزیت‌های مزمن، زمانی اتفاق می‌افتد که عاملی، سینوس‌های فرد را تحریک کند. این درمان‌ها، بسته به شرایط فرد متفاوت هستند. دکتر متخصص، گزینه‌های درمانی زیر را پیش روی بیمار قرار می‌دهد:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزونید، مومتازون و بکلومتازون
  • واکسن یا قرص‌های کورتیکواستروئیدی؛ مانند پردنیزون، با هدف بهبود سینوزیت شدید در کوتاه‌مدت، به‌ویژه برای مبتلایان به پولیپ بینی
  • داروهای آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها برای کاهش علائم سینوزیت‌های ناشی از آلرژی
  • قرص‌های خوراکی برای مدیریت درد؛ مانند استامینوفن (تاینالون) و ایبوپروفن (ادویل)
  • درمان حساسیت‌زدایی به آسپرین؛ افزایش دوز مصرفی آسپرین (تحت نظر پزشک) با هدف افزایش توانایی مصرف، ویژه افراد حساس به آسپرین
  • درمان پولیپ بینی؛ کاهش اندازه پولیپ بینی و کاهش گرفتگی بینی با تزریق دوپیلوماب، اومالیزوماب و مپولیزوماب
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای درمان سینوزیت باکتریایی
  • ایمونوتراپی؛ تزریق واکسن آلرژی برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی
  • درمان با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال؛ برای درمان سینوزیت مزمن ناشی از پولیپ بینی، درصورت عدم پاسخ به سایر درمان‌ها
  • جراحی آندوسکوپی سینوس؛ برداشتن بافت یا پولیپ از داخل بینی با یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر، دوربین متصل به آندوسکوپ و ابزارهای برش کوچک
  • جراحی آندوسکوپی؛ با هدف اصلاح انحراف تیغه بینی
  • سینوپلاستی با بالن؛ با هدف باز کردن حفره‌های سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود علائم سینوزیت مزمن می‌شود؛ اما بیمار، پس از جراحی، با هدف اثربخشی درمان سینوزیت و جلوگیری از بازگشت بیماری، به ادامه درمان دارویی نیاز دارد.

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود درمان سینوزیت مزمن می‌شود

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

درمان سینوزیت حاد

سینوزیت حاد، یک التهاب رایج ویروسی است که اغلب در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود. این عارضه، التهاب کوتاه‌مدت غشاهایی است که بینی و سینوس‌های اطراف آن را پوشانده است. این اتفاق، توانایی فرد برای تخلیه مخاط از بینی و سینوس‌ها را مختل می‌کند. گرفتگی بینی و احساس فشار در نواحی استخوان گونه، پیشانی و نزدیک چشم، شایع‌ترین علائم سینوزیت حاد هستند. این علائم، پس از 10 روز از بین می‌روند؛ اما گاهی می‌تواند تا 4 هفته طول بکشد.

در بیشتر موارد، سینوزیت حاد، خودبه‌خود بهبود می‌یابد. اما به کمک روش‌های مختلف پزشکی، می‌توان فرایند کنترل و درمان سینوزیت حاد را سرعت بخشید. در این بخش، به معرفی روش‌های پزشکی درمان سینوزیت حاد پرداخته‌ایم:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون و بکلومتازون برای کاهش التهاب سینوس‌ها
  • ضداحتقان‌ها؛ به شکل قرص، محلول و اسپری‌های بینی (این داروها فقط برای چندروز باید مصرف شوند؛ درغیراین‌صورت، فرد به احتقان برگشتی دچار می‌شود.)
  • داروهای درمان آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها، برای کاهش علائم آلرژی در سینوزیت‌های حاد ناشی از آلرژی
  • داروهای مسکن؛ مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
  • ایمونوتراپی؛ برای درمان سینوزیت حاد ناشی از آلرژی

سینوزیت حاد، از ویروس‌ها نشات می‌گیرد؛ به‌همین‌خاطر، آنتی‌بیوتیک‌ها قادر به درمان این نوع سینوزیت نیستند. درصورتی‌که، علائم شدیدتر و دوران بیماری، طولانی‌تر شد، پزشک با توجه به شرایط بیمار، باید آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. با آگاهی از اینکه تخصص گوش و حلق و بینی چیست برای درمان قطعی سینوزیت، باید به متخصص گوش مراجعه کنید.

