برای درمان جدیترین موارد بیماریهای قلبی روش پیوند قلب مورد استفاده قرار میگیرد. عمل پیوند، آخرین گزینه درمان برای افرادی است که در مراحل نهایی نارسایی قلبی هستند و مصرف داروها، تغییرات سبک زندگی و روشهای دیگر به درمان آنها کمک نکرده است.
بهتر است بدانید که پیوند قلب، عملیاتی است که در آن یک قلب دچار نارسایی با یک قلب سالم، جایگزین میشود. از این رو نیاز یک بیمار به عمل جراحی شرایط اهدا قلب و آغاز فرآیند آن، به آزمایشات تشخیصی بسیار زیادی نیازمند است. بنابراین برای اینکه با شرایط پیوند و عوارض قلب مصنوعی بیشتر آشنا شوید و به سوال چه کسانی پیوند قلب میشوند پاسخ دهیم تا انتهای متن همراه ما باشید. برای مطالعه این مقاله به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.
در پایان اگر سوال داشتید، میتوانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
پیوند قلب چه زمانی انجام میگیرد؟
پیوند قلب هنگامی برای بیمار تجویز میشود که نارسایی قلبی شدید بوده و بیمار به هیچ یک از روشهای درمانی پاسخ نمیدهد. اما قبل از هرگونه اقدام برای پیوند قلب نیاز است که شرایط سلامتی بیمار به خوبی بررسی شود و بیمار از هر نظر در شرایط مطلوبی باشد.
هنگامی که برخ از اختلالات یا مشکلات برای قلب رخ دهند، متخصص قلب دستور پیوند قلب را میدهد. این مشکلات قلبی عبارتند از:
- بیماری شدید عروق کرونر همراه با بافت اسکار قلبی ناشی از حمله قلبی
- کاردیومیوپاتی اتساعی (بزرگ شدن قلب)
- ضعف عضله قلب (كارديوميوپاتي)
- بیماری عروق کرونری
- بیماریهای دریچههای قلب
- نقص مادرزادی قلب
- ریتمهای غیر طبیعی قلب خطرناک (آریتمیبطنی)
- آمیلوئیدوز
با توجه به پیشرفتهایی که در مسیر نوآوری داروها و ضربان سازهای قلب رخ داده، درمان نارسایی قلبی اهمیت بیشتری پیدا میکند. اما تنها موردی که باعث میشود بهترین گزینه درمانی را انتخاب کرد تنها به پزشک متخصص و ارزیابی سلامت قلب مرتبط خواهد بود.
چه کسانی کاندیدای پیوند قلب هستند؟
افراد مبتلا به نارسایی قلبی که از سایر جنبههای سیستم بدن سالم هستند، ممکن است گزینهای برای پیوند قلب باشند. اما برای اینکه افراد مبتلا به بیماریهای قلبی تشخیص دهند آیا گزینهای برای پیوند قلب هستند یا نه؟ باید به یکسری سوال پاسخ دهند. پس از دانستن اینکه تخصص قلب و عروق چیست و انتخاب متخصص مناسب از فرد بیمار و خانواده او سوالات مختلفی میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
- آیا از روشهای درمانی دیگر مانند: مصرف دارو یا رژیم غذایی استفاده کردهاید؟
- آیا به غیر از بیماری قلبی، بیماریهای دیگری هم دارید؟
- آیا میتوانید سبک زندگی خودتان را با ورزش و رژیم غذایی تغییر دهید؟
- آیا میتوانید بعد از پیوند قلب از داروهای مختلف استفاده کنید و معاینات مکرر را انجام دهید؟
پاسخ بله یا خیر شما اهمیت زیادی دارد. از این رو به سوالات دقت داشته باشید تا بهترین پاسخ را دهید. از طرفی هم اگر مشکلات مختلفی مانند چاقی شدید را تجربه میکنید نیاز است که با پزشک مشورت کنید تا احتمال کاندید بودن شما بررسی شود.
