معرفی مهم‌ترین عوامل ابتلا به قلب درد + درمان انواع درد قلب

قلب درد
اشتراک گذاری 1007 نظر

درد تیز، درد سوزانده و درد فشاری از اشکال مختلف قلب درد هستند. از شایع‌ترین علائم همراه با قلب درد می‌توان به تنگی نفس، تپش قلب، تعریق و سرگیجه اشاره کرد. انواع درد قلب در اثر گرفتگی عروق کرونر، میوکاردیت، پریکاردیت و دیسکسیون آئورت رخ می‌دهند. همچنین، التهاب غضروف دنده‌ای، زخم معده و درد عصبی از دیگر علل درد قلب هستند.

مهم‌ترین عوامل خطر قلب درد هم شامل سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و کم‌تحرکی می‌شوند. دکتر قلب، برای تشخیص قلب درد، به معاینه فیزیکی، گرفتن نوار قلب، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی می‌پردازد. این متخصص، پس از تشخیص علت قلب درد، برای درمان قلب درد با درمان علت زمینه‌ای، تجویز دارو، تغییر سبک زندگی و گاهی جراحی اقدام می‌کند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 7 دقیقه زمان نیاز دارد، با اقدامات اولیه در زمان درد قلب آشنا خواهید شد.

در انتها، اگر سوالی درباره قلب درد و درمان آن دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

قلب درد چیست؟

هرگونه ناراحتی، درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه منجر به قلب درد می‌شود. این درد، از درد خفیف قلب تا شدید متغیر بوده و به‌صورت سنگینی، سوزش، تیرکشیدن یا درد فشاری احساس خواهد شد. قلب درد، معمولا به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب، در اثر انسداد یا تنگی عروق کرونر رخ می‌دهد و حاکی از بیماری‌هایی همچون بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. این درد، با علائم همچون تنگی نفس، تعریق و تهوع همراه بوده و به بازوها، شانه‌ها، گردن، فک یا پشت هم منتشر می‌شود. مدیریت و درمان درد قلب، به ارزیابی‌ها و مراقبت های پزشکی و مراجعه به‌موقع به دکتر قلب نیاز دارد.

ابتلای ناگهانی به قلب درد و تنگی نفس

درد قلبی چقدر طول می‌کشد؟

مدت‌زمان درد قلبی، با توجه به علت آن متفاوت خواهد بود. این درد، اغلب 5 تا 15 دقیقه طول می‌کشد و با استراحت یا استفاده از نیتروگلیسرین تسکین می‌یابد. اما گاهی دردهای ناشی از حمله قلبی، بیشتر طول کشیده و با استراحت بهبود نخواهد یافت. در هر صورت، درد قلبی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد و با علائم شدیدتری همراه است، به ارزیابی‌های فوری پزشکی نیاز دارد.

انواع قلب درد

قلب درد به دلایل گوناگونی رخ داده و هرکدام از نظر شدت و مدت متفاوت هستند. استرس، گرفتگی عروق، چربی خون یا کلسترول و اختلالات دریچه‌های قلبی برخی از عوامل ایجادکننده درد قلب هستند. تشخیص دقیق نوع قلب درد، به مراجعه به پزشک و انجام تست‌های تشخیصی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوی قلب و آنژیوگرافی نیاز دارد. در ادامه به انواع قلب درد پرداخته‌ایم:

آنژین صدری

آنژین صدری، به علت کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد. این قلب درد، با فعالیت فیزیکی یا استرس ایجاد شده و معمولا با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین تسکین می‌یابد. فرد مبتلا به آنژین پایدار، این درد را به‌صورت فشار، سنگینی یا سوزش در ناحیه قفسه سینه تجربه می‌کند که به بازوها، گردن، فک یا پشت منتشر می‌شود. از سوی دیگر، آنژین ناپایدار، درد ناگهانی و شدیدتر قلب بوده که حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر می‌کند و با درمان‌های معمول بهبود نمی‌یابد. این نوع آنژین، می‌تواند علامت هشداردهنده‌ای برای ابتلا به سکته قلبی باشد.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

سکته قلبی

در سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد، جریان خون به بخشی از عضله قلب به‌طور ناگهانی و به دلایلی همچون تشکیل لخته خونی در عروق کرونر قطع می‌شود. این وضعیت، با مرگ سلول‌های قلبی و ایجاد درد شدید و مداوم در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع و اضطراب همراه خواهد بود. سکته قلبی به سرعت با انجام الکتروکاردیوگرام، آنژیوگرافی و آزمایش خون برای بررسی آنزیم‌های قلبی و آنژیوگرافی است تشخیص داده می‌شود. با مراجعه به‌موقع به متخصص قلب، به تشخیص زودهنگام سکته قلبی کمک کنید. برای درک بیشتر اهمیت این موضوع، مطلب تخصص قلب و عروق چیست را مطالعه کنید.

قلب درد ناشی از سکته قلبی

پریکاردیت

پریکاردیت، التهاب پرده دور قلب بوده که باعث درد تیز و شدید در قفسه سینه می‌شود. این درد، با تنفس عمیق، سرفه یا تغییر وضعیت بدن شدت یافته و به شانه یا گردن انتشار می‌یابد. پریکاردیت به علت‌های متفاوتی همچون عفونت، بیماری‌های خودایمنی، آسیب‌های قلبی یا حملات قلبی رخ می‌دهد. دکتر قلب برای شناسایی پریکاردیت از روش‌های تشخیصی همچون الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرافی و آزمایش‌های خون استفاده می‌کند.

اسپاسم عروق کرونر

در اسپاسم عروق کرونر، عروق کرونر به‌طور ناگهانی و موقتی تنگ شده و با کاهش جریان خون به قلب، باعث ایجاد قلب درد می‌شود. این درد، معمولا در حالت استراحت رخ داده و به‌مرور شدیدتر خواهد شد. علت قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونر دقیقا یافته نشده است؛ اما عواملی مانند سیگار کشیدن، استرس، مصرف برخی داروها و بیماری‌های عروقی در ابتلای به آن نقش دارند. اسپاسم عروق کرونر از طریق آنژیوگرافی و تست‌های تحریک‌پذیری عروق تشخیص داده می‌شود.

کاردیومیوپاتی

کاردیومیوپاتی، بیماری‌های عضله قلب هستند که باعث ضخامت، تضعیف یا سفتی دیواره‌های قلب می‌شوند. در این وضعیت، با کاهش کارایی پمپاژ قلب، علائمی مانند تنگی نفس، تورم پاها و درد قفسه سینه رخ می‌دهد. فرد ممکن است به انواع مختلف کاردیومیوپاتی شامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اتساعی و محدودکننده مبتلا شود. در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، ضخیم شدن غیرعادی دیواره‌های قلب، باعث انسداد جریان خون خواهند شد. کاردیومیوپاتی اتساعی با بزرگ شدن و ضعیف شدن بطن‌های قلب و کاردیومیوپاتی محدودکننده با کاهش انعطاف‌پذیری دیواره‌های قلب همراه است. دکتر قلب برای تشخیص علت قلب درد در این شرایط، از اکوکاردیوگرافی، ام‌آرآی قلب و آزمایش‌های ژنتیکی استفاده می‌کند.

بیماری‌های دریچه‌ای قلب

بیماری‌های دریچه‌ای قلب، شامل تنگی یا نارسایی دریچه‌های قلب بوده که موجب درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی در قلب می‌شوند. بیمار، در تنگی دریچه قلب، با باز نشدن کامل دریچه و در نارسایی دریچه با بسته نشدن کامل دریچه مواجه است. این شرایط با ایجاد جریان غیرطبیعی خون در قلب باعث بروز تنگی نفس، خستگی، سرگیجه و درد قفسه سینه خواهند شد. علل ابتلا به بیماری‌های دریچه‌ای قلب، عوامل مادرزادی، عفونت‌های قلبی، روماتیسم قلبی یا افزایش سن هستند. تشخیص علت قلب درد ناشی از بیماری‌های دریچه‌ای، با استفاده از اکوکاردیوگرافی، ام‌آرآی قلب و کاتتریزاسیون قلب انجام می‌شود.