درمان خانگی سینوزیت

برای درمان سینوزیت یا عفونت سینوسی، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اما با درمان خانگی سینوزیت می‌توانید تاحدودی علائم این عارضه را بهبود دهید. در این بخش، به معرفی روش‌های طبیعی و خانگی درمان سینوزیت پرداخته‌ایم:

  • نوشیدن زیاد مایعات؛ آبرسانی، به بدن کمک می‌کند با عفونت‌ها مبارزه کند. همچنین استحکام پوست و غشاهای مخاطی داخل سینوس‌ها به کمک آبرسانی، باعث بهبود علائم و جلوگیری از عفونت بیشتر می‌شود.
  • استراحت کافی؛ بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض 2 تا 3 هفته برطرف می‌شوند. مهم است که در این مدت، فرصت کافی برای مبارزه با عفونت، به بدن داده شود. استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین، روند بهبود را سرعت می‌بخشد.
  • شستشوی بینی با آب‌نمک؛ شستشوی بینی با آب‌نمک، به‌عنوان یکی از موثرترین روش‌های درمان خانگی سینوزیت، باعث رفع موقت احتقان بینی، کاهش التهاب و تخلیه مخاط از سینوس‌ها می‌شود.

برای این کار، محلول آب‌نمک را به کمک یک ظرف نتی، بطری فشاری یا سرنگ، درون حفره بینی ریخته تا از حفره دیگر بینی خارج شود. این عمل را برای حفره دیگر بینی تکرار کنید. مرطوب نگه داشتن مجرای بینی با آب‌نمک، باعث کاهش فشار سینوس می‌شود.

  • استنشاق بخار؛ یک ظرف را با آب داغ پر کنید و صورت خود را بالای آن قرار دهید. با یک حوله، سر خود را بپوشانید و عمیق نفس بکشید. تنفس بخار، مرطوب شدن مجرای بینی، رفع احتقان و کاهش فشار سینوسی را به دنبال دارد.

استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس یا اسطوخودوس در آب داغ، باعث افزایش فواید تسکین‌دهنده درمان سینوزیت با بخور می‌شود.

  • کمپرس گرم؛ استفاده از این روش درمان سینوزیت، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. یک حوله تمیز را در آب گرم قرار دهید. آب اضافی را از حوله‌ها خارج کرده و کمپرس گرم را در نواحی سینوسی صورت خود بگذارید. این روش درمان خانگی سینوزیت، باعث تخلیه سینوس و تسکین درد می‌شود.
  • حفظ رطوبت سینوس‌ها؛ استفاده از دستگاه بخور آب سرد، در طول شب می‌تواند به رفع گرفتگی بینی منجر شود. مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها، برای کاهش فشار و تسکین درد بسیار موثر است.

درمان خانگی سینوزیت، گاهی به صورت موقت، علائم این بیماری را بهبود می‌بخشد. برای دریافت درمان و مراقبت‌های جامع و قطعی، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. او با تشخیص علت زمینه‌ای عفونت سینوس، راهکارهایی با اثربخشی بلندمدت برای درمان سینوزیت ارائه می‌دهد. درمان خانگی سینوزیت، مکمل درمان پزشکی این بیماری است.

درمان خانگی سینوزیت با استفاده از بخور

درمان سینوزیت در طب سنتی

هیچ درمان جایگزینی برای درمان قطعی سینوزیت، به اثبات نرسیده است. اما در طب سنتی، روش‌های مکملی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد. در ادامه، به معرفی برخی از روش‌های درمان سینوزیت در طب سنتی پرداخته‌ایم:

  • بخور گیاهی؛ بخور قطره اکالیپتوس یا منتول در آب گرم، باعث نرم شدن ترشحات سینوسی، تخلیه راحت‌تر آن‌ها و بازشدن انسداد سینوس‌ها می‌شود.
  • ماساژ با روغن‌های گیاهی؛ ماساژ با روغن سیاه‌دانه در نواحی سینوسی، تسکین درد و تخلیه آسان‌تر ترشحات سینوسی را به دنبال دارد.
  • بوییدن گیاه کندش؛ بیمار با بوییدن این گیاه، دچار عطسه‌های مکرر می‌شود و این عطسه‌ها به باز شدن مجاری بینی و خروج ترشحات سینوسی کمک می‌کند.
  • مصرف داروهای گیاهی؛ گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه و بابونه در درمان سینوزیت و بهبود علائم آن نقش دارند.
  • طب سوزنی؛ درمان سینوزیت با طب سوزنی، می‌تواند برای کاهش التهابات و عفونت‌های سینوسی تاحدودی کمک‌کننده باشد.

احتمالا شما هم با پیشنهادهایی همچون درمان سینوزیت با پیاز، درمان سینوزیت با سیر و درمان سینوزیت با عنبرنسا به‌عنوان قوی‌ترین داروی سینوزیت مواجه شده‌اید. هیچ‌کدام از این روش‌های درمان‌ سینوزیت در خانه، روشی برای درمان قطعی سینوزیت نیستند. شما در کنار درمان‌های پزشکی، می‌توانید به‌عنوان درمان مکمل از این روش‌ها استفاده کنید.

درمان سینوزیت با طب سوزنی

درمان سینوزیت کودکان

انسداد سینوس‌ها با ترشح در کودکان، باعث رشد باکتری‌ها می‌شود. رشد باکتری‌ها، عفونت سینوسی یا سینوزیت در کودکان را به دنبال دارد. شایع‌ترین این باکتری‌ها در کودکان، استرپتوکوک پنومونی است.

