علت نفخ شکم چیست؟ پیشگیری و روش‌های درمان غذایی و دارویی

نفخ شکم چیست
اشتراک گذاری 3086 نظر

نفخ شکم یکی از مشکلات شایع بین همه است. نفخ یک فرآیند طبیعی است که هر کسی در طول روز آن را تجربه می‌کند. هرچند عوامل مختلفی وجود دارند که باعث تشدیدش می‌شوند و آن را از یک عمل طبیعی به مشکل تبدیل می‌کنند. در حالت عادی نیازی نیست که نگران نفخ شکم شوید اما گاهی باید برای کنترل و درمان نفخ به دکتر گوارش مراجعه کنید. در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید زیرا قصد داریم تا در ادامه درباره این که نفخ چیست و انواع، علائم و راه‌های درمان آن با شما صحبت کنیم.

نفخ چیست؟

نفخ (Flatulence) یک فرآیند بیولوژیکی است. بیشتر افراد اینطور فکر می‌کنند که نفخ شکم بعد از غذا تنها دلیل به وجود آمدن این مشکل است در حالی که نفخ شکم در پریودی یا بعد از آن یا نفخ شکم در بارداری، یکی از عمده دلایل به وجود آمدن باد در شکم است. به طور کلی نفخ به دلیل تجمع گاز در دستگاه گوارش به وجود می‌آید. نفخ می‌تواند به ناراحتی شکمی منجر شود. البته گاهی برخی از افراد علائمی مثل بزرگی شکم، چربی بیش از حد دیواره شکم، تجمع مایع داخل شکم و تومورهای شکمی را به اشتباه نفخ توصیف می‌کنند. 

علت نفخ شکم چیست؟

گاز در سیستم گوارش ما به طور عمده از نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده است. اما هنگام هضم غذا، گاز به شکل هیدروژن، متان و دی‌اکسیدکربن آزاد می‌شود. عمده گاز بلع شده بعد از غذا خوردن به صورت آروغ زدن از معده خارج می‌شود؛ تنها بخش کمی از آن وارد روده می‌شود. از این رو به وجود آمدن نفخ شکم در حالت طبیعی، دلیل خاصی ندارد. در حالت عادی دفع 15 تا 20 مرتبه گاز در شبانه روز طبیعی است. ولی بعضی از بیماران احساس می‌کنند که دفع گاز در آن‌ها بیشتر از معمول است یا از بوی نامطبوع آن شکایت دارند؛ در چنین حالتی نفخ اتفاق افتاده است.

نفخ شکم

البته این خروج گاز به وضعیت فرد پس از غذا نیز بستگی دارد. مثلا کسانی که بلافاصله بعد از صرف غذا می‌خوابند، مقدار بیشتری گاز وارد روده‌هایشان می‌شود و در نتیجه دفع گاز بیشتری دارند. نفخ شکم بعد از غذا از عمده دلایل ایجاد این پدیده در بدن است اما علاوه بر آن، گاهی دلایلی مثل اضطراب، استعمال سیگار، جویدن آدامس، سریع خوردن غذا یا صحبت در حین میل کردن غذا نیز باعث ایجاد نفخ می‌شوند. نفخ شکم می‌تواند ناشی از فرآیندهای طبیعی بدن باشد. گاهی هم ممکن است در اثر بیماری‌های درگیرکننده دستگاه گوارش نفخ ایجاد شود. برخی از مهم‌تین دلایل نفخ شکم عبارتند از:

رژیم غذایی نامناسب

برخی از غذاها بیشتر از هر ماده غذایی دیگری باعث نفخ می‌شوند. مصرف بیش از اندازه گوشت، مرغ و ماهی تخم مرغ، سبزیجات مانند کاهو، گوجه فرنگی، کدو سبز و بامیه، میوه‌هایی از قبیل انگور، انواع توت‌ها، گیلاس، آووکادو و زیتون، کربوهیدرات‌هایی مانند نان بدون گلوتن، نان برنج و برنج و انواع حبوباتی مثل عدس، نخود و لوبیا در سبد غذایی، باعث ایجاد نفخ می‌شود. 

سندرم روده تحریک‌پذیر

شایع‌ترین علت نفخ سندرم روده تحریک‌پذیر یا کولیت‌های عصبی است. از آنجا که سیستم روده‌ای با اعصاب روده‌ای کنترل می‌شود کولیت‌های عصبی و روده تحریک‌پذیر با استرس روانی در ارتباط است.

