غش کردن به چه علت اتفاق می‌افتد؟

علت غش کردن
اشتراک گذاری 270 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

از دست‌دادن هوشیاری برای مدتی کوتاه، همان غش کردن است. چنین وضعیتی بیشتر ریشه در نرسیدن اکسیژن کافی به مغز دارد. تجربه بیهوش‌شدن و غش، عموماً از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد. احساس ضعف یا سرگیجه و سردرد هم در فرایند غش وجود دارند. بازیابی کامل اوضاع به حالت عادی معمولاً چند دقیقه طول می‌کشد. اگر وضعیت پزشکی خاصی عامل غش کردن نباشد، احتمالاً نیازی به درمان و پیگیری نخواهد بود. غش و بیهوشی در بیشتر موارد جای نگرانی ندارد، مثل غش کردن ناشی از افت قند خون. اما اگر عاملی جدی باعث این وضعیت شود، نیاز به درمان غش کردن پیش می‌آید. برای همین آگاهی از علت غش کردن، مهم است. دکتر مغز و اعصاب می‌تواند با معاینه فیزیکی یا آزمایش‌های قلب و خون به تشخیص غش کردن کمک کند.

در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، به شما می‌گوییم که غش کردن چیست و از انواع غش‌کردن، دلایل آن و موضوعات دیگر خواهیم گفت. مطالعه مقاله به حدود ۴ دقیقه زمان نیاز دارد.

در پایان، پرسش‌هایتان را بپرسید تا پزشک به شما پاسخ بدهد.

غش کردن چیست؟

غش کردن به معنای کاهش ناگهانی و از دست‌رفتن سطح آگاهی است. معمولاً علت غش کردن، کمبود اکسیژن در مغز است. محرومیت و محدودیت در اکسیژن رسانی به مغز علل زیادی دارد؛ از جمله فشار خون پایین یا بیماری‌های مرتبط با خون‌رسانی. وقتی کسی از هوش می‌رود، به این معنی است که وضعیت ذهنی‌اش تغییر کرده و از سطح تمرکز، توانایی فکر کردن یا ادراک صحیح واقعیت‌ها توسط او، به‌طور موقت یا دائمی، کاسته می‌شود. این مفهوم، در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توصیه سازمان ملی سلامت بریتانیا (nhs) درباره غش‌کردن این است:

غش‌کردن احتمالاً مشکلی جدی نیست، اما بهتر است که از سوی پزشک عمومی معاینه شوید تا بفهمید چه چیزی باعث آن شده است.

گاهی اوقات، علت غش کردن به یک بیماری، وضعیت یا اختلال جدی مربوط می‌شود. هر ناهنجاری باید به عنوان یک اورژانس پزشکی شناخته شود تا علل این اتفاق شناخته و نشانه‌ها و علائم از سوی دکتر مغز و اعصاب مورد بررسی قرار بگیرند. 

انواع غش کردن

چه زمانی غش کردن خطرناک است و باید به اورژانس مراجعه کرد؟

غش کردن به‌صورت موقت و طبیعی و در برخی از شرایط، معمولاً نگران‌کننده نیست. اما در برخی موارد می‌تواند نشانه‌ای از وضعیت خطرناک باشد و نیاز به مراجعه فوری به پزشک یا به مرکز اورژانس دارد. غش کردن با شرایط زیر، ممکن است نشان‌دهنده وضعیتی جدی‌تر و احتمالاً تهدید کننده زندگی باشند:

  • در مدت کوتاهی، مدام تکرار می‌شود.
  •  با تپش قلب یا سایر مشکلات قلبی رخ می‌دهد.

بروز غش در طول ورزش‌کردن هم، نیاز به پیگیری اورژانسی وجود دارد.

انواع غش کردن 

غش کردن می‌تواند طبیعی یا خطرناک باشد. از طرفی دیگر، انواع مختلفی از غش کردن وجود دارد. برخی موارد رایج‌تر هستند.انواع غش کردن، معمولاً متناسب با عوامل مختلفی مانند سن، وضعیت سلامتی، و محیط اطراف فرد، بستگی دارد.  آشنایی با انواع غش به شما کمک می‌کند که در طول وقوع آن، کنترل اوضاع را راحت‌تر به‌دست بگیرید. آگاهی از انواع غش به شما کمک می‌کند که خونسردی خود در طول وقوع این رخداد را بهتر حفظ کنید. برخی از انواع غش کردن، عبارتند از:

غش کردن وازوواگال

غش کردن وازوواگال در اصطلاحات پزشکی، به معنای وضعیتی است که در آن فرد از هوش می‌رود و تا حدی آگاهی خود را نسبت به محیط اطراف دست می‌دهد. غش کردن وازوواگال (Vasovagal) با درگیرشدن عصب وگاس در بدن همراه است و می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • آسیب‌های عاطفی
  • استرس
  • دیدن خون

ایستادن به مدت زمان طولانی هم از دیگر دلایل این نوع از غش کرد است.

غش کردن سوری کاروتید

ازدست دادن توانایی تمرکز یا کاهش وضوح بینایی به دلیل کاهش جریان خون در سوراخ کاروتید، منجر به غش کردن سوری کاروتید می‌شود. سوراخ کاروتید، یکی از عروق خونی است که جریان خون به مغز را تامین می‌کند. اگر جریان خون در این عروق کاهش پیدا کند، ممکن است منجر به کاهش اکسیژن رسانی به مغز و در نتیجه غش کردن شود. این وضعیت معمولاً نشانه‌ای از مشکلات عروقی یا قلبی است و نیازمند ارزیابی و درمان فوری توسط پزشک را دارد. این نوع از غش کردن، زمانی اتفاق می‌افتد که سرخرگ کاروتید در گردن، تحت فشار قرار بگیرد. به‌عبارت دقیق‌تر، سنکوپ سینوس کاروتید به دلیل انقباض شریان کاروتید در گردن اتفاق می‌افتد و می‌تواند در موارد زیر رخ دهد:

  •  چرخاندن سر
  • هنگام اصلاح
  • هنگام پوشیدن یقه تنگ

این موارد می‌توانند به ناحیه گردن و سرخرگ فشار وارد کنند.

غش کردن وضعیتی

غش کردن وضعیتی

غش کردن وضعیتی، نوعی از بیهوشی است که در آن فرد از توانایی تمرکز، توجه یا ادراک صحیح واقعیت‌ را برای چند دقیقه و به دلیل وضعیتی که دارد، از دست می‌دهد. این نوع غش هم در اثر موارد زیر ایجاد می‌شود:

  • سرفه
  • تحرک روده
  • مشکلات گوارشی 

در این مواقع، امکان دارد که خون به مغز نرسد و به‌طور موقت، هوشیاری از دست برود. 