قلب درد ناشی از نارسایی دریچه قلب

علل غیرقلبی

گاهی درد قلب، ناشی از علل غیرقلبی همچون مشکلات ریوی، معده‌ای روده‌ای و عضلانی اسکلتی است. مشکلات ریوی مانند آمبولی ریه و پلوریت، با درد تیز و ناگهانی در قفسه سینه، تنفس عمیق یا سرفه‌های تشدید همراه هستند. مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده به مری و مشکلات عضلانی اسکلتی مانند آسیب‌های عضلانی یا درد دنده‌ها باعث احساس سوزش و درد قفسه سینه و قلب خواهند شد. همچنین، رابطه استرس و تیرکشیدن قلب هم از علل غیرقلبی ابتلا به درد قلب است.

کدام درد قلب خطرناک است؟

قلب درد همراه با فشار و سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، عرق سرد، ریتم نامنظم قلب و سرگیجه، جزء موارد خطرناک شناسایی می‌شوند. همچنین، ابتلا به قلب درد، هنگام استراحت یا فعالیت کم رخ می‌دهد و در صورت احساس این علائم، لازم است که به اورژانس مراجعه کنید. افرادی که مشکل قلبی دارند و با علائم آن آشنا هستند، باید در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی و درد مداوم قلب اقدامات لازم را برای یافتن دلیل قلب درد انجام دهند و با پزشک خود مشورت کنند.

کدام درد قلب را جدی بگیریم؟

درد قلب، می‌تواند نشانه‌ی مشکلات و بیماری‌های قلبی جدی باشد و نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه، به برخی از علائم و نشانه‌هایی که نشان‌دهنده‌ی یک مشکل جدی قلبی هستند، اشاره کرده‌ایم:

  • درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه، به‌ویژه همراه با فشار یا سوزش و انتشار به فک، شانه‌ها، بازوها یا پشت
  • درد نقطه‌ای قلب همراه با تنگی نفس، تعریق زیاد، تهوع، استفراغ، سرگیجه یا ضعف شدید
  • درد غیرقابل درمان با استراحت و شدت یافتن آن با فعالیت بدنی
  • احساس درد قفسه سینه به صورت متناوب و با شدت‌های مختلف
  • درد قلبی منتشر شده به فک، گردن، شانه‌ها یا بازوها به‌ویژه بازوی چپ

مواجهه با هریک از این علائم، کاملا نگران‌کننده است و باید در اولین فرصت به اورژانس مراجعه کنید.

در زمان قلب درد، چه اقدامات ایمنی باید انجام دهیم؟

رعایت اقدامات ایمنی، در صورت ابتلا به قلب درد، بسیار مهم است. درصورتی‌که، شما یا فردی دیگر دچار قلب درد شدید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حفظ آرامش خود؛ اضطراب اوضاع را بدتر خواهد کرد.
  • نشستن یا دراز کشیدن؛ در صورت امکان، با نشستن یا دراز کشیدن، فشار به قلب را کاهش دهید.
  • مصرف داروهای اضطراری (در صورت وجود)؛ مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین یا آسپرین در صورت تجویز پزشک در گذشته
  • تماس با اورژانس؛ حتی اگر درد قلبی پس از چند دقیقه کاهش یافت، باید فورا با اورژانس 115 تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید.
  • خودداری از انجام فعالیت‌های فیزیکی؛ با پرهیز از انجام هرگونه فعالیت فیزیکی، استراحت کنید تا فشار بیشتری بر قلب وارد نشود.
  • استفاده از اکسیژن؛ در صورت دسترسی به دستگاه اکسیژن، از آن استفاده کنید.
  • توجه به علائم دیگر؛ به علائمی مانند تعریق، تهوع، تنگی نفس، یا درد در سایر نواحی بدن مانند بازوها، شانه‌ها یا فک توجه کرده و آن‌ها را به دکتر اورژانس گزارش دهید.
  • عدم خوردن و آشامیدن؛ تا زمان بررسی کامل وضعیت قلب‌تان، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است به جراحی فوری نیاز داشته باشید.
  • خودداری از رانندگی؛ در این شرایط، رانندگی نکنید و منتظر آمبولانس بمانید.

این اقدامات، به کاهش خطرات مرتبط با قلب درد و اثربخشی بیشتر درمان کمک خواهند کرد.

نشستن و حفظ آرامش از اولین اقدامات مواجهه با قلب درد

چه دردی، درد قلبی نیست؟

قلب درد، به‌عنوان یک درد سنگین یا درد فشاری در ناحیه قفسه سینه رخ می‌دهد که گاهی به بازو، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد. اما برخی دردها شبیه به درد قلبی بوده ولی منشا غیرقلبی دارند. برای مثال، دردهای گوارشی ناشی از رفلاکس معده به مری، دردهای عضلانی اسکلتی ناشی از کشیدگی عضلات قفسه سینه و دردهای ناشی از اضطراب یا حملات پنیک، علائمی مشابه با درد قلبی ایجاد کنند؛ اما منشاء آن‌ها قلب نیست. این دردها، با عواملی مانند تنفس، تغییر وضعیت بدن یا مصرف غذا تغییر می‌کنند که دلیلی بر تمایز آن‌ها با دردهای قلبی است. تشخیص دقیق قلب درد از سایر دردها، به ارزیابی‌های تخصصی دکتر قلب نیاز دارد.

تفاوت درد قلب و درد اضطراب چیست؟

قلب درد و اضطراب، با علائم مشابهی همراه هستند؛ اما از نظر علت وقوع و ماهیت کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. در جدول زیر، به تفاوت‌های اصلی این دو عارضه ناراحتی اعصاب و قلب درد پرداخته‌ایم:

تفاوت‌هاقلب درداضطراب
منشا دردبه دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبیبه دلیل تنش‌های عصبی و روانی و در اثر انقباض عضلات قفسه سینه یا تاثیر اضطراب بر سیستم عصبی
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به قسمت‌های دیگر بدندرد ناگهانی و سنگین در قفسه سینه اما غیرقابل انتقال به قسمت‌های دیگر بدن
مدت زمان دردچند دقیقهچند دقیقه تا چند ساعت و حتی بیشتر
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگتپش قلب، تنفس سریع، احساس ترس یا نگرانی شدید، لرزش، تعریق و تنگی نفس
پاسخ به درماندر صورت استراحت و مصرف داروهای قلبیبا تمرینات تنفسی، مدیتیشن، داروهای ضداضطراب و مشاوره‌های روان‌شناختی

اگر دچار درد قفسه سینه یا قلب درد شده‌اید و علائمی همچون تنگی نفس یا تعریق شدید در کنار علائم قلب درد عصبی هم ظاهر شدند، برای ارزیابی دقیق علت قلب درد به دکتر قلب مراجعه کنید.

تفاوت درد قلب و درد معده چیست؟

تفاوت قلب درد و معده درد از لحاظ علائم همراه و منشا ایجاد درد بسیار قابل توجه است. در جدول، به مهم‌ترین تفاوت‌های قلب درد و درد گوارشی پرداخته‌ایم:

تفاوت‌هاقلب دردمعده درد
محل دردناحیه وسط قفسه سینه و انتشار درد به بازوی چپ، شانه‌ها، گردن، فک و پشتدرد در ناحیه فوقانی شکم، وسط قفسه سینه یا زیر دنده‌ها و قابل انتشار تنها به پشت
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و شدت یافتن درد با فعالیت جسمانی و استرسبه صورت تیرکشیدن، تپش قلب یا سوزش سر دل و شدت یافتن درد پس از مصرف غذاهای چرب و تند
مدت زمان دردچند دقیقهمدت بسیار طولانی‌تر
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگنفخ، تهوع، استفراغ، ترش کردن یا احساس پر بودن شکم
عوامل اثرگذارکاهش جریان خون به قلب، فعالیت جسمانی و استرسمصرف غذاهای تند، اسیدی و مصرف نوشیدنی الکلی

اگر با وجود این موارد، همچنان در صورت بروز قلب درد، نتوانستید علت آن را تشخیص دهید، باید به اورژانس مراجعه کنید.

