علائم پارگی پرده گوش چیست؟ عوارض، علائم و درمان پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش چیست؟
اشتراک گذاری 661 نظر

ممکن است که به دلیل اتفاق‌های مختلف، پارگی پرده گوش رخ دهد که نیاز مراجعه به پزشک را الزامی‌ می‌کند. ساختار گوش از سه بخش بیرونی، میانی و داخلی تشکیل شده است. امواج صوتی از گوش خارجی وارد می‌شود و پرده گوش را مرتعش خواهند کرد که این شروع فرآیند شنیدن است. پرده گوش در واقع، همان پرده صماخ است که به صورت یک پوسته نازک در ساختار گوش، بین گوش خارجی و گوش میانی قرار گرفته است. ابتدا گوش خارجی صداها را از محیط بیرونی جمع‌آوری و به پرده گوش منتقل می‌کند، سپس این پرده مرتعش شده و ارتعاش خود را به بخش‌های داخلی‌تر گوش انتقال می‌دهد.

پشت پرده گوش ۳ استخوان کوچک به نام‌های چکشی، سندانی و رکابی وجود دارند که وظیفه آن‌ها، انتقال ارتعاش پرده گوش به حلزون گوش داخلی است. در محل حلزون گوش داخلی که گوش داخلی نیز نامیده می‌شود، این ارتعاشات تبدیل به سیگنال‌های عصبی شده و به مغز فرستاده می‌شوند و به این ترتیب فرد قادر به شنیدن خواهد بود. برای اینکه منظور از پارگی گوش را بدانید تا انتهای متن همراه ما باشید تا اطلاعات دقیق‌تری دراختیارتان قرار دهیم.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

منظور از پارگی پرده گوش چیست؟

پارگی پرده گوش شامل یک پارگی یا سوراخ کوچک تا بزرگ بر روی پرده گوش است. همانطور که گفته شد، این غشا وظیفه رساندن امواج صوتی به گوش داخلی را برعهده دارد که در نهایت بعد از یک سری تغییرات در گوش داخلی، ما صدا را می‌شنویم. گاهی پرده گوش یا همان غشای نازک آسیب می‌بیند یا پاره و سوراخ می‌شود. بنابراین انتقال امواج صوتی با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین در موارد نادر فرد دچار کم‌شنوایی دائمی ‌می‌شود.

پارگی پرده گوش می‌تواند یکی از بدترین اتفاقات زندگی هر فرد باشد. برای اینکه اطمینان حاصل کنید که مشکل رخ داده، پارگی پرده گوش است باید با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.

استفاده از جسم خارجی از دلایل پارگی پرده گوش
یکی از علت های پارگی پرده گوش، آسیب با یک جسم خارجی است.

علت های پارگی پرده گوش

علائم پارگی پرده گوش به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که هریک می‌توانند احساس درد و ناتوانایی در شنیدن را برای فرد ایجاد کنند. از این‌رو مهم است که با علل پارگی پرده گوش آشنا بود تا در صورت بروز این مورد از بیماری های گوش به پزشک متخصص مراجعه کرد. مهم‌ترین علت‌های پارگی پرده گوش به شرح زیر هستند.

عفونت

عفونت‌های گوش، سبب پارگی پرده گوش می‌شوند، به ویژه در کودکان طی عفونت گوش، مایعات در پشت پرده گوش قرار می‌گیرند. فشار ناشی از رسوب مواد سیال می‌تواند باعث پارگی یا آسیب غشای نازک شوند.

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

تغییرات فشار

برخی فعالیت‌ها می‌تواند تغییرات فشار را در گوش ایجاد کنند و منجر به پارگی یا سوراخ شدن پرده گوش شوند. این حالت به عنوان Barotrauma) ) یا همان آسیب فیزیکی ناشی از تغییرات فشار محیط اطراف روی فضاهای هوایی موجود در حفره‌های بدن انسان شناخته شده است. باروتروما زمانی رخ می‌دهد که فشار خارج از گوش به طور قابل توجهی از فشار داخل گوش بیشتر باشد و اختلاف فشار زیادی بین خارج و داخل گوش به وجود بیاید.

از جمله فعالیت‌هایی که می‌تواند باعث بروز باروتروما شود شامل: غواصی، پرواز در هواپیما، رانندگی در ارتفاع زیاد و امواج حاصل از شوک الکتریسیته هستند.

آسیب یا تروما

هر آسیب به گوش یا ضربه که به سمت سر باشد، می‌تواند باعث پارگی پرده گوش شود. وارد کردن گوش پاک‌كن یا اشیایی مانند: مداد و کلید به گوش گاهی ممکن است موجب آسیب به پرده گوش شود. این موضوع علاوه بر خطر پاره شدن پرده گوش، خطر ایجاد انواع عفونت‌های گوش را نیز برای فرد به دنبال دارد. بنابراین از انجام چنین رفتارهای پرخطری باید پرهیز کرد. گاهی نیز در ورزشکاران آسیب مستقیم به لاله گوش منجر به بروز شکستگی گوش می‌شود که در موارد شدید باعث کاهش شنوایی فرد خواهد شد.

علائم پاره شدن پرده گوش را بشناسید

درد از علائم اصلی پارگی پرده گوش است. در برخی موارد این درد ممکن است شدید باشد و در طول روز، درد همچنان ادامه‌دار شود یا افزایش و کاهش داشته باشد. به طور معمول هنگامی ‌که درد از بین می‌رود، گوش شروع به تخلیه می‌کند. در نقطه‌ای که پرده گوش پاره شده است، آب مروارید، خونریزی یا مایع پر شده از گوش آسیب‌دیده تخلیه شود. اگر درد گوش شما را آزار می‌دهد باید به پزشک مراجعه کنید، اما از روش‌های درمان خانگی گوش درد هم در موارد خاص می‌توانید استفاده کنید.