انواع روشهای پیوند قلب
عمل پیوند قلب به دو روش اصلی تقسیم میشود. هر یک از این روشها با توجه به شرایط بیمار و سابقه درمانی او بررسی خواهد شند که به شرح زیر هستند:
- روش ارتوتوپی را میتوان متداولترین انواع روشهای عمل پیوند قلب معرفی کرد. در این روش، قلب بیمار به طور کامل برداشته میشود و با توجه به شرایط اهدا، قلب اهدایی جایگزین خواهد شد.
- روش هتروتوپیک، بدین گونه است که قلب در جای خودش قرار داشته و قلب اهدا شده را در سمت راست قفسه سینه قرار میدهند.
البته که این روش بسیار نادر است و بیشتر برای بیمارانی که ناراحتیهای ریوی را در کنار مشکلات قلب تجربه میکنند، تجویز میشود. به طور کلی دکتر پیوند قلب ابتدا بررسیها و آزمایشات مختلفی را تجویز میکند و سپس با توجه به شرایط بیمار، بهترین روش درمانی را انتخاب خواهد کرد.
چطور برای عمل جراحی پیوند قلب آماده شویم؟
پزشک متخصص قلب بعد از تشخیص پیوند قلب یکسری آزمایشها و ارزیاییهایی را با بیمار برنامه ریزی میکند تا عمل قلب انجام شود. ارزیابی پزشکی قبل از جراحی، آزمایشهای مختلف یا تست عملکرد قلب از مهمترین آنها است که شرایط آن به شرح زیر هستند.
ارزیابی پزشکی قبل از جراحی
قبل از اینکه برای پیوند قلب اقدام کنید نیاز است که لیستی از داروهای بدون نسخه و با نسخه خود را به پزشک ارائه دهید. فرقی ندارد که از داروهای گیاهی با شیمیایی استفاده میکنید، در هر صورت باید پزشک در جریان مصرف داروهای شما باشد.
اگر به پزشک مراجعه کردید و تشخیص پیوند قلب داد باید بدانید که ممکن است از شما بخواهد دو هفته قبل از عمل، با استفاده از سیگار را ترک کنید و مصرف داروهایی مانند: آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن را متوقف کنید. همچنین مهم است که الکل را ترک کنید تا مشکلات احتمالی حین عمل و بعد از درمان هم برای شما رخ ندهد. میتوانید با مطالعه مقاله چگونه سیگار را ترک کنیم سریعترین روش را انتخاب کنید.
آزمایش بیماریهای خاص
آزمایشهای مختلفی برای بررسی وضعیت سلامت بیمارهای قلبی انجام میشوند که آزمایش خون یکی از مهمترین آنها است. با آزمایش خون میتوان عملکرد کبد و کلیهها را بررسی کرد و از سلامت آنها مطمئن شد.
تصویربرداری
پزشک برای اینکه بتواند به خوبی وضعیت قلب را بررسی کند نیاز به عکس از شرایط سینه دارد. رادیوگرافی از قفسه سینه برای بررسیهای بیشتر پزشک تجویز میشود. بهتر است که تصویربرداری را در جاهای معتبر انجام دهید.
تست عملکرد قلب
انجام تستهایی مانند، اکو قلب و نوار قلب، قبل از عمل جراحی ضروری است. پزشک با مشاهده تست عملکرد قلب، اطلاعات مختلفی را به دست میآورد که روند عمل قلب را بهبود داده و به شرایط بهتر جراحی کمک میکند.
مراحل عمل پیوند قلب
پیوند قلب، نوعی جراحی قلب باز محسوب میشود که عروق کرونری مسدود یا تنگ شده از سایر عروق مناطق دیگر بدن استفاده کرده و بازسازی یا تعویض را انجام میدهند. روشهای گوناگونی برای پیوند قلب وجود دارد، اما مهمترین و موثرترین روشها به شرح زیر هستند:
- پزشک، برشی را در ناحیه سینه اعمال میکند تا به قفسه سینه دسترسی داشته باشد، سپس یک برش عمودی انجام میدهد تا به قلب بیمار دسترسی داشته باشد.
- بیمار در این مرحله به دستگاه قلب و ریه متصل است تا وظایف قلب، جریان خون، اکسیژناسیون بدن به خوبی انجام شود. در این شرایط قلب بیمار متوقف میشود تا جراح بتواند شرایط اهدای قلب را انجام دهد.
- در مرحله بعدی، برداشتن عروق ساق پا، عروق داخلی ساق پا، عروق سینه یا عروق رادیال انجام میشود. متخصص قلب، رگهای جدید را به عروق کرونری مسدود شده قلب، متصل میکند.
- در مرحله آخر، پزشک متخصص قلب، شرایط بیمار را بررسی میکند و برای اتمام جراحی، ناحیههای برش خورده را بخیه خواهد کرد.
بیمار پس از اینکه پیوند قلب را انجام داد در واحد مراقبتهای ویژه بیمارستان تحت نظر خواهد بود. اما مدت بستری یا ریکاوری بیمار با توجه به شرایط هر بیمار ممکن است متفاوت باشد. در نهایت بیمار تنها با دستور پزشک ترخیص خواهد شد و نیاز است که برای ادامه روند بهبود بیماری، یکسری نکات را رعایت کند که پزشک به طور کامل توضیحاتی را در اختیار بیمار قرار میدهد.
نحوه پیوند رگ قلب
جراح قلب و عروق، یک سر رگ جدا شده را به یکی از رگهای کرونری متصل میکند. سپس انتهای رگ دیگر را به دریچه آئورت متصل خواهد تا یک رگ خونی ایجاد شود. جراحان قلب، رگهای خونی که ایجاد کردهاند را به یکدیگر متصل خواهند کرد تا جریان خون از قلب به ریهها جریان پیدا کند. هنگامی که قلب گرم میشود، ضربان آغاز شده و دستگاههای وصل شده به بیمار باز خواهند شد.
برخی از اقداماتی که هنگام پیوند قلب انجام میشوند
جراحهای متخصص قلب و عروق، هنگام پیوند قلب ممکن است که به انجام یکسری اقدامات نیاز داشته باشند. پیوند قلب و استفاده از قلب مصنوعی از جمله متداولترین اقداماتی است که هنگام عمل پیوند قلب به آن توجه میشود.
پیوند رگ پا به قلب
از سیاه رگهای ساق پا برای پیوند رگ پا به قلب استفاده میشود. این روش حین عمل جراحی قلب بیشتر برای افرادی توصیه میشود که تعداد عروق قلبی بسته زیادی دارند و از نارسایی قلبی خود رنج میبرنند.
پیوند دریچه قلب
هنگامی که دریچه قلب تنبل یا آسیب دیده باشد پیوند دریچه قلب مصنوعی انجام میشود. اختلال در عملکرد دریچه قلب باعث میشود تا مشکلات قلبی رخ دهند و فرد از دریچههای مصنوعی ساخته شده، استفاده کند. جنس دریچههای قلب، پلاستیکی، فلز یا آلیاژ است. البته که میتوان از دریچه قلب حیوانات هم استفاده کرد. اما ابتدا باید دریچه قلب حیوان را ضدعفونی کرده و سپس دریچه جدید را قرار داد.
استفاده از قلب مصنوعی
در پیوند قلب مصنوعی، قلب بیمار با یک دستگاه قلب مصنوعی جایگزین میشود. این قلب وظیفه پمپاژ خون به کل بدن را برعهده دارد و در این روش، بیمار نیازی به انتظار برای دریافت شرایط اهدا قلب را ندارد. جراح در پیوند قلب مصنوعی، قلب را در قفسه سینه و بین دو بطن راست و چپ بیمار قرار میدهد.
همچنین از قلب مصنوعی به عنوان یک راهکار موقت برای بیمار تا زمانی که در انتظار پیوند قلب است، ستفاده میشود. البته این روش برای افرادی که قادر به تحمل عمل پیوند قلب هم نیستند کار ساز بوده و در نظر گرفته میشود.
