معرفی مهم‌ترین عوامل ابتلا به قلب درد + درمان انواع درد قلب

قلب درد
اشتراک گذاری 1007 نظر

درد تیز، درد سوزانده و درد فشاری از اشکال مختلف قلب درد هستند. از شایع‌ترین علائم همراه با قلب درد می‌توان به تنگی نفس، تپش قلب، تعریق و سرگیجه اشاره کرد. انواع درد قلب در اثر گرفتگی عروق کرونر، میوکاردیت، پریکاردیت و دیسکسیون آئورت رخ می‌دهند. همچنین، التهاب غضروف دنده‌ای، زخم معده و درد عصبی از دیگر علل درد قلب هستند.

مهم‌ترین عوامل خطر قلب درد هم شامل سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و کم‌تحرکی می‌شوند. دکتر قلب، برای تشخیص قلب درد، به معاینه فیزیکی، گرفتن نوار قلب، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی می‌پردازد. این متخصص، پس از تشخیص علت قلب درد، برای درمان قلب درد با درمان علت زمینه‌ای، تجویز دارو، تغییر سبک زندگی و گاهی جراحی اقدام می‌کند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 7 دقیقه زمان نیاز دارد، با اقدامات اولیه در زمان درد قلب آشنا خواهید شد.

در انتها، اگر سوالی درباره قلب درد و درمان آن دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

قلب درد چیست؟

هرگونه ناراحتی، درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه منجر به قلب درد می‌شود. این درد، از درد خفیف قلب تا شدید متغیر بوده و به‌صورت سنگینی، سوزش، تیرکشیدن یا درد فشاری احساس خواهد شد. قلب درد، معمولا به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب، در اثر انسداد یا تنگی عروق کرونر رخ می‌دهد و حاکی از بیماری‌هایی همچون بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. این درد، با علائم همچون تنگی نفس، تعریق و تهوع همراه بوده و به بازوها، شانه‌ها، گردن، فک یا پشت هم منتشر می‌شود. مدیریت و درمان درد قلب، به ارزیابی‌ها و مراقبت های پزشکی و مراجعه به‌موقع به دکتر قلب نیاز دارد.

ابتلای ناگهانی به قلب درد و تنگی نفس

درد قلبی چقدر طول می‌کشد؟

مدت‌زمان درد قلبی، با توجه به علت آن متفاوت خواهد بود. این درد، اغلب 5 تا 15 دقیقه طول می‌کشد و با استراحت یا استفاده از نیتروگلیسرین تسکین می‌یابد. اما گاهی دردهای ناشی از حمله قلبی، بیشتر طول کشیده و با استراحت بهبود نخواهد یافت. در هر صورت، درد قلبی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد و با علائم شدیدتری همراه است، به ارزیابی‌های فوری پزشکی نیاز دارد.

انواع قلب درد

قلب درد به دلایل گوناگونی رخ داده و هرکدام از نظر شدت و مدت متفاوت هستند. استرس، گرفتگی عروق، چربی خون یا کلسترول و اختلالات دریچه‌های قلبی برخی از عوامل ایجادکننده درد قلب هستند. تشخیص دقیق نوع قلب درد، به مراجعه به پزشک و انجام تست‌های تشخیصی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوی قلب و آنژیوگرافی نیاز دارد. در ادامه به انواع قلب درد پرداخته‌ایم:

آنژین صدری

آنژین صدری، به علت کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد. این قلب درد، با فعالیت فیزیکی یا استرس ایجاد شده و معمولا با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین تسکین می‌یابد. فرد مبتلا به آنژین پایدار، این درد را به‌صورت فشار، سنگینی یا سوزش در ناحیه قفسه سینه تجربه می‌کند که به بازوها، گردن، فک یا پشت منتشر می‌شود. از سوی دیگر، آنژین ناپایدار، درد ناگهانی و شدیدتر قلب بوده که حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر می‌کند و با درمان‌های معمول بهبود نمی‌یابد. این نوع آنژین، می‌تواند علامت هشداردهنده‌ای برای ابتلا به سکته قلبی باشد.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

سکته قلبی

در سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد، جریان خون به بخشی از عضله قلب به‌طور ناگهانی و به دلایلی همچون تشکیل لخته خونی در عروق کرونر قطع می‌شود. این وضعیت، با مرگ سلول‌های قلبی و ایجاد درد شدید و مداوم در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع و اضطراب همراه خواهد بود. سکته قلبی به سرعت با انجام الکتروکاردیوگرام، آنژیوگرافی و آزمایش خون برای بررسی آنزیم‌های قلبی و آنژیوگرافی است تشخیص داده می‌شود. با مراجعه به‌موقع به متخصص قلب، به تشخیص زودهنگام سکته قلبی کمک کنید. برای درک بیشتر اهمیت این موضوع، مطلب تخصص قلب و عروق چیست را مطالعه کنید.

قلب درد ناشی از سکته قلبی

پریکاردیت

پریکاردیت، التهاب پرده دور قلب بوده که باعث درد تیز و شدید در قفسه سینه می‌شود. این درد، با تنفس عمیق، سرفه یا تغییر وضعیت بدن شدت یافته و به شانه یا گردن انتشار می‌یابد. پریکاردیت به علت‌های متفاوتی همچون عفونت، بیماری‌های خودایمنی، آسیب‌های قلبی یا حملات قلبی رخ می‌دهد. دکتر قلب برای شناسایی پریکاردیت از روش‌های تشخیصی همچون الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرافی و آزمایش‌های خون استفاده می‌کند.

اسپاسم عروق کرونر

در اسپاسم عروق کرونر، عروق کرونر به‌طور ناگهانی و موقتی تنگ شده و با کاهش جریان خون به قلب، باعث ایجاد قلب درد می‌شود. این درد، معمولا در حالت استراحت رخ داده و به‌مرور شدیدتر خواهد شد. علت قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونر دقیقا یافته نشده است؛ اما عواملی مانند سیگار کشیدن، استرس، مصرف برخی داروها و بیماری‌های عروقی در ابتلای به آن نقش دارند. اسپاسم عروق کرونر از طریق آنژیوگرافی و تست‌های تحریک‌پذیری عروق تشخیص داده می‌شود.

کاردیومیوپاتی

کاردیومیوپاتی، بیماری‌های عضله قلب هستند که باعث ضخامت، تضعیف یا سفتی دیواره‌های قلب می‌شوند. در این وضعیت، با کاهش کارایی پمپاژ قلب، علائمی مانند تنگی نفس، تورم پاها و درد قفسه سینه رخ می‌دهد. فرد ممکن است به انواع مختلف کاردیومیوپاتی شامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اتساعی و محدودکننده مبتلا شود. در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، ضخیم شدن غیرعادی دیواره‌های قلب، باعث انسداد جریان خون خواهند شد. کاردیومیوپاتی اتساعی با بزرگ شدن و ضعیف شدن بطن‌های قلب و کاردیومیوپاتی محدودکننده با کاهش انعطاف‌پذیری دیواره‌های قلب همراه است. دکتر قلب برای تشخیص علت قلب درد در این شرایط، از اکوکاردیوگرافی، ام‌آرآی قلب و آزمایش‌های ژنتیکی استفاده می‌کند.

بیماری‌های دریچه‌ای قلب

بیماری‌های دریچه‌ای قلب، شامل تنگی یا نارسایی دریچه‌های قلب بوده که موجب درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی در قلب می‌شوند. بیمار، در تنگی دریچه قلب، با باز نشدن کامل دریچه و در نارسایی دریچه با بسته نشدن کامل دریچه مواجه است. این شرایط با ایجاد جریان غیرطبیعی خون در قلب باعث بروز تنگی نفس، خستگی، سرگیجه و درد قفسه سینه خواهند شد. علل ابتلا به بیماری‌های دریچه‌ای قلب، عوامل مادرزادی، عفونت‌های قلبی، روماتیسم قلبی یا افزایش سن هستند. تشخیص علت قلب درد ناشی از بیماری‌های دریچه‌ای، با استفاده از اکوکاردیوگرافی، ام‌آرآی قلب و کاتتریزاسیون قلب انجام می‌شود.

