درد تیز، درد سوزانده و درد فشاری از اشکال مختلف قلب درد هستند. از شایعترین علائم همراه با قلب درد میتوان به تنگی نفس، تپش قلب، تعریق و سرگیجه اشاره کرد. انواع درد قلب در اثر گرفتگی عروق کرونر، میوکاردیت، پریکاردیت و دیسکسیون آئورت رخ میدهند. همچنین، التهاب غضروف دندهای، زخم معده و درد عصبی از دیگر علل درد قلب هستند.
مهمترین عوامل خطر قلب درد هم شامل سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و کمتحرکی میشوند. دکتر قلب، برای تشخیص قلب درد، به معاینه فیزیکی، گرفتن نوار قلب، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی میپردازد. این متخصص، پس از تشخیص علت قلب درد، برای درمان قلب درد با درمان علت زمینهای، تجویز دارو، تغییر سبک زندگی و گاهی جراحی اقدام میکند.
با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 7 دقیقه زمان نیاز دارد، با اقدامات اولیه در زمان درد قلب آشنا خواهید شد.
در انتها، اگر سوالی درباره قلب درد و درمان آن دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.
قلب درد چیست؟
هرگونه ناراحتی، درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه منجر به قلب درد میشود. این درد، از درد خفیف قلب تا شدید متغیر بوده و بهصورت سنگینی، سوزش، تیرکشیدن یا درد فشاری احساس خواهد شد. قلب درد، معمولا به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب، در اثر انسداد یا تنگی عروق کرونر رخ میدهد و حاکی از بیماریهایی همچون بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. این درد، با علائم همچون تنگی نفس، تعریق و تهوع همراه بوده و به بازوها، شانهها، گردن، فک یا پشت هم منتشر میشود. مدیریت و درمان درد قلب، به ارزیابیها و مراقبت های پزشکی و مراجعه بهموقع به دکتر قلب نیاز دارد.
درد قلبی چقدر طول میکشد؟
مدتزمان درد قلبی، با توجه به علت آن متفاوت خواهد بود. این درد، اغلب 5 تا 15 دقیقه طول میکشد و با استراحت یا استفاده از نیتروگلیسرین تسکین مییابد. اما گاهی دردهای ناشی از حمله قلبی، بیشتر طول کشیده و با استراحت بهبود نخواهد یافت. در هر صورت، درد قلبی که بیش از چند دقیقه طول میکشد و با علائم شدیدتری همراه است، به ارزیابیهای فوری پزشکی نیاز دارد.
انواع قلب درد
قلب درد به دلایل گوناگونی رخ داده و هرکدام از نظر شدت و مدت متفاوت هستند. استرس، گرفتگی عروق، چربی خون یا کلسترول و اختلالات دریچههای قلبی برخی از عوامل ایجادکننده درد قلب هستند. تشخیص دقیق نوع قلب درد، به مراجعه به پزشک و انجام تستهای تشخیصی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوی قلب و آنژیوگرافی نیاز دارد. در ادامه به انواع قلب درد پرداختهایم:
آنژین صدری
آنژین صدری، به علت کاهش جریان خون به عضله قلب رخ میدهد. این قلب درد، با فعالیت فیزیکی یا استرس ایجاد شده و معمولا با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین تسکین مییابد. فرد مبتلا به آنژین پایدار، این درد را بهصورت فشار، سنگینی یا سوزش در ناحیه قفسه سینه تجربه میکند که به بازوها، گردن، فک یا پشت منتشر میشود. از سوی دیگر، آنژین ناپایدار، درد ناگهانی و شدیدتر قلب بوده که حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر میکند و با درمانهای معمول بهبود نمییابد. این نوع آنژین، میتواند علامت هشداردهندهای برای ابتلا به سکته قلبی باشد.
سکته قلبی
در سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد، جریان خون به بخشی از عضله قلب بهطور ناگهانی و به دلایلی همچون تشکیل لخته خونی در عروق کرونر قطع میشود. این وضعیت، با مرگ سلولهای قلبی و ایجاد درد شدید و مداوم در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع و اضطراب همراه خواهد بود. سکته قلبی به سرعت با انجام الکتروکاردیوگرام، آنژیوگرافی و آزمایش خون برای بررسی آنزیمهای قلبی و آنژیوگرافی است تشخیص داده میشود. با مراجعه بهموقع به متخصص قلب، به تشخیص زودهنگام سکته قلبی کمک کنید. برای درک بیشتر اهمیت این موضوع، مطلب تخصص قلب و عروق چیست را مطالعه کنید.
پریکاردیت
پریکاردیت، التهاب پرده دور قلب بوده که باعث درد تیز و شدید در قفسه سینه میشود. این درد، با تنفس عمیق، سرفه یا تغییر وضعیت بدن شدت یافته و به شانه یا گردن انتشار مییابد. پریکاردیت به علتهای متفاوتی همچون عفونت، بیماریهای خودایمنی، آسیبهای قلبی یا حملات قلبی رخ میدهد. دکتر قلب برای شناسایی پریکاردیت از روشهای تشخیصی همچون الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرافی و آزمایشهای خون استفاده میکند.
اسپاسم عروق کرونر
در اسپاسم عروق کرونر، عروق کرونر بهطور ناگهانی و موقتی تنگ شده و با کاهش جریان خون به قلب، باعث ایجاد قلب درد میشود. این درد، معمولا در حالت استراحت رخ داده و بهمرور شدیدتر خواهد شد. علت قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونر دقیقا یافته نشده است؛ اما عواملی مانند سیگار کشیدن، استرس، مصرف برخی داروها و بیماریهای عروقی در ابتلای به آن نقش دارند. اسپاسم عروق کرونر از طریق آنژیوگرافی و تستهای تحریکپذیری عروق تشخیص داده میشود.
کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی، بیماریهای عضله قلب هستند که باعث ضخامت، تضعیف یا سفتی دیوارههای قلب میشوند. در این وضعیت، با کاهش کارایی پمپاژ قلب، علائمی مانند تنگی نفس، تورم پاها و درد قفسه سینه رخ میدهد. فرد ممکن است به انواع مختلف کاردیومیوپاتی شامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اتساعی و محدودکننده مبتلا شود. در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، ضخیم شدن غیرعادی دیوارههای قلب، باعث انسداد جریان خون خواهند شد. کاردیومیوپاتی اتساعی با بزرگ شدن و ضعیف شدن بطنهای قلب و کاردیومیوپاتی محدودکننده با کاهش انعطافپذیری دیوارههای قلب همراه است. دکتر قلب برای تشخیص علت قلب درد در این شرایط، از اکوکاردیوگرافی، امآرآی قلب و آزمایشهای ژنتیکی استفاده میکند.
