معرفی مهم‌ترین عوامل ابتلا به قلب درد + درمان انواع درد قلب

قلب درد
اشتراک گذاری 1007 نظر

درد تیز، درد سوزانده و درد فشاری از اشکال مختلف قلب درد هستند. از شایع‌ترین علائم همراه با قلب درد می‌توان به تنگی نفس، تپش قلب، تعریق و سرگیجه اشاره کرد. انواع درد قلب در اثر گرفتگی عروق کرونر، میوکاردیت، پریکاردیت و دیسکسیون آئورت رخ می‌دهند. همچنین، التهاب غضروف دنده‌ای، زخم معده و درد عصبی از دیگر علل درد قلب هستند.

مهم‌ترین عوامل خطر قلب درد هم شامل سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و کم‌تحرکی می‌شوند. دکتر قلب، برای تشخیص قلب درد، به معاینه فیزیکی، گرفتن نوار قلب، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی می‌پردازد. این متخصص، پس از تشخیص علت قلب درد، برای درمان قلب درد با درمان علت زمینه‌ای، تجویز دارو، تغییر سبک زندگی و گاهی جراحی اقدام می‌کند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 7 دقیقه زمان نیاز دارد، با اقدامات اولیه در زمان درد قلب آشنا خواهید شد.

در انتها، اگر سوالی درباره قلب درد و درمان آن دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

قلب درد چیست؟

هرگونه ناراحتی، درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه منجر به قلب درد می‌شود. این درد، از درد خفیف قلب تا شدید متغیر بوده و به‌صورت سنگینی، سوزش، تیرکشیدن یا درد فشاری احساس خواهد شد. قلب درد، معمولا به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب، در اثر انسداد یا تنگی عروق کرونر رخ می‌دهد و حاکی از بیماری‌هایی همچون بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. این درد، با علائم همچون تنگی نفس، تعریق و تهوع همراه بوده و به بازوها، شانه‌ها، گردن، فک یا پشت هم منتشر می‌شود. مدیریت و درمان درد قلب، به ارزیابی‌ها و مراقبت های پزشکی و مراجعه به‌موقع به دکتر قلب نیاز دارد.

ابتلای ناگهانی به قلب درد و تنگی نفس

درد قلبی چقدر طول می‌کشد؟

مدت‌زمان درد قلبی، با توجه به علت آن متفاوت خواهد بود. این درد، اغلب 5 تا 15 دقیقه طول می‌کشد و با استراحت یا استفاده از نیتروگلیسرین تسکین می‌یابد. اما گاهی دردهای ناشی از حمله قلبی، بیشتر طول کشیده و با استراحت بهبود نخواهد یافت. در هر صورت، درد قلبی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد و با علائم شدیدتری همراه است، به ارزیابی‌های فوری پزشکی نیاز دارد.

انواع قلب درد

قلب درد به دلایل گوناگونی رخ داده و هرکدام از نظر شدت و مدت متفاوت هستند. استرس، گرفتگی عروق، چربی خون یا کلسترول و اختلالات دریچه‌های قلبی برخی از عوامل ایجادکننده درد قلب هستند. تشخیص دقیق نوع قلب درد، به مراجعه به پزشک و انجام تست‌های تشخیصی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوی قلب و آنژیوگرافی نیاز دارد. در ادامه به انواع قلب درد پرداخته‌ایم:

آنژین صدری

آنژین صدری، به علت کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد. این قلب درد، با فعالیت فیزیکی یا استرس ایجاد شده و معمولا با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین تسکین می‌یابد. فرد مبتلا به آنژین پایدار، این درد را به‌صورت فشار، سنگینی یا سوزش در ناحیه قفسه سینه تجربه می‌کند که به بازوها، گردن، فک یا پشت منتشر می‌شود. از سوی دیگر، آنژین ناپایدار، درد ناگهانی و شدیدتر قلب بوده که حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر می‌کند و با درمان‌های معمول بهبود نمی‌یابد. این نوع آنژین، می‌تواند علامت هشداردهنده‌ای برای ابتلا به سکته قلبی باشد.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

سکته قلبی

در سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد، جریان خون به بخشی از عضله قلب به‌طور ناگهانی و به دلایلی همچون تشکیل لخته خونی در عروق کرونر قطع می‌شود. این وضعیت، با مرگ سلول‌های قلبی و ایجاد درد شدید و مداوم در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع و اضطراب همراه خواهد بود. سکته قلبی به سرعت با انجام الکتروکاردیوگرام، آنژیوگرافی و آزمایش خون برای بررسی آنزیم‌های قلبی و آنژیوگرافی است تشخیص داده می‌شود. با مراجعه به‌موقع به متخصص قلب، به تشخیص زودهنگام سکته قلبی کمک کنید. برای درک بیشتر اهمیت این موضوع، مطلب تخصص قلب و عروق چیست را مطالعه کنید.

قلب درد ناشی از سکته قلبی

پریکاردیت

پریکاردیت، التهاب پرده دور قلب بوده که باعث درد تیز و شدید در قفسه سینه می‌شود. این درد، با تنفس عمیق، سرفه یا تغییر وضعیت بدن شدت یافته و به شانه یا گردن انتشار می‌یابد. پریکاردیت به علت‌های متفاوتی همچون عفونت، بیماری‌های خودایمنی، آسیب‌های قلبی یا حملات قلبی رخ می‌دهد. دکتر قلب برای شناسایی پریکاردیت از روش‌های تشخیصی همچون الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرافی و آزمایش‌های خون استفاده می‌کند.

اسپاسم عروق کرونر

در اسپاسم عروق کرونر، عروق کرونر به‌طور ناگهانی و موقتی تنگ شده و با کاهش جریان خون به قلب، باعث ایجاد قلب درد می‌شود. این درد، معمولا در حالت استراحت رخ داده و به‌مرور شدیدتر خواهد شد. علت قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونر دقیقا یافته نشده است؛ اما عواملی مانند سیگار کشیدن، استرس، مصرف برخی داروها و بیماری‌های عروقی در ابتلای به آن نقش دارند. اسپاسم عروق کرونر از طریق آنژیوگرافی و تست‌های تحریک‌پذیری عروق تشخیص داده می‌شود.

کاردیومیوپاتی

کاردیومیوپاتی، بیماری‌های عضله قلب هستند که باعث ضخامت، تضعیف یا سفتی دیواره‌های قلب می‌شوند. در این وضعیت، با کاهش کارایی پمپاژ قلب، علائمی مانند تنگی نفس، تورم پاها و درد قفسه سینه رخ می‌دهد. فرد ممکن است به انواع مختلف کاردیومیوپاتی شامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اتساعی و محدودکننده مبتلا شود. در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، ضخیم شدن غیرعادی دیواره‌های قلب، باعث انسداد جریان خون خواهند شد. کاردیومیوپاتی اتساعی با بزرگ شدن و ضعیف شدن بطن‌های قلب و کاردیومیوپاتی محدودکننده با کاهش انعطاف‌پذیری دیواره‌های قلب همراه است. دکتر قلب برای تشخیص علت قلب درد در این شرایط، از اکوکاردیوگرافی، ام‌آرآی قلب و آزمایش‌های ژنتیکی استفاده می‌کند.

بیماری‌های دریچه‌ای قلب

بیماری‌های دریچه‌ای قلب، شامل تنگی یا نارسایی دریچه‌های قلب بوده که موجب درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی در قلب می‌شوند. بیمار، در تنگی دریچه قلب، با باز نشدن کامل دریچه و در نارسایی دریچه با بسته نشدن کامل دریچه مواجه است. این شرایط با ایجاد جریان غیرطبیعی خون در قلب باعث بروز تنگی نفس، خستگی، سرگیجه و درد قفسه سینه خواهند شد. علل ابتلا به بیماری‌های دریچه‌ای قلب، عوامل مادرزادی، عفونت‌های قلبی، روماتیسم قلبی یا افزایش سن هستند. تشخیص علت قلب درد ناشی از بیماری‌های دریچه‌ای، با استفاده از اکوکاردیوگرافی، ام‌آرآی قلب و کاتتریزاسیون قلب انجام می‌شود.