اتفاقات مثبت بعد از عمل پیوند قلب
افرادی که بیماری های قلبی را تجربه کردهاند میدانند که سلامت قلب تا چه اندازه اهمیت دارد و بر کیفیت زندگی تاثیر میگذارد. از این رو با عمل پیوند قلب میتوان اتفاقات ناخوشایند و مشکلات رخ داده را کنترل کرده و اثرات مثبت را تجربه کرد که در جدول زیر شرح داده ایم:
اثرات مثبت بعد از عمل | توضیح |
بهبود جریان خون | مسیرهای خونرسانی به عروق کرونری تقویت میشود |
کاهش خطر سکته قلبی | خطرات احتمالی سکته قلبی کاهش پیدا میکند زیرا خونرسانی به قلب بهبود پیدا کرده |
کاهش علائم آنژین صدری | با عمل پیوند قلب، مشکل آنژین صدری برطرف شده و علائم آن بهبود پیدا میکند |
کاهش مشکلات جانبی | درد قفسه سینه و خستگیهای ناشی از بیماری قلبی بهبود پیدا میکند |
ریکاوری بعد از عمل
پس از پایان عمل جراحی، به واحد مراقبتهای ویژه (ICU) منتقل میشوید. شما به طور مداوم تحت نظر دارویی و درد هستید و با لولههای به منظور حذف مایع اضافی از حفره قفسه سینه، به طور مداوم کنترل خواهید شد. پس از اولین روز، به احتمال زیاد به ICU منتقل میشوید. با این وجود، برای ادامه درمان، در بیمارستان باقی خواهید ماند.
بستری بودن در بیمارستان در محدوده یک تا سه هفته طول خواهد کشید. ریکاوری کامل از پیوند قلب میتواند یک روند طولانی باشد. بنابراین بسیاری از مردم، بهبود کامل بعد از پیوند قلب را بعد از شش ماه به دست میآورند.
ممنوعیت عمل قلب برای گروهی از بیماریها
پیوند قلب برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند به عنوان یکی از بهترین راه کارهای درمانی شناخته میشود و عمر دوباره به افراد هدیه میدهد. اما برخی از افراد نمیتوانند از این عمل استفاده کنند و پزشکان متخصص معتقد هستند، افرادی با بیماریهای جدی نباید پیوند قلب انجام دهند.
افرادی که ممنوعیت عمل قلب دارند در دسته بندی زیر قرار میگیرند:
- عفونت فعال
- معتاد مواد مخدر یا نوشیدنیهای الکلی
- سرطان
- بیماری کلیوی یا کبدی
این افراد نمیتوانند کاندیدای عمل قلب باشند و نیاز است که ابتدا شرایط بیماری خود را بهبود دهند و سپس برای جراحی قلب اقدام کنند.
خطرات و عوارض پیوند قلب
مرگ در اثر عفونت و رد پیوند قلب از شایعترین مواردی است که برای پیوند قلب رخ میدهد. برخی از بیماران برای جلوگیری از رد پیوند داروهای مختلفی را مصرف میکنند که ممکن است مشکلات کلیوی یا افزایش فشار خون را تجربه کنند.
با مصرف برخی از داروها سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و مشکلات متنوعی رخ میدهد. از این رو نمیتوان گفت که عمل قلب، بدون عوارض و خطرات است. شایعترین عوارض و خطراتی که برای افراد پس از عمل قلب باز رخ میدهند به شرح زیر هستند.
پس زدن پیوند قلب (رد عضو)
رد عضو یکی از عوارض پیوند قلب است که خطراتی را برای بیمار ایجاد میکند. اگر سیستم ایمنی بدن، قلب را به عنوان یکی از اعضای بدن شناسایی نکند، پیوند را رد کرده و مشکلاتی را به وجود میآورد. به همین دلیل در این زمان مصرف مواد غذایی که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند عموما به دستور پزشک کاهش پیدا میکند.
علت پس زدن پیوند قلب
علت پس زدن پیوند قلب این است که سلولهای ایمنی بدن به دنبال ایجاد امنیت برای بدن هستند و بعد از پیوند قلب، این عضو را ناشناخته میدانند و سعی دارند به این عضو آسیب بزنند. در نتیجه پس زدن پیوند قلب یکی از عوارض این عمل است که با مصرف دارو تا حدودی قابل کنترل خواهد بود.
