قلب انسان، در کنار مغز او از مهمترین اعضای بدنش هستند. حیات هر عضوی از بدن را که در نظر بگیرید، به ایندو عضو متکی است. به همین دلیل است که شنیدن اسم بیماریهایی مثل نارسایی قلبی ممکن است ترسناک باشد. بااینحال، نارسایی قلبی به معنای از کار افتادن قلب نیست. این بیماری، عامل اصلی بستری شدن افراد بالای شصتوپنج سال در بیمارستانها است و سالانه حدود پنج میلیون و هفتصد هزار نفر به آن مبتلا میشوند.
باتوجه به اهمیت این بیماری و آمار بالای ابتلا به آن بهتر است در صورت مشاهده علائم مشابه به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. اما قبل از هر اقدامی با ما همراه باشید. دراین مطلب از دکتردکتر را به معرفی نارسایی قلبی، علتهای ابتلا به آن، علائم آن و تشخیص و درمانش اختصاص دادهایم.
محتوای پزشکی این مقاله توسط دکتر سید علی جمالیان، فلوشیپ اقدامات مداخلهای قلب و عروق (اینترونشنال کاردیولوژی) بزرگسالان بررسی و تایید شده است.
نارسایی قلبی چیست؟
نارسایی قلبی (Heart failure)، یکی از شایعترین بیماریهای قلبی است که به معنی ناتوانی قلب در پمپاژ خون به سایر قسمتهای بدن است. زمانیکه خون (حاوی اکسیژن) به مقدار لازم به قسمتهای مختلف بدن نرسد، میتواند عملکرد بدن را مختل کند. ابتلا به نارسایی قلبی، به معنی توقف عملکرد قلب نیست، بلکه قلب آنطور که باید کار نمیکند. ناتوانی قلب در پمپاژ خون باعث میشود خون برگشت کند.
عدم خونرسانی کافی و برگشت خون، ممکن است منجر به تجمع مایعات در ریه شده و بیمار دچار تنگی نفس شود. عارضههای قلبی همچون بیماری عروق کرونر و فشارخون بالا و بیماریهای زمینهای درصورت عدم درمان و کنترل، منجر به نارسایی قلبی میشوند.
نارسایی قلبی پیشرفته، حاد و مزمن
با ابتلا به نارسایی قلبی بهتدریج مچ پاها متورم شده و هنگام دراز کشیدن تنگی نفس بروز میکند. این نشانهها به تدریج ایجاد میشوند و معمولاً به مدت طولانی مورد توجه قرار نمیگیرند. با اینحال با پیشرفت بیماری نارسایی قلبی خود را به شکل نارسایی مداوم (مزمن)، یا بهطور ناگهانی (حاد) نشان میدهد که در ادمه هرکدام را به تفکیک مورد بررسی قرار میدهیم:
نارسایی قلبی پیشرفته
نارسایی قلبی، یک بیماری مزمن است که با گذشت زمان بدتر میشود. چهار مرحله نارسایی قلبی (A)، (B)، (C) و (D) هستند که از «خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی» تا «نارسایی پیشرفته قلبی» تغییر میکنند:
مرحله اول (A)
به این مرحله «در معرض نارسایی قلبی» میگویند. این به معنی آن است که بیمار، در معرض خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارد. یکی از علتهای اصلی این موضوع، سابقه خانوادگی فرد در ابتلا به نارسایی قلبی است. البته، علتهای دیگری نیز میتوانند در آن دخیل باشند. علتهایی که عبارتند از:
- فشارخون
- دیابت
- بیماری عروق کرونر
- سندرم متابولیک
- سابقه اعتیاد به الکل
- سابقه تب روماتیسمی
- سابقه مصرف داروهای آسیبرسان به بافت ماهیچهای قلب
مرحله دوم (B)
مرحله دوم «پیش از نارسایی قلبی» نامیده میشود. در این مرحله، پزشک متخصص اختلال عملکرد سیستولیک بطن چپ را تشخیص داده است. بااینحال، هنوز خبری از علائم نارسایی قلبی در بیمار نیست. اکثر افراد مبتلا به نارسایی قلبی که در مرحله دوم قرار دارند، نیاز به اکوی قلبی دارند تا وضعیت آنها دقیقاً مشخص شود.
مرحله سوم (C)
مرحله سوم مرحلهای است که فرد «مبتلا به نارسایی قلبی» است. در این مرحله، علائم بیماری بروز کرده و پزشک متخصص نیز ابتلا به بیماری را تایید کرده است. شایعترین علائمی که در این مرحله مشاهده میشوند عبارتند از:
- تنگی نفس
- احساس خستگی
- کمتوانی در ورزش کردن
- پاهای ضعیف
- تکرر ادرار شبانه
- ورم پا، مچ پا، ساق پا و شکم
مرحله چهارم (D)
مرحله چهارم مرحله «نارسایی قلبی پیشرفته» است. افرادی که در این مرحله قرار دارند، علائم پیشرفتهای از خود نشان میدهند که با درمان قابل بهبود نیست. این مرحله، پیشرفتهترین مرحله نارسایی قلبی است. با نظر پزشک در برخی موارد در این مرحله از پیوند قلب استفاده میشود.
نارسایی قلبی حاد
با بیتوجهی به نشانههای اولیه نارسایی قلبی به تدریج مایع در ریهها جمع میشود. نارسایی حاد قلبی به طور ناگهانی و اغلب به دنبال سکته قلبی شدید روی میدهد. معمولاً فقط سمت چپ قلب درگیر نارسایی حاد میشود.
