آیا با غدد لنفاوی آشنایی دارید؟ غدد لنفاوی در چه قسمتهایی از بدن وجود دارند؟ در این مقاله از مجله دکتردکتر شما را با غدد لنفاوی و بیماریهای مربوط به آنها آشنا میکنیم؛ با ما همراه باشید.
غدد لنفاوی بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن هستند که بروز هر گونه آسیبشناسی در آنها ممکن است عواقب جبرانناپذیری داشته باشد.
غدد لنفاوی چیست؟
غدههای لنفاوی یا در اصطلاح دیگر گرههای لنفاوی، اندامهایی بیضی شکل هستند که بخش مهمی از دستگاه ایمنی بدن محسوب میشوند. غدد لنفاوی حاوی مایعی بیرنگ به نام لنف هستند.
نحوه کار غدد لنفاوی در بدن چگونه است؟
غدد لنفاوی شامل سلولهای ایمنی و به نوعی منبع این سلولها هستند. نقش غدد لنفاوی در دستگاه ایمنی این است که به عنوان فیلتر یا تله ذرات بیگانه عمل کرده و عوامل پاتوژن همچون برخی سلولهای سرطانی را به دام بیاندازند.
تغییرات ظاهری غدد لنفاوی از اهمیت بسیار بالایی در بالین بیمار برخوردار است. چرا که میتواند یک تظاهر بسیار مهم از یک بیماری باشد. این گرهها معمولا در شرایط التهاب و عفونت بزرگ میشوند و این موضوع در شرایط مختلف مانند مسائل سادهای همچون عفونت گلو، تا مسائل بسیار خطرساز و تهدیدکننده حیات همچون سرطان غدد لنفاوی، مثانه، خون یا ایدز ممکن است رخ دهد.
غدد لنفاوی در کجای بدن هستند؟
گرههای لنفاوی تقریبا در سراسر بدن گسترش یافتهاند که زیر بغل، معده و کشاله ران از جمله متراکمترین محلها از نظر وجود این گرهها هستند.
لنفوم یا سرطان غدد لنفاوی
لنفوم؛ نوعی سرطان است که از گروهی از سلولهای سیستم ایمنی آغاز میشود. این سلولها، سرمنشا لنفوسیت نامیده میشوند. علت اصلی ابتلا به لنفوم همچون بسیاری دیگر از انواع سرطانها کاملا ناشناخته است. محل اصلی استقرار لنفوسیتها، در گرههای لنفاوی، طحال، غدهی تیموس و مغز استخوان است.
در لنفوم نیز همچون سایر سرطانها عامل اصلی، رشد بیرویه سلولها است؛ که در اینجا لنفوسیتها به طور بیرویهای تکثیر پیدا میکنند. لنفوم به دو دسته اصلی هوچکین و غیرهوچکین تقسیم میشود. خوشبختانه لنفوم از انواع سرطانهایی است که اگر به موقع تشخیص داده شود به راحتی درمان میشود.
چه مواردی ریسک ابتلا به لنفوم را افزایش میدهند
- سن بالای ۶۰ سال
- سابقه انجام پیوند عضو
- ایدز
- بیماریهای سیستم ایمنی مخصوصا بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، سندروم شوگرن، لوپوس یا سلیاک
- جنسیت، آقایان بیشتر از خانمها مبتلا میشوند
- سابقه ابتلا به بیماریهای ویروسی مانند اپشتینبار، هپاتیت C، لوسمی
- سابقه خانوادگی مثبت نسبت به لنفوم
- تماس با مواد شیمیایی مضر مانند بنزین، حشرهکشها، برخی مواد شیمیایی کارخانهها
- سابقه قبلی لنفوم هوچکین یا غیر هوچکین که درمان شده است
- داشتن اضافه وزن و چاقی
علائم هشداردهنده سرطان غدد لنفاوی
- گرم، قرمز و متورم شدن گرههای لنفاوی، اغلب در غدد لنفاوی گردن، غدد لنفاوی زیر بغل یا غدد لنفاوی کشاله ران
- تعریق شبانه
- کاهش وزن
- تنگی نفس
- درد شکم
- خستگی
- سرفه
- خارش
- تب
موارد ذکر شده در بالا از جمله شایعترین تظاهرات لنفوم در افراد هستند؛ هر چند که بسیاری از این تظاهرات با بیماریهای عفونی یا حتی برخی بیماریهای بسیار سادهتر مانند سرماخوردگی و آنفلونزا و غیره مشترک هستند. تشخیص زودهنگام لنفوم در روند درمانی این سرطان تاثیر بسیاری دارد؛ بنابراین توصیه میشود که افراد با دیدن این علائم فورا به پزشک مراجعه کنند.
تشخیص لنفوم
زمانی که پزشک متخصص به لنفوم شک کند؛ نمیتواند تنها به علائم بالینی و تظاهرات بیمار بسنده کند. در نتیجه باید آزمایشهای خون و نمونه بیوپسی از خون بیمار و غدد لنفاوی او تهیه شود. پزشک پس از چک کردن تمام نکات پاتولوژی لازم خونی و نمونه بیوپسی نظر قطعی را نسبت به وجود یا عدم وجود لنفوم در فرد اعلام و روند درمانی را برای او آغاز میکند.
همچنین چک کردن وضعیت غدد لنفاوی در تعیین مرحله (Stage) سرطان بسیار مهم است. همین طور تعیین میکند که آیا سرطان فرد به درمان پاسخ داده یا متاستاز داده یا خیر. جالب است بدانید که معاینه دقیق غدد لنفاوی راحتترین و سریعترین راه برای تشخیص زودهنگام بسیاری از سرطانهاست.
نگاهی کلی بر غدد لنفاوی متورم
غدد لنفاوی متورم معمولاً در نتیجه عفونت از باکتری یا ویروس رخ میدهند. به ندرت غدد لنفاوی متورم ناشی از سرطان است.
غدد لنفاوی شما نقش مهمی در توانایی بدن شما برای مقابله با عفونتها دارند. آنها به عنوان فیلتر عمل میکنند؛ ویروسها، باکتریها و سایر علل بیماریها را به دام میاندازند قبل از اینکه بتوانند سایر قسمتهای بدن شما را آلوده کنند. نواحی متداول که ممکن است غدد لنفاوی متورم داشته باشید شامل گردن، زیر چانه، زیر بغل و کشاله ران است.
در برخی موارد، گذشت زمان و کمپرس آب گرم ممکن است تمام آنچه برای درمان غدد لنفاوی متورم لازم است باشد. اگر عفونت باعث تورم غدد لنفاوی شود، درمان به علت آن بستگی دارد.
علائم تورم غدد لنفاوی
سیستم لنفاوی شما شبکهای از اندامها، رگها و غدد لنفاوی را در بر میگیرد که در سراسر بدن شما وجود دارد. بسیاری از غدد لنفاوی در ناحیه سر و گردن شما قرار دارند. گرههای لنفاوی که به طور مکرر متورم میشوند، در این منطقه و همچنین در زیر بغل و کشاله ران شما هستند.
تورم غدد لنفاوی نشانه این است که چیزی در بدن شما اشتباه است. وقتی غدد لنفاوی شما برای اولین بار متورم میشوند، ممکن است متوجه علائم زیر شوید:
- حساسیت و درد در غدد لنفاوی
- تورمی که ممکن است به اندازه یک نخود یا لوبیا قرمز یا حتی در غدد لنفاوی بزرگتر نیز باشد
بسته به علت تورم غدد لنفاوی، سایر علائم و نشانههای شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آبریزش بینی، گلودرد، تب و سایر علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
- تورم عمومی غدد لنفاوی در سراسر بدن شما. وقتی این اتفاق میافتد، ممکن است عفونتی مانند ویروس HIV یا مونونوکلئوز یا اختلال سیستم ایمنی بدن مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید را نشان دهد.
- گرههای سخت، ثابت و به سرعت در حال رشد، نشاندهنده سرطان یا لنفوم احتمالی است
- تب
- عرق شبانه
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم
برخی از غدد لنفاوی متورم هنگام بهبود شرایط زمینهای، مانند عفونت جزئی، به حالت عادی برمیگردند. اگر نگران هستید یا غدد لنفاوی متورم دارید و علائم زیر را دارا هستید به پزشک مراجعه کنید:
- بی دلیل ظاهر شدهاند
- به بزرگتر شدن ادامه داده است یا دو تا چهار هفته در این حالت وجود دارد
- هنگامی که آنها را فشار میدهید احساس سختی دارید یا به راحتی تکان نمیخورد و ثابت است
- تب مداوم، تعریق شبانه یا کاهش وزن غیرقابل توجیه دارید
اگر در بلع یا تنفس مشکل دارید به سرعت برای درمان اقدام کنید.
علل تورم غدد لنفاوی
گرههای لنفاوی خوشههای کوچک، گرد یا لوبیاییشکل سلول هستند. درون غدد لنفاوی ترکیبی از انواع مختلف سلولهای سیستم ایمنی بدن است. این سلولهای تخصصی مایع لنفاوی شما را در حین عبور از بدن فیلتر کرده و با از بین بردن مهاجمان از شما محافظت میکنند.
گرههای لنفاوی به صورت گروهی قرار دارند و هر گروه ناحیه خاصی از بدن شما را تخلیه میکند. ممکن است در بعضی از مناطق، مانند غدد لنفاوی گردن، زیر چانه، زیر بغل و کشاله ران متوجه تورم شوید. محل غدد لنفاوی متورم ممکن است به شناسایی علت اصلی کمک کند.
شایعترین علت تورم غدد لنفاوی عفونت، به ویژه عفونت ویروسی، مانند سرماخوردگی است. سایر علل احتمالی تورم غدد لنفاوی عبارتند از:
عفونتهای شایع
- گلودرد
- سرخک
- عفونت گوش
- دندان آلوده (آبسه)
- مونونوکلئوز
- عفونتهای پوستی یا زخم، مانند سلولیت
- ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) – ویروسی که باعث ایدز میشود
عفونتهای غیرشایع
- بیماری سل
- برخی از عفونتهای منتقله از راه جنسی، مانند سفلیس
- توکسوپلاسموز – عفونت انگلی ناشی از تماس با مدفوع گربه آلوده یا خوردن گوشت نپخته
- تب خراش گربه – عفونت باکتریایی ناشی از خراش یا گزش گربه
اختلالات سیستم ایمنی بدن
- لوپوس – یک بیماری التهابی مزمن است که مفاصل، پوست، کلیهها، سلولهای خونی، قلب و ریههای شما را هدف قرار میدهد
- آرتریت روماتوئید – یک بیماری التهابی مزمن با هدف قرار دادن بافتی که مفاصل شما را پوشش میدهد (سینوویوم)
سرطانها
- لنفوم – سرطانی که از سیستم لنفاوی شما نشات میگیرد
- سرطان خون – سرطان بافت خونساز بدن، از جمله مغز استخوان و سیستم لنفاوی شما
- سرطانهای دیگری که به گرههای لنفاوی گسترش یافتهاند (متاستاز میشود)
سایر علل احتمالی اما نادر شامل برخی از داروها مانند داروی ضد تشنج فنی توئین (دیلانتین) و داروهای پیشگیرانه برای مالاریا است.