بیماریهای دریچهای قلب
بیماریهای دریچهای قلب، شامل تنگی یا نارسایی دریچههای قلب بوده که موجب درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی در قلب میشوند. بیمار، در تنگی دریچه قلب، با باز نشدن کامل دریچه و در نارسایی دریچه با بسته نشدن کامل دریچه مواجه است. این شرایط با ایجاد جریان غیرطبیعی خون در قلب باعث بروز تنگی نفس، خستگی، سرگیجه و درد قفسه سینه خواهند شد. علل ابتلا به بیماریهای دریچهای قلب، عوامل مادرزادی، عفونتهای قلبی، روماتیسم قلبی یا افزایش سن هستند. تشخیص علت قلب درد ناشی از بیماریهای دریچهای، با استفاده از اکوکاردیوگرافی، امآرآی قلب و کاتتریزاسیون قلب انجام میشود.
علل غیرقلبی
گاهی درد قلب، ناشی از علل غیرقلبی همچون مشکلات ریوی، معدهای رودهای و عضلانی اسکلتی است. مشکلات ریوی مانند آمبولی ریه و پلوریت، با درد تیز و ناگهانی در قفسه سینه، تنفس عمیق یا سرفههای تشدید همراه هستند. مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده به مری و مشکلات عضلانی اسکلتی مانند آسیبهای عضلانی یا درد دندهها باعث احساس سوزش و درد قفسه سینه و قلب خواهند شد. همچنین، رابطه استرس و تیرکشیدن قلب هم از علل غیرقلبی ابتلا به درد قلب است.
کدام درد قلب خطرناک است؟
قلب درد همراه با فشار و سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، عرق سرد، ریتم نامنظم قلب و سرگیجه، جزء موارد خطرناک شناسایی میشوند. همچنین، ابتلا به قلب درد، هنگام استراحت یا فعالیت کم رخ میدهد و در صورت احساس این علائم، لازم است که به اورژانس مراجعه کنید. افرادی که مشکل قلبی دارند و با علائم آن آشنا هستند، باید در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی و درد مداوم قلب اقدامات لازم را برای یافتن دلیل قلب درد انجام دهند و با پزشک خود مشورت کنند.
کدام درد قلب را جدی بگیریم؟
درد قلب، میتواند نشانهی مشکلات و بیماریهای قلبی جدی باشد و نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه، به برخی از علائم و نشانههایی که نشاندهندهی یک مشکل جدی قلبی هستند، اشاره کردهایم:
- درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه، بهویژه همراه با فشار یا سوزش و انتشار به فک، شانهها، بازوها یا پشت
- درد نقطهای قلب همراه با تنگی نفس، تعریق زیاد، تهوع، استفراغ، سرگیجه یا ضعف شدید
- درد غیرقابل درمان با استراحت و شدت یافتن آن با فعالیت بدنی
- احساس درد قفسه سینه به صورت متناوب و با شدتهای مختلف
- درد قلبی منتشر شده به فک، گردن، شانهها یا بازوها بهویژه بازوی چپ
مواجهه با هریک از این علائم، کاملا نگرانکننده است و باید در اولین فرصت به اورژانس مراجعه کنید.
در زمان قلب درد، چه اقدامات ایمنی باید انجام دهیم؟
رعایت اقدامات ایمنی، در صورت ابتلا به قلب درد، بسیار مهم است. درصورتیکه، شما یا فردی دیگر دچار قلب درد شدید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- حفظ آرامش خود؛ اضطراب اوضاع را بدتر خواهد کرد.
- نشستن یا دراز کشیدن؛ در صورت امکان، با نشستن یا دراز کشیدن، فشار به قلب را کاهش دهید.
- مصرف داروهای اضطراری (در صورت وجود)؛ مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین یا آسپرین در صورت تجویز پزشک در گذشته
- تماس با اورژانس؛ حتی اگر درد قلبی پس از چند دقیقه کاهش یافت، باید فورا با اورژانس 115 تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید.
- خودداری از انجام فعالیتهای فیزیکی؛ با پرهیز از انجام هرگونه فعالیت فیزیکی، استراحت کنید تا فشار بیشتری بر قلب وارد نشود.
- استفاده از اکسیژن؛ در صورت دسترسی به دستگاه اکسیژن، از آن استفاده کنید.
- توجه به علائم دیگر؛ به علائمی مانند تعریق، تهوع، تنگی نفس، یا درد در سایر نواحی بدن مانند بازوها، شانهها یا فک توجه کرده و آنها را به دکتر اورژانس گزارش دهید.
- عدم خوردن و آشامیدن؛ تا زمان بررسی کامل وضعیت قلبتان، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است به جراحی فوری نیاز داشته باشید.
- خودداری از رانندگی؛ در این شرایط، رانندگی نکنید و منتظر آمبولانس بمانید.
این اقدامات، به کاهش خطرات مرتبط با قلب درد و اثربخشی بیشتر درمان کمک خواهند کرد.
چه دردی، درد قلبی نیست؟
قلب درد، بهعنوان یک درد سنگین یا درد فشاری در ناحیه قفسه سینه رخ میدهد که گاهی به بازو، گردن، فک یا پشت انتشار مییابد. اما برخی دردها شبیه به درد قلبی بوده ولی منشا غیرقلبی دارند. برای مثال، دردهای گوارشی ناشی از رفلاکس معده به مری، دردهای عضلانی اسکلتی ناشی از کشیدگی عضلات قفسه سینه و دردهای ناشی از اضطراب یا حملات پنیک، علائمی مشابه با درد قلبی ایجاد کنند؛ اما منشاء آنها قلب نیست. این دردها، با عواملی مانند تنفس، تغییر وضعیت بدن یا مصرف غذا تغییر میکنند که دلیلی بر تمایز آنها با دردهای قلبی است. تشخیص دقیق قلب درد از سایر دردها، به ارزیابیهای تخصصی دکتر قلب نیاز دارد.
تفاوت درد قلب و درد اضطراب چیست؟
قلب درد و اضطراب، با علائم مشابهی همراه هستند؛ اما از نظر علت وقوع و ماهیت کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. در جدول زیر، به تفاوتهای اصلی این دو عارضه ناراحتی اعصاب و قلب درد پرداختهایم:
تفاوتها | قلب درد | اضطراب |
منشا درد | به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبی | به دلیل تنشهای عصبی و روانی و در اثر انقباض عضلات قفسه سینه یا تاثیر اضطراب بر سیستم عصبی |
نوع درد | به صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به قسمتهای دیگر بدن | درد ناگهانی و سنگین در قفسه سینه اما غیرقابل انتقال به قسمتهای دیگر بدن |
مدت زمان درد | چند دقیقه | چند دقیقه تا چند ساعت و حتی بیشتر |
علائم همراه | تنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگ | تپش قلب، تنفس سریع، احساس ترس یا نگرانی شدید، لرزش، تعریق و تنگی نفس |
پاسخ به درمان | در صورت استراحت و مصرف داروهای قلبی | با تمرینات تنفسی، مدیتیشن، داروهای ضداضطراب و مشاورههای روانشناختی |
اگر دچار درد قفسه سینه یا قلب درد شدهاید و علائمی همچون تنگی نفس یا تعریق شدید در کنار علائم قلب درد عصبی هم ظاهر شدند، برای ارزیابی دقیق علت قلب درد به دکتر قلب مراجعه کنید.
