9 علت مهم پریدن پلک چپ و راست

پریدن پلک چشم
اشتراک گذاری 787 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

پرش پلک (eye twitching) که به آن تیک یا پریدن پلک هم می‌گویند، نوعی اسپاسم و گرفتگی غیرقابل کنترل در ماهیچه‌‌های پلک است. در پزشکی به مشکل پرش پلک، چشم مایوکیمیا (myokymia) هم گفته می‌شود. علت پریدن پلک چشم به‌طور دقیق، مشخص نیست و بابت آن، جای نگرانی وجود ندارد. بااین‌حال، گاهی این وضعیت ریشه عصبی دارد و در برخی مواقع خطرناک می‌شود. برای درمان پریدن پلک، باید به دکتر چشم مراجعه کنید. استرس، خستگی چشم و مصرف بیش از حد کافئین باعث پریدن پلک می‌شوند. خستگی چشم بر اثر کار زیاد، نوشیدن الکل و خشکی چشم هم از دلایل انواع پرش چشم هستند. گاهی‌اوقات هم علت پریدن پلک چشم، تغذیه ناسالم و حتی بروز برخی از حساسیت‌ها یا نور شدید است. 

در صورت نیاز به درمان پرش پلک، از روش‌هایی مانند استفاده از کمپرس سرد، تحریک مغزی، تجویز ویتامین‌ها یا جراحی استفاده می‌شود. البته کاهش استرس همن باعث بهبود پرش پلک می‌شود. با خواندن این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، دلایل رایج پرش و نبض‌زدن پلک و راه‌های درمان آن‌ها را خواهید شناخت.

اگر سوالی درباره دلیل پریدن پلک دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.

پریدن پلک چیست؟

انقباض چشم، یک اسپاسم یا گرفتگی در حرکت ماهیچه پلک است. کنترل این وضعیت مقدور نیست. در بسیاری از موارد، پریدن پلک جای نگرانی ندارد، اما در برخی موارد هم علت، چیزی بیشتر از خستگی یا مصرف زیاد کافئین است. احساس لرزش در پلک می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به بیماری بلفارواسپاسم (Blepharospasm) باشد. این وضعیت با افزایش پلک‌زدن شروع می‌شود و منجر به بسته شدن چشم‌ها می‌شود. پرش پلک معمولاً در دوره‌های غیرقابل پیش‌بینی و بین چند ثانیه تا ساعت اتفاق می‌افتد. امکان دارد که انقباضات مزمن تا چند روز یا چند هفته هم طول بکشند. بیشتر مواقع، پرش پلک بدون درد و بی‌ضرر است. در این صورت، بدون مداخله پزشکی برطرف می‌شود.

در موارد نادر، اسپاسم پلک علامت هشداردهنده‌ای از یک اختلال حرکتی مزمن است. به‌ویژه، اگر نواحی دیگری از صورت هم دچار تیک باشند. با بروز چنین شکلی از تیک عضلانی پلک، باید به‌فکر مراجعه به دکتر چشم باشید. 

دلایل پریدن پلک چپ و راست

علت پریدن پلک چشم چیست؟

دلایل مختلفی باعث پرش پلک چشم می‌شوند. برای مثال رابطه بین ایجاد پرش پلک و بیماری‌های چشم را نباید نادیده گرفت. در ادامه، به دلایل پریدن پلک و مشکلات چشمی مرتبط با پرش پلک اشاره کرده‌ایم:

  • سندرم تورت یا اختلال تیک؛ این سندرم (Tourette’s syndrome) نوعی الگوی مکرر پریدن پلک است، که معمولاً با یک تیک حرکتی دیگر همراه می‌شود.
  • دیسکینزی تاخیری؛ این مشکل (Dyskinesia) نوعی اختلال حرکتی است که معمولاً با افزایش تعداد پلک‌زدن مشخص می‌شود.
  • رشد مژه‌ها؛ اگر مژه‌ها به سمت داخل چشم رشد کنند، امکان پرش پلک وجود خواهد داشت.
  • فلج بِل؛ در اثر التهاب و آسیب به عصب‌های صورت با عفونت ویروسی‌ رخ می‌دهد. این اختلال باعث فلج‌شدن موقت پلک و حتی یک طرف صورت می‌شود.

برگشتن پلک به داخل و خراشیدگی قرنیه در کنار التهاب چشم هم باعث پریدن پلک می‌شوند. پای دلایل جدی دیگری هم به‌میان است. برای مثال، برای اینکه بدانید آیا رابطه‌ای بین پرش پلک و دیابت وجود دارد یا پرش پلک به دلیل عفونت هم رخ می‌دهد یا نه؟ تا انتهای این محتوا با ما همراه باشید.

بلفارواسپاسم

شایع‌ترین علت پرش پلک مزمن، بیماری به نام بلفارو اسپاسم (Blepharospasm) خوش‌خیم است. این بیماری در ابتدا، مثل پریدن پلک ساده ظاهر می‌شود. اگر برای درمان آن اقدامی نکنید، به‌تدریج بدتر خواهد شد. در برخی موارد، این اسپاسم‌ها به‌قدری شدید هستند که باعث بسته‌شدن کامل چشم برای چند ساعت می‌شوند. علائم این وضعیت به‌شرح زیر است:

  • اسپاسم تمامی عضلات صورت
  • درگیری هر دو چشم
  • پلک زدن مداوم 

تحریک چشم‌ها با نور هم می‌تواند این وضعیت را تشدید کند.

مشاوره تلفنی و متنی با چشم پزشک

همی فاسیال

همی فاسیال (Hemifacial)، پرش پلکی است که فقط یک چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ممکن است، این وضعیت نشانه اسپاسم و گرفتگی صورت باشد. این اختلال عصبی-عضلانی معمولاً به‌دلیل فشار بیش از حد رگ خونی روی یکی از اعصاب صورت ایجاد می‌شود. همی‌فاسیال، اغلب با تکان‌دادن اپیزودیک (دوره‌ای) یک پلک شروع می‌شود. به‌تدریج، اسپاسم منجر به بسته‌شدن یک چشم و کشیده‌شدن دهان به یک طرف می‌شود. 

بر اساس گزارش موسسه ملی اختلالات عصبی آمریکا :

 همی‌فاسیال صورت در زنان بیشتر از مردان است. این عارضه در افراد آسیایی هم بیشتر دیده می‌شود.