سایت mayoclinic درباره پیوند قلب و علت پس زدن پیوند می گوید؛
پس زدن قلب اهدا کننده یکی از نگران کنندهترین خطرات پس از پیوند قلب است. سیستم ایمنی بدن گیرنده، ممکن است قلب اهدا کننده را به عنوان یک جسم خارجی ببیند و سعی کند آن را پس بزند. اما هر گیرنده پیوند قلب، داروهایی را برای جلوگیری از پس زدن (سرکوب کنندههای ایمنی) دریافت میکند، در نتیجه میزان رد عضو ممکن است که کاهش پیدا کند.
از این رو برای کمک به جلوگیری از پس زدن قلب، بسیار مهم است که همیشه داروهای خود را طبق تجویز پزشک مصرف کنید. همچنین برای تعیین اینکه آیا بدن شما قلب جدید را رد میکند یا خیر، در طول سال اول پس از پیوند، بیوپسیهای مکرر قلب خواهید داشت.
ایجاد عفونت
در صورتی که عمل قلب انجام شود اما مراقبتهای ویژهای انجام نداد، ممکن است که عفونت در قفسه سینه ایجاد شود و مشکلاتی را برای بیماری ایجاد کند.
خونریزی
برخی از بیمارها بعد از انجام پیوند قلب دچار خونریزیهای داخلی میشوند که ناشی از عدم رعایت دستورات پزشک است. از این رو باید معاینات دورهای را جدی گرفت و تحت نظر پزشک بود.
لخته شدن خون در رگها
لخته شدن خون در رگها یکی دیگر از عوارض عمل قلب است که در اثر عدم مصرف به موقع داروها رخ میدهد.
آسیب به کلیهها
در اثر مصرف داروهایی که باعث عدم رد عضو جدید میشوند، مشکلات کلیوی رخ میدهند. این داروها برای افرادی تجویز خواهند شد که سیستم ایمنی بدن آنها با عضو جدید (قلب) مقابله میکنند و آن را یک عضو خارجی میدانند.
مراقبتهای بعد جراحی پیوند قلب
پیوند قلب همانند هر جراحی نیاز به مراقبتهای ویژهای بعد از جراحی دارد. رعایت رژیم غذایی، انجام ورزشهای مناسب و تغییر سبک زندگی، هریک میتوانند به بهبود وضعیت بیمار بعد از انجام عمل قلب کمک کنند.
مصرف دارو
مصرف دارو یکی از مهمترین مراقبت های بعد از عمل قلب است که باید به آن اهمیت ویژهای داد. داروهایی که پزشک متخصص قلب و عروق تجویز میکند باید به موقع مصرف شوند تا بیمار ریکاوری و استراحت پیوند قلب بهتری داشته باشد.
رژیم غذایی
رژیم غذایی از مهمترین مواردی است که باید بعد از عمل جراحی قلب به آن پایبند بود. استفاده از غذاهای سالم و سبزیجات باعث میشود تا قلب عملکرد بهتری داشته باشد.
ورزش مناسب
انجام ورزشهای مناسب مانند: پیاده روی باعث میشود تا افراد تحرک بیشتری داشته باشند و خونرسانی به رگها بهتر انجام شود.
تغییر سبک زندگی
هرچه سبک زندگی سالمتری را بعد از پیوند قلب انتخاب کنید، از سلامت قلب خود بیشتر مراقبت خواهید کرد. عدم مصرف مشروبات الکی و دخانیات باعث میشود تا قلب بعد از جراحی و پیوند عملکرد بهتری داشته باشد.
معاینه منظم تحت نظر پزشک معالج
معاینات منظم و مراجعه به پزشک از مهمترین مراقبتهای بعد از عمل قلب است که باید جدی گرفته شود. پزشک برای اینکه وضعیت قلب شما را بررسی کند نیاز دارد تا معاینات مختلفی را انجام دهد و با آزمایشهای مختلف، سلامت قلب را بررسی کند.
درصد موفقیت عمل پیوند قلب چقدر است؟
عمل پیوند قلب همانند هر جراحی، احتمال مرگ هم دارد. اما بیش از 80 درصد از جراحیهای قلب، موفقیت آمیز بوده و بیماران بهبود پیدا کرد اند. همچنین نرخ بقا برای افرادی که دو سال از عمل قلب آنها گذشته، بین 10 تا 56 درصد تخمین زده شده است.
