علائم پارگی پرده گوش چیست؟ عوارض، علائم و درمان پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش چیست؟
اشتراک گذاری 661 نظر

ممکن است که به دلیل اتفاق‌های مختلف، پارگی پرده گوش رخ دهد که نیاز مراجعه به پزشک را الزامی‌ می‌کند. ساختار گوش از سه بخش بیرونی، میانی و داخلی تشکیل شده است. امواج صوتی از گوش خارجی وارد می‌شود و پرده گوش را مرتعش خواهند کرد که این شروع فرآیند شنیدن است. پرده گوش در واقع، همان پرده صماخ است که به صورت یک پوسته نازک در ساختار گوش، بین گوش خارجی و گوش میانی قرار گرفته است. ابتدا گوش خارجی صداها را از محیط بیرونی جمع‌آوری و به پرده گوش منتقل می‌کند، سپس این پرده مرتعش شده و ارتعاش خود را به بخش‌های داخلی‌تر گوش انتقال می‌دهد.

پشت پرده گوش ۳ استخوان کوچک به نام‌های چکشی، سندانی و رکابی وجود دارند که وظیفه آن‌ها، انتقال ارتعاش پرده گوش به حلزون گوش داخلی است. در محل حلزون گوش داخلی که گوش داخلی نیز نامیده می‌شود، این ارتعاشات تبدیل به سیگنال‌های عصبی شده و به مغز فرستاده می‌شوند و به این ترتیب فرد قادر به شنیدن خواهد بود. برای اینکه منظور از پارگی گوش را بدانید تا انتهای متن همراه ما باشید تا اطلاعات دقیق‌تری دراختیارتان قرار دهیم.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

منظور از پارگی پرده گوش چیست؟

پارگی پرده گوش شامل یک پارگی یا سوراخ کوچک تا بزرگ بر روی پرده گوش است. همانطور که گفته شد، این غشا وظیفه رساندن امواج صوتی به گوش داخلی را برعهده دارد که در نهایت بعد از یک سری تغییرات در گوش داخلی، ما صدا را می‌شنویم. گاهی پرده گوش یا همان غشای نازک آسیب می‌بیند یا پاره و سوراخ می‌شود. بنابراین انتقال امواج صوتی با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین در موارد نادر فرد دچار کم‌شنوایی دائمی ‌می‌شود.

پارگی پرده گوش می‌تواند یکی از بدترین اتفاقات زندگی هر فرد باشد. برای اینکه اطمینان حاصل کنید که مشکل رخ داده، پارگی پرده گوش است باید با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.

استفاده از جسم خارجی از دلایل پارگی پرده گوش
یکی از علت های پارگی پرده گوش، آسیب با یک جسم خارجی است.

علت های پارگی پرده گوش

علائم پارگی پرده گوش به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که هریک می‌توانند احساس درد و ناتوانایی در شنیدن را برای فرد ایجاد کنند. از این‌رو مهم است که با علل پارگی پرده گوش آشنا بود تا در صورت بروز این مورد از بیماری های گوش به پزشک متخصص مراجعه کرد. مهم‌ترین علت‌های پارگی پرده گوش به شرح زیر هستند.

عفونت

عفونت‌های گوش، سبب پارگی پرده گوش می‌شوند، به ویژه در کودکان طی عفونت گوش، مایعات در پشت پرده گوش قرار می‌گیرند. فشار ناشی از رسوب مواد سیال می‌تواند باعث پارگی یا آسیب غشای نازک شوند.

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

تغییرات فشار

برخی فعالیت‌ها می‌تواند تغییرات فشار را در گوش ایجاد کنند و منجر به پارگی یا سوراخ شدن پرده گوش شوند. این حالت به عنوان Barotrauma) ) یا همان آسیب فیزیکی ناشی از تغییرات فشار محیط اطراف روی فضاهای هوایی موجود در حفره‌های بدن انسان شناخته شده است. باروتروما زمانی رخ می‌دهد که فشار خارج از گوش به طور قابل توجهی از فشار داخل گوش بیشتر باشد و اختلاف فشار زیادی بین خارج و داخل گوش به وجود بیاید.

از جمله فعالیت‌هایی که می‌تواند باعث بروز باروتروما شود شامل: غواصی، پرواز در هواپیما، رانندگی در ارتفاع زیاد و امواج حاصل از شوک الکتریسیته هستند.

آسیب یا تروما

هر آسیب به گوش یا ضربه که به سمت سر باشد، می‌تواند باعث پارگی پرده گوش شود. وارد کردن گوش پاک‌كن یا اشیایی مانند: مداد و کلید به گوش گاهی ممکن است موجب آسیب به پرده گوش شود. این موضوع علاوه بر خطر پاره شدن پرده گوش، خطر ایجاد انواع عفونت‌های گوش را نیز برای فرد به دنبال دارد. بنابراین از انجام چنین رفتارهای پرخطری باید پرهیز کرد. گاهی نیز در ورزشکاران آسیب مستقیم به لاله گوش منجر به بروز شکستگی گوش می‌شود که در موارد شدید باعث کاهش شنوایی فرد خواهد شد.