تفاوت درد قلب و درد عضله چیست؟

تفاوت بین درد قلب و عضله، از چندین جنبه قابل بررسی است. در جدول زیر، به مهم‌ترین تفاوت‌های درد قلب و عضله از جوانب مختلف اشاره کرده‌ایم:

تفاوت‌هاقلب درددرد عضله
منشا دردبه دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبیبه دلیل کشیدگی، آسیب‌دیدگی، التهاب یا فشار بر عضله یا مفاصل
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به گردن، فک، شانه‌ها، بازوی چپ و پشتدرد مبهم، تیز یا تیرکشنده در ناحیه عضله یا مفصل و شدت یافتن با حرکت، لمس یا کشش عضله
مدت زمان دردچند دقیقهچند ساعت تا چند روز
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگبدون علائم همراه جز تورم یا حساسیت در ناحیه درد
پاسخ به درماندر صورت استراحت و مصرف داروهای قلبیاستفاده از کمپرس سرد یا گرم و داروهای ضدالتهاب

آگاهی از این تفاوت‌ها، به شما در تشخیص بهتر نوع و علت قلب درد کمک خواهد کرد.

درد قلب با چه علائمی همراه است؟

قلب درد یا درد قفسه سینه، با علائم مختلف دیگری همراه بوده که تشخیص درد قلبی را از سایر دردها تسهیل می‌کند. در ادامه، به شایع‌ترین علائم همراه با درد قلب اشاره کرده‌ایم:

  • تنگی نفس
  • تعریق شدید و ناگهانی
  • احساس سرگیجه یا غش
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • احساس درد در بازوها به‌ویژه بازوی چپ، پشت، گردن، فک یا شکم
  • احساس خستگی شدید و بدون دلیل
  • ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب شدید
  • تشدید درد قلب هنگام نفس کشیدن

گاهی، این علائم نشانه‌های یک مشکل قلبی جدی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی هستند. بنابراین، باید جدی گرفته شوند.

احساس درد در ناحیه گردن و پشت همراه با قلب درد

علائم درد قلب در زنان چیست؟

گاهی، علائم قلب درد در زنان متفاوت از مردان ظاهر می‌شود. زنان، اغلب درد قلب را به صورت فشار یا سنگینی در قفسه سینه تجربه می‌کنند که به شانه‌ها، گردن، فک یا بازوها انتشار می‌یابد. در برخی موارد، این درد در زنان به صورت علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا درد شکم بروز می‌کند. همچنین، علائمی مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، سرگیجه یا احساس ضعف و خستگی غیرمعمول هم نشانه‌های درد قلبی در زنان است.

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا،

قلب درد در زنان، به‌عنوان یکی از نشانه‌های بیماری عروق کرونر بوده که کوچک‌ترین عروق قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بیماری عروق کرونر زنان را بیشتر از مردان مبتلا می‌کند.

آگاهی از این علائم و توجه به تغییرات بدن، برای پیشگیری از عوارض جدی ناشی از مشکلات قلبی، بسیار حائز اهمیت است.

علائم درد قلب در مردان

علائم قلب درد در مردان، به شکل درد شدید در ناحیه قفسه سینه ظاهر شده که به شکل احساس سنگینی، فشردگی یا سوزش مشخص می‌شود. مردان بیشتر از زنان، این درد را به صورت ناگهانی و شدید تجربه کرده و به همراه آن علائم دیگری نظیر تنگی نفس، تعریق بیش از حد، تهوع یا استفراغ، سرگیجه و ضعف ناگهانی را تجربه می‌کنند. قلب درد در مردان، با فعالیت بدنی یا استرس افزایش یافته و با استراحت یا مصرف نیتروگلیسیرین بهبود می‌یابد. شناخت و پاسخ سریع به این علائم، از بروز عواقب جدی جلوگیری خواهد کرد.

عوامل خطر در قلب درد چیست؟

قلب درد، به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد و نشانه‌ای از بیماری عروق کرونر قلب یا حمله قلبی است. چندین عامل خطر برای قلب درد وجود دارد که این عوامل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهند. در ادامه، به مهم‌ترین عوامل خطر قلب درد پرداخته‌ایم:

  • سیگار کشیدن؛ آسیب دیدن عروق خونی در اثر مصرف نیکوتین و مواد شیمیایی موجود در سیگار
  • فشار خون بالا؛ محدود شدن جریان خون به قلب در اثر تصلب شراین و تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق
  • کلسترول بالا؛ کاهش جریان خون به قلب در اثر تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق
  • دیابت؛ ابتلا به تصلب شراین و بیماری‌های قلبی در اثر آسیب به عروق خونی
  • چاقی و اضافه وزن؛ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر فشار وارد شده به قلب ناشی از اضافه وزن
  • نداشتن فعالیت بدنی؛ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در اثر افزایش فشار خون، چاقی و افزایش سطح کلسترول ناسالم به دلیل بی‌تحرکی
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی؛ منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و قلب درد
  • سن بالا؛ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر افزایش سن
  • استرس؛ آسیب به قلب در اثر افزایش فشار خون، سیگار کشیدن یا پرخوری ناشی از استرس
  • مصرف الکل؛ آسیب به عضله قلب به دلیل افزایش فشار خون و افزایش سطح کلسترول خون ناشی از مصرف زیاد الکل

تغییر سبک زندگی همچون ترک سیگار، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس به پیشگیری از قلب درد و بیماری‌های قلبی منجر می‌شود.

چاقی از عوامل خطر ابتلا به قلب درد

چرا به قلب درد مبتلا می‌شویم؟

علت قلب درد، ناشی از عوامل متعددی‌ست که برخی از آن‌ها به پیگیری‌های تخصصی و پزشکی نیاز دارند. شناسایی علل قلب درد، به مدیریت بهتر و درمان مؤثرتر این عارضه کمک می‌کند. در ادامه، به بررسی انواع علت قلب درد، پرداخته‌ایم:

حمله قلبی

حمله قلبی، با انسداد جریان خون به بخشی از عضله قلب به‌طور ناگهانی رخ می‌دهد. این انسداد، به دلیل تشکیل لخته خونی در یکی از عروق کرونری‌ست که وظیفه تامین خون و اکسیژن برای عضله قلب را برعهده دارد. در این شرایط و نرسیدن خون به عضله قلب، سلول‌های قلبی شروع به آسیب دیدن و از بین رفتن می‌کنند. علائم حمله قلبی شامل درد شدید در قفسه سینه بوده که به بازوها، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد و با تنگی نفس، تعریق زیاد، سرگیجه و تهوع همراه خواهد بود. این عارضه، با استفاده از داروهایی برای حل کردن لخته یا باز کردن عروق مسدود شده درمان می‌شود.

میوکاردیت

میوکاردیت، التهاب عضله قلب است. این التهاب،به دلیل عفونت ویروسی رخ می‌دهد؛ اما عوامل دیگری مانند باکتری‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها، بیماری‌های خودایمنی و واکنش‌های دارویی هم باعث ایجاد آن می‌شوند. میوکاردیت، گاهی بدون علائم بوده و گاهی با علائمی شبیه به آنفولانزا، مانند خستگی، درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب رخ می‌دهد. در موارد شدیدتر، این عارضه، باعث ضعف قلب، نارسایی قلبی یا حتی مرگ ناگهانی خواهد شد. تشخیص این بیماری از طریق آزمایش‌های خونی، نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و گاهی بیوپسی قلب انجام می‌شود.

آنژین

آنژین، درد یا ناراحتی در قفسه سینه است که به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد. این وضعیت، ناشی از بیماری عروق کرونری‌ست که در آن عروق تامین‌کننده خون برای قلب، تنگ یا مسدود می‌شوند. آنژین، به در دو حالت پایدار و ناپایدار فرد را درگیر می‌کند. آنژین پایدار، در هنگام فعالیت فیزیکی یا استرس روانی ظاهر شده و با استراحت یا استفاده از داروهایی مانند نیتروگلیسیرین تسکین می‌یابد. در مقابل، آنژین ناپایدار خطرناک‌تر است و در هر زمان، حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر کرده و نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی دارد.