عوارض جانبی تورم غدد لنفاوی
اگر عفونت دلیل تورم غدد لنفاوی شما باشد و درمان نشود، ممکن است آبسه ایجاد شود. آبسه مجموعه موضعی چرک است که در اثر عفونت ایجاد میشود. چرک حاوی مایعات، گلبولهای سفید خون، بافت مرده و باکتریها یا سایر مهاجمان است. آبسه ممکن است به درمان آنتی بیوتیکی نیاز داشته باشد.
تشخیص تورم غدد لنفاوی
برای تشخیص آنچه ممکن است باعث تورم غدد لنفاوی شما شود ، پزشک ممکن است به موارد زیر نیاز داشته باشد:
- سابقه پزشکی شما. پزشک شما میخواهد بداند که غدد لنفاوی متورم چه زمان و چگونه ایجاد شده است و آیا علائم یا نشانه دیگری دارید یا خیر.
- معاینه بدنی. پزشک همچنین میخواهد غدد لنفاوی نزدیک سطح پوست شما را از نظر اندازه، حساسیت، گرما و بافت بررسی کند. محل غدد لنفاوی متورم و سایر علائم و نشانههای شما سرنخهایی را برای علت اصلی ارائه میدهد.
- آزمایش خون. برخی آزمایشهای خون ممکن است به تأیید یا رد موارد مشکوک زمینهای کمک کند. آزمایشات خاص به علت مشکوک بستگی دارد، اما به احتمال زیاد شامل شمارش کامل خون(CBC) است. این آزمایش به ارزیابی سلامت کلی شما و تشخیص طیف وسیعی از اختلالات از جمله عفونت و سرطان خون کمک میکند.
- مطالعات تصویربرداری. عکسبرداری با اشعه ایکس از قفسه سینه یا توموگرافی کامپیوتری(CT) از ناحیه آسیبدیده ممکن است به تعیین منابع بالقوه عفونت یا یافتن تومورها کمک کند.
- نمونهبرداری از غدد لنفاوی. برای اطمینان از تشخیص، پزشک ممکن است شما را تحت بیوپسی قرار دهد. وی نمونهای را از یک گره لنفاوی یا حتی کل گره لنفاوی را برای بررسی میکروسکوپی برمیدارد.
درمان تورم غدد لنفاوی
غدد لنفاوی متورم ناشی از ویروس معمولاً پس از رفع عفونت ویروسی به حالت طبیعی برمیگردند. آنتیبیوتیکها برای درمان عفونتهای ویروسی مفید نیستند. درمان غدد لنفاوی متورم به دلایل دیگر به عوامل زیر بستگی دارد:
- عفونت. متداولترین درمان غدد لنفاوی متورم ناشی از عفونت باکتریایی، آنتیبیوتیکها هستند. اگر غدد لنفاوی متورم شما به دلیل عفونت HIV باشد، درمان خاصی برای آن بیماری دریافت خواهید کرد.
- اختلال ایمنی. اگر غدد لنفاوی متورم شما در نتیجه شرایط خاصی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید باشد، درمان به سمت بیماری زمینهای انجام میشود.
- سرطان. گرههای متورم ناشی از سرطان نیاز به درمان سرطان دارند. بسته به نوع سرطان، درمان ممکن است شامل جراحی، پرتودرمانی یا شیمیدرمانی باشد.
سبک زندگی و درمانهای خانگی
اگر غدد لنفاوی متورم شما حساس یا دردناک باشد، با انجام موارد زیر ممکن است کمی تسکین پیدا کنید:
- کمپرس گرم بگذارید. کمپرس گرم و مرطوب، مانند پارچهای که در آب داغ غوطه ور شده را روی ناحیه آسیبدیده قرار دهید.
- مسکن بدون نسخه بخورید. این موارد شامل آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن است. در دادن آسپرین به کودکان یا نوجوانان احتیاط کنید. اگرچه آسپرین برای استفاده در کودکان بالاتر از 2 سال تأیید شده است، کودکان و نوجوانان بهبودیافته از آبله مرغان یا علائم شبیه آنفولانزا هرگز نباید از آسپرین استفاده کنند. اگر در این زمینه نگرانی دارید با پزشک خود صحبت کنید.
- استراحت کافی داشته باشید. برای کمک به بهبودی بیماری زمینهای، اغلب به استراحت نیاز دارید.
آماگی برای قرار ملاقات با پزشک
اگر غدد لنفاوی متورم دارید، ابتدا با مراجعه به پزشک خانواده شروع کنید. هنگامی که برای تنظیم قرار ملاقات خود تماس میگیرید، در صورت مشاهده علائم شدید مانند مشکل تنفس یا بلع، ممکن است از شما خواسته شود که به سرعت نزد پزشک بروید.
در ادامه برخی از اطلاعاتی که به شما برای امادگی قرار ملاقات با پزشک کمک میکنند را آوردهایم:
کارهای که میتوانید انجام دهید
- از هرگونه محدودیت قبل از قرار ملاقات آگاه باشید. در زمان تعیین وقت، از خود بپرسید که آیا لازم است کاری از قبل انجام دهید یا خیر.
- علائمی را که تجربه کردهاید و مدت زمان آن را ذکر کنید. پزشک شما میخواهد بداند که آیا علائم شبیه آنفولانزا مانند تب یا گلودرد دارید یا خیر و ممکن است از شما سوال کند که آیا تغییراتی در وزن خود مشاهده کردهاید یا خیر. هر علامتی از خفیف تا شدید را که از زمان شروع تورم در غدد لنفاوی مشاهده کردهاید، در لیست خود قرار دهید.
- لیستی از تمام تماسهای اخیر با منابع احتمالی عفونت را تهیه کنید. این ممکن است شامل سفر به خارج از کشور، پیادهروی در مناطقی که دارای کنه هستند، خوردن گوشت نپخته، خراشیده شدن توسط گربه یا رفتارهای جنسی یا رابطه جنسی پر خطر با یک شریک جنسی جدید باشد.
