علائم پارگی پرده گوش چیست؟ عوارض، علائم و درمان پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش چیست؟
اشتراک گذاری 661 نظر

ممکن است که به دلیل اتفاق‌های مختلف، پارگی پرده گوش رخ دهد که نیاز مراجعه به پزشک را الزامی‌ می‌کند. ساختار گوش از سه بخش بیرونی، میانی و داخلی تشکیل شده است. امواج صوتی از گوش خارجی وارد می‌شود و پرده گوش را مرتعش خواهند کرد که این شروع فرآیند شنیدن است. پرده گوش در واقع، همان پرده صماخ است که به صورت یک پوسته نازک در ساختار گوش، بین گوش خارجی و گوش میانی قرار گرفته است. ابتدا گوش خارجی صداها را از محیط بیرونی جمع‌آوری و به پرده گوش منتقل می‌کند، سپس این پرده مرتعش شده و ارتعاش خود را به بخش‌های داخلی‌تر گوش انتقال می‌دهد.

پشت پرده گوش ۳ استخوان کوچک به نام‌های چکشی، سندانی و رکابی وجود دارند که وظیفه آن‌ها، انتقال ارتعاش پرده گوش به حلزون گوش داخلی است. در محل حلزون گوش داخلی که گوش داخلی نیز نامیده می‌شود، این ارتعاشات تبدیل به سیگنال‌های عصبی شده و به مغز فرستاده می‌شوند و به این ترتیب فرد قادر به شنیدن خواهد بود. برای اینکه منظور از پارگی گوش را بدانید تا انتهای متن همراه ما باشید تا اطلاعات دقیق‌تری دراختیارتان قرار دهیم.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

منظور از پارگی پرده گوش چیست؟

پارگی پرده گوش شامل یک پارگی یا سوراخ کوچک تا بزرگ بر روی پرده گوش است. همانطور که گفته شد، این غشا وظیفه رساندن امواج صوتی به گوش داخلی را برعهده دارد که در نهایت بعد از یک سری تغییرات در گوش داخلی، ما صدا را می‌شنویم. گاهی پرده گوش یا همان غشای نازک آسیب می‌بیند یا پاره و سوراخ می‌شود. بنابراین انتقال امواج صوتی با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین در موارد نادر فرد دچار کم‌شنوایی دائمی ‌می‌شود.

پارگی پرده گوش می‌تواند یکی از بدترین اتفاقات زندگی هر فرد باشد. برای اینکه اطمینان حاصل کنید که مشکل رخ داده، پارگی پرده گوش است باید با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.

استفاده از جسم خارجی از دلایل پارگی پرده گوش
یکی از علت های پارگی پرده گوش، آسیب با یک جسم خارجی است.

علت های پارگی پرده گوش

علائم پارگی پرده گوش به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که هریک می‌توانند احساس درد و ناتوانایی در شنیدن را برای فرد ایجاد کنند. از این‌رو مهم است که با علل پارگی پرده گوش آشنا بود تا در صورت بروز این مورد از بیماری های گوش به پزشک متخصص مراجعه کرد. مهم‌ترین علت‌های پارگی پرده گوش به شرح زیر هستند.

عفونت

عفونت‌های گوش، سبب پارگی پرده گوش می‌شوند، به ویژه در کودکان طی عفونت گوش، مایعات در پشت پرده گوش قرار می‌گیرند. فشار ناشی از رسوب مواد سیال می‌تواند باعث پارگی یا آسیب غشای نازک شوند.

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

تغییرات فشار

برخی فعالیت‌ها می‌تواند تغییرات فشار را در گوش ایجاد کنند و منجر به پارگی یا سوراخ شدن پرده گوش شوند. این حالت به عنوان Barotrauma) ) یا همان آسیب فیزیکی ناشی از تغییرات فشار محیط اطراف روی فضاهای هوایی موجود در حفره‌های بدن انسان شناخته شده است. باروتروما زمانی رخ می‌دهد که فشار خارج از گوش به طور قابل توجهی از فشار داخل گوش بیشتر باشد و اختلاف فشار زیادی بین خارج و داخل گوش به وجود بیاید.

از جمله فعالیت‌هایی که می‌تواند باعث بروز باروتروما شود شامل: غواصی، پرواز در هواپیما، رانندگی در ارتفاع زیاد و امواج حاصل از شوک الکتریسیته هستند.

آسیب یا تروما

هر آسیب به گوش یا ضربه که به سمت سر باشد، می‌تواند باعث پارگی پرده گوش شود. وارد کردن گوش پاک‌كن یا اشیایی مانند: مداد و کلید به گوش گاهی ممکن است موجب آسیب به پرده گوش شود. این موضوع علاوه بر خطر پاره شدن پرده گوش، خطر ایجاد انواع عفونت‌های گوش را نیز برای فرد به دنبال دارد. بنابراین از انجام چنین رفتارهای پرخطری باید پرهیز کرد. گاهی نیز در ورزشکاران آسیب مستقیم به لاله گوش منجر به بروز شکستگی گوش می‌شود که در موارد شدید باعث کاهش شنوایی فرد خواهد شد.