قلب درد ناشی از نارسایی دریچه قلب

علل غیرقلبی

گاهی درد قلب، ناشی از علل غیرقلبی همچون مشکلات ریوی، معده‌ای روده‌ای و عضلانی اسکلتی است. مشکلات ریوی مانند آمبولی ریه و پلوریت، با درد تیز و ناگهانی در قفسه سینه، تنفس عمیق یا سرفه‌های تشدید همراه هستند. مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده به مری و مشکلات عضلانی اسکلتی مانند آسیب‌های عضلانی یا درد دنده‌ها باعث احساس سوزش و درد قفسه سینه و قلب خواهند شد. همچنین، رابطه استرس و تیرکشیدن قلب هم از علل غیرقلبی ابتلا به درد قلب است.

کدام درد قلب خطرناک است؟

قلب درد همراه با فشار و سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، عرق سرد، ریتم نامنظم قلب و سرگیجه، جزء موارد خطرناک شناسایی می‌شوند. همچنین، ابتلا به قلب درد، هنگام استراحت یا فعالیت کم رخ می‌دهد و در صورت احساس این علائم، لازم است که به اورژانس مراجعه کنید. افرادی که مشکل قلبی دارند و با علائم آن آشنا هستند، باید در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی و درد مداوم قلب اقدامات لازم را برای یافتن دلیل قلب درد انجام دهند و با پزشک خود مشورت کنند.

کدام درد قلب را جدی بگیریم؟

درد قلب، می‌تواند نشانه‌ی مشکلات و بیماری‌های قلبی جدی باشد و نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه، به برخی از علائم و نشانه‌هایی که نشان‌دهنده‌ی یک مشکل جدی قلبی هستند، اشاره کرده‌ایم:

  • درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه، به‌ویژه همراه با فشار یا سوزش و انتشار به فک، شانه‌ها، بازوها یا پشت
  • درد نقطه‌ای قلب همراه با تنگی نفس، تعریق زیاد، تهوع، استفراغ، سرگیجه یا ضعف شدید
  • درد غیرقابل درمان با استراحت و شدت یافتن آن با فعالیت بدنی
  • احساس درد قفسه سینه به صورت متناوب و با شدت‌های مختلف
  • درد قلبی منتشر شده به فک، گردن، شانه‌ها یا بازوها به‌ویژه بازوی چپ

مواجهه با هریک از این علائم، کاملا نگران‌کننده است و باید در اولین فرصت به اورژانس مراجعه کنید.

در زمان قلب درد، چه اقدامات ایمنی باید انجام دهیم؟

رعایت اقدامات ایمنی، در صورت ابتلا به قلب درد، بسیار مهم است. درصورتی‌که، شما یا فردی دیگر دچار قلب درد شدید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حفظ آرامش خود؛ اضطراب اوضاع را بدتر خواهد کرد.
  • نشستن یا دراز کشیدن؛ در صورت امکان، با نشستن یا دراز کشیدن، فشار به قلب را کاهش دهید.
  • مصرف داروهای اضطراری (در صورت وجود)؛ مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین یا آسپرین در صورت تجویز پزشک در گذشته
  • تماس با اورژانس؛ حتی اگر درد قلبی پس از چند دقیقه کاهش یافت، باید فورا با اورژانس 115 تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید.
  • خودداری از انجام فعالیت‌های فیزیکی؛ با پرهیز از انجام هرگونه فعالیت فیزیکی، استراحت کنید تا فشار بیشتری بر قلب وارد نشود.
  • استفاده از اکسیژن؛ در صورت دسترسی به دستگاه اکسیژن، از آن استفاده کنید.
  • توجه به علائم دیگر؛ به علائمی مانند تعریق، تهوع، تنگی نفس، یا درد در سایر نواحی بدن مانند بازوها، شانه‌ها یا فک توجه کرده و آن‌ها را به دکتر اورژانس گزارش دهید.
  • عدم خوردن و آشامیدن؛ تا زمان بررسی کامل وضعیت قلب‌تان، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است به جراحی فوری نیاز داشته باشید.
  • خودداری از رانندگی؛ در این شرایط، رانندگی نکنید و منتظر آمبولانس بمانید.

این اقدامات، به کاهش خطرات مرتبط با قلب درد و اثربخشی بیشتر درمان کمک خواهند کرد.

نشستن و حفظ آرامش از اولین اقدامات مواجهه با قلب درد

چه دردی، درد قلبی نیست؟

قلب درد، به‌عنوان یک درد سنگین یا درد فشاری در ناحیه قفسه سینه رخ می‌دهد که گاهی به بازو، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد. اما برخی دردها شبیه به درد قلبی بوده ولی منشا غیرقلبی دارند. برای مثال، دردهای گوارشی ناشی از رفلاکس معده به مری، دردهای عضلانی اسکلتی ناشی از کشیدگی عضلات قفسه سینه و دردهای ناشی از اضطراب یا حملات پنیک، علائمی مشابه با درد قلبی ایجاد کنند؛ اما منشاء آن‌ها قلب نیست. این دردها، با عواملی مانند تنفس، تغییر وضعیت بدن یا مصرف غذا تغییر می‌کنند که دلیلی بر تمایز آن‌ها با دردهای قلبی است. تشخیص دقیق قلب درد از سایر دردها، به ارزیابی‌های تخصصی دکتر قلب نیاز دارد.

تفاوت درد قلب و درد اضطراب چیست؟

قلب درد و اضطراب، با علائم مشابهی همراه هستند؛ اما از نظر علت وقوع و ماهیت کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. در جدول زیر، به تفاوت‌های اصلی این دو عارضه ناراحتی اعصاب و قلب درد پرداخته‌ایم:

تفاوت‌هاقلب درداضطراب
منشا دردبه دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبیبه دلیل تنش‌های عصبی و روانی و در اثر انقباض عضلات قفسه سینه یا تاثیر اضطراب بر سیستم عصبی
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به قسمت‌های دیگر بدندرد ناگهانی و سنگین در قفسه سینه اما غیرقابل انتقال به قسمت‌های دیگر بدن
مدت زمان دردچند دقیقهچند دقیقه تا چند ساعت و حتی بیشتر
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگتپش قلب، تنفس سریع، احساس ترس یا نگرانی شدید، لرزش، تعریق و تنگی نفس
پاسخ به درماندر صورت استراحت و مصرف داروهای قلبیبا تمرینات تنفسی، مدیتیشن، داروهای ضداضطراب و مشاوره‌های روان‌شناختی

اگر دچار درد قفسه سینه یا قلب درد شده‌اید و علائمی همچون تنگی نفس یا تعریق شدید در کنار علائم قلب درد عصبی هم ظاهر شدند، برای ارزیابی دقیق علت قلب درد به دکتر قلب مراجعه کنید.