تفاوت درد قلب و درد معده چیست؟
تفاوت قلب درد و معده درد از لحاظ علائم همراه و منشا ایجاد درد بسیار قابل توجه است. در جدول، به مهمترین تفاوتهای قلب درد و درد گوارشی پرداختهایم:
تفاوتها | قلب درد | معده درد |
محل درد | ناحیه وسط قفسه سینه و انتشار درد به بازوی چپ، شانهها، گردن، فک و پشت | درد در ناحیه فوقانی شکم، وسط قفسه سینه یا زیر دندهها و قابل انتشار تنها به پشت |
نوع درد | به صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و شدت یافتن درد با فعالیت جسمانی و استرس | به صورت تیرکشیدن، تپش قلب یا سوزش سر دل و شدت یافتن درد پس از مصرف غذاهای چرب و تند |
مدت زمان درد | چند دقیقه | مدت بسیار طولانیتر |
علائم همراه | تنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگ | نفخ، تهوع، استفراغ، ترش کردن یا احساس پر بودن شکم |
عوامل اثرگذار | کاهش جریان خون به قلب، فعالیت جسمانی و استرس | مصرف غذاهای تند، اسیدی و مصرف نوشیدنی الکلی |
اگر با وجود این موارد، همچنان در صورت بروز قلب درد، نتوانستید علت آن را تشخیص دهید، باید به اورژانس مراجعه کنید.
تفاوت درد قلب و درد عضله چیست؟
تفاوت بین درد قلب و عضله، از چندین جنبه قابل بررسی است. در جدول زیر، به مهمترین تفاوتهای درد قلب و عضله از جوانب مختلف اشاره کردهایم:
تفاوتها | قلب درد | درد عضله |
منشا درد | به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبی | به دلیل کشیدگی، آسیبدیدگی، التهاب یا فشار بر عضله یا مفاصل |
نوع درد | به صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به گردن، فک، شانهها، بازوی چپ و پشت | درد مبهم، تیز یا تیرکشنده در ناحیه عضله یا مفصل و شدت یافتن با حرکت، لمس یا کشش عضله |
مدت زمان درد | چند دقیقه | چند ساعت تا چند روز |
علائم همراه | تنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگ | بدون علائم همراه جز تورم یا حساسیت در ناحیه درد |
پاسخ به درمان | در صورت استراحت و مصرف داروهای قلبی | استفاده از کمپرس سرد یا گرم و داروهای ضدالتهاب |
آگاهی از این تفاوتها، به شما در تشخیص بهتر نوع و علت قلب درد کمک خواهد کرد.
درد قلب با چه علائمی همراه است؟
قلب درد یا درد قفسه سینه، با علائم مختلف دیگری همراه بوده که تشخیص درد قلبی را از سایر دردها تسهیل میکند. در ادامه، به شایعترین علائم همراه با درد قلب اشاره کردهایم:
- تنگی نفس
- تعریق شدید و ناگهانی
- احساس سرگیجه یا غش
- حالت تهوع یا استفراغ
- احساس درد در بازوها بهویژه بازوی چپ، پشت، گردن، فک یا شکم
- احساس خستگی شدید و بدون دلیل
- ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب شدید
- تشدید درد قلب هنگام نفس کشیدن
گاهی، این علائم نشانههای یک مشکل قلبی جدی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی هستند. بنابراین، باید جدی گرفته شوند.
علائم درد قلب در زنان چیست؟
گاهی، علائم قلب درد در زنان متفاوت از مردان ظاهر میشود. زنان، اغلب درد قلب را به صورت فشار یا سنگینی در قفسه سینه تجربه میکنند که به شانهها، گردن، فک یا بازوها انتشار مییابد. در برخی موارد، این درد در زنان به صورت علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا درد شکم بروز میکند. همچنین، علائمی مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، سرگیجه یا احساس ضعف و خستگی غیرمعمول هم نشانههای درد قلبی در زنان است.
طبق گزارش انجمن قلب آمریکا،
قلب درد در زنان، بهعنوان یکی از نشانههای بیماری عروق کرونر بوده که کوچکترین عروق قلب را تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری عروق کرونر زنان را بیشتر از مردان مبتلا میکند.
آگاهی از این علائم و توجه به تغییرات بدن، برای پیشگیری از عوارض جدی ناشی از مشکلات قلبی، بسیار حائز اهمیت است.
علائم درد قلب در مردان
علائم قلب درد در مردان، به شکل درد شدید در ناحیه قفسه سینه ظاهر شده که به شکل احساس سنگینی، فشردگی یا سوزش مشخص میشود. مردان بیشتر از زنان، این درد را به صورت ناگهانی و شدید تجربه کرده و به همراه آن علائم دیگری نظیر تنگی نفس، تعریق بیش از حد، تهوع یا استفراغ، سرگیجه و ضعف ناگهانی را تجربه میکنند. قلب درد در مردان، با فعالیت بدنی یا استرس افزایش یافته و با استراحت یا مصرف نیتروگلیسیرین بهبود مییابد. شناخت و پاسخ سریع به این علائم، از بروز عواقب جدی جلوگیری خواهد کرد.
عوامل خطر در قلب درد چیست؟
قلب درد، به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ میدهد و نشانهای از بیماری عروق کرونر قلب یا حمله قلبی است. چندین عامل خطر برای قلب درد وجود دارد که این عوامل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش میدهند. در ادامه، به مهمترین عوامل خطر قلب درد پرداختهایم:
- سیگار کشیدن؛ آسیب دیدن عروق خونی در اثر مصرف نیکوتین و مواد شیمیایی موجود در سیگار
- فشار خون بالا؛ محدود شدن جریان خون به قلب در اثر تصلب شراین و تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق
- کلسترول بالا؛ کاهش جریان خون به قلب در اثر تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق
- دیابت؛ ابتلا به تصلب شراین و بیماریهای قلبی در اثر آسیب به عروق خونی
- چاقی و اضافه وزن؛ افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در اثر فشار وارد شده به قلب ناشی از اضافه وزن
- نداشتن فعالیت بدنی؛ افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در اثر افزایش فشار خون، چاقی و افزایش سطح کلسترول ناسالم به دلیل بیتحرکی
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی؛ منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و قلب درد
- سن بالا؛ خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در اثر افزایش سن
- استرس؛ آسیب به قلب در اثر افزایش فشار خون، سیگار کشیدن یا پرخوری ناشی از استرس
- مصرف الکل؛ آسیب به عضله قلب به دلیل افزایش فشار خون و افزایش سطح کلسترول خون ناشی از مصرف زیاد الکل
تغییر سبک زندگی همچون ترک سیگار، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس به پیشگیری از قلب درد و بیماریهای قلبی منجر میشود.