علائم پاره شدن پرده گوش را بشناسید

درد از علائم اصلی پارگی پرده گوش است. در برخی موارد این درد ممکن است شدید باشد و در طول روز، درد همچنان ادامه‌دار شود یا افزایش و کاهش داشته باشد. به طور معمول هنگامی ‌که درد از بین می‌رود، گوش شروع به تخلیه می‌کند. در نقطه‌ای که پرده گوش پاره شده است، آب مروارید، خونریزی یا مایع پر شده از گوش آسیب‌دیده تخلیه شود. اگر درد گوش شما را آزار می‌دهد باید به پزشک مراجعه کنید، اما از روش‌های درمان خانگی گوش درد هم در موارد خاص می‌توانید استفاده کنید.

در برخی از مواقع، پارگی ناشی از عفونت گوش میانی، باعث خونریزی می‌شود. این عفونت‌های گوش، بیشتر در کودکان، افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا و در مناطقی با کیفیت هوای پایین رخ می‌دهند.

یکی از موارد دیگری که ممکن است موجب درد در گوش شود گرفتگی گوش است.

چطور پارگی پرده گوش را تشخیص می دهند؟

برای اینکه بتوان پارگی پرده گوش را تشخیص داد، نیاز است که به دکتر پارگی پرده گوش مراجعه کرد. دکتر متخصص می‌تواند از چندین روش برای تعیین اینکه آیا پرده گوش شما پاره شده است یا نه استفاده کند. برخی از این‌ روش‌ها در جدول زیر آورده شده‌اند.

توضیحات
آزمایش عفونت گوشیک نمونه از مایع خارج شده از گوش را مورد آزمایش قرار می‌دهد، این در حالی است که پارگی پرده گوش در اثر عفونت به وجود آمده باشد.
اتوسکوپدر این روش پزشک از یک دستگاه تخصصی با نور استفاده می‌کند تا به کانال گوش شما نگاه کند. در صورت وجود تغییرات، آزمایش‌های لازم را انجام می‌دهد.
آزمایش شنواییامتحان شنوایی با دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود. در این روش دکتر محدوده شنوایی و ظرفیت گوش میانی را بررسی می‌کند.
تمپانومتریدر این روش که با ایجاد تغییرات فشار هوا در کانال گوش صورت می‌گیرد، پزشک واکنش گوش شما را به تغییرات فشار می‌سنجد.

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی هر یک از این ‌روش‌ها را برای تشخیص پارگی پرده گوش به کار می‌گیرد. برای آشنایی با این تخصص و مواردی که باید به خاطر آن‌ها به این متخصص مراجعه کنید، مقاله متخصص گوش و حلق و بینی کیست را مطالعه کنید.

آیا پارگی پرده گوش درمان دارد؟

در بیشتر موارد پزشک توصیه می‌کند که از وارد شدن آب به داخل گوش جلوگیری کنید و همچنین گاهی پزشک گوش، حلق و بینی توصیه می‌کند که هیچ‌گونه جسم خارجی را وارد گوشتان نکنید. به طور مثال از گوش پاک‌كن پنبه‌ای یا موارد مشابه استفاده نکنید تا آسیبی به گوش شما نرسد. در برخی از موارد هم پزشک، شما را از انجام ورزش‌های آبی و شنا نیز منع می‌کند تا پرده گوشتان به خوبی بهبود پیدا کند.

سایت clevelandclinic درباره پارگی پرده گوش عنوان می‌کند؛

در برخی موارد، اگر سوراخ یا پارگی گوش به خودی خود خوب نشود، پارگی پرده گوش ممکن است یک مشکل جدی برای سلامتی تلقی شود. به طور مثال پارگی پرده گوش می‌تواند منجر به کم شنوایی طولانی مدت، سرگیجه طولانی مدت و سوراخ شدن دائمی ‌درام گوش (سوراخ) شود.

آیا پارگی پرده گوش ترمیم می‌شود؟

پارگی پرده گوش اغلب بدون درمان تهاجمی، ‌بهبود می‌یابد. بیشتر افراد مبتلا به این عارضه، فقط افت شنوایی موقت دارند. حتی بدون درمان، پرده گوش را در چند هفته می‌توان بهبود بخشید. اما در صورت انجام جراحی هم شما می‌توانید در عرض یک تا دو روز بیمارستان را ترک کنید. بازیابی کامل، به ویژه پس از درمان با روش‌های جراحی، به طور معمول طی هشت هفته اتفاق می‌افتد.

توصیه اکید می‌شود در صورت مواجه با پارگی پرده گوش در وهله اول به پزشک مراجعه کنید تا وخیم بودن و نبودن آن را تشخیص دهد. به طور کلی تمام این توصیه‌ها برای بهبود شرایط گوش بیمار در نظر گرفته می‌شود تا درمان مربوط به پارگی پرده گوش انجام شود. اما مهم‌ترین روش در درمان پرده گوش برای جلوگیری از عفونت به شرح زیر هستند:

پچ کردن پرده گوش

اگر گوش شما به تنهایی در حال بهبود نیست، پزشک شما ممکن است از پچ تست استفاده کند. پچ کردن شامل قرار دادن پچ پزشکی بر روی غشای نازک است. پچ تشعشع غشا را به هم می‌ریزد که در روند بهبود پرده گوش بی‌تاثیر نیست.

روش های درمان پارگی پرده گوش
با مصرف آنتی بیوتیک از پارگی پرده گوش جلوگیری کنید.