قلب درد ناشی از نارسایی دریچه قلب

علل غیرقلبی

گاهی درد قلب، ناشی از علل غیرقلبی همچون مشکلات ریوی، معده‌ای روده‌ای و عضلانی اسکلتی است. مشکلات ریوی مانند آمبولی ریه و پلوریت، با درد تیز و ناگهانی در قفسه سینه، تنفس عمیق یا سرفه‌های تشدید همراه هستند. مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده به مری و مشکلات عضلانی اسکلتی مانند آسیب‌های عضلانی یا درد دنده‌ها باعث احساس سوزش و درد قفسه سینه و قلب خواهند شد. همچنین، رابطه استرس و تیرکشیدن قلب هم از علل غیرقلبی ابتلا به درد قلب است.

کدام درد قلب خطرناک است؟

قلب درد همراه با فشار و سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، عرق سرد، ریتم نامنظم قلب و سرگیجه، جزء موارد خطرناک شناسایی می‌شوند. همچنین، ابتلا به قلب درد، هنگام استراحت یا فعالیت کم رخ می‌دهد و در صورت احساس این علائم، لازم است که به اورژانس مراجعه کنید. افرادی که مشکل قلبی دارند و با علائم آن آشنا هستند، باید در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی و درد مداوم قلب اقدامات لازم را برای یافتن دلیل قلب درد انجام دهند و با پزشک خود مشورت کنند.

کدام درد قلب را جدی بگیریم؟

درد قلب، می‌تواند نشانه‌ی مشکلات و بیماری‌های قلبی جدی باشد و نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه، به برخی از علائم و نشانه‌هایی که نشان‌دهنده‌ی یک مشکل جدی قلبی هستند، اشاره کرده‌ایم:

  • درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه، به‌ویژه همراه با فشار یا سوزش و انتشار به فک، شانه‌ها، بازوها یا پشت
  • درد نقطه‌ای قلب همراه با تنگی نفس، تعریق زیاد، تهوع، استفراغ، سرگیجه یا ضعف شدید
  • درد غیرقابل درمان با استراحت و شدت یافتن آن با فعالیت بدنی
  • احساس درد قفسه سینه به صورت متناوب و با شدت‌های مختلف
  • درد قلبی منتشر شده به فک، گردن، شانه‌ها یا بازوها به‌ویژه بازوی چپ

مواجهه با هریک از این علائم، کاملا نگران‌کننده است و باید در اولین فرصت به اورژانس مراجعه کنید.

در زمان قلب درد، چه اقدامات ایمنی باید انجام دهیم؟

رعایت اقدامات ایمنی، در صورت ابتلا به قلب درد، بسیار مهم است. درصورتی‌که، شما یا فردی دیگر دچار قلب درد شدید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حفظ آرامش خود؛ اضطراب اوضاع را بدتر خواهد کرد.
  • نشستن یا دراز کشیدن؛ در صورت امکان، با نشستن یا دراز کشیدن، فشار به قلب را کاهش دهید.
  • مصرف داروهای اضطراری (در صورت وجود)؛ مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین یا آسپرین در صورت تجویز پزشک در گذشته
  • تماس با اورژانس؛ حتی اگر درد قلبی پس از چند دقیقه کاهش یافت، باید فورا با اورژانس 115 تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید.
  • خودداری از انجام فعالیت‌های فیزیکی؛ با پرهیز از انجام هرگونه فعالیت فیزیکی، استراحت کنید تا فشار بیشتری بر قلب وارد نشود.
  • استفاده از اکسیژن؛ در صورت دسترسی به دستگاه اکسیژن، از آن استفاده کنید.
  • توجه به علائم دیگر؛ به علائمی مانند تعریق، تهوع، تنگی نفس، یا درد در سایر نواحی بدن مانند بازوها، شانه‌ها یا فک توجه کرده و آن‌ها را به دکتر اورژانس گزارش دهید.
  • عدم خوردن و آشامیدن؛ تا زمان بررسی کامل وضعیت قلب‌تان، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است به جراحی فوری نیاز داشته باشید.
  • خودداری از رانندگی؛ در این شرایط، رانندگی نکنید و منتظر آمبولانس بمانید.

این اقدامات، به کاهش خطرات مرتبط با قلب درد و اثربخشی بیشتر درمان کمک خواهند کرد.

نشستن و حفظ آرامش از اولین اقدامات مواجهه با قلب درد

چه دردی، درد قلبی نیست؟

قلب درد، به‌عنوان یک درد سنگین یا درد فشاری در ناحیه قفسه سینه رخ می‌دهد که گاهی به بازو، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد. اما برخی دردها شبیه به درد قلبی بوده ولی منشا غیرقلبی دارند. برای مثال، دردهای گوارشی ناشی از رفلاکس معده به مری، دردهای عضلانی اسکلتی ناشی از کشیدگی عضلات قفسه سینه و دردهای ناشی از اضطراب یا حملات پنیک، علائمی مشابه با درد قلبی ایجاد کنند؛ اما منشاء آن‌ها قلب نیست. این دردها، با عواملی مانند تنفس، تغییر وضعیت بدن یا مصرف غذا تغییر می‌کنند که دلیلی بر تمایز آن‌ها با دردهای قلبی است. تشخیص دقیق قلب درد از سایر دردها، به ارزیابی‌های تخصصی دکتر قلب نیاز دارد.

تفاوت درد قلب و درد اضطراب چیست؟

قلب درد و اضطراب، با علائم مشابهی همراه هستند؛ اما از نظر علت وقوع و ماهیت کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. در جدول زیر، به تفاوت‌های اصلی این دو عارضه ناراحتی اعصاب و قلب درد پرداخته‌ایم:

تفاوت‌هاقلب درداضطراب
منشا دردبه دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبیبه دلیل تنش‌های عصبی و روانی و در اثر انقباض عضلات قفسه سینه یا تاثیر اضطراب بر سیستم عصبی
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به قسمت‌های دیگر بدندرد ناگهانی و سنگین در قفسه سینه اما غیرقابل انتقال به قسمت‌های دیگر بدن
مدت زمان دردچند دقیقهچند دقیقه تا چند ساعت و حتی بیشتر
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگتپش قلب، تنفس سریع، احساس ترس یا نگرانی شدید، لرزش، تعریق و تنگی نفس
پاسخ به درماندر صورت استراحت و مصرف داروهای قلبیبا تمرینات تنفسی، مدیتیشن، داروهای ضداضطراب و مشاوره‌های روان‌شناختی

اگر دچار درد قفسه سینه یا قلب درد شده‌اید و علائمی همچون تنگی نفس یا تعریق شدید در کنار علائم قلب درد عصبی هم ظاهر شدند، برای ارزیابی دقیق علت قلب درد به دکتر قلب مراجعه کنید.

تفاوت درد قلب و درد معده چیست؟

تفاوت قلب درد و معده درد از لحاظ علائم همراه و منشا ایجاد درد بسیار قابل توجه است. در جدول، به مهم‌ترین تفاوت‌های قلب درد و درد گوارشی پرداخته‌ایم:

تفاوت‌هاقلب دردمعده درد
محل دردناحیه وسط قفسه سینه و انتشار درد به بازوی چپ، شانه‌ها، گردن، فک و پشتدرد در ناحیه فوقانی شکم، وسط قفسه سینه یا زیر دنده‌ها و قابل انتشار تنها به پشت
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و شدت یافتن درد با فعالیت جسمانی و استرسبه صورت تیرکشیدن، تپش قلب یا سوزش سر دل و شدت یافتن درد پس از مصرف غذاهای چرب و تند
مدت زمان دردچند دقیقهمدت بسیار طولانی‌تر
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگنفخ، تهوع، استفراغ، ترش کردن یا احساس پر بودن شکم
عوامل اثرگذارکاهش جریان خون به قلب، فعالیت جسمانی و استرسمصرف غذاهای تند، اسیدی و مصرف نوشیدنی الکلی

اگر با وجود این موارد، همچنان در صورت بروز قلب درد، نتوانستید علت آن را تشخیص دهید، باید به اورژانس مراجعه کنید.

