وظایف دکتر داخلی، با پاسخ به سوال تخصص داخلی چیست، مشخص میشود. دکتر داخلی با شناخت اعضا و دستگاههای داخلی بدن، بیماریهای مختلفی را درمان میکنند. متخصصین داخلی، بیماریهای گوارشی، مشکلات مربوط به متابولیسم، بیماریهای ریه، عفونتهای مکرر، فشار خون بالا، سنگ کیسه صفرا و اختلالات تیروئید را مورد بررسی و درمان قرار میدهند. شناسایی علائم بیماریهای داخلی، بیماریهای خونی، تجویز چکاپ سالانه، انجام آزمایشات دورهای و کمک به پیشگیری از بیماریهای داخلی، از دیگر وظایف دکتر داخلی است. در این مقاله دکتردکتر به شما میگوییم که متخصص داخلی کیست. همچنین قرار است درباره بیماریهای تحت درمان متخصصان داخلی بزرگسالان نظیر مشکلات کبد، پوکی استخوان، روماتیسم و کلسترول بالا صحبت کنیم. در این مطلب، با خدمات دکتر متخصص داخلی آشنا میشوید. برای مطالعه مقاله به ۴ دقیقه زمان نیاز دارید.
در پایان مقاله، اگر درباره اینکه دکتر داخلی کیست و چه میکند، باز هم پرسشی دارید، سؤالاتتان را بپرسید تا پزشک پاسخ دهد.
تخصص داخلی چیست؟
دکتر داخلی پزشکی است که اندامهای داخلی از جمله قلب، کلیه، کبد و ریهها را میشناسد و توانایی تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به آنها را دارد. این پزشکان به مدیریت بیماریهای این اندامها و سایر اعضای بدن کمک میکنند و کاملاً از نحوه تعامل اندامهای داخلی با هم آگاه هستند. بهعنوان مثال، دکتر داخلی بیماران مبتلا به دیابت را تحت درمان قرار میدهند. بین دیابت و سایر شرایط، مانند فشار خون و کلسترول بالا، همپوشانی و ارتباط زیادی وجود دارد. پزشکان داخلی میتوانند کنترل و درمان تمام اینها را تحت نظر داشته باشند.
بنا به تعریف فدراسیون پزشکان داخل اروپا (efim)،
تخصص طب داخلی طیف وسیعی از وضعیتهای پزشکی را پوشش میدهد. شرایطی که بر اندامهای داخلی بدن، قلب، ریهها، کبد و دستگاه گوارش، کلیهها و مجاری ادراری، مغز، ستون فقرات، اعصاب، ماهیچهها و مفاصل تأثیر میگذارند.
متخصص داخلی اغلب حکم دروازهبانی را دارد که سیستمهای بدن بیماران را زیر نظر میگیرد و مدیریت بیماریهای مزمن را پیش میبرد. هنگامی که فرآیندهای بیماری پیشرفته میشود هم متخصصان داخلی (در صورت نیاز) با سایر پزشکان مشورت میکنند.
دکتر داخلی کیست؟
دکتر داخلی کسی است که مشکلات اندامهای داخلی بزرگسالان را درمان میکند. پزشکی داخلی رشته گستردهای است و رسیدگی به تشخیص و درمان طیف وسیعی از امور را پوشش میدهد. برای مثال، از درمان عفونتهای گوش تا دیابت، نقرس، سرطان استخوان و…، توسط دکتر داخلی درمان میشوند. متخصص داخلی، به دانش وسیع و جامعی از پزشکی نیاز دارد. هر متخصص داخلی باید درک عمیقی از هر بیماری و روشهای تعامل با بیماران داشته باشد. پزشک داخلی هر بیماری را به دقت بررسی و در صورت لزوم، رویکردهای درمانی را بهطور مرتب بهروز میکند.
