رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم، دو مورد از مهمترین نکات مراقبتی ماه هفتم بارداری هستند. ماه هفتم حاملگی، نقطه آغاز سه ماهه پایانی دوران بارداری است. این دوره، با علائمی مانند بیخوابی، تنگی نفس و تغییرات در نحوه راه رفتن همراه خواهد بود. استراحت کافی، مدیریت استرس، پرهیز از مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر و مراقبت از بهداشت دهان و دندان، همگی از نکات راهنمای ماه هفتم بارداری هستند. رعایت این موارد، حل کردن چالشهای دوره بارداری را راحتتر میکند. در ماه هفتم، حداکثر قد جنین 29.9 سانتیمتر و وزنش، 1 کیلو و 300 است.
برای بررسی دقیقتر، این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر را به بررسی ماه هفتم بارداری و موارد مهم مرتبط اختصاص دادهایم. برای مطالعه این مطلب، به 15 دقیقه زمان نیاز دارید.
همچنین اگر سوالی داشتید، میتوانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا پزشک پاسخ دهد.
دوران بارداری در ماه هفتم چگونه است؟
بعد از به اتمام رسیدن سه ماه دوم بارداری، با ورود به ماه هفتم، جنین در حال آماده شدن برای تولد است. ماه هفتم بارداری، شامل هفتههای 27 تا 30 بارداری میشود. در این هفتهها، جنین رشد چشمگیری دارد و شکم مادر، بزرگتر از ماههای قبل است. همزمان با ماه هفتم بارداری، اندامهای مهم بدن جنین مانند ریهها، با چند اقدام پیشرفته رشد خود را تکمیل میکنند. یکی از این اقدامات، تولید مادهای به نام «سورفکتانت» است که امکان انبساط و انقباض را برای ریه فراهم میکند. سایر رویدادهای مهم ماه هفتم بارداری، شامل موارد زیر هستند:
- تعداد حرکات جنین بیشتر میشود؛
- جنین تغییرات نور را احساس میکند؛
- جنین چشمهای خود را بازوبسته میکند؛
- سلولهای پوست جنین برای تثبیت رنگ خود ملانین تولید میکنند؛
- سیستم عصبی جنین تکمیلتر شده و ساختمان مغز پیچیدهتر میشود.
در ماه هفتم بارداری، همچنین در بدن مادر نیز تغییراتی مانند افزایش وزن شدید، بروز تورم در پاها و دستها، گرفتگی عضلات، خستگی و تغییرات هورمونی به وجود میآیند.
بارداری در ماه هفتم چه علائمی دارد؟
علائم بارداری ماه هفتم درنتیجه رشد سریع جنین و تغییرات هورمونی بدن مادر بروز میکنند. مادران در این مرحله، با یکسری تغییرات و علامتهای مهمی مواجه میشوند که برای سلامت خودشان و جنین بسیار مهماند. این علائم دراصل، ترکیب علائم سه ماهه دوم بارداری با علائم جدید است. در حالت کلی، علائم ماه هفتم بارداری به دو دسته تقسیم میشوند؛ تغییرات بدن مادر و تغییرات رشد جنین.
همزمان با آغاز اولین هفته سهماهه سوم بارداری، رشد جنین سریعتر شده و وزن مادر افزایش مییاید. این افزایش وزن، علاوهبر تغییر نقطه ثقل مرکزی بدن، دردهایی را نیز در ناحیه کمر و لگن ایجاد میکند. سایر علائم بارداری ماه هفتم را باهم بررسی میکنیم:
- تنگی نفس؛ با بزرگ شدن جنین، روی بسیاری از اعضای بدن و بخشهای مهم فشار میآید. تنگی نفس، اتفاقی است که در نتیجه فشار رحم روی دیافراگم بروز میکند. درنتیجه مادر هنگام فعالیتهای حرکتی یا هنگام خوابیدن احساس تنگی نفس خواهد داشت.
- احساس سوزش سردل؛ این اتفاق در نتیجه فشار رحم روی معده بروز کرده و معمولاً بعد از خوردن غذا بدتر میشود.
- گرفتگی عضلات؛ از شایعترین علائم و مشکلات ماه هفتم بارداری است که به دلیل کمبود کلسیم و منیزیم بروز میکند. مادران این احساس را اغلب در طول شب و درحالت درازکش تجربه میکنند. البته توجه به تغذیه ماه هفتم بارداری و انجام ورزش ماه هفتم بارداری برای کاهش علائم بسیار موثر هستند.
تورم دستها و پاها، دفع مکرر ادرار و ترشحات واژینال نیز از دیگر علائم مهم ماه هفتم بارداری به شمار میآیند.
علائم هفته بیست و هفتم بارداری
در هفته بیست و هفتم بارداری، وزن جنین افزایش یافته و مادر حرکات او را درشتتر و محکمتر از هفتههای قبل احساس میکند. در حالت کلی، سردرد، احساس سبکی سر، خارش شکم، هموروئید و یبوست علائم جدید هفته بیست و هفتم بارداری هستند که همراه با مشکلات گوارشی، مشکلات خواب و احساس سنگینی شدید بروز میکنند. اگر در بیست و هفتم بارداری هستید، برای مدیریت علائم میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- درمصرف کافئین زیادهروی نکنید؛
- برای کاهش خارش شکم از لوسیونهای گیاهی استفاده کنید؛
- آب بنوشید؛
- ورزش کنید؛
- مواد غذایی حاوی فیبر مصرف کنید؛
- درفواصل زمانی منظم غذا بخورید.
دقت کنید که استفاده از لوسیونها و انتخاب حرکات ورزشی، باید مطابق دستور دکتر زنان انجام شوند تا مشکلی به وجود نیاید.
انجام ورزشهای تمرکزی مانند یوگا برای سلامت مادر و جنین بسیار مفید است
علائم هفته بیست و هشتم بارداری
شایعترین علائم هفته بیست و هشتم بارداری بیرون زدن ناف مادر است که مقدماتش، با شروع سهماهه دوم بارداری آغاز میشود. به طوری که انبساط و انقباضهای رحم به ناف مادر فشار وارد کرده و باعث میشوند که ناف بیرون بزند. دراین مرحله، بسیاری از مادران برای جلوگیری از برخورد پوست ناف با لباس، ناف خود را با یک پوشش پارچهای میبندد. زیرا پوست ناف نسبت به لمس خارجی حساس است و احساس ناخوشایندی برای مادر ایجاد میکند.