پیشرفت این وضعیت می‌تواند با گرفتگی تمام عضلات یک سمت از صورت همراه باشد.

استرس 

استرس یکی از رایج‌ترین دلایل پرش پلک است. برای رفع پریدن پلک باید به‌دنبال راه‌کارهایی جهت کنترل استرس باشید. این توصیه‌ها در رفع پرش پلک و استرس مفیدند:

تمرینات هوازی

مثل دویدن، ایروبیک، زومبا

انجام تمرینات یوگا

تمرین‌های ریلکسیسن و مدیتیشن

وقت‌گذرانی با عزیزان

سپری‌کردن اوقات با خانواده، دوستان و افراد دل‌خواه و دوست‌داشتنی

برنامه‌ریزی برای انجام امور روزانه

کم‌کردن فشار کاری، برنامه‌ریزی معقول و مناسب

ایجاد زمانی برای استراحت و فراغت

انجام فعالیت‌های دلخواه و مفرح

به‌طور کلی، فشارهای روحی و روانی می‌توانند سیستم عصبی را تحریک کنند. این تحریک به‌ شکل‌های مختلفی از جمله ایجاد تیک‌های عصبی در ناحیه چشم و پلک خود را نشان می‌دهد.

پریدن پلک به دلیل خستگی و فشار عصبی

خستگی 

پرش پلک و خستگی چشم کاملا به هم مرتبط هستند. کار کشیدن زیاد از چشم‌ها و ارتباط بین پرش پلک و بی‌خوابی، امکان بروز اسپاسم و پریدن پلک چشم را افزایش می‌دهد. برای پیشگیری از این وضعیت، باید خواب و استراحت کافی داشته باشید. خستگی چشم هم دلیلی برای پریدن پلک‌ها است. این وضعیت به‌خاطر استفاده زیاد از رایانه، تبلت یا گوشی‌های تلفن هوشمند به‌وجود می‌آید. در هنگام کار با ابزار دیجیتال قانون ۲۰– ۲۰– ۲۰ را اجرا کنید.

این قانون می‌گوید:

  • هر ۲۰دقیقه، یک‌بار از رایانه‌ خود چشم بردارید.
  • به‌مدت ۲۰ ثانیه به نقطه‌ای در دور دست خیره شوید.
  • حداقل فاصله‌ نقطه تا چشم‌ها ۲۰ فوت یا ۶متر باشد.

این کارها، خستگی چشم یعنی علت زدن پلک چشم را کاهش خواهند داد.

ارتباط بین پرش پلک و بی‌خوابی

کافئین 

مصرف فراورده‌های حاوی کافئین عامل تحریک‌کننده‌‌ای برای بسیاری از مشکلات جسمی است. پرش پلک و کافئین رابطه بسیار تنگاتنگی با هم دارند. نقش کافئین در پرش پلک، افزایش احتمال بروز مشکلات چشمی است. برای رفع پرش پلک ناشی از کافئین، مصرف موارد زیر را به‌مدت ۱ تا ۲ هفته، متوقف کنید:

  • چای
  • قهوه
  • نوشیدنی‌های گازدار

استفاده زیاد از مواد حاوی کافئین، سیستم عصبی مغز را تحریک می‌کند. در نتیجه، انقباضات غیرارادی رخ می‌دهد. ضمناً کافئین زیاد باعث ایجاد استرس هم می‌شود. استرس و اضطراب از دلایل مهم پریدن پلک‌ها هستند.

مصرف الکل 

پرش پلک و مصرف الکل رابطه‌ای تنگاتنگ دارند. نوشیدن بیش از حد الکل باانقباض غیرقابل کنترل پلک همراه است. به این وضعیت میوکیمیا (Myokymia) گفته می‌شود. میوکیمیا معمولاً پلک فوقانی یا تحتانی را درگیر می‌کند. گاهی هم هر دو پلک به طور هم‌زمان دچار پرش می‌کند. چنین شکلی از پرش پلک‌ها تا چند روز ادامه پیدا می‌کند. تمرکزکردن با این وضعیت بسیار سخت است. الکل هماهنگی عضلات چشم را هم کاهش می‌دهد و ماهیچه‌ها را تضعیف می‌کند. با چنین اوضاعی، امکان بروز عوارض دیگری مانند تاری دید هم وجود خواهد داشت.

مصرف الکل از عوامل پریدن پلک چشم

خشکی چشم 

بسیاری از افراد بزرگسال (به‌خصوص، بعد از ۵۰ سالگی) دچار خشکی چشم می‌شوند. این عارضه در میان افراد زیر بیشتر است:

  • از لنزهای تماسی چشمی استفاده می‌کنند.
  • مقدار زیادی الکل و کافئین مصرف می‌کنند.
  • کسانی که با رایانه کار می‌کنند.

مصرف برخی از داروهای خاص هم با بروز خشکی چشم همراه است. برای مثال، برخی آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضدافسردگی باعث ایجاد خشکی چشم و پرش پلک می‌شوند.

مشکلات تغذیه‌ 

برخی گزارش‌های علمی نشان می‌دهند که کمبود بعضی از مواد باعث پرش پلک می‌شود. برای مثال، کمبود منیزیم می‌تواند یکی از دلایل پریدن پلک‌ها باشد. چنین ادعاهایی نیاز به اثبات دقیق‌تری دارند. بااین‌حال، در رسیدن به علت پریدن پلک باید به آن‌ها هم توجه شود.

گاهی علت پرش پلک کمبود ویتامین یا مواد دیگر در بدن است:

  • نبود تعادل در الکترولیت‌های بدن
  • برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی

انتخاب صحیح مواد غذایی مصرفی به رفع بسیاری از مشکلات جسمی، از جمله پریدن پلک کمک می‌کند. برای مصرف مکمل‌های تقویتی و ویتامین‌ها هم حتماً نظر پزشکان را جویا شوید. 