طبق بررسی‌های منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NIH)،

از بین 100 کودک مبتلا به سینوزیت، استرپتوکوک پنومونیه (6/45 درصد) و هموفیلیس آنفلوانزا (6/24 درصد) بیشترین پاتوژن های جدا شده را تشکیل دادند.

درمان سینوزیت کودکان، به سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، نحوه واکنش کودک به داروها و روندهای درمان بستگی دارد. در ادامه، به رایج‌ترین روش‌های درمان سینوزیت کودکان پرداخته‌ایم:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای سینوزیت‌های باکتریایی، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اگر بعد از 3 تا 5 روز، علائم کودک بهبود نیافت، پزشک آنتی‌بیوتیک دیگری تجویز می‌کند.
  • اسپرس‌های ضداحتقان؛ اسپری‌هایی مانند سودوافدرین برای رفع گرفتگی بینی کودکان کارآمد است.
  • داروهای آلرژی؛ برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی، آنتی‌هیستامین‌ها باعث کاهش التهاب و تورم می‌شوند.
  • داروهای کورتیکواستروئید؛ به شکل قطره یا اسپری برای توقف التهاب تجویز می‌شود.
  • داروهای تسکین درد؛ مسکن‌هایی مانند استامینوفن، پاراستامول یا ایبوپروفن در دوزهای توصیه‌شده، برای کاهش درد در کودکان موثر هستند.

درصورتی‌که کودک، به سینوزیت مزمن یا مکرر مبتلا شد یا پس از جراحی بهبود نیافت، حتما باید توسط یک متخصص آلرژی، معاینه شود.

درمان سینوزیت کودکان با استفاده از اسپرس‌های ضداحتقان

درمان سردرد سینوسی

سردرد سینوسی، یکی از علائم سینوزیت است. در سردرد سینوسی، در نواحی مختلف صورت مانند پشت چشم‌ها، استخوان‌های گونه، پیشانی و پل بینی، احساس درد مداوم و مبهم وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت، با حرکت ناگهانی سر و خم شدن به سمت پایین، درد بیشتر و بدتری را تجربه می‌کند. معمولا، سردردهای سینوسی، پس از پایان عفونت سینوس‌ها، از بین می‌روند.

روش‌های درمان سردردهای سینوسی، غالبا شامل همان راهکارهای درمان سینوزیت می‌شوند. در ادامه، به اثربخش‌ترین روش‌های درمان سردردهای سینوسی اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای تسکین‌دهنده درد؛ همچون استامینوفن، تایلانول، ناپروکسن و ایبوپروفن (ادویل)
  • تریپتان‌ها؛ تاثیرگذاری با مسدود کردن مسیرهای درد در مغز
  • ارگوتامین‌ها؛ مناسب برای سردردهای مقاوم به درمان بیش از 72 ساعت
  • داروهای ضداحتقان؛ کاهش فشار و درد در نواحی سینوس‌ها
  • کورتیکواستروئیدها؛ برای کاهش التهاب

برای درمان سردردهای سینوسی، ابتدا باید سینوزیت درمان شود. اما با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید فشار و درد سینوسی را کاهش دهید. اگر سردرهای سینوسی، شدیدتر یا ادامه‌دار شد، ممکن است به آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن نیاز داشته باشید. پس در اولین فرصت باید به دکتر مراجعه کنید. پس لازم است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را بیابید. شما ساکن هر شهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان گوش شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن بندرعباس یا هر شهر دیگری هستید، می‌توانید با یافتن دکتر گوش بندرعباس یا دکتر گوش شهرهای دیگر، برای دریافت ارزیابی‌ها و مراقبت‌های پزشکی تخصصی‌تر از این متخصص نوبت دریافت کنید.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده درد

آیا برای درمان سینوزیت، باید به دکتر مراجعه کرد؟

تشخیص نوع عفونت‌های سینوسی، در اثربخشی روند درمان سینوزیت بسیار اهمیت دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با آگاهی از تفاوت سینوزیت حاد و مزمن، برای درمان سینوزیت حاد، روش درمانی متفاوتی نسبت به درمان سینوزیت مزمن توصیه خواهد کرد. به‌همین‌خاطر، مراجعه به دکتر گوش می‌تواند به درمان فوری سینوزیت شما کمک کند.

درمان خانگی سینوزیت، تنها می‌تواند به عنوان درمان مکمل در کنار انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی، در بهبود علائم سینوزیت تاثیرگذار باشد.

اگر درباره درمان سینوزیت به‌ویژه درمان سینوزیت کودکان، به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر گوش در سایت دکتردکتر استفاده کنید. وارد سایت دکتردکتر شوید و متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را جستجو کنید. با فعال کردن فیلتر بیشترین امتیاز، بهترین دکترهای شهر برای شما به نمایش درمی‌آیند. با ورود به پروفایل متخصص گوش مورد نظر خود، می‌توانید نوبت خود را ثبت کنید.