نکته مهم! اگر در قسمت ناف احساس درد شدید داشتید، حتماً موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. سایر علائم هفته بیست و هشتم بارداری را باهم بررسی میکنیم:
- خستگی شدید
- افزایش ترشحات واژن
- تورم مچ پاها
- تغییرات هورمونی شدید
- نوسانات خلقی ( استرس، اضطراب )
- افزایش میزان گرفتگی عضلات
با اینکه تنگی نفس در هفتههای پایانی بسیار شایع است، اما درصورت بروز تنگی نفس ناگهانی و بسیار شدید، افزایش ضربان قلب یا درد قفسه سینه فوراً به پزشک مراجعه کنید.
علائم هفته بیست و نهم بارداری
در هفته بیست و نهم بارداری، پزشک زنان با معاینه شکم مادر جهت قرارگیری جنین را تشخیص میدهد. این اقدام برای تعیین نوع زایمان ( طبیعی و سزارین ) و تشخیص علائم زایمان زودرس بسیار مهم است. اگر سر جنین به سمت پایین باشد، ممکن است پزشک شرکت در کلاسهای آمادگی زایمان را پیشنهاد بدهد. چون پایین بودن سر جنین یعنی اینکه او به سمت لگن در حال حرکت است و ممکن است نوع زایمان طبیعی باشد. همچنین احساس گرمای شدید، بروز لکههای تیره روی صورت، چرب شدن پوست، ضخیم شدن تارهای مو، سرگیجه، تورم لثهها و احساس درد در محل برآمدگی جنین، از علائم مهم هفته بیست و نهم بارداری هستند.
علائم هفته سیام بارداری
در هفته سی بارداری، بیش از هرچیز بایستی به علائم زایمان زودرس توجه کنید. برای مثال تجربه اسهال، گرفتگی شکم، احساس فشار در قسمت لگن و کمردرد شدید از علائم زایمان زودرس هستند که به محض مواجهه باید با پزشک خود تماس بگیرید. در هفته سیام حاملگی، همچنین مایع زردرنگی از پستانها خارج میشود که طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. این مایع دراصل بدن مادر را برای تغذیه نوزاد در ماههای آینده آماده میکند. اگر ترشحات سینه لباس شما را خیس میکنند میتوانید از پدهای شیردهی استفاده کنید.
تغییرات بدن در ماه هفتم بارداری
در ماه هفتم که اولین ماه سه ماهه سوم بارداری است، بدن با تغییرات متعددی مواجه میشود که عبارتند از بزرگتر شدن شکم، افزایش وزن، تغییرات پوستی، احساس درد در نواحی مختلف، تغییر ظاهر و عملکرد پستانها و بروز نوسانهای خلقی و روانی.
با افزایش وزن جنین و بزرگ شدن شکم مادر، پوست بدن ترک میخورد که یک واکنش بسیار طبیعی است. همچنین ممکن است لکههای تیرهای روی صورت، شکم و سینهها پدید آیند که در اصطلاح به آنان ملانین گفته میشود. بروز تغییرات هورمونی هم باعث میشوند که مادر دردهایی را در نواحی کمر و لگن خود احساس کند.
رشد و اندازه جنین در هر هفته چگونه است؟
درطول سهماهه سوم، جنین آخرین مراحل رشد خود را سپری میکند که بسیار حساس و مهم است. افزایش وزن، افزایش حرکات، رشد نهایی مغز، تکمیل رشد ریهها، و افزایش شاخص چربی در بدن جنین، از نشانههای مهم رشد او در ماه هفتم بارداری هستند. این تغییرات، با انجام سونوگرافی مشخص میشوند. در جدول زیر، اندازه جنین را هر هفته از ماه هفتم بارداری بررسی کردهایم:
شماره هفتهها | وزن جنین | قد جنین | اعضای رشد یافته |
هفته ۲۸ | نزدیک به یک کیلوگرم | ۳۷ سانتیمتر | مغز و اعصاب در حال تکامل هستند؛ |
هفته ۲۹ | نزدیک به یک کیلو و ۱۵۰ گرم | ۳۸ سانتیمتر | مغز، اعصاب و ریهها در حال تکامل هستند؛ |
هفته ۳۰ | حدود یک کیلو و ۴۰۰ گرم | ۴۰ سانتیمتر | رشد شاخص چربی همراه با رشد اعضا؛ |
هفته ۳۱ | یک کیلو و ۶۰۰ گرم | ۴۲ سانتیمتر | برخی اندامها همچنان در حال تکامل هستند؛ |
هفته ۳۲ | یک کیلو و ۸۰۰ گرم | ۴۳ سانتیمتر | اندازه قطر سر به ۱۰ سانتیمتر میرسد. |
در ماه هفتم بارداری، جنین با سرعت زیاد برای زندگی خارج از رحم آماده میشود. ازاینرو مراقبتهای پزشکی و رژیم غذایی سالم در این دوره بسیار حیاتی است. برای دریافت اطلاعات کاملتر، پیشنهاد میکنیم مطلب مربوط به بارداری هفته به هفته را مطالعه کنید.
وزنگیری جنین چگونه انجام میگیرد؟
وزنگیری جنین یک فرآیند بسیار مهم و پیچیده است که به عوامل متعددی مانند ژنتیک بستگی دارد. مراجعه به پزشک و انجام منظم سونوگرافیها، فعالیت بدنی مادر و سطح هورمونها در وزنگیری جنین بسیار تاثیرگذاراند. در بررسی جزئیتر، وزنگیری جنین در حالتهای زیر نرمال است:
- مادر مصرف ویتامینهای دوران بارداری را جدی بگیرد؛
- از سطح هورمونهای خود برای متابولیسم رشد جنین آگاهی داشته باشد؛
- استرس و وضعیت روانی مادر تحت کنترل باشد؛
- مادر فعالیتهای بدنی منظم داشته باشد؛
- مادر استراحت کافی داشته باشد.
همراه با این موارد، عملکرد جفت هم در وزنگیری بسیار مهم است. زیرا جفت نقشی حیاتی در تامین اکسیژن، مواد مغذی و رساندن آن به جنین ایفا میکند.