تفاوت پزشک داخلی و عمومی چیست؟
بسیاری از افراد، نمیدانند که تفاوت پزشک عمومی و پزشکی با تخصص داخلی چیست یا وظایف هریک، چه حیطههایی را پوشش میدهد. هر دو میتوانند معاینات مربوط به چکاپ و بررسی وضعیت سلامت عمومی را بررسی کنند، اما تفاوتهایی عمده با هم دارند. پزشکان عمومی بیمارانی در سنین مختلف را معاینه و درمان میکنند، اما متخصصان داخلی فقط به بررسی اندامهای درونی، آن هم برای بزرگسالان میپردازند. دکتر عمومی ۷ سال دوره پزشکی عمومی را گذرانده، اما متخصص داخلی پس از این دوره در مدتزمانی ۳ تا ۶ ساله تخصص دیده است.
بسیاری از بیماران متخصص داخلی، بیماریهایی مثل دیابت، سندروم روده تحریکپذیر، فشار خون بالا و کلسترول بالا را درمان میکنند. کنترل و درمان بیماری قلبی، مشکلات کلیوی، مشکلات غدد درونریز، اختلالات خونی و حتی بیماریهای عفونی هم برعهده پزشکان این تخصص است.
تخصص داخلی چه فوقتخصصها و فلوشیپهایی دارد؟
دکتر داخلی در حوزه تشخیص، شناخت و درمان بیماریهای مربوط به اندامهای درونی بدن فعالیت میکند. این افراد بعد از ۷ سال دوره پزشکی عمومی، تخصص داخلی میگیرند و بعد از آن هم میتوانند وارد رشتههای فوق تخصص شوند و دانش خود را تکمیل کنند. شرکت در فلوشیپها که دورههایی کوتاهتر از فوقتخصص است هم، دیدی اختصاصی و ویژه نسبت به حیطهای خاص از تخصصشان به آنها میدهد. در ادامه، میخوانید که گرایشهای تخصص داخلی چیست و پزشکان این رشته در چه حوزههایی فوق تخصص میگیرند.
خون و سرطانشناسی
پزشکان داخلی میتوانند با ادامه تحصیل در زمینه آنکولوژی به دانش کافی برای تشخیص سرطانهای مختلف و درمان آنها بپردازند. بررسی وضعیت اختلالات خونی، نتایج پاتولوژی و تعریف روند درمان برای مبتلایان به سرطان از جمله وظایف متخصص داخلی با این گرایش است. فوقتخصص خون و سرطانشناسی، با بیماریهایی مانند کمخونی، لوسمی، لنفوم، میلوما و دیگر اختلالات خونی سروکار دارد. این متخصصان، از تکنیکهایی مانند شیمیدرمانی، ایمونوتراپی، پیوند مغز استخوان و داروهای هدفمند برای درمان سرطان استفاده میکنند.
اورولوژی
پزشکان متخصص در زمینه اورولوژی میتوانند مشکلات مربوط به اندامهای تناسلی و دستگاه ادراری را در مردان، زنان و کودکان شناسایی و درمان کنند. این فوقتخصص، به بررسی و درمان مشکلات کلیهها، مثانه، حالبها، مجرای ادرار و دستگاه تناسلی مردانه میپردازد. متخصصان اورولوژی، روشهای جراحی و غیرجراحی را برای درمان بیماریهایی مانند سنگ کلیه، عفونتهای ادراری، سرطانهای ادراری و تناسلی، ناتوانی جنسی و اختلالات پروستات به کار میگیرند.
گوارش و کبد
برای رفع مشکلاتی نظیر بیماریهای کبدی چون هپاتیت یا اندامهای گوارشی نظیر کیسه صفرا، معده، روده، مری و مجرای صفرا باید به متخصص گوارش و کبد مراجعه شود. این فوقتخصص، به بررسی و درمان مشکلاتی مانند بیماریهای التهابی روده، سندرم روده تحریکپذیر، زخم معده، بیماریهای کبدی (مانند سیروز و هپاتیت)، پانکراتیت و سرطانهای دستگاه گوارش میپردازد. متخصصان گوارش، از تکنیکهایی مانند آندوسکوپی، کولونوسکوپی و آزمایشهای تصویربرداری برای ارزیابی وضعیت بیمار استفاده میکنند.