در نارسایی حاد قلبی خونی که باید از ریهها به قلب برود به خوبی منتقل نمیشود و درنتیجه در رگهایی که خون را به قلب میرسانند، جمع میشود. به دنبال تجمع خون، فشار برگشتی ایجادشده در رگها موجب تجمع مایع در ریهها میشود و تورم ریوی به وجود میآید. عدمدرمان بهموقع نارسایی حاد قلبی، میتواند به قیمت جان بیمار تمام شود.
نارسایی حاد قلبی معمولاً به وضعیتی گفته میشود که در آن، فردی که قبلاً به طور کامل بدون علامت بوده، ناگهان علائمی مانند تنگی نفس شدید، خسخس سینه، سرفه توأم با خلط صورتی کفآلود و تعریق و رنگپریدگی نشان میدهد. این علائم، به دلیل نارساییهای حاد قلبی، مانند انفارکتوس قلبی یا پارهشدن یکی از دریچههای قلب بروز میکنند.
توجه داشته باشید که هیچکدام از این علائم، به تنهایی منجر به تشخیص نارسایی قلبی حاد نمیشوند. بااینحال، درصورت مشاهده چند مورد از آنها نیاز است با پزشک متخصص مشورت کنید.
نارسایی قلبی مزمن
در نارسایی مزمن قلبی، نشانههای بیماری در دراز مدت ایجاد میشوند و اغلب، بیمار سابقه ابتلا به بیماری قلبی یا فشارخون دارد. نارسایی قلبی راست، از عوارض شایع بیماری مزمن ریه است. سایر علتهای نارسایی مزمن قلبی عبارتند از:
- کاردیومیوپاتی اتساعی
- بیماریهای دریچهای قلب
- کمخونی
- چاقی مفرط
- پرکاری تیروئید
- دیابت
نشانههایی که در افراد مبتلا به نارسایی مزمن قلبی بروز میکنند (به مرور زمان)، خستگی مفرط، تنگی نفس هنگام فعالیت یا در وضعیت خوابیده، بیاشتهایی، تهوع، گیجی و تورم پا و مچ پا است.
انواع نارسایی قلبی
نارسایی قلبی میتواند سمت (بطن) راست، چپ یا هر دو سمت را درگیر کند. در حالتکلی، نارسایی قلبی را به دو دسته سیستولیک و دیاستولیک تقسیمبندی میکنند. بسته بهاینکه نوع نارسایی قلبی کدام است، علائم و اثرات مرحلهبهمرحله متفاوت خواهند بود، یا در شدتشان تفاوتهایی وجود خواهد داشت.
نارسایی سمت چپ قلب
نارسایی سمت چپ قلب، شایعترین نوع نارساییهای قلب است. بطن چپ، در زیر قلب و در سمت چپ قرار دارد. این قسمت، وظیفه پمپاژ خونِ پر از اکسیژن به سایر قسمتهای بدن را برعهده دارد. نارسایی سمت چپ قلب زمانی اتفاق میافتد که پمپاژ خون توسط بطن چپ بهخوبی انجام نمیشود. درنتیجه، خونِ حاوی اکسیژن به اندامها و ارگانهای بدن نمیرسد. خون به ریه برمیگردد و منجر به تنگی نفس و تجمع مایع میشود.
نارسایی سمت راست قلب
بطن راست قلب، مسئولیت پمپاژ خون به ریهها و جمعآوری اکسیژن را برعهده دارد. نارسایی سمت راست، زمانی اتفاق میافتد که کار پمپاژ خون به خوبی انجام نمیشود. تجمع خون در ریهها میتواند به دلیل نارسایی سمت چپ نیز باشد، که کار بطن راست را هم مختل میکند. البته بیماریهای ریوی نیز میتوانند دلیل بروز نارسایی در این ناحیه از قلب باشند.
نارسایی دیاستولیک قلب
نارسایی قلبی دیاستولیک، زمانی اتفاق میافتد که ماهیچه قلب، سفتتر از حالت طبیعی میشود. این سفتشدن ماهیچه قلب ممکن است به دلیل بیماری قلبی باشد. درواقع، درصورتی که قلب آنطور که باید با خون پر نشود، ضعیف و سفت میشود. این شرایط، اصطلاحاً نارسایی دیاستولیک نام دارد که باعث میشود خونرسانی به قسمتهای دیگر بدن نیز کاهش پیدا کند. نارسایی قلبی دیاستولیک در خانمها شایعتر است.
نارسایی سیستولیک قلب
نارسایی قلبی سیستولیک، زمانی اتفاق میافتد که انقباض قلب مختل شود. انقباض قلب برای پمپاژ خونِ پر از اکسیژن به قسمتهای مختلف بدن ضروری است و زمانیکه دچار مشکل میشود، باعث میشود باعث بزرگشدن قلب و ضعیف آن شود. نارسایی قلبی سیستولیک در مردان شایعتر است.
علائم نارسایی قلبی
شدت علائم در افراد مبتلا، به میزان کاهش توانایی قلب در پمپاژ خون بستگی دارد. بعضی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، علائم کمی از خود نشان میدهند، درحالیکه در برخی دیگر، علائم بسیار شدید هستند.