تفاوت درد قلب و درد معده چیست؟

تفاوت قلب درد و معده درد از لحاظ علائم همراه و منشا ایجاد درد بسیار قابل توجه است. در جدول، به مهم‌ترین تفاوت‌های قلب درد و درد گوارشی پرداخته‌ایم:

تفاوت‌هاقلب دردمعده درد
محل دردناحیه وسط قفسه سینه و انتشار درد به بازوی چپ، شانه‌ها، گردن، فک و پشتدرد در ناحیه فوقانی شکم، وسط قفسه سینه یا زیر دنده‌ها و قابل انتشار تنها به پشت
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و شدت یافتن درد با فعالیت جسمانی و استرسبه صورت تیرکشیدن، تپش قلب یا سوزش سر دل و شدت یافتن درد پس از مصرف غذاهای چرب و تند
مدت زمان دردچند دقیقهمدت بسیار طولانی‌تر
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگنفخ، تهوع، استفراغ، ترش کردن یا احساس پر بودن شکم
عوامل اثرگذارکاهش جریان خون به قلب، فعالیت جسمانی و استرسمصرف غذاهای تند، اسیدی و مصرف نوشیدنی الکلی

اگر با وجود این موارد، همچنان در صورت بروز قلب درد، نتوانستید علت آن را تشخیص دهید، باید به اورژانس مراجعه کنید.

تفاوت درد قلب و درد عضله چیست؟

تفاوت بین درد قلب و عضله، از چندین جنبه قابل بررسی است. در جدول زیر، به مهم‌ترین تفاوت‌های درد قلب و عضله از جوانب مختلف اشاره کرده‌ایم:

تفاوت‌هاقلب درددرد عضله
منشا دردبه دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبیبه دلیل کشیدگی، آسیب‌دیدگی، التهاب یا فشار بر عضله یا مفاصل
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به گردن، فک، شانه‌ها، بازوی چپ و پشتدرد مبهم، تیز یا تیرکشنده در ناحیه عضله یا مفصل و شدت یافتن با حرکت، لمس یا کشش عضله
مدت زمان دردچند دقیقهچند ساعت تا چند روز
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگبدون علائم همراه جز تورم یا حساسیت در ناحیه درد
پاسخ به درماندر صورت استراحت و مصرف داروهای قلبیاستفاده از کمپرس سرد یا گرم و داروهای ضدالتهاب

آگاهی از این تفاوت‌ها، به شما در تشخیص بهتر نوع و علت قلب درد کمک خواهد کرد.

درد قلب با چه علائمی همراه است؟

قلب درد یا درد قفسه سینه، با علائم مختلف دیگری همراه بوده که تشخیص درد قلبی را از سایر دردها تسهیل می‌کند. در ادامه، به شایع‌ترین علائم همراه با درد قلب اشاره کرده‌ایم:

  • تنگی نفس
  • تعریق شدید و ناگهانی
  • احساس سرگیجه یا غش
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • احساس درد در بازوها به‌ویژه بازوی چپ، پشت، گردن، فک یا شکم
  • احساس خستگی شدید و بدون دلیل
  • ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب شدید
  • تشدید درد قلب هنگام نفس کشیدن

گاهی، این علائم نشانه‌های یک مشکل قلبی جدی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی هستند. بنابراین، باید جدی گرفته شوند.

احساس درد در ناحیه گردن و پشت همراه با قلب درد

علائم درد قلب در زنان چیست؟

گاهی، علائم قلب درد در زنان متفاوت از مردان ظاهر می‌شود. زنان، اغلب درد قلب را به صورت فشار یا سنگینی در قفسه سینه تجربه می‌کنند که به شانه‌ها، گردن، فک یا بازوها انتشار می‌یابد. در برخی موارد، این درد در زنان به صورت علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا درد شکم بروز می‌کند. همچنین، علائمی مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، سرگیجه یا احساس ضعف و خستگی غیرمعمول هم نشانه‌های درد قلبی در زنان است.

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا،

قلب درد در زنان، به‌عنوان یکی از نشانه‌های بیماری عروق کرونر بوده که کوچک‌ترین عروق قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بیماری عروق کرونر زنان را بیشتر از مردان مبتلا می‌کند.

آگاهی از این علائم و توجه به تغییرات بدن، برای پیشگیری از عوارض جدی ناشی از مشکلات قلبی، بسیار حائز اهمیت است.

علائم درد قلب در مردان

علائم قلب درد در مردان، به شکل درد شدید در ناحیه قفسه سینه ظاهر شده که به شکل احساس سنگینی، فشردگی یا سوزش مشخص می‌شود. مردان بیشتر از زنان، این درد را به صورت ناگهانی و شدید تجربه کرده و به همراه آن علائم دیگری نظیر تنگی نفس، تعریق بیش از حد، تهوع یا استفراغ، سرگیجه و ضعف ناگهانی را تجربه می‌کنند. قلب درد در مردان، با فعالیت بدنی یا استرس افزایش یافته و با استراحت یا مصرف نیتروگلیسیرین بهبود می‌یابد. شناخت و پاسخ سریع به این علائم، از بروز عواقب جدی جلوگیری خواهد کرد.

عوامل خطر در قلب درد چیست؟

قلب درد، به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد و نشانه‌ای از بیماری عروق کرونر قلب یا حمله قلبی است. چندین عامل خطر برای قلب درد وجود دارد که این عوامل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهند. در ادامه، به مهم‌ترین عوامل خطر قلب درد پرداخته‌ایم:

  • سیگار کشیدن؛ آسیب دیدن عروق خونی در اثر مصرف نیکوتین و مواد شیمیایی موجود در سیگار
  • فشار خون بالا؛ محدود شدن جریان خون به قلب در اثر تصلب شراین و تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق
  • کلسترول بالا؛ کاهش جریان خون به قلب در اثر تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق
  • دیابت؛ ابتلا به تصلب شراین و بیماری‌های قلبی در اثر آسیب به عروق خونی
  • چاقی و اضافه وزن؛ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر فشار وارد شده به قلب ناشی از اضافه وزن
  • نداشتن فعالیت بدنی؛ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در اثر افزایش فشار خون، چاقی و افزایش سطح کلسترول ناسالم به دلیل بی‌تحرکی
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی؛ منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و قلب درد
  • سن بالا؛ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر افزایش سن
  • استرس؛ آسیب به قلب در اثر افزایش فشار خون، سیگار کشیدن یا پرخوری ناشی از استرس
  • مصرف الکل؛ آسیب به عضله قلب به دلیل افزایش فشار خون و افزایش سطح کلسترول خون ناشی از مصرف زیاد الکل

تغییر سبک زندگی همچون ترک سیگار، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس به پیشگیری از قلب درد و بیماری‌های قلبی منجر می‌شود.

چاقی از عوامل خطر ابتلا به قلب درد

چرا به قلب درد مبتلا می‌شویم؟

علت قلب درد، ناشی از عوامل متعددی‌ست که برخی از آن‌ها به پیگیری‌های تخصصی و پزشکی نیاز دارند. شناسایی علل قلب درد، به مدیریت بهتر و درمان مؤثرتر این عارضه کمک می‌کند. در ادامه، به بررسی انواع علت قلب درد، پرداخته‌ایم:

حمله قلبی

حمله قلبی، با انسداد جریان خون به بخشی از عضله قلب به‌طور ناگهانی رخ می‌دهد. این انسداد، به دلیل تشکیل لخته خونی در یکی از عروق کرونری‌ست که وظیفه تامین خون و اکسیژن برای عضله قلب را برعهده دارد. در این شرایط و نرسیدن خون به عضله قلب، سلول‌های قلبی شروع به آسیب دیدن و از بین رفتن می‌کنند. علائم حمله قلبی شامل درد شدید در قفسه سینه بوده که به بازوها، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد و با تنگی نفس، تعریق زیاد، سرگیجه و تهوع همراه خواهد بود. این عارضه، با استفاده از داروهایی برای حل کردن لخته یا باز کردن عروق مسدود شده درمان می‌شود.