در صورتی که سیستم اعصاب روده و معده عملکرد مناسب نداشته باشد. تحت تأثیر واکنش‌های محیطی، حرکات روده دچار مشکل می‌شود و دردهای شکمی همراه با اسپاسم‌های شدید بروز می‌کند. همچنین استرس‌های محیطی ممکن است سبب ایجاد اسهال و یبوست شوند که یکی از علائم آن معمولاً ایجاد نفخ است.

رشد بیش از حد باکتری‌‌ها در معده یا روده کوچک

عفونت‌های روده‌ای یکی دیگر از علل نفخ است. رشد بیش از حد باکتری‌ها در داخل روده و یا معده مانند هلیکوباکترپیلوری و برخی بیماری‌های انگلی باعث ایجاد نفخ می‌شوند. گاهی اوقات غذا قبل ازینکه هضم و جذب شود؛ توسط باکتری‌ها مصرف می‌شود و تولید گاز افزایش پیدا می‌کند.

آثار بد نفخ

جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات و مصرف سیگار

جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات سفت می‌تواند راه مناسبی برای کاهش وزن یا ترک سیگار باشد؛ اما استفاده از آن‌ها مقدار زیادی هوا وارد معده می‌کند.

نزدیک بودن زمان مصرف وعده غذایی شام با ساعت خواب

دراز کشیدن فرآیند هضم غذا را مختل می‌سازد. در صورتی که با معده سنگین به خواب روید دستگاه گوارش نمی‌تواند به سرعت مواد خوراکی را هضم کند و هنگام صبح با مشکل نفخ معده از خواب بلند می‌شوید.

 یبوست

اگر دچار یبوست هستید باید درمان شوید، اما مکمل‌های دارای فیبر مثل پسیلیوم (برای درمان یبوست) می‌توانند نفخ شما را بدتر کنند.

 مصرف برخی از داروها

مصرف برخی از داروها از جمله آنتی بیوتیک‌ها و مسهل‌ها باعث ایجاد نفخ می‌شوند.

نفخ شکم قبل از پریودی

استفاده از داروهای گیاهی ضد نفخ

استفاده از برخی داروهای گیاهی برای بهبود نفخ معده موثر است. داروهای گیاهی، عوارض داروهای شیمیایی را ندارند و در بلندمدت می‌توانند به بهبود مشکل نفخ کمک کنند. محصولاتی که برای این مورد پیشنهاد می‌کنیم را با کلیک روی بنر زیر مشاهده کنید:

تند غذا خوردن

سرعت زندگی در عصر مدرن، افراد را مجبور می‌کند تمام کارهای خود را شتاب‌زده انجام دهند. هنگام غذا خوردن اغلب مقداری هوای تولیدکننده گاز معده نیز بلعیده می‌شود. همین امر موجب باد کردن معده می‌شود. هرچه سریع‌تر غذا بخورید هوای بیشتری می‌بلعید. با این حال هوای محبوس شده در معده تنها دلیل بروز نفخ معده نیست. زمانی که سریع غذا می‌خوریم، خوردنی‌ها به خوبی جویده نمی‌شوند و این وضعیت موجب می‌شود قطعات بزرگتری از غذا به معده وارد شوند و هضم آنها مدت زمان بیشتری طول بکشد؛ این وضعیت نیز به نوبه خود به نفخ معده کمک می‌کند.

عادت به مصرف نوشابه و نوشیدنی‌های صنعتی

مصرف نوشابه موجب می‌شود معده ورم کند. چرا که حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی است که قابل هضم نیستند. اگر نوشابه گازدار هم باشد این وضعیت تشدید می‌شود.

مصرف زیاد نمک، خوراکی‌های رژیمی و شیرین‌کننده‌های مصنوعی

به گفته کارشناسان حتی سالم‌ترین ساندویچ‌ها نیز حاوی سدیم هستند و مصرف نمک زیاد می‌تواند عامل نفخ‌ در معده باشد. شیرین‌‌کننده‌های مصنوعی مدت زمان زیادی داخل معده می‌مانند؛ سیستم گوارشی قادر به هضم آن‌ها نیست و همین امر موجب تورم و نفخ معده می‌شود.