چرا به قلب درد مبتلا میشویم؟
علت قلب درد، ناشی از عوامل متعددیست که برخی از آنها به پیگیریهای تخصصی و پزشکی نیاز دارند. شناسایی علل قلب درد، به مدیریت بهتر و درمان مؤثرتر این عارضه کمک میکند. در ادامه، به بررسی انواع علت قلب درد، پرداختهایم:
حمله قلبی
حمله قلبی، با انسداد جریان خون به بخشی از عضله قلب بهطور ناگهانی رخ میدهد. این انسداد، به دلیل تشکیل لخته خونی در یکی از عروق کرونریست که وظیفه تامین خون و اکسیژن برای عضله قلب را برعهده دارد. در این شرایط و نرسیدن خون به عضله قلب، سلولهای قلبی شروع به آسیب دیدن و از بین رفتن میکنند. علائم حمله قلبی شامل درد شدید در قفسه سینه بوده که به بازوها، گردن، فک یا پشت انتشار مییابد و با تنگی نفس، تعریق زیاد، سرگیجه و تهوع همراه خواهد بود. این عارضه، با استفاده از داروهایی برای حل کردن لخته یا باز کردن عروق مسدود شده درمان میشود.
میوکاردیت
میوکاردیت، التهاب عضله قلب است. این التهاب،به دلیل عفونت ویروسی رخ میدهد؛ اما عوامل دیگری مانند باکتریها، انگلها، قارچها، بیماریهای خودایمنی و واکنشهای دارویی هم باعث ایجاد آن میشوند. میوکاردیت، گاهی بدون علائم بوده و گاهی با علائمی شبیه به آنفولانزا، مانند خستگی، درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب رخ میدهد. در موارد شدیدتر، این عارضه، باعث ضعف قلب، نارسایی قلبی یا حتی مرگ ناگهانی خواهد شد. تشخیص این بیماری از طریق آزمایشهای خونی، نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و گاهی بیوپسی قلب انجام میشود.
آنژین
آنژین، درد یا ناراحتی در قفسه سینه است که به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ میدهد. این وضعیت، ناشی از بیماری عروق کرونریست که در آن عروق تامینکننده خون برای قلب، تنگ یا مسدود میشوند. آنژین، به در دو حالت پایدار و ناپایدار فرد را درگیر میکند. آنژین پایدار، در هنگام فعالیت فیزیکی یا استرس روانی ظاهر شده و با استراحت یا استفاده از داروهایی مانند نیتروگلیسیرین تسکین مییابد. در مقابل، آنژین ناپایدار خطرناکتر است و در هر زمان، حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر کرده و نیاز به مراقبتهای فوری پزشکی دارد.
گرفتگی عروق کرونری قلب
انسداد عروق کرونری، وضعیتیست که به دلیل تجمع پلاکهای چربی، کلسترول و مواد دیگر در دیوارههای داخلی عروق ایجاد میشود. در این شرایط، رگهای کرونری تنگ یا مسدود شده و جریان خون به قلب کاهش مییابد. کاهش جریان خون به قلب، منجر به درد قفسه سینه یا حتی حمله قلبی میشود. عوامل خطر این بیماری شامل فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی و بیتحرکی هستند.
پریکاردیت
پریکاردیت، در اثر التهاب کیسهای نازک و دو لایه به نام پریکارد رخ میدهد که قلب را احاطه کرده است. این بیماری، به دلایل مختلفی همچون عفونتهای ویروسی، باکتریایی، قارچی، بیماریهای خودایمنی، حملات قلبی، آسیبهای قفسه سینه یا عوارض جانبی برخی داروها بروز میکند. فرد مبتلا به پریکاردیت علائمی همچون درد تشدید شونده قفسه سینه، تب، تنگی نفس و خستگی را تجربه خواهد کرد. در صورت عدم درمان، پریکاردیت باعث محدود شدن عملکرد قلب میشود. درمان پریکاردیت، بسته به شدت و علت آن، شامل داروهای ضدالتهاب، استراحت و در موارد شدیدتر، تخلیه مایع اضافی از پریکارد است.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، یک بیماری ژنتیکی قلبیست که با ضخیم شدن غیرطبیعی دیوارههای بطن چپ قلب مشخص میشود. این ضخامت، باعث انسداد جریان خون خروجی از قلب شده و عملکرد پمپاژ قلب را تحت تأثیر قرار میدهد. در افراد مبتلا به این عارضه، علائم بهصورت تنگی نفس، درد قفسه سینه، خستگی و گاهی اوقات بینظمی ضربان قلب ظاهر میشوند. برخی افراد ممکن گاهی، افراد هیچ علامتی نداشته و بیماری در معاینات روتین یا به دنبال یک حادثه ناگهانی شناسایی میشود. درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، شامل داروها، دستگاههای کنترلکننده ضربان قلب و در صورت نیاز، جراحی است.
علت قلب درد در سالهای مختلف زندگی چیست؟
علت قلب درد در سالهای مختلف زندگی متفاوت خواهد بود. در جدول زیر، به برخی از شایعترین علت درد قلب در جوانان و نوجوانان تا سالمندان و در هر گروه سنی اشاره کردهایم:
گروه سنی | علل شایع درد قلبی |
کودکان و نوجوانان | مشکلات مادرزادی قلبی، مشکلات عضلانی اسکلتی و التهابات ویروسی مانند میوکاردیت |
بزرگسالان جوان (20-40 سال) | اضطراب و استرس، مصرف مواد مخدر و بیماریهای التهابی مانند پریکاردیت |
میانسالان (40-60 سال) | بیماری عروق کرونری، سکته قلبی، آنژین صدری و کلسترول بالا و دیابت |
سالمندان (60 سال به بالا) | بیماری عروق کرونری، آنژین صدری، سکته قلبی، نارسایی قلبی، مشکلات دریچهای قلب، فشارخون بالا |
مشکلات قلبی و قلب درد، در هر سنی، افراد را درگیر خواهد کرد. با این حال، علت درد قلب در سن 15 سالگی با علت آن در سن 60 سالگی متفاوت خواهد بود. بنابراین علت قلب درد را در هر سنی جدی گرفته و علائم آن را پیگیری کنید.