مصرف آنتی‌بیوتیک‌‌ها

آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت‌هایی را که ممکن است به پارگی پرده گوش شما منجر شود، پاک کنند. همچنین با مصرف آنتی‌بیوتیک‌‌‌ها از ایجاد عفونت‌های جدید یا سوراخ شدن پرده گوش به واسطه آن‌ها محافظت می‌کنند. پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا داروهای خوراکی را تجویز کند که توصیه می‌شود هر دو را مصرف کرد تا بهبود و درمان بیماری سریع‌تر انجام شود.

عمل جراحی پارگی پرده گوش

عمل جراحی یکی دیگر از روش‌های درمانی پارگی پرده گوش است که در موارد نادر رخ می‌دهد. جراحی برای سوراخ کردن پرده گوش و خارج کردن مواد عفونی که در پشت آن واقع شده، به روش های مختلفی انجام می شود که به شرح زیر هستند:

روش اسیکولوپلاستی

اسیکولوپلاستی به عنوان یک روش جراحی گوش شناخته شده که با بیهوشی بین یک تا دو ساعت انجام می‌شود. در این روش از جراحی به بازسازی اصلاح زنجیره شنوایی کمک خواهد شد.

روش تمپانوپلاستی

تمپانوپلاستی یکی دیگر از روش‌های جراحی ترمیم گوش است که برای سوارخ‌های کوچک تجویز می‌شود. این عمل جراحی برای کودکان همراه با بیهوشی است و برای بزرگسال‌ها در مطب انجام می‌شود.

روش میرنگوپلاستی

میرنگوپلاستی را نوعی از روش‌های جراحی گوش می‌دانند که با هدف اصلاح پارگی پرده گوش انجام می‌شود. در این نوع عمل، پارگی پرده گوش بسته می‌شود و شنوایی بهبود پیدا می‌کند. در روش میرنگوپلاستی از بیهوشی استفاده می‌شود تا مجرای گوش برش داده شده و درمان انجام شود.

درمان خانگی پاره شدن پرده گوش

در خانه می‌توان درد پرده پاره گوش را با تسکین‌دهنده‌هایی مانند گرما کاهش داد. برای این منظور قرار دادن یک حوله تمیز گرم و خشک بر روی گوش شما و چندین بار در روز می‌تواند کمک‌کننده موثری باشد.

درمان پارگی پرده گوش با طب سنتی

درمان پارگی پرده گوش با طب سنتی، رایج و پرطرفدار است. در این روش درمان عفونت‌های گوش و آسیب‌هایی که به پرده صماخ وارد شده از طریق طب سنتی قابل درمان بوده و می‌توان از گیاه‌های مفید بهره‌مند شد. بهترین گیاه‌های مورد تایید در طب سنتی به شرح زیر هستند:

  • گل ماهور یا روغن سیر را گرم کنید و مقداری از آن را داخل گوش بچکانید. از این گیاه برای عفونت‌های گوش استفاده می‌شود و بهتر است که با نظر پزشک طب سنتی اقدامات لازم را انجام دهید.
  • با استفاده از اکیناسه به عنوان یک آنتی بیوتیک مفید می‌توان سیستم ایمنی را افزایش داد و به از بین بردن عفونت‌های گوش کمک کرد.
  • هیدراستیس را روزی سه بار مصرف کنید.
  • از چای سوسنبر گیاهی هم می‌توان به عنوان مسکنی برای درد استفاده کرد.

از طرفی هم می‌توان برای درمان وزوز گوش از مواد خوراکی مانند: کنجد، لوبیا، انگور، هویج و لیمو استفاده کرد.

کم شدن شنوایی از عوارض پارگی پرده گوش
برای جلوگیری از عوارض پارگی پرده پوش باید سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

عوارض پارگی پرده گوش

پارگی در پرده گوش ممکن است از مقدار بسیار کم شروع شده و به تدریج انتشار یافته و افزایش یابد. گاهی شنوایی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد یا موجب عفونت می‌شود. میزان از دست دادن شنوایی گوش، متفاوت بوده و با میزان آسیب‌دیدگی پرده گوش ارتباط مستقیم دارد. برای مثال اگر فقط یک سوراخ کوچک در پرده گوش ایجاد شده باشد، فرد فقط کمی‌ صداها را ناواضح می‌شنود.

هرچه سوراخ ایجاد شده بزرگتر شود، تاثیرات بیشتری در میزان شنوایی فرد دارد. همچنین اگر علاوه ‌بر پرده صماخ، سه استخوان كوچک متصل به پرده گوش هم آسیب ببیند، میزان بیشتری از شنوایی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در صورتی که شنوایی به صورت کامل از دست برود راهی برای درمان آن وجود ندارد. عموما برای درمان کم شنوایی یا ناشنوایی با تشخیص پزشک کاشت حلزون گوش انجام می‌شود

پارگی پرده گوش در کودکان به چه شکل است؟

کودکان به دلیل داشتن بافت حساس و مجراهای نازک در گوش، بیشتر دچار پارگی پرده گوش می‌شوند. استفاده غلط از گوش‌ پاک‎کن نیز در کودکان موجب پارگی پرده گوش آن‌ها می‌شود. هر جسم کوچک خارجی مانند: مداد یا سنجاق سر اگر به صورت عمیق وارد مجرای گوش کودک شود، منجر به آسیب رسیدن یا پاره شدن پرده گوش او می‌شود.