مصرف بیش از حد حبوبات

انواع حبوبات شامل نخود، لوبیا و عدس منبع غنی از پروتئین گیاهی به حساب می‌آیند. متأسفانه‌ کربوهیدرات‌های موجود در حبوبات غیر قابل هضم هستند. به همین دلیل نفاخ بودن از مشخصه‌های اصلی این گروه از مواد غذایی است.

لوبیا، غذایی نفخ آور

علائم نفخ

اکثر مردم تجربه نفخ دارند. نفخ با باد کردن و آماسیدن شکم، احساس ‌پری و فشار در شکم پس از غذا خوردن و آروغ زدن مشخص می‌شود. درد در شکم یا پهلوها، حمله قلبی یا التهاب آپاندیسیت، از شایع‌‎ترین علائم نفخ شکم هستند. 

روش ‌های درمان خانگی نفخ شکم

نفخ معمولا مشکلی جدی برای سلامتی نیست. اما از جمله مشکلات بدنی است که اگر زیادتر از حد معمول شود، یا مشکل آفرین است یا نشان از وجود یک بیماری خاص دارد. ضمن آن که بهترین راه برای درمان نفخ شکم بعد از غذا مراجعه به دکتر گوارش است. با این حال درمان نفخ شکم در طب سنتی و به روش‌های خانگی هم قابل حصول است. بعضی از راه‌ها برای کاهش نفخ به روش خانگی عبارتند از:

 مصرف ماست و دوغ

از آنجایی که بعضی از افراد به لاکتوز حساسیت دارند، بهتر است به جای شـیر از ماست استفاده کرد. ماست غذایی از پیش هضم شده است. یعنی پروسه‌ای که در روند تهیه ماست طی شده، باعث شده تا به محض ورود ماست به بدن جذب بافت‌ها شود.

ساختمان شکر موجود در شیر، زمانی که به ماست تبدیل می‌شود کاملاً می‌شکند. همین امر از بروز نفخ و گاز معده جلوگیری می‌کند. وجود باکتری‌های زنده اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس در ماست باعث کاهش شدید نفخ می‌شود.

استفاده از سبزی‌های معطر

ریختن سبزی‌های معطر روی غذا و پختن آن‌ها با غذا و یا استفاده آن‌ها در ماست مانند مقداری نعناع خشک، زنجبیل، گشنیز، گل سرخ، آویشن باعث رقیق شدن اسید معده شده و هضم غذا را راحت‌تر می‌کند.

همچنین می‌توان از جوشانده سبزی‌های معطر و استفاده از عرق آن‌ها مانند عرق نعناع، آویشن، گلپر، رزماری، زردچوبه، زیره و بسیاری دیگر از نفخ معده جلوگیری کرد. خوب است بدانید که سبزی‌های معطر، دارای اسانس‌های میکروب‌کش و ضدعفونی‌کننده هستند و قدیم که مواد ضدعفونی‌کننده و داروها موجود نبود، برای ضدعفونی دستگاه گوارش از این سبزی‌ها استفاده می‌کردند.

پیشگیری از باد شکم

مصرف آب

تصور بسیاری افراد این است که هنگام نفخ معده نباید آب بنوشند، در صورتی که تصوری کاملاً اشتباه است. زمانی که آب نمی‌نوشید بدن احساس کمبود آب می‌کند، در نتیجه سعی می‌کند همان میزان آب موجود را حفظ کند. پس اگر زیاد نفخ می‌کنید، بهتر است به جای کم کردن میزان مایعات، مقدار آن‌ها را بیشتر کنید.

فعالیت روزانه و یا قدم زدن پس از صرف غذا

نحوه فعالیت روزانه شما می‌تواند در نفخ کردنتان تأثیرگذار باشد. سعی کنید هر روز به میزان کافی بخوابید و روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید.

 ترک سیگار

سیگار کشیدن باعث می‌شود افراد هوای بیشتری بسوزانند و همچنین می‌توانند سیستم گوارش را تحریک کند. زیاد کردن وعده های غذایی سبک و عدم پرخوری، به آرامی غذا خوردن، اجتناب از آدامس جویدن و مصرف نوشیدنی‌های گازدار، انتخاب محصولات لبنی کم لاکتوز و حذف مواد غذایی با الکل زیاد هم می‌تواند علائم نفخ را بهبود بخشد.