حرکات جنین در ماه هفتم بارداری چگونه است؟
در ماه هفتم بارداری، حرکات جنین به دلیل افزایش وزن قویتر و محکمتر میشوند. بهطوری که مادر به خوبی حرکات را احساس میکند و از محل و سمت قرارگیری جنین در شکم آگاه است. حرکات جنین در داخل رحم نشانهای مهم از رشد و توسعه مناسب اوست. الگوی کلی حرکات جنین را باهم بررسی می کنیم:
- ضربات و لگدها؛ جنین با پاها و دستهای خود به شکم مادر ضربه میزند. این ضربات گهگاه بهاندازهای محکم و قوی هستند که درد ایجاد میکنند.
- چرخش و تغییر موقعیت؛ جنین با چرخیدن موقعیت خود را در داخل رحم تغییر میدهد.
- حرکات دست و پا؛ جنین گهگاه دستها و پاهای خود را به سمت صورتش میآورد و انگشتان خود را مک میزند. این حرکات رشد عصبی و عضلانی او را نشان میدهند.
حرکات جنین در ماه هفتم بارداری منظمتر و قابل پیشبینیتر هستند. ازاینرو، مادران میتوانند الگوی حرکات جنین خود را شناسایی کرده و از رشد و پیشرفت نرمال جنین خود مطمئن شوند.
وزن مادر در ماه هفتم بارداری
وزن مادر در ماه هفتم بارداری، به دلیل سرعت رشد جنین افزایش مییابد. البته این موضوع فقط مربوط به ماه هفتم بارداری نبوده و با وزن قبل از بارداری و تغذیه مادر نیز ارتباط دارد. نکته مهم در خصوص وزن دوران بارداری، تناسب میزان شاخص توده بدنی مادر (BMI) با وزن و قد مادر است. شاخص توده بدنی یک معیار رایج برای ارزیابی وزن بدن نسبت به قد است که نرمال بودن یا غیرنرمال بودن وزن را تعیین میکند. شما به راحتی میتوانید با تقسیم وزن بر قد، میزان شاخص توده بدنی خود را محاسبه کرده و عدد به دست آمده را با الگوی استاندارد BMI مقایسه کنید.
اندازه شکم مادر در ماه هفتم بارداری
اندازه شکم مادر در ماه هفتم بارداری افزایش میيابد البته میان آن، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. عوامل متعددی را که در اندازه شکم مادر تاثیر میگذارند، عبارتند از:
- میزان رشد رحم؛ در ماه هفتم بارداری، اندازه رحم مادر حدود 28 تا 32 سانتیمتر افزایش مییابد.
- تعداد جنین؛ در صورت بارداری دوقلو یا چندقلو، شکم مادر به مراتب بزرگتر از حالت عادی است.
- وزن مادر؛ مادرانی که وزن بیشتری دارند، ممکن است شکم بزرگتری داشته باشند.
با بزرگ شدن شکم مادر، یکسری تغییرات ظاهری مانند کشیدگی در پوست شکم نیز به وجود میآید.
بارداری دوقلو در ماه هفتم بارداری
بارداری دوقلو به مراتب بسیار سختتر از بارداری تکقلو است و مادر از آغاز بارداری تا زایمان به انرژی بیشتری نیاز دارد. در ماه هفتم بارداری دوقلو، میزان رشد شکم و اندازه آن تقریباً دوبرابر بارداری تکقلو است. از اینرو مادران باردار دوقلو تا ماه هفتم بارداری معمولاً بین ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم وزن اضافه میکنند. همچنین مراقبت از جنینها نیز در بارداری دوقلو بسیار حساستر است؛ اما در حالت کلی، فرآیند بارداری دوقلو در ماه هفتم بارداری مانند بارداری تکقلو است، با این تفاوت که تعداد جنینها بیشتر است و بدن زحمت بیشتری را متحمل میشود.
ایجاد تغییر در نحوه راه رفتن مادر در ماه هفتم بارداری
در ماههای پایانی بارداری، بسیاری از زنان تغییراتی در نحوه راه رفتن خود تجربه میکنند. این تغییرات عمدتاً به دلیل افزایش وزن، تغییر مرکز ثقل بدن و تغییرات هورمونی اتفاق میافتند. موارد جزئیتر را باهم بررسی میکنیم:
- گام برداشتن کوتاهتر؛ با بزرگتر شدن شکم، مادران باردار مجبورند گامهای کوتاهتری بردارند تا بتوانند تعادل خود را حفظ کنند.
- باز شدن پاها؛ از آنجایی که در ماههای پایانی مرکز ثقل بدن تغییر میکند، برخی از زنان برای حفظ تعادل پاهای خود را باز میکنند. این حالت به گامبرداری بارداری معروف است.
دلیل مهم دیگر تغییر در نحوه راه رفتن، تغییر سطح هورمونها و شلشدن مفاصل لگن هستند که به بدن را برای زایمان آماده میکنند.
تغییرات سینهها
در دوران بارداری، تغییراتی در بافت و ظاهر سینهها رخ میدهد که با تغییرات هورمونی و آمادگی بدن برای شیردهی مرتبط هستند. در سهماهه سوم بارداری، با نزدیک شدن به زمان زایمان حساسیت و درد در سینهها افزایش مییابد. همچنین میزان ترشح هورمون کلستروم بهاندازهای افزایش مییابد که برخی از زنان برای جلوگیری از خیس شدن لباس خود، از پدهای پوششی استفاده میکنند. در ماه هفتم بارداری، همچنین به دلیل افزایش وزن و تغییرات هورمونی، سینهها سنگینتر و پرتر به نظر میرسند. بهتر است برای جلوگیری از هرگونه آسیب به سینههای خود اقدامهای مراقبتی زیر را رعایت کنید:
- از سوتینهای پارچهای نرم و راحت استفاده کنید؛
- برای کاهش ترکهای پوستی سینه، از کرمها و لوسیونهای مرطوبکننده استفاده کنید.
فراموش نکنید که این تغییرات در سینهها بخشی طبیعی از فرایند بارداری بوده و نشاندهنده آماده شدن بدن برای تغذیه نوزاد پس از تولد است.
چکاپها و آزمایشهای ماه هفتم بارداری شامل چه مواردی میشوند؟
براساس اطلاعات راهنمای بارداری، در ماه هفتم بارداری چکاپها و آزمایشهای مختلفی هستند که مادر برای سلامت خود و فرزندش باید آنها را انجام دهد. معاینههای جسمی، انجام آزمایشهای عمومی، آزمایش ادرار، آزمایش سطح هموگلوبین، انجام منظم سونوگرافی، تزریق آمپول روگام، از جمله این موارد هستند. در ادامه، هر کدام را به طور جداگانه و جزئیتر بررسی میکنیم.