شایعترین علائم و نشانههای نارسایی قلبی شامل موارد زیر است:
- تنگی نفس (خصوصاً هنگام راه رفتن، بالا رفتن از پلهها یا فعالیتهای فیزیکی)
- خستگی و ضعف عمومی
- تورم در مچ پا، ساق پا یا شکم
- ضربان قلب سریع یا نامنظم (حتی در زمان استراحت)
- کاهش توانایی هنگام ورزش کردن
- تکرر ادرار بهویژه در شب
- تورم شکم
- افزایش ناگهانی وزن (به دلیل تجمع مایع در بدن)
- عدم اشتها و حالت تهوع
- سرفه و خسخس سینه بهصورت مزمن
- احساس درد در قفسه سینه
- احساس سبکی سر و سرگیجه
- مشکل در تمرکز یا کاهش هوشیاری
یکی از علائم ظاهری نارسایی قلبی ممکن است تغییر رنگ لب به رنگ کبود یا آبی باشد.
عوارض نارسایی قلبی
وظیفه قلب رساندن اکسیژن و موادغذایی به بافتها و ارگانهای بدن است. وقتی نارسایی قلبی رخ میدهد، قلب نمیتواند وظیفه خود را بهخوبی انجام دهد و درنتیجه، بسیاری از قسمتهای دیگر بدن نیز دچار مشکل میشوند. شدت عوارض نارسایی قلبی، به شدت بیماری زمینهای، وضعیت عمومی بدن و سن بیمار بستگی دارد.
بااینحال، بعضی از عوارض شایع نارسایی قلبی عبارتند از:
- ریتم نامنظم قلب (آریتمی قلب)؛ آریتمیهای قلبی، هم باعث بروز نارسایی قلبی در بیماران میشوند و هم از عوارض آن هستند. ضربان قلب غیرطبیعی باعث تجمع خون در حفرههای قلب و یا لختهشدن خون میشود.
- بیماریهای کلیوی؛ نارسایی قلبی جریان خون به کلیهها را کاهش داده و عملکرد کلیه را با مشکل مواجه میکند. در صورت عدم درمان، این مشکل میتواند منجر به نارسایی کلیوی شده و درنهایت، بیمار را مجبور به دیالیز کند.
- بیماریهای کبد؛ نارسایی قلبی منجر به تجمع مایعات در کبد میشود. این مایع اضافی در نهایت کبد را زخم کرده و عملکرد کبد را دچار اختلال میکند.
- بیماریهای دریچهای قلب؛ درصورتیکه حفرههای قلب بزرگ شده یا فشار داخل آنها افزایش پیدا کند، دریچههای قلب، که وظیفه انتقال جریان خون را دارند، دچار مشکل میشوند.
- حمله قلبی؛ حمله قلبی، بهویژه درصورتیکه بیمار، به نارسایی قلبی پیشرفته یا حاد مبتلا باشد، یکی از عوارض جدی این بیماری است.
علت نارسایی قلبی
نارسایی قلبی درنتیجه بیماریها یا شرایطی ایجاد میشود که به قلب آسیب میرسانند. هرکسی ممکن است به این بیماری مبتلا شود. نارسایی قلبی در مردان شایعتر از زنان است و افراد مبتلا به بیماریهایی که به قلب آسیب میرسانند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
شایعترین علتهای نارسایی قلبی عبارتند از:
- بیماری عروق کرونر قلب؛ در بیماری عروق کرونر قلب، رگهایی که خون را به قلب میرسانند در اثر رسوب چربی تنگ میشوند. درصورتیکه رگ به طور کامل مسدود شود، بیماری عروق کرونر قلب میتواند منجر به حمله قلبی شود، که باعث آسیب دائمی به عضله قلب میشود.
- فشارخون بالا؛ در افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند، قلب برای پمپاژ خون بیشتر از حالت عادی کار میکند. به مرور زمان، این کار کردن بیشازحد میتواند باعث اختلال در عملکرد قلب شده و نارسایی قلبی ایجاد کند.
- بیماریهای دریچهای قلب؛ دریچههای قلب وظیفه انتقال خون به قلب را برعهده دارند. بیماریهای دریچهای قلب، از جمله تنگی دریچهها یا نارسایی دریچهها، باعث میشود انتقال خون به قلب دچار مشکل شده و نارسایی قلب ایجاد شود.
- کاردیومیوپاتی؛ در بیماری کاردیومیوپاتی عضله قلب نمیتواند کار پمپاژ خون را بهخوبی انجام دهد. کاردیومیوپاتی میتواند به دلایل مختلفی از جمله اختلالهای خودایمنی، جهش ژنتیکی، تجمع پروتئینهای غیرطبیعی در بدن یا عفونت اتفاق بیافتد. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.
- انسداد سرخرگهای خروجی قلب؛ زمانیکه سرخرگهای خروجی از قلب مسدود شده باشند، انتقال خون از قلب به دیگر قسمتهای بدن بهخوبی صورت نگرفته و نارسایی قلبی رخ میدهد.
- بیماریهای مادرزادی قلب؛ بیماریهای مادرزادی قلب از جمله عواملی هستند که میتوانند فرایند انتقال خون در قلب را دچار اختلال کرده و منجر به نارسایی قلبی شوند. این بیماریها، به دلیل متعدد بودن ساختارهای قلبی، بسیار زیاد و متنوع هستند و به شیوههای مختلف عملکرد قلب را تحتتاثیر قرار میدهند.