علائم همراه با غش کردن چیست؟

علائم همراه با غش کردن، ممکن است بسته به علت آن متفاوت باشند. گاهی اوقات، غش می‌تواند خفگی هم ایجاد کند. کاهش سطح آگاهی، کاهش توانایی تمرکز، کاهش وضوح بینایی، سردرد، علائم عصبی و علائم حملات قلبی، از جمله رایج‌ترین علائم غش کردن هستند. لازم به ذکر است که امکان وقوع علائم و نشانه‌های زیر هم در زمان غش کردن، وجود دارد:

  • تعرق
  • استفراغ
  • عرق سرد
  • خفه‌شدگی
  • تاری دید و گیجی
  • حالت تهوع و سرگیجه

بروز احساس سرما و سنگینی در پاها هم، از دیگر نشانه‌های غش‌کردن هستند.

علائم هشداردهنده پیش از غش کردن چیست؟

قبل از غش کردن، ممکن است علائم هشداردهنده‌ای ظاهر شوند که نشان‌دهنده احتمال وقوع غش کردن یا وضعیت ناگهانی و خطرناک دیگری باشند. همچنین معمولا، بین ۵ تا ۱۰ ثانیه قبل از غش کردن، علامت‌هایی هشداردهنده بروز پیدا می‌کنند:

  • رنگ‌پریدگی
  • حالت تهوع و تاری دید
  • سرگیجه و یا سبکی سر
  • احساس ناگهانی سرما و یا گرما و عرق‌کردن
  • ضربان قلب سریع یا تاکیکاردی (tachycardia)

ایجاد صدای وزوز و زنگ در گوش هم از نشانه‌های هشداردهنده‌ای است که پیش از غش‌کردن، رخ می‌دهند.

علائم غش کردن
زن بیهوش روی زمین خانه افتاده است.

علت غش کردن چیست؟

بروز شرایط متنوعی، باعث غش‌کردن می‌شوند. اگر سطح خون و اکسیژن در مغز به‌طور قابل توجهی کاهش پیدا کند، فوراً تمام قسمت‌های غیرحیاتی بدن خاموش می‌شوند. هنگامی که مغز سطوح پایین‌تر اکسیژن را تشخیص می‌دهد، بدن شروع به تنفس سریع‌تر می‌کند تا سطح اکسیژن را به حالت اول بازگرداند. ضربان قلب هم به منظور افزایش اکسیژن به مغز بالا می‌رود. این وضعیت منجر به افت یا کاهش فشار خون در سایر قسمت‌های بدن می‌شود. دلایل زیر باعث بیهوشی و غش‌کردن می‌شوند:

کم خونی

 غش کردن در اثر کم خونی زمانی اتفاق می‌افتد که خون کافی و اکسیژن به مغز نرسد. کم خونی به معنای آن است که سلول‌ها و اندام‌ها خون کافی برای عملکرد صحیح دریافت نمی‌کنند. کاهش توانایی تمرکز، تاری دید، سرگیجه، و حتی از دست دادن هوشیاری، در زمان کم خونی، رخ می‌دهند. اگر کم‌خونی با غش کردن همراه باشد، ممکن است وضعیت خطرناک باشد. علائم زیر، از دیگر نشانه‌های غش در اثر کم خونی هستند: 

  • ضعف
  • خستگی
  • تنگی نفس
  • زردی پوست
  • رنگ پریدگی پوست 

اختلال در عملکرد مغز هم نتیجه کم‌خونی است. کم خونی شدید می‌تواند منجر به نارسایی قلبی، غش و مرگ شود. کم‌خونی عامل غش کردن ناشی از قلب است.

مشکلات ساختاری

 برخی از مشکلات جسمی مادرزادی یا بیماری‌هایی با ریشه مشکل در ساختار بدن، از دیگر دلایل غش کردن گاه و بی‌گاه هستند. اختلالات عملکردی همچون موارد زیر، در بیشتر اوقات با غش کردن، همراه هستند:

  • نقص در عملکرد ریه
  • وجود مشکل در گردش خون

مسمومیت با کربن مونوکسید هم از مشکلات ساختاری بدن است که باعث غش کردن می‌شود.

از دست‌دادن آب بدن

 اگر سطح مایع بدن کاهش پیدا کند، فشار خون هم پایین می‌آید. این حالت می‌تواند کار بدن را برای تثبیت فشار خون سخت‌تر کند. در نتیجه، خون‌رسانی به مغز کم می‌شود و اکسیژن کافی هم دریافت نمی‌کند. برای همین است که هیدراته نگه‌داشتن بدن یا همان آبرسانی به آن اهمیت بالایی دارد. غش کردن ناشی از کم‌آبی قابل کنترل است. با نوشیدن مایعات کافی، سلامتتان را حفظ کنید.

دلایل غش کردن

دیابت بدون درمان

دیابت نوعی بیماری است که موجب افزایش بیش از حد سطح گلوکز (قند) خون می‌شود. دیابت می‌تواند روی سیستم عصبی تأثیر بگذارد و باعث بروز مشکلی همچون غش کردن شود. در اثر دیابت، فرد مبتلا به دیابت مجبور می‌شود که مدام به سرویس بهداشتی مراجعه و ادرار کند. این روند موجب کم‌آبی بدن می‌شود. سطح قند خون بالا به برخی از اعصاب، به ویژه موارد کنترل‌کننده فشار، آسیب می‌رساند.

مصرف بعضی از داروها

مصرف بعضی از داروها، می‌تواند موجب غش کردن شود. این دسته از داروها،  تأثیرات جانبی زیادی روی سیستم عصبی مرکزی، تغییرات در فشار خون، تحریک عصب‌ها، یا تأثیر بر سیستم قلبی-عروقی می‌گذارند. برخی از این داروها عبارتند از:

  • دیورتیک‌ها یا همان داروهای ادرارآور
  • بتا بلوکرها 
  • داروهای ضد فشار

ممکن است در بعضی از افراد، مصرف این داروها باعث ایجاد فشار خون بالا در بدن شود. غش کردن ناگهانی ناشی از عصبی شدن و فقدان کنترل هم محتمل است. غش کردن عصبی در نتیجه فشار و استرس زیاد رخ می‌دهد. استرس و اضطراب زیاد از علائم غش عصبی هستند.

خوردن چه خوراکی‌هایی باعث غش کردن می‌شوند؟

شاید عجیب باشد، اما مصرف برخی خوراکی‌ها باعث می‌شوند که بدن تحریک شود و در حالت غش قرار بگیرد.  مصرف این خوراکی‌ها، روی سیستم عصبی و سیستم گوارشی تأثیر می‌گذارند و در نهایت باعث غش کردن می‌شوند. مصرف این مواد هم پس از خوردن برنج، می‌توانند باعث سرگیجه و غش شوند:

  •  الکل
  • آجیل
  • محصولات لبنی 

ترشیجات هم در برخی موارد،مشکلاتی نظیر غش‌کردن را به‌همراه می‌آورند. همچنین، برخی از محرک‌های رژیمی، باعث میگرن و غش می‌شوند. 

علت غش کردن در کودکان چیست؟

کودکان اغلب به دلیل کاهش اکسیژن در جریان خون از حال می‌روند. معمولاً کودک به سرعت بهبود پیدا می‌کند و مشکلی جدی برایش پیش نمی‌آید. از حال رفتن یا غش کردن با نام علمی سنکوپ (syncope) در میان افراد جوان به خصوص نوجوانان شایع است. از هر ۴ کودک و نوجوان در سن بلوغ سالم، یک نفر از آن‌ها غش کردن را تجربه می‌کند. والدین باید عوامل محرک غش کردن مانند از دست‌‌دادن آب بدن را بشناسند و به‌سرعت بهترین اقدام درمانی ممکن را انجام دهند. علت غش کردن ناگهانی کودکان عبارتند از: 

ننوشیدن مایعات به اندازه کافیننوشیدن مایعات کافی به خصوص در آب و هوای گرم یا فضاهای بیش از اندازه گرم به عنوان عاملی محرک خواهد بود. ننوشیدن آب و مایعات کافی باعث کاهش حجم خون و کم شدن فشار خون می‌شود. 
ایستادن بیش از حد در یک مکانبه علت جاذبه یا ایستادن ناگهانی و سریع، مقدار زیادی خون در پاها می‌ماند و غش رخ می‌دهد. 
گرمای بیش از حد اگر دمای هوا به‌شدت بالا باشد، اکسیژن‌رسانی به مغز دشوار می‌شود.
احساسات قوی در پاسخ به درد، خون یا عوامل شوک‌آور و ترسناکاین عوامل باعث می‌شود که بخشی از مغز که کار کنترل فشار خون، ریتم تنفس و ضربان قلب را بر عهده دارد، تغییر نقش بدهد و از تنظیم تمام این موارد در کنار هم باز بماند. 
نفس کشیدن سریع یا هایپرونتیلاسیون (Hyperventilating) نفس‌کشیدن سریع نتیجه اضطراب یا ترس است، چون باعث می‌شود که جریان خون به سمت مغز به سرعت تغییر کند. 
توقف نفس کشیدن برای یک دقیقه (Breath-holding spells) این پدیده در میان کودکان کم سن و سال در جریان بدخلقی یا در هنگام درد شایع است. 
گروهی از حرکات

 حرکاتی همچون عطسه‌کردن، قورت‌دادن غذا، وزنه بلندکردن، رفتن به سرویس بهداشتی یا حتی اصلاح موهای بدن به انتهای عصب‌های حساس فشار وارد می‌کنند.

 ملاقات با یک متخصص بیماری‌های اطفال یا دکتر غش کودکان برای پی‌بردن به عوامل نادر، احتمالی و البته جدی غش کردن اهمیت زیادی دارد.

علت غش کردن

علت غش کردن در بارداری چیست؟

در دوران بارداری، غش کردن نسبتاً متداول است و دلیلش هم به عوامل مختلفی برمی‌گردد. تتظیم فشارخون در حدی متعادل و حفظ قند خون در دوران بارداری، واجب است. دلایل اصلی سرگیجه یا لرز و غش کردن در دوران بارداری عبارتند از:

  • تغییرات هورمونی؛ این وضعیت می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. در نتیجه خون کمتری به مغز برسد.
  •  افت قند خون؛ یک میان وعده همراه خود داشته باشید و از حذف وعده های غذایی خودداری کنید. در این صورت، دچار سیاهی چشم ناشی از کمبود قند و غش‌کردن نمی‌شوید.

اگر در حین بارداری از هوش رفتید، حتما با پزشک خود این مورد را مطرح کنید.

بعد از غش چه باید کرد؟

غش از دست دادن هوشیاری کوتاه مدت است و معمولاً چند ثانیه یا دقیقه طول می‌کشد. سپس، بیدار می‌شوید و به حالت عادی بازمی‌گردید. بهترین کار بعد از به‌هوش‌آمدن، این است که ۱۰ دقیقه دراز بکشید. زمانی که نیاز به بلندشدن دارید هم به‌آرامی بنشینید. استشمام هوای تازه هم می‌تواند به بهبود حال کمک کند؛ به خصوص، اگر احساس گرمای شدیدی وجود دارد. اگر امکان درازکشیدن نیست، سر خود را تا حد امکان پایین بیاورید.

تشخیص دلایل غش کردن چگونه است؟

اگر سابقه ناهنجاری قبلی نداشته‌اید و چند بار دچار غش شده‌اید، پزشک باید علت غش را تعیین کند. حتی افرادی که تنها یک بار دچار غش کردن شده‌اند هم باید دست‌کم، یک نوار قلب (ECG یا EKG) داشته باشند. در این صورت، فعالیت الکتریکی قلب آن‌ها ثبت می‌شود. تشخیص معمولاً با ECG یا همان نوار قلب آغاز می‌شود. آزمایش‌های دیگری که ممکن است برای پیداکردن علت غش کردن انجام شوند، عبارت‌اند از:

  • مانیتور هولتر؛ این مورد دستگاهی برای نظارت بر قلب است. برای رصد اوضاع بیمار، دستگاه به‌مدت ۲۴ ساعت به بدنش متصل می‌شود.
  • اکوکاردیوگرام؛ این آزمایش با استفاده از امواج صوتی می‌تواند تصویری متحرک از قلب را نشان بدهد.
  • الکتروانسفالوگرافی؛ الکتروانسفالوگرام (EEG) فعالیت الکتریکی مغز را اندازه گیری می‌کند.

در بعضی موارد، CT اسکن سر هم لازم می‌شود. با وجود آن تصویری از مغز به‌دست می‌آید و خونریزی احتمالی بررسی می‌شود. دکتر مغز و اعصاب با بررسی این موارد، معاینه‌های کامل و بررسی وضعیت بیمار سعی می‌کند تشخیص مناسبی از علت دقیق غش کردن به دست بیاورید و او را برای درمان راهنمایی کند. 