علائم پاره شدن پرده گوش را بشناسید

درد از علائم اصلی پارگی پرده گوش است. در برخی موارد این درد ممکن است شدید باشد و در طول روز، درد همچنان ادامه‌دار شود یا افزایش و کاهش داشته باشد. به طور معمول هنگامی ‌که درد از بین می‌رود، گوش شروع به تخلیه می‌کند. در نقطه‌ای که پرده گوش پاره شده است، آب مروارید، خونریزی یا مایع پر شده از گوش آسیب‌دیده تخلیه شود. اگر درد گوش شما را آزار می‌دهد باید به پزشک مراجعه کنید، اما از روش‌های درمان خانگی گوش درد هم در موارد خاص می‌توانید استفاده کنید.

در برخی از مواقع، پارگی ناشی از عفونت گوش میانی، باعث خونریزی می‌شود. این عفونت‌های گوش، بیشتر در کودکان، افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا و در مناطقی با کیفیت هوای پایین رخ می‌دهند.

یکی از موارد دیگری که ممکن است موجب درد در گوش شود گرفتگی گوش است.

چطور پارگی پرده گوش را تشخیص می دهند؟

برای اینکه بتوان پارگی پرده گوش را تشخیص داد، نیاز است که به دکتر پارگی پرده گوش مراجعه کرد. دکتر متخصص می‌تواند از چندین روش برای تعیین اینکه آیا پرده گوش شما پاره شده است یا نه استفاده کند. برخی از این‌ روش‌ها در جدول زیر آورده شده‌اند.

توضیحات
آزمایش عفونت گوشیک نمونه از مایع خارج شده از گوش را مورد آزمایش قرار می‌دهد، این در حالی است که پارگی پرده گوش در اثر عفونت به وجود آمده باشد.
اتوسکوپدر این روش پزشک از یک دستگاه تخصصی با نور استفاده می‌کند تا به کانال گوش شما نگاه کند. در صورت وجود تغییرات، آزمایش‌های لازم را انجام می‌دهد.
آزمایش شنواییامتحان شنوایی با دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود. در این روش دکتر محدوده شنوایی و ظرفیت گوش میانی را بررسی می‌کند.
تمپانومتریدر این روش که با ایجاد تغییرات فشار هوا در کانال گوش صورت می‌گیرد، پزشک واکنش گوش شما را به تغییرات فشار می‌سنجد.

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی هر یک از این ‌روش‌ها را برای تشخیص پارگی پرده گوش به کار می‌گیرد. برای آشنایی با این تخصص و مواردی که باید به خاطر آن‌ها به این متخصص مراجعه کنید، مقاله متخصص گوش و حلق و بینی کیست را مطالعه کنید.

آیا پارگی پرده گوش درمان دارد؟

در بیشتر موارد پزشک توصیه می‌کند که از وارد شدن آب به داخل گوش جلوگیری کنید و همچنین گاهی پزشک گوش، حلق و بینی توصیه می‌کند که هیچ‌گونه جسم خارجی را وارد گوشتان نکنید. به طور مثال از گوش پاک‌كن پنبه‌ای یا موارد مشابه استفاده نکنید تا آسیبی به گوش شما نرسد. در برخی از موارد هم پزشک، شما را از انجام ورزش‌های آبی و شنا نیز منع می‌کند تا پرده گوشتان به خوبی بهبود پیدا کند.

سایت clevelandclinic درباره پارگی پرده گوش عنوان می‌کند؛

در برخی موارد، اگر سوراخ یا پارگی گوش به خودی خود خوب نشود، پارگی پرده گوش ممکن است یک مشکل جدی برای سلامتی تلقی شود. به طور مثال پارگی پرده گوش می‌تواند منجر به کم شنوایی طولانی مدت، سرگیجه طولانی مدت و سوراخ شدن دائمی ‌درام گوش (سوراخ) شود.

آیا پارگی پرده گوش ترمیم می‌شود؟

پارگی پرده گوش اغلب بدون درمان تهاجمی، ‌بهبود می‌یابد. بیشتر افراد مبتلا به این عارضه، فقط افت شنوایی موقت دارند. حتی بدون درمان، پرده گوش را در چند هفته می‌توان بهبود بخشید. اما در صورت انجام جراحی هم شما می‌توانید در عرض یک تا دو روز بیمارستان را ترک کنید. بازیابی کامل، به ویژه پس از درمان با روش‌های جراحی، به طور معمول طی هشت هفته اتفاق می‌افتد.

توصیه اکید می‌شود در صورت مواجه با پارگی پرده گوش در وهله اول به پزشک مراجعه کنید تا وخیم بودن و نبودن آن را تشخیص دهد. به طور کلی تمام این توصیه‌ها برای بهبود شرایط گوش بیمار در نظر گرفته می‌شود تا درمان مربوط به پارگی پرده گوش انجام شود. اما مهم‌ترین روش در درمان پرده گوش برای جلوگیری از عفونت به شرح زیر هستند:

پچ کردن پرده گوش

اگر گوش شما به تنهایی در حال بهبود نیست، پزشک شما ممکن است از پچ تست استفاده کند. پچ کردن شامل قرار دادن پچ پزشکی بر روی غشای نازک است. پچ تشعشع غشا را به هم می‌ریزد که در روند بهبود پرده گوش بی‌تاثیر نیست.

روش های درمان پارگی پرده گوش
با مصرف آنتی بیوتیک از پارگی پرده گوش جلوگیری کنید.