- لیستی از اطلاعات پزشکی اصلی خود، از جمله مواردی که تحت درمان هستید و نام داروهایی که مصرف میکنید را تهیه کنید. هر داروی تجویزی و بدون نسخه (OTC) را که استفاده میکنید، و همچنین ویتامینها و مکملها را در آن بگنجانید.
- سوالات خود از پزشک را لیست کنید. لیستی از سوالهایی که میخواهید از پزشک بپرسید را از قبل تهیه کنید.
کاری که میتوانید تا قبل از انجام قرار ملاقات انجام دهید
در حالی که منتظر قرار ملاقات خود هستید، اگر گرههای متورم شما دردناک است، سعی کنید با استفاده از کمپرس گرم و مسکن بدون نیاز به نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن از درد خود بکاهید.
منابع:
از کدام خدمات دکتردکتر استفاده کنیم؟
نوبتدهی اینترنتی
اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبتدهی اینترنتی میتوانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت اینترنتی از پزشک متخصص غدد و متابولیسم داخلی روی دکمه زیر کلیک کنید.
ویزیت تلفنی
گاهی اوقات دسترسی به پزشک سخت و هزینهبر است. شما با استفاده از امکان ویزیت تلفنی میتوانید به راحتی برای دریافت مشاوره تلفنی از پزشک مورد نظرتان، نوبت دریافت کنید. برای برقراری تماس تلفنی با پزشک متخصص غدد و متابولیسم داخلی دلخواهتان روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
پرسش و پاسخ پزشکی
شما با استفاده از امکان پرسش و پاسخ با پزشک میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز پرسش پزشکی خود را مطرح کنید و پاسخ معتبری از پزشک دریافت کنید. برای ثبت سوال پزشکی خود روی دکمه زیر کلیک(یا لمس) کنید.
سلام برادرم طرف چپ گردنش ورم کرده بعد مراجعه به دکتر غدد وازمایش ونمونه برداری متوجه یه لنفوم شده،دکتر تاکیدا اصرار داره که باید ببریم پیش یه جراح عمومی و برش داشته بشه وبعد درمانو بعد ازجراحی پیشش شروع کنه ،ایا لازم نیست قبلش بررسی های دیگه هم انجام بشه.نباید یه دکتر انکولوژی هم ببینن.لطفا میشه راهنمایی کنید خیلی نگرانم
سلام سونوگرافي بديد اين آزمايشاتم انجام بديد
Cbc.diff esr crp
Pbs نظر يك انكولوژيست ديگه هم بدونيد
سلام وقت بگیرخانم دکتر
دکتر بعد از ابتلا به کرونا در خرداد ماه چند دانه قرمز روی ران پای راستم زد و بعد از دو هفته درد کشاله ران شروع شد سونو و آزمایش خون دادم آزمایش خونم مشکلی نداره ولی در سونو مشخص شد غدد لنف راکتیو دو طرف کشاله ران دارم با ابعاد کمتر از ۱ سانت. همچنان بعد از گذشت چند ماه درد خفیف در کشاله ران و گاها زیر بغل دارم .و البته یه توده هم روی ران پا دارم که دکتر گفت از غدد چربی هستش ولی سونو برای این قضیه ننوشت.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام
غدد لنفی ری اکتیو مهم نیست و نشونه عفونت قبلیه
سلام
ی طرف گردنم سه تا غدد لنفاوی با فاصله هستن رفتم دکتر گفت غدد لنفاوی ۳۳mm ری اکتیو هس ایا خطر ابتلا ب سرطان هس؟ البته فشارشون ک میدی ی کم درد داره بعد ی کم نرمه
سلام غدد لنفوي ري اكتيو مشكلي نداره نگران نباشيد
سلام پدر ۶۵ساله داشتم در گردنش غدد لنفاوی سرطان بدخیم داشت آزمایش و نمونه برداری ک کرد مرحله اول بود شیمی درمانی انجام میداد بعد از هر شیمی آزمایش میداد خب بود موهاش ریخت اما مرحله پنجم شیمی بود پدرم ۱۶آزمایش داد ۲۱ شیمی درمانی کرد پدرم خیلی ورم کرد حاش بد شد بردنش بیمارستان تا خونش ۷۰درصد عفونت کرد فشارش اومد پایین مردمیخواستم بفهمم پدرم چون مرحله اولش بود خوب میشد یا نه بر اثر چ عفونت کرده
سلام من گاهی زیر بغلم و جای ترقوه های گردنم ک کشاله های رانم تیر میکشه چکار کنم
سلام
اگه در حد تیر کشیدن چند ثانیه ای هست ازمایش کم خونی و کلسیم و منیزیوم و ویتامبن د۳ بدین
سلام شيمي درماني سيستم ايمني بدن را كاهش ميدهد
بايد پدرتون بترس شوند و تحت درمان آنتي بيوتيك قرار بگيرند
با سلام و بسیار تشکر از عرایض عالیتان بنده در ام ار ای تشخص کندروسارکوما و لنفوماجوابم داده شده حال گرههای کشاله رانم 3تا بزرگتر از بند انگشت خود نمای میکنند بسیار درد ناکند البته سرطانم در مرحله شکتگی است لطف مرا بیشتر اطلاع رسانی کنید قربانتان کریم گلابی اذر
سلام بزرگ شدن غدد لنفاويتون بدليل لنفوم هست
درمان كندروساركوم هم جراحي هست
اما اول بايد بر اساس نظر انكولوژيستتون بيماريتون كنترل شه بعد جراحي كنيد
سلام من چندماهه كه غدد لنفاوي روي پاروتيد و نزديك زاويه فكم به صورت دو طرفه متورمه اوايل تعدادشون كم بود بعدا تعدادشون بيشتر شد سونوگرافي و fnaاز بزرگترين غدد لنفاوي كه ٢سانت بود دادم جواب هم سونو هم fna ري اكتيو بود ازمايش esr وcrpهم دادم كه esr ٢٢بود و crp ٨ بود ميخواستم بدونم به لنفوم مبتلا شدم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟من يه خانم ٤١ساله هستم كه ديابت و تيروئيديت هاشيموتو هم دارم و به تازگي متوجه شدم كه هاشيموتو دارم
سلام
اگه ری اکتیو بوده ک نگران نباشین
اما جهت اطمینان خاطر
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.