عوارض غش کردن چیست؟

با این که در بیشتر اوقات، غش کردن پدیده‌ای طبیعی‌ست اما، در بیشتر اوقات بعد از غش‌کردن، احساسات ناخوشایندی در بدن فرد ایجاد می‌شود و حال عمومی او کمی به‌هم می‌ریزد. البته گاهی عوارض آن، بیشتر هم می‌شود. موارد زیر هم از عوارض احتمالی غش هستند:

  • استفراغ
  • اسهال

یکی از عوارض غش هم خستگی طولانی مدت در بدن است.

درمان غش

درمان غش کردن چیست؟

بسیاری از افرادی که بالای ۶۵ سال سن دارند، با بلندشدن خیلی سریع، دچار غش می‌شوند. برای رفع این حالت، از گزینه‌های مختلفی استفاده می‌شود. برای مثال، گاهی نیاز به دادن برخی داروها به فرد وجود دارد. چنانچه این حالت مدام تکرار شود و مزمن باشد، پزشکان به‌دنبال رفع مشکلات قلبی خواهند بود. یادتان باشد که نظر نورولوژیست درباره درمان غش کردن، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. توصیه می‌کنیم پیش از مراجعه به مطب، برای آشنایی بیشتر با متخصص نورولوژیست، وظایف او و معایناتی که انجام می‌دهد، مطلب تخصص مغز و اعصاب چیست را بخوانید و با آمادگی کامل پیش پزشک بروید. 

در ادامه، درمان‌های مختلف غش کردن را بررسی خواهیم کرد:

تماس با مرکز فوریت‌های پزشکی

در برخی از موارد، نیاز به تماس فوری با اورژانس وجود دارد. اگر این‌ها را مشاهده می‌کنید، با اورژانس تماس بگیرید:

  • گیج‌بودن
  • درد سینه
  • تنفس سخت 
  • کبودی لب و صورت
  • ناتوانی در هوشیارماندن
  • ضربان قلب نامنظم یا آهسته 

شخص را در وضعیت ایمن و بی خطری قرار دهید: 

  • شخص را روی سطح صافی و روی کمر بخوابانید.
  • برای رسیدن بهتر جریان خون به مغز، پای شخص را بالا ببرید.
  • اگر فرد لباس‌های تنگ به تن دارد، آن‌ها را باز کنید.

تلاش برای به هوش آوردن بیمار:

  • فرد را به شدت تکان بدهید و با قدرت به او ضربه یا فریاد بزنید.
  • اگر فرد به این کارها جواب نداد، به سرعت با آمبولانس تماس بگیرید و در صورت نیاز، عملیات احیا یا سی پی آر را آغاز کنید. 
  • اگر دستگاه شوک الکتریکی خارجی خودکار (AED) در دسترس است و طرز کارش را می‌دانید،‌ از آن استفاده کنید.

در صورت استفراغ یا خونریزی از دهان هم بدن فرد را به یک سمت بچرخانید.

درمان خانگی غش
زن جوان دستش را به دیوار گرفته و دست دیگرش را به پیشانی و در شرف غش کردن است.

درمان‌های خانگی غش کردن

برای مدیریت وضعیت فردی که غش کرده، توصیه‌های خانگی وجود دارد که آگاهی از آن‌ها، مهم است. برای همین، روش‌های زیر را برای درمان غش کردن در خانه به‌خاطر بسپارید:

  • اگر فرد هوشیار باشد، به او آب میوه بدهید. به خصوص اگر برای بیش از ۶ ساعت چیزی نخورده یا مبتلا به دیابت است.
  • تا زمانی که شخص کامل بهبود پیدا کند، در کنار او بمانید.

در این صورت، با پزشک تماس بگیرید: 

  • ضربه به سر در هنگام غش‌کردن 
  • غش‌کردن بیشتر از یک‌بار در ماه 
  • در صورت بارداری یا ابتلا به بیماری قلبی و بیماری‌های جدی دیگر

اگر تجربه علائم غیر معمولی مانند درد سینه و تنگی نفس وجود دارد، باید به بیمارستان مراجعه کنید. سرگیجه، تاری دید یا مشکلات گفتاری هم از نشانه‌هایی هستند که باید جدی بگیرید. در این مواقع، خوددرمانی و درمان‌های خانگی جوابگو نیست و باید به متخصص مراجعه کنید.

پیشگیری از غش

پیشگیری از غش کردن چگونه ممکن است؟

اگر سابقه غش کردن دارید، سعی کنید یاد بگیرید که چه عاملی موجب این اتفاق در شما می‌شود. در این صورت، می‌توانید از این عوامل جلوگیری کنید. برای پیشگیری از غش به نکات زیر نگاهی داشته باشید:

  • همیشه از موقعیت نشسته یا دراز کشیده، به آرامی بلند شوید.
  • اگر در هنگام خونریزی خود یا در طی مراحل پزشکی دیگر، احساس غش کردن می کنید به پزشک خود بگویید.
  • احساس سرگیجه و ضعف و چرخش سر، علائم هشداردهنده این اتفاق هستند. اگر متوجه شدید هر یک از این علائم را دارید، بنشینید و سر خود را بین زانو قرار دهید تا خون را به مغز برساند.
  •  برای جلوگیری از آسیب در اثر سقوط، بنشینید. صبر کن تا احساس بهتری پیدا کنید، سپس از جای خود بلند شوید.

هنگامی که کسی در نزدیکی شما دچار این حالت شد:

  • می‌توانید جریان خون به سر را با قراردادن پاها بالاتر از سطح قلب افزایش دهید.
  • یقه تنگ، کمربند و لباس‌های تنگ را از بدن خارج کنید.
  • دست‌کم، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فرد را در حالت خوابیده یا نشستن نگه دارید.

جای خنک و آرام بهترین مکان برای چنین فردی است. پس نگذارید که او در محیطی پرازدحام، گرم و شلوغ بماند.

غش کردن چیست
زنی که دچار غش کردن ناگهانی شده است.

چه زمانی باید بابت غش کردن به دکتر مراجعه کنید؟

اگر علائم گفته شده در این مقاله را دارید و در ماه گذشته چند بار غش کرده‌اید، باید به دکتر یا جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید تا علت غش کردن مورد بررسی قرار گیرد. روش‌های مختلفی از جمله آزمایش‌های تصویربرداری و آزمایش‌های خون در مسیر شناسایی دلیل این مشکل کاربرد دارند. با درمان علت زمینه‌ای و تغییر در سبک زندگی، امکان پیشگیری از غش کردن در بسیاری از موارد مقدور می‌شود. گاهی هم نیاز به شناسایی و اجتناب از محرک‌ها است. برای مثال، استرس و اضطراب از علل غش کردن هستند. غش کردن ناشی از افت خون یا غش کردن ناشی از داروها هم قابل مدیریت‌اند.