غدد و متابولیسم بدن
غدههای بدن و هورمونهایی که میسازند، نقشی مهم در عملکرد بخشهای مختلف بدن دارند. پزشکان داخلی با تخصص غدد میتوانند متوجه مشکلات و اختلالات این بخشها شوند. این فوقتخصص، بیماریهایی مانند دیابت، اختلالات تیروئید، مشکلات هورمونی، بیماریهای آدرنال، اختلالات رشد و مشکلات متابولیک شناسایی و درمان میکند. متخصصان غدد، روشهای تشخیصی مانند آزمایشهای خون، تصویربرداری و بیوپسی را برای ارزیابی عملکرد غدد و هورمونها به کار میگیرند.
فوق تخصص ریه در تخصص داخلی
متخصصان داخلی با فوق تخصص ریه، میتوانند به درمان بیماریهای تنفسی و ریوی مانند عفونتهای دستگاه تنفس، اختلالات ریه و موارد مشابه بپردازند. این فوقتخصص، بیماریهایی مانند آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم، بیماریهای بینابینی ریه، سرطان ریه و عفونتهای ریوی را مدیریت میکند. روشهای تشخیصی مورد استفاده در فوقتخصص ریه شامل اسپیرومتری، تصویربرداری قفسه سینه، برونکوسکوپی و بیوپسی ریه هستند.
نفرولوژی
برای بررسی مشکلات مربوط به دستگاه ادراری و کلیهها، متخصصان نفرولوژی به بیماران کمک میکنند. این پزشکان در حوزه رسیدگی به مشکلاتی نظیر فقدان تعادل الکترولیتهای بدن، احتباس مایعات و… فعالاند. فوقتخصص نفرولوژی به شناسایی و درمان بیماریهایی مانند نارسایی کلیه، گلومرولونفریت، عفونتهای کلیوی، سنگهای کلیه و اختلالات الکترولیتی میپردازد. این فوقتخصص، برای شناسایی این بیماریها از تکنیکهای آزمایشهای خون و ادرار، سونوگرافی کلیه، بیوپسی کلیه و تستهای تصویربرداری استفاده میکند.
روماتولوژی
متخصصان روماتولوژی در شناسایی و رفع بیماریهایی تخصص دارند که بخشهایی از بدن در نواحی مفصل، عضله و استخوان را درگیر خود میکنند. بیماران مبتلا به بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس، آرتروز، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و سایر بیماریهای خودایمنی و التهابی، به مراقبتهای فوقتخصص روماتولوژی نیاز دارند. متخصصان روماتولوژی برای کاهش درد، التهاب و بهبود زندگی این بیماران، مصرف داروهای ضدالتهابی، داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی و فیزیوتراپی را توصیه میکنند.
دکتر داخلی چه بیماریها و مشکلاتی را درمان میکند؟
اگر بخواهیم بگوییم که شایعترین بیماریهای تحت درمان پزشکی با تخصص داخلی چیست و چه مشکلاتی را درمان میکند، با طیف وسیعی از موارد روبهرو میشویم. این متخصصان شناخت خوب و دقیقی از اندامهای درونی بدن دارند و میتوانند مشکلات مربوط به آنها و وضعیتهایی را شناسایی و درمان کنند.