حساسیت‌ها 

افراد مبتلا به آلرژی‌ها یا همان حساسیت چشمی هم دچار خارش، تورم و آبریزش چشم می‌شوند. تاثیر آلرژی‌ها بر پرش پلک، به‌گونه‌ای‌ست که بیمار دائما چشم خود را می‌مالد و همین باعث آزادشدن هیستامین از پلک می‌شود. با تحریک چشم‌ها، پلک هم شروع به پرش می‌کند. در برخی از مواقع، مصرف قطره و دارو برای پرش پلک چشم مفید است. اما آنتی‌هیستامین موجود در این قطره‌ها منجر به خشکی چشم خواهد شد. پیش از مصرف هرگونه قطره چشم مصنوعی، با پزشک خود مشورت کنید.

اینفوگرافی دلایل پرش پلک

علت پریدن پلک چشم چپ

در پاسخ به اینکه پریدن پلک چشم چپ نشانه چیست، باید بگوییم که پریدن پلک یکی از چشم‌ها معمولاً نشانه مشکلی جدی نیست. مثلاً علت نبض زدن پلک بالای چشم چپ، خستگی و مصرف زیاد کافئین است. همچنین، نقش استرس در پرش پلک چشم چپ را نباید نادیده گرفت. این نوع اسپاسم و گرفتگی پلک، زیاد ادامه پیدا نمی‌کند و موقتی است. با ایجاد برنامه‌ای منظم برای زندگی، از بروز چنین مشکلاتی دور می‌مانید. برای مثال، از کارها و مسئولیت‌های روزانه‌تان کم کنید، یا رژیم غذایی درست و سالمی داشته باشید.

اینکه پریدن چشم چپ خوب است یا بد، پاسخ واضحی دارد. چنین مشکلی قطعاً ناخوشایند است و وجهه مثبتی ندارد. باورهای خرافی درباره آن هم اشتباه‌اند.

علت نبض زدن چشم چپ

گاهی‌اوقات، سلول‌های عصبی مغز بدون هیچ تحریکی از داخل یا خارج، دچار اسپاسم یا گرفتگی می‌شوند. در واقع، چنین چیزی معمولاً ریشه در فعالیت‌های الکتریکی مغز دارد. با بروز اسپاسم، پلک سمت چپ یا راست شروع به پرش و نبض‌زدن می‌کند. معمولاً چنین رخدادی فقط چند ثانیه یا نهایتاً چند دقیقه طول می‌کشد. گاهی‌اوقات هم مدت زمان پرش طولانی‌تر می‌شود و تا چند روز دچار چنین وضعیتی هستید. در این مواقع، احتمالاً عضلات چشمتان خسته شده‌اند.

علت نبض زدن چشم و پریدن پلک آن

علت پرش پلک چشم راست

پریدن پلک در یک سمت صورت، ریشه در عوامل مختلفی دارد. برای مثال، کم‌آبی بدن یا دی‌هیدراته‌شدن می‌تواند علت پریدن پلک سمت راست باشد. برای جلوگیری از انقباضات چشمی، باید در درجه نخست، مشکلاتی مانند کم‌آبی رفع شوند. در برخی موارد هم علت پریدن پلک سمت راست را باید از به‌هم‌خوردن الکترولیت‌های بدن نشات می‌گیرد. الکترولیت‌ها موادی محلول در آب هستند و تنظیم بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی مهم بدن را به‌عهده دارند. مهم‌ترین الکترولیت‌های بدن شامل این‌ها می‌شوند:

  • سدیم (Na+)
  • پتاسیم (K+)
  • کلسیم (Ca2+)
  • منیزیم (Mg2+)
  • بیکربنات (HCO3-) 
  • فسفات (PO4-)
  • کلراید (Cl-)

 الکترولیت‌ها به ایجاد تعادل میان آب داخل و خارج سلول‌ها کمک می‌کنند. این روند برای عملکرد صحیح سلول‌ها و جلوگیری از کم‌آبی بدن حیاتی است. با کاهش مصرف کافئین و نوشیدن آب بیشتر، پرش چشم راست بهبود پیدا می‌کند. البته گاهی کنترل سطح الکترولیت‌ها باید حتماً زیر نظر پزشک باشد. اگر برخی از این فاکتورها بالا یا پایین‌تر از حد متعادل باشد، سیستم بدن به‌کلی به‌هم خواهد ریخت. مثلاً اگر بیماری قلبی دارید یا تحت درمان مشکلات کبدی هستید، حتماً حواستان به سطح الکترولیت‌ها و مواد مصرفی برای تنظیمشان باشد.

 علت نبض زدن پلک چشم راست 

دلایل بروز پرش پلک در چشم سمت راست و چپ، معمولاً تفاوت چندانی ندارد. در واقع، همان عاملی که باعث نبض‌زدن پلک چشم چپ می‌شود، مشکلی مشابه را در چشم راست هم ایجاد می‌کند. اگر نبض‌زدن پلک چشم راست مداوم و مزمن شود، باید آن را جدی بگیرید. در بیشتر مواقع، چنین چیزی ناشی از خستگی و کم‌آبی بدن یا دلایل غیر مهم دیگر است. معمولاً هم نیازی به درمان یا انجام اقدام خاصی نیست.

در پاسخ به اینکه پریدن چشم راست خوب یا بد است، هم باید بگوییم که قطعاً ابعاد مثبتی در این میان نیست. اگر از نظر غیرعلمی هم به‌دنبال پاسخ هستید، که باید بگوییم، کارتان اشتباه است.

علت پریدن پلک راست

علت پرش پلک به مدت طولانی 

اگر پرش پلک متوقف نمی‌شود و مداوماً ادامه دارد، احتمالاً پای مشکلاتی جدی به‌میان است. برای مثال، دیگر خبری از خستگی یا کارکشیدن زیاد از چشم نیست. در چنین مواردی، شاید مشکلاتی مانند موارد زیر رخ داده‌اند:

  • تورم پلک‌ها
  • ورم ملتحمه یا چشم صورتی
  • خراش قرنیه و خشکی چشم‌ها
  • چشم‌های قرمزو یووئیت (تورم یووه، لایه میانی چشم)

پس اگر پلک‌های‌‌تان مدام می‌پرند، باید فکری به حال پیگیری اوضاع کنید. با مراجعه به چشم‌پزشک، علت اصلی بروز این وضعیت مشخص می‌شود. اگر بدانید که تخصص چشم‌ پزشکی چیست و متخصصان این حوزه چه می‌کنند، در زمان وقوع چنین مشکلاتی به آن‌ها مراجعه خواهید کرد. این متخصصان با بررسی وضعیت شما و کمک گرفتن از راه‌های تشخیصی موجود، بهترین شیوه درمان را ارائه می‌دهند. 