تفاوت درد قلب و درد عضله چیست؟

تفاوت بین درد قلب و عضله، از چندین جنبه قابل بررسی است. در جدول زیر، به مهم‌ترین تفاوت‌های درد قلب و عضله از جوانب مختلف اشاره کرده‌ایم:

تفاوت‌هاقلب درددرد عضله
منشا دردبه دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبیبه دلیل کشیدگی، آسیب‌دیدگی، التهاب یا فشار بر عضله یا مفاصل
نوع دردبه صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به گردن، فک، شانه‌ها، بازوی چپ و پشتدرد مبهم، تیز یا تیرکشنده در ناحیه عضله یا مفصل و شدت یافتن با حرکت، لمس یا کشش عضله
مدت زمان دردچند دقیقهچند ساعت تا چند روز
علائم همراهتنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگبدون علائم همراه جز تورم یا حساسیت در ناحیه درد
پاسخ به درماندر صورت استراحت و مصرف داروهای قلبیاستفاده از کمپرس سرد یا گرم و داروهای ضدالتهاب

آگاهی از این تفاوت‌ها، به شما در تشخیص بهتر نوع و علت قلب درد کمک خواهد کرد.

درد قلب با چه علائمی همراه است؟

قلب درد یا درد قفسه سینه، با علائم مختلف دیگری همراه بوده که تشخیص درد قلبی را از سایر دردها تسهیل می‌کند. در ادامه، به شایع‌ترین علائم همراه با درد قلب اشاره کرده‌ایم:

  • تنگی نفس
  • تعریق شدید و ناگهانی
  • احساس سرگیجه یا غش
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • احساس درد در بازوها به‌ویژه بازوی چپ، پشت، گردن، فک یا شکم
  • احساس خستگی شدید و بدون دلیل
  • ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب شدید
  • تشدید درد قلب هنگام نفس کشیدن

گاهی، این علائم نشانه‌های یک مشکل قلبی جدی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی هستند. بنابراین، باید جدی گرفته شوند.

احساس درد در ناحیه گردن و پشت همراه با قلب درد

علائم درد قلب در زنان چیست؟

گاهی، علائم قلب درد در زنان متفاوت از مردان ظاهر می‌شود. زنان، اغلب درد قلب را به صورت فشار یا سنگینی در قفسه سینه تجربه می‌کنند که به شانه‌ها، گردن، فک یا بازوها انتشار می‌یابد. در برخی موارد، این درد در زنان به صورت علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا درد شکم بروز می‌کند. همچنین، علائمی مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، سرگیجه یا احساس ضعف و خستگی غیرمعمول هم نشانه‌های درد قلبی در زنان است.

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا،

قلب درد در زنان، به‌عنوان یکی از نشانه‌های بیماری عروق کرونر بوده که کوچک‌ترین عروق قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بیماری عروق کرونر زنان را بیشتر از مردان مبتلا می‌کند.

آگاهی از این علائم و توجه به تغییرات بدن، برای پیشگیری از عوارض جدی ناشی از مشکلات قلبی، بسیار حائز اهمیت است.

علائم درد قلب در مردان

علائم قلب درد در مردان، به شکل درد شدید در ناحیه قفسه سینه ظاهر شده که به شکل احساس سنگینی، فشردگی یا سوزش مشخص می‌شود. مردان بیشتر از زنان، این درد را به صورت ناگهانی و شدید تجربه کرده و به همراه آن علائم دیگری نظیر تنگی نفس، تعریق بیش از حد، تهوع یا استفراغ، سرگیجه و ضعف ناگهانی را تجربه می‌کنند. قلب درد در مردان، با فعالیت بدنی یا استرس افزایش یافته و با استراحت یا مصرف نیتروگلیسیرین بهبود می‌یابد. شناخت و پاسخ سریع به این علائم، از بروز عواقب جدی جلوگیری خواهد کرد.

عوامل خطر در قلب درد چیست؟

قلب درد، به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد و نشانه‌ای از بیماری عروق کرونر قلب یا حمله قلبی است. چندین عامل خطر برای قلب درد وجود دارد که این عوامل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهند. در ادامه، به مهم‌ترین عوامل خطر قلب درد پرداخته‌ایم:

  • سیگار کشیدن؛ آسیب دیدن عروق خونی در اثر مصرف نیکوتین و مواد شیمیایی موجود در سیگار
  • فشار خون بالا؛ محدود شدن جریان خون به قلب در اثر تصلب شراین و تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق
  • کلسترول بالا؛ کاهش جریان خون به قلب در اثر تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق
  • دیابت؛ ابتلا به تصلب شراین و بیماری‌های قلبی در اثر آسیب به عروق خونی
  • چاقی و اضافه وزن؛ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر فشار وارد شده به قلب ناشی از اضافه وزن
  • نداشتن فعالیت بدنی؛ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در اثر افزایش فشار خون، چاقی و افزایش سطح کلسترول ناسالم به دلیل بی‌تحرکی
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی؛ منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و قلب درد
  • سن بالا؛ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در اثر افزایش سن
  • استرس؛ آسیب به قلب در اثر افزایش فشار خون، سیگار کشیدن یا پرخوری ناشی از استرس
  • مصرف الکل؛ آسیب به عضله قلب به دلیل افزایش فشار خون و افزایش سطح کلسترول خون ناشی از مصرف زیاد الکل

تغییر سبک زندگی همچون ترک سیگار، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس به پیشگیری از قلب درد و بیماری‌های قلبی منجر می‌شود.

چاقی از عوامل خطر ابتلا به قلب درد

چرا به قلب درد مبتلا می‌شویم؟

علت قلب درد، ناشی از عوامل متعددی‌ست که برخی از آن‌ها به پیگیری‌های تخصصی و پزشکی نیاز دارند. شناسایی علل قلب درد، به مدیریت بهتر و درمان مؤثرتر این عارضه کمک می‌کند. در ادامه، به بررسی انواع علت قلب درد، پرداخته‌ایم:

حمله قلبی

حمله قلبی، با انسداد جریان خون به بخشی از عضله قلب به‌طور ناگهانی رخ می‌دهد. این انسداد، به دلیل تشکیل لخته خونی در یکی از عروق کرونری‌ست که وظیفه تامین خون و اکسیژن برای عضله قلب را برعهده دارد. در این شرایط و نرسیدن خون به عضله قلب، سلول‌های قلبی شروع به آسیب دیدن و از بین رفتن می‌کنند. علائم حمله قلبی شامل درد شدید در قفسه سینه بوده که به بازوها، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد و با تنگی نفس، تعریق زیاد، سرگیجه و تهوع همراه خواهد بود. این عارضه، با استفاده از داروهایی برای حل کردن لخته یا باز کردن عروق مسدود شده درمان می‌شود.

میوکاردیت

میوکاردیت، التهاب عضله قلب است. این التهاب،به دلیل عفونت ویروسی رخ می‌دهد؛ اما عوامل دیگری مانند باکتری‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها، بیماری‌های خودایمنی و واکنش‌های دارویی هم باعث ایجاد آن می‌شوند. میوکاردیت، گاهی بدون علائم بوده و گاهی با علائمی شبیه به آنفولانزا، مانند خستگی، درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب رخ می‌دهد. در موارد شدیدتر، این عارضه، باعث ضعف قلب، نارسایی قلبی یا حتی مرگ ناگهانی خواهد شد. تشخیص این بیماری از طریق آزمایش‌های خونی، نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و گاهی بیوپسی قلب انجام می‌شود.

آنژین

آنژین، درد یا ناراحتی در قفسه سینه است که به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ می‌دهد. این وضعیت، ناشی از بیماری عروق کرونری‌ست که در آن عروق تامین‌کننده خون برای قلب، تنگ یا مسدود می‌شوند. آنژین، به در دو حالت پایدار و ناپایدار فرد را درگیر می‌کند. آنژین پایدار، در هنگام فعالیت فیزیکی یا استرس روانی ظاهر شده و با استراحت یا استفاده از داروهایی مانند نیتروگلیسیرین تسکین می‌یابد. در مقابل، آنژین ناپایدار خطرناک‌تر است و در هر زمان، حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر کرده و نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی دارد.

گرفتگی عروق کرونری قلب

انسداد عروق کرونری، وضعیتی‌ست که به دلیل تجمع پلاک‌های چربی، کلسترول و مواد دیگر در دیواره‌های داخلی عروق ایجاد می‌شود. در این شرایط، رگ‌های کرونری تنگ یا مسدود شده و جریان خون به قلب کاهش می‌یابد. کاهش جریان خون به قلب، منجر به درد قفسه سینه یا حتی حمله قلبی می‌شود. عوامل خطر این بیماری شامل فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی و بی‌تحرکی هستند.

قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونری

پریکاردیت

پریکاردیت، در اثر التهاب کیسه‌ای نازک و دو لایه به نام پریکارد رخ می‌دهد که قلب را احاطه کرده است. این بیماری، به دلایل مختلفی همچون عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی، بیماری‌های خودایمنی، حملات قلبی، آسیب‌های قفسه سینه یا عوارض جانبی برخی داروها بروز می‌کند. فرد مبتلا به پریکاردیت علائمی همچون درد تشدید شونده قفسه سینه، تب، تنگی نفس و خستگی را تجربه خواهد کرد. در صورت عدم درمان، پریکاردیت باعث محدود شدن عملکرد قلب می‌شود. درمان پریکاردیت، بسته به شدت و علت آن، شامل داروهای ضدالتهاب، استراحت و در موارد شدیدتر، تخلیه مایع اضافی از پریکارد است.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، یک بیماری ژنتیکی قلبی‌ست که با ضخیم شدن غیرطبیعی دیواره‌های بطن چپ قلب مشخص می‌شود. این ضخامت، باعث انسداد جریان خون خروجی از قلب شده و عملکرد پمپاژ قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در افراد مبتلا به این عارضه، علائم به‌صورت تنگی نفس، درد قفسه سینه، خستگی و گاهی اوقات بی‌نظمی ضربان قلب ظاهر می‌شوند. برخی افراد ممکن گاهی، افراد هیچ علامتی نداشته و بیماری در معاینات روتین یا به دنبال یک حادثه ناگهانی شناسایی می‌شود. درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، شامل داروها، دستگاه‌های کنترل‌کننده ضربان قلب و در صورت نیاز، جراحی است.

علت قلب درد در سال‌های مختلف زندگی چیست؟

علت قلب درد در سال‌های مختلف زندگی متفاوت خواهد بود. در جدول زیر، به برخی از شایع‌ترین علت درد قلب در جوانان و نوجوانان تا سالمندان و در هر گروه سنی اشاره کرده‌ایم:

گروه سنیعلل شایع درد قلبی
کودکان و نوجوانانمشکلات مادرزادی قلبی، مشکلات عضلانی اسکلتی و التهابات ویروسی مانند میوکاردیت
بزرگسالان جوان (20-40 سال)اضطراب و استرس، مصرف مواد مخدر و بیماری‌های التهابی مانند پریکاردیت
میانسالان (40-60 سال)بیماری عروق کرونری، سکته قلبی، آنژین صدری و کلسترول بالا و دیابت
سالمندان (60 سال به بالا)بیماری عروق کرونری، آنژین صدری، سکته قلبی، نارسایی قلبی، مشکلات دریچه‌ای قلب، فشارخون بالا

مشکلات قلبی و قلب درد، در هر سنی، افراد را درگیر خواهد کرد. با این حال، علت درد قلب در سن 15 سالگی با علت آن در سن 60 سالگی متفاوت خواهد بود. بنابراین علت قلب درد را در هر سنی جدی گرفته و علائم آن را پیگیری کنید.

علت قلب درد در هنگام درازکشیدن

قلب درد هنگام درازکشیدن، به دلایلی همچون رفلاکس معده، افزایش فشار بر قفسه سینه یا مشکلات قلبی مانند آنژین صدری رخ می‌دهد. وقتی فرد دراز می‌کشد، اسید معده با بازگشت به مری، باعث سوزش و درد در ناحیه قفسه سینه شده که گاهی با قلب درد اشتباه گرفته می‌شود. همچنین، درازکشیدن، با افزایش فشار روی ریه‌ها و قلب، درد را تشدید می‌کند. گاهی، مشکلات قلبی مانند کاهش جریان خون به عضله قلب، در هنگام درازکشیدن شدید‌تر ظاهر می شوند.

قلب درد را چگونه تشخیص می‌دهند؟

دکتر قلب، تشخیص قلب درد، از ترکیبی از معاینات بالینی، بررسی تاریخچه بیمار و تست‌های تشخیصی استفاده می‌کند. در ادامه، به مهم‌ترین مراحل تشخیص قلب درد پرداخته‌ایم:

  • بررسی تاریخچه بیمار؛ پرسیدن سوالاتی در مورد نوع درد، محل، شدت، مدت زمان، عوامل محرک و تسکین‌دهنده و سابقه پزشکی بیمار
  • معاینه فیزیکی؛ یافتن علائم و نشانه‌های فیزیکی مرتبط با مشکلات قلبی مانند شنیدن صدای غیرعادی در قلب یا بررسی فشار خون
  • الکتروکاردیوگرام؛ ثبت فعالیت الکتریکی قلب و ناهنجاری‌های کاهش‌دهنده جریان خون به قلب
  • تست استرس؛ بررسی عملکرد قلبی بیمار حین انجام فعالیت بدنی با هدف بررسی خونرسانی درست به قلب حین این فعالیت
  • اکوکاردیوگرافی؛ ایجاد تصویر از قلب به کمک امواج صوتی و شناسایی مشکلات در ساختار و عملکرد
  • آنژیوگرافی عروق کرونر؛ شناسایی هرگونه انسداد در عروق کرونر با تزریق یک ماده حاجب به داخل عروق قلب و ثبت تصاویر رادیولوژی از داخل آن
  • انواع آزمایش خونی؛ برای بررسی آسیب‌های قلبی همچون آسیب به عضله قلب در اثر افزایش سطح تروپونین

دکتر قلب، به کمک تفسیر نتایج حاصل از این آزمایش‌ها، علت قلب درد را شناسایی کرده و درمان متناسب با علت را ارائه خواهد داد.

انجام تست ورزش برای شناسایی علت قلب درد

قلب درد چگونه درمان می‌شود؟

درمان قلب درد، به نوع و شدت درد بستگی دارد. در موارد خفیف، تغییر سبک زندگی موثر خواهد بود. اما در موارد شدیدتر، مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق، بتا بلاکرها و کاهنده‌های کلسترول مانند استاتین‌ها ضروری هستند. اگر علت قلب درد، انسداد عروق قلبی باشد، دکتر قلب، روش‌های تهاجمی‌تر مانند آنژیوپلاستی یا جراحی بای‌پس عروق کرونری را توصیه خواهد کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های درمان قلب درد پرداخته‌ایم:

درمان دارویی

درمان دارویی قلب درد، به علت زمینه‌ای آن بستگی دارد. برای قلب درد ناشی از انسداد عروق کرونر، داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق و بهبود جریان خون به قلب تجویز می‌شود. داروهای بتا بلاکر و مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین هم برای کاهش فشار خون و کاهش بار روی قلب موثر هستند. در موارد ابتلا درد قلبی ناشی از اضطراب و استرس، داروهای ضداضطراب یا آرام‌بخش به تسکین علائم قلب درد کمک می‌کنند. مصرف تمامی این داروها و دوز مصرفی آن‌ها، برای جلوگیری از عوارض احتمالی، باید تحت نظر دکتر قلب انجام شود.

تغییر سبک زندگی

تغییر سبک زندگی، یک راهکار موثر برای تسکین قلب درد و جلوگیری از سایر مشکلات قلبی است. تغذیه سالم همچون مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و قندها به تقویت سلامت قلب کمک می‌کند. همچنین، ورزش منظم، به ویژه ورزش‌های قلبی عروقی مانند پیاده‌روی، دویدن و شنا، علاوه‌بر تقویت قلب، در بهبود گردش خون و کاهش فشار خون نقش دارند. انجام تمرینات مدیتیشن، یوگا و تکنیک‌های تنفس عمیق با آرامش ذهن و بدن، از بروز قلب درد ناشی از استرس جلوگیری خواهند کرد.