در ادامه، به شایعترین بیماریهایی که متخصص داخلی به تشخیص و مدیریت آنها میپردازد، اشاره کردهایم:
متابولیسم و هورمونها
اختلال در فرایندهای شیمیایی بدن و تنظیم هورمونها، باعث بروز بیماریهای متابولیسمی و هورمونی میشوند. مدیریت این بیماریها، به تشخیص و درمان متخصص داخلی نیاز دارد. شایعترین این بیماریها شامل دیابت، پرکاری و کمکاری تیروئید، سندرم تخمدان پلیکیستیک، اختلالات غده فوق کلیوی و بیماریهای متابولیک مانند چاقی هستند. دکتر داخلی به کمک تفسیر نتایج حاصل از آزمایشهای خون، تصویربرداری و تستهای هورمونی به شناسایی این بیماریها میپردازد.
سیستم عروقی
بیماریهای عروقی از اختلالات سیستم گردش خون به وجود میآیند. متخصص داخلی، بیماریهای عروقی مانند وریدهای واریسی، بیماری شریان محیطی، آنوریسم، تصلب شرایین و سایر بیماریهای مربوط به شریانها و مویرگها را شناسایی و درمان میکند. اختلالات عروقی، در صورت عدم درمان، به سکته قلبی، سکته مغزی و آمبولی ریوی منجر میشوند. دکتر داخلی، برای مدیریت و درمان این بیماریها، مصرف داروهای ضدپلاکت، داروهای ضدانعقاد، اصلاح سبک زندگی و در صورت نیاز، جراحی یا روشهای مداخلهای مانند آنژیوپلاستی را تجویز میکند.
ساختار استخوان و بافت همبند
تشخیص و درمان بیماریهای استخوان و بافت همبند، برعهده متخصص داخلی است. شایعترین این بیماریها، شامل آرتروز، پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید، لوپوس، نقرس و اسپوندیلیت آنکیلوزان میشوند که با علائمی همچون درد، التهاب، سفتی مفاصل و کاهش حرکت همراه هستند. دکتر داخلی، روشهای مصرف داروهای ضدالتهابی، داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی، مکملهای کلسیم و ویتامین دی، فیزیوتراپی و در صورت نیاز، جراحی را برای درمان و مدیریت این بیماریها به کار میگیرد.
اندامهای گوارشی
بیماریهای گوارشی، با تاثیر بر معده، روده، کبد، پانکراس و مری همراه هستند. تشخیص و مدیریت بیماریهای سندرم روده تحریکپذیر، بیماریهای التهابی روده، زخم معده، بیماری ریفلاکس معده به مری، هپاتیت، سیروز کبدی و پانکراتیت برعهده دکتر داخلی است. این متخصص، بیماریهای گوارشی را به کمک تکنیکهای آزمایش خون و ادرار، آندوسکوپی، کولونوسکوپی و انواع مطالعات تصویربرداری شناسایی میکند.
خون و اندامهای خون ساز
دکتر داخلی در تشخیص و مدیریت انواع اختلالات خونی تخصص دارد. این متخصص، بیماریهایی مانند کمخونی، لوسمی، لنفوم، میلوما، هموفیلی، ترومبوسیتوپنی و تالاسمی را شناسایی و درمان میکند. از شایعترین علائم این بیماریها، میتوان به خستگی، ضعف، خونریزی غیرطبیعی، کبودی، عفونتهای مکرر و درد استخوان اشاره کرد. متخصص داخلی، با بررسی این علائم طی معاینات فیزیکی و تکنیکهایی مانند آزمایشهای خون، بیوپسی مغز استخوان و تصویربرداری به شناسایی اختلالات خونی میپردازد.
قلب و گردش خون
دکتر داخلی، بیماریهایی مانند عروق کرونر، فشار خون بالا، نارسایی قلبی، آریتمیها، بیماریهای دریچهای قلب و کاردیومیوپاتی را شناسایی و درمان میکند. این بیماریهای قلبی عروقی همواره با علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی، ضربان نامنظم قلب و ورم در پاها همراه هستند. این علائم و تکنیکهای تشخیصی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرام، تست استرس، آنژیوگرافی و آزمایشهای خون، به دکتر داخلی برای ارزیابی عملکرد قلب کمک میکنند.
