چند نوع جوش بدن وجود دارد؟ چطور می‌توان آن‌ها را درمان کرد؟

جوش بدن چیست
اشتراک گذاری 2 نظر

تجمع سلول‌های مرده پوست باعث ایجاد جوش بدن می‌شود. این سلول‌ها منافذ پوستی را مسدود و راه ورود باکتری‌ها به پوست را هموار می‌کنند. در نتیجه، بدن ملتهب می‌شود و جوش‌های سرسفید، سرسیاه یا…، روی آن به وجود می‌آیند. تقریباً همه آدم‌ها در هر سن و سالی، جوش می‌زنند. با این حال، این موضوع در دوران نوجوانی شایع‌تر است. جوش در هر نقطه‌ای از بدن که غده چربی موجود باشد، ایجاد می‌شود. بنابراین، جای تعجب نیست که آکنه و جوش‌های مختلف در پشت، صورت، شکم یا سینه به وجود می‌آیند. علت جوش زدن بدن لزوماً رعایت‌نکردن بهداشت نیست. شستن پوست با مواد شیمیایی خشن یا بیماری‌های مختلف مانند امراض خودایمنی می‌توانند باعث جوش شوند. ضمن اینکه عوارضی مانند التهاب، قرمزی و خارش به همراه می‌آورند. برای رفع جوش باید به متخصص پوست مراجعه و از روش‌هایی مانند مصرف داروهای موضعی یا لیزر درمانی استفاده کنید. در این مقاله از علت جوش بدن، انواع جوش و درمان جوش بدن می‌خوانید.

در پایان، سوالاتتان را در بخش نظرات بپرسید تا کارشناس سلامتی مجله پزشکی دکتردکتر به شما پاسخ بدهد.

علت جوش زدن بدن چیست؟

جوش بدن یکی از بیماری‌ های پوستی مزمن و غالب در جهان است. جوش و آکنه به شکل‌های مختلفی روی پوست ظاهر می‌شوند. گاهی، جوش‌ها خفیف و بی‌آزارند. گاهی هم التهاب شدید و کیست ایجاد می‌کنند و باعث بروز درد و عوارض ناخوشایند می‌شوند. تا حدی، می‌توان گفت که تمام انواع آکنه نتیجه انسداد یا التهاب واحدهای پیلوسباسه هستند. منظور از این واحد‌ها فولیکول‌های مویی است که در سرتاسر بدن وجود دارند.

برخی از مطالعات و پژوهش‌ها، رابطه مستقیمی میان سبک زندگی، عادت‌ها و ایجاد جوش بدن پیدا کرده‌اند. شدت وسعت و گسترش جوش‌ها هم بسته به موارد زیر می‌تواند متفاوت باشد:

  • سن و وزن
  • عادات غذایی
  • الگوهای خواب
  • سطح استرس
  • استعداد ژنتیکی
  • مصرف مواد مخدر و الکل
  • منظم بودن چرخه قاعدگی

اغلب افراد در نوجوانی، بیشتر از سایر سال‌های عمر خود جوش می‌زنند. با این حال، افرادی در رده سنی ۲۱ تا ۲۵ سال هم پوست چرب‌تری دارند و بیشتر از دیگران مستعد جوش‌زدن هستند. جوش و آکنه معمولاً خطرناک نیستند، اما روی ظاهر اثرات نامطلوبی می‌گذارند و برای همین، بهتر است که با مراجعه به دکتر پوست، درمانی برای آن‌ها پیدا کنید. دلایل مختلفی باعث جوش‌زدن بدن می‌شوند.

داروهای خاصبه عنوان مثال می‌توان به کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیوم اشاره کرد.
هورمون‌هاتغییرات هورمونی مربوط به بلوغ و بارداری باعث تولید چربی بیشتر غدد و ایجاد آکنه می‌شوند.
رژیم غذاییشیر بدون چربی، شکلات و غذاهای پر کربوهیدرات باعث تشدید بروز آکنه و جوش بدن می‌شوند.
استرسهورمون‌های استرس فولیکول‌های مو و غدد چربی را تحریک می‌کنند و منجر به التهاب بیشتر و ایجاد آکنه می‌شوند.