میوکاردیت

میوکاردیت، التهاب عضله قلب است. این التهاب،به دلیل عفونت ویروسی رخ می‌دهد؛ اما عوامل دیگری مانند باکتری‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها، بیماری‌های خودایمنی و واکنش‌های دارویی هم باعث ایجاد آن می‌شوند. میوکاردیت، گاهی بدون علائم بوده و گاهی با علائمی شبیه به آنفولانزا، مانند خستگی، درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب رخ می‌دهد. در موارد شدیدتر، این عارضه، باعث ضعف قلب، نارسایی قلبی یا حتی مرگ ناگهانی خواهد شد. تشخیص این بیماری از طریق آزمایش‌های خونی، نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و گاهی بیوپسی قلب انجام می‌شود.

آنژین

آنژین، درد یا ناراحتی در قفسه سینه است که به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد. این وضعیت، ناشی از بیماری عروق کرونری‌ست که در آن عروق تامین‌کننده خون برای قلب، تنگ یا مسدود می‌شوند. آنژین، به در دو حالت پایدار و ناپایدار فرد را درگیر می‌کند. آنژین پایدار، در هنگام فعالیت فیزیکی یا استرس روانی ظاهر شده و با استراحت یا استفاده از داروهایی مانند نیتروگلیسیرین تسکین می‌یابد. در مقابل، آنژین ناپایدار خطرناک‌تر است و در هر زمان، حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر کرده و نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی دارد.

گرفتگی عروق کرونری قلب

انسداد عروق کرونری، وضعیتی‌ست که به دلیل تجمع پلاک‌های چربی، کلسترول و مواد دیگر در دیواره‌های داخلی عروق ایجاد می‌شود. در این شرایط، رگ‌های کرونری تنگ یا مسدود شده و جریان خون به قلب کاهش می‌یابد. کاهش جریان خون به قلب، منجر به درد قفسه سینه یا حتی حمله قلبی می‌شود. عوامل خطر این بیماری شامل فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی و بی‌تحرکی هستند.

قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونری

پریکاردیت

پریکاردیت، در اثر التهاب کیسه‌ای نازک و دو لایه به نام پریکارد رخ می‌دهد که قلب را احاطه کرده است. این بیماری، به دلایل مختلفی همچون عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی، بیماری‌های خودایمنی، حملات قلبی، آسیب‌های قفسه سینه یا عوارض جانبی برخی داروها بروز می‌کند. فرد مبتلا به پریکاردیت علائمی همچون درد تشدید شونده قفسه سینه، تب، تنگی نفس و خستگی را تجربه خواهد کرد. در صورت عدم درمان، پریکاردیت باعث محدود شدن عملکرد قلب می‌شود. درمان پریکاردیت، بسته به شدت و علت آن، شامل داروهای ضدالتهاب، استراحت و در موارد شدیدتر، تخلیه مایع اضافی از پریکارد است.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، یک بیماری ژنتیکی قلبی‌ست که با ضخیم شدن غیرطبیعی دیواره‌های بطن چپ قلب مشخص می‌شود. این ضخامت، باعث انسداد جریان خون خروجی از قلب شده و عملکرد پمپاژ قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در افراد مبتلا به این عارضه، علائم به‌صورت تنگی نفس، درد قفسه سینه، خستگی و گاهی اوقات بی‌نظمی ضربان قلب ظاهر می‌شوند. برخی افراد ممکن گاهی، افراد هیچ علامتی نداشته و بیماری در معاینات روتین یا به دنبال یک حادثه ناگهانی شناسایی می‌شود. درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، شامل داروها، دستگاه‌های کنترل‌کننده ضربان قلب و در صورت نیاز، جراحی است.

علت قلب درد در سال‌های مختلف زندگی چیست؟

علت قلب درد در سال‌های مختلف زندگی متفاوت خواهد بود. در جدول زیر، به برخی از شایع‌ترین علت درد قلب در جوانان و نوجوانان تا سالمندان و در هر گروه سنی اشاره کرده‌ایم:

گروه سنیعلل شایع درد قلبی
کودکان و نوجوانانمشکلات مادرزادی قلبی، مشکلات عضلانی اسکلتی و التهابات ویروسی مانند میوکاردیت
بزرگسالان جوان (20-40 سال)اضطراب و استرس، مصرف مواد مخدر و بیماری‌های التهابی مانند پریکاردیت
میانسالان (40-60 سال)بیماری عروق کرونری، سکته قلبی، آنژین صدری و کلسترول بالا و دیابت
سالمندان (60 سال به بالا)بیماری عروق کرونری، آنژین صدری، سکته قلبی، نارسایی قلبی، مشکلات دریچه‌ای قلب، فشارخون بالا

مشکلات قلبی و قلب درد، در هر سنی، افراد را درگیر خواهد کرد. با این حال، علت درد قلب در سن 15 سالگی با علت آن در سن 60 سالگی متفاوت خواهد بود. بنابراین علت قلب درد را در هر سنی جدی گرفته و علائم آن را پیگیری کنید.

علت قلب درد در هنگام درازکشیدن

قلب درد هنگام درازکشیدن، به دلایلی همچون رفلاکس معده، افزایش فشار بر قفسه سینه یا مشکلات قلبی مانند آنژین صدری رخ می‌دهد. وقتی فرد دراز می‌کشد، اسید معده با بازگشت به مری، باعث سوزش و درد در ناحیه قفسه سینه شده که گاهی با قلب درد اشتباه گرفته می‌شود. همچنین، درازکشیدن، با افزایش فشار روی ریه‌ها و قلب، درد را تشدید می‌کند. گاهی، مشکلات قلبی مانند کاهش جریان خون به عضله قلب، در هنگام درازکشیدن شدید‌تر ظاهر می شوند.

قلب درد را چگونه تشخیص می‌دهند؟

دکتر قلب، تشخیص قلب درد، از ترکیبی از معاینات بالینی، بررسی تاریخچه بیمار و تست‌های تشخیصی استفاده می‌کند. در ادامه، به مهم‌ترین مراحل تشخیص قلب درد پرداخته‌ایم:

  • بررسی تاریخچه بیمار؛ پرسیدن سوالاتی در مورد نوع درد، محل، شدت، مدت زمان، عوامل محرک و تسکین‌دهنده و سابقه پزشکی بیمار
  • معاینه فیزیکی؛ یافتن علائم و نشانه‌های فیزیکی مرتبط با مشکلات قلبی مانند شنیدن صدای غیرعادی در قلب یا بررسی فشار خون
  • الکتروکاردیوگرام؛ ثبت فعالیت الکتریکی قلب و ناهنجاری‌های کاهش‌دهنده جریان خون به قلب
  • تست استرس؛ بررسی عملکرد قلبی بیمار حین انجام فعالیت بدنی با هدف بررسی خونرسانی درست به قلب حین این فعالیت
  • اکوکاردیوگرافی؛ ایجاد تصویر از قلب به کمک امواج صوتی و شناسایی مشکلات در ساختار و عملکرد
  • آنژیوگرافی عروق کرونر؛ شناسایی هرگونه انسداد در عروق کرونر با تزریق یک ماده حاجب به داخل عروق قلب و ثبت تصاویر رادیولوژی از داخل آن
  • انواع آزمایش خونی؛ برای بررسی آسیب‌های قلبی همچون آسیب به عضله قلب در اثر افزایش سطح تروپونین

دکتر قلب، به کمک تفسیر نتایج حاصل از این آزمایش‌ها، علت قلب درد را شناسایی کرده و درمان متناسب با علت را ارائه خواهد داد.