درمان سوءهاضمه

پیگیری و درمان مشکلات سوءهاضمه نیز می‌تواند نقش موثری در درمان نفخ داشته باشد. وقتی روند هضم به درستی انجام شود، به دنبال آن مشکلاتی چون نفخ معده نیز به وجود نمی‌آید. علاوه بر اصلاح رفتار تغذیه می‌توانید استفاده از داروهای گیاهی بهبود مشکلات هضم را نیز امتحان کنید. داروهای گیاهی در مقابل داروهای شیمیایی عوارضی ندارند و برای معده و سیستم گوارش مشکلی ایجاد نمی‌کنند. برای مشاهده لیست داروهای منتخب بهبود سوءهاضمه روی بنر زیر کلیک کنید:

چه زمانی برای درمان نفخ به پزشک مراجعه کنیم؟

در برخی موارد، نفخ بیش از حد می‌تواند منجر به مسائل دیگر مانند ناراحتی اجتماعی و تغییرات در عادات غذایی شود. نفخ اگر بر شیوه زندگی شما تأثیر بگذارد، ممکن است بر خلق و خوی شما نیز اثرگذار باشد. مهم این است که رژیم غذایی سالم را حفظ کنید. اگر مشکل نفخ تأثیر منفی بر زندگی شما داشته باشد، به دکتر گوارش خود مراجعه کنید. در اغلب موارد، تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی می‌تواند به کنترل بیش از حد گاز کمک کند. پزشک می تواند به کشف علت اصلی نفخ شکم کمک کند و راه‌هایی برای تسکین علائم ارائه دهد. می‌توانید با دریافت نوبت آنلاین از دکتردکتر از کمک بهترین متخصصین گوارش کمک بگیرید.

در انتها از شما می‌خواهیم تا نظر و تجربه خود را با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید. 

منبع:

medicalnewstoday

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

3,086 دیدگاه در “علت نفخ شکم چیست؟ پیشگیری و روش‌های درمان غذایی و دارویی

  • Avatar

    سلام وقتتون به خیر
    خانم هستم ۳۷ ساله
    حدود دو ماهه که ورم شکم همراه با سوزش و فشار اطراف ناف دارم شب ها بدتر میشه
    همراه با یبوست و نیاز به دفع مکرر گاز

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      با توجه به شرح حال نیاز به ویزیت و معاینه هست
      به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام
    منو یهویی دور معدم قلنج میگیره و دستشویی میگیره(مدفوع) به طوری که تا مرز بیرون ریختن دستشوییم میره و اسحال میشم و دو سه ساله که درگیر این ماجرام و اینکه دکتر هم نرفتم
    لطفا راهنماییم کنید ممنون

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      با توجه به شرح حال نیاز به ویزیت و معاینه هست
      به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام من خانم ۴۱ساله هستم…خیلی نفخ شکم دارم..وپهلـوی راستم زیر دندم دردمیکنه وقتی نفخ میکنم..یبوست کم هم دارم..فعلا دارم بعد غذاقرص آلمنیوم ام جی جویدنی ودایمتیکون میخورم.. فارماتین هم میخورم اما شکمم همچنان نفخ داره..بدنمم خیلی ورم میکنه.ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام، نیاز به معاینه هست
      اما داروهای زیر برای نفخ کمک کننده هست
      ، کپسول لاکتوفم روزی یکی،
      دمپریدون روزی یکی
      و قطره کارمینت روزی ۲ بار هربار ۲۰ قطره

      پاسخ
  • Avatar

    سلام خسته نباشید ۲۳سالمه نفخ خیلی شدید دارم درطول روز وبعد غذا و بااسترس بدترم میشم ومتاسفانه نمیتونم کنترلش کنم قرص دمپریدون یک ماه وقرص لاکتوفم دوهفته خوردم ولی تاثیری روم نداره لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      علایمتون به ibs میخوره
      یک دوره یک هفته ای درمان آنتی بیوتیکی با مترونیدازول و همچنین درمان با کلیدینیوم سی ( با تجویز پزشک)
      ادامه لاکتوفم به مدت یک ماه
      و قطره کارمینت روزی ۲ بار هربار ۲۰ قطره

