یکی از بیماریهای جدی و در عین حال قابل درمان در زمان بارداری، آنفولانزا است. احتمال بستری شدن در بیمارستان برای آنفولانزا در بارداری بیشتر از افراد غیرباردار است. هنگامی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود، درمانهای ایمن برای بارداری میتواند به کاهش علائم و کوتاه کردن طول بیماری کمک کند. اما بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری واکسن آنفولانزا در بارداری است که در دوران بارداری بی خطر خواهد بود.
اما اگر در دوران بارداری به بیماری آنفولانزا دچار شوید چه باید کرد؟ برای درمان آنفولانزا در بارداری تا انتهای متن همراه ما باشید تا توضیحات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم.
برای مطالعه این مطلب، حدودا 5 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت.
اگر سوالی درباره آنفولانزا بارداری دارید، در همین صفحه و در بخش نظرات بپرسید تا مشاور سلامتی دکتردکتر به شما پاسخ دهد.
آنفولانزا در بارداری
آنفولانزا در بارداری همان نسخه بیماری آنفولانزا در افراد عادی است البته با شدت بیشتر و ریسک بالاتر. این بیماری در شرایطی به خانمهای باردار منتقل میشود که بدون توجه به شرایط ویژه آنها، فرد بیمار یا ناقل بدون هیچ مراقبت ویژهای، ویروس را با عطسه یا از طریق سطوح منتقل میکند، این در شرایطی است که بانوان باردار بهدلیل پایین بودن سطح ایمنی، راحتتر از دیگران مبتلا میشوند. آنفولانزا برای زنان باردار از همه خطرناکتر است. در طول بارداری سیستم ایمنی بدن، قلب و ریه تغییراتی میکند که زنان را در طول حاملگی و 2 هفته بعد از زایمان، در معرض آنفولانزا آسیبپذیر میکند.
برای همین در همین ابتدا میگوییم که اگر حامله هستید و در شرایطی مشکوکی بودهاید و حالا احساس مریضی میکنید، هر چه زودتر به یک پزشک عفونی مراجعه کنید.
به گفته سایت clevelandclinic:
افراد در دوران بارداری بیشتر از زمانی که باردار نیستند در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا خواهند بود. به این دلیل که بارداری به طور طبیعی سیستم ایمنی را سرکوب میکند. این سرکوب خطر ابتلا به عفونتها از جمله آنفولانزا را افزایش میدهد. احتمال ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار که واکسن آنفولانزا دریافت نکرده اند در مقایسه با افراد باردار واکسینه شده بیشتر است. مطالعات نشان میدهد که واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به آنفولانزا را در افراد باردار تا 50 درصد کاهش میدهد.
اگر نمیدانید بیماری شما آنفولانزا است یا سرماخوردگی، مقاله علائم سرماخوردگی در بارداری به شما کمک میکند تفاوت این دو بیماری را بهتر تشخیص بدهید.
علائم آنفولانزا در بارداری
علائم آنفولانزا در بارداری فرقی با افراد عادی ندارد و تنها تفاوت آن، شدت بروز علائم و البته اثرات مخرب آنها است. در جدول علائم زیر، نشانههای ابتلا به آنفولانزا در بارداری را مشاهده میکنید:
علائم ابتلا به آنفولانزا در بارداری |
لرز |
سرفه خشک |
سردرد |
کاهش اشتها |
گرفتگی بینی |
دردهای عضلانی |
آبریزش بینی |
گلو درد |
شروع ناگهانی تب متوسط تا بالا |
خستگی |
آیا واکسن آنفولانزا در بارداری خطر را کاهش می دهد؟
احتمال ابتلا به ویروس آنفولانزا در خانمهای بارداری که در بازه زمانی 1 سال تا 6 ماه گذشته واکسن آنفولانزا تزریق نکردهاند در مقایسه با کسانی که حامله هستند اما واکسن زدهاند، بیشتر است. مطالعات در این رابطه نشان میدهند که واکسن آنفولانزا میتواند خطر ابتلا به آنفولانزا را در خانمهای باردار تا حدود 50 درصد کاهش دهد.
