درد استخوان شرمگاهی (عانه) در بارداری؛ علائم، تشخیص و مراقبت ها

درد استخوان شرمگاهی در دوران بارداری نسبتاً شایع است و وضعیتی به نام سمفیز پوبیس دیاستاز (SPD) اغلب باعث این درد می شود. در دوران بارداری، هورمون ریلکسین باعث شل شدن لگن، به ویژه در استخوان شرمگاهی می شود. به طور کلی، این یک اتفاق خوب است، زیرا زایمان را برای مادر و نوزاد آسان تر می کند. با این حال، گاهی اوقات این وضعیت می تواند بسیار دردناک باشد و ممکن است دراولین ماه های پس از زایمان ادامه یابد.

 

علائم درد استخوان شرمگاهی (عانه) در بارداری

هنگامی که شلی بیش از حد در مفصل وجود دارد، می تواند بی ثباتی و درد ایجاد شود. شایع ترین علامت SPD درد استخوان شرمگاهی است. بیشتر درد در قسمت جلو در ناحیه استخوان شرمگاهی، بالای مونس پوبیس (زیر موهای ناحیه تناسلی) متمرکز است. برای برخی از زنان، برخی حرکات ممکن است دردناک باشد. این حرکات عبارتند از بلند شدن از رختخواب، سوار شدن به ماشین، پوشیدن شلوار، نشستن طولانی مدت، یا انجام کارهای تکراری.

همچنین ممکن است مقداری تورم در ناحیه استخوان شرمگاهی خود مشاهده کنید و حتی ممکن است متوجه شوید که هنگام راه رفتن یا حرکت دادن پاهای خود می توانید صدای کلیک را می شنوید. پزشک یا ماما می تواند به شما در درک بهتر علائم کمک کند.

عوامل خطر

اگر چند قلو حامله هستید، اگر این اولین نوزاد شما نیست یا اگر نوزادی با وزن بالا دارید، ممکن است بیشتر دچار درد استخوان شرمگاهی شوید. داشتن SPD در بارداری قبلی نیز یک عامل خطر است.

 

راه های تشخیص درد استخوان شرمگاهی در بارداری

از آنجایی که اشعه ایکس در دوران بارداری توصیه نمی شود، ممکن است پزشک شما سونوگرافی را تجویز کند. سونوگرافی می تواند فضای بین استخوان های لگن را بررسی نماید. اگر قبلاً نوزاد خود را به دنیا آورده اید و هنوز درد دارید، بهترین آزمایش تشخیصی موجود، رادیوگرافی است. SPD معمولاً پس از زایمان برطرف می شود. در این میان، برخی درمان‌ها برای کاهش ناراحتی در دوران بارداری وجود دارد.

 

مراقبت از کمر و لگن

لگن خود را تا جایی که می توانید با استفاده از باندهای بارداری ببندید، این عمل می تواند به تسکین کمردرد نیز کمک کند. همچنین می توانید از یک شال برای بستن دور آن استفاده کنید.

 

فیزیوتراپی و یا طب سوزنی

در مورد این درمان ها از پزشک یا ماما سوال کنید. این روش ها ممکن است در دراز مدت به شما کمک کنند و اما در حالی که ممکن است به نظر زمان بر باشند، بسیاری بر این باورند که می تواند بسیار تأثیرگذار نیز باشد. از درمانگر خود در مورد کارهایی که می توانید در خانه انجام دهید تا مراجعات خود را کاهش دهید، راهنمایی بخواهید.

 

اجتناب از درد

از موقعیت هایی که باعث درد می شود اجتناب کنید. به عنوان مثال، برای پوشیدن شلوار بنشینید، یا کنار وان بنشینید و روی هر دو پا با هم بچرخید.

 

ایستادن کوتاه مدت

همچنین بهتر است از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. اگر باید مدت زیادی بایستید، سعی کنید حتما کفش‌های راحت بپوشید. شما همچنین می توانید از یک چهارپایه یا جعبه کوچک برای نگه داشتن یک پا در هنگام ایستادن استفاده کنید.

ورزش

روش هایی خاصی از ورزش می تواند به کاهش درد کمک کند. از پزشک، ماما یا فیزیوتراپیست خود بخواهید که حرکاتی را که می توانید انجام دهید را به شما معرفی کنند. به عنوان مثال، شنا می تواند درد شما را تسکین دهد.

 

دارو

گاهی اوقات، داروهای مسکن روش مناسبی برای رفع درد است. البته این کار باید زیر نظر پزشک انجام شود زیرا برخی از مسکن ها در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارند و برخی از داروها را نباید در اواخر بارداری مصرف کرد.

 

خبر خوب این است که مدت کوتاهی پس از زایمان، احساس بهتری خواهید داشت، زیرا تولید ریلکسین متوقف می شود. اگر بعد از چند هفته احساس بهتری نداشتید، از پزشک خود بخواهید غربالگری بیشتری را انجام دهد. ممکن است لازم باشد درمان‌های دیگری مانند فیزیوتراپی را برای کمک به ایجاد قدرت عضلانی در ناحیه استخوان شرمگاهی به فهرست خود اضافه کنید.

درد استخوان شرمگاهی در دوران بارداری می‌تواند بسیار ناراحت کننده باشد و انجام کارهای اساسی را دشوارتر کند. صحبت با پزشک یا ماما می تواند به شما کمک کند تا برنامه ای برای به حداقل رساندن درد داشته باشید. بیشتر اوقات این عمل شامل اصلاح سبک زندگی و انتظار تا تولد نوزاد است. با این حال، درمان هایی وجود دارد که می تواند به کاهش ناراحتی لگن شما کمک کند.

اگر درد شما را کلافه کرده و مراجعه حضوری به پزشک برای شما مشکل است، می توانید به راحتی جهت ویزیت آنلاین و ارتباط با پزشک متخصص اقدام نمایید.

 

منبع : verywellfamily

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. زینب داداشی می گوید

    مطلبتون مفید و عالی بود . من استرس زیادی در این مورد داشتم . متوجه شدم که طبیعیه.
    سپاس

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر