درمان نارسایی کلیه؛ معرفی روش‌های سنتی، دارویی و جراحی

درمان نارسایی کلیه با تشخیص پزشک
اشتراک گذاری 12 نظر

کلیه از میلیون‌ها نفرون تشکیل شده که وظیفه دارند تا مواد شیمیایی و سموم را از بدن دفع کنند و در مقابل، جذب مواد غذایی را بالا ببرند. حال اگر در عملکرد آن‌ها اختلالی ایجاد شود، عارضه‌ای تحت عنوان نارسایی کلیه به وجود می‌آید. این مشکل ممکن است بخاطر ساختار کلیه، ایجاد مشکل در بافت آن یا بیماری ایجاد شود که البته با درمان نارسایی کلیه این مشکل به راحتی برطرف می‌شود.

نارسایی کلیه علائم مختلف و راه‌های درمانی متنوعی دارد که همگی با نظر متخصص اورولوژی مشخص می‌شوند.  در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید، قصد داریم تا در ادامه کمی درباره ماهیت نارسایی کلیه، علائم آن و البته راه‌های درمان آن برایتان بگوییم.

نارسایی کلیه چیست؟ درمان نارسایی کلیه چطور ممکن است؟

نارسایی کلیه (Kidney failure) از جمله بیماری‌هایی در این اندام است که بر اثر اختلال و بیماری به وجود می‌آید؛ بالاتر درباره نارسایی کلیه برایتان گفتیم. با این حال لازم است بدانید که نارسایی کلیوی بر اثر بیماری‌هایی مثل دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، لوپوس، اختلال در خونرسانی به کلیه‌ها و نقص مادرزادی یا اثرات جانبی مصرف برخی از داروها به وجود می‌آید.

بیماری که به نارسایی کلیه دچار است، مشکلات ادراری دارد و دفع مواد زائد از بدن او به سختی صورت می‌گیرد. اما نارسایی در اندام کلیه معمولا با نشانه‌های مختلفی همراه است. کاهش میزان دفع ادرار، تورم پا و زانو، پف کردن زیر چشم، خستگی و ضعف، گیجی، حالت تهوع، تنگی نفس و درد قفسه سینه، ضربان قلب نامنظم، خارش مداوم، انقباض ناگهانی عضلات و تشنج، برخی از علائم نارسایی کلیه هستند. بنابراین اگر یک یا چند مورد از این نشانه‌ها را دارید، توصیه می‌کنیم که حتما برای درمان اقدام کنید.

نارسایی کلیه

دکتر متخصص بعد از انجام آزمایش وبررسی‌های مختلف، نوع نارسایی شما را مشخص خواهد کرد. بر این اساس شما احتمالا به یکی از انواع این بیماری یعنی نارسایی حاد کلیه یا نارسایی مزمن کلیه مبتلا شده اید که البته با درمان نارسايي كليه به راحتی درمان می‌شوند. درمان نارسایی کلیه در مراحل اولیه بهتر است صورت بگیرد. به اینصورت می‌توان قبل از رسیدن به مرحله جراحی یا دیالیز آن را مهار و درمان کرد. داشتن سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مناسب و غنی از پتاسیم (موز، ماست، اسفناج، آووکادو، سیب زمینی،…) می‌تواند به بهبود و کنترل این بیماری کند.  در ادامه به تفکیک هرکدام از روش‌هیا دیالیز را به اتفاق هم مورد بررسی قرار خواهیم داد.

درمان نارسایی کلیه در طب سنتی

یکی از راه‌های درمان نارسایی کلیه، استفاده از آموزه‌های طب سنتی است. درمان کلیه به این سبک که البته طرفداران بیشماری هم دارد، با استفاده از عرقیجات گیاهی و دمنوش‌ها صورت می‌گیرد. عرق زنیان، دمنوش گزنه و بابونه، محبوب‌ترین گیاهان و دمنوش‌ها برای درمان نارسایی کلیه طب سنتی هستند.