مصرف آنتی‌بیوتیک‌‌ها

آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت‌هایی را که ممکن است به پارگی پرده گوش شما منجر شود، پاک کنند. همچنین با مصرف آنتی‌بیوتیک‌‌‌ها از ایجاد عفونت‌های جدید یا سوراخ شدن پرده گوش به واسطه آن‌ها محافظت می‌کنند. پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا داروهای خوراکی را تجویز کند که توصیه می‌شود هر دو را مصرف کرد تا بهبود و درمان بیماری سریع‌تر انجام شود.

عمل جراحی پارگی پرده گوش

عمل جراحی یکی دیگر از روش‌های درمانی پارگی پرده گوش است که در موارد نادر رخ می‌دهد. جراحی برای سوراخ کردن پرده گوش و خارج کردن مواد عفونی که در پشت آن واقع شده، به روش های مختلفی انجام می شود که به شرح زیر هستند:

روش اسیکولوپلاستی

اسیکولوپلاستی به عنوان یک روش جراحی گوش شناخته شده که با بیهوشی بین یک تا دو ساعت انجام می‌شود. در این روش از جراحی به بازسازی اصلاح زنجیره شنوایی کمک خواهد شد.

روش تمپانوپلاستی

تمپانوپلاستی یکی دیگر از روش‌های جراحی ترمیم گوش است که برای سوارخ‌های کوچک تجویز می‌شود. این عمل جراحی برای کودکان همراه با بیهوشی است و برای بزرگسال‌ها در مطب انجام می‌شود.

روش میرنگوپلاستی

میرنگوپلاستی را نوعی از روش‌های جراحی گوش می‌دانند که با هدف اصلاح پارگی پرده گوش انجام می‌شود. در این نوع عمل، پارگی پرده گوش بسته می‌شود و شنوایی بهبود پیدا می‌کند. در روش میرنگوپلاستی از بیهوشی استفاده می‌شود تا مجرای گوش برش داده شده و درمان انجام شود.

درمان خانگی پاره شدن پرده گوش

در خانه می‌توان درد پرده پاره گوش را با تسکین‌دهنده‌هایی مانند گرما کاهش داد. برای این منظور قرار دادن یک حوله تمیز گرم و خشک بر روی گوش شما و چندین بار در روز می‌تواند کمک‌کننده موثری باشد.

درمان پارگی پرده گوش با طب سنتی

درمان پارگی پرده گوش با طب سنتی، رایج و پرطرفدار است. در این روش درمان عفونت‌های گوش و آسیب‌هایی که به پرده صماخ وارد شده از طریق طب سنتی قابل درمان بوده و می‌توان از گیاه‌های مفید بهره‌مند شد. بهترین گیاه‌های مورد تایید در طب سنتی به شرح زیر هستند:

  • گل ماهور یا روغن سیر را گرم کنید و مقداری از آن را داخل گوش بچکانید. از این گیاه برای عفونت‌های گوش استفاده می‌شود و بهتر است که با نظر پزشک طب سنتی اقدامات لازم را انجام دهید.
  • با استفاده از اکیناسه به عنوان یک آنتی بیوتیک مفید می‌توان سیستم ایمنی را افزایش داد و به از بین بردن عفونت‌های گوش کمک کرد.
  • هیدراستیس را روزی سه بار مصرف کنید.
  • از چای سوسنبر گیاهی هم می‌توان به عنوان مسکنی برای درد استفاده کرد.

از طرفی هم می‌توان برای درمان وزوز گوش از مواد خوراکی مانند: کنجد، لوبیا، انگور، هویج و لیمو استفاده کرد.

کم شدن شنوایی از عوارض پارگی پرده گوش
برای جلوگیری از عوارض پارگی پرده پوش باید سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

عوارض پارگی پرده گوش

پارگی در پرده گوش ممکن است از مقدار بسیار کم شروع شده و به تدریج انتشار یافته و افزایش یابد. گاهی شنوایی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد یا موجب عفونت می‌شود. میزان از دست دادن شنوایی گوش، متفاوت بوده و با میزان آسیب‌دیدگی پرده گوش ارتباط مستقیم دارد. برای مثال اگر فقط یک سوراخ کوچک در پرده گوش ایجاد شده باشد، فرد فقط کمی‌ صداها را ناواضح می‌شنود.

هرچه سوراخ ایجاد شده بزرگتر شود، تاثیرات بیشتری در میزان شنوایی فرد دارد. همچنین اگر علاوه ‌بر پرده صماخ، سه استخوان كوچک متصل به پرده گوش هم آسیب ببیند، میزان بیشتری از شنوایی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در صورتی که شنوایی به صورت کامل از دست برود راهی برای درمان آن وجود ندارد. عموما برای درمان کم شنوایی یا ناشنوایی با تشخیص پزشک کاشت حلزون گوش انجام می‌شود

پارگی پرده گوش در کودکان به چه شکل است؟

کودکان به دلیل داشتن بافت حساس و مجراهای نازک در گوش، بیشتر دچار پارگی پرده گوش می‌شوند. استفاده غلط از گوش‌ پاک‎کن نیز در کودکان موجب پارگی پرده گوش آن‌ها می‌شود. هر جسم کوچک خارجی مانند: مداد یا سنجاق سر اگر به صورت عمیق وارد مجرای گوش کودک شود، منجر به آسیب رسیدن یا پاره شدن پرده گوش او می‌شود.