عفونت‌های گوش از رایج‌ترین دلایل پارگی پرده گوش در کودکان هستند. از هر ۶ کودک ۵ نفر حداقل یک مرتبه تا ۳ سالگی‌شان به عفونت گوش دچار می‌شوند. اگر کودک شما ساعاتی از روز را در مهدکودکی عمومی ‌می‌گذراند یا زمانی که دراز کشیده به جای شیر مادر از شیشه شیر می‌خورد، احتمال عفونت گوش در او بالا می‌رود. اگر هر کدام از نشانه‌های زیر را در کودک خود یافتید، به سرعت به پزشک مراجعه کنید:

  • درد متوسط رو به شدید
  • ترشحات خونی یا چرکی از گوش
  • حالت تهوع، استفراغ، یا سرگیجه دائم
  • زنگ زدن گوش

اگر احساس کردید روند درمان کودکتان با مشکل مواجه شده است، باید در این مورد با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. برای گرفتن مشاوره از پزشکان می‌توانید از سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر استفاده کنید.

به دلیل نازک بودن پرده گوش کودک، آسیب‌هایی که درمان نشوند می‌توانند تاثیر طولانی مدت بر شنوایی آن‌ها بگذارند. به کودک خود بیاموزید که هیچ جسمی ‌را داخل گوش خود فرو نکند. علاوه بر آن، هنگامی ‌که کودک شما دچار سرماخوردگی یا عفونت سینوسی است از مسافرت هوایی پرهیز کنید. اختلاف فشار می‌تواند باعث آسیب به پرده گوش کودک شود.

پیشگیری از پارگی پرده گوش با روش های مختلف
برای جلوگیری از پارگی مجدد پرده گوش، بهتر است تا زمان بهبودی مراعات بیشتری کنید.

چطور از پارگی پرده گوش پیشگیری کنیم؟

اقدامات زیادی را می‌توان در جهت پیشگیری از پارگی مجدد پرده گوش انجام داد که هر یک توسط پزشک‌های متخصص مانند دکتر ناشنوایی مورد تایید خواهند بود. مهم‌ترین موارد پیشگیری پارگی پرده گوش به شرح زیر هستند:

  • برای جلوگیری از عفونت بیشتر، گوش خود را همواره خشک نگه دارید.
  • هنگام حمام کردن، ابتدای مجرای گوش خود را با پنبه پر کنید تا آب وارد آن نشود.
  • تا زمانی که گوش شما درمان نشده است از شنا کردن پرهیز کنید.
  • اگر دچار عفونت گوش شدید، به سرعت برای درمان آن اقدام کنید.
  • زمانی که دچار سرماخوردگی یا عفونت سینوسی هستید، از سفر با هواپیما اجتناب کنید.
  • اگر مجبور به سفر هوایی شدید، از گوش‌گیر استفاده کنید، آدامس بجوید، یا خمیازه بکشید تا فشار در گوش شما پایدار بماند.
  • از اشیای خارجی برای تمیز کردن جرم گوش خود استفاده نکنید (حمام کردن به صورت روزانه برای تمیز ماندن مجرای گوش کافی است).

در نهایت هم اگر قرار است در معرض صداهای بلند مانند: صدای زیاد ماشین‌های اطراف، صداهای زیاد در کنسرت‌ها یا در محل‌های ساخت و ساز قرار بگیرید از گوش‌گیر استفاده کنید.

برای تشخیص پارگی پرده گوش سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

پارگی پرده گوش در واقع یکی از مشکلات گوش میانی است. وقتی به پرده گوش آسیب یا صدمه‌ای وارد می‌شود در روند کار آن اختلال ایجاد می‌کند. به همین دلیل ابتدا باید به دنبال علت آسیب و سپس راه‌های درمان پارگی پرده گوش بود. پرده گوش عاملی مهم در غربالگری طیف محرک صدا است، به همین خاطر سلامت آن حائز اهمیت خواهد بود. در نتیجه با توجه به اینکه گوش یک عضو حساس بدن است در صورت هرگونه اختلال در شنوایی یا مشکلات عفونتی باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرد.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم اغلب پرده گوش پاره شده خودبه‌خود اصلاح خواهد شد و نیازی به مداخله‌ خاصی نیست، اما در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، روش‌هايی در علم پزشکی برای ترمیم پرده گوش پاره شده وجود دارند که یکی از این‌ روش‌ها، انجام عمل‌های جراحی است.

اگر هم نیاز به مشاوره و نوبت‌دهی سریع و راحت دارید، بهتر است که از سامانه دکتر دکتر استفاده کنید تا بدون صرف انرژی و هزینه، از متخصص‌های گوش و حلق و بینی نوبت دریافت کنید.

همچنین اگر شما هم تجربه علائم پارگی پرده گوش را داشته‌اید با ما و سایر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید. تمام سوالات خود در مورد پارگی پرده گوش را در بخش نظرهای انتهای همین مقاله بپرسید تا پزشکان مجله دکتردکتر پاسخ‌گوی شما عزیزان باشند.

منابع:

clevelandclinic.org

mountsinai.org

webmd.com

سوالات متداول پارگی پرده گوش

از اشیای خارجی برای تمیز کردن جرم گوش خود استفاده نکنید و برای جلوگیری از عفونت بیشتر، گوش خود را همواره خشک نگه دارید.

  • روش اسیکولوپلاستی
  • روش تمپانوپلاستی
  • روش میرنگوپلاستی

پزشک‌های متخصص با معاینه‌های مختلف و با آزمایش یک نمونه از مایع خارج شده از گوش تشخیص پارگی پرده گوش را انجام می‌دهند.