سلام ۱۷ سالمه به کشاله های رانم که دست میزنم غدد های لنفاوی رو حس میکنم و حرکت هم میکنند برجستگی های خیلی خیلی کم هم احساس میکنم و هیچ علائم دیگه هم ندارم خیلی هم لاغر هستم بنظرتون این طبیعیه یا نه نگران شدم?
سلام بايد سونوگرافي از غدد لنفاويتون بديد
تا ساير ١٠ ميلي متر نرمال هست براي كشاله ران اما بيشتر از اون بايد نمونه بردارب انجام بديد
سلام وقت بخیر پسری ۲۰ ساله هستم تقریبا ۷یا ۸ سال پیش یک غده لنفالوی سمت راست گردنم رشد کرد و ابتدا پیش متخصص رفتم و گفتن مشکلی نیست مدتی بعد حدود ۵ سال پیش برای بار دوم پیش متخصص رفتم و براش نمونه برداری رو تجویز کردن بعد از عمل نمونه رو به ازمایشگاه تهران فرستادن و نتیجهنمونه این بود که گفتن مشکلی نیست و غده خوش خیمه بعد از اینکه بخیه هاشو کشیدم یکم هنوز جاش ورم داشت و بعدا بزرگ ترهم شد و الان بازم سال هاست که اونجاست و اندازه یه بادوم هستش خواستم بپرسم جای نگرانی نیست؟؟؟من چند جا رفتم و همش میگن مشکلی نیست!!!ممنون میشم پاسخ بدید متشکرم
سلام هر سال سونوگزافي بديد و cbc.diff esr crp تونو چك كنيد
اگه اينا نرمال بودن مشكلي نداره
سلام پسرم ۴ سالشه.سمت چپ زیر فکش در سونو دوتا غده لنفوی بزرگ شده اندازه ۱۸ در ۱۰ میلی متر و ۱۲ در ۵
سمت راستشم بزرگترینش ۱۰ در ۶ هست
علایمی نداره دوهفته اموکسی کلاو و اموکسی سیلین دادم تغییری نکرده. و در سونو نمیدونم چرا نما رو ننوشته که ری اکتیوه یا پاتولوژیک.خیلی نگرانم ک کوچیک نشدن.بنظر شما جای نگرانی هست؟
سلام
باید ازمایش cbc,diff ,ldh, esr, crp,pbs بدهند
سلام من به دکتر مراجعه کردم و برای عفونت غده لنفاوی کشاله رانم آنتی بیوتیک تجویز کردند به نظرتون چه مدت مصرف کنم تا بهبود پیدا کنه و بعد از چند روز به دکتر مراجعه کنم
سلام بايد يك هفته مصرف كنيد و بعد از يكماه به پزشكتون مراجعه كنيد
تشکر میکنم
سلام خسته نباشید یکی از اقوام نزدیکم تومور مغزی داره الان بعد از مدتی مشخص شده ک غدد لنفاویش مشکل داره خواستم ببینم امکان داره سرطان خون باشه؟
سلام
باید مشخص شه کدوم غدد لنفاوی و چه مشکلی دارن
تومور مغزیشون خوش خیم یا بدخیم؟
سلام خسته نباشید 23سالمه من حدودهشت ماه پیش غده لنفاوی زیرفکم ورم کرد بعدازاینکه سفالکسین مصرف کردم کوچیک شده ولی کامل برطرف نشده وبعدازاون متوجه شدم اطراف گردن وجلوی گوشمم ازاین غده های کوچک هست باسرماخوردگی یاعفونت ورم میکنن ولی دوباره خود به خود کوچک میشن ولی الان یه مدت دچارخارش پوست شده ام تعریق یا کاهش وزن ندام آیاخطرناکه
سلام
حتما باید ازمایش خون و سونوگرافی بافت نرم گردن و غدد لنفاوی بدهید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
یا میتوانید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.
سلام وقتتون بخیر من 29 سالمه حدود 2و3 ماه هست که دو طرف زیر فکم برجسته شده ، البته فقط وقتی زبونم به سمت بالا میدم قابل لمس و دیده شدن هست، درد ندارم ولی طوری هست که وقتی زبانم به سمت بالا میدم انگار غبغب بزرگ شده ، من سابقه آلرژی دارم(خارش چشم ، گلو ، گوش و بینی به همراه عطسه های فراوان) و دارو مصرف میکنم و دائما باید صدامو صاف کنم، ممنون میشم راهنمایی کنید و اینکه به چه متخصصی باید مراجعه کنم
سلام
باید حتما معاینه و ازمایش خون بدهید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام ،من چند لنف نود دارم تب هم دارم از خیلی وقته سنو انجام دادم چند لنف نود دوطرف اینگوینال هست ،،،،باید چیکار کنم
سلام عزیز
با توجه به علایمتون جهت معاینه باید به متخصص” داخلی یا فوق” تخصص خون مراجعه کنید
سلام میخواستم بدونم پرکار تیرویید باعث تورم غدد لنفاوی میشه یا واکنش دارویی بدن به لوتیروکسین میتونه غدد لنفاوی رو متورم کنه وهمچنین من یک ماه در زیرفکم .گردنم.زیربغلم.پاهام.رونام. تیرمیکشه دکتر گفت غددت لنفاویت کمی ملتهبه ولی مشکلی نیست آیا جدی نیست?