با آگاهی از علت غش کردن، این تجربه ناخوشایند تحت کنترل خواهد بود. باید بدانید که غش کردن چیست و شیوه مواجهه با آن را یاد بگیرید. شما می‌توانید از فهرست موجود در سامانه نوبت دهی دکتر دکتر جهت انتخاب متخصص مورد نیاز خود اقدام کنید. مثلاً اگر ساکن شهر تهران هستید، لیست بهترین‌ دکتر مغز و اعصاب تهران در سیستم را بررسی و به‌صورت اینترنتی، نوبت حضوری یا غیرحضوری خود را ثبت کنید.

منابع:

healthline.com

medicalnewstoday.com

webmd.com

سوالات متداول غش کردن

علل شایع غش شامل گرما، درد، پریشانی، دیدن خون، اضطراب و تنفس تند بیش از حد است. دراز کشیدن فرد اغلب باعث بهبود وضعیت او می‌شود. برای بررسی علل زمینه‌ای غش‌های مکرر، نیاز به بررسی پزشکی جدی وجود دارد.

بیشتر افراد پس از درازکشیدن، به‌سرعت پس از غش بهبود می‌یابند.  علت آن است که خون بیشتری به مغز جریان پیدا می‌کند. بعد از غش، فرد باید مدتی بیشتر دراز بکشد یا بنشیند تا احساس بهبود پیدا کند. نوشیدن آب و هیدراته‌کردن بدن هم ایده خوبی است.

در طول روز به اندازه کافی مایعات بنوشید. قبل، حین و بعد از ورزش و در هوای گرم مایعات زیادی مصرف کنید. گردش خون را حفظ کنید. اگر مجبور هستید برای مدت طولانی بایستید یا بنشینید، کمی راه بروید تا خون در بدنتان به‌جریان بیافتد.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

270 دیدگاه در “غش کردن به چه علت اتفاق می‌افتد؟
  • سلام من یه خواهر زاده دارم ده سالشه از پارسال تا به حال سه بار بیهوش شده ممنون میشم راهنمایمان کنید

    پاسخ
    • سلام
      باید توسط متخصص مغز و اعصاب ویزیت شود

      پاسخ
  • سلام من۳۷ سالمه دیروز سر کار بودم بعد از چند مدت سرگیجه گرفتم احساس کردم دنیا داره دور سرم می چرخه یکم قدم برداشتم بعد افتادم زمین بیهوش شده بودم بعد از بهوش آمدن دو باره سر گیجه داشتم

    پاسخ
    • سلام تست كرونا بديد لطفا و فشار خونتون هم چك شه
      مايعات بيشتر بخوريد و غذاتون مقداري شور باشه

      پاسخ
  • آزمایش feriitin رو سه ماه پیش دادم.نرمال بود و مشکلی نداشت.
    اینم بگم که گهگاهی سردرد و قلب درد دارم

    پاسخ
    • سلام لطفا از نظر قلبي معاينه شبد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    بنده دختر بیست و دو ساله ای هستم که حدودا سه سال هست به بیماری تیروئیدیت هاشیموتو(کم کاری) مبتلا هستم.اخیرا دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک هم شدم و متعاقبش قند خونم بالا رفته(قند خون ناشتا صد و یازده).
    تیروییدم اخیرا یاغی شده و پرکار میشه و چند ماهی هست میزان تی اس اچ پایین میاد به طوری که تو آخرین آزمایشم صد و بیست و شش هزارم بوده.
    روزانه هم قرص لووتیروکسین و متفورمین رو مصرف میکنم
    مشکل من اینه که اخیرا با تغییر موقعیت (مثلا نشسته ام میخوام بلند شم)چشمام سیاهی میره و حس گیجی بهم دست میده و سرم سبک میشه.این حالت خصوصا زمان ورزش هم خیلی بروز میکنه.و حس گیجی رو حتی زمان خواب هم دارم جوری که گاهن از خواب میپرم.چند روز پیش هم که فشار خونم رو گرفتم هشت بود.
    میخواستم ببینم مشکل من چیه؟ آیا مشکلم به تیروییدم مربوطه؟به چه پزشکی باید مراجعه کنم؟متخصص مغز و اعصاب؟یا قلب و عروق؟

    پاسخ
    • سلام بدليل كم خوني فقر آهن هست
      بايد
      آزمايش ferritin بديد تا مشخص شه چقدر كمبود آهن داريد
      مايعات و مواد عذايي شور هم بيشتر بخوريد
      براي تنظيم لوتيروكسين و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من دیروز وسط جاده هوشیاری مو از دست دادم و بیهوش شدم برا چند دقیقه … قبلش این علایم و داشتم :گنگ شدن … سیاه و سفید دیدن چشم …زینگ خوردن گوش … اینا نشون دهنده چی میتونه باشه ؟

    پاسخ
    • سلام بدليل كم خوني فقر آهن هست
      بهتره نوار قلب هم بديد
      فشار خونتون چك شه و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.برادر من ۴۰سال و سالم بدون سابقه بیماری هست،ایشون چندین ماهه که وقتی یه. کوچولو تند راه میره یا میخواد دویدن کنه ،ناحیه گردن و شانه به دردی میکنه و حالت غش کردن بهش دست میده و از نظر قلبی چک شده سالم اما دیگه همش استرس داره و روحیه شو از دست داده،لطفا اگر ممکن راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگه بیهوش میشه و یا اختلال هوشیاری پیدا میکنه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید مادر من از پنج سال پیش غش میکرد اوایل سالی یکبار لود اما الان هر ماه اتفاق میفته قدرت تکلمشو از دست میده چشماشم بازه بعد ۳۰ ثانیه بخودش میاد و موقع غش میگه بدنم و سرم گز گز میکنه تیروئید هم داره ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد نوار مغز بدهند و MRI انجام دهند و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۲ سالمه امروز سر غذا سکسکه ام گرفتم نفسمو نگه داشتم ظرف ۳ ثانیه احساس شل شدن کردم بعد یه سری تصاویر مثل توفان دور هم میچرخیدن کمکم صدای پدرمو شندیم که هی بلندتر میشد و بعد بیدار شدم دیدم رو زمینم علتش چیه ؟؟
    من کمبود اهن شدید هم دارم

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم میتونه سنکوپ باشه
      ولی بهتره

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۷سالمه چرا وقتی من آزمایش خون میدم بدون اینڪہ اصلا بترسم یا ڪم خون باشم غش میکنم بعدش به اندازه سی دیقه؟

    پاسخ
    • سلام اصلا نبايد خون را نگاه كنيد
      سريع هم نبايد از سر جاتون بلند شيد
      بدليل فعال شدن سيستم وازواگال بدن هست
      قبل از آزمايش هم مايعات و مواد غذايي شور بخوريد