آیا بیماران پیوند قلبی میتوانند به زندگی عادی برگردند؟
توجه داشته باشید که پیوند قلب به عنوان یک راه حل همیشگی و قطعی برای درمان قلب شناخته نمیشود، اما یک نوع درمان است که به بهبود وضعیت زندگی فرد بیمار کمک میکند. بیمار با عمل پیوند قلب میتواند زندگی عادی خود را با کیفیت بهتری تجربه کند، اما باید نکاتی را هم رعایت کند که مهمترین آنها عبارتند از:
- مراجعه منظم به پزشک
- عدم استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی
- اجتناب از ورزشهای سنگین
با رعایت هریک از این موارد میتوان زندگی عادی را تجربه کرد و فعالیتهای روزانه را انجام داد.
طول عمر بیماران پیوند قلبی
طول عمر بیماران قلبی به عوامل مختلفی بستگی دارد. سن، وضعیت سلامت عمومی، رعایت رژیم غذایی و پاسخ دهی به عمل پیوند از جمله مهمترین این عوامل هستند. اما با توجه به آمار و ارقام، حدود 75 درصد از بیمارانی که حداقل پنج سال بعد از جراحی زندگی عادی خود را ادامه دادهاند، حداقل 10 سال دیگر هم زنده ماندهاند.
از کجا اهدا کننده قلب پیدا کنیم؟
برای اینکه بتوان اهدا کننده قلب پیدا کرد نیاز است که یکسری مراحل سپری شوند. در مرحله اول، معرفی و ثبت نام نیاز است که بیمار باید در لیست انتظار برای اهداکنندهها ثبت نام انجام دهد.
در مرحله دوم، ارزیابی و انتخاب بیمار انجام میشود تا با توجه به میزان سلامت و عملکرد قلب صف انتظار مشخص شود. مرحله سوم، انتخاب اهدا کننده است، در صورتی که بیماری به عنوان یک کاندید پیوند قلب شناخته شود، مرکز قلب سعی میکند که یک اهدا کننده مناسب را پیدا کند.
در مرحله آخر، هماهنگیهای لازم انجام میشوند تا تیم جراحی سازگاری قلب اهدا شده با کاندیدای قلب را بررسی کنند و عمل جراحی پیوند، انجام شود.
قلب اهدا شونده چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
عمل پیوند قلب به برداشتن قلب دچار نارسایی قلبی یک بیمار و جایگزین کردن آن با قلب یک بیمار مرگ مغزی است، بیشترین کاربرد پیوند قلب برای بیمارانی است که نارسایی قلبی شدید دارند که غیر قابل درمان است. در عمل جراحی پیوند قلب، قلب ناسالم و مریض از بدن بیمار برداشته شده و قلبی سالم از بدن اهدا کننده عضو جایگزین آن میشود.
برای برداشتن قلب از اهدا کننده باید دو پزشک یا بیشتر تأیید کنند که وی دچار مرگ مغزی شده است. قبل از اینکه شما در لیست انتظار پیوند قلب قرار بگیرید پزشک باید تصمیم بگیرد که این روش بهترین روش برای درمان نارسایی قلب شما است که انتخاب میشود. همچنین پزشک باید از اینکه شما توان انجام این عمل را دارید، مطمئن شود.
قلب اهداکننده بر اساس نوع تشابه گروه خونی و اندازه قلب و پروتئینهای سطح سلولها و تشابه بافتی به گیرنده انتخاب شود. به عنوان گیرنده پیوند قلب، شما باید داروها را برای جلوگیری از پس زدن قلب جدید در اثر کارکدهای سیستم ایمنی بدنتان مصرف کنید. این داروها، داروهای سرکوب کننده ایمنی هستند. تیم پزشکی شما میزان داروهای ضد فشار خون و داروهای لازم برای تضعیف سیستم ایمنی بدنتان را تعیین میکنند.