آنفولانزا در بارداری چقدر طول میکشد؟
آنفولانزا در بارداری به عنوان یکی از بیماری های دوران بارداری همچون آنفولانزا در افراد عادی، از یک روز قبل از شروع علائم و تا 5 الی 7 روز پس از شروع احساس بیماری طول خواهد کشید. همچنین در این دوره، مادر ناقل است و میتواند این بیماری را به دیگران هم منتقل کند.
آیا آنفولانزا در بارداری خطرناک است؟
از آنجایی که در این دوره سیستم ایمنی ضعیف است و بدن مادر میزبان جنین هم هست، حتی یک سرماخوردگی ساده هم خطرناک است و باید برای درمان آن ضمن مراجعه به دکتر زنان ، طبق نظر پزشک متخصص آن حوزه یعنی پزشک عفونی درمان آغاز شود.
آیا آنفولانزا در بارداری برای جنین ضرر دارد؟
اگر باردار هستید، آنفولانزا گرفتهاید و این سوال ذهنتان را درگیر کرده، باید در جواب بگوییم که اگر درمان آنفولانزا در بارداری را عقب بیاندازید، ابتلا به این بیماری میتواند روی جنین اثرات مخربی بگذارد. علائم آنفولانزا همچون تب در بارداری میتوانند باعث شوند که نقص لوله عصبی و مشکلات رشدی برای جنین پیش بیاد.
آیا تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری باعث ایمنی مادر در برابر این بیماری میشود؟
تحقیقات در زمینه آنفولانزا مادران، اهمیت واکسن آنفولانزا و داروهای ضد ویروسی را برای زنان باردار در مراحل مشکوک به آنفولانزا تایید میکند. افراد بالای 6 ماه باید هر سال واکسن آنفولانزا را دریافت کنند؛ بهویژه زنان باردار، جوانان، سالمندان و هر کسی که بیماری مزمنی دارد؛ باید اهمیت بیشتری به این واکسن بدهند. این افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آنفولانزا قرار دارند. سعی میشود واکسنهای جدید انواع متفاوتی از ویروسها را در بربگیرد تا احتمال آلوده شدن مادر به ویروس آنفولانزا کاهش پیدا کند. واکسن صد در صد در مقابل بیماری موثر نیست؛ اما شدت آن را کم خواهد کرد.
همچنین که واکسن نه براثی مادر و نه برای فرزند او خطرناک نیست و برای همین میتوانید به راحتی و طبق نظر پزشک واکسن را تزریق کنید.
تشخیص آنفولانزا در بارداری
تشخیص آنفولانزا در بارداری | توضیحات |
تشخیص سریع مولکولی | این آزمایش نتایج را بین ۱۵ الی ۲۰ دقیقه نشان میدهد. |
تست تشخیص سریع آنفولانزا | این تست بین ۱۰ الی ۱۵ دقیقه نتایج را مشخص میکند. |
اگر میخواهید از پزشک عفونی کمک بگیرید حتما در مقاله تخصص عفونی چیست مجله دکتردکتر با این تخصص آشنا شوید.
برای آشنایی با استامینوفن و اثرات آن از مقاله استامینوفن چیست دکتردکتر کمک بگیرید.
درمان آنفولانزا در بارداری
برای درمان آنفولانزا در بارداری، پزشک معمولا دارویی ضد ویروسی تجویز میکند تا علائم را کنترل کند. اوسلتامیویر ضدویروسی خوراکی معمولا تجویز بسیاری از پزشکان برای این شرایط است. استامینوفن (Tylenol) هم بهعنوان کاهشدهنده علائم آنفولانزا بهویژه تب و دکسترومتورفان یا شربتهای ضدسرفه را هم برای بهبود علائم تنفسی تجویز میکنند.
برای درمان آنفولانزا در بارداری در خانه باید حتما آب و مایعات زیادی بنوشید تا ویروس هرچه زودتر از بدنتان خارج شود.