      پاسخ
  • Avatar

    وقتی بعد از رابطه از معقد دچار نفخ زیاد میشیم باید چیکار کنیم ؟؟

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      رابطه مقعدی به طور کلی عوارض دارد و توصیه نمیشود

      پاسخ
  • Avatar

    سلام من تنها مشکلم بادشکم شدید هست ک خیلی اذیتم باهاش مخصوصا در بی اختیاریش درشب میشه راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      داروهای زیر برای نفخ کمک کننده هست
      ، کپسول لاکتوفم روزی یکی،
      دمپریدون روزی یکی
      و قطره کارمینت روزی ۲ بار هربار ۲۰ قطره

      پاسخ
  • Avatar

    سلام من از نفخ زیاد که در شکم دارم باعث درد معده شدیدی میگیرم حتی نمیتونم به راحتی نفس بکشم و فشارم میاد پایین معدم همیشه درد داره از وقتی که کوچک بودم تا الان لطفا کمکم کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      تا ۲ هفته میتونین داروهای زیر رو مصرف کنین و اگر خوب نشدین جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید
      قرص پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا
      قرص جویدنی دایمتیکون بعد غذا
      کپسول لاکتوفم یا کپسول یوموگی روزی یکی
      کپسول سوپرمینت باریچ بعد غذا یک عدد

      پاسخ
  • Avatar

    سلام و خسته نباشید
    من ۲۷ سالمه
    هر غذایی و هر نوشیدنی که میخورم باعث نفخ میشه کل روز رودم گاز تولید میکنه
    خیلی ممنون میشم اگه دارویی معرفی کنین که بتونم همیشه استفاده کنم

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      تا ۲ هفته میتونین داروهای زیر رو مصرف کنین و اگر خوب نشدین جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید
      قرص پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا
      قرص جویدنی دایمتیکون بعد غذا
      کپسول لاکتوفم یا کپسول یوموگی روزی یکی
      کپسول سوپرمینت باریچ بعد غذا یک عدد

      پاسخ
  • Avatar

    سلام چند وقتیه نفخ بدنم زیاد شده و احساس سوزش در مستانه دارم

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      اگر سوزش مثانه یا تکرر ادرار دارین باید از نظر عفونت ادراری بررسی شین

      پاسخ
      • Avatar

        سلام. من ۲۵ ساله ام. ورزش و همه چی اوکیه وروتینه. اما چندماهه نفخ داره شکمم و شبها بخصوص آخرشب بدتر میشه. شکمم گاهی ورم میکنه. هنوز به پزشک مراجعه نکردم. ممنون میشم راهنمایی کنید.

      • مشاور سلامتی

        سلام
        میتونین
        قرص پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا
        قرص فاموتیدین بعد شام
        کپسول لاکتوفم یا کپسول یوموگی روزی یکی
        کپسول سوپرمینت باریچ بعد غذا یک عدد
        تا ۲ هفته مصرف کنین و اگر خوب نشدین جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

  • Avatar

    سلام من ۲۴ سالمه و خانم هستم. تقریبا دوماهه ک هفته ای دوسه بار آخرشب ها موقه ی خواب دچار باد شکم شدید میشم و دلم به شدت صدا میده.. اگر امکانش هست راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام عزیزم
      برای ۲ هفته میتونی
      قرص یوموگی روزی یکی
      قطره سوپرمینت باریچ صبح و شب هر بار ۱۵ قطره مصرف کنی
      همچنین سبزیجات و حبوبات و غذای نفاخ ، شیر نخوری
      و ماست پروبیوتیک روزانه بخوری
      و اگر خوب نشدی جهت معاینه به متخصص” داخلی مراجعه کن

      پاسخ
  • Avatar

    سلام من ۴روز معده درد دارم بعضی تایما خوبه ولی بیشتر درد دارم ی حالتی ک انگار از گرسنگی درد میکنه وقتی غذا میخورم بازم درد میگیره چیکار کنم؟معدم بعضی وقتا قلپ قلپ میکنه انگار حباب توش