معاینههای جسمی
بعد از تشخیص بارداری، معاینه جسمی به منظور بررسی وضعیت سلامت مادر و جنین انجام میشود. این معاینهها باید در بازههای زمانی مختلف و به صورت منظم انجام شوند تا مادر از شرایط بارداری خود آگاه باشد. مراحل معاینه جسمی را باهم بررسی میکنیم:
- معاینههای اولیه؛ در این مرحله، پزشک سوابق بیماریهای شخصی و خانوادگی را بررسی میکند تا از شرایط ژنتیکی بیمار آگاهی کسب کند. تجویز آزمایش خون، اندازهگیری فشارخون، محاسبه شاخص توده بدنی، تجویز آزمایش ادرار در بارداری، انجام آزمایش هموگلوبین در خون و تشخیص بیماریهای قابل انتقال از مهمترین مراحل معاینههای اولیه هستند.
- معاینههای دورهای؛ شامل بررسی فشار خون مادر برای تشخیص علائم پرهاکلامپسی در ماههای آخر بارداری، بررسی وزن مادر، بررسی ضربان قلب جنین، اندازهگیری ارتفاع رحم و بررسی عفونتهای ادراری است.
- معاینههای خاص؛ شامل انجام سونوگرافی برای بررسی رشد جنین، وضعیت جفت و تشخیص هرگونه ناهنجاری است.
- معاینههای جسمانی؛ شامل بررسی شکم، مقدار مایع آمنیوتیک و موقعیت جنین در رحم مادر است. این مرحله، همچنین به منظور معاینه لگن، بررسی ورم و رگهای واریسی و معاینه سینهها برای اطمینان از عدم وجود تودههای غیرعادی انجام میشود.
همچنین، بررسی وضعیت روانی مادر و ارائه راهکارهایی برای مدیریت استرس و اضطراب در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد و به تشخیص زودهنگام مشکلات احتمالی کمک میکند.
آزمایشهای عمومی ماه هفتم بارداری
آزمایشهای عمومی در دوران بارداری برای اطمینان از سلامت مادر و جنین انجام میشوند. این آزمایشها به پزشک کمک میکنند تا هرگونه مشکل یا ناهنجاری را زودتر تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهد. مهمترین آزمایشهای عمومی در دوران بارداری شامل موارد زیر هستند:
- آزمایشهای مربوط به خون؛ این آزمایشها شامل بررسی سطح هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبولهای قرمز، سفید و پلاکتها هستند.
- آزمایش گروه خونی و Rh؛ این آزمایش به منظور تعیین گروه خونی و وضعیت Rh مادر تجویز میشود.
- آزمایش سطح قند خون؛ این آزمایش برای بررسی سطح گلوکز خون و برای تشخیص دیابت بارداری انجام میشود.
- آزمایشهای غربالگری؛ این آزمایشها برای تشخیص بیماریهای ژنتیکی مانند تالاسمی، سیستیک فیبروزیس و سایر بیماریهای مهم تجویز میشوند.
- آزمایشهای عفونی؛ به منظور بررسی وجود عفونتهایی مانند HIV، سیفلیس، هپاتیت B و C، و عفونتهای دیگر تجویز میشوند.
- آزمایشهای ادرار؛ برای بررسی وجود عفونتهای ادراری، بررسی سطح پروتئین، قند و تشخیص بیماریهای کلیوی انجام میشوند.
آزمایشهای عمومی بسیار وسیع و گسترده هستند که در دورههای مشخصی از بارداری، برای کنترل دقیق وضعیت جنین و مادر تجویز میشوند. نتیجه این آزمایشها، باید توسط دکتر زنان یا ماما تفسیر شوند. برای کسب آگاهی بیشتر درباره نقش این متخصصین در زمینه مشاوره و امور خانمهای باردار، میتوانید مطلب مربوط به تخصص زنان و زایمان چیست را مطالعه کنید.
آزمایش ادرار در دوران بارداری
آزمایش ادرار یکی از آزمایشهای مهم در دوران بارداری است که به منظور بررسی سلامتی مادر و جنین تجویز میشود. زیرا این آزمایش اطلاعات مهمی درباره عملکرد کلیهها، وجود عفونت و بعضی مشکلات دیگر ارائه میدهند که برای تشخیص زودهنگام بیماریها موثر هستند. در حالت کلی، آزمایشهای ادرار وجود پروتئین، گلوکز، کتوز، لیتریت و نکوسیت را در بدن مادر مشخص میکنند.
آزمایش سطح هموگلوبین
آزمایش سطح هموگلوبین (Hb) یکی از آزمایشهای مهم خون است که در دوران بارداری و همچنین در شرایط مختلف پزشکی انجام میشود. هموگلوبین نوعی پروتئین است که در گلبولهای قرمز خون وجود دارد. وظیفه هموگلوبین، حمل اکسیژن از ریهها به سایر بافتهای بدن و همچنین حمل دیاکسید کربن از بافتها به ریهها است. این آزمایش برای تشخیص کمخونی و ارزیابی وضعیت کلی سلامت تجویز میشود.
سونوگرافی ماه هفتم بارداری
سونوگرافی بارداری ماه هفتم، معمولاً در حدود هفتههای 27 تا 31 بارداری انجام میشود. این آزمایش، اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت جنین و شرایط بارداری در اختیار پزشک قرار میدهد. اهداف سونوگرافی در ماه هفتم بارداری شامل موارد زیر هستند:
- بررسی رشد جنین
- اندازهگیری پارامترهای مختلف مربوط به جنین
- تعیین موقعیت جنین در رحم
- بررسی وضعیت جفت
- اندازهگیری مقدار مایع آمنیوتیک اطراف جنین
- ارزیابی ساختارهای داخلی بدن جنین
- کسب اطمینان از عدم وجود ناهنجاریهای ساختاری
برای انجام سونوگرافی، مادر باید بر روی تخت مخصوص دراز بکشد. سپس پزشک یا تکنسین با استفاده از ژل طبی، دستگاه سونوگرافی را روی شکم حرکت میدهند. همزمان با این اقدام، دستگاه سونوگرافی با ارسال امواج صوتی به داخل شکم و دریافت انعکاس آنها، تصاویر جنین را به صفحه نمایش انتقال میدهد.