لیست انتظار برای پیوند قلب
افرادی که در لیست انتظار برای پیوند قلب هستند، بیماریهای قلبی با شرایط مختلفاند که به دلایل متفاوت در صف انتظار قرار داده شدهاند. مهمترین دلایل برای قرار گرفتن در لیست انتظار پیوند قلب عبارتند از:
- نقص مادرزادی قلب
- بیماری عروق کرونری
- اختلال در عملکرد دریچههای قلبی
- عضله قلب ضعیف و یا کاردیومیوپاتی
حتی اگر یکی از این شرایط بالا را داشته باشید، هنوز عوامل بیشتری برای تعیین قرار گرفتن شما در لیست انتظار برای پیوند قلب وجود دارد. پیوند قلب درمان مناسب برای همه نیست. برخی عوامل ممکن است به این معنی باشد که شما یک نامزد خوب برای پیوند قلب نیستید. موارد زیر را باید در نظر گرفته شود:
- سن بیشتر گیرندگان قلب باید زیر ۶۵ سال سن داشته باشند. داشتن یک وضعیت پزشکی دیگر که میتواند زندگی شما را بدون در نظر گرفتن یک قلب اهدا کننده، مانند یک بیماری کلیوی، کبدی یا ریه سلامت شما در خطر جدی باشد.
- داشتن عفونت فعال
- تاریخچه بیماریهای اخیر مانند سرطان
- وضعیت عمومی سلامتی بدن، شکستگی اندام چندگانه، سرطان یا سایر بیماریهای جدی پزشکی ممکن است شما را از فهرست پیوند دور کند.
همچنین نیاز است که شما به تغییر سبک زندگی خود متعهد باشید که شامل ورزش کردن، رژیم بیماران قلبی که توسط پزشک تجویز شده و ترک سیگار است.
هزینه عمل پیوند قلب چقدر است؟
هزینه عمل جراحی پیوند قلب به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر یک به صورت جداگانه تاثیر مستقیمی روی هزینه خواهند گذاشت. مهمترین عوامل تاثیرگذار در هزینه پیوند قلب عبارتند از:
- تجهیزات پزشکی
- بیمارستان خصوصی یا دولتی
- تجربه و سابقه پزشک جراح
- بیمه درمانی
- موقعیت جغرافیایی
- هزینههای قبل از عمل (آزمایشها و معاینات)
- هزینههای بعد از عمل
هریک از این موارد باید بررسی شوند تا بتوان هزینه عمل قلب را مشخص کرد.
پیوند قلب؛ شروعی دوباره برای بیماران قلبی
عمل جراحی پیوند قلب برای برطرف کردن انسداد عروق قلب انجام میشود. در این روش درمانی بیمار باید تحت نظر پزشک باشد تا عوارض پیوند قلب کمتر شده و سلولهای بدن عضو جدید را رد نکنند. در حقیقت علت پس زدن پیوند قلب به خاطر سیستم ایمنی بدن است که طول عمر بیماران را تحت تاثیر قرار میدهد.
اگر شما هم کاندید قلب مصنوعی و پیوند قلب هستید باید از قبل تحت نظر پزشک متخصص باشید تا روند بیماری و شرایط اهدای قلب بررسی شود. برای مراجعه به پزشک و جراحهای متخصص میتوانید از سامانه نوبت دهی آنلاین دکتر دکتر استفاده کنید تا از بهترین متخصصها نوبت دریافت کنید. همچنین اگر سوالی درباره عمل پیوند قلب دارید که در این متن به آن اشارهای نشده است میتوانید در انتهای همین متن و درقالب کامنت با ما در ارتباط باشید.