محصولات پوست یا موی چرب هم می‌توانند باعث مسدودشدن منافذ شوند و ایجاد جوش و آکنه روی بدن را بیشتر کنند. در انتخاب این مواد هم دقت به خرج بدهید تا بدنتان جوش نزند. در ادامه، علت جوش زدن بدن را مفصل‌تر توضیح داده‌ایم.

جوش بدن نشانه چیست
علت جوش بدن در ناحیه پشت و بالاتنه

سوابق خانوادگی و عوامل ژنتیکی

اگر یکی از والدین شما سابقه جوش‌زدن داشته باشد، احتمال جوش‌زدن شما هم بیشتر خواهد بود. برای تعیین میزان شیوع آکنه در خانواده، محققان ژنوم (مواد ژنتیکی و تمام توالی‌ها) ۵۶۰۲ فرد مبتلا به آکنه شدید و ۲۱۱۲۰ فرد بدون آن را بررسی کردند. دانشمندان توانستند ۱۵ تنوع ژنتیکی مختلف را در ۱۵ ناحیه ژنومی به خوبی ترسیم و شناسایی کنند. برخی از این ژن‌ها باعث ایجاد تغییراتی در ساختار غدد چربی فرد می‌شوند. امکان دارد که این تغییرات محافظت در برابر تجمع باکتری را برای غدد دشوارتر کنند. به عبارت دیگر، اگر شما آکنه را به ارث می‌برید، به این دلیل نیست که ژن آکنه دارید. در واقع، احتمالاً پای به ارث‌بردن ژنی درمیان است که با ابتلا به نوعی بیماری زمینه‌ای یا ویژگی بیولوژیکی ارتباط دارد. این ژن‌ باعث می‌شود که مستعد انسداد منافذ پوستی باشید.

هورمون‌ها

آندروژن‌ها هورمون‌های تولید مثلی از جمله تستوسترون هستند که در همه جنسیت‌ها وجود دارند. در صورت عدم تعادل، آندروژن‌ها می‌توانند تغییرات پوستی ایجاد کنند و باعث بروز آکنه و جوش‌های قرمز روی بدن شوند. این موارد از نتایج عدم تعادل این هورمون‌ها هستند:

  • افزایش تولید سبوم (چربی پوست)
  • تغییرات در فعالیت سلول‌های پوست
  • التهاب

چنین مشکلی در هر جنسیتی، در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. با این حال، نوسانات هورمونی در هر سنی می‌توانند باعث ایجاد جوش هورمونی شوند. سطح آندروژن زنان در بیشتر دوره‌های قاعدگی ثابت می‌ماند. سپس، درست قبل از شروع خونریزی، سطح استروژن کاهش پیدا می‌کند.در این دوره به تستوسترون بیشتری اجازه می‌دهد تا به گیرنده‌های غدد سباسه متصل شوند و تولید سبوم را تحریک کنند. سطح تستوسترون بیش از حد در مردان هم تأثیر مشابهی دارد. سایر اختلالات غدد درون‌ریز مرتبط با آکنه در زنان هم عبارتند از سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و هیپرپلازی آدرنال (نوعی بیماری ارثی که در آن بدن فاقد آنزیم است).

استرس

هجوم هورمون‌های استرس باعث ایجاد جوش‌ها، بدتر شدن جوش‌های موجود و کُندی روند بهبودی می‌شود. عوامل متعددی در این امر نقش دارند. برای مثال، باید انگشت اتهام را به سوی این موارد نشانه بگیریم:

  • التهاب؛ استرس باعث آزاد شدن سیتوکین‌ها می‌شود. منظور پروتئین‌های کوچکی است که به گیرنده‌های غده چربی متصل می‌شوند و پاسخ التهابی را فعال می‌کنند.
  • سیستم ایمنی؛ استرس سیستم ایمنی را ضعیف و مبارزه با باکتری‌ها را برای بدن دشوارتر می‌کند. زمانی که تحت استرس هستید، احتمالاً به زمان بیشتری برای درمان جوش بدن نیاز دارید. استرس مانع از توانایی بدن برای ترمیم زخم‌ها می‌شود.
  • هورمون‌ها؛ استرس حاد و طولانی‌مدت باعث افزایش آندروژن‌ها، التهاب و تولید بیش از حد سبوم می‌شود.