در برخی از مواقع، پارگی ناشی از عفونت گوش میانی، باعث خونریزی می‌شود. این عفونت‌های گوش، بیشتر در کودکان، افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا و در مناطقی با کیفیت هوای پایین رخ می‌دهند.

یکی از موارد دیگری که ممکن است موجب درد در گوش شود گرفتگی گوش است.

چطور پارگی پرده گوش را تشخیص می دهند؟

برای اینکه بتوان پارگی پرده گوش را تشخیص داد، نیاز است که به دکتر پارگی پرده گوش مراجعه کرد. دکتر متخصص می‌تواند از چندین روش برای تعیین اینکه آیا پرده گوش شما پاره شده است یا نه استفاده کند. برخی از این‌ روش‌ها در جدول زیر آورده شده‌اند.

توضیحات
آزمایش عفونت گوشیک نمونه از مایع خارج شده از گوش را مورد آزمایش قرار می‌دهد، این در حالی است که پارگی پرده گوش در اثر عفونت به وجود آمده باشد.
اتوسکوپدر این روش پزشک از یک دستگاه تخصصی با نور استفاده می‌کند تا به کانال گوش شما نگاه کند. در صورت وجود تغییرات، آزمایش‌های لازم را انجام می‌دهد.
آزمایش شنواییامتحان شنوایی با دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود. در این روش دکتر محدوده شنوایی و ظرفیت گوش میانی را بررسی می‌کند.
تمپانومتریدر این روش که با ایجاد تغییرات فشار هوا در کانال گوش صورت می‌گیرد، پزشک واکنش گوش شما را به تغییرات فشار می‌سنجد.

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی هر یک از این ‌روش‌ها را برای تشخیص پارگی پرده گوش به کار می‌گیرد. برای آشنایی با این تخصص و مواردی که باید به خاطر آن‌ها به این متخصص مراجعه کنید، مقاله متخصص گوش و حلق و بینی کیست را مطالعه کنید.

آیا پارگی پرده گوش درمان دارد؟

در بیشتر موارد پزشک توصیه می‌کند که از وارد شدن آب به داخل گوش جلوگیری کنید و همچنین گاهی پزشک گوش، حلق و بینی توصیه می‌کند که هیچ‌گونه جسم خارجی را وارد گوشتان نکنید. به طور مثال از گوش پاک‌كن پنبه‌ای یا موارد مشابه استفاده نکنید تا آسیبی به گوش شما نرسد. در برخی از موارد هم پزشک، شما را از انجام ورزش‌های آبی و شنا نیز منع می‌کند تا پرده گوشتان به خوبی بهبود پیدا کند.

سایت clevelandclinic درباره پارگی پرده گوش عنوان می‌کند؛

در برخی موارد، اگر سوراخ یا پارگی گوش به خودی خود خوب نشود، پارگی پرده گوش ممکن است یک مشکل جدی برای سلامتی تلقی شود. به طور مثال پارگی پرده گوش می‌تواند منجر به کم شنوایی طولانی مدت، سرگیجه طولانی مدت و سوراخ شدن دائمی ‌درام گوش (سوراخ) شود.

آیا پارگی پرده گوش ترمیم می‌شود؟

پارگی پرده گوش اغلب بدون درمان تهاجمی، ‌بهبود می‌یابد. بیشتر افراد مبتلا به این عارضه، فقط افت شنوایی موقت دارند. حتی بدون درمان، پرده گوش را در چند هفته می‌توان بهبود بخشید. اما در صورت انجام جراحی هم شما می‌توانید در عرض یک تا دو روز بیمارستان را ترک کنید. بازیابی کامل، به ویژه پس از درمان با روش‌های جراحی، به طور معمول طی هشت هفته اتفاق می‌افتد.

توصیه اکید می‌شود در صورت مواجه با پارگی پرده گوش در وهله اول به پزشک مراجعه کنید تا وخیم بودن و نبودن آن را تشخیص دهد. به طور کلی تمام این توصیه‌ها برای بهبود شرایط گوش بیمار در نظر گرفته می‌شود تا درمان مربوط به پارگی پرده گوش انجام شود. اما مهم‌ترین روش در درمان پرده گوش برای جلوگیری از عفونت به شرح زیر هستند:

پچ کردن پرده گوش

اگر گوش شما به تنهایی در حال بهبود نیست، پزشک شما ممکن است از پچ تست استفاده کند. پچ کردن شامل قرار دادن پچ پزشکی بر روی غشای نازک است. پچ تشعشع غشا را به هم می‌ریزد که در روند بهبود پرده گوش بی‌تاثیر نیست.

روش های درمان پارگی پرده گوش
با مصرف آنتی بیوتیک از پارگی پرده گوش جلوگیری کنید.

مصرف آنتی‌بیوتیک‌‌ها

آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت‌هایی را که ممکن است به پارگی پرده گوش شما منجر شود، پاک کنند. همچنین با مصرف آنتی‌بیوتیک‌‌‌ها از ایجاد عفونت‌های جدید یا سوراخ شدن پرده گوش به واسطه آن‌ها محافظت می‌کنند. پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا داروهای خوراکی را تجویز کند که توصیه می‌شود هر دو را مصرف کرد تا بهبود و درمان بیماری سریع‌تر انجام شود.

عمل جراحی پارگی پرده گوش

عمل جراحی یکی دیگر از روش‌های درمانی پارگی پرده گوش است که در موارد نادر رخ می‌دهد. جراحی برای سوراخ کردن پرده گوش و خارج کردن مواد عفونی که در پشت آن واقع شده، به روش های مختلفی انجام می شود که به شرح زیر هستند:

روش اسیکولوپلاستی

اسیکولوپلاستی به عنوان یک روش جراحی گوش شناخته شده که با بیهوشی بین یک تا دو ساعت انجام می‌شود. در این روش از جراحی به بازسازی اصلاح زنجیره شنوایی کمک خواهد شد.