انجام تست ورزش برای شناسایی علت قلب درد

قلب درد چگونه درمان می‌شود؟

درمان قلب درد، به نوع و شدت درد بستگی دارد. در موارد خفیف، تغییر سبک زندگی موثر خواهد بود. اما در موارد شدیدتر، مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق، بتا بلاکرها و کاهنده‌های کلسترول مانند استاتین‌ها ضروری هستند. اگر علت قلب درد، انسداد عروق قلبی باشد، دکتر قلب، روش‌های تهاجمی‌تر مانند آنژیوپلاستی یا جراحی بای‌پس عروق کرونری را توصیه خواهد کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های درمان قلب درد پرداخته‌ایم:

درمان دارویی

درمان دارویی قلب درد، به علت زمینه‌ای آن بستگی دارد. برای قلب درد ناشی از انسداد عروق کرونر، داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق و بهبود جریان خون به قلب تجویز می‌شود. داروهای بتا بلاکر و مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین هم برای کاهش فشار خون و کاهش بار روی قلب موثر هستند. در موارد ابتلا درد قلبی ناشی از اضطراب و استرس، داروهای ضداضطراب یا آرام‌بخش به تسکین علائم قلب درد کمک می‌کنند. مصرف تمامی این داروها و دوز مصرفی آن‌ها، برای جلوگیری از عوارض احتمالی، باید تحت نظر دکتر قلب انجام شود.

تغییر سبک زندگی

تغییر سبک زندگی، یک راهکار موثر برای تسکین قلب درد و جلوگیری از سایر مشکلات قلبی است. تغذیه سالم همچون مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و قندها به تقویت سلامت قلب کمک می‌کند. همچنین، ورزش منظم، به ویژه ورزش‌های قلبی عروقی مانند پیاده‌روی، دویدن و شنا، علاوه‌بر تقویت قلب، در بهبود گردش خون و کاهش فشار خون نقش دارند. انجام تمرینات مدیتیشن، یوگا و تکنیک‌های تنفس عمیق با آرامش ذهن و بدن، از بروز قلب درد ناشی از استرس جلوگیری خواهند کرد.

پیاده روی مناسب برای درمان انواع قلب درد

درمان پزشکی و جراحی

درصورتی‌که، علت قلب درد مشکلات جدی قلبی مانند انسداد عروق کرونری‌ست، درمان‌های پزشکی و جراحی ضروری است. آنژیوپلاستی یک روش مداخله‌ای‌ست که طی آن، با ورود یک بالون کوچک به داخل عروق مسدود شده، انسداد را باز کرده و جریان خون به قلب را بهبود می‌بخشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نایاز به جراحی بای‌پس کرونری باشد. در این نوع جراحی، از عروق دیگر بدن، برای ایجاد مسیری جایگزین برای عبور خون به قلب استفاده می‌شود. این روش‌ها، اغلب برای جلوگیری از حملات قلبی و بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده می‌شوند.

آیا قلب درد، بهبودیافتنی است؟

آگاهی از انواع قلب درد و شناخت علائم همراه با قلب درد مانند تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، سرگیجه و ضعف در بهبود قلب درد نقش اثرگذاری برعهده دارند. به‌گونه‌ای که فرد پس از مواجهه با این علائم همراه با درد سوزاننده و درد فشاری قفسه سینه، درد قلب را تشخیص داده و برای دریافت مراقبت‌های فوری پزشکی اقدام می‌کند.

این مراجعه فوری به دکتر قلب و برخورداری از مراقبت‌های تخصصی، به بهبود کامل درد قلب منجر خواهد شد. دکتر قلب، به کمک معاینه فیزیکی و انجام انواع آزمایشات همچون اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی، به تشخیص زودهنگام علت قلب درد می‌پردازد. سپس موثرترین درمان قلب درد را به شما ارائه خواهد داد و شما با تسکین علائم قلب درد، به بهبودی کامل دست خواهید یافت.

در نهایت، اگر به قلب درد مبتلا هستید و برای شناسایی آن به متخصص قلب نیاز دارید، می‌توانید از انواع خدمات آنلاین، تلفنی و حضوری متخصص قلب در سایت دکتردکتر استفاده کنید.

منابع:

nhs.uk

bhf.org.uk

سوالات متداول قلب درد

درد قلب با احساس درد، فشار، سنگینی در ناحیه قفسه سینه که به سمت قلب متمایل است وجود دارد و به طرف بازوها، فک یا گردن گسترش می‌یابد.

این احساس در هر فرد علت‌های مختلفی دارد. قلب درد به دلیل مشکلاتی چون سابقه خانوادگی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب و استرس رخ می‌دهد.

مدت‌زمان درد قلبی می‌تواند با توجه به علت آن متفاوت باشد. این درد بین 2 تا 5 دقیقه طول می‌کشد.

درد قلب در نوجوانان با احساس فشار و سنگینی همراه بوده که از شایع‌ترین علت قلب درد در این سنین دردهای عضلاتی اسکلتی یا ناشی از مشکلات گوارشی است.

این دردها اغلب به مشکلات قلبی مربوط نیست و علت قلب درد در جوانان بیشتر به دلایلی چون درد در عضلات استخوان سینه، مشکلات گوارشی و اضطراب رخ می‌دهد

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,007 دیدگاه در “معرفی مهم‌ترین عوامل ابتلا به قلب درد + درمان انواع درد قلب
  • سلام
    ببخشید یه سوالی داشتم. 33 سالمه . هفته پیش برا تپش قلب و درد قفسه سینه رفتم دکتر عمومی و قرص پروپرانولول 10 تجویز کردن (البته نوار قلب گرفتن که مشکلی نداشت) . مشکل اضطراب و درد رفع شده اما قرص پروپرانولول 10 میخورم دست چپم از آرنج به پایین درد میگیره و بیحس میشه. میشه بپرسم مشکل بابت چیه و آیا باید به پزشک مراجعه کنم ؟ ممنونم

    پاسخ
  • سلام
    مدت دوهفته است قلب درد دارم دستام هم سنگین میشه و انگار یکی باتبر زده توکمرم سمت چپ کمرم و احساس میکنم قلبم مچاله شده بنظرتون چیز مهمیه؟ضمنا دراین شرایط احساس میکنم لبهام هم سرشده و حجیم شده

    پاسخ
    • سلام بله خيلي مهمه
      حتما بايد توسط متخصص قلب ويزيت شيد و آنزيم هاي قلبي شما چك شه نوار قلب هم بديد اكو هم بشيد

      پاسخ
  • سلام من چن وقتی هست که قفسه سینه سمت چپم درد خفیفی داره چند بار رفتم متخصص قلب وعروق نوار قلب گرفت گفت مشکل قلبی نداری اما بازم درد دارم لطفا راهنمایی کنیدممنون
    ۳۳ سالمه

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید من دختر 17ساله هستم از تابستان پارسال قلبم یعنی زیر سینه چپ درد میکنه و تیر میکشه تازگیا علاوه بر این دو وقتی تیر میکشه و درد میکنه دست چپم هم تیر میکشه و یه جورایی بی حس میشه این درد ها بیشتر از 5دقیقه نیست در روز بیش از دو بار اینجوری میشم بعضی وقت ها هم هفته فقط دو سه بار ممنون میشم ایمیل بدید

    پاسخ
  • سلام من مدتی قفسه سینه و قلبم درد میکرد و پشت شانه چپ و دست چپ هم کشیده شد رفتم متخصص قلب بعد نوار قلب، آزمایش خون و تست ورزش گفت مشکل عصبی هست. با قرص اعصاب بهتر شدم ولی یک بار بعد از این بعد یک ورزش پرتحرک قلبم ودوباره درد گرفت آیا مشکل قلبی دارم؟

    پاسخ
    • سلام درد قلبي ٢٠ دقيقه طول ميكشه اگه دردتون مثلا ٢ ساعته درد عضلاني هست
      بهتره اگه نگرانيد تست ورزش بديد تا مطمئن شين