 استرس باعث می‌شود که بسیاری از افراد در خوردن غذاهای ناسالم زیاده‌روی کنند و الگوی خواب نامنظمی داشته باشند. این موارد و شرایط به تنهایی باعث ایجاد آکنه نمی‌شوند، اما می‌توانند التهاب را در بدن افزایش دهند و شما را مستعد جوش‌زدن در نواحی مختلف بدن کنند. برای درمان جوش صورت و بدن، روش‌های مختلفی وجود دارد. با مراجعه به متخصص پوست، درمان موثر پیش خواهد رفت.

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

کدام نقاط بدن بیشتر جوش می‌زنند؟

جوش‌های قرمز یا چرکی و آکنه‌های سرسیاه و سفید در نقاط مختلفی از بدن دیده می‌شوند. علت جوش‌های چرکی در بدن یا جوش‌های قرمز متنوع است. با وجود اینکه جوش‌ها در هر نقطه‌ای از بدن به وجود می‌آیند، احتمال ایجاد آن‌ها در بخش‌هایی بیشتر است. در ادامه به جوش‌ها در نقاط مستعد بدن اشاره می‌کنیم.

جوش کمر

آکنه پشت ناشی از فعالیت بیش از حد غدد چربی است. این غدد ماده‌ای روغنی به نام سبوم تولید می‌کنند که در حفظ سلامت پوست نقش دارد. با این حال، سبوم بیش از حد می‌تواند منجر به رشد باکتری‌ها و سلول‌های مرده پوست شود. چنین روندی منافذ پوست را مسدود می‌کند و جوش به وجود می‌آورد.

جوش باسن

جوش باسن ناشی از شرایط رایجی مانند عفونت‌های پوستی، هموروئید، آلرژی‌ها، محرک‌ها، گرما و بیماری‌های خودایمنی مانند پسوریازیس است. امکان دارد که جوش‌ روی باسن به خاطر مشکلاتی مانند لیکن اسکلروزوس و سرطان هم به وجود بیایند.

جوش بازو

بروز آکنه روی بازوها هم زمانی اتفاق می‌افتد که غدد چربی با چیزی مانند باکتری مسدود می‌شوند. دلایل بالقوه مختلفی برای آکنه روی بازوها وجود دارد، از جمله این دلایل باید به هورمون‌ها، عرق، گرما و رطوبت اشاره کنیم. برخی تجهیزات ورزشی یا لباس‌های تنگ هم باعث می‌شوند که جوش در ناحیه بازوها به وجود بیایند.

نقاط مستعد جوش زدن بدن همچون سینه و پایین گردن
جوش زدن بدن روی گردن و سینه زن

سایر نقاط

 در ناحیه‌ای که ترکیبی از مو، عرق و اصطکاک وجود دارد، جوش هم بیشتر ایجاد می‌شود. برای مثال، صورت، سینه، گردن، زیر بغل یا ران‌ها بیشتر دچار جوش می‌شوند. اگر علت جوش بدن ابتلا به برخی بیماری‌ها باشد، شاهد بروز آن در نواحی مختلفی خواهیم بود. در واقع، بنا به نوع بیماری، امکان دارد که جوش‌ها در بخش‌های گوناگونی از صورت یا بدن ظاهر شوند.

چرا بدن کودکان جوش می‌زند؟

کودکان و نوزادان معمولاً جوش نمی‌زنند. اگر هم چنین اتفاقی بیفتد، احتمالا پای حساسیت‌های پوستی به میان است. امکان دارد که کودک نسبت به یک ماده غذایی یا برخی از شوینده‌ها حساس باشد و جوش بزند. گاهی هم جوش‌ها نشان از بیماری‌های ویروسی رایجی مانند آبله‌مرغان دارند. با نگاهی به این موارد، تشخیص علت جوش زدن بچه‌ها راحت‌تر می‌شود:

  • جوش‌های قرمز و برجسته؛ این نوع جوش‌ها از انواع جوش بدن همراه خارش هستند و شاید نشانه عفونت ویروسی یا حساسیت باشند.
  • جوش‌های سفید و کوچک؛ این جوش‌ها معمولاً بدون درد هستند و به دلیل مسدودشدن منافذ پوست به وجود می‌آیند.
  • جوش‌های چرکی؛ این نوع جوش‌ها نشانه عفونت باکتریایی هستند.