      پاسخ
  • سلام.پسرمن ۱۵ماهه است جدیدا دوبار اتفاق افتاده این که بعد از زمین خوردن روی فرش دچار غش شده و چندین ثانیه در این حالت مونده لطفاً راهنمایی کنید با تشکر فراوان

    پاسخ
    • سلام بايد متخصص مغزواعصاب اطفال ويزيت شود و نوار مغز و ام ار اي انجام بديد براش

      پاسخ
  • سلام من 20سالمه هرچهار ماه یکبار غش میکنم حتی با کوچکترین صحبت تند خانواده ام نوار قلب ونوار مغز هم انجام دادم علت چیست

    پاسخ
    • سلام بدليل عصبي شدنه عزيزم
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. من. وقتی کارسختی انجام میدم سرگیجه وعرق میکنم علت چیست خودمم ۴٠سالمه

    پاسخ
    • سلام شما بايد از نظر قلبي بررسي شيد
      اكو قلب، نوار قلب و تست ورزش بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من سرم همیشه گیج میره اما غش نمیکنم یه بار غش کردمی ولی به هوش اومدم علت چیست؟

    پاسخ
    • سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد
      همينطور بايد نوار قلب هم بديد

      پاسخ
  • باسلام بعد از غش میشه خوابید؟

    پاسخ
    • سلام بايد دراز بكشيد پاهاتونو بزنيد به ديوار چند دقيقه

      پاسخ
  • سلام من برادرم28 ساله هست ووقتایی که سره کار هست بیهوش میشه و وقتی به هوش میاد تا چنددقیقه کسی رونمیشناسه واطلاعی از اطرافش نداره وبعد خوب میشه نوارمغزی وقلبی و ام ار ای وازمایش داده هیچ مشکلی تو ازمایشاتش نبود اما علت بیهوش شدنش مشخص نشد ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام من درسن ۱۷سالگی غش کردم بدش در سن ۱۸ یک بار و۲۲سالگی هم یک بار غش کردم دیگه اینجوری نشدم تا یک هفته پیش البته اینم بگم خون ریزی روده هم داشتم اون روز
      لطفا جواب بدید خیلی میترسم

      پاسخ
      • سلام ميتونه بدليل افت فشار خونتون باشه
        بايد ١- فشارتون چك شه ٢- نوار قلب هم بديد

    • سلام نوار قلب هم بايد بدن و از نظر قلبي و آريتمي قلبي بايد بررسي شن
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من سالی دو سه بار غش میکنم ۲۸ سالمه از بچگی این مشکلو داشتم و با اول با زدن یه واکسن اینطوری شدم ،و ترس شدید از دکتر و آمپولو و واکسن و خون و بیمارستان دارم ،اصلا دکتر نمیرم ،نوار مغزم پاک بود ،نوار قلبم گرفتم اونموقع مشکلی نداشتم ،فقط ترس زیادی دارم ،هر بارم بخاطر یه ترس از چیزی یا شرایط استرس زایی ا دچار غش شدم ،و بعدش حالت تهوع و گاهی بی اختاری ادرار و سبکی سر دارم ،و بهوش که میام بعضی وقتها جیغ میزنم و بدنم منقبض میشه ،ولی با استراحت خوب میشم ،بخاطر این مشکلم خیلی اعتماد بنفسم کم شده حتی میترسم ازدواج کنم ،تورو خدا راهنماییم کنید و آیا این ترس من یروز درمان میشه

    پاسخ
    • سلام نیاز است که حتما توسط متخصص مغز و اعصاب ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد من ٢١سال سن دارم و دو دفعه بافاصلع چن ماه غش كردم و ازحال رفتم بار اول در مترو بودم و احساس خفگي بهم دست داد و صداهاي دورمو متوجه نشدم ازحال رفتم يبارم در پياده رو اينجوري شدم بايد چيكار كنم

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بدين ، اما اين نو غش كردنتون بيشتر بخاطر شل شدن تون عضلاني بدنتونه ، بهش ميگن ارتواستاتيك هيپوتنشن يعني افت فشار خون وضعيتي
      دقيقا همينطوريه در جاهايي كه شلوغه اتفاق ني افته
      راهش اينه كه مايعات بيشتر بخوريد
      نمك با غذاتون بيشتر باشه
      اما قبلش نوار قلب بگيريد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید مادر من یه مدت اینجوری شده و در روز چندبار غش میکنه هم دکتر قلب بردیم هم مغز و اعصاب اما کاری نکردن غش که میکنه میلرزه بدنش سرد میشه چند دقیقه بد نفس میکشه بعد به هوش میاد باید چیکار کرد؟؟

    پاسخ
    • سلام ايشون دچار حملات عصبي شدند، بايد به
      متخصص اعصاب و روان مراجعه كنند.

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید، شوهر من قبلا که یک مراسم عزاداری بود غش می‌کرد الا روز در میون غش میکنه قلبش و مغزش همه سالمه هر دارویی هم که میخوره فایده نداره نمیدونم چکار کنم لطفا راهنماییم کنین

      • سلام بايد نوار قلب و نوار مغز بدن، از نطر آريتمي قلبي بررسي شن
        ام ار اي مغزي بدن

  • سلام. وقتتون بخیر.
    من پدرم ۶۳ سال سن دارند. بخاطر گرفتگی عروق سال ۹۴ عمل قلب باز انجام دادند و سال ۹۸ هم مجددا آنژیوگرافی شدند و استنت گذاشتند براشون.
    امسال ۲ بار بصورت یکدفعه ای از حال رفتند البته قبلش دراز کشیده بودند ولی بار دوم وقتی فشارشون رو گرفتم فشارشون ۱۷ روی ۹ بود .
    دارو فشار خون و پلاویکس و چربی خون هم استفاده میکنند و در طی روز فشارشون نرمال و خوب .

    پاسخ
    • سلام بايد براي تنظيم فشار خونشون توسط
      متخصص قلب ويزيت شن
      و اينكه در مورد مصرف منظم داروشون دقت شه

      پاسخ
  • سلام همسر من 7. 8. بار غش می‌کنه دو سه ساعت ام بلند نمیشه دهنشم قفل می‌کنه نزدیک 10 بار بردم دکتر ولی درست نمیشه

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص مغز واعصاب ويزيت شن
      MRI مغزي بدن و نوار مغز هم بدن تا از نظر تشنج بررسي شن.