- آسیب به عضله قلب؛ عضله قلب ممکن است به علتهای مختلف آسیب ببیند. ابتلا به بیماریهای خاص، عفونتها، مصرف زیاد الکل و مصرف برخی از داروها نظیر کوکائین یا بعضی از داروهای مورد استفاده برای شیمیدرمانی، از جمله ابن عوامل هستند.
- ابتلا به عارضههای مزمن؛ ابتلا به عارضههای مزمن، از قبیل ایدز، علائم دیابت، کمکاری تیروئید، پرکاری تیروئید و کمخونی نیز میتواند زمینهساز ابتلا به نارسایی قلبی شود.
- آریتمی و سابقه حمله قلبی؛ آریتمی و داشتن سابقه حمله قلبی، با توجه به اینکه عملکرد قلب را مختل میکند، یکی دیگر از علتهای ابتلا به نارسایی قلبی است.
- سبک زندگی ناسالم؛ مصرف الکل، کشیدن سیگار، داشتن اضافهوزن یا چاقی، خوردن غذاهای چربوچیلی و پرنمک و موارد مشابه نیز میتوانند ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهند.
تشخیص نارسایی قلبی
تشخیص نارسایی قلبی نیز مانند تشخیص بیماریهای قلبی دیگر توسط پزشک متخصص صورت میگیرد. بررسی علائم فیزیکی بیمار میتواند به تشخیص نارسایی قلبی کمک کند، با اینحال به تنهایی برای تشخیص کافی نیست و نیاز است سایر آزمایشها و بررسیهای تشخیصی نیز صورت بگیرند.
مهمترین آزمایشها و بررسیهای تشخیصی نارسایی قلبی عبارتند از:
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- تستهای پپتید ناتریورتیک پلاسمایی
- تستهای کاتتریزاسیون شریان ریوی جهت پرشدگی
- اشعه ایکس قفسه سینه
- اکوکاردیوگرافی از قفسه سینه
- امآرای قلبی یا سیتیاسکن
- الکتروکاردیوگرام
- آنژیوگرافی
- سنجش استرس
درمان نارسایی قلبی
نارسایی قلبی معمولاً یک بیماری مزمن است. با وجود اینکه برخی راههای درمانی وجود دارد، اما معمولاً بیماری بهطور کامل بهبود پیدا نمیکند و در بیشتر موارد نیاز به درمان مادامالعمر دارد. برای درمان نارسایی قلبی، روشهای مختلفی معرفی شده، که اغلب ترکیبی از روشهای دارویی و غیردارویی در مورد بیماران توسط دکتر نارسایی قلبی استفاده میشود.
درمان نارسایی قلبی با باتری
باتری قلب که پیسمیکرو یا ضربانساز هم نامیده میشود، یکی دیگر از روشهای درمان نارساییهای قلبی است. این وسیله، توسط پزشک متخصص قلب و عروق در زیر پوست قفسه سینه گذاشته میشود و به منظمشدن ضربان قلب کمک میکند. انواع باتری قلب عبارتند از:
- ضربانساز تک محفظهای
- ضربانساز دو محفظهای
- ضربانساز دوطرفه
که در مورد نارسایی قلبی معمولاً از نوع دوطرفه استفاده میشود.
درمان نارسایی قلبی با ورزش
افرادی که به بیماری نارسایی قلبی مبتلا هستند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند. کاهش وزن و ورزش کردن، تا جایی که علايم بیماری اجازه میدهد، تا حد زیادی میتواند در کنترل بیماری و بهبود وضعیت کمککننده باشد. دریافت برنامههای ورزشی از پزشک متخصص، که «بازتوانی قلبی» نام دارند، تاثیر بسیار خوبی روی سلامت جسم و روح شما خواهند داشت.
البته، سبک زندگی سالم، تنها محدود به این دو مورد نمیشود. برای اینکه به درمان نارسایی قلبی خود کمک کنید لازم است موارد زیر را رعایت کنید:
- ترک یا کاهش مصرف الکل
- ترک سیگار
- رژیم غذایی سالم (بدون چربی و نمک)
- خواب و استراحت کافی
پیشگیری از نارسایی قلبی
برای پیشگیری از نارسایی قلبی قبل از هرچیز باید سبک زندگی سالمی داشت. با یکسری تغییرات کوچک در رژیم غذایی و فعالیتهای روزمره، احتمال ابتلا به نارساییهای قلبی کمتر میشود. برخی از این تغییرات عبارتند از:
- مراقبت از وزن تا در محدوده طبیعی بماند
- ورزش منظم
- دوری از مصرف چربیهای اشباعشده، قندهای ساده، نمک و الکل
- ترک سیگار
- کاهشاسترس و فشارهای روانی، استراحت و خوابکافی
- رژیم غذایی درست و حاوی میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای بدونچربی
بهعلاوه، درصورتی که خطر ابتلا به نارسایی قلبی در شما بالا است، یا بیماری زمینهای دارید که میتواند زمینه ابتلا به نارسایی قلبی باشد، میتوانید با مشورت پزشک متخصص، با مصرف برخی داروها از بروز نارسایی قلبی پیشگیری کنید.
چه رابطهای بین نارسایی قلب و تغذیه (رژیم غذایی) وجود دارد؟
رعایت رژيم غذایی، علاوه بر اینکه میتواند خطر ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهد، بلکه به درمان آن هم کمک میکند. برای دریافت رژیم غذایی مناسب، علاوه بر دکتر قلب، از یک متخصص تغذیه خوب در تهران نیز میتوانید کمک بگیرید.