عفونت‌های گوش از رایج‌ترین دلایل پارگی پرده گوش در کودکان هستند. از هر ۶ کودک ۵ نفر حداقل یک مرتبه تا ۳ سالگی‌شان به عفونت گوش دچار می‌شوند. اگر کودک شما ساعاتی از روز را در مهدکودکی عمومی ‌می‌گذراند یا زمانی که دراز کشیده به جای شیر مادر از شیشه شیر می‌خورد، احتمال عفونت گوش در او بالا می‌رود. اگر هر کدام از نشانه‌های زیر را در کودک خود یافتید، به سرعت به پزشک مراجعه کنید:

  • درد متوسط رو به شدید
  • ترشحات خونی یا چرکی از گوش
  • حالت تهوع، استفراغ، یا سرگیجه دائم
  • زنگ زدن گوش

اگر احساس کردید روند درمان کودکتان با مشکل مواجه شده است، باید در این مورد با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. برای گرفتن مشاوره از پزشکان می‌توانید از سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر استفاده کنید.

به دلیل نازک بودن پرده گوش کودک، آسیب‌هایی که درمان نشوند می‌توانند تاثیر طولانی مدت بر شنوایی آن‌ها بگذارند. به کودک خود بیاموزید که هیچ جسمی ‌را داخل گوش خود فرو نکند. علاوه بر آن، هنگامی ‌که کودک شما دچار سرماخوردگی یا عفونت سینوسی است از مسافرت هوایی پرهیز کنید. اختلاف فشار می‌تواند باعث آسیب به پرده گوش کودک شود.

پیشگیری از پارگی پرده گوش با روش های مختلف
برای جلوگیری از پارگی مجدد پرده گوش، بهتر است تا زمان بهبودی مراعات بیشتری کنید.

چطور از پارگی پرده گوش پیشگیری کنیم؟

اقدامات زیادی را می‌توان در جهت پیشگیری از پارگی مجدد پرده گوش انجام داد که هر یک توسط پزشک‌های متخصص مانند دکتر ناشنوایی مورد تایید خواهند بود. مهم‌ترین موارد پیشگیری پارگی پرده گوش به شرح زیر هستند:

  • برای جلوگیری از عفونت بیشتر، گوش خود را همواره خشک نگه دارید.
  • هنگام حمام کردن، ابتدای مجرای گوش خود را با پنبه پر کنید تا آب وارد آن نشود.
  • تا زمانی که گوش شما درمان نشده است از شنا کردن پرهیز کنید.
  • اگر دچار عفونت گوش شدید، به سرعت برای درمان آن اقدام کنید.
  • زمانی که دچار سرماخوردگی یا عفونت سینوسی هستید، از سفر با هواپیما اجتناب کنید.
  • اگر مجبور به سفر هوایی شدید، از گوش‌گیر استفاده کنید، آدامس بجوید، یا خمیازه بکشید تا فشار در گوش شما پایدار بماند.
  • از اشیای خارجی برای تمیز کردن جرم گوش خود استفاده نکنید (حمام کردن به صورت روزانه برای تمیز ماندن مجرای گوش کافی است).

در نهایت هم اگر قرار است در معرض صداهای بلند مانند: صدای زیاد ماشین‌های اطراف، صداهای زیاد در کنسرت‌ها یا در محل‌های ساخت و ساز قرار بگیرید از گوش‌گیر استفاده کنید.

برای تشخیص پارگی پرده گوش سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

پارگی پرده گوش در واقع یکی از مشکلات گوش میانی است. وقتی به پرده گوش آسیب یا صدمه‌ای وارد می‌شود در روند کار آن اختلال ایجاد می‌کند. به همین دلیل ابتدا باید به دنبال علت آسیب و سپس راه‌های درمان پارگی پرده گوش بود. پرده گوش عاملی مهم در غربالگری طیف محرک صدا است، به همین خاطر سلامت آن حائز اهمیت خواهد بود. در نتیجه با توجه به اینکه گوش یک عضو حساس بدن است در صورت هرگونه اختلال در شنوایی یا مشکلات عفونتی باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرد.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم اغلب پرده گوش پاره شده خودبه‌خود اصلاح خواهد شد و نیازی به مداخله‌ خاصی نیست، اما در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، روش‌هايی در علم پزشکی برای ترمیم پرده گوش پاره شده وجود دارند که یکی از این‌ روش‌ها، انجام عمل‌های جراحی است.

اگر هم نیاز به مشاوره و نوبت‌دهی سریع و راحت دارید، بهتر است که از سامانه دکتر دکتر استفاده کنید تا بدون صرف انرژی و هزینه، از متخصص‌های گوش و حلق و بینی نوبت دریافت کنید.

همچنین اگر شما هم تجربه علائم پارگی پرده گوش را داشته‌اید با ما و سایر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید. تمام سوالات خود در مورد پارگی پرده گوش را در بخش نظرهای انتهای همین مقاله بپرسید تا پزشکان مجله دکتردکتر پاسخ‌گوی شما عزیزان باشند.

منابع:

clevelandclinic.org

mountsinai.org

webmd.com

سوالات متداول پارگی پرده گوش

از اشیای خارجی برای تمیز کردن جرم گوش خود استفاده نکنید و برای جلوگیری از عفونت بیشتر، گوش خود را همواره خشک نگه دارید.

  • روش اسیکولوپلاستی
  • روش تمپانوپلاستی
  • روش میرنگوپلاستی

پزشک‌های متخصص با معاینه‌های مختلف و با آزمایش یک نمونه از مایع خارج شده از گوش تشخیص پارگی پرده گوش را انجام می‌دهند.