منابع:

nhs.uk

health.harvard.edu

detroitsinuscenter.com

سوالات متداول درمان سینوزیت

خیر. بسیاری از عفونت‌های سینوسی منشا ویروسی دارند و آنتی‌بیوتیک‌ها بر عوامل ویروس‌ کارساز نیستند.

روش‌هایی مانند ماساژدرمانی می‌توانند به‌عنوان یک درمان مکمل برای بهبود علائم سینوزیت استفاده شوند. اما به‌عنوان یک درمان جایگزین، موثر نیستند.

استرس همراه با تضعیف سیستم ایمنی، می‌تواند سرماخوردگی را برای شما در پی داشته باشد. سرماخوردگی باعث عفونت، التهاب‌های سینوسی و درنهایت سینوزیت می‌شود.

بله استحمام با آب داغ یا گرم و تنفس بخار گرم، باعث نرم شدن ترشحات و خروج آن‌ها می‌شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,014 دیدگاه در “درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
  • سلام خسته نباشین
    من حدود سه ماهی هست که بینیم کیپ شده و تنفسم مختل شده و چند روزی هست که سردرد دارم و همچنین سابقه بیماری سینوزیت هم دارم ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
    • سلام
      آیا ترشحات خلطی زرد رنگ یا سبز رنگ از بینی دارید؟؟
      فعلا از اسپری بینی بکلومتازون هر 12 ساعت دو پاف داخل بینی استفاده کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید
    من چند وقت پیش ب علت باد کولر شدید مریض شدم و گوشام چرک کردن.الان بعد یک ماه شبا نزدیک صب به علت گرفتگی گوش و درد گوش از خواب پا میشم انگار ک گوشام هوا میکشن و همیشه مجبورم با پتو بپوشنمش. حساسیت هم دارم و با خارش گوش خارش بینی و آبریزش بینی همراه هس.مایع بینیم بی رنگه ولی بعد خارش شدید و عطسه همراه مایه سفید رنگ و کمی خونه لخته شدس. می خواستم بدونم سینوزیت دارم یا عوارض همون باد کلره فعلا
    دستتون درد نکنه

    پاسخ
  • باسلام و خسته نباشید من 33سالمه وچند سال پیش انحراف بینی وزیبایی جراحی کردم و از اون به بعد تنفس برام مشکل شده فقط یک یا دو ساعت در روز مشکل تنفسی ندارم شبا خیلی اذیت میشم و مخاط داخل بینی زیاد دارم که زندگی برام سخت شده چند بار پیش متخصص رفتم اما موقت بوده حس بویایی اصلا ندارم خواهش میکنم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اسپری بکلومتازون بینی هر 12 ساعت دو پاف استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام. خانم 27ساله هستم حدود 5ساله که تقریبا هر روز مریضم بینیم همیشه کیپه انحراف هم دارم. همیشه ابریزش بینی دارم گوشام میخاره و احساس قلقلک دارم توی گوشام. لوزه هام حفره دارن ومتورم هستن وهمینطور تو قسمت پیشانی احساس خارش دارم احساس میکنم چیزی زیر پوستش هست. خیلی عطسه میکنم اگه تو صورتم فوت کنن بینیم میسوزه وعطسم میگیره. لطفا کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من الان یک هفته هستش علایم سرماخوردگی دارم از 6 ماه پیش گاها بینی ام کیپ میشد که به مورر زمان تو یه روز برطرف میشد اما الان یک هفتست که بینی کلا گرفته وحس بویایی و چشایی ام از دست دادم روز اول تب خفیفی داشتم که برطرف شد و دیروز یکم سرفه کردم که اونم با خالی کردن ترشحات بینی دیگه تکرار نشده دکترم گفته عفونت سینوسی هستش اموکسی کلاو و شربت دکسترموراتان دادن که مصرف کنم ولی من ترس اینو دارم که نکنه کرونا باشه هرچند الان 4 روزه تو یه اتاق خوذمو قرنطینه کردم رفتن حس چشایی و بویایی خیلی ترسوندتم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      طبق دستور پزشک داروها را مصرف کنید و در قرنطینه باشید
      اگر پس از یک هفته بهبودی حاصل نشد می توانید جهت تست کوید 19 اقدام کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید من چند سال که سینوزیت دارم بعضی مواقع عود میکنه ولی باز با دارو رفع میشه همیشه سردرد دارم زیر چشمام پف میکنه اگه گریه کردم تا چند ساعت آبریزش بینی دارم الان نزدیک دو ماه دوتا گوشام کیپ شده آیا با سینوزیتم مرتبط کیپی گوشم یا خیر

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشید آیا سینوزیت حاد یا مزمن در طولانی مدت میتونه گوشها را کیپ کنه ؟تقریبا نزدیک دو ماه گوشام هر دو کیپ شده مث حالتی که سرما خورده باشم و گوشام کیپ بشه میخوام بدونم دلیلش سینوزیت هست یا نه