منابع:
healthline.com
mayoclinic.org
سلام
بیماران دیابتی ها هم میتونند پیوند قلب انجام بدن و امکان خطر در این افراد بیشتره ؟؟
سلام
احتمال رد پیوند و عفونت در افراد دیابتی بالاتر هست
به هر حال پیوند قلب مساله حساسی هست و تیم پیوند با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف تصمیم میگیرند
ممنون از سایت شما میشه بگید برای نوزادان امکان پیوند هست یا نه
سلام
اگر اهدا کننده مناسب باشد بله
وقت تون بخیر ممنون از اطلاعات خوبی که تو سایت تون گزاشتین میشه بفرمایید که دوران نقاهت بعد از عمل پیوند چقدر هست ؟ و بیمار چه مدت نمیتونه به صورت عادی زندگی کنه و نیاز به مراقبت ویژه داره ؟
سلام عزیز
حدود ۲ هفته بستری در بیمارستان
و ۲ ماه نقاهت اولیه دارد
بعد از آن هم با توجه به ویزیت ها و ازمایشات و..تصمیم گیریدمیکنیم
سلام و درود
افراد با وزن بالا امکان پیوند قلب دارند و اینکه آیا با داشتن وزن بالا خطرناک تره
سلام عزیزم
Bmi خیلی بالا که در رنج اوور هست احتمالا قابل انجام نیست
در کل باید تیم جراحی پیوند تصمیم بگیرند
سلام آیا پیوند قلب مصنوعی در ایران انجام میشه ؟ و چقدر موفقیت آمیزه
سلام عزیز
هنوز انجام نشده و در مرحله تحقیق و پژوهش هست
سلام من میخوام قلبم رو اهدا کنم تمایلی به ادامه ی زندگی ندارم آیا امکانش هست
سلام عزیزم
خیر ممکن نیست
چرا تمایلی به زندگی ندارین عزیزم؟ برام تایپ کنید تا راهنماییتون کنم
نگران نباشید در این زندگی همه چیز راه حل دارد
سلام
من 45 سال سن دارم و بر اثر سکته قلبی بطن چپ قلب من دچار مشکل شده است . EF قلب من 18 است . آیا مشمول شرایط پیوند قلب هستم ؟ در ضمن فعلا ICD دارم ولی همچنان دچار مشکل تنفسی و … هستم
با سپاس
سلام
اغلب نارسایی ها به درمان دارویی پاسخ میدهند و با دارو کنترل میشوند
در موارد شدید نارسایی که به هیچ درمان دارویی و اقدام درمانی دیگری پاسخ ندهد پیوند قلب لحاظ میشود
سلام ببخشید دختر 12 ساله یکی از دوستام میخواد قلبش رو به مادر 46 سالش اهدا کنه. ایا همچین چیزی ممکنه؟؟ میتونه یا نه؟
سلام
خیر عزیز، امکان ندارد پیوند قلب از فرد زنده انجام شود
سلام كسي كه سلامت روان نداره اجازه داره قلبش رو اعدا كنه ؟
سلام
اهدا قلب فقط از فرد با مرگ مغزی انجام میشه با اجازه خانواده
سلام وقت بخیرمن همسرم قلبش تک بطنی هست 39سال سن دارد واینک قبلا اسپرین مصرف میکردندولی دوسال کرونا درقرنطینه بودندوبشدت وزن کم کردندواحشا بدن اب اورد وای اف قلبشان به 30رسیدودکتردارودادندومصرف میکنن خیلی دردداره میخواستم بدونم امکان عمل پیوند قلب برای ایشون هست ؟؟خیلی ناامیدشده همش استرس داره وناراحت ممنونم ازراهنماییتون اگردکترفوق تخصص خوب میشناسیدمعرفی کنیدلطفا
سلام
با امید بهبودی سریع ایشان
دکتر صالحی بیمارستان امام خمینی تهران
با سلام و احترام. پدر بنده ۷۷ ساله هست و به علت سکته مغزی دچار مشکلات حرکتی شده اند. EF قلبشان ۲۰ درصد هست آیا پیوند قلب برای ایشان انجام میشود؟از راهنمایی شما بسیار سپاسگذارم
سلام
احتمالا فعلا فقط درمان دارویی انجام میشه
سلام خسته نباشید من الان در لیست پیوند قلب هستم میخواستم بدونم آیا این پیوند خطرناک است لطفا حقیقت را بگویید؟؟
سلام بله خطرناك هست اما موفقيت آميز هم هست نگران نباشيد
سلام وقت بخیر من مشکل اریتم قلبی و پروپلاس دارم که رفته رفته به زندگی من خیلی تاثیر گذاشته از همه نظر دارو هم مصرف می کنم می خواستم بدونم نظر شما در مورد پیوند قلب چیه واین که قلب براحتی پیدا میشه یا نه ،ممنون از لطفتون که راهنمایی میکنین?
سلام
دوست عزیز
پیوند قلب بیشتر در نارسایی قلبی انجام میشود
آریتمی ها بسته به نوع با دارو یا روش های جراحی و یا ابلیشن درمان میشوند