علت پریدن پلک چشم در بارداری 

پرش پلک در دوران بارداری شایع و معمولاً بی‌ضرر و موقتی است. بارداری برای برخی از افراد با استرس‌های فراوانی همراه است. این استرس و حجم زیاد اضطراب روی سیستم عصبی زنان اثر منفی می‌گذارد. تحریک سیستم عصبی هم با بروز علائمی روی ماهیچه‌های نواحی مختلف بدن همراه است. عضلات چشم هم از چنین عوارضی بی‌نصیب نمی‌مانند. استرس باعث اسپاسم عضلات پلک‌ها می‌شود و پرش چشمی را در بارداری به‌همراه می‌آورد. در این دوران، پرش پلک و کمبود ویتامین هم به هم مرتبط هستند. کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در دوران حاملگی هم از دلایل پرش پلک است. ضمن اینکه خستگی ناشی از بارداری می‌تواند منجر به پرش چشم شود. 

علت پریدن پلک چشم در کودکان 

مصرف کافئین یا قند می‌تواند سیستم عصبی را تحریک کند و باعث انقباض چشم کودکان و در نتیجه علت پرش پلک در کودکان باشد. خشکی چشم هم سوزش و انقباض ایجاد می‌کند. از دلایل دیگر پریدن پلک بچه‌ها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • آلرژی می‌تواند باعث التهاب و انقباض چشم شود.
  • نورهای روشن یا صفحه نمایش تلویزیون و رایانه چشم را تحت فشار قرار می‌دهند.

پلک‌زدن بیش از حد می‌تواند ناشی از مشکلات بخش قدامی (سطح جلویی چشم) چشم بچه‌ها باشد. تیک‌های عادتی، عیوب انکساری (نیاز به عینک) یا تغییرات دما و رطوبت محیط از عوامل دیگر پرش پلک در کودکان‌اند.

علت تیک عصبی یا اسپاسم عضلانی چشم 

علت دقیق تیک‌های عصبی چشم مشخص نیست؛ اما این عارضه که می‌تواند از نشانه‌های بیماری‌های عصبی در چشم باشد، از اعصاب حرکتی مغز منشأ بگیرد. از عوامل تیک باید به این موارد اشاره کنیم:

  • خشکی چشم
  • استرس و خستگی
  • فشار چشم و مصرف برخی داروها

تیک چشم در بیشتر موارد، موقتی است و خود به خود از بین می‌رود؛ با وجود تفاوت بین پرش پلک و تیک عصبی، اما اگر هنوز علائم پرش عصبی چشم در شما وجود داشت، حتما به دکتر تیک عصبی مراجعه کنید.

علت تیک عصبی و پریدن پلک

علائم همراه با پریدن پلک چشم چیست؟

انقباضات پلک از نظر شدت و فراوانی بسیار متفاوت ظاهر می‌شوند. ممکن است که برخی از افراد هر چند ثانیه، یک بار دچار انقباض پلک شوند. این مشکل در برخی از افراد هم با بسامد کمتری رخ می‌دهد. معمولاً فقط پلک بالایی منقبض می‌شود. علاوه‌بر اسپاسم پلک، امکان بروز سایر علائم هشداردهنده در پرش پلک هم وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • سوزش چشم (اغلب اولین علامت)
  • افزایش تعداد دفعات پلک‌زدن
  • حساسیت به نور
  • خشکی چشم
  • اسپاسم صورت
  • خستگی 
  • فشار

علائم انقباض چشم در زمان خواب یا تمرکز بر کاری مهم، معمولاً از بین می‌روند.

انواع پرش پلک 

برای اینکه بتوانید درمان مناسبی برای پرش پلک داشته باشید، باید نوع آن را بدانید. انقباض چشم نتیجه نوعی حرکت غیرقابل کنترل چشم، ماهیچه‌های پلک یا قسمت‌هایی از صورت است. در بسیاری از موارد، پرش چشم طبیعی است و این چیزی است که همه تجربه می‌کنند. اما گاهی اوقات می تواند نشانه مشکلی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. متخصصان با بررسی دلایل و شناسایی نوع پرش، اقدام به شروع درمان می‌کنند.

اسپاسم عضلانی

این نوع از پرش پلک ماهیچه‌های صورت، به ویژه عضلات اطراف چشم یا پلک‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اسپاسم عضلانی به‌شکل تیک‌های سریع و کوتاه خود را نشان می‌دهد. در واقع، زمانی که پلک در اثر این گرفتگی، شروع به حرکت می‌کند، با حالتی سریع و کوتاه از پریدن روبه‌رو خواهید شد. افراد دیگر، از بیرون نمی‌توانند پرش چشم را احساس کنند. به‌عبارت دقیق‌تر، فقط خود فرد، آن را از درون احساس می‌کند. 

میوکیمیا یا موج عضلانی

موج عضلانی یا میوکیمیا معمولاً فقط پلک‌ها (مخصوصاً پلک‌های پایین) را تحت تأثیر قرار می‌دهد. البته امکان دارد که عضلات دیگری از صورت را هم درگیر کند. این نوع از پرش هم کوتاه‌مدت رخ می‌دهد. یعنی هربار، چشم در مدت زمان کوتاهی دچار پرش می‌شود. پرش سریع و آنی نیست و کمی کِشدار و کُند عارض می‌شود. آنچه روی می‌دهد، چیزی شبیه حرکت موج روی آب است.

بلفارواسپاسم یا اسپاسم پلک

اسپاسم پلک فقط مخصوص یک یا هر دو پلک است. این پرش آنچنان شدید است که می‌تواند باعث بسته‌شدن چشم هم بشود. این نوع از پرش پلک از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد. برای رفع اسپاسم پلک باید حتماً به چشم‌پزشک مراجعه کنید. اگر عوارض این وضعیت طولانی شود، به‌کلی تمرکز خود را برای امور مختلف از دست می‌دهید. ضمن اینکه استرس و فشار زیادی هم به شما وارد خواهد شد.