گرفتگی عروق کرونری قلب

انسداد عروق کرونری، وضعیتی‌ست که به دلیل تجمع پلاک‌های چربی، کلسترول و مواد دیگر در دیواره‌های داخلی عروق ایجاد می‌شود. در این شرایط، رگ‌های کرونری تنگ یا مسدود شده و جریان خون به قلب کاهش می‌یابد. کاهش جریان خون به قلب، منجر به درد قفسه سینه یا حتی حمله قلبی می‌شود. عوامل خطر این بیماری شامل فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی و بی‌تحرکی هستند.

قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونری

پریکاردیت

پریکاردیت، در اثر التهاب کیسه‌ای نازک و دو لایه به نام پریکارد رخ می‌دهد که قلب را احاطه کرده است. این بیماری، به دلایل مختلفی همچون عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی، بیماری‌های خودایمنی، حملات قلبی، آسیب‌های قفسه سینه یا عوارض جانبی برخی داروها بروز می‌کند. فرد مبتلا به پریکاردیت علائمی همچون درد تشدید شونده قفسه سینه، تب، تنگی نفس و خستگی را تجربه خواهد کرد. در صورت عدم درمان، پریکاردیت باعث محدود شدن عملکرد قلب می‌شود. درمان پریکاردیت، بسته به شدت و علت آن، شامل داروهای ضدالتهاب، استراحت و در موارد شدیدتر، تخلیه مایع اضافی از پریکارد است.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، یک بیماری ژنتیکی قلبی‌ست که با ضخیم شدن غیرطبیعی دیواره‌های بطن چپ قلب مشخص می‌شود. این ضخامت، باعث انسداد جریان خون خروجی از قلب شده و عملکرد پمپاژ قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در افراد مبتلا به این عارضه، علائم به‌صورت تنگی نفس، درد قفسه سینه، خستگی و گاهی اوقات بی‌نظمی ضربان قلب ظاهر می‌شوند. برخی افراد ممکن گاهی، افراد هیچ علامتی نداشته و بیماری در معاینات روتین یا به دنبال یک حادثه ناگهانی شناسایی می‌شود. درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، شامل داروها، دستگاه‌های کنترل‌کننده ضربان قلب و در صورت نیاز، جراحی است.

علت قلب درد در سال‌های مختلف زندگی چیست؟

علت قلب درد در سال‌های مختلف زندگی متفاوت خواهد بود. در جدول زیر، به برخی از شایع‌ترین علت درد قلب در جوانان و نوجوانان تا سالمندان و در هر گروه سنی اشاره کرده‌ایم:

گروه سنیعلل شایع درد قلبی
کودکان و نوجوانانمشکلات مادرزادی قلبی، مشکلات عضلانی اسکلتی و التهابات ویروسی مانند میوکاردیت
بزرگسالان جوان (20-40 سال)اضطراب و استرس، مصرف مواد مخدر و بیماری‌های التهابی مانند پریکاردیت
میانسالان (40-60 سال)بیماری عروق کرونری، سکته قلبی، آنژین صدری و کلسترول بالا و دیابت
سالمندان (60 سال به بالا)بیماری عروق کرونری، آنژین صدری، سکته قلبی، نارسایی قلبی، مشکلات دریچه‌ای قلب، فشارخون بالا

مشکلات قلبی و قلب درد، در هر سنی، افراد را درگیر خواهد کرد. با این حال، علت درد قلب در سن 15 سالگی با علت آن در سن 60 سالگی متفاوت خواهد بود. بنابراین علت قلب درد را در هر سنی جدی گرفته و علائم آن را پیگیری کنید.

علت قلب درد در هنگام درازکشیدن

قلب درد هنگام درازکشیدن، به دلایلی همچون رفلاکس معده، افزایش فشار بر قفسه سینه یا مشکلات قلبی مانند آنژین صدری رخ می‌دهد. وقتی فرد دراز می‌کشد، اسید معده با بازگشت به مری، باعث سوزش و درد در ناحیه قفسه سینه شده که گاهی با قلب درد اشتباه گرفته می‌شود. همچنین، درازکشیدن، با افزایش فشار روی ریه‌ها و قلب، درد را تشدید می‌کند. گاهی، مشکلات قلبی مانند کاهش جریان خون به عضله قلب، در هنگام درازکشیدن شدید‌تر ظاهر می شوند.

قلب درد را چگونه تشخیص می‌دهند؟

دکتر قلب، تشخیص قلب درد، از ترکیبی از معاینات بالینی، بررسی تاریخچه بیمار و تست‌های تشخیصی استفاده می‌کند. در ادامه، به مهم‌ترین مراحل تشخیص قلب درد پرداخته‌ایم:

  • بررسی تاریخچه بیمار؛ پرسیدن سوالاتی در مورد نوع درد، محل، شدت، مدت زمان، عوامل محرک و تسکین‌دهنده و سابقه پزشکی بیمار
  • معاینه فیزیکی؛ یافتن علائم و نشانه‌های فیزیکی مرتبط با مشکلات قلبی مانند شنیدن صدای غیرعادی در قلب یا بررسی فشار خون
  • الکتروکاردیوگرام؛ ثبت فعالیت الکتریکی قلب و ناهنجاری‌های کاهش‌دهنده جریان خون به قلب
  • تست استرس؛ بررسی عملکرد قلبی بیمار حین انجام فعالیت بدنی با هدف بررسی خونرسانی درست به قلب حین این فعالیت
  • اکوکاردیوگرافی؛ ایجاد تصویر از قلب به کمک امواج صوتی و شناسایی مشکلات در ساختار و عملکرد
  • آنژیوگرافی عروق کرونر؛ شناسایی هرگونه انسداد در عروق کرونر با تزریق یک ماده حاجب به داخل عروق قلب و ثبت تصاویر رادیولوژی از داخل آن
  • انواع آزمایش خونی؛ برای بررسی آسیب‌های قلبی همچون آسیب به عضله قلب در اثر افزایش سطح تروپونین

دکتر قلب، به کمک تفسیر نتایج حاصل از این آزمایش‌ها، علت قلب درد را شناسایی کرده و درمان متناسب با علت را ارائه خواهد داد.

انجام تست ورزش برای شناسایی علت قلب درد

قلب درد چگونه درمان می‌شود؟

درمان قلب درد، به نوع و شدت درد بستگی دارد. در موارد خفیف، تغییر سبک زندگی موثر خواهد بود. اما در موارد شدیدتر، مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق، بتا بلاکرها و کاهنده‌های کلسترول مانند استاتین‌ها ضروری هستند. اگر علت قلب درد، انسداد عروق قلبی باشد، دکتر قلب، روش‌های تهاجمی‌تر مانند آنژیوپلاستی یا جراحی بای‌پس عروق کرونری را توصیه خواهد کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های درمان قلب درد پرداخته‌ایم:

درمان دارویی

درمان دارویی قلب درد، به علت زمینه‌ای آن بستگی دارد. برای قلب درد ناشی از انسداد عروق کرونر، داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق و بهبود جریان خون به قلب تجویز می‌شود. داروهای بتا بلاکر و مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین هم برای کاهش فشار خون و کاهش بار روی قلب موثر هستند. در موارد ابتلا درد قلبی ناشی از اضطراب و استرس، داروهای ضداضطراب یا آرام‌بخش به تسکین علائم قلب درد کمک می‌کنند. مصرف تمامی این داروها و دوز مصرفی آن‌ها، برای جلوگیری از عوارض احتمالی، باید تحت نظر دکتر قلب انجام شود.

تغییر سبک زندگی

تغییر سبک زندگی، یک راهکار موثر برای تسکین قلب درد و جلوگیری از سایر مشکلات قلبی است. تغذیه سالم همچون مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و قندها به تقویت سلامت قلب کمک می‌کند. همچنین، ورزش منظم، به ویژه ورزش‌های قلبی عروقی مانند پیاده‌روی، دویدن و شنا، علاوه‌بر تقویت قلب، در بهبود گردش خون و کاهش فشار خون نقش دارند. انجام تمرینات مدیتیشن، یوگا و تکنیک‌های تنفس عمیق با آرامش ذهن و بدن، از بروز قلب درد ناشی از استرس جلوگیری خواهند کرد.