درمان نارسایی کلیه با دارو

اگر بر اساس تشخیص دکتر، درمان نارسایی کلیوی در طب سنتی حاصل نشد دیگر باید به سراغ درمان دارویی آن بروید. این روش تنها با نظر و نسخه پزشک اورولوژی یا دکتر نارسایی کلیه باید انجام شود. سولامر، اریتروپویتین یا مکمل‌های ویتامین، برخی از داروهای درمان نارسایی کلیه هستند. سولامر فسفر را پایین می‌آورد و اریتروپویتین، به عنوان محرکی برای تولید گلبول قرمز عمل می‌کند.

دریافت نوبت متخصص اورولوژی

درمان نارسایی کلیه با دیالیز

دیالیز یکی از راه‌های درمان نارسایی کلیه است. در این روش که با دستور مستقیم متخصص اورولوژی تجویز می‌شود، با استفاده از دستگاهی، خون را تصفیه می‌کند. در واقع این دستگاه عملکرد کلیه‌ها را بازسازی و انجام می‌دهد. بسته به نوع دیالیز، بیمار ممکن است به دستگاهی بزرگ یا یک کیسه کاتتر قابل حمل متصل شود. ممکن است که بیمار نیاز داشته باشد که در کنار دیالیز از رژیم غذایی دارای پتاسیم و نمک کم نیز استفاده کند. لازم به ذکر است که دیالیز نارسایی کلیه را درمان نمی‌کند اما اگر فرد به‌طور منظم برنامه درمانی خود را پیگیری کند، موجب افزایش طول عمر او می‌شود.

دیالیز

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر کلیه و اورولوژی

پیوند کلیه

آخرین گزینه‌ درمانی برای درمان نارسایی کلیه، پیوند کلیه است. کلیه پیوندی می‌تواند در صورت موفقیت در عمل جراحی و البته پیوند، عملکردی طبیعی داشته باشد و به این صورت دیگر نیازی به دیالیز نباشد. بعد از این عمل، بیمار باید از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کند تا از رد کلیه به وسیله بدن پیشگیری کند. این داروها عوارض جانبی دارند. جراحی پیوند کلیه ممکن است برای تمام افراد گزینه مناسب درمانی نباشد. همچنین ممکن است عمل موفقیت‌آمیز نباشند.

توصیه‌های پزشکی برای درمان نارسایی کلیه

پیش‌آگاهی یا چشم‌انداز افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل علت وجود بیماری، نحوه درمان و عوامل دیگری مثل توصیه‌های پزشک است. درمان مناسب و داشتن سبک زندگی سالم ممکن است چشم‌انداز بیمار را بهبود بخشد. داشتن رژیم غذایی سالم، عدم مصرف غذاهای مضر و درمان مشکلات پشت صحنه می‌تواند به تقویت سلامتی و افزایش طول عمر کمک کند. در چنین شرایطی بهتر است که بیمار نکات غذایی زیر را رعایت کند:

  •  میزان مصرف سدیم, پتاسیم و فسفر را کاهش دهد. هدف باید این باشد که از هر دوی این‌ها کمتر از دو هزار میلی‌گرم در روز مصرف شود.
  • در بیماری کلیه در مراحل اولیه ممکن است لازم باشد مصرف پروتئین کم شود. اگرچه در مراحل آخر بیماری بسته به توصیه پزشک ممکن است لازم باشد پروتئین بیشتری مصرف شود.
  • باید از مصرف نوشیدنی‌های الکلی بپرهیزید.

درمان نارسایی کلیه

امید به زندگی در بیمار مبتلا به نارسایی کلیه

درمان نارسایی کلیه تحت نظر پزشک متخصص اورولوژی کار سختی نیست. البته برای گرفتن درمان موثر، باید در سریع‌ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کرد. نشانه‌ها را در خود بررسی کنید و قبل از تصمیم به خوددرمانی در منزل، به پزشک متخصص در زمینه اورولوژی مراجعه کنید. قطعا تشخیص درست و تجویز درمان موثر، سلامت شما را تضمین خواهد کرد. همچنین برای گرفتن مشاوره و درمان تحت نظر بهترین متخصصان اورولوژی هم می‌توانید از طریق سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید و هر چه سریع‌تر برای درمان مشکل نارسایی خود اقدام کنید.