 

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

661 دیدگاه در “علائم پارگی پرده گوش چیست؟ عوارض، علائم و درمان پارگی پرده گوش
  • سلام.پدرم ۵۹ سالشه.امروز گف که از گوش راستش خون میاد بردم بیمارستان با اتوسکوپ معاینه کرد گف که پارگی پرده گوش داره.به نظرتون چیکار کنیم الان.با چه روشی این خوب میشه

    پاسخ
    • سلام بستگی به شدت پارگی دارد اگر شدت کم باشد و خونریزی به خاطر عفونت باشند باید آنتی بیوتیک خوراکی مصرف کنند و هنگام استحمام مراقب باشد آب وارد گوش نشه
      سه ماه دیگر ویزیت شود تا ببینیم پارگی ترمیم شده یا خیر
      اما اگر شدت پارگی خیلی زیاد باشه ممکنه نیاز به عمل باشد

      پاسخ
  • سلام من ديروز هنذفري گوشم بود حواسم نبود صداي گوشيم زياده اهنگ رو پلي كردم از اون موقع گوشم به طور خفيف درد ميكنه يكم هم ميخاره هيچ مايعي هم از گوشم خارج نشده شنواييم هم مشكلي نداره، به نظرتون ممكنه پرده گوشم اسيب ديده باشه؟ و من اخر هفته ي اينده بايد با هواپيما جايي برم مشكلي پيش نمياد براي گوشم؟؟

    پاسخ
    • سلام اگر مشکل شنوایی نداری یا سنگینی گوش ندارید بعید است آسیب دیده باشد

      پاسخ
  • سلام من دیروز حواسم نبود صدای گوشیم زیاده با هنذفری اهنگ بلند پلی کردم تا قطعش کنم طول کشید از اون موقع هرچند دقیقه یکبار گوشم به طور خفیف تیر میکشه به نظرتون احتمال آسیب به پرده گوشم هست؟

    پاسخ
  • سلام من حس میکنم شنوایی یکی از گوش هام کم شده تو این چند وقته هم ن هدفون گوش دادم ن تو عروسی بودم ن درد دارم ن خون میاد فق حس میکنم ی کم کم شده هیچ حسی هم ندارم بنظرتون پرده گوشم پاره شده؟

    پاسخ
    • سلام باید گوشتون معاینه شود و نوار گوش بدهید تا مشخص شود
      فقط پارگی مطرح نیست بلکه باید از نظر عصب گوش هم بررسی شوید

      پاسخ
  • باسلام وخسته نباشید من حدود 7 ماه گوشم عفونت قارچی گرفت.باریختن قطره کوتریمازول گوشم سوزش پیدا کرد وبعدش شروع به وروز کرد .دکتر گوش پرده ی گوشت پاره شده.مطلب زیاد است ولی خلاصه میکنم من درطول این چند ماه به چندین متخصص رفته ام.ام آر آی،نوار گوش.وعکس ازگوشپ گرفته ام که همه نظر براین دارند که توگوشم مایع هست وشنواییم کم شده.تاالان فقط درد گوشم کم شده من همه نسخه هایی که دکترها برایم نوشته اند روانجام داده ام ولی بهبود نیافته ام.الان هم قرص بتاسرک وقرص افلو کساسین مصرف میکنم.قطره ی سیمپلکس هم استفاده میکنم ولی تاثیری نداشته
    خیلی تو روحیم تاثیر گذاشته.لطفا راهنماییم کنید.باتشکر

    پاسخ
    • سلام اگر تشخیص بر التهاب مایع گوش است که به مرور و در طی زمان بهبود می یابد
      داروهای تان را باید مصرف کنید

      پاسخ
  • باسلام.سلام خوبید من حدود 6 ماه گوشم عفونت قارچی داره یعنی اولاش خیلی خارش داشت منم با گوش پاکن میخاروندمش وقتی خارش میدادم یه جرم سیاه بیرون میومد منم فکر کردم یه آرایش ریمل رفته توگوشم تااینکه دردش بدترشد چندین دکتر رفتم هیچ کدوم تشخیص ندادند که قارچیه فقط داروی ویروسی باکتری میدادند بدتر میشد.چند بار ساکشن کردم ام آرای دادم .نوار گوش گرفتم عکس گوش گرفتم.آزمتیش دادم همشون یک چیز میگفتن که پشت پرده گوشت مایع جمع شده یعنی تو استخوان ماسوسیت.تااینکه یه دکتررفتم گفت عفونت قارچیه.خداروشکر عفونتش کمتر شده ولی هنوز توگوشم مایع هست.واینکه پرده ی گوشم سوراخ شده ووزوزم دارم که خیلی روتمرکزم تاثیر گذاشته.اینم دکتر گفتن که نباید بزاری آب بره تو گوشت منم همین کارو میکنم.ولی بازم وزوز وپرده ی کوشم آسیب دیده

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر بنده ۳۰ ساله هستم و دوسال پیش گوشم عفونت کرد و پرده گوشم آسیب دید و تو این مدت من مراقبت داشتم ک آب نره و عفونت نکنه ولی ۵ روزه ک دوباره عفونت کرده و درد شدیدی داره و دکتر متخصص گفتن باید عمل شه سوالی که دارم اینه حتما باید عمل کنم؟ نمیشه بعد خوب شدن عفونتش عمل نکنم

    پاسخ
  • سلام چند روز پیش خلال دندون کردم داخل گوشم خورد به یه جایی خیلی سوخت از اونروزم گوش دردم و فکر میکنم داخل گوشم یه کم ورم کرده احتمالش هست پرده گوشم پاره شده باشه؟