      پاسخ
  • سلام من چندوقته ۵ ،۶بار حالت غش بهم دست داده دقیقا انگار اکسیژن و خون به مغزم نمیرسه چندثانیه بیهوش میشم و تنم میلرزه ممنون میشم کمکم کنید البته استرس زیاد داشتم تواین چندوقت

    پاسخ
    • سلام نوار قلب بگيريد تا از نظر آريتمي قلبي بررسي شيد
      فشار خونتون چك شه از نظر آنمي فقر آهن هم بررسي شيد

      پاسخ
      • خانوم من زیاد خش میکنه ب چ علته

      • سلام
        باید جهت معاینه و بررسی دقیق متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید

      • سلام پسر من ۱۳ ماهشه تو این ماه چهار پنج بار این اتفاق افتاد وقتی چی نشسته باشه بفته یا از آب بترسه یا از صدای جارو برقی بدنش شل میشه کم کم غش میکنه آ ب سرد میزنم صورتش بعد کم کم مثل قبل میشه بعد اون اتفاق زود خوابش میاد چرا این اتفاق براشدمیفته

      • سلام
        حتما باید معاینه شود عزیز
        به فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال مراجعه کنید

  • سلام، همسر من 34 سالشه و دیروز رنگش زرد شد و لبهاش کبود و چشماش سیاهی رفت و غش کرد، صدای نفس کشیدنش عوض شد و تنفس مختل شده بود و فک هم قفل شده بود، بیشتر از یک دقیقه هشیار نبود بهوشم اومد هیچی یادش نبود و فقط از برخورد با زمین آسیب دیده بود، گویا هر چندسال یکبار این اتفاق تکرار میشه، علتش چیه و به چه دکتری باید مراجعه کرد؟

    پاسخ
    • سلام
      باید از نظر تشنج بررسی بشن
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۱۹سالمه الان چند باری میشه ک وقتی از خواب ناگهانی بیدار میشم تپش قلب میگیرم نفسم بند میاد چشام سیاهی میره و انگار قلبم میایسته و نمیتونم نفس بکشم و برای چند ثانیه تا چند دقیقه بیهوش میشم

    پاسخ
    • سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد
      علائمتون ميخوره به كم خوني فقر آهن

      پاسخ
  • با سلام همسر من ۳۹ سالشونه.در کودکی بخاطر تب یک بار تشنج داشتن.یک بار دوسال قبل وقتی برا نماز بیدار شدن از هوش رفتن .یک بار هم امروز سر کار .دو سه بار هم در طی این دو سال .دچار درد در پشت گردن وحالت تهوع میشه و رنگ پریدگی ولی بعد یکی دو ساعت خوب میشد.قبل بیهوشیم میگن احساس خفگی کردم.مشکلشون از چیه؟

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بدن در قدم اول، فشار خونشون چك شه
      مممنه بدليل افت فشار باشه
      اگه نرمال بود بايد به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنيد تا از نظر تشنح بررسي سن نوار مغزي و MRI مغز دهند

      پاسخ
  • سلام من ۲۰سالمه حدود یک سال پیش وقتی باشگاه ورزش میکردم دو بار سرگیجه گرفتم و چشام سیاهی رفت ولی بیهوش نشدم مربیم بهم گفت یه آزمایش بدم
    نتیجه آزمایش (خون)چیزی نشون نداد
    تمروز وقتی حموم بودم سرگیجه گرفتم و دوباره چشام سیاهی رفت و بیهوش شدم خودم چیزی یادم نمییاد ولی مامانم میگه داد زدم و بعدش چند دیقه بیهوش بودم ضربان قلبمم ۱۱۰شده بود به نظرتون نیازی به مراجعه به پزشک هست؟

    پاسخ
    • سلام
      بله هم جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید و اگه بررسی هاشون موردی نداشت
      به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۷سالمه و سرکار بودم و توی افتاب شدید بودم و ایستاده بودم و اتفاقی افتاد که دستم خون اومد و
    خون رو دیدم و دلم ضعف رفت ورفتم دراز کشیدم و چنددقیقه بعد از هوش رفتم اولین بار بود و دیگه تکرارنشده علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      شوک وازوواگال است که سبب غش کردن شده
      اگر تکرار نشود اقدامی نیاز ندارد

      پاسخ
  • منم وقتی دارزمیکشم یک دفعه ازهوش میرم نمیدونم چقدربیهوش میمونم وقتی بیدارمیشم بعضی وقتها استفراغ میکنم احساس میکنم وقتهایی کا سردی میخورم اینطورمیشم میشه یک قرص معرفی کنید

    پاسخ
    • سلام از هوش رفتن در حالت دراز كش نياز به بررسي قلبي داره
      لطفا به متخصص قلب مراجعه كنيد.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر، من بچه که بودم چندباری تب می کردم و غش، یعنی تو حالت نشسته یهو بیهوش میشدم، هر از گاهی اینجوری میشدم تا دوران نوجوانی که غش کردنام طولانی مدت شد، یه بار ده دقیقه بیهوش بودم همه فک کردن مردم، دکتر رفتم گفتن که سلولهای عصبیت بهم چسبیدن، و دارو داد، دارو می‌خوردم ولی یه کارایی میکردم که متوجه نمی‌شدم خودم (مثل فیلما شد) منم دیگه دارو نخوردم، الان یکی دو ساله غش نکردم ولی هراز گاهی همون سر گیجه ها رو دارم در حد مرگ، در ضمن خودم اصلا یادم نمیمونه چجوری غش میکنم اطرافیان میگن بهم که چی شده، کف از دهنم می‌ره و میلرزم، به نظرتون مشکل چیه؟ آیا به قول دکترای قبلی باید عمل کنم ؟ اینجور مواردی داشتین تا حالا
    همیشه خدا هم سر درد دارم، البته میگرن تو خونوادمون ارثیه، ببخشید طولانی شد

    پاسخ
    • سلام به حالت شما صرع می گویند
      شما باید نوار مغز بدین و ام ار ای انجام بشه تا مشخص کانون تشنج در مغز وجود دارد یا خیر
      اگر کانون تشنج دیده شود باید همچنان دارو بخورید

      پاسخ
  • ببخشیدا چیکار کنم یه چند ساعتی از هوش برم اونم به طور طبیعی

    پاسخ
    • سلام راه طبیعی وجود ندارد

      پاسخ
  • سلام من یک هفته وقتی از صندلی یا خوابیدم یا بیرون راه میرم. سرم گیج میره چشم تار میشه میفتم