علت قلب درد در هنگام درازکشیدن
قلب درد هنگام درازکشیدن، به دلایلی همچون رفلاکس معده، افزایش فشار بر قفسه سینه یا مشکلات قلبی مانند آنژین صدری رخ میدهد. وقتی فرد دراز میکشد، اسید معده با بازگشت به مری، باعث سوزش و درد در ناحیه قفسه سینه شده که گاهی با قلب درد اشتباه گرفته میشود. همچنین، درازکشیدن، با افزایش فشار روی ریهها و قلب، درد را تشدید میکند. گاهی، مشکلات قلبی مانند کاهش جریان خون به عضله قلب، در هنگام درازکشیدن شدیدتر ظاهر می شوند.
قلب درد را چگونه تشخیص میدهند؟
دکتر قلب، تشخیص قلب درد، از ترکیبی از معاینات بالینی، بررسی تاریخچه بیمار و تستهای تشخیصی استفاده میکند. در ادامه، به مهمترین مراحل تشخیص قلب درد پرداختهایم:
- بررسی تاریخچه بیمار؛ پرسیدن سوالاتی در مورد نوع درد، محل، شدت، مدت زمان، عوامل محرک و تسکیندهنده و سابقه پزشکی بیمار
- معاینه فیزیکی؛ یافتن علائم و نشانههای فیزیکی مرتبط با مشکلات قلبی مانند شنیدن صدای غیرعادی در قلب یا بررسی فشار خون
- الکتروکاردیوگرام؛ ثبت فعالیت الکتریکی قلب و ناهنجاریهای کاهشدهنده جریان خون به قلب
- تست استرس؛ بررسی عملکرد قلبی بیمار حین انجام فعالیت بدنی با هدف بررسی خونرسانی درست به قلب حین این فعالیت
- اکوکاردیوگرافی؛ ایجاد تصویر از قلب به کمک امواج صوتی و شناسایی مشکلات در ساختار و عملکرد
- آنژیوگرافی عروق کرونر؛ شناسایی هرگونه انسداد در عروق کرونر با تزریق یک ماده حاجب به داخل عروق قلب و ثبت تصاویر رادیولوژی از داخل آن
- انواع آزمایش خونی؛ برای بررسی آسیبهای قلبی همچون آسیب به عضله قلب در اثر افزایش سطح تروپونین
دکتر قلب، به کمک تفسیر نتایج حاصل از این آزمایشها، علت قلب درد را شناسایی کرده و درمان متناسب با علت را ارائه خواهد داد.
قلب درد چگونه درمان میشود؟
درمان قلب درد، به نوع و شدت درد بستگی دارد. در موارد خفیف، تغییر سبک زندگی موثر خواهد بود. اما در موارد شدیدتر، مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق، بتا بلاکرها و کاهندههای کلسترول مانند استاتینها ضروری هستند. اگر علت قلب درد، انسداد عروق قلبی باشد، دکتر قلب، روشهای تهاجمیتر مانند آنژیوپلاستی یا جراحی بایپس عروق کرونری را توصیه خواهد کرد. در ادامه، به موثرترین روشهای درمان قلب درد پرداختهایم:
درمان دارویی
درمان دارویی قلب درد، به علت زمینهای آن بستگی دارد. برای قلب درد ناشی از انسداد عروق کرونر، داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق و بهبود جریان خون به قلب تجویز میشود. داروهای بتا بلاکر و مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین هم برای کاهش فشار خون و کاهش بار روی قلب موثر هستند. در موارد ابتلا درد قلبی ناشی از اضطراب و استرس، داروهای ضداضطراب یا آرامبخش به تسکین علائم قلب درد کمک میکنند. مصرف تمامی این داروها و دوز مصرفی آنها، برای جلوگیری از عوارض احتمالی، باید تحت نظر دکتر قلب انجام شود.
تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی، یک راهکار موثر برای تسکین قلب درد و جلوگیری از سایر مشکلات قلبی است. تغذیه سالم همچون مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف چربیهای اشباع و قندها به تقویت سلامت قلب کمک میکند. همچنین، ورزش منظم، به ویژه ورزشهای قلبی عروقی مانند پیادهروی، دویدن و شنا، علاوهبر تقویت قلب، در بهبود گردش خون و کاهش فشار خون نقش دارند. انجام تمرینات مدیتیشن، یوگا و تکنیکهای تنفس عمیق با آرامش ذهن و بدن، از بروز قلب درد ناشی از استرس جلوگیری خواهند کرد.
درمان پزشکی و جراحی
درصورتیکه، علت قلب درد مشکلات جدی قلبی مانند انسداد عروق کرونریست، درمانهای پزشکی و جراحی ضروری است. آنژیوپلاستی یک روش مداخلهایست که طی آن، با ورود یک بالون کوچک به داخل عروق مسدود شده، انسداد را باز کرده و جریان خون به قلب را بهبود میبخشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نایاز به جراحی بایپس کرونری باشد. در این نوع جراحی، از عروق دیگر بدن، برای ایجاد مسیری جایگزین برای عبور خون به قلب استفاده میشود. این روشها، اغلب برای جلوگیری از حملات قلبی و بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده میشوند.
آیا قلب درد، بهبودیافتنی است؟
آگاهی از انواع قلب درد و شناخت علائم همراه با قلب درد مانند تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، سرگیجه و ضعف در بهبود قلب درد نقش اثرگذاری برعهده دارند. بهگونهای که فرد پس از مواجهه با این علائم همراه با درد سوزاننده و درد فشاری قفسه سینه، درد قلب را تشخیص داده و برای دریافت مراقبتهای فوری پزشکی اقدام میکند.
این مراجعه فوری به دکتر قلب و برخورداری از مراقبتهای تخصصی، به بهبود کامل درد قلب منجر خواهد شد. دکتر قلب، به کمک معاینه فیزیکی و انجام انواع آزمایشات همچون اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی، به تشخیص زودهنگام علت قلب درد میپردازد. سپس موثرترین درمان قلب درد را به شما ارائه خواهد داد و شما با تسکین علائم قلب درد، به بهبودی کامل دست خواهید یافت.
در نهایت، اگر به قلب درد مبتلا هستید و برای شناسایی آن به متخصص قلب نیاز دارید، میتوانید از انواع خدمات آنلاین، تلفنی و حضوری متخصص قلب در سایت دکتردکتر استفاده کنید.