پیاده روی مناسب برای درمان انواع قلب درد

درمان پزشکی و جراحی

درصورتی‌که، علت قلب درد مشکلات جدی قلبی مانند انسداد عروق کرونری‌ست، درمان‌های پزشکی و جراحی ضروری است. آنژیوپلاستی یک روش مداخله‌ای‌ست که طی آن، با ورود یک بالون کوچک به داخل عروق مسدود شده، انسداد را باز کرده و جریان خون به قلب را بهبود می‌بخشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نایاز به جراحی بای‌پس کرونری باشد. در این نوع جراحی، از عروق دیگر بدن، برای ایجاد مسیری جایگزین برای عبور خون به قلب استفاده می‌شود. این روش‌ها، اغلب برای جلوگیری از حملات قلبی و بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده می‌شوند.

آیا قلب درد، بهبودیافتنی است؟

آگاهی از انواع قلب درد و شناخت علائم همراه با قلب درد مانند تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، سرگیجه و ضعف در بهبود قلب درد نقش اثرگذاری برعهده دارند. به‌گونه‌ای که فرد پس از مواجهه با این علائم همراه با درد سوزاننده و درد فشاری قفسه سینه، درد قلب را تشخیص داده و برای دریافت مراقبت‌های فوری پزشکی اقدام می‌کند.

این مراجعه فوری به دکتر قلب و برخورداری از مراقبت‌های تخصصی، به بهبود کامل درد قلب منجر خواهد شد. دکتر قلب، به کمک معاینه فیزیکی و انجام انواع آزمایشات همچون اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی، به تشخیص زودهنگام علت قلب درد می‌پردازد. سپس موثرترین درمان قلب درد را به شما ارائه خواهد داد و شما با تسکین علائم قلب درد، به بهبودی کامل دست خواهید یافت.

در نهایت، اگر به قلب درد مبتلا هستید و برای شناسایی آن به متخصص قلب نیاز دارید، می‌توانید از انواع خدمات آنلاین، تلفنی و حضوری متخصص قلب در سایت دکتردکتر استفاده کنید.

منابع:

nhs.uk

bhf.org.uk

سوالات متداول قلب درد

درد قلب با احساس درد، فشار، سنگینی در ناحیه قفسه سینه که به سمت قلب متمایل است وجود دارد و به طرف بازوها، فک یا گردن گسترش می‌یابد.

این احساس در هر فرد علت‌های مختلفی دارد. قلب درد به دلیل مشکلاتی چون سابقه خانوادگی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب و استرس رخ می‌دهد.

مدت‌زمان درد قلبی می‌تواند با توجه به علت آن متفاوت باشد. این درد بین 2 تا 5 دقیقه طول می‌کشد.

درد قلب در نوجوانان با احساس فشار و سنگینی همراه بوده که از شایع‌ترین علت قلب درد در این سنین دردهای عضلاتی اسکلتی یا ناشی از مشکلات گوارشی است.

این دردها اغلب به مشکلات قلبی مربوط نیست و علت قلب درد در جوانان بیشتر به دلایلی چون درد در عضلات استخوان سینه، مشکلات گوارشی و اضطراب رخ می‌دهد

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,007 دیدگاه در “معرفی مهم‌ترین عوامل ابتلا به قلب درد + درمان انواع درد قلب
  • سلام سرکارخانم دکترباپوزش ازوقتتان.یه هفته ایه د چاردردقفسه سینه وبالای قلب شدم البته قابل ذکره بیش از25ساله جناب دکترمحمدیوسف حیدری پزشک متخصص دردمقطعی قلبم هستندوکاملأدرجریان درد هاواسترس هاونگرانیهایم هستندامابادیدن این نکته خواهشمندم توجیحم فرماییدبامشکلات قضایی ووجود کروناوعدم دسترسی به امکانات پزشکی وغم واندوه دو ستانوبستگان که مثل برگ خزان دچارآسیب میشوندوا زمن همنوع هیچ کاری برنمیادوچاره ای جزنگرانی وابراز تأسف ندارم چی توصیه میفرمایید؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز اگه نوار قلب، اکو و تست ورزشتون خوب بوده و مشکلی نداشته برای رفع استرس و اندوه باید دارو مصرف کنین
      برای تجویز دارو

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من حدود یک هفته هستش ک مادرم قلبش درد میکنه و میزنه ب بالای کتفش یا خود قلبش ک حدودو دو یا س ثانیه هم هستش دلیلشوو میدونید

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بدهند و از نظر آريتمي قلبي بررسي شوند

      پاسخ
  • سلام
    مادرم 35سالشه به دکتر قلب رفته فقط قرص بیسوتا 2/5داده و گفته چیزی نیست ولی مادرم دچار سنگینی قفسه سینه، تپش زیاد قلب، و نفسش سنگین بالا میاد آیا حمله قلبی است یا اظطراب و استرس؟

    پاسخ
    • سللم ممكنه اضطراب باشه اما بهتره كه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیددردقلب اظطرابی دارم میزنه به دست چپم قفسه سینم طوری که نمیتونم نفس بکشم حتی ۲۴ ساعت طول میکشه قرص پرانول بخورم ممنوم

    پاسخ
    • سلام بايد نوار قلب بديد و اكو قلب شويد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید یه مدته البته چون تواین مدت نبض میگیرم متوجه شدم هنگام استراحت ضربان قلبم ۷۰ یا۷۵ یا۸۰ هستش ولی فقط موقع پله بالا رفتن یااززمین بلند میشم نبض میگیرم قلبم ۱۱۰ تا میزنه نوارواکودادم وازمایش خون اکوسالم بود گفتن افتادگی وشلی دریچه خفیف دارم آزمایشمم کمبود ویتامین وفسفر داشتم وکمی هم کمخونی ولی موقع استراحت ضربانم خوبه نرماله یه مدت هم استرس داشتم هنوزم کمی دارم بعضی موقع ها ۲۶ ساله هستم خانم آیا مشکل جدی هستش یانه نگرانم ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام نه نگران نباشيد طبيعيه خيت فعاليت ضربان قلبتون بالا بره ، اگه بالا نره خطرناكه
      كم خونيتونو بايد درمان كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ببخشید یه سوال داشتم وقتی متخصص قلب ازم اکو ونوار گرفته باید حتما تست ورزش هم انجام بدم آخه برام سخته اخه میگن اکو همه چیزرونشون میده درسته خواهش میکنم جواب بدید نگرانم ممنون

    پاسخ
    • سلام نه خيلي مواقع عضله قلب هنگام فعاليت خونرساني بهش كافي نيست اما موقع استراحت مشملي نداره
      بايد تست ورزش يا اسكن قلب انجام بديد

      پاسخ
      • سلام من 23 سالمه و مدتی هستش که اضطراب شدید دارم و الان دو روزه اطراف قلبم با دست زدن درد میگیره آیا مربوط به اضطراب هستش یا خطرناکه؟

      • سلام مربوط به اضطراب هست
        اگه كنترل شه خطرناك نيست
        لطفا نوار قلب بديد و

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

  • سلام خسته نباشید الان یه هفته س که پشت کتف چپم گرفتگی داره بدنمو اینوراونور میکنم دردمیگیره نفس عمیق میکشم درد میگیره سمت چپ گردنم هم درددارم یکم ودست چپم سنگینی کمی داره ولی میتونم دستمو وگردنمو تکون بدم گاهی هم قفسه سینم قلبم تیرمیکشه چکاب خونم دادم کمبود ویتامین دی وفسفر دارم وکمخونم دکترقلب رفتم اکوونواردادم مشکلی نبود فقط شلی وافتادگی دریچه میترال بود اونم کم ضربان بالاهم دارم موقع پله بالارفتن یابلند شدن وتکون خوردن یکم استرس هم داری گاهی بخاطر دردهای بدنم ازچیه ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام بهتره تست ورزش هم بديد اگه نرمال بود دردتون عضلاني هست