نکاتی که باید در مورد تعذیه و رژیم غذایی به آن توجه کنید عبارتند از:
- دوری از غذاهای پرنمک
- مصرف سبزیجات تازه
- مصرف میوههای تازه
- مصرف گوشت، مرغ و ماهی تازه
- مصرف ماست، شیر کمچرب، تخممرغ، حبوبات و برنج
- پرهیز از غذاهای آماده و کنسروی
- مصرف مایعات به اندازه کافی (دو تا سه لیتر در روز)
- دوری از الکل و دخانیات
- دوری از روغن و کرههای حیوانی و جایگزینی روغن کنجد و زیتون
- مصرف غلات کامل
چه زمانی به دکتر قلب مراجعه کنیم؟
درصورت مشاهده علائم بیماری، نیاز است به سرعت خودتان را به یک متخصص قلب و عروق نشان دهید. مهمترین علائمی که میتوانند نشاندهنده ابتلا به نارسایی قلبی باشند عبارتند از:
- تنگی نفس
- خستگی
- تورم در پا یا مچ پا
- تپش قلب
- تورم شکم
برای آشنایی با تمام علائم، عنوان علائم نارسایی قلبی در بالا را مطالعه کنید. اگر یک یا چند مورد از این علائم را داشتید، حتما در سریعترین زمان ممکن به متخصص قلب مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن شهر تهران هستید، میتوانید از میان بیش از 267 پزشک فعال در این حوزه، نوبت دکتر قلب تهران خود را برای درمان نارسایی قلبی، بهصورت اینترنتی از طریق دکتردکتر، ثبت کنید.
آیا میتوانم با نارسایی قلبی زندگی کنم؟
بله؛ چراکه نه… . اما اگر میخواهید با وجود نارسایی قلبی خوب زندگی کنید و طول عمر بالایی داشته باشید، لازم است چند توصیه زیر را جدی بگیرید:
- نارسایی قلبی را بشناسید.
- بهصورت مستمر ویزیت شوید و داروهای تجویزی پزشک را مرتب مصرف کنید.
- هر علامتی که در خود مشاهده میکنید به پزشک اطلاع دهید.
- فعالیت بدنی مناسب داشته باشید و اگر میتوانید ورزش کنید.
- رژیم غذایی مناسب داشته باشید و چربی و نمک نخورید.
- بعد از هر وعده غذایی یک ساعت استراحت کنید.
- وزنتان را هرروز کنترل کنید.
- سیگار و الکل را کنار بگذارید.
- و غم به دلتان راه ندهید؛ استرس برای شما سم است..
نارسایی قلب را جدی بگیریم
نارسایی قلب یکی از شایعترین بیماریهای قلبی است که اگر بهموقع تشخیص دادهشده و درمان نشود، میتواند عوارض سختی در پی داشته باشد و حتی به قیمت جان بیمار تمام شود. درصورتیکه علائم این بیماری در شما یا نزدیکانتان وجود دارد، میتوانید برای نوبتدهی اینترنتی از بهترین پزشکان متخصص قلب و عروق تهران از سایت دکتردکتر اقدام نمایید.
درنهایت، اگر سوالی خارج از موارد مطرح شده در این مطلب برایتان پیش آمده، یا تجربهای درخصوص نارسایی قلبی دارید، میتوانید با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.
سلام. کسی که chfقلبش ۲۰ نشون داده شده خیلی خطرناکه؟
زود میمیره؟
اگه مادر زاد و ژنیتیکی باشه؟
سلام وقت بخیر من مادرم بیماری ctephداشتن عمل جراحی. کردن وب اکمو ووینتیلاتور متصل شدند بعدچندماه حالشون خوب شد وضعیت پایدارشد واوردیم خونه ولی دکترگفته نارسایی قلبی دارن سمت راست قلبشون بزرگ شده ef قلبشون 55ودریچه سه لتی بزرگه یاهمون trالان دارو مصرف میکنن فشارریه 60میخواستم ببینم چندسال عمرمیکنن امیدی هست؟!
پدرم ۷۹ ساله وسابقه انفاکتوس در۲۵ سال پیش دارند ودارو نامنظم مصرف میکنند.در۲سال ۳ باره به علت آدم وآب آوردن ریه بستری شده اند .اکنون فقط اکو نموده اند و EF15 تا EF10دارند و درحال درمان با دارو است. ودرccu بستری است آیا به بیمارستانی که دارای امکانات آنژیوگرافی وجراحی قلب باشد منتقل گردد یا باید چه روشی پیش بگیریم.
صحبتی از اینکه چه زمانی مداخلات غیردارویی و آنژیو وجراحی قلب راباید جدی گرفت ننموده اید.