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      اگر درد خفیفه، قرص پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام
      و قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا تا ۲ روز بخورید
      در صورت عدم بهبود یا دردی که خفیف نباشد جهت شرح حال و معاینه دقیق لازمه
      به پزشک” عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام
    آقا ۳۶ساله
    چندسالی هست نفق معده و باد گلو دارم و توی شکمم خیلی صدای قار و قور میاد ، به محض غذا خوردن مخصوصا اگر حبوبات باشه معده ام ورم میکنه و با راه رفتن و خارج شدن گاز از گلو یکم بهتر میشه. تاحالا دارویی هم مصرف نکردم ولی بعد شام گاهی اذیت باشم قرص کلدینیوم سی میخورم هضم غذا رو راحت تر میکنه

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی و سنگین خصوصا شب ها نخورید
      بعد از خوردن غذا تا یک ساعت دراز نکشید و همراه غذا آب و مایعات نخورید
      از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام
      دایمتیکون جویدنی بعد ناهار و شام
      مصرف شه تا ۱۰ روز و در صورت عدم بهبود به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام وقت بخیر خانم ۲۲سالمه من نفخ صبگاهی شدیدی دارم در اکثر مواقع در طول روز هم به همین رواله اولش فک میکردم از لبنیات باشه ولی با قطع لبینات همچنان ادامه داشت و در اکثر مواقع یبوست و اسهال
    چه دارویی میتونه کمک کنه ؟!

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      علایمتون به ibs میخوره
      اما باید ازمایش بدین ، بهتره به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام ، من چند سالیه که درگیر مشکل معده هستم و به دکتر هم مراجعه کردم که گفتن ibs داری دارو خیلی مصرف کردم دیگه الان مصرف نمیکنم ولی الان مشکلی که دارم اینه که به خاطر درد توی معدم آب نمیتونم بخورم یعنی وقتی آب میخورم معدم درد میگیره یا تشدید میشه چیکار کنم؟

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      فقط با آب خوردن؟ بقیه مایعات و غذاها چطور؟
      با معده خالی که آب میخورین مشکل پیدا میکنین ؟

      پاسخ
      • Avatar

        فقط با خوردن آب نیست ‌ولی با آب درد تشدید میشه، مثلا وقتی غذا میخورم احساس سنگینی و یا درد خفیف تا چند ساعت باهامه ولی اذیت کننده نیست ولی وقتی که آب که میخورم (حتی بعد از چند ساعت بعد غذا) دردم بیشتر میشه، با مایعات دیگه به اندازه آب مشکل ندارم

      • مشاور سلامتی

        پس تا ۲ هفته رژیم غذایی بدون ادویه و ترشیجات،قهوه، چای، شکلات، نان سنگک و باگت رو رعایت کن
        قرص لانزوپرازول ۳۰ صبح ناشتا ، و نیم ساعت قبل شام
        قرص کلیدینیوم سی رو یک ساعت قبل ناهار و شام ( اگر قبلا مصرف کردی)
        بخور تا ۲ هفته
        در این مدت آب جوشیده مصرف کن
        و اگر خوب نشدی برای بررسی عفونت اچ پیلوری به فوق” تخصص گوارش مراجعه کن

  • Avatar

    اقا ۲۰ ساله
    نفخ زیاد موقع بیدار شدن ، عدم کنترل دفع گاز روده موقع بیدار شدن ، بعد از غذا به جای دفع غذا ، بیشتر گاز روده دفع میشود
    برای حل چکار کنم ؟