منابع:
nhs.uk
bhf.org.uk
سلام دکتر جان وقتت بخیر باشه
دکتر من ۱۷ سالمه خرداد میشم ۱۸ و کنکور دارم ، من قلبم داره درد میکنه ، ( گه گاهی ) و این درد هم خفیفه و حدود ۱ سال پیش صبح من یکدفعه یک درد خیلی خیلی شدید که مال قفسه ی سینه بود بهم وارد شد و من نمیدونستم که چیه و در حدی درد گرفت که نمیتونستم جابجا بشم حتی ۳ سانتی متر.
و اینکه پاهای من خیلی خیلی سردن و گه گاهی دستم هم سرد میشه ، استرس کنکور هم دارم و اینکه یه تایم چندین ماهه فوتبال بازی میکردم و توی فوتبال هیچ مشکلی نداشتم ، به نظر خودم درد قلبم بخاطر استرس و فشار کنکوره و اینکه من سر هر بحث علمی خیلی خیلی بدنم میلرزه و ضربان قلبم میره بالا و دوباره این مشکل ضربان هم خیلی برام پیش اومده که ناگهانی میره بالا و بعد از چند دقیقه خوب میشه
خب دکتر جان ممنون میشم اگه بهم کمک کنید 😊🙏🏻
سلام
باید ضربان قلبتون هنگام این حملات بررسی شن و اگه کمتر از ۱۲۰ بودن و شکل نوار قلب هم نرمال بود حملات پنیک مطرحه
سلام مطالبتون خیلی خوب بود 👌👌👌خواهش می کنم بخونید و جواب بدید😢
من ۱۴ سال حدود پنج ماهه قلبم درد می کنه هر روز
و احساس می کنم نفس هام کوتاه تر شده و اکثرا وقتی یکم عمیقتر نفس میکشم دردم خیلی بیشتر میشه
یه بار دراز کشیده بودم قلبم انقدر سریع و شدید می تپید که احساس کردم زلزله اومده
چند بار هم وقتی نفس می کشیدم صدای جغجغه در می اومد (بعد دکتر )
و چند بار هم همزمان شانه چپم و کمرم و قبلم درد می کرد که نمی تونستم تکون بخورم
و یا پامیشم بعد میشینم ضربان قلبم میره بالا
و با یکم دویدن شدید خسته میشه ( من به طور حرفه ای و پیشرفته والیبال بازی می کنم ولی تا ۵ ماه پیش اینطوری نبودم )
الانم درد می کنه🙁
دکتر رفتم آزمایش خون و آزمایش مربوط به شش ها (یه لوله پره دار بود میگفت بادهنت دم و بازدم کن)
گفت تو هر دو شم خوبی
سلام
عزیزم استرس نداشته باش اما به فوق تخصص قلب اطفال باید مراجعه کنید
سلام من ۲۵ سالمه یه عمل واریکوسل داشتم حدود یه ساله که قلبم درد شدیدی میگیری البته گاهی این اتفاق میفته که به تازگی مدت درد قلبم بیشتر شده استرس هم دارم میتونه ارتباطی با واریکوسل داشته باشه یا نه از چیز دیگه ای هستش؟
سلام
خیر ارتباطی ندارد و بررسی لازمه
سلام وقتتون بخیر
من ۱۷سالمه
متاسفانه پریشب اتفاقی افتاد برام که خیلی حرص خوردم و استرس داشتم
توی همین دو روز هم قفسه سینم مخصوصا سمت چپ پایین سینم درد میکنه البته دردش گاهی قطع میشه و معمولا موقع خواب زیاد میشه خواستم بپرسم میتونه مشکل قلبی باشه؟
سلام
اگر درد دایمیه و تهوع و استفراغ و عرق سرد، بی حالی، رنگ پریدگی ندارین بعید قلبی باشه
در هر حال بهتره ویزیت شین
43 ساله هستم سه ماه پیش با درد قفسه سینه که به فک و دندانها هم منتشر میشد از خواب بیدار شدم بعد از اون گاهی دچار این درد میشم – پزشک متخصص قلب رفتم ایندرال تجویز کردند و گفتند احتمالا تفاوت دریچه قلب و ضربه ای که میزنه باعث این درد میشه اما مشکل قلبی ندارین.این درد قسمتی از تمرکزم رو میگیره و بیحال میشم.تو آزمایشاتم کمبودویتامین دی وسابقه هلیکوباکتر پیلوری نشون داده(چندسال پیش داشتم درمان شدم).هر روز لووتیروکسین مصرف میکنم . زندگی پر استرسی هم دارم.ممنون میشم راهنمایی کنین .
سلام
اگر تست ورزش یا سی تی آنژیو یا اسکن هسته ای کردین و عروق قلب خوب بوده و مشکلی نداشته، اضطرابتون باید زیر نظر روانپزشک درمان شه با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
سلام من ۱۸ سالمه قلبم دردمیکرد چندین بار به متخصص مراجعه کردم گفتن ک اضطراب داری باهم درد دارم حالا چیکار کنم
سلام
دارو برای اضطراب زیر نظر روانپزشک بخورید
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.