داداشم 19 ساله اس ک قلبش ضعیف شده وقتی بردنش دکتر ،دکتر گفت ک قلبش ضعیف شده قلبش از55 به 40رسیده و دریچه های قلبش نشتی دارن و شلی عضله قلب هم داره باید چکار کرد که خوب بشه آیا این وضعیتش خطرناکه ؟؟؟
بسیار عالی و ارزشمند ، ممنون از جنابعالی با مقاله بسیار مفید و کاربردی تون.خدا خیرت بده
با سلام
بسیار جامع و کامل بود . ازتون ممنونم
سلام ممنون از بازخورد خوبتون
با سلام. ببخشید من مادرم نارسایی قلبی دارن و دکتر گفته که ۲۵ درصد قلبشون کار میکنه. و چند روزی بستری بودن و الآن مرخص شدن و بهشون دارو دادن که باید سر وقت بخورن. آیا نیاز هست که برای درمان به دکتر دیگه ای مراجعه کنن یا همین داروها موثره؟؟
سلام
جهت اطمینان خاطر میتونین با پزشک دیگه هم مشورت کنید
سلام وقت بخیر ببخشید مادر من۴۹سالشونه بعد نارسایی قلبی دارن دیابت هم دارن حالا الان تقریبا از پاییز تا حالا زیر نظر دکتر امیدوار در بیمارستان شهید رجایی هستن بهشون دارو میدن الان ایندفعه هم که رفتن بهشون دارو دادن دوباره بعد براشون کو و آزمایش نوشتن که اردیبهشت دوباره برن پیششون قلبشون۲۵٪کارمیکنه آیا عمل لازمه یا با دارو قلبشون قوی میشه
سلام
اگر گرفتگی عروق و دریچه ندارن جراحی لازم نیست و درمان دارویی اصولا کفایت میکنه
سلام همسرم پنج ماه میشه عمل بای پس انجام داده دیابت هم داره ولی برای چکاب پیش پزشک قلب رفت که متاسفانه گفتنefقلبش 25 درصد هست ولی هیچ علائمی نداره نه نفس تنگی نه ورم دست و پا به نظر شما نیاز ب باطری هست قبل عملef30 بوده به نظر شما نیاز هست ب باطری ممنون
سلام
باطری هنگامی کار گذاشته میشه که اختلال ریتم و نظم ضربان داشته باشه
و برای افت کارکرد قلب کاربرد نداره
سلام وقتتون بخیر پدر من 64سالشه دکتر بهش گفته 10درصد قلبش میزنه ایااین مشکل. نیاز ب عمل داره اصلا.درمان دا ره یانه
سلام
اگر فقط نارسایی دارن و مشکل عروقی و دریچه ای ندارن ، جراحی انجام نمیشه و درمان دارویی هست
دارو هم کنترل کننده هستن و شرایط رو پایدار میکنن
سلام خسته نباشید برادر من 44 سالشونه ونارساییی قلبی مبتلا شدن بر اثر کرونا efقلبشون هم 25 شده وقلبم یه کم بزرگ شده کلن نا امید شده آیا با دارو درمان میشه ممنون میشم جواب بدید
سلام وقت بخیرپدرم ۷۰ساله که انژو کردنددوتا فنرگزاشتند یکماه میشه حالا عملکردقلبش ۱۰درصدشده واب توریشون جمع شده ایا برای قلب به حالت عادی برمیگرد
سلام
با درمان دارویی میشه اوضاع رو کنترل کرد و روند پایداری ایجاد کرد
سلام
استرس نداشته باشن
اگر زیر نظر به متخصص” قلب باشن و داروها رو مصرف کنن بله تا حدود زیادی کنترل میشه
سلام ببخشید پدر من ۶۵ سالشونه یکبار هم در سال ۸۶ عمل بای پس داشتند الانم تقریبا دوماه در گیر بیماری نارسایی قلب هستن دوماه پیش ef۲۰ درصد بوده وبعد براشون هر هفته دارن تزریق فروز مایید انجام میدن میخواستم بدونم کی کامل خوب میشن
سلام عزیز
با دارو میشه کنترل کرد شرایطشون رو، اینکه بهبودی کامل حاصل بشه یا داروها قطع شه بعیده
سلام مرسی ازاطلاع رسانیتون.پدرمن ۱۵ درصدقلبش پمپاژخون داره.بردم دکتریکی گفت بایدباطری براش ردیف کنید.یه پزشک دیگه داروداده گفته یه ماه دیگه بیارببینمش..لطفا کمکم کنیدآیا خطرناکه؟؟
سلام
وضعیتشون نیاز به پیگیری دقیق و ویزیت مکرر داره و باید درمان مناسب انجام شه
سلام مادر من به ناراسایی طرف راست قلب تازه دچار شده است و وقتی قدم میزند زیاد خسته میشه ایا تداوی میشه
سلام
زیر نظر متخصص قلب ویزیت دوره ای شوند و دارو مصرف کنند
سلام پدر من قلب دکتر گفت قلب 25 درصد کار میکنه کلیه عمل داره آیا خطر تهدید میکنه
سلام
اگر جراحی کلیه دارن باید پزشک متخصص قلب و متخصص بیهوشی از نظر قلبی برای بیهوشی اجازه بدن
سلام خانمم براثرشیمی درمانی ،ای آف وی ۲۰شده.اب در ریه هایش جمع شده.چه کاری باید انجام بدیم ممنونم
سلام من بر اثر شیمی درمونی قلبم کند شده چه باید کنم ؟؟
سلام وقتتون بخیر خانم بنده هم برای شیمی درمانی ای اف قلبش ۲۰شده.شما چه کارهایی انجام دادید
سلام
بسته به ریت و ef در اکو ، دارو براتون تجویز میشه
باسلام من ۳۵سالمه ۶سال پیش بعداززایمان دچار نارسایی قلبی شدم باef ۲۵ درصدبعدازگذشت یکسال قلبم کاملابرگشت وef من شد۵۳درصدالان دوباره باردارم آیابارداریم ادامه بدم باتشکر.