درمان خانگی آنفولانزا در بارداری
علائم آنفولانزا ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد. توصیه میکنیم که از درمان خانگی آنفولانزا در خانه استفاده کنید تا هرچه سریعتر بیماری بهبود پیدا کند. از این رو مهمترین اقدامات درمان درمان خانگی آنفولانزا در بارداری به شرح زیر هستند:
- استراحت کافی داشته باشید.
- مایعات فراوان بنوشید تا دچار کم آبی نشوید.
- برای کمک به کاهش علائم، از داروهای بدون نسخه مانند: استامینوفن استفاده کنید.
توجه داشته باشید که دستورالعملهای مربوط به تمام داروها، از جمله نسخهها را دنبال کنید و بدون مشورت پزشک، دمنوش یا داروی دیگر مصرف نکنید.
پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا بارداری
پیشگیری از آنفولانزا در دوران بارداری اهمیت ویژهای دارد، زیرا زنان باردار به دلیل تغییرات سیستم ایمنی بدن بیشتر در معرض عوارض جدی ناشی از آنفولانزا قرار دارند. بهترین روش پیشگیری، تزریق واکسن آنفولانزا در طول فصلهای شیوع بیماری است که هم برای مادر و هم برای نوزاد محافظت ایجاد میکند.
برای پیشگیری از آنفولانزا بارداری به نکات زیر توجه کنید:
- واکسن آنفولانزا بزنید.
- دستهایتان را زود به زود بشویید.
- از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید.
- ماسک بزنید.
- سطوح آلوده را با مواد ضدعفونی کننده بشویید.
بهتر است در زمان بارداری تحت نظر پزشک زنان باشید. برای این که با این تخصص آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مطلب تخصص زنان چیست دکتردکتر را مطالعه کنید.
آنفولانزا در بارداری را جدی بگیرید!
آنفولانزا در بارداری یک بیماری جدی است. در صورت مشاهده علائم آنفولانزا به پزشک خود مراجعه کنید. درمان زودهنگام با داروهای ضد ویروسی میتواند شدت علائم را کاهش دهد و به شما کمک کند زودتر بیماری را پشت سر بگذارید و احساس بهتری داشته باشید. دریافت واکسن آنفولانزا در بارداری یک راه مطمئن و موثر برای محافظت از خود و جنین است. از این رو بهتر است که همین امروز برای تجویز واکسن آنفولانزا با پزشک خود مشورت کنید.
از طرفی هم نگرانی برای دریافت نوبت از پزشک متخصص زنان و زایمان و تخصص عفونی نداشته باشید. دکتردکتر به عنوان یکی از سامانههای آنلاین نوبت دهی پزشکان در کنار شما است تا به راحتی و به صورت آنلاین از بهترین متخصصها نوبت مشاوره تلفنی و ملاقات حضوری دریافت کنید.
ما در این مقاله سعی کردهایم که درباره آنفولانزا در بارداری اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. اما اگر سوالی درباره این بیماری و درمان آنفولانزا در بارداری دارید که در متن به آن اشاره ای نشده است، میتوانید در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.
منابع:
orwh.od.nih.gov
my.clevelandclinic.org
کیا تو دوران بارداری آنفولانزا گرفتن؟ تجربههاتون چطور بود؟ من شنیدم که این دوران خیلی حساسه و آنفولانزا ممکنه مشکلاتی ایجاد کنه.
سلام دوست عزیز
در دوران بارداری به دلیل کاهش سطح سیستم ایمنی بدن و محدودیت مصرف برخی داروها ،و اثرات بیماری بر جنین، دوران حساسی هست
البته اگر در صورت ابتلا به علایم از همان ابتدا به متخصص عفونی مراجعه کنید و فالوآپ شوید ، دیگر نگرانی وجود ندارد
سلام وقتتون بخیر،درهفته ی سیزدهم بارداری هستم یک هفته میشه که سرما خوردم تب داشتم رفتم دکتر داروی دیفین هیدرامین استامینوفن وآموکسی سیلین برام تجویزکردن ولی نتیجه ای ندیدم سه چهار روزه که سرفه دارم شدید به نظرتون چکارکنم ؟
سلام تست كرونا بايد بديد يا pcr يا سرولوژي