اسپاسم عضلانی و پریدن پلک

گرفتگی یک‌طرفه عضله صورت

در این نوع از پرش، فقط یک پلک و ناحیه از صورت دچار مشکل می‌شوند. با گرفتگی یک‌طرفه عضلات، فقط نیمی از صورت با پریدن پلک دست و پنجه نرم خواهد کرد. اعضای دیگر سمت درگیر با پرش هم از عوارض آن بی‌نصیب نمی‌مانند. برای مثال، صورت و گونه هم دچار پرش و لرزش‌ها می‌شود. این مورد همان همی‌فاسیال است. 

نیستاگموس

چنین شکلی از پرش پلک هم می‌تواند سریع و تُند باشد و هم کُند و طولانی. جهت پرش هم یا از چپ به راست و برعکس است یا به‌حالت بالا و پایین. گاهی‌اوقات هم الگوی پریدن پلک حالتی دورانی دارد.  نیستاگموس (Nystagmus) فقط در چشم‌ها رخ می‌دهد. در واقع، با ابتلا به آن، نواحی دیگر صورت درگیر نمی‌شوند. امکان بروز آن در یک پلک یا پلک هر دو چشم وجود دارد.

درمان پریدن پلک چیست؟

متوقف‌کردن مشکل پرش چشم و درمان پریدن پلک سخت نیست، فقط باید علت بروز آن را شناسایی کنید. گاهی اوقات، با ایجاد تغییرات اندکی در رژیم غذایی و سبک زندگی، تا حد قابل قبول و زیادی خطر ابتلا به این مشکل را کم می‌کنید.

در بیشتر اوقات، می‌توانید با رعایت نکات زیر پرش پلک را از بین ببرید:

  • استراحت چشم
  • گذاشتن کمپرس آب سرد روی چشم
  • کمی خوابیدن و کشیدن یک نفس عمیق

اگر علت پریدن پلک، ابتلا به یک وضعیت و بیماری جدی باشد، برای مثال پرش پلک و فشار خون بالا همزمان رخ داده‌اند، نیاز به پیگیری درمان تحت نظر پزشک وجود خواهد داشت. 

درمان خانگی پرش پلک 

برای اینکه پریدن پلک را در منزل حل کنید، راه‌های طبیعی برای توقف پرش پلک را امتحان کنید. درمان‌های خانگی برای پرش پلک، از این دست راه‌های طبیعی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • از وسایلی مانند لپ‌تاپ، موبایل و تلویزیون استفاده نکنید.
  • از کمپرس آب گرم یا سرد برای التیام پرش کمک بگیرید.
  • مصرف کافئین را به صفر برسانید.
  • بخوابید و استراحت کنید.

خستگی، فشار دیجیتالی چشم و آلرژی می‌توانند منجر به خشکی چشم شوند. خشکی با انقباض عضلات و پرش چشم همراه است. بنابراین، مصرف قطره‌های چشمی بدون نسخه هم می‌تواند به تسکین خشکی چشم و پریدن پلک کمک کند. استفاده از اشک مصنوعی هم ایده خوبی است. 

درمان پزشکی پرش پلک 

اگر پرش چشم‌تان طولانی‌مدت شده، نیاز به بررسی علت پریدن پلک، تشخیص و درمان وجود دارد. برای درمان پرش چشم، پزشک در ابتدا، معاینه پزشکی برای پرش پلک انجام داده و سابقه پزشکی مخصوصاً در ناحیه چشم را مورد بررسی قرار می‌دهد. باید علت نبض‌زدن چشم را با کمک پزشک مشخص کنید. براساس وضعیت چشم و تشخیص متخصص، از روش‌های زیر استفاده می‌شود:

  • تزریق بوتاکس
  • عمل جراحی
  • تحریک عمقی

البته با تجویز داروهای خوراکی هم شاید بتوان این مشکل را کنترل کرد.

پریدن پلک و درمان پزشکی آن با بوتاکس

تحریک عمقی مغز

این درمان نسبتاً جدید است و از آن برای درمان گروهی از اختلالات عصبی و عضلانی هم استفاده می‌شود. در این روش با جراحی، یک الکترود درون جمجمه قرار داده می‌شود. الکترود درون جمجمه پالس‌های الکتریکی ارسال می‌کند. با این روند، نقاط دچار اختلال مغزی تنظیم می‌شوند. این روش ساده است و پیچیدگی یا عارضه خاصی به‌همراه ندارد.

عمل جراحی

اگر پریدن پلک چشم‌ها ناشی از بیماری‌هایی مانند همی‌فاسیال یا بلفارواسپاسم باشد. باید از عمل‌های جراحی برای درمان استفاده شود. البته زمانی نیاز به عمل پیش می‌آید که اقدامات درمانی دیگر و تزریق بوتاکس هم نتیجه‌ای به‌همراه نداشته باشند. دو نوع جراحی رایج در این زمینه ضروری وجود دارد. با یک نوع جراحی، عضله صورت که باعث ایجاد اسپاسم شده، از بین می‌رود. نوع دیگری از اقدامات جراحی هم وجود دارند که طی آن‌ها، بخشی از عصب را برمی‌دارند، تا از شدت اسپاسم و گرفتگی ماهیچه‌ها کم شود.

جراحی و بوتاکس پرش پلک

در موارد نادر، علت پرش پلک مشخص است و روش‌های درمانی مختلفی به‌کار گرفته می‌شود، اما مشکل هنوز از بین نمی‌رود. اگر مشکل پلک چشم ماندگار و مزمن شود، باید به‌سراغ روش‌های دیگری بروید که نتایج فوری دارند. تزریق بوتاکس از جمله اقداماتی است که برای رفع پریدن پلک استفاده می‌شود. این اقدام نتیجه فوری دارد و باعث از بین‌رفتن پرش پلک و عوارض آن می‌شود. با تزریق بوتاکس، انقباضات ماهیچه‌ای غیرارادی پلک چشم توقف پیدا می‌کنند. یادتان باشد، که این روش برای درمان تیک عصبی چشم نیاز به مشاوره پزشک دارد.