    پاسخ
  • یه سوال دیگم داشتم
    اگه پرده کوش پاره شده باشه نیاز به عمل داره یا خود به خود درمان میشه ؟!
    آیا برای کم شنوا شدن هم صدق میکنه؟

    پاسخ
    • سلام بستگي به شدت پارگي داره
      اما معمولا خود بخود خوب ميشه
      كم شنوايي هم بدنبال پراگي گوش به مرور بهتر ميشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من از هدفون ب مدت ۱ هفته استفاده کردم ، دو سه روزی میشه که دچار کم شنوایی شدم ، ولی گوشام وزوز یا درد نداره ، یا به گفته دوستان ، چیزی مثل خون از گوشام بیرون نیومده ، میشه بگین علت چیه ؟
    آیا خود ب خود خوب میشه و نیاز به مراجعه ب پزشک نیست ؟!

    پاسخ
  • با عرض سلام خانم دکتر من امروز رفتم.به دکتر عمومی در مورد گوشم کع قارچ بیرونش بود.قطرهwipe corn17درصد و دادن گفتن شبا که میخوابین بزنین.و به اطرافش وازلین بزنین که آسیب نزند.آیا این قطره به گوشم رفته باش.علت کری وجور هستش.ممنونم اگه جواب بدین

    پاسخ
  • سلام دخترم 5سالش هست امروزگوش پاکن روداخل گوشش کرد واز گوشش خون اومد احتمال پاره گی هست ایابایدعمل بشه

    پاسخ
    • سلام احتمال پارگي پرده گوش كم هست اما بهتره توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شه
      اگرم باشه خودش جوش ميخوره فقط نبايد آب داخل گوشش بره

      پاسخ
    • سلام
      بله احتمال پارگی هست
      باید معاینه شه تا میزان پارگی مشخص شود
      در مواردی ک پارگی کوچیک باشه اصولا ظرف ۳ ماه خودبخود ترمیم میشود
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید تا معاینه شود و در صورت نیاز دارو تجویز شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خدمت پزشک محترم من الان 6سال هست ک پرده گوشم براثرضربه پاره شده شنواییم کم شده موقع پاره شدنش پرده گوشم ب پزشک مراجعه کرده بودم لیزرهم زدم ولی پرده گوشم ترمیم نشدممنون میشم بایدچکارکنم گوشم عفونت هبچ نمیکنه فقط شنواییم کم شد

    پاسخ
    • سلام اگر میزان پارگی زیاد است باید جراحی انجام شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید یه مدت پیش گوشم یه ضربه خیلی محکم خورد که پرده گوشم پاره شد به تشخیص متخصص پرده ترمیم شده ولی قسمت بالای گوش از سرم و اطراف گوشم و خود گوشم بعضی وقتا درد میکنهو بعضی وقتا هم احساس سرگیجه ازین قسمت میکنم چرا اینطوری میشم؟ یعنی اون قسمت از گوشم که به مغز متصله هم صدمه دیده؟

    پاسخ
    • سلام خیر احتمالاً گوش داخلی شما تحریک شده که سبب سرگیجه میشود

      پاسخ
  • سلام 32 سالمه من 5 سال پیش پرده گوشمو عمل کردم ولی پارسال که گوشم عفونت کرد رفتم بازم سوراخ شده وهنوزم خوب نشده اگه همین جوری بمونه چه مشکلی برام پیش میاد

    پاسخ
    • سلام اگر سوراخ کوچک باشد ممکن است طی سه ماه بهبود یابد خودبه‌خود

      پاسخ
  • سلام
    3 ساله ک اول پاییز،گوشم عفونت میکنه و پرده گوشم پاره میشه،الان چن روزه ک دوباره پرده گوشم پاره شده و ازش چرک و عفونت میاد،ب خاطر کرونا نمیتونم برم دکتر،ب نظر شما چه آنتی بیوتیک یا قطره ای استفاده کنم؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    حدود2 ماه هست که ناگهان در حین بازی والیبال احساس کردم شنوایی گوش چپم کم شده. پرده گوش راستم از کودکی آسیب دیده و پاره شده.
    برای گوش چپم چند بار به پزشک های مختلف مراجعه کردم و گفتند که سوراخ شده و در شنوایی سنجی هم مشخص شد که گوشچپم فقط70% شنوایی داره. چند دوره آنتی بیوتیک ، اسپری بینی وقطره گوش استفاده کردم.
    سوالم اینجاست آیا سوراخ پرده گوش راستم پس از گذشت دو ماه و اندی با دارو قابل درمان هست یاباید جراحی بشه؟ و اینکه برای تقویت شنوایی ام چه راهکاری پیشنهاد میکنید.
    سپاسگزارم

    پاسخ
    • سلام
      ۳ ماه بعد از پارگی باید به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید و ویزیت مجدد شوید اگر ترمیم نشده بود نیاز به جراحی است