    پاسخ
    • سلام بايد فشار خونتون چك شه افت فشار خون وضعيتي هستش
      بايد توسط متخصص قلب ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام من پونزده سالمه امروز بعد از بلند شدنم سرگیچه گرفتم چشمامو که بستم دیگه چیزی نفهمیدم و وقتی به خودم اومدم روی زمین افتاده بودم توی این مدت فقط درد سرم که به کمد برخورد کرد و صداهایی که توی سرم می پیچید یعنی میتونستم فکر کنم احساس کردم ، حس کردم چشام باز بود و قدرت بیناییمم از دست داده بودم.
    یک سال پیشم تقریبا این اتفاق برام افتاد و فقط درد لبم که خورده بود به طاقچه رو احساس میکردم و فکرم میتونستم بکنم ولی نمیدونستم چه اتفاقی افتاده اما چشام بسته بود تا به خودم اومدم تونستم باز کنم چشامو.
    وقتی بچه بودم شاید پنج سالم بود هم یک یا دوبار تشنج کرده بودم ولی دفعه بعد که دکتر رفتم اونم نمیدونست که چه اتفاقی افتاده و خوب شدم تا این دو دفعه هیچ مشکلی نداشتم بعد ده سال.
    ممکنه ربط داشته باشه به اون زمان ؟ توی نت نوشته بود این علائم سکته خفیفه که ممکنه پیش زمینه سکته مغزی بزرگی باشه آیا درسته ؟ باید چیکار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی با توجه به علایمی که گفتید باید حتماً ام آر آی از مغز و نوار مغز انجام شود تا وجود کانون تشنج بررسی گردد
      خیر با توجه به سنتان احتمال سکته مغزی ضعیف است و بیشتر تشنج مطرح است
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دختری 20 ساله هستم امروز داشتم سر سفره با خانوادم ناهار میخوردم که وقتی به خودم اومدم دیدم کف زمین درازکشم مامان بابام بالاسرم نشستن و ی اقایی داشت فشارم رو میگرفت (اورژانس)
    من خودم کاملا تو این مدتی که 2 ساعت شد هیچی نفهمیدم ولی مامانم میگه فکت قفل کرده بود چشمات برگشته بود بالا و دست هات کج شده بود

    بعد من 1 ساله که بخاطر افسردگی و اضطراب شدید قرص اعصاب میخورم

    امکان داره از قرص ها باشه؟
    یا چی؟

    پاسخ
    • سلام تشنج كردين عزيزم
      بايد نوار مغز و ام ار اي بديذ
      خيلي ربطي به داروهاتون نداره
      بايد متخصص مغز واعصاب ويزيتتون كنن.

      پاسخ
  • با سلام من دختر 4 سا له دارم بعد از افتادن از پله سه ماه سه بار بعد از اینکه از جایی میفته گریه میکنه غش میکنه بعد چند ثانیه بهوش میاد

    پاسخ
    • سلام لازمه كه نوار مغز ازش گرفته شه معاينه مغزي هم انجام شه و سي تي اسكن مغزي بگيرد ازش.

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر من یه دختر ۱۶ ساله هستم ببخشید امروز من از خواب بیدارشدم پس از چند ثانیه که ایستاده بودم یک دفعه از حال رفتم پس از چند ثانیه وقتی بهوش اومدم مادرم داشت صدام میکرد اصلا نفهمیدم چه شده چطور افتادم، اولین باره اینطور شدم راستش من همیشه قبلن که از خواب بیدار میشدم اگه فورا بلند میشدم سر گیجه داشتم ولی اگه یکم مینشستم بعد بلند میشدم اینجور نبودم ولی امروز برای اولین بار اینطور شدم تورخدا کمکم کنید ببخشید یه سوال دیگه امکان داره دوباره برام اتفاق بیفته؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید دکتر من دخترم سه ماه پیش مریض شد بردم دکتر گفتندتشنج کرده
    ولی بیهوش می شود تا به این توبه می شود به بیمارستان می رسانند چند بار بردم علت مشخص نشده هر ده روز بیهوش می شود و۹ساعت طول می کشد تا هوش بیابد

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز باید نوار مغز و سی تی اسکن انجام بشود
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام آیا قرص سیپروفلوکساسین باعث غش یاهمون بیهوشی چند دقیقه ای میشه

      • سلام
        خیر

  • سلام خانم دکترخواهرم مدام بیهوش میشه بردیم پیش متخصص گفت اعصاب داره نباید استرس ببینه نه زیاد خوشحالی کنه نه ناراحتی ببینه ایا معده درد ربطی به اعصاب و بیهوشی داره?

    پاسخ
    • سلام
      چه تشخیصی براش مطرح کردن؟
      و چه داروهایی تجویز کردن؟
      احتمالا تشنج مطرح بوده دوست عزیز و ربطی به معده نداره و از اعصاب و مغز هست.

      پاسخ
      • گفتن اعصابه براش قرص پنتومید 20 تجویز کردن ،خانم دکتر وقتی از هوش میره اول به کلی نفس نداره بعد یک دقیقه اینا میکشه تا نفسش میاد خواهرم میگه وقتی بیهوش میشم صداتون میشنوم فقط نمیتونم چشمام باز کنم یا چیزی بگم لطفا خیلی نگرانشیم چیکار میتونیم بکنیم

      • سلام
        پس تشخیص پزشکشون تشنج نبوده و فقط اضطراب حاد بوده
        خواهرتون باید دارو شروع کنن عزیزم
        از مشاوره تلفنی با متخصص روانپزشک استفاده کنید

  • سلام ببخشید مامان من مدت چند هفته ست یهویی بیهوش میشه جوری خورده زمین دندوناش شکستن زود هم به هوش میاد علت چی می تونه باشه

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      باید بررسی بشن و علت تشنج مشخص شه
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یه دختر هفت ساله دارم که هر چهار ماه یه بار میگه سرم گیج میره برای چند ثانیه بیهوش میشه اگه ایستاده باشه ولی خوابیده باشه فقط رنگش زرد میشه بیهوش نمیشه آیا مشکلی هست چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      باید از نظر بروز تشنج بررسی بشن
      به فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال یا اگر در شهر شما این فوق تخصص وجود نداره به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • آیا تاری دید ممکن است یکی از اتفاقات قبل از به کما رفتن است یا تنها مال غش کردن؟

    پاسخ
    • سلام
      تاری دید میتونه از نشانه های بروز تشنج باشه که بهش اورا میگن

      پاسخ
  • باعرض سلام وخسته نباشید
    من یه دوستی دارم که بعضی مواقع غش می‌کنه امروز هم برعکس اتفاق خودم شاهد عینی بودم کاملا از بلندی خودش افتاد زمین بعد که یه خورده آب به صورتش زدیم خیلی بیحال چشماشو باز کرد گریه میکرد و میترسید وحشت زده شده بود از چیزی احساس خواب آلودی میکرد و چیزی هم بیاد نمی‌آورد لطفاً منو راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی احتمالا تشنح هست
      باید نوار مغز و سی تی اسکن بدن
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