سلام
باید اکو مجدد شین و علت نارسایی قبلی شما مشخص شه
بر اساس جواب اکو و بررسی ها تصمیم گیری میشه
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام مادرم ۵۹ سال داره سه ساله که به شددت خسته میشه و دیگه کلافه شده آنژیو انجام داده و گفتن پمپاژخونش ضعیفه
یکساله دارو مصرف میکنه ولی اصلا خوب نشده
یعنی مشکل قلبش قابل درمان هست؟
سلام
Ef قلبشون چقدره؟
سلام من مادرم ۶۰ سالشه تنگی نفس شدید گرفته بود بعداز آزمایش ها و اکوکاردیوگرافی و عکس رادیولوژی از قفسه سینه مشخص شد که تنها بیست درصد کار میکند آیا راهی برای درمان آن و ریکاوری قلب به حد نرمال وجود دارد؟ با تشکر
سلام
به حد نرمال خیر اما میتوان کنترل کرد
سلام.من 40سالمه وبعد از انجیوای آف قلبم 35والان بعد یک ماه شده45ایا امکان داره کاملا بهبود پیدا کنم
سلام
ان شاالله با درمان دارویی و ویزیت منظم زیر نظر متخصص” قلب ، بهبودی و پایداری وضعیت ایجاد شه
فقط لطفا داروهاتون رو مرتب و سروقت بخورید و از قطع دارو بدون مشورت پزشک خودداری کنید
سلام پدر من ۴۵ سالشه و ۸ سال پیش سکته قبلی کرده و امروز ک دکتر رفت بهش گفتن قلبش ضعیف شده ایا راهکاری هست برای جلوگیری بدتر شدن
سلام
دارو داره
سلام من40سال دارم پمپاژ قلبم ضعیفه باداروخوب میشه
سلام
اغلب بله کنترل میشود
سلام ببخشید دارو پمپاژ قلب چیه قلب مون بد پمپ میکنه
سلام
داروهای مختلفی برای بهبود عملکرد قلب هستن که تحویز نوع اون و دوز اون ها با توجه به شرح حال و اکو دقیق انجام میشه
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام وقتتون بخیر
۴۳ سالمه قلبم ۳۵٪کار میکنه با مصرف روزانه نصف قرص اسپیرونولاکتون احتمال داره که قلب بهتر کار کنه و عملکرد و درصد قلب بیاد بالا
سلام
زیر نظر پزشک متخصص قلب ویزیت دوره ای شوید
فقط همین دارو تجویز شده؟؟
سلام شوهرم ۴۸ سالشه و مدتیه از درد قفسه سینه ناراحته بعضی وقتها شکمش ورم میکنه و حالت تهوع داره چند شب پیش هم قلبش تیر میکشید بعد اینکه دکتر دیدن گفتن نارسایی قلبی داره میخوام بدونم اولا این بیماری یکدفعه گی میتونه بوجود بیاد یا که نه ؟و دیگه اینکه درمان قطعی براش وجود داره و دیگه اینکه چقدر احتمال پیشرفت این بیماری هست.جوتب بدین ممنون میشم.
سلام
عزیزمنارسایی قلبی بستگی داره علتش چی باشه
گاهی بخاطر دریچه هاس، گاهی ارثی و…
باید اکو دقیق بررسی شه تا بتوان نظر داد
اغلب با دارو کنترل میشود
باسلام من ٤٥ سال دارم ١٠٠ وزن دارم از ١٥ سالگى تنگى نفس شديد دارم كه با گذر زمان بيشتر وبيشتر شده وبايد به پشتم بزنند يا به شدت ماساژ بدنند كه بتونم كمى نفس بكشم و مدتى كه گلو و بخصوص زبانم فشار زيادى مياد بارها دكتر رفتم بعد از ازمايش واكو ميگن كم خونى شديد دارى فشار خونت بالا ست وزن بالا ست خواهشن كمكم كنيد
سلام بايد به متخصص قلب مراجعه كنيد اكو قلب بديد وزنتونم بايد كم كنيد
سلام من مادر ۵۶ سالشه قلبش ۳۰ درصد هست دکتر هم رفته همه کاری کرده فقط میخوام بدونم درصد قلبش بالا میره باید چیکار کنم درصد قلبش بالا بره
سلام بايد به متخصص قلب مراجعه كنن احتمالش كمه كه بالا بره لطفا برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام پدر من 46 سالشه و نارسایی قلبی داره و باتری هم گذاشته اما الان بدنش اب میاره و تو خواب عضلات دست و پاش زیاد میگیره
به نظر شما برای درمان چ کار کنیم
سلام بايد به متخصص قلبشون مراجعه كنين تا دوز داروهاشونو تغيير بدهند
سلام وقتتون بخیر من به تازگی اکو انجام دادم دریچه میترال قلبم پرولاپس و نارسایی ناچیز داشت و دریچه تریکوسپید هم نارسایی ناچیز بدون پرولاپس
پزشکم فقط سرترالین و پراپرانولون تجویز کردن خواستم بدونم نیازی به مصرف داروی دیگه ای نیست؟و اینکه این نارسایی ممکنه تشدید بشه و از حالت ناچیز بیشتر بشه
برای ماه رمضان مانعی برای روزه گرفتن نیست؟
درضمن ef قلبم 55-60درصد بود ممکنه کمتر بشه
سلام داروهاتون كافيه
در مورد روزه با پزشكتون مشورت كنيد اما بهيد ميدونم مشكلي باشه