    پاسخ
    • سلام بله چون تعادل هوا بين دو سمت شيپور استاشو مختل ميكنه

      پاسخ
      • سلام من دوهفته هست که جلوی سرم درد میکنه ترشهات پشت حلق وسرگیجه شدید دارم باید چکارکنم دکتررهم رفتم خوب نشدم

  • با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اساتید پزشکی
    بنده ۳۰ سالمه…حدود سه چهار ساله اصلا بدنم باهام را نمیاد…همیشه یه طرف بینی م گرفته س….خعلی اذیتم می کنه…البته گلو درد و سرفه اینا ندارم…از پشته بینی م همیشه خلط میاد دهنم….بدنم همیشه سست و کسله…کل اعضای بدنم درد می‌کنه…بخصوص مفصل هام و بندهای مفصلم…صبا هم ک از خاب پا میشم پهلوهام درد دارن…ولی بلن ک میشم دگ دردی حس نمیکنم…۱۰؛۱۵ بار دکتر رفتم…آزمایش و فلان…گفتن سالمه سالمی…موندم چیکار کنم …. دیکلوفناک دارم مصرف میکنم بخاطر سستی و بدن درد…ممنون میشم راهنمایی کنین…چون واقعا دارم اذیت میشم…بدن درد…خلط بینی..سستی…بعضن سر درد..اذیتم میکنن

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی اگر معاینات و آزمایش های شما نرمال بوده جای نگرانی نیست
      ممکن است خستگی و کسالت شما منشا روحی روانی داشته باشد
      مراجعه به روانپزشک می تواند مفید باشد

      پاسخ
  • سلام دکتر عزیز، خسته نباشید. من متاسفانه حدود دو ماه یا بیشتر به صورت مقطعی حس بویایی و چشاییم غیر فعال میشه به طوریکه حتی ذره ای طعم و بو نمیفهممو چون میگم مقطعی بخاطر اینکه گاهی خیلی کم مزه و بو رو احساس میکنم، تازگی ها مشکل عجیب تری پیش اومده برام و اون اینکه هر چی میخورم و بو میکنم فک میکنم شوید هست، البته هیچ یک از علائم کرونا رو هم ندارم چون شنیدم از دست دادن چشایی و بویایی از علائم کرونا هست.
    ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      چون مدت نسبتا زیادی است که حس بویایی و چشایی شما مختل شده است بهتر است جهت بررسی و تست از نظر کوید19 به متخصص عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام و احترام
    من33سالمه و6سال پیش عمل انحراف بینی انجام دادم بعد از اون همیشه یکی از سوراخ های بینیم کیپه.در کل روز شاید حدود 1یا 2 ساعت مشکل ندارم ترشح خشک بینی زیاد دارم و به سختی نفس میکشم حس بویایی اصلا ندارم خیلی دکتر رفتم اما نتیجه ش موقت بوده فقط یه بار با یه آمپول به مدت یک ماه حس بویایی و کیپ شدنش برگشت که اونم موقت بود.تشکر میکنم پاسخم بدید زندگی برام سخت شده.

    پاسخ
    • سلام
      لطفا از مشاوره تلفنی دکتر دکتر برای ارتباط با متخصص گوش و حلق و بینی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من چندین ماهه که از بینی ام ترشح سبز رنگ دارم و بینی ام کاملا کیپ هست و موقع خواب احساس تنگی نفس دارم و روی صورتمم اکثر اوقات جوش های چرکی میزند چندین مرتبه انتی بیوتیک هم به دستور پزشک مصرف کردم ولی فایده ای
    نداشته ممنونم اگه راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید . من یه مدتی حدود شش هفت ماه احساس ناخوشایند سنگینی تو فک و اخر لثه‌هام میکردم . الان یک ماهه تبدیل به درد شده تو قسمت گوش چپم چشم چپم نزدیک گیج‌گاه چپم تا بالای گوشم . درد ۲۴ ساعتست ، ناگفته نماند که من دندونای عقلمم فشار آوردن به ریشه‌های بغلیشون . آیا امکان داره درد بخاطر به وجود اومدن سینوزیت باشه یا بخاطر فشار دندونای عقلمه ؟ احساس سنگینی و درد و گیجی خیلی بدی دارم تو سمت چپ سرم

    پاسخ
    • سلام ممكنه عفونت گوش مياني يا دندان عقل باشه بنظرم اول بريد داندپزشك شمارو ويزيت كنن اگه نرمال بود همه چي گوش مياني بايد معاينه شه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مردی 33 ساله هستم که دخانیات مصرف نمی کنم، و مشکلی بابت سردرد یا سینوس نداشتم اما اخیرا برای ایمپلنت دندان به توصیه دندانپزشکم عکس CBCT گرفتم و پزشک معالج پس از مشاهده، جهت توصیه کردن به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنم و انجام ایمپلنت را منوط به درمان سینوزیت کردن
    از آنجا که هیچ علامتی ندارم ممکنه پزشک اشتباه کرده باشن ؟