سلام
خیر نمیتونه سبب تورم غدد لنفاوی شه
بنظر بنده باید آزمایش cbc, diff بدهید و با متخصص داخلی مشورت کنید
خیلی عالی توضیح داده بودید، ممنون
با سلام داداشم ۵سالشه بعضی وقتا موقع سرویس رفتن کمی شکمش درد میگیره سونو داده و گفتن لنف نودهای متعدد با نمادهای راکتیو در مزانتر ۵mm با آرجعیت در پری آمبلیکال مشهود است. آیا خطرناکه؟؟
سلام نه طبيعيه واسه بچه ها
بخاطر عفونت ويروسي اينطوري ميشن
توسط متخصص اطفال ويزيت شن تا دارو براشون تحويز شه.
غده لنفاوی زیر چانه چی میتونه باشه؟
سلام بيشتر بدليل عفونت حفره دهان و حلق هستش
بهتره سونوگرافي بديد و اين آزمايشاتم انجام بديد
Cbc.diff esr crp
Pbs
سلام
حدودا یکماه هست وسط پیشانی ام برآمدگی بوجود آمده که اول اندازه یک عدس ولی حالا بصورت به اندازه لوبیا شده، خیلی نگرانم و نمیدانم چکار باید انجام بدم و به چه متخصصی مراجعه کنم
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كنيد و سي تي اسكن بديد
با سلام چند مدتی است که کنار کشاله ران سمت چپ احساس میکنم از درون متورم است .مواقعی که سر پا ایستاده ام از درون فشاری بر روی این نقطه احساس میکنم . ایا این به غدد لنفاوی مربوط است یا دلیل دیگری دارد. ممنون اگر مرا راهنمایی کنید.
سلام
باید معاینه شین اما بنظر فتق کشاله ران میاد
سونوگرافی اینگویینال بدهید جهت بررسی فتق و لنف آدنوپاتی
سلام پسرم مدتی هست که درهوای سرد درخواب و بیداری زیادعرق میکنه وقبل ازاین هم چندکیلویی وزن کم کرده ۱۷ سالشه ممنون میشم راهنمائیم کنین
سلام تست tsh بايد بدهد و از نظر پركاري تيروييد بررسي شود
سلام من ۴۶ سال سن دارم چند سال پیش فلقل خوردم غده زیر چانه کنارگلو سمت آمد بالا ورفتم دکتر یه آمپول حساسیت تزریق کردن رفت سرجاش ودردش خوابید الان دوسه سال یک بار کمی میاد پایین این غده ودرد ملایمی دارو میره سرجاش به نظرتون چکار کنم آیا خطری داره باید دارو مصرف کنم پزشکچی برم ممنون
سلام
میتونه التهاب غدد بزاقی باشه
باید به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید
سلام خانوم من زیر بقلش غده لنفاوی مطورم شده ودرد دارد لطفا بگوید علت وچه داروی مصرف کند
سلام اين آزمايش را انجام دهيد cbc.diff esr crp pbs و اينكه سونوگرافي بديد تا مشخص شه نوع غدد لنفاويتون چيه
در صورتي كه reactive بود كپسول سفالكسين ٥٠٠ ميلي گرم هر ٦ ساعت يكي بخوريد تا ٦ روز
سلام دکتر خسته نباشید بنده به مدت یکسال نیم هست که غدد لنفاوی زیر چونم متورم شده ، دوماه پیش سونوگرافی دادم ، نوشته بود نمای بیضوی ، کورتکس و تمایز نرمال ناف در آنها عموما به نفع علل التهابی میباشد، یه مدت آنتی بیوتیک مصرف میکردم گه کوچیک شدن ، اما یه مدت مصرف نکردم ، که دوباره بزرگ شدن ، آزمایش خون و چکاب کامل دادم ، دکتر گفت هیچ مشکلی وجود نداره و همه چیز خوبه ، و به احتمال زیاد به دلیل عفونت دستگاه تنفس فوقانیه البته بنده سینوزیت هم دارم و گلوم چرک هم دارم ، و جدیدا که گلودردم بیشتر شده اون غدد بزرگتر شدن، و یه بوی خیلی بدی تو دماغم احساس میکنم و طعم غذاها هم تو دهنم یجورین ، با این حال دکتر باز نگرانم میترسم هوچیکن داشته باشم ، و البته یه سوال اینکه با ازمایش خون میشه به لوسمی و هوچیکن شک کرد، یعنی اگه مشکلی وجود داشت دکتر تو جواب آزمایش بهش اشاره میکرد، در ضمن بنده 16سالمه ، ممنون میشم اگه نطرتون رو بگید
سلام اصلا نگران نباشيد
بله اگه خدايي نكرده لنفوم بود حتما در آزمايشاتتون خودشو نشون ميدادو ESR تون بالا ميرفت
فقط دوره اي سونو بديد هر ٣ الي ٦ ماه
اگه بزرگتر شد اندازش نمونه برداري كنيد
بسیار متشکرم ، خیلی ممنون واقعا ، بنده رو از نگرانی درآوردین
سلام
من مامانم چن روز پیش دو طرف شانه هایش درد میکرد و امروز هم میگه گوش و دو طرف پایین گردنم درد میکنه…خیلی نگرانم
سلام