 

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

661 دیدگاه در “علائم پارگی پرده گوش چیست؟ عوارض، علائم و درمان پارگی پرده گوش
  • سلام.خسته نباشید.پسرم چهارسالشه بابچه ی همسایه برخورده کرده که سر او بکوش پسرم خورده وپشت کوشش زخمی شده ولی خونریزی یا مایه ازکوشش نمیاد اما درد دارد میتواند ب کوشش اسیب برساند .ممنون از محبت شما

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      ممکن است باید معاینه شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من یه سیلی محکم به گوش سمت چپم خورد نه خون ریزی داشت و نه درد فقط احساس میکنم کیپ شده و شنواییم 10 درصد کم شده و صدا تو سرم میپیچه و سوت میکشه بعضی وقتا خیلی کم میشه و بعضی وقتا زیاد پیش متخصص رفتم گفت پرده گوش پاره شده ولی 70 درصد احتمال ترمیم داره آنتی بیوتیک هر 6 ساعت و قطره استریل یک درصد چشمی هر 12 ساعت داد. به نظر شما احتمال ترمیم وجود داره چه مدت طول میشکه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله احتمالش بالاست خصوصا اگر پارگی کوچک باشد
      ۳ ماه دیگر ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام.خانوم.دکترمن.تازه.فهمیدم.که.گوش.دخترم.یه.کوچلوسوراخ.شدن..می.خواستم.ببینم.حالابایدچکارکنم.آیاخطرناک.است.درضمن.۷.سالشه.گوشهای.دخترم.پرازجرم.بود.بعدازشستشودکترفهمید

    پاسخ
    • سلام
      باید آنتی بیوتیک بخورد
      هنگام استحمام آب داخل گوشش نرود
      ۳ ماه دیگر ویزیت شود

      پاسخ
  • سلام پرده گوش سمت راستم پارگی خفیف داره الان هم گوشم د رد داره سردرد دارم وگوشم عفونت کرده پیش دکتر هم که میرم دارو که میده خوبه ولی بعد از چندماه دوبا ره گوشم عفونت میکنه باید چه دارویی مصرف کنم

    پاسخ
    • سلام من 29 سالمه دیشب گوشمو با گوش پاک کن تمیز میکردم که یه خون کمرنگ نوک گوش پاک کنم بود از نسخه شما استفاده کردم خواستم بدونم موردی نداره؟ قرص کو آموکسی کلاو 625 هر 8 ساعت قطره سیپرو فلوکساسین هر 12 ساعت 2 قطره و خشک نگه داشتن گوش با پنبه آغشته به پماد آ +د…. میترسم بخاطر کرونا برم دکتر خواهشا کمکم کنید هیچگونه دارویی مصرف نمیکنم ممنون

      پاسخ
  • من‌ رفتم دکتر گفته پرده گوش سمت راست پاره شده و کمی کم‌مشنوم باید چیکار کنم قرص و قطره هم داده

    پاسخ
  • باسلام من ۹ماه پیش پرده گوشموعمل کردم الان چندروزه گوشم صدامیده خواستم ببینم مال چیه اینجوری شدم

    پاسخ
    • سلام
      باید ویزیت شود.میتواند جرم گوش باشد یا ناشی از عوارض جداحی

      پاسخ
  • سلام.7 ماه پیش پرده گوشم پاره شد به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کردم گفتن میزان پارگی خیلی زیاده باید عمل بشه.میخاستم بپرسم احتمالش هست بعد از عمل صدای وزوز گوش قطع نشه یا شنواییم به حالت عادی برنگرده؟

    پاسخ
    • سللم بله بعد از عمل وز وز گوشتون از بين ميره
      در مورد بهبود شنوايي بستگي به مدت زماني كه پرده گوشتون آسيب ديده داره
      اگه كتر از ٦ ماهه ترميم باعث بهبود شنوايي هم ميشه

      پاسخ
  • سلام دو روزپیش ضربه سیلی که به گوشم خورده از همون لحظه حس میکنم که توگوشم پره باده ومثل اب رفتن توگوش احتمال پاره شدن پرده گوش هست ممنونم از پاسخگویون

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بله احتمال پارگی هست

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    من متاسفانه نمی‌دونستم استفاده از گوش پاک کن اشتباهه
    الان از گوش پاک کن استفاده کردم و اگر اشتباه نکنم خورد ب پرده گوشم ،الان یه کم درد میکنه، میترسم ازینکه برم پیش دکتر بخاطر کرونا و وضعیت بیمارستان ها
    کاری از دست خودم برمیاد بدون اینکه به دکتر مراجعه کنم؟

    پاسخ
  • با سلام
    دلیل اینکه بعد از ریختن قطره درگوش، در ته حلق آن را احساس میکنیم چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      گوش باید معاینه شود
      گوش میانی به حلق راه دارد از طریق شیپور استاش
      ممکن است پارگی ریزی در پرده گوش باشد

      پاسخ
  • سلام پرده گوش بنده با ضربه سیلی پاره شده…و اینکه نوار گوش گرفتم و گفتن ۲۰درصد از عصب گوشم ضعیف شده..ممکنه شنواییم همینجوری بمونه یا بهتر میشه؟

    پاسخ
    • سلام اگه ضربه واسه ٣ ماه اخير بوده بله
      اما اگه واسه قبل تر بوده خير

      پاسخ
  • سلام ببخشید اینکه برای یک بیمار قطره ی گوش تجویز میشه بعد مزه شو حس می‌کنه دلیلش چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      گوشش باید معاینه شه ممکن پارگی پرده گوش داشته باشه