سلام 17 سالمه من الان 6 ساله که تنگی دریچه ائورت دارم اما متوسط پارسال اکو شدم گفتن نسبت به 5سال پیش تغییری نکردی اما امسال خیلی قلب دردم( هرروز) بیشتر اوقات ناگهانی هسته و زود خوب میشه و گاهی هم نه طولانی مدته
سلام
باید مجدد اکو بدین
سلام من ۱۶ سالمه ۳ روزه مشکلی برای خانواده ام پیشاومده باعث شده که خیلی ناراحت بشم امروز قفسه به درد اومد آیا مشکل قلبی هست با به دلیل ناراحتی و استرس به درد اومده و تقریبا یک ساعت و نیم یک درد متوسط داشتم
سلام اين آزمايشات را بديد
Cbc.diff
Troponin
Cpkmb
D-dimer و به اورژانس قلب مراجعه كنيد
باعرض سلام وخسته نباشی …قفسه سینه من درد میگیره سمت چپ چند وقته به پزشک مراجعه کردم نوار واکو دادم سالم نشون داده ..ولی دردش کم نمیشه بیشتر شبها هس اگه راهنماییم کنیم ممنون میشم
سلام لطفا از نظر هليكوباكتر معده بررسي شيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
سلام من حمله پانیک داشتم اکو و تست ورزش دادم گفتن قلبت سالمه، سیتولوپرام مصرف کردم الان خوبم ولی موقعی که ناراحت میشم قلبم درد میگیره یعنی از چیه؟
سلام داروهاتونو بايد مرتب استفاده كنيد
يوگا كار كنيد
دردتون بدليل اسپاسم هاي عضلات بين دنده اي هستش
من ۲۶ ساله هستم قلبم درد میگره درمواقع که عصبی میشم کتفم ودست چپم کلن درد میکنه سابقه حمله عصبی داشتم موقع که قلبم درد میکنه دردش حدود ۲تا۳ دقیقه طول میکش ونمی تونم تکون بخور باید چه کار کنم
سلام بدليل انقباض عضلات بين دنده اي هست
اما بهتره
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید دختری ۱۵ ساله هستم که سمت چپ قلبم درد میکنه تیر میکشه ولی الان نسبت به قبل بیشتر شده کتف چپم گاهی اوقات درد میگیره و توی ماه مبارک رمضان هم وقتی روزه میگرفتم بعد افطار با اینکه کم می خوردم تپش قلبم میرفت بالابدنم کلی عرق میکرد و نفسم تنگ میشد میشه راهنماییم کنید لطفا
سلام
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
اگه اکو و نوارقلب دادین و خوب بود مشکلات گوارشی مطرحه
سلام من۴۴ساله ام درددرقسمت چپ دارم تاحالادوبارهم به پزشک مراجعه کردم نوارقلب گفتن سالم ولی دراکویکیش گفت سالم ویکی دیگرگفت قلبت سفت شده واسترس هم دارم درددارم درقسمت چپ چکارکنم
سلام
اکو تکرار شه، و همچنین تست ورزش یا اسکن قلب هم باید با نظر متخصص قلب انجام بدین
سلام ببخشید من وقتی یه نگرانی پیش میاد قلبم تیر می کشه و همراه با قلبم شکمم و معدم هم درد میکنه من چیکار میتونم بکنم؟۱۴سالمه
سلام
تیرکشیدن در حد ۲الی۳ ثانیه قلبی نیست
عرض سلام و خسته نباشید:
بنده 33 ساله هستم، اضافه وزن ندارم ولی به دلیل نوع کار شب کارم و تحرک کافی ندارم. 2 ساله داروی فشارخون و چربی مصرف میکنم و متاسفانه روزی 10 نخ سیگار هم میکشم. الان چند ماهی میشه تو شرایط مختلف و بیشتر بعد از خوردن غذا درد نقطه ای روی قلبم احساس میکنم که چند دقیقه طول میکشه و بعد آروم میگیره. از اونجایی که علائم دیگه ای مثل تنگی نفس و اینا ندارم به نظرتون با استرس مرتبطه یا مشکل قلبیه؟ ممنون
سلام
چون دارو فشارخون و چربی میخورین بهتره اکو و نوار قلب بدین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام من خانمی ۲۲ساله هستم الان دوروزه که قلبم درد گرفته دستم تکان میدم و یا نفس میکشم دردش بیشتر میشه چند سال پیشم قلبم درد میگرفت خوب شدم اما دو زوزی هست که شروع شده چیز جدی هست باید به دکتر مراجعه کنم
سلام بله جدي هست بايد اكو قلب و تست ورزش بديد
سلام من الان دو ساله قلبم تیر میکشه و درد میکنه همراه باهاش بعضی وقت ها بازوی چپ و قفسه ی سینه درد میکنه ضربان قلب با برنامه گرفتم ۸۵ بود دختر ۱۷ ساله هستم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام دردتون عصبي هست اما اگر با تنگي نفس همراه هست
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید من الان حدود یک سال بیشتره که فلیم تیر میکشه و درد میکنه بعضی وقت ها قفسه ی سینه و بازوی چپم هم درد میکنه الان با یه برنامه ضربان قلبمو گرفتن ۸۵ بود مشکلی دارم؟ ممنون
سلام
با توجه به محل درد و
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام من امروز خیلی دویدم قلبم درد گرف امکان بیماری هست؟
سلام اگه دردتون فشاري هست بله، بابد حتما به اورژانس قلب مراجعه كنيد
سلام
من ۲۳ سالمه اکثر ساعات روز دلشوره و اضطرابی که نمیدونم به چه علت هست دارم به حدی که دست چپم به شدت درد میگیره و موقع خواب بیشتر میشه.مشکل از چیه ممنون میشم جواب بدین
سلام
همان اضطراب! باید درمان شود زیر نظر روانپزشک
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و صرفهجویی در هزینهها میتوانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.
سلام،خسته نباشید من دختری 21ساله هستم مدتی هست که احساس گرفتگی در سمت چپ سینه دارم و باعث تنگی نفسم شده و تپش قلب هم دارم و وقتی میخوام بلند شم سرگیجه و تپش قلب دارم خیلی اذیتم میکنه انگار یه چیزی گرفته که نمیزاره نفس بکشم ممنون میشم راهنمایم کنین
سلام
ازمایش تیرویید و کم خونی بدین
اگه اضطراب دارین باید درمان بشه
و برای اطمینان خاطر به متخصص قلب هم مراجعه کنید
سلام
من۱۵ سالمه وقتی میخام یه فعالیتی بکنم زود خسته میشم و اگه یکم زیاد بدو ام قلبم سوز میکشه درد میکنه
تو بچگی هم رفته بودم دکتر گفتش قلبم سوراخه گف میگیره نگران نباشید بعد از یه سال رفتم گفتش خدا رو شکر سوراخ قلبت گرفته از اون موقع ۶,۷ سال میگذره
مشکل از چیه ممنون میشم جواب بدین؟
سلام
توسط متخصص داخلی معاینه قلب و ریه شوید
سلام ۱۵ سالمه و زمانی که موضوعیه خیلی عصبیم کنه به سختی نفس میکشم بغض میکنم ، کمی لرزش دارم و قلبم تو فشار قرار میگیره و در کل حال طبیعی ندارم
دلیلش چیه؟
سلام
حالت اضطرابی هست و باید دارو براش بخورین
سلام گرفتگی عروق قلبی که باید انژیو انجام بشه استرس و اضطراب میتونه یکی از دلایل گرفتگی عروق باشه؟ممنون میشم جواب بدین
سلام
خیر
سلام من ۱۵ سالمه