روش تمپانوپلاستی

تمپانوپلاستی یکی دیگر از روش‌های جراحی ترمیم گوش است که برای سوارخ‌های کوچک تجویز می‌شود. این عمل جراحی برای کودکان همراه با بیهوشی است و برای بزرگسال‌ها در مطب انجام می‌شود.

روش میرنگوپلاستی

میرنگوپلاستی را نوعی از روش‌های جراحی گوش می‌دانند که با هدف اصلاح پارگی پرده گوش انجام می‌شود. در این نوع عمل، پارگی پرده گوش بسته می‌شود و شنوایی بهبود پیدا می‌کند. در روش میرنگوپلاستی از بیهوشی استفاده می‌شود تا مجرای گوش برش داده شده و درمان انجام شود.

درمان خانگی پاره شدن پرده گوش

در خانه می‌توان درد پرده پاره گوش را با تسکین‌دهنده‌هایی مانند گرما کاهش داد. برای این منظور قرار دادن یک حوله تمیز گرم و خشک بر روی گوش شما و چندین بار در روز می‌تواند کمک‌کننده موثری باشد.

درمان پارگی پرده گوش با طب سنتی

درمان پارگی پرده گوش با طب سنتی، رایج و پرطرفدار است. در این روش درمان عفونت‌های گوش و آسیب‌هایی که به پرده صماخ وارد شده از طریق طب سنتی قابل درمان بوده و می‌توان از گیاه‌های مفید بهره‌مند شد. بهترین گیاه‌های مورد تایید در طب سنتی به شرح زیر هستند:

  • گل ماهور یا روغن سیر را گرم کنید و مقداری از آن را داخل گوش بچکانید. از این گیاه برای عفونت‌های گوش استفاده می‌شود و بهتر است که با نظر پزشک طب سنتی اقدامات لازم را انجام دهید.
  • با استفاده از اکیناسه به عنوان یک آنتی بیوتیک مفید می‌توان سیستم ایمنی را افزایش داد و به از بین بردن عفونت‌های گوش کمک کرد.
  • هیدراستیس را روزی سه بار مصرف کنید.
  • از چای سوسنبر گیاهی هم می‌توان به عنوان مسکنی برای درد استفاده کرد.

از طرفی هم می‌توان برای درمان وزوز گوش از مواد خوراکی مانند: کنجد، لوبیا، انگور، هویج و لیمو استفاده کرد.

کم شدن شنوایی از عوارض پارگی پرده گوش
برای جلوگیری از عوارض پارگی پرده پوش باید سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

عوارض پارگی پرده گوش

پارگی در پرده گوش ممکن است از مقدار بسیار کم شروع شده و به تدریج انتشار یافته و افزایش یابد. گاهی شنوایی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد یا موجب عفونت می‌شود. میزان از دست دادن شنوایی گوش، متفاوت بوده و با میزان آسیب‌دیدگی پرده گوش ارتباط مستقیم دارد. برای مثال اگر فقط یک سوراخ کوچک در پرده گوش ایجاد شده باشد، فرد فقط کمی‌ صداها را ناواضح می‌شنود.

هرچه سوراخ ایجاد شده بزرگتر شود، تاثیرات بیشتری در میزان شنوایی فرد دارد. همچنین اگر علاوه ‌بر پرده صماخ، سه استخوان كوچک متصل به پرده گوش هم آسیب ببیند، میزان بیشتری از شنوایی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در صورتی که شنوایی به صورت کامل از دست برود راهی برای درمان آن وجود ندارد. عموما برای درمان کم شنوایی یا ناشنوایی با تشخیص پزشک کاشت حلزون گوش انجام می‌شود

پارگی پرده گوش در کودکان به چه شکل است؟

کودکان به دلیل داشتن بافت حساس و مجراهای نازک در گوش، بیشتر دچار پارگی پرده گوش می‌شوند. استفاده غلط از گوش‌ پاک‎کن نیز در کودکان موجب پارگی پرده گوش آن‌ها می‌شود. هر جسم کوچک خارجی مانند: مداد یا سنجاق سر اگر به صورت عمیق وارد مجرای گوش کودک شود، منجر به آسیب رسیدن یا پاره شدن پرده گوش او می‌شود.

عفونت‌های گوش از رایج‌ترین دلایل پارگی پرده گوش در کودکان هستند. از هر ۶ کودک ۵ نفر حداقل یک مرتبه تا ۳ سالگی‌شان به عفونت گوش دچار می‌شوند. اگر کودک شما ساعاتی از روز را در مهدکودکی عمومی ‌می‌گذراند یا زمانی که دراز کشیده به جای شیر مادر از شیشه شیر می‌خورد، احتمال عفونت گوش در او بالا می‌رود. اگر هر کدام از نشانه‌های زیر را در کودک خود یافتید، به سرعت به پزشک مراجعه کنید:

  • درد متوسط رو به شدید
  • ترشحات خونی یا چرکی از گوش
  • حالت تهوع، استفراغ، یا سرگیجه دائم
  • زنگ زدن گوش

اگر احساس کردید روند درمان کودکتان با مشکل مواجه شده است، باید در این مورد با یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. برای گرفتن مشاوره از پزشکان می‌توانید از سیستم مشاوره متنی(پرسش پاسخ) دکتردکتر استفاده کنید.

به دلیل نازک بودن پرده گوش کودک، آسیب‌هایی که درمان نشوند می‌توانند تاثیر طولانی مدت بر شنوایی آن‌ها بگذارند. به کودک خود بیاموزید که هیچ جسمی ‌را داخل گوش خود فرو نکند. علاوه بر آن، هنگامی ‌که کودک شما دچار سرماخوردگی یا عفونت سینوسی است از مسافرت هوایی پرهیز کنید. اختلاف فشار می‌تواند باعث آسیب به پرده گوش کودک شود.