دارو و قطره برای پرش پلک چشم 

 استفاده روزانه از اشک مصنوعی یا قطره‌های چشمی آنتی‌هیستامین به آرامش عضلات چشم کمک می‌کند. اگرچه قطره‌های آنتی‌هیستامین معمولاً برای آلرژی‌های فصلی استفاده می‌شوند، اما ثابت شده که در موارد دیگر هم می‌توانند داروهای تاثیرگذار بر پرش پلک باشند. در موارد خفیف، ممکن است که پزشک داروهایی مانند موارد زیر را تجویز کند:

  • کلونازپام (کلونوپین)
  • لورازپام (آتیوان)
  • تری هگزی فنیدیل هیدروکلراید (آرتان، تری هگزان، تریتان)

دقت کنید که مصرف هیچ قرص یا مکملی را بدون مشورت با پزشک انجام ندهید.

ویتامین برای تیک عصبی 

برخی مشاهدات و تحقیقات نشان می‌دهند که تیک عصبی یا پرش پلک، ناشی از کمبود برخی مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن است. بنابراین، توصیه می‌شود که برای از بین‌بردن این مشکلات از مکمل‌ها و مواد حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیر استفاده شود:

  • ویتامین B12
  • ویتامین D
  • منیزیم

البته هنوز هم به تحقیقات بیشتری درباره این موارد نیاز است. در واقع، دانشمندان با قطعیت، رابطه میان کمبود مواد فوق و پرش پلک را تأیید نکرده‌اند. در هر حال، برای مصرف هرگونه مکملی باید نظر پزشکان را بپرسید. هرگز سرخودانه، اقدام به استفاده از مکمل‌های ویتامینی یا مواد معدنی مختلف نکنید. امکان دارد که مصرف ناآگاهانه چنین مواردی روی کبد و کلیه‌هایتان اثرات منفی جبران‌ناپذیر بگذارند.

پیشگیری از پریدن پلک چشم چیست؟

برای پیشگیری از پرش پلک چشم می‌توانید به توصیه‌های زیر دقت کنید:

  • کاهش مصرف کافئین، تنباکو و الکل 
  • کنترل و مدیریت سطح استرس
  • تنظیم ساعت و مقدار خواب

اگر فکر می‌کنید که پرش پلکتان ناشی از کم‌خوابی است، سعی کنید در زمان پریدن پلک‌ها، کمی استراحت کنید. برای مثال، ۳۰ دقیقه تا یک ساعت زودتر به رختخواب بروید و فشار روی چشم‌هایتان را کم کنید. این روش به کاهش اسپاسم پلک‌ها کمک شایانی می‌کند.

معاینه چشم برای یافتن علت پریدن پلک

برای پیگیری و درمان پرش پلک به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در صورت مواجهه با پرش پلک چشم مداوم و مزمن، باید بلافاصله به دکتر چشم‌پزشک مراجعه کنید. همچنین، تغییر ناگهانی در ظاهر و حرکات نیمی از صورت، به‌ویژه پلک‌ها و چفت شدن پلک‌ها بدون توانایی باز کردن چشم‌ها از دیگر شرایطی هستند که به ارزیابی‌های تخصصی دکتر چشم نیاز دارند. همه‌ این موارد، علائم وجود مشکلاتی جدی هستند که باید به‌دقت بررسی شوند.

خوشبختانه برای مشاوره با دکتر چشم پزشک، انتخاب‌های بسیاری پیش روی‌تان است. مثلا اگر ساکن شهر تهران هستید و دچار پریدن پلک هستید، با ثبت اینترنتی نوبت دکتر چشم تهران ، هرچه سریع‌تر در مسیر درمان پرش پلک چشم قرار می‌گیرید. با کشف علت پریدن پلک چشم، درمان ساده خواهد شد.

گاهی‌اوقات، این عارضه در اثر استفاده بیش از حد از لپ‌تاپ و موبایل و میزان تاثیر نور صفحه نمایش بر پرش پلک، باعث بروز چنین مشکلی می‌شود. در برخی مواقع هم باید حواس‌مان به رابطه نزدیک پرش پلک و سلامت روان باشد. اضطراب و استرس می‌توانند این عارضه را تشدید کنند. ابتلا به برخی بیماری‌ها و عوارض جانبی داروهای چشمی هم می‌توانند از دلایل پرش پلک چشم باشند.

در هرحال، این انقباض غیرارادی و ناگهانی عضلات پلک را با درمان‌های مناسب رفع خواهید کرد. با مراجعه به سامانه دکتردکتر، بهترین پزشکان را شناسایی کنید و از آن‌ها به‌طور آنلاین، نوبت بگیرید.

منابع:

webmd.com

healthline.com

uclahealth.org

my.clevelandclinic.org

سوالات متداول پر چشم

معمولاً پرش پلک خطرناک نیست. اما اگر این وضعیت تا چند هفته ادامه داشته باشد، یا با علائمی مانند افتادگی پلک همراه شود، باید حتماً مشکل را به‌طور جدی دنبال کنید. شاید چنین وضعیتی ناشی از یک بیماری مهم باشد.

کاهش مصرف کافئین، خواب کافی، کنترل استرس و استفاده از عینک آفتابی به رفع پرش پلک‌ها کمک می‌کنند. البته اگر علت پریدن پلک ریشه در مشکلات و بیماری‌های جدی داشته باشد، باید به‌دنبال درمان آن علل بروید.

اسپاسم و گرفتگی غیرارادی ماهیچه‌های چشم باعث پریدن زیر چشم چپ و راست می‌شود. برخی از افراد معانی خرافی برای وقوع چنین اتفاقی قائل‌اند که کاملاً اشتباه است. اینکه پریدن زیر چشم چپ نشانه چیست، باید از سوی متخصص بررسی شود.

دلایل پرش پلک چپ و راست یکسان هستند. معنای خاصی در بروز پرش در یکی از چشم‌ها وجود ندارد. 

پریدن چشم، خوشایند نیست اما دلیلی بر وجود بیماری نیست. اگر پرش پلک چشم راست مداوم شود، باید آن را جدی بگیرید. این اتفاق ممکن است بر اثر خستگی و کم‌آبی بدن باشد.