پیاده روی مناسب برای درمان انواع قلب درد

درمان پزشکی و جراحی

درصورتی‌که، علت قلب درد مشکلات جدی قلبی مانند انسداد عروق کرونری‌ست، درمان‌های پزشکی و جراحی ضروری است. آنژیوپلاستی یک روش مداخله‌ای‌ست که طی آن، با ورود یک بالون کوچک به داخل عروق مسدود شده، انسداد را باز کرده و جریان خون به قلب را بهبود می‌بخشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نایاز به جراحی بای‌پس کرونری باشد. در این نوع جراحی، از عروق دیگر بدن، برای ایجاد مسیری جایگزین برای عبور خون به قلب استفاده می‌شود. این روش‌ها، اغلب برای جلوگیری از حملات قلبی و بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده می‌شوند.

آیا قلب درد، بهبودیافتنی است؟

آگاهی از انواع قلب درد و شناخت علائم همراه با قلب درد مانند تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، سرگیجه و ضعف در بهبود قلب درد نقش اثرگذاری برعهده دارند. به‌گونه‌ای که فرد پس از مواجهه با این علائم همراه با درد سوزاننده و درد فشاری قفسه سینه، درد قلب را تشخیص داده و برای دریافت مراقبت‌های فوری پزشکی اقدام می‌کند.

این مراجعه فوری به دکتر قلب و برخورداری از مراقبت‌های تخصصی، به بهبود کامل درد قلب منجر خواهد شد. دکتر قلب، به کمک معاینه فیزیکی و انجام انواع آزمایشات همچون اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی، به تشخیص زودهنگام علت قلب درد می‌پردازد. سپس موثرترین درمان قلب درد را به شما ارائه خواهد داد و شما با تسکین علائم قلب درد، به بهبودی کامل دست خواهید یافت.

در نهایت، اگر به قلب درد مبتلا هستید و برای شناسایی آن به متخصص قلب نیاز دارید، می‌توانید از انواع خدمات آنلاین، تلفنی و حضوری متخصص قلب در سایت دکتردکتر استفاده کنید.

منابع:

nhs.uk

bhf.org.uk

سوالات متداول قلب درد

درد قلب با احساس درد، فشار، سنگینی در ناحیه قفسه سینه که به سمت قلب متمایل است وجود دارد و به طرف بازوها، فک یا گردن گسترش می‌یابد.

این احساس در هر فرد علت‌های مختلفی دارد. قلب درد به دلیل مشکلاتی چون سابقه خانوادگی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب و استرس رخ می‌دهد.

مدت‌زمان درد قلبی می‌تواند با توجه به علت آن متفاوت باشد. این درد بین 2 تا 5 دقیقه طول می‌کشد.

درد قلب در نوجوانان با احساس فشار و سنگینی همراه بوده که از شایع‌ترین علت قلب درد در این سنین دردهای عضلاتی اسکلتی یا ناشی از مشکلات گوارشی است.

این دردها اغلب به مشکلات قلبی مربوط نیست و علت قلب درد در جوانان بیشتر به دلایلی چون درد در عضلات استخوان سینه، مشکلات گوارشی و اضطراب رخ می‌دهد

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,007 دیدگاه در “معرفی مهم‌ترین عوامل ابتلا به قلب درد + درمان انواع درد قلب
  • سلام وقت بخیر من در کودکی ناراحتی قلب داشتم.دریچه میترال قلبم گشادبوده دربیمارستان شهید رجایی تهران هم پرونده داشتم از سن 15سالگی بهم گفتم حال قلبم کاملا خوب شده ولی الان در سن 27سالگی بر اثر چندتا شوک و ترس طبق گفته همکارانتون پانیک عصبی گرفتم اضطراب تپش قلب رفتم پیش دکتر روان پزشک پروپرانولول 20وایمی پرامین25وسرترالین بهم داده خوردم به مدت یک ماه خوب شدم پانیک سراغم نیومد ولی الان تا قرص قطع کردم قلبم تیر میکشه هی
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • یعنی چون پروپرانول قطع کردم قلبم تیر میکشه ؟ ناراحتی قلبی ندارم من فکر میکردم دریچه قلبم شاید گشاد شده

      پاسخ
  • سلام دختری هستم 16 ساله . وقتی عصبی میشوم دچار درد در سمت چپ قفسه سینه و دست چپ میشم
    درد دست چپ در هنگام ناراحتی در یکی از اعضای خانواده ام نیز هست و ماددبزرگم هم دچار سکته قلبی شده
    من یک بار در سن 14 یا 13 سالگی برای قلب به متخصص قلب مراجعه کردم و گفتن مشکلی نیست
    میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام اين حالتتون بخاطر اضطراب بالا هستش بايد اضطرابتونو كنترل كنيد

      پاسخ
  • سلام بنده ایکو و نوار قلب دادم نورمال بود اظطراب شدید
    اما هر از گاهی دردی زیادی رو قلبم و سینه دست چپم دارم وقتی حرف بزنم یا صدامو بلند کنم سر قلبم فشار میاد بعد درد میگره تا چندین ساعات, حتی از حرف زدن میترسم البته قبلا قلبم بر اثر ترس و پریدن از خواب تپش زیادی نموده بود راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام من پسری ۱۸ سالم گاهی اوقات قلبم تیر میکشه یعنی سمت چپ بدنم حالت سوز سوز خیلی کمی میکنه بعضی موقع هام استرس دارم

      پاسخ
      • سلام
        هر بار چقدر طول میکشد؟تیر کشیدن در حد ثانیه است؟
        احساس سنگینی قفسه سینه، خفگی، تهوع، فشار خون بالا دلرید؟

    • سلام من پسری ۲۲ساله هستم از پنج سال پیش وقتی استرس ناگهانی بهم وارد میشه یا هیجان زده میشم دست چپم و سمت چپ سینم درد میگیره،شده حتی شونه هامم درد بگیره بعد مدتی که آروم میشم خوب میشه ولی اگه بهش فکر کنم و حرص بخورم باز برمیگرده درد شدید نیست درد خفیفیه،و احساس نفخ و درد در معده هم میگیرم ..یک بار متخصص داخلی رفتم نوار دادم گفت چیزی نیست ی بارم متخصص قلب رفتم نوار دادم گفت نرماله.‌من نه فشار خون دارم نه چربی نه بیماری قلبی که از بچگی داشته باشم این چند سال استرس زیادی تجربه کردم ..نمیدونم الان خیلی نگرانم نکنه مشکل قلبی داشته باشم ..ضمنا وفتی استرس میگیرم حالت سرگیجه هم بهم دست میده به همراه این دردها.درد دست چپم اول بازو درد میگیره اونجا بهتر میشه میاد تو مچ و ساعد دست ‌.یا مثلا شونه هام درد میگیره بهتر میشه باز میاد درد توی قسمت چپ سینه …
      با استراحت بهتر میشه،قرص پراپرانول کافیه یا باز به دکتر مراجعه کنم برای اکو و نوار ؟!

      پاسخ
      • سلام
        دوست گرامی شما علاوه بر استرس و اضطراب دچار وسواس فکری نیز می باشید
        جهت شروع درمان به روانپزشک مراجعه کنید

    • سلام لطفا بگید این داروها مال قلب است یا درد اضطراب ممنونم

      پاسخ
      • سلام
        پروپرانول برای کاهش طپش قلب
        کلرودیازپوکساید برای آرامش

  • سلام بنده ب اندازه یک سکهدر کمرم و دقیقا پشت قلبم بعضی اوقات درد میگیرد و دفعه قبل این درد ب دست و کتف چپم هم زده بود و حدود ۲روز طول کشید تا اینکه با قرص آسپرین و ناشتا سیرخام خوردن خوب شد. اما در حال حاضر بعضی وقت‌ها مدت زمان کمی دوباره همان درد را دارم . ۲۹ ساله هستم. میخواستم بپرسم ک آیا ممکنه از قلبم باشه یا بخاطر استرس‌های روزانست ؟

    پاسخ
    • سلام
      درد در حد یک سکه در یک ناحیه مشخص به نفع درد قلبی نیست

      پاسخ
  • سلام من دختر ۱۵ ساله هستم دو سه روزی هست که در قسمت چپ پایین کتف و ترقوه احساس درد میکنم و امروز هم علاوه بر اینها دست چپم هم درد کرد.علتش چیه؟
    ممنون میشم اگه بدید.