پیشگیری از پارگی پرده گوش با روش های مختلف
برای جلوگیری از پارگی مجدد پرده گوش، بهتر است تا زمان بهبودی مراعات بیشتری کنید.

چطور از پارگی پرده گوش پیشگیری کنیم؟

اقدامات زیادی را می‌توان در جهت پیشگیری از پارگی مجدد پرده گوش انجام داد که هر یک توسط پزشک‌های متخصص مانند دکتر ناشنوایی مورد تایید خواهند بود. مهم‌ترین موارد پیشگیری پارگی پرده گوش به شرح زیر هستند:

  • برای جلوگیری از عفونت بیشتر، گوش خود را همواره خشک نگه دارید.
  • هنگام حمام کردن، ابتدای مجرای گوش خود را با پنبه پر کنید تا آب وارد آن نشود.
  • تا زمانی که گوش شما درمان نشده است از شنا کردن پرهیز کنید.
  • اگر دچار عفونت گوش شدید، به سرعت برای درمان آن اقدام کنید.
  • زمانی که دچار سرماخوردگی یا عفونت سینوسی هستید، از سفر با هواپیما اجتناب کنید.
  • اگر مجبور به سفر هوایی شدید، از گوش‌گیر استفاده کنید، آدامس بجوید، یا خمیازه بکشید تا فشار در گوش شما پایدار بماند.
  • از اشیای خارجی برای تمیز کردن جرم گوش خود استفاده نکنید (حمام کردن به صورت روزانه برای تمیز ماندن مجرای گوش کافی است).

در نهایت هم اگر قرار است در معرض صداهای بلند مانند: صدای زیاد ماشین‌های اطراف، صداهای زیاد در کنسرت‌ها یا در محل‌های ساخت و ساز قرار بگیرید از گوش‌گیر استفاده کنید.

برای تشخیص پارگی پرده گوش سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

پارگی پرده گوش در واقع یکی از مشکلات گوش میانی است. وقتی به پرده گوش آسیب یا صدمه‌ای وارد می‌شود در روند کار آن اختلال ایجاد می‌کند. به همین دلیل ابتدا باید به دنبال علت آسیب و سپس راه‌های درمان پارگی پرده گوش بود. پرده گوش عاملی مهم در غربالگری طیف محرک صدا است، به همین خاطر سلامت آن حائز اهمیت خواهد بود. در نتیجه با توجه به اینکه گوش یک عضو حساس بدن است در صورت هرگونه اختلال در شنوایی یا مشکلات عفونتی باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرد.

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم اغلب پرده گوش پاره شده خودبه‌خود اصلاح خواهد شد و نیازی به مداخله‌ خاصی نیست، اما در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، روش‌هايی در علم پزشکی برای ترمیم پرده گوش پاره شده وجود دارند که یکی از این‌ روش‌ها، انجام عمل‌های جراحی است.

اگر هم نیاز به مشاوره و نوبت‌دهی سریع و راحت دارید، بهتر است که از سامانه دکتر دکتر استفاده کنید تا بدون صرف انرژی و هزینه، از متخصص‌های گوش و حلق و بینی نوبت دریافت کنید.

همچنین اگر شما هم تجربه علائم پارگی پرده گوش را داشته‌اید با ما و سایر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید. تمام سوالات خود در مورد پارگی پرده گوش را در بخش نظرهای انتهای همین مقاله بپرسید تا پزشکان مجله دکتردکتر پاسخ‌گوی شما عزیزان باشند.

منابع:

clevelandclinic.org

mountsinai.org

webmd.com

سوالات متداول پارگی پرده گوش

از اشیای خارجی برای تمیز کردن جرم گوش خود استفاده نکنید و برای جلوگیری از عفونت بیشتر، گوش خود را همواره خشک نگه دارید.

  • روش اسیکولوپلاستی
  • روش تمپانوپلاستی
  • روش میرنگوپلاستی

پزشک‌های متخصص با معاینه‌های مختلف و با آزمایش یک نمونه از مایع خارج شده از گوش تشخیص پارگی پرده گوش را انجام می‌دهند.

 

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

661 دیدگاه در “علائم پارگی پرده گوش چیست؟ عوارض، علائم و درمان پارگی پرده گوش
  • به دلیل رانندگی در ارتفاع زیاد پرده یک گوشم پاره شد البته چندروز قبلش بخاطر استفاده زیاد از کولر گوشم عفونت کرده بود متخصص پارگی رو تایید کرد الان شنوایی یک گوشم خیلی کم شده و دایما موقع دراز کشیدن مایع بیرنگ از گوشم میاد بیرون چطور جلوی بیرون آمدن آب رو بگیرم؟

    پاسخ
  • سلام طبق نظر متخصص پرده گوشم پاره شده قرص سیپروفلوکساسین و شربت سودوافدرین و شربت گایول تجویز کردن آیا این داروها عوارض نداره؟

    پاسخ
    • سلام
      قطعا عدم استفاده از دارو عوارض بدتری دارد
      طبق دستور پزشک عمل کنید

      پاسخ
  • سلام امروز بر اثر انفجار دوتا گوشم سوت می کشند و نمی شنوم چکار باید بکنم .

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام خسته نباشید .مدتیه وقتی بچه م جیغ می زنه یا خودم داد می زنم گوش راستم تق تق می کنه .ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام‌ وقتتون بخیر
    مادر من در جوانی پرده گوشش پاره شده و با عمل جراحی بهبود نیافته و در حال حاضر اون گوشش هیچ شنوایی ندارد فقط صدا های خیلی بلند رو می شنود
    آیا در حال حاضر با پیشرفت علم امکان باز گشت شنوایی برای وی وجود دارد؟

    پاسخ
    • سلام خيلي احتمالش كمه عزيزم اما بهتره توسط منخصص گوش و حلق وبيني معاينه و بررسي محدد شويز

      پاسخ
    • سلام خيلي احتمالش كمه عزيزم

      پاسخ
  • من پارگی پرده گوش دارم و حدود 9 ماه میباشد که اذیت میشم وقصد جراحی دارم . چکار کنم یه جراح خوب رو به ما معرفی کنید

    پاسخ
    • سلام به متخصص گوش و حلق و بيني مراجعه كنيد.