اگر جوش‌ها همراه با تب، تورم، قرمزی شدید یا درد هستند، باید به دکتر مراجعه کنید. جوش‌هایی که خارش دارند و سریع در نواحی مختلف بدن کودک پخش می‌شوند هم باید سریعاً تحت نظر دکتر قرار بگیرند.

علت جوش بدن در بارداری چیست؟

تغییرات هورمونی عامل اصلی جوش زدن بدن در دوران بارداری هستند. افزایش هورمون‌های آندروژن باعث بالا رفتن سطح تولید چربی پوست و انسداد منافذ پوستی می‌شوند. هورمون پروژسترون هم در تولید چربی پوست و کند شدن روند بهبودی جوش‌ها نقش دارد. افزایش جریان خون در دوران بارداری هم می‌تواند باعث تحریک غدد چربی شود. دقت کنید که بسیاری از داروهای موضعی و خوراکی برای درمان جوش در دوران بارداری، مناسب نیستند. بنابراین، قبل از استفاده از هرگونه دارویی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

انواع جوش بدن

بسیاری از شامپوها، نرم‌کننده‌ها و محصولات حالت‌دهنده مو حاوی روغن و سیلیکون هستند. بنابراین، به راحتی می‌توانند باعث ایجاد جوش و جوش سر سفید شوند. قطع استفاده از هر محصولی که باعث جوش می‌شود، معمولاً بهترین راه حل برای رفع آکنه است. ‌جوش‌های بدن به دلایل مختلف و به شکل‌های گوناگون ایجاد می‌شوند. از انواع آن‌ها باید به دو دسته‌بندی عمومی و کلی در ادامه، اشاره کنیم:

جوش غیرالتهابی

بیشتر افرادی که جوش بدن دارند، به نوعی آکنه غیرالتهابی دچارند. معمولاً اینها کومدون‌ها هستند؛ منظور همان جوش‌های سرسفید و سرسیاه است. امکان دارد که چنین جوش‌هایی در هر جایی از بدن، از جمله کمر، سینه، شانه‌ها و باسن ایجاد شوند.

انواع جوش بدن کدامند
جوش چرکی یکی از انواع جوش بدن

جوش التهابی

بدن مستعد ابتلا به آکنه‌های التهابی هم هست، چون حاوی غدد چربی است و می‌تواند در نتیجه تجمع چربی‌ها، باکتری‌ها و سلول‌های مرده جوش بزند. تجمع این مواد روی پوست، از نظر بدن نوعی عفونت تعبیر می‌شود. در نتیجه، گلبول‌های سفید را برای مبارزه اعزام می‌کند. با جوش‌های التهابی، کیست‌ها می‌توانند در عمق بافت پوست ایجاد شوند و قرمزی، التهاب و حساسیت به وجود بیاورند. انواع ضایعات التهابی عبارتند از:

پوسچول جوش‌های مسدود با چرک، چربی و سلول‌های پوست
پاپولجوش قرمز و ملتهب و مستعد به تبدیل‌شدن به پوسچول
ندول لکه‌هایی سخت در عمق پوست با دوام طولانی

آکنه غیرالتهابی شایع‌ترین نوع جوش بدن است و معمولاً شامل جوش‌های سرسفید و سر سیاه می‌شود. این نوع جوش زمانی ایجاد می‌شود که منافذ مسدود عفونت می‌کنند. چنین التهابی منجر به آکنه کیستیک دردناک هم می‌شود.

جوش بدن نشانه چه بیماری هایی است؟

علت جوش زدن بدن متنوع است. گاهی اوقات هم به خاطر ابتلا به نوعی بیماری، عوارضی مانند جوش روی پوست بدن ایجاد می‌شوند. از جمله بیماری‌هایی که منجر به تولید جوش روی نواحی مختلف پوست بدن می‌شوند، باید به موارد زیر اشاره کنیم.