کلیه و مجاری ادراری
دکتر داخلی با تفسیر نتایج حاصل از آزمایشهای خون و ادرار، سونوگرافی، سیتیاسکن و بیوپسی کلیه، بیماریهای کلیه و مجاری ادرار را شناسایی میکند. از شایعترین بیماریهای کلیه میتوان به نارسایی کلیه، عفونتهای ادراری، سنگهای کلیه، گلومرولونفریت و بیماریهای کیستی کلیه اشاره کرد. این بیماریها با علائمی همچون درد پهلو، تکرر و سوزش ادرار، خون در ادرار و ورم بدن همراه هستند. داروها، اصلاح رژیم غذایی، دیالیز و در مواردی جراحی یا پیوند کلیه، از روشهای درمانی مورد استفاده متخصص داخلی به شمار میآیند.
اندامهای تنفسی
در صورت بروز علائمی مانند تنگی نفس، سرفه مزمن، خسخس سینه، خلط خونی و کاهش وزن غیرطبیعی، میتوان به تخصص داخلی مراجعه کرد. این متخصص با مشاهده این علائم و تکنیکهایی مانند اسپیرومتری، اشعه ایکس، سیتی اسکن و برونکوسکوپی، بیماریهای ریوی را تشخیص داده و برای درمان آنها اقدام میکند. مراقبتهای درمانی دکتر داخلی برای درمان بیماریهای ریوی، شامل داروهای ضدالتهابی، برونکودیلاتورها، آنتیبیوتیکها، اکسیژنتراپی و در مواردی جراحی هستند.
روشهای تشخیص در تخصص داخلی چیست؟
متخصص داخلی، طیف وسیعی از بیماریهای ارگانهای داخلی بدن را بررسی و درمان میکند. برای تشخیص هم بنا به نقطه تحت معاینه و بررسی، از روشهای گوناگونی استفاده میشود. برخی از این روشها شامل آزمایشهای خون و ادرار برای بررسی عملکرد اندامها و تشخیص عفونتها، انواع مطالعات تصویربرداری برای مشاهده ساختارهای داخلی بدن و الکتروکاردیوگرام برای ارزیابی عملکرد قلب هستند. در ادامه، به انواع روشهای تشخیص در تخصص داخلی پرداختهایم:
تستهای آلرژی
تستهای آلرژی برای تشخیص آلرژنها و مواد محرک استفاده میشوند. یکی از این تستها، تست پوستیست که در آن مقدار کمی از آلرژنها را روی پوست قرار میدهند و واکنشهای پوستی مشاهده میشود. در تست داخل پوستی هم آلرژن را به لایههای عمیقتر پوست تزریق میکنند. آزمایشهای خون مانند تست IgE اختصاصی، برای اندازهگیری میزان آنتیبادیهای مرتبط با آلرژی در خون انجام میشود. این تستها به پزشکان برای شناسایی محرکهای آلرژیزا و ارائه برنامههای درمانی مناسب کمک میکنند.
آزمایشهای مربوط به قلب
برای بررسی وضعیت قلب و عروق و تشخیص بیماریهای قلبی و عروقی، پزشک داخلی از روشهای آزمایشی مختلفی استفاده میکند. موثرترین این تکنیکهای تشخیصی شامل اکوکاردیوگرام، کاتتریزاسیون عروق کرونر، آنژیوپلاستی و تست الکتروفیزیولوژی هستند. آزمایشهای خون مانند اندازهگیری تروپونین نیز برای تشخیص آسیبهای قلبی انجام میشوند.