      پاسخ
  • سلام من امروز گوشم در اثر یه ضربه یخورده سنگین شده و جای ساکت که میرم سوت میکشه. میخاستم ببینم چه راهی دارید
    ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شيد احتمالا پرده گوشتون آسيب ديده
      نبايد آب داخلش بره و بايد توسط
      متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام من یک ساله پیش پرده ی گوشم براثر گوش پاکن سوراخ ریزی پیدا کرد وعفونت کرد چند بار دوتر رفتم دارو داد تا عید نوروز به بعد بخاطر کرونا دکتر نرفتم دکتر گفت باید عمل بشه الانم فقط احتیاط میکنم آب نره داخلش و عفونت نکنه خشک نگهش میدارم چیکار کنم زودتر ترمیم بشه و عمل نکنم با این وضعیت کرونا واقعا خیلی سختمه برای حمام و گوش درد و پوشاندن با پنبه ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      برای ترمیم کاری نمیتوان کرد فقط جلوگیزی از ورود آب
      در مواردی که سوراخ کوچک باشد ممکن است خودبخود ترمیم پیدا کند

      پاسخ
  • عرض سلام و خسته نباشید
    من غواصی آزاد انجام میدم، غواصی با حبس نفس در آبهای عمیق..
    چند روز پیش در حال ثبت رکورد در عمق ۲۵متری، گوشم به طرز وحشتناکی دچار درد شد، به دکتر مراجعه کردم، ایشون گفتن سوراخ خیلی کوچکی روی پرده گوشت ایجاد شده، و بدون عمل جراحی با قرص و دارو قابل درمانه..
    نظر شما چیه؟
    به نظرتون میتونم دوباره توی عمق دریا غواصی کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      فعلا تا ۳ ماه از غواصی پرهیر شود و مجددا به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید تا ویزیت شوید اغلب اگه سوراخ کوچک باشد خودبخود ترمیم میشود
      بعد از آن با نظر پزشک معالجتان برای غواصی اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام بر اثر سیلی محکم پرده گوشم ۱/۳سوراخ شده دکتر فقط یه قطره سیپروفلوکساسین دادن آیا ترمیم میشه یا به پزشک دیگه مراجعه کنم الان ۲ هفته قطره می ریزم ولی بهبودی حاصل نشد

    پاسخ
  • باعرض سلام .من دو سه ماه پیش در داخل گوشم قارچ هایی رشد کردند که از بین نرفتند بلکه کمی بزگتر میشوند.علت آن چیست.آیا قطره ی وجود دارد یا کرمی وجود دارد که از بین ببرد

    پاسخ
  • سلام
    امروز به خاطر ضربه نسبتا شدید به صورتم، گوشم شروع به سوت کشیدن کرد و شنواییم از سمت چپ کم شد. اما درد نداشتم و تا یکساعت بعد اثری از سوت هم نبود. الان که چند ساعت گذشته افت سطح شنوایی تقریبا ندارم اما صداها رو با فرکانس متفاوتی از گوش راستم میشنوم. چیزی که نگرام کرده اینه که موقع خمیازه و یا تخلیه هوای گوش میانی احساس میکنم یک مسیر برای هوا توی گوشم هست و از بیرون گوشم هوا وارد حلق میشه! اصلا درد ندارم اما انگار به خاطر فشار هوا گوشم گرفته. نه ترشحی هست و نه خونریزی داشت. لطفا راهنماییم کنید ممنونم (23ساله)

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید، احتمال پارگی هست
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • باعرض سلام خانم دکتر در داخل گوش من قارچ های وجود دارد که نه تنها از بین نمیروند بلکه یکمی بزرگتر میشوند.علت آن چیست.آیا با قطره یا کرم از بین میرود.شبیه قارچ سر سیاه هستش.شاید من اصطلاح قارچ و دقیق تر نگم.ممنون میشم.اگه جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      برای این نوع قارچ حتما باید ویزیت شوید و به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید گوش من خیلی میخاره خارشش به حدی است که با گوش پاکن پاک میکنم خون میاد یعنی چه اتفاقی افتاده باید چیکار کنم مرسیا

      • سلام اصلا نباید از گوش پاک کن استفاده کنید
        گوشتان باید معاینه شود ممکن است جرم یا قارچ‌گوش مطرح باشد

  • سلام
    من 3 ساله ک گوش چپم عفونت میکنه و پرده گوشم پاره میشه،2 بار خوب شده،و الان 4روزه ک دوباره از گوشم ترشحات چرکی میاد و خارش و درد داره،ب خاطر کرونا نمیخوام ب پزشک مراجعه کنم،لطفا بفرمایید ک از چه آنتی بیوتیک یا قطره ای استفاده کنم
    با تشکر

    پاسخ
  • سلام من ضربه محکمی به گوشم خورده شده و بعد اون صدا تو گوشم میپیچه و صداهارو تو گوشم میشنوم. مثل زمانی که باد رفته تو گوش. امکان داره پرده گوشم آسیب دیده باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله احتمالش هست باید معاینه شوید
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دیشب داشتم با گوش پاکن گوشم رو تمیز میکردم میخاستم سرم رو بزارم رو زمین گوش پاکن رفت توی گوشم بنظرم پرده ی گوشم نه خانم دکتر من 11 سالمه

    پاسخ
    • سلام ممکن عزیزم پاره شده باشه
      باید معاینه بشین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    پرده گوش من دو ماه پیش در اثر ضربه سیلی پاره شد دکتر گفت که دو ماه بعد بیا وقتی رفتم پیشش گفت که پرده جوش خورده و مشکلی نداره ولی وقتی آروغ میزنم انگار یه بادی میخواد از گوشم بیاد بیرون و گوشمم درد تخفیفی داره علتش چیه؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    دیشب خواهرزاده کوچک شانه مربوط به رنگ کردن مو را داخل گوش پدرم فرو کرد و پدرم فریاد زد و گفت مثل انفجار بمب شنید و بعد از اون گوش درد دارد و مقداری هم از شنوایی گوشش کم شده ولی هیچ خون و مایعی از گوشش خارج نشده، آیا ممکن است پرده گوششون پاره شده باشه؟؟
    الان باید چکار کنن و آیا با معاینه عادی پارگی پرده گوش مشخص میشه؟
    چون ما ساکن رشت هستیم و خودم مشکل گوش داشتم و اینجا تشخیص اشتباه دادند که بعد از دو سال که تهران رفتم تشخیص چسبندگی گوش میانی دادند و عمل کردم.