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      علایمتون به ibs میخوره
       از غذاهای نفاخ و ادویه جات پرهیز کنید. ماست پروبیوتیک استفاده کنید. قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا یک عدد و
      کپسول دیلیست بعد از نهار یک عدد مصرف کنید.
      در صورتی که تا ۲ هفته خوب نشدین جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام
    ببخشید من در اکثر مواقع احساس گرفتگی و و ورم شدید در قسمت بالای ناف دارم که همراه با تولید گاز میباشد و احساس میکنم این گاز در اثر خارج نشدن ناراحتی بیشتری ایجاد میکنه میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      از غذاهای نفاخ و ادویه جات پرهیز کنید
      صبح ناشتا قرص پنتوپرازول ۴۰ بخورید
      روزانه ماست پروبیوتیک استفاده کنید.
      قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا یک عدد و
      کپسول دیلیست بعد از نهار یک عدد مصرف کنید.
      در صورتی که ظرف ۳ هفته خوب نشدین جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام وقت بخیر تقریبا ۲ساله هرماه یا هردوماه نفخ شدید همراه با نبولرز دارم نفخم جوریه ک منو جم میکنه نمیتونم صاف وایستم
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      چون دچار تب و لرز میشین لازمه جهت معاینه به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام من ۳۹ سالمه از پنج سال پیش ناراحتی کمی در معده احساس می کردم و از حدود شش ماه پیش دچار رفلاکس میشدم و بعد دردها و احساسات متفاوتی بعد از غذا خوردن داشتم و تمام این ناراحتی ها بعد از یک سری ناراحتی های عصبی و روانی ایجاد شد. به دکتر مراجعه کردم آزمایشهای مختلف مانند کم خونی و خون مخفی و سونوگرافی از شکم انجام دادم و همه خوب بود . دکتر پنتوپرازول و دایمتیکون را برای دو ماه تجویز کرد و بعد از آن پنتوپرازول را به یکی در روز کاهش داد تا وقتی مصرف می کردم خوب بود ولی بعد از یک روزه شدن مرتب دچار دردهای شکم و معده می شوم. در تغذیه کاملا احتیاط می کنم. یک مسئله اینکه ظاهرا برای آزمایش خون مخفی چند نمونه باید گرفت در حالی که من یک نمونه دادم. حالا من دچار شک شدم آیا این آزمایش ها کافی بوده یا بهتر است آندوسکوپی بشوم.
    متشکرم.

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      بجای پنتوپرازول میتونین به مدت یک ماه قرص نکسیوم ۴۰ میلی یا لانزوپرازول ۳۰ بخورید
      اگر خوب نشدین بهتره آندوسکوپی شین و به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام خسته نباشید دکتر من ۴۰ سالمه پر خور نیستم ولی شکمم خیلی بزرگه وحشتناک باد شکم و نفخ دارم ۱۰ سال هست که شکمم مثل پمپ باد میمونه و خیلی اذیتم می‌کنه کلا در طول روز اذیتم می‌کنه چند دکتر معده مراجعه کردم ولی فایده نداشت لطفاً راهنماییم کنید تشکر

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      چه داروهایی مصرف کردین و چه اقدامات تشخیصی انجام دادین؟

      پاسخ
  • Avatar

    باسلام اقاهستم ۴۰ساله دوماهی میشه نفخ شکم دارم خصوصاشبهاچندروزی میشه بعدازخوردن غذا حالت شکم دردوتهوع دارم البته چاقی شکم وپهلوهم دارم لطفاراهنمایم کنیدباتشکر

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      مصرف چای، ادویه، ترشیجات، نان سنگک و باگت رو کم یا قطع کنین
      صبح ناشتا قرص پنتوپرازول ۴۰ بخورید
      قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا یک عدد و
      کپسول دیلیست بعد از نهار یک عدد مصرف کنید.
      در صورتی که ظرف ۳ هفته خوب نشدین جهت بررسی به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام وقت بخیر ،من چند سالی هست که با نفخ معده دست و پنجه نرم میکنم اما در مواردی که محل زندگی رو ترک میکنم و اب منطقه دیگه ای رو مصرف میکنم نفخ شدید به همراه اسهال برام پیش میاد و اگه اب معدنی مصرف کنم اینطور نیست ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      آب جوشیده بخورید و غذاهای نفاخ و ادویه جات پرهیز کنید.
      ماست پروبیوتیک استفاده کنید.
      کپسول فمی لاکت بعد از نهار یک عدد مصرف کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام خسته نباشید من بعضی مواقع احساس دستشویی دارم ولی وقتی میرم دستشویی همش باده چیکار کنم که خوب شم

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      قرص فامی لاکت روزی یک عدد تا ۳ هفته بخورید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام ارزو هستم شصت و پنج سالمه متاسفانه معده من مثل پمپ باد میمونه خیلی ناراحتم چه راه درمانی داره لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      تا به حال چه اقدامات درمانی و تشخیصی انجام دادین؟