فقط كم خوابي و اضطراب نبايد داشته باشيد
سلام من ۱۸ سالمه،هفت ماهی هست که دچار اپنه خواب(مرکزی) شدم،سابقه بیماری قلبی خانوادگی هم داریم
آیا نارسایی قلبی دارم؟
چه اقدامی کنم؟
سلام
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید لطفا کمکم کنید درصورت امکان ، بنده رفتم متخصص قلب بعد از معاینه و تحلیل گفتن قلبم 35 درصد میزنه ، حالا نمیدونم منظور از این 35 همون ef هست یا چی ، به نظر شما این 35 درصد از علایم نارسایی پیشرفته قلب محسوب میشه؟ میخواستم برای پسرم معافیت بگیرم اونجا نوشتن اگر پدر ef زیر 35 داشته باشد فرزند معاف میشود ، حالا منظور اون متخصص قلب همون ef بوده که گفت قلبت 35 درصد میزنه ؟ ممنونم از زحماتتون
سلام
بله احتمالا منظور ef
تو برگه اگو نوشته دوست عزیز
نارسایی هست اما وخیم نیست و باید دارو بخورین زیر نظر متخصص قلبتون
قلبم به گفته پزشکان ده درصد کار می کند و حال خوشی ندارم لطفا مرا راهنمایی کنید یک پزشک متخصصی را معرفی کنید
سلام بايد
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام و خسته نباشید
خانم بنده به صورت مادرزادی دریچه ائورت قلبشون گشاد بوده و در 15 سالگی عمل کردن.
الان ک 28 سالشون هست ef قلبشون 45 هست
ایا ایشون مشکل حادی دارن و ایا میشه ef قلبشون رو بالا برد؟
سلام بصورت حاد كه اين اتفاق نيوفتاده طي سال ها كاركرد قلبشون افت كرده
بايد
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید.خواستم بگم پسرمن ۸سالشه ومشکل نارسایی دریچه ی قلب داره.خداروشکرهیچ مشکلی نداره.شیطونی میکنه بازی میکنه وهیچونه مشکلی نداره.آیااین مشکل به مرورزمان خوب میشه؟
سلام
بستگی به میزان نارسایی و کدام دریچه داره
به هر حال باید مکرر توسط فوق تخصص قلب اطفال ویزیت شود
من نارسایی قلبی دارم دارو مصرف می کن ولی گاهی قلبم درد می کنه می ترسم سنم کمه احتمال داره سکته کنم
سلام بايد مرتب تحت نظر متخصص قلب باشيد
اگه دچار درد قفسه سينه شديد لازم هست كه متخصص قلب معاينتون كنن
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام مادر من نارسایی قلب دارع میتونه پیوند کلیه بزنه؟
سلام
نیاز به شرح حال کامل تر و بررسی بیشتر می باشد
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر خواهرم 43سال دارد سابقه فشار خون داره رفته دکتر بهش گفته 3 تااز رگهای قلبت زیادی خون پمپاژ میکنه علتش چیه؟
سلام بدليل انسداد مقداري از لومن رگ بوسيله پلاك آترواسكلروز هستش
بايد تحت درمان متخصص قلب باشند.
با سلام
همسر من مردی ۳۰ ساله هست به تازگی فهمیدیم مشکل قلبی مادرزادی داره..efدر حال حاظر ۵۰ هست میخواستم بدونم اینگونه بیماران چقدر عمر میکنند؟ خواهشا جواب بدین
سلام
Ef اشون ک خوبه
مشکلشون دقیقا چیه؟
نارسایی و بزرگی قلب دارن؟ یا سوراخ و یا مشکل دریچه ای؟
سلام خواهرم دوکتور رفته میگه ترک قلب داری . ایا ترک قلب وجود دارد یانه . اگر هست با دارو درمان میشه یا جراحی بیشه
سلام
والا ترک قلب از نظر علمی وجود دارد
اسم علمی بیماری رو ذکر کنید
سلام.خانم 40 ساله هستم.استرس شدید دارم.عصبی هم هستم و تپش قلب کم و تنگی نفس کم و لرزش قلب دارم.ایا ربطی به تنگی رگها دارد؟
سلام نه تنگي رگ با تنگي نفس فعاليتي خودشو نشون ميده
علائم شما بيشتر به اضطراب ميخوره، تست tsh بديد تا از نظر پركاري تيروييد بررسي شيد در صورتي كه نرمال بود بايد توسط متخصص اعصاب و روان ويزيت شيد.
سلام…..ایا گرفتگی رگ و نارسایی ان را میتوان با دارو حل کرد؟؟؟یا نیاز به بالون دارد؟؟
سلام
بستگی به محل گرفتگی نیاز به آنژیو(بالن) یا جراحی دارد
سلام مامانم مشکل قلبی دارن بعدکمخونی مینوردارنددکتربهشون گفتی قلبت کم رسایی خون داره۴۸سالشونه بعدواسه قلبشون قرص آنژیپول مصرف میکنندمیشه درمان کرد
سلام
بستگی داره میزان ef در اکو چقد باشه
بله با درمان دارویی کنترل میشه فقط باید زیر نظر متخصص قلب باشن و ویزیت دوره ای طبق نظر متخصص قلب بشن