تست برای معاینه غدد درونریز
دکتر داخلی با انجام معاینات غدد درونریز، عملکرد هورمونی و اختلالات غددی را ارزیابی میکند. تست آزمایشهای خون، برای اندازهگیری سطح هورمونهای مختلف و ابتلا به بیماریهای تیروئید، دیابت و غدد فوق کلیوی استفاده میشود. مطالعات تصویربرداری مانند سونوگرافی، سیتیاسکن و امآرآی برای بررسی ساختار درونی غدد و شناسایی تودهها یا ناهنجاریها به کار میروند. همچنین، از تستهای تحریک و مهار هورمونی برای ارزیابی پاسخ غدد به محرکها و مهارکنندههای خاص استفاده میشود.
تستهای گوارشی
دکتر داخلی نیاز دارد تا برای درمان مشکلات گوارشی همچون مشکلات هاضمه و گوارش، آزمایشهای مختلفی را تجویز کند. نتیجه این تستها، به پزشک کمک میکند تا درمان درست را تجویز کند. آزمایشهای زیر، از جمله تستهای گوارشی مورد تایید پزشکان داخلیب هستند:
- آندوسکوپی فوقانی و تحتانی
- مانومتری مری
- کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی
- سونوگرافی آندوسکوپی
- بیوپسی کبد
با انجام این موارد، راه برای شناسایی بهترین درمان باز میشود.
هماتولوژی (آنکولوژی)
بیوپسی مغز استخوان، پیوند سلولهای بنیادی و بیوپسی غدد لنفاوی، در این دسته امور تشخیصی قرار میگیرند. از روشهای دیگری مانند برونکوسکوپی برای تشخیص مشکلات ریه، بیوپسی کلیه جهت تشخیص وضعیت کلیهها و آسپیراسیون مفصلی در ارزیابی مشکلات روماتولوژی هم استفاده میشود.
روشهای درمان در تخصص داخلی چیست؟
اینکه روشهای درمانی منتخب از سوی پزشکی با تخصص داخلی چیست و چطور به درمان وضعیتها میپردازد، تاحد زیادی وابسته به بیماری و مشکلی است که وجود دارد. متخصصان داخلی از روشهای گوناگونی برای رسیدگی به وضعیتها بهره میبرند. مهمترین و اثربخشترین روشهای درمان در تخصص داخلی شامل دارودرمانی، تغییرات در سبک زندگی و در برخی موارد، مداخلات پزشکی و جراحی هستند. در ادامه به روشهای درمان در تخصص داخلی پرداختهایم:
دارودرمانی
یکی از رایجترین روشهای مورد استفاده در درمان بیماریهای داخلی، درمان دارویی است. از داروها برای کاهش علائم بیماری، جلوگیری از پیشرفت مشکلات یا درمان کامل وضعیت استفاده میشود. انتخاب دارو با توجه به نوع بیماری و ویژگیهای بیمار، تعیین میشود. داروها میتوانند به کاهش علائم بیماری کمک و در عینحال، از پیشرفت بیماری نیز جلوگیری کنند. آنها برای بهبود سلامت جسمی و روانی بیمار استفاده میشوند و در شکلهای مختلف در دسترساند. بسته به نوع و شدت بیماری، مدت و دوره درمان دارویی میتواند متفاوت باشد. برای درمان برخی بیماریها از داروها بهطور مداوم یا مادام العمر استفاده میشود.
مداخله جراحی
هرگاه درمانهای دارویی و غیرجراحی، برای بهبودی و تسکین علائم بیماری کافی نباشند، متخصص داخلی به مداخلات جراحی میپردازد. از مهمترین این مداخلات جراحی میتوان به آندوسکوپی برای تشخیص و درمان مشکلات گوارشی، آنژیوپلاستی و استنتگذاری برای باز کردن عروق مسدود شده قلب و بیوپسی برای نمونهبرداری از بافتهای مشکوک به سرطان اشاره کرد. برای انجام این روش درمانی، همکاری میان متخصص داخلی و جراحان برای ارائه بهتر مراقبتها به روش جراحی لازم است.