تزریق آمپول روگام
تزریق آمپول روگام، یک اقدام پیشگیرانه است که به منظور جلوگیری از بروز ناسازگاری خونی بین مادر و جنین انجام میشود. برای مثال، این آمپول معمولاً در مواردی که مادر Rh منفی و جنین Rh مثبت باشد، تجویز میشود. زیرا ناسازگاری Rh مادر و جنین، میتواند منجر به بروز مشکلات جدی مانند بیماری همولیتیک شود. تزریق آمپول روگام همچنین موجب میشود که بدن مادر آنتیبادیهایی را که ممکن است به گلبولهای قرمز جنین حمله کنند، تولید نکند.
تزریق آمپول روگام در دو موقعیت انجام میگیرد:
- بین هفتههای 27 تا 31 بارداری به منظور پیشگیریهای اولیه
- بعد از زایمان و مشخص شدن تضاد Rh مادر و نوزاد
روش تزریق این آمپول عضلانی اسن و دوز مصرفی آن را پزشک متخصص متناسب با شرایط بیمار تعیین میکند. مراقبت های بارداری توضیحات کاملی در این خصوص ارائه میدهد.
در ماه هفتم بارداری از چه مواد غذایی میتوان تغذیه کرد؟
توجه به تغذیه ماه هفتم بارداری برای حفظ سلامت مادر و جنین بسیار مهم است. زیرا سرعت رشد جنین نسبت به ماهای قبل زیاد است و مادر باید برای تامین نیازهای جنین، باید یک برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشد. تغذیه بارداری، شامل گروه پروتئینها، کربوهیدراتها، غلات کامل، مواد آهندار، سبزیجات تازه، میوهها، مغزیجات و موارد دیگر هستند.
تغذیه هفته بیست و هفتم بارداری
در هفته بیست و هفتم بارداری، نیازهای غذایی مادر و جنین همچنان افزایش مییابند. ازاینرو، رعایت تغذیه مناسب برای رشد بهینه جنین بسیار مهم است. مواد غذایی مهمی که مادر باید در هفته بیست و نهم مصرف کند شامل موارد زیر هستند:
- گوشتهای کم چرب؛ شامل گوشت مرغ، بوقلمون و گوشت قرمز بدون چربی
- ماهیها؛ شامل سالمون، تُن سبک و قزلآلا
- تخممرغ
- حبوبات؛ لوبیا، نخود، عدس
- مغزها و دانهها؛ بادام، گردو، تخم کدو
فراموش نکنید که هنگام مصرف مواد غذایی، به وزن خود هم دقت کنید.
تغذیه هفته بیست و هشتم بارداری
همزمان با آغاز هفته بیست و هشتم بارداری، مادر میتواند علاوهبر برنامه غذایی هفتههای قبل، برنامههایی جدیدی را نیز رعایت کند. برای مثال مصرف کربوهیدراتهایی مانند نان سبوسدار، جو دوسر و برنج قهوهای بسیار مفید هستند. همچنین مصرف سبزیجات نشاستهای مانند سیبزمینی و ذرت نیز توصیه میشود. البته کربوهیدراتها به دلیل بالابودن میزان کالری باید به مقدار لازم مصرف شوند.
تغذیه هفته بیست و نهم بارداری
در هفته بیست و نهم بارداری، رشد جنین به سرعت ادامه دارد و نیازهای تغذیهای مادر و جنین همچنان افزایش مییابند. ازاینرو، بهتر است مادر دقت و نظارت بیشتری روی برنامه تغذیهای خود داشته باشد. در این هفته، مصرف مقدار مشخصی از میوهها باعث افزایش جذب ویتامین برای جنین خواهد شد. برای مثال میوههایی مانند سیب، پرتقال، موز، توتفرنگی، کیوی و آووکادو بسیار مفید هستند. همچنین برخی منابع معتقدند که مصرف میوه، برای زیبایی جنین در هفت ماهگی نیز موثر است.
تغذیه هفته سیام بارداری
هفته سیام بارداری، آخرین هفته ماه هفتم بارداری است و جنین خود را برای زندگی خارج از رحم آماده میکند. برای تغذیه این هفته، برنامه غذایی زیر را پیشنهاد میکنیم:
- صبحانه؛ یک کاسه جو دوسر با یک لیوان شیر و میوههای تازه
- میانوعده صبح؛ یک عدد سیب یا موز و چند عدد بادام
- ناهار؛ سالاد سبزیجات با مرغ کبابی به همراه یک برش نان سبوسدار
- میانوعده عصر؛ ماست یونانی با توتفرنگی
- شام؛ برنج قهوهای با ماهی
- میانوعده شب؛ یک لیوان شیر گرم با یک عدد خرما
رعایت این نکات تغذیهای میتواند به حفظ سلامت مادر و جنین در هفته سی و دوم بارداری کمک کرده و رشد و توسعه مناسب جنین را فراهم کنند.
مکملهای ماه هفتم بارداری
مکملهای ماه هفتم بارداری، شامل آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامینهای گروه د، امگا۳ و ویتامینهای گروه ب است. فراموش نکنید که پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
در ماه هفتم بارداری چه چیزهایی را نباید بخوریم؟
در ماه هفتم بارداری، اجتناب از برخی مواد غذایی برای سلامتی مادر و جنین بسیار کمک کننده هستند. زیرا در این مرحله از بارداری، بدن به مراقبت بیشتری نیاز دارد. بعضی از مواد غذایی در گروه علائم خطر در ماه هفتم بارداری قرار میگیرند. یعنی فرد بیچون و چرا باید از مصرف آنها اجتناب کند. حالآنکه بعضی از مواد غذایی دیگر را میتوان به مقدار ناچیز مصرف کرد. در ادامه مواد غذایی مضر را با هم بررسی میکنیم:
- غذاهای نیمه پخته یا خام؛ بعضی از افراد، بنابهدلایلی به مصرف غذاهایی مانند سوشی یا گوشت نیمپخته علاقه دارند که هرگز در دوران بارداری توضیه نمیشود. زیرا یکسری میکروب و باکتری در این غذاها وجود دارند که به سیستم عصبی جنین آسبیب میرسانند.
- نوشیدنیهای کافئیندار؛ نوشیدنیهایی مانند قهوه، نسکافه یا موارد دیگر چندان برای سلامتی بدن مادر و جنین مناسب نیستند. ازاینرو بهتر است در مصرف این نوشیدنیها زیادهروی نکنید.
- محصولات لبنی پاستوریزه نشده؛ این محصولات حاوی باکتریهای مضری مانند لیستریا هستند که ممکن است عفونتهای جدی برای مادر و جنین ایجاد کنند.