      پاسخ
  • سلام روزتون به خیر ، هفت هشت ماه پیش عمل ماستویید کردم که موفق بود سه ماه اول خوب بود و مشکلی نداشتم اما از ماه چهارم به بعد وقتی پشت سرم رو روی بالش میذارم سرم گیج میره و یه دقیقه طول میکشه بعد خوب میشه این حالت رو چند روز دارم بعد چند روزخوب میشه درباره برمیگرده ،این سرگیجه ربطی به عملم داره یا نه؟ و اگر داره باید چیکار کنم؟ دکترم قرص بتاهیستین و دیمن هیدرینات دادند اما فرقی نکرد. و یه سوال دیگه علت تق تق گوش عمل کرده چیه؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر عفونت توسط جراحتون معاينه شبد احتمال عفونت هست

      پاسخ
  • با سلام و احترام

    عبدالکریم احمدی- سن 60 سال – سابقه بیماری خاص ندارم – چربی خون و قند ندارم-

    حدود 2 ماه پیش با گیره سر کانال گوش خودم رو تمیز کردم که باعث التهاب کانال گوش شد. بعد از یک هفته با کاهش شنوایی مواجهه شدم و به متخصص مراجعه کردم گفت: قارچ گوش داری و قطره های سیپروفلوکساسین و بتامتازون داد و هر هفته (سه هفته) برای ساکشن مراجعه کردم اما روند بهبود بسیار کند بود تا نهایتا به یک متخصص دیگه مراجعه کردم که ایشان گفتند گوش میانی عفونت دارد و بعلت جرم روی پرده سلامت آن قابل تشخیص نیست و بعد از پاک کردن جرم روی پرده اعلام کردند که پرده پاره شده و استخوان های گوش سیاه که باید جراهی شوی و تاکید میکرد که این عفونت بسیار طولانی مدت بوده و برای 2 ماه نیست!! تقریبا می توان گفت با توجه به علائمی که داشتم یک ماهه که گوشم عفونت داره و قبل از دستکاری کانال گوش توسط خودم سالم سالم بود. ایشان قطره کلرامفنیکل5/ درصد به مدت 3 روز هر 6 ساعت و قرص همین قطره به مدت 10 روز هر 12 ساعت داده. توی این مدت فقط یک بار ترشحات زرد رنگ گوش داشتم(حدود دو هفته پیش) و تا 45 درصد کاهش شنوایی پیدا کردم(با نوار گوش و تست توسط بیمارستان بعثت همدان که پزشک این بیمارستان نیز عفونت را تایید کرد). لطفا راهنمایی کنید که آیا تشخیص سیاه شده استخوان گوش بدون سیتی اسکن و … با معاینه قابل تشخیص است؟ و اینکه روند درمان را چگونه تکمیل کنم و چکار کنم؟این موضوع روی زندگی من و خانواده تاثیر بسیار بسیار بدی داشته و باعث نگرانی شدید شده.*** لطفا کمک کنید. با سپاس فراوان

    پاسخ
    • سلام هير بدون سي تي اسكن تشخيص با خطا همراه است پس اطفا سي تي بدين تا وضعيت استخوانهاي گوشتان مشخص شه

      پاسخ
  • سلام من به واسطه شغلم پرواز زیاد دارم و گوشم خیلی در پرواز درد میگیره . دکتر گوش بهم گفت پرده گوشم سوراخ ریزی برداشته برای درمانش دارویی پیشنهاد دارید؟ آیا لازمه کوآموکسی کلاو 625 و یا قطره ای مصرف کنم؟

    پاسخ
  • سلام گوشم یک ماهی بود صبح ها کیپ میشد وقتی رو بالشت میذاشتم رفتم دکتر گفت جرم زیاد داره قطره داد ریختم چند روز بعدش رفتم شستشو دادم ولی اصلا خوب نشده الان کیپ شده صداهارو بم می شنوم باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام بايد نوار گوش بدين و ام ار اي شويد

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر من دو روز پیش داشتم گوشم رو با گوش پاک کن تمیز میکردم مه یهو دستم خورد و گوش پاک کن خیلی رفت عقب اولش خیلی درد داشت اما خوب شد الان هم درد نداره اما موقعی که ببخشید عذر میخوام باد گلوم میاد یکم درد میگیره اسیب دیدگی هستش یا پارگی پرده ی گوش!؟ و اگر پارگی هستش باید چکار کنم

    پاسخ
  • سلام
    پرده گوش من چندسال پیش براثر ضربه شدید پاره شد و دکترم گفت حتما باید عمل بشه وقتی عمل کردم نه تنها خوب نشد بلکه بدترم شد دکترم گفت پرده گوشت نگرفته ونیاز به عمل مجدد داره
    ولی من دیگه از ترسم عمل نکردم
    الان چندساله میگذره تقریبا شنواییم صفر شده و گوشم خیلی صدا میده حتی وقتی راه میرم گوشم تق تق میکنه و پشت گوشم انگار صدای جیرجیر در میاد نمیدونم چیکار کنم همش سرگیجه و سردرد دارم
    چیکارکنم کمکم کنید؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر یه هفته پیش یه ضربه محکم به گوش سمت چپم وارد شد یکسره صدا می‌کنه بکنم سنگین و وقتی هم آب می‌ره توش خیلی درد میگیره علتش چیه و باید چکار کنم؟ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد از نطر پارگي پرده گوشتون معاينه شوبد

      پاسخ
  • با سلام و احترام میخاستم بدونم بعد از عمل ماستوئید بعد از هشت ماه صدای تق تق گوش بعد از پایین دادن اب دهان ،یا گرفتن گوش طبیعیه؟ با تشکر