      پاسخ
      • سلام ، من یک ماه هست پشت بدن پشت قلب تیر می کشه و همینطور پشت بدن سمت راست احساس میکنم سرد شده و داره یخ می زنه ، امشب درد پشت قلب بیشتر شده ، آیا بیماری قلبی دارم ؟

      • سلام درد قلبي بصورت تير كشنده نيست بيشتر بصورت فشاري هست
        اما بايد

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      • باسلام مجدد ایا باوجوددادن اکو ونوار احتیاجی به تست ورزش هست اخه من فکرنکنم بتونم برم چون ضربانم موقع پله بالا رفتن تندمیزنه بالاس وقدیم هم میدویدم نفسم میگرفت نمیتونم انجام بدم ایا واجبه دادن تست ورزش آخه دکتر قلب هم گفت دیگه پیگیر کارای قلب نشو یعنی مشکلی نیست ممنون میشم جواب بدید

      • سلام اگه متخصص قلب رفتيد و اطمينان خاطر بهتون داده ميتونيد پيگيري مسائل قلبي را متوقف كنيد

      • باسلام مجدد به دکترقلب هم علایممو گفتم گفت پیگیر قلبت نشو مشکلی نیست ولی تست ورزش رو نمیتونم انجام بدم چون هم ضربانم سریع بالا میره هم ازقدیمم هروقت میدویدم نفسم میگرفت فکرنکنم بتونم انجامش بدم اگه تست ورزش ندم بااینکه اکو ونوار دادم مشخص نمیشه ازقلبه یانه یعنی تست ورزش واجبه یعنی مشکلی هست ممنون میشم جواب بدید

      • سلام بهتره انجام بديد چون خيلي مواقع خونرساني ناكافي به قلب موقع فعاليت مشخص ميشه

  • سلام من 14سالمه هروقت ناراحت یا عصبی میشم قفسه سینم سمت چپ درد میکنه که به همراه ان سرگیجه وتپش قلب هم دارم بهضی وقتها هم بازو ی دست چپم درد میکنه وقتی بلند میشم احساس سرگیجه میکنم انگار که میخوام غش کنم ولی بانشستن برطرف میشه درد قفسه سینم اول مبهم بود ولی یه چند وقتای شدید وتیز هست میشه راهنمایم کنین ایا این دردها ممکن بیماری قلبی باشه؟

    پاسخ
    • سلام هر وقت عصبي شديد در يك كيسه چند بار نفس بكشيد تنفس شكمي را هم تمرين كنيد

      پاسخ
  • وقتتون بخیر
    خانم دکتر من اخیرا بدون دلیل و به طور ناگهانی اغلب در حال استراحت دچار تپش قلب و تنگی نفس شدید میشم
    گاهی هم البته موقع فعالیت پیش اومده که زود خسته شدم و با تنگی نفس و سرگیجه نشستم
    ۳۳ ساله هستم
    این حمله ها اغلب کوتاه هستن ولی طول می کشه تا فروکش کنن
    گاهی انقد خوب شدنش طول می کشه که احساس می کنم سمت چپ قفسه سینه و زیر بغلم سنگین و بی حس شده
    و اون تپش قلب شدیدی که در ابتدای حمله هست در آخر تبدیل به لرزش قلب میشه که بسیار آزاردهنده هست

    پاسخ
    • سلام بهتره به متخصص قلب مراجعه كنيد و نوار قلب بديد

      پاسخ
  • سلام خسته باشید یه مدته گاهی دست چپم سنگین میشه وزیربغل هم گاهی اوقات درد دارم و استخوان ترقوه احساس سنگینی میکنم آیا با وجود اینکه اکو ونوار هم دارم گفتن مشکلی نیست فقط شلی و افتادگی دریچه متراله آزمایش چکاب کامل خون هم دادم فقط ویتامین دی وفسفر کمه قلبمم گاهی تیر می‌کشه دردمیکنه نقطه ای انگارچاقو فرومیکنن گاهی پشت گردنم هم گرفتگی دارم آیا احتیاجی به تست ورزش هست چون نمیتونم بدم من از پله بالا میرم قلبم تند میزنه و قدیم هم وقتی میدویدم نفسم میگرفت آیا بااینکه اکودادم مشکلی نبوده خطری از سمت قلب برای من هست خانم هستم ۲۶ ساله خواهش میکنم جوابمو بدید خیلی نگرانم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      تست ورزش گرفتگی عروق رو نشون میده ولی اکو گرفتگی رو نشون نمیده، اگه پزشکتون پیشنهاد تست ورزش داده انجام بدین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من خانم 17 ساله ای هستم و بعد از هر فشار عصبی سمت چپ گردن و گوش و کتف چپ ودست چپ و مهم تر از همه قلبم خعلی درد میاد شاید تا 2 یا 3 روز هم درد کنه… خیلی حس بدیه لطفا کمکم کنین.. نوار قلب هم دادم و حتی اکو هم رفتم مشکلی نداشتم البته بگم من از کودکی ناراحتی قلبی داشتم و عمل شدم تا اینکه چند سال پیش حدودا 12 سالم بود دوباره رفتم اکو و دکترم گفت ی سوراخ دیگه مشاهده میشه… ولی کمتر از 1 سال هست رفتم دکتر و چیزی ندیدن…. ???

    پاسخ
    • سلام بايد براي اين مشكلتون حتما به متخصص قلب مراجعه كنيد
      اگه سابقه بيماري قلبي نداشتيد ميگفتم چيزي نيست اما چون سابقه بيماري قلبي داريد بايد حتما بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده خانم هستم ۲۸ ساله
    مدتیه که احساس خالی بودن قلب دارم
    البته خفیف
    پارسال اکو کردم گفتن افتادگی میترال داری و اینکه کمی اضرابی هستم. دارویی مصرف نمیکنم
    ولی به طور نا منظم درد قفسه سینه دارم که نمیدونم منشاش چیه

    فقط این حس توخالی بودن برام جای سواله
    البته شایدم مشکل معده دارم نمیدونم
    خواستم نظرتون رو بدونم

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی علائم شما احتمالا بیشتر مربوط به اضطراب می باشد علاوه بر ان افتادگی دریچه میترال ممکن است کمی این حالت را تشدید کند
      برای درمان می توانید به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
    • سلام اينها علائم اضطراب هست
      بايد اضطرابتونو درمان كنيد
      نوار قلب هم بگيريد

      پاسخ
  • سلام من درد قلب دارم و همره ان هم بدنم هم دستهام وسرم سرد میشود علت چیست؟

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی توضیح شما خیلی مختصر است
      از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام 20 روزه قفسه سینه سمت چپ درد دارم دکتر قلب رفتم نوار گرفت گفت مشکلی نیست ناراحتی معده دارم قرص میخورم استرس هم دارم زیاد راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام در صورت عدم بهبود باید جهت کنترل استرس خود به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۱سالمه بعضی وقتاسمت چپ کمرم میسوزه یاتیرمیکشه وبعضی وقتاسمت چپ سینم تقریبازیربغل هم تیرمیکشه وتوبازومم کشیده میشه به تازگی رفتم نوارقلب گفت چیزی نیس ولی چون سابقه خانوادگی داشتیم بهم پراپرانول دادکه باخوردن ۲تادونه ازاین قرص فک کنم بهش حساسیت داشتم وکهیر زدم ودست وپام ورم کرد دیگه نخوردم این قرصو به نظر شما قرص دیگه ای ومیتونم جایگزین کنم؟