وقتی ۸ سالم بود آزمایش خون دادم و گفتن قلبم سالمه و یک ماه پیش قلبم درد می کرد رفتم نوار قلب گرفتن و گفتن سالمه ولی بازم خوب نشدم و تازگی ها تیر می کشه و مشکل معده هم داشتم و امپرازول خوردم معدم خوب شد اما قلبم خوب نشده و افسردگی هم دارم
آیا اکو برم؟
سلام
برای معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام خسته نباشین
من چند روزه زیر بغل هام درد میکنه مشکل ریفلاکس دارم و رو جای شیب دار میخوابم و شب ها لیز میخورمو با دستام خودمو بالا میکشم و صبح که بیدار میشم هر دو طرفم زیر بغل هام درد میکنه اما میگم اگر عضله هاش گرفته چرا خوب نمیشه نگران شدم گاهیم درد قفسه سینه داشتم که چکاب قلب هم رفتم مشکلی نبود داروی لووتیروکسین هم استفاده میکنم و ۲۶ سالمه
سلام
روی زمین مسطح بخوابید
و بالش بلندتر انتخاب کنید تا سرتان از بدن کمی بالاتر باشد
سلام خسته نباشیدمن20سالمه ی سال پیش بخاطر درد قفسه سینه که انگار تیر میکشه رفتم نوار قلب دادم گفت سالمه این درد بخاطر استرسه و الان دو روزه باز درد قلب دارم ولی این درد فرق داره ی درد مبهم ک با تحرک بدتر میشه و نمیتونم نفس عمیق بکشم و بعد چند دقیقه خوب میشه و به فک و گردن نمیزنه میتونه از استرس باشه چون کنکورم خیلی نزدیکه و کلا آدم استرسی هستم یا مشکل قلبیه؟
سلام بله بدليل اضطراب بالاتون هست
سلام
۱۶سالمه
هرشب موقع خواب نمیتونم نفس بکشم
البته از بچگی نمیتونستم ولی شدید تر شده به زور نفس میکشم .انگار قفسه سینمو فشار میدن از چیه ینی”)
سلام بايد اول از نظر قلبي بررسي شيد و اكو قلب بديد
سلاممن ۱۶ سالمه هر چندوقت یه بار قلبم به شدت زیاد تیر میکشه و اشکم واس خودش از درد زیادی در میاد به خانوادم هم نگفتم هنوز این یک ساله ک همین جوری دارم پیش میرم و اینکه در روز اعصبانی و استرس هم دارم باید چی کار کنم؟
سلام بدليل اضطراب هست لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
سلام من ۲۳ سالمه و توی محیط پر اضطرابی هستم با خبرهای بد یا چیزهای ناراحت کننده بین قفسه سینم بشدت درد میگیره و حالت نفس تنگی پیدا میکنم و این حالت الان رو حدودا ۹ ماهه دارم … بعد از درد شدید در ناحیه قفسه سینه بدنم دچار خستگی میشه …میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام بايد براي كاهش اضطراب درمان شيد لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.
سپاسگزارم
سلام ۶۵ سالمه پارسال آنژیو کردم گفته رگهات عالیه . الان یه ماهه که ۳ بار ضربانم میره بالای صد و سینه ام سنگین میشه هربار رفتم اورژانس نوار و آزمایش آنزیم میگیرند میگن چیزی نیست . دیروز ۲/۲۹ اکو کردم قرص متورال ۵۰ ساستاک۶ ۲ رزورکسین ۲۰ اسویکس و نیتروژل داد اینا را مصرف میکنم فشارم اومده ۹ رو ۵ ولی بیشتر وقتها سینه ام سنگینه چونکه فشارم پایین زیز زبانی هم نمیتونم مصرف کنم چکار کنم که این سنگینی روی سینه ام قطع بشه . با تشکر خدا نگهدارتون باشه.
سلام بايد دوباره آنژيوگرافي بديد و توسط متخصص قلبتون ويزيت شبد
آنزيمهاي قلبيتونم بايد چك شه
سلام2 ساله خوده قلبم تیر میکشه قفسه سینه گاهی وقتا.دوبار اکو دادم اخرین بارر7ماه پیش بود هردوتا اکو دکترا گفتن مشکلی نیست ولی این تیرکشیدن قلب هرزگاهی ب سراغم میاد نمیدونم چیکار کنم.سینه سمت چپم ب علت استفاده از ازهورمون غده داره احتمال داره از اون باشه.ممنوم از راهنماییتون
سلام
منظورتون در مورد استفاده از هورمون و غده متوجه نشدم
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید.
سلام ضمن خسته نباشید میخواستم بدونم خانم دکتر من ۲۴ ساعته استرس دارم و قلبم مدام در حال تپشه فشارم رو که میگیرم ضربان قلبم ۹۰ است بعضی وقتام پایین میاد و هر روز قلبم درد میکنه میخواستم بدونم باید چیکار کنم ممنون
سلام
تعداد ۹۰ نرمال می باشد
اما برای درمان اضطراب به روانپزشک مراجعه کنید
سلام.وقتتون به خیر.. یک ساله درگیر دردی در سینه هستم سمت چپ.حالت تیر کشیدن.۲ بار تست ورزش دادم گفتن قلبت مشکلی نداره.جالبه که با تکون خوردن سینم مثلا وقتی با اره چوبی رو اره میکنم درد میگیره و باز خوب میشه. امونم رو بریده. به چه دکتری باید مراجعه کنم؟ دکتر ریه هم رفتم گفتن مشکلی نداری. سیگار مصرف میکنم. ۳۸ سالمه.
سلام
گرفتگی عضلات بین دنده ای،استرس و اضطراب و … می توانند از علل باشند
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام من ۱۳ سالمه بعضی وقت ها دست چپم به شدت درد میگره و سِر میشه نبضم بیش از حد کند میزنه و مثل ی نقطه ضعیف احساس میشه زیر سینه چپم به شدت درد میگره و تیر میکشه بدنم داغ میشه مخصوصا سرم بدن بی جون میشع میشه لطفا کمکم کنید. با تشکر
سلام
ابتدا توسط متخصص قلب ویزیت شوید
در صورتی که وضعیت نرمال بود از روانپزشک کمک بگیرید
سلام من پسری 21 ساله هستم که در فواصل زمانی طولانی(هر چند ماه یک بار) در ناحیه قلب درد های مداوم تا یک ساعت رو احساس میکنم ولی شدید نیست اگر امکانش هست راهنمایی کنید با تشکر
سلام
درسته با توجه به سنتون احتمال مشکل قلبی خیلی محتمل نیست منتها با توجه به تکرار درد و مدت زمان اون
برای اطمینان خاطر و
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام من ۱۶ سالمه چند وقتیه درد در ناحیه قلبم و اطرافش احساس میکنم گاهی نفس کشیدن برام سخت میشه بدنم به شدت داغ میشه و تپش قلب بالایی هم دارم خواستم ببینم علتش چیه ممنون میشم پاسخ بدین
سلام بايد نوار قلب بديد و اكوي قلب هم بديد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام من اقای 40 ساله هستم که تا حالا دوبار بی حسی دست چپ را تجربه کردم که هر دوموردموقع استرس بوده واحساس تنگی نفس داشتم
ایا حمله عصبیه یا قلبی
به متخصص قلب مراجعه کنم
سلام بهتره اول از نظر قلبي بررسي شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
سلام.
حدود یکماه هست سمت چپ سینه و پهلو بازو بطور مداوم درد خفیفی داره. دست چپم
حس ضعف و خستگی داره.
تیرویید پرکار هم دارم .
سلام بهتره متخصص قلب معاينتون كنن
نوار قلب بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.