      پاسخ
      • آها ممنونم

  • سلام خسته نباشید پرده هردوگوش خانمم بدون اینکه متوجه بشیم در زمان شیمی درمانی پاره شده دکتر متخصص گوش گفت کهامکان ترمیم پس از شش ماه هست ولی نشد چاره کار چیست

    پاسخ
    • سلام
      بستگی داره پارگی ها کوچک باشن یا بزرگ و کاهش شنوایی دارن یا خیر؟
      باید گوششون دقیق معاینه شه و میزان بهبود در این ۶ ماه مشخص شه
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام من دو ماه هست که پرده گوشم پاره شده و انتی بیوتیک مصرف کردم نوار گوش گرفتم باز دارو میخورم هنوز گوشم خوب نشده و اب هم از داخل گوشم میاد چکار باید بکنم باید عمل کنم یا نه ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام
      اگه پارگی کوچیک هست احتمالا خودبخود بهبود پیدا میکنه
      اگر پارگی بزرگ نیاز به ترمیم داره
      اما آنتی بیوتیک مصرفی اسمش چیه؟
      هنگام استحمام هم اصلا نباید آب داخل گوش بره و از گوش پاک کن استفاده نکنین

      پاسخ
      • سلام گوش من خیلی درد میکنه چند شبه نخوابیدم دکتر هم دارو داده اما بهتر نشدم خیلی درد دارم چیکار کنم

      • سلام
        چه داروهایی دادن و چند روز مصرف کردین؟داروها را نام ببریر

  • سلام و خسته نباشید!دیروز گوش هایم را دکتر با ساکشن تمیز کرد اما بعد از ساکشن کردن گوشم باز نشد و بدتر انگار که هوا توش گیر کرده باشه همش در حال زنگ زدنه اما دکتر هم نگاه کرد گوش رو گفت چیزی توش نیست و پرده ات هم سالمه الان 2روزه صدای زنگ هست! بنظر شما پرده گوشم سالمه؟! یا سوراخ شده؟! قبلا گوشم رو تمیز میکردم همچین اتفاقی نمیفتاد

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز ممکن بخاطر ساکشن گوش باشه و جسم خارجی که وارد شده
      اگه ظرف ۴۸ ساعت برطرف نشد و درد و..پیدا شد باید مجدد معاینه شه

      پاسخ
  • سلام . ببخشید من گوشمو از بیرون خیلی طبیعی مثل بقیه مالیدم بعد که دستمو برداشتمانگار یه چیزی تویِ تویِ گوشم چسبید به هم و انگار گوشم بسته شد و الان کمتر از قبل می شنوم
    باید چی کار کنم ؟

    پاسخ
  • با سلام و احترام وقت بخیر
    پرده گوشم پاره شده به تشخیص دکتر متخصص. و الان میخواهم بدونم برای تشخیص دقیق میزان پارگی و محل دقیق پارگی پرده گوش تست شنوایی بدهم یا اسکن پرده گوش؟ با سپاس

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز بستگی به علت پارگی داره
      اکه پارگی کوچیک و به دنبال عفونت باشه اصولا خودش در عرض ۳ ماه ترمیم میشه اگر ضربه و …بود و کاهش شنوایی دارین باید بررسی بیشتر صورت گیرد

      پاسخ
  • و سوال آخر.آیا فردا برم به دکتر عمومی و با دستگاه گوششون میتونه بگع که.پرده گوشم سالمع.یا پارگی دارع.ممنون میشم جواب بدین.باتشکر

    پاسخ
    • سلام بله ميتونن تشخيص بدن

      پاسخ
  • و سوال آخر اینه که به گوشم توپ خورده و هیچ خونریزی وجود نداشته.فقط ۱ دقیقه سر گیجه داشتم.به پزشک عمومی برم از دستگاه گوششون میتونه که بگع پرده گوشم سالمه.یا پاره هستش.?باتشکر?

    پاسخ
    • سلام
      بله میتونه معاینه کنه و بهتون بگه

      پاسخ
  • باعرض سلام آیا دستگاه گوش پزشکی نشان میدهد که پرده گوش سالم است‌یا نه .یا باید به متخصص برم.باتشکر

    پاسخ
    • سلام بله عزيزم
      به متخصص گوش و حلق و بيني

      پاسخ
  • سلام من دیروز رفته بودم سالن.توپ سالن به گوشم اثابت کرد.الانم مثلا ۸۰ درصد شنوایی دارم.مشکل من الان جدی هست.به پزشک مراجعه کنم.یا نه باتشکر

    پاسخ
    • سلام بهتره توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شين

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من از بچگی گوشم عفونت میکرد و چند سال قبل گوشمو عمل کردم ولی خوب نشده مشکلم و همین ک سردم میشه یا باد میخوره به گوشم عفونت میکنه بعضی وقتا هم عفونت همراه با خون ! نیازی هست برم دکتر دوباره یا خودم رعایت کنم درست میشه ؟ ☹

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بله باید مجدد ویزیت شوید
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید از حمام آمدم بیرون با گوش پاک کن گوشمو پاک کردم گوشم خون امد لطفا اگه راهی برای درمانش هست راهنمایی کنید درد گوش ندارم فقط یکم صدای ویز ویز دارم تو گوشم