    پاسخ
    • سلام
      بستگی داره درد هنگام حرکت دادن بیشتر بشه یا خیر
      اگه با تکان دادن درد بیشتر میشه به نفع درد عضلانیه

      پاسخ
  • سلام بنده بیست سالمه.چند شب پیش اضطراب زیادی بهم وارد شد و از صبحش تا الان قلبم به صورت نقطه ای درد میکنه.تقریبا سه چهار روز پیش اکو دادم که پزشک گفت افتادگی دریچه میترال داری و مشکل و محدودیتی نداره. حالا متن شمارو که نوشته بود اگر بیشتر از پنج دقیقه طول کشید و شدت بیشتری گرفت برید اورژانس،نگران شدم. آیا مشکل نکران کننده ای هست؟ چون تقریبا یک روزه پیوسته درد میکنه.

    پاسخ
  • سلام من درد در تمام اعضای سمت چپ دارم صدامو بلند کنم سر قلبم فشار میاد درد میگره بدون هیچ سابقه یی تنگی نفس هم دارم درونم پر و احساس سنگینی سمت چپ بالخصوص قفسه سینه و بالای قلب
    ایکو و نوار دادم نورمال
    آیا نیاز دوباره به پزشک قلب است یا نه در ضمن استرس هم دارم دو ماه قبل قلبم یک شب خیلی تپش کرد درد کرد آیا حمله پانیک بوده اصلا نمیدانم چه مشکلی دارم

    پاسخ
    • سلام
      اگر یک بار ویزیت شده و بررسی لازم صورت گرفته و نرمال بوده است
      نیاز به مراجعه مجدد نیست
      به روانپزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من توی جمع یاجاهای خاص میرم دچارتپش قلب میشم قلبم تند میزنه داخل خونه بهم میگن اظطراب داری البته از بچگی این حالتوداشتم چندوقت پیش رفتم دکتر به خاطر یه مریضی ولی قبلش اظطراب داشتم دکتر گفت فشارتو بگیرم گرفت گفت فشارت بالاست حالا میخواستم بدونم فشارخون دارم یا به خاطر اظطرابمه

    پاسخ
    • ببخشید خیلی میترسم الان چون ازفشارخون خیلی چیز بدی هست سنم ۲۵سال هسته ۲ سال پیشم رفتم پیش متخصص اکو گرفت گفت افتادگی میترال داری گفت چیزی نیست مادری زادقلبت همینطوری بوده همین چیز دیگه نیسته فقط قرص پروپرانول ۲۰ دادگفت موقع اظطراب مصرف کن

      پاسخ
      • خب مشكلي نداره هر وقت اضطراب داشتيد مصرف كنيد بنظرم ٢٠ زياده ١٠ ميلي گرمشو مصرف كنيد
        نگران نباشين

    • سلام اضطراب اجتماعي دارين شما بايد توسط
      متخصص اعصاب و روان درمان شين حتما
      دوباره فشارتونو چك كنين
      خيلي ها white coated hypertension دارن يعني روپوش سفيد ميبينن فشارشون بالا ميره اگه ميتونين تو خونه چك كنيد اگه نه بنظرم درمان اضطرابتونو شروع كنيد و حين درمان فشار بگيريد اگه بالا بود بايد درمان فشار بالا هم بگيريد

      پاسخ
      • درمان فشاریعنی چه بعدخانم دکترببخشیدمیگم که جاهای خاص میرم اینطورمیشم نه که پیش دکتر بروم ازبچگی این حالتو داشتم کلا این طور بگم بچه خجالتیم

  • سلام زمانی که مشکلی عصبی دارم درد سمت چپ و کتف چپ و پشت سمت راست دادن نشانه چیست سن 50 ممنون

    پاسخ
    • سلام شما با توجه به سنتون بايد توسط متخصص قلب ويزيت شبن و اكو قلبي بدين همراه با تست ورزش

      پاسخ
  • سلام پسر 27 ساله هستم همیشه موقع بازی های هیجانی که با گوشی بازی میکنم قلبم شروع ب تپش و درد میکنه بعضی وقت ها نیم ساعت تا 10ساعت البته افسردگی و ترس و اضطراب دارم حدودا 8ساله ممنون راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام خب طبيعيه آدم وقتي هيحان داره ضربان قلبش بالا ميره

      پاسخ
  • سلام خانم 39ساله ام دردشدید وتنگی قفسه سینه دارم به طوری که به سختی نفس میکشم مثل اینکه قفسه سینه ام رابین دستگاه پرس گذاشته‌اند خیلی عصبی هستم و استرس میگیرم سال گذشته نوارقلب واکو دادم خوب بودم وقتی ناراحت میشم این دردهابه سراغم میاد ولی اینار خیلی طولانی شده دوهفته درد دارم چکار کنم به بو همحساس هستم درجایی که بوهست حتی عطر تند نمیتونم نفس بکشم وتنگی نفس میگیرم

    پاسخ
  • سلام خانمی هستم ۴۰ ساله شلی دریچه میترال دارم .دو هفته ای هست پشت قلبم میسوزه چن ساعتی تو شبانه روز ادامه داره تنگی نفس ندارم ولی سوزش پشت قلبم ازار دهندس

    پاسخ
    • سلام بايد مجددا توسط متخصص قلب ويزيت شين تا دارو براتون تحوي. منن

      پاسخ
  • سلام من ده سال قرص افسردگی مصرف میکنم 4ساله دردی از قلبم وپشت قلبم ودست چپم روزی یه یاچند بار این دردو احساس میکنم 32 سالمه دوبارهم اکو رفتم مشگلی دیده نشده …این دردها اعلاعم چیه

    پاسخ
    • سلام اين دردتون بخاطر انقباضات عضلات بين دنده ايتون هست كه متونه ناشي از همين افسردگي و اضطرابتون باشه
      قوص باكلوفن هر شب يكي بخوريد

      پاسخ
      • چند روزه که دائم قلبم درد میکنه و نمیتونم نفسای عمیق بکشم چون بدتر میشه وقتی راه میرم یا کار میکنم بدتر میشم اصلا راستش از دیروز نمیتونم کار کنم

      • سلام
        باید بررسی شین دوست عزیز و نوار قلب و…انجام شه
        به متخصص قلب مراجعه کنید

  • سلام
    خسته نباشید
    من 39 سالمه و سابقه حملات قلبی دارم
    الان به طور نامنظم و بدون ارتباط با فعالیت یا استرس (البته بیشتر در روزهای اول پریود) دچار سوزش عمیق قفسه سینه یا پشت در ناحیه قلب میشم. انگار سوزن بلندی در قلبم فرو میکنند.
    علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز منظور شما از سابقه حمله قلبی چیست؟؟
      ایا داروهای قلبی مصرف می کنید؟
      سابقه دیابت یا فشار خون بالا و یا سکته قلبی دارید؟؟
      اگر هر کدام از این موارد را دارید باید توسط متخصص قلب و عروق ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۲۵ مردادماه رفتم خون دادم و الان ۶ شهریورماهه درطول این مدت شبها قلبم تیر میکشه سوزش سینه هم دارم بعضی وقتا به پاها و فک هم وارد می کنه بنظرتون چی میتونه باشه اولین بار بود که خون می دادم قبل ازخون دادن این علائمارو نداشتم متشکرم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      دوست‌ گرامی شرح حال شما کامل نیست
      سن شما و سابقه مصرف داروهای قبلی و سابقه بیماری قبلی شما مهم می باشد
      از مشاوره تلفنی رایگان دکتر دکتر استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خداقوت،من21سالمه،وخیلی استرسی هستم و شور میزنم و چندماهیه وقتی استرس دارم وشور میزنم یک سمت بدنم کااامل خشک میشه انگشتای دست وپام بر میگرده و حالت بدجوری خشک میشن و تپش قلب واکسیژن کم میارم و سرگیچه،جوری که یعضی شبا از درد خشک شدن دست وپام از خواب بیدار میشم و تا چقدر وقت اینجوری میمونم وکامل دست وپاک خشک و کج وبی حس میشن،ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی شما باید برای کنترل استرس و اضطراب خود به روانپزشک مراجعه نمایید