بیماری‌های هورمونیسندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
اختلالات تیروئید
نابالغی زودرس
بیماری‌های پوستیآکنه ولگاریس
روزاسه
پسوریازیس
درماتیت تماسی
بیماری کروننوعی بیماری التهابی روده

برخی بیماری های خودایمنی مانند لوپوس هم بر پوست، مفاصل و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد.

روش های درمان جوش بدن
شستن بدن با شوینده مخصوص؛ یکی از روش های درمان جوش بدن

روش های درمان جوش بدن

درمان‌های زیادی برای آکنه بدن وجود دارد. با وجود این درمان‌ها دیگر نیازی به نگرانی بابت جای جوش و لک‌های قهوه‌ای ناشی از آن نیست. بعد از شناسایی علت اصلی جوش‌زدن، درمان را شروع کنید. با آگاهی از اینکه تخصص پوست و مو چیست، به متخصص خبره مراجعه کنید و با روش‌های تجویزی، به جنگ جوش‌های بدن بروید. توصیه‌های زیر هم در روند درمان موثر خواهند بود:

  • در استفاده از مواد بهداشتی و آرایشی دقت کنید. این‌ها می‌توانند با مسدود کردن منافذ پوست به ایجاد جوش در بدن کمک کنند. از محصولات آرایشی غیر کومدون‌زا یا غیر آکنه‌زا استفاده کنید.
  • لباس‌هایتان را بیشتر بشویید. اگر این کار را نکنید، ممکن است محصولات آرایشی، عرق و سلول‌های مرده پوست روی لباس‌ها و سایر پارچه‌ها باقی بمانند. حتما روبالشی، ملحفه و لباس‌های ورزشتان را مرتب بشویید.
  • مراقب نور خورشید باشید. اگر قصد بیرون‌رفتن از خانه را دارید، حتماً در طول روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. به دنبال گزینه‌ای بدون روغن باشید که غیر کومدوژنیک، با SPF 30+ است.
  • مصرف رتینوئیدها و مواردی که پوست را خشک می‌کنند، تحت کنترل درآورید.

در پایگاه انجمن آکادمی پوست آمریکا (AAD) توصیه می‌شود:

با اجتناب از برنزه‌کردن و قرارگیری در معرض نور خورشید از پوست خود محافظت کنید. به دنبال ضدآفتابی باشید که غیر کومدون‌زا باشد. این‌ها به جلوگیری از جوش بدن کمک می‌کنند.

پوست خود را شاداب و تمیز نگه دارید. به طور منظم دوش بگیرید و هنگام شست‌وشو با پوست خود ملایم رفتار و آن را با یک حوله تمیز خشک کنید.

از چه داروها و روش های پزشکی برای درمان جوش بدن استفاده می‌شود؟

برای درمان جوش بدن می‌توانید از داروهای بدون نسخه در دسترس استفاده کنید. اما از آنجا که انتخاب نوع و دوز داروهای پوستی مهم است، نباید سرخودانه اقدام به خرید دارو و مصرف کنید. مراقب محصولات حاوی اسیدهای هیدروکسی مانند اسید سالیسیلیک یا اسید گلیکولیک باشید. این موارد پاک‌کننده برای لایه‌برداری پوست و درمان آکنه‌های شدید موثر هستند، اما انتخاب نوعشان کار شما نیست و باید از سوی متخصص انجام شود. درمان‌های معمول برای جوش صورت و بدن عبارتند از:

  • اسکراب‌ها یا همان لایه‌بردارها و پماد برای جوش بدن بدون نسخه.
  • اسکراب‌های ملایم و کرم‌های غیر کومدون‌زا با فرمول خاص و غیرمسدودکننده.
  • داروهای موضعی مانند بنزوئیل پراکسید، رتینوئیدها و آنتی بیوتیک‌ها.

سالیسیلیک اسید و گلیکولیک اسید، از دیگر راه‌های درمان پزشکی جوش هستند. در جدول زیر، به آن‌ها می‌پردازیم:

سالیسیلیک اسیدگلیکولیک اسید

محلول در روغن و برای پوست‌های چرب یا ملتهب بهتر است.

به عمق منافذ نفوذ می‌کند.

حاوی خواص ضدالتهابی است و قرمزی را کاهش می‌دهد.

ممکن است، پوست را خشک کند.

اندازه منافذ را کاهش می‌دهد و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد.

محلول در آب و برای پوست‌های خشک یا آسیب‌دیده در آفتاب بهتر است.

سلول‌های مرده پوست را در لایه سطحی لایه‌برداری می‌کند.

اسکارهای آکنه و حتی رنگ پوست را روشن می‌کند.

به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند.

اندازه منافذ را کاهش می‌دهد.

داروهای خوراکی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها یا ایزوترتینوئین هم در برخی موارد مناسب و مفید خواهند بود.

 

 لایه بردار اکتی ویت ویتالیر برای از بین بردن جوش بدن
لایه بردار اکتی ویت ویتالیر می تواند به درمان جوش بدن کمک کند

لیزر برای رفع جوش بدن

لیزر درمانی یکی از روش‌های موثر و محبوب برای درمان جوش و جای آن در بدن است. این روش با استفاده از پرتوهای نور با طول موج‌های مختلف، به لایه‌های عمقی پوست نفوذ و مشکلات پوستی را رفع می‌کند. با وجود درمان‌های لیزری می‌توانید با التهاب و قرمزی کمتر، شاهد از بین‌رفتن جوش‌ها باشید. لیزر پوست تولید چربی پوست را کاهش می‌دهد و از بروز جوش‌های جدید جلوگیری می‌کند.
از انواع درمان‌های لیزری باید به این موارد اشاره کنیم:

  • لیزر CO2 فرکشنال؛ چنین نوع لیزری با ایجاد میکروکانال‌هایی در پوست، باعث تحریک کلاژن‌سازی و بهبود بافت پوستی می‌شود.
  • لیزر اربیوم؛ این لیزر هم مانند لیزر CO2 فرکشنال، برای درمان جای جوش و بهبود بافت پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • لیزر آبی؛ این لیزر باکتری‌های عامل ایجاد جوش را از بین می‌برد و التهاب را کاهش می‌دهد.

 لیزر با کوچک‌کردن منافذ پوست، ظاهر پوست را صاف‌تر و یکدست‌تر می‌کند. برخی از درمان‌های لیزری با تحریک تولید کلاژن، به بهبود بافت پوست و کاهش جای جوش کمک می‌کنند.

فیشیال برای درمان جوش بدن

روش‌های فیشال یا به عبارت صحیح‌تر، فیشیال صورت هم برای درمان جوش صورت و بدن تاحدی مناسب‌اند. منظور اقدامات پاک‌سازی پوست است. رفع احتقان و بازسازی منافذ صورت برای درمان جوش‌ برای افرادی مناسب است که پوست چرب یا مستعد آکنه دارند. در این روش از ترکیبی از لایه‌برداری، استفاده از بخار و کرم‌های مختلف برای از بین‌بردن آلودگی‌ها و بازکردن منافذ پوست و تمیز کردنشان بهره می‌برند. دقت کنید که اگر جوش‌هایی با زخم فعال داشته باشید، احتمالاً نباید به سراغ فیشال بروید. در مورد استفاده از چنین خدماتی، حتماً با متخصص پوست مشورت کنید.

روش های خانگی درمان جوش بدن

 آکنه بدن را با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی از بین ببرید. با تغییر سبک زندگی و عادت‌هایی که دارید، بدنتان سالم‌تر می‌شود و این موضوع به طور مستقیم و غیرمستقیم روی درمان جوش‌های بدنتان هم اثر می‌گذارد. برای مثال، به این توصیه‌ها دقت کنید:

  • اجتناب از محرک‌هایی مانند محصولات پوستی چرب، استرس یا برخی داروها.
  • داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش منظم.
  • دوش‌گرفتن بعد از فعالیت‌های تعریق‌زا.
  • اجتناب از پوشیدن لباس‌های تنگ.

برای درمان جوش زیر پوستی و مواردی که درد و عوارض ایجاد می‌کنند هم حتماً به پزشک مراجعه کنید.