- نوشیدنیهای الکلی
برای داشتن برنامه غذایی مناسب، بهتر است با پزشک تغذیه مشورت کنید.
در ماه هفتم بارداری انجام چه ورزشهایی مناسب است؟
در ماه هفتم بارداری، انجام ورزشهای ملایم و ایمن در بهبود سلامت جسمی و روانی مادران بسیار موثر است. بعضی از ورزشهای مناسب شامل موارد زیر هستند:
- پیادهروی؛ پیادهروی ملایم و منظم میتواند به حفظ تناسب اندام، کاهش استرس و بهبود گردش خون کمک کند.
- شنا و ورزشهای آبی؛ شنا و ورزشهای آبی باعث کاهش فشار بر مفاصل و ستون فقرات شده و باعث احساس سبکی ایجاد میکنند.
- یوگا و پیلاتس؛ یوگا و پیلاتس مخصوص بارداری میتوانند به افزایش انعطافپذیری، تقویت عضلات و بهبود تنفس مادر کمک کنند.
- تمرینات کششی؛ حرکات کششی ملایم میتوانند به کاهش تنش عضلانی و افزایش انعطافپذیری کمک کنند.
- استفاده از دوچرخه ثابت؛ استفاده از دوچرخه ثابت میتواند یک ورزش مناسب برای قلب و عروقی قلبی باشد. البته به شرطی که با سرعت آرام پدال بزنید.
نکته مهم! پیش از شروع هر برنامه ورزشی، حتما با پزشک مشورت کنید.
در ماه هفتم بارداری انجام چه ورزشهایی توصیه نمیشود؟
درماه هفتم بارداری، مادران نباید بعضی از ورزشهای تماسی مانند فوتبال، بسکتبال، و هاکی را که خطر ضربه یا سقوط دارند انجام دهند. همچنین ورزشهایی مانند وزنهبرداری سنگین، یا ورزشهای تعادلی مانند اسکی، اسکیت، و دوچرخهسواری در فضای باز که خطر افتادن دارند هم سلامت مادر و جنین را تهدید میکنند. سایر ورزشهای خطرناک راباهم بررسی میکنیم:
- هاتا یوگا
- اسبسواری
- صخرهنوردی
- تنیس
- اسکواش
- کوهنوزدی
- ورزشهای ارتفاعی
نکته مهم! فعالیتهایی مانند کوهنوردی در ارتفاعات بالا ممکن است باعث کاهش اکسیژنرسانی به جنین شوند.
نکات مهم ماه هفتم بارداری
رعایت نکات مهم ماه هفتم بارداری، سلامت جسمانی مادر و جنین را تضمین میکنند. این نکات مهم شامل توجه به اصول رابطه جنسی در ماه هفتم بارداری، بلند نکردن اجسام سنگین، عدم مصرف دارو بدون اطلاع پزشک و خودداری از مواجهه با مواد شیمیایی مضر هستند. در ادامه درباره هر کدام بیشتر خواهیم گفت:
رابطه جنسی در ماه هفتم دوران بارداری
رابطه جنسی در دوران بارداری با اینکه بیخطر است؛ اما گهگاه پزشک متخصص انجام آن را به زوجین توصیه نمیکند. در باردارهای نرمال، رابطه جنسی میتواند به بهبود روحیه و نزدیکی بیشتر بین زوجها کمک کند. با اینحال، در ارتباط با نزدیکی در ماه هفتم بارداری، نکاتی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند:
- مشورت با پزشک؛ در صورتی وجود شرایطی مانند بارداری پرخطر، خون ریزی و یا دهانه رحم ضعیف احتمال دارد که پزشک شما را از برقراری رابطه جنسی منع کند.
- انتخاب پوزیشنهای مناسب؛ بهتر است پوزیشنهایی را انتخاب کنید که فشار کمتری به شکم وارد کنند. برای مثال پوزیشن زن در بالا و مرد در پایین انتخاب مناسبی است.
- استفاده از کاندوم؛ اگر یکی از شرکای جنسی به بیماریهای مقاربتی مبتلا باشد، استفاده از کاندوم ضروری است.
فراموش نکنید که در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی پس از رابطه جنسی، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
وضعیت سلامت روان در ماه هفتم حاملگی
توجه به سلامت روان ماه هفتم بارداری امری بسیار مهم بوده و بررسی چند راهکار در این خصوص بسیار موثر خواهد بود. برای مثال، داشتن ارتباط با دیگران، دریافت حمایت اجتماعی، صحبت با خانواده و دوستان درباره احساسات و نگرانیها میتواند به کاهش استرس کمک کند. همچنین، داشتن استراحت و اجرای برنامه خواب منظم نیز ار بارهای روانی منفی مادر را کاهش میدهند. برای دریافت اطلاعات کاملتر، پیشنهاد میکنیم دوران بارداری خود را با یک روانشناس و مشاور خانواده در تماس باشید.
سفر در ماه هفتم بارداری
سفر در ماه هفتم بارداری، در صورت بارداری سالم معمولاً بیخطر است؛ اما پیش از مسافرت، بایستی از پزشک یا مامای خود کسب اجازه کنید تا مشکلی برایتان به وجود نیاید. همچنین هنگام مسافرت، توجه به چند نکته حائز اهمیت است که باهم بررسی میکنیم:
- توجه به وسیله نقلیه؛ بیشتر خطوط هوایی به زنان باردار فقط تا هفته ۳۶ بارداری اجازه سفر میدهند. همچنین ممکن است برای مسافرت با هواپیما به مجوز پزشکی هم نیاز داشته باشید. درصورتیکه با ماشین سفر میکنید، توقفهای منظم برای استراحت بسیار مهم هستند.
- پوشش مناسب؛ لباسهای راحت و آزاد بپوشید تا روی شکمتان فشار وارد نشود.
- تحرک؛ برای جلوگیری از لخته شدن خون، هر دو ساعت یکبار بلند شوید و حرکت کنید.
در نهایت اینکه سعی کنید از مسافرت کردن به مناطقی که امکانات پزشکی محدودی دارند اجتناب کنید.
یک مقاله معتبر در موسسه سلامت ملی آمریکا (NIH) چنین میگوید:
داشتن دوران بارداری سالم، از بهترین روشهای ترویج زایمان سالم است. زیرا مراقبتهای اولیه و منظم، شانس بارداری سالم و زایمان سالم را افزایش نیز میدهند. این مراقبتها قبل از آغاز بارداری نیز موثر واقع میشوند.