من چند پیش زیربغلم درد خیلی بدی گرفت و فرداش احساس کردم یه غده زیر پوستم که التهاب و ورم نداره فقط دست میزنم میتونم حسش کنم درد هم نداره قرمز هم نیست بنظرتون میتونه غده سرطانی باشه؟
سلام نه سرطان با درد همراه نيست حتي بدون درد هم احتمال سرطاني بودنش كمه، سونوگراي بديد، كپسول سفالكسين ٥٠٠ ميلي گرم هر ٦ ساعت يكي بخوريد تا ٧ روز
و آزمايش cbc.diff هم انجام بديد
سلام من 32سالمه وتعداد 4تا غده دست راستم دارم دوتا بزرگ پشت بازوم و دوتا کوچیکتر پایین دستم.ویکی هم پایین دست چپم دارم و زانوی پای چپم خارش میگیره .وتا الان بیخیال بودم وهیچ مشکلی جدی هم نداشتم…اول اینکه خطر ناکه؟و دوم اینکه پیش چه دکتر متخصصی برم.ممنونم
سلام باید توده ها معاینه شوند
با توجه به محل توده ها که در دست و پا است میتواند غده چربی باشد
به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید
4سلام خانوم دکتر 25 سالمه توگلوم غده لنفابی بالای ریه قفسه سینه تیکه برداریم کردم و طرف چپ زیادی بزرگ شده و خارش پوستیم دارم بنظر شما باید چکار کنم
سلام من ۱۵ سالمه و سرما خوردم در اوایل سرما خوردگی زیر گلوم غده نشده بود ولی نزدیک یک هفتست از سرما خوردگیم میگذره و تازه متوجه شدم زیر گلوم غده هایی هست که کمی درد میکنه ودر ضمن سرما خوردگیم کاملا خوب نشده من باید چی کار کنم ؟؟؟ (در زمان سرما خوردگیم از هیچ رقصی استفاده نکردم جز آستامینوفن انهم در اوایل سرما خوردگی و به پزشک مراجعه نکردم)
سلام اگر تا دو هفته از بین نرفت آزمایش خون بدهید
سلام پسرم ۲۲ سالشه و روی شکمش غده به نظر لنفی ظاهرشده قد یک نقطه بود اما الان بزرگتر شده و بادست لمس میشه و قابل حرکته ‘ به کداممتخصص مراجعه کنم ممنونم میشم راهنمایی کنید علتش چی میتونه باشه
سلام اگر روی شکم است به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید
سلام من هفده سالمه یه حدود سه ماهه که غدد لنفاوی گردن دو طرف و پشت گوش و جلوی گوش در یک طرف و هردو زیر بغل در اوردم و کشاله ران هم همینطور آزمایش خون دادم دکتر متخصص جراح عمومی گفت جواب عالیه فقط یه مشاوره پیش دکتر که مربوط ب سرطان بود برید .رفتیم باز سونو نوشته.من هیچ درد و تب و خارش و تنگی نفس هیچی ندارم .گربه و سرماخوردگی هم نداشتم .فقط یکی از دندونام ک عفونی بود رو کشیدم .خیلی استرس دارم لطفا کمکم کنید .ینی خیلی خطرناکه ؟اگ پیگیری نکنم چی میشه؟
خیلی از اشناهامون چند ساله دارن و دکتر نزفتن میترسم برم پیش دکترا
سلام عزیزم
حتما پیگیری انجام بشه، نگران نباشین عزیزم ممکن یه عفونت ویروسی مثل cmv باشه
اما حتما باید بررسی ها توسط فوق تخصص خون انجام شود
سلام من 14 سالمه
زیر بغلم یک غده کوچیک هست که 4 روزه متوجهش شدم. آیا دلیل این تورم چی هست؟ هیچ علائم دیگه ای هم ندارم. آیا ممکنه به خاطر استفاده از رول ضد تعریق باشه؟ ممنون میشم پاسخ بدید
سلام نه احتمالا يه عفونت ويروسي خفيف بوده ميخواستيد بگيريد و نگرافتيد اما غدد لنفاويتون بزرگ شده
سونوگرافي بديد و اين آزمايش را هم انجام بديد
Cbc.diff esr crp
سلام داداشم چندموقعی میشه کشاله رانش این مورد هست الان باید چکارکنیم وبالای سی میلی هستش راهش چیه بعدش درمان هم داره یاخیلی خطرناک هستش یانه
سلام
باید برادرتون توسط پزشک معاینه کامل شوند
آزمایش و چکاپ کامل شوند
بسته به علت درمان های متفاوتی انجام می شود
گاهی فقط عفونت سبب بزرگ شدن غدد لنفاوی می شود که با انتی بیوتیک برطرف می شود
سلام من حدود یکسال هست که صدام گرفته هست و برای صحبت کردن خیلی بهم فشار میاد، دکتر هم رفتم میگن چیزی نیست، میخواستم بدونم احتمال داره از غده های لنفاوی باشه، و چه کار باید کنم؟
سلام شما بايد لارنگوسموپي انجام بديد
البته ممكنه بدليل رفلاكس معده باشه در صورتي كه سوزش سر دل داشته باشيد
اما اگه نداريد بايد به متخصص گوش و حلق و بيني بريد و لارنگوسكوپي انجام بديد.