چگونه می توان از جوش زدن بدن جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از جوش بدن و کنترل آکنه روی نواحی مختلف آن، اقدامات مختلفی وجود دارند. یکی از نخستین‌ قدم‌ها در رسیدگی به پوست، تمیز نگه‌داشتن آن است. روزانه دو بار با شوینده ملایم و مناسب پوستتان صورتتان را بشویید. پس از ورزش یا عرق‌کردن هم حتماً دوش بگیرید. یادتان باشد که از تماس دست با صورت خودداری کنید و آلودگی‌های احتمالی را به آن انتقال ندهید. به توصیه‌های پیشگیرانه زیر هم دقت داشته باشید:

  • مصرف غذاهای پر از فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دهید.
  • از مصرف غذاهای چرب، شیرین و فرآوری‌شده پرهیز کنید.
  • آب کافی بنوشید و قبل از خواب، آرایش خود را پاک کنید.
  • از لمس و دستکاری جوش‌ها خودداری کنید.

ورزش به بهبود گردش خون و دفع سموم از بدن کمک می‌کند. خواب کافی هم برای ترمیم سلول‌های پوست ضروری است.

انواع جوش بدن چطور درمان می‌شوند
جوش بدن همراه با خارش نیازمند مراجعه به دکتر پوست است

برای درمان جوش بدن باید به کدام پزشک مراجعه کرد؟

برای درمان جوش بدن باید به دکتر پوست مراجعه کنید. چنین پزشکی تخصص کافی برای شناسایی علت جوش زدن بدن را دارد. او با معاینه و بررسی اوضاع پوست، درمان مناسب برای جوش چرکی، جوش‌های زیر پوستی و… را تجویز می‌کند. گاهی پای تجویز داروهای هورمونی برای کنترل غدد به میان خواهد بود و گاهی هم رژیم غذایی مناسب راهگشا است. در هرحال، پزشک باید با تشخیص درست از راه روش‌ هایی مانند درماتوسکوپی، معاینات فیزیکی و …، درمان جوش بدن را پیش بگیرد. مصرف آنتی‌بیوتیک ها یا شستشو با مواد و محصولات مناسب هم از تجویزات احتمالی پزشکان‌اند.

در برخی موارد هم جوش‌ها و بثورات پوستی هشداری از ابتلا به یک بیماری جدی‌اند. در این مواقع با نمونه‌ برداری و پاتولوژی، علت بیماری جدی و زمینه‌ای کشف می‌شود. برای شناسایی بهترین متخصصان پوست می‌توانید به سامانه دکتردکتر مراجعه کنید. در آنجا، نوبت خود را اینترنتی بگیرید و نظر بیماران قبلی هر دکتر را برای بررسی تجربه‌های مراجعه به او بررسی کنید.

منابع:

newsnetwork.mayoclinic.org

webmd.com

verywellhealth.com

سوالات متداول جوش بدن

بله، مصرف زیاد غذاهای چرب، شیرین و فرآوری‌شده می‌تواند باعث افزایش تولید چربی پوست و بروز جوش شود.

با رعایت بهداشت، نوشیدن آب کافی، شستن‌ و پاک‌سازی درست پوست می‌توانید از بروز جوش روی بدن جلوگیری کنید. برخی از جوش‌ها عارضه بیماری‌های دیگر هستند و با درمان آن بیماری‌ها بهبود پیدا می‌کنند.

بله، برخی از عوامل ژنتیکی در بروز بیماری‌ها و مشکلاتی خاص نقش دارند. جوش‌زدن هم در نتیجه ابتلا به این بیماری‌های ارثی رخ می‌دهد.

بله تغییرات هورمون‌ها در دوران‌های مختلف زندگی از جمله قاعدگی یا بارداری افراد و بلوغ در مردان و زنان باعث ایجاد جوش‌هایی در نواحی مختلف بدن می‌شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

2 دیدگاه در “چند نوع جوش بدن وجود دارد؟ چطور می‌توان آن‌ها را درمان کرد؟
  • چه عواملی می‌توانند باعث ایجاد جوش‌های بدن شوند و چگونه می‌توان آن‌ها را به طور موثر درمان کرد؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      آلرژی های غذایی و مصرف ادویه و گرمیجات ، شکلات ، کاکائو
      مشکلات هورمونی و تیرویید
      کیست تخمدان و تخمدان پلی کیستیک
      لباس با جتس خاص مثل نایلون
      تعریق
      بهداشت نامناسب
      میتواند سبب جوش و آکنه پوستی بشود

      پاسخ