توجه کردن به نکات مراقبتی، صفر تا صد دوران بارداری و زایمان شما را تحت تاثیر مثبت قرار میدهد.
لیست داروهای ممنوعه ماه هفتم بارداری
در ماه هفتم بارداری، مصرف داروها بدون مشورت با پزشک میتواند خطرات جدی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. برای پیشگیری از این مشکل، ابتدا باید نام داروهای ممنوعه را بدانید. بعضی از این داروها شامل موارد زیر هستند:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی؛ شامل ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و آسپرین
- آنتی بیوتیکهای خاص؛ شامل تتراسایکلینها و کینولونها
- داروهای ضد قارچ خاص؛ فلوکونازول
- داروهای ضد اضطراب و خوابآور ؛ شامل بنزودیازپینها (دیازپام، لورازپام)
- داروهای ضد صرع؛ شامل والپروئیک اسید، فنیتوئین
- داروهای فشار خون بالا؛ شامل لیزینوپریل، لوزارتان
- داروهای ضد سرطان
- داروهای خاص روانپزشکی؛ بعضی از ضد افسردگیها و داروهای ضد روانپریشی
- داروهای هورمونی؛ استروژن و پروژسترون
این لیست جامع نیست و بسیاری از داروهای دیگر نیز ممکن است برای مصرف در دوران بارداری مناسب نباشند. به همین دلیل، همیشه باید قبل از شروع یا ادامه مصرف تمامی داروها، حتی داروهای گیاهی یا مکملها نیز باید با پزشک خود مشورت کنید.
داشتن استراحت کافی
استراحت کافی در ماه هفتم بارداری، امری حیاتی و مهم برای حفظ انرژی مادر است. چون در این مرحله از بارداری، بدن شما نیاز به انرژی و زمان بیشتری برای تطبیق با تغییرات دارد. برای اینکار، سعی کنید یک برنامه خواب منظم داشته باشید، از تکنیکهای آرامشبخش غافل نشوید و هنگام خواب از خوردن غذاهای سنگین اجتناب کنید.
شکل خوابیدن مادر در ماه هفتم بارداری
در ماه هفتم بارداری، شکل خوابیدن میتواند تاثیر زیادی بر راحتی و سلامت مادر و جنین داشته باشد. از اینرو، بهترین وضعیت خواب، خوابیدن به پهلوی چپ است. زیرا باعث باعث بهبود جریان خون رسانی به قلب، جنین، رحم و کلیهها میشود. این وضعیت، همچنین فشار کمتری بر روی کبد وارد میکند.
مشکلات و بیماریهای شایع ماه هفتم بارداری شامل چه مواردی میشوند؟
ماه هفتم حاملگی معمولاً با تغییرات و مشکلات خاصی همراه است که میتوانند برای مادر چالشبرانگیز باشند. یکی از این چالشها، بروز مشکلات و بیماریهایی است که درطول بارداری شایعاند و مادر باید ضمن کسب آگاهی، نسبت به کنترل و درمان این بیماریها حساس باشد. بعضی از مشکلات و بیماری های شایع بارداری شامل موارد زیر هستند:
- تورم اندام؛ درماههای پایانی بارداری، افزایش حجم خون و تغییرات هورمونی منجر به ورم پاها، مچها و دستها میشود.
- تنگی نفس؛ افزایش حجم رحم و ایجاد فشار بر روی دیافراگم باعث بروز تنگی تنفس میشوند.
- بیخوابی؛ تغییرات هورمونی، نگرانیها و ناراحتیهای جسمی میتوانند باعث بیخوابی شوند.
در صورت بروز هر یک از این مشکلات، باید با پزشک متخصص زنان و زایمان ارتباط بگیرید.
سیاتیک در بارداری
بیماری سیاتیک یکی از مشکلات شایع در ماه هفتم بارداری است که به درد ناشی از تحریک یا فشار بر روی عصب سیاتیک اشاره دارد. این عصب از پایین کمر شروع شده و تا پایین پاها امتداد مییابد. در دوران بارداری، رشد رحم و تغییرات بدن روی این عصب فشار وارد کرده و درد ایجاد میکنند. علائم سیاتیک در دوران بارداری شامل احساس درد در قسمت پایین کمر و باسن، احساس گزگز یا بیحسی و ضعف عضلانی است.
درد لگن
درد لگن در ماه هفتم بارداری، از شایعترین مشکلات زنان باردار است که به دلیل رشد جنین و بروز تغییرات در ساختار لگن رخ میدهد. سایر علل درد لگن در ماه هفتم بارداری، شامل تغییرات هورمونی، فشار جنین، تغییر وضعیت بدن و سندرم درد کمربندی لگنی است. درد لگن را میتوانید با انجام ورزشهای ملایم، استراحت، ماساژ و انجام فیزیوتراپی مدیریت کنید.
انقباضات براکستون هیکس
در ماه هفتم بارداری، انقباضات براکستون هیکس که با عنوان انقباضات کاذب نیز شناخته میشوند، کاملاً طبیعی هستند. این انقباضات دراصل رحم را برای زایمان آماده میکنند و معمولاً به صورت نامنظم و اغلب بدون درد بروز میکنند. اگرچه انقباضات براکستون هیکس طبیعی هستند، اما در صورت تجربه انقباضات منظم و دردناک، یا سایر علائم غیرعادی مانند خونریزی و کاهش حرکت جنین، باید به پزشک مراجعه کنید. زیرا ممکن است نشانهای از زایمان زودرس یا مشکلات دیگر هم باشد.
خستگی
خستگی در ماه هفتم بارداری بسیار شایع و طبیعی است. این خستگی ممکن است به دلایل مختلفی مانند تغییرات فیزیکی و هورمونی در بدن مادر بروز کند. همچنین، دلایل دیگری مانند افزایش وزن و اندازه شکم، کمخونی، پایین بودن کیفیت خواب، استرس و نگرانی و خستگی روانی هم در بروز خستگی دخیل هستند. برای مدیریت خستگی در ماه هفتم بارداری نکات زیر را رعایت کنید:
- استراحت کافی
- تغذیه مناسب
- فعالیت بدنی
- مدیریت استرس
- دریافت حمایت اجتماعی
در صورت بروز خستگی شدید یا غیرعادی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
خونریزی یا لکهبینی
خونریزی یا لکهبینی در ماه هفتم بارداری ممکن است نگرانکننده باشد. ازاینرو در صورت مشاهده خیلی سریع باید به پزشک مراجعه کنید. خونریزی دلایل متعددی دارد. برای مثال، کنده شدن جفت، زایمان زودرس، وجود عفونت یا پلیپ در دهانه رحم و وضعیت پلاسنتا پرویا ( پوشش دهانه رحم توسط جفت) از این دسته هستند.