      پاسخ
  • Avatar

    سلام وقت به خیر من آقا ۴۲ ساله هستم شکمم یه مدت که خیلی بزرگ شده هر چی میخورم احساس میکنم درجا تبدیل به باد میشه. صداهای عجیب میده شکمم بعضی موقعها .مشکل دفع ندارم ولی احساس میکنم شکمم همیشه پره .آدم پرخور نیستم .حتی وقتی بیرون روی دارم بازهم شکمم اندازش هیچ تغییری نمیکنه .احساس کلا شکل شکمم عوض شده .معده ام ورم داره شدید ممنون میشم راهمایی کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      قرص جویدنی دایمتیکون بعد غذا
      کپسول لاکتوفم یا کپسول یوموگی روزی یکی
      کپسول سوپرمینت باریچ بعد غذا یک عدد
      تا دو هفته مصرف کنید و در صورت عدم بهبود به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام خانم ۳۶ ساله هستم نفخ شکم دارم ومعده م سوزش داری وقتی چای داغ وسبزی خام میخورم معده م بیشتر سوزش داره خیلی اذیتم میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام، برای سوزش معده ، چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی و سنگین خصوصا شب ها نخورید
      بعد از خوردن غذا تا یک ساعت دراز نکشید و همراه غذا آب و مایعات نخورید
      از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام بخورید تا ۲ هفته و درصورتی که خوب نشدین به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    درود برشما،بهترین روزها رو واستون آرزو میکنم،جسارتا جناب آقای/سرکارخانم دکتر می خواستم نظرتونو درمورد مصرف پودر ماءالجبین افتیمونی (آب زرد رنگ حاصل از تبدیل شیر به پنیر)+گیاه افتیمون که شرکتهای داروسازی بمقدار خیلی کم در پودرش استفاده میکنندچیه؟؟ممنون میشم اطلاعاتتون را درمورد این پودر به اشتراک بگذارید…ارادتمند یزدی نژاد🌹🌹🌹🙏🙏🙏🙏

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      به عنوان یک داروی کمکی موثره گاهی
      فقط از نوع شرکتی که در داروخانه وجود داره استفاده شود

      پاسخ
  • Avatar

    من چای میخورم سریع باید بادگلو بزنم آب میخورم همینجوری انار میخورم همینجوری غذا میخورم همینجوری. یکمم به سختی میاد بیرون هی باید راه برم. میخوام خفم کنه فقط. چیکار کنم؟

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      اگر کمتر از ۴۰ سال دارین برای ۲ هفته قرص نکسیوم ۴۰ صبح ناشتا نیم ساعت قبل صبحانه
      و یک عدد نیم ساعت قبل شام
      و قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا بخورید و درصورت عدم بهبودی جهت بررسی و معاینه به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام خسته نباشین مشکل من اینه که یعد غذا خوردن معدم سنگینی میکنه و احساس میکنم معدم داره میترکه در صورتی که غذا هم کم بخورم یا زیاد فرقی نمیکنه وتا سه ساعت بعد غذا خوردن ادامه داره و همراه باد بیش از حد معده همراه هست ممنون میشم منو راهنمایی کنین

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      برای ۲ هفته قرص نکسیوم ۴۰ صبح ناشتا نیم ساعت قبل صبحانه
      و یک عدد نیم ساعت قبل شام
      و قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا بخورید و درصورت عدم بهبودی جهت بررسی و معاینه به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • Avatar

    سلام دکتر من ۲۸ ساله هستم متاهل مدتیه تو شکمم احساس نفخ دارم جوریکه گاهی حس میکنم شکمم مور مور میشه بیشتر این حس سمت چپ بالای شکم هست پارسال سونو دادم بخاطرش همه چی اوکی و طبیعی بود ممنون میشم راهنمایی کنید گاهی انقد نفخم زیاده حس میکنم معدم داره میترکه ایا این حس مور مور تو شکمم بخاطر نفخ هست؟

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      نفخ بیشتر به شکل احساس آروغ زدن، سنگینی معده بروز میکنه

      پاسخ
  • Avatar

    سلام
    من ۳۱ سالمه چند وقته باد شکم دارم شدید دل درد یا معده ام اذیت نمیکنه فقط باد شکم اگه میشه راهنمایم کنین ممنون.

    پاسخ
    • مشاور سلامتی

      سلام
      برای ۲ هفته :
      کپسول سوپرمینت باریچ بعد غذا یک عدد
      قرص نکسیوم ۴۰ صبح ناشتا نیم ساعت قبل صبحانه
      و یک عدد نیم ساعت قبل شام
      و قرص دایمتیکون جویدنی بعد غذا بخورید
      و درصورت عدم بهبودی جهت بررسی و معاینه به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ

نوبت اینترنتی متخصص گوارش و کبد