    پاسخ
    • سلام خيلي بعيده

      پاسخ
  • سلام.من تقریبا ازسه ماه و نیم پیش ک کرونا مبتلا شدم خلط پشت حلق دارم به همراه روزی یکی دوربار شاید تک سرفه-وقتی خلط بیشتر میشه سرفه یه کم بیشتر میشه-گلودرد و سردرد و یا تخلیه خلط ندارم-چیکار کنم این خلط پشت حلق واقعا اذیت کننده است و گاهی ک بیشتر میشه احساس گرفتگی صدا هم دارم

    پاسخ
  • سلام.من تقریبا سه ماه و نیم پیش کرونا مبتلا شدم و از همون زمان خلط پشت حلق رو دارم-گاهی تک سرفه دارم و زمانی ک خلط بیشتر میشه یه کم سرفه هم بیشتر میشه-هیچ گلودرد و سردردی و یا تخلیه خلط هم ندارم-چیکار کنم که این مساله برطرف بشه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من 31سال سن دارم که از بچگی حساسیت فصلی داشتم اما چند سالی هست که کلا حساسیتم باهام همراهه و خیلی عطسه و ابریزش بینی دارم و همیشه بینیم کیپه و حس بویاییمو از دست دادم حتی بعضی مواقع زبونمم بی حس میشه . حتی با یه باد کوچیک و کم ابریزش بینی دارم و یه طرف سرم و چشمم درد عجیبی داره مثل اینکه این درد با تکون دادن سرم ،جابجا میشه
    یه مدت قرص سیتریزین میخورم اما دیگه فایده نداره
    دکتر هم رفتم گفتن پلیپ بینیتون در حد عمل نیست شما حساسیت دارین اما من حس میکنم سینوزیت هام درگیر شدن

    پاسخ
  • سلام من ۳ساله که با سنوزیت درگیر هستم دوبار رفتم دکتر دارو خوردم تمام موارد رو امتحان کردم اما هیچ نتیجه ای نگرفتم آیا الان نیاز به عمل داره یانه ؟

    پاسخ
    • سلام اگه نميتونيد باهاش كنار بيايد بله بايد عمل شيد يا اگر به درمان دارويي مقاوم هستيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من حدودا یک سال میشه که سینوزیت دارم و خیلی اذیتم میکنه
    احساس خستگی دارم و عقب چشمان ام درد داره
    هیچ داروی مصرف نکردم در این وضعیت کرونایی هنوز دکتر نرفتم

    شما چی پشنهاد دارین،؟؟

    پاسخ
  • سلاممن 36سالمه از بچگی سینوزیت دارم الان مدتیه خون خشکیده تو بینیم جمع میشه کمی احساس تنگی نفس دارم تو روستا فقط دکتر عمومیه دسترسی به متخصص برام مشکله لطفا بگید چه دارویی مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام قوص سيتريزين هر شب يكي همراه با شستشو منظم با اسپري سديم كلرايد داشته باشين

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من الان نزدیک به یک ماهه که علائم سرماخوردگی رو دارم مثل آبریزش بینی شدید و عطسه.البته سرفه یا اصلا ندارم یا یکی دوبار در روز…امروز چشمم درد میکنه و ابریزش بینی ام یه ذره بیشتر شده…چند بار دیگه هم اینطوری شده ام…البته من قبلا انحراف بینی داشتم که عمل کردم و دکتر بهم میگفت جساسیت فصلی…من سینوزیت دارم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه چند ماه که بینی هام بستن و گلو درد دارم ب همراه درد پیشانی و پشت چشم تست دادم کرونام منفی شد با بخور دادن گلو دردم برطرف شد ولی بقیه شون هنوز هست تازگیا فک درد شدید هم پیدا کردم تو رو خدا راهنماییم کنین

    پاسخ
  • سلام من تقریبا 1ساله سینوزیت دارم تقریبا 10روز پیش با گلودرد و بدن درد به دکتررفتم دوروز بعد همه علائم خوب شد اما همچنان سرفه میکنم حس میکنم راه گلوم بسته ست اصلا هم درد نداره حتی خلط هم نیست علتش چی میتونه باشه؟؟دکتر به من سفیکسیم،شربت broncold,قرصBioBIS,کلرفنیرامین دادن!تو این 10روز هروقت ازحموم اومدم یکم ابریزش داشتم

    پاسخ
  • سلام‌زهرا استن بیست و یک ساله تقریبا شش سال زیادتر سینوزیت دارم زیاد پیش داکتر رفتم هج خب نمشم راه حلش پیست

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص گوش و حلق و بيني بررسي شويد تا از نظر سينوزيت مزمن چكتون كنن و سي تي اسكن بديد

      پاسخ
  • سلام من 1 ساله دچار سینوزیت شدم دوهفته پیش با گلودرد و خلط و بدن درد و سردرد به دکترمراجعه کردم دوروز بعدش همه علائم خوب شد ولی همچنان سرفه میکنم مثل وقتی که انگار اب میپره تو گلو نمیدونم چیکارکنم اصلا هم گلو درد ندارم علتش چی میتونه باشه

    پاسخ
  • سلام.علی۳۸سالمه.از بچگی سینوزیت دارم.هیچ دارویی منو درمان نکرد.الان چند ساله که وقتی میگیرم چشمان سیاهی می ره وفقط جلومو میبینم.لطفا کمک

    پاسخ
    • سلام
      شما باید سی تی اسکن از سینوس ها جهت بررسی سینوزیت مزمن انجام بدین
      اگر سینوزیت مزمن مطرح باشه نیاز به جراحی آندوسکوپیک سینوس هاست
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من پسری ۲۲ساله هستم من اسید معدم بالا هست اندسکوپی کردم و الان حدود ۴ماه هست سردرد میگیرم الان چند روزه که سردرد شدید میگرم که تمام صورتم درد میگیره بعدم موتور سوار هستم ولی موتور می رم سرکار

    پاسخ
    • سلام
      اگه سردرد پیشانی و گونه دارین، خلط پشت حلق ، کیپی بینی و احساس پری صورت دارید سینوزیت مطرحه

      پاسخ
  • سلام من دوماه پیش کرونا گرفتم حس بویاییم و از دست دادم به مدت ۲هفته بعد که برگشت ۱ ماه بعد به مدت ۴،۵ روز نفس تنگی داشتم که خوب شد فهمیدم علائم کروناست…الان ۶،۷روزه احساس میکنم یه چیزی شبیه به قرص در گلوم گیر کرده و چند دقیقه یک بار احساس میکنم از این چیزی که در گلومه بو فاضلاب تولید میکنه که خیلی ازاردهنده است و هرغذایی میخورم همون بوفاضلابه میده همش هم همون یه نوع بو هست امکان داره از علائم کرونا باشه؟؟ یا مشکل چیز دیگست تجویزی دارید؟

    پاسخ
    • سلام امتي بادي كرونا دو ماه در بدن ست احتما اينكه اينم الان كرونا باشه هست
      بهتره توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام من پسر۲۱ساله هستم الان دوسال سینوزیت دارم بعد دکتر رفتم سینوس سمت چپمم کیست عفونی داره بعد باد میخوره بهم یکم ابریزش میگیرم دکترم رفتم گفت این سری عود کرد باید جراحی سینوس کنی خالی بشه کیست نظرشماچیه آنتی بیوتیک با چنتا اسپری استفاده کردم قطع شده چن روز بعد دوباره شروع شده

    پاسخ
  • سلام بر دکتر عزیز ،بنده جوانی ۳۳ هستم در سال ۸۵ عمل پلیپ کردم و متاسفانه در حال حاضر بدتر شده که احساس خلط ژله ای در پشت حلق میکنم و همیشه همراهم هست ولی در محیط خشک انگار این مشکل را ندارم و بسیار اذیت هستم صبح ها بعد از بیدار شدن باد کولر بهم بخوره ابریزش بسیار شدید دارم با تشکر از شما

    پاسخ
    • خانم دکتر سلام مجدد مشکل من
      1) احساس میکنم یه خلط چسبنده تو گلومه که به زور کنده میشه مجددا به شرایط قبل بر میگرده
      2) وقتی نوک بینیم رو به سمت راست کج میکنم نفس کشیدم راحته و یا به حالت ریکاوری دراز میکشم
      3) پزشک نمیرم چن روز پیش همین شرایط رو براش توضیح دادم متاسفانه بدون هیچ معاینه ای گفتش شرایط اولیه کرونا رو داری گفتم یه ساله درگیرش هستم قبلش که کرونا نبود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من سینوزیت دارم، سردرد و .. ندارم فقط تنها چیزی که منو اذیت میکنه ترشحات زرد پشت حلق زیاد هست با چه دارویی خشک میشه؟
    آموکسی کلاو به تنهایی و آموکسی سیلین به تنهایی مصرف کردم، جواب نمیده
    اگه ممکنه راهنماییم کنید.

    پاسخ
  • با سلام من 39 سال دارم و دو طرف بینی ام درد میکنه و بعضی وقتها هم گلو درد دارم و درون بینی ام هم احساس سوزش دارم در این چند مدت آموکسی سیلین ۵۰۰، آزیترومایسین ۵۰۰، ناپروکسن ۲۵۰،کدیمال،سرماخوردگی بزرگسالان ، لتیزین و شربت دیفن هیدرامین هم مصرف کردم و بخور هم انجام دادم یه مدت بهتر میشم بعد دوباره دردها بر میگردن

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به مزمن شدن علایمتون و عدم پاسخ به درمان دارویی باید جهت بررسی سینوزیت مزمن سی تی اسکن انجام بشه
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من از اوایل کرونا یعنی از بهمن ماه سرفه میکنم اما به ندرت ولی دکتر نرفتم سرفه هام خشکه ولی اصلا هیییییچ گونه علایم دیگه ای ندارم به نظر خودم به مواد شوینده حساسیت دارم ولی وقتایی که خسته میشم یا سرما وباد میخوره به گلوم سرفه هام بیشتر میشه ..راهنماییم کنین لطفا