کمردرد
کمردرد در ماه هفتم بارداری به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی اتفاق میافتد. برای مدیریت و کاهش کمردرد، انجام کارهای زیر میتوانند مفید باشند:
- خوابیدن به پهلو
- انجام تمرینات کششی
- پیادهروی و شنا
- استفاده از کمپرس گرم و سرد
- ماساژدرمانی
- استفاده از کمربندهای بارداری
در صورتی که کمردرد با علائم دیگری مانند درد شدید شکمی، خونریزی، یا تب همراه باشد، حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید.
گُر گرفتگی
گر گرفتگی در ماه هفتم بارداری یک علامت شایع و طبیعی است که بسیاری از زنان باردار آن را تجربه میکنند. این حالت میتواند بنابه دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون در بدن ایجاد شود. برای مدیریت گرگرفتگی، میتوانید لباسهای سبک، نخی و گشاد بپوشید که به تنفس پوستتان کمک کنند. همچنین نوشیدن آب کافی و داشتن تغذیه مناسب نیر برای کاهش علائم گرگرفتگی مناسباند.
تکرر ادرار
تکرر ادرار در ماه هفتم بارداری به دلیل فشار جنین بر مثانه، تغییرات هورمونی، افزایش جریان خون و مصرف زیاد مایعات اتفاق میافتد. راهکارهای مدیریت تکرر ادرار در بارداری، شامل مصرف مایعات در زمانهای مناسب و استفاده از توالت بهطور منظم است. یعنی به محضی که احساس کردید مثانهتان پر شد، سریعاً تخلیه کنید. اگر احساس میکنید که تکرر ادرارتان غیرطبیعی است، یا اگر هنگام تخلیه ادرار احساس درد یا سوزش داشتید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
سوزش سردل
سوزش سردل، معمولاً به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی رخ داده و بر سیستم گوارشی تأثیر میگذارد. برای مدیریت و پیشگیری سوزش سردل، نکات زیر را رعایت کنید:
- غذاهای خود را در وعدههای کوچکتر و متعدد مصرف کنید تا فشار کمتری بر معده وارد شود؛
- از مصرف غذاهای چرب، تند، اسیدی (مانند مرکبات و گوجهفرنگی)، کافئیندار و شکلات خودداری کنید.
اگر سوزش سردل شما همراه با علائم دیگری مانند درد شدید شکمی، تهوع و استفراغ مداوم بروز میکند، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
ترشحات واژن
ترشحات واژن در ماه هفتم بارداری، بخشی از تغییرات طبیعی بدن در دوران بارداری به شمار میآید. بااینحال، باید به نوع، رنگ، بو و سایر ویژگیهای این ترشحات توجه کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. ترشحات واژن در دوران بارداری، شفاف، سفید و اغلب بدون بو هستند. همچنین ممکن است کمی غلیظ باشند؛ اما هرگز نباید بسیار غلیظ و قهوهای یا سبز باشند. درصورت مشاهده هرگونه شرایط غیرعادی در ترشحات واژن خود حتما به پزشک مراجعه کنید.
تورم اندامها
تورم اندامها در ماه هفتم بارداری، پرفوزیون نام دارد. این مشکل معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون و مایعات در بدن اتفاق میافتد و شایع است. بااینحال، اگر این تورمها خیلی ناگهانی و یا شدید بروز کنند، ممکن است نشانهای از فشارخون و زایمان زودرس باشند.
با دیدن چه علائمی در ماه هفتم بارداری باید سریع به پزشک مراجعه کرد؟
در ماه هفتم بارداری، در صورت مشاهده تورمهای غیرمعمول و شدید در صورت، دستها و پاها و احساس درد شدید در ناحیه شکم حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین درصورت بروز موقعیتهای زیر هم باید بدون فوت وقت با پزشک خود ارتباط بگیرید:
- خونریزی واژینال
- کاهش حرکت جنین
- سردردهای شدید یا مداوم
- بروز مشکلات بینایی
- درد یا سوزش هنگام ادرار
هر یک از این علائم میتواند نشانهای از مشکلات بالقوه باشد و نیاز به بررسی و مراقبت فوری پزشکی دارند. البته، احتمال زایمان ماه هفتم بارداری هم میرود.
زایمان در ماه هفتم بارداری
زایمان در ماه هفتم بارداری، که به آن زایمان زودرس نیز گفته میشود، به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. نوزادانی که هفتماهه متولد میشوند نیاز به مراقبتهای بسیار ویژهای دارند. چون هنوز در حال رشد و تکامل هستند. بعضی از اندامهای بدن در این دوره، مانند ریهها و سایر اندامهای حیاتی نوزاد هنوز به طور کامل توسعه نیافتهاند. ازاینرو، تیم پزشکی معمولاً از روشهای مختلفی برای حمایت و مراقبت از نوزاد استفاده میکند تا شانس بقا و سلامت او افزایش یابد.
برای مشاوره ماه هفتم بارداری به چه دکتری باید مراجعه کرد؟
بدیهی است که شما از آغاز بارداری تا ماههای پایانی باید بهطور مرتب با دکتر زنان در ارتباط باشید تا تمام حالتها و تغییراتی که مشاهده میکنید را گزارش دهید. درحالت کلی، ماه هفتم بارداری یکی از نقطه مرزهای مهم در دوران بارداری است. زیرا مهمترین بخش رشد جنین را به خود اختصاص میدهد. هنگام گذراندن ماه هفتم حاملگی خود بایستی نکات مهم را تمام و کمال در زندگی روزمره خود پیاده کنید. به این منظور میتوانید تمام مطالب مربوط به راهنمای ماه هفتم بارداری را از پزشک خود دریافت کنید. ما در این مطلب سعی داشتیم که نکات جزئی و مهم را در این خصوص بررسی کنیم، بااینحال اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، میتوانید همین حالا از سیستم نوبتدهی آنلاین سایت دکتردکتر، از بهترین متخصصان زنان و زایمان در سراسر ایران نوبت آنلاین دریافت کنید.
منابع:
nhs.uk
mayoclinic.org
babycenter.com
tommys.org
pampers.com
healthline.com
natalben.com