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر من الان نزدیکه یک ماه هست که هنگامی که استرس گرفتم درد های بدنی هم شروع شد .اول گردنم و شانه ها و دست چپم درد میگرفت .والان تپش قلب و نزدیکه دوهفته است که هنگام ورزش بالاتر از کمرم زیر کتفم مثل یک نقطه درد میکنه وموقع استراحت هم زیر کتف و دستم و کمی احساس درد در قفسه سینه سمت چپم درد میگیره .آقای دکتر ایندرد هارو من قبل از یک ماه پیش هیچ نداشتم . ووقتی که استرس و اظطراب گرفتم دردها هم شروع شدند .وباتکان دادن دست پشت کتف درد منتشر میشه ورگ بغلم درد میگیره .زیره بغلم درد نمیگیره فقط رگ. این دردها هم فشاری نیستند

    پاسخ
    • سلام
      به نظر می رسد ماهیت درد های شما بیشتر منشا روحی روانی دارد
      لطفا به روانپزشک مراجعه فرمایید

      پاسخ
  • سلام خانمی ۲۵ ساله هستم . به طور ناگهان دچار احساس فشار روی قلب، احساس تیر کشیدن،احساس تنگی نفس و خفگی و افسردگی هستم و داروهای ضد افسردگی آسنترا سرترالین ۵۰ و پروپرانولول حدود یکسال مصرف میکنم و به دکتر قلب که مراجعه کردم هیچ مشکلی ندارم ولی حسی که هنوز برطرف نشده سدی است که انگار جلوی قلبم را گرفته و هیچ تغییری در من حاصل نشده ممنون میشم راهنمایی ام کنید که واقعا مشکل از چیست و به کجا مراجعه کنم یا چه روشی برای درمانم دارید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشیدمن 18 سالمه وبعد ازفعالیت قلب درد شدید دارم ،بعضی مواقع نمی تونم نفس بزنم احساس سنگینی رو قفسه سینم میکنم ،وهنگامی که نفس عمیق میکشم صدا شکستگی از قفسه سینم میاد داروی خواسی هم مصرف نمیکنم،وجراحی قلب باز انجام دادم

    پاسخ
    • سلام بیماری قلبی در سن شما نادر است اما با توجه به شرح حالتون باید اکو قلب بدبد و تست ورزش هم انجام دهید

      پاسخ
  • سلام
    خانمی ۳۰ ساله هستم . حدودا دو ماه پیش وقتی نشسته بودم قلبم شدیدا تیر کشید اما کوتاه .طوری که با دفعه های قبل متفاوت بود. از اونروز تقریبا بیشتر روزها درد مبهمی سمت چپ سینه ام دارم. این روزها سر گیجه دارم طوری که با حرکت سرم حتی نفس عمیق سرم گیج میره. اشتهام رو از دست دادم و حالت تهوع دارم . بشدت احساس ضعف در پاهام میکنم انگار میخوام فلج بشم. قبلا بخاطر مشکلات روحی ام تحت نظر روانشناس بودم و قرص سیتالوپرام مصرف میکردم ولی الان ده روزیه قرصم رو تموم کردم و بخاطر مخالفت شدید شوهرم ،نمیتونم به دکترم مراجعه کنم. ممنون میشم راهنمایی ام کنین.

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی شما باید همچنان زیر نظر روانپزشک دارو مصرف کنید
      قطع یکباره داروی خود کار اشتباهی است
      به مصرف داروی سیتالوپرام ادامه دهید و در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام چند وخت میشه که مرکز سینه درد داره و الان به گردن و کمر هم سراید کرده راه حلش چیه تشکر از لطف شما

    پاسخ
    • سلام علائمتون خيلي كلي هست
      ميتونه بخاطرسنگ كيسه صفرا باشه يا ريفلاكس معده يا حتي مشكل قلبي
      اولويت تشخيص با بيماري قلبي هستش
      بهتره اول تست ورزش و اكو بديد
      اگه نرمال بود سونوگرافي كبد و كيسه صفرا انجام دهيد
      و در نهايت توسط متخصص گوارش معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر با عرض ادب من سه روزه نصف با درد شدید همراه تعریق از ناحیه پایین کتف چب بیدار میشوم امپول و قرص گرفتگی و اسپاسم عضلانی تجویز شد استفاده کردم خوب نشد امروز با حالت تهوع و استفراغ یه کم آروم شدم

    پاسخ
    • سلام
      جهت شرح حال کامل تر و انجام معاینه و اقدامات تشخیصی به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من قبلا به پزشک متخصص مراجعه کردم و گفتن افتادگی دریچه میترال دارم… قرص متورال ۵۰ دادن استفاده کردم یه مدت استفاده نکردم الان سه روزه که قلبم درد میکنه به مدت طولانی … درد میزنه به پشت کتفم و دست چپم و دستم یه حالت بیحسی و سستی …حالت تهوع دارم ولی بالا نمیارم …قفسه سینم بالاش درد میکنه و وقتیم که شب سمت چپ میخوابم باز قلبم درد میگیره دوباره دارم متورال استفاده میکنم ولی تاثیر نداره دیگه انگار… ۲۴ سالمه ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      لطفا به متخصص قلب و عروق جهت انجام نوار قلب و معاینه مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۳۹ ساله هستم و مدتی هست که موقع عصبانیت قلبم ودست چپم خیلی درد میگیره و بعد که آروم میشه دردم خوب میشه
    به نظرتون مشکل چیه

    پاسخ
  • سلام من بیست شیش سالم افتادگی دریچه قلب دارم که هر چند روزیکبار درد شدید احساس می کردم باقرص پروپرانول بیست مسکن می شد الان چند روزدردبازو وشانه ودردمچ دست دارم که بااستراحت بهتر میشه درد شانه سوزن سوزن میشه تیر میکش آ یا مشکل قلبی هسته یا نه

    پاسخ
    • سلام من سنتونو نميدونم بهتره توسط متخصص قلب بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام من 28سالمه ادم استرسی هستم نفخ هم میکنم گاهی اوقات الان چند روز درد در قفسه سینم احساس میکنم گاهی اوقات وسط سینه یه خورده به سمت چپ و بعضی اوقات پایین دنده هام سمت چپ ولی در هر دو مورد خفیف مخواستم دلیلشو بدونم متشکرم

    پاسخ
  • سلام
    خانم دکتر مرشدی، من 30 هستم و چند وقته تپش قلب و ضربان نامنظم دارم
    به پزشک هم مراجعه کردم که با آزمایش مشخص شد میزان پلاکت خونم زیاده و دکتر دلیل تپش رو فقط استرس عنوان کرد
    خواستم ببینم پلاک بالا می تونه دلیل تپش قلب باشه

    پاسخ
    • سلام خير، اما از نظر فقر آهن بررسي شدين؟ كم خوني نداشتيد؟ ferritin تون چند بود؟
      گاهي كم خوني فقر آهن منحر به بالا رفتن پلاكت ميشه

      پاسخ
  • باسلام خانمی ۳۶ساله هستم یکسالونیم پیش احساس درد ناگهانی در سمت چپ سینه داشتم بعدازاون دردهای نقطه‌ای داشتم سمت چپ سینم تیر میکشید ۵بار نوار قلب دادم مشکلی نداشتم به تازگی هم اکو ونوار قلب گرفتم خدارو شکر مشکلی نداشتم فقط قرص پروپرانولول وپروکساید ۵تجویز شدوگفتن تپش داری وبا مصرف قرص خوب میشی مدتی خوب شدم ولی همچنان در سمت چپ سینم تیر می‌کشه درضمن از بعد زایمانم عصبی تر شدم و مدام استرس دارم .میشه راهنمایی کنید ???میترسم مشکل جدی باشه وبمیرم.هیچ بیماری ارثی هم نداریم

    پاسخ
  • سلام پسری دارم ۲ ساله پلاکت خونش ۴۷۶۰۰۰ وکم خونی ارثی داره دکتر هم گفته خونش عفونت داره حال عمومیش خوبه فقط لاغر و کم اشتها هست دکتر شربت اشتها آور و شربت عفونت براش تجویز کرده آیا پلاکت بالا براش خطرناکه وبه باید به دکتر مراجعه کنه

    پاسخ
    • سلام بهتره دوباره تست شه پلاكتش

      پاسخ
  • سلام. من ۳۵ سالم هست. چند سال پیش مشکل اضطراب داشتم که با مشاور حل شد. از زمان کرونا دوباره همون حالتها رو دارم احساس سنگینی قفسه سینه و قلب و تند شدن ضربان قلب رو دارم. به نظرتون نیاز به نوار قلب گرفتن دارم؟