    پاسخ
    • سلام شرح حالتون به الرژی میخوره نگران نباشید فقط از مواد محرک دوری کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید تو رو خدا جواب منم بدید من یه ساله خلط دارم چندین بار دکتر رفتم گفتن الرژیه ولی رفع نشده هیچ علائمی ندارم هیچ جامم درد نمیکنه فقط خلط دارم وقتی حرف میزنم یا چیزی میخورم احساسش نمیکنم وقتی دراز میکشم فقط احساس میکنم بیشتر میشه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من مدت یه ساله همیشه خلط دارم و چسبندگیه زیاد خلط چند باری پیش چند دکتر مختلف رفتم همشون گفتن الرژیه ولی خوب نشدم خلطم سفید رنگه وقتی دراز میکشم بیشتر میشه

    پاسخ
  • با عرض سلام و احترام..من پسری 36 ساله هستم که حدود دو سالی هست که سقف دهانم دچار. درد و سوزن سوزن شدن می شود، گونه هام و چشم هایم نیز درد دارند، حتی این سوزن سوزن شدن به لب و لثه و زبانم نیز سرایت کرده..سردرد دارم.خلط بینی و خلط پشت گلو م زیاد هست بطوری که حدود یک سالی هست که این خلط ها را بطور دائم دارم..این سوزن سوزن شدن ابتدا در دو سمت مجرای بینی به دهانم احساس شد و بعد کل کامم را فرا گرفت..فک بالایی ام درد دارد و دندان هایم بی حس می شوند..به چند تا دندانپزشک و متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کردم گفتند که سینوزیت دارم ولی یک بار سی تی گرفتم که دکتر گفت سی تی سینوزیت نشان نمی دهد..اگر براتون امکانپذیر هست مرا راهنمایی کنید که ایا ممکن است که دکتر در خواندن سی تی اشتباه کرده باشد، چون همه علائم سینوزیت را دارم…اگر سینوزیت دارم چه داروهایی می توانم استفاده کنم؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      سی تی شما کی انجام شده ؟
      باید مجدد توسط متخصص گوش حلق بینی بررسی بشه اگر سینوزیت قطعا منفی بود و دایم خلط دارین باید عللی همچون آلرژی و ریفلاکس مد نظر قرار بگیرد

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر. ممنون از پاسخ دهی شما. سی تی را بهمن ماه 98 انجام دادم. رفلکس معده دارم. موقعی که خواب باشم یا به چیزی تکیه داده باشم شدید میشه

  • با عرض سلام و خسته نباشید
    نزدیک دوماهی هست که همش احساس میکنم چیزی تو گلوم گیر کرده یا ورم کرده و تمام عضلات بدنم دردمیکنن تو سرمم احساس سنگینی میکنم و نفسم ب سختی میکشم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به درد بدن و تنگی نفس نیاز به معاینه و بررسی بیشتر است
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من سه روزه که چشمم و ابروم شدید درد میگیره و سردرد شدیدی میگیرم..قبلا در زمستان بخاطر سردی هوا اینطوری شده بودم ولی نه به این شدت..ایا سینوزیت هست؟؟ و درمانش چیست؟؟ممنونم

    پاسخ
  • سلام. من همیشه ته حلقم خلطیه.خستم کرده یک مدت هم هست اسید معدم زیاد شده رفلاکس شدید دارم همش تو گلوم گیره و نفخ دارم چند روزه ته گلوم احساس تورم دارم و خارش نمیدونم از رفلاکسه سینوسع سرددرد هم کم و بیش دارم. ممنون از شما

    پاسخ
  • سلام
    من پدرم یکی دوسالی میشه که هم سردرد شدید داره هم خیلی عطسه میکنه و آبریزش بینی هم داره سرما هم بخوره عطسه میکنه از سینوزیت هستش؟چه دارویی براش خوبه؟

    پاسخ
  • سلام
    من مدت یک هفته در معرض باد مستقیم کولر بودم به حدی که احساس لرز و سرما میکردم(تو این هوای تابستونی) و الان دو سه روزه چشم و اطراف چشم و پیشونیم بشدت درد میکنه، بینیم کیپ شده حس بویاییم امروز بشدت کاهش یافته! بخاطر آنزیم های کبدم که بالاس دکترم خوردن انتی بیوتیک و مسکن رو برام ممنوع کرده! آیا سینوزیته؟ و چیکار میتونم بکنم که خانگی درمانش کنم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی نیاز به معاینه می باشد
      به دلیل کاهش حس بویایی باید از نظر کرونا هم بررسی شوید
      علاوه بر آن در صورت سینوزیت هم نیاز به مصرف دارو می باشد که پزشم شما با توجه به شرایط شما برایتان دارو تجویز می کند
      لطفا به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید

      پاسخ