در انتها از شما می‌خواهیم که اگر سوالی درباره نارسایی کلیه دارید، از ما بپرسید. اگر هم در این زمینه تجربه‌ای دارید، با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.

منبع:

healthline

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

12 دیدگاه در “درمان نارسایی کلیه؛ معرفی روش‌های سنتی، دارویی و جراحی
  • سلام من ۲ ماه پیش آزمایش دادم و کراتین من مشکلی نداشت اما الان آزمایش دادم و کراتین م ۱/۵ شده egfr
    ۵۶ شده
    داخل ازمایش کم خون هم شدم
    با یک متخصص نورولوژی مشورت کردم بهم فولیک اسید و یه قرص جوشان داده
    چکار باید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      کراتینی و bun و u/a مجددا در یک مرکز معتبر تکرار شود و به فوق تخصص کلیه مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ۳۲ سالمه ۱ هفته ای هست که دست چپم و دوتا پاهام ورم کرده چه باید بکنم مممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش خون و چکاپ انجام شود ، جهت درخواست ازمایش به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام‌بنده‌همیشه‌سونو‌میگیرم‌کلیه‌هام‌نرمال‌است‌ولی‌این‌دو‌هفته‌است‌آخرین‌چکاپ‌بهم‌گفتن‌کلیه‌هات‌کوچکتراز‌نرمال‌است‌با‌اینکه‌همیشه‌چکاب‌میکنم‌به‌دکتر‌کلیه‌مراجعه‌کردم‌دارو‌برام‌نوشت‌ولی‌دارو‌ها‌به‌مزاجم‌نخورد‌لطفا‌راهنمایی‌کنید‌آیا‌درمان‌دان‌با‌تشکر‌سن‌من‌هم۶۵‌سالمه

    پاسخ
    • سلام

      برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر پدرم حدود ۹۰ سال سن دارد کلیه هاش کم کار شده وپاهاش ورم میکند وفشار خون هم دارد به نظر شما چه دارویی خوبه براش؟

    پاسخ
    • با سلام من درد پهلو داشتم دکتر عمومی برام سونگرافی و آزمایش خون ادرار نوشت وپس انجام گفت همه چیز نرمال است قرص اکسی بوتینین نوشت گفت تا یکماه بخور وگفت ممکن به سمت تنبلی برن که خیلی نگرانم وترس دارم ۶روز که دارو میخور احساس میکنم حجم ادرار کم و عصب مثانه هم کم شده و چند دقیقه باید صبر کنی که ادرار بیاد ترس دارم امروز پیش یه دکتر دیگه هم رفتم گفت نرماله وقرص اکسی بوتینین نخور چکار کنم آیا دچار مشکل هستم یا دچار وسواس فکری وتوهم شدم لطفا راهنمایی کنید ترس داره منو میکشه

      پاسخ
    • بهترین داروبراش اماده کردن کفن وقبره 90سال عمرازخداگرفته تا بی دست وپانشده براش دعاکن خدا ازش راضی بشه مگه قراریه اادم چندسال عمرمفید کنه

      پاسخ
    • سلام عزيزم ايشون بايد تحت نظر متخصص داخلي باشن اينحا نميشه دارو براي ايشون تحويز كنيم ممكنه عارصه دار باشه براشون.

      پاسخ
  • سلام من نوزادی ۲ماهه دارم برادران شدن مایع آمونیاک در دوران بارداری نوزاد یه کلیه رو ازدست دادواون یکی کلیه هم خیلی کوچیک وپرازکیست هست.ولی متآسفانه ۲ماهه بیمارستان بستری شده ولی جوابی نگرفته.‌آیا امکان خوب شدن و زنده موندم نوزاد هست یاخیر

    پاسخ
    • سلام نوع بيماريش كليه پلي كيستيم اتوزومال مغلوب بوده؟
      ممكنه زنده بمونه اما كليه هاش دچار نارسايي ميشه متاسفانه
      خيلي متاسفم بابت اين اتفاق

      پاسخ