چه زمانی باید به متخصص داخلی مراجعه کنیم؟
مراجعه به متخصص داخلی، میتواند در مواقع مختلفی ضروری باشد، زیرا این تخصص به تشخیص و درمان بیماریهای گوناگونی که بر سیستمهای داخلی بدن تأثیر میگذارند، میپردازد. با این حال، دلیل مراجعه به پزشکی با تخصص داخلی چیست و چه زمانی باید به این متخصص مراجعه شود؟ موارد زیر از جمله شرایطی است که نیاز به مراجعه به دکتر داخلی را زیاد میکند:
وجود درد شکم | درد در ناحیه شکم میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. مثلا امکان دارد که کشیدگی عضلانی یا ویروسی در معده باعث ایجاد درد در این ناحیه شوند. بیماریهای جدیتر مانند آپاندیسیت حاد و چندین سرطان هم باعث درد شکم میشوند. |
احساس درد در قفسه سینه | درد قفسه سینه همیشه به این معنی نیست که شما دچار حمله قلبی شدهاید و میتواند ناشی از مشکلاتی در ریهها یا دستگاه گوارش باشد. |
حواستان به شدت علائمتان باشد. اگر دچار تپش قلب شدید هستید و تنفستان با مشکل روبهرو شده، حتماً به مرکز فوریتهای پزشکی مراجعه کنید.
در مراجعه به دکتر داخلی انتظار چه معاینهها و کارهایی را باید داشته باشیم؟
دکتر داخلی علائم حیاتی را بررسی میکند و درباره سوابق پزشکی و داروهای مصرفی مراجعان سؤال میکند. متخصص به بررسی اندامها و وضعیت ظاهری بدن هم میپردازد، چون نکاتی مانند شیوه راهرفتن یا علائم روی چهره میتوانند درباره برخی از وضعیتهای پزشکی و بیماریها، حاوی اطلاعات باشند. پزشک اقدامات احتمالی زیر را هم برای معاینه انجام میدهد:
- بررسی ضربان قلب
- ارزیابی وضعیت تنفس
- معاینه چشمها، گوش و بینی
- بررسی وضعیت پوست و ناخنها
برای بررسی سلامتی، ممکن است که پزشک اقدام به تجویز آزمایشهای غربالگری مانند تست تراکم استخوان کند. برای مشکلات خاص، پزشک آزمایش مناسب را تجویز میکند؛ این آزمایش شاید بهسادگی ادرار باشد و شاید هم موارد پیچیدهتری مانند عکسبرداری را شامل شود.
در انتخاب بهترین پزشک داخلی چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟
برای اینکه بدانید بهترین دکتر داخلی کیست و تخصص داخلی چیست، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- به اعتبار و تحصیلات پزشک دقت کنید.
- نظر مراجعان پیشین را بررسی کنید.
- به پوششدهی خدمات پزشک از سوی بیمهتان دقت کنید.
برای درمان مشکلات مختلف اندامهای داخلی مانند بیماریهای خون، سنگ کیسه صفرا، مشکلات روماتولوژی و ایمونولوژی، مشکلات کبد و… به پزشکی خبره مراجعه کنید. همچنین برای شناسایی نشانههای بیماریهای خونی یا آزمایشات دورهای و چکاپ سالانه نیز میتوانید به پزشکان این تخصص، مراجعه کنید.
حالا که میدانید متخصص داخلی کیست، دیگر زمان این است که اگر مشکلی در اندامهای داخلی دارید از طریق دکتردکتر، نوبت بگیرید. در این سامانه، امکان شناسایی متخصصان، دریافت نوبت آنلاین از آنها و مرور نظرات مراجعان پیشین وجود دارد. با انجام آزمایشات دورهای به پیشگیری از بیماریهای داخلی کمک کنید و در صورت بروز هرگونه علائم بیماریهای داخلی هم مراجعه به پزشک خبره داخلی را فراموش نکنید.
منابع:
maslaksaglik
webmd
memorialregionalhealth
medicalnewstoday