بدیهی است که چنین وضعیتی خوشایند نیست و باعث ضعف در تمرکز و حواس می‌شود. در ضمن، نباید به عقاید خرافی درباره پرش پلک دقت کنید، چون بی‌اساس هستند.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

787 دیدگاه در “9 علت مهم پریدن پلک چپ و راست
  • سلام خدمت شما
    بعد سوال داشتم پلک چشمم بعضی وقتا میپره که اکثر مردم میگن دلیل عصبی است یا ارتباط با تکلیف عصبی داره؟
    تشکر

    پاسخ
    • کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه

      پاسخ
      • با سلام خدمت خانم دکتر مرشدی
        خانم دکتر من یه مدت که داخل چشمام مینگو کولا داره و پلک بالا چشم سمت چپم هرازگاهی یه پرش کوچیک داره… برا معاینه چن هفه پیش دکتر رفتم ،چنتا قطره داد ویه قرص ضد استرس ولی فایده نداشت قطع نشد…بنظرتون من چکار بکنم خوب بشم

      • سلام
        اسم قطره ها و داروتون رو ذکر کنید عزیز

  • سلام من ۱۳ سالم هستش و چند ماهی هست که پرش پلک دارم وخیلی هم زیاد اتفاق میوفته و چشم چپم هستش
    مشکل جدی هست؟ ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام الان به مدت ۲هفتس که پلک راستم میپره سرم احساس سنگینی داره وقلبم تیرمیکشه نوارقلب دادم گفتن چیزی نیست

    پاسخ
    • سلام
      اگه اضطراب دارین باید درمان شه و برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه

      پاسخ
  • مطلب بسیار مفید و عالی بود . سپاس

    پاسخ
  • بسیار عالی واقعا باتمام ابعاد موضوع را پخش کردین برایی من بسیار مفید تمام شدمتشکرم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر،من بعد از تزریق دوز سوم یعنی حدودا دو هفته بعدش دچار پرش عضلات شدم،اول پاهام بود ولی الان همه جای بدنم میپره،ام آر آی سر و گردن و تست عصب و عضله از پایین تنه دادم همش سالم بود شکر خدا،فکمم خیلی فشار میدم،موهامم دو هفتست به شدت میریزه،الان پرشها فقط تو پاهام و چشم چپمه که خیلی آزار دهنده‌ست،بنظر شما دلیلش چیه،کمی خارش هم چشمم داره که رفتم قطره اشک مصنوعی خریدم استفاده کردم،کمی بهتر شد،من واقعا خسته شدم،آزمایش خونم چربیم فقط بالا بود روی ۲۵۰ بود،ممنون میشم پاسخ بدین،الان سه ماهه این مشکل رو دارم

    پاسخ
    • سلام
      بنظر شما دچار اضطراب هستین و این باید درمان شه با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم این ها هم باید چک بشه و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه

      پاسخ
  • عالیه 👍🏻یکم بهتر شده

    پاسخ
  • زیرچشم چپ ام مدت یک ماه شده پرش دارد چگونه این مشکل رفع میشود

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام ممنون از راهنمایی شما

      • خواهش میکنم.

  • سلام، من نزدیک به یکسال هست پلک میزنه هر دو چشمم به نظر شما باید چه کار کنم، دکتر هم نرفتم، البته قهوه می‌خوردم ی چند روزی هست که اونم نمی‌خورم، چه راهکاری پیشنهاد می‌دید

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر خانم دکتر .
    من تقریبا دو هفته بود چشم سمت چپم درد میکرد ولی الان یه هفته‌س همه چیزو تار میبینه و به صدا و نور هم حساسیت داره، نبض هم میزنه،
    مثل کهکشانه و تاریک و اصلا هم نمیتونم ببینم
    میترسم کور شم لطفا بهم کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به چشم پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من ۱۳ سال دارم ۲۰ روز است که در تصادف خیلی کوچک دچار مشکل پرش پلک شده ام

    پاسخ
    • سلام
      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من حدود شش ماه هست که چشمم پرش داره دکتر مغز اعصاب مراجعه کردم دارو مصرف میکردم تقریبا بهتر بود ولی به محضی که دارو تموم شد دوباره شروع شده چشم راستم هستش ممنون میشم راهنمایم کنین ایل دوباره به دکتر مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      دارو رو ادامه بدین، قطع دارو فقط زیر نظر پزشکتون باشه

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من ۲۱سالمه دوروزه چشم پلک راستم میزنه و نمیتونم تحمل کنم چیکار کنم خوب بشه

      • سلام
        نگران نباشین در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
        باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
        از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
        کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
        البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
        اگه طول کشید باید ویزیت شین

  • سلام من خانم ٥٠ساله هستم ٨ماه پيش دچار فلج بلز سمت چپ شدم بعداز يكماه خوب شدم ولي الان يكماه ميشه كه دچار نبض وپرش زير چشم شدم براي درمان چيكار كنم واقعا نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من 15 سال سن دارم الان حدود دوماه هست چشم سمت چپم قسمت پایینش پرش داره مواقعی عصبی میشم پرش چشمم تشدید میشه ایا مشکل خاصی هست باید به دکتر مراجعه کنم یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام من پنجاه سال سن دارم چشمم پلک میزنه و اشک و سوزش دارد دکتر هم رفتم قطره چشم مصنوعی بهم داده مصرف کردم خوب نشدم لطفا راهنماعی کنید

      • سلام
        کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه

  • چندروزه پلک چشم چپم میپره چکارکنم

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر وقت شما بخیر و نیکی،
    من مدت سه روز هست که پلک بالایی چشم راستم به شدت پرش پیدا کرده. ممنون میشم راهنمایی بفرمایی چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پسرم ۲سال نیم هست چشماش رو خیلی به هم میزنه باید چیکارش کنم خیلی نگرانشم

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شه و بررسی از نظر تیک

      پاسخ
  • سلام من حدود یک ماهه که در طول روز چندین پلک چشم چشم میپره و بعدش دوباره ول میکنه دلیلش از چی میتونه باشه ایا باید به چشم پزشک مراجعه کنم یا مغز و اعصاب

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دوسه هفته هستش که پلک پایین چشم چپم میپره جوری که بقیه هم متوجه میشن باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید من پلک سمت راستم ی ماهه همش مث ضربان قلب میزنه یهو میبینی کل روز همینجوریم معمولا وقتیم ک عصبی میشم اینطور میشه امکان داره من مشکل اعصاب داشته باشم ؟

    پاسخ
    • سلام
      از بی خوابی، استراحت کم، استرس و اضطراب و کمبود ویتامین ها میتونه باشه

      پاسخ
  • سلام من تقریبا یک ماه پیش جوشکاری کردم وچشمام برق زد بعد از اینکه چشام خوب شدن بعد چند روز هردوچشمم شروع پریدن کردن پلک سمت چپ بعد چندروز خوب شد ولی سمت راست روز بروز بدتر میشه بهتر نمیشه .اگه لطف کنید راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به چشم پزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام . من ساله دیگه کنکور دارم ، و چند وقته خیلی نگرانم و استرس دارم ، الان چند روزه چشمام همش میپره … تعدادش زیاده یعنی هر ۱۰ دیقه سه بار میپره ! من خسته شدم واقعا .. همش باید چشممو بگیرم ک اون پرش قطع شه، نیاز هست به دکتر مراجعه کنم؟ آیا از استرسه کنکوره؟! رفع میشه؟!