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن پاره شده باشه و با معاینه توسط پزشک مشخص میشود

      پاسخ
      • سلام من دیشب یه سیلی خوردم همون لحظه ای که ضربه به گوشم وارد شد گوشم شروع کرد به صدا دادن اما بعد از یکی دو ساعت اون صدا قطع شد ولی اصلا صدارو واضح نمیشنوم الان تقریبا یه روزه میگذره اما اصلا صدارو واضح نمیشنوم احتمالش هست که پرده گوشم پاره شده باشه؟

      • سلام
        بله احتمالش هست دوست عزیز
        باید به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید تا معاینه شوید

  • سلام خسته نباشید به گوش من سیلی وارد شده والانبه دکتر مراجعه کردم گفت ۲ سوم پرده گوشت پاره شده آیا ترمیم میابد

    پاسخ
    • سلام
      اگر پارگی بزرگ باشد ترمیم خودبخودی بعید است

      پاسخ
  • سلام بنده چندسال پیش دوتا پرده گوشم کاملا پاره شدن دوسه سال پیش گوشم عفونت کرد رفتم متخصص برامن قطره سیروفلوکساسین وقرص افلوکساسین نوشت یه مدتی بعد خیلی خوب شدم چندماه پیش بازم ترشح کرد خودم قرص افلوکساسین گرفتم ولی ترشحاتتش با سه سال پیش فرق میکرد طبق علائمی که داشتم فهمیدم قارچی بود خلاصه ازمحلول کلوتریمازول وقرص افلوکساسین بطور مدام استفاده کردم تاکاملا بهتر از قبلا شد رفتم اهواز متخصص بعد از معاینات گفت تمام عصبهای میانی وداخلی خیلی خویه وهیچگونه چرکی نداره وخیلی تمیز هستن ولی برا پارگی گوش باید دوبار عمل کنی که بار اول که عمل کردی بعد از چند ماه یا یک سال عمل دوم را انجام بدی من کلا نفهمیدم برا چی دوبار عمل بکنم خواهشا اگه برام توضیح دهید مدیون شما میشم خیلی ممنون….۵۴ سالم هست

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا ترمیم یکباره امکان پذیر نیست
      برای بررسی دقیق آزمایشات و شرح حالتان از مشاوره تلفنی با متخصص گوش حلق بینی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام گوش پاک کن داخل گوشم بود نگاهانی دستم خوردفرو رفت توگوشم خون اومد نصف شنوایی کم شده احتمال سوراخ شدن پرده گوشم هست .تاکی وقت دارم مراجعه کنم به پزشک

    پاسخ
    • سلام
      بله احتمالا پارگی مطرحه
      باید ویزیت شین و دارو مصرف کنین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید؛
    من با گوش پاک کن داشتم گوشمو تمیز میکردم که یهو گوشم درد گرفت احتمالا به پرده گوشم خورد ولی درد فقط همون لحظه بود و الان درد چندانی نداره
    ممکنه پرده گوش آسیب دیده باشه؟

    پاسخ
  • سلام من توی گوشم خیلی دست کردم سردرد وگوش درد دارم ممکنه گوشم پاره شده باشه

    پاسخ
  • ترمیم خود به خودی پارگی پرده گوش تقریبا چه مدت طول میکشه؟

    پاسخ
    • سلام
      ظرف ۳ ماه اصولا

      پاسخ
  • سلام شبتون بخیر
    بچه من ۴ سال داره گوش پاک کن داخل گوشش بازی کرده و بعدش چرک و خون اومده ، میخواستم بدونم احتمال پارگی وجود داره ؟ الان که کرونا هست چیکار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام بايد حتما معاينه شه احتمالش هست

      پاسخ
  • سلام ‌منو شوهرم یه هفته پیش مون شوخی هامون اون یه سیلی بهم زد منم یه سیلی اروم زدم الان چهار پنج روز گوشش درد میکنه همش ازش اب میاد یعنی پرده گوشش پاره شود درد داره

    پاسخ
    • سلام بله احتمالش هست
      لطفا توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام من حواسم نبود گوش پاککن خیلی فشار دادم.. الان گوشم درد میکنه، پرده گوشم پاره شده؟

    پاسخ
  • سلام من دختر بچه هشت ساله دارم که دیروز بر اثر جسم نوک تیز پرده گوشش سوراخ شد اما دکتر هیچ دارویی برایش تجویز نکرد حتی اندازه سوراخ شدن را هم بهم نگفتن لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • امروز ضربه ی خیلی شدیدی به گوشم وارد شده(سیلی)از صبح سر درد دارم واحساس میکنم توی گوشم باده ،ممکنه پرده گوشم پاره شده باشه؟

    پاسخ
    • سلام احتمالش هست
      لطفا توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد.

      پاسخ