    پاسخ
    • سلام آسيب به كانال گوشتون بوده نگران نباشيد
      دستكاريش نكنيد برطرف ميشه

      پاسخ
      • سلام
        ببخشید من حدودا 2 هفته پیش خود سرانه به گوشم ریختم بعد از چند رو روز هر وقت میرم حمام اذیت میشم
        الان باید چکار کنم
        اگه خودش بهبود پیدا میکنه سفال ایکس استفاده کنم
        ممنون از جوابتون

      • سلام اگه پرده گوشتون پاره نيست ايرادي نداره اگه هست ديگه كاري نميشه كرد نبايد ديگه دستكاري شه
        بله بخوربد

  • سلام خسته نباشید با گوش پاک کن گوشم را تمیز میکردم ک فشار بدی به گوشم وارد شد الان یه درد جزئی دارم ایا نیاز هست به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام
      بله باید گوش شما معاینه شود

      پاسخ
      • سلام من گوشم زیاد عفونت میکنه الآن هم بر اثر عفونت پرده گوشم پاره شده و درد داره اگه گرم نگهش دارم دردش کمتر میشه خطر نداره

      • سلام
        عزیزم‌ شما باید حتما آنتی بیوتیک بخورین تا عفونتش کنترل شه و گرنه ممکن سبب عوارض بشه

      • سلام من چند روزی میشه که گوش راستم صدای کمی میشنوه نمیدونم چه دلیلی داره آخه واکسن هم زدم بنظرتون اگه پاره شده باشه خودش خوب میشه یا باید پمتانوپلاست کنم؟

      • سلام
        پارگی خودبخودی بعیده مگر سابقه ضربه باشه
        معاینه باید بشید ممکن جرم گوش مطرح باشه

  • با سلام بنده پارسال عمل پمتانوپلاستی انجام دادم. عمل پیوند بافت موفق بود و شنوایی بهبود یافت هر چند در طی مدت یکسال یه حالت کشیدگی درون گوشم احساس میکردم ولی پارگی کاملا ترمیم شده بود. متاسفانه بعد یکسال دوباره متوجه پیچیدن صدا درون گوشم شدم ( همان گوش عمل شده) که صدای شبیه ضربان قلب بود. به دکتر مراجعه کردم و است شنوایی دادم و تایید کرد که پارگی در حدود ۳۵ درصد ایجاد شده و دکتر ویتامین E و B1 برایم تجویز کرد چون مقداری التهاب داشت ولی عفونت مشاهده نشد و دلیل پارگی پرده گوشم شیرجه داخل عمق ۵ متری در استخر بود. سوالم این است که آیا پرده گوشم خود به خود ترمیم خواهد شد؟ ویتامین ها چقدر در این بهبود کمک میکنند؟ چه مدت زمان لازم است که بهبودی کامل صورت بگیرید؟ ممنون میشم جواب سوالات را واضح توضیح بدهید. با سپاس فراوان

    پاسخ
    • سلام حدود یکماه داروها را مصرف کنید
      احتمال جوش خوردنش هست
      یکماه ترمیم پیدا میکنه
      بهتره کارهایی که فشار بین دو سمت پرده گوشتونو تغییر میده انجام ندید مثل غواصی- شیرجه و حتی هنگام سوار هواپیما شدن هنگام تیک عاف یا آبنبات بخورید یا آّ دهنتونو قورت بدید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.من وقتی عصبانی میشم سیلی های محکمی توی صورتم ویا مشت به خودم میزنم.امروز سیلی خیلی محکمی به خودم زدم و بعداون گوش راستم شنواییش کم شده و سوت میکشه و فعلابی حسه اما گهگاهی تیرمیکشه. وای کاش بیشترخودمومیزدم

    پاسخ
    • سلام باید از نظر پاره شدن پرده گوشتون توسط متخصص گوش و حلق وبینی بررسی شوید ضمن اینکه باید این عادتونو ترک کنید و از متخصص اعصاب و روان کمک بگیرید

      پاسخ
  • سلام يادم رفت بنويسم كوشم از همون لحظه كه دستمال كاغذى رو بيرون اوردم تقريبا بيشتراز 90 درصد از شنوايش كم شده و تا الان هيج تفاوتى نكرده واقعا صداش بد جور ازار ميده وزوز خشخش صداى بادشديد

    پاسخ
    • ممکن قسمتی از دستمال کاغذی تو گوش مونده باشه
      باید معاینه شه حتما گوشتون با اتوسکوپ

      پاسخ
  • سلام. من 10 روز پیش رفتم حموم صبح بیدار شدم احساس کردم اب تو گوشمه دستمال کاغذو لوله کردم و فرو کردم گوشم بیرون اوردم گوشم شروع کرد به وزوز و صوت کشیدن دکتر نرفتم وقتی فهمیدم 6_8 هفته ای خوب میشه روزی یک امکسی سیلین 500 میخورم عفونت نکنه الان پنبه میزارم یا میبندم صدا قطع نمیشه لطفا راهنمایی کنید چی کار کنم یا کی صدا قطع میشه با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      گوشتون صدا میده و این ب معاینه نیاز داره
      اموکسی سیلین هم مصرف نکنین خودسرانه چون دوزی ک مصرف میکنین کافی نیست باید هر ۸ ساعت یکی باشه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من حدود یه هفته گوش راستم کیپ شد رفتم دکتر عمومی بهم اموکس کلاو ۶۲۵ داد خوردم خوب نشدم رفتم دکتر متخصص گفت گوشت جرم داره بهم قطره داد بعد سه روز شستشو انجام دادم حالا دو سه روز دردشدید و نیمه کیپی داره حالا چکار کنم بنظرشما.