    پاسخ
    • سلام بله طبيعيه اما بايد توسط متخصص گرش و حلق و بينيتون ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام من پسر 7 ساله ای دارم که موقع سنجش برای مدرسه بهم گفتن گوشش شنوایی کم شده، گوشش عفونت داره که زرد مایل به قرمزه یکی دو بارم که گوشش را با گوش پاکن پاک کردم گوشش خون اومده و خیلی هم سرفهمیکنه البته ریه اش هم کمی مشکل داره چیکار باید بکنم؟ با تشکر

    پاسخ
    • سلام عزيزم ، بايد ١- از نظر بزرگي لوزه سوم بررسي شه
      ٢- از نظر عفونت مزمن گوش بررسي شه
      چون هم شي ادراري ميده هم اينكه از نظر ذهني ممكنه بيش فعال شه يا خواب الود و كم هوش
      پس بايد درمان كامل براش انجام بدين

      پاسخ
    • سلام عزيزم ، بايد ١- از نظر بزرگي لوزه سوم بررسي شه
      ٢- از نظر عفونت مزمن گوش بررسي شه
      چون هم شي ادراري ميده هم اينكه از نظر ذهني ممكنه بيش فعال شه يا خواب الود و كم هوش
      پس بايد درمان كامل براش انجام بديو

      پاسخ
  • سلام .من توی شیرجه زدن شنا گوشم درد خیلی بدی گرفت و کمتر از یکی دو ساعت گوشم ب شدت درد گرفت .با مصرف مسکن و گرم کردن دردش کمتر شد ولی الان گوشم سنگین شده انگار و صدا ها بمه !امکانش هست پاره شده باشه گوشم

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر من مدتی ۱۰روزپیش رفتم شمال تو دریا تو گوشم زیاد رفته بعداز ۷روز رفتم بعلت عفونت شدید دکترم میگه پرده گوشت سوراخ شده گفت احتمال داره با مصرف دارو دودباره ترمیم بشه
      چه دارویی مصرف کنم ک برای درمان پارگی پرده کمک کنه صداهارا ضعیف میشنوم
      تشکر اگه کمکم کنید خیلی نگرانم

      پاسخ
  • من به دکتر مراجعه کردم و گفتن پارگی تازه هست و برام قرص چرک خشک کن نوشتن و گفتن تا یه ماه دیگه پرده گوش جوش میخوره و درست میشه ، در طول این مدت لازمه که کار خاصی انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام فقط آب داخل گوشتون نره

      پاسخ
  • باسلام.چند روز پیش توپ فوتبال برخورد کرد به گوشم وهمون لحظه گوشم 30درصد کیپ شد وبعداز چند روز شنوایی من تقریبا نصف شده البته زیر گوشم موقعیکه نفس عمیق میکشم درد میکنه .لطفا بفرمایید پرده گوشم پاره شده ؟باید چه کاری انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص گوش و خلق و بيني معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر من چند وقت پیش یه ضربه به گوشم وارد شد ک اول فک درد گرفتم الان درد گوشم متوسط کاهی شدید موقه جویدن غذام اذیت میشم بنظرتون پرده گوشم پاره شده

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شويد ممكنه پاره شده باشه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید، وقت تون بخیر. چند وقت پیش دونه ریز تسبیح وارد گوشم شد و به پرده گوشم چسبیده بود، دکترها با جراحی اون رو از گوشم خارج کردن ولی گفتن پرده گوشم پاره شده. به نظر شما احتمال داره پرده گوشم خود به خود ترمیم بشه یا باید جراحی بشه؟ (۱۳ سالمه)

    پاسخ
    • سلام
      بله
      در پارگی کوچک خودبخود بهبود میابد
      اما باید آنتی بیوتیک مناسب با توجه به مشاهدات در معاینه تجویز شود و از ورود آب هنگام استحمام خودداری شود

      پاسخ
  • سلام من دوستم داشت گوشمو با گوش پاکن تمیز میکرد که یهو خیلی رفت تو و درد گرفت بعدش خیلی توجه نکردم و دردش برطرف شد اما حالا که نگا میکنم میبینم موم گوشم خونی شده و یکمم درد میکنه فکر میکنید پاره شده باشه؟
    و آیا قابل درمان هست؟

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شود ممکن است پارگی رخ داده باشد
      در پارگی کوچک خودبخود بهبود میابد اما باید آنتی بیوتیک مناسب با توحه به مشاهدات در معاینه تجویز شود

      پاسخ
  • سلام. به دلیل گرفتگی گوش با جرم شستشوی گوش با آب انجام دادم تا آب رو با فشار داخل گوش ریخت درد بینهایت زیاد داشتم جوری که ناخودآگاه خودمو کشیدم عقب درد تا 24ساعت ادامه داشت مجبوربه استفاده ازمسکن بودم. گوشمو معاینه کردن گفتم پزده گوش ملتهب و قرمز و باد کرده میتونه باعث پارگی شده باشه؟ الان باید چیکارکنم خیلی میترسم.