    پاسخ
  • سلام
    من مردی 35ساله هستم حدود یک هفته پیش ناگهان قلبم درد گرفت و از اون موقع تا حالا تپش قلب دارم که بعضی خوب میشه و بعضی وقتا شدت میگیره بعضی وقتا هم قلبم تیر میکشه و در کنار این علائم که گفتم سردرد و تا حدودی سرگیجه دارم و کمی هم سرم مخصوصا پشت سرم داغ میشه میخواستم ببینم مشکلم چیه با تشکر از شما

    پاسخ
    • سلام ما بايد اكو و اسكن قلب انجام بدين ممكنه آنژين قلبي بوده و احتمال تكرارش باشه بهتره توسط متخصص قلب معاينه شويد

      پاسخ
      • لطف میکنید بگین آنژین قلبی یعنی چی ؟؟خیلی استرس دارم میترسم نیاز به آنژیو و عمل باشه .علت سردرد و گرم شدن سرم چیه ممکنه علتش فشار خون باشه ؟

  • هر چند وقت دردی درر قفسه سینه ام می گیره که با تغییر وضعیت بدن (خم و راست شدن یا جابجا شدن ) این درد بیشتر می شه نوار قلب گرفتم مشکلی نداشت لطفا راهنمایی فرمایید

    پاسخ
    • سلام
      سن خودتون را ذکر نکردید
      با توجه به اینکه درد با تغییر پوزیشن بدتر میشود علت عضلانی مطرح است
      اما اگر مکرر تکرار میشود جهت بررسی به متخصص قلب مراجعه کنید تا چکاپ شوید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من فرد به شدتتت استرسی هستم ۲۰ سالمه از وقتی کرونا اومده فشار عصبی رومه من اطراف قلبم هر از گاهی درد میکنه احساس نفخ میکنم و احساس سنگینی نفس میکنم چند شب پدراز کشیده بودم یه حالت اضطراب و دلشوره اومد سراغم یکم که گذشت اون حالت رفت ولی بعد از یه ساساعت کمر درد شدید پیدا کردم نواحی بالای لگن ۷ ماه پیشم نوار قلب دادم و گفتن چیزی نیس من مشکلم چیه؟ آیا کمر درد میتونه از سکته باشه؟؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من بعضی وقتا که به پشت یا به پهلوی چپ میخوابم وقتی نفس عمیق میکشم یه لحظه قلبم درد میگیره مثه یه ضربان خودمم نگهبان مسلح هستم به هرحال استرس تو کارمون هست الان نمیدونم برم پیش متخصص قلب یا لازم نیست

    پاسخ
    • سلام بهتره به متخصص قلب مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من وقتی که دستم را می ذارم روی قلبم و فشار می دهم درد می کنه و بدنم دست و پاهام سرد میشه باید چیکار کنم از هیچ قرصی هم استفاده نکردم

    پاسخ
    • سلام اينا علائم بيماري خاصي نيست نگران نباشيد بيشتر به اضطراب ميخوره

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر دیروز درد ناگهانی اومد سراغم قلبم درد گرفت تیر کشید فقط با نفس کشیدنم درد می‌گرفت دردش زد پشت سینه ام بعد یه دو دقیقه دردش خوب شد یعنی می‌تونه مشکل از قلبمه

      • یعنی این درد قلبی نیس

      • خير قلبي نيست
        عصبي عضلاني هست

      • بله مثل خنجر بود جوری که نتونستم نفس بکشم

      • سلام درد تيز و خنجري ناشي از انقباضات عضلات بين دنده اي هستش
        دردي كه حالت مبهم و سوزش داره درد قلبي هست

      • سلام
        آقایی ۲۸ ساله هستم درد نقطه ای در وسط بالای سینه و سینه چپ نزدیک زیر بغل چپ و پایین دنده ها نزدیک کلیه ها و هچنین بالای سر معده و پشت کمر نزدیک قلب دارم
        تیروئید و نوار قلب و اکو و آنزیم قلب و عکس ریه نرمال بود
        مشکل میکروب معده و رفلاکس دارم و همیشه حالت تهوع
        با هولتر گذاری مشخص شد pvc قلب دارم و تعدادش رو گفتند کم هست و احتیاج به ابلیشن نیست ولی حتما باید کنترل شه
        بعضی اوقات عرق سرد و حالت تهوع شدید و ضربان قلب کوبنده و کمی سریع میگیرم
        استرس شدید دارم و هر کجا مراجعه کردم تشخیص این درد نقطه ای داده نشد
        آیا این درد مربوط به pvcهست یا رفلاکس باعث این درد میشود یا عضلانی هست؟
        آیا با عمل ابلیشن امکان بازگشت pvc هست؟

  • سلام خانم دکتور اتش زر خسته نباشید. حدود ۳۴ سالمه یک هفته میشه شب ها قبل از خواب سینه ام درد میکنه یا تیر میکشه به مدت زیاد بعد خوب میشه . بعضی وقت ها درد تو یک نقطه است بعضی وقت ها هم پراکنده است .

    پاسخ
  • سلام من قلبم درکودکی سوراخ داشته وتحت نظردکتربودم وبعدهاگفتن سوراخ قلب بسته شده،وچندوقت پیس سرما خوردم وداروهای خشک کن وانتی بیوتیک مصرف کردم که یهوتپش قلب شدید گرفتم وباقرص پروپرانول بعدنیم ساعت تپش قلبم خوب شد،ولی ازهمون موقع گاهی وقتا دردکمی درقفسه سینه وکتف ودستم احساس میشه پیس دکترم نرفتم

    پاسخ
    • سلام بايد اكر قلب شويد و محددا توسط متخصص قلب ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام
    ۲۷ سالم هست، هفته پیش چند بار احساس تپش قلب داشتم که برطرف شد الان چند روز هست که در سمت چپ بالای سینه احساس درد میکنم که این درد تا زیر بغل و بعضی وقتها به زیر سینه و دست چپ هم میرسد.

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی نوار قلب انجام شود و معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام , خسته نباشید
    درد در قفسه سینه احساس میکنم , این درد بعضی وقت ها به دست چپم میزنه و گاهی اوقات انگار دست چپم بی حس هست و گاهی اوقات سرم نیز بی حس میشه , تنگی نفس هم پیدا میکنم . دلیلش چیه و چیکار کنم ؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام دردتون شبيه درد قلبي هست بايد توسط متخصص قلب ويزيت شويد

      پاسخ
      • سلام
        برای اولین بار پارسال اینجوری شدم , پیش متخصص قلب رفتم . فشار خونم گرفتن , نوار قلبم گرفتن , اکو گرفتن , تست ورزش دادم , دکتر گفت توی هیچ کدوم از تست ها مشکلی نبود فقط گویا مشکلت از دهلیز قلب هست اگه اشتباه نگم و یادم نرفته باشه .
        خیلی بهتر شدم بعد از تجویزهاش ولی هر از گاهی این درد رو احساس میکنم . دکتر گفت از استرس و اضطراب هست و به خاطر عصبی بودنه .

      • سلام درد قلبي مبهم هست با تهوع و استفراغ ميتونه همراه باشه
        درد اضطرابي تيز هستش

      • سلام
        حالت تهوع و استفراغ ندارم , علائمش همونایی هست که قبلا گفتم و دردش تیز هست و انگار تیر میکشه , خودم احساسم اینه که به خاطر استرس و اضطراب و عصبی بودن هستش , چون هر وقت مضطرب و عصبی میشم دردش شدیدتر میشه و انگار که عضلات و ماهیچه های دور قلبم گرفته باشه

  • با سلام و عرض ادب
    بنده حدود ۱۰ روز پیش با علایم تب خفیف و سوزش گلو به دکتر مراجعه کردم و با توجه به اینکه کورتون مصرف میکنم، تست pcr دادم که منفی بود و حالم خوب شد.
    از اون روز استرس خیلی زیادی دارم که بنا به دلایلی، مجدد استرس شدیدی بهم وارد شد. تپش قلب شدید و بعضی اوقات درد پشت بین دو کتف و یا قفسه سینه دارم. آیا بهتره دارو مصرف کنم؟ و اینکه از نظر قلبی باید بررسی بشم با خیر؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر قلبي بررسي شويد و توسط متخصص قلب ويزيت شويد

      پاسخ