سلام
من برای سونوی سینه مراجعه کردم که گفتن گره لنفاوی زیر بغل من افزایش ضخامت کورتکس داشته تا حدود ۷ میل و یک توده فیبروادنوم در سینه مشاهده شد. به خاطر تورم و شکل بد گره لنفاوی بیوپسی شدم ولی در جواب پاتولوژی گزارش شد که مورد مشکوک دیده نشد. خیلی نگرانم ازمایش خون هم دادم لنفوسیت و بقیه موارد تو رنج معمول بود. فقط کراتینین خونم بالا بود. هیچ توده ی دیگری توی سینه ام با ام ار ای دیده نشد . ولی گره لنفاوی زیر بغل هام تورم داشت عکس ریه هم مشکل نداشت
سلام
متخصص جراحی عمومی یا فوق تخصص پستان باید در این باره نظر دهند
خانم دکتر سلام . من زیر فکم تقریبا در ناحیه خرخره یک گره تقریبا متوسط رو به کوچیک هست بعد یه مدت رفع میشه و یا خیلی کوچیک میشه بعد دوباره بزرگ میشه کلا انگار اندازش بعد یه مدت تغییر میکنه کوچیک میشه یا دوباره ب حالت اولیش برمیگرده. 16سالمه و اینکه گلوم خشک میشه انگار بزرگیش بیشتره. ب نظرتون چی میتونه باشه؟ ب خاطر اومدن فصل پاییز هم میتونه باشه؟؟
سلام
نیاز به معاینه توسط پزشک می باشد
باسلام
من مدتی هست طرفای عصر تا شب احساس لرز میکنم و گاهی هم شدید میشه. همزمان با این مشکل سمت چپ گردنم از پایین تا تقریبا زیر گوشم احساس درد و کمی تورم دارم که در بعضی مواقع درد کم یا زیاد میشه. ضمن اینکه همزمان با تورم دردش بیشتر و سفت میشه! آیا میتونه از غدد لنفاوی باشه؟ ممنون میشم پاسخ بدین
سلام
بله ممکن است
جهت معاینه و در صورت لازم تجویز انتی بیوتیک به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید
سلام
من چند وقتی هست بعضی مواقع گوشم خارش داره با دست از بیرون پشت گوشم و به حالتی که خارش گوش برطرف بشه ماساژ میدم چند بار اینکار و انجام میدم دوبار بعد از اینکار زیر فکم سمت گوشم متورم شد بعد از یکساعت خوب شد . علتشو خواستم بدونم ممنون
سلام من دوتا گره به خاطر تیروئید در گلومه و یه غده بیضی شکلی به همراه کاهش هیلوم و افزایش ضخامت کورتکس در Level iiiسمت چپ گردن و چند لنف نود دیگر با خصوصیات مشابه در زنجیره کاروتید سمت راست به ابعاد بزرگترین ۲۰*۶ که در level ivقرار گرفته.میشه به دلیل عفونت سینوزیتم باشه؟!
سلام باه ميتونه اما بايد cbc.diff esr هم بديد و با توجه به افزايش ضخامت كورتكس يكيش بايد نمونه برداري ازش انجام شه
سلام،پسرم پنج سال دارد.کم اشتها شده و درد شدیدی در ناحیه شکم نزدیک ناف دارد، استفراغ شدید دارد.زبانش شبیه دانه ها و رنگ توت فرنگی شده است.پیش چندین دکتر رفتم،هیچ فرقی نکرد.تا اینکه یک دکتر گفت لنف هایش عفونی شدند.خصوصالنف روده!دوسه تا آمپول زد،حالش خوب شد.ولی سه ماه بعد دوباره درد شکم و استفراغ های پی درپی شروع شده.چکار کنم.
سلام
به متخصص اطفال مراجعه کنید
درصورت صلاح دید بستری شود و آزمایش کامل انجام شود
بر اساس جواب آزمایشات و معاینه ممکن است نیاز به سونوگرافی و اقدامات تشخیصی دیگر باشد
سلام پسرم الان چند ماهه یک غده بیضی شکل سمت چپ گردنش پیداست حرکت میکند آزمایش خون دادم دکتر عمومی نشون دادم گفت کم خونه به نظر شما خانم دکتر چکار کنم
سلام
عزیزم با توجه شرح حال پسرتون باید اولا معاینه دقیق و سونوگرافی گردن از نظر تورم غدد لنفاوی
دوما بررسی آزمایش خون انجام بشه
به متخصص اطفال مراجعه کنید
سلام خسته نباشین
من تقریبا چند ماهیه یک ور گردنم ورم داره و اصلا درد نداره و متحرک نیست رفتم دکتر برام ازمایش خون و تیروئید و این چیزا نوشت و سونو ولی ازمایش پاک بود و سونو ۳ غده لنفاوی مشخص کرد بعد دکترم گفت که از عفونت نیست و برو دکتر متخصص خون ک سرطان به نظرتون چیکار کنم و تشخیصتون چیه
سلام بايد نتيجه سونوگرافي را بگيد و آزمايش cbc.diff esr pbs هم انجام بديد ضمنا بابد FNA هم از غدد لنفاويتون انجام شه تا ماهيتش مشخص شه.
سلام خسته نباشین
من تقریبا چند ماهیه یک ور گردنم ورم داره رفتم دکتر برام ازمایش خون و تیروئید و این چیزا نوشت و سونو ولی ازمایش پاک بود و سونو ۳ غده لنفاوی مشخص کرد بعد دکترم گفت که از عفونت نیست و برو دکتر متخصص خون ک سرطان به نظرتون چیکار کنم و تشخیصتون چیه
سلام
جواب سونوگرافی و آزمایش را تایپ کنین
همچنین میتوانین جهت بررسی دقیق شرایطتتون از مشاوره تلفنی با فوق تخصص خون استفاده کنبن
سلام ببخشید.پسرم در بچه گی گربه روی گردنش خراش زد و غدد لنفاویش متورم شد و خیلی بزرگ شد ولی بعد از چند ماه خوب شد.حالا در نوجوانی دوباره غدد لنفاویش متورم شده ولی اندازش بزرگ نیست و حدود یک ماه هست که تغییری نکرده به نظرتون مشکلش چیه؟
سلام
باید معاینه بشن و آزمایش خون بدن
به متخصص داخلی مراجعه کنید