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. دو ماه پیش ب علت دردی ک در قسمت چپ زیر دندهای قفسه سینم حس مبکردم نوار گرفتم و بعد با تشخیص vt دوبار ابلیت شدم بار اول در هنگام‌ ابلیت ب علت نزدیک بودن کانون اریتمی ب شاخه ی سمت راست قلب دچار رایتل باندل شدم ولی ب گفته پزشکم بود و نبود زیاد مهم نیست . حالا دو هفته از ابلیت دوم میگذره و هر بار ک نوار قلب گرفتم ریتم نوار سینوسیه و رایت باندل هم مشاهده میشه. اما من اون درد زیر دنده هام رو حس میکنم که گاه ب پشت و کتفم میزنه و حالت مورمور و درد بهم دست میده. آزمایش های تشخیصی و سونوگرافی هم انجام دادم و کلیه کبد طحال و… مشکلی نداشتن. الان نمیدونم برای این درد چکار کنم ک منو آزار میده در ضمن با پماد دیکلوفناک و قرص استامیوفن به صورت موقت از درد کاسته میشه… به نظر شما چکار باید انجام داد

    پاسخ
    • سلام بايد سي تي اسكن شكم بديد تا از لحاظ پانكراس بررسي شيد
      البته بهتره قبلش توسط متخصص گوارش ويزيت شيد

      پاسخ
  • سلام من 22 سالم هست سال گذشته به خاطر یه موضوعی تحت فشار قرار گرفتم و باعث شد تپش قلب بگیرم یه روز تمام تپش قلب داشتم کف دستانم عرق میکرد و قلبم گاهی میگرفت و ول میکرد بعد این تپش قلب رو من هنوز هم دارم مثلا یه کاری میخوام انجام بدم قلبم شروع میکنه به تپیدن یا وقتی خم میشم انگار میخواد بیفته از جام بلند میشم حرکت میکنم تپس قلب میگیرم چند روزی هست سردرد دارم و قلبم میگیره و ول میکنه و نفسم هم یه طوری میشه مخصوصا موقع خواب و استراحت یهو از داخل نفسم یه جوری میاد بیرون اینا علایم چی هست و چی کار باید بکنم ؟؟؟؟

    پاسخ
  • سلام من ۳۱ سالمه سینه هام به شدت دردناکه همیشه واینکه کتف سمت راست هم درد شدیدی در بیشتر مواقع دارم و همچنین تپش قلب ، به متخصص قلب مراجعه کردم گفت چیزی نیست ، به نظرتون مشکل من چیه

    پاسخ
    • سلام
      سابقه مشکلات مربوط به معده و ریفلاکس داشته اید؟؟
      آیا استرس و اضطراب زیاد دارید؟؟

      پاسخ
  • سلام ببخشید یه سوالی داشتم من شب ها قلبم درد میکنه نمی تونم نفس بکشم از چیه

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال شما کامل نیست
      از مشاوره رایگان دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۳ساله هستم چند روزه قلبم درد میکنه و هم دست چپم درد میکنه باید برم ازمایش بدم یا نه

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دختر ۱۷ ساله ای هستم که دیروز به دلایلی خیلی تحت فشار بودم کم کم درد کتف وگردن در سمت چپ و قفسه سینه همراه با سبکی و سرگیجه و ضربان قلب بالا (طوری که انگار تو دهنم بود)به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه احساس کردم قبلا هم چند باری اینطوری شده بودم ولی نه به این شدت برا هم برام سوال شد که حمله قلبی بود یا عصبی؟؟ و اینکه تو اون شرایط نتونستم به بیمارستانی مراجعه کنم . سرتون رو درد نیارم دردم چیه ؟؟ چیکار باید انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام
      به نظر دچار حملات پانیک هستید
      جهت تشخیص قطعی و درمان به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من 15 سالمه . قلبم تیر میکشه وقتی ناراحت میشم یا گریه میکنم . فقط در این مواقع . و بیشتر از 5 دقیقه طول میکشه معمولا . 10-15 دقیقه شایدم بیشتر گاهی هم کتر نمیدونم . باید به دکتر مراجعه کنم ؟ چیز خاصی سلامتی منو تهدید میکنه؟

    پاسخ
    • سلام لزومي نداره درد عصبي هستش عزيزم

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین من چنباری به متخصص قلب مراجعه کردم و بهم گفتن به صورت مادرزاد تنگی دریچه میترال دارم
    و گفتن خیلی خطرناک نیست و باید هرسال برم چکاپ که من پشت گوش انداختم تقریبا ۴ ساله الان بیشتر وقتا دردعجیبی زیر سینه چپم دارم و دست چپم کاملا بی حس میشه و تهوع و استرس بی دلیل و تپش قلب میگیرم و احساس میکنم لبهام میپره !!! البته بگم وقتی کوچیکترین مشکلی پیش میاد به شدت میرنجم و این علائم بیشتره ! واقعا این مشکل از قلب منه؟معده؟کمبود ویتامین؟ سنم ۲۳ خانم هستم

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا جهت معاینه و اکو به دلیل سابقه بیماری خود به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید
      در صورت نرمال بودن وضعیت جسمانی ممکن است علایم شما منشا اعصاب و روان داشته باشد
      روانپزشک می تواند به شما کمک کند

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۲۰سالمه و دوسالی هس که مریضی پرکاری تیروئیددارم قبلا تیروئیدم سمی بود روزی ۹تاقرص متی مازل مصرف میکردم همراه با پروپرانول۲۰ دکترم کم کم قرصمو کم کرد الان روزی یکی قرص میخورم واینم بگم چن ماهی میشه پیگیری نکردم همیشه تپش دارم و بشدت استرسیو عصبی هستم وقتایی تپش دارم پروپرانول میخورم ولی الان نزدیک یک ماهه سمت چپم درد میکنه یبار میزنه به جلوی قفسه ی سینم کتفم یبار شونم یبار گردنم و پشتم این درداهم وقتی که سمت چپو حرکت میدم درد میگیره ولی الان دو سه روزی میشه بیخودو بی جهت استرسو اضطراب میگیرم بالرز و تپش قلب همراه با تنگی نفس حتی دوروز پیش یدفعه بم تپش دست داد انگار داشتم از حال میرفتم یکی دوباریم قفسه ی سینه ی چپم درد گرف وقتیم به کرونا فکر میکنم بدتر میشه هعی فک میکنم نکنه کرونا گرفته باشم که با فکر کردن بهش حالم بدتر میشه وقتیم پروپرانول میخورم انگار تاثیری نداره باید چیکارکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      علایم شما به حملات پانیک می‌خورد
      جهت درمان به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام آیا ممکنه بعد از انجام اکو و تست ورزش و حتی سیتی آنژیو عروق کرونر و رد فاکتورهای خطر باز هم مشکل قلبی وجود داشته باشه؟ من ۳۶ سالم هست.با فشار خون یازده روی هفت . نه ماه از مشکلم با تپش بالای قلب و اسپاسم دو سمت قفسه ی سینه با صحبت کردن معمولی یا تحرک میگذره .هیچی ب ذهنم نمیرسه که دلیل این اتفاق چیه؟ من هم ورزش میکردم هم وزن مناسبی دارم.ولی اسپاسم دو طرف قفسه ی سینه واقعا من رو ب فکر فرو میبره.خسته کننده شده.دکتر میگه از استرس بوده ولی من دختر بسیار پر تحرک و شادی هستم.این اتفاق باعث یکجا نشینی ام شده.حرف که میزنم قفسه سینه ب سمت کتف قفل میشه.هرگز این طور نشده بودم?

    پاسخ
    • سلام با توجه به سنتون و نرمال بودن بررسي هاي قلبي خير بعيد ميدونم گرفتگي عزوق داشته باشيد
      ممكنه بدليل سطح اضطراب بالاتون باشه بهتره توسط متخصص اعصاب و روان ويزيت شيد.