    پاسخ
  • سلام ببخشید من گوشم ضربه دیده بود رفتم دکتر دکتر گفت ک هم پارگی و هم خونریزی پیدا کرده میخواستم بدونم درست میشه یا نه ؟ وچقدر وقت میبره تا کاملا درست بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله
      در پارگی کوچک خودبخود بهبود میابد
      اما باید آنتی بیوتیک مناسب با توجه به مشاهدات در معاینه تجویز شود و از ورود آب هنگام استحمام خودداری شود

      پاسخ
  • سلام من یک ماه پیش گوشم گرفت دکتر معاینه کرد عفونت داشت یک هفته ۲ نوع آنتی بیوتیک هم خوراکی و هم دو نوع قطره استفاده کردم گفتند پرده گوشم پاره شده تا ۳ هفته دیگر باید قطره های آنتی بیوتیک را ادامه دهم
    قطره کلوتریمازول سوزش زیاد و درد چند دقیقه ای ایجاد میکند و هیچ فایده ای نداشته تا حالا
    آیا من هم باید داروی کوآموکسی کلا استفاده کنم ؟

    پاسخ
  • سلام
    من ۲۰ سال پیش دچار عفونت گوش راست شدم،درمان و شستشو کردم زیر نظر دکتر تا خوب شد و پارگی ریز پرده دارم تا ۳هفته پیش حمام آب رفت تو گوشم و عفونت کرد و سه بار ب دکتر رفتم ولی خوب نشده
    داروهای زیر استفاده کردم .
    لوراتادین ۱۰
    قطره سیپروفلوکساسین۳ درصد
    قطره الکل بوریته۳درصد
    قطره بتامتازون۳درصد
    قرص ۵۰۰ آمپی سیلین
    ۵ تا پنی سیلین ۸۰۰
    کپسول کلوگزاسیلین ۵۰۰
    حالا چکار کنم؟
    بعضا کیپ میشه،تق تق میکنه،درد داره میزنه سمت راست سرم،عفونت داره

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر دوبار پرده گوشم بر اثر ضربه پاره شده و خودش هم با رعایت های خانگی ترمیم شده،حال بار سوم هم بر اثر ضربه پاره شد،جز قرصص های انتی بیوتیک ایا ویتامین یا داروی هست ب سرعت ترمیم گوش. کمک کند،ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      خیر
      فقط انتی بیوتیک مرتب مصرف و از ورود آب به گوش و دستکاری گوش خودداری شود

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۱ ماه پرده ی گوشم سوراخ شده پاره نشده در اثر ضربه دکتر متخصص گفته داره خوب میشه ممکن در طول درمان بهبود درمان گوش خود به خود وایسه

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید اگر سوراخ کوچک باشد و در حال بهبودی است اصولا کاملا بهبود میابد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من از شست وشوی بینی استفاده میکردم و یکی از بینی های خود را گرفته بودم یک لحظه حواسم نبود شست وشوی بینی را فشار دادم و اب سرم اینقدر با فشار زیاد وارد بینی هم شد و رفت بالا که گوشم یک لحظه بد دردی گرفت چند دقیقه بعدش هر گوش هایمان درد شدید گرفتن علتش چیست؟

    پاسخ
    • سلام، بيني و خبق و گوش از طريق شيپور استاش بهم راه دارند
      بخاطر اون بوده
      اصلا خطرناك نيست نگران نباشيد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دخترم ۱۷ سالشه تقریبا دوساله پیش آبریزش بینی شدید داشت بعد به دنبالش درد گوش وکیپی گوش
    بعد از چند روز بردم متخصص حلق گوش یکی از پزشک ها گفتن پشت پرده گوش آب آورده قرص آموکسی کلاو تجویز کردن گفتن اگه خوب نشد باید عمل کنه بعد مصرف قرص دیگه نبردم پیش پزشک
    از همون موقع احساس کردم یه کمی شنوائی اش کم شده تازگی بردم متخصص گوش و حلق و بینی یه قطره گلیسیرین برای گوش راست داد گفتن بعد یک هفته دیگه بیا. رفتیم ساکشن کردن ودو تا بسته ۲۰تایی آموکسی کلاو ۶۲۵دادن ولی متاسفانه خوب نشده دوباره بعد چند روز بردم یه متخصص دیگه نوار گوش گرفته بودیم. گفتن نوار خوبه ولی پرده هردوتاگوش سفت شده میخواستم ببینم سفتی پرده گوش درسته ؟شنوائیش خوبه ولی تیز نیست الان نمی دونم باید چکار کنم خواهش میکنم راهنمایی کنید آیا امیدی هست گوش دخترم خوب میشه ؟

    پاسخ
    • سلام، گاهي بخاطر التهاب مزمن اين حالت ايجاد ميشه، در مورد خوب شدنش بايد با متخصصشون صحبت كنيد چون من معاينه نكردم و نميدونم اما باتوجه به نرمال بودن نوار گوش و سن كمشون جاي اميدواري هست
      هر ٦ ماه توسط متخصص گوش و حلق و بيني معاينه شود.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر و خسته نباشید
    من یه مدتی بود که از هدفون استفاده میکردم خب صدا بلند بود و گاها گوشم اذیت میشد ، اما فقط همون موقع استفاده اینطور بود و بعدش خوب شد، یه روز که از خواب بیدار شدم و بعد رفتم حمام دیدم گوشم درد میکنه ، یکی دوروزی اهمیت ندادم بعد دیدم توی گوشم حس خیسی هست دیگه رفتم پیش پزشک عمومی گفتن که یه پارگی کوچیکه و فقط گفتن مواظبت کنم اب داخلش نره و شربت ستادین و آموکسی سیلین برام نوشتن ، حالا میخوام ببینم به نظر شما کافیه و همینارو مصرف کنم حل میشه ؟! یا با توجه به حساس بودنش بهتره به متخصص مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا دچار عفونت گوش میانی و به دنبال آن پارگی پرده گوش و خروج ترشحات شده اید.اگر سوراخ ریز بوده مصرف آنتی بیوتیک کو آموکسی کلاو ۶۲۵ هر ۸ ساعت تا ۱۰ روز و پرهیز از دستکاری گوش و جلوگیری از ورود آب به گوش هنگام استحمام انجام شود و معاینه گوش توسط متخصص گوش حلق بینی ۲ ماه دیگر جهت بررسی وضعیت سوراخ انجام شود.در صورت عدم بهبود علایم به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • صربه به گوش کودک خورده ناخوداگاه ولی ترشح نداشت وبچه عذا میخوره و میشنوه فقط میگه ببخشید موقع بادگلو درد میاد بنظرتون ممکنه پرده گوش اسیب دیده باشه واگر باشه ترمیم میشه خودش