    پاسخ
    • سلام برای بررسی بیشتر به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • درود
    من همیشه موقع استرس و اضطراب کتف سمت چپم ب طور نقطه ای درد میگرفت و زود برطرف میشد دکتر رفتم در اثر استرس بود و خون به قلب نمیرسید…الان یک هفتط تقریبا این درد رو هر روز دارم نمیدونم چکار کنم…ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام برای درمان استرس و اضطراب به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    21ساله هستم
    چندماهی میشه زیر سینه چپ بغل سبنه چپ نزدیک قفسه سینه چپ بالاسینه چپ درد میگیره انگار رگ ب رگ میشه و اون لحظه تپش قلب پیدا میکنم و کمی تنگی نفس، درد بسیار وحشتناکی داره و چندلحظه بدون حرکت باشم تا درد تموم بسه
    لطفا راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
  • باسلام زیر بغل چپم نقطه ای درد خفیف داره از صبح ایا واس قلبم یه مدت برگشت غذا هم دارم اسید معدم بالاست دست چپم هم چند روز درد خفیف داشت بازو انگشت دست میشه راهنماییم کنید 34سال دارم

    پاسخ
  • سلام من بیست هفت ساله هستم چند روز قلبم درد میکنه تپش قلبم دارم یموقعه هایی تیر میکشد

    پاسخ
  • سلام من 16 سالمه وقتی ناراحت میشم خیلی قلبم درد میگیره سرمم خیلی درد میکنه دست و پامم همش عرق میکنه وسرد میشن ضعف و سرگیجه هم دارم وقتی ک زیاد بدو کنم شکمم خیلی درد میگیره

    پاسخ
    • سلام بدليل اضطراب بالاتون هنگام عصبي شدن هست، اگه براتون آزار دهندهرهست و مدتشم طولانيه بايد به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد.

      پاسخ
  • سلام من ۳۲ سال سن دارم چند روزی هست که احساس سوزش در قفسه سینم دارم انگار درون سینم آتیش روشن کردن میخواستم بدونم آیا من مشکلی دارم یا نه

    پاسخ
  • سلام من خانم ۳۷ ساله هستم گاهی تپش قلب میگیرم احساس تنگی نفس خفگی ایجاد میشه و بازو پشتم و بالای شکم سمت چپم دردمیکنندوالبته بعضی موقعها این درد توبدنم پخش میشه استرس و ترس شدیدی دارم وقتی اون حالت بهم دست میده احساس میکنم می خواهم بمیرم دست وپاهام می لرزه بیحال میشم

    پاسخ
    • سلام بابد توسط متخصص قلب ويزيت شويد ، نوار قلب بديد همراه با اكو قلب و تست ورزش بديد

      پاسخ
  • بسیار مفید و آموزنده بود..ممنون از زحمات شما

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      ممنون از حسن نظر شما

      پاسخ
  • سلام من بیست و هفت سالمه،
    جدیدا وقتی پیاده روی میرم قلبم درد مگیره انگار میخواد نفسم بند بیاد اما نمیاد راحت نفس میکشم بعد همزمان شونه سمت چپم درد میگیره و بعد بازو و کل دست چپم تا میشینمم خوب میشه اما یکی دو مورد هم بوده یهو درد گرفته جوری که نمیتونستم تکون بخورم.

    پاسخ
    • سلام درسته سنتون كمه اماعلائمتون طوري هست كه بايد توسط متخصص قلب ويزيت شيد و تست ورزش و اكو بديد

      پاسخ
      • من دو سه هغته پیش مشکل فشار پیدا کردم. هر وقت فشارم میاد روی 14.8به بالا درد حالت بریده در کنار سینه سمت چپ دارم. حالت تیر کشیدن. روی سینه نه. کنار سینه به طرف زیر بقل.استرس خیلی دارم بابت این. دکتر قلب هم رفتم اکو و نوار قلب دادم. گفتن سالمی. حالا استرسم بیشتره برا قلبه واقعا. دکتا گفتن ترسیدی استرسیه. خواستم نظر شما رو بدونم البته یه وقتهای هم فشارم بالا نیست. تیر میکشه همونجا

      • سلام بايد دو بار ديگه فشار خونتون چك شه اگه فشارتون بالا بود بايد دارو مصرف كنيد
        اين آزمايشات را انجام دهيد و توسط متخصص قلب ويزيت شويد.
        Cbc.diff
        Esr crp
        Bun cr
        U/A

  • سلام من چند وقتی هست که مشکل درد تو قفسه سینه دارم البته مداوم نیست ..اما خیلی اضطراب و آشفتگی و حالت عصبی دارم چند وقت میش نوار قلبم گرفتم که چیزی نبود اما دکتر یه قرصی ضد اضطراب داد بهم که خیلی عوراض داشت و من نخوردم و اون درد هنوز گاهی وقتی نیاد سراغم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۰ سالمه نزدیک ۳ روزه حدود ساعت ۱۱ تا ۱۲ ی فشاری انگار به قلبم میاد نمیدونم چجوریه ولی میرم قرص پروپانول میخورم ی ربع بعدش خوب میشم

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص قلب مراجعه كنيدنوار قلب بدب و اكو قلبي شويد

      پاسخ
  • سلام
    28 سالمه و چند وقت پیش مشکل مالی برایم پیش آمد و نصف شب همان دچار تنگی نفس و درد قفسه سینه و تپش قلب شدم همچنین عرق میکردم و دست پاهام میلرزید سریع رفتم اورژانس سریع نوار قلب دادم گفتن قلبتون مشکلی نداره و حمله پانیک هستش برایم آلپرازوم نوشتن و پروپرانول 20
    اما بعضی وقت ها احساس میکنم مشکل از قلبم هست چون سمت چپ قلبمم درد میکنه و احساس ضعف میکنم به شدت
    میشه راهنمایی بفرمایید خیالم راحت بشه
    ممنونم

    پاسخ
    • سلام به نظر بنده بهتر است تست ورزش و اکو بدهید تا خیالمان راحت شود

      پاسخ
  • سلام شوهرم وقتی استرس و ناراحتی داره.تپش قلب، تیرکشیدن قلب، تعریق کف دست، درد در ناحیه ی سمت چپ پشتش، احساس میکنه میخاد فکش قفل شه، از شدت درد حالت تهوع میگیره. نظرتون چیه ❤️

    پاسخ
  • سلام من از شب قبل درد در قفسه سینه داشتم و پشت کتفم سوزن سوزن و بی حس هستش کل شب رو نتونستم بخوابم ضربان قلبم روی ۶۱ بود .صبح ۶۹ و امشب هم همون درد رو دارم ضربان قلبم ۸۱ هست و دستم و پاهام عرق میکنن خیلی ..احتمال مشکل قلب هست یا دلیل استرس هستش؟ حدودا ۲ ماه پیش هم اینجوری شدم و به دکتر مراجعه کردم و گفتن مشکل قلب نیست و پروپرانول دادن بهم اما ا
    لان نمیدونم میتونم پروپرانول رو مصرف کنم یا خیر ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      به نظر می‌رسد علت مشکل شما بیشتر استرس و اضطراب می باشد و دچار حملات پانیک می شوید
      با این حال باید به متخصص قلب مراجعه کنید و از نظر قلبی بررسی شوید در صورتی که نرمال بود باید به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من خانم 45ساله درد قلب تنگی نفس بعد خستگی تپش قلب هم دارم دکتر هم رفتم گفتن دریچه میترال ودو دریچه دیگه یه زره شلی داره نمیدونم علت از قلبمه یا از اسم دارم لطفا راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی شلی دریچه میترال نمی تواند چنین علائمی ایجاد کند
      به نظر می رسد که شما بیشتر دچار استرس و اضطراب می باشید بهتر است به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام من خانمی هستم ۳۰ ساله حدودا ۵ شبه وقتی ک شبها میخوابم درد در پشت قلبم (کمر) ایجاد میشه ک این درد به حالت سوزش هم تا انگشتان دست چپم ادامه پیدا میکنه ودر تنفس هم مشکلی ندارم.
    این درد آیا درد قلب است یادرد عضلانی هستش؟؟؟
    و من هم خیلی استرس دارم.
    آیا نیاز هست نوار قلب بگیرم.
    وآیا این نشان دهنده ی یک بیماری جدی هست؟؟؟

    پاسخ
    • سلام اگه دردتون مداوم هست درد عضلاني هستش و درد قلبي نيست
      اما اگه ٢٠ دقيقه طول ميكشد درد قلبي هست