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ ساله هستم گاهی در هنگار ناراحتی شدید قلب و مچ دست چپم سوزن سوزن میشه انگار شیشه خورده توش باشه و درد بدی داره ایا نگران کننده است؟

    پاسخ
  • سلام ۱۷سالمه و وقتی یه خاطره برام مرور میشه دچار تنگی نفس و تیر کشیدن قلب میشم و سرم گیج میره و روبه بیهوشی میرم.بیماری قلبی دارم یا ناشی از استرسه؟

    پاسخ
    • سلام نه بدليل استرس هست
      بهتره واسه اين نشخوار فكري هاتون به روانشناس مراجعه كنيد تا مسائل گذشته براتون حل شه.

      پاسخ
  • سلام من از سال پیش تا الان 6 یا 7 باره که دچار تنگی نفس شدم که حالت خفگی هم داره و این تنگی نفس عموما با درد قلب همراهه و اخرین بار امشب با درد شانه و قلب بود. البته همیشه با دویدن سریع در کمتر از یک روز خوب میشه.نوار قلب هم دادم مشکلی نداشت. خودم فشار روانی زیادی رومه و زود از کوره در میرم. قرصی هم تا بحال مصرف نکردم. آیا این موضوع خطرناکه ؟

    پاسخ
    • سلام
      با اینکه به نظر علایم شما منشا روانی دارد
      با این حال توسط متخصص قلب ویزیت شوید
      در صورت نرمال بودن وضعیت جسمانی به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ضربان قلبمو تو سرم حس میکنم و سرم تو هر ضربان تکون میخوره خیلی حالت ناخوشایندیه دکتر رفتم گفت نوار و اکوت چیزی نشون نمیده خواهش میکنم کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      بیشتر استرس و اضطراب سبب چنین حالت هایی میشن
      لطفا اگه دچار استرس بیش از حد هستید برای درمان به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دختری ۲۱ساله هستم به مدت دوساله هروقت خیلی ناراحت میشم سمت چپ قفسه سینه ام احساس سنگینی میکنم و یه مقداری احساس درد دلیلش چیه؟

    پاسخ
  • سلام من 19 ساله ی چند وقت هایی میشه قلبم تیر میکشه الانم از صبح تبر میکشه استراحتم کردم خوب نشدم قرص نخوردم گفتم شاید استراحت کنم خوب بشم ولی نشدم چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      از مشاوره رایگان تلفنی دکتر دکتر استفاده کنید

      پاسخ
  • درود بر شما…چند سال است گاهی در حال خوابیده قلبم آنقدر درد میگیره که نمیتونم از جام تکون بخورم احساس میکنم یه چوب خشک داخل قلبم رفته…کلا همیشه یه درد خفیف دارم خصوصا موقع تنفس عمیق این درد نمیذاره نفس کامل عمیق بکشم…البته بنده گاستریت معده و مقداری آسم هم دارم

    پاسخ
    • سلام
      علایم شما می تواند ناشی از مشکل گوارشی شما باشد
      با این حال ویزیت و بررسی قلبی توسط متخصص قلب باید انجام شود

      پاسخ
  • سلام من ۱۵سالمه چند وقت پیش درد قفسه سینه داشتم واحساس می کردم قفسه سینم سنگینه ویه استرس ناگهانی واردم میشد گاهی احساس لرز از درون میکردم و یکمم بعضی وقتا ضربان قلبم بالا میرفت بعد از گذشت چند روز خوب شدم اما الان احساس می کنم یه استرس بی مورد وارد بدنم میشه و احساس تپش قلب و بی حالی بهم دست میده البته به طور مداوم نیست و شاید یک ساعت نیم ساعت اینا طول بکشه علتش چیه ؟ امکان داره از اعصاب باشه ؟

    پاسخ
  • سلام چند روز قبل از قسمت کتف سمت چپم تیر میکشید بعد آروم شد اما بعد چند روزه که احساس میکنم قلبم بصورت لحظه ای و مثل تیک درد میگیره لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      دردهای تیر کشنده معمولا بیشتر منشا عصبی دارند
      با این حال جهت اطمینان توسط متخصص قلب و عروق ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالم هست یکم در ماه گذشته به دلیلی ناراحت بود چند روز قبل برای چند ثانیه درد بدی را درقلبم احساس کردم و ۲ ،۳ روز است که گاهی نفس میکشم سینه هایم درد میگیرید

    پاسخ
  • سلام دختری ۱۶ ساله هستم چن روزی هست ک درد در قسمت سمت چپ قلبم دارم‌قبل از شروع درد پریدگی عظلات بدن و پریدگی پلک پشت چشم داشتم
    و بسیار اظطرسی هستم
    به نظرتون دلیلش چیه؟

    پاسخ
  • سلام من به شدت مضطربم به خصوص در شرایط کرونا بدتر هم شدم . واگر یکی از اعضای خانوادم سرفه هم کنه به کرونا ربطش میدم و حالم بد میشه . زندگیم فلج شده گاها درد های پراکنده در قفسه سینه دارم که البته ارتباط مستقیم با استرسم داره وقتایی که ارومم مشکلی ندارم . چه کاری میتونم انجام بدم ؟ پرپرانول مصرف میکردم ولی واقعا فایده نداره

    پاسخ
  • سلام ده روز همسرم یه شب گفت چندروزه قلبم دردمیکنه و الان شدیدتره، به زور بردمش کلینیک نصف شب، نوار قلب گرفت گفت چیزی نیست و گرفتگی عضله یت حتما، آمپول داد،
    امروز دیگه درد امونشو بریده بود رفتیم دکتر خوب قلب، نوار رو دید و شرح حال گرفت و معاینه کرد و گفت قلبت هیچیش نیست، 51سالشه و تا قبل کرونا ورزشکار بود، اما دردش خیلی اذیتش میکنه، چکار باید بکنم چه دکتری بریم خیلی نگرانشم. ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه و شرح حال کامل تر به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من 14 سالمه چند دقیقه پیش جوری‌ قلبم درد گرفت که انگار‌ میخواست از جاش کنده شه‌ بیشتر موقع ها یهویی تیر میکشه یا درد میگیره و میزنه به کتف سمت چپممو جوری درد میگیره که ‌نمیتونم نفس بکشم.یه بار هم اکو دادم گف مشکلی نداری فقط یکی از دریچه های قلبت‌ گشاده.

    پاسخ
    • سلام تحت متخصص قلب باشيد و البته از نظر اضطراب هم بررسي شين لطفا

      پاسخ
  • سلام من دختری ۱۸ ساله هستمبازوی سمت چپ و پشتم درد میکنه البته فقط هنگام حرکت دادن البته هنگام حرکت دادن حس میکنم سینمم سمت چپم درد میاد ایا چیز جدی هست ؟ میشه لطفا توضیح بدین درد قلبی چه جوریه؟

    پاسخ
  • سلام من 20 سال دارم به مدت چند روز است هنگامی که به دانشگاه میروم احساس درد در ناحیه قلب و دست چپ ام می کنم و در وقت راه رفتن این درد بیشتر می شود آیا این از جمله ناراحتی های قلبی است.