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر من دومی تیر درمانگاه فرهنگیان خوی دستگاه گوش شتشوی درونم یک دفعه دستگاه افتاده توی گوش ام حالا دردم زیاد شوهرم درد میکند چه کارکنم

      پاسخ
      • سلام
        دوست گرامی منظور شما واضح نیست؟دستگاه به درون گوش فرو رفته؟پارگی پرده گوش و یا عفونت بروز کرده؟؟

    • سلام
      ممکن است دچار اسیب شده باشد
      جهت تشخیص باید معاینه گوش توسط پزشک انجام شود

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید خانوم یا آقای دکتر بنده از هندزفری فقط در گوش راستم استفاده کردم. بعد حمام گوش راستم احساس پری داشت دکتر رفتم شست شو داد بعد ۲ روز شنواییم کمتر شد. مطلب خیلی زیاده کوتاهش میکنم ۳ تا متخصص عوض کردم هر ۳ عفونت و سوراخی رو گفتن نوار گوش و سی تی اسکن هم گرفتم تو مدت ۶ ماهه این اتفاق افتاده و انواع قطره و دارو تجویز کردن که بهبود پیدا نکردم. هر متخصصی که رفتم ۱ ماه تجویزشو مو به مو انجام دادم شنواییم کمترو کمتر شد که بهتر نشد. الانم وضعیت وز وز مداوم اظافه شده و دارم رنج میبرم. روحیم ضعیف شده دکتر. لطفا کمکم کنین ۳ تا متخصص هر کودوم یه دارو تجویز کردن و خوب نشدم. الان سطح شنواییم گوش راستم از صد درصد ۱۰ درصد میشنوم فقط دردش از ببن رفته همین. علائم، وزوز گوش دائم،احساس پر بودن، کاهش شنوایی،

      • سلام
        دوست عزیز کاهش شنوایی علت های گوناگونی دارد و بدون معاینه و نوار گوش بنده نمی توانم در این مورد اظهار نظر کنم !
        ولی با توجه به کاهش شنوایی ناگهانی ممکن است دچار کری ناگهانی شده باشید
        پیشنهاد میکنم به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و درمان را زیر نظر همان پزشک ادامه دهید

  • سلام راننده کامیون هستم صدای سوت داخل گوشم باعث کم شنوایی شده چکار بکنم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      معاینه توسط پزشک و گرفتن نوار گوش لازم است

      پاسخ
  • سلام. من مدتیه داخل گوشم احساس خشکی و خارش میکنم علتش چی میتونه باشه ؟؟فقط گاهی یه مقدار داخل گوشم چرب میشه

    پاسخ
    • سلام
      با مراجعه به پزشک و معاینه گوش از نظر عفونت های قارچی گوش بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام ، من پريروز تلفنى حرف ميزنم و تلفن گوش سمت راستم بود و صداى طرف مقابل زياد بود ، ٢،٣ روز گوشم هم سنكينه هم سبكه هم كرفته ، با روزى يه دونه سير خوب ميشه بايد چكار كنم لطفا بكيد؟

    پاسخ
  • سلام
    باید معاینه صورت گیرد
    معمولا هنگامی که پرده گوش سوراخ شده باشد بعد از مدتی خود به خود ترمیم صورت میگیرد

    پاسخ
  • سلام
    اگر سوراخ ریزی باشد خودبخود ترمیم میشود اما اگر پارگی وسیع است نیاز به جراحی است

    پاسخ
  • سلام. من حدود سه ماه وقتي علايم سرماخوردگي خفيفي داشتم، توي يك هفته حدود چهار تا پرواز ٥ ساعته داشتم كه از پرواز اول گوشهام به طرز شديدي شروع به كيپ كردن كرد و از پرواز دوم به بعد در هنگام فرود آمدن فشار زيادي رو تو گلو و گرشهام احساس ميكردم طوري كه تقريبا هشتاد درصد شنوايي نداشتم. بعد از يك هفته رفته رفته بهتر شدم ولي الان به دليل شرايط شغليم روزانه حدود ده ساعت با هندسفري با تلفن صحبت ميكنم و احساس ناراحتي ميكنم در ناحيه گوشهام.آمريكا هستم و دكتر رفتن با شرايط بيمه من حسابي گران قيمت است. دارويي يا قطره اي را اينجا ميشناسيد كه بتونم از شر اين مسئله راحت بشم ؟ ممنون

    پاسخ
  • سلام عرض ادب به شما محترم گوش من بعد از آب بازی درد کرد بعد من از یک قطره به نام اااااااا استفاده کردم و برای پاک کردن او از یک دستمال کاغذی استفاده کردم دستمال کاغذی را در داخل گوشم داخل کردم بعد از او شنوایی ام خیلی کم شد.

    پاسخ
  • با سلام امروز رفتم پیشه دکتر گوش من ۱ ماهه که وقتی صحبت میکنم صدا داخل گوش میپیچه امروز معاینه شدم گفتن پرده گوش پاره است و تست شنوایی دادم ۲۵%کاهش شنوایی هر دو گوش دارد ولی علت را نگفتن نه ضربه به گوش خورده نه با گوش پاک کن تمیز میکنم گفتن جراحی لازم است لطفا شما راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نبتشید من دیروز ضربه خورد تو گوشم و کیپ شده گوشم رفتم دکتر گف پارگی پرده اتفاق افتاده برام قرص اموکسی سیلین و انتی هیستتمین نوشت چیزه دیگه ای لازم نیست ؟شنوایی من مثله قبل میشه یا ن ؟

    پاسخ
    • سلام
      ۲ ماه دیگر باید جهت معاینه مجدد به
      متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید
      اگر پارگی بزرگ نباشد اغلب خودبخود بهبود میابد

      پاسخ