      پاسخ
  • سلام
    چندشبه وقتی میخوام پشت قلبم (درکمر) درد میگیره‌ومیسوزه وتا دست چپم کشیده میشه .تنفس عمیق هم ک میکشم مشکلی ندارم.
    در کل هم استرسی هستم.
    علت چی میتونه باشه.
    نیاز هست به دکتر مراجعه کنم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی چند سال سن دارید؟
      آیا سابقه بیماری خاص یا سابقه مصرف دارویی دارید؟
      درد شما چقدر طول میکشد تا بهبود یابد ؟
      آیا با فعالیت درد شما تشدید می شود؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    23سالمه درد قفسه سینه دارم اما شدید نیست وقتی آروق میزنم خوب میشه بعضی وقت ها هم طرف سمت چپ و پشتم نیز درد میگیره به مدت چند ثانیه نوار قلب دادم گفتن مشکلی نیست و این درد باعث اضطراب و استرس من شده و بد تر میشه انگار امکان داره این درد مشکل از معده ام باش چون از نوجوانی مشکل معده داشتم
    ممنونم از شما

    پاسخ
  • سلام من 23 سالمه و سر کنکور تحت فشار زیادی علاوه بر استرس کنکورم بودم و دچار حملات پانیک و خستگی مزمن شدم و رفلاکس و درد معده هم گرفتم و 2 سال تحت نظر متخصص اعصاب و روان بودم بعد از بهبود حالم دکترم گفت هر وقت حس حمله پانیک داشتم 1/4 آلپرازولام 0.5 رو بخورم چند وقت پیش به مدت دوماه دچار اضطراب خیلی شدید شدم و شبا با تپش قلب از خواب میپریدم و پشت کتفم یه حالت ناراحتی بهش دست میداد ولی یه بار این خیلی بد شد علاوه بر اون زیر بغل بازو ساعد تا انگشت اشاره دست چپم درد میگرفت کنار گردنم عین یه خط ساف درد داشتم و گلوم گرفته بود انگار میخوام بالا بیارم نمیتونستم نفس بکشم قفسه سینم داغ شده بود ولی دردی تو قفسه سینه نداشتم ولی تپش قلب شدید داشتم 120 تا در دقیقه البته این حالت ترس هم تو من ایجاد کرد که مزید بعلته و اینکه حدودا 1 ساعت یا بیشتر ادامه داشت از ترس میلرزیدم و با آلپرازولام خوب نمیشدم حدودا سه بار 1/4 آلپرازولام رو خوردم تا حس کردم حدودا آروم شدم بعد از اون هر از گاهی همون نقاط از دستم و پشت کتفم و گردنم درد میگیره و یه تپش تکی همراه با سرفه بهم دست میده از تخت بلند میشم تپش میگیرم و همیشه خستم نگرانم قلبم مشکل پیدا کرده باشه

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیزم شما میتوانید به جای آلپرازولام از داروهای دیگری استفاده کنید به نظر بنده به روانپزشک مراجعه کنید تا از گروه‌های دیگر دارویی مثل داروهای مهار کننده ترشح سروتونین استفاده نمایید

      پاسخ
  • سلام ممنون میشم اگه راهنماییم کنید مشکل من اینه که دردهای در قسمتت سمت چپم احساس میکنم گاهی درقسمت چپ رگ سر وگردنم وکتف چپم زیز بغل چپ بازو آرنج وگاهی در پای چپم زیر دنده چپ مربوط به چیست ضمنا نوار قلبی هم گرفتم گفتن چیزی نیست

    پاسخ
    • سلام بايد تست ورزش هم بديد اكو قلب هم بديد
      اگه نرمال بود درد عضلاني هستش كه لازمه نوار عصب عضله بگيريد و توسط متخصص مغز واعصاب معاينه شيد

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید بنده چند ماه پیش دچار حمله قلبی شدم و نوار قلب ازم گرفتن و مشکلی نبود تشخیص دادن دچار حمله پانیک شدم البته روان پزشک بیماری ocd هم تشخیص دادن آلپرازوم و آسنترا و پروپرانول برایم تجویز کردند 2 ماه مصرف کردن حالم خیلی بهتر شد ولی خب بعضی وقتا که دچار اضطراب میشم دستام سرد میشه و عرق میکنه و سوز سوز میزنه که این حالت خیلی روی مخ منه به شدت این سوز سوز شدن منو اذیت میکنه احتمال کمبود ویتامین B دارم یا نه؟ و اینکه وقتی اسرس میگیرم 2 نقطه چپ و راست سینه ام درد میگیره و میسوزه ولی خب مدتی طول نمی‌کشه ول میده و خوب میشه خواهشا کمکم کنین

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    ببخشید من برای درمان استرس و افسردگی به روانپزشک مراجعه کردم و بهم قرص کلردیازپوکساید ۵ دادن که گفتن شبها مصرف شود و من چون وزن کم کردم و اشتهام تازه برگشته بهم قرص فلوکسیتین دادن که گفتن بین غذا مصرف بشه میشه راهنمایی کنید که اگه بخورم اشتهام کم نمیشه؟
    و اینکه کلردیازپوکساید راه چه موقع از شب مصرف کنم؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۳۳ سالمه چندسالی هست ک سمت چپ قفسه سینم درد میکنه و زیر کتف سمت چپ تا گردنم ….درد الان یک سالی هست ک بیشتر موقع هستش و ناراحتم میکنه ….چند بار دکتر قلب رفتم اکو دادم و نوار قلب فقط تپش قلب دارم گفت ک مشکل خاصی نیست دکتر ریه رفتم گفت ک اسم خفیف داری الانم قرص لورتادین و مونته لوکاست مصرف میکنم ولی هنوز بعد گذشت ی سال هنوز درد پابرجاست و خیلی اذیت میشم ب نظر شما باید چیکار کنم …..ممنون میشم راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر سابقه مشکلات مربوط به معده و ناراحتی گوارشی دارید ممکن است علت درد شما به خاطر آن باشد

      پاسخ
  • سلام من هفده ساله هستم و مشکل اضطراب شدید و وسواس
    دارم
    و قبلا گاهی ضربان قلبم بالامیرفت ولی از دیروز ضربان قلب شدید و درد قلب گرفتم
    میخواستم بدونم این طولانی شدنش خطرناکه و باید به پزشک مراجعه کرد یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      شما باید حتما جهت کنترل استرس و اضطراب خود به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام و خسته نباشید
    خانم دکتر من حدود ۲ماه پیش به دلیل استرس زیادی که داشتم دو هفته تب کردم و بی اشتها شدم و وزن کم کردم و هرچیزی که میخوردم احساس تهوع داشتم و بعد از انجام ازمایش cbc و crp گفتن چیزی خاصی نیست و دارویی بهم ندادن و تقویتی نوشتن ولی بازهم خوب نشدم و احساس میکردم همش اتفاقی قراره بیوفته و من حتما مریضم یا قلبم مشکل داره یا انگل گرفتم چون احساس گرمی میکردم بعد از غذا و دوباره بعد از ۲۰روز تکرار کردم ازمایشهارو و اینبار ازمایش ادرار و مدفوع و نوار قلب هم دادم و گفتن چیزی نیست و برای استرسه و بهم قرص کلردیازپوکساید دادن که حدود پنج تا دونه بصورت نا منظم مصرف کردم و احساس بهبودی داشتم و تا اینکه یه هفته خوب بودم بدون خوردن قرص و گاهی وقتا حالت های بدی بهم دست میده و احساس میکنم مریضم حالا یا قلبمه یا انگل دارم یا داخل سرم مشکل داره و قرار یه اتفاقی بیوفته و اشتهامو از دست میدم و فقط میخوابم و هنگام پاشدن سرم گیج میره و احساس میکنم یه چیزی به قلبم چسبیده و یک دستی رویه قفسه سینمه و این احساسو دارم….تپش قلب ندارم سنم ۲۲است و دیگه داره این حالت ها کلافم میکنه و واقعا اذیتم میکنه ترو خدا کمک کنید
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز شما دچار بیماری هایپوکندریا یا خود بیمار انگاری هستید که باید جهت درمان به روانپزشک مراجعه نمایید

      پاسخ