    پاسخ
    • سلام
      درد های قلبی معمولا با انجام فعالیت شدت می یابند
      البته سن شما پایین است و کمتر علل قلبی مطرح می شوند
      ولی نیاز است توسط متخصص قلب ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین. مدت6ماه میشه اضطراب و استرس شدید داشتم الان یکی دو هفته میشه خیلی خیلی کم شده اضطراب و استرسم با رفتن به دکتر مغز و اعصاب و خوردن دارو که یکیشون به اسم الوونتا37/5 بود. الان نزدیک به 10روز میشه قلبم و زیر دنده چپم و استخوان وسط سینم تیر میکشه که خیلی میترسم. نوار قلب گرفتم کفتن مشکل داره رفتم دکتر قلب اکو ازم گرفت گفتش نرمال اکوتون. ازمایش مربوط به قلب دادم گفتن شاید لخته داشته باشم که جواب عالی بود فقط یکم غلظت خون داشتم. سوالم اینه که چرا این تیر کشیدن قلبم تموم نمیشه ایا جای نگرانی هست؟ مثلا در طول روز نزدیک10بار تیر میکشه که خیلی میترسم ممنون میشم جواب بدین??

    پاسخ
    • سلام
      دردهای تیک سندهای در حد چند ثانیه بیشتر منشا عصبی و روحی روانی دارند
      مجددا به روانپزشک خود مراجعه و مشکل خود را با وی در میان بگذارید

      پاسخ
  • سلام حدودا هشت ماهه رفلاکس معده دارم و اولین بار با تنگی نفس خودشو نشون داد ۲۷ سالمه و استرس شدید دارم رفلاکس معدم دقیقا دو هفته بعد از کرونا خودشو نشون داد خیلی وقتا علائمی ندارم اما بعضی وقتا قفسه سینم درد می گیره و سمت چپ قفسه سینم تیر می کشه این درد و دقیقا داخل معدمم حس می کنم درد قفسه سینم خفیفه میکروب معده ام دارم و بشدت استرسی هستم می خوام بدونم اینا مربوط به قلبمه یا معده

    پاسخ
  • سلام بیماری دیابت دارم چندبارکه ناگهانی د ردشدیدی درسمت چب به مدت یک دقیقه شروع میشه نفس کشیدن برام سخت میشه نمیتونم دست چپم روهم تکان بدم بیشترصبحهااین حالت بهم دست میده

    پاسخ
    • سلام بايد حتما از نظر قلبي بروسي شيد
      امو قلب بدين و آنديم هاي قلبيتون چك شه نوار قلبم بديد

      پاسخ
      • سلام من ۱۸ سالمه بازوی سمت چپم و سینه سمت چپم هنگام حرکت درد میاد دردی که مثل گرفتگیه این اتفاق ۳ ۴ روزه اینطوریه ایا چیز جدی هست؟میشه کمی راجب درد قلب توضیح بدین ممتون

      • سلام اگه دردش تيزه درد عصبي عضلاني هست اگه حالت كوفتگي داره درد قلبي هست
        اگه در طي شبانه روز هست عصبي عضلانيه
        اگه ١٠-١٥ دقيقه هست ميتونه قلبي باشه
        اگه با تنگي نفس همراهه قلبيه
        اگه قلبي باشه بايد نوار قلب بدين امو قلب بدين و تست ورزش بديد

  • سلام‌من ۲۴ سالمه،حدود چند سالی هست که نمیتونم به سمت چپ بخوابم،چون وقتی میخوابم ضربان قلبمو حس میکنم و فک میکنم ک قلبم داره از جاش میزنه بیرون. حس میکنم قلبم بزرگ شده و میخواد از قفسه سینم بزنه بیرون. بعضی وقتا در روز احساس تنگی نفس میکنم ولی وقتی ورزش میکنم قلبم خوب میشه و تنگی نفس ندارم. کلا وقتی ورزش میکنم هیچ مشکلی ندارم. تنگی نفس هم وقتی میاد ک خیلی وقته تحرک نداشتم. البته بعد ورزش بعضی وقتا خوابم میگیره و حتما باید ۱۰ دقیقه بخوابم تا بلند شم و به کارام برسم… با توجه به اینکه هیچ گونه سابقه بیماری قلبی در خونواده من وجود نداره آیا من مشکل قلبی دارم؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست‌ گرامی به نظر نمی رسد جای نگرانی وجود داشته باشد
      با این حال معاینه توسط متخصص قلب بهتر است انجام شود

      پاسخ
      • سلام من بیست و پنج ساله در هنگام فشار عصبی قلبم می سوزه بعد از خواب و استراحت خوب میشه ایا میتونه خطرناک باشه

      • سلام
        سن شما؟؟
        سابقه قبلی بیماری یا مصرف دارو؟؟
        را ذکر کنید

  • سلام من 20 سالمه تقریبا یک سالی هست که قلبم دچار درد میشه به طوری که نفس کشیدن برام سخت میشه به شدت ناحیه قلبم تیر میکشه این درد گاهی به قسمت پشت هم میرسه هنگام نارحتی و عصبانیت و یا اوج هیجان هم این درد رو دارم دفعات بسیار بالایی به پزشک مراجعه کردم اما هرگز خوب نشدم این موضوع بسیار نگرانم کرده ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز لطفا جهت کنترل هیجان و کاهش عصبانیت به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام بنده ۲۲ سالمه مدت دو سال میشه درد به قلبم دارم و این درد به دست چپ هم میاد دردش مثل اینکه رگ ها کشیده باشه میکنه دکتر مراجعه کردم گراف قلب گرفتم میگن خیلی کم بندش در شریان هایم وجود دارد و قابل نگرانی نیست اما مدت ۴یا ۵ ماه است که خیلی زیاد پر اضطرابم در ان زمان قلبم هم میگیره و نفس درست گرفته نمیتوانم حالت ضعفی هم برایم پیش میاد لطفا رهنمایی ام کنید ممنون تان

    پاسخ
    • سلام بهتره به متخصص قلب مراجعه كنيد تا براتون دارو تحويز كنن

      پاسخ
  • سلام‌ من‌ ۱۷‌ سالمه‌ هر‌از‌ گاهی‌ قلبم‌ درد‌ میگیره‌ ولی‌ بار‌ آخر‌ دردش‌ بیشتر‌ شد‌ و‌ تپش‌ قلب‌ گرفتم‌ شکمم‌ هم‌ درد‌ گرفت‌ انگار‌ داش‌ نفسم‌ بند‌ میومد‌ خیلی‌ حالم‌ بد‌ بود‌ دردش‌ به‌ پشت‌ بدنم‌ هم‌ میکشید‌ دراز‌ کشیدم‌ ولی‌ خوب‌ نشد‌ ولی‌ بعد‌ چن‌ دقیقه‌ خوب‌ شدم‌ ولی‌ خیلی‌ با‌ دردای‌ قبلیم‌ فرق‌ داشت‌ الان‌ قلب‌ من‌ مشکل‌ داره؟

    پاسخ
    • سلام بنظر من بيشتر عصبي هست
      اما بهت ه توسط متخصص قلب معاينه شين و اكو قلب بدين

      پاسخ
  • سلام بنده ۲۵ ساله هستم و دوسالی هست که گاهی دچار استرس شدید میشم قلبم چندین ثانیه دیرتر از حالت تنش شروع به تپیدن میکنه (تقریبا ۱۰ تا ۱۵ ثانیه) سابقه مصرف هیچ گونه دارویی قلبی و اضطرابی هم نداریم ایا خطرناکه باید به متخصص مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز اگه استرس و اضطراب شما زیاد است که سبب اختلال در زندگی شما شده است باید جهت درمان ان به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من خانمی هستم ۴۰ ساله
    موقع عصبانیت تپش قلب و تنگی نفس و سوزش قفسه سینه و درد کتف چپ واحساس تنگی در قفسه سینه دارم

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم شما باید برای کاهش عصبانیت خود اقدام کنید
      در وهله اول ورزش،مدیتیشن ،کلاس های روان درمانی می توانند به شما کمک کنند
      در غیر این صورت باید با مراجعه به روانپزشک دارو مصرف کنید

      پاسخ