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر من چند وقتی هست چشم چپم پرش پیدا کرده اب مرواریده هم داره تا همچنینین حرکت داره نصف صورتم حرکت میکنه چکار کنم

      پاسخ
      • سلام
        در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
        باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
        از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
        کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
        البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
        اگه طول کشید باید ویزیت شین برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

    • سلام
      اگه استرس دارین باید کنترل و درمان شه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من تیک مادرزاد دارم که وقتی غذا بجوام پلک بالای چشم چپم میپره هروقت چیزی بخورم همراه فکم اونم بالا پایین میره چیکار کنم باید؟

    پاسخ
    • برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چشم سمت راستم بعضی موقع بال بال میزنه ناراحتی قلبی هم دارم آیا مشکل جدی دارد یا خطری ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      از بی خوابی، استراحت کم، استرس و اضطراب و کمبود ویتامین ها میتونه باشه

      پاسخ
  • سلام،من تقریبا چند هفته است به طور مداوم چشمام میپره عصبی و استرس هم دارم چجوری متوقفش کنم

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. یا روانپزشک برای کنترل استرس مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام،من تقریبا چند هفته است به طور مداوم چشمام میپره خستگی و خستگی چشم و استرس و عصبی هم بودم خیلی زیاد ولی از کجا باید بفهمم از کدوم یکی از این هاست مشکلم چون اوضاع روحیمم صفره خواب کافی ندارم استرس خیلی خیلی دارم و عصبی هم همیشه هستم و از موبایل و رایانه زیاد استفاده میکنم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حالتون با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من یکی دو ماهی است پرش چشم دارم خیلی هم عصبیم کرده چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      از بی خوابی، استراحت کم، استرس و اضطراب و کمبود ویتامین ها میتونه باشه باید بررسی و درمان شه

      پاسخ
  • سلام من مدام پلک چشمم میپره مثل ی رگ میزنه مدام نزدیک به یک ماهه بعدشم مدام پای چپم میلرزع ۱۶سال دارم مشکل از چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من جفت پلکام میپره بعد چشام سیاهی میره فقط برا چند دقیقه ممکنه مشکل خاصی داشته باشم؟

    پاسخ
    • سلام فشار خونتونو چك كنين
      آزمايش cbc.diff esr crp ferritin بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چند وقته
    گاهی اوقات بالای پلکم نبض میزنه چیکار باید بکنم.؟

    پاسخ
    • سلام مكمل كلسيم وبتامين دي و ب ١ بخوريد
      كم خوابي نداشته باشيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چشمم ضعیف از لنز استفاده میکنم بجای عینک بعدش چشمم بعضی وقتا پلک سمت چپ پایینش و چشم سمت راست قسمت بالاش پرش داره میخاستم بدونم مشکل از لنز یا خشکی چشم

    پاسخ
    • سلام بدليل خشكي چشم هستش

      پاسخ
  • پرش چشم من دو روز طول کشیده ب پزشک مراجعه کنم؟!

    پاسخ
    • سلام بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام باید چیکار کنم تا پرش پلک چشمم تموم بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر . سه هفته هست پایین پلک چپ چشمم مثل نبض قلب میزنه .. وگاهن خوبه اما میزنه . وقتی میخندم یا کسی یهو داد بزنه …چشمم میزنه.رفتم خوندم تو گوگل زده بیماری عصبی و اسپاسم خوش خیمو راه حل هاشم نوشته بوتاکس دکتر تزریق می‌کنه .حالم خیلی بده …
    نمی‌دونم باید چیکار کنم .
    واقعا بیماری این مورد ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چند روزی هست چشم راستم پرش دار مشکلم چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چند ساله مشکل پرش پلک راست دارم هر روز نیست هر چند روز یه بار اتفاق می افته وچشم چپم اکثر وقتا خارش داره الان دو سالی میشه تحت نظر پزشک مغز و اعصابم به خاطر مشکلات روحی.علت پرش پلکم ممکنه عصبی باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بله مشکلات عصبی علت شایعی برای پرش پلک

      پاسخ
  • سلام ببخشید چشم من یه مدتیه چند چند وقت یبار پرش پلک پایین چشم رو دارم و تا چندین روز اذیت میکنه
    میشه بگید چیکار باید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر
    من حدود یک ماهه که پلک پایین سمت راستم پرش داره ..البته در این مدت بخاطر افسردگی تری فلوئو پرازین و پروپرانول هم مصرف کردم ..الان قطع کردم گفتم شاید تموم نشدنش به دلیل عوارض قرص باشه …آیا عوارض این قرصه؟…لازمه به پزشک مراجعه کنم یا عادیه؟؟..و اگر باید به پزشک مراجعه کنم باید چشم پزشک باشن یا نورولوژیست؟

    پاسخ
    • سلام
      اول از همه داروهاتون رو سرخود قطع نکنین
      در ضمن پرش پلک در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خوبی من چشم راستم پلکم پرش دارد باید چی کار کنم تشکر

    پاسخ
    • سلام
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      کمبود كلسيم خون و سطح منيزيم و ويتامين دي میتونه سبب شه و درصورت تداوم باید چکاب بدین و درصورت کمبود مکمل لازم باید مصرف شه
      البته اين حالت بيشتر عصبي هم هست
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چند هفته هستش که پرش پلک چشم چپ دارم باید چیکار کنم خیلی هم زیاد هستش

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین در اغلب موارد با استراحت و نداشتن استرس خوب میشه
      باید خواب کافی و به موقع داشته باشین
      از موبایل و تبلت و…زیاد استفاده نکنید
      اگه طول کشید باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