    پاسخ
    • سلام
      گوشتون بازم باید معاینه شه
      ممکنه جرم ها هنوز یمقداریش مونده باشه یا دچار التهاب گوش خارجی شده باشین

      پاسخ
  • سلام گوش پاکن کردم تو گوشم حواسم نبود دستم خورد روش فرو رفت توگوشم خیلی درد گرفت و خون اومد ولی درد ندارم سرگیجه و اینا هم ندارم ولی گوشم خون اومد و ترشح هم ندیدم فقط صدا ها رو فکر میکنم از پشت شیشه مشنوم به نظر شما چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      گوشتون باید معاینه شه چون احتمال پارگی هست

      پاسخ
  • سلام مرد 44ساله هستم یک ضربه کوچک توسط بچه بی خبری به گوشم وارد شد یک صدای ناگهانی داخل گوشم پیچید درد نداشتم اما صداها را که مشنوم کمی تغیر کرده ایا به دکتر مراجعه کنم یا چه قرصی برای جلوگیری از عفونت استفاده کنم تشکر میکنم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من مدتی ۱۰روزه گوشم دچار
    عفونت شدید شدم رفتم دکتر گفت پرده گوشد سوراخ شده
    بعد بهم مامصرف دارو دوباره ترمیم میشه
    لطفا بهم کمک کنیدچی داوروی استفاده کنم ترمیم بشه این موضوع خیلی منو نگرا کرده
    ممنونم اگه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی فقط آنتی بیوتیک تجویزی توسط پزشک برای رفع عفونت را مصرف کنید
      پس از آن پرده گوش معمولا ترمیم می شود

      پاسخ
  • خیلی مفید بود کاملا رسا و واضح همه چی توضیح داده شده ممنون از راهنمایی های خوبتان

    پاسخ
    • ???

      پاسخ
  • سلام بعد از پارگی پرده گوش با جسم خارجی به همراه ضربه’به داخل گوش سرگیجه طبیعی هستش؟ یا نیاز مراجعه مجدد به پزشک هستش

    پاسخ
    • سلام بهتره سي تي اسكن انحام بدين
      و توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد

      پاسخ
      • خسته نباشید خانم دکتر، دو روز پیش اتفاق افتاده و در مراجعه به پزشک با اینکه گفتم سرگیجه دارم ولی بعد از معاینه نه دارو و آزمایشی بهم ندادند و اصلا سرگیجه کم یا قطع نشده و همش در گوشم صدای نبض دارم و قطع نمیشه.

      • حتما ممنون از زحماتتون، تشکر شب خوش

      • خواهش ميكنم عزيزم

  • سلام
    گوش چپم چند ماه هست اب بیرون میات رنگ زرد وبوی بد داره دکتر رفتم دارو داد خوب شدم دوباره مثل قبل شده درد ندارم خارش سوزش ندارم فقط اب بیرون میات بوی بد رنگ زرد داره دکتر گفت پرده گوش پاره شده ایا مال پرده گوش هست یا عفونت میشه کمکم کنید چیکار کنم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر. من خانم ۲۳ ساله هستم. ده روز پیش بعد از حمام با دستمال کاغذی داخل گوشم رو تمییز میکردم‌ک یکدفه شنواییم کم شد. و گوشم گرفت. بدون درد و خونریزی و مایع خارج شده. هیچ تغییر هم بعد از ده روز ایجاد نشده. مشکل چیه؟. قطره گلیسیرین بزنم یا نه؟ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      ممکن بر اثر تجمع واکس گوش دچار علایم شده باشید
      در هر صورت نیاز به معاینه گوش توسط پزشک می باشد

      پاسخ
  • سلام معذرت میخام من گوشمو شست شو دادم و دکتر گفت امکان داره کری موقتی داشته باشه ولی ن درد دارم ن چیزی این درست میشه؟ قبلشم اصلا مشکل گوش نداشتم اصن

    پاسخ
    • سلام
      جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام.من مدت زیادیه که هردوگوشم مدام عفونت میکنن.تادارومصرف میخورم خوبن ولی بعدازاتمام دوباره عفونت میکنن وخارش شدیددارن.صدایی هم مثل سوت ازهردوگوشم شنیده میشه وهربارکه به پزشک مراجعه کردم گفتندکه پرده گوشم سالمه اماچندروزپیش چون خیلی میخاریدباچوب پنبه خاروندمش وکمی خون اومد ممکنه پرده گوشم پاره شده باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است
      جهت معاینه به پرشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر خسته نباشید من ی مدت بعد حموم با دستمال کاغذی گوشم رو پاک میکردم پرو خیلی بد پس میداد بعد گوشم رو شستشو دادم خوب بود اما الان بعد ی سال خیلی درد میکنه بعد حموم الان رفتم دکتر میگه که پرده گوشت پاره شده من خیلی نگرانم باید چیکار کنم خانومم مدام گریه میکنه.

    پاسخ
  • سلام پسر من پرده گوشش پاره شده بود اماالان ترمیم شده ولی گوشش خیلی خارش داره طوری که جداره گوشش زخم میشه لطفا راهنمایی کنید که چی کار کنم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      برای معاینه و بررسی از نظر عفونت قارچی به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